- Το τελος της Γης σε 10.000.000.000 χρονια. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
ΕΣΤΩ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΞΕΡΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ?
ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ?
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ?
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ SORTCUTS(ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ?)
ΔΗΛ ΒLACK HOLES K.T.Λ
ΠΑΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ!(ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ !)

Edited by - Flawless on 05/09/2003 14:03:29
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ 800 ΔΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΣ Η ΤΕΤΡΑΚΙΣ.ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΜΕ 200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ,ΕΝΩ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΝΤΑΚΙΣ..ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΒΛΕΠΑΝ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
Η ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
ΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΝΩΣΗΣ..
Ε, λοιπόν, σας εξομολογούμαι πως η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν που είδα ξαφνικά τον ουρανό να γεμίζει με αστέρια. Τόσα πολλά αστέρια στον ουρανό...
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
βρισκεται σε τροχια συγκρουσης με την ΓΗ.Αν ειναι να συγκρουστει
με την Γη αυτο θα συμβει το 2014 συμφωνα με τους επιστημονες.Φυσικα
δεν θα μεινει τιποτα ζωντανο εδω στην Γη.Οι πιθανοτητες βεβαια
να συγκρουστει ειναι νομιζω συμφωνα με τους αστρονομους 1 προς 900.000
Τα χαζοκαναλα και οι δημοσιογραφοι στην αρχη δεν ειπαν οτι ειναι
μικρες οι πιθανοτητες της συγκρουσης.Παντα θελουν να τρομαζουν τον
κοσμο με σεναρια συντελειας του κοσμου.Πολλοι ανθρωποι πριν το 2000
νομιζανε οτι οταν ερθει το 2000 θα καταστραφει ο κοσμος.Τωρα
ακουγονται και θεωριες για το 2012, πως τοτε θα ερθει η συντελεια
του κοσμου.Παντως αυτο που ηδη γνωριζει η επιστημη ειναι οτι
πριν παραπολλους αιωνες ειχε πεσει ενας μετεωριτης στην Γη
και ολα τα ζωντανα πλασματα πεθανανε λογω της συγκρουσης.Μαλιστα
πιστευουν ορισμενοι επιστημονες πως καθε 900.000 χρονια αν δεν κανω λαθος ερχεται ενας μετεωριτης που συγκρουεται με την ΓΗ.Ισως καπως
ετσι να εγινε και την εποχη των δεινοσαυρων.
ετσι ειναι ο κυκλος.
καθε μερα πεθαινουν αστερια,πλανητες και γαλαξιες και γενιουνται αλλοι!
καταρχας υπαρχουν πολλα σεναρια περι καταστροφης της γης!και ποιος μας εγγυατε οτι δεν θα καταστραφει η γη σε λιγοτερο απο 10δις χρονια!αν σκεφτουμε οτι μπορει να πεσει πανω μας κανενας τεραστιος κομητης οπως αυτος που εξαφανησε τους δινοσαυρους, ή το φαινομενο του θερμοκηπιου; αν οντως ερθουν εξωγηινοι και μας καταστρεψουν; αν απο μονοι μας καταστρεψουμε την γη;ή η αντιστροφη των πολων.(οδευουν προς την σιβηρια!).ηδη οι επιστημονες απο τωρα λενε πως ημασταν τυχαιροι που ο ανθρωπος καταφερε να διατηρισει το ειδος του τοσα χρονια ομως τωρα δεν θα τα καταφερει(πιθανως).
εγω οπως και πολλοι επιστημονες (και σου μιλαω τωρα ως επιστημονας) πιστευουν πως σε περιπου 7000 δεν θα υπαρχει ανθρωπος, αλλα και να υπαρχει δεν θα μοιζει στην σημερινη μας μορφη.
και τι οφηλεται στο οτι μαλλον δεν θα υπαρχουμε σε 7000 χρονια;πολυ απλο, το λεω και παραπανω!

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!
Οι ερμηνείες οπωσδήποτε μπορούν να ποικίλουν αφού η ασάφεια μιας καταστροφής μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο ακόμα και προερχόμενο έξω από τον πλανήτη. Κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη λογική του θεού και είναι μάταιο να προσφεύγουμε σε ερμηνείες παρ'ότι η ανθρωπότητα και οι θρησκευτικοί της εκπρόσωποι ενίοτε έχουν παρασυρθεί σε αυτές.
