- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
των εθνικών ή των χριστιανών?
Πιστεύω να έχεις διαβάσει 5 γραμμές αρχαίας ιστορίας που η μιά πόλη έσφαζε τη διπλανή.
Οταν λες για θεό εβραίο υπονοείς ότι ο θεός made in Greece?
Είναι κρίμα να γίνεται συνέχεια το ίδιο και το ίδιο, λές κι είναι ένας φαύλος κύκλος που ποτέ δεν κλείνει...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Όχι εσύ αλλά η θρησκεία που πιστεύεις έχει σφάξει Χιλιάδες.
Είτε εθνικός είσαι είτε άθεος, τα χέρια των δικών σου στάζουν με πολύ περισσότερο αίμα. Αν είναι να μας κρίνεις, να το κάνεις αν δεν έχεις κάτι να σε βαραίνει.
quote:
Ο Θεός σας είναι Εβραίος, δημιούργημα του Εβραικού ιερατείου.
Κατασκευάστηκε για να μπορούν οι Εβραίοι να ελέγχουν τον λαό τους.
Να και κάτι που χωράει απόδειξη. Εμπρός λοιπόν!
quote:
Κι όμως είσαι αυτός που σκόπιμα διαστρέβλωσε τα λόγια μου και προσπάθησε να δικαιολογηθεί ανεπιτυχώς γι'αυτό. Προδίδοντας το ήθος του και το ήθος της Εβραικής (κατά μέρος) Θρησκείας του.
Σου είπα, αναπαρήγαγα τα λόγια σου αυτούσια. Προσπαθείς να μου πεις ότι δεν είπες πως ο μ. Βασίλειος λέει "μπούρδες" και μετά ανακάλεσες μόνο τον χαρακτηρισμό αλλά επέμενες πως "επί της ουσίας έχεις δίκιο", δηλαδή ο Μ. Βασίλειος έλεγε "μπούρδες";
Κατά δεύτερον, η αθεία σου είναι made in Germany από τον Εβραίο στην καταγωγή Καρλ Μάρξ, και για την ακρίβεια, ολόκληρη η αθεία και το υλιστικό πνεύμα που διακατέχει τον κόσμο σήμερα είναι φτιαγμένα από Σιωνιστές. Με άλλα λόγια, οι Εβραίοι σε ελέγχουν από άποψη νοημάτων πολύ περισσότερο απ'ότι ελέγχουν εμένα. Χωρίς αυτούς τώρα θα ήσουν ανιμιστής ή ειδωλολάτρης.
Περισσότερα πάνω σε αυτό μπορώ να σου παράσχω, αρκεί να μου το ζητήσεις.
quote:
Εδώ ο φανατισμός σου που περισσεύει ξεσκεπάζει τις επιδιώξεις της Θρησκείας σου.
Η επίθεση ενάντια στον Χριστιανισμό είναι για τον Θεό αδικαιολόγητη, και για τους ανθρώπους δικαιολογημένη.
Η προσωπική επίθεση είναι για όλους αδικαιολόγητη. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει κάποιο έρισμα.
quote:
Ίσως η Ρώσοι ήξεραν ότι είσαστε φανατικοί και σας φοβήθηκαν.
Μόνο και μόνο για να μας βγάλουν από την κατάψυξη του '40, στον "μεγάλο πατριωτικό πόλεμο", όταν πλέον θα ήταν "απίθανο" να τους ανατρέψουμε το καθεστώς, παρ'όλο που ο Χίτλερ είχε φτάσει τον Στάλιν στο απροχώρητο στο Σταλινγκραντ;
Φίλε Βασίλη, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα για να δικαιολογήσεις τις κτηνωδίες σας στην Σοβιετική. Περί τα 20 εκαττομύρια άνθρωποι καταδικάστηκαν εξορίστηκαν, εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης σε καταναγκαστικά έργα, ή τουφεκίστηκαν επί τόπου, το μεγαλύτερο τμήμα των οποίων ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Να μην αναφέρω κάτι άλλα περίεργα όσων αφορά τα του Σεμιπαλατίνσκ και του Νοβοσιμπιρσκ που για κακή μου τύχη έμελε να γνωρίσω.
Ο κόσμος τότε έκανε αμάν για να βρει Ορθόδοξο ιερέα για να βαφτίσει τα παιδιά του ή να κηδεύσει τους νεκρούς. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Μπορούσες να δεις πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο γύρω από ξωκκλήσια και καλύβια μοναχών, να λάμπουν τα μάτια τους για να δουν έναν γέροντα ή έναν διάκονο. Και όταν οι καθεστωτικοί πληροφορούνταν κάτι τέτοιο, ο συγκεκριμένος ιερωμένος στελνόνταν εξορία στα βορειότερα σημεία στης χώρας, μέχρι να πεθάνει από το αβάσταχτο κρύο ή την έλλειψη τροφής.
