- Μπορεί κάποιος να δει μετά από....αποκεφαλισμό??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ειναι το Αρσενικο "Αλογακι της Παναγιας" που αν και χανει το κεφαλι του (μαλλον, "τρωγεται") απο το αντιστοιχο θυληκο κατα την ωρα της ερωτικης πραξης, το σωμα συνεχιζει να ενεργει... μερχι να τελειωσει οριστικα η εν λογω πραξη!

quote:
Μια από τις αναφορές που έδωσαν τροφή για το θέμα αυτό είναι η επιτόπια έρευνα του Dr Beaurieux το 1905. Ο γιατρός αυτός παρατήρησε σπασμοδικές κινήσεις των χειλιών και των βλεφάρων του εκτελεσμένου αμέσως μετά την καρατόμηση. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο γιατρός ισχυρίζεται, όταν φώναξε άλλες δύο φορές σε διαστημα 25-30 δευτερολέπτων το όνομα του εκτελεσμένου, τα βλέφαρα του άνοιξαν και το βλέμμα του επικεντρώθηκε στο γιατρο σαν να τον κοίταζε όπως θα το έκανε στην καθημερινή ζωή. Στο τρίτο κάλεσμα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ούτε κίνηση από τα βλέφαρα....το θύμα ήταν πλέον σίγουρα νεκρό...
το οποίο έχει λογική βάση αν δεχτούμε την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σχετικά επαρκή πίεση και ποσότητα του αίματος που χρειάζεται ο εγκέφαλος ώστε να μην νεκρωθεί.
Μου θυμίζει την ταινία με τον Στηβ Μάρτιν που έψαχνε το τέλειο σώμα για τον εγκέφαλο που επικοινωνούσε τηλεπαθητικά μαζί του.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Ή όλες οι μαρτυρίες έρχονται από το παρελθόν, αν μιλάμε μόνο για το παρελθόν (γαλλική επανάσταση και για την περίπτωση του θανάτου της Στιούαρτ από την Ελισάβετ) τότε ίσως να υπάρχει μέσα σε αυτές τις αναφορές κάπου και ο μανδύας του θρύλου.
quote:
Μου θυμίζει την ταινία με τον Στηβ Μάρτιν που έψαχνε το τέλειο σώμα για τον εγκέφαλο που επικοινωνούσε τηλεπαθητικά μαζί του.
Την θυμάμαι και γω αυτήν την ταινία ...και το "τέλειο" σώμα...η Κάθλην Τέρνερ... 200 κιλά ![]()

quote:
το οποίο έχει λογική βάση αν δεχτούμε την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σχετικά επαρκή πίεση και ποσότητα του αίματος που χρειάζεται ο εγκέφαλος ώστε να μην νεκρωθεί.
Ναι, λογικά για κάποια δευτερόλεπτα λόγω της οξυγόνωσης του εγκεφάλου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πείραμα του δόκτωρα Beaurieux έχει αρκετές πιθανότητες να ευσταθεί.
keraynos μου, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο η έρευνα που θα μπορούσε να διεξαχθεί να είναι αμερόληπτη κι αντικειμενική όσον αφορά στην παρατήρηση και καταγραφή κάποιων περιπτώσεων από τις χώρες που λες.
Κατά καιρούς έχουν βγει στην δημοσιότητα κάποια βίντεο που δείχνουν τέτοιες εκτελέσεις κι είναι από ανθρώπους οι οποίοι - σωστά κατ' εμέ - κατακρίνουν τα συγκεκριμένα συμβάντα.
Εάν λοιπόν είναι ήδη αρνητικά διακείμενοι σε αυτό το θέμα, δεν είναι πιθανόν να είναι επηρεασμένοι στην κρίση τους;
Θέλοντας πχ να καταδείξουν την ωμότητα αυτής της πράξης, ίσως να υπερβάλλουν και να δώσουν την δική τους εκδοχή της αλήθειας, η οποία να είναι ιδωμένη μέσα από την δική τους σκοπιά.
Φυσικά το εν λόγω θέμα σίγουρα κινητοποιεί πολλά ανθρώπινα συναισθήματα κι είναι φυσιολογικό αυτό, οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έχουμε μια αντικειμενική παρατήρηση.
Από την άλλη, εάν έχουμε ένα δείγμα 5 καταγραφών, είναι πολύ πιθανόν να μην παρατηρούνται σε όλες τα ίδια αποτελέσματα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Γι' αυτό τον λόγο ανάφερα αυτά τα δύο κράτη, σε περίπτωση που έχουν και αυτοί κάποιο γιατρό παρευρισκόμενο στις εκτελέσεις, αν έχει παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα(όχι πειραματικά αλλά συμπτωματικά), έτσι ώστε να έχουμε σύγχρονες μαρτυρίες γι'αυτό το θέμα.

Ίσως όντως να βρίσκεται κάποιος εκεί τυχαία αλλά εάν υπάρχει συνωστισμός, συναισθηματική φόρτιση από τους θεατές κι αν βρίσκεται και λίγο μακριά από τον τόπο αποκεφαλισμού του άτυχου ανθρώπου, θα είναι δύσκολο να παρατηρήσει το συγκεκριμένο θέμα.
Και να το παρατηρούσε όμως, υποθέτω ότι θα είχαμε σποραδικές καταγραφές οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γενικευθούν για να έχουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση.

In anticipation of my resurrection...
quote:
για να "χαροποιησω" λιγο το θεμα, ξερω ενα "ατομο" του ζωϊκου βασιλειου, που αν αποκεφαλιστει, μπορει να "ζησει" για παραπανω απο 6 λεπτα (μεχρι και 2 ωρες)...ειναι το Αρσενικο "Αλογακι της Παναγιας" που αν και χανει το κεφαλι του (μαλλον, "τρωγεται") απο το αντιστοιχο θυληκο κατα την ωρα της ερωτικης πραξης, το σωμα συνεχιζει να ενεργει... μερχι να τελειωσει οριστικα η εν λογω πραξη!
και οι κατσαριδες ζουνε για παντα αποκεφαλισμενες κ πεθαινουν απο ασσυτια....Που κολαει αυτο ομως?
