ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Πελασγός89 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
gentlemanΜέλος
24/04/2007, 21:54:03
Για την υπογραφή σου δε μας είπες αγαπητέ.

Όπως λέει και Kirch παραπέμπει σε διπλό πέλεκυ, αλλά τι θέλεις να πεις και το βάζεις στην υπογραφή σου; Με εψιλονισμό καμία σχέση;

Dare To Dream

25/04/2007, 01:01:31
quote:
Κάτω από τη φράση "Μήπως ότι το ήπαρ παράγεται από το ρήμα ηπάομαι" μου βγαίνει ένα τεράστιο σε μήκος link. Δεν βγαίνει σε όλους;

Ναι και σε μένα γίνεται το ίδιο.

25/04/2007, 02:32:09
Αγαπητέ gentleman,

Ναί είναι ο διπλός πέλεκυς... αλλά θα σε απογοητεύσω γιατί δεν υπάρχει κανένα κρυμμένο μυστήριο, εψιλονιστικό ή άλλο !
Απλώς τυγχάνω Κρητικός την καταγωγή, με ενδιαφέρον για την προϊστορία !!

Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

κώσταςΜέλος
25/04/2007, 13:28:49
Αγαπητέ φίλε Πελασγέ,

Καλή επιτυχία και από εμένα για το βιβλίο σου. Συμφωνώ ότι

quote:
κανένας επιστήμων γλωσσολόγος δεν θα αναλάμβανε ποτέ την ευθύνη της αναγνώρισης μιας τόσο μεγάλης αποτυχίας

Στο κάτω-κάτω, η ΙΕ θεωρία είναι "εξ ορισμού" μια υποθετική θεωρία:

quote:
The Proto-Indo-European language (PIE) is the hypothetical common ancestor of the Indo-European languages. Although the existence of such a language has been accepted by linguists for a long time, there has been debate about many specific details.
http://en.wikipedia.org/wiki/Proto-Indo-European_language

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες υποθετικές θεωρίες πότε-πότε να ανατρέπονται. Ένα μειονέκτημα είναι ότι το βιβλίο είναι στα Ελληνικά όπου το αναγνωστικό κοινό είναι μικρό. Θα σου πρότεινα κάποια στιγμή στο μέλλον να το μεταφράσεις στα Αγγλικά.

Αγαπητή φίλη Ostria,

quote:
η ινδοευρωπαϊκή θεωρία όπως έχει αναπτυχθεί ως σήμερα μπάζει νερά

Προτιμώ την όχι πολύ γνωστή εκδοχή του Διόδωρου του Σικελιώτη στην Ιστορική του Βιβλιοθήκη όπου αναφέρει ότι οι Ρόδιοι και οι Αθηναίοι έχτισαν στην Αίγυπτο την Ηλιούπολη και τη Σαίδα αντίστοιχα πριν από τον κατακλυσμό. Με τον κατακλυσμό, όλες οι πόλεις της Ελλάδας καταστράφηκαν και οι γνώσεις χάθηκαν, αλλά στη Αίγυπτο το αλφάβητο και η αστρονομία διατηρήθηκαν. Έτσι εξηγεί τη λανθασμένη πεποίθηση που υπήρχε και τότε ότι το αλφάβητο το έφερε ο Κάδμος.
http://books.google.com/books?id=agd-eLVNRMMC&printsec=titlepage#PPA336,M1
Βοοκ V (5), page 335-336

Αγαπητοί Kircher και gentleman,

quote:
Κάτω από τη φράση "Μήπως ότι το ήπαρ παράγεται από το ρήμα ηπάομαι" μου βγαίνει ένα τεράστιο σε μήκος link. Δεν βγαίνει σε όλους;

Για το ηπάομαι στο Liddell & Scott, υπάρχει μερικές φορές πρόβλημα στην "Perseus Digital Library". Δοκιμάστε τη διεύθυνση

http://archimedes.fas.harvard.edu/pollux/
και δώστε hpao για να την εμφανίσει.

