- ΑΝΑΛΗΨΗ: Αλήθεια ή πλάνη; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Για να πω την αλήθεια δεν έχω προλάβει να διαβάσω τα προηγούμενα ποστ με όλη την προσοχή που τους αρμόζει, αλλά βρήκα πολύ διαφωτιστικά το απόσπασμα του Saint Yves dΆ Alveydre για την ψυχή από την pyramid και το παρακάτω από την Βάσω:
quote:
Μέσα στην ζωή, όχι έξω από αυτήν! ΄Όχι απόδραση, αλλά συνειδητοποίηση. ΄Όχι σωτηρία, αλλά γνώση.
Δεν υπάρχει νομίζω λόγος να τα σχολιάσω.![]()
Από την άλλη θα ήθελα να κάνω μια αρχή και να σχολιάσω με μεγάλη συντομία για την ώρα τα περί Joshua Stone.
Προσπάθησα να διαβάσω μερικά πράγματα για να καταλάβω περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Βρήκα για παράδειγμα μια λίστα από διδασκάλους που αναφέρονται στο σύστημα του.
GOD, Christ, The Holy Spirit, Melchizedek, The Mahatma, Archangel Metatron, The Office of the Ein Soph, The Office of The Divine Mother, The Office of The Christ, Lord Buddha, Lord Maitreya, Sananda, Melchior, Vywamus, Mother Mary, Kwan Yin, Isis, Kuthumi, Mother Earth, Helios and Vesta, Archangels Gabriel and Hope, Archangels Michael and Faith, Archangels Jophiel and Christine, Paul the Venetian, Lord/ Lady of Arcturus and The Arcturians, The Ashtar Command, Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races, Archangelic Councils, Councils of The Elohim, White Time Masters, Elohim Ecstasy, Intergalactic Federation of Planets, Lady Venus and Sanat Kumara, Saint Germain and Lady Portia, Pallas Athena, Allah Gobi, The Chohans of the Seven Rays, Djwhal Khul, Angel of Bliss, Archangels of The Twelve Rays, Archangels of The Cosmic Rays and the Cosmic and Planetary Hierarchy!
Καταλαβαίνω πως πρόκειται για ένα υπερ-συνθετικό σύστημα. Αυτό από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα κακό αλλά για μένα είναι ανασταλτικό.
Ερωτώ όμως.
Υπάρχει παράδοση στον εσωτερισμό;
Και αν ναι πόσο σημαντική είναι ή θα πρέπει να είναι;
Γιατί ρωτάω. Γιατί τα παραπάνω δεν μου φαίνονται και τόσο παραδοσιακά (αναφέρομαι ιδιαίτερα στα κόκκινα). Ας μου εξηγήσει κάποιος το τι είναι η Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races (εδώ θα προσπαθήσω να μην γελάσω). Και θα μου πει κάποιος "μα τι μας λες τώρα, τι σχέση έχει η παράδοση με τα παραπάνω;"
Για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο με το οποίο κρίνω μια καινούργια διδασκαλία-προσέγγιση. Ίσως να κάνω και λάθος αλλά για την ώρα θα επιμείνω στην άποψη μου.
Για τα άλλα συμφωνώ με τα γραφόμενα της pyramid παραπάνω.

Καλέ μου A.Kircher, παράδοση στον εσωτερισμό; Χμ... Εξαρτάται ποιος απαντάει. Αν ρωτήσεις τους θεοσοφιστές, οι οποίοι απ' ό,τι έχω καταλάβει επιθυμούν να μονοπωλήσουν το όνομα "εσωτερισμός", η παράδοση είναι βασικά τα κείμενα της Μπλαβάτσκυ και της Μπέιλυ. Πρόκειται για μια αυτοαναφορική παράδοση, αφού ως μύστες ορίζονται μόνο όσοι συμφωνούν με τους προλαλήσαντες. Σε ερώτησή μου προς επιφανή εσωτεριστή "πώς θα έλθει η καινοτομία;" δεν θυμάμαι αν έλαβα απάντηση. Ίσως η pyramid που ήταν παρούσα στη συζήτηση να θυμάται κάτι περισσότερο.
Αν πάλι ρωτήσεις έναν Γνωστικιστή, θα σου πει ότι παράδοση είναι τα βιβλία του samael aun weor (αν τον γράφω σωστά). Αν ρωτήσεις έναν Εβραίο, έναν Χριστιανό, έναν Μωαμεθανό... ξέρεις τώρα.
Νομίζω πως αυτό που βασικά ρωτάς είναι αν έχει προφητευθεί κάτι ανάλογο της Ανάληψης σε παλιότερες γραφές. Λοιπόν, φίλε μου, πραγματικά δεν έχω ιδέα. Και παρακαλώ πολύ, αν έχει κάποιος, να μας διαφωτίσει γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικό ερώτημα.