Τώρα για τον μη θρησκευόμενο, για αυτόν που δεν αποδέχεται την ύπαρξη μιας ανώτερης διάνοιας που σχεδιάζει και καθορίζει τα συμπαντικά δρώμενα, προφανώς δεν υπάρχει ένας προκαθορισμένος λόγος και το πλάνο ενός ανώτερου υπερφυσικού σχεδιαστή σχετικά με τη διάρκεια ζωής άστρων όπως ο ήλιος ή οι τροχιές των αστεροειδών και οι παρεκκλίσεις τους που μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τη ζωή του πλανήτη μας. Επομένως δεν θέτει καν το ερώτημα και αποδέχεται την ψυχρή πραγματικότητα αναγνωρίζοντας ότι η διόγκωση και ο θάνατος του ήλιου (με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τη γη) δεν είναι τίποτε άλλο από την φυσιολογική ενεργειακή διαδρομή των αστεριών που "αδιαφορεί" για τις δικές μας απόψεις και θεωρήσεις του κόσμου.

Φίλε NASAROUTAKI η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι πως σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου, διανύουμε την τελευταία χιλιετία σαν είδος. Στα επόμενα 1000 χρόνια ή θα έχουμε αυτοκαταστραφεί ή θα έχουμε αυτομεταλλαχθεί σε κάποιο διαφορετικό είδος.
Τώρα για το μέλλον της γης, ναι θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως καθημερινά στο ορατό μας σύμπαν γεννιούνται και πεθαίνουν αστέρες και πλανήτες. Για γαλαξίες δεν θα έπαιρνα όρκο, είναι μια πολύ ...χρονοβόρα διαδικασία και έχω την αίσθηση πως 'έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η γη μας θα ακολουθήσει την μοίρα του ήλιου μας, όπως περίπου την περιγράφει ο φίλος viking, και που ορίζεται από την συνολική αρχική μάζα του, σύμφωνα με το στάνταρ μοντέλο της κοσμολογίας για άστρα ίδιας ηλικίας και μάζας.
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για την τύχη της γης σαν ουράνιο σώμα. Το μέλλον αυτό δεν είναι συνώνυμο με το μέλλον της ζωής πάνω στην γη, που δεν εξαρτάται με την σειρά του με το μέλλον του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη γη.
Αν το θέμα μας είναι το μέλλον του ανθρώπου πάνω στην γη, εγώ θα έλεγα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένας από τους λόγους που πιθανόν δεν μας έχουν και δεν πρόκειται να μας επισκεφτούν ποτέ εξωγήινοι, ενδεχομένως να είναι, πως κάθε ανώτερα τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός,, αυτοκαταστρέφεται. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά θα βγω εκτός θέματος αν περιγράψω
Φίλε viking το ενδεχόμενο που περιγράφεις για πιθανή σύγκρουση με μετεωρίτη το 2014 μοιάζει μάλλον απίθανο από όσα γνωρίζω. Για κάποια χρόνια αργότερα δεν μπορώ να πω. Οι τροχιές είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων που αποτρέπουν ακριβή και ασφαλή μακρόχρονο υπολογισμό.
Ειδικά στον δυτικό πολιτισμό όπου είναι διαδεδομένος ο Χριστιανισμός, κάτι τέτοιο είναι ιστορικά αληθές αφού οι άνθρωποι είχαν κατά νου ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα καταστραφεί και θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.
Από την άλλη, θεωρώ πως υπάρχει μια υποσυνείδητη τάση "αυτοενοχοποίησης" των ανθρώπων εν γένει του δυτικού πολιτισμού έστω και σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο.
Δηλαδή υπάρχει η πεποίθηση πως θα επέλθει το τέλος του κόσμου εξαιτίας των αμαρτημάτων του ανθρώπου.
Αυτό έχει συντελέσει και στην τελεολογία που συνόδευσε τον ερχομό του millenium, το ίδιο συνέβη και κοντά στο 1000 μ.Χ. κλπ.
quote:
Αν το θέμα μας είναι το μέλλον του ανθρώπου πάνω στην γη, εγώ θα έλεγα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένας από τους λόγους που πιθανόν δεν μας έχουν και δεν πρόκειται να μας επισκεφτούν ποτέ εξωγήινοι, ενδεχομένως να είναι, πως κάθε ανώτερα τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός,, αυτοκαταστρέφεται. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά θα βγω εκτός θέματος αν περιγράψω
Αγαπητέ gianipseftis, έκανα μια συζήτηση πρόσφατα με κάποιους φίλους σχετικά με τον θάνατο τόσο σε μικροσκοπικό όσο και σε μακροσκοπικό επίπεδο κι αναφέρθηκε κάτι παρεμφερές με αυτό που αναφέρεις.
