ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θρησκευτικά στα σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Θρησκευτικά στα σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

momy91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
03/05/2011, 11:51:29
Φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ, προσπάθησα απλώς να δώσω μια απάντηση σε αυτό το οποίο ρώτησες.
Το εάν υπάρχει Θεός ή όχι είναι κάτι το οποίο δε μπορεί να αποδειχθεί αλλά είναι ένα θέμα το οποίο υπόκειται στην προσωπική αντίληψη του καθενός.
Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως υπάρχει αυτή η Ανώτερη Δύναμη που αποκαλούμε "Θεός", το εάν έχει όμως το Α ή το Β όνομα, είναι κάτι το οποίο δε με έχει απασχολήσει.
Καλώς ή κακώς, πολλές θρησκείες έχουν προσπαθήσει να προσδώσουν συγκεκριμένο όνομα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι ιδιότητες στο Θείο, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να ταυτιστεί με όποια τον αντιπροσωπεύει καλύτερα ή και με καμία.

In anticipation of my resurrection...

ΧρυσήΜέλος
06/09/2015, 15:35:03
quote:
"Η σκέψη, δεν εδράζει στον άνθρωπο, αλλά έξω από αυτόν."

Μμμ Ιταλέ,εδώ μπαίνουμε πολύ βαθειά στόν εσωτερισμό..Μιλάμε γιά τήν πρωταρχική δόνηση,τόν Λόγο,τόν απόηχο τής μεγάλης έκρηξης κατά τήν Επιστήμη,πού εξακολουθεί νά δονεί τά σύμπαντα;Πού μέσα σέ αυτόν περιέχονται όλες οι πληροφορίες καί από εκεί "συλλαμβάνουμε" τίς πληροφορίες ως ιδέες,ανάλογα μέ τήν εμβέλεια καί τό μήκος κύματος πού είναι ο καθένας μας "συντονισμένος";..ή κάπως έτσι τέλος πάντων..κατάλαβα σωστά;
quote:
Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του ΙΧΘΥ συμβολικά. Η προσωποποίηση του ΙΧΘΥ είναι ο Χριστός.
Τώρα μπαίνουμε στον Υδροχόο και θ'αλλάξουν οι ιχθείς, οι καιροί νερό θα φέρουν έτσι λένε αυτοί πουυυ ξέεερουν...

Σύμφωνα μέ τήν πανάρχαια επιστήμη(;),τέχνη(;),τής αστρολογίας πού μελετά τήν ροή τών δονήσεων τής περιοχής μας,ο Ιχθύς είναι ο άνθρωπος πού επιχειρεί νά "δεί" τόν θεό μέσα από τόν παραμορφωτικό καθρέφτη τού νερού-συναισθήματος.Γι αυτό καί βασίζεται στήν πίστη σέ όσα λένε εκείνοι πού ισχυρίζονται ότι τόν γνώρισαν εξ αποκαλύψεως.
Αντίθετα ο Υδροχόος είναι ο άνθρωπος τής γνώσης καί τής Επιστήμης..οπότε μάλλον η θρησκεία τού μέλλοντος θά είναι η επιστήμη ή τουλάχιστον δέν θά βασίζεται στήν πίστη αλλά στόν αποσυμβολισμό καί τήν λογικοφανή απόδειξη..μάλλον δηλαδή τό ευαγγέλιο τής Υδροχοϊκής εποχής θά είναι κάτι σάν τό "Τάο καί η Φυσική"..

ΧρυσήΜέλος
06/09/2015, 15:41:26
quote:
Φαντάζομαι έχεις δει κι εσύ 6500 επεισόδια Φώσκολο

Φαντάζομαι ότι δέν έχεις ασχοληθεί καθόλου μέ τούς Ρωμαίους Ιστορικούς αλλά έχεις μείνει σέ ότι έμαθες στό κατηχητικό

06/09/2015, 17:49:33
quote:
Σύμφωνα μέ τήν πανάρχαια επιστήμη(;),τέχνη(;),τής αστρολογίας πού μελετά τήν ροή τών δονήσεων τής περιοχής μας,ο Ιχθύς είναι ο άνθρωπος πού επιχειρεί νά "δεί" τόν θεό μέσα από τόν παραμορφωτικό καθρέφτη τού νερού-συναισθήματος.Γι αυτό καί βασίζεται στήν πίστη σέ όσα λένε εκείνοι πού ισχυρίζονται ότι τόν γνώρισαν εξ αποκαλύψεως.
Αντίθετα ο Υδροχόος είναι ο άνθρωπος τής γνώσης καί τής Επιστήμης..οπότε μάλλον η θρησκεία τού μέλλοντος θά είναι η επιστήμη ή τουλάχιστον δέν θά βασίζεται στήν πίστη αλλά στόν αποσυμβολισμό καί τήν λογικοφανή απόδειξη..μάλλον δηλαδή τό ευαγγέλιο τής Υδροχοϊκής εποχής θά είναι κάτι σάν τό "Τάο καί η Φυσική"..

Ακόμα δεν μπήκαμε στον Υδροχόο?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

06/09/2015, 18:10:25
Έχουμε ήδη μπεί στην Υδροχοϊκή εποχή και ενα είναι το σίγουρο: Δεν υπάρχουν ευαγγέλια. Κι ούτε θα υπάρξουν ξανά. Επίσης η πεμπτουσία του εσωτερισμού βρίσκεται στο εξής: δεν μιλάς για αυτά δημόσια. Οταν το κάνεις, παύουν να είναι εσωτερικά. Κι επειδή οι ιδέες σου αυτές έχουν τις απαρχές τους σε εσωτερικές πεποιθήσεις, όταν χρησιμοποιείς απρόσωπα και ισοπεδωτικά μέσα, όπως το ίντερνετ, αυτά που γράφεις φαίνονται φτηνά, διαστρεβλωμένα και αυθαίρετα, στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη φαινεται να τρολάρεις.