Στην τύχη πιάνω μια εκτύπωση που αφορά απ’ ό,τι βλέπω τη δεύτερη τάση. Είναι από το www.heartlights.org/mawuvia.html (ημ/νία δημοσίευσης 7-1-2003) και μεταφράζω:
«Ο πλανήτης Mawuvia δημιουργήθηκε ως ‘πρωτότυπο’ της Γης
Ήταν ένας πολύ ωραίος πλανήτης, πολύ μικρότερος από τη Γη. Μόλις δημιουργήθηκε ο πλανήτης, απευθύνθηκε πρόσκληση προς ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής να προσφερθούν εθελοντικά να κατοικήσουν τον πλανήτη λαμβάνοντας τη μορφή Όντων της 3ης Διάστασης. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί πόσο καιρό θα τους έπαιρνε να ανεβάσουν τη δόνησή τους στην 5η Διάσταση (ακούγεται οικείο;)
Χιλιάδες μορφές ζωής προσφέρθηκαν ως εθελοντές. Σεραφείμ, Ελωχίμ, Αρχάγγελοι, Άγγελοι και μορφές ζωής από άλλους πλανήτες θέλησαν να συμμετέχουν.(…)
Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του πειράματος της Mawuvia και του πειράματος της Γης είναι ότι εκείνοι που επέλεξαν να συμμετέχουν στο πρώτο πείραμα είχαν μνήμη του ποιοι ήταν. Δεν υπήρχε πέπλο. (…)
Χωρίς το πέπλο της λήθης πολλοί από τους κατοίκους της Mawuvia αναλήφθηκαν πολύ γρήγορα από την υλική σε ενεργειακές μορφές. Ωστόσο, μολονότι κάποιοι εκλέπτυναν τη δόνησή τους τόσο ώστε να λάβουν τη μορφή της καθαρής ενέργειας, είχαν ακόμη προκλήσεις του Εγώ από την 3η Διάσταση να ξεπεράσουν. Έτσι, δημιουργήθηκε τελικά μια μεγάλη πρόκληση που οδήγησε στην απροσδόκητη καταστροφή του πλανήτη.
1.000 από εκείνους που συμμετείχαν στο πείραμα προσφέρθηκαν να κατέλθουν ξανά και να συμμετάσχουν στο μεγάλο πείραμα της Γης. Αυτή τη φορά στο Σχέδιο είχαν γίνει δύο μεγάλες τροποποιήσεις:
1) Δημιουργήθηκε ένα πέπλο που γινόταν διαπερατό μόνο όταν οι συμμετέχοντες εκλέπτυναν τη δόνησή τους μέσω της Αγάπης. Αυτό σήμαινε ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θυμόταν την πραγματική του προέλευση.
2) Ο πλανήτης θα ήταν ο πρώτος και μοναδικός πλανήτης όπου ΟΛΟΙ οι κάτοικοι θα είχαν «ελεύθερη επιλογή».
Ένα από τα Όντα Φωτός των Ανώτερων Διαστάσεων που συμμετείχαν στο πείραμα της Mawuvia επέλεξε να μη συμμετάσχει στο πείραμα της Γης. Επέλεξε να συμμετάσχει στο Σχέδιο από τις ανώτερες διαστάσεις. Στη Mawuvia ήταν γνωστός ως Nirih. Μια «προέκταση» (όψη/ουσία) του Nirih ανέλαβε να εργαστεί με τον Sananda και πολλά άλλα Όντα Φωτός, να ενσαρκωθεί και να απενσαρκωθεί από άλλους πλανήτες κα πραγματικότητες. Όσοι έχετε αναλάβει να εργαστείτε με αυτή την «προέκταση» του Nirih, τον γνωρίζετε ως Ashtar και είστε μέλη της Ashtar Command.
Όσοι είχαν συμμετάσχει στο πείραμα της Mawuvia και επέλεξαν να κατέλθουν στη Γη είναι μέλη του Mawuvian Council of Divine Light. Αυτά τα πολύ ιδιαίτερα Όντα Φωτός έχουν δύο κύριους ρόλους να παίξουν στη διαδικασία προς την Ανάληψη της Γης:
1) Να βοηθήσουν τους άλλους στη Μεταπνευματική Αφύπνισή τους στη Θεϊκή τους Προέλευση.
2) Να ενεργήσουν ως Φάροι Φωτός για όλους τους άλλους πλανήτες που εργάζονται για τη δική τους Ανάληψη.
Ακόμα κι όταν η Γη αναληφθεί στην 5η Διάσταση, θα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη. Τα μέλη του Mawuvian Council of Divine Light έχουν ήδη αναλάβει να παραμείνουν στη Γη της 5ης Διάστασης και να συνεχίσουν την εργασία τους σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο πλανήτη».
Σταματώ εδώ προς το παρόν.
Να σημειώσω μόνο ότι το εκπληκτικό (για την προσωπική μου αισθητική) ποίημα που αφιέρωσα στη Βάσω πιο πάνω προέρχεται από ένα από αυτά τα sites περί ανάληψης. Ίσως λοιπόν δεν έχουν χαθεί όλα. Stay tuned.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.
Το ερώτημα της παράδοσης με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό όπως φαντάζομαι και άλλους. Και σίγουρα έχεις δίκιο ότι η απάντηση μπορεί να είναι πολύ υποκειμενική, ανάλογα με το ποιό σύστημα ακολουθεί κάποιος η ποιό "μιλάει" στην καρδιά του.
Και βέβαια το ερώτημα σου "πώς θα έλθει η καινοτομία;" είναι καίριο. Υπάρχει άραγε δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα και κατά πόσο αυτός ο δογματισμός αναστέλει το πραγματικό έργο;
Το θέμα μας όμως εδώ είναι άλλο.
Ο λόγος που ανέφερα την παράδοση όπως και αν αυτή ορίζεται ήταν για να έχω κάποιο σημείο αναφοράς στην προσπάθεια μου να κατανοήσω μια νέα διδασκαλία-προσέγγιση σχετικά με την ανάληψη όπως αυτή του Joshua Stone που αναφέρθηκε παραπάνω.
