ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σαββατογεννημενος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σαββατογεννημενος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Hermes35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
HermesΜέλος
02/09/2005, 23:16:54
SABBATUM...και εγω ειμαι Σαββατογεννημενος!

Και το καλυτερο ηρθε οταν οι 4 κολλητοι κ 3 φιλοι μου ειναι Σαββατογεννημενοι, οπως και το amore μου...η μητερα μου ειναι σαββατογεννημενη...Γενικα ολο μου το περιβαλον ειναι.
Τωρα αν εχουν καμια ιδιαιτεροτητα η Σαββατογεννημενοι...?

ΝΑΙ...υπαρχει, οποιος θελει να μαθει δεν εχει παρα να καταλαβει το
παρακατω.

αν δεν φανει η εικονα, δειτε εδω.

http://host.picturewizard.com/2004-8/155141/1234.jpg

הצטרף לקרקס
Livas_DΝέο Μέλος
04/09/2005, 03:08:13
ρε Φιλε...και τι Ακριβως σημαινει το παραπανω σχημα..? Γιατι δεν καταλαβενω τιποτα...!!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

HermesΜέλος
05/09/2005, 03:45:56
quote:
ρε Φιλε...και τι Ακριβως σημαινει το παραπανω σχημα..? Γιατι δεν καταλαβενω τιποτα...!!!!

Θα ηταν κριμα να το αποκαλυψω, ψαξε και οτι βρεις...παντως κρυβει μια λεξη.

הצטרף לקרקס
gharibaΝέο Μέλος
15/02/2010, 21:47:32
Εγώ αυτό από την Κρήτη το θυμάμαι (μερικώς δυστυχώς) ως εξής:

Τρίτη γεννιέται ο φρόνιμος,
Τετάρτη ο αντρειωμένος,
Πέμπτη το κακορίζικο,
Παρασκευή το ξένο,
Σάββατο το λιγόχρονο
...

Έτσι μου το λέγε η μάνα μου και... ναι, είμαι γεννημένη Σάββατο.

Όχι οτι τα πιστεύω αυτά. Απλά είπα να πω τι θυμόμουνα

15/02/2010, 21:55:44
quote:
ghariba -Πέμπτη το κακορίζικο,

Ε, όχι και κακορίζικο….

eidosΜέλος
25/04/2008, 14:16:31
σονοφζευς

απομονώνεις φρασεις, απλα για να δηλωσεις παρων...

αν είχες διαβασει προσεκτικα ολα τα γραφώμενα μου, δεν θα εγραφες αυτο που μου εγραψες...

γ.(κ)αλεξ.

θα σου πω και εγω ενα μυθο, που σιγουρα θα σου αρεσει:
καποτε στο πολυ μακρυνο πριν,
ξαφνικα εμφανίστηκε η ζωή στη γη

ξαφνικά;;;
οι προσπάθειες για απάντηση αυτού του ερωτήματος θα μπορούσαμε να πούμε πως άρχισαν στη δεκαετία του 1920, με το έργο του Ρώσου βιοχημικού Αλεξάντρ Ι. Οπάριν.
αυτός καθώς και άλλοι επιστήμονες, έχουν έκτοτε υποστηριξει μια άποψη που μοιάζει με σενάριο τρίπρακτου θεατρικού έργου, το οποιο περιγραφει τα όσα υποτίθεται ότι συνεβησαν στη σκηνή του πλανήτη Γη.
Στην πρωτη πράξη, τα στοιχεία της γης, δηλαδή οι πρώτες ύλες, μεταμορφωνονται σε ομάδες μορίων.
Κατόπιν, έρχεται το άλμα που οδηγεί στα μεγάλα μόρια. Και στην τελευταια πράξη αυτού του έργου, λαβαίνει χώρα το άλμα που οδηγεί στο πρωτο ζωντανό κύτταρο.

Αλλά συνεβησαν όντως έτσι τα πράγματα;

Κάτι πολύ βασικό όσον αφορά αυτό το μυθο είναι το να αποδείξουμε ότι η πρώιμη γήινη ατμόσφαιρα ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το ελεύθερο οξυγόνο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο και ότι τα στοιχεία άζωτο, υδρογόνο και άνθρακας σχημάτιζαν αμμωνία και μεθάνιο.
Η κύρια ιδέα είναι πως, όταν οι αστραπές και το υπεριώδες φως εισέδυσαν στην ατμόσφαιρα η οποία αποτελούνταν από αυτά τα αέρια και από υδρατμούς, τότε σχηματίστηκαν σάκχαρα και αμινοξέα.