OeO
Θα δωσω μια αλλη οπτικη γωνια στο θεμα μεσα απο μια συνδιαστικη θεωρια που την στηριζουν πολλα στοιχεια (τα οποια θα εκθεσω αργοτερα)
Λοιπον υπαρχει μια θεωρια που λεει τα εξης: Μετα την σταυρωση του Χριστου οι "οπαδοι" του στην Ιουδαια αυξανονταν ραγδαια κατι που ανησυχησε πολυ το εβραικο ιερατειο. Ξεκινησαν μεγαλοι διωγμοι και μαρτυρια απο φανατικους Ιουδαιους (πχ Σαουλ- Παυλος), χυθηκε πολυ αιμα των ακολουθων της διδασκαλιας του Χριστου, αλλα χωρις κανενα αποτελεσμα. Οι "οπαδοι" του Χριστου αυξανονταν συνεχως. Τοτε το εβραικο ιερατειο σκεφτηκε μια σατανικη ιδεα. Αυτη ηταν η δηθεν μεταστροφη ενος φανατικου εβραιου και διωκτη των χριστιανων σε χριστιανο. Ετσι ο Σαουλ-Παυλος μεταστρεφεται σε χριστιανος και σταματουν οι αιματηρες διωξεις. Τοτε οι χριστιανοι εκπληκτοι απο το τελος των διωξεων , αγκαλιαζουν τον Παυλο, τον βλεπουν ως σωτηρα και τον κανουν ηγετη τους. Ο Παυλος ομως μαζι μετην βοηθεια του εβραικου ιερατειου καταφερνουν να διαστρεβλωσουν και να αλλοιωσουν αρκετα την εικονα του Χριστου και να κανουν το κινημα του Χριστιανισμου μια εβραικη αιρεση. Καποιοι αυθεντικοι χριστιανοι με "αρχηγο" τον Ιωαννη τον μαθητη του Χριστου δεν πειθωνται γι αυτο διωκονται λυσσαλεα απο τον Παυλο και τους οπαδους του. Δυστυχως ο Ιωαννης και οι συν αυτω οντας πολλοι λιγοτεροι ηττωνται.
Ο Παυλος και οι εβραιοχριστιανοι του γραφουν τα ευαγγελια τους και διαστρεβλωνουν τα υπολοιπα, παρουσιαζουν τον Χριστο ως εβραιο για να χαρακτηριστουν ο "περιουσιος" λαος, παρουσιαζουν τον Γιαχβε ως πατερα του Χριστου και προωθουν στο προσκηνιο την Παλαια διαθηκη. Πληρης "εξεβραισμος" του Χριστιανικου κινηματος. Παρολα αυτα επειδη δεν ηταν ιδιαιτερα ικανοι δεν καταφεραν να καλυψουν πολλες απο τις επεμβασεις τους στα ευαγγελια. Πχ στο ευαγγελιο του Ιωαννη [το οποιο αναγκαστηκαν να συμπεριλαβουν γιατι ο Ιωαννης ηταν απο τους σημαντικοτερους μαθητες του Χριστου και πιθανως για να πλανεψουν και μεγαλη μεριδα των ακολουθων του Ιωαννη] υπαρχουν πολλες αντιφασεις και ειναι φανερες οι εξωτερικες επεμβασεις. Λεπτομερειες θα πω αργοτερα.
Στοιχεια θα δωσω οπως ξαναειπα αργοτερα. Αλλα θα σηριχτω στην ελληνικοτητα του Χριστου, τις εσωτερικες αντιφασεις των ευαγγελιων και ειδικα του Ιωαννη, και φυσικα την πληρη αντιθεση της χριστιανικης διδασκαλιας με την Παλαια διαθηκη. Ετσι θα φανουν οι παραχαραξεις και οι αλλοιωσεις.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
Α)Ο Χριστος ηταν απο την Γαλιλαια. Ειναι γνωστο οτι η Γαλιλαια ηταν πληρως εξελληνισμενη ηδη απο τον 2μΧ αι. Την εποχη του Χριστου ειχε πρωτευουσα την Τιβεριαδα(ελληνιστικη πολη). Οι πολεις της Γαλιλαιας ειχαν αναπτυχθει συμφωνα με τα ελληνικα δεδομενα ως προς την αυτοδιοικηση και ειχαν ναους, θεατρα,σταδια κλπ. Γι' αυτο και οι Ιουδαιοι αντιμετωπιζαν με εχθροτητα τους Γαλιλαιους. Οι Ιουδαιοι αναρωτιουνται "Μηπως ο Χριστος ερχεται απο την Γαλιλαια; Δεν ειπε η γραφη οτι ο Χριστος ερχεται απο σπερμα Δαυιδ...;" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 7.42. Λεει ο Νικοδημος(ελληνικοτατο ονομα) στους αλλους εξαγριωμενους Φαρισαιους: "Καταδικαζει ανθρωπο, ο νομος μας εαν δεν τον ακουσει προηγουμενως και μαθει τι εκανε;" Απεκριθησαν σ' αυτον,"Μηπως και συ εισαι απο την Γαλιλαια; Ερευνησε να δεις οτι κανενας προφητης δεν εχει ελθει απο την Γαλιλαια". ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 7.52-53 Και σε πολλες αλλες περιπτωσεις φαινεται οι Ιουδαιοι να μισουν τους Γαλιλαιους. Γιατι αραγε;; ολοι οι μαθητες του Χριστου ηταν Γαλιλαιοι εκτος απο τον Ιουδα. Τυχαιο;;;
Το "Γαλιλαια" προερχεται απο το Γα=Γη και λιλαιομαι=επιθυμω. Ο Χριστος καταγεται μενει και διδασκει στην Γαλιλαια. Οσες φορες πηγαινει στην Ιουδαια κινδυνευει να λιθοβοληθει και τελικα θανατωνεται απο τους Ιουδαιους.
