- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
σάπιες ψυχές, αλλά υπάρχουν ψυχές που πουλιούνται στον
διάβολο για λίγη δόξα και χρήμα...Για γήινη εξουσία...
Ανήκουν παντού, στον χριστιανισμό, στον Ιουδαισμό, στον
Ινδουισμό, σε ότι υπάρχει ανθρώπινη ιδεοληψία...
Αυτοί και η άγνοια των πολλών, δημιουργούν το χάος και το
κακό που υπάρχει σήμερα....
quote:
europaios2
Ο Χριστιανισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε μέσα από το χώρο του, ούτε έξω από αυτόν.
Πολλές φορές βάλλουν εναντίων του οι σάπιοι άνθρωποι και οι μεν και οι δε! τίποτα όμως δεν κατάφεραν στο πέρασμα των αιώνων.
Αυτό θα συμβαίνει όσο θα υπάρχουν πτωχοί τω πνεύματι , που θα πιστεύουν δίχως να ερευνούν την αλήθεια , και θα στηρίζουν τις ελπίδες τους στην εξ ύψους βοήθεια , προς δόξα και καλοπέραση του ιερατείου που τους εκμεταλλεύεται .
*
ούτε μπορεί να καλύψει ευρύτερα πνευματικά ζητούμενα, που
ο άνθρωπος έχει φτάσει να έχει....Οι πνευματικές δυνάμεις που
αναγνωρίζει ένα ευρύ φάσμα ενεργών πολιτώ στην κοινωνία μας,
δεν μπορούν να εκφραστούν απο τον υλισμό, που ειναι καθαρά
ζωομορφικός..Θέλει και πνευματική υπόσταση κι όχι χολυγουντιανές
παραγωγές...
Χρειάζεται η πίστη στον Θεό, για να μπορεί να προοδεύσει η
ανθρωπότητα....Δεν μπορείς να ζείς μόνο για το φαγητό και την
ψυχαγωγία ή την μόρφωση...
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί και να εξηγήσει δυνάμεις που θα κατέχει
όπως και τώρα, παρουσιάζονται άτομα με δυναμεις που ξεπερνούν την
απλή λογική του υλισμού και ξαφνιάζουν..
Θα "κολλήσει" η ανάπτυξη και η εξέλιξη της ανθρωπότητας, γιατί εσύ
φίλε μου και ολίγοι ευτυχώς, ....εκλεκτοί, έχετε πρόβλημα με την απλή ομορφιά και διχως εφετζιδικες ενέργειες, λειτουργίας
του Θεού;
Δεν θέλουμε επιδειξία Θεό, θέλουμε Θεό αγάπης και ειρήνης...
Μόνο έτσι, θα ηρεμήσει ο άνθρωπος και θα προχωρά αβίαστα τον δρόμο του για να γίνει θεός....
http://www.zougla.gr/news.php?id=23215
![]()
με τις ευλογίες μου ...
Edited by - zip on 09/02/2009 08:58:20
quote:
ar_ia:
Εμ, τόσοι που κυκλοφορείτε εδώ μέσα αρχίζετε και μας κολλάτε σιγά σιγά...και με στραβό λένε αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίζεις!!
Eγώ θα σου πρότεινα, να μη λάβεις υπόψη το προσωπικό σου απόφθεγμα και να κάνεις μια προσπάθεια...

quote:
ar_ia:
11)Όταν λες "σάπιοι άνθρωποι" τι εννοείς?
22)Σίγουρα αναφέρεσαι σε κάποιους...σωστά?
33)Υπάρχουν κατά το τρομερό σου μυαλό άτομα "σάπια"?
4Πως εννοείς δλδ εσύ το "σάπιο"????????
1) Όταν λέω σάπιοι άνθρωποι, εννοώ τους ανθρώπους τους διεφθαρμένους, αυτούς που ντροπιάζουν τον όρο άνθρωπο, οι οποίοι ως μόνο σκοπό δεν έχουν την υπεράσπιση ή την προώθηση των ιδεών τους που ενστερνίζονται άνευ ιδιοτέλειας, αλλά το ίδιο όφελος.
2)Σωστά.....πιάνεις πουλιά στον αέρα....δε λέω....

3)Ναι.
4)Κοίταξε την απάντηση Νο 1.
quote:
ar_ia:
Από την μία βγαίνετε και χτυπιέστε ότι ακολουθείτε την Αγάπη που δίδαξε ο Χριστός και από την άλλη είστε μέσα στην χολή και την κακία!!!
Μόνο υποκριτές είστε και τπτ άλλο!!!!!
Εγώ δε βγήκα ποτέ να χτυπηθώ ότι ακολουθώ την Αγάπη κ.ο.κ. πάντως ούτε είμαι μέσα στη χολή ούτε στην κακία.
quote:
kostakis:
γιατί παρόλο που δε φτάνω στο συμπέρασμα της ar_ia, φοβάμαι ότι φτάνω σε κάποιο άλλο συμπεράσμα και θα ήθελα πρώτα να έχω τη δική του θέση.
Γειά σου kostakis, ειλικρινά χαίρομαι που τα ξαναλέμε.
Γράφω: "Ο Χριστιανισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε μέσα από το χώρο του, ούτε έξω από αυτόν." [Ούτε δηλαδή από ιερείς σάπιους, ούτε από μή ιερείς σάπιους(εκτός δηλαδή του χώρου της εκκλησίας)
"Πολλές φορές βάλλουν εναντίων του οι σάπιοι άνθρωποι και οι μεν και οι δε! τίποτα όμως δεν κατάφεραν στο πέρασμα των αιώνων."
Οι σάπιοι ιερείς (οι μεν!), με τη δράση τους στρέφονται κατά του Χριστιανισμού, αφού αυτόν "υποτίθεται" ότι πρεσβεύουν, αλλά τον εκμεταλλεύονται και τον διασύρουν .
(οι δε!)σάπιοι εκτός χώρου της εκκλησίας, με συκοφαντίες και συνεχή ψεύδη, στρέφονται και αυτοί κατά του Χριστιανισμού και βρίσκονται όχι σε πλάνη! αλλά σε συνειδητοποιημένη υπηρεσία (έμμισθοι)
Και οι μεν και οι δε στο πέρασμα των αιώνων δεν κατάφεραν τίποτα.
quote:
Sesostris:
Αυτό θα συμβαίνει όσο θα υπάρχουν πτωχοί τω πνεύματι , που θα πιστεύουν δίχως να ερευνούν την αλήθεια , και θα στηρίζουν τις ελπίδες τους στην εξ ύψους βοήθεια , προς δόξα και καλοπέραση του ιερατείου που τους εκμεταλλεύεται .
Για άλλη μια φορά.....εκτός θέματος......δε πειράζει όμως.....είσαι φίλος μου...
