- Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ως Λόγος, ήταν ο δημιουργός του κόσμου,Γιάχβε, Σαβαώθ, κλπ, οποιος σου λέει άλλα, μπορείς να τον πληροφορήσεις, ότι δεν είναι πλέον χριστιανός..
Το λέω εγώ....
quote:
Όσο για τον Γιάχβε, πάει αυτός, τώρα δεν υπάρχει έτσι....Χωνέψετε το ή καλύτερα, διαβάστε καλύτερα να δείτε ποιός είναι ο Γιάχβε....
Τι να χωνέψουμε ρε τρεχαγύρευε?
Οταν λές οτι δεν υπάρχει τώρα, εννοείς οτι υπήρξε κάποτε.
Πώς υπήρξε? Τι ήταν?
Ο Γιάχβε, υπήρξε σαν τμήμα του Θεού,πριν την γέννηση του Υιού..Έχει
σημασια για την ορθοδοξία αυτό....Ο Υιός, γεννιέται απο την Μαρία,
αλλά, υπήρχε προ εωσφόρου,εν αρχή,ως Λόγος...Αυτός ο Λόγος της αρχής
είναι ο Γιάχβε που λές....Όταν γεννήθηκε ως Χριστός επι γής, πήρε τη
νέα του ιδιότητα, κληρονόμος του Πατρός, σαφώς άλλη απο του Γιάχβε,
που έφτιαξε τον κόσμο...
Έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο ρόλο, αν μου επιτρέπεται η έκφραση,για
τον Θεό,μαζί με εμάς, που "συνγκληρονομούμε την βασιλεία του Πατρός.."
Είναι πολύ μυστήρια αυτή η απλοική θρησκεία της αγάπης, αν δεν την σνομπαρεις....Αλλά κι ο Χριστός γι αυτό την έκανε έτσι...Να διαχωρίζονται τα πρόβατα απο τα ερίφια...
quote:
εντάξει δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια... αλλά μην πετάς ανουσιουργήματα...
που τα λέει αυτά στη Βίβλο;
Εσένα φίλε μου να υποθέσω οτι σε ενδιαφέρει η αλήθεια.
Γνωρίζω καλά οτι δεν σας επιτρέπεται να μελετάτε αλλα βιβλία εκτός της βίβλου.
Επίσης γνωρίζω οτι εκτός της Βίβλου υπάρχουν και αλλες πηγές περί του Θείου..
Εσύ εχεις διαβάσει κάτι αλλο εκτός της Βίβλου?
quote:
Robben
Ο Σιλάν-πασάς των Ιωαννίνων εναντίον της Μάνης ( 1614-1615 μ.Χ.)''Οι επιδρομές των Τούρκων εναντίον της Μάνης ήσαν συχνές και διακρίνονταν για τη σκληρότητα τους..
Ιδιαίτερα όμως καταγράφονται οι επιδρομές εναντίον των κατοίκων της Μάνης αυτές, που έγιναν τα έτη 1614-1615 μ.Χ. από τους Οθωμανό κουρσάρο Μουσολίν Ραϊζ και τους λεβέντες του και το Σιλάν ή Ασλάν πασά των Ιωαννίνων και τα (φουσάτα) -στρατεύματα του.
Οι ανωτέρω Οθωμανοί σερασκέρηδες(στρατηγοί) κατέστρεψαν, πυρπόλησαν, και ερήμωσαν τη Μάνη.
Από την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί Μάνη , και δεν έχεις μελετήσει την τοπική ιστορία , αν ίσως πήγες , μπορεί να πήγες μέχρι τα σπήλαια του Δυρού όπως κάνουν οι περισσότεροι και μετά λένε ότι πήγαν στη Μάνη . Γι αυτό και ερμηνεύεις αυθαίρετα ορισμένα ιστορικά γεγονότα και όπως είναι φυσικό εξάγεις και τα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα .
Πρώτον οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην Μάνη από μεν την πλευρά της μεσσηνιακής Μάνης πέρα από την Βέργα , και από την πλευρά της λακωνικής πέρα από το στενό του Πασαβά . Εκτός από το απόρθητο των σημείων αυτών , στους οικισμούς της μέσα Μάνης τα σπίτια είναι οχυρά με πύργους και πολεμίστρες και χτισμένα σε τέτοια διάταξη που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των επιτιθεμένων . Γι αυτό και εξαναγκάστηκαν να παραχωρήσουν αυτονομία στην περιοχή . Και δεύτερον οι εκκλησίες στις οποίες αναφέρομαι είναι μακριά από τους οικισμούς και έστω αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίζεσαι κανένας δεν θα νοιαζόταν να σκαρφαλώση στα κατσάβραχα για να γκρεμίση μια εκκλησία . Πράξη και άχρηστη και κοπιώδης .
