ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εξοφλούμε το χρέος της Ελλάδας;;;;;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Εξοφλούμε το χρέος της Ελλάδας;;;;;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

αθεος45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
20/09/2011, 12:32:07
τις τελευταίες μέρες έχει γίνει γνωστό ένα παράξενο γεγονός, έχει βρεθεί μια Μ.Κ.Ο η E.N.D. η οποία λεει έχει απο δωρεά πατρινού 2,7τρις και τα διαθέτει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, διαβάστε στη σελίδα της όλο το εξωπραγματικό γεγονός http://www.ellasneverdie.org/
εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έχει να κάνει με μετοχές της τράπεζας της ανατολής μέσα στην σελίδα τους αναφέρονται όλα όσα χρειάζεται για να καταλάβουμε τι ,πως και αν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια όλα αυτά

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

CravenΜέλος
20/09/2011, 12:50:54
Το είδα.. είδα και το δημοσίευμα στο Zougla.gr και όντως απ την μια αν οι μετοχές ήταν σε χρυσό τότε δεν μπορούν να μηδενιστούν με πτώχευση έτσι απλά αλλά απ την άλλη δεν κατάλαβα (ίσως κάποιος μας εξηγήσει εδώ καλύτερα καθώς εγώ στο χρηματηστήριο σαν απλός προγραμματιστής δούλευα δεν σκαμπάζω πολλά απο μετοχές), πως στο καλό μια μετοχή αξίας 125 Γαλλικών φράγκων αξίζει 670 δις.. (Νομίζω ότι το 193x κάθε χρυσό Γαλλικό φράγκο είχε αξία μόλις 15 δραχμών χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος.. καλό ποσό αλλά..)
Ίσως αν υπήρχε αυτό το περίφημο πόρισμα με το πως έγινε η αποτίμηση και βγήκε αυτό το ποσό να είχαμε καλύτερη εικόνα.
Σίγουρα αν έγινε πρόταση για συμβιβασμό τότε κάτι παίζει αλλά μπορεί απλά να είναι για την αποφυγή περισσότερων προσφυγών σε περίπτωση νίκης και όχι λόγω μεγάλης αξίας γιατί απ ότι βλέπω οι μετοχές που είχαν δωθεί συνολικά ήταν αξίας 15.000.000 χρυσών φράγκων.. τεράστιο ποσό δηλαδή που αν τυχόν βρεθούν στην κατοχή κάποιων η τράπεζα την έκατσε.
Ίσως βέβαια (λόγω ασχετοσύνης) να είμαι εντελώς λάθος και να παίζουν άλλα (μερίσματα, τόκοι κτλ) που να φτάνουν το ποσό να είναι τόσο στην εποχή μας.. όποιος γνωρίζει σχετικά ας μιλήσει :)
20/09/2011, 13:09:59
Craven στο ερωτημα σου απαντα η αποτίμηση των μετοχών από τον καθ. καρυώτη δες το σχετικό link
http://ellasneverdie.org/sites/default/files/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CF%8E%CF%84%CE%B7.pdf

