- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν ήξερα ότι υπάρχει κλάδος Νιμπιρουλογίας.
Εσύ για να ευχαριστηθείς θέλεις να ακούσεις τον επιστήμονα να λέει ότι ήταν ούφο των νεφιλίμ και να αρπάξεις το σπαθί του φωτός για να πολεμήσεις.
Νομίζω οτι όλοι εδω μέσα ξέρουμε τί θέλεις εσύ για να ευχαριστηθείς...
Έχω αλεργία σε αυτές τις γυναίκες,ξεσπάνε σε άλλους για τα σεξουαλικά τους προβλήματα.
Δεύτερον χαρακτηρίζεις "εικασίες" τις θεωρίες. Μάθε λοιπόν τα εξής
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/12/061204195843.htm
http://www.tgdaily.com/space-features/48452-ancient-meteorite-packed-with-organic-compounds
Έχουμε τα εύρηματα. Η "εικασία" δεν κατέβηκε από το στομάχι των επιστημόνων, αλλά στηρίζεται σε εμπειρικό δεδομένο. Έχουν βρει μετεωρήτες οι οποίοι περιέχουν οργανικές ενώσεις.
Επίσης το πείραμα των Miller-Urey, το πείραμα της αρχέγονης σούπας, αποδεικνύει ότι κάτω από της συνθήκες που επικρατούσαν στη νεαρή γη των 3.5-4 δις ετών πριν μπορούν να συντεθούν οργανικές ενώσεις και αμινικά οξέα ΑΒΙΟΤΙΚΑ δηλαδή χωρίς την παρουσία ζωντανού οργανισμού. Ιδιαίτερη βάση δώσε στη λέξη ΠΕΙΡΑΜΑ, που είναι πρακτικά, το βαρύ πυροβολικό της επιστήμης ενάντια στα ψέμματα.
Τι είναι αυτά; Ψέμματα εντεταλμένων της νέας τάξης; Η αλήθεια είναι ότι σου έχουν πει κάποιοι ότι είναι εικασίες και εσύ το πίστεψες.Δευτερογενής γνώση. Δεν έχεις διαβάσει από μόνος σου τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ εξελικτική θεωρία
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/home.php αυτό το σάιτ που έδωσα και πιο πριν παρέχει συντριπτικές αποδείξεις της ισχύος της εξέλιξης,αν αφιερώσεις αρκετές ώρες γιατί είναι τεράστιο θα πειστείς. Ο τρέχαγυρευε φοβάται να μπει, γιατί άμα μπει δε θα τον κοινωνάει ο παπάς.
Τρέχαγυρευε, ορίστε εγώ πήρα θέσεις.Δεν κοτάς να απαντήσεις στα επιχειρήματα μου για την επιστήμη ως δώρο Θεού αλλά μιλάς για οπαδισμό. Έχεις γελοιοποιηθεί αρκετά με το να παραθέτεις εσύ ο ίδιος πηγές που σε διαψεύδουν. Νιώθεις καλύτερος Χριστιανός με το να διασπείρεις τα ψεύδη των ιερατείων;Δεν πας καλύτερα ανταυτού να βοηθήσεις κανά φτωχό που πληθαίνουν τώρα τελαυταία; Αν επιμένεις να μπαίνεις στο φόρουμ, δείξε λίγο τσαγανό να αντιπαρατεθείς με επιχειρήματα και να μην κάνεις παράλληλο μονόλογο.
Allzaro, η ερωτησή μου αποδεικνύει ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις αντιβαρύτητα για να μετακινήσεις ή να φτιάξεις κάτι τεράστιο. Επίσης ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν γραφή(ιερογλυφικά), γνώσεις γεωμετρίας και αστρονομίας. Επίσης ξέρουμε ότι λόγω μετακίνησης του ηλιακού συστήματος οι πυραμίδες δε δείχνουν πλέον στα άστρα που έδειχναν όταν τις κατασκεύαζαν, γεγονός που δείχνει ότι δεν είχαν πλήρεις γνώσεις αστρονομίας αλλά αρκετά θαυμαστές για τα δεδομένα της εποχής. Το όν(ή τα όντα)που τους καθοδήγησε με αντιβαρύτητα δεν ήξερε οτι το ηλιακό σύστημα κινείται στο γαλαξία;Επίσης έχουν βρεθεί δίπλα στις πυραμίδες χιλιάδες νεκροί εργάτες που μάλλον δε θα χρειάζονταν να υπάρχουν αν υπήρχε όντως αντιβαρυτική τεχνολογία. Η παρουσία εργατών πιστοποιεί την ανάγκη της ανθρώπινης δύναμης για να γίνει το έργο. Επίσης, γενικώς ισχύει ότι με απλές κατασκευές, χωρίς ρεύμα ή βενζινοκινητήρες, μπορείς πολλαπλασιάζοντας την ανθρώπινη δύναμη να μετακινήσεις ιδιαίτερα βαριά αντικείμενα.