.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Από τους πρώτους κιόλας αιώνες της επιβολής και της επικράτησης του χριστιανισμού στην Ρωμαϊκή επικράτεια , οι πάσης φύσεως ρασοφόροι λειτουργοί της νέας αυτής θρησκείας , πέταξαν τον μανδύα της λιτότητας και της εγκράτειας που δίδασκαν , και άρχισαν να επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πλουτισμού , πολυτέλειας και απολαύσεων προσκολλώμενοι σαν πνευματικοί στις πλούσιες ρωμαϊκές οικογένειες , και πείθοντας τις πλούσιες Ρωμαίες με το πρόσχημα του
(«Ευκολώτερον γαρ εστί κάμηλον δια τρυμαλιάς ραφίδας εισελθείν ή πλούσιος εις την βασιλείαν του θεού εισελθείν» (Λουκά κεφ. ιη’, 25)
να τις πείθουν να τους μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους , μη σκεπτόμενες οτί αυτές μεν θα πήγαιναν στον παράδεισο μεταβαλλόμενες από πλούσιες σε πάμπτωχες , όμως ο ρασοφόρος που απόκτησε την περιουσία τους και έγινε πάμπλουτος δεν φοβόταν την κόλαση ;
Είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις η διαφθορά και το εμπόριο της θρησκείας , που ο αυτοκράτορας Βαλεντινιανός αναγκάστηκε να θεσπίση νόμο , μήπως μπορέση να την χαλιναγωγήση .
Επειδή είναι αρκετά χρονοβόρο για μένα να αντιγράψω ένα τόσο μεγαλο κείμενο από την «Ιστορία της Παρακμής και Πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» του Edward Gibbon , γι’ αυτό στέλνω το σχετικό κεφάλαιο σε μορφή εικόνων .

Όπως φαίνεται φίλοι μου , βαστάει χρόνια αυτή η κολώνια . Το χριστιανικό ιερατείο ήταν , είναι , και θα εξακολουθήση να είναι ίδιο , όσο υπάρχουν οι αφελείς που όχι μόνο το ταυτίζουν με την θρησκεία τους , αλλά και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις ανομίες του πιστεύοντας ότι έτσι επιτελούν το θρησκευτικό τους καθήκον.
*
Edited by - Sesostris on 09/02/2009 23:44:44
να μην κρίνεις μια θρησκεία απο ανθρώπους και πιο πολύ
να αναγνωρίσεις την φύση αυτή του ανθρώπου, που γι αυτήν
είμαστε σ αυτη τη γή και πολεμάμε να ξεπεράσουμε τα πάθη μας.....
Διαχρονικά ο άνθρωπος παραμένει άνθρωπος; Φοβερό συμπέρασμα...
quote:
ar_ia:
Εμ, τόσοι που κυκλοφορείτε εδώ μέσα αρχίζετε και μας κολλάτε σιγά σιγά...και με στραβό λένε αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίζεις!!
quote:
europaios2
Eγώ θα σου πρότεινα, να μη λάβεις υπόψη το προσωπικό σου απόφθεγμα και να κάνεις μια προσπάθεια...
Κι εγώ επίσης θα σου πρότεινα να αρχίσεις να βγαίνεις λιγάκι και να αφήσεις τα πολλά ευχέλεα γιατί μάλλον σε πείραξαν.....!
quote:
ar_ia:
11)Όταν λες "σάπιοι άνθρωποι" τι εννοείς?
22)Σίγουρα αναφέρεσαι σε κάποιους...σωστά?
33)Υπάρχουν κατά το τρομερό σου μυαλό άτομα "σάπια"?
4Πως εννοείς δλδ εσύ το "σάπιο"????????
quote:
europaios2
1) Όταν λέω σάπιοι άνθρωποι, εννοώ τους ανθρώπους τους διεφθαρμένους, αυτούς που ντροπιάζουν τον όρο άνθρωπο, οι οποίοι ως μόνο σκοπό δεν έχουν την υπεράσπιση ή την προώθηση των ιδεών τους που ενστερνίζονται άνευ ιδιοτέλειας, αλλά το ίδιο όφελος.
2)Σωστά.....πιάνεις πουλιά στον αέρα....δε λέω....
3)Ναι.
4)Κοίταξε την απάντηση Νο 1.
Επίσης και το λιβάνι πειράζει σοβαρά την υγεία....!!
quote:
ar_ia:
Από την μία βγαίνετε και χτυπιέστε ότι ακολουθείτε την Αγάπη που δίδαξε ο Χριστός και από την άλλη είστε μέσα στην χολή και την κακία!!!
Μόνο υποκριτές είστε και τπτ άλλο!!!!!
quote:
europaios2
Εγώ δε βγήκα ποτέ να χτυπηθώ ότι ακολουθώ την Αγάπη κ.ο.κ.
Για νέο μας το λες?
quote:
πάντως ούτε είμαι μέσα στη χολή ούτε στην κακία.
Μα τι λες τώρα......είσαι πολύ καλός άνθρωπος........
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
quote:Φίλε trexagireve , αυτό που δεν πρόσεξες στην απάντησή μου είναι το ότι δεν καταφέρθηκα κατά της θρησκείας σου αλλά κατά των εκπροσώπων της , με τους οποίους τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι ομόδοξοί σου την ταυτίζουν , δίχως να συνειδητοποιούν ότι με το να υπερασπίζονται τον κάθε κλέφτη , απατεώνα , πορνοβοσκό , παιδόφιλο , αρχαιοκάπηλο κλπ επειδή είναι ρασοφόρος , κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στη θρησκεία τους από αυτήν που προσάπτεις σε μένα , γιατί την υποβαθμίζουν ταυτίζοντάς την με αυτούς τους ανάξιους εκπροσώπους της .
trexagireve
Καλέ μου sesostris...Αναρρωτιέμαι πόσα χρόνια θα σου πάρει
να μην κρίνεις μια θρησκεία απο ανθρώπους και πιο πολύ
να αναγνωρίσεις την φύση αυτή του ανθρώπου, που γι αυτήν
είμαστε σ αυτη τη γή και πολεμάμε να ξεπεράσουμε τα πάθη μας.....
Διαχρονικά ο άνθρωπος παραμένει άνθρωπος; Φοβερό συμπέρασμα...
Ένας μη φανατικός χριστιανός εμένα και τις απόψεις μου μπορεί να με αγνοήση και να εξακολουθήση να εκκλησιάζεται τις έστω ελάχιστες φορές που εκκλησιαζόταν . Όταν όμως βλέπει μια κατηγορία χριστιανών να μιλά υπέρ του Εφραίμ για παράδειγμα , η να μιλάει για σκευωρίες στις αποκαλύψεις των σκανδάλων προσπαθώντας να τα συγκαλύψη , ή υπερασπίζεται με άρθρα και παρεμβάσεις και δικαιολογεί δίχως να καταδικάζη τον κάθε παρανομούντα ρασοφόρο , να είσαι σίγουρος ότι τουλάχιστον δεν θα ξαναπατήση στην εκκλησία γιατί θα έχη ταυτίσει θρησκεία και εκπροσώπους .
Οι σωστοί χριστιανοί κατά τη γνώμη μου φίλε Βαγγέλη , θα έπρεπε να κάνουν λαοσύναξη έξω από την Μητρόπολη , και να ζητούν από τον αρχιεπίσκοπο την κάθαρση της εκκλησίας από τα μιάσματα της , και όχι να συντάσσονται μαζί τους , όπως ο Ψηλός , που πάει να βγάλει τον Εφραίμ θύμα σκευωρίας .