25/04/2007, 18:48:48
quote:

Αγαπητέ gentleman, έχεις δίκιο!
Επειδή όμως δεν δημιουργεί πρόβλημα στο μέγεθος της σελίδας - τουλάχιστον απ' ό,τι διακρίνω στον υπολογιστή μου - δεν σκέφθηκα ότι θα εννοούσες αυτό.
Το μόνο πρόβλημα που εντόπισα εγώ είναι ότι, κλικάροντας επάνω στο συγκεκριμένο link, αυτό δεν ανοίγει.

Αγαπητέ κώστα, προκειμένου να διορθωθεί αυτό το "προβληματάκι" που αναφέρω παραπάνω, θα πρέπει να αντικατασταθεί το link αυτό.
Μήπως είναι αυτό που ανέφερες στο προηγούμενο μήνυμα σου, ώστε να γίνει η τροποποίηση?

quote:

In anticipation of my resurrection...

κώσταςΜέλος
25/04/2007, 19:14:42
Αγαπητέ Dying_Incubus,

Στον Perseus που φιλοξενείται αυτό το link γίνονται αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην εμφανίζονται σωστά οι σελίδες.

Αν όμως δημιουργεί προβλήματα, ας αντικατασταθεί με το

ευχαριστώ,
κώστας

26/04/2007, 01:48:23
Αγαπητέ Πελασγέ σε ευχαριστώ με την σειρά μου. Δυστυχώς δεν έχω ιδιαίτερες γλωσσολογικές γνώσεις και λειτουργώ κυρίως με το ένστικτο και με τις γνώσεις που έχω σε άλλα θέματα. Με ένα γρήγορο διάβασμα που έκανα δεν είδα κάτι να με ξενίζει, αλλά θα μου δώσεις λίγο χρόνο να τα μελετήσω πιό προσεκτικά και ευχαρίστως θα σου στείλω τα σχόλια μου.

Κώστα μου δεν θυμάμαι αν κάποιος άλλος αρχαίος συγγραφέας εκτός του Ηροδότου αναφέρει τα περί εισαγωγής φοινικικού αλφαβήτου στην Ελλάδα.
Ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι επιγραφές με τα κάδμεια γράμματα που λέει ότι είδες στην Θήβα, ήταν όντως φοινικά ή η γραμμική Β.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να ήταν φοινικικά ή ό,τι άλλο, από την στιγμή που οι αρχαίοι Ελληνες έγιναν πολυγραφέστατοι και εξαιρετικοί χρήστες της νέας γραφής, μέσα σε ένα σύντομο σχετικά διάστημα από τότε που λέμε ότι δανειστήκαμε τα νέα γράμματα.

Πάντως ο μόνος τρόπος να λυθεί αυτό το θέμα θα ήταν να βρίσκαμε κείμενα με το ελληνικό/φοινικικό αλφάβητο της πρώτης περιόδου και ειδικότερα στην Θήβα (γεγονός δύσκολο εφ όσον χρησιμοποιούσαν όπως δηλώνεται δέρματα, παρόλο που και στην Θήβα έχουμε βρει πινακίδες με την γραμμική Β που ειναι προγενέστερη γραφή -μόνο που το υλικό ήταν πιό ανθεκτικό.)

Λογικά και αν τα πράγματα έγιναν έτσι, θα έπρεπε να υπήρχαν αρχικώς καθαρά φοινικικά κείμενα (στην γλώσσα της φοινίκης αφού από εκεί ήρθαν ο Κάδμος και οι λοιποί), μετά δίγλωσα ή μικτά και τέλος ελληνικά γραμμένα με την κάδμεια γραφή όλων των σταδίων μέχρι να σταθεροποιηθεί η γραφή (μέχρι να γίνει η τελική μεταρρύθμιση).

