ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
31/08/2010, 12:39:20
http://www.reptilesalonica.com/birds-plan_store_food.html

Να λίγα στοιχεία για το πώς τα ζώα προνοούν για το μέλλον ακριβώς όπως οι άνθρωποι αποδεικνύοντας πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ ήταν ο Ιησούς στο κήρυγμα του...

31/08/2010, 12:54:26
quote:
IndustrialAngel
http://www.reptilesalonica.com/birds-plan_store_food.html

Να λίγα στοιχεία για το πώς τα ζώα προνοούν για το μέλλον ακριβώς όπως οι άνθρωποι αποδεικνύοντας πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ ήταν ο Ιησούς στο κήρυγμα του...

Γεια σου βρε IndustrialAngel πανεπιστήμονα .... και όχι μόνο.

Μπορεί οι Πατέρες της Εκκλησίας να αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους για να μπορέσουν, έστω, σύμφωνα με τους ίδιους, να αγγίξουν κάτι από τη διδασκαλία του Ιησού, αλλά ήλθες εσύ, εντελώς ακάπνιστος, και στο τσάκα-τσάκα ανέλυσες και κατάλαβες ολόκληρη τη Βίβλο, "αποδεικνύοντας" και από πάνω το πόσο άσχετος ήταν Ιησούς!!!

Εύγε ..... σου βγάζω το καπέλο!!! Έχεις πάρει φόρα και δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο! Δε σε σταματά τίποτα!!

*Εντάξει, τώρα ξεφούσκωσε και κατέβα από το άλογο και πήγαινε για ύπνο, θα σου κάνει καλό.

31/08/2010, 13:08:24
quote:
Μπορεί οι Πατέρες της Εκκλησίας να αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους για να μπορέσουν, έστω, σύμφωνα με τους ίδιους, να αγγίξουν κάτι από τη διδασκαλία του Ιησού, αλλά ήλθες εσύ, εντελώς ακάπνιστος, και στο τσάκα-τσάκα ανέλυσες και κατάλαβες ολόκληρη τη Βίβλο, "αποδεικνύοντας" και από πάνω το πόσο άσχετος ήταν Ιησούς!!!

Είναι απλό. Ο Χριστός αγνοούσε ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΦΥΣΙΚΑ φαινόμενα του κόσμου, άρα ήταν άσχετος. Δεν ξέρω αν ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΑ οι Πατέρες βρήκαν ότι είχε δίκιο, πάντως ζωολογία και βιολογία δεν ήξεραν.

Και ξαναρωτάω. Αν αποδειχθεί ότι τα κοράκια αποθηκεύουν τακτικά αυτό σημαίνει ο Χριστός έλεγε ΛΑΘΟΣ πράγματα;

quote:

Για πες μας εσύ τι έχεις σπουδάσει, που έχεις γνώμη από την ιατρική μέχρι τη θεολογία...

quote:
Εύγε ..... σου βγάζω το καπέλο!!! Έχεις πάρει φόρα και δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο! Δε σε σταματά τίποτα!!

Μπα...Στο τείχος της μαλακίας του Χριστιανού σταματάνε τα πάντα.

quote:
Εντάξει, τώρα ξεφούσκωσε και κατέβα από το άλογο και πήγαινε για ύπνο, θα σου κάνει καλο

Να κοιμηθώ χριστιανικά (δηλαδή όρθιος) ή κανονικά σαν άνθρωπος;

Edited by - IndustrialAngel on 31/08/2010 13:08:54

31/08/2010, 13:18:15
quote:

quote:

Είναι απλό. Ο Χριστός αγνοούσε ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΦΥΣΙΚΑ φαινόμενα του κόσμου, άρα ήταν άσχετος. Δεν ξέρω αν ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΑ οι Πατέρες βρήκαν ότι είχε δίκιο, πάντως ζωολογία και βιολογία δεν ήξεραν.

Και ξαναρωτάω. Αν αποδειχθεί ότι τα κοράκια αποθηκεύουν τακτικά αυτό σημαίνει ο Χριστός έλεγε ΛΑΘΟΣ πράγματα;

quote:

Για πες μας εσύ τι έχεις σπουδάσει, που έχεις γνώμη από την ιατρική μέχρι τη θεολογία...

quote:

Μπα...Στο τείχος της μαλακίας του Χριστιανού σταματάνε τα πάντα.

quote:
Εντάξει, τώρα ξεφούσκωσε και κατέβα από το άλογο και πήγαινε για ύπνο, θα σου κάνει καλο

Να κοιμηθώ χριστιανικά (δηλαδή όρθιος) ή κανονικά σαν άνθρωπος;

Edited by - IndustrialAngel on 31/08/2010 13:08:54

Μακάρι να υπέφερες μόνο από μαλακία, άλλωστε οι πιο πολλοί από αυτό υποφέρουμε.
Η δική σου αρρώστεια είναι πιο σοβαρή!!

Να προσέχεις!!
*Ξέρεις, η ζωή, ειδικά σε κάτι τύπους σαν και σένα ..... ρίχνει κάτι σκαμπίλια που τους φέρνει τα άνω-κάτω. Εύχομαι να το κάνει και με σένα ΑΛΛΑ με τρόπο ευγενικό και καλό!

**Και όπως σου είπα, ρίξε και κάνα υπνάκο, άκου με, καλό θα σου κάνει.

31/08/2010, 13:58:25
quote:
IndustrialAngel:
Μάθημα ελληνικών νούμερο 1.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ το μέλλον δεν είναι ίδιο με το ΠΡΟΒΛΕΠΩ το μέλλον. Σκέφτομαι στο μέλλον σημαίνει προετοιμάζομαι για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ. Πχ αν η τροφή μειωθεί σκέφτονται ότι στο μέλλον δε θα έχουν φαΐ και πράττουν αναλόγως. Αλλά είπαμε, η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη...

Mάθημα Ξαμιλιώτικο νο1"
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Όταν οι μετεωρολόγοι κάνουν προβλέψεις, αυτό προϋποθέτει τη σκέψη. Χωρίς αυτή δε θα έκαναν πρόβλεψη.

*Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για την βλακεία.

quote:
IndustrialAngel:
Για να καταλάβω... Τι ακριβώς αμφισβητείς από αυτό το επιστημονικό πόρισμα αντιπαραθέτοντας γελοία επιχειρήματα; Είναι διαπιστωμένο από αρμόδιους επιστήμονες και έχει καταγραφεί επιστημονικά. Κάνε ένα πείραμα εσύ και δείξε ότι δεν είναι έτσι...

Δεν αμφισβητώ το επιστημονικό πείραμα, αλλά τον "πολιτισμό" που αναφέρεις.
Εάν εσύ βαπτίζεις ως "πολιτισμό" τις διάφορες συμπεριφορές, τότε όλοι πολιτισμό έχουν.
Από το κουνάβι μέχρι τον κούκο!
Για να μην πιάσω τις μέλισσες ή τα μυρμήγκια.

Η διαφορά μας βρίσκεται στην ερμηνεία της λέξης "πολιτισμός"....για παράδειγμα έχω ακούσει για τον πολιτισμό της Μεσοποταμίας, για αυτόν των Ίνκας, για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό,.......για τον πολιτισμό όμως των δελφινιών! ούτε έχω ακούσει ούτε θα ακούσω ποτέ μου.

quote:
IndustrialAngel:
Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη σημαίνει αυτοσυνείδηση...Τι πάει να πει αυτό όμως... Έλα ντε...Που να καταλάβεις με τα ελληνικά που ξέρεις. Το γεγονός ότι μπορούν να καταλάβουν συμβολική γλώσσα δε σου λέει τίποτα;;;;

Α! Ώστε σημαίνει πολλά αυτό ε?
Να μια καλή εξήγηση στο γιατί κάναμε πρωθυπουργό των Γιωργάκη......γιατί αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέπτη!!!!

quote:
IndustrialAngel:
Μακάρι να σε βοηθούσε το δελφίνι στη γραμματική. Κοινωνική δομή σημαίνει ιεραρχία, σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο καθένας καθήκοντα. Δεν είναι αγέλη τα δελφίνια όπως οι Χριστιανοί

Αγέλη?....κοπάδι είμαστε! έχουμε τον τσοπάνη μας και τον ακολουθούμε!
Έχεις δει όμως την κοινωνική δομή που έχουν οι λύκοι? Έχεις δει με τι τρόπο στήνουν τις παγίδες στα θύματά τους?
Για πες μας τώρα και για τον πολιτισμό της αγέλης των λύκων?

quote:
IndustrialAngel:
Το έδωσα το χωρίο... Ξεστραβώσου και κατάλαβε το...Ελληνικά είναι...Σε τι γλώσσα να στο δώσω; Στα αγγλικά που δεν ξέρεις;;;;;

Και που λέει εκεί ο Ιησούς να μην πλένουν τα χέρια τους όταν τρώνε?
Αν ήξερες τι έλεγε, δε θα έλεγες αυτές τις βλακείες.
Ο Ιησούς αναφέρεται στην νηστεία και μάλιστα επειδή δεν κατάλαβαν τον Λόγο του οι μαθητές του, τους έδωσε διευκρινήσεις.
Τις οποίες εσύ βέβαια......ούτε αυτές κατάλαβες!
Και το κερασάκι στην τούρτα από τον ίδιο τον Ιησού:
"Aν έχει κανείς αφτιά να ακούει, ας ακούει."
quote:
IndustrialAngel:

quote:
IndustrialAngel:
Χριστιανικές μαλακίες. Δηλαδή εσύ αν δε γεμίσεις ΚΑΘΕ μέρα το ψυγείο σου δε θα θεωρηθείς άνθρωπος; Είσαι ΤΟΣΟ άσχετος που αγνοείς την καθημερινή ζωή; Το ψυγείο ή τα ντουλάπια τα γεμίζουμε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα... Η σύγκριση "ο κόρακας αποθηκεύει λιγότερο από τον άνθρωπο" είναι το λιγότερο ΗΛΙΘΙΑ. Πρώτον, δεν ξέρεις ΠΟΣΕΣ μέρες το κάνει... Τι γίνεται αν το κάνει πχ όλο το φθινόπωρο για να προετοιμαστεί για το χειμώνα; Μαζεύονται ή δε μαζεύονται 80 μέρες; Ψάξε κανένα βιβλίο και βρες πόσες μέρες το κάνει. Γιατί αν το κάνει τόσες μέρες, αυτός ο αριθμός συγκρίνεται ευθέως με τον αριθμό που το κάνει ο μέσος άνθρωπος... Ψάξε σε αρμόδια βιβλία και πες μου αν ο Χριστούλης ήξερε ή δεν ήξερε τι του γινόταν