Τι να μου δικαιολογήσεις τώρα από αυτά, και τι να αντιπαραθέσεις σε αυτά; Το ότι ο Θεός τιμώρησε τους Αιγυπτίους στην Παλαιά Διαθήκη επειδή ο Φαραώ φανάτωνε τα παιδιά του Ισραήλ και επέδειξε ασέβεια πρωτοφανή μπροστά στον Θεό; Αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στις θηριωδίες από την πλευρά των άθεων που έχουν να δουν τα μάτια σου!
Edited by - Karnaugh on 10/10/2005 00:31:51
που θες να καταληξεις;
τι θες να μας πεις; οτι οι αλλοι που δεν εδιναν τη νεντολη ηταν κακοι αλλα αυτος που τις εδινε ειναι ο καλος;
τα ιδια χαλια ειναι το θεμα ειναι ποτε θα δειτε τι παιζετε πανω στα τομαρια σας απο καποιους που λενε οτι εχουν αμεση επικοινωνια με τον θεο και εσεις ακολουθητε
δεν χρειαζετε θεος για να σας πει τα αυτονοητα
αγαπη βοηθεια προς τον συνανθρωπο
μονο ζωα πρεπει να εχουν θηριοδαμαστη
μονο στα ζωα πρεπει να τους δινουν εντολες για το τι θα κανουν
μονο τα ζωα πρεπει να τα τρομοκρατεις με τιμωριες για να κατσουν καλα
εσενα το προβλημα σου ειναι το αν σφαζοντουσαν πριν την χριστιανισμο η οτι ουτε ο χριστος δεν μπορεσε να σταματισει τις σφαγες;
το προβλημα σου ειναι οτι πριν να γινουν χριστιανοι σφαζοντουσαν η οτι συνεχησαν να σφαζονται για να γινουν ολλοι χριστιανοι
και οταν εγιναν συνεχισαν να σφαζονται γιατι ο ενας ελεγε οτι πρεπει να τρωμε στις 7 και ο αλλος οτι πρεπει να τρωμε στις 8;
διαφορα πριν τον χριστο και μετα δεν υπαρχει
και τοτε υπηρχαν πλουσιοι και φτωχοι και τωρα το ιδιο
και τοτε ειχαμε αδικια και τωρα το ιδιο
και τοτε ειχαμε καλα ατομα και τωρα το ιδιο
και τοτε ειχαμε κακα ατομα και τωρα το ιδιο
τιποτα δεν καταφερε ο χριστος αλλα τιποτα δεν καταφερε και κανενας αλλος θεος
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Τώρα αρχίζεις να εκτείθεσε λέγοντας άλλα αντί άλλων.
Λες:
quote:
Κατά δεύτερον, η αθεία σου είναι made in Germany από τον Εβραίο στην καταγωγή Καρλ Μάρξ, και για την ακρίβεια, ολόκληρη η αθεία και το υλιστικό πνεύμα που διακατέχει τον κόσμο σήμερα είναι φτιαγμένα από Σιωνιστές. Με άλλα λόγια, οι Εβραίοι σε ελέγχουν από άποψη νοημάτων πολύ περισσότερο απ'ότι ελέγχουν εμένα. Χωρίς αυτούς τώρα θα ήσουν ανιμιστής ή ειδωλολάτρης.
Σου απαντώ η αθεϊα μου είναι made in me. Δεν δέχομαι κανέναν Marx.
Άλλη μια φορά έπεσες έξω.
Δεν βλέπεις το ουσιώδες:
Στην ΑΘΕΪΑ αδηγούν οι Θετικές Επιστήμες.
Σας πονάει αυτό όλους εσάς τους πιστεύοντες στον Εβραίο Θεό σας.
Ως εκ τούτου λοιπόν δεν έχει καμιά σχέση με εμένα αυτό που λες:
quote:
Είτε εθνικός είσαι είτε άθεος, τα χέρια των δικών σου στάζουν με πολύ περισσότερο αίμα. Αν είναι να μας κρίνεις, να το κάνεις αν δεν έχεις κάτι να σε βαραίνει.
Δεν έχω κάποιον δικό μου. Τουναντίον, εσύ έχεις χιλιάδες φονιάδες Χριστιανούς για ιδάλματα ανά τους αιώνες.
Δεν με αφορούν οι κτηνωδίες που έγιναν στην Σοβιετική Ένωση και τις καταδικάζω.
Το ότι εκεί ήταν άθεοι δεν σημαίνει ότι όλοι οι άθεοι είναι Σοβιετικοί!
Άλλη μια φορά βλέπεις τα πράγματα από τους δικούς σου παραμορφωτικούς φακούς και σου διαφεύγει η αλήθεια.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
Φιλικά Βασίλης
quote:
Τώρα αρχίζεις να εκτείθεσε λέγοντας άλλα αντί άλλων.
