- ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Άμα και στην προσωπική σου ζωή λες τις μαλακίες που γράφεις εδώ, τι καλά να περάσουμε ρε φίλε ; Πάντως, thks, άμα βρεθώ κατά Ενιππέα μεριά, θα σου πω ...
Nα πείς?
Τι να πείς δλδ?
Οτι θα περάσεις απο εκεί να του πείς μια καλησπέρα?![]()
Να του πείς οτι λέει μαλακίες?
Και οτι θα πρέπει να πάει σε ψυχίατρο..
Ακου τι λέει παρακάτω!!![]()
quote:
Έλα να γνωριστούμε απο κοντά..
Να δω την σπάνια προσωπικότητα σου....
trexagireve
quote:
Η πρόσκληση ισχύει, zip..Πιστεύω θα περνούσαμε καλά...
Θα περάσετε πολύ καλά αν περάσεις απο εκεί..
Μετά απο οσα του εχεις σούρει .. μμ.. δεν θα σου συνιστούσα να περάσεις απο εκεί.![]()
Edited by - allzzaro on 09/07/2009 23:29:00
ή εσύ, ή άλλος, για μένα θα ειναι χαρά..Το εννοώ αυτό...
Απο κει κι έπειτα, μπορούμε να απολαύσουμε ο ένας τον άλλο,
απο κοντά...
Εγώ είμαι ένας φιλήσυχος ανθρωπάκος, γιατί έχω ότι θέλω στη
ζωή μου..Αυτό επιθυμώ για τον οπιοδήποτε, γιατί ποτέ δεν
μπόρεσα να δω τον εαυτό μου, ανώτερο απο οποιοδήποτε άνθρωπο και γι αυτό με ενοχλεί, το όι υπάρχει αυτή η ποδοσφαιρκή γλώσσα εδώ
μέσα, ενώ συζητάμε σοβαρά πράγματα....
Δεν λέει κανείς ότι βγάζουμε τα σημαντικά συμπεράσματα , αλλά, εμένα
προσωπικά, με βοηθούν να προχωρήσω στο νού μου κάποια πράγματα
που κατά καιρούς αναλύω...
Μου αρέσει ο άνθρωπος και τον σπουδάζω...Εμένα και τους άλλους...
Τους όποιους άλλους...Απλά και ήρεμα, μέσα απο αλήθειες, δίχως
μάσκες...
χάνουμε την κοινωνικότητα μας αγαπητέ μου allzzaro...
Η επικοινωνία, είναι βασικός λόγος ζωής του ανθρώπου...
Επικοινωνία και κοινωνία...
Κάποτε, έζησα χρόνια, όπου υπήρχε αλήθεια και όλα συνέβαιναν
σαν παραμύθι...
Ωραιες στιγμές, αξιόλογα και αξιοπρόσεκτα γεγονότα, άνθρωποι...
Τώρα χανόμαστε σε υποκατάστατα....
Μπερδεύουμε την τηλεόραση με την ζωή μας..
κι οι διάλογοι, γίνονται όλο και πιο ανειλικρινείς...
Έχεις φτάσει στο σημείο της απλότητας και έγινες φανατικός οπαδός της .
Είναι απλό να το λες ,η να το γράφεις ,όμως γνωρίζεις πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι στην υλοποίηση .
Δεν υπάρχει επιστροφή για την ανθρωπότητα προς τα πίσω , δεν αντιστρέφεται η εξέλιξη ισχυρίζονται ορθολογιστικά μυαλά .
Να που εσύ ανέτρεψες αυτόν τον κανόνα και πράγματι έχεις αυτό που θέλεις .
Αυτό που δεν καταλαβαίνουνε αρκετοί εδώ μέσα ( αποτελούνε θα έλεγα την πλειοψηφία ) , είναι η αξία του διαλόγου ,της συζήτησης , έστω της χαλαρής κουβέντας βρε αδελφέ .
Όπως πολύ σωστέ γράφεις , σπουδάζεις τον τρόπο με τον οποίο γράφει ο καθένας ,μελετάς τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αποτυπώνει τον γραπτό λόγο .
Εσύ βέβαια είσαι ο κερδισμένος , ο άλλος που δεν μπορεί να κατανοήσει το κέρδος ,είναι αυτός ο χαρακτήρας ο οποίος δεν έμαθε ακόμη να ανοίγεται και να εκδηλώνει τα συναισθήματά του .
Ποιο είναι άραγε το κέρδος ?
Μα τι άλλο ?
Η εξέλιξη της προσωπικότητας .
Εγώ πραγματικά σου βγάζω το καπέλο για έναν πολύ σημαντικότατο λόγο .
ΓΡΑΦΕΙΣ ,ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ , ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ & ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ .
Ναι φίλε μου έτσι πρέπει .
Να μην περάσει καμία ημέρα δίχως να είμαστε ενθουσιασμένοι με το πνεύμα .
quote:
Κάποτε, έζησα χρόνια, όπου υπήρχε αλήθεια και όλα συνέβαιναν
σαν παραμύθι...
Οι καιροί αλλάζουν Βαγγέλη.
Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. Η μόρφωση είπε ,είναι θέμα συμπεριφοράς..
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους ;
1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές..
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους.. ![]()
![]()
αγρίμι...Ἤ μελέτη κι η σκέψη με ανέβασαν σε πνευματικά επίπεδα
που πρώτα δεν με απασχολούσαν...Αλλά, η απλότητα, ήρθε γιατί είναι
η μόνη λύση..Είναι η μόνη οδός προς την αλήθεια....
Δεν κρίνω τον άλλο...Τον δέχομαι, γιατί δεν ξέρω απο που έρχεται,
τι μεταφέρει..Είμαστε όλοι άγγελοι ο ένας για τον άλλο..
