- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
και κάποιος άλλος βέβαια ...γνωστός πασοκο-εθνικο-πράκτορας της ΚΥΠ.
Αυτά τα μυστήρια ποιός θα τα λύσει ?
αθάνατη ελληνική (ανδρομέδια ?) πονηριά ...
πάλι βρήκες τον τρόπο απο τη σημαία να κάνεις λεφτά...
Πόσοι Ελληνες γνωρίζουν τον Επαμεινώντα Δημόπουλο;
"Στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται και τα ενθύμια του Επαμεινώντα Δημόπουλου γνωστού με το όνομα E. J. Demas, που πήρε μέρος στις εξερευνητικές αποστολές του Ναυάρχου Bird στο Νότιο και Βόρειο Πόλο. Για τιμή του μια Ελληνική Σημαία πέταξε πάνω από το Νότιο Πόλο και μια οροσειρά ονομάζεται Demas Range. Ο πιο πρόσφατος και ασφαλώς όχι ο τελευταίος μιας σειράς Ελλήνων εξερευνητών."
Αν είναι να περιμένουμε μια "ομάδα Ε" για να αφυπνιστούμε και να αναγνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα την αξία μας, τότε είμαστε για λύπηση... Οι Αρχαίοι έλεγαν "συν Αθηνά και χείρα κίνει", κι όταν αρχίσεις να κουνάς τα χέρια σου σώζεσαι κι από μόνος σου...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
θα συμφωνησω απολυτα και πληρως με την αποψη σου,ειμαστε ομως ετοιμοι και ποσοι,να κουνησουμε επιτελους τα χερακια μας?ως τωρα οι προσπαθειες ειναι μεμονωμενες,ειναι στιγμη να αρχισουν και μαζικες,
αλλα εξισου ουσιωδεις?δεν αναφερομαι για πολιτικες η κομματικες οργανωσεις ,δεν μιλαω για τετοιου ειδους καταστασεις(εξηγουμαι για να μην παρεξηγηθω),δεν εχω κατι στο μυαλο μου ,ξερετε η πιστη και μονο οτι ισως να υπαρχει μια ομαδα ,η οποια δεν διακατεχεται απο προσωπικα κερδη και ωφελη ,μια ομαδα που κοιταει μπροστα για ολους ανεξαιρετος τους ελληνες και την ελλαδα,οπως ειναι η ομας Ε,ειναι ostria ,ενα σημαντικο κινητρο και μια "παρηγορια",αν μπορει να χαραχτηριστει ετσι,οχι για εφυσηχασμο,οτι υπαρχει ενα προτυπο που μπορει να ξυπνησει πολλα στο υποσυνειδητο και στο συνηδητο του καθε ελληνα.
θα ηθελα τις αποψεις σας και την γνωμη σας,αν κανω καπου λαθος στον συλλογισμο μου ,μην μου πεταξετε πολλες τοματες
Esto gia xarhn ths syzhthshs as ypothesoyme oti ontos yparxei ayth h perivohth omada E (prosoxh mhn parekshghtho-den gnorizo an yparxei).Kata kairoys kai gia poly eynohtoys logoys vazei to "daktylakh ths se kaoia themata allote ameshs ethnikhs shmasias kai allote emeshs. Poios tha eitan o pio endedigmenos tropos gia na "xtypithh" ayth h omada?
Ayta apo mena gia shmera kai oti kalytero
π.χ.
Αφού μάς κράτησε 400 χρόνια μέσα στον τούρκικο ντορβά για να σιτέψουμε, ακολούθως μάς ελευθέρωσε κεραυνοβολώντας τούς Τούρκους με απαρέμφατα.
Επίσης:
Μήπως ξεχνάτε το Ε.Α.Μ.;
Είναι οι Ε κομμουνιστές;
θα το πω στην παπαρήγα![]()
![]()
![]()
Είμαι νέος στο Forum όπότε ΑΝ έχουν ήδη απαντηθεί τα παραπάνω ερωτήματα μου δε χρειάζεται να ξαναπαντηθούν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ε ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΓΓΕΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΛΕΥΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΛΑΒΑΣΤΡΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΜΕ ΑΝΑΓΛΥΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΚΑΤΙ, ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. Η ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ-ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ,ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Σχετικά τώρα με την δεύτερη εκδοχή του coubilia έχω να πω ότι μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια πως γίνεται να συνεχίζεται αυτή η παλιά "βεντέτα"?
Δε θα έπρεπε να έχει ξεχαστεί?
Αφού τόσο οι Ατλάντιοι όσο και οι Ανδρομέδιοι έχουν εξανθρωπιστεί τι είναι αυτό που τους κρατάει ακόμα σε διαμάχη?
Είναι κυτταρική μνήμη?
Είναι κάποια μυστικά ιερατεία που δρουν μυστικά και υποδαβλίζουν το μίσος? (Σιωνισμός-Ε)
Και ο Σείριος που κολλάει σε όλα αυτά?
Παιδιά συγνώμη αλλά έχω αρχίσει να μπερδεύομαι...
Αν τελικά αληθεύει αυτή η θεωρία τότε θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μυστικό τάγμα (εκατέρωθεν) που με τον προφορικό λόγο θα έχει μεταφέρει μέχρι σήμερα την ιστορία αυτή στους σημερινούς πολίτες.
Το θέμα είναι ποιοι πολίτες είναι αυτοί...
Και πως επιλέγονται για να κοινωνήσουν της μυστικής αυτής γνώσης![]()
Οσο περισσότερα διαβάζω για το θέμα τόσο περισσότερο μπερδεύομαι και τόσο περισσότερα ερωτηματικά έχω... και αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα... ίσως να είναι και η απάντηση στο ερώτημα του coubilia για το ποιός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ομάδα Ε... Ισως πάλι και το γεγονός ότι κάποιοι βλάκες θησαυρίζουν γράφοντας βιβλία για το θέμα...

