ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

toxotis59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΘανάσηςΝέο Μέλος
03/06/2005, 00:04:51
Χαιρτετω την παρέα...ακούγεται πολύ ενδιαφέρον το θέμα...Anyway εγω είμαι φοιτητής Φυσικής στήν Αθήνα οπου έχουμε τομέα παρατηρησιακής Αστροφυσικής. Άν όντως ο αέρας της πόλης μας ήταν γεμάτος αλουμίνιο θα φαινόταν στην φασματοσκοπεία....correct me if I'm wrong...
03/06/2005, 00:16:04
quote:
Όντως τον τελευταίο καιρό έχει αρρωστήσει αρκετός κόσμος και εγώ ό ίδιος ταλαιπωρούμαι από γρίπη και δύσπνοια τις τελευταίες μέρες(παίρνω και εγώ aerolin).

Kαι γω που αρρωσταίνω κάθε δέκα χρόνια κόλλησα μια "ίωση" την περασμένη βδομάδα που δε λέει να φύγει με τίποτα...
Σημειωτέον η "ίωση" αυτή έχει διαφορετικά συμπτώματα στον άντρα μου και στο παιδί μου... Ο ένας είχε μπούκωμα και συνάχι, ο άλλος βήχα(παραγωγικό), και ο άλλος ξερόβηχα μέχρι να σου βγουν τα άντερα...
Κοινός παρανομαστής ότι κανένας δεν έκανε πυρετό και όλοι είχαμε κομμάρες... Περίεργο δεν είναι?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
STERMΜέλος
03/06/2005, 13:33:38
quote:
Επίσης είχαν γίνει προ 2 ετών περίπου διαμαρτυρίες για νεκρά πουλιά κοντά σε λίμνες όπου είχαν γίνει ψεκασμοί.

Ναι, αυτό είναι γεγονός, από τον θείο μου στην Αμαλιάδα ξέρω ότι οι ψεκασμοί στα χωράφια για ζιζάνια έχουν πολλές φορές σαν αποτέλεσμα να σκοτώνονται διάφορα ζώα και πτηνά που κυκλοφορούν εκεί.

Εγώ δεν λέω πως δεν ευθήνονται οι ψεκασμοί για τις αρρώστιες απλά δεν είναι μόνο αυτό, σκεφτήτε ότι στο νερό ρίχνουν διάφορα για το κρατάνε καθαρό, οι επιστήμονες λένε πως το χλώριο δεν είναι ακίνδυνο, απλά είναι λιγότερο επικίνδυνο από τις άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, τρώμε ψεκασμένα με ζιζανιοκτόνα λαχανικά, συσκευασμένες τροφές γεμάτες συντηρητικά, αναψηκτικά με διάφορα "Ε" μέσα πιθανόν επικίνδυνα, μέχρι και στο ψωμί για να φουσκώσει βάζουν βελτιωτικό που σε μεγάλες δόσεις είναι δηλητήριο.
Είμαι φούρναρης και ξέρω ότι επειδή όλοι οι μύλοι στην Ελλάδα ρίχνουν διάφορα στα σιτάρια για να μεγαλώσουν γρηγορότερα και να προστατευτούν από τα ζιζάνια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφεται το αλεύρι και χωρίς βελτιωτικό εκτός από το ότι δεν φουσκώνει, δεν στρώνει κιόλας, δηλαδή δεν κρατάει την μορφή που παίρνει από το πλάσιμο (η μαγιά ή το προζύμι δεν έχουν αρκετή δύναμη).

Αν ψάξουμε να βρούμε τι υπάρχει στον αέρα, το νερό και την τροφή μας θα δούμε ότι κάνουμε χρήση διαφόρων επιβλαβών ουσιών.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις απότομες καιρικές αλλαγές ή και με κάποια κοινή αδιαθεσία πιστεύω ότι προκαλούν αυτές τις μαζικές ιώσεις.
Τώρα αν αρχίσουμε να μιλάμε συνομοσιωλογικά π.χ. για αρρώστιες που ελευθερώνονται επίτηδες, τότε πάμε εντελώς αλλού και κατ' εμέ δεν υπάρχει λόγος.

03/06/2005, 14:16:53
quote:
Είμαι φούρναρης και ξέρω ότι επειδή όλοι οι μύλοι στην Ελλάδα ρίχνουν διάφορα στα σιτάρια για να μεγαλώσουν γρηγορότερα και να προστατευτούν από τα ζιζάνια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφεται το αλεύρι και χωρίς βελτιωτικό εκτός από το ότι δεν φουσκώνει, δεν στρώνει κιόλας, δηλαδή δεν κρατάει την μορφή που παίρνει από το πλάσιμο (η μαγιά ή το προζύμι δεν έχουν αρκετή δύναμη).

A τώρα εξηγείται γιατί προχθές που ζύμωσα για πρώτη φορά στο σπίτι αν και έβαλα την ανάλογη μαγιά μου βγήκε λαγάνα!

quote:
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις απότομες καιρικές αλλαγές ή και με κάποια κοινή αδιαθεσία πιστεύω ότι προκαλούν αυτές τις μαζικές ιώσεις.
Τώρα αν αρχίσουμε να μιλάμε συνομοσιωλογικά π.χ. για αρρώστιες που ελευθερώνονται επίτηδες, τότε πάμε εντελώς αλλού και κατ' εμέ δεν υπάρχει λόγος.

Στο πρώτο μέρος θα συμφωνήσω ότι φταίει ο συνδυασμός όλων αυτών όμως πιστεύω ότι δε θα πρέπει να πάρουμε το θέμα των ψεκασμών ελαφριά γιατί είναι πραγματικότητα! Το μόνο που μένει είναι να αποκαλυφθεί/ανακαλυφθεί κάποια στιγμή το γιατί γίνεται.

toxotisΜέλος
04/06/2005, 03:38:03
Θα συμφωνίσω και εγώ με τη σειρά μου ως ένα σημείο.
Σίγουρα για τις διάφορες ιώσεις φταίνε πολλοί παράγοντες.
Όμως όπως αυτές οι απότομες καιρικές αλλαγές δεν ξέρουμε τίνος προϊόν είναι.
Δεν μου αρέσει να βαφτίζουμε με μεγάλη ευκολία "συνομοσιολογίες" όσα ακούγονται. Μ' αυτό τον τρόπο ίσως κάπου μας ξεφέυγει η αλήθεια.
Σίγουρα όπως και άλλοι συνομιλιτές μας ανέφεραν παραάνω θα είμαστε οι τελευταίοι που θα μάθουμε ποια από τις θεωρίες που υπάρχουν σχετικά με τους αεροψεκασμούς είναι η πραγματική.
Σίγουρα δεν θα ερωτηθούμε. Όμως θα ξαναπώ πως όπου υπάρχει φωτιά κάπου κάτι καίγεται...

