ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Βρίλ59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
CernavusΜέλος
10/09/2006, 14:42:25

quote:

Βέβαια, η ¨γοητεία του κακού¨ (Moz), πάντα έχει ως αποτέλεσμα νοητικά μιμίδια. Αλλά καραδοκούν αυτοματικές συμπεριφορές και υστέρηση...

Και μια διευκρίνιση.

Με το παραπάνω δεν αναφέρομαι στον Deva και στο μέλλον -η σε χρήση του νικ Βρίλ από κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά... στους Dr Watson βεβαίως βεβαίως.

MozΜέλος
11/09/2006, 03:40:06
quote:
Καλό δρόμο, φίλε.

_OZ

Ntavelis666Μέλος
12/09/2006, 20:40:08
ΜΟΖ, μακάρι να κάνω λάθος, κι αν κάνω, σου ζητώ συγγνώμη. Αλλά αν (λέω ΑΝ), η φωτογραφία που έβαλες σημαίνει αυτό που νομίζω, γιατί προσωπικά, μονάχα ΜΙΑ ερμηνεία μπορώ να της δώσω και σε συνδυασμό φυσικά με το «Καλό δρόμο φίλε», τότε τι να σου πω…απλά θα'χω χάσει πάσα ιδέα για την πάρτη σου.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

Ntavelis666Μέλος
14/09/2006, 01:21:42
ΜΟΖ, έκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη.

ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ

14/09/2006, 04:39:12

quote:

ΜΟΖ, έκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη.

σε κατελαβαν κι εσενα οι δαιμονες Buer και Marax

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

XDΜέλος
20/09/2006, 12:37:46
quote:

Το φόρουμ esoterica δεν με ενδιαφέρει σαν θεματολογία και αποχωρώ. Δεν θα ξανασυμετάσχω και άμα δείτε το νίκ βριλ ή κάποιον που παριστάνει ότι είμαι εγώ, να ξέρετε ότι είναι λουμπινιά.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ότι ο γνωστός ψυχάκιας με το οικοιοποιημένο όνομα "ντέβα παρίνιτο" (που το έκλεψε από γνωστό τραγουδιστή) παριστάνει με διάφορες ευκαιρίες τον Βρίλ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ αποχορώ με το νίκ Βρίλ και δε θα με ξαναδείτε σε αυτό το φόρουμ

Καλή συνέχεια, σε αυτό που κάνετε, οτιδήποτε και άν θεωρείτε ότι είναι αυτό....

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

-------------------------------------------------------------------------
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
-------------------------------------------------------------------------

Κρίμα, ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψεις - καλή τύχη.

02/12/2006, 03:00:24
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ:
ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη
ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ "Βρίλ"

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 13/11/2006, 13:10:20

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο άνωθι γελοίος και θρασσύς κύριος είναι ο πραγματικός Βριλ. Εαν δεν κάνω λάθος ΜΟΛΙΣ πριν 2 μήνες ο αυθεντικός Βρίλ είχε δηλώσει στο

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8554

πως αποχωρεί οριστικά από το εσωτέρικα και πως οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το ψευδώνυμο θα είναι κάποιος ψυχάκιας που θα θέλει να το οικειοποιηθεί.

Παρακαλώ τους συντονιστές να ψάξουν άμεσα την υπόθεση αυτή.Ειλικρινά δε θέλω να πιστέψω αυτό που ακούγεται ότι δηλαδή ο πραγματικός ψυχάκιας είναι ο Βριλ που αθετεί συνεχώς τα όσα έχει πει σα να μη συμβαίνει τίποτα

kroko - Απεστάλη: 13/11/2006, 14:09:18

Πρίν κάποια χρονάκια, μια ηθοποιός ονόματι Ρένα Παγκράτη αυτοκτόνησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 15/11/2006, 00:26:54

Απορώ πως έχεις μούτρα και συνεχίζεις ακόμη τις ειρωνίες σου ανθρωπάκι.Δεν έχεις τον απαραίτητο ανδρισμό ούτε για να κρατήσεις μια υπόσχεση σαν αυτή που έδωσες στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8554 .Και τώρα είμαστε πάλι αναγκασμένοι να τρώμε στη μάπα με ευλάβεια τις αγορεύσεις σου.

Δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με σένα.Το θεωρώ κατάντια.Γνώριζω μην ανησυχείς ότι όποιος ανοίξει με σένα παρτίδες δύσκολα βγάζει άκρη.Οι φήμες βλέπεις που έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα μάλλον ισχύουν.Γράφω το τελευταίο μου μήνυμα για να πω σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα των ειρωνικών σχολίων του κυρίουνα του τρίβουν κάθε φορά στη μούρη αυτά τα μηνύματα για να τον βάζουν στη θέση του.

Μέχρι και μια Ρούλα από το Παγκράτι κατάλαβε την ανεντιμότητα και την ψευτιά σου.Καταλαβαίνεις οι υπόλοιποι τι λένε δυστυχώς πίσω απο τη πλάτη σου!

kroko - Απεστάλη: 15/11/2006, 09:56:59

μια Ρούλα από το Παγκράτι τάδε έφη

quote:

Δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με σένα.Το θεωρώ κατάντια.

Κι όμως, ασχολείσαι....

επειδή σε κόφει...

επειδή σε ενδιαφέρει

επειδή σου έχει γίνει έμμονη ιδέα

Βρίλ - Απεστάλη: 15/11/2006, 10:02:39

quote:

Καταλαβαίνεις οι υπόλοιποι τι λένε δυστυχώς πίσω απο τη πλάτη σου!

Μα, το πολύ-πολύ μέχρι εκεί φτάνεις "Ρούλα" μου. Μέχρι εκεί...

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

ΡούλαΠαγκράτι - Απεστάλη: 23/11/2006, 18:38:13

Ούτε το όνομά μου δεν είσαι σε θέση να θυμηθείς κύριε μηδενικό.Ρούλα με λένε και όχι Ρένα.Και μην ανησυχείς δεν είμαι ο αγαπημένος σου Ντεβά.Τον οποίο χρησιμοποιείς από ότι έχω καταλάβει κάθε φορά που θέλεις να κρυφτείς.Σχολιάσες βρε νυφίτσα τίποτε από αυτά που είπα;Όχι!

Το βούλωσες και το βαλες στα πόδια μόλις φάνηκε ποιος είναι ο πραγματικός ψυχάκιας που δεν έχει τον απαραίτητο ανδρισμό να κρατήσει μια υπόσχεση.Ελπίζω να βγουν και οι άλλοι με τους οποίους μιλούσα τόσα χρόνια να σε κράξουν.Νομίζεις ότι είσαι κάποιος;Ένα μηδενικό είσαι.Μια κουράδα που έκανε μερικά μαθήματα σπηλαιολογίας για να λέει τις βλακείες του με δίπλωμα των φίλων του

Δεν έχω καμία σχέση με κανένα βριλάκο και με κανένα Ντεβά.Ο άλλος ο φιλαράκος σου που βγήκε στη ζουμερή Θρασκιά (και που φαντάζομαι πως αν έβγαινε ένα σκέτος Πάλμος θα τη κράζατε τη γκόμενα του Γρηγόρη!) έσπευσε να σε υποστηρίξει.Δεν αρκεί όμως ένας Τζώνης να φέρει την άνοιξη όταν είσαι ένα πραγματικός ρόμπας!

quote:
Το φόρουμ esoterica δεν με ενδιαφέρει σαν θεματολογία και αποχωρώ. Δεν θα ξανασυμετάσχω και άμα δείτε το νίκ βριλ ή κάποιον που παριστάνει ότι είμαι εγώ, να ξέρετε ότι είναι λουμπινιά.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ότι ο γνωστός -------- με το οικοιοποιημένο όνομα "ντέβα παρίνιτο" (που το έκλεψε από γνωστό τραγουδιστή) παριστάνει με διάφορες ευκαιρίες τον Βρίλ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ αποχορώ με το νίκ Βρίλ και δε θα με ξαναδείτε σε αυτό το φόρουμ

Καλή συνέχεια, σε αυτό που κάνετε, οτιδήποτε και άν θεωρείτε ότι είναι αυτό....

03/12/2006, 10:14:36
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
07/12/2006, 17:47:32
TZZZZ HΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ !!!!!

