- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
είναι σημείο των καιρών..Ωστόσο, το τι συμβαίνει στην εκκλησία, αφορά
μια σειρά απο παράγοντες που έπαιξαν ρόλο, ώστε να υπάρχει αυτή η εικόνα
που ζούμε σήμερα... Συνολικό σχέδιο με τη διαφθορά πολιτικών, ιερέων, κλπ,
ώστε όλα να είναι θέμα ελέγχου της εξουσίας και ισχύος.
Αλλά αυτό είναι επόμενο μιας υλιστικής εποχής,οπου όλα μετρώνται με το
χρήμα και όλοι μας το έχουμε το κουσουράκι μας σ αυτό το θέμα...
Όλοι έχουμε ίδιες επηροές, αλλοιώς επηρεάζουν εμένα, αλλοιώς εσένα κι
αλλοιώς τον άλλο....
Οι κληρικοί, εκπροσωπούν μια ιεροσύνη και σαν άνθρωποι, μέσα απο την εποχή
τους,επηρεάζονται ανάλογα.Όταν έρθει η ώρα τους θα κριθούν απο Άλλον..
Εμείς λίγη αυτοκριτκή την κάνουμε;
quote:Οι κληρικοί, εκπροσωπούν μια ιεροσύνη και σαν άνθρωποι, μέσα απο την εποχή
τους,επηρεάζονται ανάλογα.
Κακώς.
Αυτό σημαίνει ότι είναι άχρηστοι σε αυτό που κάνουν, να πάνε σπίτια τους.
quote:
Όταν έρθει η ώρα τους θα κριθούν απο Άλλον..
Αν δεν είχαν κατακλέψει τον κόσμο, σκασίλα μου το ποιός θα τους έκρινε, από την στιγμή που το κάνουν όχι μόνο πρέπει να κρίνονται αλλά και να καταδικάζονται.
quote:
Εμείς λίγη αυτοκριτκή την κάνουμε;
Δεν έχω κλέψει
Δεν είμαι λεσβία (αυτό βέβαια δεν το θεωρώ κακό για έναν κοινό άνθρωπο, δικαίωμα του να κάνει ο καθένας ότι θέλει στο κρεβάτι του)
Δεν έχω Θεό μου το χρήμα
Τι αυτοκριτική να κάνω γι αυτά δλδ???????
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
για τους κληρικούς....
Το θέμα της αυτοκριτικής, πιστεύω πρέπει να πάει βαθύτερα,
στην ώρα του βέβαια, ώστε να μην είμαστε μόνο υπεράνω χρημάτων
και αωστοί στις συναλλαγές...Χρειάζονται περισσότερα. Μια έρευνα
μέσα μας τι ζητάμε κι όχι τι μας παρασύρει, όλους μας, μέσα απο την
μόδα και τις τάσεις της εποχής, θα έκανε καλό...Όπως και πόσο πρόθυμοι
είμαστε να κάνουμε μια σκληρή αυτοκριτική, στο αν είμαστε ίδιοι, περιπου,
με όσους κατηγορούμε...Αυτούς δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, αλλά μπορούμε να
αλλάξυμε εμείς. Να γίνουμε εμείς καλύτεροι... Αυτό δεν είναι σωστό;
Γιατί αυτο; για να είμαστε συνειδητοποιημένα άτομα, να ξέρουμε τι
θέλουμε και τις ανάλογες ενέργειες, δίχως ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι
σε κανένα...Όσο για τους κληρικούς, πάντα θα είναι κάποιοι απο μας...
quote:
Sesostris:
Επειδή αυτές είναι απόψεις του πατρός Αβέρκιου αγαπητοί europaioi (οριτζιναλ και ινστρούχτορα), γι' αυτό παρέθεσα και το link της σελίδας οπότε μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο τον πατέρα Αβέρκιο να σας λύση τις απορίες σας . Όσο για την Σκυθούπολη το (δήθεν) είναι άποψη δική σας και των απολογητών , όχι των ιστορικών .
Kαι γω έχω την άποψη ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο αλλά φθηνό ψέμα και τίποτα περισσότερο..........αν έχεις κάποια απορία απευθύνσου προς εμένα........