Αγαπητέ Sterm δεν πιστεύω να έχεις ταυτίσει τους ψεκασμούς για ζιζάνια με τους ψεκασμούς chemtrails?
Σίγουρα και οι πρώτοι είναι επικύνδυνοι για την υγεία σε τελική ανάλυση, όμως δεν είναι το παρόν θέμα.

Οι ψεκασμί ενάντια στα ζιζάνια έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της πααγωγής εις βάρος βέβαια της ποιότητας, αλλά οι ψεκασμοί chemtrails στην ουσία δεν ξέρουμε ποιόν σκοπό εξυπηρετούν.
Όλα όσα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα πάντως δεν είναι καθόλου ενθαρυντικά. Και οι επίσημες θέσεις των κυβερνίσεων μοιάζουν με στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Το ότι είναι γεγονός είναι πλέον αδιαμφησβήτητο. Ότι περιέχουν τρομερά βλαβερές τοξικές ουσίες-οξείδια αλουμινίου- και καρκινογόνες -βάριο- είναι η θέση επιστημόνων, όπως του Κου Κατσρού.

Αν όπως λέγετε γίνετε και ψεκασμός "ιών", "βακτηρηδίων" κτλ, δεν το γνωρίζουμε με σιγουριά, αλλά είναι ευφικτό.

Όμως τα συμπτώματα που προανέφερα -πρίν δύο post- δεν χρειάζονται κάποιο έξτρα ιό, αρκεί ο ψεκασμός με βάριο και αλουμίνιο για την πρόκληση τους.

Επειδή σχετικά αργά έμαθα πως τα κείμενα που είχα παραθέσει από την αρχή του τόπικ ως εικόνες δεν φαίνονται σ΄εσάς, -ανάμεσα σε αυτά και δύο άρθρα του Κου Κατσαρού- θα τα δακτυλογραφίσω και θα τα περάσω κάποια στιγμή ως κέιμενα. Είναι θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα όσα ένας αξιόλογος έλληνας επιστήμονας λέει για το θέμα.

Θα αργήσω λιγάκι, αλλά θα σας τα παραθέσω.

Φιλικά Τοξότης

STERMΜέλος
04/06/2005, 14:12:32
quote:
A τώρα εξηγείται γιατί προχθές που ζύμωσα για πρώτη φορά στο σπίτι αν και έβαλα την ανάλογη μαγιά μου βγήκε λαγάνα!

Ακριβώς!
Η αλήθεια είναι ότι σε τόσο μικρή ποσότητα δεν παίζει ρόλο, άλλο στα 100 κιλά αλεύρι και εκτός των άλλων που είπα το βελτιωτικό χρησιμοποιήται και για θέμα χρόνου.
Μάλλον το λάθος ήταν δικό σου.

quote:
Στο πρώτο μέρος θα συμφωνήσω ότι φταίει ο συνδυασμός όλων αυτών όμως πιστεύω ότι δε θα πρέπει να πάρουμε το θέμα των ψεκασμών ελαφριά γιατί είναι πραγματικότητα! Το μόνο που μένει είναι να αποκαλυφθεί/ανακαλυφθεί κάποια στιγμή το γιατί γίνεται.

Δεν είπα ότι πρέπει να πάρουμε ελαφρώς το θέμα των ψεκασμών, κάθε άλλο, είναι μια πολύ σοβαρή και ύποπτη πραγματικότητα!

quote:
Δεν μου αρέσει να βαφτίζουμε με μεγάλη ευκολία "συνομοσιολογίες" όσα ακούγονται.

Όταν είπα για συνομοσιολογίες δεν αναφερόμουνα στους ψεκασμούς, αλλά για πειράματα χημικών και βιολογικών όπλων σε ανυποψίαστους πολίτες πριν χρησιμοποιηθούν καν στον πόλεμο.
Συγκεκριμένα έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ για ένα τέτοιο πείραμα στο Λονδίνο από την Βρετανική κυβέρνηση.

quote:
Αγαπητέ Sterm δεν πιστεύω να έχεις ταυτίσει τους ψεκασμούς για ζιζάνια με τους ψεκασμούς chemtrails?

Φυσικά όχι.
Απλώς είπα ότι και αυτού του είδους οι ψεκασμοί μας επηρεάζουν με τρόπο που οι άνθρωποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αναρωτηθούν.

Με τα λεγόμενα μου ήθελα απλά να πω ότι δεν φταίνε για όλα οι ψεκασμοί, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.

quote:
Σίγουρα δεν θα ερωτηθούμε. Όμως θα ξαναπώ πως όπου υπάρχει φωτιά κάπου κάτι καίγεται...

Ή όπως λέω εγώ...
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά έστω και αν είναι φρεσκοσβησμένη!

Edited by - STERM on 04/06/2005 14:22:21

toxotisΜέλος
06/06/2005, 22:01:17
Αγαπητέ Sterm
quote:
αλλά για πειράματα χημικών και βιολογικών όπλων σε ανυποψίαστους πολίτες πριν χρησιμοποιηθούν καν στον πόλεμο.

Ανάλογες αναφορές έχω διαβάσει σε πολλ'α site σχετικά με το εδώ θέμα.
Τις ανέφεραν ως ανάλογες με τους ψεκασμούς δραστηριότητες που ήδη έχουν λάβει χώρα με παραδείγματα από Αμερική και Αγγλία.

toxotisΜέλος
06/06/2005, 22:17:11
Οι φωτογραφίες που είχα υποσχεθεί...

Edited by - toxotis on 06/06/2005 22:24:21

07/06/2005, 00:12:27
Πάλι δε βλέπω τίποτα!

toxotisΜέλος
07/06/2005, 02:52:45
Αγαπητή Avallon, δεν ξέρω τι να πώ! Σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα!
Μάλιστα αρχικά δοκίμασα τον τρόπο του Sterm, αλλά δεν φαινόταν τίποτε κι έτσι έβγαλα το

Κατόπιν εμφανήστηκαν αμέσως και μάλιστα γρήγορα γιατί ήταν μικρότερες από τις προηγούμενες τόσο σε μέγεθος όσο και ανάλυση.

Πολύ κρίμα...

Η αλήθεια είναι πως επανηλημένα έστειλα mail στο forum esoterica, με τις ίδιες φωτο για να μου στείλουν url, αλλά τίποτε δεν έγινε κι έτσι πήγα πάλι από τη διεύθυνση που μου είχες δώσει εσύ.
Τι να πω πια, αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό....

VasiliscmΜέλος
08/07/2006, 18:30:30
Αγαπητέ Βαγγέλη-Tryfield,

Η κατάκτηση της γνώσης έχει πραγματοποιηθεί σε συλλογικό επίπεδο από την ανθρωπότητα.
Μπορεί εσύ ή εγώ να μην έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο γνώσης υψηλό, όμως αυτό που μετρά είναι το συλλογικό επίπεδο.

Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα δέχονται ότι η γνώση και η αλήθεια μπορούν αφομειωθούν από τους ανθρώπους και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Πέρα από τους δογματισμούς των θρησκειών υπάρχει η αντικειμενική πραγματικότητα της ανθρώπινης ζωής που εξελίσεται σε δύο επίπεδα. Το φυσικό και το κοινωνικό.

Μπορεί ο εγκέφαλος του Γιώργου να έχει αγκυλώσεις και δογματικά κολλήματα και να μην μπορεί να κατακτήσει την αλήθεια π.χ. της ιστορίας του 18ου αιώνα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η αλήθεια δεν είναι μια και ανεξάρτητη από τον Γιώργο!

Αυτά τα ολίγα ..

Βασίλης

andreas_Μέλος
09/07/2006, 08:17:34
3. Η παρά λίγο ανθρωποθυσία του Αβραάμ

Τι θα πούμε όμως για τους λάτρεις του αληθινού Θεού; Δεν είχαμε ανθρωποθυσίες προς τον Θεό των Ισραηλιτών και των Χριστιανών στην Π.Δ.; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε στη συνέχεια. Ξεκινώντας από την παλαιότερη περίπτωση, την περίπτωση της θυσίας του Αβραάμ.

Η θυσία του Αβραάμ, ήταν μια ανθρωποθυσία, που ΔΕΝ έγινε. Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο Αβραάμ γνωρίζει τον Θεό προσωπικά. Συζητάει μαζί Του σαν φίλος Του που είναι (Ιάκωβος 2/β: 23) και τον εμπιστεύεται. Τον είχε φιλοξενήσει ακόμα, με ανθρώπινη μορφή, όταν του είπε Εκείνος ότι θα αποκτήσει γιο στα γεράματα (Γένεσις 18/ιη΄). μάλιστα του είχε πει ότι το παιδί αυτό που θα κάνει, θα γίνει γενάρχης εθνών:

"και ποιήσω το σπέρμα σου ως την άμμον της γης· ει δύναταί τις εξαριθμήσαι την άμμον της γης, και το σπέρμα σου εξαριθμηθήσεται" (Γένεσις 13/ιγ: 16).

Πράγματι, ο Αβραάμ γέρος 100 ετών, κατορθώνει θαυματουργικά να κάνει παιδί με την 90 ετών γυναίκα του τη Σάρρα Γένεσις 21/κα: 1-7: "Και Κύριος επεσκέψατο την Σάρραν, καθά είπε, και εποίησε Κύριος τη Σάρρα καθά ελάλησε, 2 και συλλαβούσα έτεκε τω Αβραάμ υιόν εις το γήρας, εις τον καιρόν, καθά ελάλησεν αυτω Κύριος. 3 και εκάλεσεν Αβραάμ το όνομα του υιού αυτού του γενομένου αυτω, ον έτεκεν αυτω Σάρρα, Ισαάκ. 4 περιέτεμε δε Αβραάμ τον Ισαάκ τη ημέρα τη ογδόη, καθά ενετείλατο αυτω ο Θεός. 5 και Αβραάμ ην εκατόν ετών, ηνίκα εγένετο αυτω Ισαάκ ο υιος αυτού. 6 είπε δε Σάρρα· γέλωτά μοι εποίησε Κύριος· ος γαρ αν ακούση, συγχαρείταί μοι. 7 και είπε· τις αναγγελεί τω Αβραάμ, ότι θηλάζει παιδίον Σάρρα; ότι έτεκον υιόν εν τω γήρα μου".

Όμως ξαφνικά, ο Θεός ζητάει στον Αβραάμ κάτι πολύ παράξενο:

"Λαβέ τον υιόν σου τον αγαπητόν, ον ηγάπησας, τον Ισαάκ, και πορεύθητι εις την γην την υψηλήν και ανένεγκον αυτόν εκεί εις ολοκάρπωσιν εφ ‘ εν των ορέων, ων αν σοι είπω" (Γένεσις 22/κβ: 2).

Ο Αβραάμ γνώριζε τις ανθρωποθυσίες των ειδωλολατρών της πατρίδας του. Αλλά γνώριζε ότι αυτό είναι κάτι μισητό στον Θεό. Γνώριζε επίσης ότι ο Θεός είναι αληθινός, και ότι είναι φίλος του. Γνώριζε ότι για χάρη Του είχε καταφέρει να αποκτήσει γιο. Και ακόμα γνώριζε την προφητεία του Θεού, ότι θα γίνει γενάρχης εθνών. Πώς ήταν δυνατόν να ζητήσει ο Θεός κάτι τέτοιο; Και αν πράγματι το ζήτησε, πώς ήταν δυνατόν μετά να εκπληρωθεί η προφητεία αυτή, και να γίνει πατέρας εθνών χωρίς γιο σε μια ηλικία περίπου 110 ετών;

Μάλιστα, ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ η φράση του Θεού κατά την εντολή Του: "λάβε τον υιόν σου τον αγαπητόν ον ηγάπησας..." Δηλαδή του τόνιζε ότι τον γιο του ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ, έπρεπε να τον θυσιάσει στον Θεό, δείχνοντας ότι Αυτόν αγαπάει περισσότερο από τον γιο του! Και έπρεπε να υπακούσει με εμπιστοσύνη στον Θεό, παρά τα ανωτέρω προβλήματα και ερωτήματα που του δημιουργούσε μια τέτοια εντολή.

Όμως ο Αβραάμ ΓΝΩΡΙΖΕ τον Θεό. Τον εμπιστευόταν. Και ποτέ δεν πίστεψε, ότι ο Θεός θα αφήσει νεκρό τον γιο του τον Ισαάκ. Ναι, ήταν αποφασισμένος να υπακούσει στον Θεό και να θυσιάσει τον γιο του τον οποίο αγαπούσε τόσο, και που ήταν ο μοναδικός του κληρονόμος και φορέας των επαγγελιών του Θεού. Όμως ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ότι ο Θεός ΔΕΝ θα άφηνε τον γιο του νεκρό. Πίστευε ότι ο Θεός θα τον ανέσταινε!!!

"Με πίστη, ο Αβραάμ, όταν δοκιμαζόταν, πρόσφερε τον Ισαάκ· και πρόσφερε τον μονογενή του, εκείνος που αποδέχθηκε τις υποσχέσεις, προς τον οποίο ειπώθηκε ότι: «Στον Ισαάκ θα κληθεί σε σένα σπέρμα», κάνοντας τον συλλογισμό ότι ο Θεός μπορεί και από τους νεκρούς να τον σηκώσει" (Εβραίους 11/ια: 17).