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

09/12/2008, 18:27:28
quote:
Και σε ρωτώ κι εγώ εσένα φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, αυτοί που έγραψαν
αυτά που αναφέρεις και παραθέτεις, ήταν Έλληνες ή όχι;
Έλληνες κατηγορούσαν Έλληνες ή όχι;
Αναρωτησου εσυ ... Αν και εφ΄οσον ηταν Ελληνες γιατι δρουσαν ανθελληνικα ... αναρωτησου ... Ειναι χαρακτηριστικο το εδαφιο που παρεθεσα , προσεξετο : Ἂς τιμήσωμε τὶς ἑορτὲς τοῦ Κυρίου μὲ αὐλοὺς καὶ μὲ κιθάρες ὡς χριστιανοὶ καὶ ὄχι ὡς Ἕλληνες μὲ δάφνες καὶ ἄνθη ἢ μὲ κάτι ἄλλο ποὺ θὰ μοιάζῃ μὲ ἑλληνικό.
... αναρωτησου ...

quote:
θα πρέπει να
πείς ότι υπήρχαν και πράγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που δεν
ήταν σωστά

Σαφως και υπηρχαν , δεν νομιζω να το αρνειται κανεις αυτο ..
quote:
και αυτά ήταν που στηλιτεύτηκαν απο την ηθική των χριστιανων Ελλήνων..
Α εδω κανεις λαθος ! Με το "στηλιτευτικαν" δεν καθαριζεις ... Τι ειπε ή εκανε ο Γαληνος δηλαδη και "στηλιτευτικε" ... διαβασε προσεκτικα τα κειμενα που εγραψα και πες μου αν ηταν Ελληνας αυτος που τα εγραψε και αν γι΄αυτα εσυ εισαι υπερηφανος ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

09/12/2008, 19:14:03
Αυτό που γίνεται εδώ και με αυτό το θέμα, ξεπερνά το
λάθος και γίνεται ολέθριο... Επαναλαμβάνω φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ,
αν Έλληνες, η πλειοψηφία των Ελλήνων, καταδίκασαν ενέργειες
και συμπεριφορές των αρχαίων, αυτό είναι στα πλαισια της
δημοκρατίας και του ήθους, εσύ προσωπικά πιστεύεις ότι δεν πρέπει να
αγγίζουμε τα "ιερά και όσια", άσχετα αν αυτά προσβάλλουν την χώρα
και τη φυλή μας;
Γιατί το να προσκυνάμε δένδρα και ταύρους και γελάδες, για μένα είναι
υποτιμητικό και φυσικά πέρα απο τη φύση και το ήθος του Έλληνα, που
εξύψωσε τόσο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια...
Το κείμενο που παραθέτεις έχει τα λάθη του...Βλέπεις η εκκλησία, δεν
επιτρέπει τους αυλούς και τις κιθάρες και γεμίζουμε τους ναούς στον
επιτάφιο και γιορτές αγίων, με λουλούδια... Οπότε, πες μου εσύ αν αυτό
το κείμενο είναι χριστιανικό ή δεν ξέρει και το ίδοι που ανήκει...
Αφού δεν αρνείσαι ότι υπήρχαν κακώς κειμενα των αρχαίων Ελλήνων,
μη σε πειράζει που ..στηλιτεύονται και εξορκίζονται, ώστε να φύγουν απο
τη χώρα μας τέτοια ειδωλολατρικά κατάλοιπα... Το λάθος είναι λάθος
και το ορθόν ορθόν....
09/12/2008, 22:13:13
quote:
trexagireve
Γιατί το να προσκυνάμε δένδρα και ταύρους και γελάδες

Ποτέ οι Ελληνες δεν προσκυνήσανε δέντρα και ταύρους και γελάδες. Ποτέ οι Ελληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες.

Αυτές είναι ανοησίες των χριστιανών στο πλαίσιο της συκοφάντησης της θρησκείας των αρχαίων Ελλήνων και μόνον ένας ανόητος θα κατηγορούσε τους αρχαίους Ελληνες για ... ειδωλολατρία.

Αν ψάχνεις ειδωλολάτρες, μπορείς να τους βρεις στους σύγχρονους ορθοδόξους που λατρεύουνε και προσκυνάνε μούμιες, δάχτυλα, κόκκαλα, ξύλα, ζώνες, κομμένες γλώσσες, κομμένα αυτιά, κομμένα χέρια, πόδια, κεφάλια και λοιπά τοτεμικά αντικείμενα.

macedon

09/12/2008, 22:34:48
«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΡΩΤΙΔΕΥΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΕΙΔΩΛΩΝ
ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΒΑΣΙΚΑ) ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΡΙΝ ΨΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ, ΙΔΕΑΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΟΜΟΙΩΣ, ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ».