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

CravenΜέλος
20/09/2011, 14:03:36
Μάλιστα.. άρα όντως μιλάμε για μερίσματα και τόκους. Όπως αναφέρει δηλαδή στην Εκκαθάριση πλέον η αξία κάθε μετοχής ήταν 298 Γαλλικά φράγκα (που όπως λέει σημερινή αξία έχουν 325 δολάρια το κάθε ένα) και βγαίνει ήδη ένα μεγάλο ποσό ανά μετοχή (σχεδόν 100000 δολάρια ανα μετοχή) απο εκεί και πέρα η πράξη είναι λίγο περίεργη και δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει έτσι απλά. Δηλαδή αφού σήμερα κάθε Γαλλικό φράγκο έχει 77512 δραχμές τότε το 1932 που το φράγκο άξιζε 1,6 δραχμές με την αναλογία βγαίνει κάθε γαλλικό φράγκο κάθε μετοχής να αξίζει 48445 Γαλλικά φράγκα σήμερα με αποτέλεσμα να βγαίνει το ποσό (48445x298). Το θέμα είναι ότι όλα τα τελευταία "άρα" είναι αρκετά αυθαίρετα όπως τα βλέπω εγώ. Το 100.000 μου ακούγεται πιστευτό ποσό με τους τόκους και με την ανάλυση μέχρι την μέση του κειμένου, τα 670δις όμως?... :)
Δεν είναι μεγάλη απλοποίηση να λέμε ότι ένα φράγκο αφου έχει 77500 δραχμές τώρα και 1,6 (άρα 48000 φορές περισσότερο) τότε θεωρούμε ότι η αξία του κάθε φράγκου στην μετοχή έχει γίνει 48000 φορές μεγαλύτερη (άρα 48000 φράγκα)?!? είναι σαν να λέω ότι έχω μια χρυσή λίρα απ την Γιαγιά μου που το 30 άξιζε 50 δραχμές και σήμερα αξίζει 50000 δραχμές άρα θεωρώ αυθαίρετα ότι η χρυσή μου λίρα αξίζει σαν 1000 χρυσές λίρες επι την σημερινή τους τιμή :)
Νομίζω στην καλύτερη των περιπτώσεων αν κάθε μετοχή αξίζει για 298 Γαλλικά φράγκα και επειδή μιλάμε για χρυσό (άρα δεν μηδενίζεται η αξία του και δεν μιλάμε για δραχμές ώστε η τράπεζα να πει δεν θα έδινα ποτέ τόκους ή μέρισμα) τότε ίσως αντί για 100000 δολάρια που θα άξιζε σήμερα η μετοχή να αξίζει πολλά παραπάνω υπολογίζοντας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σίγουρα όχι 670δις :)
20/09/2011, 14:07:49
δεν ξέρω γι αυτό είπα είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό

Φρίντριχ φον Σίλλερ

20/09/2011, 14:17:11
Εθνικής σημασίας τα δις της υπόθεσης Σώρρα http://axiocratia.blogspot.com/2011/09/blog-post_20.html

RedArrowZΜέλος
20/09/2011, 14:31:44
Ρε παιδιά, ρε παιδιά! Δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, αφού η χώρα έχει ήδη σωθεί! Ο Γιώργος λέει ότι όλα πάνε περίφημα

CravenΜέλος
20/09/2011, 14:33:31
απλά περίφημα? φανταστρουμφικά!
20/09/2011, 14:33:36
quote:

Ρε παιδιά, ρε παιδιά! Δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, αφού η χώρα έχει ήδη σωθεί! Ο Γιώργος λέει ότι όλα πάνε περίφημα

Ναι, ο Γιώργος έχει γεμίσει τον κουμπαρά του. Έχει σχέδιο ο άνθρωπος.

20/09/2011, 14:38:05
quote:

λέμε τώρα στην περίπτωση που χρειαστούμε τίποτε ψηλά για να φιλέψουμε τον μικρό που μας φέρνει τον καφέ

Φρίντριχ φον Σίλλερ

violent kingΜέλος
20/09/2011, 16:27:07
ολα αυτα ειναι ενα παιχνιδι που αποσκοπει στην νεα εποχη τρομοκρατιας,
οσο γρηγορα το καταλαβουν οι ελληνες,αφηστε τους ξενους,αφηστε το χρεως,αφηστε τους εβραιους που θελουν πνιξουν τον ελληνισμο και λοιπες μπουρδες,ο σκοπος ολων αυτων ειναι η κοινη γνωμη να στοχευει εκει που πρεπει.Η οικονομικη τρομοκρατια ειναι ο νεος τροπος καταδυναστευσης του λαου παγκοσμιος,προσεξατε ολοι το διλλημα που φερνουν,πτωχευση ή το χαος,με την απειλη μιας πτωχευσης θα επιβαλουν φασιστικα μετρα σε ολους.

Countess it is your night
You are haunted by your wild desires
Possessed by bestial lust
You are the goddess of the love

24/09/2011, 08:46:29
Αλλά οι Εψιλον (που φυσικά κρύβονται πίσω από την END όπως φαίνεται και από το εμπορικό της σήμα) θα έρθουν να μας σώσουν:

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι η END εκτός από το δικό μας χρέος που θα αποπληρώσει, να δώσει και κανά δυο τρις να αγοράσει μεγάλο κομμάτι του αμερικανικού χρέους ώστε η Αμερική να γίνει ελλαδικό προτεκτοράτο!!!

