ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εξωγήινοι εν αναμονή των αποδείξεων ... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Εξωγήινοι εν αναμονή των αποδείξεων ... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΩΡΙΩΝΑΣ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
21/08/2005, 23:52:35

Δειτε και αυτό
http://news.pathfinder.gr/periscopio/224821.html
thirdly nostrilΜέλος
22/08/2005, 01:41:36
22/08/2005, 14:15:10
Δεν υπάρχουν εξωγήινοι (με τι μορφή και το ρόλο που τους φαντάζονται οι περισσότεροι διακινητές της λέξης)....μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου!

Ως τότε θα αποτελούν καλές ιστορίες για την παραλία,κάτω από τον έναστρο ουρανό...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

thirdly nostrilΜέλος
23/08/2005, 03:31:23
Η μονη αποδειξη εως τώρα ...

20/06/2008, 18:37:57
quote:
(άντε να τους πεις για αιθέρα, για οργόνη, για Βιλχελμ Ράϊχ κ.α.)

Αχχχ βρε Γιαπετ τωρα μου τα χαλας....

Με κινδυνο να εκτραπουμε του θεματος...

Μην απαξιεις τους επιστημονες που δεν δεχονται τον Ραιχ και τις φανταξιοπληξιες του περι οργονης και μην τους τοποθετεις αναμεσα σε ειρωνικα εισαγωγικα,διοτι απολυτα αιτιολογημενα δεν εχουν αποδεχτει τις ιδεες του περι οργονης.Δεν υπαρχουν επιστημονικα στοιχεια ικανα να στηριξουν τις εικασιες του Βιλχεμ Ραιχ περι οργονης γιαυτο και οι εικασιες του δεν απολαμβανουν το κυρος που απολαμβανει μια επιστημονικη Θεωρια οπως η θεωρια του Big Bang...

The plural of anecdote is not data.

20/06/2008, 18:48:56
"Υ.Γ. Οι φανατικοί πιστοί θα μπορούσαν να πουν αν ο θεός ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ;"

Μα δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι υλη.Και να ειναι υλη και να μην ειναι τι σημασια εχει?

Οπως και να εχει, η ερωτηση του δημιουργου του θεματος ειναι καπως(Αχεμ...) αστοχη.
Δεδομενου οτι ο Θεος(εφ'οσον πιστεβει στο θεο) ειναι τα παντα(το Α και το Ω που λεμε...).
Προτεινω σε ολους να δειτε την ταινια "Τι στο μπιιιιπ ξερουμε?".Ειναι μια επιστημονικη ταινια που με εκανε να πιστεψω πολυ περισσοτερο στο θεο και στον ανθρωπο.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω τους "μορφωμενους" της συζητησης ειναι:αφου το συμπαν εχει καποια ορια, τι βρισκεται περα απο αυτα τα ορια?
Επισης θα ηθελα να τους ρωτησω αν συμφωνουνε για το οτι ο χωρος(αν υπαρχει κατι τετοιο) ειναι απειρος. Ευχαριστω

20/06/2008, 23:44:09
Αγαπητέ μου Τζέκυλ ...η συγχωρεμένη η μάνα μου
έλεγε μια κουβέντα: "Αν και είσαι καθιστός,πολύ
ορθά μιλάς..." Έχεις δίκιο φίλε μου...Το σύπαν είναι ορισμενο
και μερικό... Αυτό εκ φύσεως της ύλης... Κάτι θεικό με την
ακρίβεια του όρου,δεν έχει όρια...
21/06/2008, 01:33:09

quote:
"Τα πάντα είναι μόνο ύλη"

ή

"Τα πάντα είναι και ύλη";

Φίλε μου Dying_Incubus, αν μπορούμε να δώσουμε στην λέξη "πάντα" και στην λέξη "ύλη" την αντικειμενική και πραγματική τους έννοια (και όχι την κοινά αποδεκτή), νομίζω ότι τα πάντα είναι μόνο ύλη.
Ακόμη και οι όποιες μορφές ενέργειας, ίσως είναι ύλη.

Θα μπορούσες να με ρωτήσεις πού το ξέρω, βέβαια...

