- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δεν απάντησε στα στοιχεία που του παρουσίασα.....η συνήθης τακτική των ήδη γνωστών μας Χριστιανομάχων.
quote:
macedon:
Αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό αυτοί που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου να λένε στους άλλους "Ξύπνα".Είναι εντυπωσιακό αυτοί που λατρεύουν τον εβραίο θεό των τσοπάνηδων της ασιατικής ερήμου να την ονομάζουν "ελληνική θρησκεία".
Είναι εντυπωσιακό αυτοί που θεωρούν σαν λόγο του θεού κείμενα αγνώστων συγγραφέων του 3ου-5ου αιώνα που ενσωμάτωσαν μέσα ό,τι υπήρχε στις παλαιότερες θρησκείες να μιλούν για παλαιούς θεούς.
Είναι εντυπωσιακό αυτοί που πιστεύουν ό,τι ανοησία τους ταϊζουν οι καθοδηγητές τους και οι πνευματικοί τους, να μιλάνε για έρευνα.
Είναι προκλητικό οι ελληνομάχοι, αυτοί που αρνήθηκαν, πολέμησαν, σταύρωσαν, βασάνισαν τον ελληνισμό να μιλάνε για Ελληνες.
Είναι τέλος γελοίο, αυτοί που ποτέ τους δεν άνοιξαν ένα βιβλίο να κατηγορούν τους άλλους για "πνευματική τεμπελιά".
Αλλά είναι χριστιανοί. Οπότε, όλα τα παραπάνω απλά τους χαρακτηρίζουν.
Φίλε Rostar, το θέμα του ανηλεούς διωγμού των Ελλήνων και του Ελληνισμού από τους οπαδούς της ασιατικής λαίλαπας έχει συζητηθεί στο αντίστοιχο θέμα "Χριστιανισμός: Ο μη μεθ'εμού...φωτιά και τσεκούρι", όπου μπορείς να βρεις όλη τη νομοθεσία των διωγμών αλλά και τα βασανιστήρια των Ελλήνων, από τον ανισόρροπο Κωνσταντίνο μέχρι την υποχρεωτική καθιέρωση της χριστιανικής βάφτισης από τον Ιουστινιανό.
Nαι.... φέρε μας και εσύ τα διατάγματα που κάθε τόσο επαναλαμβάνονταν, αφού δεν εφαρμόστηκαν παρά στο ελάχιστο και σε απομακρυσμένες από την πρωτεύουσα περιοχές, όπου ο αυτοκράτορας δεν μπορούσε να ελέγξει και όπου τα περισσότερα αναφερόντουσαν στους αιρετικούς και όχι στους ειδωλολάτρες, αφού αυτοί όπως ο ίδιος ο Ιουλιανός ο Παραβάτης μας ενημέρωσε μέσα από το έργο του δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα......Ποιος να πίστευε στον Άρη και στην Αφροδίτη?
Εξάλλου τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Αράβων! μας τον παρουσίασες, μέσα από τις ασυναρτησίες του μεγάλου δημοσιογράφου και καμία σχέση με την ιστορία Ρασσιά!, ως πόλεμο των Βυζαντινών κατά των ειδωλολατρών Ελλήνων!.....φέρε μας τώρα και τα διατάγματα κατά των αιρετικών ως διατάγματα κατά των Ελλήνων....έλα θα σε βοηθήσει κι ο macedon!
Στα ψέματα στις διαστρεβλώσεις και τις συκοφαντίες είναι πρώτος !!!!
Οι Έλληνες πολύ γρήγορα έδιωξαν την ειδωλολατρία και ασπάστηκαν την αληθινή θρησκεία την οποία και διέδωσαν παντού.
Οι Ναοί οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες μας ενημερώνουν ότι είχαν εγκαταλειφθεί!.....ενώ οι αρχαίοι φιλόσοφοι την ειρωνεύονταν και απορούσαν με τους συμπατριώτες τους!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
macedon
Είναι εντυπωσιακό αυτοί που λατρεύουν τον εβραίο θεό των τσοπάνηδων της ασιατικής ερήμου να την ονομάζουν "ελληνική θρησκεία".
Σου κάθεται στο λαιμό ε;; Ε, θα το καταπιείς και εσύ, όπως και οι άλλοι οπαδοί του τραγοπόδαρου και της συμμορίας των παθιασμένων για αίμα και σεξ θεών σας.
quote:
macedon
Είναι εντυπωσιακό αυτοί που θεωρούν σαν λόγο του θεού κείμενα αγνώστων συγγραφέων του 3ου-5ου αιώνα που ενσωμάτωσαν μέσα ό,τι υπήρχε στις παλαιότερες θρησκείες να μιλούν για παλαιούς θεούς.
Αμ και το άλλο;;
Ορισμένοι θεωρούν ως κείμενα Ελλήνων αρχαίων συγγραφέων κείμενα για τα οποία δεν υπάρχει κανένα πρωτότυπο που να πιστοποιεί την γνησιότητά τους και, τα πλέον πρόσφατα αντίγραφα που έχουμε είναι 800 ή/και 1000 ετών μεταγενέστερα. Αυτό δεν σε παραξενεύει;;
quote:
macedon
Είναι προκλητικό οι ελληνομάχοι, αυτοί που αρνήθηκαν, πολέμησαν, σταύρωσαν, βασάνισαν τον ελληνισμό να μιλάνε για Ελληνες.
Μακάρι να ήσουν και εσύ σαν και αυτούς τους "ελληνομάχους" που λες. Το γεγονός πως εσύ σήμερα χρησιμοποιείς τη γλώσσα, για την οποία οι ίδιοι πολέμησαν, και τους κατηγορείς το οφείλεις ΜΟΝΟ σε αυτούς.
Αλλά εσύ είσαι με τους σκοταδιστές των Παρισίων και με εκείνους που έσερναν στα μποντρούμια τον Κολοκοτρώνη και τους κατηγόρους του μπαρμπαγιάννη, ….. το ξέχασα μωρέ!
quote:
macedon
Είναι τέλος γελοίο, αυτοί που ποτέ τους δεν άνοιξαν ένα βιβλίο να κατηγορούν τους άλλους για "πνευματική τεμπελιά".
Σαν και αυτά που διαβάζεις εσύ;; Να τα χαίρεσαι και να τα δώσεις και στο γιαπετ!!
quote:
macedon
Αλλά είναι χριστιανοί. Οπότε, όλα τα παραπάνω απλά τους χαρακτηρίζουν.
Ναι, είναι Χριστιανοί. Σαν και τους Χριστιανούς που τότε, αντί να κοιτάξουν πώς να σώσουν το τομάρι τους και να το παίζουν και έξυπνοι, προτίμησαν να πολεμήσουν έτσι ώστε εσύ σήμερα να ζεις σε ένα ελεύθερο κράτος και να μπορείς άνετα να τους ρίχνεις τόνους λάσπη και βρωμιές.
Βέβαια, δεν είσαι και καμιά πρωτοτυπία. Σαν και του λόγου σου υπήρχαν και τότε, υπάρχουν και σήμερα ("λαμπρό" παράδειγμα η αφεντιά σου) και, δυστυχώς, θα υπάρχουν και στο μέλλον.

Να σας κάνω το χατήρι, οπαδοί του ...ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!... (μήπως είναι κι αυτό αναμετάδοση αγαπητοί;)
Δεν είμαι κάποιος γνωστός με άλλο nick name. Είμαι παλιό μέλος στο Esoterica. Αν σας πέταξα κατακέφαλα κάποια κείμενα του αγωνιστή Ρασσιά, είναι επειδή έτυχε να περάσω από τους Δελφούς και να δω στην είσοδο του Ιερού Χώρου, μια βέβηλη πλάκα με ένα σταυρό για τον ανύπαρκτο ιστορικά Εβραίο, που εσείς αποκαλείται Υιό του Θεού σας.
Μου την έδωσε κατακέφαλα για την προσβολή του χώρου, όπως που την έδωσε κατακέφαλα βλέποντας για μιαν ακόμη φορά, τα γλυπτά με τα κομμένα γεννητικά όργανα και τα σπασμένα στήθη, από τα φανατισμένα στίφη των σκοταδιστών, που καθοδηγούσε το άντρο του σκότους που αποκαλείτε (άκουσον άκουσον!...) Βυζαντινό “Ελληνισμό”.
Μου την έδωσε κατακέφαλα, που είχα στα χέρια μου κι ένα περιοδικό με απεικόνιση του ναού κάποιας «Παναγίας Αθηνιώτισσας» χτισμένου μέσα στον Παρθενώνα (έτσι τον διασώσατε Ευρωπαίε;…)
Αλλά, ξέχασα, …το ένα τρίτο της θρησκείας σας είναι το περιστεράκι που συμβολίζει το "Άγιο Πνεύμα"... οπότε είπατε να χτίσετε το ναό σας μέσα στο ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για να ξορκίσετε τους μολυσμένους παγανιστές, από τα δαιμόνια τους!...
Το πόση σχέση έχετε βέβαια με το Πνεύμα, που ενστάλαξε στην Ανθρωπότητα η Κλασσική Ελλάδα, πριν επιπέσει επ' αυτής το ΜΑΥΡΟ ΡΑΣΟ, είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος...
Ας αρχίσω όμως απ' την αρχή.
Για εκείνες τις χρονολογίες με τα Βυζαντινά Διατάγματα Καταστροφής της πατρίδας μου, από τα ανθρωπόμορφα τέρατα της Nova Roma, έχεις να πεις κάτι Ευρωπαίε;... Μήπως είναι ψέμματα;....
Για την Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη, έχεις να πεις κάτι;...Το κάνουμε γαργάρα αυτό έτσι… και βαφτίζουμε τη βοήθεια που ζήτησαν οι Ανυπότακτοι Έλληνες (ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΙΤΙΑ ΣΦΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΤΗΝΗ) από τους Άραβες σαν "απελευθέρωση" της Κρήτης.
Όπως "απελευθέρωσε" και την Ελλάδα μας ο αλήτης Αλάριχος, τη προτροπή του Μεγάλου Κτήνους Θεοδοσίου...
Μήπως έχεις να πεις κάτι για την Υπατία (για την οποία δεν πρόλαβα να ρίξω σχετικό σεντόνι, που λέει κι ο Αποδυτηριάκιας...) και τον μαρτυρικό της θάνατο από τον "Άγιο Κύριλλο" της θρησκείας σας;... Μήπως έχεις να πεις κάτι για τους ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ των Εθνομαρτύρων ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ από τον πατριάρχη της μεγαλύτερης πόλης στη Ρωμανία κι άλλων δεκαοκτώ μητροπόλεων της θρησκείας του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Βασιλέως των Ιουδαίων;...
Αυτού που αποτελεί μια απομίμηση του Απολλωνίου του Τυαννέος κατά πάσα πιθανότητα…
Αυτοί ήταν που πολέμησαν για να ελευθερωθούμε ρε ψηλέ. Αυτοί ήταν που δεν λογάριασαν το τομάρι τους;… Όσο για τα ότι θα μας κάτσει στο λαιμό, μην παίρνεις όρκο μεγάλε. Πλάκα κάνουμε μαζί σας γιατί της πλάκας είστε πλέον. Το μέλλον θα σας σαρώσει, είτε σας κάθεται στο λαιμό είτε όχι και τώρα δεν υπάρχουν εκείνα τα ανδρείκελα οι Γιουτπράδες και οι Θεοδόσιοι να μας κάνουν ντα… Ούτε φοβόμαστε. Αυτό πάρ’ το πολύ σοβαρά. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΑΝΕ ΤΕΤΑΡΤΑΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΤΕ Ε[ΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…
Οπότε καλμάρισε αγόρι μου. Απόλαυσε το ερωτικό κάλεσμα του καλοκαιριού κι άσε τη σκληράδα.
Ακούστε μάγκες…
Δεν έχω σκοπό να μπω σε διάλογο μαζί σας. Απλά ήθελα να σας τσιγκλήσω λιγάκι.
Είναι χάσιμο χρόνου (πολύτιμος για τη δουλειά μου και τα εισοδήματά μου) το να προσπαθεί κάποιος ν’ ανοίξει διάλογο με Χριστιανούς. Θυμίζει αυτό που λένε «για τον αράπη και το σαπούνι»…
Συνεχίστε να λατρεύετε το Θεό σας (ανεξιθρησκία έχουμε πλέον στη χώρα μας) όπως τον λατρεύουν στη χώρα μας και οι Μουσουλμάνοι και οι Ιουδαϊστές και οι Βουδιστές και όποιοι άλλοι κάνουν κέφι να στήσουν μια Θρησκεία.
