- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
λυπαμαι που δεν μπορω να συνεχισω να μιλαω μαζι σου, γιατι συμβαινει να ειμαι ενας ταπεινος 'παπουτσης' χωρις ντοκτορα θεολογιας.
para no marearte, y para que no me marees, y como me doy cuenta que tu tienes diplomas y titulos, si alguna vez decides vajar mas abajo...
pobre titulado...
hasta la vista, en el infierno o en el paraiso...
(no hay infierno)
Edited by - eidos on 19/04/2008 23:14:27
quote:
eidos:
ευρωπαιε
δυο απαντησεις υπαρχουν στην ερωτηση σου...
αν σου πω την πρωτη, δηλαδη οτι τα Σκοπια δεν ειναι Μακεδονια θα μου πεις:
'ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΟΠΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ;
ΠΡΟΔΟΤΗ!'αν σου πω τη δευτερη, οτι δηλαδη καλως τα Σκοπια μπορουν να λεγονται Μακεδονια, θα μου πεις:
'Α! ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΟΠΛΟ;
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ;
ΠΡΟΔΟΤΗ!'
εφοσον ετσι κι αλλιως η αντιδραση σου ειναι δεδομενη δεν υπαρχει λογος να σου πω τι απο τα δυο πιστευω
-Όχι στο υπόσχομαι αν πεις την πρώτη δε θα πω τίποτα απολύτως!
-Αν κάνεις το λάθος και πεις τη δεύτερη......

quote:
sonofzeus:
Δεν είσαι ο μόνος που είναι πρώτα χριστιανός/ΜτΙ και μετά Ελληνας , είναι και πολλοί Χ.Ο. που βάζουν τη θρησκεία πάνω από την πατρίδα. Δεν τους κατηγορώ ούτε και σένα φυσικά.
Γιατί μας ρώτησες? αν δεν ήσαν οι Ορθόδοξοι να έδιναν το αίμα τους........Τούρκοι θα ήμασταν και θα συζητούσαμε για το Κουρδικό!
Εμείς οι ορθόδοξοι έχουμε ως κανόνα αυτό που είπε ο Κύριος <<αποδότε ούν τά Καίσαρος Καίσαρι και τά τύο Θεού τώ Θεό.>>
Δεν μπερδεύουμε το κράτος με τω Θεό και για αυτό και παραμείναμε Έλληνες στα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Οποιαδήποτε πράξη δειλίας απέναντι στην πατρίδα δε δικαιολογείτε από θρησκείες και δόγματα παρά μόνο από μία μόνο λέξη <<προδοσία>>.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Φίλε μου europaios2
quote:
Γιατί μας ρώτησες? αν δεν ήσαν οι Ορθόδοξοι να έδιναν το αίμα τους........Τούρκοι θα ήμασταν και θα συζητούσαμε για το Κουρδικό!
Εμείς οι ορθόδοξοι έχουμε ως κανόνα αυτό που είπε ο Κύριος <<αποδότε ούν τά Καίσαρος Καίσαρι και τά τύο Θεού τώ Θεό.>>
Δεν μπερδεύουμε το κράτος με τω Θεό και για αυτό και παραμείναμε Έλληνες στα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Οποιαδήποτε πράξη δειλίας απέναντι στην πατρίδα δε δικαιολογείτε από θρησκείες και δόγματα παρά μόνο από μία μόνο λέξη <<προδοσία>>.
Πότε σας ρώτησα; Μάλλον εννοείς "Γιατί; Μας ρώτησες;"
Φίλε μου ποτέ δεν αμφέβαλα για σένα . Εσύ είσαι πρώτα ελληνας μετά χριστιανός ή μάλλον μετά πανάθα μετά οικογένεια και μετά χριστιανός και σε συγχαίρω γιαυτό. Σίγουρα πρώτα γήπεδο και μετά εκκλησία.
Να πώ και γω την αμαρτία μου είμαι εναντίον του ολυμπιακού ακόμη κι όταν παίζει με Τούρκους ή Σκοπιανούς, μου χρειάζεται ψυχίατρος ή διάβασμα, τρέλα σου λέω, ο γαμπρος μου με φωνάζει προδότη.
