- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το λεξικο το ανεφερε για να μου απδειξει οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΛΟ , αλλα η ιδια αποδειξη δεν ισχυει ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ !!! και ετσι και αλλιως οτι θελει λεει ...
προκειμενου να αποδειξει αυτο που θελει αμφισβητει τα παντα με την ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ και μονο , αγνοοντας ΓΝΩΣΕΙΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που υπαρχουν !!! τι να λεμε τωρα , εδω σου λεει οτι καποιος που δεν ξερει τις 10 εντολες και ειναι δολοφονος εαν τις διαβασεις γινεται αγιος !!!
το ιδιο και οι νομοι της φυσης εαν δεν τους ξερεις δεν ισχυουν ... ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ... απλουστευεις οτι δεν ξερεις και το κανεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ !!
πεταει ο γαιδαρος ? πεταει , αφου και οι δυο λεξεις ειναι στο λεξικο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ οπως επισης το εχουν γραψει σε βιβλια διαφοροι ΑΡΑ αλληλοσυμπληρωνονται και επιβεβαιωνονται ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μαλιστα εχει δειξει και η τηλεοραση γαιδαρο να πεταει , τι αλλη αποδειξη θες δηλαδη ??? ΧΑΧΑΧΑ
Φίλε europaios2
quote:
Τότε γιατί τα φίδια να προτιμήσουν τη νοτιοανατολική πλευρά και όχι τη βορειοανατολική όπου το κλίμα είναι ποιο υγρό?
Όταν το κλίμα είναι κάπου ποιο υγρό! σε σχέση με κάποιο άλλο, αυτό σημαίνει περισσότερο νερό για τα φίδια και περισσότερο βλάστηση η οποία με τη σειρά της δίνει περισσότερες σαύρες και βατράχια που είναι και η βασική τροφή των φιδιών........μάλλον εσύ την πάτησες.
Το ότι "την πάτησες" αφορούσε στο ότι η Κεφαλονιά έχει διαφορετικό κλίμα σε διάφορα μέρη της, λόγω γεωμορφολογίας. Για το αν έχει περισσότερα επίγεια ύδατα, είτε σε μορφή λιμναζόντων, είτε σε μορφή ελών, ευνοικά για την ανάπτυξη φιδιών, σαυρών και βατράχων, όπως αναφέρεις, θα σε ενημερώσω ότι δε γνωρίζω πόσα φίδια, βατράχια και σαύρες υπάρχουν στη βόρεια Κεφαλονιά (Έρισος), αλλά αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι περισσότερα. Απλά μπορεί να μην αποτελούν αντικείμενο μελέτης, εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι η ύπαρξη των φιδιών της Παναγίας αποτελεί απόδειξη ύπαρξης πληθώρας τέτοιων τύπων ζωής στη Νότια Κεφαλονιά;
quote:
Α) Οι πειρατές είναι ανεξαρτήτου εθνότητας. Μπορεί να ήσαν Τούρκοι πειρατές μπορεί Άραβες, Αιγύπτιοι κ.ο.κ.
Β) Τις προφορικές παραδόσεις. απλά τις λαμβάνω υπόψη μου.
Γ)Για μένα παίζει ρόλο.
α) Άρα δεχόμαστε ότι ήταν πειρατές, όχι απαραίτητα Τούρκοι. Άρα η μία παράδοση (που μιλάει απλά για Τούρκους) ενδεχομένως λανθάνει. Συμφωνώ.
β) Εγώ καθόλου, αλλά είναι δικαίωμά μας αμφοτέρων
γ) Δεκτόν, πρόκειται περί προσωπικής σου θέσης, απόλυτα σεβαστής
quote:
Ρε συ kostaki, εντάξει οι άλλοι έχουν το λόγο τους και να κάνουν ότι δε βλέπουν τι γράφω! εσύ όμως? που μίλησα εγώ για θαύμα? Εγώ μίλησα για αφύσικο φαινόμενο άξιου προσοχής. Το αν είναι θαύμα δεν μπορώ να το ξέρω.
Ωστόσο δεν είμαι στραβός ώστε να μή βλέπω το αφύσικο του πράγματος!
Δεν είπα ότι μίλησες για θαύμα ΕΣΥ. Είπα ότι αν κάποιος πιστεύει σε θαύματα, το δέχεται αυτό, σύμφωνα με το γραμμένο στην ιστοσελίδα. Να σου θυμίσω πάντως ότι η συζήτηση για τα φιδάκια ξεκίνησε σε μία απάντησή σου στο Μakfor σχετικά με το αν υπάρχουν "νέα θαύματα" (βλ. Απεστάλη: 18/05/2009, 20:41:45)
quote:
Εσύ θεωρείς αρλούμπα αυτό που γράφει το λεξικό ως ερμηνεία της λέξης? εσύ πως την ερμηνεύεις δηλαδή?
Ναι, τη θεωρώ. Εγώ το Θεό θα τον ερμήνευα (για λεξικό, έτσι;) ως : Ανώτατο Ον για το συντριπτικό αριθμό θρησκειών (ίσως και για όλες), που ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ προαιώνιος και αθάνατος ως προς την ύπαρξή του και αποτελεί υποκείμενο λατρευτικής πίστης.
Έτσι για να μην ξεφύγω πολύ από την ερμηνεία που τόσο σου άρεσε.
quote:
Για σένα μπορεί να μην υπάρχει στο δικό σου λεξιλόγιο, αλλά στο δικό μου και σε αυτό δισεκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχει........να τη διαγράψουμε?
