- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το ξανα-επαναλάβουμε!
Admin - Απεστάλη: 29/11/2011, 22:36:18
quote:
Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα προφανή: ότι δηλαδή το ESOTERICA είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει. "Ένας ανοικτός, ελεύθερος και ανεξάρτητος φορέας που έχει ως βασικό του αντικείμενο την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ."Τέλος πάντων όμως, και περισσότερο το κάνουμε αυτό για τους παλιούς μας φίλους, Μέλη και Αναγνώστες, για να επαναλάβουμε:
φυσικά η απάντηση είναι ΟΧΙ και στις δύο ερωτήσεις.Απαντούμε με αυτό στην ερώτηση(διόρθωσα την κατάληξη χώρας επί το ορθόν): "Είναι αυτή η σελίδα (Esoterica.gr) ιδιοκτησία της ΝΑ ή όχι. Δηλαδή είναι αυτοί που την διαχειρίζονται μέλη της ΝΑ;"
Για την ακρίβεια, από όλα τα Μέλη της Ομάδας του Esoterica αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανείς απολύτως που να συμμετέχει σε κάποια ομάδα (εσωτεριστική, αποκρυφιστική κ.ο.κ.) -όχι βέβαια ότι θα ήταν κακό κάτι τέτοιο- απλά τα τελευταία χρόνια κανείς από τους Συνεργάτες δε συμμετέχει αλλού. Μάλιστα νομίζω ότι οι περισσότεροι δε συμμετείχαν και ποτέ κάπου.
Το ESOTERICA δεν ανήκει πουθενά, παρά μόνον στο ESOTERICA.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Esoterica ανήκει σε όλους εμάς που το αγαπάμε, συνεργαζόμαστε γι'αυτό, συμμετέχουμε στις οποιεσδήποτε δράσεις του -Forums, Εργαστήριο Φιλοσοφικού/Μεταφυσικού Διαλόγου, Ημερίδες, Συνέδρια κ.λπ.- είτε απλά επισκεπτόμαστε τη διαδικτυακή του παρουσία(την κύρια ή οποιονδηπότε άλλον χώρο βρίσκεται υπό τη διαχείρισή μας ή τη φροντίδα μας όπως το X-Paths του Pathfinder) από καιρό εις καιρό για να διαβάσουμε απλά άρθρα, νέα ή συζητήσεις στα Forums.Παρολαυτά, για να δοθεί επιτέλους ένα τέρμα σ'αυτή την γελοιότητα περί "παράδοσης" κ.λπ.(ναι, αυτό είναι όντως γελοίο Dr Jekyll Mr Hyde) και επειδή το ανθρώπινο μυαλό πάντα σχεδόν ψάχνει να βρει συγκεκριμένα μοτίβα, σταθερά σημεία, κάτι συγκεκριμένο απ'όπου να πιαστεί και να "πορευτεί" θα ήταν αληθές και το εξής:
Το ESOTERICA ανήκει εκτός όλων των προηγουμένων και στον Ιδρυτή του και Συνολικά Υπεύθυνο του χώρου, εξ αρχής και έως τώρα, Μιχάλη Βίνο.Ξαναείπα όμως και προηγουμένως: κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και δύσκολο για κάποιον να το βρει, εάν έκανε τον κόπο να ψάξει λίγο...
Δεν το είχαμε εξάλλου ποτέ και κρυφό.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
καταλαβαίνεις άραγε, ότι το μήνυμά σου είναι άκρως προσβλητικό για εμάς;
Μάλλον δεν το αντιλαμβάνεσαι κι αυτό είναι λυπηρό...
Η φράση αυτή αναφέρεται στο γεγονός ότι με το μήνυμά του ο Dr Jekyll Mr Hyde ανήγαγε όλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και 3+ μήνες με τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από τον γαραντζώτης γιάννης και τη "στρατιά" των κλώνων σε ένα απλό πρόβλημα επικοινωνίας, συνιστώντας να ρίξει... κάποιος από εμάς τον εγωϊσμό του!
Η παραπάνω κρίση, εκτός από επιφανειακή ήταν προσβλητική για εμάς προσωπικά (που έχουμε συμμετάσχει στο παρόν θέμα) αλλά και για τον χώρο esoterica, γενικότερα.

γαραντζώτης γιάννης,
quote:
Εγώ δεν ήμουν που έγραψα πως είμαι σίγουρος ότι οι της Διαχείρισης δεν έχουν σχέση με την ΝΑ? Το ξέχασες?
Ναι ; το έγραψες ; Μπράβο ... τότε ποιο το πρόβλημά σου ;;; Σε ξαναρωτάω ...
quote:
Είδες πουθενά να λέω πως οι της Διαχείρισης είναι μέλη της Νέας Ακρόπολης? Ίσα-ίσα, η οργή της αμαλίας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Είναι εντελώς ξεκάθαρο πως, η αμαλία δεν θέλει καμιά , ακόμα και σκιά σχέσης με την Νέα Ακρόπολη. Αλλιώς, πως εξηγείς την τόση οργή της?
Δεν την εξηγώ. Δεν με νοιάζει ρε φίλε να την εξηγήσω. Δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. Παλιότερα έμπαινα. Τώρα δεν με νοιάζει. Είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό ρε αγόρι μου, δεν το καταλαβαίνεις ; Αλίμονο αν έναν χρήστη τον απασχολούν τα συναισθήματα των συνομιλητών του όταν postάρει σε ένα forum ανοιχτού διαλόγου, αλίμονο ...
quote:
Λες , να παίζει τόσο θέατρο?
Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει.
quote:
Πάντως, πέρα από όλα τα άλλα, χαίρομαι το πάθος σου. Τόση ορμή,τέτοια μαχητικότητα, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει...
Ναι ; τι σημαίνει ; για πες μας ... Κατ' αρχήν, γιατί δεν έχεις τα guts να μιλήσεις ξεκάθαρα ; Γιατί μιλάς με υπονοούμενα ; Ό,τι έχεις να πεις, πεσ' το ... τι φοβάσαι ;
quote:
Zip, εσύ σε ποιον Θεό ορκίστηκες στην Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης? [ Στον Θεό των Καταδύσεων ]
Στον Ποσειδώνα ή σε κάποιον άλλο? [ σου απάντησα ]
Έχετε και ναούς,στους οποίους λατρεύετε τον Θεό σας? [ Φυσικά, έχουμε ναό τον βυθό. Όταν μπαίνουμε στον βυθό, είναι σαν να μπαίνουμε σε ναό ]
Δίνετε και άλλους όρκους και υποσχέσεις, σε γοργόνες, νηρηίδες ή και σε άλλα πλάσματα της θάλασσας? [ Εννοείται αυτό. ]
Θεωρείτε μήπως προδότη , κάποιον που σταμάτησε τις καταδύσεις και άρχισε την ορειβασία? [ Και βέβαια! Προδόταρο, όχι απλώς προδότη ]
Μήπως φαντάζεστε τους ανθρώπους του μέλλοντος, να απαρτίζουν μια νέα φυλή που να έχει και βράγχια? [ Φυσικά! Ξέρεις πόσες φορές ευχήθηκα να είχα βράγχια για να παραμείνω λίγο περισσότερο στον βυθό ; ]
Έχετε δικό σας χαιρετισμό,κάτι δηλαδή σαν αυτό της ταινίας το κύμα? [ Ναι. Όχι έναν. Πάρα πολλούς. Όταν είμαστε στον βυθό. ]
Βάζετε πρόστιμα σε αυτούς που δεν τα κάνουν όλα σωστά στις καταδύσεις? [ Το πρόστιμο το βάζει η ίδια η θάλασσα ]
Κάνετε, ετήσιο προγραμματισμό, για το πόσους ανθρώπους θα φέρετε σε επαφή με το υγρό στοιχείο κάθε χρόνο? [ Ασφαλώς. Ρίξε μια ματιά στο http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/ και θα δεις και τους προγραμματισμούς μας και τις εκδηλώσεις μας και τα σεμινάριά μας ]
Μιλάτε μεταξύ σας, για όλους εκείνους τους βέβηλους που, αντί να κάνουν καταδύσεις, ασχολούνται με άλλα πράγματα? [ Πάντα! Και το σύνθημά μας είναι "DIVE OR ... DIE!"
γαραντζώτης γιάννης,
Edited by - zip on 26/02/2012 23:44:32
Βλέπεις έναν ναό και νομίζεις πως ναοί υπάρχουν μόνο ως κτίσματα, με τσιμέντο, με αψίδες ή με κολώνες. Δεν έχεις μάθει / δεν ξέρεις την έννοια της μεταφοράς. Στέκεσαι στα πράγματα και τα βλέπεις μόνο ως αντικείμενα. Οι ιερείς έχουν ναούς, ο ΠΑΟΚ έχει ναό το γήπεδο της Τούμπας και οι αυτοδύτες έχουν ναό τον βυθό της θάλασσας. Η ουσία της έννοιας "ναός" δεν αλλάζει φίλε. Αλλάζει μόνο αυτό που βλέπεις. Και αυτό που βλέπεις, είναι μονάχα αυτό που βλέπεις εσύ! Ο ΠΑΟΚτζής βλέπει άλλον ναό. Ναό όμως πάλι βλέπει. Ασχέτως αν δεν έχει αψίδες ή κολώνες ή τι άλλο έχει τέλος πάντων αυτός ο ναός που βλέπεις εσύ.
Τα μέλη της Ν.Α μπαίνουν σε έναν ναό και οι παοκτζήδες μπαίνουν στον δικό τους ναό : στο γήπεδο της Τούμπας. Νομίζεις πως ο ΠΑΟΚτζής και το μέλος της Ν.Α την στιγμή που μπαίνουν στους ναούς τους, αισθάνονται ή εννοούν κάτι διαφορετικό για την έννοια "ναός" ; Νομίζεις ότι εγώ όταν βουτάω και βρίσκομαι μέσα στον βυθό, δεν είναι για μένα ο βυθός ένας ναός ; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! φίλε. Και αυτό, θα έπρεπε τουλάχιστον να το ξέρεις.
Αυτά που εσύ χαρακτηρίζεις ανόμοια, είναι ανόμοια μόνο επειδή φαίνονται ως ανόμοια. Στην ουσία τους, είναι ίδια. Αλλάζει μόνο η όψη, η εκδήλωσή τους, τα λόγια, οι λέξεις με τις οποίες εκφράζονται ή βγαίνουν προς τα έξω. Άλλάζει ο τρόπος με τον οποίο τα προσεγγίζουμε, αλλάζει το όνομα, η ταμπέλα ή η συσκευασία πώλησής τους ή ... η μάρκα τους. Άλλος έχει ναό το σπίτι του, άλλος έχει ναό την θάλασσα, άλλος το γήπεδο της Τούμπας.
