- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, μιά επιστήμη ή μιά απάτη;;; - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
quote:
Η Αστρολογια σου διδασκει να μην εισαι μοιρολατρης αλλα να διορθωνεις καποια τυχον ελλατωματα του χαρακτηρα σου και να εξελισσεσαι σαν ανθρωπος.
Εσύ μπορεί μελετόντας την αστρολογία να κατάφερες να μάθεις αυτά που λες.
Αυτό όμως δεν καθιστά την αστρολογία επιστήμη. (Μορφή ποίησης ίσως ναι,
αλλα όχι επιστήμη).
Βριλ, Αργεί ο καφές ?
Αγγελος.
quote:
Βριλ, Αργεί ο καφές ?
Αργεί, Άγγελε, αργεί.....
Ή είδες κανένα όνομα, να απαντηθεί η ερώτησή σου ????
[size=1](που γι αυτήν φτιάχναμε τον καφέ...)[/size]
Edited by - Δύναμη Βρίλ on 06/02/2006 11:21:47
ΟΚ,προκαταβολικά συγγνώμη διότι θα πλατιάσω.
Angele μιλάμε για τον ΚΕΠΛΕΡ,δε μιλάμε απλά για έναν μεγάλο επιστήμονα,μιλάμε για έναν ΚΟΛΟΣΣΟ,που άντε να βρεις δυο-τρεις ισάξιούς του ανά τους αιώνες.
Ένας τέτοιος Τιτάνας της Επιστήμης πιστεύεις ότι έκανε την πλάκα του με την αστρολογία?
Οι επιστήμονες είναι οι πλέον δύσπιστοι άνθρωποι,αυτοί που για να πιστέψουν σε κάτι πρέπει να το επιβεβαιώσουν με χίλιους δυο τρόπους.Πιστεύεις λοιπόν ότι η ενασχόλησή του με την αστρολογία ήταν τυχαία?
Δε λέω,μπορεί στην εποχή του η αστρολογία να ήταν της μόδας και ο ίδιος να είχε βιοποριστικές ανάγκες,όμως αυτό δε μου λέει τίποτα διότι ένας τέτοιος εγκέφαλος που πάνω απ'όλα αναζητούσε την πραγματική ΓΝΩΣΗ αποκλείεται να ερευνούσε κάτι ανούσιο.
Εξάλλου ο Κέπλερ ήταν αυτός που έδωσε την καλύτερη εξήγηση στο ποιό ήταν το πραγματικό Αστέρι της Βηθλεέμ,εντοπίζοντας την περίφημη και σπάνια τριπλή Σύνοδο του πλανήτη Δία με τον πλανήτη Κρόνο στο ζώδιο των Ιχθύων το 6 πΧ.
Πάντως εάν αναζητάς για έναν φωτισμένο σύγχρονο αστρολόγο,ψάξε,βρες κάποιον "διακεκριμένο",κάντου μία επίσκεψη,δώστου τον αστρολογικό σου χάρτη και εξέτασε κατά πόσο θα πέσει μέσα σε αυτά που θα σου πει.
Μόνο έτσι θα μπορείς να έχεις πραγματική γνώμη για το αν η Αστρολογία είναι απάτη ή όχι.
Βριλ,μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα.
Καταρχήν εγώ δε διαχωρίζω την αστρονομία από την αστρολογία διότι θεωρώ τη δεύτερη αναπόσπαστη προέκταση της πρώτης.
Αλλά αφού τα διαχωρίζουμε τότε βλέπουμε ότι
η αστρονομία δεν προβλέπει τον τρόπο που οι πλανήτες επιδρούν στις "γήινες υποθέσεις".Η αστρολογία είναι αυτή που κάνει τις απαραίτητες συσχετίσεις.
Όταν λέμε "γήινες υποθέσεις" δεν εννοούμε μόνο τα ασήμανατα γεγονότα που αναφέρεις αλλά και τα σημαντικά.
Ωστόσο μιλάμε για προβλέψεις γενικού χαρακτήρα,διότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν πολύ συγκεκριμένες προφητείες.
Η επιφανειακή ενασχόληση με την αστρολογία οδηγεί κάποιους στη μοιρολατρεία.
Η ουσιαστική όμως ενασχόληση φανερώνει τη μεγάλη αλήθεια ότι οι έννοιες "Μοίρα" και "Ελεύθερη Βούληση" συνυπάρχουν!!
Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε τη λέξη "Μοίρα" και φρικάρουν διότι την ταυτίζουν με μία δύναμη σκοτεινή,αμετάκλητη και ανεξέλεγκτη(που εν μέρει έτσι είναι).