Και για να μή νομίζεις ότι τα συμπεράσματά μου είναι αυθαίρετα , ρίξε μια ματιά στις δημοσκοπήσεις σε τι ποσοστά ανέρχεται η άποψη ότι θα πρέπη επιτέλους να γίνη διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους , ποσοστά αδιανόητα πριν μερικές δεκαετίες .
*
Edited by - Sesostris on 10/02/2009 23:49:19
quote:
Trexagireve
Καλέ μου sesostris...Αναρρωτιέμαι πόσα χρόνια θα σου πάρει
να μην κρίνεις μια θρησκεία απο ανθρώπους
Και βέβαια θα κρίνω μια θρησκεία ΚΑΙ από τους ανθρώπους (της) και ειδικά από τον κλήρο . Μήπως αυτοί δεν "λανσάρουν" την θρησκεία ; Δεν ήρθε φυσικά κάποια επιφοίτηση ένα πρωί στους ανθρώπους και είπαν " από εδώ και πέρα άς πιστεύουμε τούτο και εκείνο...κ.λ.π." . Υπάρχει σαφώς μια προσπάθεια να "αποσυνδεθούν" οι κληρικοί από την θρησκεία όταν βέβαια στραβώνει το πράγμα . Διαφωνώ κάθετα. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αλληλένδετα . Στο κάτω - κάτω πολλά από τα εθιμιτυπικά της θρησκείας καθιερώθηκαν από τον κλήρο.
Προσοχή : δεν βάζω όλους τους κληρικούς στο ίδιο καλάθι από απόψεως διαφθοράς κ.λ.π. Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες . Δεν ξέρω άν οι διεφθαρμένοι είναι οι περισσότεροι εξ αυτών , ή σχετικά μικρό ποσοστό , ωστόσο για την "κατηγορία" τους είναι πολλοί .
Διαφωνώ με την αρχική τοποθέτηση του Richter , ότι κληρικοί είναι η χειρότερη κατηγορία ανθρώπων . Την δουλειά τους και τα "κεκτημένα" τους προσπαθούν να προστατέψουν. Έτσι απλά και ψυχρά . Τώρα ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να το πετύχουν , και το ότι αυτοί ειδικά δεν θα έπρεπε να έχουν υλικούς στόχους.....άς το μετρήσει το ποίμνιο που τους στηρίζει και τους δίνει συγχωροχάρτι .
quote:Κιρκη
Λοιπον, jonniebegood τι εννοουν οι σαμανοι με τον ορο "ονειρεμα"?
Τα ονοματα δεν εχουν σημασια αρκει να συνεννοουμαστε.
περιμενα να απαντησει καποιος για μενα, και τοκανε ο φιλος μου ο Ελαχιστος ![]()
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ - "Τα δε ταξίδια των σαμάνων, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο κατά την ταπεινή μου γνώμη."
quote:ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Η ουσία είναι ότι ο ταπεινός άνθρωπος , ο δίκαιος άνθρωπος ,ο άνθρωπος που έχει Αγάπη μέσα του, έχει καταφέρει να κάνει το πιο δύσκολο ταξίδι.
Ένα ταξίδι που δεν χαρίζετε από κανέναν Θεό και δεν αποκτάτε όσες τεχνικές κι αν εφαρμόσει κανείς….Μιλάω για το ταξίδι της ζωής.
Της τωρινής ζωής.Είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια πως «όποιος δεν είναι εχθρός μας είναι μαζί μας….»
Αν έχω καταλάβει καλά, όποιος έχει ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑ μέσα του είναι μαζί μας ότι ταξίδι κι αν κάνει….
χαιρομαι που σε ξαναδιαβαζω αδελφε!

Περίπνευμα; Δεν είναι θεοσοφική ορολογία αυτή;
Έχεις πάει σε διαλέξεις;
JBG, το ίδιο θα ήθελα να ρωτήσω κι εσένα. Πως τον ανακάλυψες τον σαμανισμό;
Γιατί σαμάνους στην Ελλάδα, τελευταία φορά που κοίταξα δεν είχαμε. Ή είχαμε και τους λέγαμε με άλλα ονόματα; Η ραβδοσκόποι έχουν καμία σχέση;
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 27/11/2006 00:09:24
quote:gentleman
Έχεις πάει σε διαλέξεις;
JBG, το ίδιο θα ήθελα να ρωτήσω κι εσένα.
αυτο θα ηταν ενα καλο "σαμανιστικο ανεκδοτο", φιλε gentleman
οχι, δεν εχω παρακολουθησει καμια διαλεξη, για κανενα θεμα
για θεωρητικη προσεγγιση στην προσπαθεια αναλυσης του σαμανισμου συστηνω το βιβλιο "σαμανισμος" του Μ. Eliade, εκδ. Χατζηνικολη, χωρις αυτο να σημαινει οτι καλυπτει πληρως το θεμα ή οτι μπορει κανεις να γινει σαμανος διαβαζοντας το
ειναι ομως μια προσπαθεια καταγραφης καποιων σαμανιστικων μεθοδων προκλησης εκστασης και περιγραφει το ανιμιστικο πλαισιο στο οποιο κινειται ο σαμανισμος
quote:Πως τον ανακάλυψες τον σαμανισμό;
"εγω βασικα εβοσκα τα προβατα εδω παρακατου οταν τον συναντησα" - αυτη ειναι η σαμανιστικη απαντηση
επειδη δεν ειμαι σαμανος ομως, θα στο πω πιο συνθετα: παρατηρωντας την Φυση κατανοησα και ενιωσα τον ανιμισμο
quote:Γιατί σαμάνους στην Ελλάδα, τελευταία φορά που κοίταξα δεν είχαμε. Ή είχαμε και τους λέγαμε με άλλα ονόματα;
ειχαμε, ειχαμε
ανιμιστικης αντιληψης λαος ειμασταν (και ακομη σωζονται ανιμιστικες παραδοσεις καλυμενες απο τον επικρατησαντα χριστιανισμο - βλεπε αναστεναρηδες)
ο ορος σαμανος προερχεται απο τις βορειες στεπες και κατεληξε να καλυπτει ολες τις μεθοδους προκλησης εκστασης ολων των ανιμιστικων κοινωνιων του πλανητη, για λογους ευκολιας
ο σαμανος της Σιβηριας χρησιμοποιουσε την αμανιτα μουσκαρια, οι Ινδιανοι μεντισινμεν της βορειας Αμερικης χρησιμοποιουσαν τον χορο, την στερηση, την απομονωση στην ερημια, οι Ινδιανοι μαγοι-γιατροι της νοτιου Αμερικης τα φυτα δυναμης, οι Ελληνες μυστες (αγνωστο τι, εκτος απο τα Ελευσινια για τα οποια υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις χρησης του μυκητα κλαβικεπς πουρπουρεα) τα Μυστηρια τους, οι Αφρικανοι μαγοι-θεραπευτες λιγο απ ολα
οσον αφορα το ονειρεμα, μην ξεχναμε οτι στην Ελλαδα υπηρχαν ονειρομαντεια σε συγκεκριμενες τοποθεσιες
πρεπει να γινει μια απαραιτητη διευκρινηση: ανιμιστης ειναι εκεινος που θεωρει τα παντα ζωντανα και εμψυχα, τμηματα-εκφανσεις του Θειου - και οτι ολα εχουν μια πνευματικη υποσταση που εννοποιει αυτο που αντιλαμβανομαστε ως ξεχωριστα αντικειμενα
ο σαμανος ειναι ο ανιμιστικης αντιληψης ανθρωπος που συνδιαλεγεται με τα πνευματα της Φυσης περνωντας στο Αγνωστο για λογαριασμο της κοινοτητας του, χωρις να τα παιξει - δεν ειναι ευκολο ουτε ευχαριστο, γι αυτο και δεν μπορουν, ουτε θελουν να γινουν ολοι σαμανοι
οι ιδιοι λενε οτι τον σαμανο τον επιλεγουν τα πνευματα απο μικρο και ο δασκαλος του απλα το αντιλαμβανεται και τον επιλεγει για μαθητη
σκοπος του ειναι η εναρμονιση των πραξεων του υλικου κοσμου με τον πνευματικο κοσμο, με σκοπο την θεραπεια ή την καλη σοδια πχ
περναει στην αλλη πλευρα ή καταλαμβανεται απο καποιο πνευμα με την θεληση του, αναλογως της μεθοδου της κουλτουρας του
στα ταξιδια του ειναι παντα μονος, με εξαιρεση την εκπαιδευση του διαδοχου του που πρεπει να γινει βιωματικα και μονο βιωματικα
δεν ειναι λοιπον οι ανιμιστες σαμανοι, αλλά οι σαμανοι ειναι οπωσδηποτε ανιμιστες

In every colour there's the light.
