- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Vasiliscm: Δικαίωμα κάθε ανύπαρκτου Θεού των Εβραίων, των Ινδιάνων, των Ελλήνων, των Ινδών είναι να κάνει ότι θέλει.
Μάλιστα, οι ανύπαρκτοι έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν……
quote:
Vasiliscm: Δεν αρνούμαι την Θεία πρόνοια, αρνούμαι όλο το Οικοδόμημα της Θρησκείας σας που πηγάζει από τους Εβραίους. Τον Εβραίο Θεό σας τον Εβραίο Ιησού σας, τον Παύλο σας και όλους τους Αποστόλους σας !
Συγχαρητήρια για την ειλικρίνεια σου!
quote:
Vasiliscm:
ΑΠ' ότι έχεις ήδη καταλάβει απόρριψα τον Θεό σας διότι δεν υπάρχει ούτε Αυτός ούτε Κανείς άλλος Θεός !
Δεν μπορείς να απορρίπτεις αυτό που δεν υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχει! Εσύ απορρίπτεις αυτό που υπάρχει και η απόρριψη είναι να λες ότι δεν υπάρχει!
Δεν αφήνεις κανένα περιθώριο για διάλογο γιατί η άρνηση και η απόρριψη είναι εχθροί του διαλόγου!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:Άσε στην άκρη τα περί παρανοήσεως, γιατί βλέπω τον "Κλαζομένιο" να σου προσάπτει ψόγο περί "κολοκυθιάς". Μετα βίας συγκρατείται το τακίμι σου...
Dying_Incubus
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλύτερα τις 2 συστάσεις μου που παρέθεσες καθώς φαίνεται ότι παρανόησες το τι είπα.Σε κάποιο μέλος με το nickname "Κλαζομένιος", δεν έχω κάνει κάποια σύσταση προσωπική.
quote:
Γενικές συστάσεις προς ψυχραιμία σε όλους τους συμμετέχοντες έχουν υπάρξει πολλές.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να γράψεις ένα javascript με τις γενικές συστάσεις γραμμένες σε κινούμενο banner αριστερά-δεξιά στη σελίδα, να μην κουράζεσαι.
Είναι πλέον ολοφάνερο, φίλε μου, ότι κάποιοι απολαμβάνουν πλήρη ασυλία εδώ μέσα.
Κι επειδή στη διαπλοκή τα συμφέροντα είναι αμοιβαία...
Εύχομαι η εξαγορά της ασυλίας να έγινε σε συμφέρουσα τιμή για το esoterica.
Όχι ότι μου πέφτει λόγος βέβαια, μόνο να μη γίνει συνδρομητικό με νοιάζει! ![]()
quote:
Θα το μάθεις τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο στην εορτή της Μεγαλόχαρης...
Α, βλέπω θρησκεύεις κιόλας. Τότε θα σου κάνω και γω τη Μεγάλη Χάρη να είμαι πιο φρόνιμο παιδί ...τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο!
Sensum aestimandum esse, non verba.
Συγνώμην για την διατύπωση:
"Δικαίωμα κάθε Θεού ων Εβραίων, των Ινδιάνων, των Ελλήνων, των Ινδών που υπάρχει στην φαντασία των πιστών είναι να κάνει ότι θέλει."
λες:
quote:
Δεν μπορείς να απορρίπτεις αυτό που δεν υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχει!
Μα γι'αυτό ακριβώς το απορρίπτω, επειδή δεν υπάρχει !
λες:
quote:
Εσύ απορρίπτεις αυτό που υπάρχει και η απόρριψη είναι να λες ότι δεν υπάρχει!
Έτσι απλά λοιπόν υπάρχει ! Γεια σου ρε φίλε El με την συντριπτική επιχειρηματολογία σου !
Υπάρχει λοιπόν Θεός Εβραίος επειδή το λένε οι ιερείς των Εβραίων στην Βίβλο τους ! Ωραίο επιχείρημα !
