ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

homo92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
07/11/2010, 20:11:19
quote:

Demonizer

Θέμα χρόνου είναι να σε δεί η Αμαλία και την έκανες απο το φόρουμ.

Βέβαια μιλάω και γώ που έχω κάνει χειρότερα ,χαχαχα.

Oδηγίες προς ναυτιλομένους και μετά έρχεται η η αυτο-γνωσία...

Δηλαδή ρε Άλεξ εσύ αν είχες να συντονίσεις ένα φόρουμ , θα άφηνες τον κάθε εκτός εαυτού συμμετέχοντα -και μάλιστα δωρεάν..να το λέμε κι'αυτό , διότι αλλού τα "σκάνε" απ'οτι φαντάζομαι γνωρίζεις- να βρίζει και να ειρωνεύεται...ή να προσπαθεί να ευτελίσει συνανθρώπους του...???

Τι ωραία που τα λές Άλεξ...και τι ωραία λογάκια περί εσωτερισμού και αυτογνωσίας..κλπ...κλπ...κλπ...και απο την άλλη μεριά σε ξενίζει η παρέμβασση της Αμαλίας , που στο κάτω κάτω αν δεν επενέβαινε ... όχι μόνο θα έδειχνε έλλειψη ευαισθησίας έναντι όσων υφίστανται επιθέσεις και χλευασμό αλλα και θα οδηγούταν το πράμα σε "μπαχαλοποίηση"...!!!

Τσούπ!!! πετάγεσαι σαν την "πέρδικα" πότε πότε και ρίχνεις την χολή σου...αλλα τελικά ο άνθρωπος δεν αλλάζει...παρ'ολες τις προσπάθειες και τις εσωτερικές τσάκ[ρ]α τσούκ[ρ]α ανησυχίες σου σε υψίπεδα και πολυ-επίπεδα...!!!

Μια χαρά το πάς...ομαλά και σύμφωνα με τις οδηγίες που προσδιορίζει το είναι σου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
07/11/2010, 20:13:42
quote:

quote:
Αργά ή γρήγορα, ο Θεός της Δημιουργίας του ανθρώπου θα πεθάνει

Πεθαμενοι εισαστε ηδη και η υπαρξη σας ειναι παντελως αχρηστη.

Θα κλασετε στον Λογο μια μαντρα ορχεις. lol

Εγω δεν μιλησα για καμια εικονα του θεου, μιλησα για τον Λογο.

Εδω ερχετε η παραδοχη σας οτι εισαστε θεολογοι και οχι επιστημονες.

Καημενα πιθηκακια ποσο σας λυπαμαι.

Άλλος Lupus μας προέκυψε...όπου πάει -είχε έρθει και μια βόλτα απο το "σοφία"..- σαν οργισμένη γεροντοκόρη κάνει...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
07/11/2010, 20:14:25
Φίλε Demonizer, τους βάζεις δύσκολα...Οι δικοί τους θνητοί θεοί, πεθαίνουν, κάθε μέρα, γι αυτό και οι άνθρωποι, βλέπουν παντού το θάνατο...
Σύμβολο ζωής,έγινε ο θάνατος....
Εντελώς παράλογο, ή....σατανικό!!!!!
07/11/2010, 20:21:09
Ναι κάνει περισσότερο καλό ο διανοητικός και πνευματικός καρκίνος που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν.

Μου αρέσει που υπάρχουν κάποιοι αρχαιόπληκτοι που παριστάνουν τους φιλόσοφους, οι οποίοι υπερασπίζονται μια ιδέα που υποστηρίζει ότι ζούμε σε ένα άψυχο και άλογο σύμπαν που είναι προιόν συμπτώσεων.

Κρίμα είσαστε.