Σου υπογραμμίζω τις έννοιες / λέξεις που χρησιμοποιείς :
"Θεός, Ναός, Όρκος, Υπόσχεση, Προδότης / Προδοσία, Χαιρετισμός, Πρόστιμο, Ετήσιος προγραμματισμός"
Όλες αυτές οι έννοιες φίλε, εμφανίζονται με εκατοντάδες τρόπους μπροστά σου, με εκατοντάδες μορφές. ΕΣΥ επιλέγεις ποια μορφή θα χρησιμοποιήσεις, ποια μορφή θα ερμηνεύσεις, ποια μορφή θα υιοθετήσεις. Όποια μορφή όμως κι αν επιλέξεις, η ουσία τους ΔΕΝ αλλάζει!
Στέκεσαι στους ναούς της Νέας Ακρόπολης, στους χαιρετισμούς των μελών της κτλ. Γιατί δεν κατηγορείς και τους ΠΑΟΚτζήδες που έχουν ναό τους το γήπεδο της Τούμπας ; Νομίζεις πως κάποιος που ήταν παλιότερα ΠΑΟΚτζής, αν αλλάξει ομάδα, δεν θα χαρακτηρισθεί προδότης ; Φίλε, όχι απλώς προδότης θα χαρακτηριστεί αλλά έτσι και τον πετύχουν πουθενά οι παλιοί του φίλοι, θα τον κάνουν ασήκωτο.
γαραντζώτης γιάννης,
δεν είναι λοιπόν τίποτε απ' όσα λες. Εγώ σου είπα φίλε από την αρχή τι συμβαίνει με την πάρτη σου. Σου 'χει κάνει τόσο μεγάλο κακό στην ψυχή σου η Νέα Ακρόπολη, μάλλον καλύτερα, άφησες να σου κάνει τόσο μεγάλο κακό [ γιατί ότι συνέβει, ΕΣΥ το επέτρεψες να συμβεί ] που τώρα δεν μπορείς να την βγάλεις από μέσα σου! Την έχεις αφήσει να μπει τόσο βαθιά μέσα σου, τόσο πολύ βαθιά, που προσπαθείς τώρα γράφοντας εδώ και σε άλλα forums να την ξεφορτωθείς απεγνωσμένα.
Και να σου πω και κάτι ; Δεν είναι κακό αυτό. Με κάποιον τρόπο θέλεις να απαλλαχθείς από αυτό το βάρος σου, από αυτήν την βρωμιά σου. Ok, κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω όμως ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ τα υπόλοιπα μέλη. Τι σου φταίει η amalia, τι σου φταίει το forum ;
Κι άμα είσαι μάγκας και σωστός, μίλα για τον εαυτό σου! ,μίλα για τα τραύματά σου, για τα λάθη σου, για τις αστοχίες σου. Σου επαναλαμβάνω : Η Νέα Ακρόπολη - και η κάθε Νέα Ακρόπολη - δεν σου φταίει. ΕΣΥ επέτρεψες να κάνει ότι έκανε. Και τώρα προσπαθείς να ρίξεις όλη την ευθύνη ... που αλλού ; Στους άλλους!
Στρέψε την προσοχή σου στον εαυτό σου και πάρε τον δρόμο προς τα μέσα σου. Εκεί που κοιτάς και στο μονοπάτι που είσαι, δεν υπάρχει τίποτε. Μόνο καυγάδες, φασαρίες, διαπληκτισμοί, εξώδικα και δικαστήρια. Αν θες η ζωή σου να συνεχιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο, φίλε ok ... τι άλλο να σου πω ; Στο forum το καρπούζι και το μαχαίρι μπορεί να το έχουν οι amalia και ο Admin,
Edited by - zip on 27/02/2012 00:31:17
quote:
Η φράση αυτή αναφέρεται στο γεγονός ότι με το μήνυμά του ο Dr Jekyll Mr Hyde ανήγαγε όλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και 3+ μήνες με τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από τον γαραντζώτης γιάννης και τη "στρατιά" των κλώνων σε ένα απλό πρόβλημα επικοινωνίας, συνιστώντας να ρίξει... κάποιος από εμάς τον εγωϊσμό του
Αρχικά θα ήθελα να πω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στοιχεία που να ταυτίζουν τους λογαριασμούς "κλώνους" με τον λογαριασμό Γαραντζώτης Γιάννης. Αν υπάρχουν, τα περιμένουμε.
Απο κει και πέρα, εγώ δεν αναφέρθηκα καθόλου στους κλώνους, αναφέρθηκα
μόνο στον Γαραντζώτη Γιάννη και τη σχέση του με τη διαχείριση. Συνεπώς ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η διαχείριση είχε απλό πρόβλημα ασυμφωνίας χαρακτήρων, με τους κλώνους.
Αν με τον Γαραντζώτη Γιάννη δεν έχετε απλή ασυμφωνία χαρακτήρων αλλά έχετε πόλεμο, ή κάποια προσωπική βεντέτα ενδεχομένως, τότε συναντηθείτε και λύστε το απο κοντά. Όπως αρμόζει, σε άνδρες (και γυναίκες ενίοτε). Μέσα από ένα φόρουμ, δεν λύνονται αυτά τα πρόβληματα. Αν ο Γαραντζώτης Γιάννης έχει κάτι προσωπικό μαζί σας, ας συναντηθεί μαζί σας να το λύσει. Εμένα δεν με αφορά το τι έχει ή δεν έχει μαζί σας, ή το αν εσείς έχετε ή δεν έχετε κάτι μαζί του. Αν πάλι μπορείτε να μας εγγυθείται, (και η διαχείριση και ο Γαραντζώτης Γιάννης) ότι μέσω του φόρουμ και μέσα στις επόμενες σελίδες, θα λυθεί το ζήτημα, χωρίς την ανάγκη προσωπικής επαφής, πείτε το μας, και θα το δούμε στη πράξη...