Δηλαδή πως κάθε πολιτισμός φτάνει στο τέλος όταν η τεχνολογική του ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από την ηθική - πνευματική του ανάπτυξη.
Μου ακούγεται θεωρητικά πιθανόν από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι οι θεωρίες καταστροφής του πολιτισμού, του ανθρώπου ή και του πλανήτη μας γενικότερα δεν είναι κάτι που έχει απασχολήσει τον άνθρωπο μόνο στην εποχή μας. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Σε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγηθεί συνήθως από λάθος ή και το περισσότερο πιθανό από τρέλα, ηλιθιότητα και λάθος εκτίμηση των δικών του δυνάμεων ή των δυνάμεων του αντιπάλου.
Η ανθρωπότητα έχει φτάσει ήδη στο στάδιο της καταστροφής ΟΛΩΝ σχεδόν των ανεπτυγμένων μορφών ζωής στην επιφάνεια της γης.
Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε (ακόμα) ολόκληρη την γη.
Δεν υπάρχουν στοιχεία πως αυτή η δυνατότητα υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, και προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω να υπήρχε.
ΚΑΝΕΝΑ εύρημα της παλαιοντολογίας δεν μας οδηγεί σε τέτοια σενάρια.
Γνώμη μου είναι πως κάποια σενάρια που υπονοούν το αντίθετο, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Αν όμως εσύ έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, με μεγάλη μου χαρά να το συζητήσουμε.
Δεν αναγνωρίζω το αλάθητο στον εαυτό μου.
Ένας απλός ερευνητής της αλήθειας είμαι.
Όσον αφορά το αλάθητο, θα ήταν και λίγο βαρετό να ήμασταν αλάθητοι.
Όσον αφορά την ύπαρξη προηγμένου τεχνολικά πολιτισμού στο παρελθόν επάνω στον πλανήτη μας, δεν υπάρχουν όντως ευρήματα που να επιβεβαιώνουν μια τέτοια ύπαρξη - τουλάχιστον από όσα γνωρίζω έως αυτή την στιγμή.
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει πληθώρα αναφορών μέσα σε μύθους, σε δοξασίες ή ακόμη και σε ιερά κείμενα διαφόρων θρησκειών.
Από εκεί και πέρα όμως μπαίνει στη μέση το ζήτημα τι θεωρείται ως απόδειξη από τον άνθρωπο και σε ένα δεύτερο επίπεδο για ποιούς λόγους ένας άνθρωπος πιστεύει ότι κάποιες αναφορές αποτελούν αποδείξεις ή όχι.
Θέλω να πω ότι κάποιος μπορεί να θεωρεί ως αποδείξεις μόνο τα όσα επιβεβαιώνει η επιστήμη μέσω της έρευνας ενώ κάποιος άλλος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει αυτόν τον περιορισμό, μπορεί να ανγνωρίσει ως απόδειξη περί της υπάρξεως ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου πολιτισμού στο παρελθόν το μύθο πχ της Ατλαντίδας.
Προσωπικά εάν και θεωρητικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν να καταστραφεί ο πολιτισμός μας εξαιτίας αυτής της τεχνολογικής προόδου που έχει σημειώσει η ανθρωπότητα , κάπου μέσα μου πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Δεν είναι τόσο η έλλειψη αποδείξεων κι επιστημονικών ευρημάτων που να αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παρελθόν όσο μια ελπίδα βαθιά μέσα μου ότι ο άνθρωπος δεν θα αυτοκαταστραφεί λόγω της απληστίας του και τέτοιων λανθασμένων χειρισμών που θα καταστρέψουν τόσο αυτόν όσο και τον πλανήτη μας...

In anticipation of my resurrection...
σε έχω προειδοποιήσει και αλλού τις τελευταίες ημέρες(συνολική προειδοποίηση που αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό εσένα όμως, στο "Την Κατάρα μου ν' έχεις!") να αυτοσυγκρατηθείς, να ηρεμήσεις και να προσέξεις, όμως δεν φαίνεται ότι το έχεις καταλάβει...