In every stone sleeps a crystal.
Remember the Shaman, when he used to say:
"Man is the dream of the dolphin".
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
> το περίπνευμα ,αν τελικά είναι υπαρκτό και όχι σκεπτομορφικό παιχνίδι , αποκτιέται με εξάσκηση κάποιων τεχνικών…Περίπνευμα; Δεν είναι θεοσοφική ορολογία αυτή;
Έχεις πάει σε διαλέξεις;
Φίλε μου απαντάω στα ερωτήματα σου….
Είμαι χριστιανός , ορθόδοξος στο δόγμα.(αν και διαιρεμένος χριστιανισμός , είναι ανύπαρκτος χριστιανισμός)
Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ θεοσοφική διάλεξη.( δεν το έψαξα και δεν έτυχε)
Είναι λογικό όταν σε μια συζήτηση έχουμε ανακατέψει χριστιανισμό , πνευματισμό , παγανισμό κτλ να χρησιμοποιηθούν φράσεις , ορολογίες , και γενικά εκφράσεις , οι οποίες αγγίζουν την μία ή την άλλη τάση περισσότερο.
Ερώτηση από εμένα τώρα…
Γιατί ρωτάς ;
Φιλικά
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
Εάν παραμείνει σε μία άυλη κατάσταση δεν γίνεται αντιληπτό παρά μόνο απο κάποιον άλλο άνθρωπο που χαρακτηρίζεται ως ψυχικά ευαίσθητος. Εάν όμως κάποιο αστρικό σώμα είναι ημιυλοποιημένο τότε μπορεί να επιδράσει στο υλικό περιβάλλον π.χ να σπρώξει κάτι ελαφρά ή σε ακραίες καταστάσεις να δημιουργήσει φαινόμενα
Η σκεπτικιστρια διερωταται τοτε:
1.Γιατι κανεις από τους «ψυχικα ευαίσθητους» δεν μπορει να αποδείξει την ιδιοτητα του σε ελεγχόμενα πειραματα
2.Γιατι κανεις από τους «ψυχικα ευαισθητους» (αυτους που ισχυριζονται ότι βλεπουν από πνευματα εως αυρες)δεν μπορεσε να αποδειξει σε ελεγχομενα πειραματα (που εχουν γινει από πολλους και διαφορους) ότι οντως κατεχει αυτές τις ξεχωριστες δυναμεις.
3.Εαν το αυλο αστρικο «ημιυλοποιηται» τοτε μπορει να εντοπιστει.Περιεγραψε μου πειραμα με επαναλαμβανομενα αποτελεσματα στο οποιο να εχουν ληφθει τα απαραιτητα μετρα για να αποφεψθου τα κολπα και η αυτοεξαπατηση,το οποιο να εχει καταδειξει ένα τετοιο φαινομενο ημιυλοποιησης.Επισης εξηγησε μου τι εννοεις με τον ορο «ημιυλοποιηση».Περιεγραψε μου τις από πειραματα αποδεικνυομενες ιδιοτητες αυτης της «ημιυλοποιημενης» καταστασης του αστρικου σωματος.
quote:
Για τους αρχαίους λαούς και τα ιερατεία τους που ειδικεύονταν κατά κόρον στα ψυχικά φαινόμενα ο νούς είναι κάτι πολύ πλατύτερο απο την εγκεφαλική έδρα και περιβάλλει σαν ενεργειακό πεδίο το φυσικό σώμα. Στο πανεπιστήμιο Αθηνών πέρυσι πραγματοποιήθηκαν πειράματα (το εδειξε στην τηλεόραση) μέ έναν παραπληγικό o οποίος κινούσε τον δείκτη του ποντικιού με το μυαλό του με τη βοήθεια μίας ειδικής μπαντάνας με αισθητήρες η οποία ανίχνευε λεπτοφυή υψίσυχνα ρεύματα απο την περιφέρεια του εγκεφάλου του. Αν το συζητούσε καποιος αυτό λίγες δεκαετίες πρίν θα τον έπαιρναν με τις πέτρες.
1.Οι αρχαιοι ειπαν πολλα και διαφορα και τα περισσοτερα ηταν λαθος.Ενας μαθητης του λυκειου σημερα γνωριζει πολύ περισσοτερα για το συμπαν από οσο ολοι οι αρχαιοι σοφοι μαζι.
2.Ναι αλλα ΞΕΧΝΑΣ ότι κινει τον δεικτη του ποντικιου με την βοηθεια μιας ΣΥΣΚΕΥΗΣ,Χωρις αυτή την συσκευη δεν μπορει να κανει ΤΙΠΟΤΑ.Εδω δεν εχουμε καποιο αστρικο σωμα,αλλα την εκμεταλευση της ιδιοτητας του εγκεφαλου να μεταβιβαζει τα σηματα του με ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ.Αυτο δεν εχει καμια απολυτως σχεση με υπερφυσικά φαινομενα και αστρικα σωματα.