Ζήτω οι Ελ!!!

XDΜέλος
25/09/2011, 08:31:11
quote:
Αλλά οι Εψιλον (που φυσικά κρύβονται πίσω από την END όπως φαίνεται και από το εμπορικό της σήμα) θα έρθουν να μας σώσουν:[..]

Χμ..

Πέρα από την πλάκα, το θέμα έχει ενδιαφέρον υπό το πρίσμα ότι αν υποθέσουμε ότι η περίφημη "Ομάδα Έψιλον" υπάρχει ( ; ), θεωρώ ότι από εδώ και πέρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να δράσει και επιτέλους να σώσει την Ελλάδα αφού (και με δεδομένες τις εξελίξεις που ακολουθούν στους επόμενους μήνες -βλ. Treuhand, αναθεώρηση Μεσοπρόθεσμου προγράμματος κλπ) εισερχόμαστε με μεγάλη ταχύτητα στην "ώρα μηδέν" της απόλυτης εθνικής, κοινωνικής, οικονομικής καταστροφής.

Αν λοιπόν η περίφημη Έψιλον δεν δράσει στους επόμενους μήνες ώστε να περισωθεί (αν) όχι το σάπιο "Σύστημα" αλλά τουλάχιστον οι πολίτες (ακόμα και όσοι δεν αξίζουν να διασωθούν) και η κρατική περιουσία τότε νομίζω ότι μπορούμε πλέον με μεγάλη σιγουριά να θέσουμε την υπόθεση "Ε" στο αρχείο (μια για πάντα).

Οπότε τουλάχιστον τώρα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να ελέγξουμε de facto όλους αυτούς τους (από δεκαετίες) ισχυρισμούς.

Ίδωμεν...

Edited by - XD on 25/09/2011 08:36:01

26/09/2011, 03:13:25
Πάντως αν τελικά έρθουν οι Έψιλον να μας σώσουν, η όλη ιστορία θα παίξει πολύ καλά σε σενάριο για τη μεγάλη οθόνη!

ahlobarΜέλος
27/02/2012, 16:07:03
Απο αυτον δεν εχουμε κανενα νεο?Παιχνιδακι των ΜΜΕ τελικα?

High Hopes..

21/10/2005, 22:44:16
quote:
Ένα επιστημονικό συνέδριο και μια σοβαρή συζήτηση διαφέρουν μόνο ως προς την πρωτοτυπία των απόψεων στο συνέδριο και την τεκμηρίωσή τους με παραπομπές σε άλλα συγγράμμματα που έχουν γίνει αποδεκτά. Στη σοβαρή συζήτηση τίθενται και γενικότερα θέματα, για τα οποία θέλει ο συνομιλητής να ακούσει/διαβάσει κι άλλες απόψεις, δεν σημαίνει ότι γράφουμε ό,τι μας καπνίσει

Δεν διαφωνώ ως προς το ότι δεν γράφουμε ότι μας καπνίσει, αντίθετα θα έλεγα, συμφωνώ, με μια διαφορά: εφαρμόζεται και στις δυο παρατάξεις.
Με άλλα λόγια, εφόσον ο φίλος μας εδώ θέλησε να ανοίξει ένα topic το οποίο να αποτελεί μια κοροιδία και καταδίκη των μυστηρίων του Χριστιανισμού ως <<δεισιδαιμονίες>>, θα πρέπει να αποδείξει ότι όντως μιλάει για δεισιδαιμονίες.
Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική.

quote:
Δεν κατάλαβα να ειρωνεύτηκε τον θεό, αλλά προφανώς δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε!