Mη λες βλακείες...άκου εκεί αποθηκεύει ο κόρακας όλο το φθινόπωρο!, τι τον πέρασες μύρμηγκα?
Ο άνθρωπος πάει μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα για το ψυγείο του, αλλά δεν έρχεται με ένα κεσεδάκι, αλλά με τσάντες γεμάτες.
Μήπως τον κόρακα πρέπει να τον πεις και συλλέκτη? γιατί μαζεύει και διάφορα αντικείμενα που του γυαλίζουν στο μάτι και τα πάει στη φωλιά του....ή μάλλον διακοσμητή να τον πεις.

quote:
IndustrialAngel:
Ερώτηση :αν αποδειχτεί ο κόρακας μπορεί να αποθηκεύσει πχ το 1/3 της χρόνιας αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς έλεγε μαλακίες;

Αν αποδειχτεί ότι ο Κόρακας σπέρνει, θερίζει και μετά αποθηκεύει και ότι δεν παίρνει από τα έτοιμα που του Παρέχει ο Κύριος, τότε ναι έλεγε μαλακίες.
Μέχρι τότε λες εσύ.

Γιατί ο Ιησούς ανέφερε τα εξής:
"Παρατηρήστε τα πουλιά τoυ ουρανού που δε σπέρνουν, ούτε θερίζουν, ούτε συνάζουν σε αποθήκες, όμως ο Πατέρας σας ο ουράνιος τα τρέφει."

Eσύ όμως από αυτή την ολόκληρ φράση, έκοψες τα 2/3, απομόνωσες το υπόλοιπο 1/3, το ντύνεις με βλακείες και ως γνήσιος χριστιανομάχος το πασάρεις προς κατανάλωση.....φάτο μόνος σου λοιπόν.

quote:
IndustrialAngel:
Το γεγονός ότι μπορεί να λογαριάζει τις μέρες και να προγραμματίζει εκ των προτέρων να είναι στη θέση του τη Δευτέρα, χωρίς να βλέπει ή να μυρίζει φαγητό, γιατί στο ηλίθιο παράδειγμα που κάνεις, οι μύγες ενεργοποιούνται από τη μυρωδιά όχι από προγραμματισμό σου λέει κάτι;

Και έξω από τα παράθυρα στήνονται και την κυρία πόρτα, όπου έχει είσοδο, αυτό σου λέει κάτι?

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 31/08/2010 14:02:09

31/08/2010, 14:59:05
Ευρωπαίος...

-Όταν οι μετεωρολόγοι κάνουν προβλέψεις, αυτό προϋποθέτει τη σκέψη. Χωρίς αυτή δε θα έκαναν πρόβλεψη.

Κατά το αν η γιαγιά μου είχε πατίνια .... θα ήτανε "Παππούς"...

Όμως ο φίλος μας , αυτό το εξαίσιο και "ανομολόγητο" παλληκάρι...ξεχνάε κάτι για τον άνθρωπο και την σκέψη του...ασφαλώς είναι Χριστιανός και έχει τα ελαφρυντικά αλλα και τις δικαιολογίες του...γι'αυτό και μείς τον συμμεριζόμαστε και τον συμπονούμε...

Η σκέψη λοιπόν -πέρν κάθε αμφιβολίας- διαμορφώνεται και πρίν την σκέψη προηγείται η εντύπωση και εν συνεχεία εξ'αυτής η -όποια- διατύπωση και η οποία βεβαίως διατύπωση απο άνθρωπο σε άνθρωπο και απο σκέψη σε σκέψη διαφέρει και μάλιστα η σκέψη του επιστήμονα καμμιά σχέση δεν έχει με του Χριστιανού...!!!

Αλλα βεβαίως ο Ευρωπαίος -φίλος κατα τ'αλλα- αυτά τα πράματα ουδέποτε τα σκέφθηκε , καθότι δογματικός χριστιανός και με δογματική σκέψη...αλλα και ως γνήσιος Ιουδαιο-λάτρης καμμιά σχέση δεν είχε και δεν έχει και δεν πρόκειται ποτέ να έχει με την Ελλάδα και την Αρχαία Ελληνική σκέψη...

Θα γαυγίζει και θα χασμουριέται απο το λιβάνι , μη μπορώντας να αξιολογήσει λογικά τα πράματα αλλα "χριστιανικά"...

Αν παρ'ολ'αυτά συνεχίσεις φίλε μου πολυ-αγαπημένε , να εξακολουθείς να προσπαθείς να μιλήσεις , τουλάχιστον δώσε λίγο χρόνο να προλάβει να "γυρίσει" λίγο το μυαλό σου και ίσως ξεκολλήσει...!!!

Ποτέ δεν ξέρεις καμμιά φορά τι γίνεται...άντε καλή τύχη..

Λευτεριά στο Κουρδιστάν...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
31/08/2010, 15:03:01
Ευρω-παίου , απάντησις...

-Και έξω από τα παράθυρα στήνονται και την κυρία πόρτα, όπου έχει είσοδο, αυτό σου λέει κάτι?

Πώ πώ πώ , μα τι σκέψη "θεόσταλτη" είναι αυτή..???

"Φτού σου" , να μην ματιάσω...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
makforΜέλος
31/08/2010, 15:48:51
quote:

1) θα τονισω για μια ακομη φορα οτι δεν προκειται για δικη μου θεωρια αλλα για το τι εντοπισα οτι λενε οι
κυριοτερες αρχαιες παραδοσεις αλλου με κρυπτικο τροπο και αλλου με περισσοτερο διαφανη...την ερμηνεια αυτη
που κανω σε συγκεκριμενες παραδοσεις δεν την πηρα απο καποιο συγγραφεα αλλα βρηκα ψηφιδες εδω και ψηφιδες
εκει που με εκαναν και υποψιαστηκα το συνολικο σκελετο....μετα εντοπισα την ιδια αντιληψη περι επεμβασης
των Αγγελων στην εξελιξη των ανθρωπων σε εργα της κλασσικης λογοτεχνιας οπως πιχι σε αυτα του Ιουλιου Βερν
η του Δουμα αλλα και σε νεομυθολογιες οπως το Σιλμαριλιον του Τολκιν, επισης σε ταινιες του Χολυγουντ οπως
πιχι το Αβαταρ η η Διαστημικη Οδυσσεια 2001 του Κιουμπρικ..κατεληξα οτι ενας μεγαλος αριθμος ανθρωπων γνωριζει
τα περι επεμβασης αλλα ειτε δε μιλαει ειτε μιλαει με κρυπτικο τροπο...

ΑριστοτεληςΩΝ3 , ειναι ευχαριστο που τα οσα λες ειναι δικα σου και δεν ειναι μεταφορα βιβλιων , δεν το ειχα διαβασει ή δεν το ειχα καταλαβει σορυ για το ερωτημα

οσο αφορα τις αποδειξεις θα μου επιτρεψεις οσο δεν καταλαβαινω κατι να το ψαχνω , καθως θα μπορουσαν δεκαδες αλλες θεωριες να θεωρηθουν σωστες , γιατι μπορει οι αρχαιοι οπως λες να ΗΞΕΡΑΝ και να μας τα ΕΛΕΓΑΝ κρυπτογραφημενα , αλλα δεν εχουν πει και λιγες "βλακειες" ΛΟΓΟ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και μονο !!!!

γιατι να ισχυει η αποψη σου και οχι των ΕΨΙΛΟΝ ? ή των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ορθοδοξων ? σε τι διαφερει η δικη σου ? ολες απαιτουν ΠΙΣΤΗ και ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ !!!

δεκτο , διαβασες σκεφτηκες εντοπισες αποκρυπτογραφησες κτλπ ...δεκτο απο μενα στο 100% αλλα αυτο δεν παει να πει οτι αυτα που λες στεκουν ή οτι πρεπει να τα δεχτω επειδη τα λες εσυ

quote:

2) ξεκολληστε απο την απαιτηση αποδειξεων για κατι που ξεκινησε να γινεται πολυ πριν την εμφανιση του χομο σαπιενς...
αποδειξεις θα ξεκινησουμε να βρισκουμε οταν η επιστημη αποφασισει να ασχοληθει με το αορατο σωμα του ανθρωπου και
φτιαξει οργανα που θα μπορουν να το φωτογραφιζουν, τοτε θα φανουν οι επεμβασεις που ειπα καθως θα εντοπιστει η εξωτικη
ουσια και αλλα δεδομενα που δεν μπορουσαν να προκυψουν μεσω φυσικης εξελιξης...μεχρι τοτε εχουμε απλα μια σοβαρη ενδειξη:
οτι αυτο μας λενε οι αρχαιοι οτι συνεβη και δευτερον οτι αρκετα λαμπρα μυαλα των τελευταιων αιωνων πιστευουν οτι οντως
ετσι εγινε...αληθεια σε προβληματιζει καθολου οτι η ορφικη κοσμογονια γνωριζε το μπιγκ μπανγκ; υποψιαζομαι οτι αν στο
μελλον ερθουμε σε επαφη με εξωγηινους πολιτισμους μπορει να μας παρουν στο ψιλο: αυτοι που πηγαν στο φεγγαρι και στον
Αρη αλλα που δεν υποψιαστηκαν καν οτι εχουν αορατο σωμα ωστε να το ερευνησουν...