Ο άνθρωπος ως γνωστόν είναι εγωπαθές πλάσμα και γι'αυτό τρελαίνεται στην ιδέα ότι δε μπορεί να ελέγξει κάποια πράγματα στη ζωή του.
Από την άλλη,όταν επεξεργάζεται κάποιες έννοιες,δε μπορεί να καταλάβει τις "παγίδες" που κρύβουν οι ίδιες οι λέξεις.
Γι'αυτό και όσοι αρνούνται την αστρολογία συνήθως είναι δογματικοί και φανατικοί(και εγώ κάποτε έτσι ήμουν,άκουγα για αστρολογία και με έπιαναν τα γέλια!!).
Ρωτάς κάποιον:"Πιστεύεις στη Μοίρα?" και ενστικτωδώς σου απαντάει περήφανα "ΟΧΙ,δεν υπάρχει καμία Μοίρα,ΕΓΩ καθορίζω τη Μοίρα μου".
Εάν όμως τον ρωτήσεις "Πιστεύεις ότι έχεις μία ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε αυτή τη ζωή?" τότε θα το καλοσκεφτεί και μάλλον θα σου πει "Ναι,πιθανόν να έχω μία Αποστολή!",χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι λέξεις Μοίρα και Αποστολή έχουν ακριβώς το ίδιο νόημα,απλά η πρώτη ηχεί πιο παθητικά.
Είναι όμως και το άλλο,η ορθή ενασχόληση με την Αστρολογία δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ,πίστεψέ με σ'αυτό.Η Αστρολογία στο σύνολό της είναι μία Χαοτική Επιστήμη από την οποία συνεχώς μαθαίνεις,συνεχώς προχωράς και από κάθε απάντηση που δίνεις ξεφυτρώνουν πέντε καινούριες ερωτήσεις.
Αναφέρεσαι σε αυτούς που ρίχνουν το "φταίξιμο" στα άστρα.Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηττοπαθείς και συνεχώς ψάχνουν για δικαιολογίες όσον αφορά τις αποτυχίες τους χωρίς να σκέφτονται τα δικά τους λάθη.
Όμως η αλήθεια είναι ότι για μερικά πράγματα όντως φταίνε τα άστρα!!
Όπως και το αντίστροφο,ορισμένες επιτυχίες μας οφείλονται στην εύνοια των άστρων.
Ποιός όμως έχει τα κότσια να πει "ΕΙΧΑ ΕΥΝΟΙΑ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ την ΕΥΝΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ!!(με το συμπάθιο)
Και κάτι τελευταίο,όσοι αρνούνται πεισματικά την αστρολογία θα πρέπει να αναρωτηθούν πώς γίνεται οι αρχαίοι Έλληνες και αρκετοί άλλοι πολιτισμοί,ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ,να πίστευαν στη Μοίρα και την Αστρολογία?
Και πώς γίνεται οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος να πήραν τα ονόματα των Μεγάλων Θεών?Μήπως δεν είναι τυχαίο?
Κάθησα και διάβασα απο το site της ελληνικής αστρολογιας τα λεγομενα Μαθηματα Αστρολογιας και μετα αναφέρει τους κλαδους της.
αναφέρω ορισμένους απο αυτούς και παραθετω αμεσως και τις δικες μου εκτιμησεις/απαντήσεις.
Γράφει το site http://www.sitemaker.gr/greekastrology/page_GREEK_8.htm
- ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ - Είναι λέει η αστρολογία των ανθρώπινων σχέσεων και ιδιαίτερα των ερωτικών. Αν συγκρινουμε λεει τα ωροσκόπια των μελών μίας σχέσης μπορούμε να προσδιορίσουμε τα μεταξύ τους αρμονικά και δυσαρμονικά σημεία, τις μελλοντικές κατευθύνσεις που μπορεί να πάρει η σχέση τους κ.α.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Κλασικά θιγει το θεμα των ερωτικών σχέσεων που ολους μας λιγο πολυ μας καιει και ειμαστε αρκετα ευαισθητοι σε αυτο,πραγμα που με κανει να υποπτευομαι την πρακτικοτητα της και οτι πονταρει στην ερωτικη ανυσηχία/απελπισια κάποιων για να κανει παιχνιδι. Ωστοσο μπορουμε να υπολογισουμε τα αρμονικά και δυσαρμονικά σημεια μιας σχεσης με τη βοηθεια ενος ψυχολογου, σχετικών βιβλίων που υπάρχουν για αυτα τα θεματα αλλά και με μια ειλικρινη και υπομονετικη συζήτησης με την/τον συντροφο μας. Πολύς κόσμος εχει βοηθηθει απο ψυχολόγους και ειναι προτιμοτερο να τους εμπιστευομαστε.
- ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Είναι λέει η αστρολογία που ειδικεύεται στα ωροσκόπια 'μεγάλης κλίμακας', στα ωροσκόπια δηλαδή των κρατών, των πολιτικών κομμάτων, των μεγάλων γεγονότων (πόλεμοι, ατυχήματα, φυσικές καταστροφές κ.λ.π.). Την αποκαλουνε και 'Πολιτική Αστρολογία' .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Ειλικρινα δεν μπορω να καταλάβω πως ειναι δυνατόν τα κράτη και το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ. να εχουν και ωροσκοπια!!Μηπως εχουν ωροσκοπια και οι συνδικαλισμοι??? Τωρα για τις φυσικες καταστροφές νομιζω οτι μπορουμε να τις υπολογισουμε με την ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ (αν και οχι πάντα) αλλά και με την γενική γνώση που εχουμε για τα κλιματα και τις ειδικες συνθηκες σε μια περιοχη(π.χ. θαλάσσια ρευματα που μπορουν να δημιουργησουν αποτομα καιρικα φαινομενα). Οσο για τους πολέμους...μια χαρα τα λενε ορισμενοι πολιτκοι αναλυτές αλλά και οποιος ασχολειτε σοβαρά με πολιτκα/διπλωματικά/ στρατιωτικά θεματα μπορει να υπολογισει ή και να προβλέψει γενικά κάποιες καταστάσεις.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Γραφει πως η αστρολογία αυτή εφαρμόζεται κυρίως στον χώρο των επιχειρήσεων. Μελετά την οικονομική πορεία μίας εταιρίας, (αλλά και ενός κράτους, του χρηματιστηρίου κ.λ.π.). Προσδιορίζει το πότε και το πως μία εταιρεία μπορεί να αποκτήσει κέρδη, το ποιες είναι οι ευνοϊκές ημερομηνίες για αγοραπωλησίες κ.λ.π.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Μαλιστα...εχουμε και business and finances astrology. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν εναν οικονομολόγο, έναν λογιστή ή ενα επενδυτικό σύμβουλο παρά έναν αστρολογο για τετοιου ειδους θεματα. Και νομιζω οτι οι περισσοτερες σοβαρες εταιριες διαθετουν ειδικούς που ασχολουνται με οικονομικά για να κανουν προυπολογισμό και γενικά εκτιμησεις για την ροτα που πρεπει/συμφερει να ακολουθησει η κάθε επιχειρηση. Και η εκτιμηση μου για να κάνεις μια αγορά ειναι στις...εκπτωσεις φυσικά. Δεν χρειαζομαι καμια αστρολογια να μου το υποδείξει.
- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Γράφει οτι το ανθρώπινο σώμα θεωρείται μία μικρογραφία του ηλιακού μας συστήματος, σαν ένας Μικρόκοσμος σε επικοινωνία με τον Μακρόκοσμο. Κάθε τμήμα του σώματος μας, κάθε όργανο του, συνδέεται με ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Η όποια οργανική ανωμαλία του σώματος οφείλεται σε συγκεκριμένες αστρολογικές επιδράσεις. Αφού αναλύσουμε το ωροσκόπιο του ασθενή, προσδιορίζουμε τα κατάλληλα βότανα, τα ιχνοστοιχεία και τα άλατα που θεωρητικά είναι ικανά να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον οργανισμό του. Η Ιατρική Αστρολογία μας παρέχει τη δυνατότητα να προβλέπουμε τις μελλοντικές τάσεις της υγείας του ατόμου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Τωρα πως το ανθρωπινο σώμα θεωρειται μια μικρογραφία του ηλιακού μας συστήματος κανεις δεν κατάλαβε. Και ειναι τουλάχιστον αφέλεια να μην εμπιστευόμαστε τους επιστημονες γιατρούς και να τρεχουμε σε αστρολογους για να μας προίδεάσουν για την υγεια μας. Αν τώρα κάποιος προτιμάει τα πορισματα της Βικυς Παγιατάκη από τις ακτινογραφίες, τις εξετάσεις αίματος, τις εξετάσεις ούρων και άλλες ιατρικές εξετάσεις...προβλημα του. Οπως εχω ξαναπει...ο καθένας ειναι αξιος των επιλογών του. Και επειδή βλέπω να λέει για θεραπευτικά βοτανα και τα σχετικά...δεν ξερω...σαν να προσεγγιζει τις εναλλακτικές θεραπείες-δηλαδή-ψευδοθεραπείες και απάτες. Η γνώμη μου...μακριά...μπορεί τα ΙΚΑ κια τα νοσοκομεια να εχουν ελλείψεις αλλά πως να το κανουμε ειναι ππολυ πιο αξιοπιστα απο εναν αστρολογο που θα σου πει για τις κινησεις των πλανητών και τα σχετικα.