Μην ξεχνάς, όμως, ότι αυτή είναι μια θεωρία. (που δεν έχει αποδειχτεί στα εργαστήρια)

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρητική πλοκή, εκείνοι οι μοριακοί σχηματισμοί εισχώρησαν στους ωκεανους ή σε άλλους υδάτινους όγκους.
Με το πέρασμα του χρόνου, τα σάκχαρα, τα οξέα και άλλες ενώσεις συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν μια «προβιοτική σούπα», όπου τα αμινοξέα, για παράδειγμα, ενώθηκαν και έγιναν πρωτεΐνες.
Στη συνέχεια αυτής της θεωρητικής διαδικασίας, άλλες ενώσεις που ονομάζονται νουκλεοτίδια σχημάτισαν αλυσίδες και έγιναν ένα νουκλεϊνικό οξύ όπως το DNA.
Όλα αυτά υποτίθεται ότι ετοίμασαν τη σκηνή για την τελευταία πράξη του μοριακου θεατρικού έργου.

Κάποιος θα μπορούσε να ονομάσει αυτή την τελευταία πράξη, η οποία είναι ατεκμηριωτη, ιστορία αγάπης.
Πρωτεϊνικα μόρια και μόρια του DNA συναντιούνται τυχαία, αλληλοαναγνωρίζονται και αγκαλιάζονται.
Κατόπιν, ακριβώς προτού πέσει η αυλαία, γεννιέται το πρώτο ζωντανό κύτταρο.

Μετά απο ολα αυτα τα βραδια στο κήπο μου, συναντώ δρυίδες με ψηλα μυτερά καπελα, και νεραιδες με μικρά ραβδάκια που μεταμορφώνουν το βατράχι της λίμνης σε πανέμορφη πριγκίπισα.

GALEXΜέλος
25/04/2008, 17:03:57
Φίλτατε Λομβαρδόπουλε κατ' αρχήν σε ευχαριστ'ω για τα καλά σου λόγια.
Θα σου πω γιατί δεν δηλώνω αγνωστικιστής.
Κατ' αρχήν τι σημαίνει αγνωστιστικισμός? Σημαίνει κάτι σαν την απάντηση που πολλοί δίνουν στις ερωτήσεις των gallops και που αποτελούν πάντα ένα σημαντικό υπολογίσιμο ποσοστό: "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ" Τον αγνωστικισμό σε πράγματα που, ή δεν γνωρίζω ή ακόμα δεν έχω σαφείς αποδείξεις για να πάρω θέση, τον δέχομαι Αυτός είναι ο αγνωστικισμός που έχει τον ορισμό "ΠΑΠ". Σημαίνει "Προσωρινός Αγνωστικισμός στην Πράξη" Αυτός ειναι μία θεμιτή τήρηση ουδέτερης στάσης απέναντι δε ένα ερώτημα για το οποίο υπάρχει μεν οριστική απάντηση, αλλά δεν διαθέτουμε ΑΚΟΜΑ αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να καταλήξουμε σ' αυτήν. Ο "ΠΑΠ" θα ήταν η κατάλληλη απάντηση στο ερώτημα π.χ τι προκάλεσε την μαζική εξαφάνιση ειδών στο τέλος του Περμίου, την πιό μαζική εξαφάνιση που έχει να επιδείξει η ιστορία των απολιθωμάτων. Υπάρχει κάπου μία αλήθεια, και ελπίζουμε ότι κάποτε θα την μάθουμε - αλλά για την ώρα δεν την γνωρίζουμε.
Υπάρχει όμως και ο αγνωστικισμός "ΜΑΚ" δηλαδή "Μόνιμος Αγνωστικισμός Κατ' αρχήν. Αυτός ο αγνωστικισμός προσφέρεται για ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν ποτέ, όσα στοιχεία και αν συγκεντρώσουμε, διότι η ίδια η έννοια της απόδειξης δεν ισχύει εν προκειμένω.
Κοίτα καλέ μου φίλε, ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα φάσμα μεταξύ των δύο αντιθέτων άκρων βαβαιότητος. Το φάσμα βεβαίως είναι συνεχές αλλά θα μπορούσε να αναπαραστεθεί με τα εξής 7 σημαντικά σημεία.

