ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΠΟΥΛΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/09/2006, 18:11:25
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
Σίγουρα θα επιτευχθεί ένας πιο γόνιμος διάλογος με αυτόν τον τρόπο.

In anticipation of my resurrection...

23/09/2006, 18:54:29
Dying sorry,
Αλλά εγώ δεν χάνω σχεδόν ποτέ την ψυχραιμία μου.
Ακόμα και στην δουλειά έχω το παρατσούκλι "ο αναίσθητος".

Δεν μπορεί να γίνει μία δουλειά ή μία συζήτηση εάν δεν έχεις καθαρό μυαλό...

23/09/2006, 19:59:05
Imperator δικέ μου, κανένα πρόβλημα. Δεν προσβάλομαι εύκολα και δη όταν γίνεται συζήτηση επί λογικού εδάφους. Μόνο μία παράκληση – μη μου καταστρέφεις το παρατσούκλι. Κάθε φορά το γράφεις με άλλο τρόπο.
Μία ιδέα που μπορεί να πληγώσει με οποιοδήποτέ τρόπο το μέλλον – αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν δε πληγώνουμε το μέλλον, αίμα, πόνος και δάκρυα από τους ανθρώπους – αυτούς θέλω να προστατέψω. Ο Σαίξπηρ γράφει στο Ερρίκο Δ’ εάν θυμάμαι καλά “ ..σε τι μπορείς τώρα να ορκιστείς; Στο μέλλον. Δεν υπάρχει πια μέλλον γιατί το κατέστρεψες με ένα κακοχρησιμοποιημένο παρών... “
Ελπίζω να σου απάντησα... Βλέπεις είμαι λάτρης της ιστορίας και έχω διαβάσει για χιλιάδες ιδεές που άλλαξαν τον κόσμο. Ξέρεις πως ξεκίνησε το δουλεμπόριο των σκλάβων στον νέο κόσμο από τους «χριστιανούς» ευρωπαίους; Από μία μικρή ιδέα και από ένα καράβι που κανένας δεν σταμάτησε ούτε και στηλίτευσε. Μπορεί να έφτασαν τα 30 εκατομμύρια οι νεκροί στην Αφρική λόγω του σκλαβοπάζαρου τόσων αιώνων, αλλά αυτό “OXI” δεν είναι γενοκτονία.
Το να πουλάς ναρκωτικά στους κινέζους και μάλιστα να κάνεις δύο πολέμους για να επιβάλεις την ελευθερη πώληση τους. είναι δείγμα ελευθερίας των ιδεών; Ελευθερία ιδεών να σκοτώνεσαι στα γήπεδα γιατί ο άλλος είναι διαφορετική ομάδα από εσένα – αλλά να μην σε νοιάζει ότι στα 65 δεν θα έχεις σύνταξη. Ελευθερία ιδεών να ασχολήσαι με το βρακί της κάθε ηθοποιού – αλλά να μην σε νοιάζει ότι σε λίγο καιρό θα βλαστημήσης την μάνα που σε έκανε λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών και «όσων» έρχονται...
Ελπίζω να σε κάληψα imperator. Για να κλείσω δε - όσο πιο ακραία και βλακώδης είναι μία ιδέα – τόσο ο κόσμος θεωρεί ότι οι μικρές “περίεργες” ιδέες είναι θεμιτές για αυτόν.

Gentleman.
Φτάνεις στα λόγια μου σιγά – σιγά. Εφόσον έχει ενέργεια που δεν τελειώνει ποτέ και μάλιστα σε επίπεδα που να βάλεις σε ταχύτητα δίνης ένα σώμα διαμέτρου 6000 χιλιομέτρων και ανάλογης μάζας σώμα όπως η Σελήνη;
Μπορείς άνετα να κατασκευάσεις ολόκληρες πολιτείες μεγέθους όσο ο Δίας και να κάνεις άνετη τσάρκα στο διάστημα. Τα ρομπότ σου θα πάρουν από τους αεριώδεις πλανήτες τον άνθρακα και θα κατασκευάσουν νέες τεράστιες πολιτείες ΟΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΣ.
Τι να κάνεις το στοιχείο 115 όταν έχεις άφθονη ενέργεια; Τι να κάνεις τα μέταλλα; Χρόνο με το χρόνο ακόμα και εμείς εδώ στην Γη απορρίπτουμε τα μέταλλα για σύνθετα υλικά, που είναι πιο ανθεκτικά και με περισσότερες ευκολίες...
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ...
Βρίσκουμε καινούριες μεθόδους για να αυξάνουμε την ισχύ, να μειώνουμε το βάρος και τον χρόνο εφαρμογής της ισχύος.
Ξέρεις πόση ενέργεια σημερινή θέλει ένα σκάφος με μάζα σαν του star trek για να πιάσει wrap speed; Περίπου όση ενέργεια έχει ο γαλαξίας μας. Στο μέλλον ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι πολύ λιγότερη. Όμως για πες μου εάν χρησιμοποιείς λιγότερη ενέργεια για να κάνεις κάτι, δεν το κάνεις διπλάσιο ή κάνει και κάτι άλλο.
Πάρε ένα απλό παράδειγμα: τα τρόφιμα, την ενέργεια και το τηλέφωνο. Από το 1970 οι τιμές στα τρόφιμα έχουν μειωθεί κατά 50%. Πληρώνουμε μόνο την μισή τιμή που πραγματικά κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά οι τιμές του τηλεφώνου είναι πεσμένες κατά 75%. Για σκέψου μία ωραία πρωία (που έχει αρχίσει να συμβαίνει) να διπλασιαστούν οι τιμές στα τρόφιμα, στο ηλεκτρικό και στα τηλέφωνα – από που ακριβώς θα περικόψεις για να τα εξηπηρετήσεις; Και σκέψου μάγκα ότι σήμερα οι μισθοί σε σχέση με το 70 βρίσκονται σε πραγματικές τιμές στο 78% του 70...

Το παραπάνω είναι παράδειγμα ακραίο – το καταλαβαίνω – είναι όμως ένα παράδειγμα που μπορεί να εξηγήσει την ροή της ενέργειας και το πως χρησιμοποιήται αυτή. Μην περιμένεις να χρησιμοποιηθεί σήμερα ένα τραίνο με κίνηση από ατμό παραγώμενο από κάρβουνα. Είναι αντιοικονομικό και ουσιαστικά σπατάλη ενέργειας. Το ίδιο είναι να βγάλει από την τροχιά του ένα σώμα και να το στείλεις να κάνει περίπατο στο σύμπαν όταν μπορούν τα ρομπότ σου (αυτοπολλαπλασιαζόμενα βιορομπότ), να κατασκευάσουν ένα παρόμοιο κόσμο σε ΚΑΘΕ ηλιακό σύστημα που θα σου άρεσε και θα είχε αεριώδη πλανήτη.