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Μας πληροφορεί ότι ουσιαστικά, η ψυχολογία και η αστρολογία πραγματεύονται το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την ανάλυση του εσωτερικού κοσμου του ανθρώπου και των εσωτερικών του δυσαρμονιών.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Τι μαθαίνεις καθε μερα!!! Βαζουμε δηλάδή στο ιδιο επιπεδο την ψυχολογια που διδάσκεται στα πανεπιστημια ολου του κοσμου και που εχει συγκεκριμενες μεθοδους οι οποιες εχουν συνηθως πρακτικότητα και επιτυχια στον "ασθενη"...με την αναποδεικτη συσχετιση της κινησης των πλανητών με τις ανθρώπινες συμπερειφορες. Ειπαμε άλλο ο Φρουντ και ο Γιουνγκ...και άλλο Πητ Παπαδάκος. Επισης αμφιβάλλω σε αυτο πο λέει οτι...Επιπλέον, η Ψυχολογική Αστρολογία έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τη μελλοντική ψυχική κατάσταση ενός ατόμου!!! Μα πως ρε παιδιά!!!
-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ- Ο κλάδος αυτός αποκαλύπτει στους ενδιαφερόμενους την πιο ευνοϊκή, αστρολογικά, στιγμή για να κάνουν μία σημαντική κίνηση και για να αναλάβουν ορισμένες πρωτοβουλίες (ποια είναι π.χ. η πιο ευνοϊκή ημέρα και ώρα για να κάνουν τα εγκαίνια ενός μαγαζιού, για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, για να παντρευτούν κ.λ.π.).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Ρε παιδιά πλάκα κάνουμε τώρα??? Η πιο ευνοϊκή ημέρα για να παρεις ενα αυτοκινητο ειναι...οταν θα εχεις λεφτα και οταν θα υπάρχουν καλες προσφορές και πτωση τ5ων τιμών!!! Και δηλαδή πραγματικά πιστεύετε οτι αν αγοράσεις το αμάξι τη τάδε μέρα ή την τάδε ώρα παιζει ρολο σε κάτι?? Ας ειμαστε λιγο σοβαροί...Τωρα για να παντρευτεις η κατάλληλη μερα ειναι οταν θα εχεις λεφτα για το γαμο και θα εισαι κατάλληλα προετοιμασμενος να μοιραστεις την ζωη σου με τον/την συντροφο σου. Και εδω αδυνατώ να καταλάβω πως μπορει να υπάρχει ευνοϊκότερη μερα ή ώρα!!Ελεος πια με τις δεισιδαιμονιες τέτοιου τυπου. Για εγκαινια μαγαζιού.. δεν ξερω διοτι δεν εχω μαγαζί...αλλά ουτε εδω παρεχεται καποια αντικειμενικη αποδειξη οτι υπάρχει συσχετιση μερας και ώρας. Ημαρτον...
-ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ- Μας λέει οτι είναι ο κλάδος της αστρολογίας που έρχεται πιο κοντά στη μαντεία. Η Ωριαία Αστρολογία μπορεί, θεωρητικά, να 'μαντέψει' την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση. Και στο τελος αφού δινει ενα γελοιο παραδειγμα για εναν τυπο που εχασε το ρολοι του μας πληροφορεί οτι...με την Ωριαία Αστρολογία μπορούμε, θεωρητικά, να προβλέψουμε την έκβαση οποιασδήποτε κατάστασης, αρκεί να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τη χρονική στιγμή που "μορφοποιήθηκε" στο μυαλό μας η σχετική ερώτηση!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Εκτος του οτι σε καποιο ποστ μου ειπαν οτι οταν λεμε αστρολογια δεν ενοούμε την μαντεία , εδω διαβάζουμε οτι ειναι αρκετά κοντα στη μαντεια αφού προβλέπει καταστάσεις. Αλλά η απάτη φαινεται στην φράση που λεει "αρκει να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τη χρονική στιγμή που "μορφοποιήθηκε" στο μυαλό μας η σχετική ερώτηση!" Απ'οτι κατάλαβα δηλαδή η ευθύνη πεφτει σε εμάς...ότι πιο πονηρο δηλαδή ώστε ο αστρολογος/μαντης να εχει ησυχη την συνειδηση του αν δεν καταφερει να κανει σωστη προβλεψη αφού εμεις δεν θα καταφερουμε να προσδιορίσουμε τη χρονική στιγμή που "μορφοποιήθηκε" στο μυαλό μας η σχετική ερώτηση. Δηλαδή ...δεν εκανες φιλε την μορφοποιηση στο μυαλό σου??Τοτε γιοκ προβλεψη και μαντεια. Μου θυμιζει τους θαυματοπλαστες των θρησκειών που λενε οτι μονο αν εχεις πίστη θα δεις το θαυμα. Παγια τακτική αντιπερισπασμού. Ελεος...Α και σε προηγουμενο ποστ μου εχω ανφερει μεσω ενος αρθρου για αποτυχημενες προβλεψεις "γνωστών" αστρολογων.
- ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Βασίζεται λέει στη θεωρία της μετεμψύχωσης. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι η τωρινή μας ενσάρκωση δεν είναι η μοναδική. Έχουμε ήδη ζήσει στο παρελθόν, στα σώματα άλλων ανθρώπων και θα ενσαρκωθούμε και πάλι στο μέλλον. Χρειάζεται λέει να αποβάλλουμε κάθε πάθος και αδυναμία μας, για να εξελιχτούμε.(ουάου) Για κάθε σφάλμα που έχουμε διαπράξει σε προηγούμενες μετενσαρκώσεις μας θα πρέπει να εξιλεωθούμε στην τωρινή μας μετενσάρκωση. Παράλληλα, όποιος αδικεί συνανθρώπους του στην τωρινή του ενσάρκωση θα πρέπει να εξιλεωθεί στις μελλοντικές του εκείνες!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Κανει κλασικά οπως ολες οι θρησκειες και μεταφυσικές θεωριες διακριση σε σωμα και ψυχή. Ενω η ύπαρξη ψυχής ειναι ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ειναι φανερο οτι αν δεν γινει ο συγκεκριμενος διαχωρισμός καταρρέει αυτος ο κλάδος της αστρολογιας οπως καταρρέει και καθε θρησκεια/μεταφυσική δοξασία αν δεν γινει ο σκοπιμος διαχωρισμός σωματος-ψυχής στον οποιο στηριζεται το μεταφυσικό οικοδομημά τους. Εκτος αυτού βλέπουμε σε αυτον τον κλάδο να εμφανιζονται ...αισθηματα ενοχής και κακιές πράξεις που ταχα μου πρέπει να διορθώσουμε στις επομενες μετενσαρκώσεις μας...αλλιώς τι ρε παιδιά???
Μετα απο αυτά αλλά και απο την διαπιστωση οτι η επιστημονική κοινοτητα ΔΕΝ θεωρει την αστρολογια επιστημη δεν μπορώ να βρω λογο να κάτσω να ασχοληθώ με το θέμα αστρολογια. Επισης βλέπω να περιέχει ενα σωρο γενικοτητες και αμπελοφιλοσοφίες οπως κάνουν και οι νεοποχιτικες δοξασίες. Δηλαδή πολύ μπλα μπλα και φιλοσοφία..αλλά ουσιά τιποτα. Διαπιστώνω επιπλέον οτι οι κλαδοι της αστρολογιας που ανέφερα ειναι ανευ σημασιας διοτι μπορουμε να δωσουμε καλυτερες λυσεις στα προβληματα και τις ανυσηχιες μας με μεθοδους που αποδεδειγμενα δουλευουν και αποδεικνυονται στην πράξη. Το οτι σε κάποια ελαχιστα πανεπιστημια διαδάσκεται η αστρολογια δεν μου λεει κάτι. Και ο δημιουργισμος διαδάσκεται ή διαδασκοταν χωρις να εχει αποδεικτικά στοιχεια για τις θεωρειες του. Παραφωνιες υπάρχουν δυστυχώς...και μάλλον ειναι δυσκολο νομικά τα κράτη να απαγορευουν σε εναν ιδιώτη να ιδρυσει ενα "πανεπιστημιο" αστρολογιας. Και ας αναλογιστούμε οτι πολλές φορες οι ηγεσιες κανουν τα ρουσφέτια μιας μεριδας...για να εξασφαλισουν ψηφους, οπως κανουν οι φονταμεταλιστες χριστιανοί στον Μπους για παράδειγμα κ.α.
Και ας παραθέσω και δυο αρθρακια για περαιτέρω αμφισβήτηση της αστρολογιας αφού οι επιστημονες ΔΕΝ την εντασσουν στους κλαδους τους διοτι δεν μπορει να αποδειχθεί πρακτικά.
http://www.ftou.gr/articles/show.asp?category=tsekourata&id=111
http://www.skepdic.gr/Entries/Alpha/astrologia.htm
Ο καθένας ας κανει τις επιλογές του...Εγώ παντως...ευχαριστώ...αλλά δεν θα πάρω...