1. Πιθανότητα 100% υπέρ της ύπαρξης Θεού - Δημιουργού. Ισχυρά θεϊστής. Όπως είπε ο Jung, "Δεν πιστέυω, ΓΝΩΡΙΖΩ"

2. Πολύ μεγάλη πιθανότητα, αλλά λιγοτερη από 100%. De facto θεϊστής. "Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα, αλλά έχω ισχυρή πίστη στον Θεό και περνώ την ζωή μου αποδεχόμενος ότι υπάρχει.

3. Πιθανότητα πάνω από 50% αλλά όχι πολύ μεγαλύτερη. Τυπικώς αγνωστικιστής, με κλίση όμως προς τον θεϊσμό. "Διατηρώ πολλές αμφιβολίες αλλά τείνω να πιστέυω ότι υπάρχει θεός.

4. Πιθανότητα ακριβώς 50%. Πλήρως και αμερόληπτα αγνωστικιστής.

5. Πιθανότητα μικρίτερη από 50% αλλά όχι πολύ μικρότερη. Τυπικώς αγνωστικιστής αλλά με κλίση προς τον αθεϊσμό. " Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ή όχι, αλλά κλίνω προς τον σκεπτικισμό.

6. Πολύ μικρή πιθανότητα αλλά μεγαλύτερη από το μηδέν. De facto αθεϊστής. "Δεν μπορώ να γνωρίζω με ΠΑΣΑ βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι η ύπαρξη του Θεού είναι ελάχιστα ως καθόλου πιθανή και περνώ την ζωή μου αποδεχόμενος ότι δεν υπάρχει.

7. Ισχυρά αθεϊστής. "Γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Θεός με την ίδια βεβαιότητα που ο Jung γνωρίζει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ.

Προσωπικά κατατάσσω τον εαυτό μου στην 6η κατηγορία αλλά με κλίση προς την 7η - είμαι αγνωστικιστής μόνο στον βαθμό όπου είμαι αγνωστικιστής και σχετικά με τις Νεράϊδες στο βάθος του κήπου του φίλου μας του Eidos.

GALEXΜέλος
25/04/2008, 17:47:02
Αγαπητέ Eidos,
Όσον αφορά στο ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή στην γή - και πιθανώς και σε άλλους πλανήτες - δηλώνω άγνοια. Άρα σύμφωνα με αυτά που έγραψα απευθυνόμενος στον Λομβαρδόπουλο: δηλώνω αγνωστικιστής. Δεν είμαι βιολόγος, χημικός ή ακόμα καλύτερα εξελικτικός βιολόγος και δεν μπορώ να κρίνω αυτά που τα διάφορα ερευνητικά κέντρα κάθε φορά ανακοινώνουν. Ούτε κι' εσύ φαντάζομαι βέβαια. (εκτός και εν έχεις αντίθετη γνώμη). Μεταξύ του Οπαριν στις αρχές του 20 αιώνα και των ανακακαλύψεων / αποκαλύψεων στις αρχές του 21ου έχουν περάσει 100 ολόκληρα χρόνια και σ' αυτό το διάστηνα πάρα - πάρα πολύ νερό έχει κυλήσει στον μύλο της επιστήμης η οποία τώρα πιά τρέχει με 1000 που λένε. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών συνεχώς βελτιώνουν την αξιοπιστία τους αφ' ενός μεν διότι η γνώση είναι είναι σαν ένα κουβάρι σπάγγος που όταν βρεις την άκρη του ΚΑΠΟΤΕ θα το λύσεις.
Αφ' ετέρου δε διότι τα τεχνικά μέσα που σήμερα έχει στην διάθεσή του ο ερευνητής και πιό αξιόπιστα και πιό ακριβή. Κάποτε ο ναυτικός είχε μόνο τον εξάντα στην διάθεσή του για να βρεί τον βορρά. Και πολλές φορές χανόταν στο πέλαγος. Σήμερα οδηγείται με GPS από δορυφόρο.
Κάποτε ο άνθρωπος νόμιζε ότι η γή είναι επίπεδη και κάηκαν στην πυρά εκατοντάδες άνθρωποι που πίστευαν το αντίθετο.

Το ότι όμως δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ ή δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδείξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλάσουμε ένα υπερφυσικό Ον που κατοικεί κάπου εκεί έξω, και κάποτε, μετά απο πολλά δισεκατομύρια χρόνια μοναξιάς είπε: "Δεν κάνω κάτι να μου περάσει η ώρα?"
Γιατί αν σκεπτόντουσαν έτσι οι πρωτοπόροι της έρευνας κατά την περίοδο του Διαφωτισμού, απλά δεν θα υπήρχε διαφωτισμός και θα είμασταν ακόμη στο μεσαίωνα.

