- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
από εσένα περίμενα πιο σοβαρές απαντήσεις και συναφείς με το θέμα.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Αν δεν έχεις σκοπό να παντρευτείς και έχεις σαρκικές επαφές με μια κοπέλα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για το αν διαπράττεις αμαρτία ή όχι. Είσαι πολύ μακριά απ'το πρότυπο του Χριστιανού.
Ε, βέβαια! Δεν πρέπει ο κάθε τραγόπαπας να σου επιβάλλει τι θα κάνεις στην προσωπική σου ζωή Ακόμα και στο κρεβάτι σου πρέπει να σε ελέγχουν...
quote:
Τα γνωστά. Όποτε δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε (δηλαδή πάντα), τα φταίει η Εκκλησία. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η αθεία.
Όχι, φίλε μου! Η αθεία γεννήθηκε επειδή μερικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν το οτι μια θρησκεία είναι ανύπαρκτη και παραμυθάκια για παιδάκια.
quote:
Αγγελε,
έγραψα ότι η εκκλησία ευλογεί το προγαμιαίο σεξ με την ακολουθία του αρραβώνα. Δεν ευλογεί την αδικία.
Αν θέλουν και οι δύο κάτι δεν υπάρχει αδικία. Είναι ευλογημένο.
Αυτό γιατί εμένα μου ακούγεται ως αμπελοφιλοσοφία που την έχει μεταδώσει κάποιος και απλά έχει γίνει πιπίλα σε κάποιους?
Δηλαδή, ακόμα κι αν ήταν έτσι, εγώ θα πρέπει να κάνω 15 αραββώνες στη ζωή μου?
Τι άλλο θα ακούσω.... ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
[:)!
Παιδιά έχουμε ξεφύγει απο το θέμα μας. Καλό δεν θα ήταν να συνεχίζαμε τη συζήτηση στο "αν υπάρχει θεός"? ας πει ο καθένας τι πιστεύει τελικά. Μέσα απο την κουβέντα μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. 50/50 είναι να υπάρχει ή όχι. Ας το προσπαθήσουμε λοιπόν! Οι διαφορετικές απόψεις είναι αυτές που μετράνε!
Το δυσκολότερο πράγμα είναι να μπορείς να νικήσεις τον εαυτό σου, γιατί δεν είναι ένας, αλλά πολλοί.
quote:
Υπάρχει Θεός;
Βεβαιως και υπαρχει.
Μοναχα που το εχει ξεχασει και ο ιδιος.
Ή μαλλον προσποιειται οτι το εχει ξεχασει.
«Σβάμπε με εκπλήσσεις,
από εσένα περίμενα πιο σοβαρές απαντήσεις και συναφείς με το θέμα.»
Τα «θέματα», είναι για να αναδεικνύουνε τις αντιφάσεις και τα κενά που ενίοτε δημιουργούνε αγαπητέ Ψηλέ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ «ΣΥΝΑΦΕΙΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Λυπάμαι που δεν γίνομαι αρεστός κατά τα πρότυπα που θα’θελες να διαβάσεις, αλλά νομίζω ότι αρκετά κλείστηκε ο άνθρωπος στα σκοτεινά δίχτυα του δήθεν καθωσπρεπισμού των εκάστοτε αυτόκλητων Σωτήρων.
Κατά τα άλλα, θα επιθυμούσα να μου εξηγήσεις ως προς ποια σημεία εντόπισες το κενό σοβαρότητας στις απαντήσεις μου, καθώς η μομφή σου είναι (και πάλι..) δίχως την απαραίτητη τεκμηρίωση.
Λοιπόν?
quote:
Βεβαιως και υπαρχει.
Μοναχα που το εχει ξεχασει και ο ιδιος.
Ή μαλλον προσποιειται οτι το εχει ξεχασει.
Χεχεχε! Νομίζω πως τον κάλυψες... ![]()
quote:
Λυπάμαι που δεν γίνομαι αρεστός κατά τα πρότυπα που θα’θελες να διαβάσεις, αλλά νομίζω ότι αρκετά κλείστηκε ο άνθρωπος στα σκοτεινά δίχτυα του δήθεν καθωσπρεπισμού των εκάστοτε αυτόκλητων Σωτήρων.
Και με το που πάει να αφυπνιστεί, θέλουν να τον κοιμίσουν πάλι...