Ας το δούμε σοβαρά, γιατί ειναι αλήθεια....
quote:
kostakis:
Το λαό του; ποιο λαό του; ο Θεός έχει λαούς δικούς του και ξένους; κάτι τέτοια διαβάζω (βλέπε και κατά Λουκάν 1.68 "...ο Θεός του Ισραήλ...", 2.46 "φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ", 7.16 "επισκέψατο ο Θεός τον λαόν Αυτού", Πράξεις 13.17 "ο Θεός του λαού τούτου Ισραήλ" κλπ κλπ) και πραγματικά τρελαίνομαι. Αν όντως ο Θεός έχει δικούς του λαούς, κάτι ξέρω εγώ που είμαι Άθεος.
Στα υπόλοιπα προτιμώ να μην απαντήσω προς το παρόν.
Aγαπητέ Kostakis, μου φαίνεται ότι είσαι θύμα. Αυτά που λες δεν τα έγραψε ο Λουκάς.
Στο κατά Λουκά 1.68 δεν είναι του Λουκά αλλά του Ζαχαρία (Παλαιά Διαθήκη),
στο 2.46 δεν γράφει αυτό που λες.
Στο 7.16, πάλι δεν τα λέει ο Λουκάς αλλά ο κόσμος που θαυμάζει την ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν.
Στις πράξεις όταν γράφει του λαού τούτου το γράφει γιατί αναφέρεται στην έξοδο από την Αίγυπτο απευθυνόμενος προς τους Ισραηλινούς.
Με λίγα λόγια άθελά σου γίνεσαι φερέφωνο (αβασάνιστα! και με εντυπωσιάζει αυτό……με την ευκαιρία σου έστειλα το nick-name για κανά ταβλάκι), ξένων προς την Καινή Διαθήκη νοημάτων, μιας και μέσα σε αυτή ο Ιησούς γράφει ότι ο Θεός δεν είναι του Ισραήλ αλλά όλων των εθνών και προς "άπαντα τα έθνη" διέταξε τους Αποστόλους Του να πάνε για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο.
quote:
Dying_Incubus:
Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ ειδωλολατρεία, αυτό είναι μια καραμέλα που επινοήθηκε κατά τα πρώτα χρόνια που έγινε επίσημη θρησκεία στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ο Χριστιανισμός.
Ήσαν δηλαδή πραγματικοί ο Δίας και η Ήρα? ή ήσαν άξια λατρείας αυτά που πρέσβευαν μέσα από τους μύθους?
quote:
allzzaro:
``Εγενήθη δε μεσούσης της νυκτός και Κύριος επάταξε παν πρωτότοκον εν γη Αιγύπτω,από πρωτοτόκου Φαραώ του καθημένου επί του θρόνου έως πρωτοτόκου της αιχμαλώτιδος της εν τω λάκκω και έως πρωτοτόκου παντός κτήνους`` (Έξοδος ΙΒ΄29)``Διότι ΘΥΜΟΣ Κυρίου επί πάντα τα έθνη και ΟΡΓΗ επί τον αριθμόν αυτών του απολέσαι αυτούς και παραδούναι αυτούς εις ΣΦΑΓΗΝ.Οι δε ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΙ αυτών ριφήσονται και οι νεκροί,και αναβήσεται αυτών η οσμή,και βραχήσεται τα όρη από του αίματος αυτών¨ (Ησαίας ΛΔ΄2)
¨Και εγώ καταβήσομαι μετά σου εις Αίγυπτον¨ (Γεν.ΜΣΤ΄4)
Για αυτό το θεό μιλάς..??
Για ποιο λόγο φίλε allzzaro τα έκανε αυτά?.....μήπως υπήρχε κάποιος λόγος? Και πως γνωρίζεις εσύ τη στιγμή που εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε στη μεταθανάτια ζωή, το που πήγαν οι όποιες αθώες ψυχές?
Σύμφωνα με το Χριστιανισμό η ζωή εδώ είναι παροδική και μια δοκιμασία για τη μεταθανάτιο διαδικασία. Ως εκ τούτου θα πρέπει στην τοποθέτησή σου να το λάβεις αυτό υπόψη. Όμως δεν το έκανες!
quote:
allzzaro:
`` Και εγώ καταβήσομαι μετά σου εις Αίγυπτον`` που να πάει ο θεός ρε τρεχαγύρευε παρέα με τον Αβραάμ στην Αιγυπτο..
Τι μπούρδες είναι αυτά που μας τσαμπουνάς δίνεις στο θεό ανθρώπινη φύση??
Μα βγάζεις τον αλλον από τα ρούχα του ρε φίλε..
Αγαπητέ allzzaro, το μάτι το αυτί και η θέληση του Θεού βρίσκεται παντού τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο. Εδώ απλά τονίζεται η ενθάρρυνση στον Αβραάμ και δε δίνεται κανένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό πλην της αδυναμίας του ανθρώπου στον ίδιο τον άνθρωπο, κάτι που είναι αληθές.
quote:
allzzaro:
Ο Γιαχβέ λοιπόν δια μέσω του εκλεκτού του λαού δεν αναγνωρίζει ακόμα και σήμερα τον Ιησού ως υιό του.. Τον σταύρωσαν και θα τον ξανασταυρώσουν με τις ευλογίες του Γιαχβέ..
Εκτός αυτού ο Ιησούς αμφισβήτησε τον Γιαχβέ ως πατέρα του δια μέσω του εκλεκτού του λαού αφού αμφισβήτησε το μωσαικό νόμο ``οφθαλμόν αντι οφθαλμού`` και δίδαξε ειρήνη και αγάπη πράγμα που για τον γιαχβέ και τον Μωσαικό νόμο είναι ακατανόητο…Τώρα μην μου αρχίσεις τις μπουρδολογίες για να μην αρχίσω τις παραθέσεις από αποσπάσματα της βίβλου για ανθρωποθυσίες και ωμότητες και να μην αρχίσω να παραθέτω τα του Πλούταρχου…
Επειδή δεν κατάλαβα τίποτα......θα ήθελα μία μικρή ανάλυση.