Η παρούσα αποτελεί και την τελευταία μας προειδοποίηση!
Η οποιαδήποτε επόμενη παρεκτροπή σου που θα υποπέσει στην αντίληψή μας, είτε είναι άστοχη, άσκοπη και παραπλανητική παρεμβολή σου σε κάποια Συζήτηση, είτε φραστική ατασθαλεία, θα οδηγήσει μετά βεβαιότητος στην απενεργοποίηση του λογαριασμού σου!
Εύχομαι πραγματικά να λάβεις σοβαρά τα παραπάνω καθώς και να επανεξετάσεις το συνολικό ζήτημα της συμμετοχής σου στις Συζητήσεις μας από απόψεως στόχων και ποιότητας.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4902&whichpage=4
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:Dimsot,
μπορεις να μου γραψεις κατι που δεν εχει βρει ανοησια το μελος kynikos
Είσαι ξεφτίλας και ρεζίλης, και με αναγκάζεις να εξηγήσω και γιατί!
Κακό του κεφαλιού σου...
Δεν έλεγα να δώσω συνέχεια, αλλά όσο είμαι εδώ δεν πρόκειται να αφήσω την "υπεράσπισή" μου στην Zadok, ή σε οποιονδήποτε άλλον!
Τον "φίλο" Dimsot, λοπον, τον γνωρίσαμε στο τόπικ με τους Ινδο-Ευρωπαίους, Όντως τον γνωρίζω κανα χρόνο εδώ μέσα. Και τί γνωρίσαμε;;
Θυμάμε τότε, όταν έμπαινα ακόμα στον κόπο να κάνω σοβαρές αναλύσεις, παρ'ελπίδαν οτι η φάρα του ήθελε να καταλάβει (χαχα).
Σε λεπτομερείς αναλύσεις, ακόμα και για θέματα όπως η εξέλιξη του άρματος ή τις τέχνης
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=6#95205
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=8#96847
Λαμβάναμε πάντα απαντήσεις τύπου:
quote:http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=9#97292
Εγω πιστευω οτι οι ινδοπαπαρες οντος υπηρχαν, ηταν κατι πιθηκοι που τους χρησιμοποιουσαν οι αρχαιοι στα τσιρκα , υπαρχουν και στοιχεια για αυτο "καπου στο ουζμπεκισταν βρεθηκαν φλυδες απο μπανανες και εισιτηρια παραστασης τσιρκου πανω βοτσαλα
Ή στην λεπτομερή ανάλυση του junk95 για τα συμπεράσματα που μπορούσαν να βγουν από τα ευρήματα του βασίλειου των Μιτάνι, κ.α.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=9#98448
quote:Ρε ερευνητη της παντοφλαςεχεις γραψει εκατο φορες
quote: Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν
που ειναι επιτελους αυτα τακωλο ευρηματανα τα δουμε και εμεις
και κατι αλλο οποιος ,δεν πιστευει στηνμαλακια θεωρεια των ινδοπαπαρωνειναι εθνικιστης ε??????
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=9#98534
Στις θέσεις μας ως προς το ΓΙΑΤΙ η ιδέα οτι ο Ελληνικός λαός έχει αδιάσπαστη ιστορία 75000 χρόνων είναι απίθανη, ΓΙΑΤΙ οι ιδέες του Πουλιανού μπάζουν από παντού, γιατί η Γραμμική Α ΔΕΝ έχει αποκοδικοποιηθεί ακόμα, γιατἰ, γιατί, χίλια-δυο σοβαρά "γιατί" και εξηγήσεις, δεν λάβαμε ποτέ απάντηση.
Ή μάλον λάβαμε, πάντα της μορφής -
«Πούστη ΑΛΒΑΝΕ, τουρκόγυφτε, πακιστανουζμπέκε, Εβραίε, ανθέλληνα...μπλα, μπλα, μπλα,...»
Βλέπετε, έκανα τον κόπο να βρώ τα ακριβή λινκ, να τα απολαύσετε στο φούλ μεγαλείο τους.
Έτσι λοιπόν, φίλε Dimsot επί έναν χρόνο τουλάχιστον εσύ και η παρἐα σου βρίζουν Θεούς και Δαίμωνες, και κάθε λαό μη-κάτοχο του γνήσιου Ελληνικού® DNA αβέρτα-κουβέρτα, και μη τολμήσει κανένας να φέρει αντίρηση, ουαί και αλοίμονο τι έχει να τραβήξει ο κωλο-Εβραιο-Αλβανός.