06/09/2015, 18:43:34
quote:
Έχουμε ήδη μπεί στην Υδροχοϊκή εποχή και ενα είναι το σίγουρο: Δεν υπάρχουν ευαγγέλια. Κι ούτε θα υπάρξουν ξανά. Επίσης η πεμπτουσία του εσωτερισμού βρίσκεται στο εξής: δεν μιλάς για αυτά δημόσια. Οταν το κάνεις, παύουν να είναι εσωτερικά. Κι επειδή οι ιδέες σου αυτές έχουν τις απαρχές τους σε εσωτερικές πεποιθήσεις, όταν χρησιμοποιείς απρόσωπα και ισοπεδωτικά μέσα, όπως το ίντερνετ, αυτά που γράφεις φαίνονται φτηνά, διαστρεβλωμένα και αυθαίρετα, στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη φαινεται να τρολάρεις.

Ηeretic, ακούγεται λίγο "φοβικό" αυτό.

Θα μπορούσα να συμφωνήσω εν μέρει,
αλλά από την άλλη εγώ τείνω να πιστεύω ότι ένας περισσότερο "εξωστρεφής" εσωτερισμός βελτιώνει το συνολικό 'είναι' και το συλλογικό "γνώσεσθαι".

Το οποίο επίσης θα μπορούσε να είναι στοιχείο της Υδροχοϊκής εποχής. Και να (ανα)μεταδίδεται δημόσια.

Ο ερημιτισμός και ο ασκητισμός ίσως οφελούν τον έναν. Τη μονάδα.
Και αυτό με ερωτηματικό.

Η μετάδοση της γνώσης και των ιδεών, η ελεύθερη και δημοσια διακίνηση τους (με όποιον τρόπο) οφελούν δυνητικά τους πολλούς.
Τουλάχιστον τους έχοντες ώτα...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

06/09/2015, 19:12:40
Δεν είναι φοβικό, και ούτε αναφέρομαι σε "ερμητική" γνώση, ούτε σε ασκητισμό/αναχωρητισμό. Και ναι, εξωστραφής εσωτερικισμός μπορεί να υπάρχει αλλά όσο τον επεκτείνεις θα αρχίσει να αποκλίνει από τον ατομικό σου εσωτερισμό. Οσο περισσότερο δημόσια μιλάς και όσο πιο απρόσωπα, τόσο μεγαλύτερη η απόκλιση. Βαθμιαία θα καταλλήξεις σε άλλη μια ουδέτερη new age κοσμοθεώρηση, είτε έχει επισημονικές/φιλοσοσφικές βάσεις, είτε όχι.

06/09/2015, 23:23:38
quote:
kost
Οι Πράξεις των Αποστόλων είναι ένα μυθιστόρημα χωρίς κανένα ιστορικό πάτημα..

Πράγματι φίλε kost, όπως και στα ευαγγέλια έτσι και στις Πράξεις υπάρχουν ένα σωρό από αντιφάσεις και γελοίες παραδοξότητες, εξ αιτίας των πολλαπλών παρεμβάσεων των αντιγραφέων.
Ένα απτό παράδειγμα του αλαλούμ που επικρατεί, το οποίο όμως εγείρει πολλά ερωτηματικά για την ταυτότητα και τον ρόλο του Παύλου, είναι το παρακάτω.

«κράξαντες δε φωνή μεγάλη συνέσχον τα ώτα αυτών και ώρμησαν ομοθυμαδόν επ' αυτόν, και έκβαλόντες έξω της πόλεως ελιθοβόλουν. Και οι μάρτυρες απέθεντο τα ιμάτια αυτών παρά τους πόδας νεανίου καλουμένου Σαύλου.Και έλιθοβόλουν τον Στέφανον, επικαλούμενον και λέγοντα. Κύριε Ιησού, δεξαι το πνεύμα μου...» Πράξεις Ζ', 57-59

«Σαύλος δε ην συνευδοκών τη αναιρέσει αυτού...» Πράξεις Ζ', 60

«ο δε Σαύλος έτι εμπνέων απειλής και φόνου ειςς τους μαθητάς του Κυρίου, προσελθών τω αρχιερεί ητήσατο παρ' αυτού επιστολάς εις Δαμασκόν προς τας συναγωγάς, όπως εάν τινας εύρη της οδού όντας, άνδρας τε και γυναίκας, δεδεμένους αγάγη εις Ιερουσαλήμ...» Πράξεις Θ', 1 – 2

Τα παραπάνω τρία αποσπάσματα, αποτελούν ένα πλέγμα από τις πολλές αντιφάσεις που υπάρχουν στις πράξεις των αποστόλων, και να γιατί.

Ο λιθοβολισμός, σύμφωνα με τον Ιουδαϊκό νόμο , γινόταν ως εξής:

