- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το δε χωρίο: "η γάρ ψυχή πάσης σαρκός αίμα αυτού εστι" σημαίνει απλά ότι το αίμα είναι η κινητήριος δύναμις της σαρκός. Αν όχι τότε να μας πεις σε ποιά χωρία ο όρος ψυχή ταυτίζεται με το αίμα, σε ποιά με τη ζωή, και σε ποιά με την ψυχή. Κυρίως δε να μας πεις με ποιο κριτήριο τα διαχωρίζει η εκκλησία. Στο μασοριτικό κείμενο (που οι ορθόδοξοι το απορρίπτουν ως αιρετικό) υπάρχουν οι διαχωρισμοί Νεφές, Ρουάχ, Νεσαμάχ. Οι εβδομήκοντα όμως όλα αυτά τα μετέφρασαν ως ψυχή. Όταν λοιπόν η εκκλησία τα βρίσκει σκούρα ανατρέχει στο εβραϊκό πρωτότυπο, αυτή που μαλώνει με τους μάρτυρες του Ιεχωβά για το "(συν)άμα" του Παύλου, και με τους προτεστάντες για τις κατά τόπους μεταφράσεις.

Γένεση 1:29-30
"Και είπεν ο Θεός, Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί του προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. ταύτα θέλουσιν είσθαι εις εσάς προς τροφήν. και εις πάντα τα ζώα της γης, και εις πάντα τα πετεινά του ουρανού, και εις παν ερπετόν έρπον επί της γης, και ΕΧΟΝ ΕΝ ΕΑΥΤΩ ΨΥΧΗΝ ΖΩΣΑΝ, έδωκα πάντα χλωρόν χόρτον εις τροφήν. και έγινεν ούτο"
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
...γι΄ αυτό λέει πάρα πολύ ωραία ο Βασίλειος Καισαρείας: «επειδή τα ζώα δεν έχουν αυτήν την ουσία της ψυχής, ο Θεός αναπλήρωσε την έλλειψη του λογικού με την υπεροχή των αισθητηρίων.
Φίλε ψηλέ, υπάρχουν άνθρωποι (καθ’ όλα), οι οποίοι λόγω συνθηκών διαβίωσης, έχουν αναπτυγμένα αισθητήρια, ίσως περισσότερο κι από ζώα και μάλιστα όχι σε βάρος της λογικής τους.
Για σένα, έχει γίνει εξαίρεση απ’ το θεό σ’ αυτούς;
Μήπως οι συνθήκες διαμορφώνουν τη δύναμη των αισθητηρίων, χωρίς αυτό να είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη λογική;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Γράφεις:
"Μα αγαπητέ samuel επειδή ακριβώς είχα υπόψη μου το χωρίο, γι'αυτό ήμουν σίγουρος ότι ήταν παραποιημένο. Ο "άγιος" έκοψε και έραψε κατά το δοκούν, και ο πιστός Ψηλός δεν μπήκε στον κόπο να το διασταυρώσει. Δεν μου απαντάς όμως ούτε κι εσύ για το "ψυχην ζωσαν". Η μήπως δεν ξέρεις ότι είναι πλεονασμός στην ελληνική γλώσσα το να λες ζωντανό ζώο;"
Το ότι το χωρίο αναφέρεται σε ΖΩΑ και όχι σε ανθρώπους είναι νομίζω σαφές. Να πει κάποιος ότι το χωρίο λέει ΖΩΑ και όχι "ψυχή ζώσαν" που θυσιάζεται για εξιλασμό δεν είναι κόψιμο και ράψιμο, αλλά η σωστή ερμηνεία.
Γράφεις:
"Το δε χωρίο: "η γάρ ψυχή πάσης σαρκός αίμα αυτού εστι" σημαίνει απλά ότι το αίμα είναι η κινητήριος δύναμις της σαρκός.
Και στο προηγούμενο σου ποστ έγραψες:
"δεν μας απαντάς που γράφει η Βίβλος;: "το αίμα του ζώου ψυχή αυτού εστί" που μας παραθέτει ο "Άγιος σου";."
Βάλε την λέξη "ψυχή" αντί για "κινητήρια δύναμη" και έχεις:
"...σημαίνει απλά ότι το αίμα είναι η "ψυχή" της σαρκός"
Δηλαδή παίζεις με τις λέξεις;;;
Γράφεις:
"Αν όχι τότε να μας πεις σε ποιά χωρία ο όρος ψυχή ταυτίζεται με το αίμα, σε ποιά με τη ζωή, και σε ποιά με την ψυχή. Κυρίως δε να μας πεις με ποιο κριτήριο τα διαχωρίζει η εκκλησία."
Στον Ιώβ το σώμα αναφέρεται σαν ΕΝΔΥΜΑ.
"11 δέρμα δε και κρέας με ενέδυσας, οστέοις δε και νεύροις με ενείρας."
Εδώ σου πιάνει όλα τα κύτταρα, κρέας, νεύρα, κόκκαλα, δέρμα....