Αυτά αγαπητέ μου Μακεδον είναι λόγια γνωστού δικηγόρου ειδωλολάτρη, αλλά δείχνεις
τελικά να έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου αν πιστέυεις ότι μπορείς
να κοροιδέψεις κανέναν...

Εμείς οι χριστιανοί φίλε μου,δεν καταδικάζουμε την κατασκευή και την τιμή εικόνων κτισμάτων, παρά μόνο εάν αυτή η εικόνα σκοπεύει να απεικονίσει τον άκτιστο και
αόρατο Θεό, και λατρεύεται ως Θεός. Μόνο τότε θεωρείται είδωλο. Οι άγιοι δεν λατρεύονται, (γιατί η λατρεία είναι κάτι που αποδίδεται μόνο στον Θεό), αλλά
τιμούνται. Και όπως είπαμε, ο Θεός δεν απεικονίζεται, γιατί δεν ομοιάζει με τίποτα κτιστό.
Μόνο ο Χριστός λατρεύεται από τα εικονιζόμενα πρόσωπα, επειδή έχει ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ,
και την ανθρώπινη φύση Του την είδαμε, οπότε την απεικονίζουμε. ΟΧΙ όμως ως
εικόνα τού ακτίστου Θεού, αλλά ως εικόνα τής κτιστής φύσης του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Χριστού.
Αυτό που λατρεύουμε στον απεικονιζόμενο Χριστό, δεν είναι η κτιστή ανθρώπινη φύση
Του, αλλά Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, το Πρόσωπο Χριστός, και φυσικά η δεύτερη και Θεϊκή φύση
Του, η άναρχη και απερίγραπτη Θεία Του Ουσία.

Την ειδωλολατρεία,δε, ως λατρεία του ιδίου του αντικειμένου, ο ίδιος ο Ηράκλειτος
την καταπολεμα όταν ορίζει ότι όποιος δεν ξέρει τι προσκυνά είναι σαν να προσκυνά ντουβάρια (είδωλο όχι θεό). Μα και οι λοιποί φιλόσοφοι καταργώντας την πολυθεία
ανήγαγαν τα αγάλματα των θεών σε είδωλα εφόσον κατάργησαν εκείνους τους θεούς.
Η Ορθοδοξία δεν είναι ενάντια στο προσκύνημα αλλά εναντιώνεται σε ότι και ο
Ηράκλειτος, και ακόμη παραπάνω, εφόσον θεωρεί ότι τα παλιά ειδώλια δεν
αντιπροσωπεύουν τίποτα από τον αληθινό Θεό.
Και φυσικά ούτε ως καλλιτεχνήματα,μπορούμε να δεχθόυμε τα αγάλματα...Οτι δήθεν τα αγάλματα αυτά είχαν μόνο καλλιτεχνική χρήση, διότι στην Ολυμπία αλλά και αλλού αναφέρθηκαν αρκετές υπερφυσικές ικανότητες των αγαλμάτων, δηλαδή εμψυχώνονταν.
Όταν λ.χ. οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το άγαλμα του Δία από την
Ολυμπία στην Ρώμη, εκείνο πετούσε φωτιές κ.λ.π. Κάθε ένας που πήγαινε στην
Ολυμπία να δει το άγαλμα, έλεγε ότι εκείνο έκανε διάφορα υπερφυσικά πράγματα.
Αυτό σημαίνει ότι το άγαλμα δεν ήταν ένα απλό καλλιτέχνημα αλλά αποτελεί και
θεουργικό αντικείμενο.
Επίσης ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ιάμβλιχος στο «Περί αγαλμάτων» αποδείκνυε
ότι τα αγάλματα των θεών εμψυχώνονταν από απόρροια της πνευματικής των
οντότητας ώστε να επικοινωνούν με αυτούς οι θνητοί. Αυτό και αν δείχνει
ότι οι τότε ειδωλολάτρες πίστευαν στο υπερφυσικό των αγαλμάτων.
Είναι λογικότατο αν σκεφτεί κανείς ότι η τότε θρησκεία βασικά προέρχεται
από την παγκόσμια ανιμιστική τοτεμική όπου πολλά αντικείμενα έχουν μαγικές
ιδιότητες και όχι μόνο τα αγάλματα.
Ο Πορφύριος επίσης εκφέρεται ενάντια σε όποιον προσκυνά τα αγάλματα (αυτό με
την μαρτυρία του Ηράκλειτου) αποδεικνύει ότι όντως τα αγάλματα τα προσκυνούσαν
ως θεία ουσία.
Εν κατακλείδι, σε αντίθεση με τους Νεοειδωλολάτρες που προσκυνούν το αντικείμενο,
ή έστω ενδοσυμπαντικούς ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ "θεούς", οι Χριστιανοί δεν τελούν ειδωλολατρεία τιμώντας και προσκυνώντας τις άγιες εικόνες. Επειδή δεν τις θεωρούν «κατ ουσίαν»
θεούς όπως οι αρχαίοι Έλληνες. Ούτε καν απεικόνιση του Θεού. Γιατί και η
απεικόνιση του Θεού ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ σύμφωνα με την 7η Οικουμενική Σύνοδο, μια και
ο Θεός είναι απερίγραπτος. Απεικονίζουμε και τιμούμε ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ.
Δηλαδή τους αγίους και ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΝΟ φύση του Θεανθρώπου Ιησού.
Απο αυτά, που βλέπεις εδώ,μπορείς να μας πεις ποιός είναι ο ειδωλολάτρης;

