- Βυζάντιο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
τι περιμενεις απο μαθηματικους...:)....ακομα και τωρα 12 χρονια μετα μου φερνουν αναγουλα...Αυτοι ως ανθρωποι οχι τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ως επιστημη να εξηγιεμαι....
ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ
quote:
Με συγχωρείς φίλε γιαπετ που δεν είμαι όλη μέρα στον υπολογιστή.
Άδεια θα πάρω την άλλη βδομάδα για να πάω στην Ελλάδα......
Φίλε μου, προφανώς παρεννόησες το μήνυμά μου, το οποίο δεν αναφερόταν σε σένα, αλλά στον ινστρούχτορα της ομάδας "ευρωπαίοι", εκτός... αν είσαι εσύ, αυτός.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μια διευκρίνηση μόνο, είμαι φίλη όχι φίλος.
Σου εύχομαι γόνιμους διαλόγους.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Βεβαίως έχω ακούσει, είναι λέει, ομοούσιος, τρείς μορφές ή εκδηλώσεις του ΕΝΟΣ αληθινού θεού, πατέρας και υιός και αγ. πνεύμα είναι ένα και το αυτό και τέτοια.Με... κοροϊδεύανε; Ψέμματα είναι φίλοι μου;;;
Ξαφνικά χωριστήκανε και ο ένας κρίνει τον άλλο;;;
europaios2:
Τι να καταλάβεις καημένο μου παιδί? Εδώ εσύ είχες καταλάβει
ότι ο Φλαβιανός ήταν φιλόσοφος..........και ο Ιησούς δολοφόνος και συμμορίτης!!!!γιαπετ:
Είναι φανερό ότι ο ινστρούχτορας λείπει σε άδεια, αλλά κάτι πιο έξυπνο (αφού δεν υπάρχει απάντηση), δεν μπορείτε να βρείτε οι υπόλοιποι;;Τι θα πείτε, που διαχωρίσατε την τριάδα σε διαφορετικά πρόσωπα;
Άδικο έχω?
Αλλά ας σου κάνω το χατίρι.......και το λέω αυτό γιατί το να γράφει κανείς συνέχεια τα αυτονόητα απλά είναι κουραστικό.
Ο Θεός ο Ιησούς και το Άγιο Πνεύμα είναι η λεγόμενη στην Ορθοδοξία Αγία Τριάδα. Και τα τρία αυτά πρόσωπα αποτελούν το Θεό. Και αυτό φρόντισαν οι Ευαγγελιστές να μας το αποκαλύψουν.
Έτσι έρχεται ο Ιωάννης και μας πληροφορεί..."Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς το Θεόν, και Θεός ήν ο Λόγος."
Ο Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων και ο Λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζει τα πάντα τόσο στον άυλο όσο και στον υλικό κόσμο. Οι κανόνες και οι αρχές.
Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο μας και τον αγάπησε τόσο πολύ όπως μας λέει και ο Ιωάννης: " ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόλυται, αλλ' έχη ζωήν αιώνιον."
Έτσι, πάλι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας γράφει:"Και ό Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν, και εθεασάμεθα την δόξαν αυτού, δόξα ως μονογενούς παρά πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας."
Ο Ιησούς λοιπόν «αβάπτιστε» γιαπετ, δεν είναι παρά ο ίδιος ο Λόγος του Θεού. Ο Θεός από όλα τα πλάσματα που έφτιαξε στάθηκε ποιο πολύ στον άνθρωπο και του έδωσε τη νόηση. Όταν ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος κι ωραίος στον παράδεισο ήταν καλά τα πράγματα, όταν όμως έκπεσε από αυτόν ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί στη Βασιλεία των ουρανών ήταν η βοήθεια από τον ίδιο το Λόγο του Θεού.
Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Δεν ήταν και εύκολο ο άνθρωπος να εξελιχθεί δίπλα τους.
Στο νέο λοιπόν κόσμο που χάριν του ανθρώπου δημιουργήθηκε, ο άνθρωπος απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα, να επιστρέψει πάλι από εκεί απ' όπου ήρθε. Και αυτό το μέρος δεν είναι παρά η Βασιλεία των ουρανών.
Έτσι, ο Θεός όταν έκρινε ότι έπρεπε, έστειλε το Λόγο του στον κόσμος μας με τη μορφή Ύλης, μέσω του Ιησού. Ο Ιησούς όμως δεν έπαυε να είναι και άνθρωπος αφού γεννήθηκε από γυναίκα, συγχρόνως όμως ήταν και Θεός αφού δημιουργήθηκε από το Άγιο Πνεύμα το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η "ενέργεια" του ίδιου του Θεού όταν βρίσκεται σε δράση και όχι από κάποιον άνδρα.
