- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Ένα από τα αγαπημένα μου και φουλ αντιχριστιανικά φίλε Χρίστος Ελ:
Χρίστος ΈλΤώρα που έχετε κοκκινίσει από οργή με αυτές τις χριστιανικές δηλώσεις, δεν έχετε τίποτε πιο κατάλληλο να κάνετε από να βάλετε το χειρότερο αντιχριστιανικό death metal κομμάτι και να ξεδώσετε.
Κάθε φορά που το ακούω νιώθω την έλευση του Αντίχριστου.![]()
Αφιερωμένο σε όλους τους άθεους αντίχριστους του φόρουμ![]()

quote:
Παρουσιάζει ενδιαφέρον το πόσο λάγνα λατρεύεται η Nasa από τους άθεους. Σύμφωνα με τα πιο γελοία σενάρια η Nasa αν και πασχίζει να αποδείξει πως ο Χριστιανισμός είναι ψέμα, βρίσκεται ήδη σε συμφωνία με διάφορους εξωγήινους πολιτισμούς(που θεωρούν τον δικό μας ξεπερασμένο) να μην μιλήσει, και τους θερμοπαρακαλούν να μην μας καταστρέψουν. Έπειτα δεν αποκαλύπτουν τίποτα γιατί έχουν πληρωθεί από τους ιερείς, έτσι ώστε να μην καταστραφούν τα ιερατεία που ελέγχουν τις μάζες.Η βεβαίωση της εξωγήινης ύπαρξης θα είχε τρομερό αντίκτυπο, σύμφωνα με τις αθεϊστικές εκτιμήσεις οι Χριστιανοί θα αυτοκτονούσαν αν έβλεπαν τους εξωγήινους, γιατί θα καταλάβαιναν ότι ο Θεός τους δεν υπάρχει. Έπειτα οι ιερείς θα έχαναν την εξουσία τους. Μάλιστα αυτοί οι εξωγήινοι έχουν διαβεβαιώσει την Nasa πως η εξέλιξη είναι γεγονός και πως η ηλικία του σύμπαντος είναι 50 δισεκατομμύρια έτη. Τέλος, απορούν πόσο ηλίθια είναι η ανθρωπότητα που δεν κατάλαβε εδώ και 60 -70 αιώνες πως η ύπαρξη των πάντων οφείλεται στην τυφλή ύλη.
Οι άθεοι ζητούν συγγνώμη από τους εξωγήινους και τους παρακαλούν να συγχωρέσουν τους χριστιανούς, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι η νοημοσύνη, η συνείδηση και η ίδια ζωή προκύπτουν από την μάζα, την πυκνότητα, τον όγκο, το βάρος, το σχήμα ενός υλικού.
Διότι όσο περισσότερος όγκος και μάζα ηλιθιότητας συσσωρευτεί, αυτό προκαλεί μια έντονη συστολή και πίεση που σε κάποια στιγμή δεν αντέχει και εκρήγνυται, με αποτέλεσμα αυτή η ηλιθιότητα να ξεχυθεί ως το άπειρο και να γεμίσει κάθε γωνιά του σύμπαντος με το φως της.
Καταλαβαινω οτι δεν αντιλανβανεσαι τι αντικτυπο θα ειχε
μια τετοια αποκαλυψη (εαν υπαρχει).
Καλα ρε εισαι σοβαρος;
Δεν αντιλανβανεσαι τι θα γινει ( εαν παντα υπαρχει τετοιο ενδεχομενο);
Μια τετοια αποκαλυψη δεν θα εβλεπτε μονο τον Χρηστιανισμο
Εγωιστη Χρηστιανε
οποτε η Νασα δεν ενδιαφερεται για τον Χρηστινισμο.
Ο λογος που σας φενεται εσας αυτο, ειναι γιατι ειστε
Εγωιστες και νομΙζετε οτι ειστε το επικεντρο του συμπατος!!!!
Τωρα τα αλλα που γραφεις με αυτην την πεσιση ειρωνεια
φιλε μου δεχνουν οτι εχεις ξεμηνει απο επιχειρηματα
και αρχισες να Βγαζεις τα Νυχακια οπως κανει καθε
"καλος" χριστιανος στο παραληλλημα του ,οταν αντιλανβανεται
οτι δεν εχει σοβαρα επιχειρηματα για να κανει μια συζητηση.
Καλη σου ημερα λοιπον κολημενε μου Χρηστιανε...
Εσύ ειδικά ΒΡΙΘΕΙΣ από επιχειρήματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή !!!![]()
![]()
Ωπ, βλέπω ότι οι άθεοι αρχίζουν να ουρλιάζουν δυνατότερα τώρα. Και οι δαίμονες φρίττουν...(όχι εσείς αλλά αυτοί που σας εξουσιάζουν το μυαλό). Ψυχραιμία, μην τσατίζεστε με αυτές τις δηλώσεις, εντάξει είστε ελεύθεροι άνθρωποι και δεν εξουσιάζεστε από κανέναν, όχι σαν και εμάς τους χριστιανούς τα ρομποτάκια.
Αλλάζω τώρα. Που είχα μείνει;
Λοιπόν. Για τον αθεϊσμό, όλες οι εξηγήσεις προέλευσης της ζωής είναι σίγουρες και όχι απλώς πιθανές, ακόμα και αν συγκρούονται μεταξύ τους ισχύουν όλες μαζί, μια και φυσικά αντιτίθονται στην "χριστιανική ανοησία".
Παρατήρησα ότι κάποιοι φυσιολάτρες που συνασπίζονται με τους νατουραλιστές, μόνο και μόνο επειδή μισούν τον Χριστιανισμό, λένε πράγματα εντελώς ηλίθια.
Μάλιστα, έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα να λέτε πως οι Τούρκοι είναι προτιμότεροι από τους ρωμαιο-ιουδαιοχριστιανούς και πως η άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν ουσιαστικά η χαρμόσυνη άλωση του παπαδαριού.
Ούτε με το παπαδαριό είμαι, ούτε με τους Ρωμαίους, αρκεί όμως να σκεφτείτε ένα πράγμα. Όσο και αν λέτε πως πολεμήθηκε η "ελληνική θρησκεία" από τον ιουδαιοχριστιανισμό(που πράγματι έγινε σε κάποιο βαθμό), ο ιουδαιοχριστιανισμός είναι και αυτός που παράλληλα την διέσωσε και δέχτηκε έναν συγκρητισμό πέρα από τα όρια που θα επέτρεπε ο απόστολος Παύλος.
Τέλος πάντων, δηλαδή οι γενίτσαροι είναι κύριοι. Χάρη στα 400 χρόνια σκλαβιάς καταφέραμε να αποσύρουμε τις ιουδαιοχριστιανικές τάσεις και να ενστερνιστούμε τον ύψιστο τρόπο του φιλοσοφείν. Τσιγαράκι, τσιμπούκι, καφενείο, μπεγκλέρι, σκυλάδικα, μαύρισμα, κουλή προφορά της ελληνικής γλώσσας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ Δηλαδή μην πολυλογούμε ο Χριστιανισμός είναι αυτός που κατέστρεψε τον ελληνικό τρόπο ζωής, ενώ ο Τούρκικος μας πρόσφερε ένα χέρι βοηθείας ενάντια στους μιερούς Χριστιανούς. Ζήτω οι Οθωμανοί απελευθερωτές! Γεια σου Κεμάλ με τους Μογγόλους σου!