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2- Θα πρέπει κατ' εμέ να καθιερωθεί ο ευνουχισμός!Αφού ο Δεσπότης ή ο Αρχιεπίσκοπος ή ο μοναχός! (εξαιρούνται όσοι αποφασίσουν να μονιάσουν σε μεγάλη ηλικία!), θέλουν να είναι ανύπαντροι αυτό συνεπάγεται και το ότι το εργαλείο τους, βγαίνει σε αχρηστία!
Άρα δε χρειάζεται!........
Μια βοήθεια για τον αγαπητό τον ευρωπαίο… ![]()

Ώρα να ξαναγυρίσουμε στον μεσαίωνα… ![]()
![]()

Μπανάλ, tres banal....
Ρε παιδιά, για τους κληρικούς και το ρόλο που επιτελούν, όχι
δεν επιτελούν, μπορούμε να μιλήσουμε; Μπορούμε να πούμε, ότι η
ιεροσύνη, κράτησε τον απλό κόσμο απο την δεισιδαιμονία και την
επιστροφή του μεσαιωνα της μαγείας και των τσαρλατάνων, μέσα απο τους
αιώνες και σε δύσκολους καιρούς...
Αυτό μπορείτε να το δείτε;
quote:
Μπορούμε να πούμε, ότι η
ιεροσύνη, κράτησε τον απλό κόσμο απο την δεισιδαιμονία και την
επιστροφή του μεσαιωνα της μαγείας και των τσαρλατάνων, μέσα απο τους
αιώνες και σε δύσκολους καιρούς...
Ακριβώς το αντίθετο έκανε...
Ακριβώς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
συντριπτικό τους ποσοστό και στην ιστορία, παίξαν ένα
πολύ θετικό ρόλο στην διατήρηση της πίστης στον Θεό και
τον άνθρωπο...Κράτησαν το ηθικό και την αδελφοσύνη, την αρχαία
γραμματεία και διατήρησαν ή βοήθησαν αν διατηρηθούν, βασικοί άξονες
της συνέχειας ενός έθνους....
Οι κληρικοί, σαν λειτούργημα είναι κάτι απαραίτητο για την επαφή
του ανθρώπου με τον Θεό...η εξομολόγηση και η θεία κοινωνια είναι
μυστήρια που ο άνθρωπος επικοινωνεί με τον Θεό....Κιαυτό απο μόνο του
είναι πολύ σημαντικό, ακόμη κι αν βγάλεις έξω τον μεσάζοντα ιερέα...
quote:
trexagireve
Κράτησαν το ηθικό και την αδελφοσύνη, την αρχαία
γραμματεία και διατήρησαν ή βοήθησαν αν διατηρηθούν, βασικοί άξονες
της συνέχειας ενός έθνους....
Φίλε trexagireve , ασφαλώς μας δουλεύεις και μάλιστα άγριο δούλεμα . Είναι δυνατόν να πιστεύης ότι έσωσαν την γραμματεία την οποία εξακολουθούν να βρίζουν μέσα από τα εκκλησιαστικά κείμενα έως σήμερα ;
Το αντίθετο έγινε ! Όχι μόνο δεν διέσωσαν αλλά οι μοναχοί κατέστρεψαν το 90% της Ελληνικής γραμματείας . Η λέξη "Παλλίμψιστο" δεν σου θυμίζει τίποτα ;;;
quote:
trexagireve
Οι κληρικοί, σαν λειτούργημα είναι κάτι απαραίτητο για την επαφή
του ανθρώπου με τον Θεό...η εξομολόγηση και η θεία κοινωνια είναι
μυστήρια που ο άνθρωπος επικοινωνεί με τον Θεό....Κιαυτό απο μόνο του
είναι πολύ σημαντικό, ακόμη κι αν βγάλεις έξω τον μεσάζοντα ιερέα...