Αλλά ούτε και να απηυδήσει κανείς με το ανεπίδεκτο μαθήσεώς σας, και να σας κάνει κανένα αστειάκι, μπας και ξυπνήσετε (αφού με την λογική α-πο-κλει-ε-ται), Παπουάκια μου, ά όχι, τότε τρέχουμε αμέσως στον admin, και ζητάμε το δίκιο μας, με το νι και με το σίγμα, που ο κακός kynikos "λοιδωρεί" πάλι, και μας είπε "Αρσακειάδες". Ουστ, ρε τσούλες, που νομίζετε οτι δεν έχω ιδέα από κορίτσια από "τζάκι".
Που ήσουνα αγαπητέ Dimsot, ακούραστε υπερασπιστή της Ελληνικότητας, οταν ο άλλος (αν δεν ξέρετε ποιος, κοιτάξτε το λινκ με την Αθηνά) μάς έλεγε οτι ο Πυθαγόρας, ο Πλάτων και ο Σωκράτης κουρκούτεψαν στα γεράματά τους, και είχαν αρχίσει να... Εβραΐζουν.
Ή μήπως επειδή ο άλλος πουλάει και "Ανάδελφο Φυλή®" εξαιρείται;
Αμ, ναί βέβαια, δεδομένου της διαλογής μεταξύ Πλάτωνα+Σωκράτη και Ανάδελφου Φυλής®, να παν στο διάολο οι Πλάτωνας+Σωκράτης, έτσι;;
Αμ τί, κορόιδα είμαστε;;
Πού ήσουνα, ώ προστάτη του Ελληνισμού όταν έλεγα οτι Ελληνισμός σημαίνει Ελεύθερη Σκέψη και Κοσμοπολιτεία. Η μήπως επειδή ο αντίλογος επρότεινε Γνησιους Προγώνους®, παρέλειψες πάλι να επέμβεις;
Δεν σε κακίζω. Σιγα το δύσκολο προκειμένου να διαλέξεις μεταξύ Ελεύθερης Σκέψης και Γνήσιων Προγώνων®.
Μην μου το παίζεις όμως, μανάρι μου, οτι δεν έχω πεί ποτέ καλή κουβέντα για τον Ελληνισμό, γιατι τότε αρχίζω και θυμάμαι την Δέσποινα, και σαν να μου γυαλίζει το κωλαράκι της...
Αυτή είναι βέβαια η πάγια ταχτική σας. Μην σας στριμώξει κανείς (που είπαμε, και με την "καλημέρα" στριμώχνεστε), αρχίζει ο οχετός των αντεθνικών κατηγοριών. Που ο Ανθέλληνας kynikos είπε έτσι, έκανε έτσι, έρανε έτσι. Που θα πάει, κάποια λάσπη δεν θα κολλήσει;;
Μου άρεσε και η Χαϊδω, που τόλμησε, η ξετσίπωτη, να βγει και να πεί οτι απεκάλεσα τον Μεγαλέξανδρο gay!
Κάλα, το συμμάζεμα που θέλετε δεν λέγεται.
Πάντως έχετε πλάκα - όχι μόνο ποτέ δεν είπα τίποτα τέτοιο, οχι μόνο δεν μου καίγεται καρφί ακόμα κι αν έιναι αλήθεια (αν και έχω λόγους να αμφιβάλλω), τεσπα, ο Μέγας δεν είναι γενικά γνωστός για τις παρτούζες του, πως να το κάνουμε δηλαδή;
Η πλάκα είναι οτι ΤΟ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που έκανε ο Αλέξανδρος, που άπλωσε την έννοια της Ελληνικότητας πέραν από έναν μικρή γλωσσική ομάδα που όλο τσακωνόταν, αυτό σας διαφεύγει εντελώς.
Παρεμπιπτόντως, το τόπικ μάλλον ξεφεύγει, δεν είναι το ζήτημα εδώ οι λεπτομέρειες της επιροής του Karatheodory στα μαθηματικά του Einstein, σιγά μην καταλαβαίνουν οι Παπούα θεωρία τενσόρων.