πολλα ΘΑ εχει η υποθεση ... και ρωταω εγω , εαν αυριο αποδειχθει οτι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ τιποτα απο οσα μας λες , τι θα ελεγες τοτε ?
μου κανει ας πουμε εντυπωση το γεγονος οτι πουθενα δεν γινεται αναφορα σε οσα λες απο ιστορικους ή αρχαιολογους ή οποιος αλλος ασχολειτε με αυτα , και αντε οι συγχρονοι ειναι οργανα του καπιταλισμου (ολοι? οκ ολοι) αλλα αυτοι πριν απο 30 ? 50 ? 80? χρονια ?

και οπως λες μελετησες , αυτα που μελετησες ποτε γραφηκαν ? μολις τα τελευταια 3-5.000 χρονια... μα η προ χομο εποχη εχει κατι δεκαδες χιλιαδες χρονια ... πως εφτασε ως τις μερες μας ? πως ? αυτο δεν το καταλαβα ακομη , πως δηλαδη ο ΠΡΩΤΟΣ στον οποιο εγινε εμφυτευση και αφου ΕΜΑΘΕ , το μετεφερε στον επομενο ? σε τι γλωσσα? δηλαδη πριν απο 100.000 ή 300.000 ή 1.000.000 μιλουσαν ελληνικα και μετα τα ξεχασαν και μετα τα ξαναθυμηθηκαν ? πως ο πρωτος μετεφερε την γνωση ? και πως η πρωτη ομαδα μετεφερε την γνωση κατι χιλιαδες χρονια ? οταν δεν μιλουσαν καν ?

quote:

3) ποιο ειναι το προβλημα σου να δεχθεις οτι υπαρχει υλη σε αλλες διαστασεις που δεν ειναι παρομοιας υφης με τη δικια
μας; που δεν εχει καμια σχεση με τα στοιχειωδη σωματιδια της δικης μας υλης αλλα που πιθανοτατα απαρτιζεται απο δικου
της τυπου μικροσωματιδια; οτι υπαρχει φως αλλου επιπεδου; οτι υπαρχουν οντα που μπορουν να κατεβουν απο μια ψηλοτερη
διασταση σε μια χαμηλοτερη; οτι ανετα μπορουν να επικοινωνησουν με τα οντα της χαμηλοτερης διαστασης επειδη μπορουν
να μετατρεψουν το αιθερικο τους σωμα σε οτι μορφη θελουν (shape shifters) και αρα να παρουν μια ολογραμμικη ανθρωπινη
μορφη; οτι δεν χρειαζονται απαραιτητα επιστημονικα οργανα για να επικοινωνησουν μαζι μας αφου και τη μορφη μας μπορουν
να χρησιμοποιησουν και τη γλωσσα μας; εφοσον εχουμε καταληξει οτι υπαρχουν μαλλον αλλες διαστασεις πλην των τριων και
του χρονου γιατι να μην υπαρχει σ' αυτες ζωη τοσο υψηλοτερης νοημοσυνης απο τη δικη μας αλλα σε αλλες και χαμηλοτερης;
γιατι ο ανθρωπος να θεωρειται η κορωνιδα του συμπαντος; μηπως το σωστο θα ηταν οτι ειναι η κορωνιδα στο δικο του πλανητη
μονο και στη δικη του διασταση; η Γεννεση μιλαει για κορωνιδα της δημιουργιας αλλα το αναφερει για το μακροκοσμικο,
το αορατο κομματι του ανθρωπου που δυνητικα μπορει να εχει μια λαμπρη εξελιξη και οχι για το υλικο κομματι που το
θεωρει πηλο και χου και το οποιο θα καταληξει λιπασμα για τα φυτα...ερωτηση: δεν διαβασες ποτε σου επιστημονικη
φαντασια και δεν ειδες ποτε σου σειρες τυπου X FILES και Λοστ για να εξοικειωθεις λιγο με τις εννοιες των εξωτικων
υλων, των αλλων διαστασεων και των shape shifters; το λεω γιατι διακρινω οχι μονο σε σενα αλλα και σε αλλα παιδια
εδω μεσα ενα κολλημα με την αντιληψη οτι υπαρχει μονο αυτο που δειχνουν οι αισθησεις και μας λενε στις εφημεριδες
και οτι ολα τα αλλα ειναι fairy tales...

το προβλημα μου βρισκεται στο εξης σημειο , εαν μου εξηγησεις με καποιο τροπο ΤΙ ΣΟΙ υλη ειναι αυτη και επισης ΠΩΣ αντιλαμβανεσαι τις διαστασεις ? στο ξαναρωτησα θεωρεις οτι ειναι μια πορτα που ανοιγεις και κλεινεις ? τι εξηγηση εχεις? ή απλα ειναι ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΛΕΞΗ που την χρησιμοποιεις γιατι ΒΟΛΕΥΕΙ και ειναι και τις ΜΟΔΑΣ? πεταει καποιος ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ και καθαρισε ... κατσε , εξηγησε μας ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτες οι διαστασεις ? ΙΔΙΕΣ με αυτες που λενε οι δικοι μας ή κατι αλλο ? εαν δεν μας εξηγησεις πως θα καταλαβουμε τι μας λες?

θεωρεις πχ οτι η 4η ειναι ο χρονος? ή αυτο ειναι επιστημονικη πλανη ?
εαν ειναι ο χρονος , τοτε ενα πλασμα 4η διαστασης ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ σε μια διασταση ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ ΑΡΑΓΕ ? ειτε (υποθετω εαν ξερει κανεις μας λεει) εμεις θα ειμασταν αγαλματα ή αυτος θα ηταν αγαλμα (αγαλμα εννοω σε πληρη ακινησια)
πως δηλαδη αντιλαμβανεσαι αυτη την μεταβαση ? απο την τριτη διασταση πχ ενας κυβος στην δευτερη διασταση γινεται ενα τετραπλευρο (αρα χανει εντελως τα χαρακτηριστικα του) το δε τετραπλευρο στην 1 διασταση θα ηταν μια γραμμη !!!
(δεν ξερω εαν εγινε αντιληπτο το θεμα/προβλημα με τις διαστασεις και υπαρχουν και αλλα φυσικα , πχ οταν ερχονται στο κοσμο μας οι φυσικες δυναμης θα πρεπει να τους επιρεαζουν αλλιως υπαρχει προβλημα ...τι γινεται τοτε ?)

εγω δεν θελω να μου πεις τι δεν χρειαζεται , αλλα ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ , αφου ο ανθρωπος εχει συγκεκριμενο τροπο επικοινωνιας , ΠΩΣ ? τωρα εαν εσενα σε πειθει οτι ενα αιθεριο κατι μπηκε μεσα μας και ολα καλα , σορυ αλλα το χολυγουντ σε εχει επιρεασει πολυ , σε καθε αλλη περιπτωση μπορεις απλα να το εξηγησεις οπως το αντιλαμβανεσαι εσυ

τωρα εαν σου πω εγω τα δικα μου ΣΕΝΑΡΙΑ που εχω κανει ανα διαφορες περιοδους τις ζωης μου θα μου πεις οτι βλεπω και διαβαζω πολυ επιστημονικη φαντασια ... Φ Α Ν Τ Α Σ Ι Α !!!! και οι ghostbusters Κυνηγουσαν φαντασματα , τι παει πει αυτο οτι υπαρχουν κιολλας και ειναι πρασινα και γλυτζιαρικα ? !!!!! μη μπερδευεσαι ... μη θεωρεις οτι πχ η διασταση ειναι μια σειρα δωματια που μπαινοβγαινουμε , εμεις δεν μπορουμε ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ,περα απο τα μαθηματικα γιατι μονο εκει υπαρχουν , θες να μου πεις οτι οχι απλα υπαρχουν αλλα εχουν και οντα ? γιατι να συμβαινει αυτο και οχι το αλλο , οτι δεν υπαρχει τιποτα ?

τα οσα λες , που καλα κανεις και τα λες , θα μπορουσα να στα υποστηριξω με πολλους τροπους , αλλα σιγουρα δεν θα σου φερω ως βαση ταινιες του χολυγουντ !!! εκτος εαν θεωρεις οτι αυτος που σχεδιασε το alien ειχε δει ALIEN ... ειπαμε Φ Α Ν Τ Α Σ Ι Α !!!! αυτη μας κανει να πιστευουμε σε οσα δεν βλεπουμε και που ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ !!!

δεν θυμαμαι εαν στο εχω ρωτησει στο ρωταω τωρα ,
σου εχει τυχει να μιλας σε αντικειμενα ? (αυτοκινητο , υπολογιστη) γιατι το κανεις ? εχεις καποια εξηγηση ?
ακους ποτε μια φωνη μεσα σου ? οταν κανεις κατι ή οταν σκεφτεσαι? συνομιλεις ποτε μαζι της ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? τι ειναι αυτη η φωνη ?

εαν θελεις απαντας , τι ηλικια εχεις ?

quote:

4) δεν μου φαινεται λιγη η σημερινη επιστημη αλλα μου φαινεται μονομερης και εστιασμενη μονο στο να παραγει εργαλεια
προκειμενου να διευκολυνει μια δρακα καπιταλιστων να μεγιστοποιησουν το κερδος τους...αν δεν ηταν στην υπηρεσια του
καπιταλισμου αλλα ηταν επιστημη ολων των ανθρωπων θα ειχε ασχοληθει και με ερευνες για το αορατο σωμα του ανθρωπου
αλλα και για αλλες διαστασεις ακριβως γιατι ενα σημαντικο κομματι της ανθρωποτητας και μεγαλα επιστημονικα ονοματα
πιστευουν οτι αυτα ειναι υπαρκτα, αρα θα επρεπε να βρεθουν σοβαρα κονδυλια για τετοιες ερευνες και ας μην υποσχοντουσαν
κερδος οπως ξερω γω υποσχεται κερδος η εκμεταλευση καποιων ορυκτων στη Σεληνη...παντως υποψιαζομαι οτι καποιοι εκ των
μεγαλοκαπιταλιστων γνωριζουν τα της επεμβασης των Αγγελων, οχι οτι δεν επαθα την πλακα μου οταν ειδα τι υπαρχει εξω απο
το Ροκφελερ Σεντερ...