Είναι φανερό, ότι η θυσία του Αβραάμ, είχε πολύ διαφορετικό σκεπτικό από τις ανθρωποθυσίες των ειδωλολατρών. Σε αυτούς, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ανθρωποθυσιασμένος δεν αναστήθηκε. Και κανείς τους δεν έλπιζε ότι θα αναστηθεί το θυσιασμένο του παιδί. Ο Αβραάμ όμως, ξεκίνησε να κάνει την πράξη αυτή, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι ο Θεός θα αναστήσει τον γιο του, και έτσι θα εκπληρωθούν οι επαγγελίες, και αυτός θα υπακούσει, και ο γιος του θα ξαναζήσει! Αυτό ήταν πολύ αντίθετο από τις ειδωλολατρικές ανθρωποθυσίες, και στο σκεπτικό, και στην πρόθεση του θυσιάζοντος.

Και πράγματι, ο Θεός του ξαναέδωσε πίσω τον γιο του τον Ισαάκ ζωντανό, επειδή ο Θεός ΠΟΤΕ δεν θέλησε ανθρωποθυσίες. Γι' αυτό σταμάτησε τον Αβραάμ ο άγγελος Γιαχβέ, πριν κάνει τη θυσία, και του έδωσε ένα ζώο στη θέση του γιου του:

"7. Τότε, ο Ισαάκ μίλησε στον Αβραάμ τον πατέρα του, και είπε: Πατέρα μου. Κι εκείνος είπε: Εδώ είμαι, παιδί μου. Και ο Ισαάκ είπε: Να η φωτιά και τα ξύλα· αλλά, πού είναι το πρόβατο για την ολοκαύτωση; 8. Και ο Αβραάμ είπε: Ο Θεός, παιδί μου, θα προβλέψει για τον εαυτό του το πρόβατο για την ολοκαύτωση. Και πορεύονταν οι δύο μαζί.

9. Και αφού έφτασαν στον τόπο, που του είχε πει ο Θεός, ο Αβραάμ οικοδόμησε εκεί το θυσιαστήριο, και τακτοποίησε τα ξύλα, και αφού έδεσε τον Ισαάκ τον γιο του, τον έβαλε επάνω στο θυσιαστήριο, επάνω στα ξύλα· 10. κι απλώνοντας ο Αβραάμ το χέρι του, πήρε τη μάχαιρα για να σφάξει τον γιο του.

11. Και ο άγγελος του Κυρίου τού φώναξε από τον ουρανό, και είπε: Αβραάμ, Αβραάμ. Κι εκείνος είπε: Εδώ είμαι.
12. Και είπε: Μη επιβάλεις το χέρι σου επάνω στο παιδάκι, και μη του κάνεις τίποτε· επειδή, τώρα γνώρισα ότι εσύ φοβάσαι τον Θεό, δεδομένου ότι δεν λυπήθηκες τον γιο σου τον μονογενή για μένα.

13. Και υψώνοντας ο Αβραάμ τα μάτια του, είδε· και να, πίσω του ήταν ένα κριάρι, που κρατιόταν από τα κέρατά του σε ένα πυκνόκλαδο φυτό· και αφού ήρθε ο Αβραάμ, πήρε το κριάρι, και το πρόσφερε σε ολοκαύτωμα, αντί του δικού του γιου.

14. Και ο Αβραάμ αποκάλεσε το όνομα εκείνου του τόπου Ιεοβά-ιρέ· όπως λέγεται και σήμερα: Στο βουνό αυτό εμφανίσθηκε ο Κύριος.

15. Και ο άγγελος του Κυρίου φώναξε μια δεύτερη φορά στον Αβραάμ από τον ουρανό. 16. Και είπε: Ορκίστηκα στον εαυτό μου, λέει ο Κύριος, ότι, επειδή έπραξες αυτό το πράγμα, και δεν λυπήθηκες τον γιο σου, τον μονογενή σου, 17. ότι εξάπαντος θα σε ευλογήσω, και εξάπαντος θα πληθύνω το σπέρμα σου σαν τα αστέρια τού ουρανού, και σαν την άμμο που είναι κοντά στο χείλος τής θάλασσας· και το σπέρμα σου θα κυριεύσει τις πύλες των εχθρών σου· 18. και διαμέσου του σπέρματός σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη τής γης, επειδή υπάκουσες στη φωνή μου".

Από το σπέρμα αυτό, γεννήθηκε ο Χριστός, και ευλόγησε όλα τα έθνη της γης. Και αυτός ήταν ο βασικός σκοπός της εικονικής αυτής ανθρωποθυσίας. Ο Θεός ήθελε να δείξει ΣΕ ΕΜΑΣ, (γιατί ο ίδιος το ήξερε), ότι η πίστη του Αβραάμ και η αγάπη του γι' Αυτόν ήταν ολοκληρωτική, και ότι άξιζε ο Αβραάμ να γίνει γενάρχης του Χριστού.

Μάλιστα, (το σπουδαιότερο), ήθελε να δώσει ΠΡΟΤΥΠΩΣΗ για τη θυσία που θα έκανε ο Θεός Πατέρας για εμάς τους ανθρώπους, δίνοντας το Υιό Του τον Μονογενή τον Ιησού Χριστό "τον οποίο αγάπησε" προαιωνίως, να θυσιασθεί για χάρη μας στο θυσιαστήριο του Σταυρού.

Μόνο σε μία περίπτωση λοιπόν ζήτησε ο Θεός ανθρωποθυσία, αλλά ΔΕΝ άφησε να γίνει αυτή η ανθρωποθυσία ΠΟΤΕ. Γιατί ήθελε απλώς να δώσει τύπο της θυσίας του δικού του Υιού.

Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να κατηγορήσει τον Θεό για ανθρωποθυσία. Γιατί ΠΟΤΕ δεν άφησε να γίνει κάτι τέτοιο κατ' εντολήν του.

VasiliscmΜέλος
09/07/2006, 12:53:22
Αγαπητέ Ανδρέα,

Όντως ο Θεός δεν άφησε τον Αβραάμ να πραγματοποιήσει την ανθρωποθυσία του υιού του.

Αυτό είναι αποδεδειγμένο και τεκμηριωμένο από τον ίδιο τον Αβραάμ !
Ο ίδιος ήταν μάρτυς του εαυτού του και της όλης διαδικασίας της θυσίας.

Σε άλλο post μου αναφέρω την όλη διαδικασία της κοροιδίας των Εβραίων από τον Αβραάμ:
Επινόησε μια ιστορία, επινόησε και τους διαλόγους με έναν δήθεν θεό και τις κατέγραψε στο ιερό βιβλίο των Εβραίων (την Βίβλο).

Εμείς οι έλληνες τι σχέση μπορούμε να έχουμε με τους Εβραίους και τους Θεούς τους;

Είμαστε μήπως αμόρφωτοι, όπως οι Εβραίοι τότε, για να πιστεύουμε τέτοια κουραφέξαλα;

Δεν έχουμε δικούς μας θρύλους, μυθολογίες, θεούς για να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε;

Οι Εβραίοι και οι Θεοί τους που κολλάνε με τους Έλληνες;

Φιλικά Βασίλης

ChastityΜέλος
10/07/2006, 00:23:20
Συμφωνώ απόλυτα με τον Vasiliscm. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο μόνος μάρτυρας μιας συνάντησης με τον Ιεχωβά τυγχάνει να είναι και ο πρωταγωνιστής...