Να κάνω λοιπόν πιο σαφή κάποια στοιχεία τα οποία μου ξένισαν στην παραπάνω θεώρηση.
Μία από τις πιο βασικές όψεις της εσωτερικής παράδοσης είναι και η μύηση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή δεν αγοράζεται ούτε χαρίζεται αλλά κερδίζεται.
Δεν θέλω όμως να μακρηγορήσω για την ώρα (αν και ούτως ή άλλως θα μου βγει κατεβατό) προσπαθώντας να ορίσω τα χαρακτηριστικά της μύησης όπως αυτή "παραδοσιακά" και πάλι εννοείται από τον εσωτερισμό, αλλά το σύστημα του Stone δεν μου φαίνεται να την εμπεριέχει. Το σύστημα του stone παρουσιάζει το έργο της φώτησης ως κάτι αρκετά εύκολο και επιτευκτό από τον καθένα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν προυποθέσεις και στοιχεία διαλογής, είναι για τον καθένα. Και είναι και τέλειο!
Αυτή η ευκολία με την οποία παρουσιάζονται τα πράγματα μου δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του παραπάνω συστήματος.
There is no faster or more accelerated Spiritual Path to achieving your 12 to 22 levels of initiation and Lightbody than attending the inner and outer I AM University.
http://www.iamuniversity.ch/The-Integrated-Ascension-Teachings
The study, integration and application of this basic inner and outer plane curriculum will give you the inner and outer plane training you need to achieve your seven, 12 and 22 levels of initiation and Lightbody in an integrated and balanced way!
http://www.iamuniversity.ch/The-Integrated-Ascension-Teachings
Από τα λίγα που διάβασα, και συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, δεν βλέπω επίσης καμία αναφορά στην έννοια της ηθικής και πνευματικής προσωπικότητας ως την απόλυτη θεμελίωση του επίπονου ατομικού έργου αλλά ένα "λυσάρι" εύκολου περάσματος από το ένα "επίπεδο" στο άλλο. Για μένα αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα.....
The I AM University is the premier training facility on Planet Earth for realizing your ascension, your 12-22 levels of initiation and light body, enlightenment, consciousness development, Self and God Realization. It is the rocketship and lightbeam to becoming a fully realized Integrated Ascended Master on Earth in this lifetime! Enrollment does not include curriculum materials!
Price:
EUR144.00 (excl. VAT)
EUR172.80 (incl. VAT)
χμ........και ξανά....χμ......
ΥΓ. Τα σχετικά με τον πλανήτη Mawuvia δεν πρόλαβα να τα κοιτάξω. Και έχεις δίκιο για το ποιήμα!

Edited by - A. Kircher on 06/06/2007 04:38:30
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ,πολυ ωραια τα λες τελευταια ο αερας της Ιταλιας σιγουρα σου κανει καλο,αληθεια σε ποια πολη ζεις?
Καλη μου Spirit,
Τώρα ζω μεταξύ Φλωρεντίας και Βενετίας. Είναι δυο μήνες που άφησα την δουλειά του γραφείου, (συνεχίζω έξω) μα καθημερινά κάνω το λιγότερο 200 χιλ με το αυτοκίνητο. Βρίσκω πάντα το χρόνο να ταξιδεύω μέσα από βουνά και όμορφες πεδιάδες, και δεν χάνομαι όπως συνέβαινε παλαιοτέρα μιας και έχω εγκαταστήσει ΝΑΒΙΓΚΕΤΟΡ προγραμματισμένο να βρίσκει καινούργιες διαδρομές.
Αν ποτέ κατεβείς Ελλάδα μέσο Ιταλίας, κερνάω καπουτσίνο.
quote:
Πόσο πολύ σ’ ευχαριστώ Πλάτωνα!
Πόσο πολύ!!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ Δάσκαλε!!! Που νιώθεις τις στιγμές που γινόμαστε απλά Άνθρωποι!! Και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε τόσο ο ένας, τον άλλον.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλη μου ρωρ,
Και εγω σε ευχαριστώ για τα όμορφα που άφησες εδώ μέσα.
Δεν ξέρω αν (το δάσκαλε είναι για μένα), μα είμαι απλά άνθρωπος που μαθαίνει.
Δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεσαι με όσα αναφέρουν οι φίλοι (περί ΣΤΟΝΕ και αναλήψεως), έχω πάντως την εντύπωση από όσα έγραψες, πως είσαι ειλικρινης και άριστος άνθρωπος.
Στους περισσότερους, η αυτογνωσία, βιώνεται σε βρεφικό στάδιο. Προσωπικά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, όχι γιατί είχα ιδιαίτερα προβλήματα, μα γιατί έβλεπα το αδιέξοδο, μιας επιφανειακής ζωής. Και αισθανομαι ακόμα έφηβος.
Έχω διαβάσει αρκετά στη ζωή μου, μα όπως γράφεις και εσύ, δεν θυμάμαι πλέον τίποτα από τις (διδασκαλίες).
Υπάρχει αυτή η εντατικοτητα στη ζωή, στην οποία η κάθε έλξη της επιθυμίας με τις αντιφάσεις που δημιουργούνται, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Η ίδια εντατικοτητα, κοιτάζει ακατάπαυστα σε κάθε τοίχο που ο νους/εαυτος/εγω ορθώνει, έτσι μόνο δεν υπάρχει χωριστικοτητα.
Γιατί?