Σαφώς και υπάρχει ως έννοια, αγαπητέ μου. Διαφορετικά δε θα αυτοχαρακτηριζόμουν άθεος!!!!
quote:
Να σαι καλά ρε kostaki!!!!.....λες να ονομάστηκε έτσι γιατί δεν ξέρουν που μετάβηκε το λεπτό?
Όχι φίλε μου, λέω ότι ονομάστηκαν έτσι, γιατί αποτελούν, εκ προοιμίου, τους πιο καλά "καμουφλαρισμένους" λογαριασμούς του ισολογισμού βάσει του παλιού λογιστικού προτύπου. Άκου "έσοδα επόμενων χρήσεων"...χαχαχαχα
Επισήμανση : όταν κάνεις πλάκα, κοίτα να την κάνεις σωστά. Δε γράφουμε "μετάβηκε", αλλά "μετέβη".
quote:
Ο αέρας έχει άυλη μορφή εσύ εάν τη βλέπεις μπορεί να μην είναι κακό αλλά σίγουρα παράλογο.
Ο αέρας έχει υλική μορφή, αποτελείται από μόρια 78% αζώτου, 21% οξυγόνο και γύρω στο 1% λοιπά στοιχεία (αν θυμάμαι καλά, διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς). Επίσης, να σου υπενθυμίσω ότι στον αέρα υπάρχουν επίσης (λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης) μόλυβδος, μονοξείδιο του άνθρακα, μικροσωματίδια και λοιπά ευχάριστα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις. Όλα αυτά είναι άυλα;;;;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Ο αέρας έχει άυλη μορφή
στον δικό σου φανταστικό κόσμο μπορεί αλλά...
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82
Σύσταση του αέρα
Αν εξαιρέσουμε τους υδρατμούς, που το ποσοστό τους σε κάθε μέρος είναι και διαφορετικό τα συστατικά του αέρα είναι σχετικά σταθερά σε ποσότητα. Ο ξερός αέρας αποτελείται από 78% άζωτο, 21 % οξυγόνο, 0,95% ευγενή αέρια (ήλιο, αργό, νέο, κρυπτό, ξένο, ραδόνιο) και 0,04% CO2 περίπου. Ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει επίσης ίχνη υδρογόνου και όζοντος καθώς και σκόνη και μικρόβια. Εκτός από αυτά στον αέρα βρίσκονται και ελάχιστες ποσότητες υδρόθειου, διοξειδίου του θείου και αμμωνίας. ιδιότητες. Ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι αέριο άχρωμο σε μικρές ποσότητες. Σε μεγάλες, όμως, ποσότητες είναι γαλάζιος. Αυτό οφείλεται στη διάχυση του ηλιακού φωτός, δηλαδή ο ατμοσφαιρικός αέρας αφήνει και περνούν όλα τα χρώματα της ηλιακής ακτινοβολίας, εκτός από το μπλε και το βιολετί, που διαχέονται προς όλες τις διευθύνσεις.
Όπως όλα τα αέρια, δεν παρουσιάζει ορισμένο σχήμα και όγκο. Είναι εκτατός και συμπιεστός και διαλύεται ελάχιστα στο νερό. Η πυκνότητά του είναι η μονάδα καθορισμού της σχετικής πυκνότητας των άλλων αερίων.
Ένα λίτρο αέρα, σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας (δηλ. σε 0° C και 760 mm υδράργυρου), ζυγίζει 1,293 γραμμάρια.
Το ότι ο αέρας έχει βάρος μπορούμε να το αποδείξουμε με το παρακάτω πείραμα: Παίρνουμε ένα άδειο μπουκάλι, το κλείνουμε με ένα πώμα και το ζυγίζουμε. Έπειτα με μία αεραντλία αφαιρούμε τον αέρα που υπάρχει μέσα στο μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το ζυγίζουμε ξανά. Βλέπουμε ότι τη δεύτερη φορά το μπουκάλι είναι ελαφρότερο απ' ότι την πρώτη. Βέβαια η διαφορά αυτή είναι πολύ μικρή, αποδεικνύει, όμως, ότι ο αέρας που αφαιρέσαμε από το μπουκάλι είχε κάποιο - έστω και ελάχιστο - βάρος.
Εφόσον λοιπόν, όπως είδαμε, ο αέρας έχει βάρος, θα εξασκεί στα διάφορα σώματα κάποια πίεση που καλείται ατμοσφαιρική πίεση. Η ατμοσφαιρική πίεση μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο. Στην επιφάνεια της θάλασσας η ατμοσφαιρική πίεση είναι 760 mm υδραργύρου ή, όπως συνηθίζεται να μετριέται στη Φυσική, 1 ατμόσφαιρα. Την ατμοσφαιρική πίεση τη μετράμε με ειδικά όργανα, τα βαρόμετρα.
Αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι κάθε σώμα που βρίσκεται μέσα στον αέρα να δέχεται μια δύναμη που το σπρώχνει προς τα πάνω, την άνωση. Η άνωση είναι ίση προς το βάρος του αέρα που εκτοπίζεται από το σώμα. Στην ύπαρξη της άνωσης οφείλεται η λειτουργία των αερόστατων και των αεροπλάνων.
Εσύ νομίζεις πως αυτά που λες (και που γνωρίζουν όλοι οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού) έχουν σχέση με το χριστιανισμό; Αλλος αέρας είναι εκείνος... άυλος.
Να, πώς το λέει ο makfor: Πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Και οι δυο λέξεις είναι στο λεξικό και η μία συμπληρώνει την άλλη.
Μπα σε καλό σου...

macedon
επιμενεις , ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! το ιδιο και για οτι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !!!