25/04/2008, 17:58:09
Φίλε μου Galex, μπορω να καταλάβω την πικρία σου για όλα όσα βρίσκονται γύρω μας, αλλά πέραν αυτών, σίγουρα έχεις αποκτήσει
μια πνευματική απορία, όσον αφορά το γιατί υπάρχει μια τέτοια τελειότητα στην δομή αυτού του κόσμου, πέραν από την παρεμβολή
του ανθρώπου...
Και για να σε πειράξω λίγο , μη μου πεις ότι όλα έγιναν τυχαία;
Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι δεν βλέπεις ένα Θεό, πίσω από όλα αυτά; Αν μου πεις για περισσότερους, θα σου απαντήσω ότι σκέφτεσαι ανθρώπινα και δεν κάθεσαι να δεις έξω από τα στενά όρια του απλού ανθρώπου.
Εκτός αυτού, δεν μπορεί να πιστεύεις ότι το όλο θέμα εξελίσεται,
δεν μπορεί να μην βλέπεις ένα μεγαλύτερο σχέδιο που έχει να κάνει με τον άνθρωπο και το αύριο που θα είναι κάτι πέραν από αυτον τον
απλοϊκό κόσμο που βρίσκεται επιφανειακά γύρω μας..
Δεν μπορεί να μην βλέπεις ότι γύρω μας βρίσκεται ένας κόσμος που είναι ανάλογος των αντιλήψεων μας κι ότι υπάρχει κατι περισσότερο, αν ανέβει το πνευματικό μας επίπεδο...
26/04/2008, 00:35:16
Φίλε GALEX τις φιλοφροσύνες,τις "κενές",δέν τις αντέχω,αλλά θα σε συγχαρώ ξανά,διότι γράφεις πάντα αφού σκεφθείς,συνοπτικά όμως και αναλυτικά και πάντα επί της ουσίας .Μού άρεσε η κατάταξη αυτή τήν οποία και δέν γνώριζα.Παρ'αυτα συνεχίζω να μή συμφωνώ με τήν 7η βαθμίδα στήν κατάταξη αυτή{όπως και με την 1η},διότι εμπεριέχουν το "απόλυτο"και αυτό συνεπάγεται μία βεβαιότητα η οποία μπορεί να στηριχθεί κατ εμέ μόνο μετά αποδείξεως,η οποία απόδειξη επί του συγκεκριμένου είναι αδύνατη...Ευχαριστώ.
26/04/2008, 00:45:32
Έχω επίσης να επισημάνω σε κάποιους ότι όταν μιλούμε γιά τον Άνθρωπο,να αναφερόμαστε στόν Homo Sapiens-sapiens ο οποίος εμφανήσθηκε πρό 50000 περίπου ετών και όχι στους πρότερους Ανθρώπους και ανθρωποπιθήκους{προγόνους βεβαίως-έχει αποδειχθεί εξάλλου αυτό}.Αυτό γιά λόγους καθαρά επιστημονικούς{βιολογικούς-να μήν το αναλύσω διότι δέν αφορά}.
GALEXΜέλος
26/04/2008, 01:06:32
Καλέ μου Trexagireve,
Μόλις γύρισα από μία εκπληκτική χωρωδιακή συναυλία από το συγκρότημα "Eklipsis" με κλασσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους που παρακολούθησα στο Λαγονήσι με Dvorak, Hendel,το Requiem του Faure' Gabriel και άλλους, και απο τον Επιτάφιο όπου απόλαυσα το "Γεναίαι Πάσαι" από το ίδιο συγκρότημα. Μετά φαγητό με νηστίσιμα σε μία ταβέρνα κλπ. Έτσι λοιπόν είμαι λίγο "φτιαγμένος" ψυχολογικά. Αλλά καλά φτιαγμένος θα έλεγα. (Αυτά τα λέω για να προκαλέσω τον φίλο μου τον Eidos να αρχίσει να λέει πάλι ότι είμαι κρυφο-θεϊστής αλλά δεν το ξέρω)

Όχι δεν νοιώθω καμία πικρία για όσα βρίσκονται γύρω μας, πέρα απο την πικρία που νοιώθω όταν βλέπω ασυνείδητους συνανθρώπους μας να καταστρέφουν το περιβάλλον, το σπίτι μας.
Ο νόμος της "τυχαιότητας" που έχει πολύ επιτυχημένα διατυπωθεί από τους Fauntel και Huxley, μπορεί να απαντήσει σε πολλά από αυτά που μου γράφεις .
Και επιμένω να μην βλέπω κανέναν Θεό (ούτε βεβαίως περισσότερους, πολλώ μάλλον). Σαφώς πιστεύω ότι το όλο θέμα εξακολουθεί να εξελίσσεται όπως έχει αρχίσει να εξελίσσεται εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Άλλωστε ο παππούς Δαρβίνος τα έχει πει όλα.