Ο ησούς μας δίδαξε τη Νέα Διαθήκη του Θεού με τον άνθρωπο.
Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού ανήκει στην Παλαιά.
quote:
allzzaro:
ρε φίλε απο τη στιγμή που εχεις τη βίβλο ως ενα θεόπνευστο αλάθητο και αψεγάδιαστο βιβλίο δέχεσαι οτιδήποτε γράφει.
Εσύ εχεις αντιρρήσεις πάνω σε αυτό?
Δέχεσαι οτι στη βίβλο ο γιαχβέ δεν έχει προβεί σε ωμότητες?
Ασε τα περί αγάπης και φιλεσπλαχνίας που είδες εσύ αγάπη και φιλεσπλαχνία. Πές μου πού? Κατασκοπεία, πόλεμοι, συμφέροντα.. που τα είδες εσύ αυτά..?
Ο τρέχα, καλά στο έθεσε.
Αλλά αφού επιμένεις και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την ιστορία των Εβραίων από τη θεολογία και τις προφητείες που περιέχονται μαζί μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, ας μας δείξεις τις ωμότητες μία προς μία.
quote:
allzzaro:
Τις επεκτακτικές βλέψεις των ισραηλιτών θα τις φορτωθεί ο δημιουργός
``Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης πάροικοι Κρητών...και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων`` (Σοφονίας Β΄4-6)
Δεν έχει καμία επεκτατική διάθεση. Αναφέρεται εδώ ο Σοφονίας στους Φιλισταίους οι οποίοι καταδυνάστευαν τους Ισραηλίτες και επειδή είχαν έρθει από τη θάλασσα μέσω Κρήτης γι' αυτό και γράφει έτσι.
Πάντως επαληθεύτηκε εξαφανίστηκαν οι Φιλισταίοι!!! ενώ οι Ισραηλίτες παρέμειναν.
Εξάλλου το διευκρινίζει στους ίδιους στοίχους όπου και
γράφει: "5 ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης, πάροικοι Κρητών, λόγος Κυρίου εφ‘ υμάς, Χαναάν γη αλλοφύλων, και απολώ υμάς εκ κατοικίας.
quote:
allzzaro:
Και εδώ πρόβλημα με τους μινωίτες..``ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος,εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ΄αυτούς`` (Ιεζ.ΚΕ΄16-17)
Δεν είχε πρόβλημα με τους Μινωίτες αλλά με τους Φιλισταίους. Γνωρίζεις εσύ κάπου από την αρχαία Ελληνική γραμματεία κάτι που να μας παραπέμπει στο ότι οι Μινωήτες πήγαν και καταδυνάστευσαν τους Ισραηλίτες? ούτε η δική μας το λέει ούτε η δική τους. Αντιθέτως όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια μας λένε ότι οι Φιλισταίοι ήρθαν από κάπου βόρεια με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη.
quote:
allzzaro:
Ολα αυτά που γράφονται δεν σε παραξενεύουν. Δεν αναρρωτιέσαι τι δουλειά εχει ο γιαχβέ να κάτσει να ανακατευτεί με τα σύνορα και τις επεκτατικές βλέψεις των ισραηλιτών.
Εσύ τα βρίσκεις ολα αυτά εντάξει? Τα βρίσκεις λογικά? Τα βρίσκεις θεόπνευστα?Αν εσύ τώρα ως χριστιανός τα βρίσκεις σωστά και με θεωρείς παράλογο τότε εγώ θα αρχίσω να προσκυνώ ενα τοτέμ.. θα γίνω ειδωλολάτρης..
Όντως είσαι παράλογος αλλά το ότι δε γνωρίζεις τα βασικά σε βγάζει από τη δύσκολη θέση σου..........ή κάνω λάθος?
quote:
allzzaro:
Μου τα μπουρδουκλώνεις ομως ρε τρεχαγύρευε.
Δεν μου απάντησες γιατί τέτοιο μίσος για τους Μινωίτες?
Πέρασαν αυτό το μίσος στον γιαχβέ, ενα μίσος που εδώ και χιλιάδες χρόνια εχει να κάνει με τις επεκτατικές βλέψεις αυτού του λαού.
Ακόμα και σήμερα οι Παλαιστίνιοι απόγονοι των Φιλισταίων πληρώνουν το τίμημα..
Τι δουλειά έχουν οι Μιωνίτες με τους Φιλισταίους?....απολύτως καμία.
quote:
allzzaro:
Δεν είμαι άθεος δεν είμαι αντιχριστιανός ομως δεν περνά απαρατήρητο το οτι ο Ιησούς είναι και αυτός κρυψίνους.
Ούτε ενα χειρόγραφο.
Ούτε ενα κομμάτι ύφασμα.
Τίποτα. Παρά ταύτα είμαι ένθερμος οπαδός των οσων διδάσκει.
Θέλω ομως να πιστεύω στο θεό έτσι οπως θέλω να με εκφράζει, έτσι οπως τον βλέπω μέσω των δημιουργημάτων του και δεν θέλω να τον συγχέω με ολους οσους θέλουν να υπονομεύσουν την ιδιότητα του.
Άφησε τους Αποστόλους και τα συγγράμματα της Καινής Διαθήκης.......λίγα είναι?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
allzzaro:kostakis:
Α, μάλιστα... δηλαδή ο Πανάγαθος και μεγαλόκαρδος Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, με τις τόσες δυνατότητες και επιλογές, με την υπέρβαση του χωροχρόνου και του μέλλοντος, επέλεξε, μεταξύ άλλων λύσεων, τη δεκαπλή (έστω και αλληγορική) τιμωρία ενός ολόκληρου λαού, εξαιτίας του "άπιστου" φαραώ (τον οποίο μάλιστα ούτε καν είχε ο λαός εκλέξει, προκειμένου να "τηρήσει την υπόσχεσή του"(!!!!) προς τον Αβραάμ, αντί να απελευθερώσει τον "περιούσιο" λαό, πείθοντας το φαραώ να τους ανοίξει τις πόρτες της ελευθερίας, έστω και με μία μικρή παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση.