Γιατι ειδε/γνωρισε, πως όταν υψωθεί, αυτή η χωριστικοτητα γίνεται περιοριστική κίνηση μέσα, δυναμώνει σαν ενέργεια (θλίψη, επιθυμία), και είναι η κίνηση του ΝΟΥ/ΧΡΟΝΟΥ, αυτή που δημιουργήθηκε, αυτή είναι (συγκρουόμενη), και αυτή χρειάζεται να κατανοήσουμε...
Η κίνηση του ΟΛΟΥ που δεν έχει αρχή και τέλος, πολύ σωστά γράφεις, βιώνεται, και θέλει μια στιγμή, (αν είσαι (τυχερος/αγνος), σε αγκαλιάζει, σαν να ανοίγονται οι ουρανοί) δεν χρειάζονται ούτε σεμινάρια, ούτε μυήσεις, μα και τόσα εύρο, σε βιβλία και σε τσέπες επιτηδείων.
Μην χάνεις τον περίπατο, ότι και αν πουν, αν αγαπάς, φτάνει και περισσεύει... για όλους.
Πλάτωνας
quote:
Δεν ξέρω αν (το δάσκαλε είναι για μένα), μα είμαι απλά άνθρωπος που μαθαίνει
Nαι, Πλάτωνα, για σένα το είπα! Το ότι δεν είσαι «δηλωμένος» δάσκαλος, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Γιατί σε συγκεκριμένη στιγμή μου έδωσες, αυτό που έπρεπε να λάβω, μέσα από έναν Ανθρωπο-Δάσκαλο!!
quote:
Δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεσαι με όσα αναφέρουν οι φίλοι (περί ΣΤΟΝΕ και αναλήψεως)
Περί ΣΤΟΝΕ καμία αντίληψη (???), περί αναλήψεως την μέγιστη!
quote:
Μην χάνεις τον περίπατο, ότι και αν πουν, αν αγαπάς, φτάνει και περισσεύει... για όλους
Γι’ αυτό σε ευχαρίστησα! Γι’ αυτό και μόνό…΄Όχι ότι δεν το ξέρω, αλλά να που χρειάζεται ο Ανθρωπος ε?
Αγαπημένη μου Χριστίνα, όπως σου έγραψα, την αφιέρωση δεν την κατάλαβα, λόγω γλώσσας.
Ελπίζω σύντομα να γίνει. Ευχαριστώ πάντως για ότι ένιωσα από αυτήν…
μα όμως....σύμπτωση? Που ήρθε ακριβώς τώρα?
και να που βρέθηκε κάποιος (![]()
![]()
) να το μεταφράσει για μένα. Θεωρώ ότι μπορώ να το βάλω εδώ, για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν αγγλικά. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα! Και για το ποίημα και για την μετάφραση..."Βλέπεις" μήπως πόσο το νιώθω αυτό???
Έλα, εσύ που αγγίζεις το βάθος της ψυχής μου
Ας κάνουμε μαζί το άλμα, αγαπημένη.
Ν' αφήσουμε το πετάλι μέσα στο χώρο και τον χρόνο
Με χαρά και γέλιο ν' αγκαλιάσουμε το φεγγάρι
Να φτιάξουμε με πεφταστέρια νέα σχήματα
Να γλιστρήσουμε στη γυαλάδα των γαλαξιακών ακτινών
Να χορέψουμε και να πηδήξουμε πάνω από πλανήτες
Να ψάξουμε για τα κατώφλια των συμπάντων
Να δημιουργήσουμε χρυσά ουράνια τόξα με την αφύπνισή μας
Με όλους τους τρόπους Πάντα
Στην αιωνιότητα
Και πέρα απ' αυτήν και πέρα
Πιο ελαφριές και ανάριες.
Ονειρευτήκαμε πολύ
Μα ονειρευτήκαμε όμορφα
Εσύ κι εγώ.
Sandy Stevenson
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!
με αγάπη
Βάσω
Η προέλευση του "φωτεινού σώματος" απαντάται στα γνωστικά κείμενα από τον 1ο κιόλας αιώνα. Ωστόσο, υπάρχουν συναφείς τεκμηριώσεις, θεωρίες και πρακτικές σε ήδη παλιότερα κινεζικά, μογγολικά, θιβετανικά και ινδικά κείμενα. Στο "τσι κουνγκ" ή κινεζική εσωτερική αλχημεία, οι συναφείς πρακτικές αποσκοπούν στη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός σώματος λεπτής αστρικής και αιθερικής ύλης/ενέργειας που είναι ικανό να υπάρξει ανεξάρτητα από το υλικό. Το φωτεινό σώμα θεωρείται επίσης ότι μπορεί να ενσταλάξει στο υλικό αρκετή ενέργεια ώστε να το κάνει πιο λεπτό και "αιθερικό". Αυτή η "αιθεροποίηση" λέγεται ότι καθιστά το υλικό σώμα ικανό να αποϋλοποιηθεί κατά τον θάνατο. Ο Ενώχ, ο Ιεζεκιήλ, η ανάληψη του Ιησού, της Παρθένου Μαρίας, του Μωάμεθ με το άλογό του αναφέρονται συχνά στη Δύση ως παραδείγματα αυτής της μορφής αποϋλοποίησης.
