- ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Ναι αλλά ο Le Plongeon που διατύπωσε τις απόψεις του περί το 1880! δεν μπορεί να είναι σοβαρή πηγή σήμερα. Κατ'αρχάς και κυρίως επειδή η επιστήμη έχει κάπως προοδεύσει τα τελευταία 120! χρόνια. Επίσης όμως επειδή δεν ήταν ακριβώς καθηγητής αρχαιολογίας αλλά φωτογράφος και ερασιτέχνης αρχαιολόγος. Και ακόμη επειδή και οι υπόλοιπες απόψεις του δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ευρέως αποδεκτές. Π.χ. υποστήριζε ότι όλοι οι πολιτισμοί προερχόταν από τον πολιτισμό των Μάγια. Σήμερα, η μεγαλύτερη συμβολή του δεν θεωρείται οι απόψεις του αλλά οι φωτογραφίες από τις ανακαλύψεις του στο Μεξικό. http://en.wikipedia.org/wiki/Augustus_Le_Plongeon
Sesostris
Ο Γάλλος καθηγητής αρχαιολογίας Λε Πλονζόν ερευνώντας το λεξιλόγιο των Μάγιας βρήκε αρχαιοελληνικές αντιστοιχίες στο 1/3 των λέξεων.
quote:Γι'αυτό πιά τι να πεί κανείς; Μα η Μυκηναϊκή γλώσσα δεν ήταν γνωστή στα τέλη τού 19ου αιώνα, αφού η Γραμμική Β διαβάσθηκε μόλις το 1952.
Sesostris
Ο καθηγητής V.F.Lopez στα τέλη του 19ου αιώνα, μελετώντας την επίσημη 'βασιλική' γλώσσα των Ίνκας διαπίστωσε εντυπωσιακές ομοιότητες με την Μυκηναϊκή γλώσσα. Στο έργο του 'Les Races Aryenes du Perou' Αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία που συγκέντρωσε.
Υ.Γ. Συγγνώμη που εμφανίσθηκα έτσι φουριόζος από το πρώτο κιόλας μήνυμά μου αλλά έχω την εντύπωση ότι πολλοί εδώ με γνωρίζουν από άλλο φόρουμ.
quote:
AgnosticΦίλε γιάπετ σε γενικές γραμμές μιλάς λογικά. Δεν έχω χρόνο τωρα να σου γράψω περισσότερα. Απλά επειδή παρακολουθώ εδω και καιρό το χωρο των ελληνοκεντρικών, ξέρω πολύ καλά πόσο παραμύθιασμα πουλάνε στο αναγνωστικό τους κοινό. Φυσικά, μπορείς να θωρήσεις ότι σου λέω αρλούμπες τώρα, μιας και δεν με ξέρεις κιόλας.
Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω το λόγο που αναφέρεις το παραμύθιασμα των Ελληνοκεντρικών, όπως λες, αλλά αν υφίσταται, αφορά σε όλους και όχι μεμονομένα μια ομάδα ανθρώπων.
Εννοώ ότι κανείς, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, δεν μπορεί, με σιγουριά, να τοποθετεί τον εαυτό του εκτός παραμυθιάσματος.
Χαίρομαι όμως, που βρίσκεις σωστά τα γραφόμενά μου και πιστεύω ότι θα πρέπει να βάλουμε και την κρίση μας να φιλτράρει τις αντικρουόμενες απόψεις, αποφεύγοντας να ερμηνεύουμε ως συμπτώσεις τις όποιες ενδείξεις διότι έτσι υψώνουμε τοίχους.
Μπορώ να φέρω εκατοντάδες ενδείξεις, από δεκάδες ανθρώπους που δείχνουν ότι προκατακλυσμιαία οι Έλληνες ήταν κοσμοκράτορες και δεν είχαν κανένα πρόβλημα μετακίνησης όπου της γης.
quote:
LeporelloΝαι αλλά ο Le Plongeon που διατύπωσε τις απόψεις του περί το 1880! δεν μπορεί να είναι σοβαρή πηγή σήμερα. Κατ'αρχάς και κυρίως επειδή η επιστήμη έχει κάπως προοδεύσει τα τελευταία 120! χρόνια.