Πολύ ενδιαφέρον... αλήθεια, εσένα προσωπικά (πέραν της όποιας αλήθειας περιλαμβάνεται στο εν λόγω κείμενο), σου φαίνεται αγαθή αυτή η αντιμετώπιση; βρίσκεις π.χ. λογικό όταν το παιδί σου μαλώνει με ένα ξένο παιδί, αντί να φωνάξεις τον άλλο γονιό να νουθετήσει το παιδί του ή έστω να τραβήξεις το δικό σου παιδί από το πεδίο της μάχης, να πάρεις ένα όπλο και να το πυροβολήσεις για παραδειγματισμό; τέλος πάντων...
O Θεός έστειλε μήνυμα στον Φαραώ, τη στιγμή που αυτός δεν το έλαβε υπόψη του, την ευθύνη τη φέρει ο Φαραώ.
Ο Θεός δεν επεμβαίνει στην ανθρώπινο εγκέφαλο εάν αυτό εννοείς. Κάνει υπομονή αλλά εάν δεν εισακουστεί το θέλημά Του όπως εδώ, οι επιπτώσεις θα είναι σύμφωνα με τη δική Του βούληση.
Με το παράδειγμα που θέτεις μου γεννάται το ερώτημα....μήπως πιστεύεις ότι θα έπρεπε ο Θεός να διαπραγματευτεί με τον Φαραώ?
Ο Θεός έστειλε μήνυμα στον Φαραώ αλλά αυτός το χλεύασε.....τα υπόλοιπα γνωστά!
quote:
kostakis:
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο Χριστός είχε αγαθές προθέσεις στην ιδεολογία του, προτιμώ να δεχτώ ότι τα "περί συμπλήρωσης" της Παλαιάς Διαθήκης αποτελούν τεχνάσματα των Ευαγγελιστών, παρά δική του νοοτροπία. Ένας Χριστός που ευλόγησε τους αμαρτωλούς και συνεκάθισε με τους περιθωριακούς, δε θα δεχόταν ποτέ την εξόντωση άμοιρων Αιγυπτίων για να μπορέσει να γίνει η γέννησή του "κατά τας Γραφάς". Κάτι άλλο τρέχει το λοιπόν...
Ο Χριστός ήρθε και συμπλήρωσε την Παλαιά Διαθήκη, για να τη συμπληρώσει σημαίνει ότι κάτι έλλειπε.....κάτι είχε αλλάξει......κάτι έπρεπε εκ νέου να δομηθεί....εξού και το "Νέα Διαθήκη".
quote:
allzzaro:
Ποιός ο λόγος να οδηγήσει ο γιαχβέ τους Εβραίους απο την Αίγυτο στο όρος Σινά. Κάποιοι μιλούν για 1.000.000 Εβραίους κάποιοι μιλούν για 6.000.000 αφού η κιβωτός πήγαινε 3 μέρες μπροστά στην πορεία.
Οδήγησε ενα τέτοιοι πλήθος και αντί να το οδηγήσει βόρεια της Αιγύπτου προς την Χαναάν το οδήγησε ανατολικά προς το Σινά σε μία απόσταση που δεν θα μπορούσε σε καμμία περίπτωση να επιβιώσει.
Εκεί λοιπόν στο Σινά ο γιαχβέ επειδή ``νευρίασε`` αποφάσισε να ``εξοντώσει`` τον εκλεκτό του αυτό λαό.
Με τη ίδια μέθοδο του Προμηθέα που κορόιδεψε το Δία με την ίδια μέθοδο ο Μωυσής παραμύθιασε το γιαχβέ να μην εξοντώσει τους Εβραίους.
Ποιοί τα σκέφτηκαν αυτά τα πράγματα?
Υπήρξε πράγματι γιαχβέ γιατί αν υπήρξε θα πρέπει να προσέχουμε..
ρε κάτι πράγματα..
Ο Θεός απλά δοκίμασε τις αντοχές του ανθρώπου, το εάν θα ασχολούταν σοβαρά μαζί του ή όχι αυτό εξαρτήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος ήταν τυχερός που είχε τη συγκεκριμένη περίοδο στο τιμόνι τον Αβραάμ και τον Μωυσή.
Τώρα όσο για τους αδικοχαμένους, εφόσον συζητάμε με δεδομένο ότι ο Θεός των Χριστιανών υπάρχει, τότε αυτοί αποζημιώθηκαν στη μεταθανάτιο ζωή που είναι, αλλά και ήταν το ζητούμενο. Οπότε αδικία θα ήταν εάν τους όντως "αδικοχαμένους" δεν τους αποζημίωσε στη μεταθανάτια ζωή. Εσύ γνωρίζεις τι έπραξε?
quote:
allzzaro:
Καλά ρε Βαγγέλη είναι δυαντόν ποτέ κάποιος που ζεί στον 21 αιώνα να πιστεύει οτι ενας θεός που δημιούργησε τα πάντα να φέρεται έτσι οπως περιγράφει το εδάφιο Έξοδος 32:11-14
Παραθέτω το εδάφιο
`` Εν τούτης ο Μωυσής για να απαλύνει το πρόσωπο του Θεού είπε: « Γιατί, Κύριε, να ανάψει ο θυμός σου εναντίον του λαού σου τον οποίο έβγαλες από τη γη της Αιγύπτου με μεγάλη δύναμη και με ισχυρό χέρι; Γιατί να πουν οι Αιγύπτιοι: ‘‘Με κακό σκοπό τους έβγαλε για να τους θανατώσει ανάμεσα στα βουνά και για να τους εξοντώσει από την επιφάνεια της γης’’;
Απομακρύνσου από το φλογερό θυμό σου και μεταμελήσου για το κακό εναντίον του λαού σου.