Σε μια μικρή απόσταση, πριν από τον τόπο της εκτέλεσης,αφαιρούσαν τα ρούχα του κατάδικου, αφήνοντας του μόνο ένα κάλυμμα από εμπρός, αν ήταν άντρας και δυο καλύμματα, εμπρός και πίσω, αν ήταν γυναίκα. Αυτή ήταν η γνώμη, που υποστήριξε ο Ραμπάν Ιούδας, ενώ οι ραβίνοι ισχυρίζονταν πως ο κατάδικος έπρεπε να πεθάνει τελείως γυμνός, άσχετα αν ήταν άντρας ή γυναίκα.
Ο τόπος της εκτέλεσης έπρεπε να είχε το διπλάσιο ύψος από έναν άντρα. Ένας από τους μάρτυρες (τους κατήγορους) σήκωνε τον κατάδικο και τον πετούσε κάτω από το ύψωμα με τέτοιο τρόπο, ώστε
να πέσει με τη ράχη και να σπάσει η μέση του. Αν ο κατάδικος πέθαινε από την πτώση, η δικαιοσύνη είχε ίκανοποιηθεί, και δεν χρειαζόταν λιθοβολισμός. Αν, αντίθετα, ο κατάδικος ζούσε, τότε ο δεύτερος μάρτυρας τον ξάπλωνε ανάσκελα και του πέταγε μια βαρειά πέτρα πάνω στην καρδιά. Η «πρώτη πέτρα » έπρεπε να ήταν αρκετά βαρειά, ώστε να χρειάζονται δύο άνθρωποι, για να τη σηκώσουν «δυό από τους μάρτυρες τη σηκώνουν, αλλά μόνον ο ένας από αυτούς την εκσφνδονίζει, έτσι, ώστε να πέσει με δύναμη» - (SANHENDRIN: 45 Β). Αν ο κατάδικος πέθαινε με την πρώτη πέτρα, η δικαιοσύνη είχε ικανοποιηθεί, και δεν χρειαζόταν να συνεχιστεί ο λιθοβολισμός. Διαφορετικά, έπρεπε όλος ο λαός να πάρη μέρος στο λιθοβολισμό . Γιατί, είναι γραμμένο στις Γραφές πως: «αι χείρες των μαρτύρων θέλουσιν είσθαι αι πρώται επ' αυτόν,και έπειτα αι χείρες παντός του λαού . . . »

Αν, λοιπόν, ο «νεανίας, ο καλούμενος Σαύλος», φυλάει τα ρούχα των μαρτύρων, αυτό σημαίνει πως ο ίδιος, δεν παίρνει μέρος στο λιθοβολισμό. Αν, όμως, δεν παίρνει μέρος στην εκτέλεση του Στεφάνου, αυτό συμβαίνει, γιατί δεν είναι ενήλικος. Η θρησκευτική και νομική ενηλικίωση στο Ισραήλ, γινόταν στα δώδεκα χρόνια, πράγμα, που σημαίνει πως, την εποχή που εκτελέστηκε ο Στέφανος, ο Παύλος ήταν ένα παιδάκι, το πολύ έντεκα χρονών.

Στην επόμενη όμως παράγραφο, το κείμενο των Πράξεων μας λέει πως ο Παύλος έδωσε τη συγκατάθεση του, για τη θανάτωση του Στεφάνου.

Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτή η αντίφαση; Αμέσως παρακάτω, μας λένε πως ο Παύλος πήγε στον αρχιερέα και του ζήτησε την άδεια να συλλάβει (πράγμα, που σημαίνει πως διοικούσε ένα απόσπασμα μ' ένοπλους άντρες) όλους τους χριστιανούς, που θα συναντούσε στο δρόμο του και στην πόλη της Δαμασκού. Είναι όμως δυνατόν, ένα παιδάκι έντεκα χρονών, να διοικεί ένα στρατιωτικό απόσπασμα και να ζητάει μια τέτοια άδεια από τον αρχιερέα; Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως η Δαμασκός, την εποχή εκείνη, ανήκει σ' ένα άλλο βασίλειο.

Για τις ανόητες όμως αυτές αντιφάσεις υπάρχει και μια άλλη εξήγηση. Θα την βρούμε, μέσα στα κείμενα του Φλάβιου Ιωσήφ. Προηγουμένως όμως, στην Εξομολόγηση του Άγιου Κυπριανού, γράφει ότι ο Παύλος δεν πήρε την άδεια, για να δράσει στη Δαμασκό, από τον Ιουδαϊο Αρχιερέα, αλλά από τον στρατιωτικό διοικητή της περιοχής (κυβερνήτη). Κατά συνέπεια, ο Παύλος δρούσε για λογαριασμό της Ρωμαϊκής αρχής, κι όχι του Ιουδαϊκού Νομικό-θρησκευτικού συμβουλίου (Σανχεντρίν). Αυτό εξηγεί παι την ιδιαίτερη μεταχείρηση και προστασία που του παρείχαν οι Ρωμαϊκές αρχές. Ας εξετάσουμε τώρα και τις πληροφορίες, που μας δίνει ο Φλάβιος Ιωσήφ, τουλάχιστον αυτές που η λογοκρισία των μοναχών – αντιγραφέων, επέτρεψε να φτάσουν μέχρι τις μέρες μας:

«Μόλις πέθανε ο Φήστος, ο Νέρων διόρισε κυβερνήτη της Ιουδαίας, τον Αλβίνο, κι ο Βασιλιάς Αγρίππας...ο Κοστοβάρης κι ο Σαύλος είχαν μαζί τους ένα πλήθος από πολεμιστές, και το γεγονός ότι ήταν από βασιλική γενιά και συγγενείς του βασιλιά, τους έκανε σημαντικούς. Ήταν βίαιοι κι απάνθρωποι, και πάντα έτοιμοι να καταπιέσουν τους αδύνατους. Εκείνη ακριβώς την εποχή, άρχισε η καταστροφή του έθνους μας, και τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο...» Φλάβιος Ιωσήφ: Ιουδαϊκς Αρχαιότητες , XX, 8.

Το παραπάνω κείμενο, μοιάζει, κάπως, με το κείμενο των Πράξεων :

«Σαύλος δε ελυμαίνετο την εκκλησίαν κατά τους οίκους εισπορευόμενος, σύρων τε άνδρας και γυναίκας παρεδίδου εις φυλακήν» Η',3.