μη θυμωσεις αλλα το εστειλα σε ενα φιλαρακι στο φυσικο , καθηγητης , να το δωσει στους φοιτητες του να το σχολιασου και να γελασουν με την ψυχη τους, "το παραπανω ειναι ο ορισμος του ΑΥΛΟΥ απο εναν ΓΝΩΣΤΗ και ΕΙΔΙΚΟ !!!!"
αυτα ρε συ ακομη και στην αρχαια ελλαδα τα ηξεραν... ισως μπερδευεσαι γιατι ΔΕΝ το εδειξε η τηλεοραση!!!!!
πχ οτι περιεχει οξυγονο , αζωτο και αλλα παιζει καποιο ρολο ???
οτι αναπνεεις αζωτο το ξερεις ? καθως πανω απο 70% του αερα ειναι αζωτο ή και αυτο ειναι ψεμα και αναπνεουμε ΜΟΝΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ???
ας δουμε τι λενε οι ειδικοι (μη βιαζεσαι επειδη ειναι δυσκολα αυτα σε βοηθαω)
[
Η σύνθεση της ατμόσφαιρας -
Η ατμόσφαιρα της Γης στα κατώτερα στρώματα δηλαδή μέχρι ύψους 25χιλ. περίπου αποτελείται:
α) από ξηρό αέρα,
β) από υδρατμούς και
γ) από αιωρήματα διαφόρου προελεύσεως (aerosols).
Τα βασικά αέρια που αποτελούν τον ατμοσφαιρικό αέραείναι το άζωτο (78,08%) και το οξυγόνο (20,95%) που καταλαμβάνουν το 99% περίπου του όγκου ενώ τα υπόλοιπα παρουσιάζουν αναλογίες μικρότερες του 1%.
]
μπορεις να το βρεις στο http://www.metal.ntua.gr/uploads/3108/2a_ATMOSFAIRA.pdf σελιδα 3 !!!
ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ .... εξευτελιζεσαι εντελως ...
αν και μολις ειδα οτι εχουν δοθει απαντησεις ... αλλα ακομη μια δεν βλαπτει ... εκτος εαν και παλι λεμε οτι θελουμε και ειναι ψεματα ...
σε χαρτί ή πάπυρο ή σε τετράδιο του προφορικού λόγου! , europaios2
'Ντάξει ... ό,τι και να πούμε ... εγώ του είπα, γίνεται ξεφτίλα, γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού και προσφέρει στους διαλόγους ψυχαγωγία επικών διαστάσεων. Διάβασε πέντε πράγματα ρε άνθρωπέ μου, διάβασε ... δεν είναι κακό ρε φίλε, δεν είναι κακό. Είναι κρίμα δηλ ... Είναι κρίμα να λες τέτοιες βλακείες.
Οι μορφές της ύλης είναι 3. Η στερεά μορφή, η υγρή μορφή & η αέρια μορφή. Ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι αέριο. Έχει δηλ. αέρια μορφή. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι άυλος!!!! Έλεος ... έλεος ... έλεος!!!
υ.γ : Νομίζω πως έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα έκφρασης ο άνθρωπος ... άλλο θέλει να πει κι άλλο λέει, κι άλλο γράφει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μην το γνωρίζει αυτό ... εγώ δεν το πιστεύω, μας κάνει πλάκα, σίγουρα ...
Edited by - zip on 26/05/2009 15:08:42
Μάλλον όχι, απ' ότι βλέπω...
Άντε να το πω μόνος μου για να μαθαίνει κι ο ευρωπαίος αρ. 2.
Το αρσενικό της ύλης είναι ο... ήλος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
'Ντάξει ... ό,τι και να πούμε ... εγώ του είπα, γίνεται ξεφτίλα, γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού και προσφέρει στους διαλόγους ψυχαγωγία επικών διαστάσεων.
Κι εσύ γιατί φαγώθηκες να σταματήσει;;
Ασε μας να διαβάζουμε και κάτι διασκεδαστικό, αμάν πια μ' εσένα...
Αμάν, τι σε πειράζει που ο αέρας των ευρωπαίων είναι άηλος;
Καλά και ντε, να τον κάνεις εσύ... ηλικό;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
διαβαζε να μαθαινεις ...
http://gelaste.pblogs.gr/2008/03/zwa-kallitehnes.html
Εδώ και πολλά χρόνια, τόσο ζωολογικοί κήποι όσο και ενυδρεία σε όλη την Αμερική, ενθαρρύνουν τα ζώα να ζωγραφίζουν έτσι ώστε να καταφέρνουν να διατηρούν την ψυχική τους ισορροπία.
http://www.e-write.gr/posts/213
ελεφαντας που ζωγραφιζει
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=7&TOPIC_ID=8881
διαβσε και λιγο το εσωτερικα μη μπαινεις μονο για να σαχλαμαριζεις
quote:
makfor:
τι ψαχνεις φιλε μακεδων , οτι θελει λεει ,το λεξικο το ανεφερε για να μου απδειξει οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΛΟ , αλλα η ιδια αποδειξη δεν ισχυει ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ !!! και ετσι και αλλιως οτι θελει λεει ...
?
To λεξικό αναφέρει την ερμηνεία που δίνεται σε διάφορες λέξεις. Οι λέξεις προκύπτουν μέσα από την καθημερινή ζωή του ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να περιγράψει κάτι χωρίς νοήματα αλλά με φωνή βγάζει ήχους, η σύνθεση των οποίων μας δίνει ηχητικά τις λέξεις.
Η καταγραφή αυτή των λέξεων σε βιβλία με την ερμηνεία τους δίπλα δίνεται από τα λεξικά.