Ο πόλεμος των εντυπώσεων σε αφήνει ακάλυπτο φίλε Βασίλη. Προσπάθησε αλλιώς!
quote:
Σου απαντώ η αθεϊα μου είναι made in me. Δεν δέχομαι κανέναν Marx.
Άλλη μια φορά έπεσες έξω.
Κάνεις λάθος. Η αθεία σου είναι επιβαλλόμενη, καθώς είναι γενικότερο φαινόμενο. Πίσω από αυτήν κρύβονται πολλά, τα οποία θα φανούν σύντομα.
Δεν χρειάζεσαι να είσαι Μαρξιστής για να είσαι άθεος. Στην ουσία και ο ίδιος ο Μάρξ την θεωρία του όσον αφορά τις θρησκείες και τον Θεό τις πήρε από αλλού.
Το άσχημο είναι το ότι νομίζεις πως την αθεία σου την έπλασες μόνος σου.
Αλλα για αυτό δεν μπορώ να σε πείσω. Αντίθετα, εσύ θα πρέπει να μας πείσεις πως η αθεία σου δεν είναι επιβαλλόμενη από το γενικότερο κλίμα αθείας της εποχής μας, όπως στο 99,999999% των ανθρώπων.
quote:
Δεν βλέπεις το ουσιώδες:Στην ΑΘΕΪΑ αδηγούν οι Θετικές Επιστήμες.
Φίλε Βασίλη, το να αγαπάς τις Θετικές Επιστήμες είναι δικαίωμά σου. Το να μην τις καπηλεύεσαι όμως, είναι υποχρέωσή σου.
Το παραπάνω αποτελεί μια φτηνή καπηλεία των Θετικών Επιστημών. Αδυνατώ να δεχθώ πως οι Θετικές Επιστήμες οδηγούν στην αθεία, για τον πολύ απλό λόγο: οι Φυσικές Επιστήμες αδυνατούν να αποδείξουν είτε την ύπαρξη είτε την ανυπαρξία του Θεού, βασιζόμενες στο ότι ο Θεός δεν επιδέχεται εργαστηριακά πειραματα.
Ή είσαι Φυσικός αγαπητέ, ή δεν είσαι. Δεν πείθεις και πολύ πάντως, εκτός κι αν μας περνάς για κουτούς εδώ μέσα και δεν τα παρασκέφτεσαι αυτά τα οποία λες, πριν μας τα πεις.
Άνθρακες ο θησαυρός σου περί ουσιώδους Βασίλη.
quote:
Σας πονάει αυτό όλους εσάς τους πιστεύοντες στον Εβραίο Θεό σας.
Θα σου απαντήσω όπως θα απαντούσε ο Νεύτων:
"This thing [a scale model of our solar system] is but a puny imitation of a much grander system whose laws you know, and I am not able to convince you that this mere toy is without a designer and maker; yet you, as an atheist, profess to believe that the great original from which the design is taken has come into being without either designer or maker! Now tell me by what sort of reasoning do you reach such an incongruous conclusion?"
Πονάει η αλήθεια, αγαπητέ Βασίλη, πονάει. Ακόμα περισσότερο όταν τα παχιά λόγια για "ουσιώδη" και τα λοιπά στερεύουν.
quote:
Δεν έχω κάποιον δικό μου. Τουναντίον, εσύ έχεις χιλιάδες φονιάδες Χριστιανούς για ιδάλματα ανά τους αιώνες.
Δηλαδή αγαπητέ αν δηλώσω και εγώ ανεξάρτητος Χριστιανός την γλιτώνω την ρετσινιά και τα εγκλήματα των δικών μου, έτσι;
Κάνεις λάθος. Ότι και να κάνεις, οι ευθύνες πάντα θα υπάρχουν. Όσο και αν σε παρηγορεί η σκέψη του ότι είσαι άθεος ξέχωρα από τους άλλους, στο μυαλό σας η ίδια αθεία κυριαρχεί. Το ίδιο αίμα έβαψε τα χέρια σας και η ευθύνη σε βαραίνει εξίσου.
quote:
Δεν με αφορούν οι κτηνωδίες που έγιναν στην Σοβιετική Ένωση και τις καταδικάζω.
Αμφιβάλλω. Κατά βάθος τις ευχαριστήθηκες, όπως φάνηκε προηγουμένως από τα μισαλλόδοξα σχόλιά σου περι φανατισμού.
quote:
Το ότι εκεί ήταν άθεοι δεν σημαίνει ότι όλοι οι άθεοι είναι Σοβιετικοί!
Μα δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε εθνικές ή πολιτικές παρατάξεις. Ανάμεσα σε θρησκευτικές παρατάξεις κάνω. Είσαι ή δεν είσαι άθεος όπως μας δήλωσες πριν;
quote:
Άλλη μια φορά βλέπεις τα πράγματα από τους δικούς σου παραμορφωτικούς φακούς και σου διαφεύγει η αλήθεια.