Πάντως πέρασα πολλύ ωραία απόψε με υμνικές μελωδίες, αρώματα, εικόνες, παιδικές μνήμες, που "έκρουσαν την θύραν" του θυμικού μου δημιουργώντας μία "έντονη συγκινησιακή φόρτιση" δίνοντας ίσως αύριο την θέση τους στην "εκλογίκευση". Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό απολύτως να τους πω: "ΠΕΡΑΣΤΕ. YOY ARE MOST WELCOME"
Ο φίλος και αδ. Λομβαρδόπουλος καταλαβαίνει τι εννοώ...
Καληνύχτα.

GALEXΜέλος
26/04/2008, 01:21:34
Δεν ήξερα στο μεταξύ ότι κατέβηκαν απαντήσεις έται πέρνω πίσω για λίγο το καληνύχτα.
Φίλε μου Λομβαρδόπουλε και εγώ δεν τις μπορώ τις κενές φιλοφρονήσεις που μου θυμίζουν την - συνήθως - κενή Ανατολή. Αλλά μου βγήκε αυθόρμητα.
Συμφωνώ με το
quote:
Παρ'αυτα συνεχίζω να μή συμφωνώ με τήν 7η βαθμίδα στήν κατάταξη αυτή{όπως και με την 1η},διότι εμπεριέχουν το "απόλυτο"και αυτό συνεπάγεται μία βεβαιότητα η οποία μπορεί να στηριχθεί κατ εμέ μόνο μετά αποδείξεως,η οποία απόδειξη επί του συγκεκριμένου είναι αδύνατη...

Όμως έπρεπε να συμπεριληφθούν διότι υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που απαντούν έτσι. Ο Carl Young ήταν στην 1η βαθμίδα και ήταν ένας από αυτούς. Εφ' όσον υπάρχει λοιπόν η 1η βαθμίδα - για σκέψου - δεν μπορεί να μην υπάρχει η 7η που είναι η ακριβώς αντίθετη. Σαν να βλέπεις το είδωλο ενός αντικειμένου στο καθρέφτη.
26/04/2008, 08:32:16
Όχι πολύ σωστά,ενοείται ότι γιά να υπάρχει η 7η πρέπει να υφίσταται και η 1η,απλά δέν κατανοώ και τις 2 γιά τον λόγο που εξήγησα.
eidosΜέλος
26/04/2008, 08:33:09
Galex

λες:
Όσον αφορά στο ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή στην γή - και πιθανώς και σε άλλους πλανήτες - δηλώνω άγνοια.
Το ότι όμως δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ ή δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδείξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλάσουμε ένα υπερφυσικό Ον που κατοικεί κάπου εκεί έξω, και κάποτε, μετά απο πολλά δισεκατομύρια χρόνια μοναξιάς είπε: "Δεν κάνω κάτι να μου περάσει η ώρα?"
-----------------------------------------------------

λεω:
παροτι παραδεχεσαι ότι έχεις άγνοια, ωστόσο έχεις καταλήξει, υπέρ της μαμάς φύσης... σχήμα οξύμωρον...

σου αντιστρεφω αυτό που γράφεις:
το ότι δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ η δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδειξεις δεν σημαίνει οτι πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ενός νοήμονος και στοργικού Δημιουργού...

αλήθεια, τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου βαραινει τη ζυγαριά ύπερ του τυχαίου συμβάντος;
τι ειναι αυτο που μας αποτρεπει από το να πούμε ότι ο Δημιουργος κάποια δεδομενη στιγμή οντως σκέφτηκε να κάνει κάτι που τον ευχαριστούσε;