Αντ' εμού την πρέουσα απάντηση στον ισχυρισμό σου νομίζω ότι την δίνει ο συμπατριώτης μου Α. Λασκαράτος απευθυνόμενος στον δεσπότη της Κεφαλονιάς .

quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve , ασφαλώς μας δουλεύεις και μάλιστα άγριο δούλεμα . Είναι δυνατόν να πιστεύης ότι έσωσαν την γραμματεία την οποία εξακολουθούν να βρίζουν μέσα από τα εκκλησιαστικά κείμενα έως σήμερα ;
Το αντίθετο έγινε ! Όχι μόνο δεν διέσωσαν αλλά οι μοναχοί κατέστρεψαν το 90% της Ελληνικής γραμματείας . Η λέξη "Παλλίμψιστο" δεν σου θυμίζει τίποτα ;;;
Tι λες άνθρωπέ μου?
Διάβασε λίγο δεν είναι κακό........
"Η μεγάλη φιλoσoφική παράδoση της αρxαίας Ελλάδoς παρέμεvε πάvτα μια ζωvταvή δύvαμη στo Βυζάvτιo και σxεδόv όλα τα σημαvτικότερα φιλoσoφικά κείμεvα, όπως άλλωστε και η παραγωγή κάθε άλλoυ κλάδoυ τής ελληvικής φιλoλoγίας, έφθασαv ως εμάς σε xειρόγραφα τωv βυζαvτιvώv xρόvωv πoύ τα επιμελήθηκαv αvτιγραφείς, πoλλoί από τoυς oπoίoυς ήταv διακεκριμέvoι λόγιoι και ερμηvευτές."
Ιστoρία τoυ Ελληvικoύ Έθvoυς, τόμ. Ζ', 'Βυζαvτιvός ελληvισμός - πρωτoβυζαvτιvoί xρόvoι 324-642 μ.Χ.', Εκδoτική Αθηvώv Α.Ε., σελ. 328
και
"Ήταv ευτύxημα ότι ό θρίαμβoς τoυ Χριστιαvισμoύ δεv κατάργησε τήv αvάγκη vά υπάρxoυv σωστά κείμεvα τώv ειδωλoλατρώv συγγραφέωv."
Reynolds D.L. & Wilson G.N., 'Αvτιγράφεις και Φιλόλoγoι', ΜΙΕΤ, Αθήvα 1981, σελ. 53
και
"Η αξία της υπηρεσίας πoυ πρόσφερε η αρxαία ελληvική φιλoσoφία στov Χριστιαvισμό αvαγvωριζόταv πάvτα, ακόμα και από τoυς αυστηρότερoυς θεματoφύλακες της Αvατoλικής Χριστιαvικής Ορθoδoξίας.
Επιπλέov, oι xριστιαvoί Έλληvες διατήρησαv, με τηv κoπιαστική αvτιγραφή τωv xειρoγράφωv, τα γραπτά εκείvωv τωv αρxαίωv Ελλήvωv φιλoσόφωv πoυ είxαv γράψει σε μια μoρφή της αττικής ελληvικής και πoυ είxε περάσει τη λoγoκρισία τωv αττικιζόvτωv καθαρoλόγωv"
Arnold Toynbee, The Greeks and their Heritage, Oxford University Press, 1981 (στα ελληvικά: Οι Έλληvες και oι Κληρovoμιές τoυς, Καρδαμίτσας, Αθήvα, 1992, σελ. 115)
και
"...δεv έxει ως τώρα επισημαvθεί oύτε μία περίπτωση η Εκκλησία vα έxει πάρει παρόμoια μέτρα εvαvτίov κάπoιoυ κλασικoύ κειμέvoυ. Ακόμη και τα έργα τoυ "μισητoύ" απoστάτη Ιoυλιαvoύ μας έxoυv σωθεί.
Reynolds D.L. & Wilson G.N., 'Αvτιγράφεις και Φιλόλoγoι', ΜΙΕΤ, Αθήvα 1981, σελ. 69
και
Ο Κωνσταντίνος ο πορφυρογέννητος έκανε ένα μνημειώδης εγχείρημα με ομάδα λογίων από αρχαίους και μεσαιωνικούς συγγραφείς, να κατατάξει την ιστορική ύλη σε ενότητες σε συνδυασμό με σύντομα σχόλια.
Τον Ι' αιώνα η Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου μας πληροφορεί ότι τα μονστηριακά αλλά και ιδιωτικά εργαστήρια λειτουργούν για την αντιγραφή της πνευματικής παραγωγής της αρχαίας γραμματείας.
<<Περίφημα ήταν η Βιλιοθήκη και το εργαστήριο του πρωτοθρόνου Καισαρείας Αρέθα, στο οποίο οφείλουμε σπουδαιότατα περγαμηνά χειρόγραφα που διασώζουν τους περισσότερους Πλατωνικούς διαλόγους, κείμενα του Αριστοτέλη, έργα του μαθηματικού Ευκλείδη, του Λουκιανού, Αίλιου, Διώνος Χρυσοστόμου, Παυσανία, Τας Εις Ευατόν του Μάρκου Αυρηλίου, καθώς και Θεογονικά συγράμματα
........ Τα αντιγραφικά εργαστήρια πληθαίνουν τον ΙΑ' αιώνα σε αριθμό και απλώνονται σε ευρύτερο χώρο μέχρι τις παραμεθόριες περιοχές.>>
quote:
Sesostris:
Αντ' εμού την πρέουσα απάντηση στον ισχυρισμό σου νομίζω ότι την δίνει ο συμπατριώτης μου Α. Λασκαράτος απευθυνόμενος στον δεσπότη της Κεφαλονιάς .