Να υποθέσω πως και εικόνες σαν και αυτές βρίσκονται μέσα στα δωμάτια σας και σας προκαλούν ηδονή

quote:
Και τώρα κάτι άλλο, μια μικρή παρένθεση.Παρατήρησα ότι κάποιοι φυσιολάτρες που συνασπίζονται με τους νατουραλιστές, μόνο και μόνο επειδή μισούν τον Χριστιανισμό, λένε πράγματα εντελώς ηλίθια.
Μάλιστα, έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα να λέτε πως οι Τούρκοι είναι προτιμότεροι από τους ρωμαιο-ιουδαιοχριστιανούς και πως η άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν ουσιαστικά η χαρμόσυνη άλωση του παπαδαριού.
Ούτε με το παπαδαριό είμαι, ούτε με τους Ρωμαίους, αρκεί όμως να σκεφτείτε ένα πράγμα. Όσο και αν λέτε πως πολεμήθηκε η "ελληνική θρησκεία" από τον ιουδαιοχριστιανισμό(που πράγματι έγινε σε κάποιο βαθμό), ο ιουδαιοχριστιανισμός είναι και αυτός που παράλληλα την διέσωσε και δέχτηκε έναν συγκρητισμό πέρα από τα όρια που θα επέτρεπε ο απόστολος Παύλος.
Τέλος πάντων, δηλαδή οι γενίτσαροι είναι κύριοι. Χάρη στα 400 χρόνια σκλαβιάς καταφέραμε να αποσύρουμε τις ιουδαιοχριστιανικές τάσεις και να ενστερνιστούμε τον ύψιστο τρόπο του φιλοσοφείν. Τσιγαράκι, τσιμπούκι, καφενείο, μπεγκλέρι, σκυλάδικα, μαύρισμα, κουλή προφορά της ελληνικής γλώσσας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ Δηλαδή μην πολυλογούμε ο Χριστιανισμός είναι αυτός που κατέστρεψε τον ελληνικό τρόπο ζωής, ενώ ο Τούρκικος μας πρόσφερε ένα χέρι βοηθείας ενάντια στους μιερούς Χριστιανούς. Ζήτω οι Οθωμανοί απελευθερωτές! Γεια σου Κεμάλ με τους Μογγόλους σου!
Να υποθέσω πως και εικόνες σαν και αυτές βρίσκονται μέσα στα δωμάτια σας και σας προκαλούν ηδονή
ρε μπας και εισαι ο ευμενης;
με τις φωτο... χιχιχιχι...
Τελος παντων οπως σου εγραψα και
παραπανω δεν εχεις ιδεα απο βιολογια
και ειναι καλο να διαβασεις.
Μιας που μας καταγωρεις για
"χαζομαρα" (δικη μου λεξη)
θα πρεπει να επικαλεστω αυτη την χαζομαρα
και να σου γραψω οτι περα απο βιολογια
θα πρεπει να μαθεις και να διαβαζεις
γενικα ...
οχι τιποτα αλλο αλλα τα πειρφιμα επιχειρηματα σου
εαν εκανες τον κοπο να δεις την ιστορικη διαδρομη
της αβιογενεσης δεν θα τα εγραφες .
Τωρα το οτι δεν εμβαθυνεις σε αυτα που γραφεις
ειναι δεδομενο ποσο μαλλον η ευκολια που
ηθελες να αποδειξεις τον τετραγωνισμου του
κυκλου , και το πιο αστειο ειναι οτι επεμενες
οτι μπορεις να βοηθησεις σε αυτο ...
Αλλα ας μην αναλωθουμε σε αυτο ...
χαχαχαχαχα
Ας αναλωθουμε ομως στην χαζομαρα σου
και ας σε ρωτησω επιτελους σε αυτα που σου εγραψα
συγκεκριμενα εχεις απαντησεις ;
Οχι φιλε μου δεν εχεις μονο αυτο το περιεργο
(ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ)
Αυτο αποτελει προβλημα σου , δεν ειναι σκοπος μου να
σε ξυπνησω στο κατω-κατω
η παριμια λεει οτι εαν καποιος ειναι εξυπνος θα τσεκαρει
αυτο που του γραφει ο αλλος ,εστω κα ιεα νδιαφωνει.
Ξερεις ομως ποια ειναι η βασικη μας διαφορα ;
Εγω μεγαλωσα σε Ορθοδοξο Χρηστινικο περιβαλον
εσυ εχεις μεινει σε αυτο χωρις να κοιτας παραπερα .
Οποτε μην εχεις την Ψευδεστιση οτι μπορεις να καταλαβεις ενα Αθεο
Αυτα που σου γραφω δεν εχουν να κανουν με την θρησκεια σου
εχουν να κανουν με ολο τον κοσμο ...
Για το αλλο που γραφεις σχετικα με την καταστολη του
"Πολυθεισμου" δεν εχεις ιδεα τι εγινε !!!
Εαν κανεις μια ανασκοπηση της ιστορικης διαδρομης
μεσα απο βιβλια ανεξαρτητα( ουτε Χρηστιανικα , ουτε
ενθικα ) θα φριξεις με την εκταση της καταστολης!!
Εκτος εαν οτι δεν ειναι υπο την αιγηδα του Χρηστιανισμου
ειναι εναντιον του ....
Σαν την επιστημη για παραδειγμα ...
Το ποσο κλειστες ειναι οι παροπιδες σου φιλε μου
δεν μπορεις να το καταλαβεις , και το κακο ειναι
οτι προσπαθεις να κρινεις πραγματα που δεν αντιλανβανεσαι
χωρις να προσπαθησεις να τα γνωρισεις .
Ειναι ρε παιδι σαν να υποθετεις τι υπαρχει πισω απο μια κουρτινα
χωρις να να κανεις τον κοπο να πας και να την τραβηξεις ...
Υσ: Εκεινο παλι με την επιχηρηματολογια σου που υποστιριζεις
οτι περιεχουν τα μηνημτα σου ποιο ειναι; το κομματι που ειρονεβεσαι τους Αθεους για συγνωμη απο τους εξωγιηνους ;
Ξερεις την μορφη τους ;
Οχι τιπτοα αλλο αλλα εαν ξερεις την μορφη τους και μαλιστα τους θεωρεις και "ανωτερα οντα " ωστε νατους φοβομαστε
να μασ το πεις ...
Εαν παλι εννοεις την ηλιθιοτητα με την εκρηξη που επικαλεισαι,
δεν ξερω εαν αυτο το θεωρεις επιχηρημα , παντως μπορω να σου
ξεκαθαρισω οτι αυτο δεν αποτελει επιχηρημα για την επιστημονικη
σκεψη.
Τωρα εαν αυτο αποτελει επιχηρημα καπου αλλου , χρησιμοποιησε το εκει
που μπορουν να το δεχτουν...