Φίλε μου, εγώ σε μαθαίνω τώρα και νάσαι καλά.
Μ' αυτήν τη λογική θα έπρεπε οι αρχαίοι ιστορικοί να είναι μη σοβαρές πηγές, αφού η διαφορά τους από εμάς είναι πολύ παραπάνω από 120 χρόνια;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετΜπορώ να φέρω εκατοντάδες ενδείξεις, από δεκάδες ανθρώπους που δείχνουν ότι προκατακλυσμιαία οι Έλληνες ήταν κοσμοκράτορες και δεν είχαν κανένα πρόβλημα μετακίνησης όπου της γης.
Αυτό ακριβώς εννοώ φίλε μου περί παραμυθιάσματος των ελληνοκεντρικών, ελλαδέμπορων και του συναφιου τους. Τι θα πει "προκατακλυσμαιαίους Ελληνες"? Αν είναι να αρχίσει ο καθένας μας να χρονολογεί μυθικούς κατακλυσμούς όπως του "απαυτώσει" (μετά συγχωρήσεως)και να τεντώνει αυθαίρετα την ιστορική γραμμή σε κωμικοτραγικές ημερομηνίες όπως 10.000 π.Χ, 9500 π.Χ. κτλ δεν κάνουμε σοβαρή συζήτηση αλλά τσιρκο. Η ελληνική ιστορία ξεκινάει,σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη πέρίπου από το 2200 π.Χ. με τη σταδιακή διείσδυση των ελληνικών φύλων στον ελλαδικό χώρο και την μετέπειτα ίδρυση των Μυκηναϊκών κέντρων το 1600 π.Χ.
Δεν σου λένε κάτι τα πολλά προελληνικά ξενόγλωσσα τοπωνύμια(Κόρινθος, Λάρισσα, Υμηττός, Κνωσσός, Σάμος, Μυκήναι, Αθήναι, Θήβαι κτλ), καθώς και προελληνικά φυτωνύμια(υάκινθος, δάφνη, ελαία κτλ), ονόματα ζώων(όνος, βόνασσος κλτ) και λέξεις υλικού πολιτισμού(λαβύρινθος, ασάμινθος, μόλυβδος κτλ)? Δεν σου λένε κάτι οι μαρτυρίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων(Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Στράβων) που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αλλόγλωσσων λαών στα μέρη μας, οι οποίοι επικρατούσαν πριν την έλευση και τη σταδιακή επικράτηση των Ελλήνων? Τα ξένα τοπωνύμια και οι ξένες γλώσσες που μιλιόντουσαν στις περιοχές όπου υποτίθεται εκστράτευαν οι περιβόητοι αποικιοκράτες "προκατακλυσμιαίοι Ελληνες" δεν σου λένε τίποτα?Τα έχω γράψει τόσες και τόσες φορές αυτά στο Esoterica και απορώ πώς είναι δυνατόν να μην τα λαμβάνει κανείς υπόψη και να κοπιάρει τα φαντασιοκοπήματα που του πλασάρουν τα σχετικά έντυπα παραϊστορίας...
Απορώ ρε μάγκες σ'αυτό το φόρουμ, πώς αγνοείτε γεγονότα πασίγνωστα και κοινώς παραδεκτά από τους ιστορικούς και τους γλωσσολόγους και πλάθετε απίστευτες ιστορίες για τους αρχαίους Ελληνες βαφτιζοντάς τους προκατακλυσμιαίους θαλάσσιους κοσμοκράτορες, εκπλολιτιστές των λαών του Ειρηνικού, των προγόνων των Ινκας, τέκνα του γοριλοχιμπατζή των Πετραλώνων και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Είμαι περίεργος να δω που θα φτάσει αυτό το "κοκτέηλ" ελληνοκεντρικής φαντασιωσης. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα φίλε γιάπετ, πιστεύω ειλικρινά ότι γράφεις καλοπροαίρετα, αλλά με λύπη διαπιστώνω ότι το πολύ "πες πες" των ελληνοκεντρικών γραφιάδων σε συνδυασμό με την προβολή που λαμβάνουν από την TV, έχει δημιουργήσει ένα απίστευτα ανορθολογικό δίκτυο απόψεων για τους αρχαίους Ελληνες το οποίο συνοδεύεται φυσικά από μπόλικη δόση συνομωσιολογίας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω πάνω σ'αυτό προς το παρόν. Απλά απορώ πού θα πάει αυτή η ιστορία...

