- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γράφεις:
".... (το Αγιο Πνευμα ειναι ο Λογος. Είτε όπως παρουσιαζεται στο Ευαγγελιο του Ιωαννη ειτε οπως το παρουσιαζει π.χ. ο Ηρακλειτος σαν πρωταρχικη δυναμη δημιουργιας και πάει λέγοντας...."
Κοίτα να δεις! Και εγώ νόμιζα ότι: ο κόσμος για τον Ηράκλειτο δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια...
Γράφεις:
"Ο περίφημος Φαρισαίος Παύλος σας καλά θα κάνει να μην ακούγεται και πολύ, καθώς τα έργα και οι ημέρες του κάθε άλλο παρά «παράδειγμα» αποτελούν...."
Έχουμε ελευθεροστομία και ελευθεροτυπία και ακούμε όποιον θέλουμε.
@ Ψηλός
Γράφεις:
"Τι στην ευχή γίνεται με το φόρουμ. Μπαίνω μέσα με ταχύτατες γραμμές DSL και μου βγάζει την ψυχή για να γυρίσει σελίδα!!!! Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές είναι αδύνατο να μπω. Αντιμετωπίζει και κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;;"
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ.
@ Dying_Incubus
TO ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!
quote:
Sesostris
Καλώς λοιπόν κατά την γνώμη μου η υπουργός κατάργησε την εξομολόγηση στα σχολεία , επιβάλλεται όμως παράλληλα και η θέσπιση θέσεως σχολικού παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού που είναι και οι πλέον ενδεδειγμένοι για τον έλεγχο των αντικοινωνικών φαινομένων που παρατηρούνται στα σχολεία μας
Η θέση του παιδοψυχολόγου είναι θεσπισμένη και λειτουργεί στα σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές μαθησιακές και κοινωνικές ανάγκες.
Για τα υπόλοιπα σχολεία επίσης υπάρχουν παιδοψυχολόγοι, όχι σε κάθε σχολείο (αυτό είναι αδύνατο) αλλά σε κάθε σχολική περιφέρεια.
Κατά τα υπόλοιπα, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι παρά τον έωλο και αυθαίρετο συλλογισμό του Ψηλού (η κοινωνία πάει κατά διαόλου, τα παιδιά είναι προβληματικά, φταίνε οι νεοεποχίτες) το επίπεδο παιδαγωγικών και κοινωνικών προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία της Ελλάδας απέχει πολύ από το μέσο αντίστοιχο όρο των σχολείων της Ευρώπης. Τα σχολεία που περιγράφει ο Ψηλός (χωρίς να έχει ιδέα τι γίνεται εκεί μέσα) πιθανόν να υπάρχουν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης όπου και τα παιδαγωγικά συστήματα είναι απαρχαιωμένα (η Μοντεσοριανή αγωγή τώρα έφτασε στις Η.Π.Α.) και ο ρόλος του σχολείου διαφέρει ριζικά από το ρόλο του σχολείου στην Ευρώπη και η αντιμετώπιση των μαθητών είναι τελείως διαφορετική, από την 1η μέχρι τη 12η τάξη.
Το κύριο επιχείρημα που διαβάζω εδώ μέσα για την παρουσία των εξομολόγων (φυσικά ορθόδοξων μόνο) στα σχολεία είναι η δυνατότητα άμεσης εξομολόγησης(!) σε κάποιο επείγον περιστατικό(!!) που χρήζει άμεσης ανάγκης πνευματικής στήριξης(!!!!) όπως δηλώνει ο Ψηλός (στην αρχή νόμισα ότι αστειευόταν).
quote:
Ψηλός
Το σχολείο, πολλές φορές, και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, γίνεται και ο χώρος όπου δίνονται αφορμές για γεννηθούν διλήμματα, πρωτόγνωρες εντυπώσεις και συναισθήματα, ........ και, γενικά, μπορεί το παιδί να βρεθεί αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα της στιγμής, στην οποία μπορεί και να νιώσει την ανάγκη ενός στηρίγματος, ενός χεριού βοηθείας, διαφορετικού ίσως από αυτού, που πιστεύει το ίδιο, ότι μπορεί, ενδεχομένως, να του δώσει ο δάσκαλός του.
Αυτό φυσικά προϋποθέτει μόνιμο εξομολόγο στο σχολείο. Εγώ θα πάω την πρόταση ακόμη πιο πέρα και σκοπεύω να υποβάλω αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκεύματος, σύμφωνα με το οποίο θα προτείνω να υπάρχουν διάφοροι επαγγελματίες άλλοι, αναλόγων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουν κι άλλα επείγοντα περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο σχολείο. Θα προτείνω δηλαδή σε κάθε σχολείο να υπάρχουν σε μόνιμη βάση:
1. Ιερείς όλων των δογμάτων, όσων υπάρχουν πιστοί μαθητές στο σχολείο, για έκτακτες εξομολογήσεις. Κάθε πρωί θα εκτελείται η προσευχή από τον καθένα για τους μαθητές του δόγματός τους. Για να μην καθυστερούμε, μπορεί να θεσπιστεί το μέτρο της εκ περιτροπής προσευχής. Σε κάθε ιερέα θα διατεθεί ανάλογος χώρος για την άσκηση της εξομολόγησης.
2. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά τραυματισμών στην αυλή. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στη χειρουργική μονάδα που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ταυτόχρονες επεμβάσεις, καθώς τα παιδιά συνήθως τραυματίζονται μαζί με την παρέα τους.
3. Ληξιαρχικό γραφείο απ'όπου θα προμηθεύονται οι μαθητές κάποιο έγγραφο που χρειάζονται εκτάκτως, ώστε να μην τρέχουν στο Δήμο.
4. Πλήρως εξοπλισμένη αποθήκη φαρμάκων με 2 φαρμακοποιούς με οτιδήποτε φάρμακο ενδεχομένως να χρειαστεί εκτάκτως για μαθητές, δασκάλους αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες που θα στεγάζονται στον ίδιο χώρο.
5. Υδραυλικός και ηλεκτρολόγος σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών της ειδικότητάς τους (πλημμύρες, βραχυκυκλώματα, κτλ.). Επίσης στο υπόγειο μπορεί να λειτουργεί εργαστήριο αντικατάστασης υαλοπινάκων και κουφωμάτων αλουμινίου.
6. Σεισμολόγος και σεισμολογικό εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο για την άμεση ενημέρωση των μαθητών σε περίπτωση σεισμού.
7. Αστυνομικός για τη σύλληψη των μαθητών που είναι ύποπτοι για κλοπή (γαριδάκια, πατατάκια) και δικαστικός αντιπρόσωπος για να μπορέσει να βρεί ποιός πραγματικά έκλεψε τα γαριδάκια του Μανωλάκη.
8. Μαραγκός, κλειδαράς, σιδεράς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των ειδικοτήτων τους.
