ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του" Ηράκλειτος. Απο την άλλη μεριά ο Μάρκος Αυρήλιος... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- "Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του" Ηράκλειτος. Απο την άλλη μεριά ο Μάρκος Αυρήλιος... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Κηφεύς37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/11/2010, 22:35:32
quote:

ελπίζω το μήνυμά σου να μην το έγραψες ως αντίθετο ως προς το "αληθινές" που έγραψα και απλά να ήταν έμπνευση η λέξη αυτή.

αυτό το λέω καθώς διαβάζοντας αυτά τα όμορφα λόγια, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

η κίνηση της αγάπης υπάρχει γύρω από τον άνθρωπο.. παντού.. αρκεί να θέλει να το δεί.. και ταυτόχρονα πηγάζει απο μέσα του.. σαν μία αδιάκοπη ροή ..

το σώμα, έχει μυαλό και επίσης έχει φωνή.. πληροφορείται, καταγράφονται πάνω του εμπειρίες μέσω των αισθήσεων που είναι τόσο όμορφες και αγνές , αν μπορέσει ο άνθρωπος να τις αντιληφθεί..

Όμορφες οι απόψεις σου , αιτία για δημιουργική σκέψη γίνονται...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
05/11/2010, 22:41:08
quote:

Ωραία στροφή δίνεις στο θέμα Εαρινέ και θα προσπαθήσω να δώσω μιαν εκτίμηση(αν και είπα να μη μιλήσω άλλο σήμερα σε αυτό το τόπικ)
Η διαμόρφωση των συναισθημάτων σχετίζεται άμεσα με τις επιθυμίες μας.Όταν μου στερήσει κάποιος κάτι με το ζόρι θα με εξοργήσει,θα μου προκαλέσει μίσος,μια τάση για άμυνα κλπ γιατί ακριβώς μου παίρνει κάτι που εγώ θέλω(αυτό επηρεάζει αυτόματα και την τόσο ευαίσθητη χορδή μας που λέγεται αξιοπρέπεια ηή εγωισμός).Όταν αγαπώ κάποιον τον αγαπώ και τον ΘΕΛΩ κοντά μου,και θα λυπηθώ αν φύγει και πάει λέγοντας.
Το συναίσθημα,για να είναι υγειές,πρέπει να διαμορφώνεται από υγειείς επιθυμίες,απογυμνωμένες από την κοινωνική επιφάνεια ή την όποια άλλη ψευτοηδονή νομίζουμε ότι μας προσφέρει η επίτευξή τους.Πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός των καλών επιθυμιών(που δεν είναι άλλες από αυτές που αποβλέπουν σε ένα κοινό καλό και λογαριάζουν και σέβονται τις επιλογές του άλλου χωρίς καταπιέσεις)από τις κακές(αυτές που θίγουν τον διπλανό,τον καταπιέζουν και τον βάζουν σε μία εξάρτηση άρρωστη).
Με άλλα λόγια,αν εξυγειαίνεις το σκοπό σου και το θέλημά σου,τα συναισθήματα που αισθάνεσαι με την επίτευξή τους είναι αληθινά και υγειή,καθαρά.Αυτή την ευκαιρία την έχουμε κάθε φορά πριν προβούμε σε μια πράξη,σε μια εκδήλωση συναισθήματος στον διπλανό.

Καλώς ορίζω ξανά τον Προμηθέα...καλώς ορίζω ωραίους ανθρώπους ... με καλοσύνη και ευαισθησία...

Είχα έναν συνοδοιπόρο στην σκέψη μου μέχρι σήμερα και υπέροχο ταξιδευτή που ακούει στο όνομα "Κηφέας"...πλέον η παρέα μεγάλωσε και σαν οι φωνές ανταμώνουν ποτάμι γίνονται ορμητικό και κάθε σταγόνα δυνατή και ικανή για να κινήσει "βράχους"...!!!

05/11/2010, 22:46:55
quote:

ελπίζω το μήνυμά σου να μην το έγραψες ως αντίθετο ως προς το "αληθινές" που έγραψα και απλά να ήταν έμπνευση η λέξη αυτή.

αυτό το λέω καθώς διαβάζοντας αυτά τα όμορφα λόγια, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

η κίνηση της αγάπης υπάρχει γύρω από τον άνθρωπο.. παντού.. αρκεί να θέλει να το δεί.. και ταυτόχρονα πηγάζει απο μέσα του.. σαν μία αδιάκοπη ροή ..