Συμπέρασμα: Αν αποδεδειγμένα, δέχεστε, συκοφαντικά και άδικα, εσκεμένη επίθεση από το μέλος Γαραντζώτη Γιάννη, τότε διαγράψτε τον.
Αν έχετε απλή ασυμφωνία χαρακτήρων, τότε αφήστε τον να υπάρχει.
Αυτά...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/02/2012 00:38:54
quote:
(...) τότε συναντηθείτε και λύστε το απο κοντά. Όπως αρμόζει, σε άνδρες (και γυναίκες ενίοτε).
Να υποθέσω άραγε πως εσύ τότε δεν ανήκεις ούτε στην μία ούτε στην άλλη κατηγορία;
Έτσι απλά, επειδή μου θύμησες πως σου είχαμε ζητήσει κι εμείς να συναντηθούμε από κοντά κάποια στιγμή και το αρνήθηκες σθεναρά θα έλεγα! Εξαιτίας της εμπλοκής σου σε κάποιες "περίεργες" καταστάσεις, για κάποιους διπλούς λογαριασμούς κ.λπ. ... Και δεν ήταν εξάλλου και η μοναδική περίοδος που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκεις ή υποδαύλισες προβληματικές καταστάσεις.
Θα το έβρισκα επίσης εξαιρετικά αντιαισθητικό(τουλάχιστον) το να επιχειρείς κιόλας να μας κάνεις μάθημα.
Μήπως είναι έτσι Dr Jekyll Mr Hyde;
Πολύ θράσος και μεγάλη αλαζονεία διακρίνω για ακόμη μία φορά...

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Το σίγουρο είναι πως, δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να φέρνονται με τον ίδιο τρόπο,πάντα, οι άνθρωποι.
Καλά, δεν έχεις αντιληφθεί κάτι το τόσο απλό?
Τι πιο φυσικό, για ένα άνθρωπο, κάτι που σήμερα το βρίσκει σαν σωστό, μετά από κάποια χρόνια να το βρίσκει σαν λάθος.
Είναι μεγάλη χοντράδα, το να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους, σαν ρομπότ, που δεν εξελίσσονται και λειτουργώντας, εντελώς βρόμικα, μόνο και μόνο επειδή έτσι μας βολεύει, να ανασύρουμε από το παρελθόν, πιθανά λάθη τους και να τους τα προσάπτουμε στο σήμερα.
Απάντησε, αν μπορείς, στα ίσια σε αυτό που σε ρωτάει ο Ντόκτορας...
υπάρχουν στοιχεία που να ταυτίζουν τον δικό μου λογαριασμό με κάποιον άλλο?
Αν δεν υπάρχουν, σταματήστε το παραμύθι και εξηγείστε σε όλους μας, τους λόγους της επίθεσης εναντίον μου.
Μη ξεχνάτε πως, εγώ δεν βγήκα ποτέ στα ξαφνικά και να επιτεθώ εναντίον σας.
Ακόμα και την τελευταία, αυτή, φορά, η αμαλία ήταν που εντελώς χωρίς λόγο, βγήκε στα ξαφνικά και με πρόσβαλε ή μήπως δεν είναι έτσι.
Δώστε μας, επιτέλους, κάποιες λογικές εξηγήσεις για τους λόγους της επίθεσής σας εναντίον μου.
Αν δεν μπορείτε, σταματήστε...
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
Μήπως νομίζεις πως είσαι κάτω στον βυθό και πνίγεσαι και δεν μπορούν να σε ακούσουν οι άλλοι?
Από την εμπειρία μου, γνωρίζω πολύ καλά πως, έτσι παρατεταμένα και απρόκλητα, ουρλιάζουν μόνο όσοι με την βία θέλουν να επιβάλουν τους παραλογισμούς τους.
Μήπως, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο ριάλιτι και προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή επάνω σου, για να σε ψηφίσουν.
Προς τι άλλο, αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία?
Θέλω να σε ενημερώσω πως, σαν μέλος του esoterica, εγώ προσβάλλομαι με την παρουσία σου και μόνο, στις σελίδες του φόρουμ.
Η προσβολή όμως που νιώθω, δεν είναι αβάσταχτη. Μπορώ να την αντέξω.
Αν εσύ δεν μπορείς να αντέξεις την δική σου,(σου το λέω επειδή σε βλέπω, πολύ εκνευρισμένη),θα σε συμβούλευα να έβλεπες το τέλος της ταινίας "ο τελευταίος Σαμουράι". κάποια λύση θα μπορούσες να σκεφτείς τότε.
quote:
γαραντζώτης γιάννηςZip, συνεχίζεις να ουρλιάζεις.
Μήπως νομίζεις πως είσαι κάτω στον βυθό και πνίγεσαι και δεν μπορούν να σε ακούσουν οι άλλοι?Από την εμπειρία μου, γνωρίζω πολύ καλά πως, έτσι παρατεταμένα και απρόκλητα, ουρλιάζουν μόνο όσοι με την βία θέλουν να επιβάλουν τους παραλογισμούς τους.