07/11/2010, 20:22:54
Φιλη Εαρινη για να κανεις κο κο κο εισαι πολυ καλη. Αυτη ειναι η αληθεια που δεν σας αρεσει να ακουτε.

strangerz2Μέλος
07/11/2010, 20:47:16
quote:
Τι ωραία που τα λές Άλεξ...και τι ωραία λογάκια περί εσωτερισμού και αυτογνωσίας..κλπ...κλπ...κλπ...και απο την άλλη μεριά σε ξενίζει η παρέμβασση της Αμαλίας

Δεν με ξενίζει η παρέμβαση,αυτό κατάλαβες εσύ με το πονηρό μυαλό σου,εγώ δεν σκέφτηκα έτσι,ότι είπα το ενοούσα κυριολεκτικά.

quote:
Τσούπ!!! πετάγεσαι σαν την "πέρδικα" πότε πότε και ρίχνεις την χολή σου...αλλα τελικά ο άνθρωπος δεν αλλάζει...παρ'ολες τις προσπάθειες και τις εσωτερικές τσάκ[ρ]α τσούκ[ρ]α ανησυχίες σου σε υψίπεδα και πολυ-επίπεδα...!!!

Καλύτερα να κρίνεις τον εαυτό σου.

Πως την έχεις δει ρε εαρινέ? Θα πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε εσένα για το άν θα πούμε καμια κουβέντα παραπάνω ή όχι? Με το που κάποιος ξεπερνά τα όρια,εμφανίζεσαι σαν επικριτής,λές και εσύ είσαι αγιος(ξερουμε οτι δεν είσαι,δεν είναι ανάγκη να το πείς).

Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό,"μυξοκλέουσα παρθένα",ίσως στο μοναδικό που συμφωνώ με τον σκαρτάδο.

quote:
Φιλη Εαρινη

Να και άλλος που συμφωνεί,τυχαίο,δεν νομίζω.

Θα σε παρακαλούσα πολύ στο επόμενο πόστ σου, να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό προς τα έξω.Εκφράσου ελεύθερα μακριά απο τα πρέπει, έτσι ωστε να δούνε όλοι τι σόι παπάρας είσαι.

Εγώ πάντως το παραδέχομαι οτι έτσι είμαι,μπορεί να είμαι καλός,μπορεί να είμαι και κακός,είμαι κατα δύο,επιτρέπω στον εαυτό μου να είμαι ό,τι θέλω,σε αντίθεση με εσένα που προσπαθείς να βγάλεις προς τα έξω μια προσωπικότητα του καλού ανθρώπου,(πράγμα που δεν είσαι) καταπνίγοντας τα πραγματικά σου συναισθήματα μόνο και μόνο για να δείξεις ανωτερότητα.

Edited by - strangerz2 on 07/11/2010 21:02:47

Edited by - strangerz2 on 07/11/2010 21:03:38

homoΜέλος
07/11/2010, 20:49:36
Demonizer
η εξέλιξη των ειδών δεν έρχεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του θεού και της ψυχής ,αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα , εγώ πιστεύω ότι η εξέλιξη των ειδών απλά εξηγεί τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο δημιουργήθηκε ο κόσμος γύρω μας ,όχι το ΠΟΙΟΣ είναι η αιτία και σκοπός του κόσμου. θα σε συμβούλεψα να ηρεμίσεις λίγο. το ότι δεν δεχόμαστε την εξαήμερη δημιουργία όπως είναι μέσα στην βίβλο δεν σημαίνει ότι είμαστε άθεοι.

η συνειδηση παμφωτη...

07/11/2010, 21:01:58
quote:
Εμποδίζει όμως σήμερα κάποια ακαδημαϊκή ελευθερία? Αν να ποια?

Την ακαδημαϊκή ελευθερία που λέει ότι πρέπει να διδάσκονται τα πορίσματα της επιστήμης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ με το ποιο καθεστώς συγκρούεται,ανεξαρτήτως με το ποιος

quote:
Η παραψυχολογία δεν είναι επιστήμη.....τι είναι?

χαχαχαχαχααχα. Ο άνθρωπος είναι ΑΣΧΕΤΟΣ. Σε ποιο πανεπιστήμιο; Με ποιες μεθοδολογίες είναι επιστήμη η παραψυχολογία;... Α...κατάλαβα μάλλον το ένα πτυχίο από τα 3 του τρέχα είναι αυτό της παραψυχολογίας...

quote:
Ποιος είπε ότι η εξέλιξη είναι αντιχριστιανική? ....θα μας κουφάνεις τελείως!