*
quote:
Συμφωνούσαμε πιο πριν, καλέ μου Γιάπετ στο θέμα με το αναλίσκων πυρ,αρχή των πάντων,....
Πού ξέρεις, μπορεί να ξανασυναντηθούμε κάποτε...
Αλλά διαπιστώνω ότι έχεις αρχίσει και το... χάνεις τελείως, βρε...
Κατήργησες το γιαχβέ;;;
Από ποιόν πήρε τις πλάκες ο Μωυσής;;
Τσάμπα έσπασε τα πόδια του να σκαρφαλώσει στο βουνό;;;
Σε 200 χρόνια θα... λατρεύεσαι σαν θεός!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Παλι μπερδευεις το εθνος με την θρησκεια?
Δεν ειμαστε Εβραιοι να λεμε ''Γιαχβε''. Ειμαστε Ελληνες (οπως εσυ) και λεμε ''Πατερας'', οπως μας τον συστησε ο Ιησους.
Φιλε Eidos, χαιρομαι που μελετας την αγια γραφη. Για την θεοτητα του Ιησου, την περιγραφει πολυ καλα ο Ιωαννης στο πρωτο κεφαλαιο (και σε αλλα μερη).
quote:
Δεν ειμαστε Εβραιοι να λεμε ''Γιαχβε''. Ειμαστε Ελληνες (οπως εσυ) και λεμε ''Πατερας'', οπως μας τον συστησε ο Ιησους
Α, μάλιστα! Τότε θα μπορείς να μας πεις οι "ελληνικές" λέξεις "Σαβαώθ", "αλληλούια", "αμήν" τι ετυμολογία έχουν.
Επίσης, το "Γιαχωβάς" αποτελεί το όνομα του θεού και υποτιθέμενου πατέρα του Ιησού. Το "Πατέρας" είναι προσδιορισμός αλλά όχι όνομα. Πώς ονομάζεται ο θεός σας μετά τον Ιησού; Ξεβαφτίστηκε;

macedon
quote:
Το θέμα επανήλθε..
Το είδα και ξεκίνησα. Μόνον να έχεις υπομονή, πιανόμαστε με μεγάλο θέμα.

macedon
Καλως ηρθες αν και αργησες.....
quote:
Εκπρόσωπε της ΟΟΔΕ
αχαχαχαχχααχαχχααχα
quote:
Α, μάλιστα! Τότε θα μπορείς να μας πεις οι "ελληνικές" λέξεις "Σαβαώθ", "αλληλούια", "αμήν" τι ετυμολογία έχουν.
Η Παλαια διαθηκη μεταφραστηκε στην Ελληνικη, και η Καινη Διαθηκη γραφτηκε κατευθειαν στην Ελληνικη. Οι Ελληνες ηταν αυτοι που διεδωσαν το ευαγγελιο και είναι που κυνηγηθηκαν από τους Εβραιους απιστους.
Το ‘’αλληλουια’’ σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ψάλλετε και στον ουρανό (Αποκάλυψη 19:1,3,4,6), οπου είναι από κάθε φυλη και εθνος και γλωσσα.
Η αληθεια του θεου ξεκινησε από τους Εβραιους. Σε αυτους εδωσε αποκαλυψη πρωτα ο θεος.
αλλα εκεινοι (ως επι το πλειστον) απερριψαν αυτά και τα δεχτηκαμε πρωτα εμεις οι Ελληνες! Από τον θεο του ουρανου ξεκινησαν όλα. Οι εβραιοι ηταν απλα το πρωτο βημα του θεου για να διαδοθεί αργοτερα σε ολο τον κοσμο. Επομενως ο χριστιανισμος αγκαλιαζει ολη την ανθρωποτητα, εχοντας θεικη προελευση. Το καταλοιπο των εβραικων ορων ΔΕΝ δειχνει την προελευση, αλλα δειχνει ότι ΠΡΩΤΑ οι Εβραιοι ειχαν αποκαλυψη Θεου.
Ας δουμε τι λεει ο κ. Μπαμπινιωτης…….
‘’Ως προς τον μειωτικό χαρακτηρισμό «εβραιοχριστιανική θρησκεία», είναι μεν ορθό ότι η Καινή Διαθήκη έχει συχνή αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και στον κόσμο τής Π. Διαθήκης, που έχει ως επίκεντρο τον λαό τού Ισραήλ (τους Εβραίους), αλλά η K. Διαθήκη και όλη η χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνει εξ ορισμού τον παλαιό κόσμο και τον παλαιό άνθρωπο, για να δημιουργήσει τον νέο άνθρωπο με αναφορά όχι πλέον στους Εβραίους αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επομένως ο σκόπιμος -με ρατσιστικές προεκτάσεις και απηχήσεις- χαρακτηρισμός τού Χριστιανισμού ως «εβραϊκού» και αστήρικτος είναι και αφήνει να διαφανεί ένας αντισημιτισμός’’.