Αλλά όταν μιλάμε για πατρίδα προτιμώ να σε βλέπω να χρησιμοποιείς ελληνικά ρητά κι όχι βιβλικά/εβραίικα. Οπως το Σωκρατικό
"...μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον..." (Πλ. Κρίτων) ή το ωραιότατο "εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης" και για να μη ξεχνάμε, σαν τεστ, αυτό το είπε ο Ιησούς ,ο Ιούδας, ο Αχιλλέας ή ο Εκτορας;(Μ.243)
οταν λέω πολλοί "είναι και πολλοί Χ.Ο. που βάζουν τη θρησκεία πάνω από την πατρίδα" εννοώ από τους καλούς χριστιανούς όχι από τους σαν και του λόγου μας.
Αλλά φίλε μου αυτό το
"Οποιαδήποτε πράξη δειλίας απέναντι στην πατρίδα δε δικαιολογείτε από θρησκείες και δόγματα παρά μόνο από μία μόνο λέξη <<προδοσία>>"
είναι που έφαγε το Ιησού . Για δειλό και προδότη της πατρίδας του(Ισραήλ) τον νόμισε ο Ιούδας, και τον κάρφωσε στους τότε άρχοντες. Αφού μπορούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον των Ρωμαίων και δεν το έκανε, σίγουρα πράξη δειλίας, για να λευτερώσει την πατρίδα του είναι ένοχος προδοσίας, "συ είπας". Μη μου πεις ήταν θεός μιλάω για τον άνθρωπο-Ιησού, που είχε πατρίδα, και όχι τον Ιησού-Θεό.
Με την ευκαιρία μπάβο σου που έστω κι αργά παραδέχτηκες το λάθος της εκκλησίας λέγοντας
quote:
europaios2 18/04/2008, 22:57:44
...μιλάμε για συμβόλαια για αυτό και η εκκλησία τα καταδίκασε. Σίγουρα ξεπέρασε με τη λέξη <<πόρνους>> τα όριά της ...
κι αυτό ένα είδος συγνώμης είναι και σ'ανώτερα!
Φίλε eidos
Εδώ στην Αυστραλία μιλάμε αγγλικά! κι όχι ισπανικά με κάτι λίγα ιταλικά που ξέρω κάτι κατάλαβα. Σαν άθεος δεν χρειάζομαι και ούτε έχω τίτλους και διπλώματα για να πώ τη γνώμη μου. Μόνο δυό χρονιές πήγα στη φυσικομαθηματική μετά τα παράτησα για να γίνω έμπορας/καταστηματάρχης.
Σού είπα να μου πείς τη γνώμη σου κι όχι τι ερμηνεία δίνεις στην Α.Γ.
Ποτέ δεν σου είπα να μη μου μιλήσεις.
Αν ήθελα παπούτσια κι ήμουν εκεί κοντά πολύ ευχαρίστως.
Ενα απλό παράδειγμα αν δεν καταλαβαίνω κάποιο νόμο του κράτους τι θα πω στο δικαστη; Μα κα Δικαστά μου τον εξήγησε ένας παπουτσής! Μη τρελαθούμε κιόλας. Τι θα 'λεγες αν σου έλεγα ότι καταλαβαίνω τη γραφή γιατί μου την εξήγησε ο φίλος Ευρωπαίος ή ο Γκρεκομπραζιλιάνο -που εδώ που τα λέμε δεν τους έχεις απαντήσει ακόμη. Δεν θα μου έλεγες σκασίλα μου;
Αυτό εννούσα κι όχι να μη μου λες τη γνώμη σου που και φυσικά μπορείς να την βασίζεις σε εδάφιο αλλά χωρίς ερμηνεία.
Πάντα φιλικά Γιάννης
Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους το ένα το άλλο είναι και αυτά, για μένα αδιαίρετα σαν την Αγία Τριάδα!
-Όποια ομάδα και εάν παίζει στο εξωτερικό ακόμη και ο γαύρος την υποστηρίζω!
-Ο ρόλος του Ιησού ήταν να μυήσει τους ανθρώπους σε μία νέα θρησκεία και όχι η απελευθέρωση των Ιουδαίων. Απευθυνόταν σε όλον τον Κόσμο και όχι μόνο στους Ιουδαίους για αυτό και είπε στους μαθητές του να διδάξουν το Λόγω του Θεού «άπαντα τα έθνη». Έπραττε ως Θεός και όχι ως άνθρωπος. 
