- Σαββατογεννημενος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Κάθε φορά αδειάζουμε τα εξάσφαιρά μας, πάμε, ξαναγεμίζουμε, και πάλι από την αρχή. Αραδιάζουμε πέντε - έξη ρήσεις γνωστών ή λιγότερο γνωστών προσωπικοτήτων που ανήκουν στην κάθε πλευρά που βολέυει τον καθένα και πάλι από την αρχή.
Μας αράδιασες Eidos 6 ρήσεις που συνάδουν λίγο - πολύ με τα πιστεύω σου. Για κάθε 6 ρήσεις από την πλευρά σου μπορώ να σου αραδιάσω 26 από την αντίθετη πλευρά. Ε, και?
Μάλιστα μπορώ να σου αναφέρω και αντίθετες ρήσεις από ωρισμένους από τους ίδιους ανθρώπους που έγραψες παραπάνω. Σε διαφορετικές ηλικίες τους και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής τους.
Πρόκειται να με πείσεις? Όχι. Πρόκειται να σε πείσω? Επίσης όχι.
Οπότε το θέμα στις 48 σελίδες που έχει καλύψει, νομίζω - από την πλευρά μου τουλάχιστον - ότι καλύφθηκε.
Τι θα λέγατε να συζητήσουμε για την προέλευση της ΗΘΙΚΗΣ? Αυθύπαρκτη ή επίκτητη? Γενηθήκαμε ηθικοί ή γίναμε ηθικοί? Πρόκειται να δημιουργήσω ένα νέο θέμα και όσοι πιστοί προσέλθετε.
ναι δηλωσα 'παπουτσής'...
όμως βασικά είμαι συγγραφεύς,
θέατρο και ποίηση...
και επείδη το ταίριασμα λέξεων (ποιηση) είναι δώρο απο τον Δημιουργό μας,
και επειδή επίσης ο galex,
εθεσε μια καινούργια προοπτική στη κουβέντα μας...
ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ
Τώρα που το πράσινο ανακατεύτηκε
με το γνωστό αποτέλεσμα
δεν μας μένει παρά να ξεκινησουμε
πάλι απ΄την αρχή
Να διπλώσουμε καραβάκια ψευδαισθήσεις
στα δικά μας τοπία να ταξιδέψουμε
Να μην πληγώσουμε άλλο τις πληγές μας
στο κόκκαλο πονάει η αλλοίωση
Γιατί αφηρημένοι δεν μπορούμε να υπάρχουμε
και γιατί η δική μας χαρά ευδοκιμεί
κάτω από άλλους ήλιους
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
αν έκανα λαθος συγνώμη αι δυο φορές συγνώμη αν δηλώνεις ποιητής,
γιατί τότε σίγουρα καταλαβαίνεις την αγάπη του Ποιητή για το
πλασμα του και την επιζητούμενη σωτηρία του...
Σίγουρα όμως πρέπει να καταλαβαινεις πως ένας Ποιητής δεν
είναι ένα ποίημα του και δεν καθορίζεται από την τότε
διάθεση τουπου έγραψε το συγκεκριμένο ποίημα του...
Μ'αυτό θέλω να πω ότι δεν μπορούμε εμείς τα πλάσματα του
να βάζουμε τον Θεό και Δημιουργό να είναι τόσο λίγος οσο η
απλή λογική και στείρα λαχτάρα των εβραίων να κυβερνήσουν
τον κόσμο και να πεθάνουν όλοιοι άλλοι...
Αυτό το λέω για τους 144.000 από αυτούς που είναι να ζήσουν,όχι
από όλο τον κόσμο, όπως είναι και το σωστό...
Φίλε Eidos, μου άρεσε πολύ το ποίημα "ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ". Βασικά δεν σκαμπάζω από ποίηση. Λίγο Καβάφη και Καβαδία γνωρίζω μόνο.
Τίνος είναι?
Φιλιά
Εμείς εδώ το γιορτάσαμε κιόλας
Το τι θέλω να πώ είναι να'ναι πιο σαφείς οι ερωτήσεις.
