ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/10/2007, 18:41:13
quote:
Γι' αυτό και κρίνομαι τους ανθρώπους από τις ενέργειές τους! Όταν όμως οι ενέργειες αυτές, είναι τέτοιες που συνηγορούν στην προέλευση των επίθετών τους........ απλά...................συμπαιρένουμε!!

Ενδιαφερουσα προσεγγιση ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

31/10/2007, 09:38:21
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, δεν το πάω πουθενά!

Αυτό που λέω είναι ότι επειδή η πολιτική είναι ένας κλάδος που έχει πολύ μεγάλη σχέση με την διπλωματία, με την δημόσια εικόνα, με το πως θα προβληθεί και θα παρουσιαστεί κάτι αλλά κι επειδή η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική από την ουσία, δε μπορώ να γνωρίζω αν η αιτία για την συγκεκριμένη κίνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι αυτή που παρουσιάστηκε ή κάποια άλλη.

Θα παρακαλούσα την αποφυγή απόδοσης υποτιμητικών χαρακτηρισμών καθώς δε μας βοηθούν στο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας προκειμένου να σκεφθούμε όσο πιο καθαρά μπορούμε κι αφετέρου μπορούν να προκαταβάλλουν αρνητικά τον αναγνώστη τόσο ώστε να παραβλέψει ή να μην δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό που προσπαθούμε να πούμε.

In anticipation of my resurrection...

31/10/2007, 09:57:14
Γιατί σου κάνει εντύπωση η στάση του ΣΥΝ αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ???
Δεν θεωρώ ότι είναι προδοσία αυτό που κάνουνε - και για να μην κρύβομαι, η αριστερά είναι ένας χώρος που προσωπικά απεχθάνομαι. Είναι πολύ πιο τίμια η στάση του ΣΥΝ που αναγνωρίζει την FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρά το καραγκιοζηλίκι των υπολοίπων πολιτικών που δεν έχουνε τα αυγά να στηρίξουνε την άποψή τους.

Έβλεπα χτες τον Λοβέρδο (τον λάλιστο ανούσιο Λοβέρδο) να τον ρωτάει στην ψύχρα ο δημοσιογράφος για την ονομασία και αυτός έκανε την κότα. Το ίδιο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι φίλε μου, παρακαλάμε τα Σκόπια να δεχτούνε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία και το κρύβουμε επιμελώς.... Μια ονομασία που μας την ζητάγανε επί Μητσοτάκη, την είχαμε αποδεκτεί επί Μητσοτάκη και βγήκανε οι ελληνάρες και την χαρακτηρίσανε ως προδοσία.... Τώρα 15 χρόνια μετά, αφού ΟΛΟΣ ο πλανήτης τους αναγνωρίζει ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ βγαίνουμε κι εμείς να τους παρακαλέσουμε να κοτσάρουνε και το "Βόρεια"....

Δεν είναι θέμα προδοσίας, είναι θέμα μαλακίας. Η περιοχή λέγεται Μακεδονία, είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι. Μια χαρά θα ήμασταν άμα λεγονταν Σλαβομακεδονία είτε Νοβα Ματσεντόνια, εμείς σαν μαλάκες τον χαβά μας. Και καλά θα δίναμε δικαιώματα στους σκοπιανούς.....

Δεν είδα την ίδια ευαισθησία όταν έγινε η άρση του εμπολέμου έτσι στεγνα με την Αλβανία.... Που εκεί υπήρξε προδοσία γιατί η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική, κατοικούν 'Ελληνες, πατριώτες μας που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν από το καθεστώς της αλβανίας γιατί μιλάγανε ελληνικά, είχανε σημαία στα σπίτια τους, λέγανε πως είναι ελληνες.... χεστήκαμε για αυτούς, αλβανοί όλοι... Και να φανταστείς τους είχαμε ελευθερώσει όταν είχαμε πάρει φαλάγγι τους ιταλούς....

Γιατί λοιπόν η κάψα με τους σκοπιανούς και όχι με τους αλβανούς ? Ξέρεις τι εστί UCK δεν χρειάζεται να σου πω. Έχεις δει τους χάρτες της μεγάλης αλβανίας, δεν χρειάζεται να τους παραθέσω. Οι σκοπιανοί μας απειλούν ???? ΧΑ !!!!!! Αυτό και αν δεν είναι ανέδκοτο....

Edited by - KERRY KING on 31/10/2007 10:04:41

31/10/2007, 13:42:12
-Απειλή αυτή τη στηγμή όντως δεν έχουμε.
-Όμως! όπως τότε δεν είχαμε καταφέρει να υποψιαστούμε το μέλλον, αποκλήεις φίλε KERRY KING, ενδεχόμενη απειλή μέσω ενός νέου Βαλκανικού πολέμου?
-Και στις δήθεν αλλητρωτικές διαθέσεις τους συνηγορούν και οι χάρτες, που κυκλοφορούν στα βιβλία τους, σχολικά και άλλα.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 31/10/2007 14:20:50

31/10/2007, 15:02:20
quote:
KERRY KING
Δεν θεωρώ ότι είναι προδοσία αυτό που κάνουνε - και για να μην κρύβομαι, η αριστερά είναι ένας χώρος που προσωπικά απεχθάνομαι.