το σώμα, έχει μυαλό και επίσης έχει φωνή.. πληροφορείται, καταγράφονται πάνω του εμπειρίες μέσω των αισθήσεων που είναι τόσο όμορφες και αγνές , αν μπορέσει ο άνθρωπος να τις αντιληφθεί..

Γειά σου Felosial..."aferim" και γειά χαρά σου...
Όμορφα γράφεις , την πένα το είναι σου την καθοδηγεί...
Εμπιστεύσου το...!!!

05/11/2010, 23:23:12
Ας όψεται ο δρόμος που οι "σοφοί" μας οδηγούν και παρ'ολο που ενδεείς την ένδεια ουδέποτε παρατήρησαν και ως καλοσύνη και όμορφο σαν θές την ρακένδυτη αυτή "Κυρία" όρισαν ...και την επέβαλλαν πάντα για το καλό και το υγιές...!!!

Δυσκολία στην μάθηση ...λέει , με περισπούδαστο ύφος και μη επιδεχόμενο αντίρρησης , ο ειδικός...

{Σ}Ωρέ σαν το μυαλό είναι εκχωρημένο στο να λύσει παλιές εξισώσεις , δεσμεύεται ανίκανο να αποδώσει...ποιός μπορεί άραγε να σκεφθεί σωστά , σαν είναι συναισθηματικά αναστατωμένος...???

Αυτή συνεχής πίεση -συναισθηματική- μπορεί και δημιουργεί προβλήματα στις νοητικές δυνατότητες ενός ανθρώπου...φαντασθείτε τι μπορεί να κάνει στις ικανότηες ενός μικρού παιδιού...μετέπειτα ενηλίκου...!!!

Μήπως η νοητική ανικανότητα στην ζωή ενός ανθρώπου δεν συνοδεύεται και απο την αίσθηση που κάθε ψυχολογικό υποκείμενο "σέρνει" μαζί του για τον εαυτό του και δεν δομεί εκείνα τα απαίσια συναισθήματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού..???

Και με την σειρά τους αυτά τα "αρνητικά" συναισθήματα δεν δημιουργούν και δεν ορθώνουν τείχη ανάμεσα σε κάθε ψυχολογικό υποκείμενο με το περιβάλλον του ... και δεν είναι αυτά που δημιουργούν τις φοβίες και τις ανασφάλειες "εκθεσής" του στην ζωή και την πάγια πεποίθησή του..."θα ντροπιασθώ..θα εξευτελισθώ , πάλι ξανά και δεν το αντέχω"...κόβοντάς του τα πόδια..???

05/11/2010, 23:36:07
Μολονότι το νοητικό στάτους πολλών -ενδεχομένως των περισσοτέρων-ψυχολογικών υποκειμένων είναι ιδιαίτερα μεγάλο , είναι "προορισμένοι" δυστυχώς να αποτύχουν εν γένει στην ζωή...να εθιστούν στο αλκοόλ και να τείνουν δια βίου σε παραβατικές σκέψεις και πράξεις ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ... αλλα επειδή ο έλεγχος στον συναισθηματικό τους κόσμο , είναι σχεδόν ανύπαρκτος...!!!

...εκεί , κάπου στην πρώϊμη παιδική ηλικία , διαδραματίσθηκαν γεγονότα που έμελλαν να πρωταγωνιστήσουν μετέπειτα...αρχίζοντας απο τότε να συγκροτούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου , μαζί ασφαλώς και με άλλες παραμέτρους...!!!

promitheus90Μέλος
06/11/2010, 13:44:48
quote:

Μήπως η νοητική ανικανότητα στην ζωή ενός ανθρώπου δεν συνοδεύεται και απο την αίσθηση που κάθε ψυχολογικό υποκείμενο "σέρνει" μαζί του για τον εαυτό του και δεν δομεί εκείνα τα απαίσια συναισθήματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού..???