Βέβαια, κάθε σχολείο θα έχει την έκταση μιας κωμόπολης και ανάλογο πληθυσμό, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε όλες τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν στους μαθητές, με ειδική πρόνοια για τις πνευματικές. Να έχετε υπόψη σας ότι τα έκτακτα περιστατικά των περιπτώσεων 2-8 συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ'ότι παρουσιάζεται η ανάγκη στο σχολείο "για επείγουσα εξομολόγηση" (την οποία ανάγκη, 18 χρόνια στις σχολικές αίθουσες δεν την έχω δει ή ακούσει).
Απίθανος είσαι τελικά Ψηλέ. ![]()

macedon
quote:
Σε μια χώρα όπου το 95-98% είναι ορθόδοξοι, ο κόσμος, έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί το παιδί του να μαθαίνει για την ιστορία και τις "αξίες" του τόπου του, τόσο για την π.Χ., όσο και για τη μ.Χ περίοδο!!
Ψηλέ μου, εννοείς τους πραγματικά Ορθόδοξους ή τους Ορθόδοξους στην ταυτότητα μόνο?
Αν μιλάμε για την δεύτερη περίπτωση ίσως θα έπρεπε να επαναξιολογηθούν κάποια πράγματα, σωστά?
Αν μιλάμε για την πρώτη περίπτωση μπορεί και να έχεις δίκιο.
Ας το πάμε όμως λίγο παραπέρα...
Σε όλο τον πλανήτη οι θρησκείες που απαριθμούν τους περισσότερους πιστούς άριθμητικά είναι ο Μουσουλμανισμός, ο Καθολικισμός ο Βουδισμός κι ο Ινδουϊσμός.
Τα παιδιά μας με αυτή τη λογική (αφού ζουν σ' αυτόν τον πλανήτη) θα έπρεπε να μάθουν σχεδόν τα πάντα για αυτές τις θρησκείες ή όχι?
Απ' όσο γνωρίζω και θυμάμαι, οι γνώσεις που παρέχονται γύρω από αυτές τις θρησκείες είναι ελάχιστες...
quote:
7. Αστυνομικός για τη σύλληψη των μαθητών που είναι ύποπτοι για κλοπή (γαριδάκια, πατατάκια) και δικαστικός αντιπρόσωπος για να μπορέσει να βρεί ποιός πραγματικά έκλεψε τα γαριδάκια του Μανωλάκη.
![]()
![]()
Πάντως, η ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου φαρμακείου είναι όντως απαραίτητη, φίλε μου macedon!
Κι όταν μιλάμε για παιδιά, η περίπτωση μιας σχετικής αμέλειας ή κι άγνοιας μπορεί να είναι τραγική... ![]()

In anticipation of my resurrection...
και εννοειται οτι μαζι με την υπαρξη του Παπα θα επρεπε να υπαρχει και ενα ψυχολογος σε ενα σχολειο!!

quote:
Κατά τα υπόλοιπα, να μου επιτρέψετε να σας πω ότι παρά τον έωλο και αυθαίρετο συλλογισμό του Ψηλού (η κοινωνία πάει κατά διαόλου, τα παιδιά είναι προβληματικά, φταίνε οι νεοεποχίτες) το επίπεδο παιδαγωγικών και κοινωνικών προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία της Ελλάδας απέχει πολύ από το μέσο αντίστοιχο όρο των σχολείων της Ευρώπης. Τα σχολεία που περιγράφει ο Ψηλός (χωρίς να έχει ιδέα τι γίνεται εκεί μέσα) πιθανόν να υπάρχουν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης όπου και τα παιδαγωγικά συστήματα είναι απαρχαιωμένα (η Μοντεσοριανή αγωγή τώρα έφτασε στις Η.Π.Α.) και ο ρόλος του σχολείου διαφέρει ριζικά από το ρόλο του σχολείου στην Ευρώπη και η αντιμετώπιση των μαθητών είναι τελείως διαφορετική, από την 1η μέχρι τη 12η τάξη.
Έωλα και αυθαίρετα είναι τα δικά σου συμπεράσματα, καθώς και τα όσα εσύ θεωρείς "δυνατά" ή "αδύνατα"!
Αν εσύ δεν βλέπεις ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους νέους μας σήμερα, παρότι τους συναναστρέφεσαι καθημερινά, τότε δεν ξέρεις τι σου γίνεται και κακώς είσαι εκεί που είσαι!
Ο ψηλός έχει ιδέα για το τι γίνεται "εκεί έξω", και ότι βλέπει ο ψηλός να γίνεται εκεί έξω είναι και, κατά κάποιο τρόπο, ο καθρέπτης του τι γίνεται εκεί μέσα που βρίσκεσαι εσύ!
Μη μου λες εμένα για τα σχολεία του Χάρλεμ και τα σχολεία της Ευρώπης φίλε! Αυτά τα έξυπνα, μπορείς να προσφέρεις εκεί που περνάνε. Εμένα μου φτάνει αυτό που βλέπω, που βλέπει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος (εκτός από σένα βέβαια), και ακούω από γονείς που τα παιδιά τους πάνε σχολείο.
Η κατάσταση είναι ανησυχητική και συνεχώς χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει, όπως θα έπρεπε, αν ίσχυαν οι λύσεις των διάφορων ψυχο……. που με τόση άνεση και σιγουριά εσείς προτείνετε!
---------
Όσα λες παρακάτω macedon (με κάποιες ελαφρές αλλαγές) τα είπαν και άλλοι για να διακωμωδήσουν την επιμονή των Ελλήνων που ήθελαν να μην αφαιρεθεί το μάθημα της ιστορίας από τη διδακτέα ύλη στο ευρωπαϊκό σχολείο του Λουξεμβούργου. Πολύ πιθανό να έχει γίνει το ίδιο πράγμα και στο σχολείο του Βελγίου, δεν είμαι σίγουρος.
Το ίδιο πράγμα είναι πολύ πιθανόν να δούμε να συμβαίνει και με το μάθημα των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία.
Αλήθεια, γιατί να υπόκειται ο κάθε Αλβανικής, Περσικής, Αφγανικής, Ρωσικής, ……. ακόμη και ο ελληνικής καταγωγής μαθητής στο "μαρτύριο" του να μαθαίνει για μια γλώσσα που δεν πρόκειται να του χρησιμεύσει ποτέ στη ζωή του, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος;
Όπως επίσης, μπορεί να αναρωτηθεί, κάποιος άλλος, γιατί, το παιδί ενός Πέρση μετανάστη, να είναι υποχρεωμένο να μαθαίνει την ιστορία όπως αυτή είναι γραμμένη από τους νικητές;;
Όπως βλέπεις, το όπλο που εσύ χρησιμοποιείς, μπορεί να το χρησιμοποιήσει και οποιοσδήποτε άλλος και να το στρέψει με πολύ ευκολία και προς εσένα.
Λυπάμαι που θα το ξαναπώ και θα σας στεναχωρήσω, αλλά Χριστιανισμός και Ελληνισμός, εδώ και +/- 1700 χρόνια πάνε παρέα και τα έχουν καταφέρει ΠΕΡΙΦΗΜΑ.