Β) Σε πολλες περιπτωσεις σε αποκρυφα ευαγγελια ο Χριστος αποκαλειται Φιλισταιος και γενικως φαινεται καθαρα οτι ειναι ελληνικης καταγωγης.(Πχ Ιορδαικο ευαγγελιο, ευαγγελιο του Νικοδημου κ.α) Ποσο τυχαιο ειναι οτι αυτες οι ιστορικες πηγες εχουν παραγκωνιστει απο καποιους ως "αποκρυφα ευαγγελια";;;
Γ) Δεν υπαρχουν καθολου πληροφοριες για την ζωη του Χριστου στα σημαντικοτερα χρονια απο 12-30 ετων. Το ευαγγελιο του Ιωαννη ξεκινα με τον Ιησου ανω τον 30 ετων. Τι παιδεια ειχε ο Χριστος;;; Ποιοι εξαφανισαν τα στοιχεια;;; Ολη η διδασκαλια του ειναι ιδια με τα αρχαια ελληνικα μυστηρια και την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια.
Τι να πρωτοπει κανεις. Οι παραβολες;;;. Η θυσια και ανασταση;;; (Διονυσος, Αδωνις ,Καδμιλος) Η αθανασια της ψυχης;;; Την θεραπεια ασθενων ;;;;
Η διδασκαλια και το παρουσιαστικο του δεν διαφερουν απο εναν πυθαγοριο φιλοσοφο. Ο Χριστος φορουσε χιτωνα ενω οι εβραιοι δεν φορουσαν ποτε χιτωνα. Να και κατι συγκλονιστικο που βρηκα εγω: "Τοτε σκεπη για το κορμι σου να ντυθεις, καθως σου παραγγελλω μια χλαινη μαλακη κι εναν χιτωνα που φτανει ως τα ποδια" ΗΣΙΟΔΟΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ 536-537 και "ειδα εναν ομοιον προς υιον ανθρωπου, ο οποιος φορουσε χιτωνα που εφτανε μεχρι των ακρων των ποδιων..." ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 1.11-12
Δ) Συγκρουεται συνεχως με τους Ιουδαιους. Δεν τηρει επανηλλημενως την αργια του Σαββατου. Προσεξτε τι λεει: "Προς τους εθνικους μη πηγαινετε και σε πολη Σαμαρειτων μη μπαινετε, αλλα πηγαινετε περισσοτερο στα χαμενα προβατα της γενιας του Ισραηλ" ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 10.5-6. "Εχω σταλθει μονο για τα χαμενα προβατα της γενιας του Ισραηλ" ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 15.24 "Γιατι δεν εχουν αναγκη απο γιατρο οι υγιεις αλλα οι ασθενεις" ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 9.12 Επομενως δεν ηρθε για να διδαξει τους Εθνικους (Ελληνες και εξελληνισμενους) αλλα τους Ιουδαιους.
Το ονομα Ιησους ειναι ελληνικοτατο απο το "ιαωμαι"(θεραπευω). Αλλωστε ο Χριστος θεραπευσε πολλους ασθενεις και σωματικα και ψυχικα. Ειναι αντιστοιχο του "Ιασων" αλλα συνηρημενο.
Αν μελετησετε υποψιασμενοι το ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ θα δειτε την πραγματικοτητα. Ισως αναφερω αργοτερα συγκεκριμενα αποσπασματα. Θα μπορουσα να πω πολλα περισσοτερα αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Οποιος ειναι λιγο υποψιασμενος και δει τον Χριστο ως ιστορικη προσωπικοτητα μπορει να δει καθαρα οτι τα παντα πανω του ειναι ελληνικα.

Λίγο εκεί με τον Παύλο διαφωνώ γιατί ήταν και ο μόνος απόστολος που τα έβαλε με τις εβραικές παραδόσεις και κατσάδιασε τους εβραίους στην προς αυτούς επιστολή του.
Φυσικά δεν με ενδιαφέρει που γεννήθηκε ο Υιός του Θεού, γιατί την υπηκοότητα την βάζουν σαν ταμπέλα οι άνθρωποι. Στους έλληνες ανήκουν τα παράλια της Μ. Ασίας αλλά και όλος ο πλανήτης. Το ίδιο και στους Εσκιμώους και σε όλους τους ανθρώπους.
Οι γαλιλαίοι ήσαν αντίπαλοι των ιουδαίουν , οι γάλλοι των άγγλων οι έλληνες των περσών κτλ.
Το ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα της ζωής και διδασκαλίας του χριστού με τους πυθαγόριους και άλλους έλληνες είναι γεγονός. Δε σημαίνει όμως ότι ο Χριστός είχε ελληνική παιδεία (μπορεί και να είχε δεν ξέρω) όπως δε σημαίνει ότι και ο λάου τσε και άλλοι είχαν ελληνική παιδεία.
Απλά, νομίζω, οι σοφοί του κόσμου είχαν ανακαλύψει την αλήθεια. Και δεν μπορεί να είναι 2 αλήθειες διαφορετικές. Αν ήταν έτσι, η μια δεν θα ήταν αλήθεια.
Γράψε κι άλλα , πολύ αξιόλογα αυτά που έγραψες.
Να καποια αποσπασματα που κανεις δεν προσεξε(!!!!!!) απο το ευαγγελιο του Ιωαννου:
Α) "Δια τουτο κατεδιωκαν οι Ιουδαιοι τον Ιησουν και ζητουσαν να τον σκοτωσουν, διοτι εκανε τα εργα αυτα Σαββατον. Αλλα ο Ιησους απεκριθη, "ο Πατερας μου εργαζεται παντοτε και εγω επισης εργαζομαι". Δια τουτο οι Ιουδαιοι εζητουσαν ακομη περισσοτερο να τον σκοτωσουν..." ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 5.16-18 "Υστερα απ'αυτα ο Ιησους περιηρχετο την Γαλιλαιαν. Δεν ηθελε να μεινη εις Ιουδαιαν, διοτι οι Ιουδαιοι εζητουσαν να τον σκοτωσουν." ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 7.1 "Κανεις δεν μιλουσε γι'αυτον δημοσια γιατι εφοβουντο τους Ιουδαιους" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 7.13
Πληρης διασταση με τους Ιουδαιους οχι απλως με τους Φαρισαιους. Οι Ιουδαιοι θελουν να τον σκοτωσουν οχι απλως οι Φαρισαιοι. Δεν μιλουσαν γι'αυτον γιατι φοβουνταν τους Ιουδαιους. Επομενως οι ακολουθοι του Χριστου δεν ηταν Ιουδαιοι.