ΥΣ2:
Εξυπνη η υπεκφυγη Για την Κωνσταντινουπολη
αλλα εδω φιλε μου συζηταμε την Επιδιωξη σου
σχετικα με την αποδειξη του αθεισμου σαν πιστη...
ακομα να το κανεις !!!
Εαν εχεις καποιο θεμα με το αλλο(Κωνσταντινουπολη)
Ανοιξε καινουριο θεμα!!!
αμαν ρε παιδακι μου αυτη η ταση σας να αλαζετε θεμα
οταν δενεχετε επιχειρηματα ...
Edited by - gewkwn on 16/02/2013 12:58:45
Τώρα γιατί το γύρισα στην πλάκα οφείλεται ότι δεν αναγνώρισα κάποιον ερευνητή ή σοβαρό υπερασπιστή της αθεϊστικής θέσης, απλώς κοροϊδίες κατά της πίστης στον Θεό. Δηλαδή κάποιον που να κάνει σοβαρή αιτιολόγηση των θέσεών του, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ρητορικές. Ε το γύρισα και εγώ στην ρητορική(η οποία όμως δεν περιλαμβάνει ψέμματα για αυτούς που καταλαβαίνουν).
Επίσης δεν είμαι ορθόδοξος χριστιανός ούτε ανήκω σε κάποια άλλη εκκλησία. Είμαι απλά Χριστιανός και αυτό που πρέπει να καταλάβει κάθε Χριστιανός είναι πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι με την πίστη στον Ιησού, άσχετα τις διαφορές στις θεολογικές, κοσμολογικές, ανθρωπολογικές, εσχατολογικές ερμηνείες.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΩΖΕΙ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να συγκεντρωθούν γύρω από το πρόσωπο του Ιησού, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ψέμματα που κλέβουν τον όρο της σωτηρίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποδοχή του Ιησού ως Σωτήρα(από την φθορά και τον θάνατο) και της θέσης μας ως αμαρτωλούς. Βέβαια σωτηρία δεν είναι να σε σώσει αναγκαστικά από τα πυρά ενός άθεου και αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως θάνατο, αλλά από τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΝΑΤΟ, τον ολοκληρωτικό.
Φυσικά αυτά δεν λέγονται για εκφοβισμό ούτε για να τσατίσουν. Ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να δεχτεί ή να αρνηθεί τον Ιησού και επίσης να δεχτεί ή να περιγελάσει ότι είπα.
Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει σε πολύ καλύτερο επίπεδο,αν θυμάμαι καλά.
Το γεγονός ότι τώρα είναι χαμηλότερο,είναι κάτι για το οποίο σαφώς δεν φταις μόνο εσύ,αλλά όλοι οι μετέχοντες,μη εξαιρουμένου εμού.
Όμως,
quote:
,μη τσουβαλιάζεις.Είσαι πολύ καλύτερος από αυτό,και το εννοώ.
Μπορεί να "στην είπα" με τον τρόπο μου,περί Καζαντζάκη,αλλά το βέλος μου στόχευε καθαρά την άποψή σου επί ενός συγκεκριμένου θέματος που συμφώνησα με τον DSM ότι χρειάζεσαι παραπάνω μελέτη(άποψή μου πάντα,δεν χρειάζεται να είναι και σωστή).
Ακόμη και στην περίπτωση που δεν περιλαμβάνεις και μένα στο τσουβάλιασμα,είναι λάθος αγαπητέ.
Έναν τη φορά και πες του ότι θες.Δε νομίζω να διαφωνείς;
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Χε χε, η πείρα με έχει διδάξει ότι εάν δεν μπορείς να απαντήσεις σε ένα επιχείρημα επιτίθεσαι σε εκείνον που το διατυπώνει. Τώρα μην μου πεις ότι εγώ είμαι αυτός που επιτέθηκα γιατί ούτε έχω ασχοληθεί με τον χαρακτήρα κάποιου χρήστη, ούτε διετύπωσες κάποιο επιχείρημα, απλώς μου λες να πάω να διαβάσω Βιολόγια γιατί δεν ξέρω ή πως η Nasa έδειξε βράχους με ζωή από το διάστημα. Αυτό το επιχείρημα δεν προσδίδει αληθοφάνεια στην άποψή σου, μόνο τους χαζούς ξεγελάει.Τώρα γιατί το γύρισα στην πλάκα οφείλεται ότι δεν αναγνώρισα κάποιον ερευνητή ή σοβαρό υπερασπιστή της αθεϊστικής θέσης, απλώς κοροϊδίες κατά της πίστης στον Θεό. Δηλαδή κάποιον που να κάνει σοβαρή αιτιολόγηση των θέσεών του, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ρητορικές. Ε το γύρισα και εγώ στην ρητορική(η οποία όμως δεν περιλαμβάνει ψέμματα για αυτούς που καταλαβαίνουν).
Επίσης δεν είμαι ορθόδοξος χριστιανός ούτε ανήκω σε κάποια άλλη εκκλησία. Είμαι απλά Χριστιανός και αυτό που πρέπει να καταλάβει κάθε Χριστιανός είναι πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι με την πίστη στον Ιησού, άσχετα τις διαφορές στις θεολογικές, κοσμολογικές, ανθρωπολογικές, εσχατολογικές ερμηνείες.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΩΖΕΙ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να συγκεντρωθούν γύρω από το πρόσωπο του Ιησού, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ψέμματα που κλέβουν τον όρο της σωτηρίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποδοχή του Ιησού ως Σωτήρα(από την φθορά και τον θάνατο) και της θέσης μας ως αμαρτωλούς. Βέβαια σωτηρία δεν είναι να σε σώσει αναγκαστικά από τα πυρά ενός άθεου και αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως θάνατο, αλλά από τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΝΑΤΟ, τον ολοκληρωτικό.
Φυσικά αυτά δεν λέγονται για εκφοβισμό ούτε για να τσατίσουν. Ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να δεχτεί ή να αρνηθεί τον Ιησού και επίσης να δεχτεί ή να περιγελάσει ότι είπα.
χαχαχαχα
τελικα εχεις "περιεργο" τροπο σκεψης...
Η αναφορα σε μαγκα στην βιολογια εγινε γιατι επιμενεις
να μην θελεις να διαβασεις βιολογια , εγω φταιω σε αυτο ;
η αναφορα στην ΝΑσα φιλε μου αναφερωτανε καθαρα στο γιατι
κανει πολυ συγκεκριμενες αποκαλυψεις
,τωρα το εαν εσυ καταλαβες αλλα ντα αλλων ειναι δικο σου
θεμα , στο κατω -κατω εγω μια φορα , δυο φορες , ενδεχωμενως και τριτη σου προτεινα να διαβασεις βιολογια
να δεις τι εγινε τα πρωτα χρονια της ζωης της γης
να καταλαβεις μονος σου ρε παιδι μου για το οξυγονο
και τα αλλα που βαζεις σαν επειχηρηματα , αλλα ως φαινεται δεν
το εκανες .
Εισαι τοσο περιεργος στην σκεψη ...
Αυτη η αδυναμια σου να αποδειξεις την "πεπηθηση" σου
σε κανει να κατηγορεις τους αλλους οτι σου κοροιδευουν την πιστη !!