Αυτοί οι δύο φίλοι, πέρασαν από πολλές φουρτούνες αλλά ποτέ δεν λύγισαν και ο ένας, ΠΑΝΤΑ, στήριζε τον άλλο!!
Κανένας δεν μπόρεσε να τους χωρίσει. Ούτε ο τουρκικός ζυγός τα κατάφερε μετά από 400 χρόνια "βάναυσης επιμονής".
Αν τρέφετε την ψευδαίσθηση ότι 4 σκόρπιοι γάτοι μπορούν να τα καταφέρουν, γελιέστε οικτρά!!
Το μόνο που καταφέρνουν, το οποίο είναι και ο απώτερος σκοπός τους, είναι να σπέρνουν διχόνοια και μισαλλοδοξία. Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι κατηγορούν τους "αντιπάλους" για αυτά που κάνουν οι ίδιοι!!!!!

«Κοίτα να δεις! Και εγώ νόμιζα ότι: ο κόσμος για τον Ηράκλειτο δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια...»
Η πολυφωνία φίλτατε Σαμουήλ, είναι το βασικότερο σημάδι της Ελληνικής φιλοσοφίας. Ταυτόχρονα, είναι και η ελευθερία στην έκφραση.
Εννοιες άγνωστες για τον χριστιανισμό.....![]()
![]()
Ετσι, αυτό που επισημαίνω είναι η ΑΝΑΦΟΡΑ και όχι το εάν ο κόσμος ήταν προ- ή μετά- αιώνιος!!
samuel1974:
«Έχουμε ελευθεροστομία και ελευθεροτυπία και ακούμε όποιον θέλουμε.»
Μπα, έχει και το δόγμα σας «ελευθεροστομία»??
ΑΠΟ ΠΟΤΕ???![]()
![]()
Αν και το μάσησες, αυτό που είπα είναι ότι ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ έχει περίοπτη θέση, καθώς ο ίδιος ο Φαρισαίος Παύλος είναι αυτός που δίχως δισταγμούς εξηγεί ότι ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ μπόρεσε να διαδώσει καλύτερα το «μήνυμα» του....
Επομένως, τι κόπτεσται για τα ψέματα των μαθητών? Κοιτάξτε πρώτα τους διάφορους –ψευδόμενους-Εβραίους της Αγίας Γραφής και.....έχουμε για την Ελλάδα αρκετά άλλα να ασχοληθούμε!!
Ως προς τα υπόλοιπα......θρησκεγερτικά που μας αραδιάζεις φίλτατε (!), το Υπουργείο Παιδείας απλώς θεσμοποίησε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, και άρα δεν χρειάζονται ούτε οι σκοταδιστικές κραυγές του αναχρονιστικού παπαδαριού αλλά ούτε φυσικά και οι άστοχες κρίσεις όψιμων νεο-απολογητών.....![]()
![]()
Το θέμα δεν έχει να κάνει με την εξομολόγηση, αλλά καταλήγει εκεί.
Το παραθέτω, όχι ολόκληρο αλλά μόνο το κομμάτι που μας αφορά.
«...Ας πούμε, λοιπόν, ότι έτυχε. Τι θα κατέβει από το Hummer; Πρώτα ο οδηγός, για να δει αν του λερώσαμε τα λάστιχα, και μετά ένας παπάς για να μας εξομολογήσει. Διότι με τη λογική της Αρχιεπισκοπής, που ζητάει να υπάρχουν παπάδες για εξομολόγηση στα σχολεία, γιατί να μην υπάρχουν και στα τζιπ για την περίπτωση ανάγκης; Η απαίτηση της εκκλησίας να υπάρχει εξομολογητής στα σχολεία έχει τόση λογική όση το να απαιτήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού να υπάρχει μόνιμος γυμναστής στις εκκλησίες. Διότι το επιχείρημα της εκκλησίας είναι ότι σε μια εποχή παιδικής παραβατικότητας ο εξομολογητής στα σχολεία είναι απαραίτητος. Αντίστοιχα, το υφυπουργείο μπορεί να πει ότι σε μια εποχή παιδικής παχυσαρκίας ο γυμναστής είναι απαραίτητος στις εκκλησίες. Δηλαδή, τι είναι η εξομολόγηση; Το πρώτων βοηθειών; Στην Ελλάδα κάθε δεύτερο τετράγωνο έχει και εκκλησία. Τι μπορεί, λοιπόν, να έχει κάνει ο Μαθητής ο Παραβάτης, που θα πρέπει να εξομολογηθεί αμέσως και δεν προλαβαίνει να φτάσει σε μια εκκλησία;
Η πραγματικότητα δεν είναι ότι θα υπάρξει ποτέ πραγματική ανάγκη, αλλά ότι η ελληνική εκκλησία θέλει να συνηθίζει τους πολίτες από μικρούς να τη νιώθουν κομμάτι της καθημερινότητάς τους και της εξουσίας. Κάτι σαν το σχολείο, τους πολιτικούς και την αστυνομία. Η δύναμη της εκκλησίας εδραιώνεται, όταν την εκλαμβάνουμε σαν κομμάτι του κράτους και της καθημερινότητάς μας. Με το δικαίωμα να χτυπάει τις καμπάνες, να βρίσκεται στο σχολείο και να επικυρώνει διοικητικές πράξεις. Και πιο εύκολα θα εγκαταλείψει την περιουσία της παρά τη δύναμη του κράτους.
Το Κώστας - Παπάς και Κίνηση, όπως και με το Euro, εμφανίστηκε αμέσως μετά τον τελικό του μπάσκετ. Πρώτα στον Καραμανλή, μετά στον Χριστόδουλο. Κίνηση να υπάρχει. Τώρα, τι σχέση έχει το μπάσκετ με την εκκλησία; Εκτός του ότι η μπασκέτα έχει στεφάνι, δεν μπορώ να διακρίνω άλλη. Οτι στηρίζει τον αθλητισμό; Το αντίθετο. Από δόγμα, η χριστιανική εκκλησία βασίζεται στην απάρνηση του γήινου σώματός μας. Η μόνη επαφή του μπάσκετ με την εκκλησία είναι η ανάγκη να φαίνεται ότι κάθε μεγάλο γεγονός καταξιώνεται με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου. Αλλά φταίνε αυτοί που δέχονται να πηγαίνουν. Θα έρθει όμως η ημέρα που κάποιος θα πει «Παιδιά, κάλεσε την ομάδα ο Χριστόδουλος. Οποιος θέλει πηγαίνει. Σαν ομάδα όμως δεν πάμε, γιατί δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουμε μεταξύ μας». Αλλά όσο δεχόμαστε να συζητάμε αν θα πρέπει να υπάρχουν εξομολογητές στα σχολεία, η μέρα αυτή είναι πολύ μακρινή...»
Για ολόκληρο το άρθρο, αν και άσχετο, εδώ :
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=57545
Να 'στε όλοι καλά...