Διαίσθηση φίλε μου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/06/2008, 01:53:52
medtech

quote:

Μην απαξιεις τους επιστημονες που δεν δεχονται τον Ραιχ και τις φανταξιοπληξιες του περι οργονης και μην τους τοποθετεις αναμεσα σε ειρωνικα εισαγωγικα,διοτι απολυτα αιτιολογημενα δεν εχουν αποδεχτει τις ιδεες του περι οργονης.Δεν υπαρχουν επιστημονικα στοιχεια ικανα να στηριξουν τις εικασιες του Βιλχεμ Ραιχ περι οργονης γιαυτο και οι εικασιες του δεν απολαμβανουν το κυρος που απολαμβανει μια επιστημονικη Θεωρια οπως η θεωρια του Big Bang...

Δεν απαξιώνω κανέναν.
Ανέφερα τον Ράϊχ επειδή έχω πεισθεί ότι δεν ήταν τσαρλατάνος. Τα εισαγωγικά δεν αφορούσαν τους επιστήμονες που δεν δέχονται τον Βίλχελμ Ράϊχ, αλλά γι' αυτούς που κάνουν τους επιστήμονες.

Φαντάζομαι ότι όταν μιλάς για φαντασιοπληξίες και εικασίες, κάτι παραπάνω θα ξέρεις και δεν είναι απλά μια τοποθέτηση του εαυτού σου στο πλευρό της μιας ή της άλλης άποψης.

Δεν λέω ότι είχε δίκαιο ο Ράϊχ ή όχι, όμως με προβληματίζει ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε απ' το κατεστημένο αυτός και οι εφευρέσεις του.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Τέσλα, όπως και μέ κάθε άλλον που τόλμησε να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Δεν θέλω να εκτραπεί το θέμα, απλά σου απαντάω εκθέτοντας το σκεπτικό μου αλλά και τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την επιστημονική κοινότητα και τις βουλές (κίνητρα, στόχοι, σκοποί) κάποιων επιφανών μελών της.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/06/2008, 01:56:25
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
"Υ.Γ. Οι φανατικοί πιστοί θα μπορούσαν να πουν αν ο θεός ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ;"

Μα δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι υλη.

Νομίζω ότι θα διαφωνήσουν πολλοί πιστοί μ' αυτήν την τοποθέτησή σου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

seirios12aΜέλος
21/06/2008, 10:14:12
quote:

quote:
(άντε να τους πεις για αιθέρα, για οργόνη, για Βιλχελμ Ράϊχ κ.α.)

The plural of anecdote is not data.

Και η θεωρία του Big Bang για την ώρα είναι μια θεωρία, περιμένουμε το πείραμα που ετοιμάζουν για να δούμε εάν τελικά στέκει.

Και τώρα ένα ερώτημα: Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η θεωρία της μεγάλης έκρηξης ισχύει, τότε τι γίνεται? Ανατρέπονται όλα όσα ξέρουμε και πιστεύουμε μάλλον καλύτερα, για την ύπαρξη του θεού?

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

Think_MathΜέλος
21/06/2008, 13:50:14

φίλε Dr Jekyll Mr Hyde γειά σου .

quote:
Μα δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι υλη.Και να ειναι υλη και να μην ειναι τι σημασια εχει?

Εχει σημασία και μάλιστα μεγάλη .
Αν ο Θεός έχει υλική υπόσταση αυτό σημαίνει αυτομάτως οτι υπόκειται στους περιορισμούς της ύλης .
Θα πρέπει να έχει έκταση , βάρος , διαστάσεις κ.ο.κ κάτι που αυτομάτως τον καθιστά τμήμα του σύμπαντος και όχι δημιουργό του.

Επίσης ένας υλικός θεός δεν μπορεί να είναι παντοδύναμος , γιατί δεν θα μπορούσε για παράδειγμα , να βρεθεί στον πηρύνα του Ηλιου όπου η γνωστή ύλη βρίσκεται σε μορφή πλάσματος ευρισκόμενη σε χαοτική κίνηση .

Αρα κάθε τέτοια απόπειρα θα ... σκότωνε τον εν λόγω Θεό .
Αρα αυτομάτως δεν είναι και παντογνώστης , αφού κάποια τμήματα του σύμπαντος του είναι απρόσιτα ...