Έπρεπε όμως ο Ιησούς να είναι πολύ κοντά στον άνθρωπο, να είναι τόσο κοντά ώστε να ταυτίζεται με αυτόν. Έτσι έγινε ένας Θεός από σάρκα, ένας Θεός που δίψαγε, που κρύωνε που πόναγε όπως όλοι οι άνθρωποι.
Ένας Θεός, που έπρεπε να αποδείξει πρώτα στον ίδιο Του τον εαυτό και μετά στον άνθρωπο, ότι μπορεί ως άνθρωπος να τα καταφέρει και να φτάσει στη Θέωση.
Έτσι κανένας δε θα μπορεί όταν φτάσει η στιγμή της κρίσεως στο "δικαστήριο" που ακολουθεί το θάνατο του σώματος, να ισχυριστεί απέναντι στον κριτή Του, ότι ήταν αδύνατο να αντέξει στη δοκιμασία του Χριστιανού και έτσι να είναι ενάρετος και έντιμος τόσο, ώστε να δικαιολογείτε η είσοδός του στη βασιλεία των ουρανών.
Γιατί τότε θα γυρίσει ο Θεός και θα του πει....."καλέ μου άνθρωπε έχω περάσει από αυτή τη δοκιμασία του ανθρώπου και τα κατάφερα μια χαρά, σταυρώθηκα αλλά αδίκως, συκοφαντήθηκα και εμπαίχτηκα αλλά έφτασα στον προορισμό μου, με βασάνισαν και με σταύρωσαν αλλά δε λύγισα......εσύ δεν πέρασες όλα αυτά που πέρασα εγώ και όμως χωρίς να συναντήσεις ιδιαίτερες δυσκολίες απώλεσες την ευκαιρία να εισέλθεις στο βασίλειο των αιωνίων ψυχών, στο βασίλειο των αθανάτων...."
Κατάλαβες φτωχέ γιαπετ?.......(θα ρθεις τώρα να σε βαπτίσω?)

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 02/11/2008 00:14:21
Edited by - europaios2 on 02/11/2008 00:19:13
Αυτά γνωρίζω κι εγώ, περί τριάδας.
Μόνο μια ένσταση.
Αυτό το "εν αρχη ην ο λόγος....", δεν είναι του Ιωάννη, αλλά κάποιου πολύ αρχαιότερου, όπως έχουμε ξαναπεί και δεν... θυμάσαι.
Τα υπόλοιπα είναι το γνωστό σενάριο... το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι ο θεός σκότωσε τους δεινόσαυρους, πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια, για να... μη φάνε τους ανθρώπους που έφτιαξε πριν από 7 χιλιάδες χρόνια...
Αλλά όσο ζει, μαθαίνει κανείς!!!
Δεν απαντάτε όμως στην απορία που εξέφρασα και ήταν η εξής:
"γιαπετ:
Βεβαίως έχω ακούσει, είναι λέει, ομοούσιος, τρείς μορφές ή εκδηλώσεις του ΕΝΟΣ αληθινού θεού, πατέρας και υιός και αγ. πνεύμα είναι ένα και το αυτό και τέτοια.
Με... κοροϊδεύανε; Ψέμματα είναι φίλοι μου;;;
Ξαφνικά χωριστήκανε και ο ένας κρίνει τον άλλο;;;"
...και η οποία δημιουργήθηκε απ' τη δική σας τοποθέτηση, η οποία ήταν η εξής:
quote:
Για πρόσεξε λίγο......... και ο Ιησούς έπαθε........και μετά Αναστήθηκε έγινε άξιος να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών.
Πως έπαθε όμως? αυτομαστιγώθηκε? αυτοκρεμάστηκε? Όχι κάποιοι Τον μαστίγωσαν και κάποιοι Τον κρέμασαν......και κάποιος Τον Ανέστησε κάποιος Τον έκρινε άξιο να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών και να κάτσει εκ δεξιός Του πατρός, θριαμβευτής και αληθινός βασιλιάς των ουρανών.Κάποιοι λοιπόν Τον παίδευσαν και κάποιος άλλος Τον έκρινε άξιο και Τον έφερε εκεί που Του αρμόζει.
...και που αυτά που λέτε τώρα δεν έχουν καμμία σχέση με το παραπάνω, αφού εκεί φαίνεται ότι είναι ΑΛΛΟΣ ο χριστος και ΑΛΛΟΣ ο θεός και μάλιστα, ο πρώτος κρίθηκε άξιος να μπει στην βασιλεία των ουρανών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν από πρίν και εν πάση περιπτώση, μιλάτε καθαρά, για δύο και όχι για έναν με διαφορετική μορφή.
quote:
Ένας Θεός, που έπρεπε να αποδείξει πρώτα στον ίδιο Του τον εαυτό και μετά στον άνθρωπο, ότι μπορεί ως άνθρωπος να τα καταφέρει και να φτάσει στη Θέωση.