Απο τον φλογερό θυμό του λέει.. θύμωσε επειδή αντί για να τους οδηγήσει βόρεια απο την Αιγυπτο προς την Χαναάν οπου τους είχε υποσχεθεί μια μικρή απόσταση ρουτίνας τους πήγε στην αλλη άκρη του κόσμου για να καταλήξουν πάλι στην Χαναάν ΓΙΑΤΙ? Για να δεί την πίστη τους? Είναι ποτέ δυνατόν να βάλει σε τέτοια δοκιμασία 6.000.000 ανθρώπους απλά για να δεί την πίστη τους και επειδή αυτοί αγανάκτησαν αποφάσισε να τους τιμωρήσει σφάζοντας τους
Και τον Αβραάμ σε δοκιμασία τον έβαλε! να σφάξει τον ίδιο του το γιο!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Αγαπητέ europaios2, θα κάνω ΜΙΑ και ΜΟΝΟ εξαίρεση αναφορικα με τη μη συμμετοχή μου στο παρόν topic για να απαντήσω σε όσα μου αναφέρεις και θα αφήσω την επόμενη απάντησή σου αναπάντητη (άσπρη πέτρα ξέξασπρη απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη ή αλλιώς c' est un serpent qui shiffle sur ma tete, που παίζει με το "σ")
quote:
Στο κατά Λουκά 1.68 δεν είναι του Λουκά αλλά του Ζαχαρία (Παλαιά Διαθήκη),
Στο κατά Λουκά 1.68 διαβάζουμε ότι ο Ζαχαρίας είπε τη συγκεκριμένη φράση, τα λόγια που λέει ο Ζαχαρίας τα γράφει ο Λουκάς (που όμως δεν ήταν μπροστά)
quote:
Στο 7.16, πάλι δεν τα λέει ο Λουκάς αλλά ο κόσμος που θαυμάζει την ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν.
Συμφωνώ. Φοβάμαι βέβαια ότι με την πολλή επανάληψη "πείθεται" και ο αναγνώστης...
quote:
στο 2.46 δεν γράφει αυτό που λες.
Έχεις δίκιο. Αναφερόμουν στο 2.32 που αναφέρει τις κουβέντες που είπε ο Συμεών. Και πάλι θα επαναλάβω ότι η επανάληψη ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ δεν είναι, κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός εκ των Ευαγγελιστών που επιμένει στη συγκεκριμένη τακτική.
quote:
Στις πράξεις όταν γράφει του λαού τούτου το γράφει γιατί αναφέρεται στην έξοδο από την Αίγυπτο απευθυνόμενος προς τους Ισραηλινούς.
Στις Πράξεις αναφέρεται στο λόγο του Παύλου στην Αντιόχεια και δε σχετίζεται με την Έξοδο. Σημασία έχει ότι για άλλη μία φορά αποκτά εθνική υπόσταση ο Θεός.
quote:
Aγαπητέ Kostakis, μου φαίνεται ότι είσαι θύμα. Αυτά που λες δεν τα έγραψε ο Λουκάς.
quote:
Με λίγα λόγια άθελά σου γίνεσαι φερέφωνο ξένων προς την Καινή Διαθήκη νοημάτων
Πρώτα από όλα, καλώς ή κακώς αναδφέρονται στο Ευαγγέλιο του Λουκά, άρα αυτός τα έγραψε. Δεύτερον, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, η Καινή Διαθήκη περιγράφεται στα τέσσερα Ευαγγέλια. Άρα πως είναι ξένα τα νοήματα τους ως προς αυτή;
Ούτε θύμα γίνομαι, ούτε φερέφωνο. Για το πρώτο θα ήθελα να ήξερα πως μπορείς να γίνεις θύμα της δικής σου αντίληψης, ενώ για το δεύτερο θα ήθελα να μου πεις (και εσύ) ποιον έχω (ΠΑΛΙ) ανάγκη να εκπροσωπήσω. Βρε παιδιά, ήρεμα, είναι μία διαφορετική άποψη, δε χρειάζεται να την εντάσσετε πάντοτε σε μία ραδιουργία ή σε μία πλεκτάνη. Κουραστικό γίνεται...
quote:
με την ευκαιρία σου έστειλα το nick-name για κανά ταβλάκι
Αν μπεις στο zoo, θα δεις ότι σου έκανα πρόσκληση για να ξέρουμε πότε είμαστε και οι δύο online. Τότε θα μπορούμε να παίξουμε... αν και όντως είναι πολύ στημένο το ζάρι εκεί. Βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο, τον οποίο βαριέμαι να ψάξω..
quote:
O Θεός έστειλε μήνυμα στον Φαραώ, τη στιγμή που αυτός δεν το έλαβε υπόψη του, την ευθύνη τη φέρει ο Φαραώ.
Ο Θεός δεν επεμβαίνει στην ανθρώπινο εγκέφαλο εάν αυτό εννοείς. Κάνει υπομονή αλλά εάν δεν εισακουστεί το θέλημά Του όπως εδώ, οι επιπτώσεις θα είναι σύμφωνα με τη δική Του βούληση.
Με το παράδειγμα που θέτεις μου γεννάται το ερώτημα....μήπως πιστεύεις ότι θα έπρεπε ο Θεός να διαπραγματευτεί με τον Φαραώ?
Ο Θεός έστειλε μήνυμα στον Φαραώ αλλά αυτός το χλεύασε.....τα υπόλοιπα γνωστά!