Στα γραφόμενα του andreas_ σημειώνω τα εξής:

quote:
Ο Αβραάμ γνωρίζει τον Θεό προσωπικά. Συζητάει μαζί Του σαν φίλος Του που είναι (Ιάκωβος 2/β: 23) και τον εμπιστεύεται. Τον είχε φιλοξενήσει ακόμα, με ανθρώπινη μορφή, όταν του είπε Εκείνος ότι θα αποκτήσει γιο στα γεράματα (Γένεσις 18/ιη΄). μάλιστα του είχε πει ότι το παιδί αυτό που θα κάνει, θα γίνει γενάρχης εθνών:
Είναι πραγματικά απίστευτο το πως εσύ φίλε μου αλλά και τόσοι άλλοι ομοϊδεάτες σου μιλάτε τόσο άνετα, εύκολα και περί συνομιλιών, πρωσωπικών γνωριμιών (βύσμα;) και "φιλίας" μεταξύ θεού και ανθρώπων! Τείνω να πιστέψω πως έχετε αναγάγει τον όποιο θεό σε κάτι το απόλυτα ανθρώπινο. Είναι υπερβολικά και περίεργα επικίνδυνο να ερμηνεύεις έτσι τα δρώμενα αυτά. Αν είναι δυνατόν ο θεός να πιάνει φιλίες και να κάνει "κονέ" με τον κάθε Αβραάμ! τι να πω

Από την άλλη διερωτώμαι κι ελπίζω εσύ ή κάποιος άλλος να μου λύσει την εξής απορία (πιο πάνω άλλος φίλος "ξέχασε" να μου τη λύσει): Γιατί ο θεός-Ιεχωβά έπαψε εδώ χιλιάδες χρόνια να μιλάει με τους ανθρώπους, να συνάπτει φιλίες και να τραπεζώνεται με κάποιους από αυτούς; Γιατί πλέον δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ καταγεγραμένα περιστατικά όπου μια φωνή (του θεού) ακούγεται από τους ουρανούς και οι άνθρωποι από κάτω να καταλαμβάνονατι από δέος; Εν ολίγοις που πήγε ο θεός της παλαιάς διαθήκης; (οεο; )

quote:
Είναι φανερό, ότι η θυσία του Αβραάμ, είχε πολύ διαφορετικό σκεπτικό από τις ανθρωποθυσίες των ειδωλολατρών. Σε αυτούς, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ανθρωποθυσιασμένος δεν αναστήθηκε. Και κανείς τους δεν έλπιζε ότι θα αναστηθεί το θυσιασμένο του παιδί.
Μα φίλε μου ΠΟΤΕ οι ειδωλολάτρες (απλά "ανέχομαι" τον όρο) δεν περίμεναν την ανάσταση του θυσιαζόμενου. Ο σκοπός της θυσίας ήταν πολύ διαφορετικός. Δηλαδή δεν απογοητευόντουσαν επειδή ούτε μια φορά ένας θυσιαζόμενος δεν αναστήθηκε γιατί ΗΔΗ το γνώριζαν. Άλλωστε δεν θα συνέχιζαν τις ανθρωποθυσίες επί εκατοντάδες χρόνια αν έβλεπαν πως ποτέ δεν ανασταίνεται κάποιος (είπαμε κάποιοι περνάνε τους "ειδωλολάτρες" για βλάκες αλλά μην ξεπερνάμε και τα όρια...)

Τέλος, γενικότερα μας δίνεις την εντύπωση ότι ο Αβραάμ γνώριζε εξ αρχής την τελική κατάληξη της δοκιμασίας. Δεν κρατιέμαι να ερμηνεύσω ως ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ την πράξη του Αβραάμ, ο οποίος δρώντας εκ του ασφαλούς από τη μια, προέβαλε την πίστη του στο φιλαράκι του τον Ιεχωβά μπαίνοντας στη διαδικασία να "δοκιμαστεί". Έτσι φίλε μου όλοι δέχονται και την πιο σκληρή δοκιμασία

quote:
Πράγματι, ο Αβραάμ γέρος 100 ετών, κατορθώνει θαυματουργικά να κάνει παιδί με την 90 ετών γυναίκα του τη Σάρρα
Είναι πραγματικά ( ) το πόσο εύκολα χωνεύεις τα θαύματα που σου παρουσιάζουν. Διαβάζουμε το γελοίο γεγονός και δεν το προσπερνάμε απλά ως φυσιολογικό, αλλά ταυτόχρονα υψώνουμε και τα μάτια μας στον ουρανό, πλήρεις ικανοποίησης για τη σωρρεία θαυμάτων του Ιεχωβά, θαυμάτων που έχουν να επαναληφθούν πάνω από 2000 χρόνια. Εδώ φίλοι μου το θαύμα είναι άλλο, το πως τόσοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να καταργήσουν κάθε νόμο της φύσης προσπαθώντας να λατρέψουν έναν θεό που έχει να εμφανιστεί πάνω από 2000 χρόνια και που αν μη τι άλλο έδειξε πως αγαπά επιλεκτικά και υπό προϋποθέσεις.

Lux e tenebris
VIKINGΜέλος
19/08/2006, 23:06:12
quote:

ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
ΑΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ , ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ , ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΧΕΡΙ ... ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ .
ΚΑΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΑΘΟΣ;;

Γεια σας.

Εγω αναρωτιεμαι γιατι ενας Θεος εχει την αναγκη να του αποδειξει ενας θνητος την πιστη του με μια πραξη οπως η θυσια του γιου του,για ποιο λογο θετει σε μια τετοια σκληρη και παραλογη δοκιμασια τον Αβρααμ;Και τι θα γινοταν αν ο Αβρααμ αρνιοταν να θυσιασει το παιδι του στον Θεο,θα πηγαινε στην κολαση μετα το θανατο;Καποιοι βεβαια θα πουν οτι ο Θεος γνωριζε οτι δεν θα χρειαστει να θυσιασει τελικα ο Αβρααμ το παιδι του αλλα αυτο τοτε δειχνει οτι ο Αβρααμ ηταν ενα αβουλο ον,ενα πιονι που χρησιμοποιηθηκε απο τον Θεο για να μεταδοθει ενα υποτιθεμενο ηθικο διδαγμα.Για ποιο λογο θετει και επιβαλλει σκληρες δοκιμασιες στους ανθρωπους που αγγιζουν τα ορια της σχιζοφρενιας.

Και δεν μου λετε και η ερωτηση φυσικα απευθυνεται σε Χριστιανους αν εισασταν εσεις στην Θεση του Αβρααμ θα θυσιαζατε το παιδι σας;Αν δεν το κανανατε θα αποδεχοσασταν οτι η αρνηση σας ειναι προσβολη προς τον Θεο;

Ελπιζω να απαντησουν καποιοι με το χερι στην καρδια.