Στέλνεις μία τριάδα σκάφων σε 30 διαφορετικούς κόσμους. Με μία μόνο μάνα (οργανικό εργοστάσιο παραγωγής βιορομπότ) και την πρώτη ύλη (σώματος κύριου και biobot) από τους αεριώδεις πλανήτες θα είχες σε 2 μόνο χρόνια ένα παρόμοιο σώμα σαν το φεγγάρι σε κάθε ηλιακό σύστημα!!!! Κατόπιν στέλνεις τους αποίκους με μικρά ευέλικτα σκάφη. Τι στα κομμάτια να κάνεις το ununpentum όταν έχεις σχετικά άφθονη ενέργεια (για αρχή) από τους αεριώδεις πλανήτες μέσω της σύντηξης; Τι να την κάνεις την σύντηξη όταν αργότερα θα μπορέσουν να χτύσουν μία σφαίρα Dayson γύρω από κάθε άστρο; Τι να κάνουν την σφαίρα Dayson όταν έχουν άφθονη ενέργεια όπως γράφεις; Γιατί να μπουν σε τροχιά γύρω από ένα πλανήτη όπως η Γη όταν μπορούν να μπουν σε δική τους τροχιά, εκεί ακριβώς που τους βολεύει και να μην έχουν στον νου τις βαρυτικές δυνάμεις της Σελήνης;

Συνομιλητές, ειλικρινά το λέω, ΣΚΕΦΤΗΤΕ πριν δεχτείτε μία ιδέα ή την άποψη κάποιου.

nomadΜέλος
23/09/2006, 21:27:38
Εγώ παραβλέπω τα λεγόμενα του OANNHSEA και θέλω να ρωτήσω το παρακάτω:
Γιατί πρώτα δημοσιεύουν τις φωτογραφίες και μετά το ρίχνουν στο photoshop? Τόσο κόπανοι είναι? Έχετε για τόσο χαζούς ανθρώπους που δουλευούν κρατικά μυστικά και κονδύλια πολλών $$$$$$

Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)

24/09/2006, 13:27:06
quote:

Medtech έγραψα κάτι συγκεκριμένο. Δε θα κάτσω τώρα να κάνω ανάλυση για τις τράπεζες. Αν θες σε άλλο θέμα πολύ ευχαρίστως. Όμως έγραψα για καταναλωτικά δάνεια. Κι εσύ μου λες ότι "πόσοι άνθρωποι ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους!!!! ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ!!. Για κατανάλωση όχι για επένδυση!! Έχει διαφορά δε νομίζεις ?

Φυσικα και εχει διαφορα.Απλα εγω τονισα οτι δεν μπορουμε να δαιμοποιουμε το τραπεζικο συστημα εξαιτιας των καταναλωτικων δανειων.

quote:
Για πες μου από την εμπειρία σου ποια είναι η επίδραση στην κοινωνία των καταναλωτικών δανείων? Σου λέω από την εμπειρία σου γιατί αν πάρουμε και στοιχεία θα πας άκλαυτη.

Δεν χρειαζεται να μου παρεχεις στοιχεια ουτε να γινεις αγενης.Βλεπω πολυ καλα τι γινεται με τα καταναλωτικα δανεια.

quote:
Περιττό να σου πω ότι άλλη η διαδικασία για χορήγηση επενδυτικού δανείου και άλλη για χορήγηση καταναλωτικού ε?

Περιττον...

quote:
Α και όσο για το πόσοι ξελασπώθηκαν από τα καταναλωτικά δάνεια θες να σου πω μήπως κάνοντας σύγκριση και με το πόσοι καταστράφηκαν? Ευχαρίστως πάλι

Ξεκολα.Δεν αναφερθηκα στα καταναλωτικα δανεια ως μεσο σωτηριας. Αναφερθηκα στα αλλα δανεια που βοηθησαν κοσμο να φτιαξει μια επιχειρηση ή να βαλει ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι του.

quote:
Δε νομίζω να πρέπει να στα λέω εγώ όμως. Μεγάλη κοπέλα είσαι (και μεγαλύτερη από εμένα πιθανολογώ) έξυπνη, μορφωμένη είσαι, ε μη μας κάνεις τη χαζή! Δε νομίζω να χρειάζεται να κάτσω να σου πω εγώ τη διαφορά του καταναλωτικού δανείου από το επενδυτικό.

Πολυ σωστα υπεθεσες.Γιαυτο η διδασκαλια σου περι διαφορας επενδυτικο και καταναλωτικου δανειου ειναι περισσοτερο απο περιττη.

Οσο για το υφος του κηρυγματος θα σε μαστιγωνα ανελεητα με το βιονικο μου μαστιγιο με τις 12 (μεταλλαγμενες) ουρες αλλα εχε χαρη που απο την πολυ χρηση επαθε υπερθερμανση και εκαψε ενα μπουζι και δυο φλατζες.
-----------------------------------------------------------------
Τελικα :

1.εχετε να μας δειξετε καποιο κοματι πραγματικα εξωγηινης τεχνολογιας?

2.Καταφερε ποτε κανενας να ξεπερασει τα εμποδια των νομων της θερμοδυναμικης?

3.Gentleman γνωριζεις οτι δεν γινεται αναγωγη των φαινομενων που συμβαινουν στο μικροσκοσμο των σωματιδιων και με τα οποια ασχολειται η κβαντικη μηχανικη,στον ΜΑΚΡΟΣΚΟΣΜΟ?Αναφερθηκες σε entaglement.Eχει παρατηρηθει entaglement στον μακροκοσμο?

Εξωτικη φυσικη?Παλι επιχειρηματολογια απο την αγνοια?

Και τελικα πολυ μπλα μπλα μπλα...

Αλλα εξωγηινη τεχνολογια πουθενα.

Edited by - medtech on 24/09/2006 13:35:25

24/09/2006, 15:33:47
quote:

Και τελικα πολυ μπλα μπλα μπλα...

Αλλα εξωγηινη τεχνολογια πουθενα.

ΗλίαςΡΜέλος
24/09/2006, 15:36:55
Για σεληνιακους χάρτες και άλλα, εδω:

http://laps.noaa.gov/albers/sos/sos.html

http://astrogeology.usgs.gov/Gallery/MapsAndGlobes/

http://solarsystem.nasa.gov/index.cfm

Σε μερικα παλια θέματα:

ΟΑΝΗΣΣΕΑ:

quote:
ΗΛΙΑΣ Ρ,Sorry, sorry.
Το κείμενο που ζήτησες δεν είναι στο space.com, αλλά στην Πτήση Νο252 στην σελίδα αστρονομικά νέα. Προλαβαίνεις εάν θες να του ρίξεις μια ματιά στα περίπτερα γιατί στις 20 βγαίνει το καινούργιο τεύχος. Εάν θες περαιτέρω εξηγήσεις ρίξε ένα email στον Βέμπο. Στις 2 φορές που τον έχω ρωτήσει - έχει απαντήσει.