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
η επιστήμη της αστρολογίας δεν έχει να επιδείξει καμία πρόοδο εδώ και 500
χρόνια. Τι είδους επιστήμη είναι αυτή που δεν έχει κάνει πρόοδο εδώ και
500 χρονια ?
Επαναλαμβάνω,
Θέλω κάποιον ΣΥΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ που έχει να επιδείξει μια
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΓΡΟΝΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ σε αυτό που ονομάζετε ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Το ζητάω αυτό διοτί ΟΛΟΙ καταδικάζουμε τους κομπογιαννίτες, αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει
αναφέρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ παράδειγμα κάποιου που δεν είναι κομπογιαννίτης.
Αν τα παραδείγματα που έχουμε ειναι η Πιτσα Μητερα , Η Κικη Βαγιατακη, Ο Μαύρος Πητ, κ.τλ. τότε ειναι δικαιολογημένο να λέμε οτι η αστρολογία είναι μια απάτη. Αυτό που ζητάω είναι τα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
που δειχνουν οτι η αστρολογία δεν είναι μια απάτη.
Πιο Απλά
1) ΟΝΟΜΑ (και ημερομηνία γεννήσεως)
2) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Αγγελος.
Σόρυ.
Νιώθω ότι τζάμπα έγραψα όσα έγραψα...
Σε όλα όσα έγραψα είτε δεν τα διάβασες καθόλου,είτε τα προσπέρασες χωρίς καμία σκέψη.
Τέλος πάντων.
Αφού ψάχνεις για μία απάντηση επί του θέματος γιατί δεν ξεκινάς τη δική σου έρευνα μπας και βρεις την άκρη?
Από εμάς περιμένεις να σου πούμε 4-5 ονόματα?
Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα από ονόματα.Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα στο Internet(χωρίς να θυμάμαι ονόματα),όμως τις περισσότερες παρατηρήσεις τις έχω κάνει από μόνος μου.
Και στην τελική τί σημασία έχουν τα ονόματα?ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Με έναν κατάλογο ονομάτων δεν θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα.
Υπάρχουν πολύ πιο άμεσοι τρόποι για να καταλάβεις εάν η αστρολογία είναι απάτη ή όχι.
Σοβαρά βιβλία και sites αστρολογίας θα είναι μία πολύ καλή αρχή.
Και εννοείται ότι έχει επέλθει εξέλιξη στην αστρολογία,παράλληλα με την εξέλιξη στην αστρονομία.
Και μόνο η ανακάλυψη των πλανητών Ουρανού,Ποσειδώνα,Πλούτωνα έφερε ραγδαία εξέλιξη στο χώρο.
Μάθαμε πράγματα εκπληκτικά που οι παλιότεροι δεν τα γνώριζαν,ίσως μόνο να τα διαισθάνονταν.
Σε όσους αμφισβητούν την Αστρολογία, απλά απαντώ «Γνωρίστε την, διαβάστε και μετά... συζητάμε». Δεν μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Είναι εύλογο αυτό.
Υ.Γ. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω Αστρολογία, φυσικά και δεν την πίστευα... Ήμουν, όμως, περίεργη να δω τι πραγματεύεται... Στην πορεία, με κέρδισε ολοκληρωτικά !
ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΦΕ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

Φιλικά, η www.greekastrology.gr
Θα αναφέρω ένα καθημερινό πραράδειγμα.
Εστω οτι θέλεις να αγοράσεις μια καφετιέρα (γιατί αν περιμένεις απο το Βριλ, ζήσε Μάη μου να φαε τρυφίλι). Και έστω οτι υπάρχονυ πάρα πολλοι που
κατασκευάζουν καφετιέρες και πολλές απο αυτές τις καφετιέρες ειναι
ψευτοκαφετιέρες απάτες.
Είναι προφανές οτι δεν μπορείς να τις αγοράσεις ΟΛΕΣ να τις δοκιμάσεις και να βγάλεις συμπεράσματα. Ετσι θα πρέπει να αρχίσεις να βάζεις κριτίρια.
Ετσι π.χ. απορρίπτεις τις καφετιέρες που δεν έχουν καλώδιο, διοτι καταλαβαίνεις
οτι χωρίς καλώδιο για να πάρει ρεύμα η καφετιέρα δεν μπορεί να δουλέψει.
Ομως διαπιστώνεις οτι για να τσεκάρεις όλους τους παράγοντες, πρεπει να πάρεις
τις καφετιέρες, να τις ξεβιδώσεις, να μελετήσεις τα ηλεκτρικά τους κ.τ.λ.