Θεός που θα πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του;;;;;
Περίεργος θεός!!!
quote:
Κατάλαβες φτωχέ γιαπετ?
Όχι, αλλά δεν είναι δικό σας το φταίξιμο, θα φταίει, ότι δεν έχω κάνει τρόφιμος του Δαφνίου...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Μόνο μια ένσταση.
Αυτό το "εν αρχη ην ο λόγος....", δεν είναι του Ιωάννη, αλλά κάποιου πολύ αρχαιότερου, όπως έχουμε ξαναπεί και δεν... θυμάσαι.
Η κακή μνήμη δεν είναι δικό μου χαρακτηριστικό γνώρισμα αλλά δικό σου. Δεν έχετε ξαναπεί αλλά έχω ξαναπεί, για να τονίσω ότι ειδικά οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι δεν ήσαν παρά οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού. Δεν είχαν συναντήσει, δεν είχαν ακούσει τον Ιησού και όμως ήταν σα να το είχαν κάνει.
Ήταν τότε που ισχυρίστηκα ότι ο Χριστιανισμός έγινε γρήγορα αποδεκτός από του Έλληνες, γιατί η Ελληνική φιλοσοφία ήταν ήδη έτοιμη να τον δεχτεί...........και είχες αντιρρήσεις γιαπετ.......χαίρομαι λοιπόν που συμφωνείς έστω και καταλάθος! .......
quote:
γιαπετ:
Αυτά γνωρίζω κι εγώ, περί τριάδας.
Tότε προς τι η απορία? κουβέντα να γίνεται? μοναξιές?
quote:
Τα υπόλοιπα είναι το γνωστό σενάριο... το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι ο θεός σκότωσε τους δεινόσαυρους, πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια, για να... μη φάνε τους ανθρώπους που έφτιαξε πριν από 7 χιλιάδες χρόνια...
Δε νομίζω ο άνθρωπος να φτιάχτηκε πριν 7.000 χρόνια....γιατί υπάρχουν αρχαιολογικές ενδείξεις για άλλο νούμερο. Εκτός και εάν θέλεις πάλι να αρχίσουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα......
Όσο για τους δεινόσαυρους αλλά και το κάθε ον, ο Θεός μέσα από το Λόγο του γνωρίζει πολύ καλύτερα τι, πότε και πως πρέπει να πράξει κάθε φορά............απλά εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί όπως μας λέει και ο Ηράκλειτος......
"Ο άνθρωπος, άμυαλος φαίνεται μπροστά στο θεό, όπως το παιδί μπροστά στον άντρα"
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα." (Ηράκλειτος).
quote:
γιαπετ:
Δεν απαντάτε όμως στην απορία που εξέφρασα και ήταν η εξής:"γιαπετ:
Βεβαίως έχω ακούσει, είναι λέει, ομοούσιος, τρείς μορφές ή εκδηλώσεις του ΕΝΟΣ αληθινού θεού, πατέρας και υιός και αγ. πνεύμα είναι ένα και το αυτό και τέτοια.Με... κοροϊδεύανε; Ψέμματα είναι φίλοι μου;;;
Ξαφνικά χωριστήκανε και ο ένας κρίνει τον άλλο;;;"
...και η οποία δημιουργήθηκε απ' τη δική σας τοποθέτηση, η οποία ήταν η εξής:
europaios2:
Για πρόσεξε λίγο......... και ο Ιησούς έπαθε........και μετά Αναστήθηκε έγινε άξιος να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών.
Πως έπαθε όμως? αυτομαστιγώθηκε? αυτοκρεμάστηκε? Όχι κάποιοι Τον μαστίγωσαν και κάποιοι Τον κρέμασαν......και κάποιος Τον Ανέστησε κάποιος Τον έκρινε άξιο να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών και να κάτσει εκ δεξιός Του πατρός, θριαμβευτής και αληθινός βασιλιάς των ουρανών.Κάποιοι λοιπόν Τον παίδευσαν και κάποιος άλλος Τον έκρινε άξιο και Τον έφερε εκεί που Του αρμόζει.