Σε αυτό αναφέρεται το άυλο ως το αντίθετο του υλικού! Το α μπροστά από τις λέξεις λειτουργεί ως στερητικό των ιδιοτήτων που περικλείει η λέξη αυτή.
-Φυσικό (έχει τις ιδιότητες του φυσικού)......αφύσικο (χάνει τις ιδιότητες του φυσικού)......
-Τολμηρός (έχει τις ιδιότητες του τολμηρού).....άτολμος (χάνει τις ιδιότητες του τολμηρού).....
Λ+Ο=ΛΟ.....Λ+Α=ΛΑ.....ΌΛΟ ΜΑΖΙ? 
quote:
makfor:
προκειμενου να αποδειξει αυτο που θελει αμφισβητει τα παντα με την ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ και μονο , αγνοοντας ΓΝΩΣΕΙΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που υπαρχουν !!! τι να λεμε τωρα , εδω σου λεει οτι καποιος που δεν ξερει τις 10 εντολες και ειναι δολοφονος εαν τις διαβασεις γινεται αγιος !!!το ιδιο και οι νομοι της φυσης εαν δεν τους ξερεις δεν ισχυουν ... ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ... απλουστευεις οτι δεν ξερεις και το κανεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ !!
πεταει ο γαιδαρος ? πεταει , αφου και οι δυο λεξεις ειναι στο λεξικο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ οπως επισης το εχουν γραψει σε βιβλια διαφοροι ΑΡΑ αλληλοσυμπληρωνονται και επιβεβαιωνονται ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μαλιστα εχει δειξει και η τηλεοραση γαιδαρο να πεταει , τι αλλη αποδειξη θες δηλαδη ??? ΧΑΧΑΧΑ
Εάν δεν ταιριάζατε......δε θα συμπεθεριάζατε!!!!

quote:
quote:
στον δικό σου φανταστικό κόσμο μπορεί αλλά...
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82
Σύσταση του αέραΑν εξαιρέσουμε τους υδρατμούς, που το ποσοστό τους σε κάθε μέρος είναι και διαφορετικό τα συστατικά του αέρα είναι σχετικά σταθερά σε ποσότητα. Ο ξερός αέρας αποτελείται από 78% άζωτο, 21 % οξυγόνο, 0,95% ευγενή αέρια (ήλιο, αργό, νέο, κρυπτό, ξένο, ραδόνιο) και 0,04% CO2 περίπου. Ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει επίσης ίχνη υδρογόνου και όζοντος καθώς και σκόνη και μικρόβια. Εκτός από αυτά στον αέρα βρίσκονται και ελάχιστες ποσότητες υδρόθειου, διοξειδίου του θείου και αμμωνίας. ιδιότητες. Ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι αέριο άχρωμο σε μικρές ποσότητες. Σε μεγάλες, όμως, ποσότητες είναι γαλάζιος. Αυτό οφείλεται στη διάχυση του ηλιακού φωτός, δηλαδή ο ατμοσφαιρικός αέρας αφήνει και περνούν όλα τα χρώματα της ηλιακής ακτινοβολίας, εκτός από το μπλε και το βιολετί, που διαχέονται προς όλες τις διευθύνσεις.
Όπως όλα τα αέρια, δεν παρουσιάζει ορισμένο σχήμα και όγκο. Είναι εκτατός και συμπιεστός και διαλύεται ελάχιστα στο νερό. Η πυκνότητά του είναι η μονάδα καθορισμού της σχετικής πυκνότητας των άλλων αερίων.
Ένα λίτρο αέρα, σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας (δηλ. σε 0° C και 760 mm υδράργυρου), ζυγίζει 1,293 γραμμάρια.
Το ότι ο αέρας έχει βάρος μπορούμε να το αποδείξουμε με το παρακάτω πείραμα: Παίρνουμε ένα άδειο μπουκάλι, το κλείνουμε με ένα πώμα και το ζυγίζουμε. Έπειτα με μία αεραντλία αφαιρούμε τον αέρα που υπάρχει μέσα στο μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το ζυγίζουμε ξανά. Βλέπουμε ότι τη δεύτερη φορά το μπουκάλι είναι ελαφρότερο απ' ότι την πρώτη. Βέβαια η διαφορά αυτή είναι πολύ μικρή, αποδεικνύει, όμως, ότι ο αέρας που αφαιρέσαμε από το μπουκάλι είχε κάποιο - έστω και ελάχιστο - βάρος.
Εφόσον λοιπόν, όπως είδαμε, ο αέρας έχει βάρος, θα εξασκεί στα διάφορα σώματα κάποια πίεση που καλείται ατμοσφαιρική πίεση. Η ατμοσφαιρική πίεση μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο. Στην επιφάνεια της θάλασσας η ατμοσφαιρική πίεση είναι 760 mm υδραργύρου ή, όπως συνηθίζεται να μετριέται στη Φυσική, 1 ατμόσφαιρα. Την ατμοσφαιρική πίεση τη μετράμε με ειδικά όργανα, τα βαρόμετρα.
Αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι κάθε σώμα που βρίσκεται μέσα στον αέρα να δέχεται μια δύναμη που το σπρώχνει προς τα πάνω, την άνωση. Η άνωση είναι ίση προς το βάρος του αέρα που εκτοπίζεται από το σώμα. Στην ύπαρξη της άνωσης οφείλεται η λειτουργία των αερόστατων και των αεροπλάνων.
Δεν έγραψα για σύσταση ή δομή του αέρα! αλλά για τη μορφή του!.....εσύ όμως που την έχεις δει για πες μας πως είναι?.....ψηλός? κοντός?......είναι σαν τετράγωνο? σαν κύκλος? πως?