Β) Μιλωντας προς τους Ιουδαιους λεγει: "Και ο Πατερας που με εστειλε,αυτος εχει δωσει μαρτυριαν δι' εμε. Ουτε την φωνην του εχετε ακουσει ποτε ουτε την μορφην του εχετε δει. Και ο λογος του δεν μενει μεσα σας διοτι δεν πιστευετε σ'αυτον που εστειλε εκεινος." ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 5.37-38 "Και δεν εχω ελθει απο τον εαυτον μου αλλ' εκεινος που με εστειλε ειναι αληθινος, και αυτον εσεις δεν τον ξερετε" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 7.28 "Ουτε εμε ξερετε, ουτε τον Πατερα μου. Εαν ξερατε εμε, θα ξερατε και τον Πατερα μου" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 8.19
Επομενως τον Πατερα του Χριστου δεν τον εχουν γνωρισει ποτε οι Ιουδαιοι.
Γ}"Οι πατερες σας εφαγαν το μαννα εις την ερημον και πεθαναν" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 6.49
Πληρης διασταση με τους πατερες των Ιουδαιων.
Δ)Ο τυφλος που θεραπευτηκε λεγει στους Ιουδαιους(οχι απλα στους Φαρισαιους) που τον ρωτουν επιμονα: "Μηπως θελετε και σεις να γινεται μαθηται του;.Τοτε τον εβρισαν και του ειπαν, "Συ εισαι μαθητης εκεινου, εμεις ειμεθα μαθηται του Μωυσεως." ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 9.28-29
Πληρης αντιθεση του Χριστου και του Μωυση(και της Π.Διαθηκης επομενως)
Ε)"Τα εργα τα οποια εγω κανω εις το ονομα του Πατερα μου αυτα μαρτυρουν δι' εμε. Αλλα εσεις δεν πιστευετε, διοτι, οπως σας ειπα, δεν εισθε απο τα δικα μου προβατα. Τα δικα μου προβατα ακουνε την φωνην μου κιαι εγω τα ξερω και με ακολουθουν" ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 10.26-28 ... "Εσηκωσαν παλιν πετρες οι Ιουδαιοι να τον λιθοβολησουν." ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 10.31
Ο Χριστος δεν εχει καμια σχεση με τους Ιουδαιους
ΣΤ) Λεγει ο Χριστος στους μαθητες του: "Παιδια μου, ακομη ακομη ολιγον χρονον θα ειμαι μαζι σας. Θα με ζητησετε, και οπως ειπα και στους Ιουδαιους, "οπου πηγαινω εγω, δεν μπορειτε να ελθετε", το ιδιο λεω και σε σας τωρα."
Επομενως προφανως ο Ιησους και οι μαθητες του δεν ειναι Ιουδαιοι.
Aυτα προς το παρον δειχνουν οτι ο Χριστος βλεπει "εχθρικα" τους εβραιους και φυσικα δεν ειναι ενας απο αυτους. ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ;;;
Τα πιο συγκλονιστικα αποσπασματα δεν τα ανεφερα. Θα τα αναφερω σε προσεχες μηνυμα.

Edited by - Παρμενίδης on 27/11/2005 11:50:08
Νομίζω όμως ότι μέσα στην ΚΔ υπάρχει το γενεολογικό δέντρο και της Παναγίας, το οποίο δεν μιλάει για Έλληνες.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:
Τα περισσότερα είναι συμπεράσματα από αποσπάσματα της Γραφής.
Νομίζω όμως ότι μέσα στην ΚΔ υπάρχει το γενεολογικό δέντρο και της Παναγίας, το οποίο δεν μιλάει για Έλληνες
Αυτο που θελω να δειξω και νομιζω οτι ειναι εμφανεστατο ειναι οι ασυμβιβαστες εσωτερικες αντιφασεις της Καινης Διαθηκης που δειχνουν οτι υπαρχουν πολλες δολιες επεμβασεις. Γι'αυτο πρεπει να αρθει ο χαρακτηρισμος "θεοπνευστο" γιατι ετσι καλυπτωνται οι παραχαρακτες. Επομενως δεν μπορω να δεχθω γενεαλογιες εβραικες που αντιφασκουν με αυθεντικα κομματια των ευαγγελιων.
Ενα σημειο που ειναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ η επεμβαση καποιων στο κειμενο ειναι στο ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 12.23-24, ειναι η γνωστη "αιτησις των Ελληνων" . Σ'αυτο το σημειο ειναι εμφανες οτι εχει αφαιρεθει κομματι του κειμενου. Συγκεκριμενα λεει κατα λεξη ο Ιησους στον Φιλιππο και τον Ανδρεα (ελληνικοτατα ονοματα) για τους Ελληνες: "Ηλθε η ωρα δια να δοξασθη ο Υιος του ανθρωπου.(!!!)Αληθεια, αληθεια σας λεγω, εαν ο σπορος του σιταριου δεν πεση εις την γην και πεθανη, μενει αυτος μονος, εαν ομως πεθανη, φερει πολυ καρπον. Εκεινος που αγαπα την ζωην του θα την χαση, και εκεινος που μισει την ζωην του εις τον κοσμον τουτον, θα την φυλαξη εις ζωην αιωνιον."
Eκει που εχω τα θαυμαστικα λειπει προφανως καποιο κομματι και δημιουργειται νοηματικο κενο. Ειναι προφανεστατη η επεμβαση.
Οσον αφορα την ελληνικοτητα του Χριστου ενα εχω να πω. Αν δουμε τον Χριστο σαν ιστορικη προσωπικοτητα και την διδασκαλια του και την εμφανιση του, δεν διαφερει καθολου απο εναν αρχαιο Ελληνα φιλοσοφο. Απορω πως μπορουμε να στηριζομαστε σε γενεαλογιες "λεηλατημενων", απο τις δολιες επεμβασεις, ευαγγελιων και δεν βλεπουμε μπροστα μας. Τιποτα πανω στον Χριστο δεν ειναι εβραικο. Αντιθετα ειναι εμφανεστατα Ελληνας.