Τον Θεό συγκεκριμένα στο θέμα μας, δεν θυμάμαι ακριβώς σημείο, το θέμα μας είναι τα περί της ειρωνίας και καταβαράθρωσης των μυστηρίων της Εκκλησίας. Αυτό βεβαίως, μπορείς να το διαπιστώσεις διαβάζοντας ένα απλό μήνυμά του.
Βέβαια, αυτά είναι του μακρινού παρελθόντος. Ας μείνουμε στα περί αποδείξεων.

quote:
Προφανέστατα είναι η προσωπική μου άποψη, δεν πιστεύω να περίμενες να γράψω εδώ τη δική άποψη, ε? Και για ποια επιπλέον τεκμηρίωση μιλάς, όταν σου ανέφερα ότι ίδιες μυθοπλασίες που έγιναν στον χριστιανισμό απαραβίαστα δόγματα, υπήρχαν στον Ζωροαστρισμό-Μιθραισμό κάπου 600 χρόνια πριν, στις αιγυπτιακές δοξασίες και στο δωδεκαθεϊσμό επίσης. Στη Ρόδο πέθανε ο 'Αδωνις και κατέβηκε η Αφροδίτη (μήπως ήταν η 'Αρτεμις? δεν θυμάμαι τώρα) και τον ανέστησε σε τρεις ημέρες.

Όλα αυτά, οφείλουμε να τα εξετάσουμε ένα-ένα και πολύ προσεκτικά, καθώς το θέμα είναι λεπτό. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πολλά στοιχεία του Χριστιανισμού να είναι <<αντιγραμμένα>> από άλλες θρησκείες, αυτό όμως το οποίο θέλω να εξετάσω είναι το ποιος είναι ο ακριβής τύπος αυτών των σημείων στα οποία εντοπίζεται ομοιότητα.
Στο κάτω κάτω της γραφής, μιας και φαίνεται πως η θρησκευτικότητα είναι έμφυτη στον άνθρωπο και ο τρόπος λειτουργίας του ανθρώπινου μυαλού ίσως να επιβάλλει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία να βγαίνουν "αυθόρμητα" στην λατρεία ή στον χρωματισμό μιας θρησκείας, οι ομοιότητες μεταξύ θρησκειών μπορεί να δικαιολογούνται. Το θέμα είναι ποιο διαφορετικό στιγμιότυπο είναι αυτό το οποίο εκφράζει καλύτερα τον άνθρωπο, και είναι πιο κοντά σε αυτό το οποίο (αν κάνουμε την παραδοχή πως υπάρχει) ο πνευματικός κόσμος επιδιώκει για τον άνθρωπο.
Αν σε μπέρδεψα sorry.

quote:
Συ είπας, εγώ δεν έγραψα τέτοιο πράγμα. Θα έλεγα ότι πιθανότερο είναι να έχεις βιοποριστική σχέση με τη θρησκεία-εκκλησία ...

Εξαρτάται το πως ορίζεις τα περί βιοποριστικής σχέσης με την εκκλησία. Προσωπικά υπήρξε ένα turning point στην ζωή μου, οπότε μάλλον, αν εννοείς ότι συνήθισα από μικρός και μου μεινε ως συνήθεια, δεν με περιγράφει αρκετά η κατηγοριοποίηση.

quote:
Και εν πάση περιπτώσει, κατ' ιδίαν θα σκέφτεσαι, γιατί ο Βασίλειος Καππαδόκης και ο Ιωάννης Χρυσόστομος δεν δέχονταν ότι η Μαρία ήταν θεοτόκος, αλλά μόνο χριστοτόκος, δηλαδή γέννησε άνθρωπο και όχι θεό και μετά την οικουμενική σύνοδο της Εφέσου (αν θυμάμαι καλά) έγινε αυτό το "δόγμα" αποδεκτό! Μετά κυκλοφόρησε και η φήμη ότι εμφανίστηκε η Μαρία στα τείχη και πολεμούσε υπέρ των Βυζαντινών (περίπου όπως η Αθηνά στην Τροία), οπότε έγινε πεποίθηση στον θρησκόληπτο όχλο (γι' αυτό τον κρατούσαν αμόρφωτο) ότι η Μαρία ήταν αγία με αυξημένο κύρος, έγινε Παν-αγία! Σιγουρα σε προβληματίζουν αυτά κι ας μην τα θέτεις εδώ προς συζήτηση...