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:Οχι αγαπητε Λομβαρδοπουλε . Αν εξελαβες την παρατηρηση μου ως επιθεση , κακως επραξες . Αυτο ομως θα μπορουσε καλιστα να σημαινει οτι τοποθετεις τον εαυτο σου σε θεση αμυνας , αρα κατι φοβασαι . Η εισοδος σου στο topic ηταν ακρως υπεροπτικη γι΄αυτο και η παρατηρηση μου ειχε ολιγον αυστηρη χροια . Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα ηθελα να την δεις ως επιθετικη μομφη . Καταλαβαινεις πως ο καθενας θα μπορουσε να εισελθει στο διαλογο ως "πρυτανης" απαξιωνοντας μας ολους ευθυς εξ αρχης , χωρις δηλαδη να δωσει δειγματα γραφης . Δεν πρεπει λοιπον να ξρουμε ποιος μας κρινει ετσι αυστηρα ;
ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ
quote:Χαιρομαι πραγματικα γα το υψηλο γνωστικο σου επιπεδο . Ορθογραφικα λαθη κανουμε ολοι , μικρη σημασια εχει , αλλα επειδη καποιος αλλος εδω εχει το ιδιο "κουσουρι" σε υπερθετικο βαθμο , ειπα να σε τσεκαρω ... ολα καλα ( τα ιδια επαθα και εγω απο τον Κρατυλο αν δεν με απατα η μνημη μου !)
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ...ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΩΣΤΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ ΤΩΡΑ{ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ-ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ}.
quote:Αν θεωρουσα κατωτερους του συνομιλητες μου δεν θα συνδιαλεγομουν χρονια τωρα . Απεναντιας πιστευω πως πολλοι εδω μεσα εχουν υψηλο δεικτη νοημοσυνης , οτι κοσμουν το esoterica και οτι αποτελουν για ολους μας κι αποδιδουν σ΄ολους μας ενα πλουσιο γνωσιολογικο υετο .
ΕΙΣΑΙ ΣΟΦΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΙΔΕΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΝΩ ΕΓΩ ΟΧΙ
Ελπιζω να λυθηκε η παρεξηγηση !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Δεν συγκρινουμε ποτε ανομοια πραγματα.Αλλο η θρησκεια,αλλο η πατριδα,αλλο η ομαδα.Ειναι σαν να συγκρινουμε ντοματες με πεπονια.Στην Ελλαδα φυσικα υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα.Η θρησκεια με την πατριδα ειναι αλληλενδετα αιωνες τωρα και πολλοι προσπαθουν να σπασουν αυτα τα δεσμα (μην λεμε ονοματα) μα δεν τα καταφεραν ουτε προκειται να τα καταφερουν οσο υπογεια και να μας υποθαλπουν.
Ελλαδα=ορθοδοξια και ορθοδοξια=Ελλαδα,δυο αλληλενδετα χαρακτηριστικα που στο βαθος των αιωνων παραμενουν αρρηκτα.Ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας χριστιανος ορθοδοξος.
λες:
-Όχι στο υπόσχομαι αν πεις την πρώτη δε θα πω τίποτα απολύτως!
-Αν κάνεις το λάθος και πεις τη δεύτερη......
----------------------------------------------------------
λέω:
αν κάνω το λάθος και πω τη δεύτερη, θα με κάνεις ντα,ντα;;;
η προσωπική μου άποψη είναι ότι η θρήσκεια δεν πρέπει να αναμιγνείεται με την πολιτική... (όπως και το αντίθετο)
αποφεύγω να συζητώ για πράγματα, που σαν γνησιο χριστιανο δεν με αγγίζουν, και σε ζητήματα όπως αυτό των Σκοπίων και Μακεδονίας, παρότι έχω άποψη, (που μπορεί και να συμφωνεί με την δική σου) προτιμώ να μένω ουδέτερος...
αυτό έχει να κάνει με το πως βλέπω γενικώτερα την πολιτική και τους πολιτικούς τους οποίους δεν εμπιστεύομαι.
θεωρώ οτι όλα αυτά περι ονόματος της Μακεδονίας, εξυπηρετούν συγκεκριμένες καταστάσεις, και συμφέροντα τα οποία δεν εχουν να κάνουν με τον απλό λάο...