Οκ, θα ρίξω μια ματιά. Ευχαριστώ.

Pronoon1:

quote:
Πρώτον, στα "σώματα" που φαίνονται στο βίντεο, δεν υπάρχει καμιά ελαστικότητα και καμιά "δομή", αλλά αποτελούνται από σημειακά σωματίδια τα οποία στέκονται μαζί με τη βοήθεια της μοναδικής δύναμης που βλέπω να υπολογίζεται στην προσομοίωση, η οποία είναι η "ελκτική" ("βαρυτική"). Οπότε, έχουμε ένα φαινόμενο, σαν αυτό που παράγεται όταν συναντιούνται δύο σταγόνες νερό. Ενώνονται, χωρίς καμιά αντίδραση ανάμεσά τους (βέβαια στην περίπτωση των υγρών έχουμε και επιφανειακές τάσεις κλπ, εδώ δεν νομίζω ότι υπολογίζεται κάτι τέτοιο, δεν επηρρεάζει όμως και τη συζήτησή μας). Όμως όταν συναντηθούν δύο στερεά ή ημιστερεά σώματα, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Π.χ. αν χτυπήσουν δύο μάζες από πλαστελίνη δεν ενώνονται, αλλά ανακλώνται, εκτός από την περίπτωση που τα διανύσματα των κινήσεών τους βρίσκονται περίπου στην ίδια ευθεία, κάτι που είναι απίστευτα σπάνιο στην περίπτωση των πλανητοειδών. Στην πραγματικότητα οι πλανητοειδείς αποτελούνται από πετρώματα κλπ τα οποία έχουν στερεά δομή σε μεγάλο βαθμό.

Η σύγκρουση υπολογίζεται πως έγινε όταν η Γη ήταν σε ρευστή κατασταση. Αλλα ακομα και αν δεν ήταν σε αυτη τη φάση, σκέψου πως ακομα και σήμερα το στερεο τμημα της (φλοιος) δεν αποτελει παρα ελαχιστο ποσοστο του συνολικου της ογκου. Οποτε σχετικες προσωμοιώσεις έχουν νόημα.

Σκέψου επισης πως έχουμε σύγκρουση τεραστιών μαζων με ταχύτητα μερικών χλμ το δευτερολεπτο οποτε παρομοιωση με πλαστελινες κλπ δεν έχουν νοημα. Ξέρεις πως γίνονται μερικα πετρώματα αν συγκρουστουν απλώς με ταχύτητα μερικων εκατονταδων μέτρων την ώρα;

Επίσης, μη βγάζεις όλα τα συμπερασματα σου απο ένα απλο βίντεο. Το βιντεο αυτο απο μονο του δε λεει πολλα χωρις τις πληροφοριες με βάση τις οποιες προέκυψε (υπολογισμοι, παραδοχές, κλπ κλπ)

quote:
Δεύτερον, στο βίντεο που παραθέτεις, έχουμε ένα σύστημα σωμάτων με πολύ παράξενη αρχική κινητική κατάσταση. Βλέπω ότι το δεύτερο σώμα που συγκρούεται με το πρώτο, ξεκινά από μια κατάσταση "τροχιάς" (κινείται παράλληλα και αντίθετα με το μεγάλο σώμα) και ξαφνικά επιταχύνει (πώς άραγε;) μεχρι τελικά να συγκρουστεί.

Δεν ξέρω που τα βλεπεις αυτα. Η προσωμοιωση γίνεται στο σύστημα αναφορας της Γης (δλδ Γη ακινητη) και οτι βλεπεις ως "κινηση" της Γης δεν ειναι τπτ αλλο απο ενα ζουμαρισμα του βίντεο σε ορισμενες περιοχες για να δεις διάφορες λεπτομεριες της αλληλεπιδρασης.

quote:
Δεν μπορώ όμως να μη παρατηρήσω ότι παρουσιάζει ένα σύστημα πλανητοειδών που βρίσκονται σε δεσμό (σε "τροχιά" κατά κάποιο τρόπο το ένα με το άλλο) και όχι δύο πλανητοειδείς που κινούνται με μεγάλες σχετικές ταχύτητες, όπως θα ήταν στην πραγματικότητα.
Άρα παρουσιάζει ένα σύστημα πλανητοειδών που είναι ήδη δεμένα το ένα γύρω από το άλλο, και είναι φυσικό η τελική κατάσταση (δύο σώματα) να παραμένει περίπου ίδια με την αρχική (δύο σώματα).

Λάθος, οπως εξήγησα πριν η Γη ειναι στο κέντρο και ο πλανητοειδης έρχεται και σγκρουεται με τη Γη με μεγάλη ταχύτητα, χωρις να ήταν πριν σε τροχια γύρω απο αυτή. Αν ήταν σε τροχια γύρω απο τη Γη δε θα υπηρχε τροπος να συγκρουστουν. Η ταχύτητα σύγκρουσης είναι τουλάχιστον ίση με την ταχύτητα διαφυγης της τοτε Γης.

Μάλλον σε μπερδεψε περισσοτερο το βιντεο παρα σε βοήθησε.

Τελος, για να μην τα θέλουμε και ολα δικα μας, να επισημανω πως επειδη κατι το δειχνει μια προσωμοιωση, δε σημαινει πως ειναι αλήθεια. Ο σχηματισμος της Σεληνης απο σύγκρουση της Γης με πλανητοειδεις στηριζεται απο πολλα ακομα πιο πρακτικα στοιχεια. Οι προσωμοιωσεις απλα δειχνουν, μεταξύ άλλων, πως κάτι τετοιο ειναι φυσικα εφικτο.

Και οχι Τζεντλεμαν, το βιντεο δεν εχει μαϊμουδες. Αλλωστε αυτη ειναι μια απο τις δεκαδες προσωμοιώσεις που έγιναν απο ανεξαρτητους ερευνητες και έδειξαν λιγο πολυ το ιδιο αποτελεσμα. Αν καποια απο αυτες ειχε μαϊμουδες, οι αλλες προσωμοιώσεις δεν θα την επιβεβαιωναν.

A. Kircher:

Sorry, θα ειμαι πιο προσεκτικος και δε θα βάζω ιδεες καταστροφολογιας...