«Αλλα θα σηριχτω στην ελληνικοτητα του Χριστου..»
Σεβαστές πρέπει να γίνονται όλες οι απόψεις, ωστόσο, ο Ιησούς του Ευαγγελισμού είναι τόσο «Έλληνας» όσο και ο Σωκράτης…..Ιάπωνας ευγενής!
Αν και τα στοιχεία βρίθουν υπέρ της καταγωγής του, ας κάνουμε μια μικρή διαδρομή.
Παρμενίδης:
«Ο Χριστος ηταν απο την Γαλιλαια.»
Αυτό, ως ιστορικό δεδομένο δεν μπορεί να έχει θέση θεσφάτου, μιας και τόσο η αξιοπιστία της Κ.Δ. είναι διάτρητη όσο και η έννοια του «Χριστού» λαμβάνει ανά τους διάφορους θρησκευτικούς κύκλους (Γνωστικοί κ.α.) εντελώς άλλες ερμηνείες.
Χριστός σημαίνει ο έχων το Χρίσμα, το Χάρισμα δηλαδή. Και ως έννοια, αναφέρεται σε άπειρους Χριστούς και Χριστές που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά χρησιμοποιείται ΚΑΙ από την Κ.Δ.
Το όνομα του είναι Ιησού, που σημαίνει πιστός του Ιεχωβά-Γιαχβέ, και είναι 100% Ιουδαϊκό όνομα, που συναντάται πολλές φορές στην Βιβλική αφήγηση. Το «Χριστός», είναι απλά η μετάφραση του Meschiah στα ελληνικά.
Παρμενίδης:
«Ειναι γνωστο οτι η Γαλιλαια ηταν πληρως εξελληνισμενη ηδη απο τον 2μΧ αι.»
Και τι σχέση έχει ο 2ος μ.Χ. αιώνας με το θέμα??
Παρμενίδης:
«Λεει ο Νικοδημος(ελληνικοτατο ονομα)»
Η ελληνιστική επιρροή στη ευρύτερη περιοχή είναι μια πραγματικότητα. Άλλο αυτό και άλλο οι όποιο άλλοι συσχετισμοί. Και ο Φίλων είχε ελληνικό όνομα, ήταν όμως Εβραίος μέχρι το κόκαλο. Το ίδιο συνέβαινε και με πάρα πολλούς άλλους.
Παρμενίδης:
«Το "Γαλιλαια" προερχεται απο το Γα=Γη και λιλαιομαι=επιθυμω»
Ο ισχυρισμός αυτός δεν στέκει. Και τούτο διότι αυτά τα ζητήματα έχουνε εδώ και αιώνες αποσαφηνιστεί. Μια ματιά μάλιστα στο λεξικό Γ.Μπαμπινιώτη μας λύνει το ερώτημα.
Η Γαλιλαία, είναι βαρβαρισμός, όπως και το Σαύλος-Παύλος. Σημαίνει Galil, που είναι στα εβραϊκά η λέξη περιοχή-κύκλος.
Παρμενίδης:
«Οσες φορες πηγαινει στην Ιουδαια κινδυνευει να λιθοβοληθει και τελικα θανατωνεται απο τους Ιουδαιους.»
Δεν είναι ο μόνος που κυνηγήθηκε από τους συμπατριώτες του. Οι αντιδράσεις αυτές οφείλονται σε δογματικές διαφορές και τα σχετιζόμενα συμφέρονται.
Παρμενίδης:
«Σε πολλες περιπτωσεις σε αποκρυφα ευαγγελια ο Χριστος αποκαλειται Φιλισταιος και γενικως φαινεται καθαρα οτι ειναι ελληνικης καταγωγης.»
Τα περισσότερα Γνωστικά ευαγγέλια, πραγματεύονται μια ιδεατή φιγούρα ενός «Χριστού» και όχι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ήδη από τους κύκλους των Εσσαίων γνωρίζουμε ότι η ιδέα του «Σωτήρα» ήταν εξόχως διαδεδομένη. Κατά τον ίδιο τρόπο, έχουμε ευαγγέλια εκ των οποίων προκύπτει ότι έζησε έως τα βαθιά του γεράματα και δίδαξε στην….Ινδία!!
Μάλιστα, υπάρχουνε και «στοιχεία» ότι εκεί υπάρχει ο τάφος του! Αντιλαμβάνεται θαρρώ ο καθένας ότι όλα αυτά εντάσσονται στις μυθικές ανάγκες και τις πελατειακές προσμονές που είχανε οι διάφοροι ιεροκήρυκες και όχι η ιστορική αλήθεια.
Παρμενίδης:
«Δεν υπαρχουν καθολου πληροφοριες για την ζωη του Χριστου στα σημαντικοτερα χρονια απο 12-30 ετων.»
Σωστό. Μπορείς να χτίσεις ένα ιδεατό πρόσωπο, όταν θέλεις να καλύψεις μια διάρκεια 2-3 χρόνων το πολύ. Όμως ΠΩΣ να καλύψεις 33 0λάκερα χρόνια?
Εδώ ούτε αυτά τα λίγα χρόνια δεν είναι σε θέση να αποδείξουνε….
Παρμενίδης:
«Τι να πρωτοπει κανεις. Οι παραβολες;;;. Η θυσια και ανασταση;;»
Είναι λογικό ότι ο θρησκευτικός Συγκρητισμός έχει αφήσει παντού τα ίχνη του. Αυτό, δεν σημαίνει και ότι είναι….Έλληνας!!
Παρμενίδης:
«Η διδασκαλια και το παρουσιαστικο του δεν διαφερουν απο εναν πυθαγοριο φιλοσοφο.»
Είναι αλήθεια ότι οι Πυθαγόρειοι άσκησαν μεγάλη επιρροή σε Γνωστικούς Ιουδαίους. Δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της Μεσσιανικής παράδοσης αποτελεί έργο των Γνωστικών, είναι λογικό να βρίσκουμε ψήγματα αυτής της φιλοσοφίας.