Και εδώ είναι που μιλάμε για αυτοαμφισβήτηση...Σαν παιδί δεν έχεις και πολλά να κάνεις αν βρεθείς σε αυτή τη θέση.Όσο δυναμώνει η μνήμη και το μυαλό με τα χρόνια και κυρίως χάρη στην απώλεια και τη στέρηση καταφέρνεις πολλά.Και κάποια στιγμη έρχεται που υπάρχει μια αυτοαναγνώριση και μια σχετική ειρήνη μέσα σου.Αλλά είναι πολύ εύθραυστη η ρημάδα...

felosialΝέο Μέλος
06/11/2010, 20:04:08
όλα όμως οφείλουν να γίνονται με γλυκό τρόπο και όχι βίαια.. γιατί αν "βιάσεις" τον εσωτερικό σου κόσμο το μυαλό και το σώμα αντιδρούν.. χρειάζεται να καταλάβεις πότε είσαι έτοιμος να αποδεχθείς μία αλλαγή και να φιλοξενήσεις νέες πιθανότητες.

όλα όμως με κάποιο μέτρο, γιατί μπορεί να βρεθείς να καλοπιάνεις τον εαυτό σου κ αυτό πάλι επιφέρει άσχημο αποτέλεσμα..

μου γεννήθηκε ακόμα μία σκέψη.. πώς ένας άνθρωπος φτάνει να "θυματοποιείται".. να νομίζει οτι για όλα που του συμβαίνουν φταίει κάποιος άλλος ..

φταίνε καταστάσεις που έχουν συμβεί σε παιδική ηλικία;
πάντα έχουμε επιλογή, σε ότι μας συμβαίνει να διαλέξουμε οπτική.
υπάρχει ένα μάθημα πίσω από όλα...

κατά πόσο όμως ένα μικρό παιδί μπορεί να το αντιληφθεί αυτό.. και πώς οι άσχημες εικόνες αποτυπώνονται στη μνήμη του..
Αργότερα όμως ίσως να τα επεξεργαστεί και να διαλέξει τι θα κρατήσει από αυτές..

υ.γ. Αερινέ δεν ξέρω τι να πώ για αυτό που έγραψες.. το ευχαριστώ μου φαίνεται ανούσιο, κ γι αυτό θα αρκεστώ στην αμηχανία μου κ σε ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο που σχηματίστηκε στα χείλη μου όταν διάβαζα.

06/11/2010, 20:55:01
quote:

quote:

Και εδώ είναι που μιλάμε για αυτοαμφισβήτηση...Σαν παιδί δεν έχεις και πολλά να κάνεις αν βρεθείς σε αυτή τη θέση.Όσο δυναμώνει η μνήμη και το μυαλό με τα χρόνια και κυρίως χάρη στην απώλεια και τη στέρηση καταφέρνεις πολλά.Και κάποια στιγμη έρχεται που υπάρχει μια αυτοαναγνώριση και μια σχετική ειρήνη μέσα σου.

Αλλά είναι πολύ εύθραυστη η ρημάδα...

Μιλάς ρεαλιστικά φίλε μου και δεν φοβάσαι να εκτεθείς...αυτό για μένα παραπέμπει σε ειλικρινή άνθρωπο , που αν μη τι άλλο καταλαβαίνει την δυσκολία του εγχειρήματος...και την συνειδητοποίησή του...αυτή όμως θεωρώ ότι θέτει τα θεμέλια για την απεξάρτηση...που ούτως ή άλλως όλοι έχουμε σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας...!!!

Πολύ όμορφα το έθεσες..."Εύθραυστη"...!!!

06/11/2010, 21:14:25
quote:

...φταίνε καταστάσεις που έχουν συμβεί σε παιδική ηλικία;

κατά πόσο όμως ένα μικρό παιδί μπορεί να το αντιληφθεί αυτό.. και πώς οι άσχημες εικόνες αποτυπώνονται στη μνήμη του..

Αργότερα όμως ίσως να τα επεξεργαστεί και να διαλέξει τι θα κρατήσει από αυτές..

Ασφαλώς ως προς τις επισημάνσεις σου έχεις απόλυτο "δίκιο" και ας μην ξεχνάμε τα σοφά λόγια του Αριστοτέλη..."της διατυπώσεως , προηγείται η εντύπωση.."

Ο άνθρωπος σκέπτεται και πράττει , σύμφωνα με τα όσα συγκροτούν τον κώδικα πεποιθήσεών του και εξ αυτών νοηματοδοτείται....οι περισσότεροι άνθρωποι π.χ θα αισθανθούν ενδεχομε΄νως άσχημα απο μια ειρωνική ματιά ή μια επιθετική διάθεση έναντι του προσώπου τους...

