- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
sky :
quote:
Think_Math στο κείμενο που μου έδωσες:....
Πρώτον, φαίνεται πως όλοι οι συμποσιαστές συμφωνούν στο ότι δεν υπάρχει πρότυπο περί ου ο λόγος, αν και κάποιοι διατείνονται ότι θα προκύψει αργά ή γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σχετικές εξαγγελίες των νευροεπιστημόνων δέον να προσεγγίζονται με την ίδια κριτική στάση που αντιμετωπίζονται αυτές των θεολόγων.....
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε , η κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις ?
Αυτά δεν σου είπα και εγώ ?
ΔΕΝ υπάρχει σου είπα ακόμα ΑΜΕΣΗ απόδειξη του συσχετισμού εγκεφάλου - συνειδησης , και μέσω ποιου προτύπου συμβαίνει αν και "Ολοι συμφωνουν οτι αργά η γρήγορα θα προκύψει " .
ΟΜΩΣ τα στοιχεία που έχουμε είναι συντριπτικά προς αυτή την κατευθυνση .
Επειδή όμως οι επιστήμονες θέλουν να είναι σίγουροι , είναι λογικό οτι οσο δεν έχει βρεθεί το πρότυπο της διασύνδεσης , ΟΛΟΙ θα πρέπει να είναι μετρημένοι σε αυτα που λένε ωστε να μην κατηγωρηθούν οτι δέχονται ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ θέσεις .
Η κυρία Ειρήνη Σκαλιώρα παρουσιάζει ενα σωρό σοβαρες ενδείξεις που δείχνουν προς την κατευθυνση του εγκεφάλου :
http://www.uth.tmc.edu/clinicalneuro/symposium/skaliora.html
Για μένα είναι αρκετές ώστε κατά 99,99 % να πέχω πειστεί οτι ο εγκέφαλος είναι η βάση της συνείδησης .
Αν εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος-η απο τις ενδείξεις αυτές και θέλεις να βάλεις μέσα λίγο απο αιθερικά όντα , και λίγο απο πνευματική ψυχή , ειναι δικό σου θέμα , αλλα δυστυχώς δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα .
Ελπίζω να επικοινωνούμε μαζί, αλλά και να μην επικοινωνούμε δε χάλασε ο κόσμος. Μου άρεσε το βίντεο για τις 10 διαστάσεις, το οποίο λέει ότι κάποιος που κινείται σε ανώτερες διαστάσεις μπορεί, σύμφωνα με την αντίληψη ενός παρατηρητή που αντιλαμβάνεται τις γνωστές σε εμάς διαστάσεις, να κινείται στο χρόνο και να εξαφανίζεται και να επανεμφανίζεται σε φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους σημεία του χώρου. Δε θεωρώ πως το σύμπαν είναι "μαγικό" με την έννοια του ότι να ναι, του εντελώς τυχαίου, μάμπο τζάμπο κτλ άλλα ότι η "μαγεία" ή το μεταφυσικό ή όπως θέλει κάποιος να το πει βρίσκεται σε νόμους περιοχές και εμπειρίες τις οποίες δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Δε διαφωνούμε κάπου εδώ πέρα.
Edited by - sky on 03/09/2010 11:57:17
quote:ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 :
quote:
εγω εχω δει ενα προφητικο ονειρο και το ελεγα τις προαλλες εδω μεσα...εξηγησε μου πως ο εγκεφαλος μου γνωριζε τι θα γινει...
Think_Math
Επειδή εγινε αναφορα για δήθεν προφητικά όνειρα ας κάνουμε μερικούς απλούς υπολογισμούς για να διαπιστώσουμε κατα πόσον είναι όντως προφητικά .Ας υποθέσουμε οτι κάποιος βλέπει στον ύπνο του οτι σκοτώνεται ο καλύτερος του φίλος σε τροχαίο .
Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα ?