Είναι παράγωγο και όχι απόδειξη.
Παρμενίδης:
«Συγκρουεται συνεχως με τους Ιουδαιους. Δεν τηρει επανηλλημενως την αργια του Σαββατου.»
Και άλλοι συγκρούστηκαν με το οργανωμένο ιερατείο. Το ιερατείο, αποτελούσε την προσωποποίηση των σημερινών διεφθαρμένων εκκλησιών με τα γεμάτα ταμεία και τις υπερπολυτελείς λιμουζίνες με τους σωματοφύλακες. Εξάλλου, οι Γνωστικοί Ιουδαίοι, όπως μας πληροφορεί ο Φίλων ο Αλεξανδρινός, είχαν έντονα αναπτύξει την πυθαγόρεια διδασκαλία και συχνά αντιδρούσανε.
Αυτός και ο λόγος για τον οποίο το ιερατείο του ναού σταύρωσε αρκετούς εκείνη την εποχή.
Παρμενίδης:
«Το ονομα Ιησους ειναι ελληνικοτατο απο το "ιαωμαι"(θεραπευω).»
Το όνομα Ιησούς, είναι εβραϊκό και προκύπτει από το Jeshouah (=Σωτήρας ο Γιαχβέ). Από το ιάωμαι, ούτε από τα μαλλιά εάν το τραβήξουμε δεν βγαίνει κάτι τέτοιο.
Ας μην πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες «εξελληνισμού» των πάντων, διότι απλά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως ακραίοι. Ούτε η επίσημη εκκλησία, ούτε κανένα άλλο κείμενο, ούτε και κανένας γλωσσολόγος ή αρχαιολόγος υποστηρίζει ή υποστήριξε ποτέ κάτι τέτοιο.
Περαιτέρω, τίποτα από τον τρόπο σκέψης και ζωής δεν σχετίζεται με κάτι το «ελληνικό» στον Ιησού. Γεννιέται, ανατρέφεται και ζει σύμφωνα με τους Ιουδαϊκούς νόμους (περιτομή-είσοδο 12ετούς στον ναό και άλλα πολλά).

«ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
Για ολα τα αποσπασματα που εχω παραθεσει που αποδεικνυουν τουλαχιστον οτι δεν ειναι Ιουδαιος φυσικα και δεν μπορειτε να απαντησετε. Τα παλαιοτερα ευεγγελια, το κατα ΜΑΡΚΟΝ και το κατα ΙΩΑΝΝΗΝ αρχιζουν απο την βαπτιση του Ιησου απο τον Ιωαννη τον Προδρομο. Ολα τα προηγουμενα περιστατικα που αναφερονται στα αλλα ευαγγελια ειναι εμφανως φτιαχτα για να "εξεβραισουν" τον Χριστο, και πεφτουν ολοι στην παγιδα. Το ονομα "Ιησους" μπορει φυσικα να συσχετιστει με το "Ιασων-ιασις" Ισως να "εξεβραιστηκε" αργοτερα για να παρουσιαστει ο Χριστος ως εβραιος. Τωρα το να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε μη βλεποντας οτι η διδασκαλια του Χριστου δεν εχει καμια σχεση με την εβραικη φιλοσοφια και την Π. Διαθηκη αλλα με την ελληνικη φιλοσοφια, δεν νομιζω οτι χαρακτηριζει φιλους της ερευνας και της γνωσης.
Λοιπον οριστε και το συγκλονιστικοτερο αποσπασμα και περιμενω απαντησεις:
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 8.41-48
Ο Ιησους λεγει στους Ιουδαιους τα εξης: " "Σεις κανετε τα εργα του πατερα σας" Εκεινοι του ειπαν, "Εμεις δεν εγεννηθηκαμε απο πορνειαν, ενα πατερα εχομεν, τον Θεον". Τοτε ο Ιησους τους ειπε, " Εαν ο Θεος ητο Πατερας σας, θα με αγαπουσατε, διοτι εγω απο τον Θεον εβγηκα και ηλθα εδω. Δεν ηλθα απο τον εαυτον μου αλλ' εκεινος με εστειλε. Γιατι δεν καταλαβαινετε την γλωσσαν μου; Διοτι εισθε ανικανοι να ακουτε τον λογον μου. Σεις καταγεσθε απο τον πατερα σας, τον διαβολον, και τας επιθυμιας του πατερα σας θελετε να κανετε. Εκεινος απο την αρχην ητο ανθρωποκτονος και δεν στεκεται εις την αληθειαν, διοτι δεν υπαρχει αληθεια μεσα του. Οταν λεγει ψευδη, μιλει απο τον εαυτον του, διοτι ειναι ψευτης και πατερας του ψευδους. Αλλα επειδη εγω λεγω την αληθειαν δεν με πιστευετε. Ποιος απο σας μπορει να με ελεγξει δι' αμαρτιαν; Και εαν λεγω την αληθειαν, γιατι δεν με πιστευετε; Οποιος ειναι απο τον Θεον, ακουει τα λογια του Θεου. Δια τουτο εσεις δεν ακουτε, διοτι δεν εισθε απο τον Θεον" Απεκριθησαν τοτε οι Ιουδαιοι, "Καλα δεν λεμε εμεις οτι εισαι Σαμμαρειτης και εχεις δαιμονιον." "
Και λιγο παρακατω ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 8.54-55
"Υπαρχει ο Πατερας μου που με δοξαζει, δια τον οποιον σεις λετε οτι ειναι Θεος σας, αν και δεν τον εχετε γνωρισει. Εγω ομως τον ξερω. Και εαν πω οτι δεν τον ξερω, θα ειμαι ομοιος με εσας, ψευτης, αλλα τον ξερω και φυλαττω τον λογον του."
Πως σχολιαζετε αυτα τα αποσπασματα; Ποιος ειναι τελικα ο Πατερας του Χριστου αφου δεν ειναι ο Γιαχβε;;;

«Για ολα τα αποσπασματα που εχω παραθεσει που αποδεικνυουν τουλαχιστον οτι δεν ειναι Ιουδαιος φυσικα και δεν μπορειτε να απαντησετε.»