Βλ. και http://www.hermetic.com/stavish/essays/bodylight.html
ΣΑΜΑΝΟΣ
Στο κείμενο αυτό λοιπόν γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά στο βιβλίο “The Doctrine of the Subtle Body in the Western Tradition” (σε ελεύθερη απόδοση «Η θεωρία του Αιθέριου Σώματος στη Δυτική Παράδοση») του GRS Mead. Σε αυτό το βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε υλικό από τη γνωστική και τη χριστιανική παράδοση, εγείρεται το ερώτημα αν η ανάληψη αφορά το υλικό σώμα ή μόνο το πνευματικό. Φαίνεται πως κατά τους αιώνες, η αντίληψη για το θέμα έχει αλλάξει και μολονότι, στο χριστιανικό πλαίσιο, ήταν αποδεκτή αρχικά μόνο η πνευματική ανάληψη, με την πάροδο του χρόνου έγινε αποδεκτή και η ανάληψη με το υλικό σώμα.
Αναφέρεται μάλιστα η πίστη ότι ο Ιησούς και ο Ηλίας είχαν το ίδιο σώμα. Μόνο που το σώμα τους αυτό μπορούσε να υπερβεί τους περιορισμούς της ύλης, σαν να ήταν φτιαγμένο από μια πεμπτουσία. Το γεγονός ότι ο Ηλίας αναλήφθηκε μέσα σε ένα άρμα φωτός, μας παραπέμπει στο Μέρκαμπα που συζητήθηκε παραπάνω.
Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά σε μια Ashcroft-Nowicki η οποία μιλάει για τη δημιουργία του φωτεινού σώματος με έναν μαγικό (κυριολεκτικά) τρόπο, στηριζόμενη σε παλιότερες παραδόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται το φωτεινό σώμα σαν ένα κέλυφος ή ένα όχημα ή ένα ομοίωμα (“cowan”), το οποίο έρχεται να πληρώσει η συνειδητότητα και η βούληση του ανθρώπου-δημιουργού.
Είναι ίσως σημαντικό να δει κανείς τις παραινέσεις που συνοδεύουν την τεχνική. Επειδή –λέει- αυτό το φωτεινό κέλυφος αρχίζει να αποκτά ατομική συνείδηση σε κάποιο σημείο και αναζητά την ελευθερία του και προκειμένου να μην το καταλάβουν οι «σκοτεινές δυνάμεις» και στραφούν εναντίον του δημιουργού του και των κοντινών του προσώπων, είναι σημαντικό ο άνθρωπος να θυμίσει σε αυτό το σώμα «ποιος είναι το αφεντικό». Αν μείνει ανεξέλεγκτο, το φωτεινό αυτό σώμα μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε αυτό που η κλινική ψυχιατρική θα αποκαλούσε «σχιζοειδή συμπεριφορά».
Γίνεται, τέλος, αναφορά σε παραδόσεις της Ανατολής, σύμφωνα με τις οποίες το φωτεινό σώμα υπερτερεί του υλικού κόσμου και μπορεί με την κατάλληλη καθοδήγηση να επιδράσει στο υλικό σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται η «αιθεροποίηση» του υλικού σώματος, η βελτίωση της υγείας, η μακροζωία καθώς και μια «ψυχική μετάλλαξη» που επιτρέπει την ενεργοποίηση ψυχικών ικανοτήτων και δυνάμεων (τηλεπάθεια, ενόραση κτλ) ιδίως με ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει δεσμός αίματος.
Έτσι λύθηκαν κάπως οι απορίες μας για το τι αναφέρει η παράδοση σχετικά με το φωτεινό σώμα. Ευχαριστούμε πολύ ΣΑΜΑΝΕ!!!! ![]()
Edited by - Unseen on 06/06/2007 21:28:15
Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο σε κάποιες θέσεις του A.Kircher:
quote:Μα… έχω την εντύπωση πως το βασικό δομικό υλικό των περισσότερων εσωτερικών και θρησκευτικών συστημάτων ΕΙΝΑΙ ο δογματισμός. Αν τώρα αναστέλλει το πραγματικό έργο… τι να σου πω. Οι θεοσοφιστές λένε πως είναι επιτακτική ανάγκη να μιλήσουμε όλοι επιτέλους την ίδια γλώσσα, αλλά εννοούν ότι θέλουν όλοι να μιλήσουμε τη δική τους! Το ίδιο και κάθε άλλη «σχολή»…
Υπάρχει άραγε δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα και κατά πόσο αυτός ο δογματισμός αναστέλει το πραγματικό έργο;
quote:Νομίζω ότι η μύηση λαμβάνεται όταν ο μυούμενος είναι «έτοιμος». Στη Δύση τεκμαίρουμε ότι είναι έτοιμος όταν δηλώσει τη βούληση να λάβει τη μύηση και να «θυσιάσει» ίσως κάτι προκειμένου να τη λάβει – συνήθως χρήμα και χρόνο.
Μία από τις πιο βασικές όψεις της εσωτερικής παράδοσης είναι και η μύηση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή δεν αγοράζεται ούτε χαρίζεται αλλά κερδίζεται.
quote:Πράγματι. Και πολλοί άλλοι προσφέρουν έτσι «εύκολες» λύσεις με κάποιους διαλογισμούς με αναπνοές ή με «ενεργοποίηση του αιθερικού DNA» κ.τ.ό. Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στον χώρο όμως, σκοπεύω να κάνω σύντομες παρουσιάσεις και σε μερικούς από αυτούς στην πορεία.
Από τα λίγα που διάβασα, και συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, δεν βλέπω επίσης καμία αναφορά στην έννοια της ηθικής και πνευματικής προσωπικότητας ως την απόλυτη θεμελίωση του επίπονου ατομικού έργου αλλά ένα "λυσάρι" εύκολου περάσματος από το ένα "επίπεδο" στο άλλο.