Μήπως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητέ;
quote:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
Σε πιάνει συχνά τέτοια κρίση υστερίας φίλε Βασίλη;
Θεωρείς φίλτατε ότι εάν δεν είχες γεννηθεί σε χριστιανικό έδαφος, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΩΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ»??
Λες και γράφεις ότι έμαθες, και όχι ότι ανακάλυψες. Αυτό, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τα υπόλοιπα, είναι εικασίες και αναμασήματα από «προφητείες» διαφόρων «παπούληδων» και πάει λέγοντας….
«Αλλα για αυτό δεν μπορώ να σε πείσω. Αντίθετα, εσύ θα πρέπει να μας πείσεις πως η αθεία σου δεν είναι επιβαλλόμενη από το γενικότερο κλίμα αθείας της εποχής μας, όπως στο 99,999999% των ανθρώπων.»
Οποιοσδήποτε σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν μπορεί παρά να είναι, ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΡΑΑΜΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ, «άθεος». Ωστόσο, είναι μια αυθαίρετη αναφορά, καθώς ουδέποτε απέδειξε η χριστιανοσύνη ΠΟΘΕΝ η νομιμοποίηση για τις ιδιότητες του «Θεού».
Επομένως, ΚΑΙ ΕΣΥ, απλά αναπαράγεις τα ίδια έωλα και αυθαίρετα σχήματα…
quote:
Θεωρείς φίλτατε ότι εάν δεν είχες γεννηθεί σε χριστιανικό έδαφος, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΩΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ»??
Δηλαδή εγώ γιατί δεν έγινα άθεος;
Τα πρώτα δέκα χρόνια μου τα έζησα στο Νοβοκουζνέτσκ της CCCP. Αργότερα ήρθαμε στην Ελλάδα, χάρην συγγένειας. Εξ'ου και τα λάθη που κάνω συχνά στην χρήση της γλώσσας: δεν μεγάλωσα εδώ.
Χαρακτηρίζεις δηλαδή εκείνα τα εδάφη Χριστιανικά; Εγώ δεν θα το έλεγα αυτό...
quote:
Λες και γράφεις ότι έμαθες, και όχι ότι ανακάλυψες. Αυτό, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ναι.
quote:
Τα υπόλοιπα, είναι εικασίες και αναμασήματα από «προφητείες» διαφόρων «παπούληδων» και πάει λέγοντας….
Υπομονή να έχεις, και θα τα δεις.
Δεν είναι το θέμα στις προφητείες ή στους γερόντους. Και να μην είσαι Χριστιανός μπορείς να το δεις.
quote:
Οποιοσδήποτε σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν μπορεί παρά να είναι, ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΡΑΑΜΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ, «άθεος». Ωστόσο, είναι μια αυθαίρετη αναφορά, καθώς ουδέποτε απέδειξε η χριστιανοσύνη ΠΟΘΕΝ η νομιμοποίηση για τις ιδιότητες του «Θεού».
Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις πως η Κίνα αυτή την στιγμή πιστεύει σε Θεό ένα πράγμα;
Δεν είπα ποτέ πως όποιος δεν είναι Χριστιανός είναι άθεος.
quote:
Επομένως, ΚΑΙ ΕΣΥ, απλά αναπαράγεις τα ίδια έωλα και αυθαίρετα σχήματα…
Καλά, δεν χρειάζεται να γινόμαστε επιθετικοί.
Edited by - Karnaugh on 10/10/2005 02:15:33
quote:
Κάνεις λάθος. Η αθεία σου είναι επιβαλλόμενη, καθώς είναι γενικότερο φαινόμενο. Πίσω από αυτήν κρύβονται πολλά, τα οποία θα φανούν σύντομα.
Δεν το κατάλαβα αυτό!
Εγώ που είμαι άθεος μου έχουν επιβάλλει κάποιοι αυτή την κατάσταση?
Δε νομίζω...
Δεν είμαι τόσο άβουλο άτομο ώστε να αποδέχομαι άκριτα ό,τι μου πλασάρουν.
Ίσα-ίσα για αυτό το λόγο δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Θα σου απαντήσω όπως θα απαντούσε ο Νεύτων:"This thing [a scale model of our solar system] is but a puny imitation of a much grander system whose laws you know, and I am not able to convince you that this mere toy is without a designer and maker; yet you, as an atheist, profess to believe that the great original from which the design is taken has come into being without either designer or maker! Now tell me by what sort of reasoning do you reach such an incongruous conclusion?"
Πρέπει μάλλον και εσύ να μας πείς, ποιές είναι οι αποδείξης για τον μεγάλο σχεδιαστή πέρα απο ευχολόγια!
Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι