- Η σημασία της Θυσίας και της Ανάστασης του Ιησού στην σωτηρία του ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αφού το είπε ο Γιαχβούλης ο μικρός, ο Χεσούς, γιατι δεν το πιστεύεις?
Αυτήν την απάντηση ξέρει, αυτή σου είπε!!!
Αλήθεια τώρα, περίμενες κάτι περισσότερο απο τον...Χεσούς Ελ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
SesostrisΑφού το είπε ο Γιαχβούλης ο μικρός, ο Χεσούς, γιατι δεν το πιστεύεις?
Αυτήν την απάντηση ξέρει, αυτή σου είπε!!!
Αλήθεια τώρα, περίμενες κάτι περισσότερο απο τον...Χεσούς Ελ?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πάλι χέστηκες χωρίς σερβιέττα;
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Έξοχη ερώτηση.Προτού απαντήσω. Όπως θυμάσαι ο Ιησούς λέγει "Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή", "Αυτή είναι η Αιώνια Ζωή, το να γνωρίζουν εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό και τον Ιησού Χριστό τον οποίο απέστειλες."
Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι όσες γνώσεις και να αποκτήσει ο άνθρωπος από τον κόσμο, καμμιά δεν μπορεί να συγκριθεί με την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΓΝΩΣΗ του Ενός, του Όντως Έν και Εκείνου που φέρνει τον Άνθρωπο ξανά σε σχέση με τον Πλάστη Του, την Πηγή Του. Τα πάντα από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν. Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα.
Οι άλλοι άνθρωποι που λες αλλά ΚΑΙ οι Χριστιανοί(γιατί και αυτοί ζουν τουλάχιστον σε φυσικό επίπεδο μακρυά από τον Θεό), αποκτούν γνώση για τον κόσμο κόβωντας ένα ένα τα κλαριά από το δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού. Αυτή η γνώση όμως που είναι ένα δίκοπο μαχαίρι(μαθαίνω - παθαίνω, δημιουργώ νέα προβλήματα στον ευατό μου, έχω νέες απορίες), τείνει να τους απομακρύνει παρά να τους φέρει κοντύτερα στο Όντως Όν. Είναι ένας λαβύρινθος που αποπροσανατολίζει και ενώ δείνει την ικανοποίηση του στιγμιαίου επιτεύγματος και της προόδου, στην πραγματικότητα δημιουργεί περισσότερα νέφη πάνω από την ταραχώδη ανθρωπότητα.
Φίλε Χρίστο. Η ερώτηση μπορεί να είναι έξοχη, η απάντησή σου όμως, όπως και η προηγούμενη, είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε. Τί δουλειά έχει βρε Χρίστο ο Χριστός με τους άθεους, τους άθρησκους ή τους αλλοπίστους επιστήμπνες οι οποίοι δεν τον αποδέχονται; Το ότι είπε ότι είναι η οδός και η αλήθεια ισχύει μόνο για τους χριστιανούς. Για όλους τους άλλους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Βρες λοιπόν κάποια άλλη πιο πειστική απάντηση, άλλως σιγή κόσμον φέρει.*
Υποτίθεται πως ζήτησες μια χριστιανική άποψη σχετικά με την άντληση της γνώσης. Αυτό δεν ήθελες να μάθεις; Δεν νομίζω να ρώτησες αν μπορώ να αποδείξω ότι ο Χριστός είναι η Αλήθεια και η Γνώση.
quote:
Χρίστος Έλ
Υποτίθεται πως ζήτησες μια χριστιανική άποψη σχετικά με την άντληση της γνώσης. Αυτό δεν ήθελες να μάθεις; Δεν νομίζω να ρώτησες αν μπορώ να αποδείξω ότι ο Χριστός είναι η Αλήθεια και η Γνώση.
Πράγματι την χριστιανική άποψη ζήτησα φίλε Χρίστο, αλλά αυτό που πήρα δεν ήταν απάντηση αλλά χρησμός της Πυθίας.
*
quote:Το ότι δεν καταλαβαίνουμε μια απάντηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η απάντηση.quote:
Χρίστος Έλ
Πράγματι την χριστιανική άποψη ζήτησα φίλε Χρίστο, αλλά αυτό που πήρα δεν ήταν απάντηση αλλά χρησμός της Πυθίας.