Αν και δεν είναι ο χώρος για πολιτικής φύσης συζητήσεις, μου κάνει εντύπωση η προσπάθεια που γίνεται να φορτωθεί η αριστερά ακόμη μια αποτυχία των αμερικανόδουλων και συμφεροντόδουλων δεξιών κυβερνήσεων που κυβερνούν από πάντα τη χώρα μας.

Βέβαια, όταν κάποιος θεωρεί πως ο ΣΥΝ είναι αριστερό κόμμα, τότε είναι εύκολο να οδηγούμαστε σε λανθασμένους συνειρμούς.

Θα ήταν προτιμότερο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως κάνεις στη συνέχεια KERRY KING, μόνο που θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο και ξεσκόνισμα.

31/10/2007, 16:00:21
Φίλε europaios2 το θεωρώ απίθανο εώς εξωφρενικό το σενάριο ενός βαλκανικού πολέμου, ειδικά μετά και την διαφαινόμενη ένταξη των Σκοπίων και της Αλβάνίας (αν δεν κάνω λάθος) στο ΝΑΤΟ.

Θεωρώ πολύ πιο υπαρκτή την απειλή του UCK παρά τις παπαριές των σκοπιανών. Άμα πας στην Έφεσσο, ο ξεναγός τα αρχαία τα χαρακτηρίζει "αρχαία τουρκικά" !!! Όσοι έχοθν στοιχειώδη μόρφωση βάζουνε τα γέλια, η καϋμένη η Ιβάνκα από το Βλαδιβοστόκ και η Μπάρμπαρα από το Τέξας, κοιτάνε με θαυμασμό το τοπίο και αναρωτιούνται για τον θαυμαστό αρχαίο τουρκικό πολιτισμό.... Κάπως έτσι είναι και οι παπαριές των σκοπιανών για την ελληνικότητα ή μη των μακεδόνων....

31/10/2007, 20:07:34
quote:
Θα παρακαλούσα την αποφυγή απόδοσης υποτιμητικών χαρακτηρισμών καθώς δε μας βοηθούν στο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας προκειμένου να σκεφθούμε όσο πιο καθαρά μπορούμε κι αφετέρου μπορούν να προκαταβάλλουν αρνητικά τον αναγνώστη τόσο ώστε να παραβλέψει ή να μην δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό που προσπαθούμε να πούμε.

Εισαι πολυ επιεικης φιλε μου Dying_Incubus. Αλλα και εγω ημουν επιεικης ! Αλλο ηθελα να γραψω και αλλο εγραψα ... τελος παντων ...

===================================================================

quote:

Ελα ντε !
quote:
Δεν θεωρώ ότι είναι προδοσία αυτό που κάνουνε..
Για μενα που ζω , ενα τσιγαρο δρομο απο τα συνορα , ειναι !
quote:
Είναι πολύ πιο τίμια η στάση του ΣΥΝ που αναγνωρίζει την FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρά το καραγκιοζηλίκι των υπολοίπων πολιτικών που δεν έχουνε τα αυγά να στηρίξουνε την άποψή τους.
ΘΑ μπορουσα να το παρω και ως αστειο αυτο που λες φιλε μου , αλλα δυστυχως δεν ειναι . Αν καταλαβα καλα θεωρεις δεδομενη την ηττα μας και ως εκ τουτου πρεπει λογω αξιοπρεπειας να τους παραχωρησουμε την ονομασια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ψηλα το κεφαλι σαν να μην μας πειραξε καθολου ; Για σκεψουτο λιγο . Ειναι συγκροτημενη λογικη αποψη αυτη ; Με την λογικη αυτη , αγαπητε KERRY KING , δεν επρεπε ο Λεωνιδας με τους 300 να αντιπαρατεθει στο 1000000 Περσες διοτι σιγουρο ηταν πως θα εχανε , αργα η γρηγορα .
Κανεις λαθος φιλε μου , η ιστορια δεν σε δικαιωνει.
quote:
Μια ονομασία που μας την ζητάγανε επί Μητσοτάκη, την είχαμε αποδεκτεί επί Μητσοτάκη και βγήκανε οι ελληνάρες και την χαρακτηρίσανε ως προδοσία....
Ουτε εδω σε δικαιωνει η ιστορια .
Η ολη υποθεση ηταν σχεδον κερδισμενη απο τον Ανδρεα Παπανδρεου και χαθηκε απο ενα consortium πολιτικων εγκληματιων ... μην ευλογας τα γενια του Μητσοτακη ... μεσα σ΄αυτους ηταν και αυτος ... Δες τι απαντησε καποιος στον Παπαχελα για το ιδιο θεμα :
...Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας τρελός , βρίσκει ένα κόκκινο γυναικείο εσώρουχο , το κάνει κόμπο στην κεραία του αυτοκινήτου του κι αρχίζει να πηγαίνει από καφενείο σε καφενείο , ισχυριζόμενος ότι του το χάρισε , για ενθύμιο, ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο.
Είναι σίγουρο ότι λέει ψέματα αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Είναι σίγουρο ότι είναι ψυχασθενής, αλλά ο συμβολισμός αυτής της κίνησης είναι τεράστιος . Θα βρεθούν πολλοί που ΔΕΝ σας συμπαθούν και που θα διαδώσουν ως αλήθεια αυτό το ψέμα, προκειμένου να σας επιφέρουν την μέγιστη ηθική βλάβη. Εσείς , ο πασίγνωστος κ. Παπαχελάς , θα φανείτε παντελώς ανίσχυρος μπροστά σ’ αυτό το απίθανο σενάριο παρόλο που … ΟΥΤΕ ζωτικής σημασίας είναι , ΟΥΤΕ έχει κάποιο υλικό κόστος σ’ εσάς. Το συναίσθημα που θα σας δημιουργείται, κάθε φορά που θα σας ρωτάει κάποιος αν είναι αληθινή η ιστορία με το εσώρουχο … αυτό το συναίσθημα έχουν και οι Έλληνες Μακεδόνες κάθε φορά που κάποιο κράτος αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τους 500.000 Αλβανούς κατοίκους των Σκοπίων ως «Μακεδόνες»!Το ότι εσείς … ΔΕΝ εμφανίζεστε στην τηλεόραση με διάφανο παρεό και κόκκινο εσώρουχο ΔΕΝ είναι θέμα « ζωτικής σημασίας » για την σωματική σας ακεραιότητα, ούτε γιατί θέλετε να το παίξετε «αντρούκλα», αλλά καθαρά θέμα τιμής και συμβολισμού.
quote:
Η περιοχή λέγεται Μακεδονία, είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι.
Η περιοχη λεγοταν Μακεδονια αλλα ανηκε στη Ελλαδα . Καταλαβαινεις πως αν σημερα υπαρξει κρατος Μακεδονια , τι συνεπειες θα εχει για το αυριο ...
quote:
Δεν είδα την ίδια ευαισθησία όταν έγινε η άρση του εμπολέμου έτσι στεγνα με την Αλβανία.... Που εκεί υπήρξε προδοσία γιατί η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική, κατοικούν 'Ελληνες, πατριώτες μας που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν από το καθεστώς της αλβανίας γιατί μιλάγανε ελληνικά, είχανε σημαία στα σπίτια τους, λέγανε πως είναι ελληνες.... χεστήκαμε για αυτούς, αλβανοί όλοι... Και να φανταστείς τους είχαμε ελευθερώσει όταν είχαμε πάρει φαλάγγι τους ιταλούς
Βουνο το δικιο σου εδω !
quote:
Οι σκοπιανοί μας απειλούν ???? ΧΑ !!!!!! Αυτό και αν δεν είναι ανέδκοτο....
Δεν απειλεις καποιον μονο με τα οπλα . Επιτελους ! Αυτο το νομισμα που εξεδωσαν δεν ειναι απειλη ;