Ποια εξήγηση δίνεις σ' αυτό? Δεν ήξεραν τί έλεγαν και έγραψαν οι προαναφερθέντες πατέρες, οι οποίοι είχαν αναμφισβήτητα μεγάλη μόρφωση? Ή μήπως διαπιστώθηκε ότι η χριστιανική θρησκεία χρειαζόταν επειγόντως ένα θηλυκό ιερό πρόσωπο, κατ' αναλογία προς την Εκάτη, την Ίσιδα και την Αφροδίτη? Ξέρεις πόσα ιερά της Ίσιδας υπάρχουν (ερείπια) στην Ελλάδα?

Αντιλαμβάνομαι αυτό το οποίο λες, ότι χρειάστηκε ένα "έξτρα" πρόσωπο να σταθεί δίπλα στον Θεό του Χριστιανισμού, για να συμπληρωθεί το δίπτυχο, ωστόσο σε αυτό το οποίο λες (δηλαδή στην αναγκαιότητα για ένα θηλυκό ιερό πρόσωπο να μπορεί να σταθεί δίπλα στον τριαδικό Θεό), η Εκκλησία έχει υιοθετήσει μια διαφορετική αντιμετώπιση: την Εκκλησία και τον Ιησού Χριστό ως Νυμφίο.

Όσον αφορά τώρα τους πατέρες:
Αυτό που μου λες για τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο πρώτη φορά το ακούω. Εγώ προς το παρρόν γνώριζα ότι ο Ιώαννης ο Χρυσόστομος είχε γράψει:

«ο Θεός ουν ου μόνον έβλεπε την των Ιουδαίων ακμάζουσα ευσέβειαν, αλλά και την μετά ταύτα των πιστών ευσέβειαν προήδει ότι έμελλε προϊέναι εκ της Ιουδαίας η Αγία Θεοτόκος παρθένος, προεώρα τον χορόν των Αποστόλων, προέβλεπε τα τάγματα των ομολογητών, τας μυριάδας των Ιουδαίων των μελλόντων πιστεύειν κτλ.»

Βασικά, στηρίζεσαι πάνω σε κάποια συγκεκριμένη διδασκαλία των πατέρων ή στο γεγονός ότι ο όρος Θεοτόκος δεν είναι συχνός στα γραπτά τους;

Το θέμα όμως περί Θεοτόκου, είναι βαθύτερο, και στόχο έχει με τον διαχωρισμό της Παναγίας είτε ως Χριστοτόκου είτε ως Θεοτόκου, να διαχωρίσει την φύση του Ιησού.

Όπως πολύ σωστά προανέφερες, ο όρος Θεοτόκος καθιερώθηκε από την Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο. Στόχο είχε να διευκρινίσει το ότι ο Ιησούς ως Υιος της Θεοτόκου, και όχι Χριστοτόκου ήταν Θεός και άνθρωπος, και οι δυο φύσεις μαζί ενωμένες στο πρόσωπο του Ιησού, ως το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Τα περί Χριστοτόκου χρησιμοποιήθηκαν για να τονίσουν την ανθρώπινη φύση του Χριστού εις βάρος της θείας. Η διδασκαλία λοιπόν της Εκκλησίας είναι ότι η άποψη πως η Παναγία ήταν Χριστοτόκος και όχι Θεοτόκος είναι αιρετική, διότι διαιρεί τον Ιησού σε δυο ξεχωριστά μέρη, από την μια ως Υιό της Μαρίας, και από την άλλη, την Θεία Φύση Του.

quote:
Αν είσαι Αθήνα, πήγαινε στη Νέα Μάκρη, στην παλιά αμερικάνικη βάση, αν είσαι Πελοπόννησο πήγαινε στην Καλαμάτα, αν είσαι Θεσ/νίκη, πήγαινε στο Δίον και αν είσαι στη Γαλλία, πήγαινε στο αντίστοιχο ιερό της Ίσιδας έξω από το Παρίσι.

Δυστυχώς δεν είμαι σε κανένα από τα προαναφερθέντα μέρη. Αν τύχει να βρεθώ, θα το επιδιώξω.

quote:
Μια και έθεσες δε το θέμα της αμορφωσιάς, να υπενθυμίσω ότι στην "οικουμενική σύνοδο" της Εφέσου, σαράντα (40) από τους συμμετέχοντες επισκόπους ήταν αναλφάβητοι. Έχουν διασωθεί τα πρακτικά και δίπλα στα ονόματά τους έχουν υπογράψει με Χ.