Εσύ που λες για χριστιανομάχους. Αν το να υπερασπίζεσαι την εξέλιξη ως αληθή θεωρία και τη διδασκαλίας στους νέους σε κάνει χριστιανομάχο τότε μοιραία θεωρείς την εξέλιξη αντιχριστιανική.Εκτός αν τη θεωρείς χριστιανική και με αποκαλείς χριστιανομάχο λόγω μαλάκυνσης εγκεφάλου.

quote:
Φυσικά και ισχύει η εξέλιξη....όμως με όρους. Οι όροι πρέπει να είναι πλήρεις και όχι ελλιπής.

Πρώτα μάθε να γράφεις τον πληθυντικό σωστά (ή τον ενικό; δε βγάζει νόημα αυτό που γράφεις, θες οι όροι να είναι πλήρεις και όχι ελλιπείς ή η εξέλιξη να είναι πλήρης και όχι ελλιπής;) και μετά βάλε όρους.

quote:
Στον τομέα λοιπόν του ανθρώπου η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει ακόμη το χάσμα ανάμεσα στη νόηση του ανθρώπου και σε αυτή της μαϊμούς.
Ως εκ τούτου η επιστήμη δεν μπορεί να πάρει σαφή θέση για την καταγωγή του ανθρώπου από την μαϊμού.
Οπότε άλλος επιστήμονας το δέχεται και άλλος το απορρίπτει.

Έτσι λες εσύ και το δόγμα που έχεις στο κεφάλι σου.

quote:
Ο Θεός εδώ και χιλιάδες χρόνια βρίσκεται πολύ πάνω από τη μωρία του ανθρώπου ώστε να κινδυνεύει από το δημιούργημά του. Ούτε ποτέ η χριστιανική θρησκεία έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη γιατί από τη φύση της είναι προαγωγός της δικαιοσύνης, της αγάπης, της αρετής και της ελευθερίας.
Συγνώμη έχει ζητήσει μόνο ο άνθρωπος και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εκπρόσωπος της Καθολικής εκκλησίας και όχι ο εκπρόσωπος του Θεού ή της χριστιανικής θρησκείας.
Εκπρόσωπος του Θεού και του χριστιανισμού είναι μόνο όσοι τηρούν τις εντολές του.
Οι υπόλοιποι μπορούν να ονομαστούν μόνο φίλοι.

Μπλα μπλα μπλα...ανούσια

quote:
Ήσουν εκεί και τις παρατηρούσες?

Πω τον καθυστερημένο... Υπάρχουν παλιές και καινούριες ράτσες...Έλεος!

Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις μπούρδες είναι. Απευθύνεσαι σε εμένα λες και ΕΓΩ το είπα ή ΕΓΩ έκανα το πείραμα. Το πείραμα, καθυστερημένε Κορίνθιε, το διεξήγαγε συγκεκριμένος επιστήμονας. Θα τον βγάλεις λάθος; Γράψε γράμμα στο journal που δημοσίευσε την έρευνα σου, να το κάνουν ανέκδοτο...Το πείραμα ΔΕΝ αξιολόγησε μόνο την υπακοή (για την ακρίβεια καθόλου) σε εντολές αλλά την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων (αφού τους υπέβαλλαν σε ΤΕΣΤ ευφυΐας ), τράβα διάβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κείμενο.

07/11/2010, 21:03:43
quote:
Βρες μου σε ΠΟΙΟ βιβλίο βιολογίας, εξελικτική βιολογίας, σε ποια επιστημονική εργασία, στο έργο του Δαρβίνου, υπάρχει αυτή η φράση; Γελοίος είσαι όταν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ μέσω τρίτων ότι ΟΝΤΩΣ αυτά είναι γραμμένα. Αυτήν την ερώτηση ΔΕΝ την απαντάει η επιστήμη. Παρόλα αυτά μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση "αν υπάρχει Θεός του Κεραυνού". Και η απάντηση είναι όχι.