Αυτο που λεω μπορει να γίνει μονο μετα απο μερικα εκατομμυρια χρονια, οποτε ας μην ανησυχούμε... Η ανταλλαγη στροφορμης Γης-Σεληνς οδηγει σε απομακρυνση της Σεληνης απο τη Γη σταδιακα. Οσο πιο πολυ απομακρυνεται, τοτσο η βαρυτητα του Ήλιου αρχιζει και επιδρα σημαντικα πάνω της. Κοντα στα σημεια Λαγκρανζ ο συνδυασμος δυνάμεων είναι τέτοιος που μπορει να οδηγήσει σε περιέργες τροχιες. Μπορεις να τις ψάξεις ως Weak Stability Boundary Orbits. Τετοιες τροχιες μπορει να οδηγησουν στην καταστροφη...

24/09/2006, 15:45:34

quote:

Τι να κάνεις το στοιχείο 115 όταν έχεις άφθονη ενέργεια;

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΕ.
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΙΚΡΕ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΕ OANNHSEA ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 115 !!!!!

115 ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!!!!

ImperatorΜέλος
24/09/2006, 16:02:17

Είδες εσύ πουθενά να δαιμονοποιώ το τραπεζικό σύστημα? Έγραψα για ένα συγκεκριμένο πράγμα αλλά εσύ πρώτα μου απάντησες σα να το είχα δαιονονοποιήσει ολόκληρο και μου απάντησες για πράγματα που δεν είχα πει. Τέλοσπάντων αναρωτιέμαι αν έχει λιγότερο ή περισσότερο βλαπτική επίδραση αυτή η συμπεριφορά των τραπεζών από ένα περιοδικό. Θα μου πεις ( όπως και είπες δηλαδή) ότι δε φταίει η τράπεζα εάν ο άλλος είναι μαλ..ας και πάει και παίρνει καταναλωτικά δάνεια για να πουλάει μούρη κλπ. Ε τότε και δε φταίει το περιοδικό αν ο άλλος πάει και το αγοράζει και αποδέχεται άκριτα ότι λέει μέσα. Γιατί να απαγορευτεί το ένα και όχι το άλλο?

Ούτε το καζίνο φταίει αν πάει ο άλλος και καταστρέφεται και καταστρέφονται οικογένεις και περιουσίες. Τότε το περιοδικό γιατί να φταίει? Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω. OAHNESSEA ( ε αμάν πια! τι όνομα πήγες και διάλεξες ! η απάντησή σου ήταν αόριστη και γενικόλογη . Τι θα πει "φοβάμαι το μέλλον". Μετά μου ανέφερες κάποια παραδείγματα στα οποία δεν αντιλέγω. Όμως με αυτή τη λογική θα έπρεπε να απαγορευτεί το 80% της ανθρώπινης δραστηριότητας γιατί "βλάπτει το μέλλον". Ο κόσμος όλος συνολικά και όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι αυτοκαταστροφικές και παράλογες. Διαφωνείς? Απλά να σου πω σε τι κατάσταση ζει το 75 % του ανθρώπινου πλυθησμού ή ( όπως πολύ σωστά είπες και συ) το φυσικό περιβάλλον έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα ( και τα σημάδια θα αρχίσουν να φαίνονται).

Είπες για το δουλεμπόριο. Απότοκος του καπιταλισμού. Ο κόσμος που τώρα υπάρχει και που υπερασίπζεσαι με θέρμη έναντι στους διαφόρους "κινδύνους" είναι ένα προιόν του δουλεμπορίου κατά μεγάλο μέρος. Ή μήπως δεν υπάρχει σήμερα δουλεμπόριο και δούλοι? Προς Ασία μεριά? Δες τις συνθήκες εργασίας και πες μου αν είναι καλύτερες ή χειρότερες από αυτές των δούλων. Πιο αναλώσιμοι είναι. Μετά δες τα προιόντα που αυτοί παράγουν. Μη σε ξεγελάτο ότι πολλά τελικά προιόντα δεν προέρχονται από αυτές τις χώρες. Αν βάλεις προιόντα που παράγονται εκεί και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή άλλων προιόντων αλλού τότε τα προιόντα που παράγονται σε χώρες της Ασίας με ημερομίσθια 2 δολλαρίων και κυριολεκτικά συνθήκες δουλείας ( και χειρότερες) είναι τεράστιο το ποσοστό. Και με τις συνέπεις της εκβιομηχάνισης και το όλο εξωτερικό κόστος επάνω τους.

Έτσι συντηρείται ο κόσμος που υπερασπίζεσαι. Και πολλά άλλα. Δε βλάπτει το μέλλον η μηχανή εσωτερικής καύσης η οποία τροφοδοτείται από μείγμα υδρογονανθράκων και αέρα? Μηχανολόγος είσαι και ξέρεις. Εσύ ο ίδιος μου είπες για "το κλίμα που αλλάζει αλλά ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες". Που οφείλεται το ότι αλλάζει? Για το δουλεμπόριο έφταιγε μια "ιδέα" ( ο χριστιανισμός). Μάλιστα. Για το σύγχρονο εμπόριο λευκής σαρκός φταίει πάλι ο χριστιανισμός και καμία ιδέα ? Ή για το ξεζούμισμα κυριολεκτικά των κατοίκων των χωρών του λεγόμενου "τρίτου κόσμου" ( δεν αποδέχομαι αυτές τις ορολογίες) πάλι κάποια ιδέα φταίει? Μου ανέφερες επίσης κάποια παραδείγματα σε προηγούμενο ποστ για το ναζισμό καιτ ις συνέπειές του ότι ξεκίνησε από παρόμοιες "ιδέες" . Τα έχω υπόψη μου αυτά, μόνο που υπερεκτιμάς τορόλο τους και αγνοείς βαθύτερους υλικούς και δομικούς παράγοντες. Αν σου πω εγώ ότι το κραχ το 29' έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο και στην εμπέδωση των ολοκληρωτικών καθεστώτων και στο ξέσπασμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου? Και μπορώ να σου βρω άλλους χίλιους παράγοντες που να κάνουν αυτό που μου είπες μηδαμινό. Δηλαδή να ακυρώσω εύκολα το επιχείρημά σου. Για αρχή αν θες διάβασε το έργο του John Menard Keynes "Oι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης". Αν θες στο στέλνω γιατί το έχω σε pdf.