Edited by - IndustrialAngel on 02/03/2010 20:35:02
Edited by - IndustrialAngel on 02/03/2010 20:36:21
Πότε απέδειξες οτιδήποτε, εκτος απο εικασίες και γενικές δήθεν επιστημονικές τοποθετήσεις;Θέσεις, περί καταγωγής μας, απο εξωγήινο πολιτισμό,έχει κάποιος που αποκλείει εξ αρχής, την ύπαρξη εδώ....Κι αυτο κανείς δεν το έχει αποδείξει...
Το ότι υπάρχουν κοινές οργανικές ουσίες, δεν σημαίνει την μεταφορά τους στη γή απο τον ουρανό, αλλά την κοινή καταγωγη..Κάπου, να προσεχεις τις λεξεις που χρησιμοποιείς...Σε προδίδουν...
Ρε φιλαρακι,καθρέφτη θές σίγουρα, γιατί μονόλογο, κάνεις εσύ,εγώ θέτω θέματα και το παίζεις Αλέκος...Κοινώς απαντάς σε άλλα...Φαινεται αυτό,δεν πέρασε και δεν το είδε κανείς...Τα μηνύματα υπάρχουν...Να προσέχεις τι γράφεις, γιατί δεν έχεις βάση σε κατι στέρεο...Θεωρίες,με ισχνά στοιχεία λογικής,έχεις τίποτε άλλο...
Και χρειάζεται σοβαρότητα, όχι ενθουσιασμός....
2.500 ΠΧ?
Ποιός τους δίδαξε? και αυτός που τους δίδαξε που τα ήξερε?
Ποιά η τεχνολογία στον τότε Ελλαδικό χώρο?
Ούτε μνημεία, ούτε γράμματα, ούτε πολιτισμός.
Ενα κενό.
Η Ελληνική ιστορία ξεκινά το 1.500 επι Κέκρωπος και Ινάχου που ξεκίνησαν να μαζεύουν τους βοσκούς.
Αναλογίζεσαι λοιπόν το μέγεθος της απορίας πως εκείνη την εποχή, μία εποχή με χάλκινα εργαλεία οι άνθρωποι κατάφεραν να εξορύξουν εναν τέτοιο βράχο να τον σύρουν και να τον τοποθετήσουν εκεί που τον τοποθέτησαν.
Το οτι βρέθηκαν κάποιοι σκελετοί εργατών φίλε μου αυτό έγινε απλά για να σε πείσει εσένα και ολους τους αλλους τεχνοκράτες που θέλουν με την επιστήμη τους ως σημαία να εξηγήσουν τα πάντα.
Το μυστήριο υπάρχει και δημιουργεί απορίες και ερωτήματα.
Πώς μπόρεσαν?
Μην προσπαθείς λοιπόν να εξηγήσεις το ανεξήγητο.
Η μοναδική εξήγηση είναι οτι κάποιοι τους καθοδήγησαν.
quote:
Πρεπει να είσαι κάτοχος μια τέτοιας γνώσης για να μήν πιστεύεις στην ποιό μαιμού θεωρία?
Σαφώς και πρεπει ! Δεν κατάλαβα ... πως θα αντικρουσεις μια θεωρια αν δεν εχεις απαντησεις στα ερωτηματα που προκυπτουν ;
Η μαϊμου θεωρια που λες εχει εφαρμογη σε μερικες περιπτωσεις οπως θα δεις παρακατω παρακατω :

Αυτη η προσαρμογη στο περιβαλλον δεν ειναι θεμα εξελιξης των ειδων ;
quote:
Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απο ανώτερα όντα
Αυτο δηλαδη δεν ειναι εικασια ; Ο ορισμος της εικασιας ειναι ! Που στηριζεσαι για να το λες ... σε πια δεδομενα ...