δες αυτο με το καπιταλισμο εχει βαση , ομως θα ρωτησω το εξης , ΚΑΝΕΙΣ ? ουτε μια εξαιρεση ? κανεις τολμηρος? δεν το πιστευω αυτο
ομως κανεις ενα λαθος , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εχουν ασχοληθει με ολα οσα λες , αλλα ΚΑΤΑΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ καθως δεν αντεξε τιποτα στον ελεγχο , πολλα εχουν γραφει για ερευνες , ειτε πανεπιστημιακες ειτε στρατιωτικες πανω σε διαφορα θεματα , πολλοι εχουν βγει και μας εχουν πει διαφορα αλλα ? ΤΙΠΟΤΑ γιατι αραγε ?

δεν εχω κανενα προβλημα με το να ισχυει η θεωρια σου , το ξεκαθαριζω , αλλα μια και μας την ανεπτυξες (εστω και συντομα) θεωρω εχω το δικαιωμα να σε ρωτησω ωστε να ΜΑΘΩ και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ !!!

δυστυχως στις μερες μας εχει συμβει το εξης παραδοξο, η μεγαλη ποσοτητα πληροφοριας που κυκλοφορει εμπεριεχει μεγαλο αριθμο παραπληροφορησης , ετσι εχει δημιουργηθει η ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ , οπου παιρνοντας ως βαση νεες ανακαλυψεις τις επιστιμης , χτιζουν ΕΝΑ σωρο σεναρια που επειδη η αρχικη τους αναφορα "στεκη" επιστημονικα ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο μας την αποδοχη και ολων των υπολοιπων που αποτελουν απλα προιοντα της φαντασιας τους ... εαν εχεις διαβασει ή δει το "τι στο μπιμπ ξερουμε" θα σου πω οτι εκει εχουμε την απολυτη παραπληροφορηση !!!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

31/08/2010, 16:28:47
Εαρινός
quote:

Η σκέψη λοιπόν -πέρν κάθε αμφιβολίας- διαμορφώνεται και πρίν την σκέψη προηγείται η εντύπωση και εν συνεχεία εξ'αυτής η -όποια- διατύπωση και η οποία βεβαίως διατύπωση απο άνθρωπο σε άνθρωπο και απο σκέψη σε σκέψη διαφέρει και μάλιστα η σκέψη του επιστήμονα καμμιά σχέση δεν έχει με του Χριστιανού...!!!

Αγαπητέ Εαρινέ,
Αναρωτιέμαι αν αυτό που είπες τώρα είναι αποτέλεσμα ήρεμης σκέψης ή ....
Γιατί αλλιώς, εκτίθεσαι ενώπιον τόσων Χριστιανών επιστημόνων.

quote:

Αλλα βεβαίως ο Ευρωπαίος -φίλος κατα τ'αλλα- αυτά τα πράματα ουδέποτε τα σκέφθηκε , καθότι δογματικός χριστιανός και με δογματική σκέψη...αλλα και ως γνήσιος Ιουδαιο-λάτρης καμμιά σχέση δεν είχε και δεν έχει και δεν πρόκειται ποτέ να έχει με την Ελλάδα και την Αρχαία Ελληνική σκέψη...

Δηλαδή, η Ελλάδα και η Αρχαία Ελληνική σκέψη περιορίζεται και προορίζεται μόνο για τους χλαμυδοφορεμένους και για όσους λατρεύουν ανθρωπόμορφους ή ζωόμορφους/τερατόμορφους θεούς;

Μάλιστα, 2000 χρόνια τώρα, ξεχάστε ότι ξέρατε. Ο Εαρινός αλλάζει τα δεδομένα.

quote:

Θα γαυγίζει και θα χασμουριέται απο το λιβάνι , μη μπορώντας να αξιολογήσει λογικά τα πράματα αλλα "χριστιανικά"...

Άλλο ένα επιχείρημα, ξεπατικωμένο από τις γνωστές ιστοσελίδες των επαγγελματιών χριστιανομάχων.
Λογικός = όχι Χριστιανός.
Προοδεύεις φίλε Εαρινέ.

Ομολογώ πως αυτό εδώ το μήνυμά σου, με τις ακραίες και τόσο απόλυτες απόψεις, αν το διάβαζα στις αρχές, όταν πρωτομπήκες στο φόρουμ, χωρίς να μου είναι γνωστή η ταυτότητα του χρήστη, δεν θα πίστευα πως ήταν δικό σου.

skyΝέο Μέλος
31/08/2010, 17:52:19
Οι προσωπικές κόντρες είναι καλύτερο να γίνονται κατ ιδίαν για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κουβέντα.

Αριστοτέλη Ων 3 θυγατέρες των ανθρώπων πρέπει να είναι οι σκέψεις τους και αυτό για την εξωτική ύλη πρώτη φορά το ακούω αλλά μου θυμίζει κατι που έγραψε ο Pano σ'ένα νήμα για την ενεργοποίηση του DNA, ότι κάποιοι άγγελοι η κάτι τέτοιο έχουν αχρηστέψει ανώτερα κέντρα του ανθρωπου για να εμποδίσουν την επικοινωνία με τη συμπαντική πηγή/δημιουργό. Ενδιαφέρουσα η άποψή σου όπως και να χει.

02/08/2006, 11:21:27
Δεν είχα καμμία διάθεση να ανακατευτώ στην κουβέντα, αλλά κάποιες στιγμές αναρωτιέμαί....

@samuel1974 : Λες «Δυστυχώς όλοι εμείς οι άνθρωποι του βγήκαμε αμαρτωλοί και ατελείς εκτός απο τον Χριστό. Αυτός του "βγήκε" τέλειος άνθρωπος και τέλειος Θεός. Αυτός ξεπλήρωσε το χρέος του Αδάμ και όλης της ανθρωπότητας.»

Τελικά ήτανε "άνθρωπος" ο Χριστός ?
Δεν είναι ο ίδιος ο Θεός ???
Αλλάζει ιδιότητες μέσα στον χρόνο ?
Στην Βίβλο είναι άνθρωπος αλλά θα κρίνει τις ψυχές μας ως Θεός ?

Κάπου υπάρχουν κενά, δεν νομίζεις ???

samuel1974Μέλος
02/08/2006, 11:21:57
@ schwabe

Grafeis:
Αυτή την ΑΠΑΤΗ καιρός είναι να την αφήσετε, καιρός είναι να πείτε την αλήθεια στους παραπλανημένους πιστούς σας: η από εσάς αποκαλούμενη ως Παλαιά Διαθήκη, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!

DIABAZE

Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης
που αναφέρονται στην έλευση του Σωτήρος Ιησού Χριστού

Προφήτην αναστήσω αυτοίς εκ των αδελφών αυτών, ώσπερ σε, και δώσω το ρήμα μου εν τω στόματι αυτού και λαλήσει αυτοίς καθότι αν εντείλωμαι αυτώ.
Δευτερονόμιο ιη 18

Διά τούτο δώσει κύριος αυτός υμίν σημείον, ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Εμμανουήλ.
Ησαΐας ζ 14

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ετοιμάσατε την οδόν κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους του θεού ημών .
Ησαΐας ν 3

Αλλά κρίνει ταπεινώ κρίσιν και ελέγξει τους ταπεινούς της γης και πατάξει γην τω λόγω του στόματος αυτού και εν πνεύματι διά χειλέων ανελεί ασεβή.
Ησαΐα ια 4

Τότε ανοιχθήσονται οφθαλμοί τυφλών και ώτα κωφών ακούσονται, τότε αλείται ως έλαφος ο χωλός και τρανή έσται γλώσσα μογιλάλων .
Ησαΐας λε 5

Και αυτός διά το κεκακώσθαι ουκ ανοίγει το στόμα, ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη και ως αμνός εναντίον του κείροντος αυτόν άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού
Ησαΐας 53 7

Εκ γαρ Σιών εξελεύσεται νόμος και λόγος κυρίου εξ Ιερουσαλήμ.
Ησαΐας β 3

Και αναστήσω επ' αυτούς ποιμένα ενα και ποιμανεί αυτούς τον δούλον μου Δαυίδ και έσται αυτών ποιμήν.
Ιεζεκιήλ λδ 23

Και την βασιλείαν και την εξουσίαν και την μεγαλειότητα αυτών και την αρχήν πασών των υπό τον ουρανόν βασιλείων έδωκε λαώ αγίω υψίστου βασιλεύσαι βασιλείαν αιώνιον και πάσαι αι εξουσίαι αυτώ υποταγήσονται και πειθαρχήσουσιν αυτώ.
Δανιήλ 7 27

Και συσσείσω πάντα τα έθνη και ήξει τα εκλεκτά πάντων των εθνών και πλήσω τον οίκον τούτον δόξης.
Αγγαίος β 7

Ιδού εγώ εξαποστέλλω τον άγγελον μου και επιβλέψεται οδόν προ προσώπου μου και εξαίφνης ήξει εις τον ναόν εαυτού κύριος, ον υμείς ζητείτε και ο άγγελος της διαθήκης, ον υμείς θέλετε ιδού έρχεται.
Μαλαχίας γ 1

Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και αναστήσω τω Δαυΐδ ανατολήν δικαίαν, και βασιλεύσει βασιλεύς, και συνήσει, και ποιήσει κρίμα και δικαιοσύνην επί της γης.
Ιερεμίας κγ 5

Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν.
Ιερεμίας λα 31

Και συ Βηθλεέμ οίκος του Εφραθά ολιγοστός ει του είναι εν χιλίασιν Ιουδα, εκ σου μοι εξελεύσεται του είναι εις άρχοντα εν τω Ισραήλ και αι έξοδοι αυτού απ' αρχής εξ ημερών αιώνος.
Μιχαίας ε 1

Χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών, κήρυσσε θυγατερ Ιερουσαλήμ, ιδού ο βασιλεύς σου έρχεται σοι δίκαιος και σώζων αυτός πραύς και επιβεβηκώς επί υποζυγιον και πώλον νέον.
Ζαχαρίας θ 9

Και εκχέω επί τον οίκον Δαυιδ και επί τους κατοικούντας Ιερουσαλήμ πνεύμα χάριτος και οικτιρμού και επιβλέψονται προς με ανθ' ων κατωρχήσαντο και κόψονται επ' αυτόν κοπετόν ως επ' αγαπητόν και οδυνηθήσονται οδύνην ως επί πρωτοτόκω.
Ζαχαρίας ιβ 10

Και ερώ προς αυτούς, ει καλόν ενώπιον υμών εστίν, δότε στήσαντες τον μισθόν μου η απείπασθε και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργύρους και είπεν κύριος προς με κάθες αυτούς εις το χωνευτήριον.
Ζαχαρίας ια 12-13

Ιδού επί τα όρη οι πόδες ευαγγελιζομένου και απαγγέλλοντος ειρήνην.
Ναούμ 2 1

Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης
που αναφέρονται στον βίο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού

και συ Βηθλεέμ, γη Ιούδα, ουδαμώς ελαχίστη ει εν τοις ηγεμόσιν Ιουδα. εκ σου γαρ εξελεύσεται ηγούμενος, οστις ποιμανεί τον λαόν μου τον Ισραήλ.