Tι σχέση έχει αυτό που μας παρουσίασες με αυτό που έγραψε ο trexagireve? τη Θεία κοινωνία και τα μυστήρια? ο Λασκαράτος δεν αναφέρεται σε αυτά!
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 18/12/2008 00:46:12
Έδειξε κάποια στιγμιότυπα από αγωνιστές του τότε και μεταξύ αυτών ήταν και ένας παπάς ζωσμένος χιαστί αρμαθιές τις σφαίρες.
Τι γνώμη να είχαν άραγε οι συναγωνιστές τους για εκείνο τον παπά;;;;
Κοίταξα μπας και δω και κάποιο χλαμυδοφορεμένο, αλλά δεν διέκρινα κανέναν.
***Λέτε να ήταν πίσω πίσω και να τον έπιασε η κάμερα;;![]()
![]()

quote:
Κοίταξα μπας και δω και κάποιο χλαμυδοφορεμένο, αλλά δεν διέκρινα κανέναν.***Λέτε να ήταν πίσω πίσω και να τον έπιασε η κάμερα;;
Όχι, ήταν στο Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στην Σαλαμίνα ενώ άλλοι δημιουργούσαν φιλοσοφία και πολιτισμό...
Είναι πραγματικά απαράδεκτο να κρίνουμε το πατριωτικό ιδεώδες κάποιου, κοιτάζοντας αν ήταν Δωδεκαθεϊστής, Χριστιανός, Μουσουλμάνος.
Δηλαδή σε αυτόν τον διάλογο το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μπει ο ένας στο μάτι του άλλου;
Εκεί περιορίζεται η συμμετοχή σε έναν διάλογο ή ο ένας προσπαθεί να αποδείξει την θρησκεία που εκείνος πιστεύει ως αληθινή (φυσικά και θα είναι η σωστή αφού είναι η δική του) και τις άλλες ως ψεύτικες κι άξιες για την πυρά;
Έλεος πια! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Dying_Incubus
Χαιρομαι που το παρατηρησες..
Βλέπεις, αυτο το θέμα βρομαει απο το αρχικο του μνμ κιολας.
Ειχα κανει παράπονο βέβαια.. και για αυτο το λόγο η Αμαλία.. επειδη θεωρησε οτι το θεμα κάνει τσουβαλοποιηση έσπευσε να.. αλλαξει τον τίτλο(!?).. πράμα που βέβαια άφησε το θέμα στα ίδια χάλια μονο που το εκανε ελαφρώς παραπλανητικο. Γιατι βέβαια ο τίτλος πριν αλλαξει έκανε την ίδια τσουβαλοποιηση με το αρχικό μηνυμα κ προσδιοριζε ακριβώς τι θα διαβάσεις.. ενω τωρα νομίζεις οτι θα διαβάσεις ένα πράμα κ μπαίνεις κ διαβάζεις για το αν και κατα πόσο βοηθησαν στη διατηρηση των αρχαιων κειμένων οι κληρικοι..αλλα δε βαριεσαι..
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
quote:quote:
Κοίταξα μπας και δω και κάποιο χλαμυδοφορεμένο, αλλά δεν διέκρινα κανέναν.***Λέτε να ήταν πίσω πίσω και να τον έπιασε η κάμερα;;
Όχι, ήταν στο Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στην Σαλαμίνα ενώ άλλοι δημιουργούσαν φιλοσοφία και πολιτισμό...
Είναι πραγματικά απαράδεκτο να κρίνουμε το πατριωτικό ιδεώδες κάποιου, κοιτάζοντας αν ήταν Δωδεκαθεϊστής, Χριστιανός, Μουσουλμάνος.
Δηλαδή σε αυτόν τον διάλογο το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μπει ο ένας στο μάτι του άλλου;
Εκεί περιορίζεται η συμμετοχή σε έναν διάλογο ή ο ένας προσπαθεί να αποδείξει την θρησκεία που εκείνος πιστεύει ως αληθινή (φυσικά και θα είναι η σωστή αφού είναι η δική του) και τις άλλες ως ψεύτικες κι άξιες για την πυρά;Έλεος πια!
Συμφωνώ μαζί σου.
Να συμφωνούν άραγε και όσοι ανοίγουν το ένα θέμα μετά το άλλο βάζοντας στόχο σε αυτό που εσύ και εγώ γνωρίζουμε;;