Το θέμα ήταν (και είναι, και θα παραμείνει, ακόμα κι αν δεν το συντονίζω εγώ σαν Α.Σ.) η άρρωστη προγωνολατρεία που θέλει τον Planck να έκλεψε τις ιδέες του Λεύκιππου, τον Einstein να έκλεψε τις ιδέες του Καραθεοδωρή, και τους αδελφους Wright να κλέψαν το ξύλινο περιστἐρι που ο Αρχύτας είχε κρεμάσει από το ταβάνι...![]()
![]()
![]()
![]()
Πάση περιπτώσει, φάτε τα λυσσακά σας, εγώ βαρέθηκα αυτήν την συνεχή χαζομάρα των φανατικών, ιδίως τώρα που με απέλυσε και ο admin από καθηγητή.
Τί άλλο μου μένει εδώ μέσα;
Admin, σαλάγα τα εσύ, ούτως ή άλλως γέμισε ο τόπος πρόβατα, για τον kyniko μπαρμπα-Γιώργη (όχι μπαρμπα-Μήτσο, Πάνκυ, μη με προσβάλεις), μάλλον ήρθε η ώρα να βρεί νέα λειβάδια..
Και επειδή είμαι και εγώ ολίγον τι εθνικιστής, οχι τίποτα άλλο, αλλά για να την σπάω στους κοπυράιτ Εθνικιστές®, σας αφήνω με τα λόγια του ξάδερφού μου λύκου (οι εμφάσεις δικές μου):
quote:
Αν ποτέ καταλάβουμε πως ΜΟΝΟ ενωμένοι και με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τους άλλους, πως ΜΟΝΟ απαλλαγμένοι από κόμπλεξ κατωτερότητας θα καταφέρουμε να δείξουμε την αίγλη μας σα λαός, πως ΜΟΝΟ δυναμικά φερόμενοι σε όλα τα επίπεδα θα ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ πολιτισμό, τότε δε θα μας νοιάζει κανένας Εβραίος – Αμερικάνος – Ρώσος – Κινέζος.Μέχρι τότε θα είμαστε εγκλωβισμένοι σ’ ένα ένδοξο παρελθόν και βλέποντας παντού αόρατους εχθρούς και 666.
Μέχρι τότε θα είμαστε οικλαψομούνιδεςτου κόσμου που για το χάλι μας φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς.
Μέχρι τότε θα παρακαλάμε φιλώντας κατουρημένες ποδιές για ένα αντισταθμιστικό όφελος.
Μέχρι τότε οι άλλοι θα μας κοιτάνε με χαμόγελο σκεπτόμενοι που μπορεί να καταντήσει ένας λαός που ΚΑΠΟΤΕ έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και των επιστημών στους υπόλοιπους.
Μέχρι τότε θα κάνουν οι μικροί ηλίθιοι αυτού του Έθνους τα συνομοσιολογικά σενάρια τους γιατί δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν την ανυπαρξία τους και την κατάντια τους.
Καλα Χριστούγενα και άντε να δούμε λίγο προκοπή το 2005
Φιλικά για τώρα
kynikos
Edited by - kynikos on 22/12/2004 17:11:49
quote:
Φιλη zadok για αυτο που εγραψα εχω λαβει υποψιν μου 2000 μηνυματα οχι 2 γραμμες.
Αγαπητέ μου dimsot, ζήτησες να σου γράψει κάποιος κάτι θετικό, το οποίο να έχει γραφτεί και αυτό έκανα.
quote:
by the way
μπορεις να μου γραψεις κατι που δεν εχει βρει ανοησια το μελος kynikos
μιας και εχεις αναλαβει χρεη υπερασπιστη του.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται κανείς συνηγόρους εδώ μέσα, διότι δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο.
Ή μήπως είμαστε ![]()
![]()
Ως εκ τούτου δε θα αποδεκτώ το χαρακτηρισμό "υπερασπιστής".
Καταλαβαίνω την άποψή σου, ελπίζω κι εσύ να καταλαβαίνεις τη δική μου.
Αν αντιληφθώ ότι έχεις δίκιο, δεν θα έχω πρόβλημα να το δηλώσω.
Ελπίζω να κάνεις κι εσύ το ίδιο αντιστοίχως...
Να σου θυμίσω μόνο, ότι θεωρώ πως συζητώντας σε μία διαδικτυακή αγορά δεν κάνουμε διαγωνισμό φιλελληνισμού ή πατριωτισμού.