Για να δούμε :
Ας υποθέσουμε οτι κάθε Ελληνας βλέπει μόνο 5 τέτοια όνειρα στην ζωή του.Αρα συνολικά θα έχουμε 5*10.000.000 = 50.000.000 όνειρα απο όλο τον Ελληνικό πληθυσμό σε μία ανθρωπινη ζωή .
Η ανθρωπινη ζωή είναι περιπου 75 χρόνια .
Δηλαδή σε μέρες : 75*365 = 27375 μέρες .Αρα έχουμε τελικά 50.000.000 / 27375 = 1826 τέτοια όνειρα ανά ημέρα .
Η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος σε τροχαίο είναι μία στα 4.000.000 όπως έχει παρατηρηθεί στατιστικά .
Συνεπώς υπάρχει πιθανότητα (1826/4.000.000)*100 =0.045 % το ΟΝΕΙΡΟ να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ την επόμενη μέρα , σε κάποιον Ελληνα .
Αν αφήσουμε να περάσουν 100 μέρες η πιθανότητα γίνεται
100*0.045= 4.5 % και αν αφήσουμε να περάσουν 2000 μέρες = 5.5 χρόνια , η πιθανότητα γίνεται 2000*0.045= 90% ! .Δηλαδή περιπου ΚΑΘΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ στην Ελλάδα υπάρχει βεβαιοτητα 100% οτι κάποιος θα δεί ένα "προφητικό όνειρο" με αυτοκινιτιστικό δυστυχημα που επαληθευεται την επόμενη μέρα .
Αν επεκτείνουμε την ίδια ανάλυση στον πληθυσμό όλου του πλανήτη που είναι 600 φορές μεγαλύτερος απο της Ελλάδας τότε το προφητικό όνειρο επαληθευεται για κάποιο τυχαιο άνθρωπο κάθε 6/600*365 = 3,65 μέρες .
Δηλαδή καθε 4 περιπου μέρες το δήθεν απιθανο συμβαίνει με απόλυτη βεβαιότητα .Βάλτε τωρα με το μυαλό σας πόσα άλλα περιστατικά με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβούν , βλέπει ο καθένας στον ύπνο του , και έχετε την εξήγηση για τα δηθεν "Προφητικά όνειρα" .
Κάποτε, μιλάμε ίσως πριν από 4-6 χρόνια, ο macedon, σε μια "κρίση ειλικρίνειας" είχε πει, αν δεν με απατά η μνήμη μου, πως η ζωή δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις.
Να το θυμάται άραγε και σήμερα;

Edited by - Ψηλός on 03/09/2010 12:29:58
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=350875&ct=2&dt=28/08/2010
"Η αγκαλιά της μάνας ανέστησε το μωρό
Βρέφος γεννήθηκε «νεκρό» και ζωντάνεψε αφότου το κράτησε η μητέρα του για δύο ώρες
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν είναι σαν της μαμάς την αγκαλιά. Περίτρανη απόδειξη μια αυστραλή μητέρα η οποία επανέφερε στη ζωή το «νεκρό» μωρό της, που γεννήθηκε πρόωρα, ύστερα από δύο ώρες που το είχε στην αγκαλιά της. Οι γιατροί, δύσπιστοι στην αρχή, εξεπλάγησαν από το «θαύμα» το οποίο αυτή τη φορά δεν οφειλόταν ούτε στην ιατρική ούτε στις δικές τους ικανότητες.
Ο μικρός Τζέιμι δεν έδινε κανένα σημείο ζωής όταν έπειτα από μόνο 27 εβδομάδες κύησης γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι τον έχασαν και τους τον παρέδωσαν για να τον αποχαιρετήσουν. Η μητέρα του Κέιτ τράβηξε τότε απαλά την κουβερτούλα που ήταν τυλιγμένος και τον ακούμπησε πάνω της. Οπως και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, ήταν συντετριμμένη που ο γιος τους δεν τα κατάφερε. Η δίδυμη αδερφή του Εμιλι ευτυχώς είχε γεννηθεί υγιής.