Στράτος

«Λυπάμαι που θα το ξαναπώ και θα σας στεναχωρήσω, αλλά Χριστιανισμός και Ελληνισμός, εδώ και +/- 1700 χρόνια πάνε παρέα και τα έχουν καταφέρει ΠΕΡΙΦΗΜΑ....Αυτοί οι δύο φίλοι, πέρασαν από πολλές φουρτούνες αλλά ποτέ δεν λύγισαν και ο ένας, ΠΑΝΤΑ, στήριζε τον άλλο!!
Αν τρέφετε την ψευδαίσθηση ότι 4 σκόρπιοι γάτοι μπορούν να τα καταφέρουν, γελιέστε οικτρά!!»
Γεια σου ρε Ψηλέ με τις....«παρέες» σου!!!!
Δεν μου λες, αυτά τα +/- 1700 χρόνια συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα και το σφαγείο της Σκυθούπολης κατα των Εθνικών του 4ου αιώνα? Αυτή η «παρέα», συμπεριλαμβάνει για παράδειγμα και την κατεδάφιση Ελληνικών ναών, διωγμούς και αφανίσεις Ελλήνων φιλοσόφων?
Ξέρεις Ψηλέ, και πριν να χωριστεί η Γερμανία το ίδιο θα έλεγε κανείς για το ανατολικό της τμήμα. Ο ένας «στήριζε τον άλλο»!!
Μόνο που σήμερα, και μόλις μετά απο λίγες δεκαετίες απαγκίστρωσης απο το δυτικό κομμάτι, σχεδόν το 80% των Γερμανών στην ανατολική Γερμανία είναι «άθεοι»......
Βέβαια, και στην δυτική Γερμανία η «παρέα» δεν τα πάει καθόλου καλά...
Το ίδιο και στην Γαλλία ή στην Ολλανδία, όπου η «παρέα» φθίνει ολοένα και περισσότερο...
Με δεδομένο ότι η «παρέα» δεν φοβάται άλλα δόγματα αλλά ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, με άλλα λόγια ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, να είσαι απολύτως σίγουρος φίλτατε ότι οι επόμενες γενεές θα βλέπουνε πάμπολλα σημερινά «σημαντικά θέματα» απλά ως ΦΟΛΚΛΟΡ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και τίποτα περισσότερο!
Ολα θέλουνε τον χρόνο τους Ψηλέ. Σήμερα παίρνουνε «πάσο» οι παπάδες απο τα σχολεία, χθές οι ταυτότητες, αύριο θα απαλλαχθούνε σιγά σιγά τα σχολικά βιβλία απο τις «αλήθειες» της χριστιανοσύνης, αργότερα θα βγει ο όρκος απο την Βουλή των Ελλήνων, και πάει λέγοντας η οδός προς την ουσιαστική ελευθερία των ανθρώπων...
Εχε υπομονή, όλα καλά θα πάνε φίλτατε...![]()
![]()
quote:
Ψηλός
Σε μια χώρα όπου το 95-98% είναι ορθόδοξοι, ο κόσμος, έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί το παιδί του να μαθαίνει για την ιστορία και τις "αξίες" του τόπου του, τόσο για την π.Χ., όσο και για τη μ.Χ περίοδο!!
Ο μύθος του 98% των ορθοδόξων της Ελλάδας έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ, από το 98% των ερωτώμενων που δήλωσαν ορθόδοξοι, το 48%% δήλωσαν ότι δεν δέχονται βασικές αρχές της Ορθοδοξίας όπως η ανάσταση νεκρών, ενώ το 30% δήλωσαν "Δεν ξέρω δεν απαντώ". Τελικά το ποσοστό των ερωτώμενων που δήλωσαν πως πιστεύουν όλες τις αρχές της ορθοδοξίας ήταν ένα 22% που μας δίνει και το πραγματικό ποσοστό των ορθοδόξων στην Ελλάδα.
quote:
Ψηλός
Έωλα και αυθαίρετα είναι τα δικά σου συμπεράσματα, καθώς και τα όσα εσύ θεωρείς "δυνατά" ή "αδύνατα"!
Να με συγχωρείς αλλά τα δικά μου συμπεράσματα βασίζονται σε επίσημα στοιχεία, όπως παρουσιάζονται μέσα από διεθνή συνέδρια και επίσημες καταγραφές.
quote:
Ψηλός
Μη μου λες εμένα για τα σχολεία του Χάρλεμ και τα σχολεία της Ευρώπης φίλε! Αυτά τα έξυπνα, μπορείς να προσφέρεις εκεί που περνάνε. Εμένα μου φτάνει αυτό που βλέπω, που βλέπει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος (εκτός από σένα βέβαια), και ακούω από γονείς που τα παιδιά τους πάνε σχολείο.
Μα φυσικά, ξεχνώ συνεχώς πως αυτά που άλλοι μελετούν και ζούν χρόνια, εσένα σου έχουν γίνει γνωστά εξ αποκαλύψεως, όπως και πολλά άλλα πράγματα.
quote:
Ψηλός
Όπως επίσης, μπορεί να αναρωτηθεί, κάποιος άλλος, γιατί, το παιδί ενός Πέρση μετανάστη, να είναι υποχρεωμένο να μαθαίνει την ιστορία όπως αυτή είναι γραμμένη από τους νικητές;;
Γιατί αυτή είναι η επιλογή του. Όταν μεταναστεύει κανείς σε μία χώρα, γνωρίζει πως θα (και επιθυμεί να) ενταχτεί στη χώρα αυτή και να ακολουθήσει τόσο τον τρόπο ζωής της όσο και την παιδεία της. Μπορεί επίσης να μην ενταχτεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας αυτής, αν η δική του χώρα έχει μεριμνήσει για την ίδρυση εκπαιδευτικών μονάδων στη χώρα αυτή, ώστε να μαθαίνει αυτά που θα μάθαινε και στη χώρα του (περίπτωση ελληνικών σχολείων στη Γερμανία, γερμανικών σχολείων στην Ελλάδα). Στην περίπτωση αυτή παραμένει έξω από το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα και δεν εντάσσεται οπότε αναγκαστικά γκετοποιείται.
quote:
Ψηλός
Λυπάμαι που θα το ξαναπώ και θα σας στεναχωρήσω, αλλά Χριστιανισμός και Ελληνισμός, εδώ και +/- 1700 χρόνια πάνε παρέα και τα έχουν καταφέρει ΠΕΡΙΦΗΜΑ.
Περίφημα για το Χριστιανισμό, τραγικά για τον Ελληνισμό.
quote:
Ψηλός
Αυτοί οι δύο φίλοι, πέρασαν από πολλές φουρτούνες αλλά ποτέ δεν λύγισαν και ο ένας, ΠΑΝΤΑ, στήριζε τον άλλο!!
Κανένας δεν μπόρεσε να τους χωρίσει. Ούτε ο τουρκικός ζυγός τα κατάφερε μετά από 400 χρόνια "βάναυσης επιμονής".