Μήπως, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο ριάλιτι και προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή επάνω σου, για να σε ψηφίσουν.
Προς τι άλλο, αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία?
Κλασική περίπτωση. Κάποιος αντίλογος σε όσα λέω ; Υπάρχει ; Κάποια απάντηση σε όσα ρωτάω ; Υπάρχει ; Μπααα ... δεν νομίζω.
Σε λυπάμαι.
Αν νομίζεις πως οι σελίδες των forums του esoterica.gr είναι κάτι σαν το ντιβάνι του ψυχολόγου σου, τότε be my gest και κάνε την ψυχοθεραπεία σου. Αλλά δεν σου φταίνε τα υπόλοιπα μέλη. Δεν σου φταίει η amalia και δεν σου φταίει ούτε και ο Admin.
*[ Αν εσύ ήσουν αρχηγός της Νέας Ακρόπολης, τότε καταλαβαίνω γιατί η Νέα Ακρόπολη είναι αυτή που είναι ... ]
Σου επαναλαμβάνω λοιπόν τις ερωτήσεις που σου έκανα και οι οποίες έμειναν αναπάντητες :
01/12/2011 - γαραντζώτης γιάννης, γνωρίζεις τα παιδιά του esoterica.gr ; Μήπως έχετε τίποτε "προηγούμενα" ; [ βλ. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=25&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3351 ]
quote:
zip, 01/12/2011 στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=27&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=33511) Γνωρίζεις τους υπεύθυνους των forums του www.esoterica.gr ; Και αν ναι, ποιους ; [ τα nick's τους θέλω να μου πεις, έτσι ; όχι τα ονοματεπώνυμά τους ]
2) Έχεις "πρoηγούμενα" μαζί τους ; [ Με τους υπεύθυνους του esoterica.gr εννοώ. Ένα "ναι" ή ένα "όχι" μου αρκεί, δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες στην συγκεκριμένη περίπτωση ]
3) Τι σου έκανε εσένα η Ν.Α ; Σου έκανε κάτι "κακό" ; Σε πείραξε ; Σου δημιούργησε κατάθλιψη ; Σου σκότωσε τη μάνα και τον πατέρα σου ; Τι ;
4) Με το ζόρι ήσουν εκεί 8 χρόνια ; Σε κρατούσαν αιχμάλωτο δηλ. ; Δεν μπορούσες να φύγεις ;
5) Γιατί αγαπητέ μου ήσουν 8 χρόνια σε ένα σπίτι που ήταν [ κατ' εσένα ] βρώμικο ; Δηλ. μετά από 8 χρόνια είδες την βρωμιά του ; Και αφού την είδες που την είδες την βρωμιά του, έστω και μετά από 8 χρόνια, γιατί δεν την καθάρισες ; Γιατί δηλ. δεν έκανες κάτι να το διορθώσεις αυτό ; [ εννοώ όσο ήσουν ακόμη αρχηγός, έτσι ; ]
3/12/2011 - Θα μας πεις ποια από τα μέλη του παρόντος forum είναι μέλη της Ν.Α. που "πιάστηκαν στις παγίδες σου" ; [ βλ. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=28&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3351 ]
Edited by - zip on 27/02/2012 09:29:55
quote:
Ρε φίλε, τον σεβασμό που ζητάς προς την φύση, τον έχω, εσύ δεν έχεις
την πίστη στον άνθρωπο, που έχω....
Εχεις δίκιο.
Δεν του έχω.
Και οσο περισσότερο τον γνωρίζω τόσο περισσότερο δεν του έχω.
Λές το σεβασμό προς την φύση τον έχεις.
Σεβαστόν.
Δεν σε άκουσα να ανοίγεις ενα τόπικ που να λές.
Κύριε Πρωθυπουργέ τι θα κάνετε φέτος για τις πυρκαγιές.
Γιατί δεν νοικιάζετε απο τώρα 10 Ιλιούσιν.
4 τόννους νερό έκαστον.
1 μας έδωσαν οι Ρώσοι πρίν απο 4 χρόνια και έσβησε ολες τις πυρκαγιές.
Πιο φτηνά θα σας έρθει απο το να πληρώνετε πυροσβέστες, έξοδα για να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ζημιές που θα προκληθούν σε αεροσκάφη, επιδόματα για τους πυρόπληκτους και το κυριότερο καμμένα δάση.
Αν και ο φουκαράς ο Πούτιν μας τα δίνει έτσι , τζάμπα.
Που τον είδες το σεβασμό λοιπόν.
Πως να έχω λοιπόν σεβασμό στον άνθρωπο που λέει οτι σέβεται τον κήπο που τον συντηρεί και τον γράφει στα #$%%^^^^^^του
Ακου να του έχω σεβασμό.
Εντάξει κουραστικός δεν γίνεσαι αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναθεωρήσεις τις αντιλήψεις σου σε οτι αφορά τον άνθρωπο.
Ξεκόλλα επιτέλους απο την αγία γραφή και δες τον κόσμο οπως ακριβώς είναι.
Φίλε τρεχαχύρευε για να ξέρεις οι φωτιές που καίνε τα δάση συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη.
Ετσι για να ξέρεις.
Edited by - allzzaro on 08/06/2009 23:58:41
θα συμφωνησω με τον industrial angel οτι και να υπηρχε αυτος ο πλανητης θα ηταν αδυνατο να υπολογησουμε με ακριβεια την περιφορα του και να τη συνδεσουμε με καποια καταστροφη και αυτο ειναι ενα ακομα στοιχειο που δειχνει οτι προκειται για απατη....