Είναι πολύ απλά τα πράγματα:
Α) Τα όντα αυτά (πολιτές παραμυθιών) είναι πολύ καλοί στην δουλειάς τους και κυρίως ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. Έτσι το να πουλήσουν ψέματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα ελένξουν είναι κάτι σα να κλέβεις γλυφιτζούρι από παιδί - δεν πουλάνε όλοι ναρκωτικά για να κάνουν την βιλίτσα τους...
Β) Τα παραμύθια αυτά προέρχονται από "αξιοσέβαστους και αξιόπιστους" (βεβαίως, βεβαίως) επιστήμονες... Ο καλύτερος από αυτούς μπορεί και να δήλωνε ότι οι ολυμπιακοί δεν θα γίνουν λόγω καιρικών φαινομένων που θα προκαλέσει ο φορτισμένος συναισθηματικά κόσμος των Ελλήνων... Ψυχοπάθεια, ωωωωω...
Γ) Τα κείμενα απευθύνονται (κυρίως) σε ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ εθνικά ανθρώπους οι οποίοι θα ήθελαν η Ελλάδα να είναι η πρώτη στο σύμπαν ολάκερο... Τώρα τι πρώτη - αυτό είναι κεφάλαιο. Δεν έχει σημασία που κάποιοι καταστρέφουν (με την ανοχή τους) την ιστορία και τον πολιτισμό μας - αυτοί κρύβονται πίσω από ψέματα σε μία άλλη διάσταση...
Δ) Επίσης απευθύνονται σε ανθρώπους που ΔΕΝ είναι ικανοί ή δεν έχουν τις γνώσεις για να καταλάβουν ότι τους πουλάνε παραμύθια και ιδέες άρρωστων ανθρώπων.
Έτσι ο Ηρακλής μπορεί να πήγε μέχρι το φεγγάρι, το φεγγάρι το έχουν φέρει εξωγήινοι, εσύ και εγώ να είμαστε πρακτορές μυστικών υπηρεσιών και στο τέλος του μήνα να ξυπνήσει ο μαρμαρομένος βασιλιάς και να πάρουμε την Πόλη...
Δεν σου λένε κάτι τα πολλά προελληνικά ξενόγλωσσα τοπωνύμια(Κόρινθος, Λάρισσα, Υμηττός, Κνωσσός, Σάμος, Μυκήναι, Αθήναι, Θήβαι κτλ), καθώς και προελληνικά φυτωνύμια(υάκινθος, δάφνη, ελαία κτλ), ονόματα ζώων(όνος, βόνασσος κλτ) και λέξεις υλικού πολιτισμού(λαβύρινθος, ασάμινθος, μόλυβδος κτλ)? Δεν σου λένε κάτι οι μαρτυρίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων(Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Στράβων) που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αλλόγλωσσων λαών στα μέρη μας, οι οποίοι επικρατούσαν πριν την έλευση και τη σταδιακή επικράτηση των Ελλήνων? Τα ξένα τοπωνύμια και οι ξένες γλώσσες που μιλιόντουσαν στις περιοχές όπου υποτίθεται εκστράτευαν οι περιβόητοι αποικιοκράτες "προκατακλυσμιαίοι Ελληνες" δεν σου λένε τίποτα?Τα έχω γράψει τόσες και τόσες φορές αυτά στο Esoterica και απορώ πώς είναι δυνατόν να μην τα λαμβάνει κανείς υπόψη και να κοπιάρει τα φαντασιοκοπήματα που του πλασάρουν τα σχετικά έντυπα παραϊστορίας...