Ίσως γιατί ο χριστιανισμός και το ιερατείο του θεωρούσε τον τουρκικό ζυγό πολύ καλό του φίλο (και αν κρίνω από τις δηλώσεις του Πατριάρχη σας, ακόμη τον θεωρεί).

macedon
Το σύνταγμα της χώρας αναγράφει ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο ορθόδοξος χριστιανισμός. Τι σημαίνει αυτό και τι θεωρείται προσηλυτισμός;
Επί της ουσίας τώρα: Δεν γνωρίζω από πότε υπάρχει ο θεσμός της εξομολόγησης στα σχολεία. Εγώ πάντως δεν τον είχα πάρει ποτέ χαμπάρι. Αν έστω κι ένας σε όλη την επικράτεια έχει αντίθετες εμπειρίες (και ιδιαίτερα δυσάρεστες-τραυματικές) ας μας το αναφέρει.
Έχω επίσης την εντύπωση ότι σε καμία μαθητική κατάληψη της τελευταίας 15ετίας υπήρξε αίτημα του τύπου: ''Έξω οι παπάδες από τα σχολειά μας''.
Αντίθετα υπάρχουν τεράστια υπαρκτά προβλήματα στην ελληνική παιδεία τα οποία όμως φαντάζει αδύνατο να τα αγγίξει κανείς, για επίλυση δεν το συζητάμε. Ενδεικτικά αναφέρω:
Έχουμε την πιο ακραία ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση του κόσμου, μία τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου το ζητούμενο είναι να πάρουμε το χαρτί όσο πιο εύκολα και τεμπέλικα γίνεται, οι τελειόφοιτοι λυκείου είναι εξαίρετοι ανταγωνιστικοί παπαγάλοι, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση σπουδών-αγοράς εργασίας, για να μην αναφέρω τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές για να ξεστρατίσουν, αφού το σχολείο δεν τους παρέχει και ιδιαίτερα εφόδια για να το αποφύγουν αυτό.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ενασχόληση ενός υπουργείου με το θέμα της εξομολόγησης στα σχολεία μπορεί να προσφέρει τηλεοπτικούς πόντους, δείχνει πάντως και την απροθυμία ή ανικανότητα ενασχόλησης και επίλυσης συγκεκριμένων σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα.
Τελικά είμαστε ένας πολύ 'δήθεν' λαός.
Όλοι μας.
Και ιδιαίτερα όσοι γαντζώνονται από ένα κόμμα με στόχο την καρέκλα.
Γράφεις:
"Η πολυφωνία φίλτατε Σαμουήλ, είναι το βασικότερο σημάδι της Ελληνικής φιλοσοφίας. Ταυτόχρονα, είναι και η ελευθερία στην έκφραση."
Α ρε πατατοφάγε σβάμπε!!!
Πολυφωνία υπήρχε μεν στην αρχαία Ελλάδα, αλλά δεν είχε ο κάθε Έλληνας φιλόσοφος πολυφωνία μέσα στο κεφάλι του (όπως πας να πεις για τον Ηράκλειτο), γιατί τότε θα λεγότανε σχιζοφρενής...
Γράφεις:
"...να είσαι απολύτως σίγουρος φίλτατε ότι οι επόμενες γενεές θα βλέπουνε πάμπολλα σημερινά «σημαντικά θέματα» απλά ως ΦΟΛΚΛΟΡ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και τίποτα περισσότερο!
...αύριο θα απαλλαχθούνε σιγά σιγά τα σχολικά βιβλία απο τις «αλήθειες» της χριστιανοσύνης, αργότερα θα βγει ο όρκος απο την Βουλή των Ελλήνων, και πάει λέγοντας η οδός προς την ουσιαστική ελευθερία των ανθρώπων..."
...Αυτά είπε ο προφήτης!!!!
@ macedon
Γράφεις:
"Όταν μεταναστεύει κανείς σε μία χώρα, γνωρίζει πως θα (και επιθυμεί να) ενταχτεί στη χώρα αυτή και να ακολουθήσει τόσο τον τρόπο ζωής της όσο και την παιδεία της. ...Στην περίπτωση αυτή (άλλη περίπτωση) παραμένει έξω από το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα και δεν εντάσσεται οπότε αναγκαστικά γκετοποιείται."
Δηλαδή άμα μάθει ένας Πέρσης μαθητής ότι:
οι Αρχαίοι Έλληνες το μόνο που κάνανε όταν κατακτήσανε τη χώρα τους ήτανε να κτίζουνε βιβλιοθήκες και πόλεις,
Και δεν μάθει ότι οι κατακτητές Έλληνες:
σκοτώνανε Πέρσες,
βιάζανε Περσίδες,
καίγανε την Περσέπολη και άλλες πόλεις που δεν κατεγράφηκαν,
κάνανε γενίτσαρους τα Περσάκια "...τρις μυρίους παίδας εξέλεξεν και εκέλευσεν αυτοίς γράμματα μανθάνειν ελληνικά"...
θα γκετοποιηθεί;;;
Τι λογική είναι αυτή;;
Γράφεις:
"Περίφημα για το Χριστιανισμό, τραγικά (τα 1700 χρόνια) για τον Ελληνισμό."
Άμα ήτανε τραγικά όπως θέλεις να πιστευεις, τώρα δε θα μιλούσες καν Ελληνικά. Θα ήσουνα ένας Μουσουλμάνος, είτε εξισλαμισμένος απο τους Άραβες είτε απο τους Τούρκους και θα φορούσες ένα τουρμπάνι μαζί με τους Κούρδους κρυφοπολυθεϊστές.
Αλλά εφόσον σου εξασφάλισε το Ορθόδοξο Βυζάντιο την εθνική και πολιτιστική ακεραιότητα και σου διαφύλαξαν οι καλόγεροι τα αρχαία συγράμματα, εσύ τώρα βγαίνεις και τους βρίζεις, γιατί δήθεν σου καταστρέψανε τον Ελληνικό πολιτισμό.
Γράφεις:
"Τελικά το ποσοστό των ερωτώμενων που δήλωσαν πως πιστεύουν όλες τις αρχές της ορθοδοξίας ήταν ένα 22% που μας δίνει και το πραγματικό ποσοστό των ορθοδόξων στην Ελλάδα."
Ακόμα και έτσι να είναι, πράγμα που αμβισβητώ, γιατί η "φιλία" του Λαμπράκη προς την Ορθοδοξία είναι πασίγνωστη, αυτό δε σημαίνει ότι το 78% συμμερίζεται τις εχθρικές σου προς την Ορθοδοξη Παιδεία, απόψεις σου.
Edited by - samuel1974 on 08/09/2006 16:28:28
quote:
Τελικά το ποσοστό των ερωτώμενων που δήλωσαν πως πιστεύουν όλες τις αρχές της ορθοδοξίας ήταν ένα 22% που μας δίνει και το πραγματικό ποσοστό των ορθοδόξων στην Ελλάδα.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
… κι αν η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με τα πιστεύω μας,
τόσο το χειρότερο για …την πραγματικότητα ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γράφεις:
τόσο το χειρότερο για …την πραγματικότητα
Το πόσο έγκυρος είναι αυτός ο εκδότης φαίνεται απο το ότι ο συγκεκριμένος εκδότης, που έβγαλε αυτήν την "έρευνα" παρουσίασε σε ένα παλιό πρωτοσέλιδο της ναυαρχίδας του εκδοτικού του οίκου τον τωρινό πρωθυπουργό, τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, σαν κλωνοποιημένο αρνι...