Ύστερα απ'αυτά ο Σαύλος των Πράξεων , φαίνεται πως είναι ο ίδιος με τον Σαύλο που αναφέρουν οι Ιουδαϊκές Αρχαιότητες,

*

Edited by - Sesostris on 06/09/2015 23:25:11

Edited by - Sesostris on 06/09/2015 23:29:54

ΧρυσήΜέλος
07/09/2015, 01:07:38
Αιρετικέ
πιστεύεις ότι υπάρχουν ή πρέπει νά υπάρχουν θέματα ταμπού;

07/09/2015, 09:10:35
Δεν είναι θέμα ταμπού, είναι γνωστή αυτή η παρεξήγηση. Εγω θα το περιέγραφα -ψευδοεπιστημονικώς- σαν ενα ιδεατό πείραμα κβαντομηχανικής του μακρόκοσμου. Οταν είσαι εσύ ο μονος παρατηρητής, τότε την έκβαση του πειράματος την επηρεάζεις μόνο εσύ. Οταν μπούν και άλλοι παρατηρητές στο παιχνίδι, εκατοντάδες ή χιλιάδες, το αποτέλεσμα αλλοιώνεται. Γίνεται στατιστικά ουδέτερο, πιο συγκεκριμένα. Οπότε, όταν σε ενδιαφέρει η πόλωση της πραγματικότητας, η πραγματοποίηση ενός σχετικά ακατόρθωτου ας πούμε γεγονότος (για την οποία σημειώνω δεν πρόκειται για confirmation bias), τότε όσο λιγότεροι συμμετέχουν, και όσο πιο συντονισμένοι είναι με σένα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ευνοϊκής έκβαση στο αποτέλεσμα. Αυτό είναι το resume του σύγχρονου αποκρυφισμού.

07/09/2015, 12:55:00
quote:

...Ύστερα απ'αυτά ο Σαύλος των Πράξεων , φαίνεται πως είναι ο ίδιος με τον Σαύλο που αναφέρουν οι Ιουδαϊκές Αρχαιότητες,...
Αλλά ο Σαύλος έγινε Παύλος.
Ο Απόστολος Παύλος δεν ήταν και... «παναγίτσα» λοιπόν - σιγά τα ωά!
Ο ίδιος το παραδεχόταν. Ούτε η Καινή Διαθήκη, ούτε τα δικά του γραπτά - οι επιστολές του - το κρύβουν, ούτε των άλλων της Καινής Διαθήκης.
Αλλά με τη ζωή του απέδειχνε ότι είχε αλλάξει.
Ποιος ήταν;
Φαρισαίος, Ιουδαίος από την Ταρσό της Κιλικίας και Ρωμαίος πολίτης. Ελληνόφωνος αν και προφανώς μιλούσε και τα Αραμαϊκά των ιουδαίων της εποχής του και ίσως ήξερε και Εβραϊκά.
Τι έκανε
Είχε εθνικό και θρησκευτικό φανατισμό. Τέτοιον που τον έκανε διώκτη των πρώτων Χριστιανών.

Τι έγινε
Είχε μια αναπάντεχη εκστατική-θρησκευτική εμπειρία.
Άμεσα αποτραβήχτηκε για κάποια χρόνια «στην έρημο» για κάποιο διάστημα.
Επέστρεψε με διάθεση να κηρύξει το Χριστό που προηγούμενα κυνηγούσε.
Έτσι έγινε ο πιο δραστήριος, ίσως, από όλους τους «αποστόλους» του Ιησού. Με την – επιφυλακτική – έγκριση των προηγούμενων αποστόλων που δεν τον εμπιστεύτηκαν εύκολα.
Παρ’όλα αυτά έπεισε τελικά με τη δράση του και απογοητευμένος από τους συμπατριώτες του που αρνούνταν το ευαγγέλιο του Χριστού στράφηκε στα έθνη και άρχισε να κηρύττει σε εθνικούς πλέον.
Αυτό δεν του κέρδισε φίλους πίσω στην Ιουδαία. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει πολλούς εχθρούς.
Ο ίδιος όμως το πήρε απόφαση έδειχνε αδιαφορά για όλα πλην ενός: το κήρυγμα του Ευαγγελίου:

quote:
5 Με περιτομή την όγδοη ημέρα, κατάγομαι από το γένος Ισραήλ, από τη φυλή Βενιαμίν, Εβραίος από γονείς Εβραίους, κατά το νόμο Φαρισαίος,
6 κατά το ζήλο διώκτης της εκκλησίας, κατά τη δικαιοσύνη που υπάρχει στο νόμο έγινα άμεμπτος.
7 Αλλά όσα μου ήταν κέρδη, αυτά έχω θεωρήσει ζημιά για το Χριστό.
8 Αλλά βεβαιότατα, και τα πάντα θεωρώ πως είναι ζημιά για την υπεροχή της γνώσης του Χριστού Ιησού του Κυρίου μου. Για τον οποίο τα πάντα ζημιώθηκα και τα θεωρώ σκουπίδια, για να κερδίσω το Χριστό,
9 και να βρεθώ με αυτόν, μην έχοντας δική μου δικαιοσύνη που να είναι από το νόμο, αλλά αυτήν που έρχεται μέσω της πίστης στο Χριστό, τη δικαιοσύνη από το Θεό που βασίζεται πάνω στην πίστη,
10 για να γνωρίσω αυτόν και τη δύναμη της ανάστασής του και την κοινωνία των παθημάτων του και να γίνομαι σύμμορφος με το θάνατό του,
11 μήπως φτάσω στην εξανάσταση από τους νεκρούς.

