ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε ότι οι σημερινές θρησκείες θα μπορούσαν να επιζήσουν και εκτός Γης? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πιστεύετε ότι οι σημερινές θρησκείες θα μπορούσαν να επιζήσουν και εκτός Γης? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/07/2008, 01:01:52

quote:
Sesostris
Ξέχασες τους γραφικούς και τους θρησκόληπτους

europaios2 Δε θυμάμαι να έχω δηλώσει τέτοιος...........

Ίσως διότι δεν έχεις το γνώθι σ’ αυτόν .
26/07/2008, 01:09:03
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Οσο για τα μαγια ... εσυ πιστευεις σ΄αυτα , οχι εγω . Σου δινω την ευκαιρια να επαληθευτεις ...
Υ.Γ. Αν θελεις να σου στειλω καμια τουφα τριχες ή κανενα σωβρακο χεσ.... ...

Πρόσεχε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ , και μην κοροϊδεύεις και υποτιμάς τα δαιμόνια , γιατί αλίμονό σου ! Μπορεί να κάνουν επίθεση και στον δικό σου υπολογιστή όπως έκαναν στον δικό μου , και να τον τρέχης στα καλά καθούμενα στον Άγιο Κυπριανό στη Χασιά για να στα ξορκίσουν .
26/07/2008, 01:43:31
quote:
Sesostris:
Ξέχασες τους γραφικούς και τους θρησκόληπτους

europaios2:
Δε θυμάμαι να έχω δηλώσει τέτοιος...........

Sesostris:
Ίσως διότι δεν έχεις το γνώθι σ’ αυτόν .

Εσύ το έχεις το γνώθι σ’ αυτόν?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

26/07/2008, 11:21:45
αμα δεν εχεις το γνωθι σ' αυτον, εισαι ειτε "ψωνιο" ειτε "αυθυπαρκτος"

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
26/07/2008, 11:30:05
quote:
Πρόσεχε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ , και μην κοροϊδεύεις και υποτιμάς τα δαιμόνια , γιατί αλίμονό σου ! Μπορεί να κάνουν επίθεση και στον δικό σου υπολογιστή όπως έκαναν στον δικό μου , και να τον τρέχης στα καλά καθούμενα στον Άγιο Κυπριανό στη Χασιά για να στα ξορκίσουν .

Δεν εχω τετοιο φοβο ... διαθετω anti devil virus !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

26/07/2008, 15:10:58
quote:
PREDATOR:
αμα δεν εχεις το γνωθι σ' αυτον, εισαι ειτε "ψωνιο" ειτε "αυθυπαρκτος"

Kαι πως λέγεται αυτός ο οποίος κατηγορεί κάποιον, ότι δεν έχει το γνωθι σ' αυτον?

29/07/2008, 13:29:24
Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η επαφή μας με εξωγήινους;

Σίγουρα είναι ένα ρίσκο. Αλλά χωρίς ρίσκο μένουμε στάσιμοι. Το ερώτημα είναι αν προτιμούμε να μείνουμε στην γωνίτσα μας και στάσιμοι, μέσα στα δικά μας προβλήματα, ή να ρισκάρουμε να περάσουμε σε μια άλλη πολιτισμική φάση. Η ιστορία μας δείχνει ότι υπάρχουν πάντα αυτοί που ξεπερνούν τον φόβο της αποτυχίας ή τον φόβο του αγνώστου, του καινούργιου και προχωρούν τον πολιτισμό ένα βήμα μπροστά. Καμιά φορά τον στέλνουν και πίσω, αλλά είπαμε τα πάντα στην ζωή είναι ένα ρίσκο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 29/07/2008 13:30:52

29/07/2008, 14:12:21
quote:
πιθανόν εξωγήινος πολιτισμός να μας εντοπίσει ποιο γρήγορα δεν τοποθετήθηκε κανείς?......γιατί???

Δεν το θυμάμαι αυτό το topic δεν το ανεβάζεις ξανά ?έχει πολύ ενδιαφέρον να το
Αναλύσουμε αν θες ανέβασε το ξανά να κάνουμε εκεί τη σχετική συζήτηση αν όχι
Θα τοποθετήσω εδώ αργότερα.