Νομιζω ακροβατεις μεταξυ λογικης και παραλογου ...

Η επιστήμη έχει 2 όπλα, εμπειρικά δεδομένα και πειράματα. Και τα 2 σου τα προσκομίζω. Δεν μπήκες καν στον κόπο να τα κοιτάξεις και απαντάς στο βρόντο σε αυτό που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι λένε. Ούτε καν κατάλαβες τι υποστηρίζω. Τρικυμία εν κρανίω. Απλώς αντιτίθεσαι και φυσικά εκτίθεσαι...
allzaro είσαι αντιφατικός. Η' έχουμε έναν εξωγήινο πολιτισμό που ξέρει τα πάντα και άρα δε μας χρειάζεται ή έχουμε έναν γήινο πολιτισμό που αναπτύσσεται τότε. Γιατί να διδάξει στους Αιγύπτιους οτιδήποτε; Ποια Ελλάδα λες; Εγώ έγραψα για αρχαία Αίγυπτο. Οι σκελετοί των εργατών που ήταν οργανωμένοι σε τάφους των 10 και 20 ατόμων, δηλαδή εκτιμούν ότι με βάση τους νεκρούς δούλευαν πολλαπλάσιοι (κοντά 30000) γιατί ακριβώς δεν πιστοποιούν την ανθρώπινη κατασκευή των πυραμίδων; Εξήγησε μου
http://www.msnbc.msn.com/id/34794254/
http://www.guardians.net/hawass/buildtomb.htm
ορίστε εδώ φαίνεται ότι υπήρξαν εργάτες
Επίσης γιατί απαγορεύεται να αναπτύξει επιστήμη κάποιος λαός; Η γεωμετρία αναπτύχθηκε λόγω των πλημμυρών του Νείλου, γιατί χρειαζόταν για να βρίσκουν τα χωράφια τους όταν τραβιόντουσαν τα νερά. Είχε ένα πολύ σαφή λόγο για να αναπτυχθεί και αναπτύχθηκε. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Μελέτη/γνώση των γεωμετρικών σχημάτων είναι. Επίσης γιατί φτιάξανε τις πυραμίδες να κοιτάνε σε άστρα που θα άλλαζαν θέσεις λόγω της κίνησης του ηλιακού συστήματος; Οι Ανουνάκι ξέρανε να κυκλοφορούν στο γαλαξία αλλά δεν ξέρανε την κίνηση του ηλιακού συστήματος;
Edited by - IndustrialAngel on 02/03/2010 21:43:33
quote:
trexagireve
Και η όλη ασάφεια των ..ειδημόνων του φόρουμ,που ριχουν, κατηγορούν,είναι που δεν λενε,αν η θεωρία του δαρβίνου,που λέει ότι προερχομαστε απο πίθηκο και οτι η ζωή ξεκίνησε απο το νερό,
Φίλε trexagireve , έχεις κολλήσει σαν το στρείδι στον βράχο , και προκειμένου να υποβαθμίσης τους επιστήμονες γράφεις κατ’ εξακολούθηση τις ίδιες ανακρίβειες , δηλαδή ότι σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο , αντί του σωστού , ο άνθρωπος και ο πίθηκος είναι δύο διαφορετικοί κλάδοι εξέλιξης του ιδίου αρχικού πρωτοζώου (δηλαδή κοινό πρόγονο) . Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κατ' επανάληψη ισχυρίζεσαι.
Από ότι όμως έχω παρατηρήσει , έχεις κάνει και την επιστήμη λάστιχο και όπου μπορείς να την παρ-ερμηνεύσης ώστε να ταιριάζη με τις δοξασίες σου την επικαλείσαι (καλή η επιστήμη) . Όποτε όμως οι επιστήμονες λένε κάτι διαφορετικό που δεν μπορείς να το φέρης στα μέτρα σου , τότε την υποβαθμίζεις και οι επιστήμονες είναι αντιχριστιανοί και δεν ξέρουν τι τους γίνεται (κακή η επιστήμη) . Δεν είναι όμως φίλε Βαγγέλη έτσι τα πράγματα . Οι επιστήμονες ερευνούν , πειραματίζονται και βγάζουν συμπεράσματα που άλλοτε επιβεβαιώνουν και άλλοτε αναιρούν προηγούμενες διαπιστώσεις ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις . Γιατί έτσι μόνο προχωράει ο πολιτισμός «Τα πάντα ρει» που έλεγε και ο Ηράκλειτος και ότι ρέει και κινείται είναι φρέσκο , ενώ η στασιμότητα όπως ο θρησκευτικός δογματισμός είναι τέλμα και τα τέλματα είναι βούρκος .