quote:
15 Αφενός μερικοί από φθόνο και έριδα, αφετέρου άλλοι από καλή θέληση κηρύττουν το Χριστό.
16 Οι μεν από αγάπη, επειδή ξέρουν ότι έχω οριστεί για απολογία του ευαγγελίου,
17 οι δε από φατριασμό αναγγέλλουν το Χριστό, όχι αγνά, νομίζοντας πως θα προκαλέσουν θλίψη στα δεσμά μου.
18 Αλλά τι σημασία έχει; Παρόλα αυτά με κάθε τρόπο, είτε με πρόφαση είτε με αλήθεια, ο Χριστός αναγγέλλεται, και γι’ αυτό χαίρω. Αλλά και θα συνεχίζω να χαίρω,
19 γιατί ξέρω ότι αυτό θα μου αποβεί για σωτηρία μέσω της δικής σας δέησης και της άφθονης χορήγησης του Πνεύματος του Ιησού Χριστού
20 σύμφωνα με τη μεγάλη προσδοκία και ελπίδα μου, ότι σε τίποτα δε θα ντροπιαστώ, αλλά με όλη την παρρησία, όπως πάντοτε έτσι και τώρα, θα μεγαλυνθεί ο Χριστός στο σώμα μου, είτε με τη ζωή μου είτε με το θάνατό μου.
21 Γιατί για μένα το να ζω είναι Χριστός και το να πεθάνω κέρδος.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Του κόσμου οι αντιφάσεις γίνανε βιβλικές αντιφάσεις με πρωτοβουλία του Σέσοστρι. Τουλάχιστον θα ανεβάσεις το βιβλίο που υποσχέθηκες ή βαριέσαι;

Ο <<Σαύλος>> λοιπόν δρούσε για λογαριασμό της ρωμαικής αρχής. Και ποιο ήταν το σχέδιο της ρωμαικής αρχής; Η καταστροφή της αρχαίας Ελλάδας και της δημοκρατίας και η επέκταση του εβραισμού;

07/09/2015, 15:09:34
Εδώ είναι οι αντοφάσεις Νιόνιο!
Δεν είναι μόνο ο Σαύλος...

ΧρυσήΜέλος
07/09/2015, 17:13:57
quote:
Ο <<Σαύλος>> λοιπόν δρούσε για λογαριασμό της ρωμαικής αρχής. Και ποιο ήταν το σχέδιο της ρωμαικής αρχής; Η καταστροφή της αρχαίας Ελλάδας και της δημοκρατίας και η επέκταση του εβραισμού;

Ο "Σαύλος" λοιπόν κατ'αρχήν έλεγε κάτι πράγματα πού πολύ θά άρεσαν στούς Ρωμαίους άρχοντες,προύχοντες,έχοντες καί κατέχοντες,όπως πχ.:"Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω.ου γάρ εστίν εξουσία ει μή υπό τού θεού.αι δέ ούσαι εξουσίαι υπό τού θεού τεταγμέναι εισίν.ώστε ο αντιτασσόμενος τή εξουσία τή τού θεού διαταγή ανθέστηκεν.οι δέ ανθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται."Ρωμ.ΙΓ'1..ή πάλι "έκαστος εν τή κλήσει ή εκλήθη,εν ταύτη μενέτω.δούλος εκλήθης; μή σοί μελέτω.αλλ'ει καί δύνασαι ελεύθερος γενέσθαι,μάλλον χρήσαι.ο γάρ εν Κυρίω κληθείς δούλος,απελεύθερος Κυρίου εστίν.ομοίως καί ο ελεύθερος κληθείς δούλος εστί Χριστού.τιμής ηγοράσθητε.μή γίνεσθε δούλοι ανθρώπων.έκαστος εν ώ εκλήθη αδελφοί,εν τούτω μενέτω παρά τώ θεώ.."Κορ.Ζ'20-24..
Πώς λοιπόν νά μήν τόν αφήνουν οι Ρωμαίοι ανενόχλητο νά τριγυρνάει στίς κατακτημένες επαρχίες του imperium ή καί στήν ίδια τήν Ρώμη πού έβριθε από δούλους καί νά κυρήττει τό νέο status quo;Πώς νά μήν τόν γλυτώσουν από τά χέρια τών Ιουδαίων πού είχαν ορκιστεί νά τόν εξοντώσουν;

07/09/2015, 17:29:37
Χρίστο έθεσες μια ερώτηση παραπάνω και πήρες μια απάντηση. Δεδομένου ότι το προσπέρασεες, υποθέτω ότι σε κάλυψα. Χαίρομαι γι'αυτό.

Heretic δεν υπήρξη ποτέ μου εσωτεριστής ή οτιδήποτε άλλο. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου.

Όταν ψάχνεις για την αλήθεια, πρέπει να το συζητάς το πράμα. Και όχι σε κλειστούς κύκλους, και ακόμα περισσότερο επί πληρωμή.

Δεν υπάρχει new age ρεύμα, μόνο κάτι νέο κύμα κασέτες που έχω στο ράφι με Βιολάρη και Αρλέτα. Ετσι κι αλλιώς, είναι τόσα τα "ρεύματα" που οδηγούν σε ρέματα και γκρεμούς που βαλτώσαμε στο φινάλε.
Όχι άλλη έτοιμη αλήθεια. Δώσαμε.
Θεοσοφιστές, εσωτεριστές, θρησκείες και πράσινα άλογα.

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν μου έδωσε κανείς την πεφωτισμένη αλήθεια σε κανένα πιάτο, παρά ότι διαβάζω το κάνω μόνος και προσπαθώ να κρίνω και να κρίνομαι, θα παραμείνω θερμός υποστηρικτής του ανοικτού διαλόγου και απόψεων. Εξάλλου, όπως έχω πει και στον DSM, η αλήθεια είναι κάτι που το διακρίνουμε μόνο απ΄την πλευρά μας, και μόνο σαν ενιαίο σύνολο μπορούμε να την αντικρύσουμε σφαιρικά.