26/04/2008, 09:36:59
Λοιπόν,θα προσπαθήσω να προάγω την συζήτηση.Μιά φορα κι έναν καιρό...14000 περίπου έτη πρίν{είχε αρχίσει να φθίνει η τελευταία μεγάλη παγετονική περίοδος},μεταξύ Τίγρεως και Ευφράτου ποταμών{λόγω του ότι οι παγετώνες σκεπάζαν το μεγαλύτερο τμήμα τής Ευρασίας,εκεί ήταν εύκρατη ζώνη,ένας παραδεισος δηλαδή...},κατοικούσαν οι Χουρίτες.Είχαν σχεδόν τα πάντα λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Αυτοί οι "ευτιχισμένοι"λοιπόν άνθρωποι εκδιωχθήκαν από αυτή την "ευλογημένη" γή από την εισβολή τών πρώτων Σουμερίων και μετά από μακρά πορεία καταλήξαν στα όρη της Ανατολίας{καταλαβαίνετε τι συνθήκες επικρατούσαν εκεί...δρυμύ ηπειρωτικό κλίμα-παγομένη γή τόν χειμώνα,μικρό και ζεστό καλοκαίρι,ο Ήλιος να χάνεται γρήγορα λόγω τών ψηλών βουνών τριγύρω,διαμελισμός εδάφους μόνο γιά αγριοκάτσικα...}.Εκεί "ανακαλύψαν" έναν Θεό κακό και τιμωρό...Περί τα 7000 έτη πρίν ξαναγυρίσαν στήν Μεσοποταμία φέροντας εκεί τούς μύθους τους.Στήν Μεσοποταμία μετοίκησαν εν τω μεταξύ οι Σημίτες{Οι πρωτοσημίτες κατοικούσαν στήν Σαχάρα και μετακινήθηκαν με το τέλος της 3ης παγετώδους περιόδου λόγω του ότι η Σαχάρα άρχισε να ερημοποιείται}.Βήκαν λοιπόν αυτούς τούς μύθους και τούς υιοθετήσαν.Ένας κλάδος τών Σημιτών,όπως γνωρίζουμε,4000 χρόνια πρίν,μετοίκησε στήν σημερινή Παλαιστήνη φέροντας τόν μύθο μαζί του.Μέ τήν σκλαβιά τους,αργότερα,στήν Αίγυπτο τον εμπλουτήσαν και μέσω τών προφητών τους και με τήν Ρωμαική κατάκτηση...,έφθασε σε μας τούς Ευρωπαίους.Κατανοείτε πλήρως τι ενοώ.Άν θέλω λοιπόν να πιστεύω σε μύθους,γιατί να μήν πιστεύω στήν πανάρχαια Πελασγική Θεά "ΔΙΩΝΗ" - Η Διώνη είναι παλαιότατη πελασγική θεότητα, που αντιπροσωπεύει τη γονιμοποιό δύναμη του υγρού στοιχείου. Είναι η θεά της υγρής φύσης (το επίθετο Νάια από το νάιω: ρέω, κυλώ), σύζυγος του Διός, πατέρα θεών και θνητών και μητέρα της Αφροδίτης και του Έρωτος, αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας. Ο σχολιαστής της Ιλιάδας ονομάζει τη Διώνη "Δωδωναίαν νύμφην", "Υάδα", που ανέθρεψε τον Διόνυσο όταν αυτός γεννήθηκε από το μηρό του Διός. -και σε όλα αυτά τα υπέροχα που ειπωθήκαν στην γη τήν οποία κατοικώ και τόσο καλαίσθητα αλλά και ευφυή-σκεφθείτε...η γονιμοποιός δύναμη του υγρού στοιχείου...η ζωή στή γή μας που ξεκίνησε από το νερό...Πείτε μου εσείς οι τρομολάγνοι Εβραιοχριστιανοί.
26/04/2008, 11:19:16
Να απαντήσω λοιπόν κιεγώ με τη σειρά μου στους αξιοτίμους, κ.κ.,Galex και ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ...Φίλοι μου καλή η ζωή, καλή η διασκέδαση, αλλά και γι ' αυτο φίλε Galex σου είπα για απωθημένα, μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και την ψυχή;
Αυτή δεν αρκείται σε γήϊνες απολαύσεις και μονο... Νοσταλγεί, σίγουρα, κάποιες στιγμές, πιστεύω το έχεις προσέξει, ειδικά
νύχτα, μια μοναξιά περίεργη, μια μοναξιά που φέρνει παύση χρόνου
και ζητά απάντήσεις για πολλά που γαστρονομικές και ακουστικές χαρές δεν μπορούν να τη χορτάσουν...Ότι τελειώνει δεν μπορεί να χορτάσει μια ψυχή που είνια αιώνια,που αποζητάει κιαυτή την αιώνια απόλαυση κι αρμονία...Δεν είναι έτσι;
Τότε κύριοι, θυμόμαστε( κι εσείς μην το αρνείστε...) τον Θεό,
που άσχετα από το ότι λέμε, καπου μέσα μας τον πιστεύουμε...
Καλή ανάσταση ψυχών...
GALEXΜέλος
26/04/2008, 14:45:09
Φίλε Λομβαρδόπουλε έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να προάγεις την συζήτηση και σε ευχαριστώ. Είχαμε αρχίσει - και εγώ πρώτος - να μυρικάζουμε σαν τα κατσίκια και να προσπαθούμε μάλλον να επιτιθέμεθα φραστικά στους φίλους συνομιλητές μας παρά να προσπαθούμε να προάγουμε την συζήτηση. Έτσι το να προσπαθεί ο καθένας με σοφιστίες να πείσει τον άλλον δεν βγάζει πουθενά.
Ακούς τον Trexagireve ας πούμε να προσπαθεί να ανακαλύψει τα απωθημένα μου επειδή χθές το βράδυ απήλαυσα τους Eklipsis και να με πείσει κι' όλας.