Ενδιαφερον τακτικη αποδειξης ειναι αυτη !!
Ειναι κατι επιστημονικα δεκτο να υποθεσω
η αποδειξη να αναλωνεται σε χαρακτιρισμους
"δεν εχεις επιχηρηματα"
ποια επιχηρηματα δεν ειναι σωστα;
Οταν σου εγραφα οτι παραποιεισες τον ορο αβιογενεση
στην πρωτη μου απαντηση ;
Οταν σου εγραφα για τα ευρηματα της νασα;
Oταν σου εγραφα να διαβασεις βιολογια;
Οταν σου εγραφα οτι η ανακοινωση της νασα
ειναι διαφορετικη απο αυτη που μεταφερανε
τα μμε;
Οταν σε κοροιδεψα για την κριτικη σου αποψη
που προσπαθοιυσες να αποδειξεις τον τετραγωνισμο
του κυκλου ενω εχει αποδειχτει οτι δεν γινεται;
αυτη την επιχηματολογια δεν θεωρεις σωστη;
ποια εινα ιδηλαδη η σωστη επιχειρηματολογια;
Η παραποιηση των ορων που εχεις υποχρεωση να ξερεις
μιας που κανεις χρηση;
Η μη αποδοχη(οτι δεν συνφαιρει) των ευρηματων της νασα;
Η μη μελετη τς βιολογιας που απανταει στα ερωτηματα
σου σχετικα με την γη;
Η αποδοχη με τον δικο σου (λανθασμενο τροπο) τροπο μιας
αποδειξης που εχει αποδειχτει οτι δεν γινεται ;
Η εκεινο το θειστικο παραληλημα σχετικα με το νοημα της ζωης;
Αυτη θεωρεις επιχηρηματολογια;
Ειδικα το τελευταιο εξηγει το ποσο θειστικα βλεπεις τον κοσμο
και δεν μπορει να καταλαβεις ενα Αθεο.
Μηπως παρεξηγηθηκες οταν σου εγραψα οτι η ιστορια
χωρις τα Χρηστιανικα ταμπου απο την μια και απο την αλλη
τους Ενθικους δειχνει οτι εχουνε γινει μεγαλο κακο
στον Αρχαιο Ελληνικο κοσμο;
(προσεξε οτι αυτο εσυ το αναφερες και ακολουθησε σχολιο
μου επι αυτου)
Επειδη η επιδιωξη σου να αλαξουμε θεμα ωστε
να ξεγλιστρισεις ειναι τελειως ακυρη και υπουλη
θα σε ρωτησω κατι...
Και σε ρωταω για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα
για αυτη την δηλωση που εκανες γεματος με σιγουρια
στην αρχη του θεματος.
Εισαι σε θεση να αποδειξεις οτι ο Αθεισμος
ειναι πιστη ;
Ναι η Οχι;
Βλεπεις ξεκινισες το θεμα με την εξις
φραση "Θα αποδείξω πως ναι."
Εχεις αντιλυφθει οτι εχεις παραποιησει
ορους απο την πρωτη σου κιολας
δημοσιευση ωστε να σου βγαινουν τα κουκια;
Υσ:Το οτι δεν εισια ορθοδοξος Χρηστιανος δεν εχει να κανει
ακομη και Ενθικος να ησουν , το ιδιο μου κανει,
ολες οι θρησκειες βασιζονται στηνπροσδοκια για "δευτερη"
ζωη η για τηνεπιδιωξη μιας καλυτερης "μελοντικης δευτερης ζωης"
μεσα απο μεταψυνχωσεις.
αλλ μια που δεν εισαι Χ.Ο. τι ακριβως εισαι ;
κρινεις εμενα σαν Αθεο ειναι λογικο να θελω να ξερω καιεγω με την
σειρα μου τι μερος του λογου εισαι και εσυ...
Edited by - gewkwn on 17/02/2013 00:53:18
quote:
Φυσικά και περιέχουν επιχειρήματα, ακόμα και αν δεν το πρόσεξες! Επιχειρήματα στα οποία οι άθεοι δεν μπορούν να μου δώσουν απάντηση, αλλά κάνουν ψευδο-φιλοσοφικές υπεκφυγές. Απλώς είπα να τα συνδυάσω με χιουμοριστικά αστεία, γιατί δεν έχω δει κάποια σοβαρή απάντηση, πέρα από την γελοιοποίηση των χριστιανών δημιουργιστών.Εσύ ειδικά ΒΡΙΘΕΙΣ από επιχειρήματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή !!!
![]()
Ωπ, βλέπω ότι οι άθεοι αρχίζουν να ουρλιάζουν δυνατότερα τώρα. Και οι δαίμονες φρίττουν...(όχι εσείς αλλά αυτοί που σας εξουσιάζουν το μυαλό). Ψυχραιμία, μην τσατίζεστε με αυτές τις δηλώσεις, εντάξει είστε ελεύθεροι άνθρωποι και δεν εξουσιάζεστε από κανέναν, όχι σαν και εμάς τους χριστιανούς τα ρομποτάκια.
Αλλάζω τώρα. Που είχα μείνει;
Λοιπόν. Για τον αθεϊσμό, όλες οι εξηγήσεις προέλευσης της ζωής είναι σίγουρες και όχι απλώς πιθανές, ακόμα και αν συγκρούονται μεταξύ τους ισχύουν όλες μαζί, μια και φυσικά αντιτίθονται στην "χριστιανική ανοησία".
Ο "ΜΕΓΑΣ"ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΣΥΖΟΥΣΕ ΜΕ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΗ ΚΑΛΟΝΗ!!
quote:
Είναι αστείο το ότι οι άθεοι νομίζουν ότι έχουν μια πολύ πιο λογική και προφανής εξήγηση του κόσμου.Ποια είναι η κύρια διαφορά μας; Αυτοί πιστεύουν ότι όλα δημιουργούνται και λειτουργούν χωρίς την απαίτηση νοημοσύνης(φυσικά εκτός από αυτά που δημιουργεί ο άνθρωπος γιατί αυτός είναι ο θεός τους), εμείς το αντίθετο. Βάλτε στο τραπέζι τις δυο απόψεις και αποφασίστε ποια είναι η πιο λογική με βάση τις αποδείξεις.
Μα βέβαια όλα γίνανε μόνα τους. Χωρίς την ύπαρξη γενετικού κώδικα σχηματίστηκαν τα πάντα και μετά ξεπήδησε από το πουθενά με τη σειρά του ο κώδικας. Μαζί με αυτόν ξεπήδησε ταυτόχρονα και το αντίθετο φύλο για την αναπαραγωγή, ενώ η φυτική ζωή ήταν ήδη εκεί πριν δημιουργηθεί η "απλή ζωή". Η απλή ζωή δεν ήταν τίποτε περισσότερο από 1 μόριο που ξαφνικά αποφάσισε να εξελιχθεί σε οργανισμό(που δεν υπάρχει σήμερα, γιατί ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια), αφού άρχισε άξαφνα να διπλασιάζεται μόνο του και να σχηματίζει κύτταρο με όλα τα οργανίδια και τα μακρομόρια του.