*
Edited by - Sesostris on 02/03/2010 22:27:57
Για το ότι η επιστήμη είναι το μοναδικό σύστημα γνώσης που έχει μηχανισμούς διαρκούς ελέγχου και επαλήθευσης της γνώσης αυτής ο τρέχα δεν έκανε κανένα σχόλιο. Για το αν υπάρχει τέτοιο σύστημα στη θρησκεία δε μας απάντησε. Για το γιατί υπάρχουν τόσες ερμηνείες του ίδιου βιβλίου όσοι και πιστοί(όχι μόνο στο Χριστιανισμό, σε όλες τις θρησκείες) πάλι δε λάβαμε απάντηση. Κατά τα άλλα κατηγορήθηκα εγώ από τον τρέχαγυρευε ότι κάνω παράλληλο μονόλογο...Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου για τη νοσήρη και ελαστική χρήση της επιστήμης από τον τρέχαγυρευε
Edited by - IndustrialAngel on 02/03/2010 22:36:35
Και σε λίγο θα το λέτε κι εσείς...
Στην αρχή φαινόταν κάτι σαν τεχνικό πρόβλημα, σαν ένα στάδιο προσωρινό μέχρι
να λυθεί το πρόβλημα αυτό, και δεν του έδωσα τόση σημασία…
Στην πορεία όμως των περιηγήσεων στα topics μου άρχισα να διαπιστώνω ότι το φαινόμενο των greeklish , δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ΔΕΝ έχει να κάνει με τεχνικό πρόβλημα, για το οποίο άλλωστε έχει γίνει κάθε προσπάθεια από την πλευρά του esoterica για να λυθεί (αντιγράφω εδώ τη σχετική παραίνεση ) :
---------------------------------------------------------------------
Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι εφικτό.
Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:
Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκύψουν περαιτέρω προβλήματα.
---------------------------------------------------------------------
Στη συνέχεια παρατηρώντας ότι η παραπάνω σύσταση δεν έδειχνε να συγκινεί κανέναν, και κοιτάζοντας προσεκτικότερα τις συνομιλίες διαπίστωσα ότι στις
περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτίες κυμαίνονται από απλή άγνοια για την
τεράστια ζημιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι την αδιαφορία, την
φοβία για τυχόν ορθογραφικά λάθη κ.λ.π.
Με την εισβολή των υπολογιστών στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, ο
κίνδυνος εκφυλισμού της γραφής μας και στη συνέχεια της γλώσσας μας
είναι πολύ πιο μεγάλος από ποτέ, με δεδομένο ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερο γράφουμε στον υπολογιστή παρά οπουδήποτε αλλού με το χέρι.
Εάν αφήσουμε τώρα με την ανοχή μας το φαινόμενο αυτό να εξελιχθεί,
σε πολύ λίγο χρόνο θα εξαπλωθεί και θα έχουμε αφήσει αμαχητί από αυτήν
την κερκόπορτα, να περάσει ο εκλατινισμός πράγμα για το οποίο έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες των εχθρών του Ελληνισμού χωρίς αποτέλεσμα. Σε λίγο θα θεωρείται απολύτως φυσικό και, αν και το απεύχομαι ολόψυχα, κάποιοι ανεγκέφαλοι θα το βρίσκουν πολύ – in – η – trendy – να μιμούνται τους μιμητές μας.
Προτείνω λοιπόν για τους μεν έχοντες πράγματι τεχνικό πρόβλημα να ΚΑΝΟΥΝ κάθε προσπάθεια να το λύσουν, είτε με την τεχνική βοήθεια και καθοδήγηση μεσα από τα ανωτέρω θέματα που έχουν ανοιχθεί από το esoterica, αλλά και από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για ειδικότερες περιπτώσεις,
ενώ για όσους επιμένουν στα greeklish επικαλούμενοι άλλους λόγους πέραν του τεχνικού, προτείνω να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ τους σε οποιοδήποτε από τα θέματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκβαρβαρισμό της γλώσσας μας ηθελημένο και μή, και σεβόμενοι την πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε την ευθύνη να περάσουμε στις επόμενες γενεές, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας, με πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν για να την περάσουν σε εμάς.