Ευτυχώς, ακόμη κι αν χρειάστηκε να περάσουν χιλιετίες το Ελληνικό Πνεύμα, αργά και σταθερά επανακτά τη θέση του στην ιεραρχία αξιών της Ανθρωπότητας, παρά το ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ…
Ευτυχώς το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ είναι πια νούμερο για επιθεώρηση… Ευτυχώς το μάθημα των Θρησκευτικών (βλέπε Χριστιανική Κατήχηση) είναι προαιρετικό και μεταλλαγμένο σε διδασκαλία περί Θρησκειών…
Ευτυχώς ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, αντίκειται στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ κι όσο και να χτυπιέστε Η ΕΥΡΩΠΗ, ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. Αργά αλλά σταθερά…
Όσο για το αν «γεμίζουμε ταξί…» που είπε κάποιος τρέχα γύρευε, δεν μας απασχολεί. Λογικό είναι έπειτα από 2000 χρόνια στο μπαλαούρο, να είμαστε λίγοι. Άλλωστε δεν παίζει και για στάνταρ, το να γίνουν εκλογές για το ποιο θρησκευτικό δόγμα θα σχηματίσει κυβέρνηση… αν και για ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙ ρε φίλε το βλέπω απίθανο, μην το παίξεις στοίχημα… θα είναι σα να ψάχνεις πολύ μεγάλη έκπληξη, με απόδοση περίπου στο 90 ή 100…ανάλογα με τον μπουκμαίηκερ…. Παίξτο καλύτερα για… εταιρεία με στόλο κάμποσων ταξί. Εκτός κι αν τόσο πολύ κίτρινο σε χαλάει…
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ (κι είμαστε πολλοί, πολλοί περισσότεροι απ’ όσο φαντάζεστε και με πολύ μεγαλύτερη επιρροή από όσο υποπτεύεστε, αλλιώς δεν θα περνούσε το σενάριο…) ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΦΟΥΜΕ ή ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΟΥΜΕ (χωρίς να είναι αναγκασμένοι οι συγγενείς μας ν’ ακούνε έναν μαυρορασοφόρο που ικετεύει ώστε να αναπαυθούμε «εν κόλποις Αβραάμ»… (Ήμαρτον, που λέει κι ο Γεωργίου!...)
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΞΥΝΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ… ΤΙΦΟΖΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
Έπειτα από χιλιετίες τρόμου, ας μας επιτραπεί να κάνουμε λιγουλάκι και το κέφι μας. Ανθρώπινο είναι ρε παιδιά. Η εποχή μας είναι πολυπολιτισμική και με Συνταγματική Κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων, για να κάνω και το κέφι εκείνου του τρέχα γύρευε…
Εξ΄άλλου ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ (ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ… ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΛΑΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ). Δεν μας χαλάει η ιδιαιτερότητά σας. Το υπό συγκρότηση ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστατεύει και τα δικαιώματα των ιδιαιτεροτήτων!...
Ευτυχώς έχουμε φτάσει σε εποχές όπου το να δηλώνεις Αντι-Χριστιανός, δεν επισύρει ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, όπως στο «πολιτισμένο» Βυζάντιο, εκτός κι αν είναι κι αυτό μια από τις ανυπόληπτες ιστορικά πεποιθήσεις του Ρασσιά… οπότε πάω πάσο.
Ευτυχώς, έχουμε φτάσει σε εποχές, που ένας νέος μπορεί να «φτιάχνεται» με IRON MAIDEN, με MADONNA (και μόνο για τη χρήση του συγκεκριμένου ονόματος, σε συνδυασμό με την εικόνα που πλασάρει, τη λατρεύω…αν και φίλος του hard rock και heavy metal), με ROTTING CHRIST, με DAEMONIA NYMPHE, με BLACK SABBATH, με AGATHODAIMON και με THERION ή με ACTIVE MEMBER και ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ χωρίς να κινδυνεύει να χτιστεί σε κανένα μαντρότοιχο της βασιλεύουσας… ή να αποτελέσει προσάναμμα σε κάποιο τζάκι ευγενούς σταυροφόρου ιππότη.
Όλα αυτά είναι μικρά κομματάκια, που κάποια μέρα, έστω κι αν χρειαστεί να περάσουν καμιά διακοσαριά χρονάκια ακόμη, θα συμπληρώσουν το puzzle που θα αποτελεί τον απείρου κάλλους πίνακα με τίτλο «Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΒΡΟΓΧΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΡΑΣΟΥ».
Μέχρι εδώ παλληκάρια μου.
Μου έμειναν λίγες μέρες διακοπών ακόμη, με περιμένει ένα Marketing Plan, πού όσο προσπαθώ να το απωθήσω τόσο περισσότερο μου «θραύει τους όρχεις»
Βέβαια με τη βοήθεια του Ελληνικού Ήλιου, της θάλασσας, του έρωτα με την γυναίκα μου πάνω στην αμμουδιά, με τα υπέροχα cocktails ενός απίθανου μπάρμαν και τις πρωινές εξορμήσεις μου με τη μοτοσυκλέτα μου για να απολαύσω την ανατολή του Σείριου πίνοντας ένα καθαρό σκωτσέζικο 15άρι, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Εύχομαι το ίδιο για όλους σας κι αν κάποια στιγμή τσιτώθηκαν τα νεύρα… νερό κι αλάτι!...
Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΖΕΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ!
Χωρίς Ελπίδα, χωρίς Ζωή παρά μόνο Φόβο και Πόνο
Χωρίς Τροφή, χωρίς Αγάπη…Εδώ παρίσταται μόνο η Απληστία!
(Iron Maiden - Fear Of The Dark (1992)/Childhood's End)
ότι αυτά που γράφεις,έχουν γίνει ...γραφικα εδώ μέσα...Ειδικά για τον
αγωνιστή Ρασσια, της πολυθρόνας και του φραπέ, τι να πω;Ποιός τον
πληρώνει και τον συντηρεί ξέρεις;
Για να μιλάμε για .....ανεξάρτητες φωνές και ελληνικές...Αυτή η χώρα,
φίλ, είναι η Ελλάδα και όσοι ζούν εδώ, πολέμησαν αυτοί και οι
πρόγονοι μας για να λέγονται Έλληνες και να έχουν τα δικά τους ήθη
κι έθιμα....¨Οσοι προσπάθησαν να τους τα πάρουν είδαν την λυσσαλέα
αντίδραση και το ακαταπόνητο σθένος τους,υπερ βωμών και εστιών....
Αυτή η Ελλάδα, σήμερα πιστεύει στον μόνο Θεό και τον Υιό Αυτού.
Ιησού Χριστό, που μίλησε για τη δόξα της Ελλάδας, στα χρόνια του...
Ανέφερες τον Απόλλωνα τον Τυανέα...Το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Καλά ρε φιλε, ένα βιβλίο,που με ψέματα για να αρέσει σε αυτην που το παράγγειλε έχουμε,που το έγραψε ένας αυλικός κι έφτιαξε κι ιστορία και άνθρωπο ιδανικό, όπως λέτε τον Τυανέα;
Τον ξέρατε τον άνθρωπο;
Χάθηκε...Αν ήταν προσωπικότητα δεν θα τον ξέραμε, όπως άλλους;
Αν μπορείς, μόνο, όχι φανατισμούς, να χαρείς....Νοιώθω παππούς
και με πιάνουν οι ..αναμνήσεις...
quote:
europaios2Το αποτέλεσμα! το υπεραπλουστεύει και όχι εγώ! Οι Έλληνες δεν είχαν καταλάβει ότι ήσαν ομοεθνείς!
Αυτό το είχαν καταλάβει ήδη κατά τη διάρκεια της Γεωμετρικής περιόδου και στην πρώιμη αρχαϊκή.
quote:
europaios2ή δεν τους ένοιαζε!
Οι πολυάριθμοι εμφύλιοι πόλεμοι που έχει καταγράψει η ιστορία για πλείστα έθνη, υποδεικνύει ότι η γνώση της κοινής καταγωγής δεν αρκεί για να αποτρέψει τους διχασμούς και τις αδελφοκτόνες τριβές στα μέλη τους. Πού το περίεργο λοιπόν?
quote:
europaios2Και όταν στη θρησκεία σου ο ένας Θεός σου προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου!.....τι άλλο θα έκανε αυτός που λάτρευε αυτόν το Θεό?
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι ας πούμε οι καρπαζιές της Αθηνάς προς την Αφροδίτη κατά τον Τρωικό πόλεμο οδηγούσαν τους Ελληνες στις μεταξύ τους προστριβές και όχι π.χ. ο οικονομικός-εμπορικός ανταγωνισμός και άλλα ρεαλιστικά αίτια? Πρωτοφανής άποψη ειλικρινά...
quote:
europaios2Εδώ έχουμε όπως το λες κοινωνικοπολιτικά αίτια και όχι ΦΥΛΕΤΙΚΑ! έχει διαφορά δε νομίζεις?..... και από την άλλη οι πόλεμοι αυτοί προήρθαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες!
Γιατί ποιος είπε ότι τα αίτια των αρχαίων ελληνικών εμφύλιων εχθροπραξιών ήταν φυλετικά? Ξαναδιάβασε τι έγραψα για τα αίτιά τους. Ολοι οι πόλεμοι προέχρονται από ιδιαίτερες συνθήκες. Θα έλεγα ότι αοριστολογείς επικίνδυνα...
quote:
europaios2Τόσο το 1824 όσο και το 1948 οι εμφύλιοι πόλεμοι έρχονται αμέσως μετά από την απελευθέρωση! όπου όλοι θέλουν να κάτσουν στην καρέκλα! Στην αρχαία Ελλάδα έχουμε φυλετικούς πολέμους όπου παρά την κοινή καταγωγή, οι Κορίνθιοι για παράδειγμα πάνε να καταλάβουν την Κέρκυρα....δεν έχουμε ούτε κοινωνικοπολιτικά αίτια, ούτε απόρροια απελευθέρωσης! Έλληνες πήγαν να σκλαβώσουν Έλληνες!
Τόσο το 1824 όσο και κατά τους Βυζαντινούς εμφύλιους πολέμους αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο του 1948 δεν πήγαν Έλληνες να σκλαβώσουν Έλληνες! αλλά να αρπάξουν την καρέκλα! ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!
Μου παρουσιάζεις κίνητρα και στόχους των εμπόλεμων παρατάξεων ξεφεύγοντας από την ουσία, δηλαδή την ύπαρξη εμφύλιων συγκρούσεων και επί χριστιανισμού (άρα η ένωση λόγω χριστιανικής θρησκείας "χάλασε" κάποιες φορές). Για το υποτιθέμενο "σκλάβωμα" που επιχείρησαν οι Κορίνθιοι επί των Κερκυραίων, ευθύνεται η αδυναμία της "εθνικής" θρησκεία και όχι ο εμπορικός ανταγωνσιμός? Μιλάμε σοβαρά τώρα?
quote:
europaios2Τότε γιατί όσοι εξισλαμίστηκαν Τούρκευσαν?
Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνολικά χιλιαδες Ελληνες Μουσουλμάνοι στη Θράκη, στην Κω, στη Ρόδο ακόμα και στον Πόντο και στη Συρία. Εγώ είχα γνωρίσει και στο στρατό.
Αλλωστε κι εσύ πιο κάτω παραδέχεσαι ότι...Και όχι μόνο! πολλές επαναστάσεις των Ελλήνων πνίγηκαν στο αίμα από Έλληνες που ήσαν αρχηγοί Τουρκικών στρατευμάτων οι οποίοι όμως είχαν εξισλαμισθεί!.
Συνεπώς δεν έχει καθολική ισχύ η εξίσωση που υποστήριξες πιο πάνω.
quote:
europaios2Έτυχε ξε-έτυχε αυτή είναι η πραγματικότητα!
Χμμ...δεν έπιασες το σκεπτικό μου όμως...
quote:
europaios2θα διαφοροποιηθώ προς το τέλος όπου αυτά συνέβησαν από τα μέσα περίπου του 17ου αιώνα και μετά!....ποιο πριν δεν υπήρχε καμία ανεκτικότητα...ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστη!