Σιγά τώρα που χρειάζεται και ένα μυαλό. Μερικά πράγματα απλώς συμβαίνουν. Δηλαδή χρειάστηκε σχέδιο για να λειτουργήσει ένας οργανισμός; Απλώς τα μόρια κολυμπάνε εκεί μέσα, συγκρούεται το ένα με το άλλο και ότι κάτσει. Έτσι καταφέρνουμε κατά τύχη να επιβιώσουμε, ενώ ο κώδικας είναι ψέμα των χριστιανών που παραποιούν τις έννοιες της Ανώτατης Επιστήμης. Η αλήθεια είναι ότι όπου βρούνε αδενίνη η θυμίνη και η ουρακίλη εκεί πάνε και κολλάνε, όπου βρει κυτοσίνη η γουανίνη εκεί και αυτή. Δεν υπάρχει κανένα μυθικό σχέδιο, ούτε ανάγκη/κλήση δημιουργίας πρωτεϊνών/ενζύμων μέσα στα κύτταρα, ενώ το ότι η κυτταρική μεμβράνη κάνει εκτίμηση των αναγκών του κυττάρου, επιτρέποντας ή απορρίπτοντας ουσίες είναι μια μεταφορά για τους αδαείς που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επιστήμη. Δεν υπάρχουν βιολογικοί νόμοι, είναι όλα χημεία και φυσική και βέβαια ούτε οι χημικές ή φυσικές ιδιότητες και νόμοι χρειάζονται νομοθέτη. Απλώς υπάρχουν και πάντα υπήρχαν.
Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το προφανές. Όλα συμβαίνουν χάρη στην τυφλή τύχη. Τώρα ο άνθρωπος είναι άλλο πράγμα. Μπορεί και αυτός να βγήκε από την τυφλή ύλη αλλά είδε το φως(της φιλοσοφικής ηλιθιότητας)
Συγγνώμη που χώνομαι έτσι στο θέμα αλλά καθώς παρατηρούσα το φόρουμ, μου τράβηξε την προσοχή το παραπάνω ποστ που απαντω. Αναφερεσαι σε καποια θεματα ισως καπως ελαφρυτερα απο οτι θα επρεπε.
Απο τα παρακατω που θα σου γραψω, καποια ειναι επιστημονικες θεωριες (αρα οχι απαραιτητα και η σωστη εξηγηση), ενω αλλα ειναι αποδεδηχμενες θεσεις. Τελος, δεν ειμαι εδω για να αλλαξω κανενως τα πιστευω.
Αρα, ξεκινω απο την πρωτη προταση. Οι αθεοι γενικα πιστευουν οτι εχουν μια καλη θεωρια για τα παντα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχουν και παντα αδικο. Θεωριες εξεληξης ακουστηκαν πολλες, καποιες μαλιστα επαληθευτηκαν. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι η μονη εξηγηση σε ενα προβλημα. Για παραδειγμα, στο πεδιο της φυσικης, για παραπανω απο μισο αιωνα χρησιμοποιουμε μαθηματικες εξησωσεισ οι οποεις λειτουργουσαν αψογα για ολα αυτα τα χρονια και αποτελουσαν αποδεδηχμενα "την αληθεια". Προσφατα, εφαρμοζωντας τις ιδιες εξεισωσεις σε καινουριες συνθηκες, αυτες αποδεικνυονται ανικανες να παραγουν αποτελεσμα.
Ποιο ειναι λοιπον το συμπερασμα? Η επιστημη αποδεικνυει συνεχως και ανανεωνεται. Κραταει μια θεωρια (η οποια φυσικα προτεινως εχει αποδειχτει σςστη) μεχρι αυτη να αποδειχτει λαθος με τη σειρα της και αντικατασταθει απο μια αλλη καινουρια, πιο απλη και πιο γενικη. Ετσι λοιπον, στην επιστημη οτι αποδεικνυεται σωστο, δεν και ο μονος δρομος.
Κρατωντας αυτο λοιπον στο μυαλο, θελω να σου παραθεσω καποια συμπερασμα απο πλευρας επιστημης σχετικα με αυτα που ανεφερες στο ποστ σου.
Αν ξεκινησουμε απο την ωρα μηδεν στο βιολογικο πεδιο, τα παντα ξεκισαν οπως ανεφερες απο το τιποτα. Χημικα μορια τα οποια "δεθηκαν" με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργηθει η πρωτη μορφη ζωης. Μικροοργανισμοι οπως αναφερεις. Τυχαιο? Και ναι και οχι. Η συνθηκες ατμοσφαιρας την χρονικη εκεινη στιγμη το επετρεψαν. Γι' αυτο αλλωστε και υπαρχουν και στους αλλους πλανητες τουσ ηλιακου μας συστηματος τα ιδια χημικα στοιχεια αλλα οχι ζωη. Αυτο ειναι κατι το οποιο εχει αποδειχθει απο την επιστημη.
Ο κωδικας που αναφερεις, ναι ξεκινησε κι αυτος απο το τιποτα μιας και ειναι η φυσικη συνεχεια των πραγματων και τα χημικα στοιχεια εχουν συγκεκριμενες ιδιοτητες. Κι αυτο επιστημονικα αποδεδηχμενο σημερα.
Τελος, αναφερεσαι στην νοημοσυνη, κατι το οποιο εχω ακουσει πολλες φορες σαν επιχειρημα. Δηλαδη κατα ποσο ειναι δυνατον αφου ολα ειναι τοσο τυχαια ο ανθρωπος να αποτελει ενα ων με σκεψη, και κυριως ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Λυπαμαι που θα το πω (γιατι πολλοι θα ηλπιζαν να μην ειναι ετσι), αλλα ακομα κι αυτο εχει αποδειχθει οτι δεν ειναι παρα νευρικες αντιδρασεις που προκαλουνται χημικα στον εγκεφαλο μας. Εκριση ουσιων στον εγκεφαλο που δημιουργει ολα αυτα τα συναισθηματα που βιωνουμε λογω των ερεθησματων που λαμβανει.
Αφου λοιπον σου παρεθεσα τα παραπανω, μπορω σε ενα τεραστιο ισως κειμενο να σου εξηγησω ολη την δημιουργια του συμπαντος. Μπορω ακομα βασισμενος αυτη τη φορα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (μονο, και οχι πειραματικα) αποδειξημες θεωριες, τι υπηρχε πριν απο την μεγαλη εκρηξη.
Εσυ ομως πρεπει να το αποδεχθεις?
Υστερα απο αυτο το ισως μεγαλο ποστ, θελω να περασω το εξης:
"Βάλτε στο τραπέζι τις δυο απόψεις και αποφασίστε ποια είναι η πιο λογική με βάση τις αποδείξεις." ειπες.
Ειναι δυνατον να αποτελει ο θε'ι'σμος (ή οπως αλλιως θελει να το ονομασει κανεις) λογικη εξηγηση?
Ο ορος πιστη ειναι αυτο ακριβως. Δεν χρειαζεται αποδειξεις. Ειναι κατι προσωπικο και δεν πρεπει να επιρεαζεται απο αλλα δεδομενα.
Αν καποιος λειτουργει μονο βαση αποδειξεων, τοτε δεν μπορω να χωνεψω πως εχει χωρο για πιστη. Φυσικα και τα δεδομενα σημερα τηνουν συντριπτικα προς την επιστημη. Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την πιστη.