Ο Θεός όπως λες είναι πέραν του τόπου και πέραν του χρόνου (εγώ βέβαια διαφωνώ, αλλά θα βασιστούμε στη δική σου προσέγγιση). Αυτό σημαίνει ότι σαφώς ήξερε το πως θα σκεφτεί ο Φαραώ, όπως επίσης ήξερε και το τι "κουμάσι" μπορεί να ήταν ο Φαραώ. Και ξαναρωτώ : αν ο Θεός "ήξερε" τι κουμάσι είναι ο Φαραώ, γιατί δε φρόντισε να τον "εκθρονίσει", παραλλάσσοντας την ιστορία (κάτι που κανείς δε θα αντιαλαμβάνετο), αλλά προτίμησε να τμωρήσει τους Αιγύπτιους δούλους αυτού του "κουμασιού";
Ξέρεις ότι δε στέκει....
quote:
Ο Χριστός ήρθε και συμπλήρωσε την Παλαιά Διαθήκη, για να τη συμπληρώσει σημαίνει ότι κάτι έλλειπε.....κάτι είχε αλλάξει......κάτι έπρεπε εκ νέου να δομηθεί....εξού και το "Νέα Διαθήκη".
Με αυτό που λες αφήνεις να εννοηθεί ότι για χάρη της ροής της ιστορίας συναινεί σε ένα σωρό εγκλήματα που έγιναν στην εποχή που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη. Προσωπικά, αρνούμαι να το δεχτώ...
Κλείνω την παρένθεση, αναφέροντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται να δώσω απάντηση εντός του παρόντος topic, καθώς έχω δηλώσει την οριστική αποχώρησή μου από αυτό.
Σε ευχαριστώ πάντως για τις τοποθετήσεις σου.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Ο τρέχα, καλά στο έθεσε.
Αλλά αφού επιμένεις και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την ιστορία των Εβραίων από τη θεολογία και τις προφητείες που περιέχονται μαζί μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, ας μας δείξεις τις ωμότητες μία προς μία.quote]
europaios[quote] Όντως είσαι παράλογος αλλά το ότι δε γνωρίζεις τα βασικά σε βγάζει από τη δύσκολη θέση σου..........ή κάνω λάθος?
Θα σου μιλήσω στα ίσα.![]()
Δεν νομίζω οτι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε επι του θέματος.
Δεν έχω πρόβλημα να αρχίσω να παραθέτω αποσπάσματα απο τη βίβλο, πίστεψε με ομως δεν θα μας βγεί σε καλό.![]()
Ειδικά οταν ξεκινάς με το να μου λές οτι ``είμαι παράλογος`` οτι ``δεν γνωρίζω την ιστορία των Εβραίων``.
Αστο λοιπόν καλύτερα..
quote:
allzzaro:Θα σου μιλήσω στα ίσα.
Δεν νομίζω οτι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε επι του θέματος.
Δεν έχω πρόβλημα να αρχίσω να παραθέτω αποσπάσματα απο τη βίβλο, πίστεψε με ομως δεν θα μας βγεί σε καλό
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα!!!!!!
Ούτε κρινόμαστε ούτε εξετάσεις δίνουμε.......πίστεψέ με!

quote:
allzzaro:
Ειδικά οταν ξεκινάς με το να μου λές οτι ``είμαι παράλογος`` οτι ``δεν γνωρίζω την ιστορία των Εβραίων``.
Αστο λοιπόν καλύτερα..
Μα όταν λες ότι οι Μινωίτες είναι οι Φιλισταίοι!!!! τι άλλο θα μπορούσαν να πω?
Δε σου είπα εάν έχεις διαβάσει την Ιουδαϊκή αρχαιολογία!!
Απλά σου επισημαίνω ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα κράμα από την Εβραϊκή ιστορία τις προφητείες και την Θεολογία. Το να απορρίπτεις ή να δέχεσαι κάτι αβίαστα είναι σφάλμα.
Ενδεχομένως από την κουβέντα μας να μάθουμε πράγματα που αγνοούμαι..........
quote:
kostakis:
Στο κατά Λουκά 1.68 διαβάζουμε ότι ο Ζαχαρίας είπε τη συγκεκριμένη φράση, τα λόγια που λέει ο Ζαχαρίας τα γράφει ο Λουκάς (που όμως δεν ήταν μπροστά)
Kαι?
quote:
kostakis:
Συμφωνώ. Φοβάμαι βέβαια ότι με την πολλή επανάληψη "πείθεται" και ο αναγνώστης...
Σε τι πείθεται? θα βάλουμε βάση σε αυτά που είπε ο Ιησούς? ή σε αυτά που είπε ο κόσμος?
quote:
kostakis:
Έχεις δίκιο. Αναφερόμουν στο 2.32 που αναφέρει τις κουβέντες που είπε ο Συμεών. Και πάλι θα επαναλάβω ότι η επανάληψη ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ δεν είναι, κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός εκ των Ευαγγελιστών που επιμένει στη συγκεκριμένη τακτική.
Κάτι που δείχνει ότι τα Ευαγγέλια δεν γράφτηκαν από τον ίδιο άνθρωπο όπως κάποιοι ισχυρίζονται.
quote:
kostakis:
Ούτε εδώ τα λέει ο Λουκάς! μας λέει τι ελέχθη........που το κακό?
quote:΄
kostakis:
Στις Πράξεις αναφέρεται στο λόγο του Παύλου στην Αντιόχεια και δε σχετίζεται με την Έξοδο. Σημασία έχει ότι για άλλη μία φορά αποκτά εθνική υπόσταση ο Θεός.
Απευθύνεται προς τους Ισραηλινούς.
Ο Παύλος όμως μίλησε και προς τους Αθηναίους! γιατί άραγε? αφού δεν τους θεωρούσε ως τον περιούσιο λαό!!! (όπως νομίζεις!!!)
Εάν πάρεις συγκεκριμένα σημεία και μόνο, του όποιου Ευαγγελίου θα βγάλεις άχρηστα κι επικίνδυνα συμπεράσματα, χάνοντας την αξία και την αλήθεια του.