ψηλος
<<Όντως, τι ποιο φυσικό όταν συνευρίσκονται-συνουσιάζονται δύο άνθρωποι. Γιατί όμως παίρνουμε τόσα μέτρα προφύλαξης;; Εδώ δεν πάμε κόντρα στη φύση;;;
Γιατί θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίσουν την έναρξη μιας ζωής;;
Είδες εσύ οποιοδήποτε άλλο πλάσμα-ζώο στην πλάση όλη να συμπεριφέρεται όπως ο άνθρωπος (μιας που θεωρείς τον άνθρωπο όπως και όλα τα άλλα δημιουργήματα της φύσης);;>>
για να δουμε εχουμε κανενα ζωο που να αποφασιζει την εναρξη της ζωης;
μην ειναι οι αρκουδες;;;
οι αρκουδες που οι θυληκες εχουν την ιδιοτητα να αναστελουν την αναπτυξη του γονημοπιοιμενου τους ωαριου μεχρι την περιοδο που αυτες κρινουν βαση των περιβαλοντολογικων συνθηκων οτι ειναι καταληλη στιγμη λογο πληθωρας τροφης και ελειψης εχθρων για να αναπτηχθει το εμβριο και να επιβιωσει
να που υπαρχει ενα ζωο που εχει αυτη την δυνατοτητα
να αποφασιζει ποτε θα αρχισει η ζωη
αν το ψαξουμε θα βρουμε και αλλα
πχ
υπαρχει ζωο που κανονιζει το φυλο του παιδιου του;
ναι οι κροκοδειλοι αναλογα με την θερμοκρασια της φωλιας καθοριζετε το φυλο
υπαρχει ζωο που αν δει ελυψη ενος φυλου στην ομαδα που ζει να αλαζει φυλο για να μην χαθει το ειδος;
ναι υπαρχουν βατραχοι στον αμαζονιο που το κανουν
η φυση εχει σκεφτει τα παντα
το οτι εμεις περνουμε προφυλαξεις ειναι γιατι σε σχεση με τα αλλα ζωα που εχουν μια αντε δυο φορες τον χρονο γονιμη περιοδο τα θυληκα σε εμας ειναι καθε 28 μερες
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
«α) Προγαμιαίες σχέσεις
β) Εξωσυζυγικές σχέσεις
γ) Πορνικές σχέσεις (εννοείται έξω απ'τα πλαίσια του γάμου, και όχι επι... πληρωμή)
δ) Ομοφυλοφιλικές σχέσεις
ε) Αγαμία (λαικών, όχι κληρικών)
στ) Υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια
ζ) Διαστροφές πάσης φύσεως»
θα σου πω την προσωπικη μου αποψη
α)ειμαι υπερ
β)κατα
γ)δεν καταλαβα ανελησε το
δ)ειμαι κατα αλλα ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να διαθεσει το ατομο του οπως θελει
ε)δες δ
στ)ειμαι κατα
ζ)με καλυψε ο Schwabe
συνηθειες ζευγαρωματος της αρκουδας !
Το θεμα ειναι οτι τη δυνατοτητα στα ζωα την
εδωσε ο Θεος. Ενω εσυ οταν βαζεις προφυλακτικο,
πηγαινεις κοντρα στη φυσικη λειτουργια που
σου εδωσε ο Θεος.
Απο την αλλη πλευρα, και εμας, ο Θεος
μας εδωσε τη δυνατοτητα να σκεφτουμε
ωστε να κατασκευασουμε το προφυλακτικο.
Για να μην το παρακανουμε με το
"αυξανετε και πληθυνεστε"
Βλεπετε και εσεις μια αντιφαση ?
Αν ο θεος δεν ηθελε να συμπεριφερομαι
οπως συμπεριφερομαι ας μη με εφτιαχνε οπως με εφτιαξε.
Αν απο τη μια που δινει ελευθερη βουληση για να
διαλεγω εγω ποτε πως και με ποια θα κανω ερωτα και
απο την αλλη με τιμωρει που χρησιμοποιησα την ελευθερη
βουληση ε τοτε τι να πω... Η ο θεος ειναι παραλογος,
η αυτοι που τον κατασκευσαν του κληροδοτησαν τον
παραλογισμο τους.
Αγγελος
«Αν απο τη μια που δινει ελευθερη βουληση για να
παραλογισμο τους.»
Η θρησκεία αυτή αγαπητέ, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, κληρονόμησε τον Ασιατικό παραλογισμό των νομάδων, από όπου και ξεκίνησε.