Σκέφτομαι αν έχουμε κάτι αντίστοιχο σε νεώτερα χρόνια. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η χρήση του λατινικού αλφαβήτου στο ιντερνετ. Otan dhladh grafoume kapws etsi. Και εδώ έγινε κάτι αντίστοιχο. Στην αρχή γράφαμε αγγλικά με λατινικούς χαρακτήρες και μετά αρχίσαμε να γράφουμε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες. Αλλά εδώ δεν έχουμε κανόνες και ο καθένας μας μπορει να γράψει την ίδια λέξη όπως θέλει, ακόμα και στα δικά του κείμενα. Αν κάποια στιγμή βάζαμε κανόνες, τότε θα υπήρχε μια σχετική ομοιομορφία στα κείμενα μας, αυτή που βρήκαμε από τον 6ο? πΧ αιώνα και μετά στην Ελλάδα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

κώσταςΜέλος
26/04/2007, 22:36:37
Αγαπητή Ostria,

Η προέλευση του αλφαβήτου σχετίζεται άμεσα με τη ΙΕ θεωρεία, και καλά κάνεις που θίγεις το θέμα.

Η επίσημη εκδοχή για την εμφάνιση του Φοινικικού αλφαβήτου είναι το 1050 π.Χ, ενώ για το Ελληνικό αλφάβητο το 750 π.Χ.

Η αρχαιότερη επίσημη Ελληνική γραφή που έχει βρεθεί μέχρι τώρα είναι το κύπελλο του Νέστορα, γραμμένο με το αλφάβητο της Κύμης τον 8ο αι. π.Χ. Αυτό είναι αλφάβητο της Κύμης.

Το αλφάβητο της Κύμης (Cumae alphabet) αντιγράφτηκε από το Ετρουσκικό και το Λατινικό.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cumae_alphabet

Ο Ηρόδοτος, (Ευτέρπη, 145) αναφέρει: "Διονύσω μέν νύν τώ εκ Σεμέλης τής Κάδμου, λεγομένω γενέσθαι κατά εξακόσεα έτεα καί χίλια, μάλιστα έστι ες εμέ." Αν ο Ηρόδοτος γεννήθηκε τό 484 π.Χ., τότε ο Κάδμος γεννήθηκε τό 2.134 π.Χ. ... και έφερε το Φοινικικό αλφάβητο.

Πρόσφατα βρέθηκαν Φοινικικές γραφές στην… Αίγυπτο που χρονολογήθηκαν το 1900 - 1800 π.Χ. Για να το δικαιολογήσουν, είπαν πως ήταν από Σημιτικής καταγωγής τουρίστες.

quote:
appeared to be the work of Semitic people living deep in Egypt, not in their homelands in the Syria-Palestine region, as had been thought.
http://www.nytimes.com/library/national/science/111499sci-alphabet-origin.html

το κείμενο της επιγραφής δεν έχει ακόμα μεταφραστεί ικανοποιητικά. Αναφέρονται αόριστα κάποια ονόματα και προσευχές.

quote:
With our limited understanding of the words, there is a fear of forcing an interpretation of the inscription. But I think we can safely say that it is an inscription of the two men's personal names, their titles and possibly a prayer to a local god."
http://www.nytimes.com/library/national/science/111499sci-alphabet-origin.html

Ο Αλέξανδρος κοιμόταν με την Ιλιάδα στο προσκέφαλό του. Προφανώς από πάπυρο για να έχει μικρό μέγεθος. Δυστυχώς οι πάπυροι αλλά και τα δέρματα στο κλίμα της Ελλάδας καταστρέφονται γρήγορα. Στο ξηρό κλίμα της Αιγύπτου διατηρούνται για χιλιετίες ανέπαφα.
Φιλικά
κώστας

26/04/2007, 22:44:42
Αγαπητή Ostria,

Αν είχες ειδικές γλωσσολογικές γνώσεις, αυτές θα ήταν δομημένες πάνω σε κάποια πρότυπα τα οποία θα σε απέτρεπαν από το να κάνεις σκέψεις και παρατηρήσεις όπως αυτές που έχεις κάνει μέχρι τώρα πάνω στο ζήτημα.

Προσωπικά αξιολογώ το ένστικτο και τις άλλες γνώσεις σου πολύ περισσότερο από οποιεσδήποτε καθ’ εαυτώ γλωσσολογικές, διότι αυτός ο συνδυασμός παράγει πολύτιμη πρωτογενή παρατήρηση σε αντίθεση με μία άχρηστη αναπαραγωγή τυποποιημένων σχημάτων επί ήδη γνωστών υποθετικών θεωρήσεων.