Τώρα Χρυσή, με το παραπάνω σου μήνυμα, αν ήμουν ο Πουαρό, σίγουρα θα κουνιόντουσαν τα μουστάκια μου.

quote:
Μμμ Ιταλέ,εδώ μπαίνουμε πολύ βαθειά στόν εσωτερισμό..Μιλάμε γιά τήν πρωταρχική δόνηση,τόν Λόγο,τόν απόηχο τής μεγάλης έκρηξης κατά τήν Επιστήμη,πού εξακολουθεί νά δονεί τά σύμπαντα;Πού μέσα σέ αυτόν περιέχονται όλες οι πληροφορίες καί από εκεί "συλλαμβάνουμε" τίς πληροφορίες ως ιδέες,ανάλογα μέ τήν εμβέλεια καί τό μήκος κύματος πού είναι ο καθένας μας "συντονισμένος";..ή κάπως έτσι τέλος πάντων..κατάλαβα σωστά;

Δεν μου φτάνει αυτό Χρυσή... είναι σαν να τρώω γεμιστά και να λείπουν οι ντομάτες και το λάδι.

Σε συνολικό επίπεδο, ως μια ενιαία μονάδα, ως ανθρωπότητα, φαίνεται να έχεις δίκιο.
Και ατομικά, τα κίνητρα, το συναισθηματικό υπόβαθρο του καθενός, φαίνεται να έχει καταβολές από ένα σημείο εκκίνησης, όπως αφήνεις να εννοηθεί παραπάνω.
Εξάλλου, ως Καρκίνος στο ζώδιο, μπορώ να σου πω ότι είμαι η ο ορισμός του ζωδίου. Η δε Σελήνη, με γλεντάει κανονικά.

Και όμως, ο Άνθρωπος, φαίνεται Χρυσή να προηγείται του Χρόνου., όσον αφορά τη μη φυσική του υπόσταση. Ένα μέρος του, ήταν παρών στη Δημιουργία.
Δεν παράγεις απλά, πνευματικά καινοτυπείς.

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι έχουμε χάσει τη συχνότητα μας, εκ του οποίου προέρχεται και η φθορά και οι αέναες σπείρες που διανύουμε, που έχουμε πέσει στο κύμα του χρόνου, νομίζω όμως ότι το Εγώ είναι εξωγενής παρατηρητής.

Να στο πω πιο απλά, να μην με περνάς για παλαβό. (Όχι ότι δεν χάνω και γω, όλοι χάνουμε από κάπου..)

Ο συλλογισμός που εξέφρασες παραπάνω, υπονοεί μια κίνηση, μια Μοίρα προδιαγγεγραμμένη. Η Επιλογή τώρα, ως χαρακτηριστικό στον άνθρωπο, και σε κανέναν άλλο γνωστό μας οργανισμό την οποία είναι αδύνατον να δημιουργήσουμε και να αναπαράγουμε πχ στους υπολογιστές (παρά μόνο με τη γέννεση), μας δίνει τη δυνατότητα να νικάμε τη μοίρα, να την αλλάζουμε , να τη διαμορφώνουμε, ακόμα και αυτή την πανίσχυρη Ροή αν θες, να την παραμορφώνουμε κατά Βούληση. Και φυσικά να δεχόμαστε τις συνέπειες.
Και αυτό θα πω στον Νικόμαχο, προυποθέτει για τα εγκόσμια μέτρα, μια κάποια Θεική φύση.

Ο άνθρωπος δεν θα κάνει πάντα το λογικό, ούτε το ορθό, ούτε το καλύτερο για αυτόν, ούτε αυτό που επιθυμεί.

Είναι σαν να είσαι ο χαρακτήρας στο παιχνίδι, και να κρατάς και το τηλεχειριστήριο. (έχει καταντήσει κλισέ αυτή η ατάκα...)

quote:

Χρυσή είμαι Χριστιανός. Θεωρώ ότι αν υπάρχει δρόμος που οδηγεί έξω από τη Λήθη, αυτός είναι ο Λόγος. Δεν είμαι απόλυτος, και δεν δογματίζω πάνω σε αυτό. Είναι απλά ένα "πιστεύω" πάνω στη δική μου κοσμοθεωρία. Προσωπικό. Όλοι έχουμε τα ελλατώματα μας .
Ο Υδροχόος μου φαίνεται ακατανόητος.

Τουλάχιστον προς το παρόν.

https://www.youtube.com/watch?v=uj1D9ACjyT0

Edited by - Italos on 07/09/2015 17:49:16

ΧρυσήΜέλος
07/09/2015, 18:19:30
quote:
Ο συλλογισμός που εξέφρασες παραπάνω, υπονοεί μια κίνηση, μια Μοίρα προδιαγγεγραμμένη. Η Επιλογή τώρα, ως χαρακτηριστικό στον άνθρωπο, και σε κανέναν άλλο γνωστό μας οργανισμό την οποία είναι αδύνατον να δημιουργήσουμε και να αναπαράγουμε πχ στους υπολογιστές (παρά μόνο με τη γέννεση), μας δίνει τη δυνατότητα να νικάμε τη μοίρα, να την αλλάζουμε , να τη διαμορφώνουμε, ακόμα και αυτή την πανίσχυρη Ροή αν θες, να την παραμορφώνουμε κατά Βούληση. Και φυσικά να δεχόμαστε τις συνέπειες.

Ιταλέ,νομίζω ότι μόνο ο απόλυτα ενσυνείδητος άνθρωπος μπορεί νά έχει επιλογές καί μπορεί νά αλλάξει τά δεδομένα.Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αυτοματοποιημένα όντα,δρούμε ή μάλλον αντι-δρούμε,σάν νά μήν είμαστε παρόντες,οπότε η ζωή μας είναι προδιαγεγραμμένη σύμφωνα μέ τόν τρόπο πού διδαχθήκαμε νά σκεπτόμαστε καί κυρίως μέ αυτό πού διδαχθήκαμε ότι είμαστε..Τό αποτέλεσμα είναι λόγω έλλειψης αντικειμενικής κρίσης οι ερμηνείες τού κόσμου καί τών φαινομένων νά είναι τόσες όσοι σχεδόν καί οι άνθρωποι..όπως λέει καί ο Ηράκλειτος "τοίς εγρηγορόσιν ένα καί κοινόν κόσμον είναι,τών δε κοιμωμένων έκαστον εις ίδιον αποστρέφεσθαι".