Πρώτον, ακόμα και εάν δεχθούμε ότι δεν ήταν Ιουδαίος ΔΕΝ προκύπτει πως σώνει και καλά ήταν….Έλληνας! Δεύτερον, από τα όσα έχεις εκθέσει ΔΕΝ προκύπτει πως δεν ήταν Ιουδαίος.
Παρμενίδης:
«Τα παλαιοτερα ευεγγελια, το κατα ΜΑΡΚΟΝ και το κατα ΙΩΑΝΝΗΝ αρχιζουν απο την βαπτιση του Ιησου απο τον Ιωαννη τον Προδρομο.»
Εάν δεχθούμε αυτό το επιχείρημα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς δίχως την συνέχεια μεταξύ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ταύτισης των προφητειών ΚΑΙ της εξιστόρησης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ». Περαιτέρω, δεν είναι αναγκαίο να εκκινούνε όλες οι περιγραφές από το ίδιο σημείο.
Παρμενίδης:
«Το ονομα "Ιησους" μπορει φυσικα να συσχετιστει με το "Ιασων-ιασις" Ισως να "εξεβραιστηκε" αργοτερα για να παρουσιαστει ο Χριστος ως εβραιος.»
Έωλο. Αιώνες τώρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έφερε ποτέ ένα τέτοιο επιχείρημα. Ούτε καν ένας σύγχρονος χρονικογράφος, πράγμα που θα ήταν φυσικό. Το Ιησούς είναι ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΣ και είναι το ίδιο με τον Μιχάλη, Άννα, Ελισάβετ, Ιωάννη, Παύλο, Θωμά: είναι «εξελληνισμένα» Ιουδαϊκά ονόματα.
Παρμενίδης:
«Τωρα το να συνεχιζουμε να εθελοτυφλουμε μη βλεποντας οτι η διδασκαλια του Χριστου δεν εχει καμια σχεση με την εβραικη φιλοσοφια και την Π. Διαθηκη αλλα με την ελληνικη φιλοσοφια, δεν νομιζω οτι χαρακτηριζει φιλους της ερευνας και της γνωσης.»
Το θέμα είναι ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ εθελοτυφλούμε αγαπητέ! Σαφέστατα και ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ η Κ.Δ. με τον Ιουδαϊσμό. Απλά, αγνοείς σημαντικά τμήματα της Ιουδαϊκής φιλοσοφίας.
Οι σχέσεις Ελληνικών φύλων με τους Ιουδαίους, χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Έτσι, έχουμε για παράδειγμα τους Αββασσίδες (Άραβες) οι οποίοι είναι «παιδιά» της Ελληνικής σκέψης και επιρροής, τον περίφημο Χαλίφη Άλ-Μαμούν μέχρι και τον Άλ-Μουτασίμ, ουσιαστικά μιλάμε για το χαλιφάτο της Βαγδάτης, να είναι άριστοι μαθητές του Αριστοτέλη, του Πλωτίνου και των ευρύτερων ελληνικών απόκρυφων και μυστικιστικών θεωριών.
Με άλλα λόγια, στους ερευνητές είναι γνωστός ο Αραβοϊσλαμικός Αριστοτελισμός. Ο Αριστούταλις και ο Αφλατούν (Πλάτων) έγιναν ΚΑΙ ΕΚΕΙ οι γίγαντες της ανθρώπινης διανόησης.
Αυτό ωστόσο, είναι ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ και όχι «Έλληνες».
Σε σχέση τώρα με τη «διδασκαλία του Χριστού», μην ξεχνάμε σε ποια εποχή γράφηκε αλλά και σε ποια περιοχή. Πολλοί Ιουδαίοι προσπάθησαν να πολεμήσουνε την τεράστια ελληνική επιρροή, αλλά πάνω στην επιθυμία τους αυτή, τελικά κατακτήθηκαν από αυτή.
Ο Ελληνίζων Ιουδαϊσμός της Σεπτουαγκίντα, δηλαδή της ελληνιστικής ελληνόγλωσσης παλαιάς διαθήκης, έδωσε μεγάλη μάχη για να διαφοροποιηθεί ως Ιουδαιοκεντρισμός της Τορά, αν και άλλοι παρέλαβαν την ίδια βάση για να αναπτύξουνε τον πρώιμο χριστιανισμό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να μάθουνε οι εβραίοι την μυθολογία τους, χρειάστηκε να μεταφραστεί στα ελληνικά ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝΕ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι επιρροές λοιπόν, είναι εμφανέστατες. Άλλο όμως ΕΠΙΡΡΟΗ και άλλο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
Μην πέφτουμε διαρκώς στην παγίδα των Ελληνοκεντρικών.
Παρμενίδης:
«"Σεις κανετε τα εργα του πατερα σας" Εκεινοι του ειπαν, "Εμεις δεν εγεννηθηκαμε απο πορνειαν, ενα πατερα εχομεν, τον Θεον". Τοτε ο Ιησους τους ειπε….»
Είναι ένα δείγμα της αδυσώπητης διαμάχης που υπήρχε μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών ρευμάτων. Ο «Ιησούς» (έτσι λένε οι συντάκτες..) επιτίθεται στους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ διότι θεωρεί ότι έχουνε ως πατέρα τους το κακό, τον σατανά, και αυτό το είχανε πάντοτε, και όχι τον αληθινό Θεό.
Τουλάχιστον, έτσι πίστευε εκείνος. ΠΟΥ είναι δηλαδή το συνταρακτικό?
Παρμενίδης:
«Ποιος ειναι τελικα ο Πατερας του Χριστου αφου δεν ειναι ο Γιαχβε;;;»
Ο Θεός της Π.Δ. και της Κ.Δ, είναι ο ίδιος. Δηλαδή ο Ιεχωβάς-Γιαχβέ.
Ο Θεός που ομιλεί στους διάφορους προφήτες στην Π.Δ. είναι ο Λόγος-Ιησούς ΠΡΟ της σαρκώσεως του, και στην Κ.Δ. έχει πλέον ενσαρκωθεί.