Η σημαια που ειχαν αρχικα δεν ηταν απειλη ; Οι ονομασιες Αρχαιων Ελληνων που δινουν σε αεροδρομια ,οι ετοιμασιες για αλλαγη ονοματων πολεων και αλλα πολλα δεν ειναι απειλες αγαπητε KERRY KING ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

31/10/2007, 21:25:51
quote:
Αν και δεν είναι ο χώρος για πολιτικής φύσης συζητήσεις, μου κάνει εντύπωση η προσπάθεια που γίνεται να φορτωθεί η αριστερά ακόμη μια αποτυχία των αμερικανόδουλων και συμφεροντόδουλων δεξιών κυβερνήσεων που κυβερνούν από πάντα τη χώρα μας.
Οσον αφορα εμενα , κανεις λαθος Ψηλε . Εγω δεν εχω κομματικη ταμπελα και αφορμης δοθησης ,τα χωνω σ΄ολους . Οπως λογω χαρη στην κ.Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα που λεει τα εξης εφιαλτικα λογια στον προεδρο Παπουλια οταν αυτος αναλαμβανει καθηκοντα :

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:

"Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!!!), της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."
Δεν ειναι εφιαλτικα λογια Ψηλε ;

quote:
Βέβαια, όταν κάποιος θεωρεί πως ο ΣΥΝ είναι αριστερό κόμμα, τότε είναι εύκολο να οδηγούμαστε σε λανθασμένους συνειρμούς.

Υπαρχει αριστερο κομμα ; Θεωρω αλλο "Αριστερα" και αλλο "Κουμουνισμος". Αριστερα στην Ελλαδα δεν υπαρχει . Δεν θα ξεχασω το 1993 οταν η οικοδομικη αδεια για ενα σπιτι 120 μετρων ειχε 110-120 χιλιαδες δραχμες και ξαφνικα η "αριστερα" (ΚΚΕ) με την δεξια (ΝΔ).. συνκυβερνηση γαρ , πηγαν την αδεια στο 1 εκατομυριο δραχμες . Η αριστερα ... το κομμα του λαου ... και η δεξια ...το αλλο κομμα του λαου ... με τον Μητσοτακη να οργωνει την Ελλαδα... με μια γκλιτσα ... αποφασισαν να μας βοηθησουν ... 50 δραχμες πανω το πετρελαιο σε μια μερα ... αποφασισαν να μας βοηθησουν ... ας μην το συνεχισω ...

Τι να κανουμε Ψηλε ... δεν γενηθηκε αλλος Ελευθεριος Βενιζελος ! Συμπαθαμε Ψηλε , ουτε με την καθε ειδους εκκλησια τα παω καλα ουτε και με τα πολιτικα κομματα .