κάποια στοιχεία περί όλων αυτών φίλε agnostic ? ![]()

Ίσως θα ήταν καλλίτερα να ανοίξεις λίγο τα παραθυράκια του νού σου και να μετριάσεις λίγο, το αξιωματικό ύφος, απ' το να χαρακτηρίζεις τους έχοντες αντίθετη άποψη από εσένα ανόητους, παραπλανημένους και έρμαια χωρίς κρίση.
Απόψεις σου γράφεις οι οποίες δεν είναι αξιώματα, στο ξαναείπα.
Αν εσύ πιστεύεις ότι τα 6 δις χρόνια ηλικίας της γης ήταν κούφια και μόνο τα τελευταία 6-7 χιλιάδες παίζουν ρόλο, είναι δικαίωμά σου.
Γι' αυτό μπορείς να ανταλλάσεις τις νομοτέλειές σου με τον OANNHSEA που είναι ισορροπημένο άτομο έχει κρίση και γνώσεις να ξεχωρίζει ποιός προσπαθεί να τον δουλέψει και δεν είναι εθνικά καταπιεσμένο άτομο.
ΥΓ. Λυπάμαι που παρ' όλο που τα έχεις ξαναγράψει, όπως λες, δεν συμμορφώθηκαν όλοι με το απόλυτα σωστό σου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Πως γίνεται , και σε όλες τις μυθολογίες αναφέρεται ένας κατακλυσμός , και μόνο στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται τρείς . Ώγυγη , Δαρδάνου , και Δευκαλίωνα .
Γιατί θα πρέπει να ανοίξουμε ΕΜΕΙΣ τα παραθυράκια και όχι εσείς.
Σε κάθε περίπτωση είσαστε ΕΣΕΙΣ που δεν αναφέρετε πραγματικά στοιχεία και τα λιγοστα που αναφέρετε είναι σχεδόν πάντα διαστρεβλομένα και μακρά ΠΑΝΤΑ από την λογική.
Εδώ είμαστε - Τα στοιχεία παρακαλώ... Τις αποδείξεις ΣΑΣ
Μήπως οι αποδείξεις σας είναι του τύπου "σκελετός κενταύρου εις τα αμέρικας" και το είπε ο τάδε θεός;
Μπορώ και εγώ να σου δώσω παραδείγματα "γενικής" λογικής
Π.Χ.
Πόσοι χιλιάδες Έλληνες δεν πιστεύουν ότι το ελικόπτερο απάτσι είναι υπερυχητικό; Πόσοι πιστεύουν ότι εάν βάλεις μεταλλικό αντικείμενο μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων, θα εκραγεί ο φούρνος;
Και τέλος πάντων υπάρχει και το θεμελιώδες αξίωμα: Φάτε σκατά, τόσα τρισεκατομμύρια μύγες αποκλείεται να κάνουν λάθος...
Λοιπόν περιμένω κάτι πολύ απλό: ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Και όχι αστήρικτες αηδίες από μισότρελα, δήθεν, εθνικά καταπιεσμένα, προβληματικά ανθρωπάκια...
ρε συ OANNHSEA συζήτηση κάνουμε,κάνε κράτει με το δασκαλίστικο ύφος !
πολύ προσωπικά τα παίρνεις τα θέματα προς συζήτηση![]()
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Έχω όμως μάθει τόσα χρόνια να προσκομίζω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για ότι πράττω - κυρίως στην δουλειά μου. Είναι δυνατόν να σχεδιάσεις μηχανήματα και γραμμές παραγωγής πιστεύοντας μόνο σε λόγια; Εάν είναι τόσο λογικό για κάποιον που εξασκεί κάτι ΠΡΑΚΤΙΚΟ, πόσο λογικό μπορεί να είναι όταν μιλάνε οι άνθρωποι για οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν φορές που γράφω ότι ΙΣΩΣ να ισχύει αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω;
Ε, λοιπόν τι κουβέντα κάνουμε εδώ - της αερολόγιας, της φιλοσοφίας, των ψυχεδελικών ιδεών κάποιων ατόμων;
Πιο πάνω γράψανε για το αλφάβητο των Μάγια - ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Προσπαθούσαν τόσοι γλωσσολόγοι επί 100 χρόνια να το αποκρυπτογραφήσουν και έρχονται και λένε ότι βασίζεται σε ελληνικούς χαρακτήρες!!!