αν σε ρωτήσω ,πιστεύεις ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα,
μπορεί να μου δώσεις δεκάδες απαντήσεις δίχως καν να πλησιάζεις την ερώτηση. Πρέπει να σου πω τι είδους ζωής, πού στο διάστημα και πότε.
Το ίδιο ισχύει και με το Θεό. Αν ρωτήσω τον eidos αν πιστεύει στο θεό και μου απαντήσει ναι, θα ήταν ανόητο εκ μέρους του.
Λέγοντας είμαι άθεος εννοώ και σκεπτικιστής.
Οι ορισμοί που έδωσες για τον αγνωστικισμό είναι δικοί σου; Σεβαστές.
Νόμιζα ότι εσήμαινε την αδυναμία (βάσει της λογικής) να γνωρίζουμε το εν λόγω αντικείμενο ουδέποτε. Και λέω λογική, γιατι φυσικοί περιορισμοί όπως εξαιτίας του uncertainty principle
(αρχή αβεβαιότητος;) δεν υπάγονται στον αγνωστικισμό.
Ωραίο το νέο θέμα που άνοιξες αλλά αμφιβάλλω αν δεν υπάρχει ήδη.
Φίλε eidos
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις των διαφόρων επιστημόνων που ανέφερες
αλλά δεν βλέπω να μιλάνε για αθάνατο/άφθαρτο θεό παρά μόνο για μια αρχή/θεό εκκίνησης.Δεν έπεται απαραίτητα ότι υπάρχει ο θεός ακόμη, κάλλιστα θα μπορούσε να΄χε δώσει τη ζωή του για τη δημιουργία του σύμπαντος. Αυτού του είδους θεό εννοείς; Αν όχι σε τι βοηθάνε αυτές οι γνώμες παρ'όλο που προσωπικά χάρηκα που τις έθεσες υπόψιν μου.
Ο Dr. Gerald Schroeder αναφέρεται στις μηδαμινές πιθανότητες αυτοδημιουργίας που φυσικά δεν αναιρεί όσα είπα πριν. Επί πλέον ας σημειώσω ότι αν ο χρόνος πλησιάζει το άπειρο που μερικές θεωρίες το επιτρέπουν το ολοσδιόλου απίθανο γίνεται σίγουρο.
quote:
eidos
δεν υπαρχει αμφιβολία, ότι μιλώντας για Εναν Δημιουργό, αναφερόμαστε σε ένα νοήμων Ον, σε καποιον με συγκεκριμένη μορφή και απεριόριστη δύναμη.
τι σημαίνει νοήμων , πια συγκεκριμένη μορφή
φιλικά Γιάννης
εχω στείλει πανω απο 400 μηνύματα στο φόρουμ...
εχω υποστηρίξει με σθένος αυτο που πιστεύω...
πουθενα δεν εχω γραψει κάτι που να δικαιολογει τη δική σου εμπάθεια προς τους Εβραίους...
για εμένα όλα τα νοημονα πλασματα του Θεού ειναι το ίδιο...ο πρωτος πατέρας (Αδάμ) για όλους μας είναι ο ίδιος...
είμαστε στενοί συγγενής...
για αυτο και θεωρώ οτι οι λεξη Εβραίος, Ελληνας, Αλβανός, η Κινέζος είναι αδόκιμη...
η σωστη λέξη κατ΄εμέ είναι ελληνόφωνος, εβραιόφωνος, κινεζόφωνος, και πάει λέγοντας...
οι 144.000 περιλαμβάνουν όχι μόνο Εβραίους, αλλά ανθρωπους απο πολλά εθνη της γης...
οι Εβραίοι εχουν απορρίψει τον Γιαχβε, και τον Γιο του, ο Δημιουργός δεν πολιτεύεται πια μαζί τους...