*
quote:
panpam
Το ότι δεν καταλαβαίνουμε μια απάντηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η απάντηση.
ثم يمكننا أن نفهم وهذا الرد
*
Χαχα Sesostris!!!
περιμένεις να γίνει αντιληπτός στην συνέχεια?
πολύ...αισιόδοξο σε βρίσκω!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
panpam
Το ότι δεν καταλαβαίνουμε μια απάντηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η απάντηση.

Που μάθατε Ταλιμπανέζικα;
Ήταν ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα ή είχε κάτι ξεχωριστό και μαγικό;
Εγώ μάλλον τάσσομαι υπέρ της πρώτης άποψης, ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα. Διότι αν ήταν ξεχωριστό και είχε υπερφυσικές ιδιότητες, τότε οι Πρωτόπλαστοι θα είχαν αποκτήσει την γνώση που ψάχνανε και θα είχαν γίνει θεοί την στιγμή που το γευτήκανε, ενώ η γυναίκα δεν θα έλεγε: "Ο όφις με ηπάτησε και έφαγον".
Κάποιες σκέψεις...
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο πράγμα που γνωρίσανε ήταν η γύμνια και η εγκατάλειψη. Ήταν πια εκτεθιμένοι σε έναν άγνωστο κόσμο στον οποίο θα έπρεπε να ανταπεξέλθουν με τις δυνάμεις τους.
Εγώ αυτό που πιστεύω γενικά για εκείνους που λένε πως ο Σατανάς ήταν ο καλός, είναι πως έχουν εξαπατηθεί από το γεγονός πως η Ανυπακοή συνδέεται με την έναρξη του προβληματισμού, της λογικής σκέψης, των επιτευγμάτων, του πολιτισμού του ανθρώπου. Αυτό βλέπω να έχουν διασώσει και οι ποιητές. Πριν λένε οι άνθρωποι ζούσαν ξέγνοιαστοι στην εποχή του Κρόνου, δίχως προβληματισμούς, απορίες, αρρώστιες, θάνατο. Η γη τους παρείχε όλα τα αναγκαία, δεν χρειαζόταν καλλιέργεια, υπήρχε ειρήνη, αγάπη, η ζωή ήταν ένα πανηγύρι κτλ. Και ο Προμηθέας λένε τους έμαθε μετά όλες τις τέχνες και τις ανακαλύψεις να μην ζουν σαν τα άγρια ζώα στις σπηλιές...
Δηλαδή λένε πως οι Χριστιανοί είναι βλάκες επειδή προτιμούν να είναι αγράμματα και ανίδεα μωρά στα χέρια του Πλάστη τους. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι πως η γνώση φέρνει εκτός από προνόμια και πόνο σε εκείνον που δεν μπορεί να την χειριστεί. Ενώ πιστεύω πως αν ο Θεός είχε σκοπό να δημιουργήσει τον άνθρωπο όπως όλα τα άλλα ζώα, δεν θα τον έκανε Κατ' Εικόνα και Καθ' Ομοίωσιν. Οπότε μάλλον ο Αδάμ βιάστηκε και έδρασε με εγωϊστική απερισκεψία. Δεν είχε "ενηλικιωθεί" ακόμα.
Επίσης, εσένα ποια είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτά; Πάνω κάτω συμφωνείς; Έχεις κάτι να προσθέσεις, κάποια άλλη σκέψη μήπως;
και μετα ανακαλυψα οτι ειναι αληθεια !!!!!!!!!!!!
εχετε σκεφτει ποτε πως φαινομαστε μεσα στο φορουμ ?
ειναι το nick μας οπως και εμεις στην πραγματηικοτητα ?
το μελος ****** ειναι οπως και αυτος που κρυβεται πισω απο το nickname ?
πλακα πλακα χωρις να το θελουμε περναμε μια διαφορετικη εικονα απο την αληθινη μας στο φορουμ ?
και νομιζω οτι ειναι και πολυ χειροτερη![]()
λοιπον νομιζω οτι πισω απο τις λεξεις του καθε nick,κρυβεται ο αλεξης της πραγματικοτητας.
τελικα ομως τι απο τα 2 θα υπεριχυσει ?....