Δύο ώρες τον είχε στην αγκαλιά της η Κέιτ και μαζί με τον Ντέιβιντ τού μιλούσαν τρυφερά. Τότε ο Τζέιμι ανέπνευσε. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν «αντανακλαστικό», αλλά ο μικρός τούς διέψευσε τελείως αφού άρχισε να αναπνέει κανονικά, ενώ άνοιξε και τα μάτια του.
Με τον Τζέιμι να κοιμάται στην αγκαλιά της, η Κέιτ θυμάται τώρα τις σκέψεις που έκανε: «Θεέ μου, τι συμβαίνει; Εχει γίνει θαύμα. Είπα στη μητέρα μου, που ήταν κι αυτή εκεί, ότι ο γιος μου ήταν ζωντανός και εκείνη την ώρα μού έπιασε το δάχτυλο. Ανοιξε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη» λέει συγκλονισμένη. Του έδωσε λίγο μητρικό γάλα στο δάχτυλό της, το οποίο κατάπιε και ξεκίνησε να αναπνέει κανονικά. "
Το ερώτημα είναι το εξής:
Η επιστήμη δέχεται, και είναι κατηγορηματική, πως αν ο εγκέφαλος μείνει πάνω από 3-4 λεπτά χωρίς οξυγόνοση, προκαλούνται βλάβες, νεκρώνεται και είναι μη αναστρέψιμες.
Πώς εξηγείς εσύ το περιστατικό αυτό;
Το παιδί σήμερα είναι υγιέστατο.
Βέβαια, σαν και αυτό ή και παρόμοια περιστατικά σημειώνονται ή μάλλον έρχονται στην επιφάνεια, γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα.

Αρκεί μια έρευνα να κάνει κάποιος στο net και θα διαπιστώσει οτι τα "θαύματα" δέν είναι τόσο σπάνια όσο λέγεται οτι είναι στις ημέρες μας.
Υπάρχουν βέβαια και οι κερδοσκόποι με fake κόλπα τους οποίους επικαλούνται αμέσως οι σκεπτικιστές για να δικαιολογήσουν τα πάντα.
quote:
Αυτό δέν είναι το μόνο,υπάρχουν χιλιάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις που δέν εξηγούνται λογικά.
Λογικά; Θες να πεις "επιστημονικά";
quote:
Αρκεί μια έρευνα να κάνει κάποιος στο net και θα διαπιστώσει οτι τα "θαύματα" δέν είναι τόσο σπάνια όσο λέγεται οτι είναι στις ημέρες μας.
Γιατί "θαύματα" και όχι θαύματα;
quote:
Υπάρχουν βέβαια και οι κερδοσκόποι με fake κόλπα τους οποίους επικαλούνται αμέσως οι σκεπτικιστές για να δικαιολογήσουν τα πάντα.
Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ δεν αναφέρθηκ σε fake κόλπο, ούτε και θέλησα να δικαιολογήσω κάτι. Έκανα μια απλή ερώτηση. Εσύ; έχεις να δώσεις μια "λογική" εξήγηση σε αυτό;

Edited by - Ψηλός on 03/09/2010 13:00:14
quote:
Κάποτε, μιλάμε ίσως πριν από 4-6 χρόνια, ο macedon, σε μια "κρίση ειλικρίνειας" είχε πει, αν δεν με απατά η μνήμη μου, πως η ζωή δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις.
Η μνήμη σου σε απατά.