όταν λοιπον αναφερέσαι σε εμένα και σε αυτα που πιστεύω, μην προσπαθείς να βγάζεις το μένος σου κατα των Εβραίων, μέσω εμού, γιατι αυτό είναι πολυ παραπλανητικο, και καθ' ολα ανέντιμο...
quote:
Το γενικοτερο ζητημα ενος Δημιουργου των παντων, νομιζω οτι απασχολει τη διανοια ολων των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων. Η υπερβολικα απλουστευμενη αποψη, οτι ναι, βρεθηκαμε ολως τυχαιως σε αυτον τον θαυμασιο πλανητη, τη γη μας, για να ζουμε αντε το πολυ 90 η 100 χρονια και μετα τιποτα, μου φανταζει το λιγοτερη ως ανοητη υπεκφυγη.
Υπεκφυγη, η ευκολια αν θελετε, για να μπορεσουμε να καλυψουμε τελικα, την αδυναμια μας ωστε να απαντησουμε ευθεως: υπαρχει Δημιουργος; και αν υπαρχει τι συνεπαγεται αυτο για μας; κανει κατι Εκεινος για εμας, και μηπως αντιστοιχα πρεπει να κανουμε και εμεις κατι για Αυτον;
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.
Εφοσον ετσι εχουν τα πραγματα, ολοι περιλαμβανωμαστε και ολοι μπορουμε να εχουμε συμμετοχη, σε αυτο το οποιο ο Δημιουργος επιθυμει να πραγματωσει.
Αν απο την αλλη, αν θα επρεπε να δεχτουμε την απουσια ενος νοημωνος Δημιουργου, αυτο μονο με μια λεξι θα μπορουσε να περιγραφει: Αλλοιμονο!!! δεν εχουμε καμμια ελπιδα, το ανθρωπινος γενος δεν εχει μελλον στο συνολο του. Και οχι μονο στο συνολο του θα υποστηριζε ευφυεστατα καποιος, αλλα ουτε σαν μοναδες δεν εχουμε μελλον!
Θεωρώ ( βάσει ενδείξεων ) οτι η ύπαρξη μας δεν είναι τυχαία.
Θεωρώ οτι κάποια δημιουργική δύναμη υπάρχει που ευθύνεται για την εμφάνιση του dna του κυττάρου, του ανθρώπου.
Περισσότερο βλέπω αυτή την δύναμη σαν ένα ενεργειακό ον , υπομονάδες ενεργειακές και ομοούσιες του οποίου είμαστε όλοι. (Κάτι περίπου όπως είναι ας πούμε στο υλικό επίπεδο ο συνδυασμός άνθρωπος-κύτταρο )
Θεωρώ δηλαδή οτι η υλική μας υπόσταση είναι μια περιστασιακή μόνο μορφή που παίρνει το ενεργειακό ον ή τα ενεργειακά όντα που είμαστε, τα οποία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και μετά το θάνατο αυτής της μορφής. Αποδείξεις βέβαια δεν έχω για όλα αυτά, όμως ενδείξεις θεωρώ πως υπάρχουν.
outside37
το ποιημα ειναι δικο μου, οπως και πολλα άλλα...
αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα...
σονοφζευς
νομίζει οτι το ζήτημα του αν ο Θεός είναι αθάνατος η όχι, έπεται...
πρωτιστα, εστιάζομε στον αν υπάρχει Θεός,
οι πλειονότητα όσων ασχολουνται με το ζήτημα, συμφωνουν, ότι μαθηματικως οι πιθανοτητες να προηλθαν τα παντα απο το τίποτα ειναι μηδαμινές.
όλα φανερώνουν σχέδιο, σκοπό, και εξάρτηση.
για αυτο και παρεθεσα κάτι πιο πριν σχετικά με τα χρωμοσώματα και το DNA...
πιστεύω ότι το συμπαν συνεχίζει να έχει την ανάγκη του Δημιουργού, εξαρτάτε από Αυτον, επομένως ο Δημιουργός λογικό είναι να συνεχίζει να ζει...