Και ακόμα κάτι ποιό σημαντικό :
Ενας υλικός θεός θα πρέπει να έχει περίπλοκη εσωτερική δομή αφάνταστα περιπλοκότερη απο την ζωή που γνωρίζουμε .
Πως λοιπόν προέκυψε αυτή η δομή ?
Εδώ όλοι οι πιστοί αμφισβητείτε να έγινε απο μόνο του ένα απλό κύτταρο !
Για όλους τους παραπάνω λόγους, υλικός Θεός παντογνώστης και παντοδύναμος δεν μπορεί να υπάρχει .

quote:
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω τους "μορφωμενους" της συζητησης ειναι:αφου το συμπαν εχει καποια ορια, τι βρισκεται περα απο αυτα τα ορια?
Επισης θα ηθελα να τους ρωτησω αν συμφωνουνε για το οτι ο χωρος(αν υπαρχει κατι τετοιο) ειναι απειρος. Ευχαριστω

Και οι δύο ερωτήσεις που θέτεις δεν μπορούν να απαντηθούν με βεβαιότητα .
Η σύγχρονη κοσμολογία εξετάζει το ενδεχόμενο το παρατηρήσιμο σύμπαν να είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό τμήμα του πραγματικού σύμπαντος .
Οι σύγχρονες θεωρίες της φυσικής , η θεωρία χορδών και η θεωρία Μ μας οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση .

Βέβαια θα βρεθούν πάλι οι θρησκιολογούντες και θα μας πούν "ολα αυτά είναι θεωρίες" .
Βεβαίως .
Αλλά οι θεωρίες αυτές εξηγούν με μεγάλη ακρίβεια τις ιδιότητες και το 99 % των φαινόμένων του του παρατηρήσιμου σύμπαντος , και έτσι οι προβλέψεις τους για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν μπορούν να θεωρηθούν κατα μεγάλο ποσοστό ορθές .
Τώρα εάν κάποιοι καλύπτονται απο τις 7 μέρες της δημιουργίας και τα σάλια του Γιαχβέ τι να κάνουμε ...

Για να επιστρέψω στις αρχικές σου ερωτήσεις , και μιλώντας μόνο για το παρατηρήσιμο σύμπαν ξέρουμε απλά ότι :

1) Το σύμπαν έχει πράγματι κάποια όρια , τα οποία όμως επεκτείνονται προς τα έξω με την ταχύτητα του φωτός .
Αυτό σημαίνει οτι είναι αδύνατον σύμφωνα με την φυσική που γνωρίζουμε , να βγούμε έξω απο το σύμπαν .
Για μας λοιπόν και κάθε υλική υπόσταση , το σύμπαν είναι "άπειρο" αφου όσο γρήγορα και άν κινηθούμε δεν μπορούμε να φτάσουμε τα όρια του .
Το τι βρίσκεται έξω απο τα όρια του είναι φυσικά αγνωστο , αν και όπως σου προανέφερα είναι πιθανό να βλέπουμε μία πολύ περιορισμένη εικόνα της πραγματικότητας , και να υπάρχει έξω απο το σύμπαν μας ο κενός χώρος κάποιου μεγαλύτερου υπερσύμπαντος .

2) Ο χώρος του σύμπαντος που ζούμε είναι "άπειρος" με την έννοια που προανέφερα , διοτι επεκτείνεται προς τα έξω με την ταχύτητα του φωτός .
Αμεσως βέβαια κάποιος θα έλεγε οτι αυτό είναι φαινομενικό και όχι πραγματικό άπειρο .
Βεβαίως .
Το αν είναι πραγματικά άπειρος ο χώρος του δικού μας η κάποιου μεγαλύτερου υπερσύμπαντος , μας είναι εντελώς άγνωστο.

Θα έλεγα όμως οτι αυτή η ερώτηση για πλάσματα όπως ο άνθρωπος δεν έχει κανένα νόημα .
α) Γιατί αδυνατούμε να κατανοήσουμε το άπειρο .
β) Γιατί το σύμπαν που παρατηρούμε είναι τόσο μεγάλο για τα ανθρώπινα δεδομένα που μπορούμε να το φανταζόμαστε ώς άπειρο χωρίς να κάνουμε πρακτικά σοβαρό λάθος ...

21/06/2008, 14:05:40
Μα αφου ο θεος ειναι και βρησκεται στα παντα αναγκαστηκα ειναι και υλη.
Γενικα μπορουμε να πουμε οτι ο θεος ειναι(ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΛΕΝΓΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ) καθε τι ΥΠΑΡΚΤΟ(Και μην μου αρχισετε για την ετυμολογια της λεξης, το πιασατε το νοημα).
Και να ειναι ο θεος υλη δεν σημαινει οτι εξαρταται απο αυτη.Αφου αυτος της εδοσε υποσταση, μπορει καλλιστα να την αλλαξει και να την κανει κατι εντελως ξενο σε μας.