Κοίτα το παρακάτω παράδειγμα:
"Σήμερα το πρωί πήγα στη θάλασσα σε ένα εντελώς έρημο νησί όπου παραθέριζα. Το μεσημέρι έκανα γυμνός μπάνιο.
Μετά και αφού ντύθηκα επέστρεψα με τη βάρκα μου πίσω.
Εάν διαβάσεις μόνο αυτό "Ήταν πολύ όμορφα περπάτησα γυμνός σε όλες τις παραλίες του νησιού."..........θα μεταφέρεις τι? ότι ο europaios2 είναι επιδειξίας? ή τρελός?
quote:
kostakis:
Πρώτα από όλα, καλώς ή κακώς αναδφέρονται στο Ευαγγέλιο του Λουκά, άρα αυτός τα έγραψε. Δεύτερον, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, η Καινή Διαθήκη περιγράφεται στα τέσσερα Ευαγγέλια. Άρα πως είναι ξένα τα νοήματα τους ως προς αυτή;
Μα αν διαβάσεις στην Καινή Διαθήκη μεμονωμένα χωρία και μόνο, θα βγάλεις το συμπέρασμα του γιαπετ! ότι ο Ιησούς είχε συστήσει συμμορία!!!
Ο Λουκάς γράφει μεταφέροντας την εντολή του Ιησού "και κηρυχθήναι επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσι αμαρτιών εις πάντα τα έθνη , άρξάμενος από Ιερουσαλήμ"
Εσύ όμως το προσπέρασες.........γιατί?
quote:
kostakis:
Ούτε θύμα γίνομαι, ούτε φερέφωνο. Για το πρώτο θα ήθελα να ήξερα πως μπορείς να γίνεις θύμα της δικής σου αντίληψης, ενώ για το δεύτερο θα ήθελα να μου πεις (και εσύ) ποιον έχω (ΠΑΛΙ) ανάγκη να εκπροσωπήσω. Βρε παιδιά, ήρεμα, είναι μία διαφορετική άποψη, δε χρειάζεται να την εντάσσετε πάντοτε σε μία ραδιουργία ή σε μία πλεκτάνη. Κουραστικό γίνεται...
Αν με διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι λέω: "γίνεσαι φερέφωνο ξένων προς την Καινή Διαθήκη νοημάτων"
Σε νόημα σε παρέπεμψα και όχι σε πρόσωπα. Αν ποτέ σου διαβάσεις την Καινή Διαθήκη ολόκληρη, ή έστω τα θέματα που πραγματεύεται το κάθε κεφάλαιο ολόκληρα! και όχι μισά, θα δεις ότι δεν υποστηρίζεις παρά εντελώς "ξένα" προς την Καινή Διαθήκη νοήματα.
Η Καινή Διαθήκη αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φύλου ή φυλής.
quote:
kostakis:
Αν μπεις στο zoo, θα δεις ότι σου έκανα πρόσκληση για να ξέρουμε πότε είμαστε και οι δύο online. Τότε θα μπορούμε να παίξουμε... αν και όντως είναι πολύ στημένο το ζάρι εκεί. Βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο, τον οποίο βαριέμαι να ψάξω..
Α! ωραία!!!!!!
quote:
kostakis:
Ο Θεός όπως λες είναι πέραν του τόπου και πέραν του χρόνου (εγώ βέβαια διαφωνώ, αλλά θα βασιστούμε στη δική σου προσέγγιση). Αυτό σημαίνει ότι σαφώς ήξερε το πως θα σκεφτεί ο Φαραώ, όπως επίσης ήξερε και το τι "κουμάσι" μπορεί να ήταν ο Φαραώ. Και ξαναρωτώ : αν ο Θεός "ήξερε" τι κουμάσι είναι ο Φαραώ, γιατί δε φρόντισε να τον "εκθρονίσει", παραλλάσσοντας την ιστορία (κάτι που κανείς δε θα αντιαλαμβάνετο), αλλά προτίμησε να τμωρήσει τους Αιγύπτιους δούλους αυτού του "κουμασιού";
Ξέρεις ότι δε στέκει....
Στέκει! πως δεν στέκει!!! Θέλει τον άνθρωπο να αποφασίζει ελεύθερα δεν επεμβαίνει!
Οι όποιες επεμβάσεις έγιναν στην Παλαιά Διαθήκη οφείλονται καθαρά και μόνο στο ότι ο Θεός! ήθελε από κάπου ν' αρχίσει. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού ο Φαραώ δεν πειθαρχούσε. Σε καμία όμως περίπτωση ο ρόλος Του δεν είναι ν’ ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.
Ειδικά με τον Ιησού (Λόγος), ξεκαθάρισε τελείως τα πράγματα:
"Απόδοτε ουν τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού Θεώ."
quote:
kostakis:
Με αυτό που λες αφήνεις να εννοηθεί ότι για χάρη της ροής της ιστορίας συναινεί σε ένα σωρό εγκλήματα που έγιναν στην εποχή που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη. Προσωπικά, αρνούμαι να το δεχτώ...
Δε συναινεί. Δε στράφηκε στον άνθρωπο για να τον βοηθήσει στην υλική του ζωή! αλλά στην πνευματική.
quote:
kostakis:
Κλείνω την παρένθεση, αναφέροντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται να δώσω απάντηση εντός του παρόντος topic, καθώς έχω δηλώσει την οριστική αποχώρησή μου από αυτό.
Σε ευχαριστώ πάντως για τις τοποθετήσεις σου.
Καλό σου βράδυ.......και επειδή εγώ μπαίνω πολύ σπάνια στο zoo, εάν έχεις καμιά όρεξη για ταβλάκι μαζί μου, στείλε μου μήνυμα σ' ένα από τα τρέχον θέματα του μύθος και θρησκεία! εκεί θα το δώ ποιο γρήγορα!