Ότι συνήθειες είχανε τότε, έχουνε και τώρα. Ότι παρέλαβαν οι εκχριστιανισμένοι δυτικοί, ακολουθούνε έστω και τυπολατρικά και τώρα. Το ότι σχεδόν κανείς δεν κάνει αυτά τα οποία κατά τα άλλα δήθεν κραυγάζει, είναι ηλίου φαεινότερο.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις περί των ανώμαλων επιδόσεων μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, δίνουνε και την τραγικότητα της όλης κατάστασης.
Θετικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο κόσμος πλέον ενημερώνεται και μελετά, και έτσι μπαίνει σιγά σιγά ο κάθε ένας στην θέση που του αρμόζει……..
Με άλλα λόγια, οι γυναίκες μας θα είχαν τρελλαθεί...
quote:
Βλεπετε και εσεις μια αντιφαση ?
Αν ο θεος δεν ηθελε να συμπεριφερομαι
οπως συμπεριφερομαι ας μη με εφτιαχνε οπως με εφτιαξε.Αν απο τη μια που δινει ελευθερη βουληση για να
παραλογισμο τους.
Angelos, εδώ έγραψες...
Μου άρεσε το παράδειγμα που έθεσες!
quote:
γ) Πορνικές σχέσεις (εννοείται έξω απ'τα πλαίσια του γάμου, και όχι επι... πληρωμή)
Αυτό ούτε εγώ το έπιασα. Οι πορνικές σχέσεις δεν είναι πάντα επί πληρωμή...?
Το συμπέρασμα είναι πως η Φύση έχει προνοήσει για τα πλάσματα που ζούν σε αυτό τον πλανήτη που λέγεται Γή και να επιτευχθεί και διατηρηθεί μία ισορροπία.
Αλλιώς θα γεννοβολούσαμε σαν τα ποντίκια και θα κατακλύζαμε κάθε γωνία του πλανήτη μας.

Ο μεν πρώτος εξακολουθεί να θέτει νηπιακά ερωτήματα (βλ. μου δόθηκε μια δυνατότητα, την χρησιμοποιώ, γιατί τιμωρούμαι;) κ ο δεύτερος εξακολουθεί να δίνει φαιδρές απαντήσεις..
Η δυνατότητα των ελεύθερων -αλλά τεχνικά περιορισμένων- επιλογών που έχει ο άνθρωπος δεν σημαίνει -από ανθρωπιστική σκοπιά- ότι όλα επιτρέπονται. Δεν το έχεις μάθει ακόμα αυτό Άγγελε;
Έχεις μια τάση να πιστεύεις μόνο ότι 1+1 κάνει 2 και 2 συν 2 κάνει 4. Αλλά ο άνθρωπος έχει κ ψυχή ξέρεις.. ή δεν το ξέρεις;
Όσο για τον Σβάμπε, ο οποίος εξακολουθεί συστηματικά να (παρ)ερμηνεύει στενά τα πάντα, δίχως ίχνος επί της ουσίας κατανόησης του Χριστιανισμού, δεν αντιλαμβάνεται μάλλον ότι οι Νόμοι υπάρχουν για να μπορεί να δωθεί η Χάρη και όχι η τιμωρία. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός.
Α.
Το θεμα δεν ειναι αν εγω η ο Schwabe ειναι νυχτωμενος.
Το θεμα ειναι να πεισεις οτι η θρησκεια που υποστηριζεις
εχει κατι να προσφερει στη συγχρονη κοινωνια. Εγω αν και
αθεος δεν ενοχλουμαι απο μια θρησκεια που προσφερει
χρησιμο κοινωνικο εργο. Αντιθετα την επικροτω.
Δυστυχως μεχρι τωρα απο την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια
σε αυτον τον τομεα βλεπω οικτρη αποτυχια.
Αντι να κοιτας λοιπον τα χαλια του Αγγελου και του Schwabe
κοιτα πως θα συμαζεψεις το δικο σου μαγαζακι. Τοσο απο
φιλοσοφικης οσο και απο πρακτικης σκοπιας.
Αγγελος.
quote:
Είστε και οι δύο (Άγγελος κ Σβάμπε) φιλοσοφικά βαθύτατα νυχτωμένοι..Ο μεν πρώτος εξακολουθεί να θέτει νηπιακά ερωτήματα (βλ. μου δόθηκε μια δυνατότητα, την χρησιμοποιώ, γιατί τιμωρούμαι;) κ ο δεύτερος εξακολουθεί να δίνει φαιδρές απαντήσεις..