Εάν δε ισχυριζεσαι ότι τα «ψυχικα» φαινομενα αυτά εχουν σχεση με τον ηλεκτρομαγνητισμο,μια υποθεση που μπορει να ελεγχθει με μετρηση των μεταβολων του ηλεκτρομαγνητικου πεδιουτοτε σε καλω να σχεδιάσεις πειραμα οπου να αποδεικνύεται ότι η φυση τους είναι τετοια.
quote:
Σωστά, χάνεται η φυσική ικανότητα αλλά μόνο αυτή. Πρίν 15 χρόνια κάποιοι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα με τυφλούς. Τους άφηναν σε ένα δωμάτιο με τεντωμένους σπάγγους ως τεχνητά εμπόδια για να δούν εάν θα σκοντάψουν σε αυτούς. Οι τυφλοί ζητούσαν να είναι ξυπόλητοι και δεν ακουμπούσαν στα εμπόδια. Οταν τους έβαλαν κάλτσες σκόνταφταν στα εμπόδια. Οι υπεύθυνοι του πειράματος είπαν ότι οι τυφλοί εξέπεμπαν ένα είδος υπέρηχων , παρόμοιο με αυτών των νυχτερίδων και απέφευγαν τα εμπόδια.Παλαιότεροι παιδαγωγοί παιδιών με ειδικές ανάγκες είχαν παρατηρήσει ότι εάν ρωτήσουμε ένα τυφλό παιδί για τη θάλασσα ενώ δεν την έχει δεί ποτέ , μας κάνει με το χέρι μία κυματιστή κίνηση. Αυτο εγείρει απορίες.
1.Ακομα και εάν αυτό οντως ισχυε και παλι δεν αποδεικνυε την υπαρξη του αστρικου σωματος ή της ψυχης.Εαν οντως οι τυφλοι διαθετουν σοναρ οπως οι νυχτεριδες,μπορει καλλιστα να εχει υλικη υποσταση όπως το σοναρ των νυχτεριδων.
2.Παρολαυτα,εάν τα αποτελεσματα του πειραματος ηταν ορθα,γιατι δεν εφαρμοζονται τα χρησιμα συμπερασματα του στους τυφλους.Μηπως γιατι τα αποτελεσματα του δεν ειχαν επαναληψιμοτητα?
Τι ειδος υπερηχων εξεπεμπαν αυτοι οι τυφλοι?Ποια ηταν η συσκευη στα ποδια τους η αλλου που εξεπεμπε αυτους τους υποτιθεμενους υπερηχους?
3.Γενικα στην επιχειρηματολογια σου μου προσφερεις ανεκδοτες μαρτυριες και αμφιβολα πειραματα που δεν ειδαν επανάληψη αν εγιναν ποτε.Επισης όπως εξηγησα ακομα και εάν ισχυε το ανωθεν πειραμα με τους τυφλους οι υπερηχοι δεν εχουν σχεση με υπερφυσικα φαινομενα,αστρικα σωματα και παραξενες δυναμεις.
quote:
Οχι με τα σαρκικά. Η αστρική ύλη είναι τόσο εύπλαστη και πολυσχιδής που δημιουργεί αντίστοιχες αισθήσεις μεγενθυμένες σε σχέση με τις φυσικές. Ο νούς μπορεί να εκταθεί οπουδήποτε στα όρια που του διατίθενται και να δεί ακόμα και μέσα στο φυσικό μας σώμα σαν ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Υπάρχουν περιπτώσεις σε νοσοκομεία όπου ο ασθενής έβλεπε τι είχε και προσπαθούσε να το περιγράψει στο γιατρό αλλά δεν ήξερε την ορολογία να το μεταδώσει κατάλληλα για να το κάνει πιό εύληπτο.
Α ωραια,τοτε να πεταξουμε τους αξονικους τομογραφους,τα μηχανηματα ακτινων Χ,τους υπερηχογραφους κτλ επειδη ακουσες ότι οι ασθενεις μπορουν να βλεπουν μεσα στο σωμα τους.Αφου δε τους κανουμε καλα,να τους προσφερουμε δωρεαν ιατρικη εκπαιδευση,ώστε να μην μπαίνουμε σε εξοδα για να φτιαχνουμε απεικονιστικα εργαστηρια αλλα να εχουμε αυτους τους σουπερ ανθρωπους να βλεπουν μεσα στο ανθρωππινο σωμα.
Κατι όμως μου λεει ότι σε ελεγχόμενα πειραματα θα αποδειχθει ότι δεν κατεχουν αυτή την υποτιθεμενη ιδιοτητα που ακουσες ότι κατεχουν.
Και παλι μου προσφερεις ανεκδοτες μαρτυριες για να υποστηρίξεις την θεση σου.Για να σε προλαβω θυμασαι εκεινο το μικρο κοριτσακι από την Ρωσία που ισχυριζονταν ότι μπορουσε να δει μέσα στο ανθρωπινο σωμα σαν να ειχε ακτινες Χ στα ματια?Το CISCOP την εθεσε σε δοκιμασία με κοντρολ οπου το «προικισμενο» κοριτσακι απετυχε παταγωδως.Εαν θελεις μπορω να σου δωσω και την ιστοσελιδα οπου περιγραφεται με λεπτομεριες το πειραμα.NATASSA THE GIRL WITH THE NORMAL EYES τιτλοφορείται ο τιτλος του αρθρου.
Και κατι ακομα αγαπητε Yngwie για την οραση ακτινων Χ:
«Ταχυδακτυλουργοί και ερευνητές του παραφυσικού έχουν επανειλημμένα εκθέσει την «όραση ακτίνων Χ» σαν απάτη π.χ. ίσως ο άνθρωπος με δεμένα τα μάτια μπορεί να δει μέσω ενός κενού μεταξύ του μαντηλιού και της μύτης,μια τρύπα σε μέγεθος καρφίτσας στο μαντήλι,ύφασμα που φαίνεται αδιαφανές αλλά είναι διαφανές όταν κρατείται κοντά στο πρόσωπο ή λεκτικά στοιχεία που παρέχονται από αυτούς που εκτελούν την δοκιμασία ή τους κράχτες»
(από το αρθρο INDIGO το χρωμα του χρηματος )
«εκμετάλλευση των ανηλίκων,με την απόδοση σε αυτών υπερφυσικών δυνάμεων,είναι κοινή πρακτική,αλλά μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή ψυχολογική ζημιά αφού στην πραγματικότητα το μόνο που τους διδάσκει είναι πώς να συνεργάζονται σε μια ηθελημένη απάτη.Αυτό επιδείχτηκε πριν από περίπου 20 χρόνια,όταν ήταν κοινή η δοξασία ότι είναι δυνατό να διδαχτεί στα παιδιά η δερμοόραση,δηλαδή,πώς να διαβάζουν και να αντιλαμβάνονται τυπωμένες (όχι ανάγλυφες) εικόνες με τα μάτια τους καλυμμένα,χρησιμοποιώντας απλώς το δέρμα των χεριών τους ή των προσώπων τους.Ελεγχόμενα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στην Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου του Μεξικού από τους James Randi και Dr. Serafín Mercado Doménech,,πίσω στο 1982,έδειξαν ότι τα παιδιά απλά κατασκόπευαν μέσω των καλύπτρων».
(από το αρθρο Αύρες Και Παιδιά Ιndigo οπου καταρριπτεται επισης και ο ισχυρισμος ότι καποιοι μπορουν και βλεπουν αυρες).
Αυτο που ειναι σιγουρο οτι ΑΝ καταστραφει το κεντρο της αντιστοιχης αισθησης στον εγκεφαλο η ικανοτητα για αισθηση ΧΑΝΕΤΑΙ.Το ιδιο συμβαινει εαν καταστραφει ο αισθητηριος υποδοχεας ή η αισθητηρια νευρικη οδος.Πραγμα που μας λεει οτι αισθηση ανευ αυτης της υλικης υποδομης (νευρικο συστημα) δεν μπορει να υπαρξει.