quote:
Σε όσες συζητήσεις είχα κάνει για το συγκεκριμένο θέμα απ'ότι φαίνεται αυτοί είχαν ήδη έτοιμη την απάντηση και για αυτούς δεν αποτελούσε κανένα μυστήριο: To E αντιστοιχούσε στο γράμμα του ΕΞΑΝΤΑ και της ομάδας των μαθητών του... Βέβαια ξέρουμε όλοι πόσο συντηριτικά μυαλά είναι οι αρχαιολόγοι...
Kαι για να αναιρέσω λιγάκι τα γραφόμενά μου μετά από τον νέο προβληματισμό μου θα πω ότι ενώ για τους αμφορείς μπορεί να στέκει η θεωρία αυτή για τα νομίσματα όμως που υπάρχουν με το Ε τι έχει να πει κανείς?

Με κουράζουν τα άτονα όπως και τα γκρίκλισ.
Δεν λέω για δασείες περισπωμένες κλπ που επί χιλιετίες γράφαμε οι έλληνες μέχρι που μας γ@μησε τη γλώσσα πρόσφατα πριν 30 χρόνια ο Ράλλης "υπουργός παιδείας".
Δεν λέω να πάρουμε πολυτονικό πληκρολόγιο.
Απλά να προσπαθούμε προς το ελληνικό.
Είμαι ο πιο άσχετος προς την ελληνική γλώσσα.
Ευχαριστώ.
Edited by - dimitris2 on 30/09/2010 22:21:11
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
Εγώ το βρίσκω και άσχημο μαζί.
Εμ, άμα οι τόνοι είναι "απόν" από μία πρόταση, δεν είναι σωστό.
Βέβαια εσύ το βρίσκεις και άσχημο, αλλά αυτό είναι "έκατον εκάτερον".
Πάντως οι διάφοροι "διδάσκων" επιμένουν οι μαθητές τους να βάζουν τόνους.