macedon
quote:
Γιατί "θαύματα" και όχι θαύματα;
Γιατί δέν υπάρχουν θαύματα,είναι όλα μεσα στις δυνατότητες του ανθρώπου,ο θεός που θεραπεύει βρίσκεται μέσα σου και όχι έξω απο σένα πάνω στον ουρανό.Συγκεκριμένα,υπάρχει ένα σημείο λίγο πιό πάνω απο το στήθος, στην βάση του θύμου αδένα,αυτό είναι το αρχικό σημείο της δημιουργίας του πολλυδιάστατου όντος που λέγεται άνθρωπος.Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο θεός,και όποιος συγκεντρώνεται εκεί,μπορεί να πάρει όλες τις απαντήσεις.Εκεί βρίσκεται και η φωνή της σιγής που λεει και η Μπλαβάτσκυ.
quote:
Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ δεν αναφέρθηκ σε fake κόλπο, ούτε και θέλησα να δικαιολογήσω κάτι. Έκανα μια απλή ερώτηση. Εσύ; έχεις να δώσεις μια "λογική" εξήγηση σε αυτό;
Δέν αναφέρομαι σε εσένα, η εξήγηση που δίνω,ήταν οτι η μητέρα ήθελε πολύ να ζήσει το παδί της και με έναν υποσυνείδητο μηχανισμό το έφερε πίσω.
Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 13:11:34
Σαν φρέσκο μέλος έχω χάσει φυσικά πολλές από τις συζητήσεις σας.Θα ήθελα να μου γράψετε αν υπάρχει λοιπόν κάποια συζήτηση σχετικά με τη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ". Ορμόμομενη από ένα φίλο σε κάποια συζήτηση που πρότεινε μεταξύ άλλων τα βιβλία της alice bailey, κι επειδή δεν έχω πολλες γνώσεις περί του θέματος θα ήθελα να μάθω και να ακούσω την γνώμη όσων επιθυμουν βέβαια να πουν.
Εχω βρεθεί τώρα τελευταία σε πολλές παρέες όπου γίνεται σκοτωμος σχετικά με το θέμα, με μεγάλο φανατισμό από όλες τις πλευρές και επειδή στο τραπέζι πέφτουν θέματα που αγγίζουν τεράστιες προεκτάσεις αυτού που ονομάζουμε εσωτερική αναζήτηση θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
Σας ευχαριστώ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ,ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΩΝΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΡΑΦΩΝΤΕ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ..ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Γ ΑΥΤΗΝ.

Η Νέα Εποχή, είναι νομίζω το New Age, σωστά;
Αν και δεν έχω διαβάσει σχετικά με αυτή την ορολογία, την έχω
υπόψην μου να ακούγεται πολύ συχνά, τουλάχιστον τα τελευταία
10 χρόνια.
Από αυτά που έχω ακούσει έχω αντιληφθεί ότι είναι ένα κίνημα προς
τα πνευματικά, με βασικότερες επιρροές αυτές από την Ανατολή,
(Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία) καθώς και το Σαμανισμό.
Το New Age υποστηρίζει τον πνευματισμό πέρα από κάποια θρησκεία,
και η έννοια του "πνευματισμού" είναι η πίστη στην ύπαρξη του
πνεύματος και της επίδρασής του στην ύλη.
Η θεραπεία μέσω ενέργειας είναι μέσα στις βασικές γραμμές του New Age.
Αν και το New Age ως ιδέα μου αρέσει, παρατηρώ ωστόσο ότι σε κάποιες
περιπτώσεις γίνεται κάτι σαν μόδα, επιφανειακό, ρηχό, ανάλαφρο και
όχι βαθύ. Κατά τη γνώμη μου, τότε περνά μηνύματα που σκοπεύουν να
αποδεσμεύσουν τον άνθρωπο από τα σύγχρονα ψυχολογικά κυρίως προβλήματά
του, αλλά με μικρή προσπάθεια, όχι με επίπονες διαδικασίες.
Κατά τη θετική όμως έννοια, το New Age αντιπροσωπεύει ακόμη την
είσοδο του ανθρώπου σε μια νέα εποχή, την εποχή του Υδροχόου, μια
πιό πνευματική εποχή, και σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό είναι το
New Age, κάτι που πρέπει να υποδεχτούμε θετικά.