Αυτά, ευτυχώς, θέλω να πιστεύω, ανήκουν στο παρελθόν. Αν είναι να δεχθώ την Οικουμενική Σύνοδο, δεν θα την δεχθώ επειδή οι παρευρισκόμενοι ήταν μορφωμένοι ή έξυπνοι, αλλά επειδή θεωρώ πως το Άγιο Πνεύμα την επικυρώνει.
Βέβαια, αποδείξεις όπως είπαμε, σε τέτοια θέματα υπερβατικής προσέγγισης, δεν χωρούν.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

VasiliscmΜέλος
21/10/2005, 23:40:53
WWalker,

λες:

quote:
Με άλλα λόγια: αποτελείτε μια παράταξη, η οποία δεν έχει να μας φέρει ακόμη δικές τις θέσεις όσον αφορά θεμελιώδη ερωτήματα, αλλά απλώς επιδιώκει να ανατρέψει τα δικά μας επιχειρήματα.
Αυτο το λέω αφορμώμενος από το ότι κάθε φορά που ρωτάω "και πως προέκυψαν οι νόμοι της φύσης, αν δεν υπάρχει κάποιο μυαλό πίσω από αυτούς", δεν δέχομαι απάντηση. Αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα.

Εμεις οι υπόλοιποι μη Χριστιανοί:
1. Δεν αποτελούμε καμία παράταξη. (μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια)
2. Δεν έχουμε ως σκοπό ύπαρξης την ανατροπή κάποιων αναχρονιστικών απόψεων περί Θεού και θρησκείας.
3. Έχουμε διαφορετικότητα στις απόψεις μας. Κάτι που απαγορεύεται ρητώς γαι εσάς από την θρησκεία του Χριστιανισμού.

Οι νόμοι της φύσης προέκυψαν από την παρατήρηση και το πείραμα. Η φύση είναι αιώνια και αυθύπαρκτη. Μελετώντας την φύση, βγάζουμε τους νόμους της.
πχ. ο Νεύτων μελέτησε την πτώση των αντικειμένων προς την Γη και διατύπωσε τον νόμο της παγκόσμιας έλξης.

Μελετώντας τα φάσματα των κβάζαρς βλέπουμε ότι τα ίδια χημικά στοιχεία υπάρχουν σε δισεκατομμύρια έτη φωτός απόσταση από την Γη. Συμπεραίνουμε τότε ότι οι ίδιοι φυσικοί νόμοι ισχύουν στις εσχατιές του σύμπαντος.

Δεν υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν Θεό για να δουλέψει η φύση.
Τα καταφέρνει από μόνη της.

Όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει "ο Δημιουργός" πίσω από καθε φυσικό φαινόμενο ας το αποδείξει.

Ας αποδείξει ότι 1.Υπάρχει Δημιουργός
2. Παρεμβαίνει σε κάθε φυσικό φαινόμενο.

Μην πείτε όμως ότι εμεις πρεπει να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει διότι είναι λάθος λογικής:
πχ.
Εάν πω ότι υπάρχει ένα φάντασμα που δημιουργεί ύλη από το κενό.

Μάλλον εγώ πρέπει να το αποδείξω!

Έτσι κι εσύ WWalker και λοιποί πιστοί:

Αποδείξτε μας ότι υπάρχει Θεός!!

ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

λες:

quote:
Υπάρχει μια τάση απαξίωσης και υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (και από τις δυο μεριές ανεξαιρέτως και αδιακρίτως), στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης. Αυτή η υποβάθμιση συνήθως γίνεται σκόπιμα, μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας και αναστάτωσης, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το βήμα συζήτησης.