Δεν χρειάζετε να δώ κάτι άλλο εκτός από αυτά που έχεις πεί εσύ και με την ΜΑΝΙΑ που σας εχει καταβάλει να ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ τον τρόπο που σκέφτεστε όπως μαρτυρά και ο Teilhard.

Είσαστε βέβαιοι οτι θα καταρίψετε κάθε ένοια θεού και κατά κόρον θεολογείτε με τις παπαριές σας.

quote:
Είσαι εντελώς μαλάκας ή κάνεις το μαλάκα στον ελεύθερο χρόνο σου; Η ΟΡΘΟΤΗΤΑ και η ΙΣΧΥ της εξέλιξης των ειδών (του Δαρβίνου, όχι η μαλακία του Ευρωπαίου) ΔΕΝ αντιβαίνει στην ύπαρξη Θεού, ψυχής, παραδείσου, ιπτάμενου φλυτζανιού γύρω από τον ήλιο κτλ. Αυτή είναι η θέση μου ακριβώς. Έχεις μπλεχτεί με αυτά που διαβάζεις από διάφορους ψευδεπιστήμονες και παπάδες. Ο ΙΔΙΟΣ ο Δαρβίνος έγραφε για Δημιουργό που εντρύφησε την εξέλιξη ως ιδιότητα στους ζώντες οργανισμούς, δηλαδή ΠΙΣΤΕΥΕ στο Θεό. Κατάλαβες ότι πέφτεις θύμα της προπαγάνδας που θέλει ΔΗΘΕΝ την εξέλιξη να είναι αντιχριστιανική;

Η μαλακία σου δεν έχει όρια αφού διαβάζεις το ίδιο κείμενο και καταλαβαίνεις Ο,ΤΙ ασυναρτησία έχεις ΗΔΗ στο κεφάλι σου και όχι τι εννοούν στην πραγματικότητα. Η εξέλιξη ισχύει επειδή ΟΛΑ τα στοιχεία συνηγορούν ΥΠΕΡ αυτής. Η εξέλιξη ισχύει γιατί εξηγεί με πληρότητα τον κόσμο μας. Δεν ενδιαφέρομαι να καταργήσω το Θεό μέσω της εξέλιξης. Δε γίνεται κάτι τέτοιο όπως είπα πριν. Το πόρισμα του δικαστηρίου αναιρεί το ΔΙΚΟ σου επιχείρημα που θες την εξέλιξη να είναι συνωμοσία των άθεων και των σατανιστών. Το πόρισμα λέει ότι η εξέλιξη και η μεταφυσική πίστη είναι ΣΥΜΒΑΤΕΣ, ανεξάρτητες έννοιες. Το πόρισμα λέει ότι δεν παραβιάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος περί ανεξιθρησκείας με τη διδασκαλία της εξέλιξης. Το πόρισμα λέει ότι η αντίθετη άποψη (το ευφυές σχέδιο) έχει 1)θρησκευτική σκοπιμότητα 2) ΜΗΔΕΝΙΚΗ σχέση με την επιστήμη

Και εγώ αυτό σου λέω, ότι είσαι εντελώς παπαρομαλάκας, συγχισμένος και υποκριτής και σου απάντησα.

Από την μια και καλά δεν απορρίπτετε τον Λόγο και απο την άλλη αντιδράτε ρατσιστικά, αν πει κάποιος ας πούμε ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι δώρο θεού. Αυτός που το λέει αυτό, δεν σημαίνει ότι απορρίπτει απαραίτητα, ότι αυτό έγινε μέσα απο κάποιες γενετικές μεταβολές. Εσείς επιμένετε να υποστηρίζετε με φανατισμό, κάτι το οποίο δεν μπορείτε να αποδείξετε σε σχέση με την προέλευση γενικά.