Θα ακούσουμε κι άλλα τέτοια;
λες:
quote:
Δεν αφήνεις κανένα περιθώριο για διάλογο γιατί η άρνηση και η απόρριψη είναι εχθροί του διαλόγου!
Φοβού τους εχθρούς του διαλόγου και δώρα φέροντας !
quote:
Έτσι απλά λοιπόν υπάρχει ! Γεια σου ρε φίλε El με την συντριπτική επιχειρηματολογία σου !
Υπάρχει λοιπόν Θεός Εβραίος επειδή το λένε οι ιερείς των Εβραίων στην Βίβλο τους ! Ωραίο επιχείρημα !Θα ακούσουμε κι άλλα τέτοια;
Δεν μπορώ να καταλάβω αγαπητέ Vasiliscm που το βρίσκεις το περίεργο...
Υπάρχει Θεός Εβραίος επειδή το λέει η Βίβλος,όπως υπάρχει ο Αλλάχ επειδη το λέει το Κοράνι,όπως υπάρχει ισονομία επειδή το λέει το Σύνταγμα.Τελικά το επίσημα κείμενα είναι πέρα για πέρα αξιόπιστα... ![]()
Impious Varmint
Άλλο ένα ωραίο θέμα τινάχτηκε κυριολεκτικά φίλοι μου στον αέρα !
Κι έτσι αντί να συζητήσουμε για την Παναγία και την λατρεία της , για το πότε και πως καθιερώθηκε , για τις διαμάχες που έγιναν γύρω από την φύση της κ.λ.π., μάθαμε ότι το «Δωδεκάθεο» εισήχθη στην Ελλάδα από Αιγύπτιες ιέρειες !!! , και ότι οι παλαιοί του Forum μαζί με τον διοικητή (συντονιστή) του στρατοπέδου υποβάλλουν σε καψόνι τους νεοσύλλεκτους .
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες σε ζητήματα συμπεριφοράς μονίμως μας παραπέμπουν στους κάφρους της αραπιάς και στους Κλαζομενίους...(νέο φρούτο) , και ότι οι απόψεις αυτές προέρχονται από από πρωτογενείς πηγές κι εμπεριστατωμένες θέσεις έγκυρων ιστορικών , οι οποίοι όμως δεν κατονομάζονται , ίσως γιατί αποτελούν απόρρητες πηγές γνώσεως που δεν πρέπει να γίνουν γνωστές στο ευρύτερο κοινό .
Υπαινίχθη ότι ανήκουμε στους επαγγελματίες της αντιχριστιανικής προπαγάνδας που έχουν κατακλύσει με την πραμάτεια τους το σύμπαν, από περίπτερα και βιβλιοπωλεία μέχρι την τηλεόραση, το διαδίκτυο, την Ανδρομέδα και τον Σείριο , και επιδιώκουν να εξαγνιστεί το ένοχο παγανιστικό παρελθόν για την απάνθρωπη επί 3 αιώνες στάση του απέναντι στους χριστιανούς .
Όταν ο φίλος el.elyon , ζητάει πληροφορίες για επεκτείνη τις γνώσεις του , παίρνει την σιβυλλική απάντηση :
quote:Όλα αυτά τα εμπεριστατωμένα και διαφωτιστικά ως προσφορά στη φιλομάθειά του.
Μη δέχεσαι άκριτα ό,τι διαβάζεις στο Internet, αγόρασε καλύτερα μερικά έγκριτα βιβλία εισαγωγής στα θέματα που σε απασχολούν και, προσοχή, μακριά από παραφιλολογία. Έτσι θα διαμορφώσεις στοιχειώδη μεν αλλά έγκυρη άποψη. Απο κει και πέρα, το πόσο θα εμβαθύνεις τα ενδιαφέροντά σου είναι προσωπικό σου ζήτημα και γούστο, αφού δεν πρόκειται για ακαδημαϊκή ή επαγγελματική ενασχόληση.