Περιμένω τα σχόλια σου με αδημονία.

Φιλικά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

gentlemanΜέλος
26/04/2007, 23:52:08
Dying Incubus παρακαλώ μίκρυνε το link κάτω από τη φράση "Μήπως ότι το ήπαρ παράγεται από το ρήμα ηπάομαι".

Dare To Dream

08/10/2009, 10:04:24
Αλήθεια φίλοι συνδίκτυοι, μπορεί ο άνθρωπος ως μονάδα να θεμελιώσει "δικαίωμα" μόνος του , χωρίς την συμβολή οποιασδήποτε θρησκείας για την εμφάνιση της αγάπης , του σεβασμού και του εύ-γίγνεσθαι στην προσωπική του ζωή???

Και αν: "ναί" , με ποιό τρόπο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο?

Μήπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός , του ότι οι άνθρωποι απευθύνονται πάντα σε "εξωτερικές πηγές" , προκειμένου να στηριχθούν στα πόδια τους?

soul

11/10/2009

08/10/2009, 10:34:43
Γεια ΣΟΥ φιλε Εαρινός

Μπορεί όταν ο άνθρωπος καλλιεργηθεί μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια και μετατρέψει όλα τα ελαττώματα της προσωπικότητας σε αρετές του πνεύματος. ΔΗΛ ένας άνθρωπος που δεν έχει εγώ ακτινοβολεί ανιδιοτελή αγάπη που δεν περιμένει να πάρει.. αλλά σαν μια φωτεινή πηγή δίνει παντού.. όχι επειδή έχει ανάγκη για να δώσει αλλά επειδή ξεχειλίζει.. αγάπη.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

08/10/2009, 10:59:00
quote:
Αλήθεια φίλοι συνδίκτυοι, μπορεί ο άνθρωπος ως μονάδα να θεμελιώσει "δικαίωμα" μόνος του , χωρίς την συμβολή οποιασδήποτε θρησκείας για την εμφάνιση της αγάπης , του σεβασμού και του εύ-γίγνεσθαι στην προσωπική του ζωή???

Δύσκολη ερώτηση.Ίσως είναι θέμα ωριμότητας,αλλά συχνά βλέπεις μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία να έχουν το μυαλό παιδιού και το αντίστροφο.Είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.Ξέρουμε ακόμα πολύ λίγα για το υποκείμενο.

quote:
Μπορεί όταν ο άνθρωπος καλλιεργηθεί μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια και μετατρέψει όλα τα ελαττώματα της προσωπικότητας σε αρετές του πνεύματος.

Κατα την γνώμη μου,για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται μια αλλαγή της στάσης προς την ζωή.Ένας άνθρωπος που βλεπει την αιτία της δυστηχίας του και καταλαβαίνει οτι αυτός την προκάλεσε με την λαθος συμπεριφορά του,τότε αλλάζει διότι καταλαβαίνει.Άρα χρειάζεται να γίνει πρώτα αυτό προτού οποιαδοίποτε άλλη διαδικασία.Κατα την γνώμη μου πάντα.

08/10/2009, 13:14:37
quote:

Γεια ΣΟΥ φιλε Εαρινός

Μπορεί όταν ο άνθρωπος καλλιεργηθεί μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια και μετατρέψει όλα τα ελαττώματα της προσωπικότητας σε αρετές του πνεύματος. ΔΗΛ ένας άνθρωπος που δεν έχει εγώ ακτινοβολεί ανιδιοτελή αγάπη που δεν περιμένει να πάρει.. αλλά σαν μια φωτεινή πηγή δίνει παντού.. όχι επειδή έχει ανάγκη για να δώσει αλλά επειδή ξεχειλίζει.. αγάπη.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Γειά σου φίλε μου και σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου!