Περιμένω τις απόψεις σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, και πριν κλείσω, θέλω να διευκρινίσω ότι τοποθετώ αυτό το θέμα στο χώρο του Παράξενου, διότι καθώς αφορά όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, – και με δεδομένο ότι δεν θα εξετάσουμε εδώ καθόλου την τεχνική του πλευρά - μπορεί να τεθεί οπουδήποτε. Ακόμη διότι πιστεύω ότι ο χώρος έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα και οι μετέχοντες παρατηρώ ότι έχουν την απαιτούμενη ευρύτητα πνεύματος για την ανάλυση του.
Φιλικά
Πελασγός
(=|=)
Έχω παρατηρήσει ακόμα πως χρήστες των chat(σε μεγάλο ποσοστό) μπαίνουν και στα forums. Αυτοί λοιπόν έχουν συνηθίσει να γράφουν έτσι.
Κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει. Αχ αυτή η δύναμη της συνήθειας!!!
Πιστεύω πως αυτό αλλάζει όμως.Και το λέω από προσωπική πείρα. Όταν πριν από χρόνια πήγα να γράψω με στυλό τη λίστα για τα ψώνια και είδα πως έγραψα
Φίλε Πελασγέ, δε συμφωνώ σε αυτό που λες να μην απαντάμε σε μηνύματα με greeklish. Το βρίσκω ακραίο και χωρίς αποτέλεσμα. Εξήγησα παραπάνω το γιατί.Έχει γίνει συνήθεια και είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει.Καλά έκανες που άνοιξες αυτό το θέμα όμως.Με κόπο εδώ κανείς μπορεί να διαβάσει ένα μεγάλο μήνυμα γραμμένο σε greeklish. Άσε δηλ. που απαντήσεις σοβαρές και με επιχειρήματα, γραμμένες έτσι χάνουν την ουσία τους και κουράζουν στην ανάγνωση.(κατά την άποψή μου πάντα)
Φιλικά
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Φίλοι Πελασγέ και Ελευθερία σας ευχαριστώ που ανοίξατε αυτό το θέμα,το οποίο "βασανίζει" συντονιστές και όχι μόνο!
Υπάρχουν δυο πλευρές και έχουν δίκιο σε ένα βαθμό.Από τη μια αυτοί που που χρησιμοποιούν τα greeklish και οι άλλοι.
Οι μεν πρώτοι ενδεχομένως να έχουν ΟΝΤΩΣ καποιο τεχνικό πρόβλημα.Σας λέω εκ πείρας ότι κάποια προβλήματα στους υπολογιστές είναι πραγματικά δύσκολα να αντιμετωπιστούν χωρίς να προκαλέσουν άλλα παρατράγουδα...Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.Από τη πλευρά μου και μιλώντας εκ μέρους όλων των συντονιστών και των μελών,θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας,αρκεί βέβαια να μας το ζητήσετε...
Και έρχομαι στη δεύτερη ομάδα,στην οποία ανήκω και εγώ! Στην προηγούμενη δουλειά μου ήμουν αναγκασμένη να πληκτρολογώ εναλλάξ στα ελληνικά και στα αγγλικά,οπότε το συνήθισα εύκολα.
Όσο για τα άτομα που ασχολούνται και με chat,δε μπορούν (κατά τη γνώμη μου πάντα) να το χρησιμοποιούν σα δικαιολογία,διότι στο ESOTERICA.gr υπάρχει ο χρόνος να πληκτρολογήσεις ελληνικά,δεν είναι απαραίτητη η απάντηση σε πραγματικό χρόνο!
Και για τους μερακλήδες,υπάρχουν και οι κειμενογράφοι που κάνουν ΚΑΙ ορθογραφικό έλεγχο!
Οπότε,εμπρός στη μπάρα επιλογής γλώσσας να γράφει ΕL!!!
Χαιρετώ!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Edited by - Darkangel_78 on 17/01/2004 23:36:35
Αγαπητή Ελευθερία,
Ευχαριστώ για το μήνυμα σου και τις πληροφορίες σου, καθώς και την εμπεριστατωμένη άποψη σου για την εξέλιξη του φαινομένου. Χαίρομαι επίσης γιατί κατάφερες να το ξεπεράσεις. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.