Επισης, ηθελα να ρωτησω:Αν μπορουσαμε να μικρινουμε το συμπαν(και μαζι με αυτο ο,τι περιεχει) δεν θα μπορουσαμε να το μικραινουμε επ απειρον?
Αυτο δεν αποδεικνυει την απειροτητα του "χωρου"?

Think_MathΜέλος
21/06/2008, 15:20:01

Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Μα αφου ο θεος ειναι και βρησκεται στα παντα αναγκαστηκα ειναι και υλη.

Και οι δύο ισχυρισμοί σου είναι υποθετικοί .
α)Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει Θεός .
β)Αν υπάρχει δεν είναι αναγκαίο να βρισκεται παντού .
γ)Και οι χωρικές διαστάσεις βρίσκονται παντού αλλα δεν είναι ύλη . Είναι ιδιότητες του χωροχρόνου .

quote:
Και να ειναι ο θεος υλη δεν σημαινει οτι εξαρταται απο αυτη.Αφου αυτος της εδοσε υποσταση, μπορει καλλιστα να την αλλαξει και να την κανει κατι εντελως ξενο σε μας.

Φάσκεις και αντιφάσκεις .
Τελικά ο θεός είναι ύλη , η ξεκίνησε απο την ύλη και τώρα είναι κατι άλλο ? (τι άραγε ?)
Αν ξεκίνησε απο την ύλη , πως απο την απλή ύλη κατασκευάστηκε κάτι τόσο απίστευτα πολύπλοκο ?
Ολές αυτές οι σκέψεις καταλήγουν σε άτοπο .

quote:
Επισης, ηθελα να ρωτησω:Αν μπορουσαμε να μικρινουμε το συμπαν(και μαζι με αυτο ο,τι περιεχει) δεν θα μπορουσαμε να το μικραινουμε επ απειρον?
Αυτο δεν αποδεικνυει την απειροτητα του "χωρου"?

Οχι.
Αν το σύμπαν είναι πεπερασμένο τότε η σμίκρυνση του επ' άπειρον θα μηδένιζε τις διαστάσεις του .
Μόνο αν το σύμπαν είναι άπειρο μπορεί να σμικρυνθεί επ' απειρον χωρίς να μηδενιστεί . Αυτο μπορεί να αποδειχθεί εύκολα και με τα μαθηματικά του λυκείου .

21/06/2008, 16:18:46
quote:
"Οχι.
Αν το σύμπαν είναι πεπερασμένο τότε η σμίκρυνση του επ' άπειρον θα μηδένιζε τις διαστάσεις του .
Μόνο αν το σύμπαν είναι άπειρο μπορεί να σμικρυνθεί επ' απειρον χωρίς να μηδενιστεί . Αυτο μπορεί να αποδειχθεί εύκολα και με τα μαθηματικά του λυκείου ."

Δηλαδη αν μικραινεις κατι υλικο(και ο,τι αυτο περιεχει αντιστοιχα) επαπειρον στο τελος παυει να υπαρχει? Δεν νομιζω οτι εγινα κατανοητος.

quote:
"α)Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει Θεός."

Υποθετικα μιλαμε.Για κοιτα ξανα τον τιτλο του θεματος, αλλο ειναι το ερωτημα και βασιζεται σε μια υποθεση.Τα περι υπαρξης θεου σε αλλο φορουμ ειναι.

quote:
"β)Αν υπάρχει δεν είναι αναγκαίο να βρισκεται παντού ."
γ)Και οι χωρικές διαστάσεις βρίσκονται παντού αλλα δεν είναι ύλη . Είναι ιδιότητες του χωροχρόνου ."

Δεν με απασχολει που βρισκετε γιατι αν και εφοσον υπαρχει απ' όπου και να βρισκεται μπορει να ενεργησει.Νομιζω οτι ειναι κοινα αποδεκτο το οτι ο θεος, αν υπαρχει, ειναι παντοδυναμος.Αλλιως ειναι πλασμα και ακομη και αν προυπηρχε και δημιουργησε τα παντα δεν μπορει να θεωριθει θεος παρα μια δυνατη υπαρξη.

Think_MathΜέλος
21/06/2008, 17:04:27

Dr Jekyll Mr Hyde :

quote:
Δηλαδη αν μικραινεις κατι υλικο(και ο,τι αυτο περιεχει αντιστοιχα) επαπειρον στο τελος παυει να υπαρχει? Δεν νομιζω οτι εγινα κατανοητος.