-Άραγε η συνειδητότητα αρκεί για ν'αλλάξει κάποιος προς το καλύτερο και δεν είναι εκείνη -η συνειδητότητα- του καθενός υπεύθυνη για τις σκέψεις και συμπεριφορές του???

soul

08/10/2009, 13:18:38
quote:

quote:

Δύσκολη ερώτηση.Ίσως είναι θέμα ωριμότητας,αλλά συχνά βλέπεις μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία να έχουν το μυαλό παιδιού και το αντίστροφο.Είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.Ξέρουμε ακόμα πολύ λίγα για το υποκείμενο.

quote:
Μπορεί όταν ο άνθρωπος καλλιεργηθεί μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια και μετατρέψει όλα τα ελαττώματα της προσωπικότητας σε αρετές του πνεύματος.

Κατα την γνώμη μου,για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται μια αλλαγή της στάσης προς την ζωή.Ένας άνθρωπος που βλεπει την αιτία της δυστηχίας του και καταλαβαίνει οτι αυτός την προκάλεσε με την λαθος συμπεριφορά του,τότε αλλάζει διότι καταλαβαίνει.Άρα χρειάζεται να γίνει πρώτα αυτό προτού οποιαδοίποτε άλλη διαδικασία.Κατα την γνώμη μου πάντα.

Άλεξ καλή σου μέρα!

Όλοι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με τον καλύτερο τρόπο ασυνείδητα ψυχικά μορφώματα που εγκαλούνται καθημερινά και μας θέτουν υπο την χειραγωγησή τους και κάθε κατάθεση και άποψη είναι σεβαστή και προσφέρει ...!

Μ'ενδιαφέρει η δική σου άποψη και αυτήν εκτιμώ...σ'ευχαριστώ!

soul

__σοΦια__Νέο Μέλος
08/10/2009, 14:36:59
Φίλε ''Εαρινός'',

θα ήθελα μια διευκρίνιση, αν σου είναι εύκολο..

Όταν γράφεις, ''εξωτερικές πηγές'', εννοείς τις θρησκείες?

08/10/2009, 15:19:54
quote:

Φίλε ''Εαρινός'',

Εννοώ , το καθετί ...άνθρωπο...θρησκεία...δόγμα..κοινωνικούς όρους..ειρωνία..επιθετικότητα..όλα..!!!

Κάθε τι που προσπαθεί να μας ενοχοποιήσει , αποποιούμενο δικών του ευθυνών..!!

soul

08/10/2009, 15:26:49
quote:

quote:

Φίλε ''Εαρινός'',

Εννοώ , το καθετί ...άνθρωπο...θρησκεία...δόγμα..κοινωνικούς όρους..όλα..!!!

Γενικώς τα δεκανίκια...που στα οποία απευθυνόμενοι ...την ίδια στιγμή αναιρούμαι...αναδεικνύουμε την αδυναμία μας και υποθηκεύουμε όλη την αξιοπρεπειά μας και δεν αναδεικνύουμε δικά μας δυναμικά!!

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το κόστος αυτης της εξωτερικής υποστήριξης , το οποίο κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα κληθούμε να πληρώσουμε...!!!

soul

soul

08/10/2009, 15:39:40
quote:

quote:

quote:

Θα μπορούσα φίλε Άλεξ , να σε διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε επαρκή δεδομένα και γνώσεις για το υποκείμενο...εκτός και αν εννοείς ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση...εδώ θα συμφωνήσω!!!

Πρόκειται για προσωπική επιδίωξη του καθενός -Δυστυχώς- και υπάρχει σχετική βιβλιογραφία επιφανών και έγκριτων επιστημονικά ψυχαναλυτικών εκδόσεων!

soul

__σοΦια__Νέο Μέλος
08/10/2009, 16:35:42
Δηλαδή, φίλε ''Εαρινός'', με λίγα λόγια ρωτάς,

αν ο άνθρωπος μπορεί χωρίς ''δεκανίκια'' , να επιτύχει ''την εμφάνιση της αγάπης , του σεβασμού και του εύ-γίγνεσθαι στην προσωπική του ζωή''.

Με συγχωρείς, αν σε κουράζω, αλλά θέλω να καταλάβω σωστά την ερώτησή σου.

Επίσης, θα ήθελα να μάθω, για ποιο λόγο θεωρείς πως μας ενοχοποιούν τα ''δεκανίκια''. Επειδή χρησιμοποιούμε αυτά αντί για τα δικά μας πόδια?