Μέχρι που σου έρχεται μια απλή ιδέα. Να ζητήσεις απο αυτόν που πουλάει την καφετιέρα να σου φτιάξει ένα καφέ.
Λοιπόν, θα φανεί οτι κάποιες καφετιέρες φτιάχνουν καφέ, και κάποιες καφετιέρες
δεν φτιάχνουν καφέ. Τώρα το τεστ είναι πιο απλό.
Και για να μεταφέρω τον παραλληλισμό στην συζήτηση μας.
ΤΙ αποτέλεσμα μπορεί να περιμένει κανείς απο την "επιστημονική" αστρολογία ?
Συμφωνούμε μάλλον οτι το "Να μου πεις το Μελλον¨ δεν είναι τέστ. (αλλωστε εκει οι ψευτοαστρολογοι των πρωινών εκπομπών αποτυχαίνουν αφου χρησιμοποιούν την μέθοδο της πυθίας)
Αφου δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ επιστημονα αστρολόγο απο την εποχή του Κεπλερ και μετα (500 χρονια) Τουλάχιστο μπορούμε να έχουμε το παρακάτω ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και μην νομίζετε οτι ήρθα σας αστρονόμος να σας φάω,
να σας αλλάξω την πίστη ή να ροκανίσω τα κακαλάκια σας (όπως κατηγορήθηκε στο τόπικ προτυτερα κάποις άλλος) να σας καταλάβω θέλω.
Αγγελος.
Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι υπάρχει και η σοβαρή Αστρολογία, που διέπεται από νόμους και κανόνες που διέπουν κάθε επιστημονικό κλάδο και που κάνουν την Αστρολογία επιστήμη (τουλάχιστον όσο είναι και η Ψυχολογία).Και αν δεν είναι ευρύτερα γνωστό το ότι υπάρχει και η Αστρολογία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δε συμφέρει το Μαύρο Πητ, τη Λίτσα Μητέρα, το Νίκο Βρασιδέα και όλο αυτό το συνάφι το να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει αυτή η Αστρολογία, γιατί τότε θα αποκαλύπτονταν η δική τους γύμνια (και κατά συνέπεια θα εξέλειπε η εύκολη "οικονόμα", γιατί ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν τις πραγματικές διαστάσεις αυτών των ανθρώπων).
Υπάρχουν ήδη 2 ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο που διδάσκουν αστρολογία. Είναι το τμήμα "Sophia" στη σχολή Ιστορικών και Πολιτιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Bath (που θεωρείται γενικά εξαιρετικό πανεπιστήμιο, κύρους, σε παγκόσμιο επίπεδο)της Αγγλίας, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν "Κέντρο για τη σπουδή της πολιτιστικής Αστρονομίας και Αστρολογίας" ("Center for the study of cultural Astronomy and Astrology"). Το κέντρο αυτό προσφέρει μεταπτυχιακούς τίτλους (PhD, MA, BA) πάνω στην αστρολογία! Ελπίζω το παράδειγμα αυτό να είναι αρκετό για να γίνει αντιληπτό ότι η αστρολογία των Μαύρου Πητ, Λίτσας Μητέρας και Νίκου Βρασιδέα δεν έχει καμία σχέση με την Αστρολογία, γιατί απλούστατα οι ωσάνω κύριοι και κυρίες - όντας από ημιμαθείς ως τελείως αμαθείς - δε θα κατόρθωναν να ανταποκριθούν ούτε στην πρώτη εβδομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος αυτού του κέντρου και θα διώχνονταν από αυτή τη σχολή "κακήν κακώς".
Από τους βασικούς καθηγητές σε αυτή τη σχολή είναι η Liz Greene, κλινική ψυχολόγος και αστρολόγος με τεράστιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο (καταπληκτικά βιβλία κυρίως ψυχολογικής αστρολογίας, άρθρα, έρευνες, διαλέξεις που αν θέλετε μπορώ να αναφέρω).
Μεταπτυχιακές σπουδές στην αστρολογία (ΒΑ, ΑΑ, ΜΑ) προσφέρει και το αναγνωρισμένο από το αμερικάνικο κράτος Kepler College, στην πολιτεία Washington της Αμερικής. Και κει διδάσκουν καταπληκτικοί αμερικάνοι Αστρολόγοι που έχουν τόση σχέση με τους Μαύρο Πητ, Λίτσα Μητέρα και Νίκο Βρασιδέα όσο έχουν τα διαμάντια με τα σκα...