Το επιχείρημά σου περί φόβου του μέλλοντος μου θυμίζει κάποιες "χιλιαστικές- ουτοπιστικές" αντιλήψεις όπου πρέπει να επιτεχθεί κάποιος σκοπός και η κοινωνία να φτάσει σε κάποιο επιθυμητό επίπεδο σύμφωνα όμως με τα κριτήρια τα οποία εσύ θέτεις και τα οποία θεωρείς ότι είναι αναγκαίο να αποδεχτούν όλοι. Και το ότι το ανάγεις σε ένα συλλογικό επίπεδο τη δική σου ατομική βούληση. Επιχειρηματολογείς για "κίνδυνο στην κοινωνία" και θες να προστατεύσεις κάποιο "συλλογικό- δημόσιο" αγαθό, δίχως ωστόσο να προσδιορίζεις επακριβώς ποιο είναι αυτό, απλά αόριστα και με ασάφεια το ορίζεις ως "το μέλλον". Ισχνό επιχείρημα. Ξεχνάς βέβαια ότι πολλοί από τους όρους και τις προυποθέσεις συντήρησης και ύπαρξης της κοινωνίας όπως τη βλέπεις γύρω σου εύκολα θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς ότι συνιστούς επίσης "κινδύνους" για το μέλλον. Η κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων ή πυρηνικών όπλων συνιστά κίνδυνο για το μέλλον ή όχι? Η λειτουργία του θεσμού της δημόσιας πίστης, όπου ολόκληρες κοινωνίες και γενιές υποθηκεύονται σε κάποιος λίγους ( και "αόρατους για τους πολλούς αν και πάντα υπάρχουν) πιστωτές αποτελεί άραγε κίνδυνο για το μέλλον? Η κατασκευή οπλικών συστημάτων εν γένη, από πιστόλια μέχρι ρουκέτες και σύγχρονα μαχητικά αποτελεί λιγότερο ή περισσότερο κίνδυνο για το μέλλον? Ο βιομηχανικός τρόπος παραγωγής που αποδεδειγμένα καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον ( δηλαδή αίρει τις συνθήκες επιβίωσης του ανθρώπινου είδους) το βλάπτει το μέλλον ή όχι?
Πρόσεξε, επειδή έχω διαβάσει και άλλα ποστ σου, σε εκτιμώ ως μέλος αυτού του φόρουμ ( γιατί εδώ είναι μια virtual reality και εγώ δεν είμαι εγώ αλλά ο Imperator και εσύ για μένα είσαι μόνο ο OHANESSEA και αυτά που διαβάζε κάτω από αυτή την υπογραφή). Και μάλιστα πριν ανοίξει αυτό το topic είχαμε σε εκτίμηση τα γραφόμενά σου και γενικά συμφωνούσα. Έτσι μπορώ να καταλάω τι έχεις στο μυαλό σου. Οπότε ρωτώντας σε θέλω να σε βοηθήσω να εκθέσεις περισσότερο τα επιχειρήματα σου. Συζητάμε μαζί δηλαδή εδώ και ψάχνουμε να βρούμε κάτι μαζί, δεν αναλωνόμαστε σε άσκοπη κόντρα. Για αυτό σε παρακαλώ μη βαριέσαι να μου απαντήσεις, γιατί στην ουσία αυτό είναι το θέμα που έθεσες.

gentlemanΜέλος
24/09/2006, 23:14:53
> Γιατί να μπουν σε τροχιά γύρω από ένα πλανήτη όπως η Γη;

Διότι η γη φιλοξενεί ζωή σε μεγάλη κλίμακα, είναι φυτώριο οντοτήτων ανώτερης διάστασης, και για χίλιους άλλους τεχνικούς και πολιτικούς λόγους που δεν είναι δυνατό να κατανοήσει ένας πρωτόγονος άνθρωπος σαν εμάς.

Όσο χωράει η κβαντομηχανική στο κεφάλι ενός σπηλαιάνθρωπου, άλλο τόσο χωράει η τεχνολογία, και ακόμα περισσότερο η πολιτική, ενός προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού, στο δικό μας το κεφάλι.

Είναι χρήσιμο να προσπαθήσεις να μπεις στο μυαλό των ανθρώπων που απέρριψαν την πτήση των Wright.

Με τι νόμους φυσικής σκεφτήκανε;

Τι θα απαντούσανε στην κατηγορία ότι δεν μπορούν να δουν μπροστά από την εποχή τους;

Ότι είναι κολλημένοι στη φυσική του 19ου αιώνα;

Τι θα λέγανε, αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφτούν το χωράφι των Wright;

Τι θα λέγανε, "δεν το έχω δει, δεν το ξέρω, δεν υπάρχει";

> Ξέρεις πόση ενέργεια σημερινή θέλει ένα σκάφος με μάζα σαν του star trek για να πιάσει warp speed; Περίπου όση ενέργεια έχει ο γαλαξίας μας.

Μάλλον σου είναι αδύνατο να σκεφτείς πέρα από τη σημερινή φυσική. Εδώ σου λέμε για τζάμπα ενέργεια, ενέργεια εκ του μηδενός, ενέργεια από ταλαντώσεις σε ανώτερες διαστάσεις στο Ν-διάστατο χώρο. Εδώ σου λέμε για συσκευές ανώτερων διαστάσεων.

Κι εσύ ακόμα είσαι... στη σύντηξη, και στις "δίνες με τεράστιες απαιτήσεις ενέργειας", στην οικονομία ενέργειας, και στις τιμές των τροφίμων.

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 25/09/2006 00:03:15

gentlemanΜέλος
24/09/2006, 23:16:21
Η κινούμενη κάμερα, εξηγεί τα περίεργα της προσομοίωσης:

- την απότομη στροφή στα 1.5 δευτερόλεπτα
- την παραπλανητική κίνηση της γης
- το φούσκωμα

Αυτές είναι οι (φαινομενικές μόνο) μαϊμουδιές, που έλεγα. Πάντως σε τι είναι locked-on αυτή η κάμερα ένας θεός ξέρει. Μπερδέψαμε και τον pronoon.

Έχεις τίποτα στιγμιότυπα, από προσομοίωση δημιουργίας ηλιακού συστήματος με ακρίβεια;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 24/09/2006 23:27:39

gentlemanΜέλος
24/09/2006, 23:30:46
> Εξωτικη φυσικη? Παλι επιχειρηματολογια απο την αγνοια?

Προσπάθησε να μπεις στο μυαλό αυτών που απέρριψαν την πτήση των Wright. Βλέπε ερωτήσεις παραπάνω.

Dare To Dream

hendrixΜέλος
25/09/2006, 00:36:20
Ρε παιδιά, πετάει το φεγγάρι ή μού φαίνεται...;

ImperatorΜέλος
25/09/2006, 01:05:34
quote:
Οσο για το υφος του κηρυγματος θα σε μαστιγωνα ανελεητα με το βιονικο μου μαστιγιο με τις 12 (μεταλλαγμενες) ουρες αλλα εχε χαρη που απο την πολυ χρηση επαθε υπερθερμανση και εκαψε ενα μπουζι και δυο φλατζες.