Βεβαίως υπήρχε ανεκτικότητα πολύ πριν τον 17ο αιώνα σε σημαντικό βαθμό για τα standards της εποχής, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Μωάμεθ ο Πορθητής καθόρισε τα προνόμια του χριστιανικού κλήρου αλλά και με την επανεγκατάσταση των Βυζαντινών στην Πόλη που είχαν διαφύγει πριν την πτώση της, την οποία και επέτρεψε.
quote:
europaios2Δεν ήταν το ίδιο! Δε μείναμε 400 χρόνια σκλαβωμένοι στους Πέρσες!!!!
Δεν είναι το ίδιο αλλά αποτελεί παράδειγμα ενότητας (αν και όχι καθολικής) των Ελλήνων σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της αρχαίας ιστορίας τους. Διότι αν οι Πέρσες είχαν καταλάβει την Ελλάδα, ολόκληρη η ιστορία της καθώς και του δυτικού κόσμου ενδεχομένως θα ήταν πολύ διαφορετική. Εχει όμως νόημα να αποδίδουμε την επιτυχία στην "εθνική" θρησκεία και όχι σε ρεαλιστικότερους παράγοντες όπως π.χ. ο καλύτερος ελληνικός εξοπλισμός, η στρατηγική, το ηθικό, ακόμα και η τύχη ως ένα βαθμό (τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα αν δεν καταστρέφονταν από τις καταιγίδες τα πλοία του Μαρδόνιου στον Αθω)?
quote:
europaios2το να τον βρίζουμε όμως και να γράφουμε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο ποιον εξυπηρετεί?....τους φίλους? τους εχθρούς της Ελλάδας?....ή τίποτα από τα δύο?.....ποια είναι η γνώμη σου?
Χαλάρωσε. Ενα άρθρο ή βιβλίο που μπορεί με ανακριβείς πληροφορίες να καταλογίζει ευθύνες στο χριστιανισμό, δεν επηρεάζει ούτε εξυπηρετεί κανέναν πέρα από αυτόν που το πουλάει και βγάζει λεφτά. Δεν καθορίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις σχέσεις της με άλλα κράτη...οι ιστοσελίδες και τα περιοδικά.

quote:
Rostar:
θέλετε να μιλήσω, λοιπόν...Να σας κάνω το χατήρι, οπαδοί του ...ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!... (μήπως είναι κι αυτό αναμετάδοση αγαπητοί;)
Δεν είμαι κάποιος γνωστός με άλλο nick name. Είμαι παλιό μέλος στο Esoterica. Αν σας πέταξα κατακέφαλα κάποια κείμενα του αγωνιστή Ρασσιά, είναι επειδή έτυχε να περάσω από τους Δελφούς και να δω στην είσοδο του Ιερού Χώρου, μια βέβηλη πλάκα με ένα σταυρό για τον ανύπαρκτο ιστορικά Εβραίο, που εσείς αποκαλείται Υιό του Θεού σας.
Μου την έδωσε κατακέφαλα για την προσβολή του χώρου, όπως που την έδωσε κατακέφαλα βλέποντας για μιαν ακόμη φορά, τα γλυπτά με τα κομμένα γεννητικά όργανα και τα σπασμένα στήθη, από τα φανατισμένα στίφη των σκοταδιστών, που καθοδηγούσε το άντρο του σκότους που αποκαλείτε (άκουσον άκουσον!...) Βυζαντινό “Ελληνισμό”.
Μου την έδωσε κατακέφαλα, που είχα στα χέρια μου κι ένα περιοδικό με απεικόνιση του ναού κάποιας «Παναγίας Αθηνιώτισσας» χτισμένου μέσα στον Παρθενώνα (έτσι τον διασώσατε Ευρωπαίε;…)
Αλλά, ξέχασα, …το ένα τρίτο της θρησκείας σας είναι το περιστεράκι που συμβολίζει το "Άγιο Πνεύμα"... οπότε είπατε να χτίσετε το ναό σας μέσα στο ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για να ξορκίσετε τους μολυσμένους παγανιστές, από τα δαιμόνια τους!...
Το πόση σχέση έχετε βέβαια με το Πνεύμα, που ενστάλαξε στην Ανθρωπότητα η Κλασσική Ελλάδα, πριν επιπέσει επ' αυτής το ΜΑΥΡΟ ΡΑΣΟ, είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος...
Ας αρχίσω όμως απ' την αρχή.
Για εκείνες τις χρονολογίες με τα Βυζαντινά Διατάγματα Καταστροφής της πατρίδας μου, από τα ανθρωπόμορφα τέρατα της Nova Roma, έχεις να πεις κάτι Ευρωπαίε;... Μήπως είναι ψέμματα;....
Για την Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη, έχεις να πεις κάτι;...Το κάνουμε γαργάρα αυτό έτσι… και βαφτίζουμε τη βοήθεια που ζήτησαν οι Ανυπότακτοι Έλληνες (ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΙΤΙΑ ΣΦΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΤΗΝΗ) από τους Άραβες σαν "απελευθέρωση" της Κρήτης.
Όπως "απελευθέρωσε" και την Ελλάδα μας ο αλήτης Αλάριχος, τη προτροπή του Μεγάλου Κτήνους Θεοδοσίου...
Μήπως έχεις να πεις κάτι για την Υπατία (για την οποία δεν πρόλαβα να ρίξω σχετικό σεντόνι, που λέει κι ο Αποδυτηριάκιας...) και τον μαρτυρικό της θάνατο από τον "Άγιο Κύριλλο" της θρησκείας σας;... Μήπως έχεις να πεις κάτι για τους ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ των Εθνομαρτύρων ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ από τον πατριάρχη της μεγαλύτερης πόλης στη Ρωμανία κι άλλων δεκαοκτώ μητροπόλεων της θρησκείας του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Βασιλέως των Ιουδαίων;...
Αυτού που αποτελεί μια απομίμηση του Απολλωνίου του Τυαννέος κατά πάσα πιθανότητα…
Αυτοί ήταν που πολέμησαν για να ελευθερωθούμε ρε ψηλέ. Αυτοί ήταν που δεν λογάριασαν το τομάρι τους;… Όσο για τα ότι θα μας κάτσει στο λαιμό, μην παίρνεις όρκο μεγάλε. Πλάκα κάνουμε μαζί σας γιατί της πλάκας είστε πλέον. Το μέλλον θα σας σαρώσει, είτε σας κάθεται στο λαιμό είτε όχι και τώρα δεν υπάρχουν εκείνα τα ανδρείκελα οι Γιουτπράδες και οι Θεοδόσιοι να μας κάνουν ντα… Ούτε φοβόμαστε. Αυτό πάρ’ το πολύ σοβαρά. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΑΝΕ ΤΕΤΑΡΤΑΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΤΕ Ε[ΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…
Οπότε καλμάρισε αγόρι μου. Απόλαυσε το ερωτικό κάλεσμα του καλοκαιριού κι άσε τη σκληράδα.
Ακούστε μάγκες…
Δεν έχω σκοπό να μπω σε διάλογο μαζί σας. Απλά ήθελα να σας τσιγκλήσω λιγάκι.
Είναι χάσιμο χρόνου (πολύτιμος για τη δουλειά μου και τα εισοδήματά μου) το να προσπαθεί κάποιος ν’ ανοίξει διάλογο με Χριστιανούς. Θυμίζει αυτό που λένε «για τον αράπη και το σαπούνι»…
Συνεχίστε να λατρεύετε το Θεό σας (ανεξιθρησκία έχουμε πλέον στη χώρα μας) όπως τον λατρεύουν στη χώρα μας και οι Μουσουλμάνοι και οι Ιουδαϊστές και οι Βουδιστές και όποιοι άλλοι κάνουν κέφι να στήσουν μια Θρησκεία.
Ευτυχώς, ακόμη κι αν χρειάστηκε να περάσουν χιλιετίες το Ελληνικό Πνεύμα, αργά και σταθερά επανακτά τη θέση του στην ιεραρχία αξιών της Ανθρωπότητας, παρά το ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ…
Ευτυχώς το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ είναι πια νούμερο για επιθεώρηση… Ευτυχώς το μάθημα των Θρησκευτικών (βλέπε Χριστιανική Κατήχηση) είναι προαιρετικό και μεταλλαγμένο σε διδασκαλία περί Θρησκειών…
Ευτυχώς ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, αντίκειται στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ κι όσο και να χτυπιέστε Η ΕΥΡΩΠΗ, ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. Αργά αλλά σταθερά…
Όσο για το αν «γεμίζουμε ταξί…» που είπε κάποιος τρέχα γύρευε, δεν μας απασχολεί. Λογικό είναι έπειτα από 2000 χρόνια στο μπαλαούρο, να είμαστε λίγοι. Άλλωστε δεν παίζει και για στάνταρ, το να γίνουν εκλογές για το ποιο θρησκευτικό δόγμα θα σχηματίσει κυβέρνηση… αν και για ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙ ρε φίλε το βλέπω απίθανο, μην το παίξεις στοίχημα… θα είναι σα να ψάχνεις πολύ μεγάλη έκπληξη, με απόδοση περίπου στο 90 ή 100…ανάλογα με τον μπουκμαίηκερ…. Παίξτο καλύτερα για… εταιρεία με στόλο κάμποσων ταξί. Εκτός κι αν τόσο πολύ κίτρινο σε χαλάει…
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ (κι είμαστε πολλοί, πολλοί περισσότεροι απ’ όσο φαντάζεστε και με πολύ μεγαλύτερη επιρροή από όσο υποπτεύεστε, αλλιώς δεν θα περνούσε το σενάριο…) ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΦΟΥΜΕ ή ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΟΥΜΕ (χωρίς να είναι αναγκασμένοι οι συγγενείς μας ν’ ακούνε έναν μαυρορασοφόρο που ικετεύει ώστε να αναπαυθούμε «εν κόλποις Αβραάμ»… (Ήμαρτον, που λέει κι ο Γεωργίου!...)
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΞΥΝΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ… ΤΙΦΟΖΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
Έπειτα από χιλιετίες τρόμου, ας μας επιτραπεί να κάνουμε λιγουλάκι και το κέφι μας. Ανθρώπινο είναι ρε παιδιά. Η εποχή μας είναι πολυπολιτισμική και με Συνταγματική Κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων, για να κάνω και το κέφι εκείνου του τρέχα γύρευε…
Εξ΄άλλου ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ (ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ… ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΛΑΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ). Δεν μας χαλάει η ιδιαιτερότητά σας. Το υπό συγκρότηση ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστατεύει και τα δικαιώματα των ιδιαιτεροτήτων!...
Ευτυχώς έχουμε φτάσει σε εποχές όπου το να δηλώνεις Αντι-Χριστιανός, δεν επισύρει ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, όπως στο «πολιτισμένο» Βυζάντιο, εκτός κι αν είναι κι αυτό μια από τις ανυπόληπτες ιστορικά πεποιθήσεις του Ρασσιά… οπότε πάω πάσο.
Ευτυχώς, έχουμε φτάσει σε εποχές, που ένας νέος μπορεί να «φτιάχνεται» με IRON MAIDEN, με MADONNA (και μόνο για τη χρήση του συγκεκριμένου ονόματος, σε συνδυασμό με την εικόνα που πλασάρει, τη λατρεύω…αν και φίλος του hard rock και heavy metal), με ROTTING CHRIST, με DAEMONIA NYMPHE, με BLACK SABBATH, με AGATHODAIMON και με THERION ή με ACTIVE MEMBER και ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ χωρίς να κινδυνεύει να χτιστεί σε κανένα μαντρότοιχο της βασιλεύουσας… ή να αποτελέσει προσάναμμα σε κάποιο τζάκι ευγενούς σταυροφόρου ιππότη.
Όλα αυτά είναι μικρά κομματάκια, που κάποια μέρα, έστω κι αν χρειαστεί να περάσουν καμιά διακοσαριά χρονάκια ακόμη, θα συμπληρώσουν το puzzle που θα αποτελεί τον απείρου κάλλους πίνακα με τίτλο «Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΒΡΟΓΧΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΡΑΣΟΥ».
Μέχρι εδώ παλληκάρια μου.