η νοημοσυνη, έχει να κανει, με το σκέφτομαι, επιλέγω, αποφασίζω,
και νοήμων ον (εκτός από τα ζώα) είναι αυτό που μπορει να τα κάνει όλα αυτά... (και άλλα)
και επειδή μιλάμε για το Υψιστο νοήμων Ον, αυτο δεν θα μπορούσε να είναι γενικό και αόριστο, αντίθετα ειναι κάτι συγκεκριμένο, έχει μόρφη, υπόσταση, προσωπικότητα και ιδιότητες
έχει κάτι όπου στεγάζεται η νοημοσύνη Του...
Σου φαίνεται πράγματι λογικό να εμφανίστηκε η ζωή εδώ τυχαία ή από μια τυφλή δύναμη;
Σύμφωνα με τον μοριακό βιολογο Μάικλ Τζ. Μπίχι,
οι «απίστευτα πολύπλοκες βιοχημικές διαδικασιες» που διέπουν τη ζωή καθιστούν αυτή την ιδέα εντελώς παράλογη.
Τα αποδεικτικά στοιχεία της βιοχημειας, οδηγούν στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι «η ζωή στη γη, στο πλέον θεμελιώδες επίπεδό της . . . αποτελεί το προϊόν μιας δραστηριότητας που προϋποθέτει νοημοσύνη».—Το Μαύρο Κουτί του Δαρβίνου—Η Βιοχημική Αμφισβήτηση της Εξέλιξης (Darwin’s Black Box—The Biochemical Challenge to Evolution).
Το βιβλίο Η Ζωή Εμφανίζεται (Life Ascending), παραδέχεται: «Όταν αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε μια διαδικασία [η εξέλιξη] που μοιάζει με τυχερό παιχνίδι, και η οποία συνεπάγεται φρικτες συνέπειες για τους χαμένους, να έχει δημιουργήσει ιδιότητες όπως η αγάπη για το ωραίο και την αλήθεια, η συμπόνια, η ελευθερια και πάνω από όλα η απεραντοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος, τότε ερχόμαστε σε αμηχανία. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τα πνευματικά μας αποθέματα τόσο περισσότερο βαθαίνει η απορία μας».
«Η θρησκεία είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη φύση και συναντάται σε ανθρώπους κάθε οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου».
καθηγητής Άλιστερ Χάρντι στο βιβλίο Η Πνευματική Φύση του Ανθρώπου (The Spiritual Nature of Man).
Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει κάτι που έχουν αποδειξει πολυάριθμες άλλες μελέτες—ο άνθρωπος έχει συνείδηση της ύπαρξης του Θεού. (άσχετα αν ηθελημένα Τον απορρίπτει)
Το βιβλίο Είναι ο Θεός η Μοναδική Πραγματικότητα; (Is God the Only Reality?) παρατηρεί: «Η θρησκευτική αναζητηση για ένα νόημα . . . αποτελεί κοινή εμπειρία σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές από τότε που εμφανίστηκε η ανθρωποτητα».
σκέψου πάνω σε αυτό:
Από πού προέρχεται αυτή η φαινομενικά έμφυτη γνώση ότι υπάρχει Θεός; Αν ο άνθρωπος είναι απλώς ένα τυχαιο συναρμολόγημα από μόρια νουκλεινικών οξέων και πρωτεϊνών,
γιατί να αναπτύξουν αυτά τα μόρια αγάπη για την τεχνη και για ό,τι είναι ωραίο,
γιατί να αποκτήσουν θρησκευτικό συναίσθημα
και γιατί να συλλογίζονται την αιωνιότητα; (γιατί όλα αυτά συμβαίνουν;)
Ο Σερ Τζον Κ. Εκλς κατεληξε στο συμπέρασμα ότι η εξελικτική εξήγηση της ύπαρξης του ανθρώπου «υστερει σε ένα εξαιρετικα σημαντικό σημείο. Δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει ο καθένας μας ως ένα μοναδικό ον το οποίο έχει συνείδηση του εαυτου του».