Οι περισσότες αναφορές στο ελληνικό διαδίκτυο προέρχονται από θρησκευτικές σελίδες της επίσημης εκκλησίας που αν κάποιος σταματούσε εκεί θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ακόμα αίρεση που προετοιμάζει την έλευση του αντίχρηστου!!
Αντίθετα σε σελίδες, όχι ελληνικές, υπάρχουν μεγάλες και εκτενείς αναφορές που πραγματικά αγγίζουν τεράστια θέματα. Επίσης φαίνεται, και ίσως εκεί έγκειται η σπουδαιότητα του θέματος, ότι υπάσρχει ένα πολύ μεγάλο ρεύμα που ασπάζεται τις ιδέες αυτές.
Θα ψάξω περισσότερο. Ανοιξα εδώ το θέμα γιατί σίγουρα πολλοί φίλοι ίσως θα έχουν γνώσεις που θα μπορούσαν να διαφωτίσουν. Αν επιθυμούν μπορούν να μας διαφωτίσουν έστω και παραπέμποντας σε αξιόλογες σελίδες που γνωρίζουν.
Ολα προς συζήτηση.
Περιλαμβάνει απ'ότι διαβάζω ένα ευρύτερο φάσμα ανατολικών θρησκευτικών παραδόσεων και δοξασιών, αποκρυφισμό, ουφολογία, μυστικισμό, αναβίωση αρχαίων θρησκειών, χαμένους πολιτισμούς, συνομωσιολογίες κτλ και γενικά μια γκάμα αρκετά ευέλικτη στην οποιά μπορούν να γλιστρήσουν ποικίλα θέματα.
Η κριτική στο συγκεκριμένο κίνημα γίνεται από δύο φορείς.
1)Τις κατεστημένες θρησκείες (π.χ. Ορθοδοξία στην Ελλάδα), οι οποίες από φόβο μήπως χάσουν πιστούς και πελάτες που θα γοητευτούν από μια νεοποχίτικη δοξασία και θα την ακολουθήσουν, κινδυνολογούν ατέρμονα ταυτίζοντάς το κίνημα με τον Σατανά, σκοτεινά κέντρα κτλ.
2)Τον επιστημονικό σκεπτικισμό, ο οποίος διακρίνει λογικά ατοπήματα και ανορθολογισμό σε πολλες δοξασίες του συγκεκριμένου κινήματος.
Για να πω την καθαρή μου αλήθεια μου είναι αδιάφορη η κριτική που ασκείται από την Εκκλησία, και κάθε Εκκλησία. Αυτή είναι μια μπακάλικη κριτική συμφέροντος.
Η κριτική από επιτημονικούς φορείς είναι σαφώς πιο βάσιμη. Κατ'εμε πράγματι υπάρχει αρκετή δόση φαντασίας και ανορθολογισμού σε ορισμένα ρεύματα του New Age. Εχεις αποδείξεις για τη θεωρία σου κύριε? Αν ναι παρουσίασέ της να γίνεις και ο πρώτος μάγκας. Αν όχι, άει στην ευχή του Θεού που πιστεύεις και μην ψάχνεις για θύματα.
Η προτροπή μου δεν είναι να μην ψάχνεστε και με τέτοιες δοξασίες, αλλα γενικά να προσέχετε με τι άτομα συναναστρέφεστε, γιατί εδώ είναι όλο το ζουμί. Θα βρεθούν αρκετοί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές σας ανησυχίες και αναζητήσεις, θα σας πλασάρουν θεωρίες και θεωρίες για να σας "βοηθήσουν" να δείτε κάποιο "φως". Δυστυχώς, κάποιοι θα ενδιαφέρονται απλά για νέους πελάτες, τζίρο κτλ και όχι για την πνευματική σας "αφύπνιση". Διότι είναι αδιανόητο να μην έχετε αντιληφθεί το γκλαμουράτο μαγαζί που έχει στηθεί πλασάροντας καλούδια, βιβλία,περιοδικά, προϊόντα πάσης φύσεως που αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από ΟΥΦΟ, Εξωγήινους Ζέτανς και Αη Φανούρηδες μέχρι και Μελλοντικές προβλέψεις για την συχνότητα του οργασμού σας θα δείτε να πλασάρουν. Σωστός αχταρμάς δηλαδή.