Και το κερασάκι στην τούρτα :
quote:
Το όραμά τους λοιπόν είναι ο Επανελληνισμός των Νεοελλήνων και πιθανολογείται ως κωδική του ονομασία το πρόθεμα που μοντάρισες στο nickname σου! ΕΛ των Δελφών, EL του Τόλκιν, Λάμδα του Λιακόπουλου το ίδιο και το αυτό είναι: ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΞΙΑ εις την el...
Περισσότερα οράματα εδώ:
* Επανελλήνιση (σκληροπυρηνική εκδοχή)
* Επανελλήνιση (μετριοπαθής εκδοχή)
Ασφαλώς υπάρχουν και πολλές άλλες παράπλευρες επιδιώξεις, οι οποίες υφαίνονται σταδιακά στην πορεία σαν τον ιστό της αράχνης. Μάλιστα έχουν ήδη καταστρώσει τα στρατηγικά τους σχέδια για τη διεξαγωγή άκουσον άκουσον ... «Ιερού Πολέμου»!!!
Δεν αποκλείεται να τον ξεκίνησαν κιόλας εν μέσω καλοκαιριού, αρχής γενομένης από Πεντέλη, Αχαΐα, Κορινθία... Τις οίδε βουλάς αρχαιοβαρεμένων;
Ρετσινιά εναντίον των Ελληνολατρών ότι είναι οι εμπρηστές των δασών , το μίσος του πιστού της «Θρησκείας της Αγάπης» σε όλο του το μεγαλείο .
Τέτοιος λοιπόν είναι ο πανικός που έχει καταβάλλει τους φανατικούς πιστούς της πανίσχυρης Χριστιανικής θρησκείας , που τρέμουν μερικές χιλιάδες συμπατριωτών μας που ασπάστηκαν την πατρώα θρησκεία ; ώστε να χρησιμοποιούν το ψεύδος , τις ύβρεις και την συκοφαντία προκειμένου να τους αντικρούσουν , επειδή τα «ιστορικά» επιχειρήματά τους μπάζουν από παντού ;
Αυτά είχα να καταθέσω εγώ ο "Κλαζομένιος" μπράβος της πόρτας , μαζί με την λύπη μου , που αυτό το τόσο ωραίο θέμα συζήτησης τινάχθηκε κυριολεκτικά στον αέρα .
Κρίμα
quote:Με εκπλήσσεις! Πού και να έλεγα κάτι άσχημο και υβριστικό για τη μάνα σου, όπως κάνετε του λόγου σας για τη δική μας...
Vasiliscm
μην γίνεσε κακός ! Εάν θέλεις να κουβεντιάσουμε, ας κουβεντιάσουμε ! Τις μανάδες μας άφησέ τες κατά μέρος.
Αν θέλεις να σέβονται τη δική σου κλίμακα αξιών, θα πρέπει κι εσύ να σέβεσαι την κλίμακα αξιών των άλλων. Έχε υπόψη σου πως οι χριστιανοί περισσότερο κι από τη μάνα μας τιμούμε μια "Εβραία Αγία" και πάνω απ' όλα λατρεύουμε τον "αιμοβόρο Εβραίο Θεό" μας κατά τη διατύπωσή σου. Κι όμως κανείς μας δεν σε εγκάλεσε για βλασφημία...
quote:
Δεν αρνούμαι την Θεία πρόνοια,...
[...]
ΑΠ' ότι έχεις ήδη καταλάβει απόρριψα τον Θεό σας διότι δεν υπάρχει ούτε Αυτός ούτε Κανείς άλλος Θεός !
Άλλο πάλι τούτο! Δηλώνεις άθεος που όμως δεν αρνείται όμως την Θεία πρόνοια; (!!!) Πρωτότυπο..
quote:
Με ευχαρίστηση απαντώ στις όποιες απορίες σου αφορούν στην Θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού. Ελπίζω να κερδίσεις κάτι από αυτές τις απαντήσεις.