Οσο για τις φημες οτι ανθρωποι τυφλοι βλεπουν με "ψυχικα" ματια παραμενουν φημες και μονο φημες.Οταν τιθονται σε δοκιμασια αποκαλυπτεται οτι προκειται περι τρυκ.
quote:
Συχνοτικά μιλώντας είναι τόσο λεπτοφυές και αυτό και οι κραδασμοί του που δεν ανιχνεύεται με τα σημερινά μηχανήματα. Θα ήταν σφάλμα να απορρίψουμε ότι δεν υπάρχει επειδή δεν έχει η σημερινή τεχνολογία όργανα να το ανιχνέυσει ,καθώς εάν μιλούσαμε για μικρόβια 300 χρόνια πρίν θα μας κυνηγούσανε. Με το που εφευρέθηκε όμως το μικροσκόπιο βρήκαμε και πράγματα μικρότερα απο αυτά που έβλεπε το γυμνό μας μάτι. Εάν δεν υπήρχε λοιπόν το τελευταίο θα έπρεπε να καταδικάζαμε ανεπιστρεπτί την ύπαρξη μικροβίων έστω ως πιθανότητα??
Εάν δεν ανιχνευεται με ανεξαρτητη μετρηση τοτε πως ξερεις ότι υπαρχει και δεν είναι απλο δημιουργημα της φαντασιας σου?
Όταν εφευρεθηκε το μικροσκοπιο,αποδειχτηκε και η υπαρξη μικροβιων.Οταν εφευρεθει το αστρικοσωματομετρο,και μπορει να μετρηθει το αστρικο σωμα,και δεν εχω μονη ενδειξη για την υπαρξη του τις μαρτυριες καποιων που ισχυρίζονται ότι βγηκαν από το σωμα τους και εκαναν βολτες,τοτε και εγω θα δεχτω την υπαρξη του,Ως τοτε δεν προκειται να βασιστω σε απλες μαρτυριες,ιδιως όταν λαμβανω υποψη ότι ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να δημιουργησει οπτικες, ακουστικες,απτικες,οσφρητικες και γευστικες παραισθησεις χωρις την παρουσια εξωτερικου ερεθισματος.Ακομα καλυτερα,ο εγκεφαλος μπορει να μπερδευσει ένα εξωτερικο ερεθισμα και να το αναπαραγει σαν αισθηση αλλου ειδους (εχεις ακουσει την εκφραση «ακουω χρωματα?).Ακομα χειροτερα ο ανθρωπινος εγκέφαλος υποβαλεται και ανθυποβαλεται,ενδεχεται σε συγχυση να μπερδεψει κατι που ειδε ή ακουσε και να πιστεψει ότι ηταν κατι που συνέβη στον ιδιο,μπορει να δημιουργησει ψευδεις αναμνησεις (η υπνωση είναι μια μεθοδος με την οποια μπορουν ανετα να δημιουργηθουν ψευδεις αναμνησεις).Εν τελει αγαπητε,απεδειξε την υπαρξη του αστρικου σωματος με πειραματα και μετρησεις και όχι με ανεκδοτες μαρτυριες και επιχειρηματολογια από το ασχετο και εγω θα τη δεχθω.
quote:
O Παράκελσος και οι καλά ντοκουμενταρισμένες θεραπείες του κόντρα στους γιατρούς της εποχής και η ανακάλυψη για θεραπείες με χημικά σκευάσματα και άλατα καθώς και η ανακάλυψη του ψευδάργυρου??? Το αρσενικό και οι ιδιότητες του απο τον Βασίλειο Βαλεντίνο?? Ο αλχημιστικά κατασκευασμένος χρυσός που δώρισε ο Νίκολας Φλαμέλ στην Βασίλισσα καθώς και σε νοσοκομεία και ιδρύματα, οι θεραπείες της πανούκλας απο τον Βάν Χέλμοντ με το σάλιο του βατράχου?? Ο Αββάς Τριθέμιος πατέρας της σημερινής κρυπτογραφίας(Steganographia). Το φεγγάρι του Ερμή που είχαν γραμμένο οι Βαβυλώνιοι σε πλάκες 6.000 χρόνια πρίν και το ανακάλυψαν οι αμερικάνοι πρόπερσι?? Ολοι οι παραπάνω ήταν και εσωτερικά εκπαιδευμένοι εκτός απο τις σπουδές που είχαν κάνει στα τότε πανεπιστήμια της εποχής τους
Αυτές ομως οι ανακαλυψεις του Παρακελσου (γιατι η περιπτωση του Φλαμελ και του Χελμοτ είναι απολυτως αναξιοπιαστες) εγιναν χρησιμοποιωτας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μεθοδολογια.Εγω σε ρωτω ποτε καποιος από τους υπερφυσικους χρησιμοποιοντας τις υποτιθεμενες ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ του δυναμεις ανακαλυψε κατι το οποιο δεν ηταν ηδη γνωστο στην επιστημη της εποχης του….Το ότι καποιος ασχολειται με το υπερφυσικο δεν σημαινει ότι τα επιτευγματα του είναι αποτελεσμα της εκμεταλευσης του υπερφυσικου στοιχειου.Υπαρχουν περιπτωσεις επιστημονων με μεγαλες ανακαλυψεις τις οποιες εκαναν όμως χρησιμοποιοντας επιστημονικη μεθοδολογια,οι οποιοι ηταν παραλληλα λατρεις του υπερφυσικου ή ευσεβεις πιστοι κτλ αλλα καμια ανακαλυψη δεν πιστοποιειται ότι εγινε χρησιμοποιωτας ενοραση,τηλεπαθεια,remote viewing κτλ
Σκεψου τον πλουτο της γνωσης που προσφερε η επιστημονικη μεθοδολογια στον ανθρωπο.Επισης συνεκρινε την δυναμη που του δινει.Πραγματικα οποιος θελει να εχει αποτελεσμα,θελωντας ειτε να κανει καλο σε ολη την ανθρωποτητα(πχ στην καταπολέμηση των ασθενειων),ειτε να κανει καλο σε μεριδα ανθρωπων με το να βλαψει καποιους αλλους (πχ στον πολεμο) χρησιμοποιει επιστημη και τεχνολογια,δεν τρεχει στις καφετζουδες και στους μαγους.
quote:
Ο Φλαμέλ είχε βρεί π.χ ένα αλχημιστικό βιβλίο για την κατασκευή της φιλοσοφικής λίθου και ταξίδεψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο πολλά χρόνια για να το αποκρυπτογραφήσει. Οι σημερινοί «μεταφυσικοί» είναι της καρέκλας
Που πιστοποιειται ότι ο Φλαμελ καταφερε οντως να κατασκευασει χρυσο αλχημικα βρε Yngwie?Το μονο που κανεις είναι να μου προσφερεις ανεκδοτες μαρτυριες για θαυματα επιτευγματα διαφορων τα οποια όμως δεν επιβεβαιωνονται.Εγω βεβαια μπορω να σου περιγραψω πως γινεται επιστημονικα μεταστοιχειωση και μπορουμε να φτιαξουμε και χρυσο(αλλα η διαδικασια παραγωγης του απαιτει περισσοτερα χρηματα από την αξια του χρυσου που θα κατασκευασουμε οποτε δεν συμφερει…).Μπορουμε επισης να κανουμε την μετατροπη ξανα και ξανα οποτε εχουμε στην διαθεση μας τα καταλληλα υλικα…(επαναληψιμοτητα πειραματος…).
quote:
Πώς αποδεικνύεται άραγε το αντίθετο???