Δεν χρειάζετε να δώ κάτι άλλο, εκτός από αυτά που έχεις πεί εσύ και με την ΜΑΝΙΑ που σας εχει καταβάλει να ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ τον τρόπο που σκέφτεστε, όπως μαρτυρά και ο Teilhard.

Είσαστε βέβαιοι οτι θα καταρρίψετε κάθε ένοια θεού και κατά κόρον θεολογείτε με τις παπαριές σας.

Γενικά πολλές μαλακίες για να πείς τίποτα.

07/11/2010, 21:03:46
ΗΟΜΟ το ότι αποδέχεσαι την εξέλιξη σε κάνει ΟΧΙ μόνο άθεο αλλά και ΕΧΘΡΟ του χριστιανισμού στα μάτια των καθυστερημένων.
04/06/2006, 01:17:55
Φίλοι μου πολύς λόγος γίνεται τελευταία , μετά και την αναγνώριση από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών στους Δωδεκαθεϊστές Έλληνες το δικαίωμα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους , για την τέλεση εκ μέρους τους ανθρωποθυσιών , όπως τις τελούσαν δήθεν και οι δωδεκαθεϊστές πρόγονοί μας .
Φυσικά όλη αυτή η ανιστόρητη λάσπη , εκτοξεύεται κατά των προγόνων μας και των Δωδεκαθεϊστών συμπολιτών μας , από τους κύκλους των φανατικών Χριστιανών και τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις , με την σιωπηρή συμπαράσταση της εκκλησίας , η οποία δεν βλεπει με καλό μάτι την προσπάθεια αναβίωσης της θρησκείας των προγόνων μας .
Περιμένω και τις δικές σας απόψεις επάνω σ'αυτό το θέμα .
AINEIAN06Μέλος
04/06/2006, 03:24:49
ΑΠΟΡΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ
ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΦΑΓΜΕΝΟ ... ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΓΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο .... ΘΕΟΣ
04/06/2006, 03:55:07
quote:
Sesostris
Φυσικά όλη αυτή η ανιστόρητη λάσπη , εκτοξεύεται κατά των προγόνων μας (συγνώμη αλλά εγώ δεν είδα να λένε τίποτα για το Σωκράτη, τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, τον ......, μήπως πρέπει να διευκρινίσεις κάτι εδώ πέρα;;;;;)και των Δωδεκαθεϊστών συμπολιτών μας , από τους κύκλους των φανατικών Χριστιανών και τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις , με την σιωπηρή συμπαράσταση της εκκλησίας , η οποία δεν βλεπει με καλό μάτι την προσπάθεια αναβίωσης της θρησκείας των προγόνων μας .
Περιμένω και τις δικές σας απόψεις επάνω σ'αυτό το θέμα .

Αφού με κάλεσες, ήρθα!
Βέβαια δεν ξέρω αν αυτοί που θα αναφέρω παρακάτω ανήκουν σε κύκλους φανατικών Χριστιανών ή σε παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, αυτό όμως που βλέπω είναι πως αναφέρουν κάποια στοιχεία, τα οποία θεωρώ πως είναι σχετικά με το θέμα που άνοιξες!

Ορίστε λοιπόν:

Το απόσπασμα το πείρα από εδώ: http://www.ekivolos.gr/thriskeia.pdf

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / Θρησκεία

ΕΚΗΒΟΛΟΣ

Τα Θαργήλια και τα Πυανόψια τελούνταν προς τιμήν του Απόλλωνα. Τα Θαργήλια, που περιλάμβαναν και τελετές για την Αρτέμιδα, εορτάζονταν τον Μάιο/Ιούνιο. Στον Απόλλωνα προσφέρονταν οι πρώτοι, μη ωριμασμένοι ακόμη, καρποί καθώς και «άρτος ζυμωμένος με αυτούς τους καρπούς (θάργηλος). Στις τελετές γινόταν παράκληση για καλή καρποφορία και μάλιστα η γιορτή συνοδευόταν από καθαρμό των Αθηναίων για τον σκοπό αυτό. Πολλές φορές, κατά την διάρκεια των τελετών, δύο κακοποιοί που επρόκειτο να θανατωθούν, περιφέρονταν στους δρόμους με σύκα κρεμασμένα στον λαιμό τους. Ονομάζονταν φαρμακοί και καθάρματα και η αποπομπή τους αποσκοπούσε στον καθαρμό ανδρών και γυναικών. Δηλαδή, σκοπός της συγκεκριμένης ιεροτελεστίας ήταν οι φαρμακοί (εξ ου και φάρμακο = γιατρικό) να απορροφήσουν το μίασμα από όλους τους κατοίκους και τελικά να εκδιωχθούν ή θανατωθούν για να καθαρισθεί η Πόλη.»