Η γνώση όμως δια μέσου τη ψυχολογίας των αιτιών που συγκροτούν τέτοιες συμπεριφορές , μπορεί να αποβούν καθοριστικές για την αντίδρασή του αλλα και στο πως θα αισθανθεί...και εφόσον αντιληφθεί ότι κάθε τέτοια συμπεριφορά οιουδήποτε ψυχολογικού υποκειμένου , ουσιαστικά κάνει προβολή ένα αδύνατο υποκείμενο που θέλει να δείξει/φανεί υπέρτερο προκειμένου να αισθανθεί όμορφα και μάλιστα ένα υποκείμενο το οποίο αισθάνεται "απειλή" απο την παρουσία ορισμένων ανθρώπων...και "μπαίνει" σε αυτην την διαδικασία προκειμένου να "κοντύνει" τον απέναντί του για να αισθανθεί υπέρτερος!!!

Μακάρι να μπορούσαμε να επεκταθούμε περισσότερο αλλα θεωρώ ότι αντιλαμβανεσαι σε γενικές γραμμές τι περίπου εννοώ...

Την καλησπέρα μου..!!!

promitheus90Μέλος
06/11/2010, 22:27:05
quote:

όλα όμως οφείλουν να γίνονται με γλυκό τρόπο και όχι βίαια.. γιατί αν "βιάσεις" τον εσωτερικό σου κόσμο το μυαλό και το σώμα αντιδρούν.. χρειάζεται να καταλάβεις πότε είσαι έτοιμος να αποδεχθείς μία αλλαγή και να φιλοξενήσεις νέες πιθανότητες.

όλα όμως με κάποιο μέτρο, γιατί μπορεί να βρεθείς να καλοπιάνεις τον εαυτό σου κ αυτό πάλι επιφέρει άσχημο αποτέλεσμα..

μου γεννήθηκε ακόμα μία σκέψη.. πώς ένας άνθρωπος φτάνει να "θυματοποιείται".. να νομίζει οτι για όλα που του συμβαίνουν φταίει κάποιος άλλος ..

φταίνε καταστάσεις που έχουν συμβεί σε παιδική ηλικία;

υ.γ. Αερινέ δεν ξέρω τι να πώ για αυτό που έγραψες.. το ευχαριστώ μου φαίνεται ανούσιο, κ γι αυτό θα αρκεστώ στην αμηχανία μου κ σε ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο που σχηματίστηκε στα χείλη μου όταν διάβαζα.

Είναι λάθος μια αντίληψη που λέει ότι για όλα φταίει ο άλλος.Και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους(φυγοπονία,εγωισμός).Είναι λάθος και επειδή κάποια πράγματα στη ζωή,για να μην πω τα περισσότερα,εμείς επιλέγουμε να τα κάνουμε.Και αποτυγχάνουμε,κάνουμε λάθη,μετανιώνουμε και πονάμε.Εμείς διαλέξαμε αυτό που θα κάνουμε,εμείς διαλέξαμε να πονέσουμε εμμέσως.Κι αυτό γιατί τα δεδομένα είναι δεδομένα και αυτό που έγινε δεν ξεγίνεται.
Έτσι,πάλι στη δικιά μας κρίση βρίσκεται το πώς θα υπερβούμε τον πόνο,το λάθος,τα προβλήματά μας γενικά.Εμείς πάλι σκεπτόμενοι,φιλοσοφώντας ίσως αλλά κατά κύριο λόγο πεισμώνοντας μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας πλήγωσε,αυτό που δεν έχουμε δίοδο για μια μεταγενέστερη επιτυχία.Η ψυχική φθορά είναι επένδυση για έναν καλύτερο εαυτό...(πονάει όμως γι'αυτό ας μην την επιδιώκουμε κιόλας,μέτρο πάντα,και το αφήνουμε να έρθει σε μας,γίνεται κι αλλιώς θα μου πεις;).

gentlemanΜέλος
19/12/2006, 19:03:09
Γεύση από ταλμουδισμό:-

(Γκόυ σημαίνει στην κυριολεξία «άκαρδο ζώο», και είναι ο κύριος χαρακτηρισμός των Ιουδαίων για τους μη-Ιουδαίους.)

5.«Κάθε γκόυ που μελετά το Ταλμούδ και κάθε Ιουδαίος που βοηθά σε αυτό, πρέπει να πεθάνουν»
Σανεντρίν, 59α. Αμπόντα Ζόρα, 8-6, Σζαγκίγκα, 13.