09/12/2008, 22:35:26
quote:
Αναρωτησου εσυ ... Αν και εφ΄οσον ηταν Ελληνες γιατι δρουσαν ανθελληνικα ... αναρωτησου ... Ειναι χαρακτηριστικο το εδαφιο που παρεθεσα , προσεξετο : Ἂς τιμήσωμε τὶς ἑορτὲς τοῦ Κυρίου μὲ αὐλοὺς καὶ μὲ κιθάρες ὡς χριστιανοὶ καὶ ὄχι ὡς Ἕλληνες μὲ δάφνες καὶ ἄνθη ἢ μὲ κάτι ἄλλο ποὺ θὰ μοιάζῃ μὲ ἑλληνικό.

Ηθελε να διαλυσει καθε "υποψία" παλαιας θρησκειας. Πού ειναι το παραξενο βρε παίδες?

And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

09/12/2008, 23:00:14
τρεχα....

quote:
Πλέον θεωρώ φίλε μου Γιάπετ, ότι συνειδητά κάνεις αυτή
την απρέπεια να θέλεις να σπείρεις διχόνοιες και έριδες
μεταξύ των Ελλήνων... Υπήρχαν αρκετοί σαν εσένα στην ιστορία
και δουλέψαν μόνο για να κάνουν κακό στην Ελλάδα κι ούτε καν για
τα όποια συμφέροντα τους...

quote:
Όταν ο προσωπικός εγωισμος μπαίνει
μπροστά, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που αδιαφορεί για την
βαρύτητα των θέσεων του και είναι έτοιμο να αποδεχτεί και τις
όποιες αντίστοιχες κατηγορίες για διασπαστική πολιτική και ενέργειες
που προδίδουν την χώρα...
Κι αυτο φίλε μου, γιατί, υπάρχει και μέτρο,που όλοι βάζουν κάποια στιγμή,
αλλα η δική σου αμετροέπεια, μόνο απο αυτά δεν γνωρίζει...

Αυτά τα γράφεις για μένα, επειδή νομίζεις ότι αποκαλώντας με προδότη θα με θίξεις.

Δεν έχεις τρόπο (ούτε συγκροτημένη σκέψη και άποψη, ούτε και ευχέρεια διαλόγου) να αντιμετώπίσεις τον διάλογο, ούτε επιχειρήματα να στηρίξεις τις αρλούμπες που κοπανάς συνεχώς, καταφεύγεις στη μέθοδο της προσωπικής επίθεσης και λες πράγματα που θεωρείς ότι θα με πειράξουν.

Και θα το πετύχαινες, αν ήσουν σοβαρό πρόσωπο, γιατί πράγματι θα με πείραζαν τέτοιες κατηγορίες.