γιαπετ:
...και που αυτά που λέτε τώρα δεν έχουν καμμία σχέση με το παραπάνω, αφού εκεί φαίνεται ότι είναι ΑΛΛΟΣ ο χριστος και ΑΛΛΟΣ ο θεός και μάλιστα, ο πρώτος κρίθηκε άξιος να μπει στην βασιλεία των ουρανών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν από πρίν και εν πάση περιπτώση, μιλάτε καθαρά, για δύο και όχι για έναν με διαφορετική μορφή.
Ακριβώς έτσι........Hράκλειτος: "Εν το σοφόν μούνον λέγεσθαι. Εκ πάντων Εν και εξ Ενός τα πάντα"......
Και κάτι άλλο διάβασε....."Μὲν οὖν φησιν εἶναι τὸ πᾶν διαιρετὸν ἀδιαίρετον, γενητὸν ἀγένητον, θνητὸν ἀθάνατον, λόγον αἰῶνα, πατέρα υἱὸν, θεὸν δίκαιον· “οὐκ ἐμοῦ, ἀλλὰ τοῦ λόγου ἀκούσαντας ὁμολογεῖν σοφὸν ἐστίν ἕν πάντα εἶναι” ὁ Ἡράκλειτος φήσι."
Μετάφραση:Ο Ηράκλειτος λέει ότι το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη . Αφού ακούσετε όχι εμένα αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα.
Αγαπητέ γιαπετ, γνωρίζοντας ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος το χαρακτήρα των ανθρώπων φρόντισε να τους εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μπορούσαν να τον εννοήσουν, κάτι που και ο Ιησούς υπό άλλες συνθήκες έκανε στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου (κατά Ματθαίου κεφ. κγ΄ στοιχ.24)"Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες"....... στην προκειμένη περίπτωση όμως θα σου απαντήσω μέσα από τον Ηράκλειτο...........αφού η εξήγηση των αυτονόητων έχει και τα όρια της.....
γράφει: "Οι ανόητοι κι αν ακούσουν με κουφούς μοιάζουν , έχουν τη φήμη πως και παρόντες είναι απόντες"
Είναι ίσος ο σπουδαιότερος λόγος που αυτός ο μεγάλος άνδρας φρόντισε να μείνει με το προσωνύμιο στην ιστορία της φιλοσοφίας, του "σκοτεινού" φιλόσοφου.
και να σου υπενθυμίσω κι ότι "ο κριτικός, επειδή δεν είναι ικανός να δημιουργήσει τίποτα, πασχίζει να καταστρέψει αυτά που δημιουργούν οι άλλοι."
quote:
γιαπετ:
Θεός που θα πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του;;;;;Περίεργος θεός!!!
Kαθόλου περίεργος........τα πάντα εν σοφία ποιεί.
quote:
γιαπετ:
Όχι, αλλά δεν είναι δικό σας το φταίξιμο, θα φταίει, ότι δεν έχω κάνει τρόφιμος του Δαφνίου...
Φταίει απλά η απόγνωσή σου γιαπετ........

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
quote:
και που αυτά που λέτε τώρα δεν έχουν καμμία σχέση με το παραπάνω, αφού εκεί φαίνεται ότι είναι ΑΛΛΟΣ ο χριστος και ΑΛΛΟΣ ο θεός και μάλιστα, ο πρώτος κρίθηκε άξιος να μπει στην βασιλεία των ουρανών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν από πρίν και εν πάση περιπτώση, μιλάτε καθαρά, για δύο και όχι για έναν με διαφορετική μορφή.
Ο Χριστός έχει δύο φύσεις ανθρώπινη και θεϊκή. Είναι η καιόμενη βάτος, που είδε ο Μωϋσης. Η φωτιά συμβολίζει τη θεία φύση και η βάτος την ανθρώπινη.
Πρόσεξε κάτι:
Όταν μιλούσε ο Θεός στον Μωϋση, μέσα απο την καιόμενη βάτο, του είπε:
Εξ. 3:14 καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν λέγων· ἐγώ εἰμι ὁ ὤν.
και συνεχίζοντας στον ίδιο διάλογο, του λέει ο Θεός:
Εξ. 4: 11 εἶπε δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· τίς ἔδωκε στόμα ἀνθρώπῳ, καὶ τίς ἐποίησε δύσκωφον καὶ κωφόν, βλέποντα καὶ τυφλόν; οὐκ ἐγὼ ὁ Θεός;
Αναφέρει πουθενά η Παλαιά Διαθήκη ότι κάποιος τυφλός μπόρεσε να δει;;
Ήρθε μετά απο χρόνια ο Χριστός και είπε:
Ιωάνν. 8:58 εἶπεν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, πρὶν ᾿Αβραὰμ γενέσθαι ἐγώ εἰμι.