Δηλαδή εάν πάω στο Μεξικό και μιλήσω αρχαία ελληνικά θα καταλάβουν τις μισές μου λέξεις!!! Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο!!!
Άντε ρε, κάντε το, πάρτε με και μένα ως μάρτυρα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δω τα μούτρα σας όταν θα ανακαλύψετε ότι όλα όσα πιστεύεται είναι παραμύθια από ψυχοπαθείς μυαλά και χρηματοθύρες που βρήκαν κορόϊδα...
ΥΓ και η ΣΑΛΑΜΙΣ δεν είναι λέξη Ελληνική - Φοινικική είναι...
quote:
Εγώ λέω ότι αρκετά άτομα που παλαιότερα έγραφαν τακτικά (πχ Ψηλός) έχουν εξαφανιστεί, πράγμα λυπηρό.
Εγώ θα προτιμούσα να απαντούσες στο ερώτημα μου.![]()
quote:
Με το συμπάθειο WWalker που επεμβαίνω.. αλλά είμαι της εντύπωσης οτι δεν τίθεται θέμα για το ``αν θα μείνει κανένας να μιλάμε`` για τον απλούστατο λόγο, νομίζω..Τα μέλη αυτά που διαγράφονται συνεχώς.. είναι τα ιδια μέλη.. δηλαδή είναι 4-5 άτομα τα οποία διαγράφονται και ξαναμπαίνουν .. και ξαναδιαγράφονται..
Ας μην κρίνουμε λοιπόν επιπόλαια... λαμβάνοντας υπόψιν τις δεκάδες αυτές διαγραφές.. που πολύ πιθανόν να πρόκειται μόνον για 3-4 άτομα, τα οποία παίζουν μπάλα εδώ στο απόψεις και στο αχλαδότυρο..
Οφείλω να ομολογήσω οτι είμαι κατά των διαγραφών και εχει κάνει φανερά προσπάθειες να ενεργοποιηθούν λογαριασμοί.Αυτό ομως που επικαλέστηκες οτι υποστήριξε η συμπαθεστάτη ``Οστρια`` δεν ισχύει..
Εσύ τι λές.
Heheheh, μα δεν ρωτάς και τίποτα ![]()
![]()
Συμφωνώ, απλώς το θεώρησα περιττό να κάτσω να γράψω ότι έχεις δίκιο, γι' αυτό και πέρασα κατευθείαν στο ψητό.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

quote:
Συμφωνώ, απλώς το θεώρησα περιττό να κάτσω να γράψω ότι έχεις δίκιο, γι' αυτό και πέρασα κατευθείαν στο ψητό.
Tέλεια. Χαίρομαι που συμφωνείς.
Εδώ ομως συμβαίνει το εξής: Είναι ``σχήμα οξύμωρον``.
Πως είναι δυνατόν να συμφωνείς στο οτι αυτά τα 4-5 μέλη μπαίνουν διαγράφονται, ξαναμπαίνουν ξαναδιαγράφονται κοκ.. και απο την αλλη να λές οτι θα μείνει το φόρους χωρίς μέλη
quote:
Λοιπόν.. για να σε βοηθήσω να μπείς κατευθείαν στο ψητό![]()
Ποιός κλειδωμένος λογαριασμός θέλεις να ανοίξει??
quote:
Πως είναι δυνατόν να συμφωνείς στο οτι αυτά τα 4-5 μέλη μπαίνουν διαγράφονται, ξαναμπαίνουν ξαναδιαγράφονται κοκ.. και απο την αλλη να λές οτι θα μείνει το φόρους χωρίς μέλη
Ανέφερα ήδη, ότι πολλά μέλη που παλαιότερα έμπαιναν και προσέφεραν έχουν απομακρυνθεί οικειοθελώς από τα forums χάρη στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Το "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ" είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα.