Περιμένω με αγωνία να μου δώσεις τη μορφή του!!
quote:
macedon:
Ε, ρε άθεε. Αφού το λεξικό λέει ότι ο αέρας δεν έχει ήλη εσύ ξέρεις παραπάνω. Και μας φέρνεις και τις επιστημονικές αποδείξεις.Εσύ νομίζεις πως αυτά που λες (και που γνωρίζουν όλοι οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού) έχουν σχέση με το χριστιανισμό; Αλλος αέρας είναι εκείνος... άυλος.
Να, πώς το λέει ο makfor: Πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Και οι δυο λέξεις είναι στο λεξικό και η μία συμπληρώνει την άλλη.
Μπα σε καλό σου...
Να κι άλλος που έχει δει τον αέρα!

quote:
makfor:
"Ο αέρας έχει άυλη μορφή εσύ εάν τη βλέπεις (οταν πχ χτυπαει το φως του ηλιου λεμε τωρα) μπορεί να μην είναι κακό αλλά σίγουρα παράλογο."επιμενεις , ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! το ιδιο και για οτι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !!!
μη θυμωσεις αλλα το εστειλα σε ενα φιλαρακι στο φυσικο , καθηγητης , να το δωσει στους φοιτητες του να το σχολιασου και να γελασουν με την ψυχη τους, "το παραπανω ειναι ο ορισμος του ΑΥΛΟΥ απο εναν ΓΝΩΣΤΗ και ΕΙΔΙΚΟ !!!!"
αυτα ρε συ ακομη και στην αρχαια ελλαδα τα ηξεραν... ισως μπερδευεσαι γιατι ΔΕΝ το εδειξε η τηλεοραση!!!!!πχ οτι περιεχει οξυγονο , αζωτο και αλλα παιζει καποιο ρολο ???
οτι αναπνεεις αζωτο το ξερεις ? καθως πανω απο 70% του αερα ειναι αζωτο ή και αυτο ειναι ψεμα και αναπνεουμε ΜΟΝΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ???
Eπιμένω στό ότι ο αέρας δεν έχει υλική μορφή.
Δεν έγραψα για υλική σύσταση ή σύνθεση.
Μορφή είναι το σχήμα! σύσταση ή σύνθεση το περιεχόμενο......
quote:
makfor:
ας δουμε τι λενε οι ειδικοι (μη βιαζεσαι επειδη ειναι δυσκολα αυτα σε βοηθαω)[
Η σύνθεση της ατμόσφαιρας -Η ατμόσφαιρα της Γης στα κατώτερα στρώματα δηλαδή μέχρι ύψους 25χιλ. περίπου αποτελείται:
α) από ξηρό αέρα,
β) από υδρατμούς και
γ) από αιωρήματα διαφόρου προελεύσεως (aerosols).Τα βασικά αέρια που αποτελούν τον ατμοσφαιρικό αέραείναι το άζωτο (78,08%) και το οξυγόνο (20,95%) που καταλαμβάνουν το 99% περίπου του όγκου ενώ τα υπόλοιπα παρουσιάζουν αναλογίες μικρότερες του 1%.
]
μπορεις να το βρεις στο http://www.metal.ntua.gr/uploads/3108/2a_ATMOSFAIRA.pdf σελιδα 3 !!!
ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ .... εξευτελιζεσαι εντελως ...
αν και μολις ειδα οτι εχουν δοθει απαντησεις ... αλλα ακομη μια δεν βλαπτει ... εκτος εαν και παλι λεμε οτι θελουμε και ειναι ψεματα ...
Πόσο χαζούλης είσαι?.....αρκετά για να κάνω χάζι μαζί σου......
quote:
zip:
Ο Γραπτός λόγος δεν είναι παρά η απεικόνιση
σε χαρτί ή πάπυρο ή σε τετράδιο του προφορικού λόγου! , europaios2
Ο αέρας έχει άυλη μορφή , europaios2'Ντάξει ... ό,τι και να πούμε ... εγώ του είπα, γίνεται ξεφτίλα, γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού και προσφέρει στους διαλόγους ψυχαγωγία επικών διαστάσεων. Διάβασε πέντε πράγματα ρε άνθρωπέ μου, διάβασε ... δεν είναι κακό ρε φίλε, δεν είναι κακό. Είναι κρίμα δηλ ... Είναι κρίμα να λες τέτοιες βλακείες.
Οι μορφές της ύλης είναι 3. Η στερεά μορφή, η υγρή μορφή & η αέρια μορφή. Ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι αέριο. Έχει δηλ. αέρια μορφή. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι άυλος!!!! Έλεος ... έλεος ... έλεος!!!
υ.γ : Νομίζω πως έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα έκφρασης ο άνθρωπος ... άλλο θέλει να πει κι άλλο λέει, κι άλλο γράφει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μην το γνωρίζει αυτό ... εγώ δεν το πιστεύω, μας κάνει πλάκα, σίγουρα ...
Έγραψα ότι ο αέρας έχει άυλη μορφή, άυλο σχήμα! εάν εσύ έχεις δει το σχήμα του να μας το περιγράψεις..........περιμένω την περιγραφή!!!!!

Άσε που μόλις μου τον περιγράψετε πως είναι, δεν έχετε παρά να τον βγάλετε και φωτογραφία! να μας το δείξετε να δούμε πως είναι!
quote:
γιαπετ:
Κι εσύ γιατί φαγώθηκες να σταματήσει;;Ασε μας να διαβάζουμε και κάτι διασκεδαστικό, αμάν πια μ' εσένα...