ελπίζω να σε προβλημάτισα...
Θεωρώ οτι κάποια δημιουργική δύναμη υπάρχει που ευθύνεται για την εμφάνιση του dna του κυττάρου, του ανθρώπου.
Περισσότερο βλέπω αυτή την δύναμη σαν ένα ενεργειακό ον , υπομονάδες ενεργειακές και ομοούσιες του οποίου είμαστε όλοι. (Κάτι περίπου όπως είναι ας πούμε στο υλικό επίπεδο ο συνδυασμός άνθρωπος-κύτταρο )
Θεωρώ δηλαδή οτι η υλική μας υπόσταση είναι μια περιστασιακή μόνο μορφή που παίρνει το ενεργειακό ον ή τα ενεργειακά όντα που είμαστε, τα οποία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και μετά το θάνατο αυτής της μορφής. Αποδείξεις βέβαια δεν έχω για όλα αυτά, όμως ενδείξεις θεωρώ πως υπάρχουν."κι εγώ θα συμφωνίσω διότι στήν παρούσα φαση έτσι σκέπτομαι.Γιατί όμως να ΜΗΝ είναι τυχαία;Μόνο σ'αυτό έχω επιφυλάξεις.
Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 26/04/2008 23:28:17
Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ,
Ο σχηματισμός του dna είναι εκπληκτικά πολύπλοκος για να έχει εμφανιστεί τυχαία.
Η σχέση ηλεκτρονίου- πυρήνα ατόμου η ακριβής απόσταση το ακριβές μέγεθος ( ακριβώς 1836 φορές μικρότερο απότο πρωτόνιο! ) σε ένα χάος κενού συγκριτικά με το οποίο ακόμα και ο πυρήνας του ατόμου είναι εκπληκτικά μικροσκοπικός.
Όλα αυτά τυχαία, και όλα αυτά να συνθέτουν τελικά κύτταρα!
Και καμμιά επιστημονική απάντηση για το πως τα κύτταρα διαφορετικών οργάνων του σώματος μας λειτουργούν συντονισμένα. Επίσης για το πως ο εγκέφαλος μας επικοινωνεί ξεχωριστά με κάθε ομάδα κυττάρων.
Το όλο σύστημα άνθρωπος είναι τόσο μα τόσο υπερπολύπλοκο που αποκλείεται να υπάρχει χωρίς μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ του ή και τα δύο. Κάτι έχει ΣΥΝΤΟΝΪΣΕΙ όλα αυτά μεταξύ τους. Άρα, για να μπορεί να τα συντονίσει, αυτό το κάτι διαθέτει αντίληψη-βούληση-συνείδηση.
Το σώμα μας αποτελείται κατα 99% από κενο. Μόλις το 1% αποτελούν οι πυρήνες τωνα ατόμων και τα ηλεκτρονια.
Μόνη λογική εξήγηση για μένα, είναι πως είτε αυτό το κβαντικό κενό διαθέτη συνειδηση είτε κάποια συνείδηση κρύβεται μέσα σ αυτό ή πίσω από αυτό το κενό.
Η φυσική έχει δείξει με τοφαινόμενο της μη τοπικότητας οτι πράγματι το κενό μπορεί να διαθέτει δημιουργική δύναμη ( ερμηνεία bohm ) Αυτό το κενό είναι ο μόνος σύνδεσμος που βλέπω μεταξύ ατόμων-dna-κυττάρου - ανθρώπου και υπάρχει παντού εντός και γύρω μας ( πανταχού παρών!!! )
Είναι σοβαρά λοιπόν τα στοιχεία που δείχνουν πως κάπου σ αυτό το κενό ή τον αιθέρα ή την ενέργεια που ''κρύβεται εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την δημιουργική δύναμη, είτε αυτή είναι η ''ψυχή'' μας είτε ο ''θεός'' είτε είναι τελικά και τα δύο σε ένα.
outside37
Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 27/04/2008 06:57:42
τα λεξικά λένε ότι «τύχη» είναι «ο απρόσωπος και στερούμενος σκοπού ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ που θεωρείται ότι καθορίζει ανεξήγητα συμβάντα».