macedon

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Δεν λέω για δασείες περισπωμένες κλπ που επί χιλιετίες γράφαμε οι έλληνες μέχρι που μας γ@μησε τη γλώσσα πρόσφατα πριν 30 χρόνια ο Ράλλης "υπουργός παιδείας".
Είσαι και ανιστόρητος. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έβαζαν τόνους, ούτε κενά ανάμεσα στις λέξεις. Οι λαοί των ελληνιστικών χρόνων (μετά το Μέγα Αλέξανδρο) που ΔΕΝ ήταν Έλληνες αλλά μιλούσαν ελληνικά, χρησιμοποίησαν τους τόνους και τα πνεύματα για να ξέρουν πώς να προφέρουν τη γλώσσα. Όσο για την καθιέρωση του μονοτονικού, ΕΠΡΕΠΕ να γίνει για να συμβαδίζει ο προφορικός λόγος με το γραπτό. Για έναν αρχαίο ήταν αυτονόητο το πνεύμα ή ακόμα και η ορθογραφία από την προφορά και μόνο της λέξης. Πχ το ω-μέγα ακουγόταν για περισσότερο χρόνο από το ο-μικρόν (για αυτό και τα λέμε ακόμα ωμέγα και και όμικρον), ή οι λέξεις με δασεία είχαν ένα ελαφρύ "χ" στην αρχή τους, που διατηρηθήκε στην λατινοποιημένες ελληνικές λέξεις (βλέπε H-elen, H-ellas, H-eracles κτλ κτλ. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει όλα "ο" τα λέμε και το χ το εξαφανίσαμε.
Καλά ευρωπαίε, εντάξει, έδωσες ρεσιτάλ... Ο άνθρωπος που γράφει τα χειρότερα ελληνικά στο φόρουμ καταθέτει την άποψη του... Και μετά λες να μη σε καζουριάζουν
quote:Είσαι και ανιστόρητος.
Ιστορικός πάντως δεν είμαι.
quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έβαζαν τόνους, ούτε κενά ανάμεσα στις λέξεις. Οι λαοί των ελληνιστικών χρόνων (μετά το Μέγα Αλέξανδρο) που ΔΕΝ ήταν Έλληνες αλλά μιλούσαν ελληνικά, χρησιμοποίησαν τους τόνους και τα πνεύματα για να ξέρουν πώς να προφέρουν τη γλώσσα. Όσο για την καθιέρωση του μονοτονικού, ΕΠΡΕΠΕ να γίνει για να συμβαδίζει ο προφορικός λόγος με το γραπτό. Για έναν αρχαίο ήταν αυτονόητο το πνεύμα ή ακόμα και η ορθογραφία από την προφορά και μόνο της λέξης.
Υπάρχει και στον γραπτό λόγο μια διαδοχή που αποβλέπει προς το καλύτερο πάντα.
Αν μετά την έκθλιψη η επόμενη λέξη δασύνεται τότε το φιλόπνοο τρέπεται στο αντίστοιχό του δασύπνοο. Δηλ. το κατά ημών θα γίνει καθ' ημών ενώ το από ημών θα γίνει αφ' ημών κτλ.
Αν δεν τα γνωρίζει αυτά ο νέος φυσιολογικό είναι να γράφει κατ' ημών κατ' εμάς κλπ.
Αλλά και να μη γνωρίζει πως στον κόρακα βγαίνει η λέξη νυχθημερόν.
(νύκτα και ημέρα και η ημέρα δασείνεται).
quote:
Πχ το ω-μέγα ακουγόταν για περισσότερο χρόνο από το ο-μικρόν (για αυτό και τα λέμε ακόμα ωμέγα και και όμικρον), ή οι λέξεις με δασεία είχαν ένα ελαφρύ "χ" στην αρχή τους, που διατηρηθήκε στην λατινοποιημένες ελληνικές λέξεις (βλέπε H-elen, H-ellas, H-eracles κτλ κτλ. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει όλα "ο" τα λέμε και το χ το εξαφανίσαμε.
Ισχύει και σήμερα. Το ο ουδέτερο το λέμε γρήγορα. Π.χ. αυγό.
Το ω μακρό το τραβάμε.
Αν είσαι και ερωτευμένος λες σ' αγαπώωωωωω μισή ώρα.
Κάνεις το φωνήεν μααακρόν.
Αν το παίζεις δίπορτο, στη μια βάζεις μακρό και στην άλλη επικοινωνείς στα βραχέα με όμικρον.
Αν βάλλεις και στις δύο μακρόν καίγονται τα τσιπάκια και πας Βρωμο καίτιον.
Καλά ευρωπαίε, εντάξει, έδωσες ρεσιτάλ... Ο άνθρωπος που γράφει τα χειρότερα ελληνικά στο φόρουμ καταθέτει την άποψη του... Και μετά λες να μη σε καζουριάζουν
[/quote]
quote:
IndustrialAngel:
Έκανες τίποτα με τον κόρακα?......για να πάω να δω....

Απλάγραψεκαμιαμαλακιαοπωςκιεγωγιατιχαλαειημανεστρα.
Αλλάόχιναμηβάζουντόνους.

quote:
Πρωτα απο ολα, ειναι εντελως ασχετο το θεμα αυτο με τη γενικοτερη θεματολογια... και δευτερον, δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ή δεν μπορεις?
Είναι για μένα λίγο κουραστικό. Αλλά αν γράφει κάποιος για να χαλαρώνει πάω πάσο.
Φιλικά Δημήτρης.