Η δυνατότητα των ελεύθερων -αλλά τεχνικά περιορισμένων- επιλογών που έχει ο άνθρωπος δεν σημαίνει -από ανθρωπιστική σκοπιά- ότι όλα επιτρέπονται. Δεν το έχεις μάθει ακόμα αυτό Άγγελε;
Έχεις μια τάση να πιστεύεις μόνο ότι 1+1 κάνει 2 και 2 συν 2 κάνει 4. Αλλά ο άνθρωπος έχει κ ψυχή ξέρεις.. ή δεν το ξέρεις;
Όσο για τον Σβάμπε, ο οποίος εξακολουθεί συστηματικά να (παρ)ερμηνεύει στενά τα πάντα, δίχως ίχνος επί της ουσίας κατανόησης του Χριστιανισμού, δεν αντιλαμβάνεται μάλλον ότι οι Νόμοι υπάρχουν για να μπορεί να δωθεί η Χάρη και όχι η τιμωρία. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός.
Πειράζει που διαφωνώ με αυτό?
Προσωπικά δεν διαπίστωσα πουθενά ούτε οτι ο Schwabe δίνει φαιδρές απαντήσεις, ούτε οτι ο Angelos θέτει νηπιακά ερωτήματα.
1+1=2 , 2+2=4. Από όσο ξέρω έτσι δεν είναι?
Δε λέω πως πρέπει να είμαστε κολλημένοι μόνο σε αυτό αλλά ο Χριστιανισμός από αυτό που μου έχει παρουσιάσει ως τώρα λέει πως 1+1=5 και 2+2=15.
Πως το στηρίζεις οτι πουθενά ο Γιαχβέ δεν φαίνεται ως τιμωρός?
Όταν δημιούργησε τον κατακλυσμό του Νώε τι ήταν?
Όταν καταράστηκε το ανθρώπινο γένος να ακολουθείται από το προπατορικό αμάρτημα τι ήταν?
Όταν έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα τι ήταν?
Όταν προέτρεπε τους Εβραίους να γενοκτονούν εναντίον άλλων λαών τι ήταν?
Που την βλέπεις εσύ την ελευθερία σε όλα αυτά?
Εγώ βλέπω καταδυνάστευση και παρέμβαση στα πάντα, παρά ελευθερία.
Και δεν σου ζητάω ούτε να μου δώσεις υποκειμενικές εξηγήσεις που μπορεί να έχεις ακούσει από τους παπάδες, ούτε δικές σου.
Αν μπορείς δικαιολόγησε μου με αντικειμενικά κριτήρια πώς φαίνεται ο Γιαχβέ Θεός της ελευθερίας και της αγάπης μέσα από τα παραδείγματα που σου έφερα.

Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι ο συνδυασμός των θεωριών Χριστιανισμού και Ελληνισμού. Δυστυχώς, διαχρονικά λάθη κι από τις δύο πλευρές καθώς και συστηματικές διχαστικές τοποθετήσεις δεν έχουν επιτρέψει την αρμονική και καθολική σύμπνοια των δύο ρευμάτων.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο Ελλ. λαός πιστεύει βαθύτατα στις παραδόσεις του. Η πίστη βέβαια δεν αρκεί. Γιατί για να γίνει κάτι δικό μας θα πρέπει να το κερδίσουμε.
Θα πρέπει επομένως όλοι να γνωρίσουν τις κοσμοθεωρίες του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, πέρα από τις διαχαστικές ιστορικές παρωπίδες και να τις κατανοήσουν.
Όταν ο Ιησούς είπε, νυν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου κάτι θα εννοούσε. Άλλωστε ο Ελλ. λαός τιμήθηκε με τη δωρεά να γραφούν τα πρωτότυπα Ευαγγέλια στη γλώσσα του και να μπορεί να ερμηνεύσει με σχετική ακρίβεια τα νοήματα της Κ.Δ..
Η ουσία λοιόν έτσι όπως προκύπτει από την ΚΔ είναι η Χάρη, όχι η τιμωρία. Όχι ότι δεν υπάρχει τιμωρία, αλλά αυτή προκύπτει όχι από το Νόμο, αλλά επειδή ο άνθρωπος πίστεψε αλλού και όχι στην Αλήθεια.
Όπως λέει και ο Σαίξπηρ (βλ. ο θάνατος του Εμποράκου .. αν θυμάμαι καλά), "με της δικαιοσύνης την πορεία δεν θα 'βρισκε κανείς μας σωτηρία".
Η Χάρη λοιπόν είναι η ουσία του Χριστιανισμού ενώ οι Νόμοι υπάρχουν για να υπάρχει συναίσθηση της αμαρτίας.