ο αλεξης ?
η οι λεξεις ?

santaclaws is coming....to town!
quote:
ο αλεξης ?
η οι λεξεις ?
ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
quote:
πλακα πλακα χωρις να το θελουμε περναμε μια διαφορετικη εικονα απο την αληθινη μας στο φορουμ ?
και νομιζω οτι ειναι και πολυ χειροτερη
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ;
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ...Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ...ΟΧΙ ΕΓΩ...Ο PIXELDREAM.
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ...ΜΙΑ ΨΥΧΗ (;)
ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ...
ΤΟ NICKNAME ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ TO ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.
ΕΝΑ NICKNAME ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ.
ΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ.
ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ.
PIXEL...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ.
ΕΙΜΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Κάπου είχα δεί ένα παλιότερο παρόμοιο topic μια μέρα που κοίταζα κάποια παλιά θέματα.
Εν πάσει περιπτώσει...
Νομίζω, αγαπητέ Deghar, πως αυτό έγκειται στην αντίληψη του κάθε ατόμου κι εν γένει στην ψυχοσύνθεση του.
Τι εννοώ?
Εννοώ στο πως αντιλαμβάνεται εκείνο τα πράγματα.
Αν θέλει να εντυπωσιάσει κάποια άτομα ή να απογοητεύσει κάποια άτομα με το forum-ιακό προφίλ του κι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ανακαλύψει την αιτία που το κάνει αυτό και στο τι θέλει να πετύχει.
Εγώ δε νομίζω πως πετυχαίνει κάτι πάντως.
Πιστεύω πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φυσικοί κι αληθινοί.
Αν και δε νομίζω αυτό να γίνεται τόσο εύκολα αντιληπτό την στιγμή που ο γραπτός λόγος και μόνο μπορεί να επιφέρει παρανοήσεις...

In anticipation of my resurrection...
quote:λοιπον νομιζω οτι πισω απο τις λεξεις του καθε nick,κρυβεται ο αλεξης της πραγματικοτητας.
καθοσον με αφορα φιλε μου, δεν μπαινω ανωνυμα στο φορουμ και διατηρω για αυτο τον λογο το ιδιο νικ παντου
αυτο σημαινει οτι εκφραζω με τη γραφη μου κατι απο εμενα
δεν σημαινει ομως οτι γινεται να εκφραστει ποτε το συνολο της προσωπικοτητας ενος ανθρωπου μεσω γραφης
νασαι καλα!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
D.I. και J.B.G.
Για τα τρολ, σου απαντησε κανεις;
Εχω μεινει με την απορια...
νομιζω δεν καταλαβατε καλα το θεμα...
η εγω δεν το διατυπωσα σωστα.
μονο ο pixelddream μεσα.
δεν εννοω την υποκρισια.ειχα ανοιξει κα τετοιο θεμα παλαιοτερα.
εννοω υποσυνειδητα ειμαστε αλλο ατομο.το nick μας νομιζω δεν μας ακφραζει απολυτα,η εκφραζει μια διαφορετικη πλευρα του εαυτου μας.
παντως οπως και αν εχει....δεν εννοω την υποκρισια.
πιστευετε πως ενα ατομο οπως μιλαει μεσα στο φορουμ,ετσι θα μιλαει και εκτος ?
Dying Incubus μου αρεσε περισσοτερο η προηγουμενη σου υπογραφη.και αυτη καλη ειναι δηλαδη,αλλα η προηγουμενη ειχε κατι το....μυστηριο.
angi
quote:
Συμφωνω με τους 2 προλαλησαντες
D.I. και J.B.G.
Για τα τρολ, σου απαντησε κανεις;
Εχω μεινει με την απορια...
απαντα μου εσυ για να σου φυγει....

santaclaws is coming....to town!
Έφερα την υποκρισία απλά ως ένα παράδειγμα που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό που θα μπορούσε να μας αποτρέψει από το να είμαστε διαφορετικοί στην πραγματικότητα απ' ό,τι είμαστε στο forum.
Είπα πως το ιδανικό είναι να είμαστε το ίδιο και το αυτό και να είμαστε ο εαυτός μας όπως πραγματικά είναι.
Κι αυτό καλό είναι να μεταφέρεται και μέσα στο forum όπως είναι καλό να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός και στην καθημερινή μας ζωή.