επισης εχω διαβασει οτι υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι το 2012 θα γινουν πολυ σημαντικες αλλαγες.ο ανθρωπος θα αναπτυχθει πνευματικα στον υπερτατο βαθμο.ακομα και το σωμα του θα λαβει αλλη υποσταση,θα σκεφτεται και θα ενεργει εντελως διαφορετικα.ειναι και αυτο μια αποψη η οποια ομως προσωπικα δεν με εκφραζει...δεν πιστευω σ'αυτες τις "δια μαγειας"αλλαγες απο τη μια στιγμη στην αλλη....πιστευω οτι ο ανθρωπος μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο, αλλα αυτο χρειαζεται χρονο,σκληρη δουλεια και πανω απ'ολα την προσωπικη βουληση του καθενος γι'αυτην την αλλαγη.
quote:
Παρακολουθώ το θέμα αρκέτο καιρό και συγκρατιέμαι να μην αρχίσω να λέω κακές λέξεις.
Εγώ πάλι προτείνω αν είναι να αρχίσεις να λές κακές λέξεις να εξακολουθήσεις να συγκρατιέσαι και να μην γράφεις καν προκειμένου να συνχίζεσαι.. όταν μερικοί θα καταλάβετε πως δεν πρέπει να πορώνεστε με τις απόψεις σας αλλά ότι κάνουμε συζήτηση τότε θα τα λέμε όμορφα.. δεν είναι δυνατόν να έρχετε ο καθένας και να "απειλεί" ότι θα πεί κακές λέξεις επειδή δεν συμφωνεί με όσα διάβασε ήμαρτον δηλαδή!.. είσαι σε ένα forum με θέμα το παράξενο και με topic το 2012 που απο μόνο του είναι κάτι "παράλογο", η συζήτηση γίνεται πάνω σε αυτό το "παράξενο" θέμα και είναι λογικό να υπάρχουν παράξενες απόψεις, ιδέες, θεωρείες προς συζήτηση.. αυτό είναι υγιεινό, το να κλείναμε το μυαλό μας και να σκεφτόμασταν μόνο με την λογική και τίποτε άλλο δεν θα ήταν.. ούτε καν νόημα να υπάρχει ένα τέτοιο forum δεν θα υπήρχε τότε :) .. τώρα το "συνομιλητές" σε εισαγωγικά που δείχνει ειρωνία το προσπερνάω :) Αν θες να συζητήσουμε είσαι ευπρόσδεκτος αρκεί να το κάνεις χωρίς ειρωνία ή επιθετικότητα...
Στο θέμα μας για όλα αυτά που έγραψες.. είναι λίγο ανούσιος ο τρόπος που προσπαθείς να καταρρίψεις κάποια πράγματα κάνοντας να φαίνεται ότι τα παρουσιάσαμε σαν κάτι σίγουρο και ΠΡΕΠΕΙ να μας αλλάξεις γνώμη, γιατί πολύ απλά κανείς δεν υποστήριξε τίποτε απ όλα αυτά με σιγουριά.. και για την περιοδικότητα γεγονότων και για όλα τα υπόλοιπα παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία που τονίστηκε ότι μπορεί να είναι τυχαία μπορεί όχι και κανείς δεν ξέρει. αυτό δεν σου αρκεί? :)
Τώρα όμως επειδή τα χεις μπερδέψει .. άλλο η στατιστική περιοδικότητα που σημαίνει πχ ότι κάθε 100 εκ. χρόνια ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΌΡΟ (το ζουμί) πχ πέφτει ένας μεγάλος μετεωρίτης και άλλο ότι βλέπω ότι ακριβώς κάθε τόσα χρόνια γίνεται "κατι" το ένα είναι στατιστική περιοδικότητα όπως είπες το άλλο όμως είναι κανονική και με τον νόμο (δεν μιλάω για κάτι συγκεκριμένο εγώ απλά σαν δικηγόρος του διαβόλου για όσους μιλούν)
Για τους Μάγιας.. αυτό που τους αναγνωρίζει ο καθένας ήταν ο αστρονομικές γνώσεις και κυρίως όσον αφορά το ημερολόγιο τους που εμείς τώρα καταφέραμε να το φτάσουμε και ξεπεράσουμε σε ακρίβεια.. φυσικά και αυτοί απο κάπου το πήραν.. αυτό όμως τι σχέση έχει με ανωτερότητα σαν πολιτισμός και ποιός μίλησε για κάτι τέτοιο?
Πάντα φιλικά και για την αρχική παράγραφο είμαι σίγουρος πως πρόκειται απλά για λάθος χρήση λέξεων απο μέρους σου και παρεξήγηση απο μέρους μου :) εύχομαι καλές και ήρεμες συζητήσεις χωρίς κακές λέξεις :)
Edited by - Craven on 09/06/2009 00:59:25
θρηνήσει απο πυρκαγιές....Αυτές τις βάζουν άνθρωποι, ή ευθύνονται
άνθρωποι, αν βελτιωθούμε,δεν θα βάζουν.....
Τον άνθρωπο πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί ειναι για να μείνει
και σαν συμπέρασμα βγαίνει, ότι πρέπει να εκαιδευτεί και αυτό
κάνει σε αυτή τη γή....
Φίλε Craven,συμφωνώ απολυτα μαζί σου, εδώ συζητάμε για να ακούσουμε
θέσεις και απόψεις, νέα...Δεν χρειάζονται ...κακές λέξεις....