Αμάν, τι σε πειράζει που ο αέρας των ευρωπαίων είναι άηλος;
Καλά και ντε, να τον κάνεις εσύ... ηλικό;;;
γιαπετ! βγάλε κι εσύ μια φωτογραφία στον αέρα και παρουσίασέ τη να τελειώσει το θέμα! Εδώ!

quote:
kostakis
Ο αέρας έχει υλική μορφή, αποτελείται από μόρια 78% αζώτου, 21% οξυγόνο και γύρω στο 1% λοιπά στοιχεία (αν θυμάμαι καλά, διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς). Επίσης, να σου υπενθυμίσω ότι στον αέρα υπάρχουν επίσης (λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης) μόλυβδος, μονοξείδιο του άνθρακα, μικροσωματίδια και λοιπά ευχάριστα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις. Όλα αυτά είναι άυλα;;;;
Αυτά δεν είναι το σχήμα του αέρα, είναι τα συστατικά του.
Εάν για παράδειγμα σε ρωτήσει κάποιος τι μορφή έχει η σελήνη?.......θα γράψεις για τη σύνθεση των πετρωμάτων της? ή για το σχήμα της?

Για να σας δω.....για να σας δω......και πρώτα απ' όλα μην ξεχάσετε τις φωτό!!!!!!! 
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 26/05/2009 18:04:09
ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ:ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ..(ΣΑΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ)
ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΩ..
Edited by - ΝΙΚΟΣGR on 10/06/2005 22:05:55
"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"
απο τη μελετη των προφητειων φαινεται οτι θα ειναι καποιος που θα αναστησει ο θεος και που ειναι γνωστος και αγνωστος. για σκεφτειται λιγο και επανερχομαι..
Twra gia to poios Iwannis tha einai mou einai poly duskolo na provlepsw.
Perimenw thn apanthsh sou 22.
"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"
Νομίζω υπήρχε μια προφητεία που έλεγε ότι το προηγούμενο όνομά του αρχίζει από "Π", και το όνομα Ιωάννης θα το πάρει μετά... αλλά μπορεί να πλανιέμαι πλάνην οικτρή.
quote:
απο τη μελετη των προφητειων φαινεται οτι θα ειναι καποιος που θα αναστησει ο θεος και που ειναι γνωστος και αγνωστος
Θυμάμαι έναν Άγιο απ'την Αγία Γραφή που δεν έζησε φυσιολογική ζωή, δεν επέλεξε να γίνει άγιος, αλλά γεννήθηκε για αυτόν το σκοπό... Τον άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, που αποκεφαλίστηκε και ζούσε στην έρημο... λέτε;
22, έχω φοβερή αγωνία!!! :)
Edited by - WindWalker on 10/06/2005 22:13:39
εχουμε τις εξης προφητειες που μας δειχνουν κατι τετοιο(οι παρενθεσεις ειναι δικες μου σημειωσεις):
α.λεει ο λεων ο σοφος στο χρησμο του:ο πτωχος,πτωχολεων,το ονομα μου ειναι ΙΩ.
απ ολους δραπετης(και απο το θανατο) και ηλθα να συμπληρωσω μονο τις λστ' ημερες.
εγω ειμαι ο φτωχος ο βασιλιας που ελεω τους φτωχους και πενητες,το δε ονομα μου ειναι Ιω.
και ηλθα στο κοσμο να υπηρετησω τους χριστιανους,και να τους φυλαξω χρονους λστ'.
επειτα πηγαινω εκει απο οπου εξηλθα(τον αδη εννοει),και επειτα ερχεται ο λυκος(ο αντιχριστος) για λιγες μονο ημερες(7 χρονια).
β.προφητεια του αγιου μεθοδιου για τον Ιωαννη:
...και θα αποκαλυψει τον εν λογω αγιο(ιωαννη),αυτον που κανεις δεν θα τον γνωριζει,και κανεις δεν θα τον εχει δει,αυτος που θα ειναι σκοτεινος και αφανης σε ολους,φανερος ομως στο θεο και τον εαυτο του!(και συνεχιζει)..αυτον που ειναι πτωχος και απειροβιος,τον ελεουντα και ελεουμενον,τον γυμνο και που φοραει βυσινια(βασιλικη καταγωγη;),αυτον που ειναι νεκρος στο σωμα και ζωντανος στο Πνευμα...θα καταγεται απο μητρα δουλικη και απο γενος βασιλικο.θα φυλαττει πασαν θεοσεβειαν και προφητεια,θα προετοιμασει και κανεναν δε θα υπηρετησει,αυτον που οι ανθρωποι περιφρονουν σαν νεκρο που δεν χρησιμευει σε τιποτα,αυτον θα αποκαλυψει ο θεος και θα τον χρισει με ελαιον στα τελη των ημερων.
γ. χρησμος του λεοντος σοφου:...τον γνωριζουν πολλοι αν και κανενας δεν τον βλεπει διοτι σαν απο υπνο θα εμφανισθει αθροως(εδω μιλαει για ανασταση ενος γνωστου ιστορικα,θρησκευτικα προσωπου που ομως δεν εχει δει κανεις στις μερες μας!)
δ. και σε αλλο σημειο του χρησμου ο λεων σοφος λεει:...θα αποκαλυφθει ημερα παρασκευη και ωρα τριτη...αυτος που μελλει να αποκαλυφθει,θα φανερωθει με τοξα και σημαδια χριστου,και θα εναχθει απο αγγελο, ο οποιος θα του πει στο αυτι:
-σηκω εσυ που κοιμασαι,και αναστησου απο το μνημα σου(!)και ο χριστος θα σε φωτισει,διοτι προσκαλεισαι να ποιμανεις λαο περιουσιο .
