- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν ανατρέξεις σε μια μηχανή αναζήτησης βάζοντας το ονομα H.P.Lovecrat
Θα βγουν χιλιάδες σελίδες σχετικές. Από τις πρώτες θα είναι και η επίσημη σελίδα όπου εκεί υπάρχει λεπτομερέστατος κατάλογος με τα έργα του, βιογραφικά στοιχεία, συνδέσμους κλπ.
Οσον αφορά το Νεκρονομικόν, εκτός του ότι υπάρχει μια ολόκληρη διαμάχη για το αν ήταν όντως υπαρκτό ή όχι, αν διαβάσεις τα έργα του, δεν ξέρω αν θα θέλεις πραγματικά να διαβάσεις το πρωτότυπο (αν κάπου υπάρχει)![]()
Εκτός κι αν μιλάμε από συλλεκτική άποψη γιατί αν υπάρχει όντως θα είναι ανεκτίμητο.

quote:Πότε κοίταξες για τελευταία φορά τον εαυτό σου στον καθρέπτη;
Εμένα εννοείς;
Γνωστός ακούγεται αλλά δεν είμαι αυτός.
Λέμε τώρα...! Μας έχει συνηθίσει στα πολλά...προσώπατα!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Μήπως είσαι εσύ; Δουλειά δεν έχει ο διάολος που λένε;Abyssus Abyssum Invocat
Αν είμαι εγώ, τότε μπορεί να είσαι κι εσύ.
Για μένα είμαι σίγουρος. Για σένα δεν ξέρω.
Για τον Πύρινο 70% ναι. Και όχι μόνο για ένα, αλλά για 3-4 από τα τρολ που μας έχουν κατακλύσει τελευταίως.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ενδέχεται να σκεφτεί ή να μου γράψει κάποιος "πάλι ψωλαρμενίζεις ρε heretic;" Εγώ όμως θα του συστήσω, να κάνει ένα βήμα πίσω, να πάρει το χρόνο του και να προσπαθήσει να δει με τα μάτια τρίτου (beginner's mind) όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα. θα εκπλαγεί (δυσάρεστα).
Abyssus Abyssum Invocat
Τώρα βλέπεις είναι της μόδας η γρήγορη πληροφορία.
Ο καιρός των φόρουμς παρέρχεται, γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν αυτή την γρηγορη πληροφόρηση.
Παρόλα αυτά, δεν ξέρεις πόσο τυχερός ένιωθα την εποχή που έβαλα ίντερνετ στο σπίτι και είχα τη δυνατότητα να διαβάζω και να γράφω καθημερινά σε αυτό το φόρουμ.
Τα φόρουμς και οι συνδιαλλαγές των σόσιαλ μίντια δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό το καταλαβαίνει κανένας εύκολα από την μέση ποιότητα ενός ποστ σε ένα φόρουμ και τη μέση ποιότητα ενός ποστ σε κάποιο σόσιαλ μίντια.
Αναμφίβολα βέβαια η λογική των σόσιαλ μίντια έχει αρχίσει να εισχωρεί στα φόρουμς αλλά και οι συζητήσεις στα σόσιαλ μίντια πλεον συχνά θυμίζουν συζητήσεις φόρουμς, με μακροσκελή μηνύματα και αναλυτική παράθεση απόψεων.
Όμως ο,τι γράφεται στα σόσιαλ μίντια, μένει στα σόσιαλ μίντια, και πολύ σύντομα εξαφανίζεται μέσα στην βαβούρα. Και άντε να βρεις μια συζήτηση που έκανες πριν τρία χρόνια.
Στο φόρουμ τα γραπτά, καλώς ή κακώς, μένουν.
Προσωπικά θεωρώ οτι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι εργαλείο έχει στα χέρια του.