6.«Το να μεταβιβάζεις οτιδήποτε σε ένα γκόυ γύρω από τις θρησκευτικές μας σχέσεις θα ήταν ισοδύναμο με τον φόνο όλων των Ιουδαίων, διότι εάν τα γκοϋιμ (σ.τ.μ. πληθυντικός του γκόυ) εγνώριζαν το τι διδάσκουμε γι’ αυτά θα μας εφόνευαν ανοιχτά»
Λίμπρ Ναταβίντ 37.

7.«Εάν ένας Ιουδαίος κληθεί για να ερμηνεύσει οποιοδήποτε μέρος των Ραββινικών βιβλίων, οφείλει να δώσει μόνο μια ψεύτικη ερμηνεία. Οποιοσδήποτε παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, θα θανατωθεί»
Λιμπρ Νταβίντ 37.

8.«Ενας Ιουδαίος οφείλει και πρέπει να πάρει ψεύτικο όρκο όταν οι γκοϋιμ τον ερωτήσουν εάν τα βιβλία μας περιέχουν οτιδήποτε εναντίον τους»
Σζααλόθ Ουτσζαμπότ, το βιβλίο του Ζορ Ντιά 17.

9.«Οι Ιουδαίοι είναι ανθρώπινα όντα, αλλά τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου δεν είναι ανθρώπινα όντα, μα κτήνη (σ.τ.μ. δηλαδή γκοϋιμ)»
Μπαμπά Μέκα 11,6

10.«Οταν ο Μεσσίας έλθει κάθε Ιουδαίος θα έχει 2.800 σκλάβους»
Σιμέου Χάνταρσεν, ακολ. 56-D

11.«Αμέσως μόλις φτάσει ο Μεσσίας θα αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς. Θα καταστρέψει την Ρώμη (σ.τ.μ. αυτή η πόλις ήταν τον καιρό που εγράφησαν τα βιβλία του Ταλμούδ το σύμβολο του αντι - Ιουδαϊσμού) και θα την μετατρέψει σε έρημο. Αγκάθια και αγριόχορτα θα φυτρώσουν στο παλάτι του Πάπα. Μετά θα ξεκινήσει (ο Μεσσίας) έναν ανηλεή πόλεμο κατά των μη - Ιουδαίων και θα υπερισχύσει. Θα τους σφαγιάσει κατά μάζες, θα σκοτώσει τους βασιλείς τους και θα ερημώσει όλη των Ρωμαϊκή γη. Θα πει στους Ιουδαίους: «Είμαι ο Μεσσίας Βασιλέας για τον οποίο περιμένατε. Αρπάξτε το ασήμι και το χρυσάφι από τους γκοϋιμ»»
Ιωσίας 60, 6. Ραββίνος Αμπτρμπάνελ στον Δανιήλ, 7, 13.

12.«Ενας Ιουδαίος μπορεί να κάνει σε μια μη - Ιουδαία ότι επιθυμεί ο ίδιος. Μπορεί να την μεταχειρισθεί όπως μεταχειρίζεται ένα κομμάτι κρέατος»
Νανταρίν, 20, Β’ Σχουντεχάν Αρούχ, Τσοσζέν Χαμισζπάτ 348.

13.«Οταν πηγαίνεις εις τον πόλεμο (σ.τ.μ. εννοείται της μη – Ιουδαϊκής χώρας, της οποίας ο Ιουδαίος είναι υπήκοος) να μην πηγαίνεις ως ο πρώτος, αλλά ως ο τελευταίος, ούτως ώστε να μπορεί να γυρίσεις ως ο πρώτος. Πέντε πράγματα έχει η Χαναάν συμβουλεύσει τους γιούς της: «Αγαπάτε ο ένας τον άλλον, Αγαπάτε τη διαρπαγή, μισείτε τους αφέντες σας και μην λέτε ποτέ την αλήθεια»
Πεσαχίμ, F 113 Β.

14.«Όλη η περιουσία όλων των άλλων εθνών ανήκει στο Ιουδαϊκό έθνος το οποίο, συνεπώς είναι δικαίωμά του να την αρπάζει δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό. Ένας Ορθόδοξος Ιουδαίος δεν δεσμέυεται να ακολουθεί τις αρχές της ηθικής απέναντι στους ανθρώπους των άλλων φυλών. Μπορεί να ενεργεί αντίθετα στην ηθική, εάν αυτό είναι επωφελές για τον ίδιο ή για τους Ιουδαίους γενικώς»
Σχουλχάν Αρούχ, Τσοσζέν Χαμισζπάτ 348.