Γεώργιος Μπαμπινιώτης ΤΟ ΒΗΜΑ , 24-08-2003
Κωδικός άρθρου: B13946B411
Ώστε ειστε και ρατσιστες!!
quote:
Επίσης, το "Γιαχωβάς" αποτελεί το όνομα του θεού και υποτιθέμενου πατέρα του Ιησού. Το "Πατέρας" είναι προσδιορισμός αλλά όχι όνομα. Πώς ονομάζεται ο θεός σας μετά τον Ιησού; Ξεβαφτίστηκε;
Ο Θεος ειναι ενας, οχι πολλοι ωστε να εχει ονομα για να ξεχωριζει.
Τα ονοματα ηταν ιδιοτητες. Οπως και το Γιαχβε (και οχι Γιαχωβας) το οποιο σημαινει ''Ειμαι'', ''ο Υπαρχων''. Ειναι Πατερας στην Καινη διαθηκη. Αυτη ειναι η ιδιοτητα του.
Τώρα μπορείς να απαντήσεις και στις ερωτήσεις που σου έκανα αγαπητέ εκπρόσωπε;

macedon
Σου λέει ότι ο γιαχβέ πρωτοεμφανίστηκε στους Ισραηλίτες και μετά αφού, ως γνήσιος θεός, είδε ότι έκανε λάθος και τον απέρριψαν αυτοί, σειρά πήραμε εμείς, οι Έλληνες...
Γράφει σαφέστατα:
quote:
Οι εβραιοι ηταν απλα το πρωτο βημα του θεου...
και ως γνωστόν το πρώτο βήμα, εγκυμονεί κινδύνους...
Μετά αμέσως, διορθώθηκε η περπατησιά και γίναμε εμείς οι Έλληνες, ο περιούσιος λαός.
Θα μου πεις σε εκείνους το είχε πει ο ίδιος, κατά τας γραφάς, σ' εμάς δεν είπε τίποτε, ποτέ, αλλά δεν βαριέσαι, είχε την αγωνία του και το φόβο μην τον απορρίψουμε κι εμείς και γίνει ρεζίλι και το... ξέχασε.
Τελικά όμως, όλα πήγαν καλά κι έζησε αυτός καλά κι εμείς καλλίτερα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
άστοχα κα εννοώ ότι η Αγία Γραφή, αναφέρει τον Γιάχβε στην Παλαιά,
ενώ στη νέα με τη γέννηση του Ιησού Χριστού, παύει να υπαρχει ως Γιάχβε, αφού ο Χριστός ως Λόγος, έφτιαξε τον κόσμο, όπως λέει και το
κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο στην αρχή του....
Διαβάστε το πριν εκτίθεστε..Και ειδικά για το θέμα του Δημιουργού, μιλάμε, όπου ο Χριστός έφτιαξε τον κόσμο, όχι ο Πατήρ, αυτό δέχεται επισημα η ορθόδοξη εκκλησία..Σας αρέσει ή όχι, μάθετε τι λέτε και να γνωρίζετε τι διαβάζετε και πιστευετε...
quote:
Και ειδικά για το θέμα του Δημιουργού, μιλάμε, όπου ο Χριστός έφτιαξε τον κόσμο, όχι ο Πατήρ, αυτό δέχεται επισημα η ορθόδοξη εκκλησία
Κοίτα να δείς τώρα που η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία λέει:
Πιστεύω εις ένα θεό, Πατέρα παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων"
Πώς δέχεται η ορθόδοξη εκκλησία ότι ο Ιησούς έφτιαξε τον κόσμο όταν ρητά δηλώνει ότι τον έφτιαξε ο πατέρας του... μυστήριο πράγμα.
Μήπως τελικά ανήκεις και συ σε "ΟΜΑΔΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ";

macedon
ο Πατήρ, Λόγο Του ο Υιός, που με τον Λόγο έφτιαξε τον κόσμο...
Και το "πιστεύω" λέει επακριβώς, "Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν, εκ
Θεού αληθινού,γεννηθέντα, ού ποιηθέντα δι ου τα πάντα εγένετο.."
Αυτο το "δι ου τα πάντα εγένετο", σου λέει κάτι;
Εσύ ,τώρα, σε τι ομάδα να βάλω ότι ανήκεις;
allzar.
λες
----------------------------------------------------------------
Εσένα φίλε μου να υποθέσω οτι σε ενδιαφέρει η αλήθεια.
Γνωρίζω καλά οτι δεν σας επιτρέπεται να μελετάτε αλλα βιβλία εκτός της βίβλου.
Επίσης γνωρίζω οτι εκτός της Βίβλου υπάρχουν και αλλες πηγές περί του Θείου..