ΥΓ :Δεν γνωριζω ποσα ξερετε μα θα σας γραψω καποια στιγμη μερικες απιστευτες ενεργειες του Ελευθεριου Βενιζελου και κατοπιν καμετε συγγκριση με οποιον αλλο πολιτικο ανδρα θελετε . Θα σας γοητευσει και θα σας συγκινησει !

quote:
Θα ήταν προτιμότερο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους
Το΄χω πει Φιλε μου ... προδοτες ... αλητες ... αλλα με εβαλε παγο ο αγαπητος Dying_Incubus

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

01/11/2007, 01:29:07
quote:

Φίλε europaios2 το θεωρώ απίθανο εώς εξωφρενικό το σενάριο ενός βαλκανικού πολέμου, ειδικά μετά και την διαφαινόμενη ένταξη των Σκοπίων και της Αλβάνίας (αν δεν κάνω λάθος) στο ΝΑΤΟ.

Θεωρώ πολύ πιο υπαρκτή την απειλή του UCK παρά τις παπαριές των σκοπιανών. Άμα πας στην Έφεσσο, ο ξεναγός τα αρχαία τα χαρακτηρίζει "αρχαία τουρκικά" !!! Όσοι έχοθν στοιχειώδη μόρφωση βάζουνε τα γέλια, η καϋμένη η Ιβάνκα από το Βλαδιβοστόκ και η Μπάρμπαρα από το Τέξας, κοιτάνε με θαυμασμό το τοπίο και αναρωτιούνται για τον θαυμαστό αρχαίο τουρκικό πολιτισμό.... Κάπως έτσι είναι και οι παπαριές των σκοπιανών για την ελληνικότητα ή μη των μακεδόνων....

-Φίλτατε! και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ ανήκει αλλά από σενάρια πάμε καλά!
-Πριν πηνάσεις μαγειρεύεις! Ούτε πρέπει να έχουμε τις φρούδες ελπίδες ότι το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι, ο Φούφουτος! δε θα αφήσουνε ένα νέο Βαλκανικό πόλεμο! Ξέρεις εσύ τι θα γίνει μετά από 400 χρόνια? Τι παρακαταθήκη θέλουμε να αφήσουμε στους απογόνους μας? Άντε και καλή τύχη μάγκες?
quote:
Ψηλός: βέβαια, όταν κάποιος θεωρεί πως ο ΣΥΝ είναι αριστερό κόμμα, τότε είναι εύκολο να οδηγούμαστε σε λανθασμένους συνειρμούς.

-Δεν υπάρχουν ιδεολογίες στις μέρες μας! Απλά κόμματα! τα οποία κρύβοντε πίσω από κάπιοια τάχα ιδεολογία μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν τη ψήφο! Η Ρωσία, η Κίνα κ.λ.π. μόνο κουμμουνισμό δεν είχαν! Ένας κουμμουνιστής υπήρξε ο Χριστός και αυτόν τον στάυρωσαν!
-Το κάθε κόμμα έχει ευθήνη για τα όσα πράτει και πάντα πρέπει να κρίνεται, είτε υποτίθεται ότι βρίσκεται δεξιά είτε στο κέντρο είτε αριστερά! Το θέμα είναι κατά πόσο προσφέρουν υπηρεσία στην Ελλάδα και όχι τι ρούχα φοράνε!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

01/11/2007, 12:35:55
Ξεφύγαμε κάπως με τα πολιτικά....

Δεν θα επεκταθώ σε αυτά, θα απαντήσω σε ότι αφορά την Μακεδινία.

quote:
ΘΑ μπορουσα να το παρω και ως αστειο αυτο που λες φιλε μου , αλλα δυστυχως δεν ειναι . Αν καταλαβα καλα θεωρεις δεδομενη την ηττα μας και ως εκ τουτου πρεπει λογω αξιοπρεπειας να τους παραχωρησουμε την ονομασια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ψηλα το κεφαλι σαν να μην μας πειραξε καθολου ; Για σκεψουτο λιγο . Ειναι συγκροτημενη λογικη αποψη αυτη ; Με την λογικη αυτη , αγαπητε KERRY KING , δεν επρεπε ο Λεωνιδας με τους 300 να αντιπαρατεθει στο 1000000 Περσες διοτι σιγουρο ηταν πως θα εχανε , αργα η γρηγορα .

Θεωρώ δεδομένο φίλε μου πως το κρατίδιο αυτό θα έχει και την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα στο όνομά της. Θεωρώ παράλογη και άσκοπη την εμονή μας να τους απαγορεύουμε την ύπαρξη της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε σύνθετη ονομασία της χώρας τους. Θεωρώ παράλογο να μην επιτρέπουμε σε ένα κράτος να αυτοπροσδιορίζεται με βάση την γεωγραφική του θέση.

Από την άλλη θεωρώ αστείες και αστήριχτες τις αιτιάσεις των σκοπιανών περί original μακεδόνων και μακεδόνων μαϊμού. Γενικά η όλη προσπάθεια οικιοποίησης της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εμένα μου φαίνεται γελοία. Θα μπορούσαμε εξαρχής να δεχτούμε την σύνθετη ονομασία και να περάσουμε τις αιτιάσεις σχετικά με τα σύμβολα και την ιστορία. Η αδιαλαξία μας οδήγησε στον να πεισμόσουμε ένα κράτος κουράδα, να αποθρασυνθούνε και τελικά να αποκτήσουνε και την παγκόσμια συμπάθεια αφού στο κάτω-κάτω είναι "ένα μικρό νεοσύστατο κράτος που το κακόμοιρο δεν το αφήνουνε να αποκτήσει το όνομα της περιοχής που ανήκει". Αυτή είναι η εικόνα που έχουνε ΟΛΟΙ για τα σκόπια. Χεστήκανε για την αρχαία μακεδονία και τον Αλέξανδρο, τον είδες τον μαλάκα τον Νίμιτς τι άποψη εξέφρασε για τον Αλέξανδρο (αυτό το "ιτς" στο τέλος, κάτι από Γιουγκοσλαβία μου φέρνει πάντως).