Δυστυχώς για σένα όμως, σε θεωρώ φαιδρό και βλάκα και γι' αυτό δεν με αγγίζουν αυτά που λες, διότι μόνο γελοιότητες μπορεί να αρθρώσει κάποιος που είναι γελοίος.

Πριν σπεύσεις να θεωρήσεις ότι σε βρίζω, σε πληροφορώ ότι έχω ανεχτεί από σένα αλλά και από άλλους, την κατηγορία ότι προδίδω την πατρίδα μου και ότι είμαι ανθέλληνας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ και χωρίς ανταπάντηση του ιδίου βεληνεκούς, εκ μέρους μου.

Και

αναλογίσου, αν στο επιτρέπει η ανοησία σου, το βάρος ενός τέτοιου χαρακτηρισμού, προς έναν άνθρωπο για τον οποίο το μόνο που γνωρίζεις, είναι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/12/2008, 23:10:53
quote:

quote:
trexagireve
Γιατί το να προσκυνάμε δένδρα και ταύρους και γελάδες

Ποτέ οι Ελληνες δεν προσκυνήσανε δέντρα και ταύρους και γελάδες. Ποτέ οι Ελληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες.

macedon

Σώπα;;
Έλα βρε; σοβαρά;

Ε τότε να το πεις και σε ετούτους εδώ τους «ανόητους»:

http://www.physics4u.gr/articles/2008/Aristarchus.html

Αλλά και ο Αναξαγόρας από τις Κλαζομενές υπήρξε ένας ριζοσπαστικός στοχαστής του 5ου π.Χ. αιώνα, που θεωρούσε πως σκοπός της ζωής ήταν «η εξερεύνηση του Ήλιου, της Σελήνης και του ουρανού». Πίστευε επίσης ότι ο Ήλιος ήταν μια θερμή λευκή πέτρα και όχι μια θεότητα, και ότι οι αστέρες ήταν επίσης θερμές πέτρες, αλλά βρίσκονταν πολύ μακριά για να θερμάνουν τη Γη. Αντίθετα, πίστευε ότι η Σελήνη ήταν μια ψυχρή πέτρα που δεν εξέπεμπε φως, αλλά το φως της ήταν απλώς αντανάκλαση του ηλιακού φωτός. Παρά το εξαιρετικά ανεκτικό διανοητικό περιβάλλον της Αθήνας, όπου ζούσε ο Αναξαγόρας, ήταν επικίνδυνο να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Ήλιος και η Σελήνη ήταν απλές πέτρες και όχι θεοί έτσι, φθονεροί αντίπαλοι του τον κατηγόρησαν ως αιρετικό και οργάνωσαν μια εκστρατεία που είχε ως αποτέλεσμα την εξόριση του στη Λάμψακο της Μικράς Ασίας. Η συνήθεια των Αθηναίων να στολίζουν την πόλη τους με πέτρινα είδωλα, έδωσε το 1638 την αφορμή στον Επίσκοπο Τζον Ουίλκινς να επισημάνει την ειρωνεία ότι κατηγόρησαν τον άνθρωπο που μετέτρεψε τους θεούς σε πέτρες, ενώ οι ίδιοι μετέτρεπαν τις πέτρες σε θεούς.

***Τελικά εκείνο το εγχειρίδιο για τη συστηματική παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας, πότε θα το εκδώσετε;;

09/12/2008, 23:20:47
trexagireve

Αφού προσυπογράψω τα λεγόμενα του γιαπετ για τις μεθόδους σου και το ποιόν σου, θα σου απαντήσω πολύ απλά ότι το να κατηγορείς τους αρχαίους Ελληνες για ειδωλολατρεία σημαίνει απλά ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα για τη θρησκεία τους.

Τα υπόλοιπα που αντέγραψες από την oodegr για ανώνυμους δικηγόρους και αρχαίους συγγραφείς που αγνοείς, απλά επιβεβαιώνουν το μέγεθος της άγνοιας και ανοησίας σου, γιατί κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν παπαγαλίζει πηγές που δεν γνωρίζει και δεν έχει δει ποτέ του.