Μου έμειναν λίγες μέρες διακοπών ακόμη, με περιμένει ένα Marketing Plan, πού όσο προσπαθώ να το απωθήσω τόσο περισσότερο μου «θραύει τους όρχεις»
Βέβαια με τη βοήθεια του Ελληνικού Ήλιου, της θάλασσας, του έρωτα με την γυναίκα μου πάνω στην αμμουδιά, με τα υπέροχα cocktails ενός απίθανου μπάρμαν και τις πρωινές εξορμήσεις μου με τη μοτοσυκλέτα μου για να απολαύσω την ανατολή του Σείριου πίνοντας ένα καθαρό σκωτσέζικο 15άρι, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Εύχομαι το ίδιο για όλους σας κι αν κάποια στιγμή τσιτώθηκαν τα νεύρα… νερό κι αλάτι!...
Παραμύθια της Χαλιμάς σαν αυτά που μας έφερες για δήθεν πόλεμο των Βυζαντινών κατά των Ελλήνων της Κρήτης! και που χωρίς ίχνος ντροπής, αντί να παραδεχτείς τις ανοησίες που μας έφερες έρχεσαι και συνεχίζεις στο ίδιο βιολί!.....παλιός ξεπαλιός μπήκες στη θέση σου.......... 
Όσοι δε θέλουν το διάλογο, γιατί δεν τους συμφέρει φτιάχνουν σεντόνια copy-paste όπως εσύ! ώστε ο συνομιλητής τους να μην μπορεί να αντεπεξέλθει αφού το ξεσκέπασμα των ψευδών σας απαιτεί εργασία και παρουσίαση στοιχείων, τα οποία ποτέ δε φέρνετε! Και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!!!
Τη στιγμή που όμως ονομάζεις αγωνιστή τον Ρασσιά!!!!..... δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο....άντε καλά πλάνα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 26/08/2009 00:47:21
-Σωκράτης: Καλημέρα, Ιησού, έχω ακούσει τόσα για την θαυμαστή διδασκαλία σου. Με τον δικό μου σεμνό τρόπο είμαι ένας φιλόσοφος εδώ στην Αθήνα. Μου είπαν ότι έχεις μεγάλη σοφία και αυτό είναι εμφανές από τα πλήθη αυτών που σε ακολουθούν στους δρόμους. Αν έχεις δύο λεπτά καιρό, θα εκτιμούσα εάν με διαφώτιζες με τις απαντήσεις σου σε κάποια αινιγματικά προβλήματα που με βασανίζουν σε ολόκληρη τη ζωή μου.
-Ιησούς: Είμαι σαν ένας αλιέας ανδρών που αναζητεί ακολούθους. Φέρνω την αλήθεια του θεού σε όλη την ανθρωπότητα. Ψάξε και θα βρεις, ρώτα και θα λάβεις απάντηση, χτύπα και θα ανοιχτεί μπροστά σου.
-Σωκράτης: Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που πάντα κυριαρχούσε στη σκέψη μου. Αν και ήταν ανέκαθεν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αναζήτησή μου για την αλήθεια και το νόημα, είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις σου θα το βρεις πολύ πιο εύκολο και θα με θεωρήσεις έναν ανόητο ηλικιωμένο. Πάντα επιθυμούσα να ζήσω με τιμή και ευγένεια, αλλά φαίνεται ότι απλά σκόνταψα στη ζωή χωρίς καλά καλά να μάθω τι είναι τιμή και τι ευγένεια. Με την περιορισμένη μου αντίληψη, συχνά φαντάζει σε μένα ότι η ζωή, με όλη της την βιασύνη και φασαρία, πραγματικά δεν υποδεικνύει τίποτα. Πες μου σε παρακαλώ: Πως πρέπει να ζει ένας άνδρας, ποιος ο σκοπός της ζωής;
-Ιησούς: Να υπηρετείς και να λατρεύεις τον θεό.
-Σωκράτης: Ποιο θεό;
-Ιησούς: Υπάρχει μόνο ένας θεός.
-Σωκράτης: Ω! Θα έπρεπε να ζεις εδώ στην Αθήνα. Έχουμε αρκετούς για να διαλέξεις.
-Ιησούς: Υπάρχει μόνο ένα αληθινός θεός.
-Σωκράτης: Φυσικά. Και ποιος είναι αυτός;
-Ιησούς: Ο αληθινός θεός είναι Κύριος ο θεός.
-Σωκράτης: Ναι. Αλλά ποιος είναι Κύριος ο θεός; Ή τι είναι;
-Ιησούς: Είναι η απόλυτη σοφία, αγάπη, κατανόηση, ειρήνη, και έλεος. Είναι ο δημιουργός των Ουρανών και της Γης και όλων των πραγμάτων στο σύμπαν.
-Σωκράτης: Όλων των πραγμάτων;
-Ιησούς: Ναι, όλων των πραγμάτων. Είναι παντοδύναμος. Είναι ο κύριος και ελεγκτής και δημιουργός όλων των πραγμάτων. Ο πανταχού-παρών που τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να το γνωρίζει εκ των προτέρων.
-Σωκράτης: Δημιούργησε λοιμούς, πολέμους, θάνατο, τυρρανία και κακό;
-Ιησούς: Όχι. Αυτά τα πράγματα και όλα τα άλλα δεινά και τραγωδίες είναι του Σατανά, του πρίγκιπα του σκότους, ή από τις ανθρώπινες αδυναμίες και την σατανική φύση. Ο θεός είναι αγαθός και άκακος, μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτόν.
-Σωκράτης: Και ποιός στα καλά καθούμενα είναι ο Σατανάς; Σίγουρα θα πρέπει να είναι ένας θεός για να μπορεί να τιμωρεί με πανωλεθρίες το ανθρώπινο είδος. Παρ’ όλα αυτά είχες μόλις πει ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός. Επίσης είχες πει ότι όλες αυτές οι υπάρξεις προέρχονται από τον Θεό. Και τώρα λες ότι μόνο το καλό έρχεται από τον Θεό και όλο το κακό προέρχεται από κάποιον που λέγεται Σατανάς. Αυτά φαίνονται να είναι αντιφάσεις. Φοβάμαι πως η θρησκεία σου είναι μακράν πιο πολύπλοκη γι’ αυτό το παλιομυαλό να το καταλάβει. Παρ’ όλα αυτά θα είμαι ένας διψασμένος μαθητής και θα προσπαθήσω σκληρά να καταλάβω, αν όμως με βοηθήσεις. Σε παρακαλώ εξήγησε: ποιός είναι ο Σατανάς και πως μπορεί όλα τα πράγματα να προέρχονται από τον Θεό και όμως να μην προέρχονται από τον Θεό;
-Ιησούς: Ο Σατανάς είναι ένας εκπεσών άγγελος που είναι αισιόδοξος. Επαναστάτησε εναντίον του Θεού και θέλει να ανατρέψει όλες τις δημιουργίες του.
-Σωκράτης: Τι στο όνομα του Δία είναι ένας άγγελος;
-Ιησούς: Ο άγγελος είναι ένας άγγελος.
-Σωκράτης: Μα βέβαια, αυτή είναι μια ταυτότητα. Ο Σωκράτης είναι Σωκράτης. Αλλά βλέπεις δεν σημαίνει τίποτα σε εμένα, άπειρος όπως είμαι στη θρησκεία σου. Παρ’ όλο ότι είναι αλήθεια όσο αληθινό μπορεί να γίνει, δεν σχετίζεται σε κάτι που μπορώ να καταλάβω. Σύγκρινε το με κάτι που είμαι εξοικειωμένος.
-Ιησούς: Ένας άγγελος είναι ένας άγγελος.
-Σωκράτης: Σε παρακαλώ συγχώρα με για την άγνοια μου. Κατανόησε ότι δεν είμαι αυθεντία όπως είσαι εσύ. Δεν έχω δει ποτέ έναν άγγελο ούτε έχω ακούσει για έναν. Είμαι ενήμερος ότι είχες πολλά παράξενα οράματα όταν περιφερόσουνα για 40 ημέρες χωρίς φαγητό. Σε παρακαλώ πες μου πως είναι αυτοί οι άγγελοι.
-Ιησούς: Έχουν φτερά.
-Σωκράτης: Το ίδιο και οι σκνίπες. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
-Ιησούς: Μοιάζουν με ανθρώπους εκτός του ότι έχουν φτερά.
-Σωκράτης: Μα φυσικά, έπρεπε να το είχα καταλάβει. Είπες ότι μοιάζουν με τους ανθρώπους. Σε τι διαφέρουν από αυτούς;
-Ιησούς: Είναι πολύ ανώτεροι των ανθρώπων και δεν πεθαίνουν ποτέ.
-Σωκράτης: Πόσο ανώτεροι των ανθρώπων;
-Ιησούς: Πιο ενάρετοι και ισχυροί. Πολύ πιο ισχυροί.
-Σωκράτης: Είναι υπεράνθρωποι τότε.
-Ιησούς: Ναι. Απολύτως!
-Σωκράτης: Τότε είναι υπεράνθρωποι και αθάνατοι. Εμείς εδώ στην Αθήνα θα καλούσαμε αυτά τα όντα θεούς.
-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι ισχυρότερος από αυτά.
-Σωκράτης: Ομοίως είναι ο Ζευς, για μάς, ισχυρότερος από τους υπόλοιπους Ολύμπιους θεούς, αλλά οι υπόλοιποι είναι ακόμα κατ’ ευφημισμόν θεοί. Πώς θα όριζες τον θεό;
-Ιησούς: Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων. Είναι όλη η δύναμη, η γνώση, η σοφία και η επιτομή της δικαιοσύνης, του οίκτου, της συμπόνιας, της καλοσύνης και της ειρήνης.
-Σωκράτης: Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι όμως απαραίτητα σταθερές. Είναι απίθανο για έναν άνθρωπο να είναι δίκαιο, ειρηνικό και σπλαχνικό, όλα σε ένα παράδειγμα ή κατάσταση. Αν ένα άτομο ή ένα έθνος αξίζει τιμωρίας από το νόμο της δικαιοσύνης, πρέπει να τον τιμωρήσεις ή να διεξάγεις πόλεμο σ’ αυτούς, αλλά αυτή θα αποτελέσει παραβίαση του νόμου της ειρήνης ή του οίκτου. Κανένα όν δεν θα μπορούσε να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες γιατί αντιφάσκουν: δεν μπορούν να συνυπάρχουν μαζί μέσα σε ένα άτομο ταυτόχρονα. Είναι όπως ένας άνθρωπος να είχε γυρίσει ταυτοχρόνως αριστερά και δεξιά στην ίδια γωνία την ίδια στιγμή, ενώ παραμένει σώος και αβλαβής.
-Ιησούς: Ο Θεός κάνει θαύματα με μυστηριώδεις τρόπους.
-Σωκράτης: Φαίνεται ότι έχετε πολλούς θεούς όπως εμείς στην Αθήνα, μόνο που δεν τους αποκαλείς θεούς.
-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι πανίσχυρος.
-Σωκράτης: Τότε η μόνη διαφορά είναι ο βαθμός δύναμης;
-Ιησούς: Όχι. Ο Θεός είναι καλύτερος και ενάρετος από αυτούς. Η αμαρτία είναι απίθανη για αυτόν.
-Σωκράτης: Τι είναι αμαρτία;
-Ιησούς: Είναι μια πράξη ανυπακοής στον Θεό.
-Σωκράτης: Από αυτό καταλαβαίνω πως ο Θεός δεν είναι αμαρτία γιατί δεν μπορεί να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του. Αλλά από την στιγμή που η αμαρτία είναι απίθανη γι’ αυτόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σημάδι ικανοποίησης γι’ αυτόν απ’ ότι είναι για έναν βράχο σημάδι ικανοποίησης να μην μπορεί να κουνηθεί. Τι κάνουν αυτοί οι άγγελοι;
-Ιησούς: Κάνουν θελήματα για τον Θεό.
-Σωκράτης: Γιατί ο Θεός, αφού είναι πανίσχυρος, να χρειάζεται άλλους να κάνουν θελήματα γι’ αυτόν;
-Ιησούς: Έτσι του αρέσει.
-Σωκράτης: Τότε είναι οι σκλάβοι του.
-Ιησούς: Όχι, τον υπηρετούν πρόθυμα .
-Σωκράτης: Τι συμβαίνει αν δεν τον υπηρετήσουν πρόθυμα;
-Ιησούς: Υπάρχουν διάφοροι άγγελοι υπό τον Σατανά που επαναστάτησαν εναντίον του Θεού και απεβλήθησαν από τον παράδεισο σε αιώνια τιμωρία.