Γι αυτο λοιπον κι εσυ οντας πιστος, μπορεις καλυστα να πεταξεις στα σκουπιδια τις επιστημονικες θεωριες που σου παρεθεσα πιο πανω γιατι πολυ απλα μπορεις να πιστεψεις οτι ενω εξηγουν το προβλημα, δεν ειναι απαραιτητα η μονη λυση του.
Απλα ειναι ανουσιο να βαζει κανεις πιστη και επιστημη απεναντι και να κρινει βαση λογικης και αποδειξεων. Ειναι αδικη αναμετρηση και ολοι ξερουμε τον νικιτη!! ;)
Ονοματίζουν, χαρακτηρίζουν, ορίζουν ΕΚΕΙΝΟ , που είναι ανώνυμο, χωρίς όρια, άγνωστο.
H πραγματική πίστη εκδηλώνεται , με την αναζήτηση της ξεχασμένης ΓΝΩΣΗΣ.
Οι Αναζητητές?
Εγω που είμαι άθεος αναζητητής που εντάσσομαι?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
....Ανένταχτος!!!
quote:με τα λιγοστά mathematics που ξέρω.. .
έκτός απο ένθεους και άθεους, υπάρχει και τρίτη κατηγορία?Οι Αναζητητές?
Εγω που είμαι άθεος αναζητητής που εντάσσομαι?
Ασκ...υπάρχει(αναστροφο συμβολο Ε) σύνολο Α (διάφορο) <> του κενου..ωστε αθεος αναζητητης (ανηκει) Ε συνολο Α..???
Αποδ...αναζητητης άθεος = άθεος...τωρα...ενθεος + αθεος = (εν)θεος + (α)θεος = (εν+α)θεος = (ενα)θεος = ενα θεος...αρα υπαρχει τουλαχιστον ενα στοιχειο που οριζει συνολο Α = { ενα θεος } & αναζητητης αθεος Ε συνολο Α = { ενα θεος }
Πόρισμα-Θεωρημα...καθε αναζητητης ενθεος κ αθεος ανηκει (Ε) στο συνολο Α = { ενα θεος }
σύνολο { ενα θεος }...στοιχείο (ένα θεος)...δηλαδή ενα θεος...θεικος...θεενιος...υπαρχει...δηλαδη η ενωση ολων U
Ποιός ήρθε?
quote:
Τόσο οι ‘’ένθεοι’’, όπως και οι ‘’άθεοι’’ κάνουν το ίδιο λάθος.
Ονοματίζουν, χαρακτηρίζουν, ορίζουν ΕΚΕΙΝΟ , που είναι ανώνυμο, χωρίς όρια, άγνωστο.
H πραγματική πίστη εκδηλώνεται , με την αναζήτηση της ξεχασμένης ΓΝΩΣΗΣ.
Εδώ θα διαφωνήσω. Ενας άθεος δεν θα κάτσει να ορίσει μια έννοια όπως αυτή του θεού. Απλά γιατί έχει κάτι άλλο που τον ολοκληρώνει. Είτε μια άποψη διαμορφωμένη απο τα σημερινά δεδομένα της επιστήμης, είτε κάτι άλλο. Κανείς δεν είπε μια μέρα "Α, ναι υπάρχει θεός. Εγώ όμως επιλέγω να μην τον ακολουθήσω!" . Μιλάω φυσικά για τους άθεους που μένουν έτσι και εχουν βάσεις οι πεποιθήσεις τους, οχι για εφήβους που δηλώνουν άθεοι για να ξεχωρίσουν απο τους υπόλοιπους ή γιατί θέλουν να το παίξουν οτι κατέχουν γνώσεις στο αντικείμενο.
Ένας άθεος απορρίπτει την έννοια θεός μια για πάντα γιατί δεν έχει χώρο στο σύμπαν του! Η αναζήτηση σε βιβλία για το αν τελικά υπάρχει θεός είναι κατα την δική μου άποψη χάσιμο χρόνου. Φυσικά θα αποκομήσεις φιλοσοφικές γνώσεις, αλλά πέρα απο αυτο απάντηση δεν θα πάρεις ποτέ.
Γι' αυτό λοιπόν και ένας άθεος δεν έχει πραγματικά ανάγκη να ορίσει κάτι, και μετά να το πετάξει στα σκουπίδια ως μη αποδεκτό. Οπότε, να επαναλάβω, ας μην μπερδεύουμε τους άθεους με τους εφήβους (κυρίως) που προσπαθούν δήθεν να βρουν απαντήσεις σε βιβλία και τελικά καταλήγουν να διαφωνούν με τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του θεού.
quote:Δεν αναφέρθηκες στους άθεους (έφηβους και μη) απο ψυχολογικά αίτια. Π.χ. άτομα που δεν ειναι ικανοποιήμενα με τη ζωή τους,
Μιλάω φυσικά για τους άθεους που μένουν έτσι και εχουν βάσεις οι πεποιθήσεις τους, οχι για εφήβους που δηλώνουν άθεοι για να ξεχωρίσουν απο τους υπόλοιπους ή γιατί θέλουν να το παίξουν οτι κατέχουν γνώσεις στο αντικείμενο.
ατομα που δεν πάνε την ιδέα οτι υπάρχουν δυνάμεις πέρα απο αυτούς που καθορίζουν το οτιδήποτε στη ζωή τους,
άτομα που χρησιμοποιούν την ανύπαρξία Θεού για να καλύψουν το οτι προδίδουν τις αξίες τους, κλπ...
quote:quote:Δεν αναφέρθηκες στους άθεους (έφηβους και μη) απο ψυχολογικά αίτια. Π.χ. άτομα που δεν ειναι ικανοποιήμενα με τη ζωή τους,
Μιλάω φυσικά για τους άθεους που μένουν έτσι και εχουν βάσεις οι πεποιθήσεις τους, οχι για εφήβους που δηλώνουν άθεοι για να ξεχωρίσουν απο τους υπόλοιπους ή γιατί θέλουν να το παίξουν οτι κατέχουν γνώσεις στο αντικείμενο.
ατομα που δεν πάνε την ιδέα οτι υπάρχουν δυνάμεις πέρα απο αυτούς που καθορίζουν το οτιδήποτε στη ζωή τους,
άτομα που χρησιμοποιούν την ανύπαρξία Θεού για να καλύψουν το οτι προδίδουν τις αξίες τους, κλπ...
Ουάου.. Λάτρεψα το ποστ σου, μέσα σε 3 σειρές ανέφερες τόσα πολλές πλευρές του θέματος. Δεν έχεις άδικο που τα φέρνεις ολα αυτά στο προσκήνιο. Τέτοιοι παράγοντες θα μπορουσαν να οδηγησουν καποιον στην απαρνηση του θεου. Κατανοητο. Αλλα οχι δικαιολογιμενο.