καιτη δευτερη φορα θα του πει:
-βγες εσυ που εισαι κρυμμενος και μην κρυβεσαι αλλο,διοτι πολλοι σε ζητουν.
και την τριτη φορα θα του δωσει λιθινες πλακες,στις οποιες ειναι χαραγμενες δυο εντολες:
πως θα διοικησει λαο θεικο
και πως να συγκροτησει εθνος με δυκαιοσυνη
και θα αποκαταστησει αυτους που ειναι αξιοι στο θεικο εργο,και οι οποιοι ευχαριστησαν το θεο του ουρανου και της γης.
ε.προφητεια αγιου ταρασιου: αφου γινει τουτο,θα γινει εμφυλιος πολεμος,και θα απωλεστει ολος ο απιστος λαος,και τοτε θα ξυπνησει(αναστηθει) ο αγιος βασιλεας,το ονομα του οποιου αρχιζει απο Ι και τελειωνει σε Σ,το οποιο σημαινει σωτηρια.
και παμε τωρα λιγο στον κατα ματθαιον:ΙΑ :και ει θελετε δεξασθε,αυτος εστιν ηλιας ο μελλων ερχεσθαι(οχι Ο ηλιας,δηλαδη σαν τον ηλια).ο εχων ωτα ακουει, ακουετο .
λουκας Α: και αυτος θα ελθει πριν απο Αυτον με πνευμα και δυναμη του ηλια...
ματθαιος ΙΖ:...ο ηλιας μεν ερχομενος πρωτα,θα αποκαταστησει τα παντα.αλλα σας λεω και ηλιας ηδη ηλθε,και δεν τον ανεγνωρισαν,και του εκαναν οτι ηθελαν.ετσι θα παθει και ο υιος του ανθρωπου απο αυτους.τοτε οι μαθητες καταλαβαν οτι τους μιλουσε για τον Ιωαννη βαπτιστη.
ματθαιος ΙΔ:εκεινον τον καιρο ακουσε ο ηρωδης ο τετραρχης την φημη του ιησου,και ειπε στα παιδια του:ουτος ειναι ο Ιωαννης ο βαπτιστης.αυτος εγερθηκε απο τους νεκρους,και γι αυτο οι δυναμεις ενεργουν σε αυτον(υπηρχε ηδη απο εκεινη την εποχη η ''πληροφορια'' οτι καποια στιγμη θα αναστηθει και θα επιστρεψει)
και για να μην τα γραφω ολα πηγαινετε στους ψαλμους Ξ 6,7,8 και διαβαστε που λεει για τα ετη που θα ειναι εις γενεα και γενεα(δυο γεννεες,θα ερθει δυο φορες στη ζωη),στον ησαια ΜΒ που λεει οτι <<δεν θα φωναξει ουτε θα κραξει,ουτε θα κανει να ακουστει η φωνη του στους δρομους(απο τηλεορασεως εννοει και οχι οπως γινοταν παλια).καλαμο κυρτωμενο δεν θα συντριψει (σχισματικους εννοει),και θρυαλιδα που καει αμυδρως δεν θα σβησει(ολιγοπιστους).θα εκφερει κριση εν αληθεια και δεν θα μικροψυχησει ουτε θα καμφθει,εως οτου εγκαθιδρυσει δικαιοσυνην επι της γης,και οι παραλιακες χωρες προσμεινουν τη διδασκαλια του.>>
στο λουκα Α 76 λεει<<διοτι θα πορευθεις προ του προσωπου του κυριου για να ετοιμασεις τας οδους(τουλαχιστον δυο!) αυτου.
στους ψαλμους Ο λεει :ναι ,και σε γεροντικη ηλικια με κωμη λευκη, μη με εγκαταλειπεις θεε,ωστε να διηγουμαι περι του δυνατου βραχιονα σου εις τας γενεας σε ολους τους μεταγενεστερους(!)
απο τα παραπανω φαινεται καθαρα οτι ο Ιωαννης θα ειναι καποιος που ολοι ξερουμε οτι υπηρξε αλλα που κανεις δεν γνωριζει και δεν εχει δει,διοτι καποια στιγμη οπως λενε οι πρφητες θα αναστηθει και θα χριστει βασιλιας. τα αποσπασματα απο τα εδαφια τα παρεθεσα προς αναζητηση και ερευνα αφου υπαρχουν καποιοι που πιστευουν οτι ο αναστημενος δεν ειναι αλλος απο τον Ιωαννη τον βαπτιστη. ειναι ισως λογικο αφου θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ και αφου ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ αλλα κανεις δεν εχει δει να ειναι καποιος που ετσι και αλλιως τον λενε Ιωαννη ,επειδη δεν ειναι λογικο να τον ελεγαν αλλιως και μετα την ανασταση του να τον ονομασουν αλλιως(θα παραμεινει με το ονομα δηλαδη που βαπτιστηκε,αλλωστε καθε ανθρωπος με ενα ονομα γινεται γνωστος).
ο εχων ωτα ακουειν ,ακουετω.
Κάτι που μου έκανε φοβερή εντύπωση, απ'την προφητεία του Οσίου Ανδρέα:
"Παραγένηται δε τότε Ενώχ ο προ του νόμου, και Ηλίας ο εν τω νόμω και Ιωάννης ο εν τη νέα χάριτι, κηρύξαι εν όλη τη οικουμένη τον καιρόν της συντελείας, και την του πλάνου επιδημίαν."
ο Ιωάννης ο εν τη νέα χάριτι!
Στην προφητεία του Οσίου Ταρασίου δεν λέει ότι ο Ιωάννης θα βροντοφωνάζει σε όλο τον κόσμο στο δίποδον ότι είναι αντίχριστος;
Έλεγξε το σε παρακαλώ.