Αυτή τη στιγμή κορυφαίοι Αστρολόγοι στην αμερική είναι
ο Robert Hand - o οποίος είναι επί τιμών απόφοιτος της σχολής Ιστορίας του πανεπιστημίου Brandeis στην Αμερική και επίσης απόφοιτος της σχολής Ιστορίας των Επιστημών, στο πανεπιστήμιο Princeton thw Αμερικής - και ο Noel Tyl, επίσης κλινικός ψυχολόγος.
Το να αναφέρω εδώ τα βιβλία, τα άρθρα, την έρευνα, τις διαλέξεις αυτών των δύο Αστρολόγων θα σήμαινε αρκετές ιστοσελίδες στη σειρά. Μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για όλους αυτούς άπλά βάζοντας το όνομα τους σε κάποιο σχετικό ψαχτήρι.
Τέλος, από την Ελλάδα σαν Αστρολόγους θα μπορούσα να αναφέρω τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Αστρολόγο Θωμά Γαζή (δείτε τα αστρολογικά του άρθρα στην ιστοσελίδα www.greekastrology.gr κλικάροντας το "ΑΡΘΡΑ"). Επίσης, το Δημήτρη Κορωνάκη (που είναι επιστήμονας και έχει τίτλους B.Sc in Biological Sciences and M.Sc in Public Health όπως αναφέρει στο site του) uranialab.net-home.gr/ Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω και την αστρονόμο (και φίλη της αστρολογίας) Μάρω Παπαθανασίου που έχει παρουσιάσει εγκυρότατα άρθρα πάνω στην (αρχαία ελληνική κυρίως) αστρολογία.
Αν έχετε διάθεση κρατάμε και σκορ.....
http://bushbash.flashgressive.de/
http://flash.vg.no/grafikk/2008/bush/kast_sko.html

και οχι "παντουφλες"... τουβλα επρεπε να εχει

quote:
trexagireve
Μα αγαπητέ μου sesostris, αν το αραβικό γένος, αποτελεί
ρίζα του Αβράαμ, δια του γιού του Ισμαήλ, εκ της Άγαρ, τότε
πως μπορεί το Γιαχβέ, που προυπήρχε ως Θεός του Αβραάμ, να έχει
προελευση τους απογόνους του γιού του;
Προφανώς, λάθος έχεις κάνει....
Φίλε trexagireve , μη προσπαθείς να εξηγήσης τα πάντα με την θρησκεία . Δεν υπάρχει κανένα λάθος , γιατί τα Αραμαϊκά όπως και τα Εβραϊκά , τα Ασυροβαβυλωνιακά , και τα Αραβικά , σαν σημιτικές γλώσσες περιέχουν πληθώρα Σουμεριακών λέξεων , αυτούσιες ή παρεφθαρμένες .
*
μπερδεύεσαι...Δηλαδή, αφού δεν είναι αραβική, για το οποίο
σε έκρινα, αν είναι παλαιοσουμερριακή και σημιτική, τότε, είναι
και εβραική, ή το ίδιο τουλάχιστον, με την όποια ίδιας εποχής,
αλλά, όχι αραβική...Νομίζω;
quote:Καμία σχέση
Φίλοι panpam και Ερίωπα , από ότι έχω διαβάσει τόσο η λέξη Jehovah όσο και η λέξη Heva = Εύα έχουν σαν ρίζα την αραβική και ταυτόχρονα σουμεριακή λέξηπνοή ανέμου .
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Yahweh
http://en.wikipedia.org/wiki/YHVH
http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton_in_the_New_Testament
quote:Ούτε εγώ είχα δόλιο σκοπό. Το βρήκα σαν αφορμή για να υπογραμμίσω κάτι που έγραψα:
...Θελω μονο να τονισω πως δεν εξυπηρετω καποιον δολιο σκοπο οπως προανεφερε ενα μελος σε μια απαντηση...
quote:Εδώ που τα λέμε τι θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόσουν αν έμπαινε κάποιος εκεί που ήσουν και λαχανιασμένος σου ανακοίνωνε ότι "στο Καποδιστριακο Παν/μιο Αθηνων φαινεται να γινεται μια εσκεμμενη(ισως)διασυνδεση μεταξυ της ανακάλυψης της Αμερικής και κάποιου Κολόμβου;"
αυτό που καταλάβαιναν από το Θεό που τους αποκαλύπτονταν ήταν αυτό που μπορούσαν να καταλάβουν, κι όχι αυτό που Είναι. Σκέψου πόσες φορές μας λένε κάτι και εμείς καταλαβαίνουμε μόνο αυτό που θέλουμε να καταλάβουμε (ή αυτό που μπορούμε) κι όχι αυτό που πραγματικά μας λένε...
Edited by - panpam on 17/02/2009 15:47:21
πνοή ανέμου .