Ακούς τον Eidos να προτιμάει να δημιουργήσει έναν δημιουργό επειδή δεν ξέρει πως δημιουργήθηκε το σύμπαν - ο οποίος δημιουργός μάλιστα, κατά τα γραφόμενά του: "κάποια δεδομένη στιγμή σκέφτηκε να κάνει κάτι που τον ευχαριστούσε". Προσθέτει λοιπόν στον δημιουργό του και ανθρώπινη συμπεριφορά (ευαρέσκεια / δυσαρέσκεια κλπ)και καθάρισε.

Εγώ πάντως τώρα σκοπέυω να ασχοληθώ με την κηπουρική φυτεύοντας καινούργια λουλούδια στον κήπο μου. Βλέπεις "κάποια δεδομένη στιγμή σφκέφθηκα να κάνω και εγώ κάτι μου με ευχαριστεί" Κάπως έτσι.....

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, φίλτατε Λομβαρδόπουλε, δεν μπορεί να γίνει ΜΑΤ γιατί οι συνομιλητές μας παίρνουν την σκακιέρα και φεύγουν με αποτέλεσμα η "συζήτηση" να γίνει ατέρμων.
Φιλικότατα Γιώργος

sonofzeusΜέλος
26/04/2008, 16:43:24

Φίλε eidos
Η ερώτηση που σ'αρέσει και συχνά κάνεις στους συνκυβερνοτοπίτες είναι
αν πιστεύουν/δέχονται ή απορρίπτουν την ύπαρξη ενός Δημιουργού θεού.

quote:
eidos 22/04/2008, 16:58:31
αληθεια μπορεις να μου πεις γιατι απορριπτεις την υπαρξη ενος Δημιουργου;

Αν δεν δώσεις ορισμό για το τι είναι ο Δημιουργός δεν μπορείς να πάρεις σαφή απάντηση.

Ο Δρ Stephen Hawking είναι γνωστός άθεος κι όταν το 1988 η ηθοποιός Shirley MacLaine τον ρώτησε ευθέως αν πιστεύει ότι υπάρχει ένας θεός που έφτιαξε τον κόσμο και καθοδηγεί την δημιουργία του ,
απάντησε με ένα ξερό οχι. (A life in science, M. White & J.Gribbin)
Αλλά το 1999 σε ερώτηση του Larry King: "Do you believe in God?" (Πιστεύεις σε θεό;) ο Stephen Hawking απάντησε
"Yes, if by God is meant the embodiment of the laws of the universe."
(Ναι, αν θεός σημαίνει την ενσωμάτωση των νόμων του σύμπαντος.)
Είναι δυνατόν σε ένα μοντέλο/θεωρία να χρησιμοποιηθεί μία δύναμη ή συντελεστής που δεν υπάρχει αλλά διευκολύνει την μαθηματική του ανάλυση όπως για παράδειγμα η κοριόλις δύναμη, με τον ίδιο τρόπο ένας ανύπαρκτος κοσμογονικός συντελεστής μπορεί να χρειαστεί για να εξηγηθεί η Δημιουργία του σύμπαντος. Αυτό θα σήμαινε για σένα ύπαρξη Θεού Δημιουργού;
Φιλικά Γιάννης

eidosΜέλος
26/04/2008, 17:25:22
σονοφζευς
δεν υπαρχει αμφιβολία, ότι μιλώντας για Εναν Δημιουργό, αναφερόμαστε σε ένα νοήμων Ον, σε καποιον με συγκεκριμένη μορφή και απεριόριστη δύναμη.