στη γέννηση του Ιησού

ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελον μου προ προσώπου σου, ος κατασκευάσει την οδόν σου έμπροσθέν σου.

στον Ιωάννη τον Βαπτιστή
γη Ζαβουλών και γη Νεφθαλείμ, οδόν θαλάσσης, πέραν του Ιορδάνου, Γαλιλαία των εθνών ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου φως ανέτειλεν αυτοίς

στην έναρξη του κηρύγματος του Ιησού

αυτός τας ασθενείας ημών έλαβεν και τας νόσους εβάστασεν.
στη θαυματοποιό δράση του Ιησού
ιδού ο παις μου, ον ηρέτισα, ο αγαπητός μου, εις ον ευδόκησεν η ψυχή μου. θήσω το πνεύμα μου επ' αυτόν και κρίσιν τοις έθνεσιν απαγγελεί. ουκ ερίσει ουδέ κραυγάσει ουδέ ακούσει τις εν ταις πλατείαις την φωνήν αυτού. κάλαμον συντετριμμένον ου κατεάξει και λινόν τυφόμενον ου σβέσει έως αν εκβάλη εις νίκος την κρίσιν και εν τω ονόματι αυτού έθνη ελπιούσιν.

στην ταπεινότητα και πραότητα του Ιησού

ακοή ακούσετε και ου μη συνήτε και βλέποντες βλέψετε και ου μη ιδήτε. επαχύνθη γαρ η καρδία του λαού τούτου και τοις ώσιν βαρέως ήκουσαν και τους οφθαλμούς αυτών εκάμμυσαν μήποτε ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και τοις ώσιν ακούσωσιν και τη καρδία συνώσιν και επιστρέψωσιν και ιάσομαι αυτούς.

στην ομιλία του Ιησού με παραβολές

ανοίξω εν παραβολαίς το στόμα μου ερεύξομαι κεκρυμμένα απο καταβολής κόσμου.

στη διδασκαλία του Ιησού

εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσιν με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού μάτην δε σέβονται με διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων .

στην υποκριτική συμπεριφορά που συνάντησε ο Ιησούς

είπατε τη θυγατρί Σιών, ιδού ο βασιλεύς σου έρχεται σοι πραύς και επιβεβηκώς επί όνον και επί πώλον υιόν υποζυγίου.

στην είσοδο του Ιησού στην Ιεροσαλήμ

πνεύμα κυρίου επ' εμέ ου είνεκεν έχρισεν με ευαγγελίσασθαι πτωχοίς, απέσταλκεν με κηρύξαι αιχμαλώτοις άφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν αποστείλαι τεθραυσμένους εν αφέσει κηρύξαι ενιαυτόν κυρίου δεκτόν.

στο χαρμόσυνο και σωτήριο μήνυμα του Ιησού

και μετά ανόμων ελογίσθη

στην δίκη και καταδίκη του Ιησού ως ανόμου και κακούργου
τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτων την καρδίαν ίνα μη ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και νοήσωσιν τη καρδία και επιστραφώσιν και ιάσωμαι αυτούς .

στην απιστία των Εβραίων μολονότι έβλεπαν τη θαυματοποιό και αγαθαεργό δράση του

διεμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον.

στη σταύρωση του Ιησού

οστούν ου συντριβήσεται αυτού

στη σταύρωση του Ιησού

όψονται εις ον εξεκέντησαν

στη σταύρωση του Ιησού

02/08/2006, 11:26:06
quote:
Τελικά, αναρωτήθηκαν ποτέ όλοι αυτοί που φωνασκούν για την άποψη των Ιουδαίων περί του Θείου για ποιο λόγο έβαλε ο θεός τους το δέντρο στη μέση του κήπου και όχι έξω από τα όρια του παραδείσου?

......

Και κάτι ακόμα: σκεφτείτε ότι ο Σατανάς ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, αν και πρώτος είχε…..γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Mr.Γιαχβέ!!

'Ελα ντε, ΓΙΑΤΙ ???

samuel1974Μέλος
02/08/2006, 11:32:17
@ Kerry KING

Τοποθέτηση του προβλήματος

Το θέμα αυτό, γράφεται κυρίως για τις Ρωσσελιστικές αιρέσεις, όπως οι "Σπουδαστές των Γραφών", οι "Ευαγγελιστές" και οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά". Όμως είναι χρήσιμο και για τα μέλη της "Ελευθέρας Ευαγγελικής εκκλησίας", που στο θέμα αυτό ακολουθούν τη Μονοφυσιτική αίρεση.

Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι αυτοί, δεν δέχονται ότι ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος. Αντιθέτως, οι Ρωσσελιστές λένε, ότι στον ουρανό είναι μόνο "θείο πλάσμα" ή "Θεός" κατά τους Ευαγγελικούς, και στη γη ήταν μόνο άνθρωπος. Αντιθέτως, οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι και στη γη και στον ουρανό, ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος. Και αυτό, θα το δείξουμε στη συνέχεια μέσα από την Αγία Γραφή, την οποία (υποτίθεται ότι) αποδέχονται οι ανωτέρω θρησκείες, αν και αρνούνται τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίες ξεκάθαρα δογμάτισαν για όλα αυτά τα ζητήματα.

Η έννοια του χωροχρόνου και η σχέση της με τον Χριστό

Για να καταλάβουμε το θέμα αυτό, είναι απαραίτητο πριν αναπτύξουμε οτιδήποτε, να εξηγήσουμε μερικά πράγματα για τη φύση του Θεού και τη σχέση της με τον Χωροχρόνο. Γιατί αυτό είναι το βασικό "αγκάθι" που δεν κατανοούν οι αιρετικοί, με αποτέλεσμα να κάνουν θεωρίες επί θεωριών, για ζητήματα που εξηγούνται λογικότατα αν κάποιος καταλάβει το ζήτημα αυτό.

Ο Θεός δεν εξαρτάται από τον χώρο και το χρόνο για να ζήσει και να υπάρξει. Είναι δημιουργός των πάντων, και αυτό σημαίνει ότι είναι άχρονος και αχώρετος. Άχρονος και Πανταχού παρών. Γιατί αν ο Θεός εξαρτάται από τον χώρο και τον χρόνο, πού, και πότε ήταν, "πριν" δημιουργήσει ο Ίδιος τον χώρο και τον χρόνο;

Μερικοί άνθρωποι, έχοντας άγνοια της Θεολογίας, αλλά και των ανακαλύψεων της Φυσικής, θεωρούν τον χώρο και τον χρόνο ως καταστάσεις εξ ίσου άναρχες και δεδομένες, όσο ο Ίδιος ο Θεός. Όμως αυτό είναι λάθος. Και ο Χώρος και ο Χρόνος, (ο Χωροχρόνος, κατά την επιστήμη της Φυσικής), είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ με αρχή. Ας αρχίσουμε με την επιστημονική θεώρηση του Χωροχρόνου, και συνεχίζουμε με τη Θεολογική:

Επιστημονική θεώρηση του Χωροχρόνου: Είναι πλέον αποδεδειγμένο από τους επιστήμονες, ότι το Σύμπαν έχει αρχή, και δεν είναι ούτε αιώνιο, ούτε ανακυκλούμενο, όπως ήθελαν διάφορες επιστημονικές, θεολογικές και φιλοσοφικές κυρίως θεωρίες. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι η ίδια η ύλη δεν είναι παρά συμπύκνωση, ή αν θέλετε ταλάντωση, ή κυμάτωση του ιδίου του χωροχρόνου, με κύματα πιθανοτήτων...

Αποδεδειγμένα πλέον, ο χωροχρόνος δεν νοείται ως "κενό" που υπήρξε "πριν" από τη δημιουργία της ύλης, αλλά έχει αποδειχθεί ότι πραγματικό "κενό" δεν υπάρχει, και ούτε ποτέ υπήρξε! Το ίδιο το κενό, είναι ένας "αφρός" σωματιδίων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται στο πουθενά, και σχηματίζουν τον ίδιο το Χωροχρόνο!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι ο ίδιος ο χωροχρόνος έχει την ΑΡΧΗ του, πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, όπως μετρήθηκε από τον δορυφόρο ΜΑΡ της NASA, με ακρίβεια 1%. Μάλιστα η ίδια η διαστολή του σύμπαντος, δεν είναι παρά διαστολή του χωροχρόνου, και όχι της ύλης που περικλείει αυτός (Σαϊεντίφικ Αμέρικαν Απριλίου 2005 σελ. 59).