Πρώτον, τα άτομα που δεν ειναι ικανοποιημενα απο την ζωη τους. Αρα αν καταλαβαινω καλα, μιλαμε για την λογικη εκεινη που λεει "Δεν υπαρχει θεος. Αν υπηρχε θα εβαζε λιγο το χερι του να με βοηθησει" ή "πως γινεται να υπαρχει θεος, οταν περναει τοσα η οικογενεια μου και δεν γινεται τιποτα για να φτιαξουν τα πραγματα κλπ" . Τα συγκεκριμενα ατομα λοιπον εχουν στο μυαλο τους μια πιο εγωκεντρικη εκδοχη του θεου. Πολυ απλη ερωτηση: Καποιος ο οποιος ειναι ευτυχισμένος στη ζωη του, εχει δικαίωμα να πιστευει σε αυτην την εκδοχη του θεου (μιας και τον ευγνωμονεί που εχει οτι χρειαζεται) την στιγμη που στον υπολοιπο κοσμο κυριαρχει ο θανατος για εκατομμυρια αλλους?
Αρα λοιπον, καταληγουμε να δημιουργουμε θεους αναλόγως με τις αναγκες που εχουμε. Καποιος εχει ενα θεο για να τον ευχαριστει για την ζωη που του εδωσε, καποιος αλλος για να τον απορριπτει λογω των δυστυχιων του. Καταλαβες τι παιζει? Και οι δυο κατα βαθος πιστευουν σε ανωτερη δυναμη. Οσο κι αν δηλωνει αθεος ο δευτερος, ενα κομματι του προσευχεται για κατι καλυτερο. Και οι δυο χρησιμοποιουν το θεο για να εξωτερικευουν τα πιο εντονα συναισθηματα τους.
Και οπως ειπα και στο 1ο μου ποστ, αθεος ειναι αυτος που απορριπτει γιατι ο κοσμος του δεν χωραει κατι σαν το θεο. Οχι γιατι απλα περιμενε το θεο αλλιως απο οτι ειναι. Πρεπει να καταλαβουμε καλα, οτι αθεος ειναι αυτος που δεν χρειαζεται μεσα του να πιστευει σε κατι ανωτερο και οχι οτι απλα απορριπτει την version του θεου που υπαρχει σημερα.
Και συνεχιζω με τα αλλα. Ατομα που δεν πανε την ιδεα οτι υπαρχουν ανωτερες απο αυτους δυναμεις (που καθοριζουν τις ζωες τους).
Εβαλα επιτηδες παρενθεση. Τι εννοεις καθοριζουν? Ακομα και οι φανατικοτεροι θε'ι'στες μπορουν να σου πουν οτι ο θεος δεν καθοριζει τις ζωες τους, αλλα αυτοι καθοριζουν τις ζωες τους με τις επιλογες τους βαση του θεου. Οπως και να εχει δεν αξιζει παραπανω αναλυση η παρενθεση αυτη :P
Τελος παντων, θεωρω οτι δεν ειναι καποιο σοβαρο επιχειρημα αυτο. Ειτε ειναι αθεος, ειτε πιστευεις σε καποιο θεο, δυναμεις ανωτερες θα πρεπει να τις αποδεκτεις θες δε θες. Και ο αθεος πρεπει να συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι το δυνατοτερο πλασμα στη γη ακομα κι αν δεν υπαρχει θεος. Κι αν διαφωνει, ας κανει εναν διαλογο με ανθρωπους που επεσαν θυματα της φυσης. Ο αθεος θα πρεπει να ειναι συμβιβασμενος με την ιδεα οτι ειναι περαστικος πανω στον πλανητη Γη, και οτι αργα ή γρηγορα και ο ανθρωπος θα αφανιστει για να δωσει τη σειρα του σε κατι αλλο.
Τελος, αναφερεις ισως το πιο βασικο απο ολα. Τις ΑΞΙΕΣ. Μεγαλο θεμα οι αξιες στον ανθρωπο. Απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα πασχιζουμε να θεσουμε ορια στις συμπεριφορες μας με σκοπο οχι μονο να ζησουμε αρμονικα, αλλα κυριως να διατηρησουμε αυτο που ονομαζουμε ανθρωπια!
Στην πραγματικοτητα, αυτο ειναι μια πλευρα του θεματος που για να εξετασουμε το αποτελεσμα, πρεπει να αναρωτηθουμε ο καθενας μονος του.
Οι αξιες που εχουμε σημερα και μας κρατανε χιλιαδες χρονια ανθρωπους, υπαρχουν χαρη στο θεο και τους νομους του? Ο εκάστοτε θεος ειναι υπευθηνος που εχουμε ακομα αυτες τις αξιες?
Καποιος ισως να θεωρει πως ναι, χωρις θεο θα μετατραπουμε ξανα σε ζωα χωρις ηθη. Πως λοιπον νιωθει ο συγκεκριμενος γνωριζοντας οτι αυτο που τον κραταει ακομα ανθρωπο και οχι ζωο, ειναι κατι για το οποι ξερει τοσα λιγα? Πως μπορει να πιστευει οτι ο ανθρωπος ειναι τοσο κοντα στη συμπεριφορα ενος κτηνους οταν για παραδειγμα δηλωνει οτι ο θεος του τον εφτιαξε σαν κι αυτον?
Τελος παντων, ειναι παντα θεμα επιλογων. Επιλογη αν θα ακολουθησεις θεο, τι ειδους θεο, ποσο αυστηρο κλπ. Το συμπερασμα ομως για μενα ειναι το παρακατω (για να επιστρεψω και στο αρχικο θεμα):
Γνωμη μου, πως για να γινει κανεις αθεος ενα μονο ειναι αρκετο. Χρειαζεται θεο στην ζωη του?
Αυτο και μονο ειναι αρκετο. Ολοι οι αλλοι λογοι ειναι απλα αφορμες για να εξωτερικευσεις οργη, αγανακτηση, ευγνωμοσύνη κ.α. Στην τελικη, το αν υπαρχει θεος ή οχι, ειναι κατι που δεν εξαρταται απο τη ζωη και τις εμπειριες ενος ατομου!! :p
Μα το πρόβλημα με τους άθεους είναι η χρήση της συγκεκριμένης λέξης "Θεός" ή η ουσία που περιέχει η λέξη αυτή? Αν πιστεύεις στην επιστήμη,ή στον εαυτό σου ή σε οτιδήποτε άλλο προφανώς είναι μια μορφή πίστης και αυτό, άρα για σένα όλα αυτά που πιστεύεις λειτούργουν σαν Θεός. Απλά θέλω να τονίσω να μην βλέπουμε τον Θεό κάτω από ένα τόσο στενό οπτικό πεδίο μιας συγκεκριμένης θρησκείας γιατί χάνουμε την ουσία του Θεού που είναι η πίστη.
Με άλλα λόγια ακόμα και λογικά να το δεις η αθεϊα δεν βγάζει νόημα, δεν στέκει καν ως έννοια για μένα, δηλαδή τι είναι η αθεϊα? ="Πίστη στην Μη πίστη". Μα και αυτό που γράφω πάλι είναι μορφή Πίστης αναπόφευκτα. Χωρίς πίστη δεν υπάρχει καμία βάση και φυσικά δεν υπάρχει ούτε συναίσθημα ούτε λογική που βασίζονται στην πίστη. Ακόμα και αν είσαι μηδενιστής και υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πάλι εκφράζεις μια μορφή πίστης:"Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα". Τέλος αν παίζεις τον ρόλο του αγνωστικιστή και αμφισβητείς τα πάντα πάλι πιστεύεις σε κάτι πολύ απλο:"Πιστεύεις στην ικανότητα σου να αμφισβητείς!". Είναι ολοφάνερο ότι η πίστη υπάρχει παντού και εφόσον υπάρχει πίστη άνετα υπάρχει και ο προσωπικός "Θεός" του καθενός.