Πιστευετε οτι ενας Χριστιανος πρεπει να αγαπαει πιο πολυ τον Θεο απο τα συγγενικα του προσωπα;

Δεν ειναι παραλογο καποιος ανθρωπος να αγαπαει κατι,ενα υπερβατικο ον που δεν εχει δει,που δεν εχει γνωρισει, περισσοτερο απο τα αγαπημενα του συγγενικα προσωπα;

Αλλα το πιο σχιζοφρενικο ειναι στο που μπορουν να φτασουν ορισμενοι ανθρωποι για να εξασφαλισουν το εισιτηριο για τον παραδεισο.

Εχουμε περιπτωσεις Χριστιανων σε τριτοκοσμικες χωρες που αυτομαστιγωνονται για να εξιλεωθουν απο τις υποτιθεμενες αμαρτιες τους.Εδω κολλαει το ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ.
Αλλα εχουμε και κειμενα της Ορθοδοξιας που αναφερονται στον βιο καποιων μοναχων που υποβαλλουν τον εαυτο τους σε απιστευτη σωματικη ταλαιπωρια για να φτασουν υποτιθεται στην Θεωση.Μοναχοι που δενονται με αλυσιδες,που τρεφονται με κοπρανα κ.λ.π.Αλλα και δω θα πουν καποιοι μα αυτα ειναι αλληγορικα και μην απομονωνεις κειμενα.Μα εστω και αλληγορικα να ειναι για ποιο λογο να μεταδωθει ενα ηθικο υποτιθεται διδαγμα με αυτον τον αλληγορικο τροπο;Πως θα το εκλαβει ενα μικρο παιδι διαβαζοντας αυτα τα κειμενα;Δεν ειναι παραλογο να μεταδιδονται ορισμενα ηθικα διδαγματα μεσα απο τετοια κειμενα;

Ο Χριστος ειχε πει το Γυρνα και το αλλο μαγουλο.Γιατι αραγε;Αυτο εγω το αντιλαμβανομαι ως ανοχη και να υπομενεις τον πονο χωρις αντιδραση.Αν οχι, τοτε τι ηθικο διδαγμα βγαζετε απο αυτο;

Ο Αποστολος Παυλος ελεγε στους πιστους να υποτασσονται στην εξουσια.Ειναι τυχαιο οτι η Εκκλησια αντιμετωπιζε με αρνητικη διαθεση τα αριστερα κινηματα,επαναστατικες οργανωσεις κ.λ.π.Ας δει κανεις και την σταση της Καθολικης Εκκλησιας κατα την διαρκεια του Παγκοσμιου πολεμου αλλα και της Ορθοδοξης Εκκλησιας στην χωρα μας επι χουντας.Ειναι τυχαιο οτι η Εκκλησια και το παπαδαριο ειναι εναντιον της ευθανασιας;Δεν ειναι παραλογο να υποφερει για λιγες ημερες ενας ετοιμοθανατος γιατι υποτιθεται οτι η ευθανασια ειναι εναντια στο θελημα του Θεου;Ολα αυτα για μια θεση στον παραδεισο.

Edited by - VIKING on 19/08/2006 23:07:36

20/08/2006, 02:32:43
Λοιπόν παιδιά,
αν πρόκειται να κάνετε ρητορικές ερωτήσεις, καλύτερα μην μπαίνετε στον κόπο γιατί δεν έχετε απέναντί σας σχολιαρόπαιδα στα οποία προσπαθείτε και να διδάξετε.

Αν πάλι, θέλετε να γίνει η συζήτηση όπως εσείς ορίζετε και πάνω σε δικά σας αξιώματα, τότε καλύτερα να συζητάτε μεταξύ σας, να επιβεβαιώνει ο ένας τον άλλον και να ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις.

Chastity,
ο "πιο πάνω φίλος" σου το επανέλαβε πολλές φορές, ο Θεός, εδώ και 2000 χρόνια, δεν έπαψε να συνομιλεί καθόλου με τους εκλεκτούς του!!!
Σου έφερε και παραδείγματα!

Εσύ θες ντε και καλά να μας πείσεις ότι έπαψε να συνομιλεί ο Θεός με τους ανθρώπους.
Ε τι να κάνουμε λοιπόν;; Τι μπορούμε άλλο να προβάλλουμε στην αδιαλλαξία σου;;

Ο Ανδρέας ανέλυσε και "ερμήνευσε" το γεγονός όπως αυτό "ερμηνεύεται" στη μακρόχρονη παράδοση της Εκκλησίας του Χριστού!

Αν εσείς θέλετε να συζητήσουμε μια άλλη εκδοχή, του Μήτσου π.χ., πείτε το καθαρά.

Αν όμως σας ενδιαφέρει να μάθετε (χμμμμμμμμμ!!) το "ηθικό δίδαγμα" του γεγονότος αυτού, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από την Εκκλησία, την οποία εσείς κρίνετε και κατακρίνετε, τότε πρέπει να δεχτείτε και κάποια πράγματα όπως αυτά έχουν και περιγράφονται στα «βιβλία της θρησκείας» που, εσείς πάλι, κρίνετε και κατακρίνετε!!

Αν στη Βίβλο π.χ. γράφει πως η επικοινωνία του Αβραάμ με το Θεό ήταν όπως και αυτή που έχουμε εμείς σήμερα με ένα φίλο μας ή με τον πατέρα μας, δεν γίνεται να αλλάξουμε αυτό το δεδομένο μόνο και μόνο για να κάνουμε τη χάρη σε σένα βρε Chastity ή σε σένα βρε VIKING.

Το ότι ο Αβραάμ είχε μια τέτοια σχέση με το Θεό, τεκμηριώνεται από τις αναφορές που υπάρχουν μέσα στη Βίβλο. Αν εσείς έχετε αντίθετη γνώμη, τότε παρουσιάστε τα στοιχεία που έχετε και στηρίζουν την άποψή σας.

ChastityΜέλος
20/08/2006, 03:29:55
Το θέμα δεν είναι να μου κάνεις το χατήρι. Απλά και πολύ αντικειμενικά, υφίσταται μια "καυτή πατάτα" 2000 ετών που λέει το εξής: Πριν 2000+ χρόνια ο θεός είχε τέτοια σχέση με τον άνθρωπο πυο συνομιλούσε μαζί του σε κυριολεκτικό επίπεδο. Δηλαδή υπήρχε μια παρουσία ονόματι "θεός" που είχε φυσική φωνή που προερχόταν από τον ουρανό και συνομιλούσε πχ με τον Αβραάμ, ο οποίος πχ γύριζε το πρόσωπό του προς τον ουρανό και μιλούσε με τον θεό σαν να υπήρχε κάποιος στον 356ο λοροφο ενός πανύψηλου ουρανοξύστη.