-Σωκράτης: Τί είναι ο παράδεισος;
-Ιησούς: Είναι ένα υπέροχο μέρος εκεί ψηλά στον ουρανό. Οι δρόμοι είναι στρωμένοι από χρυσό. Τα πάντα εκεί είναι ειρηνικά και ωραία. Ο Θεός μένει εκεί και όλοι που πιστεύουν στον Θεό πάνε εκεί όταν πεθαίνουν. Οι άνθρωποι εκεί έχουν αιώνια ζωή και τους δίνονται φτερά και προσκυνούν τον Θεό και παίζουν άρπα εις αιώνια ευδαιμονία και χαρά για πάντα. Αποτελεί επιδίωξη και στόχο για όλη την ζωή του ανθρώπου να πάει στον παράδεισο όταν πεθάνει.
-Σωκράτης; Αυτό ηχεί σαν τις περιγραφές που έχω ακούσει να δίνονται από αυτούς που είχαν φάει το άνθος του λωτού. Εάν αυτός είναι ο σκοπός της ζωής, δεν θα μπορούσαμε απλά να γίνουμε μπεκρήδες στο κρασί ή στα ναρκωτικά και να αισθανόμαστε έτσι συνέχεια όπως οι ζητιάνοι και οι μεθύστακες που βλέπουμε στην άλλη πλευρά της πόλης;
-Ιησούς: Η Βίβλος λέει «ουκ έλαβον οίνον ή δυνατόν ποτόν».
-Σωκράτης: Εάν αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής η μετάβαση στον παράδεισο, γιατί απλούστατα δεν αυτοκτονεί για να πάει εκεί;
-Ιησούς: Ου φονεύσεις.
-Σωκράτης: Εάν ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να τον πάει στον παράδεισο, γιατί έβαλε τον άνθρωπο εξ’ αρχής στη Γή; Γιατί δεν τον έβαζε αντ’ αυτού αφ’ ης εξ’ αρχής στον παράδεισο; Το βρίσκω δύσκολο να το πιστέψω ότι ο άνθρωπος με όλες τις ικανότητες, επιθυμίες και πολυπλοκότητες δημιουργήθηκε απλώς και μόνον να κάθεται και να είναι όλο υποκλίσεις και να προσκυνάει. Σίγουρα δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ανθρώπινος τύραννος τόσο μάταιος και υπερήφανος που ήθελε τα αντικείμενα του απλώς και μόνο να είναι όλο υποκλίσεις δουλοπρεπώς μπροστά από αυτόν από το χάραμα μέχρι το λυκόφως, αφημένος στην αιωνιότητα. Σίγουρα μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σατανάς ήθελε να επαναστατήσει ενάντια σε μια στατική, πειθαρχημένη, καταπιεστική και βαρετή κοινωνία. Από τα λεγόμενα σου μέχρι τώρα, θα έπαιρνα το μέρος του Σατανά, παρ’ όλο που θεωρώ τον εαυτό μου ένα ταπεινό άνθρωπο όσο οι άνθρωποι θα παρέρχονται, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι όλο υποκλίσεις και να ψέλνω όλη μέρα σε ένα όν που με απείλησε με τιμωρία και αιώνιο βασανισμό αν δεν τα έκανα.
-Ιησούς: Ο Άρχοντας ο Θεός είναι ένας ζηλιάρης θεός και δεν υπάρχουν άλλοι θεοί που προηγούνται αυτού.
-Σωκράτης: Γιατί ο Σατανάς επαναστάτησε; Γνώριζε ότι ο Θεός ήταν τόσο ισχυρός όπως μου τον περιγράφεις και ήταν σίγουρος ότι θα νικιόταν;
-Ιησούς: Ο Σατανάς επαναστάτησε γιατί ήταν περήφανος και ήθελε να κατακτήσει τον παράδεισο μόνος του. Γνώριζε μερικώς την δύναμη του Θεού (που ήταν μεγαλύτερη από την δική του), αλλά ήθελε διακαώς δύναμη και ήταν πρόθυμος να ρισκάρει τα πάντα.
-Σωκράτης: Ο Σατανάς ήταν σίγουρα πολύ θαρραλέος τότε. Να παλέψει με έναν εχθρό που δεν μπορούσε να νικήσει.
-Ιησούς: Ήταν αμαρτωλός γιατί ήταν ανυπάκουος στη βούληση του Θεού.
-Σωκράτης: Μου φαίνεται ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Σατανά και Θεού είναι ο βαθμός της δύναμης.
-Ιησούς: Ο Θεός είναι τέλειος. Είναι παντοδύναμος, παντογνώστης και αναμάρτητος.
-Σωκράτης: Μα και βέβαια. Εξ’ ορισμού είναι αναμάρτητος γιατί δεν μπορεί να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ο βαθμός της δύναμης. Επομένως ο Σατανάς δεν είναι λαθεμένος ή αμαρτωλός να επαναστατήσει ενάντια στον Θεό, ήταν μόνο λαθεμένος να χάσει την επανάσταση. Εάν είχε νικήσει, ο Θεός θα ήταν ο αμαρτωλός γιατί ο Θεός θα ήταν ανυπάκουος στον Σατανά που θα ήταν καλύτερος από τον Θεό ή στους άλλους αγγέλους γιατί δε θα μπορούσε να αμαρτήσει εναντίον του εαυτού του, που σημαίνει να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του και θα αποδείκνυε εαυτόν πανίσχυρος. Εάν ο Σατανάς είχε νικήσει, θα είχε γίνει εξ’ ορισμού σου Θεός, γιατί θα ήταν πανίσχυρος και αναμάρτητος. Ποίος ξέρει τι θα γινόταν; Από την δική σου περιγραφή, αρχίζω να υποπτεύομαι σ’ αυτό το σημείο ότι συνέβη.
-Ιησούς: Ο Θεός είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δύναμη και ενάρετη έλλειψη αμαρτίας: Είναι μια παντοτινή δικαιοσύνη, οίκτος, ειρήνη και συμπόνια, και καθ’ όλα συγχωρητικός. Ο Σατανάς είναι φαύλος, εγωιστής, καταστροφικός και αμαρτωλός.
-Σωκράτης: Τι συνέβη στον Σατανά μετά τον διωγμό του από τον παράδεισο;
-Ιησούς: Έπεσε στην Κόλαση από τον Θεό, όπου και μαρτύρησε και βασανίστηκε αιωνίως.
-Σωκράτης: Τι είναι η Κόλαση και γιατί ο Σατανάς έμεινε εκεί, αφού είναι τόσο επίπονη και δυσάρεστη;
-Ιησούς: Ο Θεός τον έκλεισε στην Κόλαση και δεν του επετράπη να φύγει. Ο Θεός δημιούργησε την Κόλαση ως ένα μέρος να τιμωρήσει τον Σατανά και όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν πίστη στον Θεό. Είναι μία αιώνια κόλαση, αγωνία και μαρτύριο: όλοι οι αμαρτωλοί άνθρωποι που δεν ζητούν συγχώρεση από τον Θεό και δεν έχουν πίστη σ’ αυτόν πάνε εκεί για να βασανιστούν από τον Διάβολο.
-Σωκράτης: Εάν ο Θεός είναι δίκαιος ή σπλαχνικός πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε έναν εχθρό που τον πολέμησε σε μάχη; Γιατί απλούστατα δεν συγχώρεσε τον Σατανά μετά την νίκη, όπως κάνουν οι άνθρωποι σε ένα κατεκτημένο έθνος αφού το κυριεύσουν; Το ανθρώπινο είδος θα φαινόταν πιο φιλεύσπλαχνο μετά από μία νίκη από τον Θεό. Γιατί δεν θα ασκούσαν στους νικημένους τέτοια βαναυσότητα και μάλιστα ισοβίως. Θα τους άφηναν ήσυχους για πάντα. Γιατί ο Θεός δεν έδειξε τις ικανότητες που περιέγραψες της δικαιοσύνης, του οίκτου, της συμπόνιας και της συγχώρεσης στον Σατανά; Σίγουρα η πολεμοχαρής φύση του Θεού είναι σε εμφανή αντίθεση από τον δικό σου ορισμό της έννοιας «Θεός» ως ένα ειρηνικό, σπλαχνικό και καθ’ όλα συγχωρητικό ον.
-Ιησούς: Ο Θεός δουλεύει με μυστηριώδεις τρόπους για να λύσει τις απορίες.
-Σωκράτης: Εάν ο Σατανάς είναι κλειδωμένος στη Κόλαση, πώς μπορεί να φέρνει πανούκλα και να πράττει βαναυσότητα στο ανθρώπινο είδος και γιατί ο Θεός τον αφήνει, αφού είναι ισχυρότερος και καλός; Εάν ο Θεός είναι πανίσχυρος, πώς συμβαίνει να φαίνεται ότι επιτρέπει στον Σατανά να επιζήσει; Γιατί δεν τον καταστρέφει; Παρ’ όλα αυτά αρχίζω να απορώ, σ’ αυτό το σημείο, εάν η αντίθετη πορεία δεν ήταν καλύτερη.
-Ιησούς: Ο Θεός επιτρέπει στον Σατανά να φέρνει πανούκλα και να πράττει βαναυσότητες στο ανθρώπινο είδος με σκοπό να τιμωρήσει τον άνθρωπο για την αμαρτία του στον Κήπο της Εδέμ.
-Σωκράτης: Τι είναι ο Κήπος της Εδέμ;
-Ιησούς: Όταν ο Θεός δημιούργησε το πρώτο αντρόγυνο, τον Αδάμ και την Εύα, τους έβαλε στον Κήπο της Εδέμ. Όταν δημιουργήθηκαν, ήταν αγνοί και αναμάρτητοι. Να πως ο Θεός τους δημιούργησε. Ο Κήπος της Εδέμ ήταν ένας υπέροχος παράδεισος και παρείχε στον Αδάμ και στην Εύα τα πάντα που χρειαζόντουσαν. Δεν είχαν να δουλεύουν, παρά να κόβουν τα φρούτα από τα κλαδιά των άφθονων δέντρων. Ήταν τόσο αθώοι και αβλαβείς σαν παιδιά και δεν γνώριζαν τίποτα σχετικό με τον σαρκικό έρωτα. Ήταν ο ένας πλασμένος για τον άλλον, και αγάπησαν και λάτρεψαν τον Θεό που τους επισκεπτόταν που και που.
-Σωκράτης: Γιατί ο Θεός δημιούργησε το ανθρώπινο είδος;
-Ιησούς: Ήταν μοναχικός.
-Σωκράτης: Γιατί απλώς δεν δημιούργησε περισσότερους αγγέλους που ήταν περισσότερο ίσοι του από αυτήν την κατώτερη μορφή ζωής, τον Άνθρωπο; Δεν μπορεί να είναι το ότι ήθελε δούλους που θα περιφρονούσε αυτόν που θα τον φοβόταν, θα τον σεβόταν και θα τον λάτρευε;
-Ιησούς: Από την στιγμή που είναι ο δημιουργός μας, του οφείλουμε την λατρεία, τον σεβασμό και την βαθιά υπόκλιση μας.
-Σωκράτης: Είναι το παιδί ενός εγκληματία, όπως απαιτεί το καθήκον, να είναι υπάκουος στον πατέρα, ή έχει το παιδί το δικαίωμα και την υποχρέωση να κρίνει τον εαυτό του μεταξύ σωστού και λάθους. Τι αμαρτία, τι πράξη ανυπακοής έπραξε ο άνθρωπος στον Κήπο της Εδέμ;
-Ιησούς: Στο κέντρο του Κήπου της Εδέμ, ο Θεός τοποθέτησε το δέντρο της Γνώσης. Είπε στον Αδάμ και στην Εύα ότι δεν έπρεπε να φάνε το φρούτο αυτού του δέντρου. Ο Σατανάς πήγε στον Κήπο μεταμφιεσμένος ως φίδι και είπε στην Εύα ότι θα κέρδιζε περισσότερη γνώση αν έτρωγε το φρούτο. Ο Σατανάς τους είπε ότι ο Θεός τους είχε πει να μην φάνε το φρούτο γιατί φοβόταν ότι εάν το έκαναν θα γινόντουσαν τόσο ισχυροί όσο ο Θεός. Η Εύα έπεισε τον Αδάμ να φάει το φρούτο. Αφού το έφαγαν, έμαθαν για την ερωτική επαφή. Αυτή ήταν η πρώτη αμαρτία.