Ορίστε και η ιστοσελίδα των, κατά τα φαινόμενα, φανατικών Χριστιανών (εκκλησιαστικών ή παρακκλησιαστικών δεν γνωρίζω) απ' όπου πείρα και το απόσπασμα:
http://www.ekivolos.gr

Edited by - Ψηλός on 04/06/2006 04:05:32

04/06/2006, 04:02:32
quote:

ΑΠΟΡΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ
ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΦΑΓΜΕΝΟ ... ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΛΕΓΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο .... ΘΕΟΣ

Δεν μου αρέσει ο ρόλος του αστυνόμου αλλά θεωρώ υποχρέωση μου να πω στο φίλο AINEIAN06 ότι είναι εκτός θέματος και κινδυνεύει να τον παρατηρήσει ο Sesostris ότι προσπαθεί να εκτρέψει τη συζήτηση σε ύποπτα μονοπάτια!!!

Sesostri είδες τελικά ότι, ήδη από την αρχή του θέματός σου, προσπαθώ να είμαι σωστός και να βοηθήσω στην πρόοδο του παρόντος θέματος για να μην εκτραπεί και αυτό αλλού "γιαλού"!

04/06/2006, 05:23:04
Φίλε Sesostris υπάρχει ήδη θέμα παλιότερο σχετικά με τις ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα. Ρίξε μια ματιά εδώ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7710

Αυτό που είχα πει και τότε είναι πως αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο να είχαν γίνει κάποιες ανθρωποθυσίες σε ειδικά γεγονότα όπως ένας σημαντικός πόλεμος ή εξάπλωση μιας αρρώστειας. Η υπόθεσή μου βασίζεται στην γενικότερη δεισιδαιμονία των αρχαίων λαών. Αλλά τέλος πάντων και να αποδειχθεί ότι γινόντουσταν ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα, αδιάφορο θα μου είναι. Δεν νιώθω ότι με αφορά ή ότι μου θίγουν κάτι. Αλλη κοινωνία οι αρχαίοι Ελληνες και άλλη εμείς.

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

Edited by - Agnostic on 04/06/2006 05:24:02

VasiliscmΜέλος
04/06/2006, 12:54:16
Ψηλέ,

Λεει η ιστοσελίδα του ΕΚΗΒΟΛΟΥ:

quote:
Πολλές φορές, κατά την διάρκεια των τελετών, δύο κακοποιοί που επρόκειτο να θανατωθούν......

Που σημαίνει ότι ήταν φονιάδες ή προδώτες ή ότι άλλο. Είχαν δε καταδικαστεί σε θάνατο από την πόλη.
Χρησιμοποιούνταν λοιπόν στην ιεροτελεστεία.

Το συμπέρασμα που βγάζει ο καθένας είναι ότι δεν γινόταν τελετή ανθρωποθυσίας.
Δεν επέλεγαν από το πλήθος κάποιους να τους θανατώσουν.
Οι κακοποιοί - το λέει και η ιστοσελίδα - επρόκειτο με τον ένα ή άλλο τρόπο να θανατωθούν.

Προσωπικά δεν με νοιάζει εάν οι έλληνες έκαναν ακόμη και καθαρές ανθρωποθυσίες.
ΑΠό την γενικότερη φιλοσοφική τους θεώρηση όμως κάτι τέτοιο δεν προκείπτει.
Οι "ηθικοί Χριστιανοί" πολύ θα ήθελαν να φορτώσουν στους έλληνες ειδωλολάτρες, και μη, μια κατηγορία.