Παραδείγματα έχουμε δει και εδώ με πολύκλωνο δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ που μπορούμε τάχα μου να ενεργοποιήσουμε μέχρι και για Εξωγήινους στην Κούφια Σελήνη να σουλατσάρουν σε υπόγειες βάσεις και να μας σπάνε τα νεύρα. Ευτυχώς που υπάρχει η γνώση να απομυθοποιούνται όλοι αυτοί.
Με απορία είδα σε έντυπο για το πρόγραμμα της τηλεόρασης, διαφημισούλες από ειδικούς λέει μελλοντολόγους, μάντεις(ουάου) να υπόσχονται, να υπόσχονται, να υπόσχονται.....Αλλοι λέει έχουν κληρονομικό χάρισμα. Πώς λέμε δηάδή, μεταβιβάζεται κληρονομικό δικαίω από το θείο Καραμανλή στον ανιψιό Καραμανλή....Η άλλη δήλωνε Αριθμολόγος λέει(αλήθεια,την προπαίδεια την ξέρεις κυρά μου?)...
Ποζάρουν δε με σοβαρά ρούχα στις διαφημίσεις για να πείσουν ότι έχουν επιστημονικό υπόβαθρο...Μια άλλη κυριούλα δε, με αραβικοαιγυπτιακό όνομα, έχει βάλει στο background της διαφήμισης Αιγυπτιακές Πυραμίδες για τον ανάλογο εντυπωσιασμό προφανώς(ρε μπας και φωτίζεται από το πνεύμα κάποιου Φαραώ?). Εγώ αναρωτιέμαι...όλοι αυτοί έχουν πράγματι τα χρήματα για να βάζουν διαφημίσεις τόσο συχνά σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας/πώλησης ή μήπως υπάρχει κάποια μεγαλύτερη ένωση "πεφωτισμένων" μελλοντολόγων προφητειολόγων, με κεφάλαιο στην άκρη για την απαραίτητη διαφήμιση του "μαγαζιού"?![]()
Και πόσοι άνθρωποι τους πιστεύουν τέλος πάντων??
Το όλο θέμα λοιπόν δεν είναι να μην ψάχνεσαι με μια νέα θεωρία που ανήκει στο χώρο της μεταφυσικής και της εσωτερικής αναζήτησης(για να ψάχνεσαι σημαίνει ότι το έχεις ανάγκη άλλωστε), αλλά να μην αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο σε κάθε λογής "Φωστήρα" και "Σωτήρα" που -ώ τι θαύμα- θέλει να σου πλασάρει απαγορευμένη γνώση την οποία αποκρύπτει το ακαδημαϊκό κατεστημένο...με το αζημίωτο φυσικά...![]()
Κοντολογίς, θέλει την ανάλογη προσοχή η εσωτερική αναζήτηση, όπως άλλωστε πολλές δραστηριότητες της ζωής μας.![]()
Το νου σας ε?![]()

Edited by - Agnostic on 22/11/2006 03:45:28
«Η προτροπή μου δεν είναι να μην ψάχνεστε και με τέτοιες δοξασίες, αλλα γενικά να προσέχετε με τι άτομα συναναστρέφεστε, γιατί εδώ είναι όλο το ζουμί. Θα βρεθούν αρκετοί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές σας ανησυχίες και αναζητήσεις, θα σας πλασάρουν θεωρίες και θεωρίες για να σας "βοηθήσουν" να δείτε κάποιο φως.