Εσείς όμως παίρνετε προσωπικά κάθε άποψή μας σχετικά με τον Εβραίο Θεό σας.
Δεν έχετε επαρκή επιχειρήματα να αντιτάξετε στις καταιγιστικές μας ερωτήσεις και αιτιάσεις μας. Έτσι προσπαθείτε εσείς οι "χριστιανοί" να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση και μιλάτε για: "τάση απαξίωσης και υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

Φιλικά Βασίλης

22/10/2005, 00:02:39
quote:
Οι νόμοι της φύσης προέκυψαν από την παρατήρηση και το πείραμα. Η φύση είναι αιώνια και αυθύπαρκτη. Μελετώντας την φύση, βγάζουμε τους νόμους της.
πχ. ο Νεύτων μελέτησε την πτώση των αντικειμένων προς την Γη και διατύπωσε τον νόμο της παγκόσμιας έλξης.

Όχι, δεν κατάλαβες.
Πως ρυθμίστηκαν οι νόμοι της φύσης να είναι όπως είναι ρωτάω.
Το πως τους ανακαλύψαμε, και τι πειράματα κάναμε, δόξα τω Θεω, Ηλεκτρονικός είμαι, μια χαρά τα ξέρω. Τόσα χρόνια με παιδεύανε να τα μάθω.

Θέλω να πω, για παράδειγμα:
Όταν έχεις το F=(k|Q1Q2|)/(r^2), αυτό πως ρυθμίστηκε να είναι τόσο και όχι k|Q1Q2|/r^3?
Δεν σου ζητάω να μου πεις το πως τους ανακαλύψαμε. Σου ζητάω να μου πεις το πως ρυθμίστηκαν να ισχύουν, όπως αυτοί ισχύουν.

Τα περί αυθυπαρξίας και αιωνιότητας του σύμπαντος νομίζω δεν συνάδουν με τα περί εντροπίας νομίζω, αλλά μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λες (ελπίζω). Είσαι Φυσικός;

quote:
2. Δεν έχουμε ως σκοπό ύπαρξης την ανατροπή κάποιων αναχρονιστικών απόψεων περί Θεού και θρησκείας.
3. Έχουμε διαφορετικότητα στις απόψεις μας. Κάτι που απαγορεύεται ρητώς γαι εσάς από την θρησκεία του Χριστιανισμού.

Ναι, αυτό είναι κακό, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο καθένας.

quote:
Όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει "ο Δημιουργός" πίσω από καθε φυσικό φαινόμενο ας το αποδείξει.

Βασικά, δεν νομίζω ότι χωρεί απόδειξη με την έννοια που το θέλεις εσύ, μαθηματική απόδειξη δηλαδή, καθώς μελετάμε φυσικά φαινόμενα, και όχι το μυαλό που τα σκαρφίστηκε.
Το υποστηρίζω λοιπόν, βασιζόμενος πάνω στην πίστη μου, γι' αυτό και δεν το επιβάλλω σε κανέναν, ούτε θεωρώ κάποιον πλανεμένο ή χαζό, όταν δεν το αποδέχεται.

quote:

Όχι, δεν κατάλαβες. Εφόσον δεν θέλω να πείσω κανέναν ότι υπάρχει ο Δημιουργός Θεός, δεν οφείλω να το αποδείξω.
Από την άλλη, όταν κάποιος χαρακτηρίζει την αντίληψή μου αυτή με τον χείριστο τρόπο, τότε σαφώς και οφείλει να μου αποδείξει πως όντως ισχύουν αυτά τα οποία λέει, αφού προσπαθεί να διαδώσει την άποψή του στο κοινωνικό σύνολο.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 22/10/2005 00:42:06

dimitris2Μέλος
22/10/2005, 00:14:17
quote:

«Τι κοινό σημείο συζήτησης έχει αυτός που πάτησε το φεγγάρι με αυτό που δεν παραδέχεται ότι υπάρχει φεγγάρι?»

Για να δούμε.

Το φεγγάρι, ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ. Τους δαίμονες του χριστιανισμού μονάχα�αυτοί που δήθεν τους γιατρεύουνε�..

Το φεγγάρι, ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ. Τα ευχέλαια, φωτίζουνε μονάχα�..την μισαλλοδοξία που σκορπά η δεισιδαιμονική διδαχή τους�.

Και πάει λέγοντας��

Απλά δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης.
Δηλαδή αν εγω σου πω ότι έχω δει δαίμονες, θα με βγάλεις τρελό.
Απλά γιατί εσύ δεν έχεις δει.