Ποιός σκοτίστηκε αν ο Λλέξανδρος ήτανε έλληνας ή σκοπιανός ? Το αμερικανάκι ? Το κινεζάκι ? Ο αλγερινός ? Μια πολεμοχαρή πουστάρα τον θεωρούν ελέω Hollywood και χεστήκανε για τα υπόλοιπα.

Ρίξαμε όλο το βάρος μας στην ονομασία των σκοπίων αντί να ενισχύσουμε την ιστορική μας κληρονομιά, να μην υπάρχει κανένας που να αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αλέξανδρου. Αντί να πιάσουμε τον Oliver Stone, να τον χρηματοδοτήσομε και να περάσουμε την προπαγάνδα μας μέσω του Hollywood, καθώμαστε σαν τις κυράτσες και τσακωνόμαστε για το αν τα σκόπια έχουν σχέση με την Μακεδονία....

Την πατήσαμε, εγώ μόνο αυτό έχω να πω. Τα σκόπια δεν πρόκειται ποτέ να μας βλάψουνε και να μας πάρουνε εδάφη, την Αλβανία να φοβάστε που έχει και οργανωμένους μουτζαχεντην. Από χάρτες και επεκτατηκές βλέψεις να φάνε και οι κότες, πάνε αυτές οι εποχές. Εδώ κοτζάμ τούρκοι κάθονται τόσα χρόνια στα αυγά τους... Α ξέχασα, ο καιρός γαρ εγγυής, το είπε ο γέροντας.......

NightFalconΝέο Μέλος
18/06/2007, 11:45:07
Χαιρετώ όλους εσάς που αποφασίσατε να κοιτάξετε το post μου!

Στο ψητό τώρα: Γνωρίζω ότι υπάρχουν γραπτές πηγές όπου υποστηρίζεται ότι ο Διόνυσος και ο Ηρακλής εξεστράτευσαν στην Ανατολή. Γνωστές είναι τα Διονυσιακά του Νόννου, τα Ινδικά και Αλεξάνδρου Ανάβασιςτου Αρριαννού. Παρ'όλα αυτά ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να υπο(ή απο)δεικνύουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

ΥΓ. Το μόνο άλλο στοιχείο που έχω είναι ένας ισχυρισμός ενός δημοσιογράφου για κάποια πόλη που έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας και την αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ως ελληνική...

18/06/2007, 14:08:27
1) Καμία πόλη δεν έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας

2) Ποτέ δεν αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την φανταστική αυτή πόλη ως ελληνική

3) Ο Ηρακλής και ο Διόνυσος είναι φανταστικά πρόσωπα της μυθολογίας

4) Ρίξε 5 φάσκελα εκ μέρους μου στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο

Lost in Necropolis

La ville de la mort

18/06/2007, 17:13:52
1) Καμία πόλη δεν έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας

2) Ποτέ δεν αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την φανταστική αυτή πόλη ως ελληνική

3) Ο Ηρακλής και ο Διόνυσος είναι φανταστικά πρόσωπα της μυθολογίας

4) Ρίξε 5 φάσκελα εκ μέρους μου στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο

πολυ σωστα
ειναι κριμα να υπαρχουν κομπογιανητες που διαστρευλωνουν την μυθολογια και την ιστορια του καθε λαου για να βγαλουν πεντε φραγκα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

20/06/2007, 00:08:52
Οντως ελληνική παρουσία στο Υunnan δεν έχει βρεθεί. Δεν ξέρω καν αν μέσα στα αρχαία κείμενα υπάρχει σχετική αναφορά για κτίσιμο πόλης.
Υπάρχει; Και αν ναι μπορεί κάποιος να βρει το σχετικό κείμενο;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/06/2007, 00:26:35
Φίλε NightFalcon , εκτενείς πληροφορίες για τον Διόνυσο και τις εκστρατείες του , στην Ασία , και ολόκληρο τον κόσμο , θα βρής στο έργο του Αθ. Σταγειρήτη «ΩΓΥΓΙΑ» Τόμος Α’ σελίς 356 και εντεύθεν .

Η αλήθεια είναι ότι , ενώ στο Ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα μας αποκαλούν Greeks (Γραικούς) στην Ανατολή μας αποκαλούν Yunan , Yun ή Yunanieen , ανάλογα με την γλώσσα (Ίωνες) .

Επίσης αλήθεια είναι ότι τόσο στις Πολυνησιακες , όσο και στις Προκολομβιανές διαλέκτους υπάρχουν λέξεις αναγνωρίσιμης Ελληνικής προελεύσεως , ως επίσης ειδικότερα στην Ασία και ονομασίες περιοχών .