Ίσως να πέσουμε μέσα, που ξέρεις. Απ'ότι έχω καταλάβει εγώ, τόσα πράγματα που θα κάνει σαν Αυτοκράτορας ο Ιωάννης, θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει Άγιος (πόλεμοι, διωγμοί κατά των απίστων) οπότε το βρίσκω λογικό να είναι κάποιος που έχει αποδείξει ήδη την αγιότητά του.
quote:
ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ:ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ..(ΣΑΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ)
ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΩ..
Όντως ρε Νίκο, χάρη στις προσπάθειές σου τόσο να ξεκινήσεις, όσο και να συνεχίσεις το θέμα μαζί με τα παιδιά ώστε να φτάσουμε τώρα στο στάδιο που είμαστε, που το thread έχει ξεσκαλώσει, αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός αυτών που ασχολούνται.
Και χάρη στο θέμα αυτό διευρύνθηκαν οι γνώσεις μου αισθητά: πριν το ανακαλύψω, χάρη στην μελέτη που έκανα ήξερα μόνο για τον Παίσιο, τους Ρώσους Γεροντάδες και τις προφητείες του αγίου Κοσμά. Τώρα ήρθα σε επαφή με τις "βαριές" προφητείες των Αγίων.
Για αυτό που λες ότι με τίποτα δεν ικανοποιούμαι έχεις δικιο: το έχω στο αίμα μου! ![]()
Edited by - WindWalker on 10/06/2005 23:09:22
αυτη την προφητεια του οσιου ανδρεα δεν την ειχα υποψιν μου,αλλα ειναι νομιζω σαφες οτι οταν λεει εν τη νεα χαριτι εννοει την περιοδο μετα την ανασταση του χριστου,επισης μιλαει καθαρα για τους καιρους της συντελειας(τους τελευταιους καιρους) και επισης κανει αναφορα σε τρεις μεγαλους της προ χριστου εποχης που θα υπαρξουν και στη μετα Χριστον:τους Ενωχ,Ηλια και Ιωαννη,συνεπως ειναι νομιζω ξεκαθαρο και δεν χωρα πλεον καμια αμφιβολια,ειναι ο Ιωαννης ο βαπτιστης! για αυτο αλλωστε καποιες αλλες προφητειες λενε οτι οταν θα εκστρατευσει κατα των μουσουλμανων,πολλοι απο αυτους θα αλλαξοπιστουν χωρις να φερουν ιδιαιτερη αντισταση,θα προχωρανε τα στρατευματα του Ιωαννη με μεγαλη ευκολια και η εκστρατεια αυτη θα διαρκεσει τρια χρονια.ειναι λογικο διοτι ο Ιωαννης ο βαπτιστης,και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος, ηταν απο εκεινα τα θρησκευτικα προσωπα τα οποια και οι ιδιοι οι μουσουλμανοι δεχονται ως αγιους και τιμουν.σκεφτειται λοιπον να ξερουν οτι εχουν απεναντι τους αυτον! ποσοι θα τολμησουν να του αντισταθουν; μονο οι πολυ φανατικοι! ειναι σαν να λεμε εμεις οτι βλεπουμε ξαφνικα μπροστα μας τον αρχαγγελο μιχαηλ και αποφασιζουμε να ανοιξουμε πολεμο μαζι του,ποσοι απο μας θα το τολμησουν και ποσοι θα πιστεψουν οτι εχουν πιθανοτητες να τον νικησουν; μονο μερικοι τρελοι και καποιοι...φανατικοι της ιδεας.
αληθεια,τωρα που το σκεφτομαι,οι περιοχες που θα εκστρατευσει ο Ιωαννης ειναι αυτες που εκστρατευσε και εκπολιτισε ο μεγας αλεξανδρος(!). τελικα η ιστορια επαναλαμβανετε...
σκέφτηκα ότι είναι 550 κι όχι 55 γιατί το 55 μου φάνηκε απίστευτα μικρό για 3-4 Βασιλείς από τον Αγ. Ιωάννη έως τον Τελικό Αντίχριστο.
Έπειτα σκέφτηκα ότι θα έλεγε πεντήκοντα και πέντε..κι όχι το ανάποδο.
Δεν ξέρω..ειλικρινά.
Αν είναι 55 αυτό μας οδηγεί στο ότι αν η ένωση γίνει το 2022-24 (θεωρώντας ότι το Τραχώνι είναι αληθινό), τότε μέχρι το 2077-79 θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία. Στα παιδιά μας δηλαδή!!
Τέλος Πάντων...
Σχετικά με τον Αγ. Ιωάννη...
Θέλετε να πείτε ότι το όνομα είναι Πνευματικό κι όχι Κοσμικό?
Λειτουργεί δηλαδή ως πρόδρομος της Δευτέρας Παρουσίας?
Γιατί ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος ήλθε ως προ-άγγελος του Κυρίου..και σε αυτή την περίπτωση το 55 χρόνια είναι πιο λογικό από το 550.
Τι να πω..μπορεί. Απλά κρατάω μια επιφύλαξη για ένα και μόνο λόγο...επειδή η προφητεία δίνει περισσότερα χαρακτηριστικά κοσμικού κι όχι Αγίου..θέλω να πω δηλαδή ότι περιγράφει κάτι που δεν έχει ξαναυπάρξει κι όχι κάτι που έχει υπάρξει και θα ξανάρθει.
Αν και ομολογώ ότι η μελέτη του φίλου 22 είναι τρομερά ενδιαφέρουσα και μου ταιριάζει περισσότερο ως μια λογική εξήγηση του Αγ. Ιωάννη Βασιλέα.