Όμως επί του παρόντος…
Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα και να καταλάβετε ποιος είναι τι, πρέπει να σας πω ότι ο Nirih-Ashtar είχε και ένα θηλυκό πολικό του, τη Lyria, η οποία – ω, τι σύμπτωση αλήθεια! – τυχαίνει να έχει ενσαρκωθεί ως το διάμεσο που παίρνει τις σχετικές επικοινωνίες και ονομάζεται Maya.
“Πολλά χρόνια πριν, η Maya σας είπε ότι προτού αναλάβετε να βοηθήσετε στη Διαδικασία Ανάληψης της τρέχουσας Γήινης Διάστασης και Πραγματικότητας, συμφωνήσατε να συνεργαστείτε στο πλαίσιο αυτών που αποκαλούμε Ομαδικά Συμβόλαια. Κάποια συμβόλαια αφορούν πολλούς από εσάς που επιλέξατε να ενσαρκωθείτε σε διάφορα σημεία του πλανήτη και εντέλει να συναντηθείτε και να αναγνωρίσετε πως υφίσταται κάποια σύνδεση μεταξύ της και πως έχετε μια αποστολή να εκτελέσετε μαζί.
Όσοι από εσάς είναι μέλη του Mawuvian Council of Divine Light έχετε συνάψει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Δεν υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 σαν εσάς σε όλο τον πλανήτη. Κάποιοι έχουν επιλέξει να αναληφθούν προτού να εκτελέσουν το ομαδικό συμβόλαιό τους. Άλλοι, εξασκώντας την ελεύθερη επιλογή τους, δεν θα θυμηθούν το ομαδικό τους συμβόλαιο γιατί στο μεταξύ θα έχουν επιλέξει διαφορετική Ατραπό.
Τα Ομαδικά Συμβόλαια είναι πολλών ειδών. Όσοι από εσάς είστε Φύλακες των Φώτων της Καρδιάς (Guardians of the Heart Lights) και μέλη της Ashtar Command, του Τάγματος του Σμαραγδένιου Αστέρα (Order of the Emerald Star), του Τάγματος του Μελχισεδέκ και των Λεγεώνων του Μιχαήλ έχετε ομαδικά συμβόλαια. Και μπορεί επίσης να υπάρχουν επιμέρους ομαδικά συμβόλαια μέσα στα ομαδικά συμβόλαια.
Πέραν των ομαδικών συμβολαίων έχετε επίσης συνάψει τα αποκαλούμενα Τριαδικά Συμβόλαια. Τα συμβόλαια αυτά, φυσικά, περιλαμβάνουν 3 συμβαλλομένους που ανέλαβαν να εκτελέσουν κάποιο έργο μαζί. Εκτός αυτού, υπάρχουν Τριαδικά Συμβόλαια που έχουν συνάψει οι ουσίες σας στις υψηλότερες δονήσεις (Διδασκάλων και Αγγέλων). Τέλος, υπάρχουν Πολλαπλά Τριαδικά Συμβόλαια, τα οποία περιλαμβάνουν πολλές τριάδες που εργάζονται μαζί για μια συγκεκριμένη αποστολή (π.χ. την Αποστολή των Φώτων της Καρδιάς).»
Στον ίδιο δικτυακό τόπο δημοσιεύονται τέσσερις διαλογισμοί που βοηθούν κάποιον να αποκτήσει εμπειρία της 4ης και της 5ης διάστασης. Δίδεται και το εξής παράδειγμα:
Στην 3η διάσταση, όταν έχει κανείς μπροστά του ένα κουτί, μπορεί να δει την πάνω και τη μπροστινή όψη του ή και λίγο από κάποια πλαϊνή.
Στην 4η διάσταση, όταν έχει κανείς μπροστά του το ίδιο κουτί, μπορεί να δει ΟΛΕΣ τις πλευρές του ταυτόχρονα, γιατί το κουτί δονείται σε υψηλότερες συχνότητες και δεν είναι πλέον στερεό.
Στην 5η διάσταση, ο παρατηρητής ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το κουτί.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Edited by - Unseen on 06/06/2007 21:53:51
Ξαφνικά αντί για εμένα βγαίνει ενας βάτραχος..
Ξανανέβασέ την και πιστεύω θα διορθωθεί.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Χε χε ποιά σε φίλησε καλέ μου allzzaro και από πρίγκηπας έγινες βάτραχος
Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε...
Το πέτυχα..

quote:
αγνοών:
προς το παρόν όμως η συμπεριφορά δεν είναι και τόσο...αντρίκια!
αγνοών, αναφέρθηκες στην ανδρεία. Μεγάλη λέξη, ακόμα και για να προσπαθήσει μόνο κανείς να σταθεί αντάξιός της.