Τώρα οσο αφορά το ερώτημα αν υπάρχει εξωγήινη ζωή η απάντηση είναι ότι υπάρχει
Μπορεί επίσημα να μην έχουμε ακόμα την απάντηση αν και τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι ανακαλύψεις εξωηλιακων πλανητών που αρκετοί απ αυτούς θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή ενώ και στον Άρη έχουν γίνει ανακαλύψεις οπου μάλλον έχει παγωμένο νερό ενώ κατά το παρελθόν είχε ποτάμια .
Στατιστικά αν το δούμε περισσότερες πιθανότητες έχει κάποιος να πιάσει το τζοκερ δυο
Φόρες στη ζωή του παρα το να υπάρχει ζωή μονο σε ένα πλανήτη σε ολόκληρο το σύμπαν
Καθώς μιλάμε αδιανόητο αριθμό άστρων για το ανθρώπινο μυαλό ενώ τελευταία κερδίζει
Πόντους η θεωρία του πολυσυμπαντος ότι δηλαδή το σύμπαν είναι ένα από τα πολλά στο πολυσυμπαν οποτε περιπλέκεται και άλλο η υπόθεση οποτε καταλαβαίνετε ότι στατιστικά
Είναι αδύνατον να υπάρχει ζωή μονο στη γη .

Αν ανακαλυφθούν εξωγήινοι πολιτισμοί στα θρησκευτικά ζητήματα θα έχουμε μπέρδεμα
Καθώς είναι λογικό ότι και αυτοί θα εχουν την δική τους κοσμοθεωρία και τους δικούς τους θεούς οποτε οι γήινες θρησκείες θα αμφισβητηθούν απ τους πιστούς ιδιαίτερα αυτές που
Δεν έχουν προβλέψει αυτή την πιθανότητα ίσως και γι αυτό το Βατικανό πριν λίγο
Καιρό ανακοινώσε ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι είναι και αυτοί παιδια του θεού θέλοντας
Να είναι κατοχυρωμένοι σε αυτό το ενδεχόμενο.

29/07/2008, 18:45:53
quote:
Ostria:
Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η επαφή μας με εξωγήινους;

Σίγουρα είναι ένα ρίσκο. Αλλά χωρίς ρίσκο μένουμε στάσιμοι.

-Που να ξέρεις? αξίζει να ρισκάρεις?
quote:
Ostria:
Το ερώτημα είναι αν προτιμούμε να μείνουμε στην γωνίτσα μας και στάσιμοι, μέσα στα δικά μας προβλήματα, ή να ρισκάρουμε να περάσουμε σε μια άλλη πολιτισμική φάση. Η ιστορία μας δείχνει ότι υπάρχουν πάντα αυτοί που ξεπερνούν τον φόβο της αποτυχίας ή τον φόβο του αγνώστου, του καινούργιου και προχωρούν τον πολιτισμό ένα βήμα μπροστά. Καμιά φορά τον στέλνουν και πίσω, αλλά είπαμε τα πάντα στην ζωή είναι ένα ρίσκο.

Για ρώτα τους Ίνκας.......για ρώτα τους Ατζέκους......για ρώτα τους Παπούα....... να δεις τι πάθανε από το δικό μας πολιτισμό........για να τους εκπολιτίσουμε........πήγαμε.....αλλά μ' έναν διαφορετικό ορισμό και έννοια της λέξης.....
quote:
Open Mind:
Δεν το θυμάμαι αυτό το topic δεν το ανεβάζεις ξανά ?έχει πολύ ενδιαφέρον να το
Αναλύσουμε αν θες ανέβασε το ξανά να κάνουμε εκεί τη σχετική συζήτηση αν όχι
Θα τοποθετήσω εδώ αργότερα.