Τι εννοείς όταν λές "μικραίνεις κάτι υλικό" .
Την ύλη δεν μπορείς να την μικρύνεις . Αυτό γνωρίζουμε απο τους νόμους διατήρησης της μάζας και της ενέργειας .
Αυτό που μπορεις να μικρύνεις είναι οι διαστάσεις στις οποίες βρίσκεται μία συγκεκριμένη ποσότητα ύλης .
Αν ο χώρος που βρίσκεται αυτή η ποσότητα είναι πεπερασμένος , τότε η σμύκρινση επ' απειρον των διαστάσεων του θα οδηγούσε την ύλη να βρεθεί σε ένα υλικό σημείο με την αρχική μάζα και διαστάσεις μηδέν . Αυτό δεχόμαστε οτι συμβαίνει πραγματικά στο εσωτερικό μίας μαύρης τρύπας .

quote:
Δεν με απασχολει που βρισκετε γιατι αν και εφοσον υπαρχει απ' όπου και να βρισκεται μπορει να ενεργησει.Νομιζω οτι ειναι κοινα αποδεκτο το οτι ο θεος, αν υπαρχει, ειναι παντοδυναμος.Αλλιως ειναι πλασμα και ακομη και αν προυπηρχε και δημιουργησε τα παντα δεν μπορει να θεωριθει θεος παρα μια δυνατη υπαρξη.

Ο παντοδύναμος Θεός σέρνει μαζί του και κάποια κουσούρια που τον φέρνουν αντίθετο με την κοινή λογική .

1) Κλασική απορία :
Αν ο Θεός είναι παντοδύναμος μπορεί να φτιάξει μία πέτρα που δεν μπορεί ο ίδιος μετά να την σηκώσει ?

2) Αν είναι παντοδύναμος , μπορεί να φτιάξει και άλλους Θεούς σαν αυτόν η πιό δυνατούς απο αυτόν ?

3) Αφού είναι παντοδύναμος , μπορεί να με κερδίσει σε μία παρτίδα σκάκι έχοντας μόνο τον βασιλιά ?

4) Μπορεί , αν το αποφασίσει , να πάψει να είναι παντοδύναμος ?
( παράδοξο αυτοαναφοράς )

5) Αν είναι παντοδύναμος , μπορεί να εξαφανίσει δια παντός τον εαυτό του ? ( Αυτο βάζω στοίχημα οτι δεν μπορεί να το κάνει ) .

Και αν κάτσεις και μελετήσεις λίγο , θα βρείς εκατοντάδες πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ο "παντοδύναμος" Θεός ...

21/06/2008, 18:01:21
Quote:
"Αυτό που μπορεις να μικρύνεις είναι οι διαστάσεις στις οποίες βρίσκεται μία συγκεκριμένη ποσότητα ύλης."

Ναι, αυτο εννοω.

Πρωτα απ ολα οταν λεμε παντοδυναμια εννουμε μεσα σε λογικα πλαισια.Ο θεος ΕΙΝΑΙ λογικη(με βαση το χριαστιανικο ευαγγελιο) δεν θα παψει να ειναι επειδη εσυ θες να αποδειξεις το αντιθετο.Απο εκει και περα αυτο που εχω να πω ειναι οτι τα πραγματα που δεν μπορει να κανει ως παντοδύναμος μπορει να τα κανει ως ανθρωπος μεσα απ τον καθενα μας αλλα και θα μπορουσε να τα κανει αν επελεγε να ενανθρωπιστει και παλι.
Οσον αφορα το 5 ναι μπορει να το κανει αλλα αν το κανει αυτοματα πεθαινει καθε ζωη.Μετα βεβαια αυτοματα θα δημιουργηθει καποια καινουρια.Ακομα και αν δεν πεθαινει καθε ζωη, τοτε σιγουρα πεθαινει καθε ταξη στην υπαρχουσα ζωη.

Οσον αφορα το 2... το κανει συνεχεια.Ο,τι πλασμα φτιαχνει που εχει συνειδηση της υπαρξης του(-ανθρωπος) εχει την ελευθερια να φτασει στη θεωση.