Δυστυχώς, κάποιοι θα ενδιαφέρονται απλά για νέους πελάτες, τζίρο κτλ και όχι για την πνευματική σας "αφύπνιση". Διότι είναι αδιανόητο να μην έχετε αντιληφθεί το γκλαμουράτο μαγαζί που έχει στηθεί πλασάροντας καλούδια, βιβλία,περιοδικά, προϊόντα πάσης φύσεως που αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από ΟΥΦΟ, Εξωγήινους Ζέτανς και Αη Φανούρηδες μέχρι και Μελλοντικές προβλέψεις για την συχνότητα του οργασμού σας θα δείτε να πλασάρουν. Σωστός αχταρμάς δηλαδή.»
Αυτό ακριβώς με προβληματίζει. Το κακό έχει παραγίνει. Ομως οι άνθρωποι και κυρίως νέοι που ακολουθούν αυτό το κακό που έχει παραγίνει, είναι πάρα πολλοί. Και ερωτώ. Τι γίνεται? Ποιές είναι εκείνες οι υγιείς δυνάμεις που θα σταματήσουν αυτό το παραμύθιασμα?
Δεν έφτανε το θρησκευτικό κατεστημένο τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια έκρηξη παραμυθιάσματος που έχει αγκαλιάσει τους χώρους εκείνους που οι νέοι με ανησυχίες ψάχνουν να βρουν ένα τελευταίο σημάδι ελπίδας.
Αν έχω ένα κόκκινο κουτάκι που περιέχει κάτι πολύτιμο ποιό θα ήταν το καλύτερο μέρος να το κρύψω ? Σε μια βιτρίνα με δεκάδες ίδια κόκκινα κουτάκια αντίγραφα του πρωτότυπου σε κοινή θέα.
Οσο λοιπόν ο άνθρωπος επιθυμεί να αποδευσμευτεί από μια καθημερινότητα ασφυκτική και ανούσια και λαχταράει να προχωρήσει στην δική του εσωτερική αναζήτηση ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τον μπερδέψω? Να πάρω όπως είπες «ΟΥΦΟ, Εξωγήινους Ζέτανς και Αη Φανούρηδες μέχρι και Μελλοντικές προβλέψεις για την συχνότητα του οργασμού» να τα φτιάξω βιβλία να τα τοποθετήσω στα βιβλιοπωλεία δίπλα σε άλλα πραγματικά αξιόλογα βιβλία και να βάλω από πάνω τη ταμπέλα πχ «Η απόκρυφη γωνιά»!!!
Εγώ, εσύ, ο φίλος ο άλλος το βλέπουμε και έχουμε δημιουργήσει φίλτρα ο καθένας με τις δικές του μεθόδους. Εκείνο το παιδί όμως ?
Πριν καιρό είδα ένα νέο παιδί να παρατάει σπουδές, και να χάνεται ώρες μπροστά σε έναν κλειστό υπολογιστή, αφού είχε καλωδιώσει όλο το σπίτι γιατί ήθελε να ανακαλύψει αν είναι κι αυτός «επίλεκτος» που οι θεοί θα του στείλουν μήνυμα από το διάστημα.... Στο τέλος όχι μόνο το διάστημα δεν βρήκε έχασε και το κόσμο από γύρω του.
Σε κράτη που η πολιτεία είναι διαβρωμένη από όλες τις μεριές, που το σχολείο είναι η ανιαρή υποχρέωση της καθημερινότητας, που τα μέσα ενημέρωσης είναι πάνελ γεμάτα από γελοίους και πονηρούς , που η οικογένεια είναι απούσα γιατί τρέχει να κάνει δέκα δουλειές για να ξεχρεώσει τα δάνεια, και που ο παπάς της ενορίας συνεχίζει τις αιώνιες απειλές για τον αντίχρηστο και τη κόλαση, πόση ανακούφιση δεν δίνει σε ένα νέο να ψάξει να βρει ΕΝΑ ΕΣΤΩ στήριγμα και μάλιστα ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ για να νοιώσει ότι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΤΙ.