Έφυγε απο τη συναγωγή, όπου εξοργίστηκαν οι Ιουδαίοι με αυτό που είπε, και περπατώντας στο δρόμο, είδε έναν εκ γενετής τυφλό και του είπε:
Ιωάνν. 9:5 ὅταν ἐν τῷ κόσμῳ ᾦ, φῶς εἰμι τοῦ κόσμου. 6 ταῦτα εἰπὼν ἔπτυσε χαμαὶ καὶ ἐποίησε πηλὸν ἐκ τοῦ πτύσματος, καὶ ἐπέχρισε τὸν πηλὸν ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς τοῦ τυφλοῦ 7 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ὕπαγε νίψαι εἰς τὴν κολυμβήθραν τοῦ Σιλωάμ, ὃ ἑρμηνεύεται ἀπεσταλμένος. ἀπῆλθεν οὖν καὶ ἐνίψατο, καὶ ἦλθε βλέπων.
Κι έτσι έδειξε ότι ήτανε ο Ίδιος που μιλούσε στον Μωϋση, ο Θεός που μιλούσε απο την καιόμενη βάτο. Ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.

"europaios2:
Πως έπαθε όμως? αυτομαστιγώθηκε? αυτοκρεμάστηκε? Όχι κάποιοι Τον μαστίγωσαν και κάποιοι Τον κρέμασαν......και κάποιος Τον Ανέστησε κάποιος Τον έκρινε άξιο να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών και να κάτσει εκ δεξιός Του πατρός, θριαμβευτής και αληθινός βασιλιάς των ουρανών.
Κάποιοι λοιπόν Τον παίδευσαν και κάποιος άλλος Τον έκρινε άξιο και Τον έφερε εκεί που Του αρμόζει."
Απλά αναρωτήθηκα γιατί αυτός ο διαχωρισμός, μεταξύ "κάποιου και κάποιου" και μετά ακολούθησαν οι γνωστές θεολογικές αρλούμπες...
Εσύ δεν καταλαβαίνεις διαχωρισμό, στο κείμενο των ομόσταβλών σου;
Μου δημιουργείς ερωτηματικά μ' αυτά που γράφεις, αλλά θα είναι εντελώς εκτός θέματος, η κατάθεσή τους...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Απλά αναρωτήθηκα γιατί αυτός ο διαχωρισμός, μεταξύ "κάποιου και κάποιου" και μετά ακολούθησαν οι γνωστές θεολογικές αρλούμπες...Εσύ δεν καταλαβαίνεις διαχωρισμό, στο κείμενο των ομόσταβλών σου;
Μου δημιουργείς ερωτηματικά μ' αυτά που γράφεις, αλλά θα είναι εντελώς εκτός θέματος, η κατάθεσή τους...
Ο "κάποιος" που αναστήθηκε είναι ο Χριστός σαν άνθρωπος, και ο "κάποιος" που τον ανέστησε είναι η Αγία Τριάδα.

όχι μόνο έχεις ξεσκίσει τον Ιησού, αλλά έχεις ξεσκίσει και τον Ηράκλειτο. Απ' ότι φαίνεται, δεν έχεις καταλάβει μία, ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλον. Φίλε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, δεν το ξέρεις αυτό ;
Edited by - zip on 02/11/2008 22:59:50
quote:
Ο Θεός ο Ιησούς και το Άγιο Πνεύμα είναι η λεγόμενη στην Ορθοδοξία Αγία Τριάδα. Και τα τρία αυτά πρόσωπα αποτελούν το Θεό. Και αυτό φρόντισαν οι Ευαγγελιστές να μας το αποκαλύψουν.
Έτσι έρχεται ο Ιωάννης και μας πληροφορεί..."Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς το Θεόν, και Θεός ήν ο Λόγος."Ο Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων και ο Λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζει τα πάντα τόσο στον άυλο όσο και στον υλικό κόσμο. Οι κανόνες και οι αρχές.
Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο μας και τον αγάπησε τόσο πολύ όπως μας λέει και ο Ιωάννης: " ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόλυται, αλλ' έχη ζωήν αιώνιον."Έτσι, πάλι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας γράφει:"Και ό Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν, και εθεασάμεθα την δόξαν αυτού, δόξα ως μονογενούς παρά πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας."
Ο Ιησούς λοιπόν «αβάπτιστε» γιαπετ, δεν είναι παρά ο ίδιος ο Λόγος του Θεού. Ο Θεός από όλα τα πλάσματα που έφτιαξε στάθηκε ποιο πολύ στον άνθρωπο και του έδωσε τη νόηση. Όταν ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος κι ωραίος στον παράδεισο ήταν καλά τα πράγματα, όταν όμως έκπεσε από αυτόν ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί στη Βασιλεία των ουρανών ήταν η βοήθεια από τον ίδιο το Λόγο του Θεού.
Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Δεν ήταν και εύκολο ο άνθρωπος να εξελιχθεί δίπλα τους.
Στο νέο λοιπόν κόσμο που χάριν του ανθρώπου δημιουργήθηκε, ο άνθρωπος απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα, να επιστρέψει πάλι από εκεί απ' όπου ήρθε. Και αυτό το μέρος δεν είναι παρά η Βασιλεία των ουρανών.Έτσι, ο Θεός όταν έκρινε ότι έπρεπε, έστειλε το Λόγο του στον κόσμος μας με τη μορφή Ύλης, μέσω του Ιησού. Ο Ιησούς όμως δεν έπαυε να είναι και άνθρωπος αφού γεννήθηκε από γυναίκα, συγχρόνως όμως ήταν και Θεός αφού δημιουργήθηκε από το Άγιο Πνεύμα το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η "ενέργεια" του ίδιου του Θεού όταν βρίσκεται σε δράση και όχι από κάποιον άνδρα.
Έπρεπε όμως ο Ιησούς να είναι πολύ κοντά στον άνθρωπο, να είναι τόσο κοντά ώστε να ταυτίζεται με αυτόν. Έτσι έγινε ένας Θεός από σάρκα, ένας Θεός που δίψαγε, που κρύωνε που πόναγε όπως όλοι οι άνθρωποι.
Ένας Θεός, που έπρεπε να αποδείξει πρώτα στον ίδιο Του τον εαυτό και μετά στον άνθρωπο, ότι μπορεί ως άνθρωπος να τα καταφέρει και να φτάσει στη Θέωση.Έτσι κανένας δε θα μπορεί όταν φτάσει η στιγμή της κρίσεως στο "δικαστήριο" που ακολουθεί το θάνατο του σώματος, να ισχυριστεί απέναντι στον κριτή Του, ότι ήταν αδύνατο να αντέξει στη δοκιμασία του Χριστιανού και έτσι να είναι ενάρετος και έντιμος τόσο, ώστε να δικαιολογείτε η είσοδός του στη βασιλεία των ουρανών.
Γιατί τότε θα γυρίσει ο Θεός και θα του πει....."καλέ μου άνθρωπε έχω περάσει από αυτή τη δοκιμασία του ανθρώπου και τα κατάφερα μια χαρά, σταυρώθηκα αλλά αδίκως, συκοφαντήθηκα και εμπαίχτηκα αλλά έφτασα στον προορισμό μου, με βασάνισαν και με σταύρωσαν αλλά δε λύγισα......εσύ δεν πέρασες όλα αυτά που πέρασα εγώ και όμως χωρίς να συναντήσεις ιδιαίτερες δυσκολίες απώλεσες την ευκαιρία να εισέλθεις στο βασίλειο των αιωνίων ψυχών, στο βασίλειο των αθανάτων...."
Καμία σχέση με το θέμα ... μα καμία όμως ... Φίλε, είσαι για τα πανηγύρια ...
Edited by - zip on 02/11/2008 23:05:17
quote:
Ο "κάποιος" που αναστήθηκε είναι ο Χριστός σαν άνθρωπος, και ο "κάποιος" που τον ανέστησε είναι η Αγία Τριάδα.
Πέραν του ότι αυτό που λες, δεν μπορεί να ισχύει (δεν "αναστήθηκε σαν άνθρωπος ο χριστός, διότι δεν παρέμεινε στη γη σαν τέτοιος, μετά την "ανάστασή" του), δεν είναι η απάντηση στο ερώτημά μου.
Εγώ σε ρώτησα, τι καταλαβαίνεις απ' αυτό που πέταξε κάποιος απ' τους ευρωπαίους, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο και σαφές.
Τι νόημα βγάζεις εσύ απ' αυτό και όχι να μου αναλύσεις τη... διαδικασία της απόφασης του θεού...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Πέραν του ότι αυτό που λες, δεν μπορεί να ισχύει (δεν "αναστήθηκε σαν άνθρωπος ο χριστός, διότι δεν παρέμεινε στη γη σαν τέτοιος, μετά την "ανάστασή" του), δεν είναι η απάντηση στο ερώτημά μου.
Σαν άνθρωπος αναστήθηκε, γιατί σαν Θεός δεν πέθανε ποτέ.
quote:
Εγώ σε ρώτησα, τι καταλαβαίνεις απ' αυτό που πέταξε κάποιος απ' τους ευρωπαίους, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο και σαφές.