Πώς θα ήταν λοιπόν δυνατόν, ο Χωροχρόνος να έχει (αποδεδειγμένα) αρχή και πέρας, αλλά ο Δημιουργός του Χωροχρόνου να είναι άναρχος, και να μένει σε αυτόν;

Θεολογική θεώρηση του Χωροχρόνου: Η ίδια η Ορθόδοξη Θεολογία, προπορευόμενη σαφώς από την επιστημονική τεκμηρίωση, εξ αποκαλύψεως Θεού, δογμάτιζε εξ αρχής, ότι ο Θεός είναι έξω από τον Χωροχρόνο, ως Δημιουργός του. Μάλιστα το έκανε αυτό, σε αντίθεση με τις Παγανιστικές θεωρίες, για "ενδοκοσμικούς θεούς", τις οποίες ασπάζονται ακόμα και σύγχρονες δήθεν Χριστιανικές αιρέσεις, όπως οι "Μάρτυρες της Σκοπιάς".

Και πώς θα μπορούσε ο Υιός και Λόγος του Θεού, να έχει αρχή, όταν η Αγία Γραφή μας λέει σαφέστατα γι' Αυτόν, ότι: "πάντα δι' αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ό γέγονεν" (Ιωάννης 1/α: 3). Πώς θα ήταν δυνατόν, να έχει αρχή, ο Χριστός και Λόγος του Θεού, όταν δια του Ιδίου πλάσθηκε ο Χωροχρόνος; Ας το σκεφθούν αυτό οι Αριανιστές.

Και όσον αφορά τον χρόνο, η Αγία Γραφή είναι και σαφέστερη ακόμα για τον ρόλο του Ιησού Χριστού στην κατασκευή του, καθώς λέει ότι ο Θεός δια του Χριστού: "και τους αιώνας εποίησεν, 3 ος ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, φέρων τε τα πάντα τω ρήματι της δυνάμεως αυτού" (Εβραίους 1/α: 2). Αιώνες στην Αγία Γραφή είναι οι Χρονικές περίοδοι της δημιουργίας του Θεού, με τις ιδιαιτερότητες και διαφορές τους, καθώς προοδεύει το Θείο Σχέδιο. Δεν λέει το εδάφιο, ότι δια του Υιού έπλασε "κάποιους αιώνες", αλλά "και ΤΟΥΣ" αιώνες. Με οριστικό άρθρο. Που σημαίνει, ότι ο Υιός, συμμετείχε στη δημιουργία του Χρόνου! Πώς θα μπορούσε λοιπόν να εξαρτάται από αυτόν; Μάλιστα η επονομασία Του ως "Λόγου", δείχνει ότι ο Ίδιος ήταν αυτός που έδωσε νόημα στη Δημιουργία. Και η κατονομασία Του ως "συντηρητή" του σύμπαντος στην Αγία Γραφή, δείχνει ότι ο Ίδιος "κρατάει τα πάντα σε ύπαρξη" και υπόσταση, με την ισχύ της Θεότητάς Του. Γι' αυτό άλλωστε, αναφέρεται και ως "η αρχή της κτίσεως του Θεού" (Αποκάλυψης 3/γ: 14). Δεν λέει εκεί ότι "έχει" αρχή, αλλά ότι ο Ίδιος είναι: "η αρχή", ο αρχηγός της κτίσεως. Και γι' αυτό ακριβώς, στο πρώτο εδάφιο του Ιωάννη, δεν λέει ότι "στην αρχή δημιουργήθηκε" ο Λόγος, αλλά ότι "Εν αρχή ην ο Λόγος" (Ιωάννης 1/α: 1). Στην αρχή "ΗΤΑΝ", υπήρχε ήδη ο Λόγος.

Το ότι ο Χριστός δημιούργησε τον χωροχρόνο λοιπόν, τον κάνει άχρονο και αχώρετο, όπως ακριβώς και τον Πατέρα Του, στον οποίο οφείλει την αρχή της αιτίας Του, όπως ο δικός μας λόγος, στον νου μας εκ του οποίου γεννιέται. Και επειδή κάθε μεταβολή, και αλλαγή, και μετατροπή, προϋποθέτει χρόνο, ο Χριστός ως άχρονος κατά την προανθρώπινη Θεϊκή Του ύπαρξη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε αλλαγή ή αλλοίωση. Για τον Θεό Πατέρα αναφέρονται τα εξής στην Αγία Γραφή: "παρ' ω ουκ ένι παραλλαγή ή τροπής αποσκίασμα" (Ιάκωβος 1/α: 17). Και ο λόγος είναι ότι ως άχρονος, δεν αλλοιούται. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τον Υιό. Για τον Οποίον είναι γραμμένο: "και συ κατ' αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου εισιν οι ουρανοί· 11 αυτοί απολούνται, συ δε διαμένεις· και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται" (Εβραίους 1/α: 10,11).

Σε αυτό το τελευταίο σημείο θέλαμε να φθάσουμε με όλα τα ανωτέρω. Ότι ο Χριστός κατά την προανθρώπινη Θεϊκή Του φύση, δεν υπόκειται σε αλλαγές, όπως η υλική (εν χρόνω) κτίση Του. Και τη σημασία αυτής της διαπίστωσης, θα τη δούμε ευθύς αμέσως, στο επόμενο κεφάλαιο, όπου θα αναλύσουμε 10 ενδεικτικές γραμμές αποδείξεων, ότι ο Χριστός ήταν ταυτόχρονα και Θεός και άνθρωπος στη γη.

Οι δύο φύσεις του Χριστού κατά την επίγεια πορεία του

Το ότι ο Υιός υπήρχε στον ουρανό ΠΡΙΝ ενανθρωπίσει, το αποδέχονται και οι Μονοφυσίτες. Οι Ρωσσελιστές όμως και οι Ευαγγελικοί, αρνούνται τη Θεϊκή Του φύση, ενόσω ήταν και άνθρωπος στη γη. Λένε, ότι "κένωσε τον εαυτό του από τη Θεότητά Του", και στη γη ήταν απλά και μόνο άνθρωπος. Είχε δηλαδή μόνο μία φύση.

1. Όμως, με βάση τα όσα είπαμε πιο πριν, πώς είναι δυνατόν, για τον άχρονο Υιό που έφτιαξε τον χρόνο, να υπάρξει "περίοδος" κατά την οποία να "απουσίαζε" από τον ουρανό ως Θεός; Αυτό οι Μονοφυσίτες αυτοί δεν το σκέφτηκαν! Γιατί νόμιζαν ότι είναι έξυπνοι, και γνωρίζουν καλύτερα από την Εκκλησία του Κυρίου!

Ενώ ο Υιός ζούσε εδώ στη γη ως άνθρωπος, κατά τα χρόνια της επίγειας διακονίας Του, στην πραγματικότητα δεν είχε πάψει ποτέ να λείπει από την ΑΧΡΟΝΗ κατάσταση ύπαρξής Του. Γιατί πώς είναι δυνατόν να "απουσιάζει" ο άχρονος;

Πέρα όμως από αυτή τη λογική συνεπαγωγή, ας δούμε μερικά εδάφια της Αγίας Γραφής, που δείχνουν την "ταυτόχρονη" ύπαρξή Του με τις δύο φύσεις Του. Και βάζουμε τη λέξη: "ταυτόχρονη" σε εισαγωγικά, επειδή κυριολεκτικά δεν μπορούμε να μιλάμε για "ταυτό-χρονη" ύπαρξη, εφόσον η μία του φύση ήταν εν χρόνω, και η άλλη εκτός χρόνου!

2. Είδαμε ήδη ένα εδάφιο, όπου αναφέρεται το εξής: "ος ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, φέρων τε τα πάντα τω ρήματι της δυνάμεως αυτού" (Εβραίους 1/α: 2). Όσο δηλαδή ήταν άνθρωπος στη γη, έπαψε να συγκρατεί το σύμπαν σε ύπαρξη ως Θεός;

3. Ένα άλλο εδάφιο, που δείχνει ότι ο Χριστός δεν έπαψε να είναι Θεός ενώ έλαβε και την ανθρώπινη φύση, είναι το εξής: "προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος" (Πράξεις 20/κ: 28). Την Εκκλησία Του λέει εδώ, ο Θεός την απέκτησε ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑ. Πώς θα το έλεγε αυτό, αν ο Χριστός που έχυσε το αίμα Του, δεν ήταν μαζί και Θεός και άνθρωπος; Έχει ο Θεός αίμα; Το έχυσε ποτέ;

4. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το επόμενο εδάφιο: "16 όπου γαρ διαθήκη, θάνατον ανάγκη φέρεσθαι του διαθεμένου· 17 διαθήκη γαρ επί νεκροίς βεβαία, επεί μήποτε ισχύει ότε ζη ο διαθέμενος. 18 Οθεν ουδ' η πρώτη χωρίς αίματος εγκεκαίνισται· 19 λαληθείσης γαρ πάσης εντολής κατά τον νόμον υπό Μωϋσέως παντί τω λαω, λαβών το αίμα των μόσχων και τράγων μετά ύδατος και ερίου κοκκίνου και υσσώπου, αυτό τε το βιβλίον και πάντα τον λαόν ερράντισε 20 λέγων: Τούτο το αίμα της διαθήκης ης ενετείλατο προς υμάς ο Θεός." (Εβραίους 9/θ: 16-20).

Ο "διαθέμενος" της διαθήκης, είναι αυτός που την κάνει. Ποιος έκανε τη Διαθήκη; Ο Θεός. Άρα ποιος πρέπει να πεθάνει για τη διαθήκη; Ποιανού το αίμα πρέπει να χυθεί για τη διαθήκη; "του διαθέμενου", δηλαδή ΤΟΥ ΘΕΟΥ, όπως σαφώς φαίνεται στο τέλους του εδαφίου αυτού, και όπως σαφέστερα λέει λίγο πιο πριν ο Παύλος:

"Ότι αύτη η διαθήκη ην διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ μετά τας ημέρας εκείνας, λέγει Κύριος· διδούς νόμους μου εις την διάνοιαν αυτών, και επί καρδίας αυτών επιγράψω αυτούς, και έσομαι αυτοίς εις Θεόν, και αυτοί έσονταί μοι εις λαόν" (Εβραίους 8/η: 10).