quote:
Ψηλός:
Συμφωνώ μαζί σου.
Να συμφωνούν άραγε και όσοι ανοίγουν το ένα θέμα μετά το άλλο βάζοντας στόχο σε αυτό που εσύ και εγώ γνωρίζουμε;;
Mεγάλος μάγκας ο Ψηλός!!!!!!!

Εφόσον συμφωνείς μαζί μου, προσπάθησε να μην κάνεις αυτό που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα μου.
Λυπάμαι αλλά η απάντηση του στυλ "ναι, αλλά οι άλλοι κάνουν αυτό" δε με καλύπτει και δε μου δείχνει καμία διάθεση ανάληψης των όποιων ευθυνών που μπορεί να βαραίνουν τον κάθε έναν από εμάς.

In anticipation of my resurrection...
Ευρωαπίου2, σε κάλυψε πλήρως..Εκτός αν έπαθες αορισία..Δεν θέλω
να πω περισότερα απο τον Ευρωπαίο επίτηδες, γιατί περιμένω να
αναιρέσεις αυτά και μετά άλλα...
Να δούμε μόνο πόσο θα εθελοτυφλείτε...
quote:
Αγαπητέ Ψηλέ, ειλικρινά δεν γνωρίζω εν τέλει αν ξέρουμε το ίδιο πράγμα.
Εφόσον συμφωνείς μαζί μου, προσπάθησε να μην κάνεις αυτό που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα μου.Λυπάμαι αλλά η απάντηση του στυλ "ναι, αλλά οι άλλοι κάνουν αυτό" δε με καλύπτει και δε μου δείχνει καμία διάθεση ανάληψης των όποιων ευθυνών που μπορεί να βαραίνουν τον κάθε έναν από εμάς.
Μωρέ για το ίδιο πράγμα μιλάμε.
Κοίτα τους τίτλους των θεμάτων που ανοίγουν και θα καταλάβεις πως για το ίδιο μιλάμε.
Ξέρεις φίλε Dying_Incubus, όταν ξεκινάς ήδη με τέτοιους τίτλους, όσο και να προσποιείσαι στην πορεία, δεν σε σώζει.
**Εγώ θα κάνω, πάντως, μια προσπάθεια, φτάνει μόνο να μην με προκαλούνε συνέχεια. Στην ουσία, δεν έχω να χωρίσω τίποτα και με κανέναν.![]()

ξαναπεί, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα με το ίδιο αντικείμενο
κι αυτό χρησιμεύει μόνο για να υπεκφεύγουν ορισμένοι τον
διάλογο..Επιμένω ότι πρέπει να γίνουν λιγότερα τα θέματα...
Για να βγαίνει αποτέλεσμα κι όχι κοκορομαχίες...