Κι εγώ σου απάντησα πολύ συγκεκριμένα τι εννοούσε, μιας και αυτό που είπε συμβαδίζει με τις διδαχές της Εκκλησίας. Εάν τωρα δεν τις πιστεύεις αυτές τις διδαχές, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά αντίφαση... δυστυχώς δεν μπόρεσες να ψαρέψεις σήμερα. Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ψάχνουνε οι άνθρωποι απεγνωσμένα να βρούνε αντίφαση στις διδαχές της Εκκλησίας και πέραν απο κάποια αντιφατικοφανή, δεν έχουνε βρει τίποτα, κι ούτε πρόκειται να βρούνε.
quote:
Τι νόημα βγάζεις εσύ απ' αυτό και όχι να μου αναλύσεις τη... διαδικασία της απόφασης του θεού...
Στο είπα και στο ανέλυσα.
Ρώτησες:
"Απλά αναρωτήθηκα γιατί αυτός ο διαχωρισμός, μεταξύ "κάποιου και κάποιου" και μετά ακολούθησαν οι γνωστές θεολογικές αρλούμπες."
Και σου είπα:
"Ο "κάποιος" που αναστήθηκε είναι ο Χριστός σαν άνθρωπος, και ο "κάποιος" που τον ανέστησε είναι η Αγία Τριάδα."

συνέχεια και κολλάς ανάλογα, χωρίς ομως να φτάνει πουθενά η
κουβέντα, απλά κολλάει...
Η ανάσταση του Χριστού, έγινε για να ανοίξουν οι πύλες του Άδου
και να έχουν το περιθώριο οι ψυχές να πανε παράδεισο και κόλαση.
Ως Θεός έγινε άνθρωπος για να συμπάσχει με το πλάσμα του την τυρανία του
διαβόλου και η ανάσταση του δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και διέξοδος
μέσω του Χριστού, αφού "εγώ είμι η οδός η αληθινή..." είχε πει ο Κύριος...
Η θέωση του ανθρώπου είναι ζητούμενο μέσω της θυσίας του Χριστού και
η θέωση του, ώστε να γλυτώσει την τυρανια και της υλης πουτον κρατά στη φθαρτότητα
τηε φύσης του...
Φίλη devi laksmi, καλό το θέμα σου, φτανει να μην κολλήσει πάλι στις
συνήθεις και βαρετές συμπληγάδες για το άν
ήταν ή όχι αληθινός ή λιγότερος απο ότι λέγεται ο Χριστός....
Ας μείνουμε καμια φορά στο θέμα...Έτσι για αλλαγη...
quote:
γιαπετ:
Απλά αναρωτήθηκα γιατί αυτός ο διαχωρισμός, μεταξύ "κάποιου και κάποιου" και μετά ακολούθησαν οι γνωστές θεολογικές αρλούμπες...
Kαι το εξήγησα αλλά εσύ αγρόν ηγόραζες.......ως συνήθως (το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν το κάνεις κατά λάθος
quote:
γιαπετ:
Εσύ δεν καταλαβαίνεις διαχωρισμό, στο κείμενο των ομόσταβλών σου;Μου δημιουργείς ερωτηματικά μ' αυτά που γράφεις, αλλά θα είναι εντελώς εκτός θέματος, η κατάθεσή τους...
Αντιθέτως εσύ δε μου δημιουργείς ποια.....με τη συνεχή εμμονή σου για επεξήγηση των αυτονόητων....
quote:
zip:
europaios2,όχι μόνο έχεις ξεσκίσει τον Ιησού, αλλά έχεις ξεσκίσει και τον Ηράκλειτο. Απ' ότι φαίνεται, δεν έχεις καταλάβει μία, ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλον. Φίλε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, δεν το ξέρεις αυτό ;
Πάμε μια κόντρα? για τον Ηράκλειτο? Γιατί σχετικά με τον Ιησού δεν αντέχεις ούτε για αστείο, ας δοκιμάσεις την τύχη σου με τον Ηράκλειτο. Σ' ακούω.
quote:
zip:
Καμία σχέση με το θέμα ... μα καμία όμως ... Φίλε, είσαι για τα πανηγύρια ...
Δεν κερδίζεις όμως έτσι τις εντυπώσεις, απλά επιβεβαιώνεις την ανυπαρξία σου.......καμιά τοποθέτηση?
quote:
γιαπετ:
Σαν άνθρωπος πέθανε και σαν βασιλιάς των ουρανών Αναστήθηκε, το ότι για σένα δεν μπορεί να ισχύει εμένα δε με αφορά.
quote:
γιαπετ:
Κι εγώ σου απάντησα πολύ συγκεκριμένα τι εννοούσε, μιας και αυτό που είπε συμβαδίζει με τις διδαχές της Εκκλησίας. Εάν τωρα δεν τις πιστεύεις αυτές τις διδαχές, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά αντίφαση... δυστυχώς δεν μπόρεσες να ψαρέψεις σήμερα. Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ψάχνουνε οι άνθρωποι απεγνωσμένα να βρούνε αντίφαση στις διδαχές της Εκκλησίας και πέραν απο κάποια αντιφατικοφανή, δεν έχουνε βρει τίποτα, κι ούτε πρόκειται να βρούνε.