Το θέμα-πρόβλημα είναι πως πλέον (και μετά τη γέννηση του Ιησού), αυτές οι συνομιλίες ΕΠΑΨΑΝ να υπάρχουν. Πραγματικά εκπλήσσομαι με την προσέγγιση κάποιων (συμπεριλαμβάνεται και ο Ψηλός) που τόσο απαίδευτα δέχονται ως απόλυτα φυσιολογικές τις προ χριστού συνομιλίες με τον θεό αλλά επίσης φυσιολογικά δέχονται πως μετά χριστόν αιφνιδίως ξαφνικά και εντελώς τυχαία, αυτές οι συνομιλίες έπαψαν να υφίστανται και κενείς δεν αναρψτήθηκε ΓΙΑΤΙ. Μήπως ήταν κι αυτό θέλημα θεού;

Όπως καταλαβαίνεις (γιατί όντως το καταλαβαίνεις αλλά πάντα το πας αλλού), το ότι πλέον ο κάθε άνθρωπος έχει πάψει να βλέπει καιόμενες βάτους, να ακούει φωνές από τον ουρανό και άλλα χολιγουντιανά, σημαίνει πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε τέτοιου είδους συνομιλία θεού καιανθρώπων. Αν μη τι άλλο, στη σημερινή εποχή, το επίπεδο αντίληψης των ανθρώπων είναι μακράν ανώτερο από εκείνο των προσώπων της π.δ. Έτσι θα έπρεπε όχι μόνον να συνεχιστούν οι συνομιλίες αλλά μάλιστα να γίνουν και πιο συχνές

ΞΥΠΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ (ΣΟΥ) ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ...

Lux e tenebris
VIKINGΜέλος
20/08/2006, 15:22:05
quote:

Μάλιστα, ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ η φράση του Θεού κατά την εντολή Του: "λάβε τον υιόν σου τον αγαπητόν ον ηγάπησας..." Δηλαδή του τόνιζε ότι τον γιο του ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ, έπρεπε να τον θυσιάσει στον Θεό, δείχνοντας ότι Αυτόν αγαπάει περισσότερο από τον γιο του! Και έπρεπε να υπακούσει με εμπιστοσύνη στον Θεό, παρά τα ανωτέρω προβλήματα και ερωτήματα που του δημιουργούσε μια τέτοια εντολή.

Όμως ο Αβραάμ ΓΝΩΡΙΖΕ τον Θεό. Τον εμπιστευόταν. Και ποτέ δεν πίστεψε, ότι ο Θεός θα αφήσει νεκρό τον γιο του τον Ισαάκ. Ναι, ήταν αποφασισμένος να υπακούσει στον Θεό και να θυσιάσει τον γιο του τον οποίο αγαπούσε τόσο, και που ήταν ο μοναδικός του κληρονόμος και φορέας των επαγγελιών του Θεού. Όμως ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ότι ο Θεός ΔΕΝ θα άφηνε τον γιο του νεκρό. Πίστευε ότι ο Θεός θα τον ανέσταινε!!!

Τελικα ουτε ο Ιουλιος Βερν δεν εχει την φαντασια που εχουν ορισμενοι Χριστιανοι.Ειναι απιστευτο τι επινοει κανεις για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα.

quote:

Ο Αβραάμ όμως, ξεκίνησε να κάνει την πράξη αυτή, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ότι ο Θεός θα αναστήσει τον γιο του, και έτσι θα εκπληρωθούν οι επαγγελίες, και αυτός θα υπακούσει, και ο γιος του θα ξαναζήσει!

Δηλαδη με λιγα λογια αν ο Θεος σου πει σφαξε την γυναικα σου και το παιδι για μενα για να δοκιμασει την πιστη σου, εσυ πρεπει να το κανεις διοτι θα ξερεις οτι ο καλος Θεουλης θα τους αναστησει.Αλλα και οι φανατικοι καμικαζι μουσουλμανοι και αυτοι πιστευουν οτι αμα σφαξουν καμια τριανταρια απιστους θα πανε στον παραδεισο.

Ειναι σοκαριστικο επαναλαμβανω το που μπορει να φτασει ο ανθρωπος για την πιστη του σε ενα Θεο ειτε αυτος λεγεται Γιαχβε,ειτε λεγεται Διας,Αλλαχ κ.λ.π.Ματαιο ειναι να προσπαθουν καποιοι να βρουν καποιο ηθικο διδαγμα απο την θυσια Αβρααμ.Το μονο συμπερασμα που βγαζει κανεις ειναι το οτι ο ανθρωπος μπορει να φτασει σε ακροτητες για την πιστη του.

ο Γεροντας Παισιος οταν ηταν μικρος ειχε ζητησει απο τον Θεο να του στειλει ενα καρκινο,εδω στο Φορουμ το διαβασα.Αυτο οι θρησκοληπτοι ανθρωποι το ονομαζουν βαθια πιστη,οι λογικοι ανθρωποι το ονομαζουν σχιζοφρενια.

Και βεβαια επαναλαμβανω εχουμε και τα παραδειγματα ορισμενωνν μοναχων που δενονται με αλυσιδες,τρεφονται με κοπρανα κ.λ.π και ολα αυτα για να φτασουν σε αυτο που ονομαζουν Θεωση.Εδω ταιριαζει το οχι αλλο καρβουνο.

Ειναι απιστευτο σε τι σωματικη ταλαιπωρια υποβαλλουν τον εαυτο τους καποιοι πιστοι για τον Θεο τους,οδηγουνται ουσιαστικα στην αυτοτιμωρια και ολα αυτα για καποιο υποτιθεμενο πρωπατορικο αμαρτημα που μεχρι και τα φουκαριαρικα βρεφη το κουβαλανε.Σκεφτηκε κανεις αραγε το τι ενοχες,τι τυψεις στην ψυχη ενος παιδιου μπορει να δημουργησουν καποιοι θρησκοληπτοι ανθρωποι με ολα αυτα περι πρωπατορικου αμαρτηματος και την επιβολη σωματικης ταλαιπωριας για να φτασεις στην Θεωση,περι αμαρτωλων σκεψεων κ.λ.π.

Δειτε και ορισμενα αποσπασματα απο κειμενα του Nίκου Δήμου

«Ειναι τερατωδως παραλογο η συλληψη του Προπατορικου Αμαρτηματος. Που μας βαρυνει ολους, απο την γεννηση μας. Ειναι η απολυτα τρομοκρατικη παγιδα. Όλοι ενοχοι, ολοι υπαιτιοι και ο Παντοδυναμος ανευθυνος. (Μα αυτος δεν μας εφτιαξε; Ειναι δυνατον ο Πλαστης να μην ευθυνεται για το Πλασμα, ο κατασκευαστης για το κατασκευασμα του; Ακομα και για τις δυσλειτουργιες του…)...