07/09/2015, 18:42:16
Πολύ ωραία. Μιλάμε λοιπόν, για μια εν δυνάμει ικανότητα, που ως φαίνεται προέρχεται από την συν-είδηση.

Πάλι, ξανα μανά καταλήγουμε στην συνείδηση και το ότι κοιμόμαστε όρθιοι.
Θα έλεγε κανείς, ότι η λυση του παζλ είναι το να ξυπνήσουμε. Πνευματική αφύπνιση.

Το πρόβλημα όμως, είναι εκείνο το συν-. Ότι δηλαδή, πρέπει να ξυπνήσουμε μαζικά. Ως ανθρωπότητα. Δεν φτάνει να μαστε λίγοι, γιατί η ζωή θα περνάει και δεν θα παίρνουμε είδηση.

Δεν έχω να πω κάτι για τον Παύλο και τα περασμένα, οπότε μάλλον κάπου εδώ σταματάω να συμμετέχω στο θέμα.

Καλό απόγευμα να χουμε.

07/09/2015, 18:45:10
--Heretic δεν υπήρξη ποτέ μου εσωτεριστής ή οτιδήποτε άλλο. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου.

Ε, αφού δεν υπήρξες ποτέ εσωτεριστής, πως έχεις διαμορφώσει τόσο στέρεη άποψη για το θέμα;

--Όταν ψάχνεις για την αλήθεια, πρέπει να το συζητάς το πράμα. Και όχι σε κλειστούς κύκλους, και ακόμα περισσότερο επί πληρωμή.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει αλήθεια ή Αλήθεια, οπότε δεν υπάρχει και θέμα συζήτησης, όσον αφορά αυτό. Στην ουσία όλοι φλυαρούμε. Γι' αυτό προτείνω σιωπή, μερικές φορρές.

Οι "κλειστοί κύκλοι" έπειτα, είναι θέμα προτιμήσεων τελικά και η πληρώμη (ελπίζω να μην εννοείς τίποτε "εκπαιδεύσεις" που πουλάνε κάτι εισαγώμενοι new agers), μπορεί να υπάρχει για άλλους λόγους, πχ νοίκι αίθουσας συγκέντρωσης.

--Δεν υπάρχει new age ρεύμα, μόνο κάτι νέο κύμα κασέτες που έχω στο ράφι με Βιολάρη και Αρλέτα. Ετσι κι αλλιώς, είναι τόσα τα "ρεύματα" που οδηγούν σε ρέματα και γκρεμούς που βαλτώσαμε στο φινάλε.
Όχι άλλη έτοιμη αλήθεια. Δώσαμε.
Θεοσοφιστές, εσωτεριστές, θρησκείες και πράσινα άλογα.

Παραπάνω έλεγες πως ψάχνεις την αλήθεια και θέλεις να συζητήσεις για αυτήν. Τι διαφορά θα είχες απο όλους τους παραπάνω; Αν εξαιρέσεις αυτούς που σε ζαλίζουν μόνιμα (απολογητές, προσυλητιστές, φανατικοί), όλοι οι υπόλοιποι συζήτηση κάνουν. New age ρεύμα σαφώς υπάρχει, είναι μια σούπα απο πεποιθήσεις που ξεκίνησε όταν έγινε μοδα ο εσωτερισμός στην Δύση (απο μερικούς γνωστούς συγγραφείς), και διαμόρφωσε γύρω απο τον Χριστιανισμό μερικές ακόμα παραμυθολογίες, από διάφορες πηγές του 20ου αιώνα (ψευτοβουδιστές, θεραπείες με αγγέλους, αναληφθέντες διδάσκαλοι, σαμάνοι του Σαββατοκύριακου κτλ)

--Δεδομένου λοιπόν ότι δεν μου έδωσε κανείς την πεφωτισμένη αλήθεια σε κανένα πιάτο, παρά ότι διαβάζω το κάνω μόνος και προσπαθώ να κρίνω και να κρίνομαι, θα παραμείνω θερμός υποστηρικτής του ανοικτού διαλόγου και απόψεων. Εξάλλου, όπως έχω πει και στον DSM, η αλήθεια είναι κάτι που το διακρίνουμε μόνο απ΄την πλευρά μας, και μόνο σαν ενιαίο σύνολο μπορούμε να την αντικρύσουμε σφαιρικά.

Δεν υπάρχει αλήθεια για να σου δώσει, αρα στην ουσία δεν κρίνεις και κρίνεσαι ακριβώς , κάνεις απλά κουβέντα ή συζήτηση, πιθανόν και να σπαταλάς τον χρόνο σου, σε απόψεις που πιθανόν δεν θα τις έχεις αύριο. Η μεθαύριο. Ή σε δέκα χρόνια. Καλό είναι πάντως να μην τις έχεις για πάντα, η στασιμότητα είναι το πρόβλημα.

Και όπως σωστά αναφέρεις (στο τέλος), εχει ο καθένας ενα στενό φεγγίτη μπροστά του, απ οτον οποίο παρατηρεί κάτι ακατάλληπτο. Τυγχάνει οι άλλοι γύρω μας να έχουν αντιστοιχους φεγγίτες, που άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, συγκεντρώνουν μια οπτική γωνία που ονομάζεται καθιερωμένη αντίληψη. Αν μερικοί βλέπουν λίγο μακρύτερα, μην σε ξεγελάει αυτό. Παραμένουν άνθρωποι. Το θέαμα επίσης παραμένει ακατάλληπτο και θα παραμείνει όσο είσαι άνθρωπος. Επειδή είμαι και εγώ, δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες, οταν θα έρθω σε επαφή με μη ανθρώπινες διάνοιες εξακριβωμένα, πιθανον να μάθω περισσότερα :)

07/09/2015, 23:10:47
quote:
Πιστεύω πως δεν υπάρχει αλήθεια ή Αλήθεια, οπότε δεν υπάρχει και θέμα συζήτησης, όσον αφορά αυτό. Στην ουσία όλοι φλυαρούμε. Γι' αυτό προτείνω σιωπή, μερικές φορρές.