Τα υπόλοιπα τα έχω εκθέσει πιο πάνω (ειδικότερα επί του θέματος, το οποίο προσωπικά βρίσκω ευφυέστατο και πολύ ενδιαφέρον από ψυχολογικής απόψεως).
Το θέμα, όσο το αντιλαμβάνομαι, αφορά στην ουσιαστική αγάπη για το ελληνικό πνεύμα σε αντιπαράθεση με τα καραγκιοζιλίκια ψυχοπαθών πατριδοκάπηλων και δεν καταλαβαίνω (ειλικρινά) γιατί κάποιοι φωνασκούν αντί να επικροτούν.
Αν αυτό δε δείχνει αληθινά συναισθήματα υπέρ της ελληνικότητας, τότε τί τα δείχνει;
Η χλαμύδα και το σανδάλι;
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Οι Αρχαίοι Έλληνες μπορεί να έκαναν μιά αρχή, αλλά η συνέχεια και το τέλος ανήκε σε άλλους. Επειδή είμαστε Έλληνες δέν σημαίνει οτι τα πάντα είναι Ελλάδα. Όσον αφορά αυτούς που κραυγάζουν οτι δέν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός απο Ελλάδα ας μας αποδείξουν πάνω σε τί Ελληνικό βασίστηκαν οι εφευρέτες των Η/Υ, του Internet, της Τηλεόρασης, των κινητήρων, των διαστημοπλοίων, των υποβρυχίων, και πολλών άλλων Τεχνολογικών θαυμάτων;;
Τί το αντίστοιχο Ελληνικό τελειοποίησαν;;
Πραγματι στο topic "Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε "
τα ειπαμε για πρωτη φορα και οντως στην αρχη που δεν σας ηξερα νευριαζα με τις ανηποτες θεωρειες σας, μετα που καταλαβα οτι ειστε για γελια, το ειδα αλλιως το θεμα
Παρακατω θα δειτε το ηθος toυ κυνικου απο ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του
που να δειτε τι εχω διαβασει στο συγκεκριμενο topic που ο ιδιος ανεφερε παραπανω...
Οταν το διαβασετε εκτος απο το γελιο που θα ριξετε θα δειτε και για πιο λογο αντεδρασα καπως ακραια και επιπολαια θα ελεγα.
quote:
Είσαι ξεφτίλας και ρεζίλης,
η φάρα του ).
Παπουάκια μου,
ρε τσούλες, που νομίζετε οτι δεν έχω ιδέα από κορίτσια από "τζάκι".
Μην μου το παίζεις όμως, μανάρι μου,
σαν να μου γυαλίζει το κωλαράκι της...Κάλα, το συμμάζεμα που θέλετε δεν λέγεται.
τεσπα, ο Μέγας δεν είναι γενικά γνωστός για τις παρτούζες του, πως να το κάνουμε δηλαδή;
Η πλάκα είναι οτι ΤΟ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που έκανε ο Αλέξανδρος, που άπλωσε την έννοια της Ελληνικότητας πέραν από έναν μικρή γλωσσική ομάδα που όλο τσακωνόταν, αυτό σας διαφεύγει εντελώς.
στα μαθηματικά του Einstein, σιγά μην καταλαβαίνουν οι Παπούα θεωρία τενσόρων.
Πάση περιπτώσει, φάτε τα λυσσακά σας, εγώ βαρέθηκα αυτήν την συνεχή χαζομάρα των φανατικών, ιδίως τώρα που με απέλυσε και ο admin από καθηγητή.
Admin, σαλάγα τα εσύ, ούτως ή άλλως γέμισε ο τόπος πρόβατα, για τον
κλαψομούνιδες
Μέχρι τότε θα κάνουν οι μικροί ηλίθιοι αυτού του Έθνους
Θερμη παρακλειση προς τους αρμοδιους
Δε θα ηθελα με κανενα τροπο να τιμωριθει ο kynikos που με ειπε ξεφτίλα και ρεζίλη , δεν θα ηθελα με τιποτα να γινω αιτια να στερηθει το esoterica εστω και 3 μερες
Ευχαριστω
φιλη zadok λες.
quote:
Να σου θυμίσω μόνο, ότι θεωρώ πως συζητώντας σε μία διαδικτυακή αγορά δεν κάνουμε διαγωνισμό φιλελληνισμού ή πατριωτισμού.