Δεν επιθυμώ κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό να ξεκλειδωθεί.
----------------------

quote:
Ανέφερα ήδη, ότι πολλά μέλη που παλαιότερα έμπαιναν και προσέφεραν έχουν απομακρυνθεί οικειοθελώς από τα forums χάρη στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Ναί, εχεις δίκιο.
Νομίζω ομως οτι όταν θέλουμε , όλα γίνονται.
Για το αρνητικό κλίμα νομίζω οτι ευθύνονται οι πάντες.
Αυτό που έγραψα πέρα από τις απενεργοποιήσεις που ανέφερα στην αρχή, είναι σαφές νομίζω.
quote:
Ακόμα βλέπω, και πείτε μου αν κάνω λάθος, ότι τελευταία η όλη κατάσταση φαίνεται να μας έχει κουράσει όλους (εμένα τουλάχιστον σίγουρα) καθώς δεν βλέπω και πολύ μεγάλη συμμετοχή στις συζητήσεις γενικώς.
Συμμετοχή από παλιότερους εννοώ (αυτό που είπε και ο Walker) αλλά ίσως να επηρέαζει ως ένα βαθμό και τους παρατηρητές που πιθανόν θα ήθελαν να λάβουν μέρος στις συζητήσεις αλλά τους αποθαρρύνουν όσα διαβάζουν σε μερικά τόπικ.
quote:
Για το αρνητικό κλίμα νομίζω οτι ευθύνονται οι πάντες
Καλέ μου allzaro δεν θα διαφωνήσω, όλοι φταίμε με τον τρόπο μας, περισσότερο ή λιγότερο.
quote:
Αγαπητέ κύριε Διαχειριστή, αρχικά αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι φτάνεις αβίαστα σε συμπεράσματα για το πρόσωπό μου χωρίς καν να με έχεις γνωρίσει προσωπικά
Αγαπητέ μου Walker σε αυτό δεν συμφωνούμε. Νομίζεις ότι τα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις μέσα από έναν τέτοιο χώρο για τον άλλο είναι αβίαστα, επειδή τυχαίνει να μην γνωρίζεις τον άλλο προσωπικά;
Εγώ έχω την εντύπωση ότι φανερώνονται κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας πολύ πιό εύκολα εδώ, παρά έξω (με μία σύντομη προσωπική επαφή). Ισως επειδή εκεί παίζουν άλλα πράγματα πρωτεύοντα λόγο, όπως πχ η εμφάνιση ή η στάση του άλλου απέναντί μας (προσωπικά προς εμάς και όχι προς το σύνολο).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 07/03/2006 23:39:56
quote:
Αγαπητέ μου Walker σε αυτό δεν συμφωνούμε. Νομίζεις ότι τα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις μέσα από έναν τέτοιο χώρο για τον άλλο είναι αβίαστα, επειδή τυχαίνει να μην γνωρίζεις τον άλλο προσωπικά;
Εγώ έχω την εντύπωση ότι φανερώνονται κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας πολύ πιό εύκολα εδώ, παρά έξω (με μία σύντομη προσωπική επαφή). Ισως επειδή εκεί παίζουν άλλα πράγματα πρωτεύοντα λόγο, όπως πχ η εμφάνιση ή η στάση του άλλου απέναντί μας (προσωπικά προς εμάς και όχι προς το σύνολο).
Ostria, πιστεύω ότι η επισήμανση του διαχειριστή ως προς το πρόσωπό μου είναι απλώς αβάσιμη.
Αντι να δικαιολογήσω εγώ το γιατί είναι αβάσιμη, ας δικαιολογήσει αυτός το γιατί είναι βάσιμη.
----------------------

Σίγουρα δεν σου ταιριάζει ο ρόλος του troll αν θες την γνώμη μου. Τι θα έλεγες να επέστρεφες στις υπόλοιπες συζητήσεις; (και δεν εννοώ στην αντιπαράθεση με τον scwabe)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-