Οπωσδήποτε θα κερδίσω άφθονο γέλιο φίλε μου, σ' ευχαριστώ.
Αλλά και η επιστήμη έχει πολλά να ωφεληθεί από τη μελέτη της περίπτωσής σου: Πώς οι βεβαιότητες ενός "άθεου" νεοπαγανιστή ξεπερνούν σε φανατισμό και μισαλλοδοξία κάθε ναζιστικό προηγούμενο!
--------
Υ.Γ. Σίγουρα, κάτι κουμάσια όπως ο Ernst Zündel εκεί μέσα στη στενή θα νιώθουν πολύ υπερήφανοι για σένα!
quote:
Sesostris[...]
Αυτά είχα να καταθέσω εγώ ο "Κλαζομένιος" μπράβος της πόρτας , μαζί με την λύπη μου , που αυτό το τόσο ωραίο θέμα συζήτησης τινάχθηκε κυριολεκτικά στον αέρα .
Κρίμα
Υπέροχο! Λυρικό! Σπαραξικάρδιο!
Θέτεις πάραυτα υποψηφιότητα για Oscar ηθοποιίας...
quote:
sensum
Υπέροχο! Λυρικό! Σπαραξικάρδιο!Θέτεις πάραυτα υποψηφιότητα για Oscar ηθοποιίας...
Η δική σου υποψηφιότητα θα είναι σίγουρα για το Oscar θράσους και λιβελογραφήματος .
Vasiliscm θα σε παρακαλούσα μόνο el.elyon!
Φίλε Sesostris, βλέπω ότι συνεχίζεις στο ίδιο ρυθμό. Το παρόν θέμα είναι απόρριψη και όχι διάλογος! Διάβαζε τι λέει ο συγγραφέας…….
Αγαπητέ sensum αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σου πω ότι υπάρχουν και αλλά θέματα στο φόρουμ που θα μπορέσεις να προσφέρεις με τη γνώση σου.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon
Αγαπητέ sensum αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να σου πω ότι υπάρχουν και αλλά θέματα στο φόρουμ που θα μπορέσεις να προσφέρεις με τη γνώση σου.
Για να δούμε...
Στράτος

Δηλαδή εάν δεν σεβόμαστε τον Εβραίο Θεό σας και την Εβραία Αγία Μάνα σας ή Παναγία, θα μας βρίζετε την Μάνα μας;
Αυτό είναι το επίπεδο της Θρησκείας της Βίβλου;
Ουσιαστική απάντηση στις ερωτήσεις μου δεν υπάρχει πουθενά στο post σου !
Δηλαδή για να μιλούμε όμορφα χωρίς να υβρίζετε θα πρέπει να προσκυνήσουμε τον Εβραίο Θεό της Βίβλου;
quote:
vasiliscm: Ουσιαστική απάντηση στις ερωτήσεις μου δεν υπάρχει πουθενά στο post σου !
Δεν υπάρχει καμία ερώτηση αλλά άρνηση και απόρριψη!
quote:
vasiliscm: Δηλαδή για να μιλούμε όμορφα χωρίς να υβρίζετε θα πρέπει να προσκυνήσουμε τον Εβραίο Θεό της Βίβλου;
Γιατί ο πληθυντικός???????
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Ευστράτιος:Φίλε Sesostris τόσο καιρό δεν έχεις συνηθίσει ;
Να συνηθίσει, τι?
quote:
Ευστράτιος: Για να δούμε...
Σαν τι να δείτε??????
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon
Να συνηθίσει, τι?
Εσύ τι νομίζεις ;
quote:
el.elyon
Σαν τι να δείτε??????