Όταν εγώ έβαλα ίντερνετ και ένιωσα οτι απέκτησα πρόσβαση σε πρόσωπα όπως ο Deva Parinito, o Πλάτωνας και πολλούς πολλούς άλλους, που είναι αδύνατο να απαριθμίσω, ένιωθα οτι είχα στα χέρια μου χρυσό.
Τώρα βέβαια οι περισσότερο μάλλον από αυτούς έχουν απομακρυνθεί από την "ενεργό δράση", εντούτοις η παράδοση συνεχίζει.
Με ποιο τρόπο συνεχίζει;
Μα, όλοι αυτοί που κάποτε ήταν στην αρχή της αναζήτησής τους, και βρήκαν κάποιον μπούσουλα ή καθοδήγηση από κάποιους (διαφορετικούς ο καθένας) σε αυτό το φόρουμ, εφόσον δεν διέκοψαν την πορεία της αναζήτησής τους, τώρα είναι οι ίδιοι σε θέση να παρέχουν αυτόν τον μπούσουλα και αυτή τη καθοδήγηση. Και έτσι με κάποιο τρόπο ο παλιότερος παραδίδει τη σκυτάλη στον νεώτερο.
Δυστυχώς ο κόσμος δεν ξέρει τι έχει στα χέρια του
Στα social media δεν μπορείς να γράψεις με την ελευθερία που γράφεις στα φόρουμ να βγάλεις τα εσώψυχα σου δηλαδή για προφανείς λόγους επειδή εκεί σε γνωρίζουν.
Το συμπέρασμα είναι τελικά αφού ο άλλος μπορεί να γράψει οτι θέλει με τα πραγματικά του στοιχεία θεωρεί για ψυχολογικούς λόγους γελοιότητα να μπει σε κάποιο φόρουμ να γράψει με λογαριασμό.
Υπάρχουν παρόλα αυτά φόρουμ που βαστάνε πολύ γερά, παράδειγμα το Phorum.gr παρά το οτι υπάρχει τρομακτική αυστηρότητα και λογοκρισία άνευ προηγουμένου σε βαθμό που φαίνονται σαν μαφία η συμμετοχή είναι τεράστια, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν τόσο πολύ καλά, κάποια συνταγή θα έχουν.
quote:Στα social media είσαι ο άνθρωπος που είσαι στην πραγματικότητα;
Iptamenos paratiritis
Τα social media έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί εκεί συνήθως γράφεις με το ονοματεπώνυμο σου, την φωτογραφία σου δεν είσαι ένας ανώνυμος λογαριασμός όπως εδώ, είσαι ο άνθρωπος που είσαι στην πραγματικότητα.
..Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο!
quote:..Ή απλά δεν ενδιαφέρεται να εμβαθύνει. Στα social πετάει δυό γραμμές, τις οποίες κανένας που τις διάβασε δεν θυμάται μετά απο δυό μέρες, και δεν νιώθει υποχρεωμένος ούτε να παραθέσει στοιχεία, επιχειρήματα, τίποτα.
Το συμπέρασμα είναι τελικά αφού ο άλλος μπορεί να γράψει οτι θέλει με τα πραγματικά του στοιχεία θεωρεί για ψυχολογικούς λόγους γελοιότητα να μπει σε κάποιο φόρουμ να γράψει με λογαριασμό.