Και τα λόγια αυτά ο Παύλος, τα παραθέτει από τον Ιερεμία 31/λα: 31-34 (38/λη: Ο΄). Και εκεί δεν λέει: "λέγει Κύριος", αλλά στο Εβραϊκό, λέει: "λέγει Γιαχβέ". Είναι λοιπόν σαφές, ότι για να ισχύουν αυτά τα λόγια, ο Χριστός έπρεπε να είναι και Θεός και άνθρωπος.

5. Κάτι άλλο πολύ γνωστό επίσης, είναι το ότι ο Χριστός όταν ήταν στη γη, δεν ονομαζόταν μόνο: "Υιός του Ανθρώπου", αλλά και "Υιός του Θεού". Ας το δούμε αυτό: "αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε· συ ει ο Χριστός ο υιος του Θεού του ζώντος. 17 και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ· μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σάρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς" (Ματθαίος 16/ις: 16,17). Ο Χριστός δέχθηκε αυτόν τον τίτλο. Πώς τον δέχθηκε, αν ήταν μόνο άνθρωπος;

Ο Υιός του ανθρώπου είναι άνθρωπος. Και ο Υιός του Θεού είναι Θεός! Ο Χριστός έφερε ταυτόχρονα και τους δύο αυτούς χαρακτηρισμούς. Άρα ήταν και Θεός και άνθρωπος. Ήταν Θεάνθρωπος. Προσέλαβε ΚΑΙ την ανθρώπινη φύση, χωρίς να πάψει να κατέχει και τη Θεϊκή.

6. Όλοι γνωρίζουμε σαφώς, ότι ο άνθρωπος Χριστός έγινε βασιλιάς ΜΕΤΑ την ανάστασή Του στους ουρανούς. Το λέει σαφώς η Αγία Γραφή: "και προσελθών ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων· εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανω και επί γης" (Ματθαίος 28/κη: 18). Πώς όμως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν η Αγία Γραφή τον αποκαλεί "Βασιλιά" ήδη πριν τον θάνατό Του, και ο Ίδιος το αποδέχεται; Προσέξτε μερικά εδάφια:

"Που εστιν ο τεχθείς βασιλεύς των Ιουδαίων;" (Ματθαίος 2/β: 2). Από τη γέννησή Του, τον αναφέρει "βασιλιά" η Αγία Γραφή!

"Απεκρίθη Ιησούς· η βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου· ει εκ του κόσμου τούτου ην η βασιλεία η εμή, οι υπηρέται αν οι εμοί ηγωνίζοντο, ίνα μη παραδοθώ τοις Ιουδαίοις· νυν δε η βασιλεία η εμή ουκ έστιν εντεύθεν. 37 είπεν ουν αυτώ ο Πιλάτος· ουκούν βασιλεύς ει συ; απεκρίθη Ιησούς· συ λέγεις ότι βασιλεύς ειμι εγώ" (Ιωάννης 18/ιη: 36-37). Ο Χριστός εδώ, ξεκαθαρίζει στον Πιλάτο, ότι "ναι, είμαι βασιλιάς όπως το λες, αλλά η βασιλεία μου δεν είναι εδώ". Γιατί ως Θεός, ήταν Βασιλιάς ουράνιος. Και αυτή είναι η αιτία, που ακόμα και ως μωρό, αποκαλείται "βασιλιάς", πριν ακόμα λάβει αυτή την εξουσία. Γιατί ως Θεός ήταν πάντα βασιλιάς. Ως άνθρωπος όμως, έπρεπε να λάβει αυτή τη βασιλεία. Αν δεν ήταν και Θεός εκτός από άνθρωπος, δεν θα ήταν δυνατόν να ονομάζεται "βασιλιάς" πριν από την ανάληψη αυτής της εξουσίας. «Για τον Υιό, όμως, λέει: ‘Ο θρόνος σου ω Θεέ, είναι στον αιώνα του αιώνος, σκήπτρο ευθύτητας είναι το σκήπτρο της βασιλείας σου’» (Εβραίους 1/α: 8). Δηλαδή ο Χριστός αναφερόταν ως "Θεός" και με βασιλική εξουσία, και ΠΡΙΝ την ενανθρώπιση. Αυτός είναι ο λόγος που και ως άνθρωπος ονομαζόταν: "βασιλιάς". Γιατί ήταν και Θεός.

7. Στην Προς Ρωμαίους 9:5 διαβάζουμε: «των οποίων [Ισραηλιτών] είναι οι πατέρες, και από τους οποίους γεννήθηκε ο Χριστός, όσον αφορά την σάρκα, αυτός που είναι επάνω σε όλους ευλογητός Θεός στους αιώνες». Το εδάφιο αυτό, κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό, ότι ο Χριστός εκτός από "ευλογητός Θεός στους αιώνες", ο Ίδιος, ήταν και "κατά σάρκα". Δείχνει δηλαδή την ταύτιση ανθρώπου και Θεού Χριστού. Μάλιστα ξεκαθαρίζει, ότι είναι "ευλογητός Θεός στους αιώνες"! Δεν υπάρχει εποχή που να μην είναι!

8. "Εάν δε βραδύνω, ίνα ειδής Πως δει εν οίκω Θεού αναστρέφεσθαι, ήτις εστίν εκκλησία Θεού ζώντος, στύλος και εδραίωμα της αληθείας. 16 και ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον· ός εφανερώθη εν σαρκί" (Α΄ Τιμόθεον, 3/γ: 15,16). Εδώ ξεκαθαρίζει, ότι ο Θεός για τον οποία μιλάει το εδάφιο, "φανερώθη εν σαρκί". Δεν μιλάει το εδάφιο για τον Χριστό. Για τον Θεό μιλάει. Και ποιος λέει ότι φανερώθηκε με σάρκα; Αυτός για τον Οποίο μιλάει, δηλαδή ο Θεός. Αν ο Χριστός ήταν μόνο άνθρωπος στη γη, θα τον ονόμαζε εδώ Θεό;

9. "Απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτοίς· λύσατε τον ναόν τούτον, και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν. 20 είπον ουν οι Ιουδαίοι· τεσσαράκοντα και εξ έτεσιν ωκοδομήθη ο ναός ούτος, και συ εν τρισίν ημέραις εγερείς αυτόν; 21 εκείνος δε έλεγε περί του ναού του σώματος αυτού" (Ιωάννης 2/β: 19-21).

Προσέξτε, ότι στο εδάφιο αυτό, ο Χριστός είπε ότι ΑΥΤΟΣ ο Ίδιος θα ανάσταινε το σώμα Του! Δεν θα το ανάσταινε μόνο ο Πατέρας και το Άγιο Πνεύμα, αλλά βάζει και τον εαυτό Του μέσα! Πώς θα το έκανε αυτό αν δεν ήταν και Θεός, εφόσον ως άνθρωπος ήταν νεκρός; Και το ίδιο τονίζει και αλλού, για την αυτοανάστασή Του: "17 δια τούτο ο πατήρ με αγαπά, ότι εγώ τίθημι την ψυχήν μου, ίνα πάλιν λάβω αυτήν. 18 ουδείς αίρει αυτήν απ' εμού, αλλ' εγώ τίθημι αυτήν απ' εμαυτού· εξουσίαν έχω θείναι αυτήν, και εξουσίαν έχω πάλιν λαβείν αυτήν· ταύτην την εντολήν έλαβον παρά του πατρός μου" (Ιωάννης 10/ι: 17,18).

10. "ου (=όπου) γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών" (Ματθαίος 18/ιη: 20). Αν ο Χριστός ήταν απλός άνθρωπος, πώς μπορούσε να είναι οπουδήποτε ήταν συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά Του; Πώς θα ήταν Πανταχού Παρών, αν δεν ήταν ταυτόχρονα Θεός εκτός από άνθρωπος; Προσέξτε! Δεν λέει: "θα είμαι". Λέει: "ΕΙΜΑΙ"! Τότε δηλαδή, που μιλούσε, που ήταν άνθρωπος!

Πολλά θα μπορούσαμε ακόμα να παρουσιάσουμε ως τεκμήρια της Θεανθρώπινης υπόστασης του Χριστού στη γη. Όπως εδάφια που μιλάει ως Θεός, που λέει: "εγώ είμαι", κλπ. Όμως νομίζουμε ότι αυτά τα ανωτέρω αρκούν για κάθε καλόπιστο και λογικό αναγνώστη.

Edited by - samuel1974 on 02/08/2006 11:34:49

02/08/2006, 11:49:18
Αγαπητέ samuel1974, θα προτιμούσα άπαντήσεις από τον samuel1974 και όχι ένα copy/paste τρέχα-γύρευε....

Μίλα μέσα από την καρδιά σου και όχι μέσα από άλλους.

Εκτός και αυτά που παρέθεσες προέρχονται από προσωπική σου εργασία, αν είναι έτσι, σου ζητάω συγνώμη....

02/08/2006, 12:26:46
quote:

Αγαπητέ samuel1974, θα προτιμούσα άπαντήσεις από τον samuel1974 και όχι ένα copy/paste τρέχα-γύρευε....

Μίλα μέσα από την καρδιά σου και όχι μέσα από άλλους.

Εκτός και αυτά που παρέθεσες προέρχονται από προσωπική σου εργασία, αν είναι έτσι, σου ζητάω συγνώμη....

Φίλε KERRY KING,
συμβαίνει να μην έχουμε όλοι το χάρισμα του να μπορούμε να εκφράζουμε είτε με τον προφορικό, είτε με το γραπτό λόγο, με τον καλύτερο τρόπο αυτό που νιώθουμε, γνωρίζουμε ή αισθανόμαστε.

Γιατί θεωρείς κακό το να αντιγράψει κάποιος ένα κείμενο όταν το κείμενο αυτό αντανακλά τις απόψεις του;;

Εντάξει, δεν πρέπει να το παρακάνουμε αλλά όταν ένα κείμενο είναι γραμμένο με ωραίο τρόπο και μας εκφράζει, πιστεύω πως είναι καλύτερο να το αντιγράψουμε παρά να επιχειρήσουμε από μόνοι μας να εκφράσουμε τα ίδια πράγματα αλλά ενδεχομένως με εκφράσεις και τρόπο που στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν θα ανταποκρίνεται μερικώς ή ακόμη και ολικώς σε αυτό που θέλουμε να πούμε.