Κι αν σου πω για την διαίσθηση, πάλι θα με βγάλεις τρελό, γιατί δεν έχεις και πιστεύεις στις επιστήμες οι οποίες (και καλά κάνουν ασχολούνται με άλλα πράγματα.

Ετσι δεν υπάρχει διάλογος.

Ο μεν θα υποστηρίζει τις εμπειρίες του και ο δε τις Μη εμπειρίες του.

anchorΜέλος
22/10/2005, 00:39:12
quote:

1. Η «παράταξη» του καθενός δεν είναι τυπικό θέμα. Αν χρησιμοποιεί κάποιος μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, παρά-τάσσεται με τον χώρο απ’ όπου αυτή προέρχεται. Είναι φανερή μια γραμμή από την ίδια τη φρασεολογία που προέρχεται από πολύ συγκεκριμένο ακραίο χώρο ψευτο-«ελληνολατρών» (τις πιο πολλές φορές).
2. Κι όμως αυτό δείχνει η επιμονή με την οποία ενασχολούνται ορισμένοι με τις απόψεις περί Θεού. Αν δεν υπήρχε κάποιος τέτοιος σκοπός δεν θα γινόταν αυτή η κουβέντα… Όσο για το πόσο αναχρονιστικές είναι… ο χρόνος θα δείξει…
3. Η διαφορετικότητα δεν απαγορεύεται ρητώς από το χριστιανισμό απλά αναπαράγεις στερεότυπα.
quote:

Αποδείξτε μας ότι υπάρχει Θεός!!
ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

Όχι φίλε. ΕΣΥ αυτή τη στιγμή κηρύττεις ότι δεν υπάρχει Θεός. Κανείς άλλος δεν έθιξε το θέμα σ’ αυτό το topic. Απόδειξε λοιπόν ότι δεν υπάρχει.
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
quote:

Εσείς όμως παίρνετε προσωπικά κάθε άποψή μας σχετικά με τον Εβραίο Θεό σας.

Έτσι προσπαθείτε εσείς οι "χριστιανοί" να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση και μιλάτε για: "τάση απαξίωσης και υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

Αν είχες επιχειρήματα θα έβρισκες κάποιο καλύτερο από το λανθασμένο «Εβραίος Θεός» που δεν παύεις να επαναλαμβάνεις – ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. Για μια ακόμη φορά: Ο Αβράαμ είχε 2-3 γιούς (δεν έχει σημασία). Ο εγγονός ενός απ’ αυτούς όταν έγινε αρχηγός πατριάς με το όνομα Ισραήλ κόλλησε το παρατσούκλι «Εβραίος»=περιπλανώμενος στην πατριά του. Τα υπόλοιπα παιδιά και οι πατριές που ξεκίνησαν από εκείνους δεν θεωρήθηκαν Εβραίοι αν και ήταν επίση παιδιά του Αβραάμ... Μέχρι τότε το «εβραίος» προσδιόριζε τον περιπλανώμενο νομάδα (όπως τον Αβραάμ αλλά όχι μόνο). Έγινε έτσι το «εβραίος» εθνικός προσδιορισμός – μέσα στα επόμενα 400 χρόνια – από τους απογόνους του Ισραήλ. Ο Θεός που πίστευαν δεν ήταν πρωτότυπος. Η λατρεία του «Ύψιστου Θεού» - El Elyon – ήταν γνωστή, ανάμεσα σε άλλες. Ούτε την επινόησαν οι Αβραά κτλ. Έτσι ο Θεός τους δεν μπορεί να είναι «Εβραίος» αλλά έγινε «Εβραϊκός».
quote:
Δεν έχετε επαρκή επιχειρήματα να αντιτάξετε στις καταιγιστικές μας ερωτήσεις και αιτιάσεις μας.
Τι το …καταιγιστικό έχει η επιχειρηματολογία σου μόνον ο καθρέφτης σου το ξέρει. Αφού μιλάμε με επιχειρήματα και δεν θέλεις να δεις το εξόφθαλμο λάθος σε μια απλούστατη περίπτωση.

Edited by - anchor on 22/10/2005 00:44:17