Φίλη Τατιάνα, οι αλλαγές, κάποιες φορές είναι πιο έντονες....
Αυτό λέμε για το 2012...
quote:
θα συμφωνησω με τον industrial angel οτι και να υπηρχε αυτος ο πλανητης θα ηταν αδυνατο να υπολογησουμε με ακριβεια την περιφορα του και να τη συνδεσουμε με καποια καταστροφη και αυτο ειναι ενα ακομα στοιχειο που δειχνει οτι προκειται για απατη....
Φίλη μου αν ο Νιμπίρου ήταν ορατός και είχαμε προσδιορίσει την τροχιά του απλά δεν θα το συζητούσαμε εδώ.![]()
Επειδή υπάρχει ενα πέπλο μυστηρίου καθώς ο πλανήτης αναφέρεται στα αρχαία κείμενα καθώς και η τροχιά του καθώς και πλήθος συμπτώσεων ... το συζητάμε..
quote:
....πιστευω οτι ο ανθρωπος μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο, αλλα αυτο χρειαζεται χρονο,σκληρη δουλεια και πανω απ'ολα την προσωπικη βουληση του καθενος γι'αυτην την αλλαγη.
Είναι αργά πλέον για να αλλάξει προς το καλύτερο.
Ηδη εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Η μεθοδευμένη καταστροφή των φυσικών πόρων και παράλληλα η εξειδικευμένη ανισορροπία της φυσικής τάξης έκριναν οτι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για αυτή. Ετσι εχει ξεκινήσει ο αφανισμός του.
Ο άνθρωπος κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ώστε να επανορθώσει.
Edited by - allzzaro on 09/06/2009 15:41:22
quote:
Αυτές τις βάζουν άνθρωποι, ή ευθύνονται
άνθρωποι, αν βελτιωθούμε,δεν θα βάζουν.....
Δεν τις βάζουν άνθρωποι φίλε μου τρεχαγύρευε.
Δεν είναι άνθρωποι αυτοί που το κάνουν και δεν βελτιώνονται.
Αυτοί που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, είναι βελτιωμένοι, αλλά είναι λίγοι.
Σου ανέφερα πιο πάνω, γιατί η κυβέρνηση δεν νοικιάζει 10 αεροπλάνα.
Ενα είναι αρκετό.
Με 10 δεν θα καεί ούτε ενα δένδρο.
Να σου πώ το γιατί.
Πρίν απο 30 ημέρες εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως η πρόσφατα καμμένη περιοχή πίσω απο το Νέο Βουτζά.
Ολες οι καμμένες περιοχές εχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως.
Εμείς οι ίδιοι πάμε και αγοράζουμε σπίτια στις περιοχές αυτές.
εεε.. οχι εμείς.. δεν αντέχει η τσέπη μας.
Λοιπόν, βρε Βαγγέλη αυτόν τον άνθρωπο λές να βελτιώσουμε..
οσο για το αν μπορει να αλλαξει ο ανθρωπος εγω το πιστευω και το ελπιζω...το ελπιζω οτι στο τελος κατι θα καταφερουμε αν προσπθησουμε...αν ομως τα παρατησουμε και πουμε οτι ειναι να γινει θα γινει τοτε ειναι που το χασαμε το παιχνιδι
πετυχημένα, ο καιρός, η εποχή και η αντιμετώπιση τους, που
ήταν αδύνατο να ελεγχθούν...Είπαν πολλά, υπάρχουν πολλά...
Ο άνθρωπος κάνει επίτηδες ότι κάνει κι αυτό ειναι ανεύθυνο και
ανάρμοστο με το ρόλο του...
Αυτοί που τα κάνουν αυτά δεν ξέρουν ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν;
Ξέρουν ότι δεν θα αντιμετωπισθούν,γιατί οι ελλείψεις αυτές είναι
εσκεμμένες..Τόσα χρόνια τόσες φωτιές, μιας κι έφερες το παράδειγμα,
πως κι ακόμη δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο;
Ότι και να κάνεις, πάντα αυτός που θέλει να βάλει, θα βάλει φωτιές,
με καλύτερη τεχνογνωσία και τρόπο, δεν είναι ένας απλός ασυνείδητος,είναι συνειδητός εγκληματίας...
quote:
αλλα το πιο εξοργιστικο ειναι οτι καποιοι το πιστευουν...υπαρχουν ανθρωποι που πανικοβαλλονται για μη επιστημονικα τεκμηριωμενες πληροφοριες...και εκεινη τη μερα θα αυτοκτονησουν ανθρωποι επειδη πιστευουν οτι αυτος ο πλανητης θα χτυπησει τη γη, επειδη καποιοι το τοσο το εκαναν τοοοοσο
Φίλη tatiana κατ`αρχήν οι επιστημονικές πληροφορίες βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι.
Ετσι λοιπόν στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.![]()
Ο τύπος αυτός ο Zechariah Sitchin Εβραίος το θρήσκευμα, συγγραφέας, αρχαιολόγος, μελετητής εβραικών κειμένων αλλά και πολύ καλός γνώστης της Σουμεριακής μυθολογίας το 1976 εκδίδει το βιβλίο του ``ο 12ος πλανήτης`` βασισμένο σε κείμενα των αρχαίων Σουμερίων και οχι μόνο.
quote:
...υπαρχει μονο στα κειμενα καποιων αρχαιων λαων οι οποιοι μπορει να το ειδαν αλλα ουτε τροχια μπορουσαν να υπολογησουν ουτε μεγεθος ουτε τιποτα...ειναι εντελως χαζομαρα....