Α.
quote:
Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι ο συνδυασμός των θεωριών Χριστιανισμού και Ελληνισμού. Δυστυχώς, διαχρονικά λάθη κι από τις δύο πλευρές καθώς και συστηματικές διχαστικές τοποθετήσεις δεν έχουν επιτρέψει την αρμονική και καθολική σύμπνοια των δύο ρευμάτων.
Μήπως εννοείς καλύτερα την επικράτηση του Χριστιανισμού επί του Ελληνισμού? Τουλάχιστον εγώ αυτό διαπιστώνω μέσα από την Ιστορία...
quote:
Όταν ο Ιησούς είπε, νυν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου κάτι θα εννοούσε. Άλλωστε ο Ελλ. λαός τιμήθηκε με τη δωρεά να γραφούν τα πρωτότυπα Ευαγγέλια στη γλώσσα του και να μπορεί να ερμηνεύσει με σχετική ακρίβεια τα νοήματα της Κ.Δ..
Δυστυχώς όμως μεταφράστηκε κι η Παλαιά Διαθήκη κι αυτά που αποκαλύπτονται δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τον Χριστιανισμό...
Εξάλλου, υπάρχουν τόσα ανθελληνικά μηνύματα μέσα στην "Αγία Γραφή".
Επιπλέον, η Ελληνική γλώσσα εκείνη την εποχή ήταν διαδεδομένη, την Εβραϊκή ποιός την γνώριζε...?
Οπότε ήταν πολύ βολικό να γραφτεί στα Ελληνικά η Αγία Γραφή.
quote:
Η ουσία λοιόν έτσι όπως προκύπτει από την ΚΔ είναι η Χάρη, όχι η τιμωρία. Όχι ότι δεν υπάρχει τιμωρία, αλλά αυτή προκύπτει όχι από το Νόμο, αλλά επειδή ο άνθρωπος πίστεψε αλλού και όχι στην Αλήθεια.
Κι η ουσία της Παλαιάς ποιά είναι....?
Αυτό λοιπόν που συνάδει από τα λεγόμενα σου είναι πως πρέπει αναγκαστικά να πιστέψουμε μαντρωμένοι στον Χριστιανισμό αλλιώς θα τιμωρηθούμε στην κόλαση.
Άρα δεν μιλάμε για αγάπη κι ελευθερία αλλά για τρομοκρατία κι "εκβιασμό".
Το οτι ο Χριστιανισμός προάγει την αγάπη, την ειρήνη και την ελευθερία είναι μία καραμέλα που έχει μασηθεί πολύ συχνά άδικα.
Αν αμφιβάλλεις, διάβασε προσεκτικά την Αγία Γραφή και θα δείς τι εννοώ....
Αλλά διάβασε την ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ κι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
Από την αρχή ως το τέλος της.
quote:
Η Χάρη λοιπόν είναι η ουσία του Χριστιανισμού ενώ οι Νόμοι υπάρχουν για να υπάρχει συναίσθηση της αμαρτίας.
Επέτρεψε μου να συμπληρώσω σε αυτή τη φράση: "και την τιμωρία που θα επέλθει στους άπιστους".

quote:
WWalker:
«Schwabe, την απάντηση για το γιατί δυο άτομα δεν πρέπει να έχουν προγαμιαίες σχέσεις, μαζί με όλη την υπόλοιπη ηθική που προτείνει η Εκκλησία στο ποίμνιο, μπορείς να την αντλήσεις είτε από την Ορθόδοξη/Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε από τον Στάλιν!»Χαίρομαι που ταυτίζεις τους δικτάτορες της σκέψης με τους δικτάτορες του οντολογικού ερωτήματος.
Κατά πολλούς ο μεγαλύτερος ηγέτης όλων των εποχών. Ξεφεύγουμε όμως, οπότε ας το καλύτερα.
Καλός σαν προσπάθεια ο ελιγμός σου να ξεφύγεις απ'το γιατί δύο εντελώς αντίθετες πλευρές που μισεί η μια την άλλη προτείνουν το ίδιο κοινωνικό σύστημα για να λειτουργεί μια κοινωνία ομαλά, αλλά βγάζει μάτι. Προσπάθησε περισσότερο άλλη φορά.
quote:
WWalker:
«ΟΚ, μιλάς για δύο υπεύθυνα άτομα. Ποιος θα κρίνει ότι είναι υπεύθυνα;»Οι ίδιοι! Και να’σαι σίγουρος ότι τόσο τα λάθη όσο και οι ωραίες στιγμές είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής. Πάντως, σίγουρα δεν θα κρίνει κάποιος σκοταδιστής ρασοφόρος για την επάρκεια!