Ρε που έμπλεξα με αυτές τις μουρλές!!!

dim.karΜέλος
25/09/2006, 08:48:56
Καλημέρα σε όλες και όλους!!!

Μετά από ένα εξαιρετικο τριήμερο στη πανέμορφη Μονεμβασιά επανήλθα για να διαβάσω το εξής:

quote:
Φίλοι της πραγματικής αναζήτησης

Kαλά με κάτι τέτοια φτιάχνομαι...

quote:
Επανέρχομαι για δεύτερη και τελευταία φορά. Δεν είχα ποτέ σκοπό να συμμετάσχω σε κάποιο forum γιατί ξέρω ότι διάφοροι τύποι όπως ο OANΝHSEA ή ο DIM.KAR γράφουν για να βγάλουν τα απωθημένα τους και καλό θα ήταν να τους απομονώσετε αφού το μόνο που κάνουν είναι να εκχυδαΐζουν το επίπεδο της συζήτησης .

Αγαπητέ κύριε Σοφία μου προφανώς αναφέρεστε στο παρακάτω μου post:

quote:
Σκάστε κολόπαιδα που θα πείτε κακή κουβέντα για τον μέγιστο των μέγιστων ερευνητών, τον παντογνώστη, τον πάνσοφο, τον πάγκαλο, τον άνθρωπο ελβετικό σουγιά, το κορίτσι λάστιχο, εεε συγγνώμη, παρασύρθηκα...

Ου να χαθείτε αντίχριστοι, σκοταδιστές, παραμορφωμένοι σκεπτικιστές!!!

Τη κατάρα μου νάχετε!!!

Δημήτρης

Επειδή λοιπόν μάλλον γνωρίζετε καλύτερα από μένα για απωθημένα, προφανώς ασχολούμενος με την ψυχολογία, με ερωτηματικο βέβαια αν ασχολείστε με αυτήν καθήμενος επί της ψυχαναλυτικής καρέκλας ή έναντι αυτής, δεν με πληροφορείτε κι εμένα περί των απωθημένων μου;

Πάνσοφε μου κ. Σοφία, τα φώτα σας!!!

Δημήτρης

______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;

Edited by - dim.kar on 25/09/2006 08:56:59

Edited by - dim.kar on 25/09/2006 09:00:44

stanfromgreeceΜέλος
25/09/2006, 08:49:02
Καλημέρα φίλοι μου
Από την Παρασκευή έχω δώσει το email μου... και ακόμα να λάβω αυτά τα περίφημα screenshots από το redshift. Μήπως τα έχει λάβει κανένας από εδώ???
25/09/2006, 08:52:47
Πρώτον, κατεβάζω φωτό από την αποστολή του SMART-1 στην Σελήνη και προσπαθώ να βρω τις φωτογραφίες της σκοτεινής πλευράς και των συντεταγμένων που έδωσε ο ΣΟΦΙΑΣ. Αλλά ειλικρινά φοβάμαι ότι οι άνθρωποι με τα μαύρα θα τις έχουν πειράξει και δεν θα φαίνονται τα όσα αποκαλυπτικά τοποθέτησαν οι αντιστασιακοί στο Redsift 5…

ΗλίαςΡ,
“”””Η ανταλλαγη στροφορμης Γης-Σεληνης οδηγει σε απομακρυνση της Σεληνης απο τη Γη σταδιακα.””””
Αυτό προσπαθούσα να πω όταν έλεγα ότι η Σελήνη θα σταματήσει κάποια στιγμή σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανου. Ε καλά ντε, δεν είμαι και ειδικός επί της ουράνιας μηχανικής...

Imperator, λυπάμαι του το γράφω αλλά πάλι έκανες λάθος το παρατσούκλι μου...
Κατά τα άλλα:
“”””Ο κόσμος όλος συνολικά και όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι αυτοκαταστροφικές και παράλογες.””””
Νέσκε τσόγια μου – αυτό πιστεύω και εγώ. Πιστεύω όμως ότι είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ. ΛΑΘΟΣ που προέκυψε από άτομα με ελεύθερες ιδέες. Μϊα ιδέα μπορεί να είναι καλή ή κακή. Τις περισσότερες όμως φορές οι περισσότερες σκοτεινές ιδεές κρύβονται κάτω από το πέπλο της ελευθερίας των ιδεών...
Ελευθερία των ιδεών δεν είναι και ο άκρατος καπιταλισμός; Ελευθερία των ιδεών δεν είναι και η ιδέα ότι όλοι στον πλανήτη είναι κατώτεροι (κατά οποιοδήποτε τρόπο) και εμείς μπορούμε να τον έχουμε και να τον κυβερνάμε κατά το δοκούν; Ελευθερία των ιδεών δεν είναι εμείς να είμαστε πλούσιοι και αυτοί να ζούνε και να πεθαίνουνε μέσα στην απόλυτη ένδοια; Ποιός μπορεί να με σταματήσει να το πιστεύω αυτό και ειδικότερα να το πράτω;
Αν όμως μπορείς να το πας πιο μακριά - αυτή την στιγμή οι Γερμανοί παρανομούν θέτωντας και κυνηγώντας τις επίσημες αναφορές και εκδηλώσεις για το τρίτο ράιχ όπως επίσης και την αμφισβήτηση του ολοκαυτόματος...

Δεν υπερασπίζομαι αυτόν τον κόσμο. ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ. Ο κόσμος αυτός είναι ένας νεκρός κόσμος – δεν είμαι νεκρόφιλος. Το κακό είναι ότι βρίσκομαι μέσα σε αυτόν.

Θα διαφωνήσουμε περί των οικονομικών εξελίξεων γιατί είμαι ένας από τους οπαδούς τις γραμμικότητας και η αναφορά δεν είναι μέρος του θέματος αυτού του topic. Ας ανοίξουμε ένα άλλο θέμα μετά από καμία 10αριά μέρες και το συζητάμε εκεί....

“””Επιχειρηματολογείς για "κίνδυνο στην κοινωνία" και θες να προστατεύσεις κάποιο "συλλογικό - δημόσιο" αγαθό, δίχως ωστόσο να προσδιορίζεις επακριβώς ποιο είναι αυτό, απλά αόριστα και με ασάφεια το ορίζεις ως "το μέλλον". Ισχνό επιχείρημα.””””
Η ζωή και η ευτηχία είναι η απάντηση – πιστεύεις ότι είναι και τα δύο ποταπά για να είναι ισχνό το επιχείρημα;

“””Ο βιομηχανικός τρόπος παραγωγής που αποδεδειγμένα καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον ( δηλαδή αίρει τις συνθήκες επιβίωσης του ανθρώπινου είδους) το βλάπτει το μέλλον ή όχι?”””
Φυσικά και το πράττει!!! Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Τρελλός είναι μόνο όποιος δεν το βλέπει!