Ήτανε μήπως και αυτό πραγματικότητα;;
Για να μας πει ο μακεδών...
-Οι νέοι σήμερα και το 2015-
Βασικές διαπιστώσεις και Συμπεράσματα
Περισσότερες λεπτομέρειες στο: www.un.org/youth
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Φτώχεια: Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια νέοι - το 18% των νέων παγκοσμίως- ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα και 515 εκατομμύρια με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα.
Εκπαίδευση: Από το 1995 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των παιδιών που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ τέσσερα στα πέντε παιδιά, φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυξήθηκε επίσης ο αριθμός των εγγεγραμμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εκατ. νέοι είναι σήμερα εγγεγραμμένοι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η σημερινή νέα γενιά είναι η καλύτερα μορφωμένη. Ωστόσο, 113 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ 130 εκατ. νέοι είναι αναλφάβητοι
Απασχόληση: Παρά το γεγονός ότι οι νέοι αποκτούν σήμερα περισσότερη μόρφωση, η ανεργία των νέων στον κόσμο έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Συνολικά 88 εκατ. νέοι είναι άνεργοι, ενώ η υψηλότερη ανεργία παρατηρείται στη Δυτική Ασία, στη Βόρεια και την υποσαχάρια Αφρική. Όλο και περισσότερο, οι νέοι ανταγωνίζονται σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.
Υγεία: Οι νέοι άνθρωποι φτάνουν στην εφηβεία σε νεότερη ηλικία ενώ παντρεύονται αργότερα. Οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις εμφανίζουν αύξηση. Αν και το φαινόμενο της εγκυμοσύνης σε νεαρή ηλικία έχει μειωθεί σε πολλές χώρες, αποτελεί ακόμη πηγή ανησυχίας. Ο ιός του HIV/AIDS είναι πρώτη αιτία θανάτου στους νέους, ακολουθούμενη από τη βία και τις σωματικές βλάβες.
Περιβάλλον: Οι νέοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το αειφόρο μέλλον, ωστόσο, απαιτείται η αύξηση της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν στο περιβάλλον.
Ναρκωτικά: Έχει σημειωθεί παγκοσμίως μια άνευ προηγουμένου εμφάνιση της χρήσης συνθετικών ναρκωτικών, κατά το πλείστον σε χώρους διασκέδασης. Ο μερικός περιορισμός της πώλησης οινοπνευματωδών και προϊόντων καπνού δεν έχει αποτρέψει την αύξηση της χρήσης τους στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η ζήτηση παράνομων ουσιών από τους νέους στις αναπτυσσόμενες χώρες έχει αυξηθεί σε επίπεδα που συνήθως συναντάμε στις βιομηχανικές χώρες.
Εγκληματικότητα Ανηλίκων: Η εγκληματικότητα των ανηλίκων εξακολουθεί να εκλαμβάνεται ως απειλή για την κοινωνία. Σε μερικές χώρες αυτό έχει οδηγήσει σε μια κατασταλτική πολιτική, η οποία, ίσως έχει οδηγήσει στη μείωση της παιδικής εγκληματικότητας αλλά είναι υψηλού κόστους.
Ελεύθερος Χρόνος: Στην τελευταία δεκαετία, αυξήθηκε η αναγνώριση της ζωτικής συμβολής του ελεύθερου χρόνου στη ζωή των νέων ανθρώπων, αναφορικά με την κοινωνική ενσωμάτωση, την πρόσβαση σε ευκαιρίες και τη γενικότερη ανάπτυξη. Οι νέοι άνθρωποι επιζητούν ολοένα και περισσότερο νέους τρόπους για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, τόσο λόγω ανάγκης όσο και λόγω ενδιαφερόντων.
Κορίτσια και Νεαρές Γυναίκες: Διαπιστώνεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων σε θέματα φύλου. Ωστόσο, η έλλειψη ισότιμης πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας σε μερικές χώρες, ενώ τα αρνητικά στερεότυπα για τις γυναίκες συνεχίζουν να ισχύουν, τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα νέα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Συμμετοχή στη Λήψη Αποφάσεων: Την προηγούμενη δεκαετία αναγνωρίσθηκε η σημασία της συμμετοχής της νεολαίας στη λήψη αποφάσεων. Οι νέες προσπάθειες για τη συμμετοχή της νεολαίας στη λήψη αποφάσεων, πρέπει να λάβουν υπόψη τις αλλαγές στη μορφή και τις δομές του κινημάτων νεολαίας.
Παγκοσμιοποίηση: Οι νέοι είναι πιο ευέλικτοι και ίσως ικανότεροι να προσαρμοσθούν και να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση. Ωστόσο, πολλοί νέοι, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχουν ωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση είχε επιπτώσεις στις ευκαιρίες απασχόλησης, όπως και στη μετανάστευση. Έχει οδηγήσει σε βαθιές αλλαγές στην κουλτούρα των νέων και στις καταναλωτικές τους συνήθειες. Έχει επίσης δημιουργήσει διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι νέοι εκδηλώνουν τον πολιτικό τους ακτιβισμό και τη συμμετοχή τους στα κοινά.
Τεχνολογία της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας: Η διάδοση της ΤΠΕ που συνοδεύει την διαδικασία της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία δέκα χρόνια. έχει προσφέρει ευκαιρίες και προκλήσεις στους νέους. Οι διαφορές στην δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο επιδρούν και στους νέους.
HIV/AIDS: Δέκα εκατομμύρια νέοι άνθρωποι ζουν σήμερα με HIV/AIDS, κυρίως στην Αφρική και την Ασία. Η διάδοση του ιού είχε καταστροφικές συνέπειες στην σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των νέων ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να μολυνθούν από τον ιό.
Νεολαία και Ένοπλες Συγκρούσεις: Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, οι νέοι άνθρωποι, έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις δυσανάλογα προς τον αριθμό τους. Παρά το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων και την αποτροπή της εμπλοκής τους σε καταστάσεις σύγκρουσης, δεν σημειώθηκε πρόοδος.
Σχέσεις Μεταξύ των Γενεών: Το ποσοστό των νέων στην συνολικό πληθυσμό της γης σταδιακά συρρικνώνεται. Όλο και περισσότερο, η ανάπτυξη της νεολαίας θα υπολογίζεται σε σχέση με τα οφέλη που θα φέρει στις άλλες ηλικίες. Παρά την μεταβαλλόμενη δομή της, η οικογένεια παραμένει ο πρώτος κοινωνικός θεσμός όπου οι διαφορετικές γενιές συναντιούνται και συνεργάζονται.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1. Με περισσότερους από 200 εκατ. νέους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 130 εκατ. να είναι αναλφάβητοι, 88 εκατ. άνεργοι, και 10 εκατ. να ζουν με HIV/AIDS, η απαίτηση για μια καινούργια δέσμευση στους στόχους του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης είναι περισσότερο από ξεκάθαρη.