Δε θυμάμαι σε ποιο θέμα ήταν....θυμάμαι ότι δεν απάντησε κανένας .... πρέπει να ήταν γύρω στα Χριστούγεννα και μετά..... μέχρι τέλη Ιανουαρίου.
Ίσως να θυμάται κάποιο άλλο μέλος.
quote:
Open Mind:
Αν ανακαλυφθούν εξωγήινοι πολιτισμοί στα θρησκευτικά ζητήματα θα έχουμε μπέρδεμα
Καθώς είναι λογικό ότι και αυτοί θα έχουν την δική τους κοσμοθεωρία και τους δικούς τους θεούς όποτε οι γήινες θρησκείες θα αμφισβητηθούν απ τους πιστούς ιδιαίτερα αυτές που
Δεν έχουν προβλέψει αυτή την πιθανότητα ίσως και γι αυτό το Βατικανό πριν λίγο
Καιρό ανακοινώσε ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι είναι και αυτοί παιδια του θεού θέλοντας
Να είναι κατοχυρωμένοι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Γιατί θα μπορούσε να ήταν αλλιώς? Ο Θεός ή υπάρχει για όλο το σύμπαν ή δεν υπάρχει...........δε μπορεί να είναι μοιρασμένο......από εδώ μέχρι τον τάδε γαλαξία του Ιησού ή του Μωάμεθ ή του Βούδα! .........από εδώ μέχρι τον άλλον του Εξωγήινου........πάντως όντως θα χει πολύ ενδιαφέρον.........

29/07/2008, 19:13:50
Αγαπητοί φίλοι, το να συζητάμε για ζωή σε άλλο
πλανήτη, είναι σα να συζητάμε το αν ο άνθρωπος
είναι ο μοναδικος κυρίαρχος του κόσμου....Βασική
χριστιανική αντίληψη, μετά θάνατον και εν ζωή, ενίοτε...
Για μένα η απάντηση είναι απλή: Όχι, γιατί αν υπήρχαν
θα είχαμε κάποια γνώση εσωτερικά γι' αυτούς... Αντιθέτως
με αυτό που λέγεται εξωγήινο, ο άνθρωπος είναι ξένος...
Πέραν αυτού, ισχύει η κλασσική μου θέση, ότι δλδ, αν
υπήρχαν θα είχαμε σίγουρα επίγνωση με κάποιο τρόπο, του
αν υπάρχουν ή όχι...
Θα τους είχαμε γνωρίσει μέσα από την ιστορία, έτσι κι
αλλοιώς, αφού θα ήταν παρουσίες κι όχι "ιστορίες" των
τελευταίων 50 χρόνων....
sereniteΜέλος
31/12/2005, 13:28:39
Κάποια στιγμή της ζωής μου εμφανίστικε μυρμυγκιά σε κάποιο σημείο του κορμιού μου. Έκανα κρυοπλαστική αλλά χωρίς κάποιο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Κουβέντα στην κουβέντα για το άλυτο δερματοπαθητικό προβλημά μου βρέθηκε μια γυναίκα και μου λέει ξέρω κάποια που θεράπευσε το γιο της με κάποιο ξόρκι. Μην τα πολυλογώ κάποια στιγμή μου το φερε. Έπρεπε να βγω τρεία συνεχόμενα βράδυα στην αρχή του φεγγαριού, να πω τρείς φορές τα λόγια που είχε το ξόρκι και να κάνω την κίνηση μ' ένα σκουπάκι σαν να τα διώχνω απο πάνω μου. Δεν το κανα ποτέ. Ο λόγος? Δεν ήμουν σίγουρη ότι το πίστευα πρώτον και δεύτερον για να δω το φεγγάρι έπρεπε να ανέβω ταράτσα, φανταστήτε λοιπόν τους γείτονες να βλέπουν μια τρελή στην ταράτσα, μ' ένα σκουπάκι να απαγγέλει λόγια στο φεγγάρι. Η γυναίκα πάντως αυτή ορκιζοταν πως το παιδί της μετά απο αυτό έγιανε εντελώς.
Κάποια άλλη στιγμή βρέθηκα σ' έναν φίλο, μεγάλο σε ηλικία και με βρήκε η νύχτα τάβλα στον καναπέ του με δυνατό μάτι. Πρίν φύγω μου δείνει ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί. Μου λέει βάλτο στην τσέπη σου και όταν φτάσεις σπίτι βγάλτο και πέτα το σε χωμα, θα έχεις γίνει περδίκη. Άφησε να εννοηθεί ότι πηγαίνωντας εγώ στο σπίτι, εκείνος συγχρόνος θα έλεγε κάποια λόγια. Όταν έφτασα λοιπόν, εκτός του ότι πράγματι ήμουν μια χαρά, βγάζοντας το κομμάτι ψωμιού απο την τσέπη μου διαπίστωσα ότι ήταν εντελώς ξερό. Μου είχε πει επίσης κάτι που κάνεις μ' ένα πορτοκάλι την πρωτοχρονιά για να είναι ευτυχισμένο το σπίτι σου αλλά δεν το συγκράτησα.
Άπειρες φορές έχω διαβάσει για το ξεμέτρημα με το οποίο θεράπευαν πολλές μεταφυσικές και μη αρρώστιες, πουθενά όμως δεν βρήκα τα λόγια ή τον τρόπο που γίνεται. Και καθόμουν και σκεφτόμουν πως είναι κρίμα γνώσεις που είχαν προγιαγιάδες, παππούδες και γενικά οι παλιοί να χάνονται με τα χρόνια λόγω της δυσπηστίας και του υλικού κόσμου που έχουμε μάθει να ζούμε. Σκοπός αυτού του μυνήματος είναι να μαζευτούν πληροφορίες απο όποιον ξέρει ή όποιον γνωρίζει κάποιον που μπορεί να του πει τρόπους και λόγια σε μια προσπάθεια κάτι απο όλα αυτά να σωθεί, γιατί κάποιος απο όλους μας θα τα συγκρατήσει και θα τα περάσει στην επόμενη γενιά. Αργότερα θα γράψω αυτό το ξόρκι που μου δώσανε χωρίς να ξέρω φυσικά απο προσωπική εμπειρία αν λειτουργεί.
31/12/2005, 13:57:56
Αγαπητέ/ή serenite...