Εδώ φίλη μου επέτρεψε μου να σου πώ οτι το 3.500 πχ οι αρχαίοι Σουμέριοι γνώριζαν πολύ περισσότερα απο οσα νομίζουμε.
Μην προτρέχεις λοιπόν να το χαρακτηρίσεις χαζομάρα γιατί αναφέρεται στα γραπτά τους οτι υπάρχει ενας 10ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα και κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε μία διάρκεια 3.600 ετών.
Αυτά λοιπόν αναφέρονται σε κάποια εποχή που λογικά ο ουρανός με τα αστέρια για αυτούς θα έπρεπε να ήταν ενας πίνακας του Μπομπ Ρός.
Και ομως το 1981 εχουμε την πρώτη δήλωση απο το Εθνικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ κάτι ύποπτο πίσω απο τον Πλούτωνα.
Το 1983 ενα υπέρυθρο τηλεσκόπιο στα πλαίσια του προγράμματος IRAS απο δορυφόρο η NASA επιβεβαιώνει επίσημα πλέον την ύπαρξη ενός πλανήτη με το όνομα Χ.
Ο πλανήτης αυτός πέρασε απο το ηλιακό μας σύστημα δές σχετικό βίντεο που έχω παραθέσει των αστροφυσικών Δανέζη και Θεοδοσίου.
Τέτοιοι πλανήτες λένε υπάρχουν αρκετοί και οχι ενας!![]()
Μάλιστα αναφέρουν οτι θα ανακαλυφθούν και αλλοι![]()
Φίλη μου εδώ συμβαίνει το εξής.
Το πρόβλημα μας δεν ειναι μόνο αν υπάρχει ή οχι.
Το πρόβλημα μας είναι οτι οι Σουμέριοι γνώριζαν την ύπαρξη του ηλιακού μας συστήματος, γνώριζαν πολύ καλά τη θεωρία του Κοπέρνικου περί των ``ουράνιων σφαιρών`` που τεκμηριώθηκε μετά απο 4.500 χρόνια ![]()
Αφού λοιπόν γνώριζαν οι Σουμέριοι, γιατί να μην γνώριζαν και οι Μάγια, γιατί να μην γνώριζαν και οι Ελληνες, γιατί να μην γνώριζαν και οι Αιγύπτιοι, γιατί τότε λοιπόν να μην λάβουμε σοβαρά και αλλες αναφορές περί των κατακλυσμών οπως του Νώε , του Δευκαλίωνα, του Ωγύγου, του Ίναχου , του Δαρδάνου κλπ.
Μήπως λοιπόν κάποιοι πλανήτες, κομήτες, αστεροειδείς κλπ κάθε τόσο περνούν απο τη γή και προκαλούν τέτοιες καταστροφές.
Το οτι δεν είναι σαχλαμάρες, δεν είναι.
Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι οτι υπάρχει ενα μέρος που οι μύθοι περιέχουν αληθινά σενάρια αλλά απο εκεί και μπρός κάποιοι προσθέτουν σάλτσα στο μίγμα για να τα κονομήσουν.
Πάντως το θέμα είναι πολύ καλό προς συζήτηση και καλό θα είναι πρίν κάποιος το ονομάσει ``σαχλαμάρα`` να το ψάξει λίγο πιο βαθειά..![]()
Edited by - allzzaro on 09/06/2009 21:17:59
quote:
Αυτοί που τα κάνουν αυτά δεν ξέρουν ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν;
Ξέρουν ότι δεν θα αντιμετωπισθούν,γιατί οι ελλείψεις αυτές είναι
εσκεμμένες..Τόσα χρόνια τόσες φωτιές, μιας κι έφερες το παράδειγμα,
πως κι ακόμη δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο;
Για αυτό Βαγγέλη ρίχνω τα βάρη στον πολίτη.
Για αυτό κατηγορώ τον πολίτη.
Ο πολιτικός, ο κάθε πολιτικός, ο κάθε τεχνοκράτης, το κάθε ραμολί κοιτά να τα κονομήσει.
Αυτός ο μ#@##@ς ο πολίτης που κάθε χρόνο καίγεται και τσουρουφλίζεται που κάθε χρόνο βγαίνει και φωνάζει και κλαίει που κάθε χρόνο ψάχνει κάποιους να ρίξεις τις ευθύνες να πεί.
Ποιά πολιτική προστασία ρε καραγκιόζηδες.
Ο ΓΓ της πολιτικής προστασίας πρίν απο 2 μήνες αυτός ο περίφημος άνθρωπος, αυτός ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής βρέθηκε να κατέχει λαθραία αρχαία αντικείμενα.
Είναι καραγκιόζηδες και μας δουλεύουν.
Και εμείς το ανεχόμαστε.
Πέρυσι ο Πρωθυπουργός ζήτησε βοήθεια απο τη Ρωσία αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα.
Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί δεν το έκανε αυτό πολύ πιο πρίν.
Κανείς.
Για αυτό ρίχνω τα βάρη στον πολίτη τρεχαγύρευε.
Για αυτό ρίχνω τα βάρη σε ολους εσάς εδώ που τα ακούτε και δεν κάνετε κάτι.
Το μεγαλύτερο βάρος ομως το ρίχνω σε εμένα τον ίδιο.![]()