2. Ο διαχωρισμός των νέων σ' αυτούς των αναπτυγμένων και στους νέους των αναπτυσσόμενων χωρών, γίνεται όλο και λιγότερο εμφανής λόγω της αστικοποίηση ς, της παγκοσμιοποίησης και της εμφάνισης μιας παγκόσμιας κουλτούρας των νέων, που διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ.
3. Πολύ συχνά, οι παρεμβάσεις για τη νεολαία διαμορφώνονται από αρνητικά στερεότυπα, συμπεριλαμβανομένων της εγκληματικότητας, της χρήσης ναρκωτικών και της βίας.
4. Η «επένδυση» στους νέους αρχίζει από τα παιδιά. Η ισχυρή δέσμευση και «επένδυση» στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, θα έχει τεράστια οφέλη για τους νέους του 2015.
5. Υπάρχει έντονη ανάγκη για κλιμάκωση της «επένδυσης» στους νέους.
6. Οι νέοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συνέταιροι στην υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
7. Υπάρχει επίσης η αδιάλειπτη ανάγκη να δοθεί ειδική προσοχή στις διάφορες μειονεκτούσες ομάδες νέων και ειδικότερα στις ανάγκες των νέων με αναπηρία, των νέων μεταναστών, και των αυτοχθόνων νέων.
8. Η υιοθέτηση μιας σειράς από επαληθεύσιμους δείκτες, κάποιοι από τους οποίους θα μπορούσαν να αντληθούν από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, θα επέτρεπαν την καλύτερη μέτρηση της μελλοντικής προόδου.
9. Η 10η επέτειος του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης, αποτελεί την ευκαιρία για την διερεύνηση της δυνατότητας να δοθεί η εντολή για αυξημένη συνεργασία στο πλαίσιο του συστήματος του ΟΗΕ.
10. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα μπορούσε επισήμως να υιοθετήσει τα πέντε νέα θέματα ανησυχίας που αναφέρονται στην Έκθεση και να τα προσθέσει στις προτεραιότητες του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης.
11. Οι νέοι πρέπει να συμμετάσχουν στις εθνικές αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στις συναντήσεις της 60ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δράσης για τη Νεολαία.
12. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αξιολογούν την πολιτική τους για τη Νεολαία, και να εντάξουν τους νέους στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Πηγή: http://www.esyn.gr/index.php?sec=1&cid=91

Φιλικά.-
E.X.O
quote:
samuel1974
Δηλαδή άμα μάθει ένας Πέρσης μαθητής ότι:.... kαι δεν μάθει ότι...θα γκετοποιηθεί;;;
Δεν περίμενα να καταλάβεις τι λέω Σαμουήλ και δε βλέπω το λόγο να σου εξηγήσω περαιτέρω...
quote:
samuel1974
Άμα ήτανε τραγικά όπως θέλεις να πιστευεις, τώρα δε θα μιλούσες καν Ελληνικά. Θα ήσουνα ένας Μουσουλμάνος, είτε εξισλαμισμένος απο τους Άραβες είτε απο τους Τούρκους και θα φορούσες ένα τουρμπάνι μαζί με τους Κούρδους κρυφοπολυθεϊστές.
Δε βλέπω τη διαφορά του βίαιου εκχριστιανισμού από το βίαιο εξισλαμισμό. Στη βάση ίδιοι είστε.
Τέτοιες υπεραπλουστεύσεις μπορεί να εξυπηρετούν το δόγμα του ελληνοχριστιανισμού ή το δόγμα του "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" αλλά είναι αυθαίρετο δημιούργημά σας, οπότε αναληθές.
quote:
samuel1974
Ακόμα και έτσι να είναι, πράγμα που αμβισβητώ, γιατί η "φιλία" του Λαμπράκη προς την Ορθοδοξία είναι πασίγνωστη,
Η έρευνα ούτε παραγγέλθηκε, ούτε χρηματοδοτήθηκε από τα ΝΕΑ. Απλά δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα αυτή. Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ναι, έχεις δίκιο, δεν έγινε από την ομάδα του απολογητή, οπότε σαφώς και για σένα δεν είναι έγκυρη. Άλλωστε τι εγκυρότητα μπορεί να έχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών μπροστά στο Σαμουήλ και τον Ψηλό...
quote:
mature
τόσο το χειρότερο για …την πραγματικότητα
- Γειά σου mature...
- Κουκιά σπέρνω...

macedon
quote:
WWalkerquote:Να σου πω.
Όσο είναι μικρό και δεν έχει ακόμη τόσο την ικανότητα όσο και την πρόσβαση στις απαραίτητες γνώσεις για να αποφασίσει αν θέλει να είναι χριστιανός ή όχι, θα το πηγαίνω για να μάθει να εξομολογείται.Ξέρεις τι μου λες τώρα ;
Θα κάνω αύριο εγώ ένα γιο...
θα τον ντύνω από μωρό στα κόκκινα, αντί για τα στρουμφάκια θα ακούει τον ύμνο του Ολυμπιακού, από τα πέντε του θα πηγαίνουμε στο Καραϊσκάκη στο πέταλο της 7, θα ψωνίζουμε σχολικά από την μπουτίκ, θα βλέπουμε στην τηλεόραση όλα τα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια, όταν μεγαλώσει λίγο θα πηγαίνουμε στο RED CAFÉ, θα κάνουμε και κανένα ταξιδάκι στην Ευρώπη για το Champions League και τέλος θα πάμε όταν μεγαλώσει λίγο και 2-3 φορές στην Τούμπα για να ανεβάσουμε την αδρεναλίνη.
Όταν φτάσει πια στα 18, θα τον πιάσω μια μέρα και θα του πω :
«γιέ μου, είσαι τώρα έτοιμος να αποφασίσεις ποια ομάδα θα ακολουθήσεις…ένα πράγμα μόνο θέλω να ξέρεις, ότι έκανα, το έκανα για να γνωρίσεις το ποδόσφαιρο σαν άθλημα. Αν θες τώρα μπορείς να γίνεις και βάζελος… »quote:Βλέπεις υπάρχουν πολλοί που δεν εξομολογούνται επειδή δεν έχουν τα κότσια.
Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να σου πει ότι, θα γινόσουν βουδιστής, άθεος ή άθρησκος αλλά δεν έχεις τα κότσια.
Για πχ, πες αύριο ότι αποφάσισες να μην βαφτίσεις το παιδί σου και έλα πες μας τι θα ακούσεις και πως θα σε αντιμετωπίσουν οι γύρο σου.
Πιστεύω αγαπητέ ότι περισσότερη προσαρμογή των όσων γράφεις στα δεδομένα της Ελλάδας δίνουν απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς.