επισής θεωρώ, ότι ευρωπαίε, ήδη είπα πολλά, για κάτι για το οποιο δεν βαζω το κεφάλι μου στο ντορβά...
ο κίνδυνος γύρω από αυτο το θέμα ειναι τεχνικός πιστεύω, και όχι ουσιαστικός...
λες:
Απευθυνόταν σε όλον τον Κόσμο και όχι μόνο στους Ιουδαίους για αυτό και είπε στους μαθητές του να διδάξουν το Λόγω του Θεού «άπαντα τα έθνη». Έπραττε ως Θεός και όχι ως άνθρωπος.
----------------------------------------------------
λεω:
έχω την εντύπωση ότι εσύ τα μπερδεύεις...
εφόσον ο Ιησούς λες οτι ενδιαφέρθηκε για όλο το κόσμο,
γιατι τοτε θεωρείς τους Έλληνες ως περιούσιο λαό;
και γιατί ο Δημιουργός να είναι υπέρ των διαφόρων πολέμων;;
και γιατί να πολεμάει υπέρ των Ελλήνων σκοτώνοντας τα άλλα παιδια του;
σημερα δεν υπάρχει δίκαιος πόλεμος.
η άποψη μου περι πολέμου συμφωνεί με τα λόγια του προφήτη
Ησαία 2:4
'Και αυτός θα αποδώσει κρίση ανάμεσα στα έθνη και θα τακτοποιήσει τα ζητήματα όσον αφορά πολλούς λαούς. Και θα σφυρηλατήσουν τα σπαθιά τους σε υνιά και τα δόρατά τους σε δρεπάνια. Δεν θα σηκώσει σπαθί έθνος εναντίον έθνους ούτε θα μάθουν πια τον πόλεμο.
κατάλαβες τώρα γιατί παραμένω ουδέτερος;
η πραγματίκη τακτοποίηση των ζητημάτων που αφορά όλα τα έθνη της γης, θα γίνει από τον Δημιουργό...
Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Ελληνες ή Τούρκοι;

macedon
quote:Χαίρε Μιχαήλ και οι Θεοί μαζί σου.Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα σου.Ανέφερα την ιδιότητά μου διότι μου το ζήτησε ο Αδιάβαστος φίλος μας, τού οποίου και του χρωστώ συγνώμη.Δεν θα αναφερόμουν διόλου σ'αυτήν και σε αυτό είμαι απολύτως ειλικρινής.Στό μόνο που διαφωνώ μαζί σου είναι το:Έλληνας-Χριστιανός καί καταλαβαίνεις γιατί...Δέν ταιριάζουν πώς να γίνει...
Ολοι ημαστε ισοι απεναντι στον θεο.Τα πτυχια ειναι για εμας και για το τι μπορουμε να προσφερουμε παραπανω στους συνανθρωπους μας,οχι για να κοκορευομαστε οτι εχουμε αυτη τη λιστα πτυχιων.Μα να μου πεις,πλεον ολοι παιρνουν οτι πτυχια παιρνουν για την οικονομα και την γεματη τσεπη,οχι την συνεισφορα.Εχω γνωρισει αξιολογους ανθρωπους με ουτε ενα πτυχιο που πνευματικα ειναι πολυ ανωτεροι σε σχεση πχ με κατι μαθηματικους ή φυσικους που εχω γνωρισει οι οποιοι ειναι εντελως αξεστοι.
Δεν συγκρινουμε ποτε ανομοια πραγματα.Αλλο η θρησκεια,αλλο η πατριδα,αλλο η ομαδα.Ειναι σαν να συγκρινουμε ντοματες με πεπονια.Στην Ελλαδα φυσικα υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα.Η θρησκεια με την πατριδα ειναι αλληλενδετα αιωνες τωρα και πολλοι προσπαθουν να σπασουν αυτα τα δεσμα (μην λεμε ονοματα) μα δεν τα καταφεραν ουτε προκειται να τα καταφερουν οσο υπογεια και να μας υποθαλπουν.
Ελλαδα=ορθοδοξια και ορθοδοξια=Ελλαδα,δυο αλληλενδετα χαρακτηριστικα που στο βαθος των αιωνων παραμενουν αρρηκτα.Ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας χριστιανος ορθοδοξος.