Πρόσεξε με λίγο και ίσως μπορέσω να δώσω πιο αναλυτικά την σκέψη μου.
Κάθε ιδέα είναι ελεύθερη για να την ασπαστεί κάθε άνθρωπος, είτε είναι σε δημοκρατικό, είτε σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Ποιά όμως είναι η πραγματικά ελέυθερη ιδέα και ποιά η επικίνδυνη;
Ας πάρουμε την αρχαιότητα και τους σκλάβους στις αρχαίες Αθήνες.
Δεν είναι ελεύθερη ιδέα να έχουμε σκλάβους; Ποιός όμως έχει τις ελευθερες ιδεές εδώ; Οι σκλάβοι, οι αυτοί που επωφελούνται από τους σκλάβους; Εάν είναι έτσι, πόσο ελεύθερη είναι αυτή η ιδέα;
Το ίδιο δεν συμβαίνει και στο μεσαίωνα με το πρώτο δικαίωμα; Είναι μία ελεύθερη ιδέα την οποία μπορείς να ασπαστείς ή όχι. Όπως και τα συγχωροχάρτια. Ελεύθερα είναι, εάν θέλεις τα παίρνεις ή όχι. Πόσο αλήθεια είναι αυτό; Πόση όμως αλήθεια χωράει στην λέξη ελευθερία όταν όλοι και όλα υπόκεινται στην εξουσία του φεουδάρχη και της εκκλησίας;

Μου αρέσει να μιλάω μέσω παραδειγμάτων όσο και αν μερικές φορές τοπιθετώ λάθος παραδείγματα στις συζητήσεις ή δεν καταλαβαίνουν οι συνομιλητές μου το νόημα τους. Για μένα μία πραγματικά ελεύθερη ιδέα είναι αυτή που δεν πληγώνει ανθρώπους, τώρα ή στο μέλλον ή τουλάχιστον κάνει το λιγότερο δυνατόν κακό.
Για αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που εσείς δέχεστε σαν ελευθερία των ιδεών. Μπορώ να σου δώσω πάμπολα παραδείγματα από την καθιέρωση της 5μερης άδειας των μακροχρόνια φυλακισμένων, μέχρι και την ιδέα της ύπαρξης των φυλακών. Από την ιδέα της ποιότητας ζωής – αν αυτό ζούμε – μέχρι το γελοίο σύστημα διακυβέρνησης που έχουμε σήμερα και τολμούνε να το ονομάζουν δημοκρατία.
Μας έχουν πείσει ότι αυτό είνα σωστό (η ελευθερία της ιδέας) αλλά ΑΥΤΟΙ δεν το τηρούνε γιατί δεν τους συμφέρει. Πόσες φορές άκουσες από τα χήλει των ””αχουμ”” πολιτικών αρχηγών περί ελευθερίας λόγου μέσα στην κοινωνία; Όμως μόλις κάποιος από το κόμμα (μην ξεχνάμε ότι και οι Ναζί εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα ήταν) πει κάτι αντίθετο, τον ξουρίζουν... Τελευταία περίπτωση ΠΑΣΟΚ και πρών υπουργός οικονομίας...
Σταματάω εδώ. Εάν θέλεις imperator να το συνεχίσουμε άνοιξε ένα καινούριο θέμα...

Gentleman, με δουλεύεις έτσι;
Δηλαδή εάν ήταν σε τροχιά με 180 μοίρες απόκληση, ΠΑΝΩ στην τροχιά της Γης θα ήταν μακριά από αυτήν ε; Πρέπει κάθε πρωί να ξυπνάνε να πηγαίνουν στο παράθυρο και να κοιτάνε την Γη και αργότερα να λούζουνται κάτω από το γαιόφως. Άραγε πόσο να έχουν τα οικόπεδα εκεί πάνω με αυτή την καταπληκτική θέα;
Η θέση με την ενέργεια της ταχύτητας δίνης και της εξέλιξης της απόκτησης ενέργειας ήταν ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για να σου δείξω ότι είναι ΑΧΡΗΣΤΗ η Σελήνη σε κάποιον που έχει άφθονη ενέργεια. Δεν μπορείς να το καταλάβεις, γιατί;
Δες κάτι άλλο. Οι αμερικάνοι κατά τον ψυχρό πόλεμο χρειάζονταν ένα δίκτυο επικοινωνιών. Έτσι έφτιαξαν ένα σορό βάσεις ανά τον κόσμο – τηλεποικοινωνιακές βάσεις. Μόλις το σύστημα των δορυφόρων εξελιχτηκε, εγκαταστάθηκε και δούλεψε ικανοποιητικά (κατά τις τέλη της δεκαετίς του 80) τις εγκαταλείψανε!!! ΓΙΑΤΙ να δαπανούν ενέργεια είτε αυτή είναι ανθρώπινη, είτε είναι συντήρησης, είτε είναι πολιτική για τις διατηρήσουν όταν μπορούν να το πράξουν αυτό με πολύ λιγότερη συνολική ενέργεια;

Από την άλλη δεν διαφώνησες με το σύστημα κατασκευής νέων συστημάτων κατοίκησης από biobot, ούτε διαφώνησες με την ιδέα ότι είναι άχρηστο το στοιχείο 115 σε όποιον έχει άφθονη ενέργεια. Γιατί;