Είσαι άθεος?
Προφανώς όχι.
Με ποιό αλαζονικό δικαίωμα, νομίζεις ότι ξέρεις πώς σκέπτεται ένας άθεος?
Με ποιό άλλο αλαζονικό δικαίωμα, νομίζεις ότι όλοι χρειαζόμαστε πίστη σε κάτι?
Αν όμως είσαι άθεος και γράφεις όλες αυτές τις "αναλύσεις", τότε δεν...ξέρεις που πάνε τα τέσσερα!!!
Λυπάμαι για την γλώσσα,αλλά το ίδιο θα σου έλεγε και ο παπούς σου,άν τον πήγαινες να του δείξεις τα...χωράφια του!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό, αθεϊα είναι η οντολογική θέση που απορρίπτει την ύπαρξη οποιουδήποτε Θεού. Άρα οι άθεϊοι δεν δέχονται την έννοια της "πίστης". Για αυτό άλλωστε και δέχονται τις αποδεδειγμένες αλήθειες της επιστήμης που θεωρούνται ως βάση του ορθολογισμού και εμπεριέχουν και την έννοια της αμφισβήτησης και της ανανέωσης οπότε είναι και ευέλικτες θα έλεγε κάποιος. Προσωπικά, κατακρίνω οποιαδήποτε ρατσιστική και προσβλητική αντιμετώπιση και απο τις δύο πλευρές, διότι αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το παράδοξο με τους άθεους είναι ότι ενώ απορρίπτουν την έννοια της πίστης σε κάτι το ανώτερο, πιστεύουν όμως στην ισχύ της απόρριψης ή της αμφισβήτηση τους ή στις αποδεδειγμένες επιστημονικές αρχές με όμοιο τρόπο όπως ένας πιστός στον Θεό.
Μα το πρόβλημα με τους άθεους είναι η χρήση της συγκεκριμένης λέξης "Θεός" ή η ουσία που περιέχει η λέξη αυτή? Αν πιστεύεις στην επιστήμη,ή στον εαυτό σου ή σε οτιδήποτε άλλο προφανώς είναι μια μορφή πίστης και αυτό, άρα για σένα όλα αυτά που πιστεύεις λειτούργουν σαν Θεός. Απλά θέλω να τονίσω να μην βλέπουμε τον Θεό κάτω από ένα τόσο στενό οπτικό πεδίο μιας συγκεκριμένης θρησκείας γιατί χάνουμε την ουσία του Θεού που είναι η πίστη.
Με άλλα λόγια ακόμα και λογικά να το δεις η αθεϊα δεν βγάζει νόημα, δεν στέκει καν ως έννοια για μένα, δηλαδή τι είναι η αθεϊα? ="Πίστη στην Μη πίστη". Μα και αυτό που γράφω πάλι είναι μορφή Πίστης αναπόφευκτα. Χωρίς πίστη δεν υπάρχει καμία βάση και φυσικά δεν υπάρχει ούτε συναίσθημα ούτε λογική που βασίζονται στην πίστη. Ακόμα και αν είσαι μηδενιστής και υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πάλι εκφράζεις μια μορφή πίστης:"Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα". Τέλος αν παίζεις τον ρόλο του αγνωστικιστή και αμφισβητείς τα πάντα πάλι πιστεύεις σε κάτι πολύ απλο:"Πιστεύεις στην ικανότητα σου να αμφισβητείς!". Είναι ολοφάνερο ότι η πίστη υπάρχει παντού και εφόσον υπάρχει πίστη άνετα υπάρχει και ο προσωπικός "Θεός" του καθενός.
Μην το παρεις με τον λαθος τροπο, αλλα πιστευω οτι χρησιμοποιεις πολυ την λεξη "πιστη" και σε λαθος σημεια. Στο λεξιλογιο καθε γλωσσας υπαρχουν αμετρητες λεξεις που μπορουν να χρησιμοποιηθουν με διαφορετικα νοηματα καθε φορα. Μια απο αυτες ειναι και η πιστη.
Πχ. Αλλο το "πιστευω στη θεωρια σχετικοτητας γιατι ξερω οτι υπαρχει", αλλο το "πιστευω στις ικανοτητες καποιου γιατι ειναι ικανος" και φυσικα αλλο το "Πιστευω στην υπαρξη ενος θεου γιατι ..........." .
Ολα αυτα ειναι τελειως διαφορετικα. Το ενα δηλωνει κατι προφανες που ειναι αφελεις καποιος που δεν το αποδεχεται ως υπαρκτο ή αληθινο, το αλλο ειναι απλα μια λεξη που δηλωνη εμπιστοσυνη και τελος ειναι κατι που δηλωνει κατι πολυ παραπανω και πολυ πιο περιπλοκο.
Αν ακομα δεν συμφωνεις, σκεψου μονο οτι ειναι ευκολο να πιστυεις σε κατι απο την υπαρξη μιας κουπας που πινεις τον καφε σου μεχρι μιας φυσικης θεωριας που αποδειχτηκε. Αλλα σκεψου τι χρειαζεται το να πιστευεις σε κατι που δεν εχεις καμια αποδειξη οτι υπαρχει (συγγνωμη αλλα δεν αποδεχομαι την υπαρξη θαυματων κλπ) και μαλιστα να αφιερωνεις την ζωη σου σε αυτο χωρις να εισαι ποτε σου 100% σιγουρος αν τελικα εχεις χασει το χρονο σου ή οχι. Αλλη ψυχικη δυναμη, θαρρος και αποφασηστικοτητα χρειαζεται το ενα και αλλη το αλλο.
Ενας αθεος εχει παρει ισως μια πιο σταθερη αποφαση στη ζωη του χωρις τοσα πολλα ρισκα. Εναν πιο ευκολο μερικες φορες δρομο στη φιλοσοφια του. Οχι ομως και ο θρησκευτικα πιστος που εχει επενδυση μια ζωη πανω σε αυτο.
Σκεψου ακομα τι συνεπαγεται η πιστη για τον καθενα. Ενας πιστος σε θεο προσαρμοζει ολη τη ζωη του σε μια προσπαθεια να εξυψωθει και εν τελη να ερθει σε επικοινωνια με το θεο που πιστευει (απο τα κοινα που εχουν ολες οι θρησκειες ανα τον κοσμο) . Ο αθεος με τι προσπαθει να επικοινωσει? Με την αμφισβητηση του? ^.'
Αρα δεν μπορουμε να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι και να τα ισοπεδωνουμε χρησιμοποιοντας μια λεξη και δινοντας της ιση αξια για ολους. Καλος ή κακος, πολλα νοηματα μπορουν να περασουν με την ιδια λεξη. Δεν ειναι ολα ομως τοσο απλα.