15.«Όλα τα τάματα, όρκοι, υποσχέσεις, δεσμεύσεις και ένορκες δηλώσεις που ξεκινούν από αυτήν την ίδια ημέρα (σ.τ.μ. 17η Σεπτεμβρίου, η αρχή του Ιουδαϊκού νέου έτους) της συμφιλιώσεως έως την επομένη ημέρα της συμφιλιώσεως, προτιθέμεθα να τάξουμε, υποσχεθούμε, ορκισθούμε και δεσμεύσουμε τους εαυτούς μας να εκπληρώσουμε, μετανοούμενοι των πατέρων. ας τα αφήσουμε να ανομηθούν, απαλλαχθούν, αφανισθούν, καταργηθούν, ανάξια, ασήμαντα (οι όρκοι, υποσχέσεις κλπ). Τα τάματά μας δεν θα είναι τάματα και οι όρκοι μας δεν θα είναι όρκοι στο παραμικρό»
Σχουλχάν Αρούχ, Έκδοσης Ι, 136.

16.«Οτιδήποτε ένας Ιουδαίος χρειάζεται για την εκκλησιαστική του ιεροτελεστία, κανένας γκόυ δεν επιτρέπεται να παράγει, αλλά μόνον ένας Ιουδαίος, διότι αυτό πρέπει να παραχθεί από ανθρώπινα όντα και ο Ιουδαίος δεν επιτρέπεται να λογαριάζει τους Γκοϋιμ ως ανθρώπινα όντα»
Σχουντχάν Αρούχ, Οράμ Χαϊμ 14, 20, 33, 39. Τζεμπομόθ Ταλμούδ 61.»

Dare To Dream

velialΜέλος
20/12/2006, 02:30:41

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

MarteΜέλος
20/12/2006, 02:52:24

ΚιρκηΜέλος
20/12/2006, 18:03:55
Γεματο γλυκα και αγαπη!

Αλλα σε αυτο

quote:
Οταν πηγαίνεις εις τον πόλεμο να μην πηγαίνεις ως ο πρώτος, αλλά ως ο τελευταίος, ούτως ώστε να μπορεί να γυρίσεις ως ο πρώτος

δεν θα διαφωνησω...

MarteΜέλος
20/12/2006, 18:25:47
Μη μασας φίλη μου Κίρκη. Σε κάτι τέτοια ψεύδη στηρίχτηκαν και οι ναζί για την προπαγάνδα τους στο μεσοπόλεμο με τα γνωστά επακόλουθα....

23/12/2006, 00:14:12
Φίλοι μου , αν ρίξουμε μιά ματιά στο πως αντιμετωπίζονται στίς μέρες μας οι Παλαιστίνιοι από τους Εβραίους , θα δούμε ότι αυτά που παραθέτει από το Ταλμούδ ο φίλος gentleman , δεν είναι και τόσο εξωπραγματικά .
Μήπως το "Ες έδαφος φέρειν" της παλαιάς διαθήκης , δεν εφαρμόζεται σήμερα στις πόλεις και τα χωριά των Παλαιστινίων από τις μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ;
Μετα λύπης μου φίλοι μου διαπιστώνω οτι η μεγαλύτερη προπαγάνδα υπέρ του ναζισμού και της αναβίωσίς του γίνεται από τις πράξεις των ιδίων των Εβραίων .
ChastityΜέλος
25/12/2006, 16:48:31
Φίλε μου Sesostris, είναι το ίδιο με τους χριστιανούς που περισσότερο αναφέρουν τον διάβολο, παρά τον Ιησού. Έχουν αναφερθεί στον διάβολο με τέτοιες λεπτομέρειες που σίγουρα δεν θα χρειαστεί να αποτανθείς σε λάτρη του διαβόλου για να μάθεις γι' αυτόν. Στο Malleus maleficarum μάθαμε για τις τεχνικές των μεσαιωνικών τελετουργικών μαγείας από ένα χριστιανικό βιβλίο ενάντια της μαγείας! Δηλαδή αντί να βρουν τρόπο να καταδιώξουν αλλιώς τις τελετές μαγείας, στην ουσία τις διαφήμιζαν! Κορυφαίο...

Lux e tenebris