Heretic, άμα δεν υπάρχει αλήθεια ή Αλήθεια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε, ότι δεν υπάρχουμε και Έμεις, έτσι δεν είναι; Ολα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή, σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή...

Το πρόβλημα είναι οι ταμπέλες στα παρακάτω που περιγράφεις. Τι πάει να πει εσωτεριστής, θεοσοφιστής, και χριστιανός αν προτιμάς (το χω παραδεχθεί το λάθος μου που με ταμπελώνω πολλάκις); Οταν το επίθετο γίνεται κύριο όνομα το πράμα βαλτώνει. Και όπως είπες πολύ σωστά, δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι. Καλό είναι να αλλάζουμε απόψεις, αρκεί να το κάνουμε εμείς και όχι να μας το πασάρουν ως έτοιμη γνώση.
Ολοι "ξέρουνε". Αν όμως όλοι ψάχναμε αντί να ξέρουμε, δεν θα μασταν ακόμη παιδιά Heretic;

quote:
Και όπως σωστά αναφέρεις (στο τέλος), εχει ο καθένας ενα στενό φεγγίτη μπροστά του, απ οτον οποίο παρατηρεί κάτι ακατάλληπτο. Τυγχάνει οι άλλοι γύρω μας να έχουν αντιστοιχους φεγγίτες, που άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, συγκεντρώνουν μια οπτική γωνία που ονομάζεται καθιερωμένη αντίληψη. Αν μερικοί βλέπουν λίγο μακρύτερα, μην σε ξεγελάει αυτό. Παραμένουν άνθρωποι. Το θέαμα επίσης παραμένει ακατάλληπτο και θα παραμείνει όσο είσαι άνθρωπος. Επειδή είμαι και εγώ, δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες, οταν θα έρθω σε επαφή με μη ανθρώπινες διάνοιες εξακριβωμένα, πιθανον να μάθω περισσότερα :)

Πολύ όμορφα ειπωμένο φίλε μου.
Αν τώρα αντί να κοιτάει ο καθένας μόνος του, κοιτούσαμε όλοι μαζί ως ένας, πόσο ακατάλληπτο θα μενε αυτό (που πριν λίγο ανέφερες ότι δεν υπάρχει ), πόσο λιγότερο ακατάληπτο θα μπορούσε αυτό να είναι, και πόσο λιγότερο ασυνείδητοι εμείς; Ανεξαρτήτως του τι είναι αυτό που ψάχνουμε, που πραγματικά δεν ξέρουμε τίποτα.

Μην λες δεν γίνεται Heretic, χρειαζόμαστε όσοι περισσότεροι γίνεται στην καθημερινότητα. Αν δεν πιστέψουμε εμείς σε μας, δεν θα πιστέψει καμία ανώτερη διάνοια.

ΧρυσήΜέλος
07/09/2015, 23:48:36
quote:
Το πρόβλημα όμως, είναι εκείνο το συν-. Ότι δηλαδή, πρέπει να ξυπνήσουμε μαζικά. Ως ανθρωπότητα. Δεν φτάνει να μαστε λίγοι, γιατί η ζωή θα περνάει και δεν θα παίρνουμε είδηση.

Ιταλέ,άν υποθέσουμε ότι ισχύει τό ότι μοιραζόμαστε όλοι κάποια κοινά πράγματα μέσα στήν κβαντική σούπα πού κολυμπάμε,τότε ο καθένας μας πού κάτι συνειδητοποιεί καί κάπως άς πούμε αφυπνίζεται,κάτι έχει νά προσθέσει στό συλλογικό ασυνείδητο.Κάθε φωτάκι πού ανάβει στό σκοτάδι μπορεί νά είναι ένας μικρός φάρος γιά κάποιους.Άλλωστε ποτέ δέν ξέρεις πότε μιά λέξη ή μιά φράση ή μια χειρονομία πού φαίνεται χωρίς σκοπό μπορεί νά είναι η άκρη τού νήματος γιά κάποιον.Λένε μιά ιστορία γιά τόν Βούδα..ο Βούδας προσπαθώντας νά βρεί τήν φώτιση είχε δοκιμάσει πολλές μεθόδους.Είχε δοκιμάσει νά ζήσει στήν χλιδή χωρίς νά βάζει περιορισμούς στίς απολαύσεις καί δέν κατάφερε τίποτε.Δοκίμασε λοιπόν τήν απόλυτη στέρηση.Καθόταν σέ στάση διαλογισμού κάτω από ένα δέντρο τρώγοντας μόνο λίγο ρύζι κάπου κάπου χωρίς νά ούτε κάν νά κινείται.Πέρασαν έτσι μήνες καί μήνες αλλά καί πάλι τίποτε δέν γινόταν.Ώσπου ένα πρωϊ περνούσε από τό ποτάμι δίπλα μιά βάρκα καί μέσα ήταν ένας δάσκαλος μουσικής καί ο μαθητής του.Εκείνη τήν ώρα ο δάσκαλος έδειχνε στόν μαθητή πώς νά κουρδίζει τό όργανο."Άν τό αφήσεις πολύ χαλαρό δέν θά παίζει,άν τό παρακουρδίσεις θά σπάσει"έλεγε.Καί αυτή η φαινομενικά άσχετη φράση έγινε αιτία νά αφυπνιστεί ο Βούδας καί νά καταλάβει ότι ο δρόμος είναι η μέση οδός..Ποτέ μήν λές ποτέ λοιπόν..