Ναι αγαπητέ, τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής, όπως το καθορίζει η φύση. Το θέμα είναι ότι η έκτρωση δεν είναι.
quote:
WWalker:
«Γιατί την έχουμε ψωνίσει αγαπητέ, μαζικά και αρσενικά και θηλυκά, και νομίζουμε πως είμαστε ώριμοι! Και να σου τα διαζύγια, να σου και οι εκτρώσεις, να σου και τα 25 εκαττομύρια στην Αφρική που πάσχουν από AIDS.»Και λοιπόν?
Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης, ο νόμος της φύσης, ο νόμος της προσαρμογής. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα. Το AIDS, ας το αναζητήσουνε οι επιστήμονες, και ας κάτσουνε οι ηθικολάγνοι ρασοφόροι στις ευθύνες των αρρωστιών του μεσαίωνα και στην ανυπαρξία επιστημονικής έρευνας ένεκα……προσευχών και ταμάτων στους «Αγίους»!
Τις περισσότερες ασθένειες τις κουβάλησαν οι μογγόλοι και τα λοιπά ταταροειδή στην Ευρώπη με τις ανώμαλες συνήθειές τους να στοιβάζουν τα πτώματα γύρω απ'τα πολιορκούμενα κάστρα. Η γέννηση της σύγχρονης φυσικής τοποθετείται (αν και διαφωνούν αρκετοί) στα χρόνια του Νεύτωνα, ή για άλλους του Κοπέρνικου, δηλαδή έξω απ'τον Μεσαίωνα, οπότε οι προσευχές και τα τάματα δεν έγιναν εις βάρος της επιστημονικής έρευνας.
Λοιπόν, ας πάμε στο ζουμί της υπόθεσης:
quote:
«α) Προγαμιαίες σχέσεις
Α) Μια χαρά είναι. Δικαίωμα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Σαφέστατα είναι δικαίωμα, όπως και όλα τα υπόλοιπα που διαταρράσουν/καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές της οικογένειας. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.
quote:
β) Εξωσυζυγικές σχέσεις
Β) Το θέμα αφορά τον νομοθέτη και όχι την εκάστοτε θρησκεία.
Αφορά και την ψυχολογία της κυράς που κερατώνεται, μόλις το μάθει.
quote:
γ) Πορνικές σχέσεις (εννοείται έξω απ'τα πλαίσια του γάμου, και όχι επι... πληρωμή)Γ) Νομικό θέμα, εφόσον διαταράσσεται η οικογενειακή γαλήνη.
Εννοώ εκτός οικογένειας, το να γλεντάει ένας νέος με μια κοπελιά που νομίζει πως το παληκάρι της θα την παντρευτεί κάποια στιγμή, και αυτός πάει μαζί της μόνο επειδή... είναι ωραίο γκομενάκι.
quote:
Δ) Αναφαίρετο δικαίωμα ενήλικων ατόμων.
Ναι, όπως είπα και πιο πάνω, δεν μιλάμε για το τι είναι δικαίωμα, μιλάμε για το τι συμβαδίζει με την ηθική, τον βασικό άξονα που θα πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες μιας χώρας για να λειτουργεί αυτή ρολόι. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι δεν έχεις απαντήσει, και εδώ όπως και πιο πάνω. Περιμένω μια απάντηση του τύπου "Καλά κάνουν" ή "Άσχημα κάνουν".
quote:
Ε) Δημοκρατική επιλογή ελεύθερων πολιτών. Ίσως, περισσότερα κίνητρα.
Δεν πιστεύεις πως αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά;
quote:
ΣΤ) Δεν είμαι σίγουρος, δύσκολη μια μονοδιάστατη απάντηση.
ΟΚ, σαφής η απάντησή σου και έξυπνη. Αν και εδώ είναι η αιχμή του δόρατος, ειδικά σε αυτό το θέμα.
quote:
ζ) Διαστροφές πάσης φύσεως»Ζ) ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Δεν υπάρχουνε «διαστροφές» όταν γίνονται με την συγκατάθεση των ενήλικων εμπλεκομένων προσώπων. Στα 11 μέτρα βέβαια ανήκουνε αποκλειστικά οι παιδεραστές. Ξεκάθαρο.