Διότι είναι ο χριστιανισμός "λίγος" μπροστά στο μεγαλείο της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Τι να αντιπαραθέσει ο Χριστιανισμός στους Έλληνες;
1. Την Δημοκρατία;
2. Το θέατρο;
3. Τα φιλοσοφικά ρεύματα;
4. Τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλα;
5. Την καλλιέργια των επιστημών;

Ψάξετε λοιπόν Ψηλοί μου Χριστιανοί με ΜΑΝίΑ να βρήτε κάτι το μεμτόν!

Σας καταλαβαίνω!

Βασίλης

04/06/2006, 14:17:50
quote:

Ψηλέ,

Λεει η ιστοσελίδα του ΕΚΗΒΟΛΟΥ:

quote:
Πολλές φορές, κατά την διάρκεια των τελετών, δύο κακοποιοί που επρόκειτο να θανατωθούν......

Που σημαίνει ότι ήταν φονιάδες ή προδώτες ή ότι άλλο. Είχαν δε καταδικαστεί σε θάνατο από την πόλη.

Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Πόσες φορές έχουν χαρακτηριστεί φονιάδες, προδότες ή ότι άλλο, άνθρωποι αθώοι, θύματα ενός κατεστημένου που κάνει ότι του γουστάρει αφού αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν;
Άπειρα τα παραδείγματα Βασίλη, αλλά ας μην μπλεχτούμε με αυτό τώρα εδώ.

quote:
Χρησιμοποιούνταν λοιπόν στην ιεροτελεστεία.

Το συμπέρασμα που βγάζει ο καθένας είναι ότι δεν γινόταν τελετή ανθρωποθυσίας.
Δεν επέλεγαν από το πλήθος κάποιους να τους θανατώσουν.
Οι κακοποιοί - το λέει και η ιστοσελίδα - επρόκειτο με τον ένα ή άλλο τρόπο να θανατωθούν.

Το λες και μόνος σου: "Χρησιμοποιούνταν λοιπόν στην ιεροτελεστεία", η ανθρωποθυσία γινόταν στο πλαίσιο μιας λατρευτικής τελετής.
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πούμε περισσότερα!

quote:
Προσωπικά δεν με νοιάζει εάν οι έλληνες έκαναν ακόμη και καθαρές ανθρωποθυσίες.
ΑΠό την γενικότερη φιλοσοφική τους θεώρηση όμως κάτι τέτοιο δεν προκείπτει.

Γιατί μπερδεύεις πράγματα διαφορετικά μεταξύ τους;
Τι σχέση μπορεί να έχει η «φιλοσοφική θεώρηση» με τις ανθρωποθυσίες και ειδικότερα αυτές που γινόταν στο πλαίσιο της θρησκευτικής λατρείας;;
Πλήθος φιλοσόφων και άλλων επιφανών ανθρώπων της εποχής υπέφεραν από το θρησκευτικό κατεστημένο. Ας μην εμπλέξουμε και αυτό στη συζήτηση.

quote:

Οι "ηθικοί Χριστιανοί" πολύ θα ήθελαν να φορτώσουν στους έλληνες ειδωλολάτρες, και μη, μια κατηγορία.

Διότι είναι ο χριστιανισμός "λίγος" μπροστά στο μεγαλείο της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Τι να αντιπαραθέσει ο Χριστιανισμός στους Έλληνες;
1. Την Δημοκρατία;
2. Το θέατρο;
3. Τα φιλοσοφικά ρεύματα;
4. Τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλα;
5. Την καλλιέργια των επιστημών;

Ψάξετε λοιπόν Ψηλοί μου Χριστιανοί με ΜΑΝίΑ να βρήτε κάτι το μεμτόν!

Σας καταλαβαίνω!