Υπαρχουν ευτυχως και εντιμοι χριστιανοι θεολογοι που ομολογουν αδυναμια να αιτιολογησουν την παρουσια του Κακου στον κοσμο. Ο Χρηστος Γιανναρας γραφει: «Δεν έχουμε πειστική ερμηνεία για τον παραλογισμό του κακού που κυριαρχεί στην ανθρώπινη επίγεια βιοτή και ιστορία, με καμία από τις γνωστικές μας δυνατότητες δεν μπορούμε να συνάγουμε αιτία ή σκοπό του κακού…» Και πιο κάτω: «…κάθε δικανική ερμηνεία που θέλει να το αποδώσει σε απρόσωπες συλλογικές ενοχές και προπατορικές παραβάσεις εντολών καταντάει αφελής στην θλιβερή ανεπάρκειά της»

Ακομα και ενας τοσο πιστος Χριστιανος δεν μπορει να αποδεχθει ενα κραυγαλεο παραλογισμο, τοσο γνωστικο, οσο και ηθικο. Διοτι δεν ειναι ηθικα αποδεκτο με οποιαδηποτε ηθικα κριτηρια (σκεφθειτε τα ανθρωπινα δικαιωματα) να τιμωρουνται αθωα παιδια και αμετοχοι ανθρωποι για μια παλαιολιθικη αμαρτια αλλων; (Και τι αμαρτια! Απλη ανυπακοη σε μια παραλογη εντολη. Γιατι να μην δοκιμασουν το καρπο του Δεντρου της Γνωσης; Τι τοτε τους εδωσε την γνωστικη ικανοτητα ο Παναγαθος;)...

Προκειται ξεκαθαρα για μεθοδο τρομοκρατησης που θελει να υποταξει ολους στην ενοχη.Ο φοβος ειναι λεξη κλειδι. Σε αυτον στηριζεται ολο το θρησκευτικο ψευδος...
»

http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_id=2&time_id=70&cat_parent=2

Edited by - VIKING on 20/08/2006 15:25:50

Edited by - VIKING on 20/08/2006 15:28:17

Edited by - VIKING on 20/08/2006 15:33:32

Edited by - VIKING on 20/08/2006 15:35:20

samuel1974Μέλος
20/08/2006, 22:30:13
@ Chastity

Γράφεις:
"Γιατί ο θεός-Ιεχωβά έπαψε εδώ χιλιάδες χρόνια να μιλάει με τους ανθρώπους, να συνάπτει φιλίες και να τραπεζώνεται με κάποιους από αυτούς; Γιατί πλέον δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ καταγεγραμένα περιστατικά όπου μια φωνή (του θεού) ακούγεται από τους ουρανούς και οι άνθρωποι από κάτω να καταλαμβάνονατι από δέος; Εν ολίγοις που πήγε ο θεός της παλαιάς διαθήκης; (οεο; )"

Είσαι σίγουρος;

Ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής

Το πανέμορφο Προσκυνητάρι της Ζωοδόχου Πηγής ανεγέρθηκε στη δεύτερη Δημαρχιακή θητεία του Στέφανου Χρήστου, στην ανατολική πλευρά της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η ανέγερση του μικρού Ναού αποτελεί εκπλήρωση "τάματος" του φιλόθρησκου λαού της πόλης για τη διαφύλαξη των Κορυδαλλιωτών και την αναίμακτη αίσια κατάληξη της μεγάλης έκρηξης των γερμανικών πυρομαχικών στο Στρατώνα, την ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, τον Απρίλη του 1944.

Η Ζοωδόχος Πηγή, λίγο έξω από τα Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης, είναι Αγίασμα που η ιερή παράδοση το έχει συνδέσει άρρηκτα με τη θρησκευτική ζωή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η θέση του Αγιάσματος αποκαλύφθηκε, ύστερα από θαύμα, στον μετέπειτα αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα Ά (457 - 474).

Μυστηριώδης Φωνή από τον ουρανό, καθοδήγησε τον απορημένο και διστακτικό νεαρό χριστιανό να φτάσει στο σημείο του Αγιάσματος, καθώς εκείνος αναζητούσε καθαρό νερό, μέσα σε ένα τέλμα. Ήθελε να βοηθήσει ένα τυφλό ζητιάνο που τον βρήκε να τριγυρίζει διψασμένος και κατάκοπος. Όταν ο τυφλός ξεδίψασε με το νερό της Πηγής, η ίδια Φωνή πρόσταξε τον Λέοντα να αλείψει με λάσπη τα μάτια του τυφλού και μόλις αυτό έγινε, εκείνος ανάκτησε το φως του. Συγκλονισμένος από το θαύμα, ο Λέοντας άκουσε τη Φωνή να τον βεβαιώνει ότι θα τον βοηθήσει να ανέβει στο θρόνο της Θεοφύλακτης Κωνσταντινούπολης και θα πρέπει, αμέσως μετά, να χτίσει Εκκλησία στο σημείο που ανάβλυζε το Αγίασμα. Έτσι και έγινε.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη από τον Λέοντα Ά, σε ανάμνηση του θαύματος και με θεία εντολή, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της μακραίωνης ιστορικής πορείας του Χριστιανισμού. Στην Ελληνορθόδοξη παράδοση, το όνομα του Ιερού Αγιάσματος έχει συνδεθεί με πλήθος από θαυματουργές θείες παρεμβάσεις υπέρ των Ελλήνων. Ειναι κοινή πεποίθηση ότι σε θαυματουργή όμοια παρέμβαση οφείλεται το γεγονός ότι στη μεγάλη έκρηξη του Στρατώνα στον Κορυδαλλό δεν έπαθε κανείς το παραμικρό, παρά τις τρομερές και εκτεταμένες υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη.

Πηγή: http://www.korydallos.gr/ekklisies/

21/08/2006, 01:24:41
samuel1974:
«Μυστηριώδης Φωνή από τον ουρανό, καθοδήγησε τον απορημένο και διστακτικό νεαρό χριστιανό να φτάσει στο σημείο του Αγιάσματος, καθώς εκείνος αναζητούσε καθαρό νερό, μέσα σε ένα τέλμα….»

Ο άνθρωπος μίλησε ρε Σαμουήλ για ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ περιστατικά και όχι για…………αμπελοφιλοσοφία των νεο-ζηλωτών της ορθοδοξίας και της αέναης μηχανής παρασκευής ΜΥΘΕΥΜΑΤΩΝ!!!!

Αλήθεια, τώρα που εκλάπη η……«θαυματουργή εικόνα» από το Λεωνίδιο, σε ποια εικόνα θα {απατηθούνε} αποταθούν όσοι δεν πρόλαβαν να….ιαθούν από τον καρκίνο ή να γλυτώσουν την (δαπανηρή..) εγχείριση καρδιάς??

(Για δες ΠΟΙΟΙ μιλάνε για ειδωλολατρία!!!!!!!!!)

Αραγε να……ακουστεί και εδώ καμία φωνή από τα δώματα του Γιαχβέ?? Ποιος ξέρει…..μεγάλη η Χάρη Του (και η τύφλα τους!!)……