Προφανώς αν ήμουν βουδδιστής και ζούσα στην Ινδία θα βάφτιζα το παιδί μου βουδδιστή, εσύ τι πιστεύεις; ![]()
![]()
Και ναι, ο γιος μου θα ξεκινήσει Ολυμπιακός
και άμα θελήσει να αλλάξει "θρησκεία" θα τον αφήσω να το κάνει.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 08/09/2006 22:45:20
quote:Με συγχωρείς φίλε Ψηλέ αλλά μπορείς να μου εξηγήσης τι σχέση έχει αυτό το σεντόνι που κατέβασες με την επέλαση των ρασοφόρων στά σχολεία προς άγραν πελατείας ;
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Φτώχεια: Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια νέοι - το 18% των νέων παγκοσμίως- ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα και 515 εκατομμύρια με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα. κλπ , κλπ .]
Ψηλός
Και κάτι άλλο , εσύ αν αναγνωρίζης τον παπά ειδικότερο στο να στηρίζη ψυχολογικά τους μαθητές , από έναν επιστήμονα δικαίωμά σου να απευθυνθής σ'αυτόν για εξομολόγηση ή και για εξορκισμό αν θέλης , άσε όμως και τους άλλους να επιλέξουν αν θέλουν να πάνε αυτοβούλως , και όχι να τους κουβαλιέται στα πόδια τους .
quote:quote:Με συγχωρείς φίλε Ψηλέ αλλά μπορείς να μου εξηγήσης τι σχέση έχει αυτό το σεντόνι που κατέβασες με την επέλαση των ρασοφόρων στά σχολεία προς άγραν πελατείας ;
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Φτώχεια: Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια νέοι - το 18% των νέων παγκοσμίως- ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα και 515 εκατομμύρια με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα. κλπ , κλπ .]
Ψηλός
Και κάτι άλλο , εσύ αν αναγνωρίζης τον παπά ειδικότερο στο να στηρίζη ψυχολογικά τους μαθητές , από έναν επιστήμονα δικαίωμά σου να απευθυνθής σ'αυτόν για εξομολόγηση ή και για εξορκισμό αν θέλης , άσε όμως και τους άλλους να επιλέξουν αν θέλουν να πάνε αυτοβούλως , και όχι να τους κουβαλιέται στα πόδια τους .
Αν είχες παρακολουθήσει τη συζήτηση πώς εξελίσσεται θα είχες καταλάβει προς τι το "σεντόνι"!
Καιρός είναι, επίσης, να σταματήσεις και εσύ να φαντάζεσαι δήθεν "εξαναγκασμούς" εκεί που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ!
Η εξομολόγηση στο δικό μου το σχολείο ποτέ δεν ήταν υποχρεωτική, και σου μιλώ για 20-25 χρόνια πριν!!
Μία φορά μόνο θέλησα και πήγα και θα σου "εξομολογηθώ" πως δεν ένιωσα άνετα. Πήγα χωρίς να ξέρω τι ήταν η εξομολόγηση. Το θεώρησα κάτι σαν παιχνίδι.
Σήμερα όμως δεν τη βλέπω όπως τότε.

«Α ρε πατατοφάγε σβάμπε!!!»
Ρε για δες ΠΟΙΟΣ μιλάει!!!!![]()
![]()
![]()
Αυτός που μετά από δεκάδες μηνύματα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ τι μας λέει ο Ιεζεκιήλ στο κεφάλαιο 37 για τον περίφημο Μεσσία, αυτός που μετά απο δεκάδες μηνύματα ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ που μιλάει η Π.Δ. για Τριαδικότητα του Θεού, για την δυνατότητα να ενσαρκωθεί ποτέ ο Ιεχωβάς σε σάρκα και να σταυρωθεί, και πάει λέγοντας!!!
Ρε Σαμουήλ, τι παίρνεις άνθρωπε μου??![]()
![]()
samuel1974:
«Πολυφωνία υπήρχε μεν στην αρχαία Ελλάδα..»
Ασε τα «μεν» και τα «δε» Σαμουήλ, και δείξε μας ΠΟΥ είναι η πολυφωνία του Χριστιανισμού!! Ρε κακομοίρη, ακόμη και η αναφορά της λέξης πολυφωνία είναι...αμάρτημα στο δόγμα σας!!![]()
![]()
samuel1974:
«...Αυτά είπε ο προφήτης!!!!»
Προφήτες (παραμυθάδες δηλαδή..) έχετε εσείς φίλτατε. Τα υπόλοιπα που διαβάζεις, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σε λίγα χρόνια, το παπαδαριό στην δημόσια ζωή θα αποτελεί θλιβερή ανάμνηση....
Ο δρόμος έχει ανοίξει.
samuel1974:
«Αλλά εφόσον σου εξασφάλισε το Ορθόδοξο Βυζάντιο την εθνική και πολιτιστική ακεραιότητα και σου διαφύλαξαν οι καλόγεροι τα αρχαία συγράμματα, εσύ τώρα βγαίνεις και τους βρίζεις, γιατί δήθεν σου καταστρέψανε τον Ελληνικό πολιτισμό.»
Τόσο το θεοκρατικό «Βυζάντιο», όσο και το άλλο παράγωγο του Αβρααμισμού, το Ισλάμ, είναι σταδιακές μαύρες εξελίξεις στην ανθρώπινη σκακιέρα. Το δε Ισλάμ, γεννήθηκε μέσα απο την θρησκευτική μισαλλοδοξία των χριστιανών, ως αντίδραση μπροστά στην βία και το αίμα των χριστιανών κατακτητών.
Και έτσι, πληρώθηκαν και οι Βυζαντινοί με το ίδιο νόμισμα που τους άξιζε...
Σημαντικότατα αρχαία συγγράματα (με δύο «γ» παρακαλώ αν γίνεται..) έχουμε παραλάβει απο το Ισλάμ, όπου και φύλασσαν για αιώνες την Ελληνική διωγμένη σοφία. Την «Θύραθεν Σοφία» που είχαν ως ΑΝΑΘΕΜΑ οι βυζαντινοί «φωστήρες της αγάπης»....
Η δε Ελληνική γλώσσα φίλτατε, μιλούνταν και απο τους Οθωμανούς, καθώς σε επίσημα τους έγγραφα αλλά και σε σχέσεις με άλλα κράτη χρησιμοποιούσαν την Ελληνική. Και βεβαίως, ΠΟΤΕ δεν απογόρευσαν οι Οθωμανοί την Ελληνική γλώσσα.
Επομένως, τζάμπα μην το έριξες και πάλι στο ψάρεμα Σαμουήλ!![]()
![]()
Σε σχέση δε με την «πολιτιστική ακεραιότητα», αυτό μονάχα ως ΑΣΤΕΙΟ μπορεί να γίνει αντιληπτό, καθώς ο Βυζαντινισμός υπήρξε η μεγαλύτερη ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Θάβοντας τον Ελληνισμό, αναδύθηκε η ιουδαιοχριστιανική μούμια....![]()
![]()
![]()