Γιαχβέ= άσαρκος Ιησούς, και Ιησούς= ενσαρκωμένος Γιαχβέ. Είναι ομοούσιος και άχρονος.
quote:Οι σχέσεις Ελληνικών φύλων με τους Ιουδαίους, χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Έτσι, έχουμε για παράδειγμα τους Αββασσίδες (Άραβες) οι οποίοι είναι «παιδιά» της Ελληνικής σκέψης και επιρροής, τον περίφημο Χαλίφη Άλ-Μαμούν μέχρι και τον Άλ-Μουτασίμ, ουσιαστικά μιλάμε για το χαλιφάτο της Βαγδάτης, να είναι άριστοι μαθητές του Αριστοτέλη, του Πλωτίνου και των ευρύτερων ελληνικών απόκρυφων και μυστικιστικών θεωριών.
Με άλλα λόγια, στους ερευνητές είναι γνωστός ο Αραβοϊσλαμικός Αριστοτελισμός. Ο Αριστούταλις και ο Αφλατούν (Πλάτων) έγιναν ΚΑΙ ΕΚΕΙ οι γίγαντες της ανθρώπινης διανόησης.
Αυτό ωστόσο, είναι ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ και όχι «Έλληνες».
Γιατί είναι συγκριτισμός ? και τι σημαίνει έλληνες?
Οι αρχαίοι σοφοί έλεγαν ότι έλληνες είναι "οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες".
Δεν μετείχαν της ελληνικής παιδείας οι άριστοι μαθητές του Αριστοτέλη, όπως αναφέρεις?
Σαφώς και δε μιλούν για γενεαλογικά δένδρα οι αρχαίοι (του χριστού ή του δικού μας που δεν γνωρίζουμε) αλλά για φιλοσοφικό τρόπο ζωής.
Το ίδιο είπαν και οι μαθητές του χριστού. "Ουκ έστιν έλλην ή ιουδαίος , δούλος ή ελεύθερος.. πάντες εν εσμέν εν ονόματι Ιησού".
Η ελλάδα ηταν πάντα σταυροδρόμι λαών.
Ποιός ξέρει σήμερα από που κατάγεται, το γενεαλογικό του δένδρο?
Από έλληνες, λατίνους, εβραίους, τούρκους, αλβανούς...κτλ. όλοι από δώ πέρασαν και άφησαν απογόνους.
Αρα δίκιο είχαν οι αρχαίοι που έλεγαν ότι ελλην είναι ο μετέχων της ελληνικής παιδείας.
Γιατί σήμερα ο καθένας δηλώνει ελληναράς και τον αποδεχόμαστε όχι για το γενεαλογικό του δένδρο αλλά για την ελληνική παιδεία του .
Μιλούμε για το γενεαλογικό δένδρο του ιησού αλλά όχι και του συνομιλητού μας στο φόρουμ.
Κόπτονται πολλοί ότι είναι ελληνάρες. Και συζητούν για το γενεαλογικό δένδρο του ιησού χωρίς να φαντάζονται ότι μπορεί να είναι και ιουδάρες.
Αντίθετα ο ιησούς απέδειξε με έργα και όχι με λόγια και επιχειρήματα ότι ήταν ο ήρωας που φιλοσόφησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.
quote:
Ο Θεός της Π.Δ. και της Κ.Δ, είναι ο ίδιος. Δηλαδή ο Ιεχωβάς-Γιαχβέ.Ο Θεός που ομιλεί στους διάφορους προφήτες στην Π.Δ. είναι ο Λόγος-Ιησούς ΠΡΟ της σαρκώσεως του, και στην Κ.Δ. έχει πλέον ενσαρκωθεί.
Γιαχβέ= άσαρκος Ιησούς, και Ιησούς= ενσαρκωμένος Γιαχβέ. Είναι ομοούσιος και άχρονος.
Συμφωνώ.
Αλλά γιατί κολλάτε στη λέξη γιαχβέ?
70 λόγιοι μαζεύτηκαν και τη μετάφρασαν θεός στα ελληνικά.
quote:Τουλάχιστον, έτσι πίστευε εκείνος. ΠΟΥ είναι δηλαδή το συνταρακτικό?
Παρμενίδης:
«Ποιος ειναι τελικα ο Πατερας του Χριστου αφου δεν ειναι ο Γιαχβε;;;»Ο Θεός της Π.Δ. και της Κ.Δ, είναι ο ίδιος. Δηλαδή ο Ιεχωβάς-Γιαχβέ.
Ο Θεός που ομιλεί στους διάφορους προφήτες στην Π.Δ. είναι ο Λόγος-Ιησούς ΠΡΟ της σαρκώσεως του, και στην Κ.Δ. έχει πλέον ενσαρκωθεί.
Καλα τοση ωρα δεν ασχολουμαι με τα εγκληματα που αναφερονται στην Παλαια διαθηκη με την συγκαταθεση του Γιαχβε γιατι θεωρω οτι ειναι γνωστα. Αυτα απο μονα τους αποδεικνυουν οτι δεν εχει καμια σχεση ο Γιαχβε με τον Πατερα του Χριστου.
Πως ειναι δυνατον να λενε οτι η Καινη Διαθηκη ειναι η νεα "συμφωνια" του Θεου με τους εβραιους; Δηλαδη στην προηγουμενη "συμφωνια" (Παλαια διαθηκη) ο Θεος ειχε κανει λαθος και διορθωνει τα πραγματα φερνοντας τον Υιο του να θυσιαστει;;; Αν ειναι δυνατον...
ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ 3 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ. Πως ειναι δυνατον να λετε οτι ο Γιαχβε ειναι πατερας του Χριστου;; ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ. Εξεταστε προσεκτικα τα αποσπασματα που εχω παραθεσει σε προηγουμενο μηνυμα.

quote:
ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ 3 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ. Πως ειναι δυνατον να λετε οτι ο Γιαχβε ειναι πατερας του Χριστου;;
Συγνώμη για να καταλάβω.
Πόσοι θεοί έφτιαξαν τον κόσμο?
Ο θεός, ο Γιαχβέ, ο Αλλάχ κι άλλοι 50?
Ο χριστός είπε δεν έχουν γνωρίσει το θεό όχι τους θεούς.