-Σωκράτης: Είναι η γνώση διαβολική που ο Θεός θα ήθελε να την κρατήσει μακριά από εμάς; Γιατί ο θεός ήθελε να μας κρατήσει μακριά από την απόκτηση γνώσης; Μήπως ήθελε να μας κρατήσει υπόδουλους και χαμερπείς στα πόδια του; Μου φαίνεται ότι οφείλουμε ένα ευχαριστώ και μια ευλάβεια στον Σατανά για την βοήθεια του. Ο Σατανάς φαίνεται σαν τον Τιτάνα Προμηθέα, ο οποίος περιφρονώντας τις εντολές των θεών έδωσε στον άνθρωπο την Γνώση της φωτιάς.. Γι’ αυτήν την υπηρεσία προς τους ανθρώπους ο Προμηθέας, σαν τον Σατανά, βασανίστηκε και μαρτύρησε αιωνίως. Σίγουρα η ανθρώπινη ζωή θα άξιζε περισσότερο απ’ ότι είναι χωρίς αγάπη, φωτιά και γνώση.
-Ιησούς: Όμως ο Σατανάς είπε ψέματα στην Εύα γιατί δεν γίναμε ισχυρότεροι σαν τον Θεό τρώγοντας το φρούτο. Μας είπε ψέματα απλώς και μόνον επειδή ήθελε να καταστρέψει το έργο του Θεού.
-Σωκράτης: Εάν ο Θεός είναι πανίσχυρος, τότε γιατί άφησε τον Σατανά να έρθει στο Κήπο και να παραπλανήσει την Εύα; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να φάει το φρούτο, γιατί έβαλε αυτό το δέντρο εξ’ αρχής; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να κάνει έρωτα, γιατί τοποθέτησε στον άνθρωπο τα απαραίτητα όργανα γι’ αυτό; Εάν ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο να πράξει αμαρτία, γιατί έδωσε στον άνθρωπο την δίψα για γνώση, εμπειρία, περιπέτεια και σαρκικό έρωτα;
-Ιησούς: Ο Θεός έβαλε το δέντρο στον Κήπο και άφησε τον Σατανά να εισέλθει για να δοκιμάσει τον άνθρωπο.
-Σωκράτης: Είπες ότι ο Θεός είναι παντογνώστης, ότι ξέρει τα πάντα που συμβαίνουν πριν συμβούν. Σίγουρα ο Θεός θα ήξερε εξ’ αρχής πως θα συμπεριφερόταν ο άνθρωπος.
-Ιησούς: Ο Θεός του έδωσε ελεύθερη βούληση. Ήταν όπως είναι τόσο πιθανό για τον άνθρωπο να είναι ενάρετος και υπάκουος στο Θεό όσο το να ήταν αμαρτωλός και ανυπάκουος στο λόγο του Θεού.
-Σωκράτης: Γνώριζε ο Θεός ότι αυτός ο άνθρωπος θα αμάρτανε;
-Ιησούς: Γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα αμάρτανε αλλά του επέτρεψε την ελεύθερη βούληση να κάνει την δική του επιλογή.
-Σωκράτης: Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει έτσι τον άνθρωπο ώστε να μην μπορούσε να αμαρτήσει; Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει έτσι τον άνθρωπο ώστε να μην είχε αμαρτήσει στη συγκεκριμένη κατάσταση;
-Ιησούς: Ναι, από την στιγμή που ο Θεός είναι πανίσχυρος θα μπορούσε να το κάνει, αλλά δεν ήθελε τους ανθρώπους μόνο μαριονέττες. Ήθελε να έχουν ελεύθερη βούληση.
-Σωκράτης: Θα μπορούσε ο Θεός να δημιουργήσει τον άνθρωπο με δύο κεφάλια και τρία πόδια ή με άλλον τρόπο εάν το ήθελε;
-Ιησούς: Ο Θεός θα μπορούσε να δημιουργήσει τον άνθρωπο όπως ήθελε.
-Σωκράτης: Μήπως ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο με τον τρόπο που το επιζητούσε; Επιζήτησε τον άνθρωπο να έχει ένα κεφάλι, δύο πόδια και να είναι όπως είναι σήμερα;
-Ιησούς: Μα και βέβαια. Ο Θεός είναι τέλειος και πανίσχυρος, δεν μπορούσε να κάνει λάθος.
-Σωκράτης: Άρα ο Θεός δεν έκανε λάθος, αλλά τον δημιούργησε ακριβώς όπως το επιζητούσε ο ίδιος.
-Ιησούς: Ναι.
-Σωκράτης: Τότε εμείς δημιουργηθήκαμε όπως ακριβώς το επιζητούσε ο Θεός να είμαστε; Και ο Αδάμ και η Εύα δημιουργήθηκαν όπως ακριβώς το επιζητούσε ο Θεός;
-Ιησούς: Ναι. Είναι όπως το έχω πει.
-Σωκράτης: Μήπως όλα είναι καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού.
-Ιησούς: Ναι, ο Θεός είναι ο Άρχοντας και Συντονιστής και Δημιουργός όλων.
-Ιησούς: Πίστευε και μη ερεύνα. Δεν πρέπει να γίνουμε άπιστοι Θωμάδες. Εάν πιστέψουμε στον Θεό, θα ανταμειφθούμε για όλες τις δίκες και τις δοκιμασίες χιλιαπλάσιες φορές όταν θα πάμε στον παράδεισο.
-Σωκράτης: Λες ότι πρέπει να πιστεύουμε οτιδήποτε μας πουν, χωρίς να το ερευνήσουμε ή να το εξετάσουμε, δηλαδή να γίνουμε αθώοι; Εάν το έκανα αυτό, θα έπρεπε να δίνω την τσάντα μου σε οποιονδήποτε στο δρόμο που μου υποσχέθηκε να την επιστρέψει χιλιαπλάσιες φορές. Θα είμαι ηλίθιος αν το κάνω όπως το λες. Και εδώ δεν με ρωτάς να δώσω απλώς λεφτά, αλλά να αφιερώσω ολόκληρη τη ζωή μου σε μια επιχείρηση και ένα σκοπό χωρίς να λάβω υπ’ όψιν μου την αξία της επιχείρησης. Απαιτείς να ζήσω υπό την απειλή του βασανισμού και μου υπόσχεσαι παράδεισο. Δεν είμαι ένας πράος και αθώος βλάκας που καθοδηγείται προς τα εκεί όπου μου έχουν πει από κενές υποσχέσεις και απειλές.
-Ιησούς: Η πραότητα θα κληρονομήσει την Γή.
-Σωκράτης: Οι πράοι σφαγιάζονται και γίνονται σκλάβοι όπως τα γυναικόπαιδα ενός κατεκτημένου έθνους.
-Ιησούς: Δεν πρέπει να ρωτάς τον Θεό!
-Σωκράτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτόν τον κύριο και επομένως δεν μπορώ να τον ρωτήσω. Ερωτώ εσένα, που δηλώνεις ότι τον εκπροσωπείς, αποφασισμένος να μάθω αν είσαι ή όχι.
-Ιησούς: Πρέπει να πιστεύουμε στη Βίβλο, στις Γραφές, στο Λόγο του Θεού με πίστη, χωρίς να περιμένουμε να είμαστε ικανοί να καταλάβουμε και χωρίς να ερωτάμε για απόδειξη.
-Σωκράτης: Είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να μην επιλέγει. Είσαι ενήμερος ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες θρησκείες στον κόσμο; Αν πιστεύουμε με πίστη θα πρέπει να τις αποδεχτούμε όλες. Όμως είναι όλες διαφορετικές και αυτό είναι που το κάνει αδύνατο. Θα ήταν σαν να πίστευες ταυτόχρονα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός και επίπεδος. Σίγουρα δεν εξασκείς αυτό που κηρύττεις. Γιατί έτσι τότε θα πίστευες ότι η Εβραϊκή θρησκεία και η Παλαιά Διαθήκη ήταν σωστές και δεν ξεκίνησαν αυτήν την νέα αιρετική θρησκεία σου. Ή σαν εχθές που οι ιερείς της Αθηνάς σε επέπλητταν στους δρόμους να σταματήσεις να κηρύττεις τα ιερά σου, θα έπρεπε να πιστέψεις στην Ελληνική θρησκεία των Ολυμπίων Θεών γιατί ήταν η πρώτη και θα έπρεπε να την πιστεύεις με πίστη γιατί σου είπαν ότι είναι αληθινή.
-Ιησούς: Σωθήκαμε από τη πίστη για να μην υπερηφανευόταν ο άνθρωπος.
-Σωκράτης: Επέτρεψε μου να σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Υπέθεσε πως το Μαντείο των Δελφών μου είπε ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένοχος για τον βιασμό και την δολοφονία της γυναίκας μου και ότι θα έπρεπε να τον σκοτώσω, γιατί διαφορετικά θα με σκοτώσει, φοβούμενος ότι θα ανακαλύψω το έγκλημα του και τον σκοτώσω μου λες «ου φονεύσεις». Μου λες ότι πρέπει να έχω πίστη οτιδήποτε και αν μου πουν. Ακολουθώντας τη διαταγή σου, θα πρέπει να τον σκοτώσω εξ’ αιτίας της πίστης μου στο Μαντείο των Δελφών αλλά δεν πρέπει να τον σκοτώσω εξ’ αιτίας της πίστης μου στον Άρχοντα Θεό. Όμως δεν μπορώ ταυτοχρόνως και να τον σκοτώσω και να μην τον σκοτώσω. Επομένως μου είναι αδύνατο να πιστέψω οτιδήποτε από πίστη και μόνο. Υπάρχει μια πνευματική επιλογή που εγώ και εσύ και όλοι οι άνθρωποι κάνουν, είτε εθελοντικά είτε όχι, ως προς τι να πιστέψουμε. Τι θα πρέπει εναλλακτικά να κάνεις: επιλέγεις σκεφτόμενος, συνομιλώντας και παίρνοντας υπόψη όλες τις πλευρές του προβλήματος ή εθελότυφλα αρνείσαι ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή; Η επιλογή είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου γιατί η απάντηση στο ερώτημα «ποιός ο σκοπός της ζωής» προϋποθέτει ολόκληρη την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Εάν ένας άνθρωπος πρέπει να καθοδηγεί την όποια κίνηση του από την θρησκεία του, όπως υποστηρίζεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί πολλές φορές για την επιλογή των θρησκειών. Επέτρεψε μου να σου πω μια παραβολή: Εάν θέλεις να πάς από μια πόλη σε μία άλλη για κάποιο λόγο που εμπλέκει ολόκληρη την ζωή σου, δεν θα ήταν σοφότερο να πάρεις υπόψη σου όλες τις διαδρομές, ασχέτως αν σε κάποιες από αυτές συχνάζουν ληστές, ασχέτως αν δεν είναι η πιο κοντινή ή πιο ασφαλής πόλη να πάς, ή, αν ασχέτως υπάρχει πραγματικά κάποια πόλη;
-Ιησούς: Εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις την αλήθεια για τον Θεό, τη δημιουργία και την σκοπιμότητα της ζωής, υπάρχει ένας απλός τρόπος να ανακαλύψεις την αλήθεια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις από τον Θεό να έρθει στην καρδιά σου. Εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις την αλήθεια για τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και θα γίνεις ένα με τον Θεό. Εκείνη την στιγμή θα κερδίσεις παραδεισένια Γνώση και Ειρήνη. Και όταν θα πεθάνεις, θα πάς στον παράδεισο και θα ζήσεις παντοτινά χαρούμενος και ικανοποιημένος.
-Σωκράτης: Περιμένω να μάθω την αλήθεια. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω και να πω με σκοπό να κερδίσω αυτή την Γνώση και Σοφία; Πώς θα απευθυνθώ σ’ αυτόν;
-Ιησούς: Πες «Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να κατανοήσω την αλήθεια».
-Σωκράτης: Λες απλά και μόνο επαναλαμβάνοντάς το, θα κερδίσω Γνώση σχετικά με το ποιός είναι ο σκοπός της ζωής;
-Ιησούς: Ναι. Ο Θεός λέει να αναζητήσεις και θα βρεις, ρώτα και θα απαντηθεί, χτύπα και θα σου ανοιχτεί διάπλατα. Ο Θεός υποσχέθηκε να δείξει την αλήθεια σε οποιονδήποτε τον ρωτήσει.
-Σωκράτης: Θεέ έλα στην καρδιά μου και δώσε μου Σοφία να καταλάβω την αλήθεια.
-Ιησούς: Βλέπεις; Τώρα ευχαρίστησε τον Θεό που σου έδωσε αιώνια ζωή.