Τα υπόλοιπα τα έχω εκθέσει πιο πάνω (ειδικότερα επί του θέματος, το οποίο προσωπικά βρίσκω ευφυέστατο και πολύ ενδιαφέρον από ψυχολογικής απόψεως).Το θέμα, όσο το αντιλαμβάνομαι, αφορά στην ουσιαστική αγάπη για το ελληνικό πνεύμα σε αντιπαράθεση με τα καραγκιοζιλίκια ψυχοπαθών πατριδοκάπηλων και δεν καταλαβαίνω (ειλικρινά) γιατί κάποιοι φωνασκούν αντί να επικροτούν.
Αν αυτό δε δείχνει αληθινά συναισθήματα υπέρ της ελληνικότητας, τότε τί τα δείχνει;
Η χλαμύδα και το σανδάλι;
Συμφωνω απολυτα μαζι σου
Εσυ πες μου εχεις σχηματισει για μενα την αποψη οτι ανηκω στην κατηγορια " ψυχοπαθών πατριδοκάπηλων "?

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT
quote:
Συμφωνω απολυτα μαζι σουΕσυ πες μου εχεις σχηματισει για μενα την αποψη οτι ανηκω στην κατηγορια " ψυχοπαθών πατριδοκάπηλων "?
Όχι και φυσικά, ο χαρακτηρισμός δε σε αφορούσε προσωπικά.
Αλλά αν δε σε θεωρώ "ψυχοπαθή πατριδοκάπηλο" κι εσύ συμφωνείς μαζί μου, μήπως η διαφωνία με τον kynikos δεν είναι τόσο ουσιαστική όσο σου φαίνεται, επειδή σε κάποιο θέμα ξεπεράσατε κάποια όρια;
Δε θα ήθελα να επέμβω άλλο στους μεταξύ σας συσχετισμούς, αν και το κάνω με αγνή και φιλική διάθεση. Είστε μεγάλα παιδιά... ![]()
Πιστεύω ότι είναι θέμα νοοτροπίας να μάθουμε να λειτουργούμε συνθετικά και όχι διασπαστικά.
Χρειάζεται προσπάθεια στην αρχή για να εντοπίζουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία μας ενώνουν (και είναι πολλά), παρά να χτίζουμε τούβλο-τούβλο (βρισιά τη βρισιά) διαχωριστικά τείχη για μία παρανόηση.
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα η καταστροφή μας.
Και θα χαιρόμουν να υπάρχει κάποιος με φιλική διάθεση να μου το θυμίζει, όταν κι εγώ το ξεχνώ.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:Είσαι πολυ ευγενης.
Δε θα ηθελα με κανενα τροπο να τιμωριθει ο kynikos που με ειπε ξεφτίλα και ρεζίλη , δεν θα ηθελα με τιποτα να γινω αιτια να στερηθει το esoterica εστω και 3 μερες
Αλλά όσο και να σου αρέσουν τα πονηρά μου, δεν απάντησες στις δύο κυρίως ερωτήσεις:
1) Πού ήσουνα όταν υπεραμυνόμουνα την άποψη οτι ο Σωκράτης και ο Πλάτων ΔΕΝ ήταν Εβραιο-κουρκούτηδες;
2) Πού ήσουν όταν υπεραμυνόμουνα την άποψη οτι Ελληνισμός σημαίνει Ελευθερη Σκέψη και Κοσμοπολιτεία;
BTW, Τώρα που ξενευρίασες και εσύ και εγώ, κρατάς ακόμα την γνώμη οτι ο Πέρσικος πολιτισμός, που ήκμασε 300 χρόνια πριν τους Ἐλληνες, ήταν μαϊμούδες;; Η υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε ακόμα και την συζήτηση για τους ΙΕ;;
quote:Άσχετα με τί γνώμη έχει σχηματίσει η Zadok, θα βοηθούσες όσους ΔΕΝ σε ξέρουν, λέγοντας κάτι για το παρόν τοπικ, που αφορά το τυφλό πιθήκισμα του "Ελληνισμού" (σε περίπτωση που δεν το έχεις διάβάσει ακόμα), και τις ομοιότητές του με τισ Κούλτες των Φορτίων της Μελανησίας.
DimSot προς Zadok: Εσυ πες μου εχεις σχηματισει για μενα την αποψη οτι ανηκω στην κατηγορια " ψυχοπαθών πατριδοκάπηλων "?
Κ.
Edited by - kynikos on 23/12/2004 01:32:12