Καλωσήλθες στο Esoterica...

Λες :

quote:
Αργότερα θα γράψω αυτό το ξόρκι που μου δώσανε χωρίς να ξέρω φυσικά απο προσωπική εμπειρία αν λειτουργεί.

Και σκέφτομαι...Θα δώσεις δηλαδή μια..."πληροφορία" ("ξόρκι" ή ό,τι άλλο τελοσπάντων) που να αφορά στην "θεραπεία" "κάποιου πράγματος" χωρίς να είναι επιβεβαιωμένη...Μήπως θα 'πρεπε να το ξανασκεφτείς;

31/12/2005, 17:02:36
Αγαπητή μου serenite, αν και καταλαβαίνω πως οι προθέσεις σου είναι αγνές δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον φίλο durden_alie.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν σωστό να δημοσιευτούν δημοσίως κάποια ξόρκια, θα σου πρότεινα να το σκεφθείς και πάλι.
Αν πάλι επιθυμείς να δείς μερικά πράγματα για αυτά που αναφέρονται στον τίτλο του topic σου, θα σου πρότεινα να διαβάσεις μερικά παλιότερα topics που έχουν φιλοξενήσει απόψεις.
Μπορείς να τα δείς κλικάροντας στους τίτλους παρακάτω:

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ??

ΞΟΡΚΙΑ

ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ...

ΜΑΤΙ ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ

In anticipation of my resurrection...

31/12/2005, 17:59:44
Συμφωνω τα ξορκια να μην δημοσιοποιουνται.Ειναι σαν την φωτια που αμα την δωσεις στον ηλιθιο θα καει και θα καψει και αλλους.

A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH

sereniteΜέλος
31/12/2005, 18:43:30
Πιθανόν να έχετε απόλυτο δίκιο καθότι ανοίγοντας αυτό το θέμα δεν είχα στο μυαλό μου και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει. Μίλησα αυθόρμητα σκεφτόμενη απλά ξόρκια και παραδόσεις των χωριών αλλά δεν σκέφτηκα ότι κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν μπορεί να διακρίνει πότε ένα ξόρκι είναι απλό ή πότε κρύβει κάτι άλλο ή τι συνέπειες έχει αν αυτό δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.
Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του εσωτέρικα να διαγράψουν το θέμα μου και ευχαριστώ τους φίλους που με συνετισαν.
Καλή χρονιά σε όλους.
31/12/2005, 20:13:53
Γειά σου serenite.
Δε χρειάζεται διαγραφή στο θέμα.
Απλά, λίγη προσοχή από όλους μας.

Η συζήτηση, δε θα δεχθεί άλλες απαντήσεις, αφού ήδη υπάρχουν ανάλογες ενεργές.

Καλώς ήρθες λοιπόν.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!