Ας το κάνουμε λίγο πιο πιπεράτο/shocking:
Λοιπόν, οι διαστροφές λίγο πολύ, αν και κάπως απόμακρες απ'τον μέσο άνθρωπο, είναι γνωστές. Μερικές ειδικές περιπτώσεις, στις οποίες εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα (όχι πάντα της ίδιας φύσης πρόβλημα) είναι οι εξής (θέλω την άποψή σου για την καθεμιά):
α) Παιδεραστία
Το ανέλυσες πιο πάνω πως δεν είναι πράξη προς επικρότηση, ωστόσο έχω να σε ρωτήσω το εξής: Σε τέτοια θέματα πολύ πιθανό είναι να παίζει ρόλο ο βιολογικός παράγοντας. Όπως ακριβώς ένας straight άντρας ερεθίζεται σεξουαλικά με εικόνες μιας γυναίκας, αυτοί ερεθίζονται με εικόνες παιδιών. Πιστεύεις ότι επειδή η διαστροφή τους σχετίζεται έντονα με τον ψυχικό πόνο παιδιών, αυτοί δεν έχουν δικαίωμα σε έναν έρωτα, τόσο ικανοποιητικό όπως και οι υπόλοιποι;
β) Κοπρολαγνία
Μια περίεργη διαστροφή: οι άνθρωποι αυτοί ερεθίζονται να έχουν σεξουαλική επαφή σε ανθυγιεινό περιβάλλον, καθώς έτσι ικανοποιούνται σεξουαλικώς καλύτερα. Ωστόσο, το πιο πιθανόν είναι ότι θα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι προβλήματα υγείας, χώρια που αναγκάζουν έναν απολύτως υγιή σύντοφο να συνευρεθεί μαζί τους σε τέτοιο περιβάλλον, κατά συνέπεια εγείρονται ζητήματα ηθικά τεράστια.
γ) Νεκροφιλία
Μια απ'τα ίδια με τα παραπάνω. Εκτός απ'το γεγονός βέβαια ότι είναι ανθυγιεινά τα πράγματα για τον άνθρωπο που έχει αυτή την διαστροφή, υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα σχετικά με την εκταφή του νεκρού σώματος, ή την χρήση ενός νεκρού σώματος και εμπλοκή αυτού σε σεξουαλικό βιασμό (γιατί το νεκρό σώμα δεν συμμετέχει, αλλά ανέχει), χωρίς την σύμφωνη θέληση αυτού που κατοικούσε στο σώμα αυτό πριν πεθάνει ή των συγγενών που θέλουν την μνήμη του νεκρού αμόλυντη.
Όπως βλέπεις τα πράγματα δεν είναι και τόσο ΟΚ με τις διαστροφές. Έχουμε πολλά προβλήματα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί να τιμωρείται μόνο ο παιδεραστής, που το μόνο στο οποίο έφταιξε είναι στο ότι η φύση (αν όντως έτσι είναι) τον φόρτωσε με αυτή την διαταραχή και όχι πχ με την διαφυλική διαταραχή.
Απάντα με την άνεσή σου.
quote:
WWalker:
«α) Προγαμιαίες σχέσεις
β) Εξωσυζυγικές σχέσεις
ζ) Διαστροφές πάσης φύσεως»θα σου πω την προσωπικη μου αποψη
α)ειμαι υπερ
β)κατα
γ)δεν καταλαβα ανελησε το
δ)ειμαι κατα αλλα ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να διαθεσει το ατομο του οπως θελει
ε)δες δ
στ)ειμαι κατα
ζ)με καλυψε ο Schwabe
Λίγο πολύ συμφωνούμε φίλε Γηγενή, αν και στο ζ) φαντάζομαι και εσύ θα έχεις κατά νου τις "light" περιπτώσεις διαστροφών (κανά μαστίγιο...) όχι τις βαριές...
Για το γ) το ανέλυσα λίγο πιο πάνω, ρίχτου μια ματιά.
quote:
Αυτό ούτε εγώ το έπιασα. Οι πορνικές σχέσεις δεν είναι πάντα επί πληρωμή...?
Όχι. Πορνικές είναι οι σχέσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της σχέσης δυο ανθρώπων, ο άντρας δεν προσπαθεί να χαρίσει ευχαρίστηση στην γυναίκα, ούτε η γυναίκα στον άντρα, το μόνο το οποίο θέλει είναι να ευχαριστηθεί ο ίδιος και μετά η γυναίκα ας κάνει ότι θέλει. Σε τελική ανάλυση, είναι μια κατάσταση παρόμοια με τις επι πληρωμή, μόνο που δεν πέφτει χρήμα στο τέλος.