Κι ανέφερα επίσης πως δεν είναι εύκολο να είμαστε το ίδιο και το αυτό λόγω του οτι ο γραπτός λόγος είναι απλά ένα δείγμα από εμάς κι όχι η απεικόνιση του εαυτού μας και του χαρακτήρα μας.
Για παράδειγμα, εγώ από εδώ μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για σένα από τον τρόπο που γράφεις, από αυτά που γράφεις κι από τον τρόπο που αντιδράς στα διάφορα τεκταινόμενα εδώ κατά καιρούς.
Δε μπορώ όμως να είμαι σίγουρος για σένα από την στιγμή που δεν σε έχω δεί στην κανονική σου ζωή, που τα δείγματα που θα λάμβανα από εσένα θα ήταν πολύ περισσότερα και πολύ πιο άμεσα.
Σε ευχαριστώ για την Υπογραφή μου, αλλά λέω να κρατήσω αυτήν πρός το παρόν....
Έχουμε καιρό για νέες αλαγές! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Edited by - Dying_Incubus on 10/12/2005 17:08:11
quote:
απαντα μου εσυ για να σου φυγει....
Αν ηξερα... θα σου απαντουσα, να εισαι σιγουρος![]()
Ως προς το θεμα σου τωρα:
Μπηκα με το πραγματικο μου ονομα, εντελως αυθορμητη και
καθολου καχυποπτη.
Ηταν η πρωτη επαφη μου με την διαδικτυακη επικοινωνια και
ενιωσα πραγματικα ενθουσιασμενη!
Θελησα να προσφερω οτι ηξερα πανω στην Αστρολογια,
στη συνεχεια σας γνωρισα , και κολλησα.
Ο,τι λεω, ο,τι παραθετω, το κανω αυθορμητα.
Εμενα μ΄ενδιαφερει η επικοινωνια.
Δεν μπηκα για να αποκαλυψω ή να διαδωσω τις αρετες μου...
Ειμαι αληθινη, γι΄αυτο και θα με δεις αλλες φορες να ειμαι
θυμωμενη, αλλες φορες να συμφωνω με πολλους, να χιουμοριζω,
να χλευαζω κ.λπ.
Δεν μου αρεσει ο χαμαιλεοντισμος...
Ο,τι ειμαι, ειμαι.
Δεν μπορω να αρεσω σε ολους.
Δεν θα καθησω να κατεβασω ολη τη βιβλιοθηκη μου ή να ψαξω
στο διαδυκτιο, για να απαντησω σ΄ενα θεμα.
Πρωτιστως, μου αρεσει να παρακολουθω τις αντιδρασεις
και να βγαζω συμπερασματα για τους ανθρωπους.
Μην μου πεις, οτι βγηκα off topic, παλι!
![]()
![]()
Ωραίο το θέμα σου και... έξυπνο !
Το ψευδώνυμό μου με εκφράζει, μια και έχω λόξα με τις προηγούμενες ζωές !
Άσχετα από αυτό, είμαι ο εαυτός μου 100%. Εκτός από την Αστρολογία, το χόμπι μου είναι η πνευματική αναζήτηση, το αλατοπίπερο, που λέω, της ζωής. Να ξεφεύγουμε λίγο από την άχαρη, πεζή πραγματικότητα και να κάνουμε ταξίδια νοερά σε κόσμους μαγικούς...
Υ.Γ. Εσύ γιατί διάλεξες αυτό το ψευδώνυμο ;

Φιλικά
Πρωτιστως, μου αρεσει να παρακολουθω τις αντιδρασεις
και να βγαζω συμπερασματα για τους ανθρωπους.
Eδώ φίλη μου.. ή βιάστηκες να απαντήσεις.. ή εκφράστηκες λανθασμένα...
Ολα αυτά που αναφέρεις οτι είσαι.. και που τα ανέφερες ώστε να δώσεις μια εικόνα του εαυτού σου.. χαρακτηρίζουν άνθρωπο με αρετές και πιστεύω... δεν συμβαδίζουν ομως με κάποια οπου μπορεί να βγάλει υποκειμενικά συμπεράσματα και μάλιστα για τους ανθρώπους..