Εσύ εχεις διαβάσει κάτι αλλο εκτός της Βίβλου?
--------------------------------------------------------------------
πραγματικά πιστεύεις ότι για να έχω φτάσει κάπου να έχω καταλήξει, δεν έχω διαβάσει;
και έχω διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω, πράγματα που μπορούν να με κάνουν πιο σοφό και όχι σκουπίδια εννοείται...
και εσείς πως το γνωρίζεις ότι στους Μάρτυρες δεν επιτρέπουν να διαβάζουν άλλα βιβλία;
γιατί εδώ μέσα ότι και κάτι ξέρετε για τους Μάρτυρες, αλλά η πραγματικότητα είναι, πως είσται πολύ-πολύ μακριά...
quote:
και εσείς πως το γνωρίζεις ότι στους Μάρτυρες δεν επιτρέπουν να διαβάζουν άλλα βιβλία;
γιατί εδώ μέσα ότι και κάτι ξέρετε για τους Μάρτυρες, αλλά η πραγματικότητα είναι, πως είσται πολύ-πολύ μακριά...
Οι Χιλιαστές φίλε μου δεν διαβάζουν τίποτα άλλο εκτός της Βίβλου.
Το θεωρούν αμαρτία να διαβάσουν κάτι αλλο επειδή η Βίβλος τους καλύπτει απόλυτα.
Το γνωρίζω πολύ καλά ακόμα και απο εσένα.
να είσαι σίγουρος ότι σε θέματα πίστις οι Μάρτυρες εμπιστεύονται μόν ο τη Βίβλο...
τα υπόλοιπα που λες είναι κουταμάρες...
αν θελεις να αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσα και τι βιβλία έχουμε διαβάσει εσύ και πόσα εγώ, είμαι πρόθυμος να το κάνω...
quote:
Ωραία.
Τώρα μπορείς να απαντήσεις και στις ερωτήσεις που σου έκανα αγαπητέ εκπρόσωπε;
Αγαπητε μου Macedon, το ‘’αλληλουια’’ σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ψάλλετε και στον ουρανό (Αποκάλυψη 19:1,3,4,6), οπου είναι από κάθε φυλη και εθνος και γλωσσα. Οι άλλες λεξεις που αναφερεις ειναι καταλοιπο των εβραικων ορων της παλαιας διαθηκης. ΔΕΝ δειχνει την προελευση, αλλα δειχνει ότι ΠΡΩΤΑ οι Εβραιοι ειχαν αποκαλυψη Θεου. Γιατι όμως ΔΕΝ λες για τις άλλες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ λεξεις που μεταχειριστηκαν οι Εβδομηκοντα αλλα και μετεπειτα οι αποστολοι για να μεταδωσουν τα θεια νοηματα?
Λες...''….Κοίτα να δείς τώρα που η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία λέει:Πιστεύω εις ένα θεό, Πατέρα παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων"Πώς δέχεται η ορθόδοξη εκκλησία ότι ο Ιησούς έφτιαξε τον κόσμο όταν ρητά δηλώνει ότι τον έφτιαξε ο πατέρας του... μυστήριο πράγμα''.
Απαντηση....
Ο Πατερας τα εποιησε όλα. Όμως δια του Υιου που είναι ο Λογος του.’’ δι’ ου τα πάντα εγένετο’’, αναφερομενο το συμβολο της Πιστης στον Ιησου.
Φαινεται ολοκαθαρα και στην αρχη του Ιωαννη.
Ακομα, , « Ο Πατήρ δι' Υιού εν Αγίω Πνεύματι ποιεί τα πάντα» (P.G. 26, 596) Μέγας Αθανάσιος
Φιλε Γιαπετ....
Δεν εκανε λαθος ο θεος. Οι Εβραιοι εκαναν λαθος. Και ναι, οντως εμεις οι ελληνες τον δεχτηκαμε.
Και βεβαια λεω σαφεστατα ότι οι Εβραιοι ηταν το πρωτο βημα του θεου για ολο τον κοσμο. Και περιουσιος λαος είναι η εκκλησια που αποτελειται από όλα τα εθνη.
quote:
all.να είσαι σίγουρος ότι σε θέματα πίστις οι Μάρτυρες εμπιστεύονται μόν ο τη Βίβλο...
τα υπόλοιπα που λες είναι κουταμάρες...
αν θελεις να αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσα και τι βιβλία έχουμε διαβάσει εσύ και πόσα εγώ, είμαι πρόθυμος να το κάνω...
Εαν η Βιβλος τα εχει ολα....ΠΟΥ λεει φιλε μου οτι πρεπει να ακολουθουμε ΜΟΝΟ αυτην? Εδαφιο θελω. Απο την Βιβλο.