Κάνε μία αναδρομή στην ιστορία του θέματος και θα δείς ότι η ιδέα της πτήσης προς προορισμούς μέσα σε κομήτες ή αστεροειδής είναι πολύ παλιά – από την δεκαετία του 30. Εξελίχτηκε και πήρε την τελική μορφή το 50 – 65. Τα τελευταία χρόνια ουτε καν αναφέρεται! Γιατί; Το έγραψες μόνος σου. Δεν είναι αναγκαία. Το παράδειγμα με τα biobot, δεν είναι δικό μου. Άλλος το έγραψε για ΓΗΙΝΕΣ κατασκευές και είναι από ένα άρθρο που διάβασα το 1996 νομίζω.
Οι ιδέες εξελισονται σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δω την πρώτη σειρά του star trek γιατί μου φαίνεται γελοία βρε παιδί μου από την «καθημερινή» τεχνολογική πλευρά. Αυτό φαίνεται και στις μετέπειτα σειρές όπως το next generation και το Voyager. Οι Borg χρησιμοποιούν μηχανηκά εμφητεύματα, όταν εμείς είμαστε σχεδόν ικανοί να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ανθρώπινα μέλη και να τα βελτιστοποιήσουμε; Ελάτε τώρα... Μπορεί κανείς να ξεχάσει τις “πύλες” που εμφανίστηκαν στο next generation και στο deep space nine; Ποιός χρειάζεται την ταχύτητα δίνης όταν έχουμε τις πύλες; Ποιός χρειάζεται να ταξιδεύει όταν έχουμε ταξίδι χωρίς κίνηση χάρη στην τεχνολογία ονείρου. Η συνέχεια των σειρών σταμάτησε για αυτό ακριβώς τον λόγο. Ο μέσος αμερικανός (και γενικά ο μέσος δυτικός άνθρωπος) ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει το πόσο μακριά μπορεί να πάει η τεχνολογία. Δοκίμασαν με την σειρά Enterprise να εξομαλήνουν τα πράγματα αλλά είχαν φτάσει σε ένα σημείο χωρίς γυρισμό...
Το κύριο πρόβλημα αυτό είναι: δεν μπορεί ο μέσος άνθρωπος να κατανοήσει την τεχνολογία για αυτό και πιστεύουν ότι παραμύθι τους πετάνε οι διάφοροι προφήτες. Υπάρχουν περιπτώσεις στην αμερική που απατεώνες έχουν πείσει αφελείς ότι έρχονται σε επαφή με εξωγήινους και επειδή αυτοί χρειάζονται το ένα ή το άλλο υλικό ή θέλουν να δώσουν κάτι στον κόσμο πρέπει να δώσουν κάποια λεφτά... Φυσικά αυτό συνηστά το αδίκημα της εξαπάτησης και όταν τους πιάσουν τους πιάσουν τους κλείνουν μέσα. ΟΧΙ ΟΜΩΣ όσους βγάζουν βιβλία και εξαπατούν τον κόσμο...

ΔΕΝ μπορείτε όμως και για την ακρίβεια ΔΕΝ θέλετε, να κατανοήσετε την ροή της ενέργειας και τους βασικούς νόμους του σύμπαντος όπως το νόμο της εντροπίας. Ναι συμφωνώ, ότι κάποιους από αυτούς τους νόμους θα τους κάνουμε άχρηστους όσο παιρνάει ο καιρός για το ανθρώπινο είδος, μα ταυτόχρονα θα γίνονται άχρηστα και όσα σήμερινα θεωρούμε δεδομένα προς την κουλτούρα του ανθρώπινου είδους....

Stanfromgreece, και ότι θα σε ρωτούσα ένα τα έλαβες...

ΗλίαςΡΜέλος
25/09/2006, 10:43:58
Λυπαμαι που η κινηση της καμερας μπερδευει, αλλα απο την αλλη ισως κακως "λυπαμαι" για το μπερδεμα... Που να παει το μυαλο μου οτι δε μπορει να διαχωριστει μια κινηση μιας καμερας απο μια πραγματικη κινηση...

Η καμερα δε ειναι πουθανα κλειδωμενη. Ζουμαρει καθε φορα σε διαφορετικες περιοχες για να ειναι ορατες διαφορετικες αλληλεπιδρασεις.

Αλλες προσωμοιώσεις:

http://www.es.ucsc.edu/~rcoe/eart206/canup_Moon_Nature_01.pdf#search=%22Benz%20moon%20origin%22

http://www.newscientistspace.com/article/dn8550--mild-collision-spawned-earths-moon.html

ΗλίαςΡΜέλος
25/09/2006, 12:56:08
OANNHSEA τι συντεταγμένες δόθηκαν για τις περιεργες φωτο; Δε βρισκω που αυτες παρατέθηκαν.

Διάβασα και τη δημοσιευμένη μελετη για τις πιθανες εξωγήινες κατασκευές, αλλα λυπάμαι που θα το πω: δεν προσφέρει τιποτε αλλο παρα αποψεις και καθολου στοιχεια. Επισης, ναι, όντως έχει 20 αναφορες στη βιβλιογραφια, με τη διαφορα πως 8 απο αυτες ειναι σε προηγουμενες εργασιες του ίδιου συγγραφεα. 4-5 ειναι για να περιγραφουν παρατηρησεις ή λεπτομεριες για φωτογραφικους καταλογους για τη λειτουργια οργανων (δλδ. δε δινουν καποια στηριξη στις ιδεες του συγγραφεα - πχ. Hansen, T. P. 1970, Guide to Lunar Orbiter Photographs) και οι υπολοιπες προσφερουν στοιχεια απο επιστημονικες αναλυσεις οι οποιες εκεινη την εποχη δεν ειχαν καποιες οριστικες εξηγησεις (και μερικες ισως να μην εχουν και τώρα). Η λογικη του συγγραφεα; "Αφου δεν υπάρχει προς το παρον εξηγηση, το φαινομενο εμπλεκει εξωγήινους...". Σα να λεμε πχ. "δεν υπαρχει ξεκαθαρη εξηγηση για το τι ειναι η σκοτεινη ύλη - αρα ειναι διαστημοπλοια εξωγήινων...".

Οι εξωγήινοι είναι παντα η ευκολη λύση σε αυτες τις περιπτωσεις, αφου "θεωρητικα" έχουν τις δυνατοτητες να κανουν τα παντα. Το αν αυτο όμως ειναι σοβαρη προσεγγιση ενος προβλήματος, είναι άλλη κουβέντα.

Επίσης ο συγγραφέας του άρθρου θεωρει πχ. πως τα TLP είναι τα αμυντικα οπλα των εξωγήινων, τα οποια ενεργοποιηθηκαν οταν οι γηινοι πύραυλοι και διασημοπλοια συγκρουονταν στην επιφάνεια της για διαφορα πειραματα (πχ. σήκωμα σκονης και μελετης της, δημιουργια τεχνητων σεισμων κλπ). Εχει δε σαν αποδειξη πως TLP προέκυψαν μακρια απο το σημειο προσκρουσης του πυραύλου του Λουνικ 2. Δε μας λεει όμως γιατι τα αμυντικα οπλα δεν ενεργοποιηθηκαν στις δεκαδες παρομοιες προσκρουσεις που έγιναν από το 1960 μέχρι και σήμερα... Αυτο ονομάζεται επιλεκτικη παρουσίαση στοιχείων...

25/09/2006, 14:41:56

quote:
Οι εξωγήινοι είναι παντα η ευκολη λύση σε αυτες τις περιπτωσεις, αφου "θεωρητικα" έχουν τις δυνατοτητες να κανουν τα παντα.

Στην εποχη της τεχνολογιας οι εξωγηινες οντοτητες εχουν αντικαταστησει τους θεους.

Τα ιδια σαθρα στοιχεια που υποστηριζουν την υπαρξη των θεων υποστηριζουν και την υπαρξη εξωγηινων.

Οι ιδιες ελπιδες που εναποτιθονταν στους θεους εναποτιθονται τωρα και στους εξωγηινους.