-Σωκράτης: Τίποτα δεν συνέβη. Δεν γνωρίζω τίποτε παραπάνω σχετικά με τον σκοπό της ζωής απ’ ότι ήξερα πριν.
-Ιησούς: Τότε δεν είσαι ειλικρινής. Δεν ευχήθηκες πραγματικά στον Θεό να έρθει στην καρδία σου και να σου δείξει την αλήθεια. Δεν είχες πίστη που θα ερχόταν στην καρδιά σου.
-Σωκράτης: Θέλω πραγματικά να μάθω την αλήθεια. Αφιέρωσα ολόκληρη την ζωή μου μελετώντας φιλοσοφία και λόγο. Εύχομαι πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζωή να μάθω το σκοπό της ζωής. Είναι μια απάντηση που αναζητώ από τότε που πρωτοείδα τον ήλιο. Αν δεν την μάθω ακόμη, θα την αναζητήσω μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Πιθανώς να μην με άκουσε. Να τον ξαναρωτήσω δυνατά;
-Ιησούς: Απέτυχες να βρεις την απάντηση γιατί δεν έχεις πίστη. Εάν ο άνθρωπος είχε εναποθέσει το μέγεθος ενός κόκκου σινάπεως, θα μπορεί να μετακινήσει ένα βουνό και οτιδήποτε ευχηθεί να γίνουν πραγματικότητα.
-Σωκράτης: Αυτό είναι αδύνατο. Μήπως κανένας από αυτούς τους ανθρώπους που σε ακολουθούν σήμερα είχαν ποτέ τους συγγενείς ή φίλους που να ήταν άρρωστοι ή πεθαμένοι; Σίγουρα υπήρχαν. Και σίγουρα εάν ήταν καλοί Χριστιανοί ευχήθηκαν να μην αρρωστήσει ή πεθάνει κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά να είναι υγιής και ευτυχής και πάλι. Σίγουρα κανείς δεν θα είναι τόσο ηλίθιος να πει πως δεν είχε δει ποτέ φίλο να πεθαίνει. Σίγουρα κανένας δεν θα είναι τόσο σκληρός να πει πως ποτέ δεν ευχήθηκε για ένα φίλο του να ζήσει. Επομένως, κατανοείται πως ποτέ κανένας Χριστιανός σ’ όλη την διάρκεια των αιώνων δεν είχε πίστη στο Θεό, ή αλλιώς ότι ο Θεός ψευδόταν.
-Ιησούς: Ο Κύριος έδωκεν και ο Κύριος έλαβεν πίσω, ευλογημένο το όνομα του Κυρίου.
-Σωκράτης: Θα σου παρουσιάσω μια παραβολή που αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστιανός ή Εβραίος που να είχε πίστη. Και θα σου αποδείξω ότι ο Θεός έλεγε ψέματα όταν υποσχέθηκε να έρθει στην καρδιά του ανθρώπου και να του διδάξει το νόημα της ζωής. Πρώτον, θα συμφωνούσες ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήινη ατυχία;
-Ιησούς: Ναι. Σίγουρα.
-Σωκράτης: Και επίσης δεν είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και υπολείπονταν στη δόξα του Θεού;
-Ιησούς: Ναι.
-Σωκράτης: Όλοι οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι που έχουν πίστη, πιστεύουν ότι θα πάνε στην Κόλαση αν αμαρτήσουνε. Επέτρεψε μου να σου παρουσιάσω αυτή την παραβολή. Κάθε Χριστιανός είναι σαν ένας άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του λόφου: γνωρίζει ότι εάν αμαρτήσει, θα πέσει εις θάνατον, ή χειρότερα, εις αιώνιο βασανισμό. Είχες πει ότι η Κόλαση είναι χειρότερη από οποιαδήποτε πιθανή γήινη ατυχία. Ασχέτως κατά πόσο τραυματικές είναι οι γήινες ατυχίες ή επιθυμίες του, κανένας άνθρωπος που ήταν ένας πιστός Χριστιανός, θα έπραττε αμαρτία, ήτοι να πηδήξει από τον λόφο εις αιώνιον βασανισμόν. Είχες πει ότι όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των πιστών Χριστιανών και Εβραίων, είναι αμαρτωλοί. Συνεπώς κανένας Χριστιανός ή Εβραίος από την αρχή της δημιουργίας του χρόνου, δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά ότι θα πήγαινε στην Κόλαση. Γιατί εάν το πίστευε, δεν θα αμαρτούσε. Δεν θα πήδαγε από τον λόφο εάν πίστευε πώς η Κόλαση και ο αιώνιος βασανισμός τον περιμένουν εκεί κάτω. Όλοι οι άνθρωποι πράγματι πηδούν από τον λόφο, όλοι κάνουν αμαρτία. Επομένως, ούτε ένας δεν σε πίστεψε πραγματικά όλους αυτούς τους αιώνες. Αποδεικνύετε πως ο Θεός δεν ήρθε στις καρδιές τους όπως δεν ήρθε στην δικιά μου μόλις πριν λίγα λεπτά. Επομένως ο Θεός δεν έχει το Δικαίωμα να περιμένει από αυτούς να πράξουν με Χριστιανικό τρόπο ή να πιστέψουν σε Αυτόν. Επομένως, ο Θεός δεν έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει ή να τους στείλει στην Κόλαση. Επομένως, ο Θεός δεν είναι δίκαιος. Εν κατακλείδι ο Θεός σου δεν είναι Θεός.
-Ιησούς: Κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Δεν αποδεικνύει ότι ο Θεός υπάρχει; Δες μια ωραία και φιλάνθρωπη φύση που σε κάνει δυνατό και υγιή και σου παρέχει τον ήλιο για ζεστασιά και τα δάση και τα χωράφια για φαγητό. Δεν πρέπει να υποκλιθείς στον Θεό για όλα όσα σου έχει κάνει;
-Σωκράτης: Ξέρω ότι η φύση είναι καθ’ όλα καλή και φιλάνθρωπη, αλλά ποιανού κόκκοι χαλαζιού έσπασαν το παράθυρο μου;
-Ιησούς: Απλούστατα υπάρχει κάποιο κακό στοιχείο στον κόσμο που δεν αναιρεί το καλό. Πρέπει να ευχαριστήσεις τον Θεό γι’ αυτό. Ο Θεός πρέπει να υπάρχει, γιατί από που θα ερχόταν ο κόσμος αν δεν τον δημιουργούσε;
-Σωκράτης: Δεν είναι απαραίτητο ότι ο Θεός σου δημιούργησε τον κόσμο. Υπάρχουν χιλιάδες ιερείς που υποστηρίζουν ότι ο Θεός τους τον δημιούργησε. Απλά επειδή δεν έχω την απάντηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ τον δικό σου Θεό χωρίς να τον ελέγξω. Θα μπορούσα απλώς λογικά να απαιτήσω να πιστέψεις ότι ο Δίας δημιούργησε τον κόσμο. Ακόμη και αν συμφωνήσω ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, συνεπάγεται το τέλος της έννοιας των ιδιοτήτων του Θεού και λογικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από αυτό στην υπόθεση ότι οι άλλες πλευρές των εννοιών του Θεού είναι σωστές.
-Ιησούς: Περίμενε μην φεύγεις! Πρέπει να σώσεις την ψυχή σου από την αιώνια κατάρα. Αποδέξου τον Θεό στην καρδιά σου. Δεν θα φύγω μέχρι να μου πεις το ναι.
-Σωκράτης: Ναι. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αυτό που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του πλήθους.
-Ιησούς: Δόξα τω Θεώ που σου έδωσε αιώνια ζωή.
Ο Σωκράτης έφυγε.
ΤΕΛΟΣ
Αν ενοχλείσθε παιδιά από τα ονόματα των διαλεγομένων, βάλτε όποια άλλα σας κάνει κέφι. Το απολαυστικό κομμάτι είναι ο ίδιος ο διάλογος.
Προσωπικά, αυτά που λέει ο «Socrates» με καλύπτουν απόλυτα. Αν τώρα στις ερωτήσεις του, ο δικός σας ο «Jesus» θα μπορούσε ν’ απαντήσει καλύτερα… δια χειρός Ψηλού, Ευρωπαίου ή Τρεχαγύρευε ή κάποιου φωτισμένου παπά ή καλόγερου, ειλικρινά θα του χρωστούσα μεγάλη χάρη.
This Is The End… που θα έλεγε κι ο άλλος μεγάλος αγωνιστής για τη λευτεριά από τα πνευματικά δεσμά της Χριστανοσύνης, ο Μέγας James Douglas Morrison των Doors, που στον τάφο του υπάρχει στα Ελληνικά η επιγραφή «ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ»
Να ‘χουμε όλοι Καλό Φθινόπωρο & Χειμώνα![]()
Χωρίς Ελπίδα, χωρίς Ζωή παρά μόνο Φόβο και Πόνο
Χωρίς Τροφή, χωρίς Αγάπη…Εδώ παρίσταται μόνο η Απληστία!
(Iron Maiden - Fear Of The Dark (1992)/Childhood's End)
Αντι να διαλαλειτε την πραματια σας ορματε στο αντιπαλο μαγαζι για να το κανετε λαμπογιαλο.
Αντε λοιπον διεκδικηστε τις χαμενες ψυχες που οι χριστιανοι αφηνουν να σερνονται στην κολαση τους για να υπαρχει και το αντιπαλο δεος.Ισως ετσι αρχισει να γεμιζει και το ταξι.
Το τυρακι παρακαλω για να μη βλεπω τη φακα!
πιστός του Ρασιά, αλλά, ρε φίλε, αυτά που παραθέτεις τα διαβάζεις ή απλά τα βάζεις;
Γιατί ο Σωκράτης, που εμφανίζεις στον υποθετικό σου διάλογο,δεν έχει
καμία σχέση με τον Σωκράτη, τον γνωστό αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο..Βλέπεις εκείνος δεν ήταν δογματικός και κυνικός, όπως τον
εμφανίζεις..Εμένα, μόνο για αμετανόητο εμεπειριστή,μου ΄φερε, αφού
ο Σωκράτης, δεν αμφέβαλλε,αλλά, γεννούσε...Δεν ήταν σκεπτικιστής,αλλά
ιδεολόγος και φιλόσοφος...Μήπως τα μπερδεύεις λίγο;Γιατί αυτόν τον
Σωκράτη τον σκοτώσαν κάτι ...δεισιδαίμονες, προκατελειμένοι ειδωλολατρες, δεν ΄ξερω αν το έμαθες....
Λές να το έκαναν γιατί τους άρεσαν οι ιδέες του;
Όσο για τον Τζιμάκο, φιλαράκι, ατύχησες....Καμία σχέση με ότι πιστεύεις...Ο άνθρωπος, φιλοσόφησε τη ζωή, κάποια στιγμή τον πήρε
απο κάτω και απλα αποφάσισε να ..φύγει...Είτε σαν Μότζο Ράισινγκ, είτε κοιτώντας τα ραδίκια ανάποδα....
Την ομορφιά, δεν μπορείς να την φυλακίσεις, ούτε να την υποχρεώσεις...
Πότε θα γίνουμε άγγελοι, να βγάλουμε φτερά....να φύγουμε απο το μιρκό παιδί που έχουμε μέσα μας και δεν μεγαλώνει, μένοντας ένας δύσμορφος νάνος;

Edited by - europaios2 on 26/08/2009 09:52:23
όλοι..Και ειδικά όσοι αλληλογραφώ....
Ορίστε μια μικρή μόνο γεύση από τα εγκλήματα που διέπραξε το κατεστημένο της θρησκείας την οποία και ασπάζεσαι:
''Ο Ιουστίνος Φιλόσοφος, μάρτυς της Εκκλησίας, θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες μορφές της αρχαίας Εκκλησίας. Γεννήθηκε από ελληνική οικογένεια το 110 μ.Χ. στη Νεάπολη της Σαμάρειας και μαρτύρησε μαζί με άλλους το 165 στη Ρώμη, όταν αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Ο ίδιος σε λόγο του είχε ήδη εκφράσει την υποψία ότι ο κυνικός φιλόσοφος Κρίσκης, με τον οποίο είχε έλθει σε σύγκρουση, θα τον παρέδιδε στη ρωμαϊκή εξουσία λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών του αλλά και από τον φόβο μήπως οι δικοί του μαθητές προσχωρούσαν στον χριστιανισμό.