Μου λες βέβαια ότι βρίσκεις ακραίο και πιθανολογείς ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα το να μην απαντάμε σε greeklish. Θα πρέπει να σου διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα θα επικαλεστούν άλλο επιχείρημα για να δικαιολογήσουν τη χρήση τους. Για αυτούς τι προτείνεις ; Είναι άραγε αρκετό να λέμε «τι να κάνουμε ; τώρα είναι δύσκολο να αλλάξει !» Υπάρχει κάτι πιο ακραίο από το να χαθεί η Ελληνική γραφή σε μια δυο γενιές; Αν το αφήσουμε έτσι το θέμα χωρίς να κάνουμε τίποτα, τα παιδιά μας η το πολύ πολύ τα εγγόνια μας θα θεωρούν το Ελληνικό Αλφάβητο «την παλιά γραφή χειρογράφων, μνημείων και παλιών εντύπων» Αυτό που προτείνω είναι νομίζω το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και περιμένω την πρότασή σου καθώς και κάθε άλλου φίλου,για το τι θα μπορούσε να γίνει για να σταματήσει αυτός ο εκφυλισμός.
Φιλικά
Πελασγός
(=|=)
Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άνθρωποι(σαν εσένα),που με τόσο πάθος υπερασπίζονται τη γλώσσα μας!! Και συμφωνώ επίσης στο ότι δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια εδώ, αλλά προπάντων έξω από εδώ.
Είναι κάτι στο οποίο δίνω κι εγώ τον αγώνα μου, κατ'αρχήν στα παιδιά μου.
Όσο για το forum την απάντηση την έδωσε η αγαπητή συντονίστρια.Με χαροποίησε ιδιαίτερα η παρέμβασή της.
Είναι ένας λόγος άλλωστε που τούτο εδώ το forums είναι και το αγαπημένο μου.Παρακολουθώ συζητήσεις εδώ και ένα χρόνο.
Δεν μένει τίποτε άλλο από το να το ζητήσουμε!
Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια και την συμπαράσταση σου..
περιμένω επίσης αν δεν ζητάω πολλά κάποιες ακόμη ιδέες για την αντιμετώπιση τους πέρα από την δική μου πρόταση …
το αληθινό μέγεθος της σκιάς μου είναι συνάρτηση του φωτός πίσω μου …
Φιλικά
Πελασγός
(=|=)
Τα λόγια σου μου δίνουν κουράγιο… σε ευχαριστώ από καρδιάς
Πελασγός
(=|=)
Δεν μπορώ με τίποτε να τα διαβάσω.
Κι έτσι ποτέ μου δεν διάβασα τα γραπτά των μελών
που γράφουν έτσι.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Κι εγώ προσπερνώ συχνά ότι είναι γραμμένο έτσι
ή το διαβάζω πολύ βιαστικά.
Στο forum υπάρχουν τόσα πολλά που
μπορεί να διαβάσει κανείς-αρχικά εγώ δεν ήξερα τι να πρωτοδώ.
Γι αυτό ακριβώς πρέπει να είναι ευδιάκριτα.
Κάτι που δε γίνεται με τα greeklish.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λέει η συντονίστρια
ότι εδώ υπάρχει χρόνος να γράψεις άνετα ένα μήνυμα.
¨Ολοι όσοι έχουν συνηθίσει να μη γράφουν ελληνικά και
δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα πέραν αυτού της συνήθειας,είναι εύκολο
αν το θέλουν να το αλλάξουν.
Φίλε Πελασγέ,μπορούμε κι εμείς -όπως είπες- να σκεφτούμε και να συζητήσουμε, για πιθανές λύσεις.
Πρόσεξα πως μετά από συχνές παρατηρήσεις σε όσους γράφουν έτσι,ένα ποσοστό αλλάζει τη γραφή.Αυτό που εγώ έχω να προτείνω λοιπόν είναι:
Να μπαίνουμε στα διάφορα θέματα και όταν βλέπουμε greeklish,
να γράφουμε ένα μηνυματάκι προς αποφυγή τους.
Όσο περισσότεροι το κάνουμε αυτό και όσο συχνότερα,τόσο φαντάζομαι καλύτερο αποτέλεσμα θα υπάρξει.
Περιμένω τις δικές σας σκέψεις.
![]()