Δεν μπορεις να αποδειξεις μια αρνητικη τιμη.Δεν μπορεις να αποδειξεις ότι δεν υπαρχει θεος αλλα αυτό (η αδυναμια να αποδειξεις ότι ΔΕΝ υπαρχει κατι),δεν σημαινει κι ολας ότι υπαρχει φιλτατε…
quote:
Μήπως η επιστήμη έδωσε απάντηση στις τηλεκινητικές ικανότητες της Anna Kulagina (Υπάρχει video στο νέτ απο το Google) ή τη μάνα που προκειμένου να σώσει το παιδί της σήκωσε ολόκληρο φορτηγό τόννων λίγα εκατοστά απο το έδαφος.
Την κυρια ANNA KULAGINA δεν την ξερω θα παω να ερευνησω.
Για την μανα που σηκωνει το φορτηγο (αυτό το περιστατικο είναι ανεπιβεβαίωτο αλλα γνωρίζω άλλα περιστατικα επιβεβαιωμένα όπου ασκήθηκε ασυνήθιστη δυναμη από καποιον ανθρωπο σε κατασταση στρες) η απάντηση είναι η εξης:
Οι ανθρωπινοι μυες αποτελουνται από συγκεκριμενο αριθμο κινητικων μοναδων.Σε συνηθεις καταστασεις κινητοποιουνται μονο ένα μερος αυτων όταν δρα ο μυς.Σε καταστασεις στρες ενδεχεται να ενεργοποιηθεί μεγαλυτερος αριθμος κινητικων μοναδων ενός μυος και να ασκηθει μεγαλυτερη δυναμη.Αυτο δεν εχει σχεση με κανενα υπερφυσικο φαινομενο ουτε με το υποτιθεμενο αστρικο σωμα.
quote:
Μήπως δεν υπάρχουν άτομα στα νοσοκομεία που καταπίνουν κυριολεκτικά την ηλεκτρική ενέργεια απο διάφορα μηχανήματα?
Δεν υπαρχουν επιβεβαιωμενα περιστατικα για κατι τέτοιο.Και ακομα και εάν ίσχυε αυτό παλι δεν αποδεικνυει την υπαρξη αστρικου σωματος.
quote:
Πρίν πολλά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες τους, αλλά βρίσκεται υπο πίεση και σταματημένο μέσα σε αυτές αλλά τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο.
Και λοιπον?Αποδεικνυει αυτό την υπαρξη αστρικου σωματος ή υπερφυσικων δυναμεων?
quote:
Υπάρχει γιατρός που δεν αναγνωρίζει την επιρροή της σελήνης στα έμμηνα της γυναίκας ή την επιληψία (σεληνιασμός)??
Τι ειπες τωρα?χααχχααχχαχαχα!Θα σε σοκάρω αλλά αυτές οι αντιληψεις εχουν καταρριφθεί από πολλου,Ουτε η εμμηνος ρυσις ουτε η επιληψια οφειλονται στην επιδραση καποιας δυναμης από την σεληνη.
quote:
Είναι γνωστό ότι τα ψυχικά κέντρα που αποκαλούνται τσάκρα στον Ανατολικό εσωτερισμό αντιστοιχούν στους διάφορους ενδοκρινείς αδένες.
Χχαχαχαχχαχα!Που το ακουσες αυτό?Μιλαμε εχετε ανακατεψει τα παντα,τα εχετε κανει σαλατα!Απο που και ως που ενας ενδοκρινης αδενας ταυτιζεται με τα τσακρα?Απιστευτες ανοησιες!
Περιεγραψε μου μελετη που να δειχνει ότι κατι τετοιο ισχυει.Υποπτεύομαι ομως ότι αυτή η αντιστοιχηση έγινε με τον κλασικό ανεμελο ψευδοεπιστημονικο τροπο των μεταφυσικων.Εχουμε μια μεταφυσικη αντιληψη και την συνδέουμε με μια επιστημονικη ανακαλυψη για να κερδισει κυρος η μεταφυσικη μας αντιληψη.Ειναι μια νεα μοδα αυτή η πειρατεια των επιστήμων από τους διαφορους αγυρτες.
Για να προλαβω την παρεξηγηση με την λεξη αγυρτης που χρησιμοποιω εδώ διευκρινιζω:Πολλοι αγυρτες είναι τιμιοι,δηλ οντως πιστευουν ότι οι αποψεις τους είναι σωστες αλλα το γεγονος ότι εχουν αγνες προθεσεις,δεν εγγυάται την εγκυρότητα των μεθοδων τους.Οποτε όταν αποκαλω εγω κάποιον αγυρτη δεν υπαινίσσομαι απαραιτητα ότι είναι συνειδητά απατεωνας.Αντιθετα δηλωνω ότι προωθεί αμφιβολης αποτελεσματικότητας ή ακομα και αποδεδειγμένης αχρηστίας μεθοδους.
quote:
Υπάρχουν πολύ παλιές αναπαραστάσεις αυτών πρίν καν η ιατρική επιστήμη ανακαλύψει τη λειτουργία του θυρεοειδή, του θύμου αδένα, της επίφυσης κτλ Η σύνδεση των τσάκρα με τα συναισθήματα είναι γνωστή απο αρχαιοτάτων χρόνων όπως και η αναπνοή σε σχέση με αυτά πολύ πρίν η Δυτική Ιατρική αναπτύξει τον κλάδο της Ενδοκρινολογίας. Τα ψυχικά αυτά κέντρα καλούνται να αναπτύξουν και ραφινάρουν οι όποιοι μαθητές κλασσικών δυτικών ή ανατολικών εσωτερικών σχολών (σοβαρών όχι New Age tralala) που εργάζονται στα χναρια των αρχαίων μεθόδων εκπαίδευσης.