Οσον αφορα το 3:Ναι μπορει γιατι μπορει να επιρεασει το πνευμα του αντιπαλου του ωστε να κανει λαθος κινηση.Εκτος αν ο αντιπαλος ειναι σκραπας ετσι κι αλλιως.Αλλα νομιζω πως οταν στο σκακι οταν βασιλιας σκοτωνει βασιλια ειναι ισοπαλια ετσι, οποτε και η ερωτηση ισως ειναι λαθος.
4)Ναι αλλα θα υπαρξει χαος και γιατι να το κανει?Ειναι ευτυχισμενος ως θεος

Think_MathΜέλος
21/06/2008, 18:27:56

Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Πρωτα απ ολα οταν λεμε παντοδυναμια εννουμε μεσα σε λογικα πλαισια.

Τι εννοείς παντοδυναμία σε λογικά πλαίσια ?
Η παντοδυναμία είναι εκτός λογικής γιατί οδηγεί συνεχώς σε αντιφάσεις .

quote:
Ο θεος ΕΙΝΑΙ λογικη(με βαση το χριαστιανικο ευαγγελιο) δεν θα παψει να ειναι επειδη εσυ θες να αποδειξεις το αντιθετο.

Αν ο Θεός είναι λογική , πρέπει να συμμορφώνεται και με τους κανόνες της λογικής , πράγμα που δεν ισχύει , άσχετα με το τι λέω εγώ η όχι .

quote:
Οσον αφορα το 5 ναι μπορει να το κανει αλλα αν το κανει αυτοματα πεθαινει καθε ζωη.Μετα βεβαια αυτοματα θα δημιουργηθει καποια καινουρια.Ακομα και αν δεν πεθαινει καθε ζωη, τοτε σιγουρα πεθαινει καθε ταξη στην υπαρχουσα ζωη.

Και πώς θα δημιουργηθεί αυτή η νέα ζωή αφου δεν θα υπάρχει Θεός ?
Φάσκεις και αντιφάσκεις ξανά .

quote:
Οσον αφορα το 2... το κανει συνεχεια.Ο,τι πλασμα φτιαχνει που εχει συνειδηση της υπαρξης του(-ανθρωπος) εχει την ελευθερια να φτασει στη θεωση.

Ο Θεός όπως διδάσκει η θρησκεία μας είναι ΕΝΑΣ .
Η θέωση στην οποία αναφέρεσαι , εννοεί οτι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στο σημείο να μοιάσει στον Θεό και να αποκτήσει την χάρη του . Οχι να γίνει δεύτερος Θεός .
Αυτα που γράφεις δεν στέκουν ούτε λογικά ούτε Θεολογικά .

quote:
Οσον αφορα το 3:Ναι μπορει γιατι μπορει να επιρεασει το πνευμα του αντιπαλου του ωστε να κανει λαθος κινηση.Εκτος αν ο αντιπαλος ειναι σκραπας ετσι κι αλλιως.Αλλα νομιζω πως οταν στο σκακι οταν βασιλιας σκοτωνει βασιλια ειναι ισοπαλια ετσι, οποτε και η ερωτηση ισως ειναι λαθος.

Στο σκάκι δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο με το βασιλιά .
Είναι αδύνατον . Και για τους ανθρώπους και για τον Θεό .

quote:
4)Ναι αλλα θα υπαρξει χαος και γιατι να το κανει?Ειναι ευτυχισμενος ως θεος

Δεν συζητάμε γιατί να το κάνει , αλλα αν μπορεί να το κάνει .
Μην εκτρέπεις την συζήτηση .

Για το 1 καμμία ιδέα ??? .

21/06/2008, 19:27:52
Κοιτα οτι μπορει μπορει να κανει τα παντα.Τις συνεπειες δεν τις γνωριζω.
Δε αντιφασκω πουθενα εσυ βρισκεις αντιφασεις.

quote:"Η παντοδυναμία είναι εκτός λογικής γιατί οδηγεί συνεχώς σε αντιφάσεις"

Που το βασιζεις αυτο?

quote:"αν ο Θεός είναι λογική , πρέπει να συμμορφώνεται και με τους κανόνες της λογικής , πράγμα που δεν ισχύει , άσχετα με το τι λέω εγώ η όχι"

Γιατι δεν ισχυει?

quote:"Η θέωση στην οποία αναφέρεσαι , εννοεί οτι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στο σημείο να μοιάσει στον Θεό και να αποκτήσει την χάρη του"

Ε και τι αλλο χριαζεται δηλαδη για να ειναι θεος?

quote:
"Και πώς θα δημιουργηθεί αυτή η νέα ζωή αφου δεν θα υπάρχει Θεός ?
Φάσκεις και αντιφάσκεις ξανά."