Σου αφιερώνω το παρακάτω - αγαπημένο μου - ποίημα:
Αν μπορείς να κρατιέσαι νηφάλιος, σαν όλοι τριγύρω
τα ‘χουν χαμένα και φταίχτη σε κράζουν για τούτο…
Αν μπορείς να πιστεύεις σε σένα, σαν όλοι για σένα αμφιβάλλουν,
μα και ν’ ανέχεσαι εσύ ν’ αμφιβάλλουν για σένα…
Αν μπορείς να προσμένεις, χωρίς ν’ αποκάνεις ποτέ καρτερώντας…
Κι αν, σα σε μπλέξουνε ψεύτες, εσύ σε ψευτιές δεν ξεπέσεις…
Κι αν μισημένος, κρατείς την ψυχή σου κλεισμένη στο μίσος,
μα χωρίς και να δείχνεις ποτέ περισσή καλοσύνη
κι ουδέ παρά πολύ συνετός στις κουβέντες σου να’ σαι…
Αν μπορείς να ονειρεύεσαι, δίχως ωστόσο να γίνεις
των ονείρων σου σκλάβος ποτέ. Κι αν στοχάζεσαι πάντα,
μα χωρίς και να κάνεις τη Σκέψη σκοπό σου…
Αν μπορείς ν΄ανταμώνεις τον Θρίαμβο κ’ είτε την Ήττα
και να φέρνεσαι πάντα στους δυο κατεργάρους αυτούς ολόιδια…
Αν μπορείς, να υποστείς μιαν αλήθεια που λες, να τη βλέπεις,
διεστραμμένη απ’ αχρείους, να γίνει για βλάκες παγίδα…
Κι αν της ζωής σου το έργο, μπορείς να το βλέπεις συντρίμμια,
και να σκύβεις ξανά, να το χτίζεις ξανά, με φθαρμένα εργαλεία…
Αν μπορείς να σωριάζεις μια στοίβα τα κέρδη, το βίος σου,
και σε μια ζαριά να ρισκάρεις τα πάντα, μια κ’ έξω,
και να χάνεις, και πάλι ν’ αρχίζεις απ’ τ’ άλφα,
δίχως ποτέ μια κουβέντα να πεις για τα κέρδη που πάνε…
Αν μπορείς ν’ αναγκάσεις τα νεύρα, τους μυς, την καρδιά σου,
να δουλεύουν ακόμα για σε κι αφού σπάσουν, και αφού παραλύσουν,
κι έτσι μπορείς να κρατήσεις ακόμα, σα μέσα σου πια δεν υπάρχει
τίποτα – ξον απ’ τη θέληση που τους προστάζει: «Βαστάτε!»…
Αν, με τα πλήθη μιλώντας, φυλάξεις την πάσα αρετή σου…
Κι αν, με Ρηγάδες παρέα, δεν χάσεις το νου σου…
Κι αν ούτε εχτροί, μα ούτε φίλοι ακριβοί, να σε πλήξουν μπορούνε…
Κι αν λογαριάζεις τους πάντες, αλλά και κανέναν περίσσια…
Κι αν μπορείς να διατρέχεις στο κάθε λεφτό, που αδυσώπητο φεύγει,
όλο τον δρόμο που πρέπει να γίνεται μες στους εξήντα του χτύπους,
τότε δική σου θα’ ναι όλη η Γη, κι ότι μέσα της κλείνει,
και –τρανότερο!– τότε πια γένηκες Άντρας, παιδί μου!
Ραντγυαρ Κιπλινγκ
![]()

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Δεν υπάρχει κανένα αυτομπανάρισμα Kirch. Συνεχίζει να ασχολείται με ότι γράφουμε εδώ, και να απαντάει σε ότι γράφουμε εδώ. Bρίζοντας, λασπολογώντας και εξευτελίζοντας μέσω άλλου site. Το ίδιο είναι.
Edited by - gentleman on 17/04/2007 20:35:27
Εσύ μπορεί να αποζητάς κουβέντα με τον jbg γιατί μερικές φορές συζητά χωρίς να γελοιοποιεί τον συνομιλητή του. Μόνο που αυτό συμβαίνει μόνο σε ότι συμφωνεί με την κοσμάρα του. Ότι δεν συμφωνεί με την κοσμάρα του, ρόμπα ξεκούμπωτη. Στόχος για διασκέδαση, τα πάντα.
"Οι δικές μου θρησκευτικές πεποιθήσεις σοβαρές, όλοι οι άλλοι ρόμπες." Είναι μία μορφή μισαλλοδοξίας.
Οπότε αν θέλεις να γυρίσει, κοίτα μήπως τον επηρεάσεις να κόψει το τροπάρι του εξευτελισμού θεμάτων και ανθρώπων. Γιατί εγώ όσες φορές κι αν προσπάθησα πριν τα Χριστούγεννα να τον επηρεάσω προς το Ελληνικότερο, προς την επιφύλαξη, προς τη φιλοξενία κατά τα Αριστοτελικά πρότυπα... μια τρύπα στο νερό. Το άτομο δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν καταλαβαίνει... δεν καταλαβαίνει... δεν καταλαβαίνει τίποτα. Που λέει και το τραγούδι. Αναισθησία.
Προτείνω να γραφτείς σε όποιο άλλο forum γράφει, και να του μιλάς εκεί για τα θέματά του. Μείνε κι εδώ ταυτόχρονα εννοείται, πολλά άτομα σε εκτιμούμε εδώ μέσα.
> είμαι αντίθετος στη φίμωση και στα μπαναρίσματα, τα θεωρώ κοριτσίστικα πράγματα ...... ας κάνουν κάτι πρώτα με την παντελώς ανόητη τακτική του μπαναρίσματος και μετά θα δω τι θα κάνω
Γράψε στο innernet για ένα διάστημα να δεις τι ωραία που είναι χωρίς μπαναρίσματα. Κι άμα κάνεις σοβαρή συζήτηση φτύσε με.