Εσύ τι κατάλαβες ;
Στράτος

quote:
Ευστράτιος: quote:
Εσύ τι νομίζεις ;
Αν θα νόμιζα κάτι δεν θα σε ρωτούσα!
quote:
Ευστράτιος: quote:
Εσύ τι κατάλαβες ;
Δεν κατάλαβα τίποτα για αυτό και σε ρώτησα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Αν δεν νόμιζες τίποτα δεν πειράζει.
Έτσι κι αλλιώς στον Sesostris απευθυνόμουν.
Για το δεύτερο...
Πάλι δεν πειράζει που δεν κατάλαβες.
Έτσι κι αλλιώς δεν είπα και τίποτα σημαντικό.
Στράτος

quote:
Για το πρώτο...
Αν δεν νόμιζες τίποτα δεν πειράζει.
Έτσι κι αλλιώς στον Sesostris απευθυνόμουν.Για το δεύτερο...
Πάλι δεν πειράζει που δεν κατάλαβες.
Έτσι κι αλλιώς δεν είπα και τίποτα σημαντικό.
Στράτοςμέτρον άριστον
Να είσαι καλά! Δεν πειράζει που αποφεύγεις να απαντήσεις, έτσι κι αλλιώς εγώ δεν είμαι ο Sesostris…..
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
καποιος ζηταει δεκανικια εδω η μου φαινεται;
quote:
el.elyon
Φίλε Sesostris, βλέπω ότι συνεχίζεις στο ίδιο ρυθμό. Το παρόν θέμα είναι απόρριψη και όχι διάλογος! Διάβαζε τι λέει ο συγγραφέας…….
Το τι αποκομήσαμε από αυτά που έγραψε ο συγγραφέας φίλε μου τα αναφέρω πιό πάνω μαζί με την εμπεριστατωμένη απάντησή του σε σένα , από την οποία δεν γνωρίζω τί αποκόμησες .
quote:
el.elyon
Για ποιά γνώση μιλάς φίλτατε el.elyon ; Είδες εσύ πουθενά καμία αναφορά που να αφορά το παρόν θέμα ;
Είδες εσύ κάποια αναφορά στα κείμενα των «Πατέρων» της εκκλησίας σας σχετικά με την φύση της Θεοτόκου προκειμένου να συζητηθή ; Δεν γράφτηκε τίποτε άλλο εκτός από ύβρεις και λίβελους κατά παντός μη ομοφρονούντος και μερικούς στίχους από τους χαιρετισμούς .
Εκτός και εάν εννοείς ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που μας δυσκολεύουν και πρέπει να τιναχτούν στον αέρα . ![]()
Υ.Γ.
Από μέρους πάντως θα γίνη προσπάθεια επαναφοράς του θέματος , ελπίζω αυτή τη φορά χωρίς παράσιτα .
quote:quote:
el.elyon
Το τι αποκομήσαμε από αυτά που έγραψε ο συγγραφέας φίλε μου τα αναφέρω πιό πάνω μαζί με την εμπεριστατωμένη απάντησή του σε σένα , από την οποία δεν γνωρίζω τί αποκόμησες .
[quote] el.elyon
Για ποιά γνώση μιλάς φίλτατε el.elyon ; Είδες εσύ πουθενά καμία αναφορά που να αφορά το παρόν θέμα ;
Είδες εσύ κάποια αναφορά στα κείμενα των «Πατέρων» της εκκλησίας σας σχετικά με την φύση της Θεοτόκου προκειμένου να συζητηθή ; Δεν γράφτηκε τίποτε άλλο εκτός από ύβρεις και λίβελους κατά παντός μη ομοφρονούντος και μερικούς στίχους από τους χαιρετισμούς .
Εκτός και εάν εννοείς ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που μας δυσκολεύουν και πρέπει να τιναχτούν στον αέρα . ![]()
Υ.Γ.
Από μέρους μου πάντως θα γίνη προσπάθεια επαναφοράς του θέματος , ελπίζω αυτή τη φορά χωρίς παράσιτα .