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οφείλονται στον Διόνυσο και τις εκστρατείες του , οι οποίες ανήκουν στην μυθολογία και μάλλον αληγορούν την διάδοση της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποιϊας στον κόσμο .
Ή οφείλονται σε προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς αυτούς , οι οποίες πέρασαν αργότερα στην σφαίρα του μύθου και αποδόθηκαν στις εκστρατείες του Διονύσου , ή στους παράτολμους Κρήτες ναυτικούς που όργωναν τους ωκεανούς , ή το πιθανότερο όλων (για την Ασία και την Πολυνησία ) , στις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου .

Το γεγονός αυτό φρόντισαν να το μεγαλοποιήσουν μερικοί έμποροι βιβλίων , και κάνοντας την τρίχα τριχιά να θησαυρίζουν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες , εκμεταλλευόμενοι το εθνικό συναίσθημα των αναγνωστών τους .

Για να σου δώσω ένα απτό παράδειγμα φίλε NightFalcon , θα σου αναφέρω μόνο ότι γνωστός τηλεβιβλιοπώλης διαφήμιζε την (πεντάτομη!!!!) Ελληνική μυθολογία του Ντεσάρμ , την οποία έχω στην βιβλιοθήκη μου και αποτελείται από έναν τόμο περίπου τετρακοσίων σελίδων . Και αναρωτιέμαι πως την έκανε ο αθεόφοβος πεντάτομη !

ΥΓ1.
Πάντως σύμφωνα με τον μύθο , η Ισπανία οφείλει το όνομά της στον Πάνα , που συνόδευε τον Διόνυσο στην εκεί εκστρατεία του .
ΥΓ2.
Δεν αναφέρεται πουθενά η ίδρυση πόλεως .

21/06/2007, 04:40:10
quote:
Sesostris

αλήθεια είναι ότι , ενώ στο Ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα μας αποκαλούν Greeks (Γραικούς) στην Ανατολή μας αποκαλούν Yunan , Yun ή Yunanieen , ανάλογα με την γλώσσα (Ίωνες) .

Σωστά. Ωστόσο, στην Κίνα μας αποκαλούν Σι-Λα και όχι Yunan ή κάτι σχετικό με αυτό. Η όλη σύγχυση που προκύπτει με την υποτιθέμενη παρουσία αρχαίων ελλήνων ή ελληνικών πόλεων στην Κίνα έχει να κάνει με την σκόπιμη διαστρεύλωση ορισμένων ελλαδέμπορων τύπου Λιάκουρα που σχετίζουν την Κινέζικη επαρχία Yunnan με την αρχαία Ελλάδα, τους Ιωνες και τα σχετικά. Το όνομα της συγκεκριμένης περιοχής δεν έχει καμία σχέση με τους Ιωνες ή την Ελλάδα, αλλά σημαίνει "νότια από τα σύννεφα" ή πιο ολοκληρωμένα "η γη νότια από τα σύννεφα"

http://www.asiawind.com/pub/forum/fhakka/mhonarc/msg00311.html

Yun means clouds. Nan means south.

This province is situated south of the plateau Gui Yun (see Guizhou
province). The name Yun Nan derived from the second word of the name
of Gui Yun Plateau. Since it is south of the plateau the word south
Nan) is added after Yun.
Yunnan means the land of south of the clouds.

quote:
Sesostris

Επίσης αλήθεια είναι ότι τόσο στις Πολυνησιακες , όσο και στις Προκολομβιανές διαλέκτους υπάρχουν λέξεις αναγνωρίσιμης Ελληνικής προελεύσεως , ως επίσης ειδικότερα στην Ασία και ονομασίες περιοχών .

Φίλε Sesostris στις Πολυνησιακές ή Προκολομβιανές διαλέκτους όσες λέξεις φαίνονται Ελληνικές είναι απλά τυχαίες ομοηχίες και τίποτα περισσότερο. Κάποιες άλλες λέξεις ελληνικής προέλευσης εισήχθησαν αργότερα από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες των αποικιοκρατών οι οποίες είχαν ήδη δεχθεί ελληνικά δάνεια, ενώ μπορεί να υπάρχουν και λέξεις από το λειτουργικό της Χριστιανικής Εκκλησίας, μιας και οι ιεραποστολές ήταν στα φόρτε τους εκείνη την εποχή

Είναι άστοχο να μιλάμε για προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς της Πολυνησίας κτλ

quote:
Sesostris

Πάντως σύμφωνα με τον μύθο , η Ισπανία οφείλει το όνομά της στον Πάνα , που συνόδευε τον Διόνυσο στην εκεί εκστρατεία του

Οι μύθοι είναι σίγουρα γοητευτικοί αλλά πολλά συμπεράσματά τους είναι εσφαλμένα. Για το όνομα της Ισπανίας υπάρχουν δύο εκδοχές.

Είτε προέρχεται απο την Φοινικική λέξη "I-Shapan-im" που αναφέρεται στο ζώο "ύραξ" το οποίο οι Φοίνικες μπέρδεψαν με τα κουνέλια της Ιβηρικής,είτε από την παλια προ-ρωμαϊκή ονομασία της Σεβίλλης, "Hispalis" η οποία είτε έχει Κέλτικη προέλευση ή προέρχεται από λέξη της αρχαίας Ιβηρικής γλωσσας.