σου παραθέτω μερικα αποσπασματα από σχόλια επιστημόνων που δέχονται την ύπαρξη ενός Δημιουργού: (λυπάμαι, δεν έχω κρατήσει τη πηγή της ύλης)

Ο Τζον Πόλκινχορν, ο οποίος ήταν φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι οι νόμοι της φύσης πρέπει να είναι συντονισμένοι με απίστευτα θαυμάσιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει το σύμπαν που βλεπουμε, αυτή η σκέψη σού υποβάλλει την ιδέα ότι το σύμπαν δεν μπορει να εμφανίστηκε έτσι, χωρίς λόγο, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχει σκοπός πίσω από αυτο».

Ο Αυστραλός φυσικός Πολ Ντέιβις ανέφερε κάτι παρόμοιο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλοί επιστήμονες . . . απορριπτουν περιφρονητικα την ιδέα ότι ίσως υπάρχει ένας Θεός, ή ακόμα και μια απροσωπη δημιουργική αρχή».
Κατόπιν είπε: «Προσωπικά, δεν συμμερίζομαι την περιφρόνησή τους. . . . Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ύπαρξή μας στο συμπαν είναι απλώς μια παραξενιά της μοίρας . . . ή ένα τυχαίο στίγμα στο μεγαλο κοσμικό δράμα».

ο μαθηματικός Γουίλιαμ Α. Ντέμσκι έγραψε ότι το «ευφυες σχέδιο» που είναι εμφανές στα «ορατα χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου . . . μπορεί να εξηγηθεί ικανοποιητικά μόνο αν αποδοθεί σε ευφυεις αιτίες

Ο αεροδιαστημικός μηχανικός Λούθερ Ντ. Σάδερλαντ έγραψε στο βιβλίο του Το Αίνιγμα του Δαρβινου (Darwin’s Enigma): «Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οποτεδήποτε πρωτοεμφανίστηκε στη Γη κάποιο θεμελιωδώς διαφορετικό είδος ζωής, από τα μονοκύτταρα πρωτοζωα μέχρι και τον άνθρωπο, αυτό ήταν πλήρες και τα όργανα καθώς και η δομή του ήταν πλήρη και εντελώς λειτουργικά. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα που εξάγεται από αυτό το γεγονος είναι ότι υφίστατο κάποιο είδος προϋπάρχουσας ευφυΐας πριν πρωτοεμφανιστεί η ζωή πάνω στη Γη».

Ο συγγραφέας και πρώην καθηγητης πυρηνικής φυσικής Δρ Τζέραλντ Σρόντερ παραβάλλει την πιθανότητα να προήλθε το σύμπαν και η ζωή από απλή τύχη με τις πιθανότητες που έχει κάποιος να κερδίσει το λαχείο τρεις συνεχόμενες φορές: «Προτου εισπράξετε τα κέρδη σας την τρίτη φορά, θα βρεθείτε στη φυλακή κατηγορουμενοι για νοθεία. Η πιθανοτητα να κερδίσετε τρεις συνεχόμενες φορές, ή τρεις φορές στη διάρκεια της ζωής σας, είναι τόσο μικρή ώστε θεωρείται αμελητέα».

Ο Δρ Βέρνερ φον Μπράουν, ειδικος στους πυραύλους, δήλωσε κάποτε: «Οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος είναι τόσο ακριβείς που δεν δυσκολευόμαστε να φτιαξουμε ένα διαστημόπλοιο για να πάει στη σελήνη και μπορούμε να υπολογίσουμε την πτήση με ακρίβεια κλάσματος του δευτερολέπτου. Οι νόμοι αυτοί πρέπει να έχουν εσπιστεί από καποιον»

Ο φημισμένος επιστήμονας Σερ Ισαάκ Νεύτων έγραψε: «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε καμιά άλλη αποδειξη, ο αντίχειρας και μόνο θα με έπειθε για την ύπαρξη του Θεου»

ο Κάρολος Δαρβίνος, έδειξε ότι γνώριζε πολύ καλά τους περιορισμούς της θεωρίας του.
Στον επίλογο του βιβλιου του The Origin of Species (Η Καταγωγή των Ειδών), έγραψε για το μεγαλείο της «όψης της ζωής, με τις πολλές της δυνάμεις, που εμφυσήθηκε αρχικά από τον Δημιουργό σε λίγες μόνο μορφές ή μόνο σε μια», κάνοντας έτσι φανερό ότι το θέμα της προέλευσης ήταν ανοιχτο για περαιτέρω εξεταση.