Εκανα μια υποθεση.Δεν ειμαι παντογνωστης για να ξερω τι μπορει να συμβει.

Quote:
"Στο σκάκι δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο με το βασιλιά .
Είναι αδύνατον . Και για τους ανθρώπους και για τον Θεό ."

Αληθεια? τοτε κανε σωστες ερωτησεις!

Eρωτησεις του τυπου "Αν η γιαγια μου ειχε ροδακια θα ητανε πατηνι?"
Κανονικα ερωτησεις που ξεκινανε με το ΑΝ απλα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ γιατι ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.Το γεγονος ειναι γεγονος δεν μπορεις να ρωτας "Αν το γεγονος δεν ηταν γεγονος" ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ!
Ελεος!

Think_MathΜέλος
22/06/2008, 05:32:11

Dr Jekyll Mr Hyde :

quote:
Κοιτα οτι μπορει μπορει να κανει τα παντα.Τις συνεπειες δεν τις γνωριζω.
Δε αντιφασκω πουθενα εσυ βρισκεις αντιφασεις.

quote:
Που το βασιζεις αυτο?

quote:
Γιατι δεν ισχυει?

Παρουσιάζεις όλα τα συμπτώματα παρωπιδισμού ενός φανατικού πιστού.
Σου έθεσα 5 λογικές αντιφάσεις της παντοδυναμίας του Θεού .
Δεν πήρα καμμία σοβαρή απάντηση παρα μόνο το κλασικό "αλλα λόγια να αγαπιόμαστε" αλλά παρόλαυτα συνεχίζεις να εθελοτυφλείς χωρίς επιχειρήματα .
Εντάξει , πίστευε ότι θελεις αλλά μην διατυμπανίζεις οτι η σκέψη σου έχει καμμία σχέση με την λογική , γιατί καταντά γελοίο .

quote:
Ε και τι αλλο χριαζεται δηλαδη για να ειναι θεος?

Πλακίτσα μου κάνεις μάλλον ...
Εγω ξέρω οτι οσοι επιτυνχάνουν την θέωση , σύμφωνα με την χριστιανική πίστη , πάνε στον παράδεισο , και δεν γίνονται Βεζύρηδες στην θέση του Βεζύρη .
Είσαι χριστιανός ή πιστεύεις σε μία δική σου εκδοχή του Θεού ? Για να ξέρουμε γιατί πράγμα συζητάμε τουλάχιστον .

quote:
Εκανα μια υποθεση.Δεν ειμαι παντογνωστης για να ξερω τι μπορει να συμβει.

Να μην θεωρείς όμως οτι απάντησες στην ερώτηση που έθεσα .
Γιατί οι υποθέσεις δεν σημαίνουν απαντήσεις .

quote:
Κανονικα ερωτησεις που ξεκινανε με το ΑΝ απλα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ γιατι ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.Το γεγονος ειναι γεγονος δεν μπορεις να ρωτας "Αν το γεγονος δεν ηταν γεγονος" ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ!
Ελεος!

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι υποκρύπτει η ερώτηση .
Ο ίδιος γράφεις : "Αν το γεγονος δεν ηταν γεγονος .ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ! ".

Ενα απο τα πράγματα που "έχει κάνει" κατα καιρούς ο παντοδύναμος Θεός των χριστιανών είναι ακριβώς να ανατρέπει την φυσική ροή μη αναστρέψιμων γεγονότων .
Αυτο αποκαλείται ΘΑΥΜΑ .
Οταν ο χριστός ανέστησε τον Λάζαρο ή όταν αναστήθηκε ο ίδιος , ανέτρεψε τους φυσικούς κανόνες και τετελεσμένα μη αναστρέψιμα γεγονότα .
Η ερώτηση που σου έκανα υποδηλώνει λοιπόν , οτι και ο Θεός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί σε κάποιες περιπτώσεις τους κανόνες , κάτι που αναγκαστικά περιοριζει την παντοδυναμία του .

Εκτός βέβαια αν δεν πιστεύεις στα θαύματα , οπότε η κριτική που μου έκανες είναι σωστή .
Κατι τέτοιο όμως εκ των πραγμάτων θέτει τέρμα στην συζήτηση αφού Θεός που δεν μπορεί να κάνει Θαύματα δεν είναι παντοδύναμος .