Δεν θεωρώ πως το Εσοτέρικα είναι ένας χώρος άσκησης ιδεών και γραπτού λόγου. Τουλάχιστον, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για κάτι τέτοιο.

02/08/2006, 13:04:12
Φίλε Ψηλός,

Δεν είχα κανένα σκοπό να κατακρίνω τον γραπτό λόγο του samuel1974, με ενδιαφέρει να καταλάβω (να κρίνω καλύτερα), αν η συζήτση που παρακολουθώ στηρίζεται σε ανθρώπους που έχουνε γνώση των γραπτών τους ή απλά σε "παπαγαλάκια"....
(Δεν θεωρώ ότι ο samuel1974 παπαγαλίζει, μην παρεξηγηθεί τι γράφω....)

Έκανα 4 απλές ερωτήσεις στον samuel1974 και η αλήθεια είναι ότι περίμενα 1 απάντηση που να καλύπτει όλα τα ερωτήματα.

Δεν ζητάω πολλά νομίζω.....

Και αν δεν έχει το "χάρισμα" o samuel1974, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρω από εσένα την απάντηση, που αν κρίνω από τα ποστ σου χειρίζεσαι πού όμορφα τον προφορικό λόγο (όταν δεν αναγκάζεσαι να απαντάς σε προσωπικές επιθέσεις...).

02/08/2006, 15:33:20
Φίλε KERRY KING,
αν το εννοείς αυτό που λες ότι χειρίζομαι καλά το γραπτό-προφορικό λόγο, σε ευχαριστώ.
Εγώ πάντως έχω αντίθετη άποψη για τον εαυτό μου. Καλοσύνη σου πάντως.

Τα ερωτήματα που έθεσες είναι ιδιαίτερης θεολογικής σημασίας και βαρύτητας. Στη μακρόχρονη ιστορία της Εκκλησίας έχουν υπάρξει "συγκρούσεις" και "αντιπαραθέσεις" ακριβώς για θέματα σαν και αυτά που εμπεριέχονται στις ερωτήσεις σου.

Οπότε, πιστεύω πως δεν είναι εύκολο να σου δώσει κάποιος απαντήσεις χωρίς να έχει αρκετές γνώσεις και εμπειρίες από τη ζωή και την παράδοση της Εκκλησίας του Χριστού και ειδικότερα, μιλώντας για τον ελληνικό χώρο, της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έχει να επιδείξει έναν πλούσιο θησαυρό συγγραμμάτων από αξιόλογους ανθρώπους που επέτυχαν υψηλά επίπεδα θεογνωσίας.

Εγώ δεν θα αποτολμούσα έτσι απροετοίμαστα να σου δώσω απαντήσεις σε αυτά που ρώτησες.
Αν έχεις υπομονή μπορώ να ψάξω και να σου παραθέσω στοιχεία, και πιστεύω πως αυτό θα ωφελήσει και εμένα τον ίδιο.

Το κείμενο που παράθεσε ο φίλος Σαμουήλ είναι προϊόν μελέτης και πιστεύω πως χρειάστηκε χρόνος και κόπος στον ή στους συγγραφείς του για να το ετοιμάσουν.
Περιέχει πολλές και συμπυκνωμένες πληροφορίες και αναφορές στην Αγία Γραφή.
Θεωρώ την πηγή του κειμένου αυτού αξιόλογη και αξιόπιστη.

02/08/2006, 16:27:11
samuel1974:
«Η έννοια του χωροχρόνου και η σχέση της με τον Χριστό
Για να καταλάβουμε το θέμα αυτό, είναι απαραίτητο πριν αναπτύξουμε οτιδήποτε…»

Ρε Σαμουήλ, έχεις άνθρωπε μου άραγε και κάτι ο ίδιος σου να καταθέσεις ή απλά παπαγαλίζεις ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΣΑΣ?
http://www.oodegr.com/oode/theos/theanthrwpos1.htm

samuel1974:
«DIABAZE..»

Κακομοίρη Σαμουήλ, πάνω στο άγχος σου προκειμένου να δώσεις απάντηση έχεις…..επιστρατέψει οτιδήποτε c(l)opy paste βρίσκεις στο διάβα σου!!!
http://copernikos.tripod.com/profities.htm

Σε κάθε περίπτωση, ΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ που κοπανάς ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΡΩΤΗΣΑ, αλλά απλά αποτελούν μέρος της στείρας απολογητικής που σας έχουνε μάθει.

Καιρός να ενηλικιωθείς φίλτατε, να μάθεις να απαντάς ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, εφόσον πρώτα μάθεις τα θέματα με τα οποία τόσο επιπόλαια καταπιάνεσαι….

Το ότι ο Ιησούς ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ δεν είναι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου είναι ολοφάνερο άπαξ και καθίσει κάποιος και μελετήσει απλά θέματα της Ιουδαϊκής Θεολογίας. Ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης είναι ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια προσέγγισης και τίποτα περισσότερο.

Κατά τα άλλα, και αναφερόμενοι για παράδειγμα στην Ανάσταση του Ιησού (κάτι που άμεσα σχετίζεται με τις ιδιότητες του υποτιθέμενου Μεσσία..), βλέπουμε ότι ΕΑΝ ο Ιησούς είχε αναστηθεί, τότε ΤΙ άραγε τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Πιλάτο και στους αξιωματικούς του??

ΤΙ τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Ηρώδη τον Αντίπα, η εμπρός στον Καϊάφα, αδιαφορώντας για τα τείχη και τους φύλακες??

ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ??

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, τι περίμενε για να φανερωθεί εμπρός στους ιερείς στο Ναό, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!
(«και αυτός είπεν προς αυτούς, ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται. Ουχί ταύτα έδει παθείν τον Χριστόν και εισελθείν εις την δόξαν αυτού?») Κατά Λουκάν 24.25-26

Και όμως, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΜΕΣΣΙΑ, καθώς για την ώρα, η «είσοδος είς την δόξαν» περιορίστηκε σε ντροπαλές, νυχτερινές εμφανίσεις και μάλιστα προ αυστηρότατα επιλεγμένων προσώπων!!!

Ετσι, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΔΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!!

Και συγκεκριμένα: ο Μεσσίας (ο «Χριστός») όπως τον περιγράφει το 64ο κεφάλαιο του Ησαϊα, αποκαλύπτεται στον λαό του να τον κρίνει καθισμένος επάνω σε ένα θρόνο στο αέτωμα του Ναού της Ιερουσαλήμ. Από εκεί θα κηρύξει το βασίλειο του, την απελευθέρωση του Ισραήλ, και θα τρέψει σε φυγή τον Ρωμαίο κατακτητή.

Θυμάστε να έλαβε τίποτα από όλα αυτά χώρα εις το πρόσωπο του Χριστιανισμού που ίδρυσε ο Φαρισαίος προστατευόμενος των Ρωμαίων Σαούλ??

Σημείωση: ίσως με αυτή μας την ανάλυση βοηθήσουμε να καταλάβουνε οι φίλοι μας οι χριστιανοί, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΟΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΩΣ ΤΟΝ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ» ΜΕΣΣΙΑ: ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ, ΟΥΤΕ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!!

Σαμουήλ, με τόσο ανόητα ψέματα δεν πείθετε πλέον κανέναν. Σοβαρευτείτε διότι σε λίγο θα χάσετε ακόμα και την όποια λαογραφική αξία πλέον σας έχει απομείνει!

Διότι περί Αλήθειας, δεν μπορούμε πλέον να συζητάμε……

02/08/2006, 16:54:46
«Εντάξει, δεν πρέπει να το παρακάνουμε αλλά όταν ένα κείμενο είναι γραμμένο με ωραίο τρόπο και μας εκφράζει, πιστεύω πως είναι καλύτερο να το αντιγράψουμε παρά να επιχειρήσουμε από μόνοι μας να εκφράσουμε τα ίδια πράγματα..»

Ψηλέ, υπάρχει άραγε κάτι στις σελίδες του σκοταδιστή Απολογητή ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ????

Υπάρχει κάτι στις σελίδες του που να το θεωρείς ψευδές??? Κάτι που να θεωρείς ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια??

ΟΧΙ Ψηλέ, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!!!

Αυτό το οποίο σας «εκφράζει», είναι οτιδήποτε έχει ενδυθεί Λόγο ιεροπρέπειας, άσχετα εάν δεν ταυτίζεται με την Αλήθεια, άσχετα εάν δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική διαδρομή, άσχετα εάν….δεν έχει καν συμβεί και αποτελεί μύθευμα και προϊόν πλαστογραφίας και συρραφής!!

Αρκεί να «απαντά» στις…………«επιθέσεις» που δέχεται η ορθοδοξία, αρκεί να σας δίνει το αίσθημα ότι όλα τελικά είναι καλά, και ότι και εάν αποδεικνύεται με την χρήση της λογικής και της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων ότι η θεωρία σας ΜΠΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ στο τέλος…….κάτι υπάρχει ώστε να μην λυγίσετε από τα λόγια των……άθεων και αντιχριστιανικών φωνών!!!

Ετσι δεν είναι Ψηλέ? Αυτό δεν είναι που σας «εκφράζει»?

Ξέρεις Ψηλέ, ο πιστός ΠΑΝΤΟΤΕ θέλει κάτι να στηρίζεται, πάντοτε θέλει κάτι να τον ανακουφίζει, διότι ο ίδιος του δεν είναι σε θέση να παράγει σκέψη και αμφισβήτηση, καθώς όλα αυτά αποτελούν ΑΝΑΘΕΜΑ για το δόγμα που τον έχει εμποτίσει…….

Δεν τον Σαμουήλ, είναι ακριβώς αυτή η εικόνα…….το δεκανίκι που έψαχνε βρήκε, αλλά Λόγο δεν μπόρεσε να ορθώσει….

Και να ταν ο μόνος…….