Άλλωστε οποιαδήποτε στιγμή οτιδήποτε έγραψε ή ανέβασε ως σχόλιο ή ως φωτογραφία, μπορεί να το διαγράψει, γιατί το νόημα των σόσιαλ μίντια είναι να είναι ευχάριστα
Εδώ από τη φύση του φόρουμ ο άλλος καλείται να είναι αναλυτικός. Και επειδή είναι πιο δύσκολο να ποστάρεις κάτι σε ένα φόρουμ απ' ο,τι να πετάξεις δυό γραμμές ως comment, όταν αποφασίζεις να το κάνεις, συνήθως, αν και όχι πάντα, προσπαθείς να το κάνεις όταν έχεις κάτι πιο ολοκληρωμένο να πεις
quote:Οπωσδήποτε το παρόν φόρουμ είναι μια "παλιά" μηχανή... Το μεταφυσικό.gr π.χ. είναι κάπως πιο σύγχρονο και μάλλον πιο πιασάρικο, ούτε και αυτό όμως έχει την απίστευτη συμμετοχή, ίσως απλά κάπως καλύτερη από το παρόν
Υπάρχουν παρόλα αυτά φόρουμ που βαστάνε πολύ γερά, παράδειγμα το Phorum.gr παρά το οτι υπάρχει τρομακτική αυστηρότητα και λογοκρισία άνευ προηγουμένου σε βαθμό που φαίνονται σαν μαφία η συμμετοχή είναι τεράστια, δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν τόσο πολύ καλά, κάποια συνταγή θα έχουν.
Το phorum.gr αν δεν κάνω λάθος είναι γενικής θεματοθεσίας, αλλά είναι πράγματι μια καλή περίπτωση
Edited by - kost on 13/06/2017 20:53:42
quote:
Στα social media είσαι ο άνθρωπος που είσαι στην πραγματικότητα;
..Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο!
Στα social media δεν γράφω ούτε εγώ καθόλου, σε προσωπικό επίπεδο δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι γνώμη έχει ο καθένας για το facebook ή οτιδήποτε άλλο απλά το οτι γραφουν με το πραγματικό τους όνομα άσχετα με το οτι γράφουν μπούρδες είναι κάτι που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.
quote:
Οπωσδήποτε το παρόν φόρουμ είναι μια "παλιά" μηχανή... Το μεταφυσικό.gr π.χ. είναι κάπως πιο σύγχρονο και μάλλον πιο πιασάρικο, ούτε και αυτό όμως έχει την απίστευτη συμμετοχή, ίσως απλά κάπως καλύτερη από το παρόν
Το phorum.gr αν δεν κάνω λάθος είναι γενικής θεματοθεσίας, αλλά είναι πράγματι μια καλή περίπτωση
Το Phorum.gr είναι ειδική περίπτωση που με έχει προβληματίσει, διαγράφουν όλους τους λογαριασμούς άνευ λόγου χωρίς να προκαλέσουν και ανεξάρτητα με το κομμα που υποστηρίζουν.
Αυτό με έχει προβληματίσει αρκετά και μου έχει δημιουργήσει υποψίες οτι είναι μια κλειστή κλίκα επειδή παρόλα αυτά η συμμετοχή είναι τεράστια.
Edited by - Iptamenos paratiritis on 13/06/2017 21:11:32
quote:
[..]Οπωσδήποτε το παρόν φόρουμ είναι μια "παλιά" μηχανή... Το μεταφυσικό.gr π.χ. είναι κάπως πιο σύγχρονο και μάλλον πιο πιασάρικο, ούτε και αυτό όμως έχει την απίστευτη συμμετοχή, ίσως απλά κάπως καλύτερη από το παρόν[..]
Σωστά.. δυστυχώς η παρατεταμένη οικονομική (και κοινωνική ως συνεπακόλουθο) κρίση «διέλυσε» τον χώρο του μεταφυσικού περιορίζοντας το ενδιαφέρον για ομαδικές συζητήσεις (forums), έντυπα (περιοδικά, βιβλία) ή εκπομπές –πλην μερικών εξαιρέσεων πάντα.
Από την άλλη πλευρά, κάποιος μπορεί να αντιτάξει ότι ίσως και να επανέφερε τον χώρο στο φυσιολογικό του μέγεθος το οποίο ανέκαθεν αφορούσε ένα περιορισμένο (μικρό) κοινό.
Υγ.
Αναρωτιέμαι επίσης αν αρκετοί επιλέγουν πλέον κλειστές ομάδες (βλ. Facebook) όπου μπορούν να συζητούν ανετότερα τις θεωρίες τους.. ![]()
Edited by - XD on 26/06/2017 22:39:05