Αν θέλεις να μάθεις τι πιστεύανε οι πρόγονοί μου (δε λέω οι πρόγονοί σου γιατί προφανώς δεν έχουμε τους ίδιους) ρίξε μια ματιά σε κάποιο σοβαρό έργο περί της αρχαίας θρησκείας των Ελλήνων. Ακόμη και η "Ελληνική Μυθολογία" της εκδοτικής Αθηνών μπορεί να σε βοηθήσει.

macedon

09/12/2008, 23:42:18
quote:
Ψηλός
Ε τότε να το πεις και σε ετούτους εδώ τους «ανόητους»:

Ακόμη κι αν ήθελα, δεν θα μπορούσα γιατί δεν βρήκα κάποιον να έχει υπογράψει το εν λόγω άρθρο. Και ως γνωστόν, σε ανώνυμους δεν μπορείς να απαντήσεις.

quote:
Ψηλός
έδωσε το 1638 την αφορμή στον Επίσκοπο Τζον Ουίλκινς

Ε, άμα το είπε ο επίσκοπος, μάλλον έτσι θα είναι...

Ψηλέ, με αντιγραφές σαν τις παραπάνω, απλά ενισχύεις την άποψή μου περί ανοησίας και αμάθειας όσων κατηγορούν τους αρχαίους Ελληνες για ειδωλολατρία, όταν αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε προσπάθησαν ποτέ να μάθουν τι πίστευαν οι πρόγονοι των σύγχρονων Ελλήνων.

Φυσικά είναι μάλλον επιβεβλημένο να γνωρίζει κανείς τα περί των προγόνων του, αλλά σ'αυτό δεν έχω να σου προσάψω τίποτε. Για τους προγόνους σου γνωρίζεις πάρα πολλά, ειδικά για τη θρησκεία τους. Μακάρι να γνώριζες τα ίδια και για τους προγόνους των Ελλήνων και τη δική τους θρησκεία.

macedon

09/12/2008, 23:44:18
Το αστείο φίλοι γιάπετ και Μακεδόν είναι ότι εσείς
περνάτε τους άλλους για πρόβατα και νομίζετε ότι μπορειτε
να λέτε ότι θέλετε και να αυθαιρετείτε όσο θέλετε...
Πολλοί μπορούν να το κάνουν αυτο, δεν είναι ούτε πρωτότυπο,
ούτε δικό σας...Άρα μένει το γιατί το κάνετε....
Φίλε γιάπετ,οι χαρακτηρισμοί σου δέιχνουν τι επίπεδο έχεις, αλλά
εμένα δεν με πειράζουν, γιατί, όπως λές όταν τα λέει αυτά ένας
που δεν ξέρει που βρίσκεται και τι θέλει, μπορει να νομιζει ότι
είναι ελεύθερος, αλλά έχουμε πει ότι η ελευθερία του ενός, σταματάει
εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου..
Φίλε, αυτά που έγραψα, τα έγραψα,μήπως και συναισθανθείς τι κάνεις,
αλλά φαίνεται έχει πολύ αέρα το κεφάλι σου, για να κάθεται να σκέφτεται
κιόλας...
Αγαπητέ μου Μακεδον,ο εξωραισμός κατά βούλησην, δεν είναι
δικό σου πλεονέκτημα, ούτε οι αφορισμοι σου. Μπορει να το κάνει
αυτό ο πάσα είς...
Σου έχω ξαναγράψει, κατέβα απο κει που βρίσκεσαι κι έλα στον πραγματικό
κόσμο, γιατι πρέπει να νοιώθεις πολύ μόνος σου εκεί...
Οι ύβρεις λοιπόν, που εύκολα παρεξηγούνται απο τον κάθε ένα, μπορούμε να δούμε
τι καλό που απέφεραν, αφού έπαψε απο την Ελλάδα αυτό το μίασμα πίστης που λέγεται
παγσνιστική θρησκεία και που ποτέ δεν ήταν ελληνική...
Ας μιλήσουμε μια φορά, για την αλήθεια, το πόσο ο Θεός αγάπησε το ελληνικό έθνος
και το έκανε περιούσιο λαό... Κι ας προτιμούν κάποιοι να έιμαστε με τον
διά-βολο...
10/12/2008, 00:16:33
Ψηλέ, γιατί ένα άγαλμα να είναι είδωλο και όχι απεικόνιση και μια ζωγραφιά να είναι απεικόνιση και όχι είδωλο;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