Κοίτα λίγο έξω απ'το παράθυρο να δεις πόσες είναι οι πορνικές σχέσεις και πόσες οι μη πορνικές. Είναι εύκολο μέτρο για να τις ξεχωρίσεις είναι το αν το παληκάρι που σκάρωσε την δουλειά θα ζητήσει απ'την κοπελιά του μετά να κάνει έκτρωση για να μην φορτωθεί υποχρεώσεις, ή θα την παρατήσει την κοπελιά του να γεννήσει μόνη της, και αυτός θα πάει για dolce vita.
Edited by - WWalker on 31/07/2005 23:03:49
quote:«α) Προγαμιαίες σχέσεις
β) Εξωσυζυγικές σχέσεις
ζ) Διαστροφές πάσης φύσεως»
α. η εκκλησία τις ευλογεί με την ακολουθία του αρραβώνα.
β. απαγορεύονται αλλά θεωρούνται και καλές μεταξύ ζευγαριών γιατί έχουν κοινό μυστικό να μη χωρίσουν. Βέβαια υπάρχει κι εκεί η σύγκριση και ανθεώρηση.
γ. Αν δεν είναι επι πληρωμή είναι ίδια με την προηγούμενη περίπτωση. Αν είναι με πληρωμή, τότε μπαίνει το εμπόριο και το εμπόρευμα άνθρωπος.
δ. Αν είναι εκ γεννετής καλά κάνουν. Αν δεν είναι, είναι τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα.
ε. εξαρτάται από τον άνθρωπο και όχι άνθρωπος από αυτό.
στ. Αν δεν μπορείς να γεννήσεις κολ#@$$
ζ. Έχει δικαίωμα να κάνει κανείς οτιδήποτε αρκεί να μη βλάπτει τον άλλο π.χ. το παιδί του επειδή είναι μπλεγμένος με κάτι.
<<Γηγενη, σε βλεπω ενημερωμενο στις
συνηθειες ζευγαρωματος της αρκουδας !>>
αυτη με προκαλεσε δεν φταιω![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
για να σοβαρευτουμε λιγο
εχεις δικιο αν δεχτουμε οτι τα παντα ειναι δημιουργημα του θεου τοτε αυτος μας εδωσε την ευκαιρια να κανουμε επεμβαση στο ποτε θα εχουμε απογονους
αν το δουμε απο την φυση δεν βλεπω διαφορα απο το οτι κανει η αρκουδα
οταν επιλεγουμε να μην εχουμε απογονο το κανουμε γιατι κρινουμε οτι δεν θα μπορεσουμε να τον συντηρησουμε
και συντηρηση δεν ειναι μονο ενα πιατο φαι
η καθε οικογενια βλεπει ποσα ατομα μπορει να συντηρησει και πρατει αναλογα
WWalker
<<Λίγο πολύ συμφωνούμε φίλε Γηγενή, αν και στο ζ) φαντάζομαι και εσύ θα έχεις κατά νου τις "light" περιπτώσεις διαστροφών (κανά μαστίγιο...) όχι τις βαριές...>>
μα τι λες τωρα;; εδω στον αγγελο προσπαθησα να τον πισω οτι δεν εφταιγα ![]()
δεν ηπαρχουν βαριες και ελαφριες αν εξερεσεις την παιδοφιλια και την νεκροφιλια αλλα οχι την ψευτικη δηλαδη οταν ο ενας κανει το πτωμα
τα αλλα ειναι αναμεσα στα ατομα που συμετεχουν
Για το γ) το ανέλυσα λίγο πιο πάνω, ρίχτου μια ματιά.>>
η σχεση που γινετε και ο ενας εκμεταλευετε τα αισθηματα του αλλου ειναι λαθος αν ομως εχουν συμφωνησει οτι θα βρησκονται μονο για το σεξ και ειναι ξεκαθαρισμενο τοτε δεν βλεπω κατι λαθος
dimitris2
α. η εκκλησία τις ευλογεί με την ακολουθία του αρραβώνα.
λαθος πριν μπει η κουλουρα δεν μπαινει τυποτα
αλλα ακομα και οταν μπει η κουλουρα υπαρχουν μερες που δεν επιτρεπετε το σεξ
β. απαγορεύονται αλλά θεωρούνται και καλές μεταξύ ζευγαριών γιατί έχουν κοινό μυστικό να μη χωρίσουν. Βέβαια υπάρχει κι εκεί η σύγκριση και ανθεώρηση.
εξωσυζυγικες σχεσεις θεωρουνται καλες;;;τι λες τωρα
θεωρεις καλο το να τρως κερατο και να κερατωνεις την γυναικα σου;;;;