Χχαχαχαχχα!Για πες μου και εσυ,αμα ηταν τοσο προχωρημενοι στην ιατρικη οι Ανατολιτες «σοφοι» γιατί πέθαιναν σαν τις μυγες από τις ασθενειες όταν εφαρμοζαν τις «προχωρημενες» θεραπείες τους και μονο όταν εξαπλωθηκε η επιστημονικη ιατρικη στις χωρες τους βελτιωθηκε η ποιότητα και αυξηθηκε το προσδοκιμο της ζωης τους?
quote:
Απόλυτα σωστό , αλλά ο αναζητητής που θέλει να έχει πλατιά κριτική ικανότητα οφείλει να διαβάσει εκτός απο τις σύγχρονες επιστήμες και τα γραπτά της άλλης πλευράς, της ανταγωνιστικής πρός την δική του θεώρηση, την «μεταφυσική» άποψη εν τέλει
Εγω καθησα και ακουσα και ξερεις τι βρηκα?Οτι οι ιδεες σας υποστηριζονται μοναχα από ανεκδοτες μαρτυριες και χοντρες παρανοησεις και όχι από πειραματα με επαναληψιμοτητα.Ειδα ότι οπου εφαρμοζεται αυστηρη επιστημονικη μεθοδολογια στην διερευνηση των υποτιθεμενων «υπερφυσικων» φαινομενων,οι ενδειξεις για αυτά τα φαινομενα εξασθενουν μεχρι εξαφανισεως..(με αναλογια μαλιστα,οσο πιο αυστηρη η επιστημονικη μεθοδολογια,οσες περισσοτερες προφυλαξεις ληφθουν τοσο περισσοτερο εξασθενουν οι ενδειξεις για υπερφυσικες δυναμεις…).
Τεσπα φιλτατε εγω καθησα και ακουσα τους μεταφυσικους,εσυ πηγες να μελετησεις επιστημονικη μεθοδολογια και νευρολογια?
quote:
Ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη θα αποκαλύψει γρήγορα την αλήθεια και έτσι να αποκαλυφθούν οι φρούδοι και οι τσαρλατάνοι «μεταφυσικοί» ή και οι αθεράπευτοι σκεπτικιστές. Αλήθειες που πήγασαν όμως κοινές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής και σε όλες τις κουλτούρες θα πρέπει να ειδωθούν με πολύ προσεκτικό τρόπο γιατί η πιθανότητα να κρύβουν σπουδαίες αλήθειες είναι πολύ μεγάλη.
Η καλύτερη μέθοδος για την διερεύνηση της αληθειας είναι η επιστημονική μεθοδολογια.Οποια υπόθεση έχει επαρκή στοιχεια για να την υποστηρίζουν, προβιβάζεται σε επιστημονική θεωρια.Πρεπει όμως να διαθέτεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ στοιχεια.Μην περιμένεις από την επιστήμη να δεχθεί ιδέες που δεν κάνουν ορθές προβλέψεις και που υποστηρίζονται από ανέκδοτες μαρτυριες,πειραματα με πτωχή μεθοδολογια των οποιων τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επαναληφθούν,ή από επιχειρηματολογία που πλήττεται από πλήθος συλλογιστικών σφαλμάτων (πχ. από έκκληση στην αυθεντια,πολωση επιβεβαιωσης,επιχειρηματολογια από την αγνοια,εκκληση στην αρχαια "σοφια" κτλ) γενικά από τα ελάχιστης εγκυροτητας στοιχεία που χρησιμοποιείτε κατά κόρον για να υποστηρίξετε τις μεταφυσικές σας αντιληψεις.Περαστε τις δοκιμασίες της επιστημονικής μεθοδολογίας και μετά έχοντας έτσι επικυρώσει τις ιδεες σας,μπορειτε να μιλάτε άνετα για κλειστά μυαλα όταν δεν δεχονται τις αποψεις σας.ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ οι ιδέες σας παραμένουν απλές υποθεσεις.

Κάποιος πρέπει να την "εφεύρει" αυτή τη νέα, γενικότερη και ισχυρότερη μέθοδο, όπως κάποιοι άλλοι "εφεύραν" την επιστημονική μέθοδο. Ακριβέστερα, πρέπει αυτή η μέθοδος να εξελιχθεί σταδιακά όπως έγινε και με την επιστημονική μέθοδο.
Εσύ μπορεί να έχεις το βιβλίο της επιστημολογίας έτοιμο, να σου λέει "έτσι κάνει ο επιστήμονας, κι έτσι, κι έτσι". Κάποιοι άλλοι όμως, δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια. Αυτοί έπρεπε να τα βρουν όλα μόνοι τους, να βγάλουν αυτοί τη μέθοδο.
Σ' αυτό το στάδιο βρίσκεται και η νέα μέθοδος μελέτης. Κάποιος πρέπει να την "εφεύρει". Τη νέα μέθοδο μελέτης του κόσμου που θα μας επιτρέψει να παίξουμε μπάλα και στα μη επαναλήψιμα φαινόμενα, και να έχουμε επιτεύγματα ανάλογα με αυτά που μας χάρισε η επιστήμη.
Συγνώμη αλλά, άθελά σου γίνεσαι δογματική της μεθόδου.
Dare To Dream
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά κατά βάθος εγώ αμφιβάλλω για τα πάντα σε αυτά τα θέματα. Γι΄αυτό λέω συνέχεια, "σύμφωνα με τον τάδε" και "αν πιστέψουμε τον τάδε".
Dare To Dream
quote:
Υπάρχουν και φαινόμενα μη επαναλήψιμα. Σε αυτά τα φαινόμενα, η γνωστή συνταγή δεν αποδίδει. Χρειαζόμαστε κάτι καινούριο, πιο δυνατό, πιο γενικευμένο, που να μπορεί να γεννήσει επιτεύγματα σε αυτούς τους άγνωστους χώρους.
Γιατι δεν αποδιδει?
Πως εννοεις ακριβως αυτη την "βελτιωμενη" μεθοδολογια?Ελπιζω να ΜΗΝ ονειρευεσαι μια μεθοδολογια που πασχει απο ολα τα σφαλματα τα οποια η επιστημονικη μεθοδολογια καταφερε να απαλλαχθει
quote:
Κάποιος πρέπει να την "εφεύρει" αυτή τη νέα, γενικότερη και ισχυρότερη μέθοδο, όπως κάποιοι άλλοι "εφεύραν" την επιστημονική μέθοδο. Ακριβέστερα, πρέπει αυτή η μέθοδος να εξελιχθεί σταδιακά όπως έγινε και με την επιστημονική μέθοδο.
quote:
Εσύ μπορεί να έχεις το βιβλίο της επιστημολογίας έτοιμο, να σου λέει "έτσι κάνει ο επιστήμονας, κι έτσι, κι έτσι". Κάποιοι άλλοι όμως, δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια. Αυτοί έπρεπε να τα βρουν όλα μόνοι τους, να βγάλουν αυτοί τη μέθοδοΣ' αυτό το στάδιο βρίσκεται και η νέα μέθοδος μελέτης. Κάποιος πρέπει να την "εφεύρει". Τη νέα μέθοδο μελέτης του κόσμου που θα μας επιτρέψει να παίξουμε μπάλα και στα μη επαναλήψιμα φαινόμενα, και να έχουμε επιτεύγματα ανάλογα με αυτά που μας χάρισε η επιστήμη.
Περιμενουμε την εφευρεση για να κρινουμε την αξια της.Ως τοτε...
quote:
Συγνώμη αλλά, άθελά σου γίνεσαι δογματική της μεθόδου.
Συγνωμη αλλα αναφερεις οτι χρειαζομαστε μια καλυτερη μεθοδο χωρις να εξηγεις ποια θα πρεπει να ειναι αυτη,ποια τα χαρακτηριστικα της και γιατι θα πλεονεκτει εναντι της επιστημονικης μεθοδολογιας.

Edited by - medtech on 29/11/2006 10:56:23