Και μια απορία: όταν το κράτος βάζει κάποιον στη φυλακή, αυτά είναι "κοριτσίστικα πράγματα"; Για να καταλάβω.
Κι όταν βγει ο φυλακισμένος, περιμένουν να γίνει το alter ego του Παϊσιου;
Είναι δυνατόν να λες στα σοβαρά "σταματήστε την τακτική του μπαναρίσματος, για να σας στηρίξω;"
Τότε τι ρόλο νόμιζες έχουν οι συντονιστές; Να παρακαλάνε, να παρακαλάνε, να παρακαλάνε, μέχρι να στα κάνουν μισό μέτρο διάμετρο και να τους λυπηθείς;
Απίστευτα αψυχολόγητο σε βρίσκω φίλε μου.
Αλήθεια; Οι "ύβρεις" είναι το πρόβλημα ε; Γι αυτόν εδώ τι έχεις να πεις:
jbg:
> κι αν συνεχισεις να γαμας το τοπικ, δεν θα σου ξαναπαντησω, αλλα θα σε βρω εγω για να τα πουμε (δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο νομιζεις, κι ας παρει χρονο)
Γιατί δεν απαντάει στις "ύβρεις"; Γιατί σταματάει να γράφει για την Πεντέλη και εξαφανίζεται για κανά μήνα; Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις "ύβρεις";
Ή μήπως, λέω μήπως, επειδή του γαμάνε το topic;
Γι αυτόν εδώ τι λες αγνοών;
Απέριττος:
> Ευχαριστώ τους είρωνες, κακοπροαίρετους, λασπολόγους, φασίζοντες, ...... ειλικρινά λυπούμαι για την κατάντια του φόρουμ, γιατί στο παρελθόν είχα περάσει όμορφα και είχα πάρει πολλές πληροφορίες και απόκτησα και καλούς φίλους απο εδω... Έχετε γειά...
Γιατί δεν απαντάει άλλο στις "ύβρεις"; Δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει;
Για τον άλλο τι λες;
ombra:
> Θα σχολιάζουμε μαζί τους άλλους. Κάθε μέρα και όλη την μέρα. Θα κρατάμε και βάρδιες
> η συζήτηση με της ΚΟΤΕΣ είναι πιο ενδιαφέρουσα απ' ότι με σένα. -(Κο κοοοο κο κο κοοοοο κο κοοοο)... αα.. σου στέλνουν και χαιρετίσματα
> Το όργανο με το οποίο σκέφτονται είναι ο εγκέφαλος, κάτι που δεν διαθέτεις πια, εκφυλίστηκε με το που άρχισες να συγκρίνεσαι με άτομα που έχουν το 1/3 της ηλικίας σου. Γι' αυτό φεύγω, να μην καταντήσω σαν κι εσένα!
Γιατί φεύγει είπαμε;
Δεν μπορεί να απαντήσει και φεύγει;
Αμέτρητα άλλα άτομα έχουν διαμαρτυρηθεί για επιθέσεις, ζητώντας επεμβάσεις των συντονιστών σε πολλά topics, όπως πχ στις Προφητείες Αγίων. Όλοι οι ευαίσθητοι εδώ μαζευτήκαν ρε παιδί μου;
Αρκετά άτομα έχουν απειλήσει "θα ρθω να σε βρω". Λες να μη μπορούσαν να απαντήσουν, και γι αυτό κατέφυγαν σε απειλές;
Στο innernet, χωρίς τους δεσποτικούς συντονιστές του esoterica, θα είναι καλύτερα, έτσι δεν είναι;
Να δεις λίγο τη γλύκα. Που οδηγεί το ήθος της ζούγκλας σε ένα forum.
Ή μάλλον άνοιξε ένα δικό σου forum και κάνε το συντονιστή, να 'ρθούμε εκεί να ασκήσουμε το "δημοκρατικό μας δικαίωμα". Κι όποιον συμφωνεί μαζί σου, να τον λέμε γλείφτη. Όποιον προσπαθεί να εξευτελίσει θέματα και ανθρώπους, να τον ενθαρρύνουμε κι άλλο.
Να δεις τη γλύκα, πως είναι να σου γαμάνε το forum, και να διαμαρτύρονται κι από πάνω.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 17/04/2007 20:45:16
Αγαπητέ Γιάννη με το τοπικ που άνοιξε ο gentleman για μηχανολογικά θέματα, πιστεύω ότι έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας αναζητητής του καναπέ.
gentleman με τη σειρά σου πρέπει να παραδεχθείς τις γνώσεις και την ειδίκευση του john σε κάποια θέματα. Έπειτα είναι από τους λίγους εδώ μέσα που γράφουν επώνυμα, και αυτό δίνει τουλάχιστον σε μένα μια αίσθηση σοβαρότητας.
Ειρήνη λοιπόν. Δώστε μου τις διευθύνσεις σας να στείλω ένα κιβώτιο μπύρες στον καθένα σας για να καλμάρετε. Και τέλος λίγο χιούμορ, κι αφήστε το ποιος γάμησε πρώτος το τοπικ του αλλουνού…
Το μόνο που μπορεί να βλαφτεί στον καθένα σας είναι ο εγωισμός του. Κι ας θυμηθούμε τη φράση του Blatty ότι:
«Φεύγοντας από αυτή τη ζωή τα μόνα πράγματα που παίρνουμε μαζί μας είναι αυτά που έχουμε δώσει στους άλλους»
Ελπίζω να γίνετε και οι δυο σας λίγο πλουσιότεροι.