Ο Ιουστίνος είχε μεγάλη φιλοσοφική παιδεία μαθητεύοντας κοντά σε φιλοσόφους διαφορετικών σχολών. Ασπάστηκε όμως τις πλατωνικές δοξασίες και ίδρυσε φιλοσοφική σχολή στη Ρώμη. «Μια τυχαία συνάντησή του με έναν γέροντα έγινε αφορμή να γνωρίσει τον χριστιανισμό και να βρει στη χριστιανική σκέψη την αληθινή, την όντως φιλοσοφία». Ο Άγιος Ιουστίνος Φιλόσοφος και Μάρτυρας τιμάται από την εκκλησία την 1η Ιουνίου. Σήμερα...''
Είδες τι του επεφύλαξε το "ατόπημά του" να ασπαστεί το Χριστιανισμό;;
Δικός σας ήταν ο τυπάκος αλλά είδες τι έπαθε από την πολλή "ανεξιθρησκία" και την "ελευθερία" που υπήρχε τότε;
Δηλαδή, τέτοια πράγματα θα κάνετε και εσείς όταν ξαναγίνετε ……. "εξουσία"; Έτσι θα εφαρμόσετε τα περί ελευθερίας και τα σχετικά που ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου, με τη μέθοδο "κάτσε στα αυγά σου γιατί αλλιώς θα σε φάει η μαρμάγκα";
Το παράδειγμα που σου παραθέτω είναι ΜΟΝΟ ένα ανάμεσα στην καθημερινότητα του τρόμου και του φόβου που ζούσαν οι φιλόσοφοι, Και αν πρόσεξες, μάλλον, τον κάρφωσε άνθρωπος της δικής του φάρας.
Πιες το 15άρι ουϊσκάκι σου ήσυχος και απόλαυσε όσες μερούλες διακοπές σου μείναν φίλε και, ........ τα ξαναλέμε.

macedon
Ένα δύο ταξιδάκια και η άφιξη των εγγονιών μου για τα καλοκαιρινά τους μπάνια μετά το κλείσιμο των σχολείων , δεν μου άφησαν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να συμμετάσχω ενεργά στο esoterica , αν και από ότι είδα δεν έχασα και πολλά πράγματα . Οι ίδιες ανιστόρητες παρεμβάσεις εκ μέρους των χριστιανών , που καταφέρονται εναντίον του Βλάση Ρασσία , λές και ο Ρασσιάς συνέταξε τα διατάγματα των αυτοκρατόρων με τα οποία ξεκληρίστηκε ο ελληνισμός και επεβλήθη η θρησκεία της (αγάπης) .
quote:
Ψηλός
Σε ετούτο εδώ το χώρο που σήμερα τον ονομάζουμε Ελλάδα, ανά τους αιώνες, λατρεύτηκαν πολλοί θεοί και θεότητες.
Πριν την έλευση και την επιβολή, στους προγόνους μας, των Αιγυπτίων θεών που θέλετε ντε και καλά να τους ονομάζετε «εθνική θρησκεία», οι πρόγονοί μας είχαν μια ποικίλη γκάμα θεών και θεοτήτων που λάτρευαν.
Το ότι Ψηλέ είσαι ανιστόρητος είναι πασιφανές από τις κατά καιρούς παρεμβάσεις σου . Όμως δεν περίμενα η ιστορική ανεπάρκειά σου να είναι σε τέτοιο βαθμό , εκτός και αν αυτές τις ανακρίβειες τις γράφεις από το μίσος σου προς κάθε τι ελληνικό που έρχεται σε αντίθεση με την ιουδαϊκή αίρεση του χριστιανισμού .
Όχι μόνο οι Έλληνες δεν πήραν τους θεούς τους από τους Αιγυπτίους , αλλά αντιθέτως οι αιγυπτιακοί θεοί είναι παρμένοι από το ελληνικό πάνθεο , καθ‘οτι τόσο ο Ερμής ο Τρισμέγιστος , όσο και ο Ορφέας εδίδαξαν την θρησκεία στους Αιγυπτίους . Η λατρεία της Ίσιδος εισήχθη στην Ελλάδα πολύ αργότερα κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους όταν οι Ρωμαίοι με την ανεξιθρησκεία που τους χαρακτήριζε τιμούσαν όλες τις θεότητες των λαών της επικρατείας τους .
*
quote:
trexagireve
Αλήθεια, εδω μέσα, επιτρέπεται η προπαγάνδα;
Αν είναι, να βάζουμε και μεις μερικές ανακοινώσεις...εσπερινών
και κατανυκτικών ακολουθιών, να δούνε πως θα την βγάλουνε την
"μπέμπελη", μερικοί-μερικοί...
Φίλε Βαγγέλη δεν είναι καθόλου κακή ιδέα . Με μια καλή διαφήμιση και ειδικότερα αν η ακολουθία γίνει με την ευγενή συμμετοχή των οστών κάποιου αγίου , ή αν διαφημιστεί ότι η κοινωνία με το ασημένιο κουταλάκι όπως ισχυρίζεται ο Άνθιμος είναι εξ ίσου αποτελεσματική με το Tamiflu για την νέα γρίπη , θα πάνε αρκετά καλά οι δουλειές και θα γεμίσουν τα παγκάρια .
*
quote:
Οι ίδιες ανιστόρητες παρεμβάσεις εκ μέρους των χριστιανών , που καταφέρονται εναντίον του Βλάση Ρασσία , λές και ο Ρασσιάς συνέταξε τα διατάγματα των αυτοκρατόρων με τα οποία ξεκληρίστηκε ο ελληνισμός και επεβλήθη η θρησκεία της (αγάπης) .
Βρε καλώστονα κι ας άργησες. Καλό χειμώνα και σε σένα και απ’ ότι βλέπω μπήκες ζεστός-ζεστός.
Τόσες φορές που ξεκληρίσατε τον ελληνισμό με τις ανοησίες που ψαρεύετε εδώ και εκεί και τις αναπαράγετε, σήμερα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ελληνικό δένδρο.
Ακόμη και ο Ρασιάς το κατάλαβε πως δεν πουλάει πια το παραμύθι και θα γελάει μαζί σας με αυτά που λέτε αφού έχετε βαλθεί να ξεπεράσετε σε φανατισμό ακόμη και τον ίδιο.
quote:quote:
Ψηλός
Σε ετούτο εδώ το χώρο που σήμερα τον ονομάζουμε Ελλάδα, ανά τους αιώνες, λατρεύτηκαν πολλοί θεοί και θεότητες.
Πριν την έλευση και την επιβολή, στους προγόνους μας, των Αιγυπτίων θεών που θέλετε ντε και καλά να τους ονομάζετε «εθνική θρησκεία», οι πρόγονοί μας είχαν μια ποικίλη γκάμα θεών και θεοτήτων που λάτρευαν.
Το ότι Ψηλέ είσαι ανιστόρητος είναι πασιφανές από τις κατά καιρούς παρεμβάσεις σου . Όμως δεν περίμενα η ιστορική ανεπάρκειά σου να είναι σε τέτοιο βαθμό , εκτός και αν αυτές τις ανακρίβειες τις γράφεις από το μίσος σου προς κάθε τι ελληνικό που έρχεται σε αντίθεση με την ιουδαϊκή αίρεση του χριστιανισμού .
Όχι μόνο οι Έλληνες δεν πήραν τους θεούς τους από τους Αιγυπτίους , αλλά αντιθέτως οι αιγυπτιακοί θεοί είναι παρμένοι από το ελληνικό πάνθεο , καθ‘οτι τόσο ο Ερμής ο Τρισμέγιστος , όσο και ο Ορφέας εδίδαξαν την θρησκεία στους Αιγυπτίους . Η λατρεία της Ίσιδος εισήχθη στην Ελλάδα πολύ αργότερα κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους όταν οι Ρωμαίοι με την ανεξιθρησκεία που τους χαρακτήριζε τιμούσαν όλες τις θεότητες των λαών της επικρατείας τους .
Αντί να αμολάς φανφάρες και να δημιουργείς θόρυβο, καλό θα ήταν, για παράδειγμα, να μας αναφέρεις από που προκύπτει η ύπαρξη του Ερμή του Τρισμέγιστου; Πότε πρωτοαναφέρεται η ύπαρξή του και σε ποια πρωτότυπα κείμενα που σώζονται σήμερα υπάρχει αναφορά στο πρόσωπο αυτό;
Επίσης, πρόσεξε τι λες, μη σου ξεφεύγουν άλλα αντί άλλων. «Τους Ρωμαίους τους χαρακτήριζε ανεξιθρησκία και τιμούσαν όλες τις θεότητες των λαών της επικράτειάς τους;»
Πώς το είπες αυτό;
Σιγά-σιγά τα τούβλα γιατί είμαστε και λίγο ναρκωμένοι από τη ζέστη και θα μας έλθει κανένα στο δόξα πατρί και θα στείλεις αδιάβαστους!!![]()

http://knol.google.com/k/vlassis-rassias/-/gnmodo87aoe9/2#

quote:
Ψηλός
«Τους Ρωμαίους τους χαρακτήριζε ανεξιθρησκία και τιμούσαν όλες τις θεότητες των λαών της επικράτειάς τους;»
Πώς το είπες αυτό;
Είπε ο Sesostris ότι είσαι ανιστόρητος. Πρέπει ντε και καλά να του το αποδείξεις αμέσως;
quote:
Και επειδή χρωστώ κάτι στον macedon και, μιας που του Rostar του αρέσει πολύ ο Ρασιάς και τον έχει σε υπόληψη, ορίστε και η επιβεβαίωση, δια πληκτρολογίου Ρασιά, των διόξεων των Χριστιανών, μεταξύ των οποίων μαρτύρησε και ο Άγιος Ιουστίνος ο Μάρτυρας:
Δεν διαβάζεις καλά.
Από την πηγή που έβαλες:
"Υπό την παραφροσύνη των κυρίαρχων τότε μοντανιστικών ιδεών, οι χριστιανοί εξαπέλυαν ανοικτές επιθέσεις και βεβήλωναν θρησκευτικά σύμβολα, βωμούς και Ιερά ή προέτρεπαν ανοικτά τον όχλο σε στάση κατά της πολιτείας και σε διάλυση ολοκλήρου του κοινωνικού ιστού και του συστήματος αξιών της πολιτισμένης ανθρωπότητας"
Με άλλα λόγια, δεν δικάζονταν γιατί ήταν χριστιανοί αλλα εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Γι'αυτό και δεν θα βρεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ διάταγμα δίωξης οποιουδήποτε εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, όπως για παράδειγμα το σωρό αντίστοιχων διαταγμάτων που βρίσκουμε στο Βυζάντιο από τους ανισόρροπους "άγιους" αυτοκράτορες.
Υ.Γ. Εκείνη η πηγή για τον Ιουστίνο... Αργεί ακόμη;

macedon
ότι είσαι προκατελειμένος και γι αυτό δεν γράφεις αλήθειες, περί
Ρασιά....Λέμε γι αυτόν που λέει ότι οι χριστιανοί ήταν κοινοί κεγκληματίες, όπως λέει ο ...ομοτράπεζος σου Μακεδών...Δεν προλάβαιναν να κλέβουν, να λεηλατούν, να σκοτώνουν, όπως..κρύβονταν
απο το φόβο των Ιουδαιων που τους δίωκαν λυσασμένα, καθώς οι χριστιανοί είχαν δεχτεί τον Μεσσία κι αυτοί δεν θέλαν με τιποτε να έχει έρθει......
Μόνο δεν μας λέει ο φίλος Ρασιάς,αν οι χριστιανοί αυτά τα κάνανε όταν τους κυνηγούσαν σαν θύματα για τον ιππόδρομο, ή την αρένα,διωκόμενοι και κρυβόμενοι σε κατακόμβες, ή όταν έγιναν
κυρίαρχη θρησκεία και αντιμετώπιζαν τους έξωθεν βαρβάρους,
σαν έθνος κι όχι σαν θρησκεία;....
Ρε φίλε, τέτοια ανακολουθία, που την στηρίζετε;Λέτε ότι σας βολεύει χωρίς λογική...
Αλλά, το όλο ζήτημα, εχει να κάνει με το πριν και το μετά...Το παλιό που πέθανε, το 12θεο και η θρησκεία του Χριστού που ήρθε...Είναι
καθαρά θέμα ανταγωνισμού....Γι αυτο και η ζήλια...Γι αυτό καιοι
συκοφαντίες, αναλήθειες και υπερβολές....

macedon