Συνεπώς, αν κάποιος υποστηρίζει ότι η ζωή ήρθε σε ύπαρξη τυχαία, στην ουσία λέει ότι ήρθε σε ύπαρξη από κάποια ΑΙΤΙΩΔΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.
Μήπως τελικά χρησιμοποιώντας τη λέξη «Τύχη» με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο—εννοούμαι στην πραγματικότητα 'ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ';
Η τύχη, και μόνο η τύχη, τα έφτιαξε όλα, από την αρχέγονη σούπα μέχρι τον άνθρωπο...θα πει κάποιος
Αλλά μπορεί η τύχη να αποτελεί λογική εξήγηση για το ποια ήταν η αιτία της ζωής;
Τι είναι τύχη; Μερικοί τη συνδέουν με το μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων—για παράδειγμα, με τις πιθανότητες που περιλαμβάνονται όταν παίζουμε «κορόνα-γράμματα».
Η αόριστη λέξη «τύχη» χρησιμοποιείται ως αντικατάστατο μιας ακριβέστερης λέξης όπως είναι η ΑΙΤΙΑ, κυρίως όταν η αιτία δεν είναι γνωστή.
Η υποθετική αντίληψη ότι “τύχη ίσον μια άγνωστη αιτία” τελικά φτάνει στο σημείο να ΠΡΩΣΟΠΟΠΟΙΕΙ τη τυχη, να σημαίνει ότι “ΤΥΧΗ ΙΣΟΝ ΑΙΤΙΑ”».
θα μπορουσαμε να πούμε:
ο άνθρωπος ξέρει επιτέλους ότι είναι μόνος μέσα στην αδιάφορη απεραντοσύνη του σύμπαντος, απ’ όπου ξεπήδησε ΤΥΧΑΙΑ. ΄
Πρόσεξε τη λέξη: 'Τυχαία'.
με αυτό τον τρόπο
εξυψώνει κάποιος την τύχη σε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΙΤΙΟ. Η τύχη προτείνεται ως το μέσο με το οποίο εμφανίστηκε η ζωή στη γη.
επομένως γιατί να πούμε τύχη και όχι Δημιουργός;;
τι μας εμποδίζει να το κανουμε αυτό;;
Φίλοι μου, εμείς είμαστε πρωτόγονοι και εξηγούμε τα πάντα με την υπεραπλουστευμένη λογική μας κι ο Θεός είναι μια ανώτερη διάνοια που περιμένει να εξελιχθούμε, κάποια στιγμή, πνευματικά προκειμένου να επικοινωνήσουμε... Διασκεδάζω πολύ σκεφτόμεμος ότι πολλοί από σας είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε με και πιστεύετε στην ύπαρξη εξωγήϊνων, αλλά δεν δέχεστε ότι υπάρχει ένας μόνος εξωγήϊνος κι αυτος είναι ο Θεός... Θέλετε να είναι πολλοί σαν εμάς...
Κύριοι, όταν κάτι είναι διαφορετικό, πως προσπαθούμε να το κρίνουνμε με δική μας λογική; Αυτό για τον Θεό, γιατί για εξωγήϊνους άστετο καλύτερα...,αν ήταν, όπως έχω ξαναγράψει, θα είχαν επικοινωνήσει αυτοί μαζί μας, ας μην τους μπερδέψουμε πάλι με τον Θεό...Πιστεύω οτι, Αυτός ο ένας,δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί εμείς είμαστε πολύ μικροι κι αυτος πολύ Μεγάλος... περιμένει να τον εννοήσουμε...
Αυτο είναι το θέμα με την δημιουργία κι όχι με τον Δημιουργό που
αρνούμαστε να δούμε μικροί όντες...
Καλή Ανάσταση και Χριστός Ανέστη...