Είναι κουραστικό το όλο πράγμα και πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να διαβάσω. Η συνεχής αντιπαράθεση και οι χαρακτηρισμοί δεν είναι τρόπος διαλόγου.
Σε παρακαλώ.
quote:
pyramid:
Γιατί το κάνεις αυτό europaios? Τι βάζεις σεντόνια και εκτός του Μύθος και Θρησκεία λες και θα σου δώσουν τίτλο επίσημου υποστηρικτή του χριστιανισμού.
Είναι κουραστικό το όλο πράγμα και πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να διαβάσω. Η συνεχής αντιπαράθεση και οι χαρακτηρισμοί δεν είναι τρόπος διαλόγου.
?
Για πες μου σε τι τοποθετήθηκα και ήταν άσχετο με αυτό που μου έδωσε το ερέθισμα?
Γιατί ρωτάς εμένα που απαντώ και όχι αυτόν που θέτει το ερώτημα?
- Σκοτίστηκα αν μπορείς, ή αν θέλεις να διαβάσεις!....."λίαν επιεικώς".
quote:
zip:
Ο άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα ρε pyramid, τι να λέμε τώρα ; Επειδή στη ζωή του δεν έχει κανέναν για να κάτσει και να του πει όλες αυτές τις μαλακίες, έρχεται εδώ και γράφει ... μεγάλο πρόβλημα ... πολύ μεγάλο πρόβλημα λέμε ... μεγάλος τενεκές!
Nα! κουβέντιασε με τον zip! ........όλο και κάτι θα μάθεις αγαπητή pyramid!

Edited by - europaios2 on 11/07/2009 15:01:55
quote:
Ο άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα ρε pyramid, τι να λέμε τώρα ; Επειδή στη ζωή του δεν έχει κανέναν για να κάτσει και να του πει όλες αυτές τις μαλακίες, έρχεται εδώ και γράφει ... μεγάλο πρόβλημα ... πολύ μεγάλο πρόβλημα λέμε ... μεγάλος τενεκές!
Και εσυ τι κάνεις εδω πέρα που του μιλας?
quote:
Γιατί το κάνεις αυτό europaios? Τι βάζεις σεντόνια και εκτός του Μύθος και Θρησκεία λες και θα σου δώσουν τίτλο επίσημου υποστηρικτή του χριστιανισμού.
Συμφωνω, και εγώ βέβαια απορώ που έχει τη διάθεση να κάθεται και να ασχολείται όπως και απορώ γιατι όλοι έχουν την διάθεση να ψάχνουν ιστορικα στοιχεία για να καταλήξουν στο πουθενά δηλαδη σε αυτο που ήδη πιστεύουν.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2009 15:14:12
Τι να σου πω ρε φίλε
Ίσως να μην έχω πλέον πολλές αντοχές
europaios
Μην λες πολλά και μην το παίζεις έξυπνος.
Dr Jekyll Mr Hyde
Η παρατήρησή σου είναι ενδιαφέρουσα, όντως κατά 99,999% καταλήγουμε σε αυτό που ήδη πιστεύουμε, άρα γιατί συζητάμε? Τι κερδίζουμε από αυτή την διαδικασία?
quote:
pyramid:
europaios
Μην λες πολλά και μην το παίζεις έξυπνος.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Η παρατήρησή σου είναι ενδιαφέρουσα, όντως κατά 99,999% καταλήγουμε σε αυτό που ήδη πιστεύουμε, άρα γιατί συζητάμε? Τι κερδίζουμε από αυτή την διαδικασία?
Έχω πει και άλλοτε τι κερδίζουμε αλλα εν συντομία θα πω οτι το μοναδικό πράμα που κερδίζουν αυτοι και αυτοί που κάνουν αυτά και αυτά δεν είναι παρα ικανοποίηση του Εγωισμού. Αυτό νομίζω είναι ολοφανερο απ την αρχή ως το τέλος και αυτού και πολλών άλλων θεμάτων. Εκει που οργιάζουν τα εγώ σαφώς και δε γινεται να υπάρξει ούτε διάλογος, ουτε αλλαγή ούτε ανταλλαγή απόψεων. Κατα τα άλλα κάποιοι φοβούνται να κοιτάξουν περά απ τον εγωισμό τους και κάπιοι άλλοι όχι. Ο μονοφθαλμος όπου βλέπει φως κρατάει το σκοτάδι και ο εγωιστής όπου βλέπει φως παίρνει μετρα να δει αν τον χωράει..
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
It is not the spoon that bends.. It is yourself.."
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2009 17:02:21
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2009 17:05:36
quote:
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα!!!!!!
Ούτε κρινόμαστε ούτε εξετάσεις δίνουμε.......πίστεψέ με!
Τι να πούμε ρε europaios.
Διαβάζω αυτά που γράφεις και δεν βρίσκω το λόγο να ανοίξω συζήτηση μαζί σου.
Αν διαπιστώσω κάποια διαλλακτικότητα εκ μέρους σου και κάποια μορφής ταπεινότητα σε οτι αφορά το ``ξερόλα`` θα το σκεφτώ..![]()
quote:
pyramid:
europaios - Σκοτίστηκα αν μπορείς, ή αν θέλεις να διαβάσεις!....."λίαν επιεικώς".
Δεν είναι έτσι φιλαράκο..
Καταντά εκνευριστικό.
Και ξέρεις εντάξει στο ``μύθος και θρησκεία`` αντε ολοι στο ιδιο καζάνι βράζετε εκεί αλλά οχι και εδώ ρε φιλαράκο.
Εάν θέλεις λοιπόν να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και να γίνεσαι ευχάριστος, κατανοητός και κυρίως επιθυμητός θα πρέπει να γράφεις με τον τρόπο που γράφουμε ολοι.
Τώρα αν μας λές οτι ``σκοτίστηκες`` είναι σαν να μας λές οτι μας γράφεις στα π@#$$##@ια σου...
Edited by - allzzaro on 11/07/2009 20:05:47