Γενικότερα πάντως, οι διαφορες ιστορίες που ακούμε και γράφονται κατά καιρούς για το Διόνυσσο και την εκστρατεία του στην Ασία, έχουν την προέλευσή τους στα Διονυσιακά του Νόννου όπου περιγράφονται οι μυθικες εκστρατείες του θεού στην Ανατολή και είναι σαφώς επηρεασμένες από την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά αποτελούν φανταστικές ιστορίες που δεν εχουν καμία σχέση με αρχαίες Ελληνικες εκστρατείες στην Κίνα(ή στην Ινδία) με ηγέτη τον Ηρακλάρα(ή τον Διόνυσο)

Lost in Necropolis

La ville de la mort

22/06/2007, 00:35:13
quote:
Agnostic
Σωστά. Ωστόσο, στην Κίνα μας αποκαλούν Σι-Λα και όχι Yunan
Επειδή δεν το γνωρίζω , αποδέχομαι την άποψή σου .
quote:
Agnostic Φίλε Sesostris στις Πολυνησιακές ή Προκολομβιανές διαλέκτους όσες λέξεις φαίνονται Ελληνικές είναι απλά τυχαίες ομοηχίες και τίποτα περισσότερο.
Σύμφωνα με την άποψή σου . Οι γλωσσολόγοι όμως έχουν διαφορετική άποψη .
quote:
Agnostic Είναι άστοχο να μιλάμε για προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς της Πολυνησίας κτλ .

Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα αγγεία κλπ Μινωικής προελεύσεως , που πιστοποιούν τις επαφές αυτές . Επίσης υπάρχουν και περιγραφές τοποθεσιών και νησιών , από έλληνες συγγραφείς .
quote:
Agnostic
Οι μύθοι είναι σίγουρα γοητευτικοί αλλά πολλά συμπεράσματά τους είναι εσφαλμένα. Για το όνομα της Ισπανίας υπάρχουν δύο εκδοχές.

Είτε προέρχεται απο την Φοινικική λέξη "I-Shapan-im" που αναφέρεται στο ζώο "ύραξ" το οποίο οι Φοίνικες μπέρδεψαν με τα κουνέλια της Ιβηρικής,είτε από την παλια προ-ρωμαϊκή ονομασία της Σεβίλλης, "Hispalis" η οποία είτε έχει Κέλτικη προέλευση ή προέρχεται από λέξη της αρχαίας Ιβηρικής γλωσσας.

Μπορεί να είναι και έτσι . Εγώ αναφέρω απλώς τι λέγει η Ελληνική μυθολογία .
quote:
Agnostic
Γενικότερα πάντως, οι διαφορες ιστορίες που ακούμε και γράφονται κατά καιρούς για το Διόνυσσο και την εκστρατεία του στην Ασία, έχουν την προέλευσή τους στα Διονυσιακά του Νόννου όπου περιγράφονται οι μυθικες εκστρατείες του θεού στην Ανατολή και είναι σαφώς επηρεασμένες από την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά αποτελούν φανταστικές ιστορίες που δεν εχουν καμία σχέση με αρχαίες Ελληνικες εκστρατείες στην Κίνα(ή στην Ινδία) με ηγέτη τον Ηρακλάρα(ή τον Διόνυσο)
Το περίεργο είναι , οτι οι ίδιες εκστρατείες αναφέρονται και για τον Όσιρι , τον οποίο οι Έλληνες αποκαλούν Αιγύπτιο Διόνυσο , και έχουν γραφτεί αιώνες πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου .
22/06/2007, 03:25:45
quote:
Sesostris

Επειδή δεν το γνωρίζω , αποδέχομαι την άποψή σου .

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14638&m=D13&aa=1

quote:
Sesostris

Σύμφωνα με την άποψή σου . Οι γλωσσολόγοι όμως έχουν διαφορετική άποψη .

Φίλε Sesostris βασικά, κανείς γλωσσολόγος δεν θεωρεί ότι οι αρχαίες Πολυνησιακές διάλεκτοι ή προκολομβιανές γλώσσες της Αμερικής έχουν λέξεις ελληνικής προελεύσεως, εκτός ίσως από αυτές που μεταδόθηκαν αργότερα μέσω των ευρωπαϊκών γλωσσών των αποικιοκρατών. Εχεις υπόψη σου κανέναν?

quote:
Sesostris

Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα αγγεία κλπ Μινωικής προελεύσεως , που πιστοποιούν τις επαφές αυτές . Επίσης υπάρχουν και περιγραφές τοποθεσιών και νησιών , από έλληνες συγγραφείς .

- Οσες φορές έχω ψάξει στο διαδίκτυο για αυτά τα Μινωικά αγγεία,πιθάρια κτλ πεφτω σε σελίδες κυρίως ελληνικής προελεύσεως ή ξένες αμφισβητούμενης αξιοπιστίας που αναφέρονται στη "Χαμένη Ατλαντίδα" προσπαθώντας να συσχετίσουν τους Μινωίτες με τον Ατλαντικό και την Αμερική. Προσωπικά δεν τα θεωρώ έγκυρα.

- μερικά αγγεία, μάλλον δεν αποδεικνύουν τίποτα, ειδικά όταν κάτι μπορεί να μεταφερθεί από τον οποιονδήποτε οποτεδήποτε

- ακόμα και να υπήρχε επαφή Μινωιτών με λαούς της Αμερικής ή της Πολυνησίας κτλ, δεν επιβεβαιώνονται προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς αυτούς, αφού μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα των Μινωιτών, επομένως ούτε και τις εθνικές τους καταβολές

Οσο για τις περιγραφές αρχαίων συγγραφέων...διαφαίνεται από αυτές ότι αφορούν σίγουρα στο τάδε νησί συγκεκριμένης περιοχής? Αν έχεις περισσότερα στοιχεία γι'αυτό θα το εκτιμούσα να τα παρουσίαζες

quote:
Sesostris

Το περίεργο είναι , οτι οι ίδιες εκστρατείες αναφέρονται και για τον Όσιρι , τον οποίο οι Έλληνες αποκαλούν Αιγύπτιο Διόνυσο , και έχουν γραφτεί αιώνες πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου .

Ενδιαφέρον στοιχείο, αλλά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να συσχετιστεί με πιθανές εκστρατείες αρχαίων Ελλήνων σε πολύ μακρινα μέρη, όπως η Κίνα κτλ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 22/06/2007 03:29:39

24/06/2007, 00:02:54
quote:
Agnostic
Φίλε Sesostris βασικά, κανείς γλωσσολόγος δεν θεωρεί ότι οι αρχαίες Πολυνησιακές διάλεκτοι ή προκολομβιανές γλώσσες της Αμερικής έχουν λέξεις ελληνικής προελεύσεως, εκτός ίσως από αυτές που μεταδόθηκαν αργότερα μέσω των ευρωπαϊκών γλωσσών των αποικιοκρατών. Εχεις υπόψη σου κανέναν?

Ο Γάλλος καθηγητής αρχαιολογίας Λε Πλονζόν ερευνώντας το λεξιλόγιο των Μάγιας βρήκε αρχαιοελληνικές αντιστοιχίες στο 1/3 των λέξεων. Αναφέρει ότι αν και αρχικά οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν φωνητικό αλφάβητο, αργότερα εισήγαγαν στην γραφή του 13 ιερογλυφικά στοιχεία που έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με αρχαία Αιγυπτιακά.

Ο καθηγητής V.F.Lopez στα τέλη του 19ου αιώνα, μελετώντας την επίσημη 'βασιλική' γλώσσα των Ίνκας διαπίστωσε εντυπωσιακές ομοιότητες με την Μυκηναϊκή γλώσσα. Στο έργο του 'Les Races Aryenes du Perou' Αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία που συγκέντρωσε.

Στην κεντρική Αμερική κοντά στο Μπίμινι αλλά και αλλού έχουν βρεθεί αγγεία που έχουν ολόιδιο σχήμα αλλά και παραστάσεις με αντίστοιχα Κρητικά της ίδιας ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει και με σύμβολα όπως ο διπλός πέλεκυς. Ακόμα και κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα βρίσκονται κατά καιρούς διάσπαρτα στην Αμερική.

Η επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία – Μελανησία – Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.
Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον . (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες – Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικούΓερμανικούΠανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες. Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Γιόζεφσον και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανική γλώσσα. Στο νέο βιβλίο παρουσιάζονται 300 νέες λέξεις με Ελληνική ρίζα, πολλές από τις οποίες αποτελούν ονόματα της βοτανικής και ζωολογίας. Εκτενέστερα είναι και τα κεφάλαια που αφορούν την γραμματική και τον πολιτισμό, ενώ περιλαμβάνεται και νέο κεφάλαιο πάνω στην επιρροή της Ελληνικής μουσικής στην μουσική της Νήσου του Πάσχα. Επί πλέον γίνεται εκτενής αναφορά στον ρουχισμό, στα μαγειρικά σκεύη, στην θρησκεία, στην μυθολογία καθώς και στην κατασκευή πλοίων.

Όπως βλέπεις φίλε Agnostic , κανένας από τους παραπάνω ερευνητές δεν είναι Έλληνας , ούτως ώστε να του καταλογισθή επιρροή λόγω καταγωγής .
Περιμένω τις δικές σου πηγές που επιβεβαιώνουν τισ απόψεις σου .

24/06/2007, 01:19:24
Την άποψη του ΛΕΠΟΝΖΟΝ την υποστηρίζει και ο Γερμανός αρχαιολόγος Αλεξάντερ φον Χούμπολτ λέγοντας,

" τα γράμματα των Μάγια ομοιάζουν με τα Ελληνικά και μάλιστα με την ίδια σειρά."

Το 1913 στη Χιλή, ο καθηγητής Μαρτίνεζ, στο βιβλίο του " Λεξιλόγιο της γλώσσας Παρα νουί των νήσων του Πάσχα, έχει πάρα πολλές Ελληνικές λέξεις καθώς και ονόματα θεών του Ολύμπου.

Το ίδιο και οι Τζόρνταν Φουέντες και Ρότζερ Γκρίιν.

Ο Ενρίκε Ματίεβιτς του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέϊρο, στο βιβλίο του, " VIAGEM AO INFERNO MYTHOLOGICO" αναφέρει τις Ελληνικές λέξεις καθώς και τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, που υπάρχουν σήμερα, στους ινδιάνους Κέτσουα.

Ο Στοβαίος στον "Τέλειο λόγο" γράφει ότι τα Ελληνικά ιερογλυφικά είναι η βάση για την σφηνοειδή γραφή Κινέζων και Ιαπώνων.

Ο ισοσκελής Ελληνικός σταυρός, ιερό σύμβολο του Μίνωα, βρέθηκε ζωγραφισμένος σε Ονδούρα και Γουατεμάλα, όπως γράφει ο WINTER στο βιβλίο του με τίτλο "Γουατεμάλα".

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