Γιατί τον απογοητεύεις? Μου θυμίζει την ομάδα μου (ΠΑΟ) και τον συμπαθώ, τα ίδια προβλήματα έχουν θέλουν αλλά δεν μπορούν. Ίσως πρέπει να αλλάξουν διοίκηση.........η ομάδα μου θεωρώ ότι από του χρόνου με τη νέα Διοίκηση και με τη φετινή πείρα του χρόνου, θα τα πάει καλύτερα.
quote:
γιαπετ:
Εγώ σε ρώτησα, τι καταλαβαίνεις απ' αυτό που πέταξε κάποιος απ' τους ευρωπαίους, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο και σαφές.Τι νόημα βγάζεις εσύ απ' αυτό και όχι να μου αναλύσεις τη... διαδικασία της απόφασης του θεού...
samuel1974:
Και σου είπα:
"Ο "κάποιος" που αναστήθηκε είναι ο Χριστός σαν άνθρωπος, και ο "κάποιος" που τον ανέστησε είναι η Αγία Τριάδα."
Και που του το είπες του γιαπετ???????

(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2:
Κάτι τέτοια έλεγα κι εγώ στη δικιά μου και τελικά εγκατέλειψε τας Αθήνας για την επαρχία παρά την αντίθεση των γονιών της πες πες την έψησα την πρωτευουσιάνα, κάτι για μοναδικές στιγμές, κάτι για μοναδικά μέρη, για μοναδική αγάπη, για το αποφασιστικό βήμα, κάτι για να ζήσει τη ζωή της ελεύθερα και με πάθος......ήρθε τελικά στο χωριό......... Ωραία λόγια πάντως δε λέω......τι μου θύμισες!!!!!!!!!
Μουστερή μου εσύ!!!
Λουκάς
quote:
Η ανάσταση του Χριστού, έγινε για να ανοίξουν οι πύλες του Άδου
και να έχουν το περιθώριο οι ψυχές να πανε παράδεισο και κόλαση.
Αγαπητέ trexagireve, απ' όσο γνωρίζω η χριστιανική διδασκαλία υποστηρίζει ότι η "κατάταξη" των ψυχών στον τελικό προορισμό στον Παράδεισο ή στην Κόλαση θα γίνει κατά την Δευτέρα Παρουσία.
Η μονδική ψυχή ανθρώπου που έχει μπει στον Παράδεισο είναι εκείνη του ληστή που είχε σταυρωθεί από τα δεξιά του Ιησού.
Εάν λοιπόν αυτό αληθεύει, πως άνοιξαν οι πύλες του Άδη ώστε οι ψυχές να πάνε στον Παράδεισο ή στην Κόλαση;

In anticipation of my resurrection...
Άδη, από τον Αδάμ, έως τους τότε νεκρούς, ήταν όλοι στον Άδη.
Με την ανάσταση του Κυριου, ανοίγουν οι πύλες, αφού περνάει
Θεός και δεν κλείνουν ποτέ ξανά, όπως κάθε υποκείμενο υπακουει
τυφλά και αναντίρρητα στον πλάστη του....
Ο ληστής στον σταυρό ήταν ο πρώτος που μπήκε στον παράδεισο,
γιατί πέθανε και δίχως να αναστηθεί,
όπως ο Κύριος,αφού μετάνοιωσε και ζήτησε συγχώρεση,
πήγε στον παράδεισο... Απλό...Οι έως τότε
νεκροί, δέχτηκαν το λόγο του Θεού στον Άδη και απο κει μετοικήσαν
παράδεισο ή κόλαση, ανάλογα των επιλογών των...
Έχουν κριθεί οι νεκροί για παράδεισο ή κόλαση, αλλά επειδή μέχρι την τελευταία
μέρα, μπορεί κάποιος να βγάλει ψυχή κι απο την κόλαση με έργα Θεού,
γι αυτό και η Κρίση γίνεται όλων μαζί, στο τέλος...
Πάντως μαρτυρίες για παραδεισο και κόλαση υπαρχουν, αλλά θα μπλέξουμε
μετά για το τι αναγνωριζεις και όχι, οπότε, ας το δούμε κάθαρά από
ιδεολογικής πλευράς...