Βασίλης

Πολύ φοβάμαι ότι βγαίνεις εκτός θέματος και θα δεχθείς την παρατήρηση του Sesostri!
Δεν πειράζει, θα ξεφύγω και εγώ για λίγο από το θέμα και θα σου απαντήσω.
Η ποικιλόμορφη, συνεχώς μεταβαλλόμενη, εισαγόμενη (εν μέρει) ειδωλολατρική θρησκεία των προγόνων μας, πολλά από τα παραπάνω που αναφέρεις τα κυνήγησε, δίωξε τους ανθρώπους και έκαψε τα συγγράμματά τους.

Όπως και οι άλλοι, έτσι και εσύ, παρουσιάζεις μια άποψη που καπελώνει τον αρχαίο μας πολιτισμό.
Ντε και καλά, τελείως αυθαίρετα και ετσιθελικά, συνδέεις την ειδωλατρική/παγανιστική θρησκεία των προγόνων μας με την πρόοδο του αρχαίου μας πολιτισμού!

Καταλαβαίνω πως είναι και για σένα το μόνο τέχνασμα και η μόνη διέξοδος όταν στριμώχνεσαι, το οποίο έχεις στη διάθεσή σου και το χρησιμοποιείς αρκετά συχνά.

Μας παρουσιάζεις από τη μια ένα μπουρδούκλωμα διαφόρων πραγμάτων και από την άλλη το Χριστιανισμό, μόνο και μόνο για να προκαλέσεις και να δημιουργήσεις κάποιες εντυπώσεις που δεν έχουν καμιά λογική συνοχή μεταξύ τους.

Αναφέρεις την "Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά", τους "Έλληνες", τη "Δημοκρατία", τα "φιλοσοφικά ρεύματα", τις "επιστήμες", ...... αλλά δεν κάνεις καμιά προσπάθεια να συνδέσεις όλα αυτά με την "αρχαία ελληνική θρησκεία". Γιατί;;

Ας μην επεκταθούμε όμως άλλο γιατί ξεφεύγουμε τελείως από το θέμα μας.

04/06/2006, 16:31:26
quote:
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Πόσες φορές έχουν χαρακτηριστεί φονιάδες, προδότες ή ότι άλλο, άνθρωποι αθώοι, θύματα ενός κατεστημένου που κάνει ότι του γουστάρει αφού αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν;
Άπειρα τα παραδείγματα Βασίλη, αλλά ας μην μπλεχτούμε με αυτό τώρα εδώ.

μαλιστα φανταστικη η οπτικη σου ψηλε
δεν ξερουμε αν τους αδικησε το συστημα αρα μπορει να ηταν αθωοι
αρα αθωοι θυσιαζονταν στους θεους

μονο που ξεχνας κατι τα ατομα αυτα δεν τα θυσιαζαν αλλα τα περιεφεραν στην πολη με καρπους κρεμασμενους επανω τους για να τραβηξουν τις κακες πραξεις των κατοικων
οι θεοι δεν δεχονταν αυτους σαν θυσια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

04/06/2006, 16:51:13
Αγαπητέ Ψηλέ,

Να σε ρωτήσω κάτι:

Ο ίδιος ο Χριστός δεν σταυρώθηκε την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα και οι Εβραίοι είχαν την επιλογή να του χαρίσουν τη ζωή εξαιτίας του Πάσχα;
Είναι οι εβραίοι κατά την άποψή σου ανθρωποθυσιαστές διότι κατά την μεγαλύτερη θρησκευτική τους εορτή θυσίαζαν κακούργους;

Φιλικά,
Εχετλαίος

velialΜέλος
04/06/2006, 17:48:22
Οι χιλιάδες "μαρτυρες", τα εκατομμυρια θυματα της εκκλησιας, ακομα και ο ιδιος ο χριστος, αποτελουν ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ πως ο χριστιανισμος ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ την ανθρωποθυσια.

"...τι μπορει να κατανοησει ενα βακτηριο του παχεος εντερου μας (που το συμπαν του ειναι το σκατο) για τον οργανισμο που το φιλοξενει?

τι γνωριζουν τα βακτηρια σου για σενα ψηλε?"