Το θέμα που άνοιξα είναι γιατί μου έκανε εντύπωση μια έκφραση... «παγκόσμια θρησκεία, παγκόσμια αντίληψη, παγκόσμια φώτιση.....»
quote:
Οσο λοιπόν ο άνθρωπος επιθυμεί να αποδευσμευτεί από μια καθημερινότητα ασφυκτική και ανούσια και λαχταράει να προχωρήσει στην δική του εσωτερική αναζήτηση ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τον μπερδέψω? Να πάρω όπως είπες «ΟΥΦΟ, Εξωγήινους Ζέτανς και Αη Φανούρηδες μέχρι και Μελλοντικές προβλέψεις για την συχνότητα του οργασμού» να τα φτιάξω βιβλία να τα τοποθετήσω στα βιβλιοπωλεία δίπλα σε άλλα πραγματικά αξιόλογα βιβλία και να βάλω από πάνω τη ταμπέλα πχ «Η απόκρυφη γωνιά»!!!
Νομίζω ότι έχεις πιάσει το νόημα![]()
Ολοι γοητευόμαστε, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας μας,από το παράξενο, το ανεξήγητο, τις βαθυστόχαστες θρησκείες/δοξασίες κτλ. Το όλο πρόβλημα ξεκινάει όταν το πράγμα καταντάει μια ευτελής αγορα που ψάχνει απλα για πελάτες και όχι για προσφορά αληθινής γνώσης. Είναι γενικά θλιβερό να αισθάνεσαι ότι σε βλέπουν σαν ξερολούκουμο έτοιμο για ξεζούμισμα και οικονομική αφαίμαξη. Κι εδώ είναι το σημείο όπου πρέπει να αντιστεκόμαστε. Δηλαδή δεν πρέπει να αφήνουμε τους εαυτούς μας απροστάτευτους από τα διάφορα κοράκια που πουλάνε σωτηρίες και φώτιση. Είναι απαραίτητη η χαλιναγώγηση της εσωτερικής αναζήτησης για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Παν μέτρον άριστον που λέγανε και οι αρχαίοι![]()
quote:
Αυτό ακριβώς με προβληματίζει. Το κακό έχει παραγίνει. Ομως οι άνθρωποι και κυρίως νέοι που ακολουθούν αυτό το κακό που έχει παραγίνει, είναι πάρα πολλοί. Και ερωτώ. Τι γίνεται? Ποιές είναι εκείνες οι υγιείς δυνάμεις που θα σταματήσουν αυτό το παραμύθιασμα?
Δεν έφτανε το θρησκευτικό κατεστημένο τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια έκρηξη παραμυθιάσματος που έχει αγκαλιάσει τους χώρους εκείνους που οι νέοι με ανησυχίες ψάχνουν να βρουν ένα τελευταίο σημάδι ελπίδας.
Το παραμύθιασμα το αποκρούς με ανάπτυξη κριτικής σκέψης, αυτοέλεγχο, ρεαλισμό, ορθολογισμό και γνώση.
Εδώ θέλω να αναφέρω μια παροιμία που είχα ακούσει η οποία σχετίζεται κάπως και με το θέμα μας. "Οταν σε μια παρτίδα πόκερ, διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει ο βλάκας που θα κάνει λάθη στο παιχνίδι...τότε ο βλάκας είσαι εσύ"
Κάπως έτσι πήγαινε η παροιμία...
Γενικά προσπάθησε να δείχνεις φίλη μου, σε κάποιον/κάποια που υποψιάζεσαι πως επιδιώκει να σε προσυλητήσει ότι η μωρία και η ευπιστία ΔΕΝ είναι δικά σου προνόμια![]()
![]()
Τα λέμε.

Edited by - Agnostic on 23/11/2006 07:08:16
quote:
"Οταν σε μια παρτίδα πόκερ, διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει ο βλάκας που θα κάνει λάθη στο παιχνίδι...τότε ο βλάκας είσαι εσύ"
Δεν ξέρω αν η παροιμία είναι έτσι αλλά...σωστός!! ![]()
![]()
![]()