Που εδράζει κατα τη γνώμη σου αυτή η οντότητα που ενεδύεται όλα αυτά;;;
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
quote:
Ψηλός
Φίλε Σεσώστρη,
να υποθέσω πως και την ομοφυλοφιλία, στην αρχαία Ελλάδα, τη θεωρείς ως μια σεξουαλική ανωμαλία, σωστά;
Φίλε Ψηλέ , για να κατανοήσης την διαφορά και να μπορέσης να κάνης συγκρίσεις , σου συνιστώ να διαβάσης προηγουμένως το "ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ" Ελληνική βιβλιοθήκη Ακαδημίας Αθηνών , των εκδόσεων της "ΕΣΤΙΑΣ" .
Πιστεψέ με ότι θα διευρύνη τους πνευματικούς σου ορίζοντες , και θα σε ωφελήση πολλαπλά .
Γιατί ρωτάς την γνώμη μου; Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος. 500 έτη όμως πριν τους θεόπνευστους συγγραφείς που μιλούσαν για τα συναισθήματα που πήγαζαν από "την καρδίαν", ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης μαθητής του Πυθαγόρα διετύπωσε την θεωρία, ότι έδρα της ψυχής και της νόησης είναι ο εγκέφαλος.
Αυτά...

Είναι απόσπασμα ομιλίας του Αθανάσιου Λεμεσού από το site: www.pantokrator.info (6046_Αξιοποίηση των γεγονότων της ζωής μας)
Στην εκκλησία κάνουμε ανθρώπους, που όχι απλώς πιστεύουν στον Χριστό...
Και όταν λέω πιστεύουν, εννοώ ότι πιστεύουν απλώς ότι υπάρχει Θεός, αλλά κάνουν ανθρώπους που αγαπούν το Χριστό.
Εμείς καλούμεθα να αγαπήσουμε το Χριστό, όχι απλώς να πιστέψουμε ότι υπάρχει.
Και αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα των χριστιανών σήμερα.
Ρωτάς κάποιον άνθρωπο, λέει ναι, πιστεύω λέει στο Χριστό, βέβαια, δεν είμαι άπιστος, πιστεύω στο Χριστό.
Αλλά δεν αγαπά τον Χριστό. Γιατί δεν τον αγαπά;
Είναι απλό.
Διότι δεν θέλει να κάμει τίποτα για τον Χριστό.
Θέλει απλώς να πιστεύει σ' αυτόν για να μην θεωρείται άπιστος ή για να τον χρησιμοποιεί όταν τον χρειάζεται.
Λέει, κοίταξε βέβαια, εγώ όσες φορές ας πούμε χρειάστηκα τον Θεό, προσευχήθηκα και με άκουσε.
Ο Θεός είναι ένα πράγμα το οποίο χρησιμοποιούμε, έχω μια ανάγκη, προσεύχομαι και μου ακούει.
Και αυτός βέβαια όταν με έχει ανάγκη, του ακούω.
Δηλαδή θέλει ξέρω γω, να του κάμω ας πούμε μια γιορτή, του κάμνω.
Θέλει να πηγαίνω μία φορά τον μήνα εκκλησία, πηγαίνω.
Θέλει ας πούμε να κάμω μερικές εντολές βασικές, τις κάμνω.
Έχομε μια σχέση με τον Θεό συναλλακτική.
Κάμνει, του κάμνω ας πούμε, είμαστε εντάξει.
Ούτε εκείνος έχει παράπονα πολλά, ούτε εγώ ας πούμε απαιτήσεις πολλές και ο καθένας έσο του, έτσι;
Όλα και όλα δηλαδή, όχι και να' ρθεί και να μπει και μες στο κρεβάτι μας ο Θεός δηλαδή... Να του δώσουμε θάρρος...
Όχι πολύ θάρρος στον Θεό, όχι πολύ θάρρος στον Θεό, να έχει μέτρο, να ξέρει τα όρια του.
Ότι ο Θεός πρέπει να ξέρει, ότι δεν μπορεί να ζητά και πολλά πράγματα, όχι αγένιες.
Πρέπει να ζητά μερικά πράγματα τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε, από κεί και πέρα τίποτα, διότι μετά κάτι δεν πάει καλά ύστερα.
Και αν γελαστεί κανένας και κάμνει κάτι παραπάνω... Τότε εκεί γίνονται τα προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα.
Και σας ομολογώ, τα πιο μεγάλα προβλήματα που έχουμε μέσα στον χώρο της εκκλησίας είναι από αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι αυτοί οι τύποι, είναι οι λεγόμενοι θρήσκοι άνθρωποι.
Είναι οι άνθρωποι όπου ο Θεός για αυτούς είναι θρησκεία.
Είναι δηλαδή ένα γεγονός θρησκευτικό.
Δεν είναι αποκάλυψης ο Χριστός.
Δεν αγαπούν τον Χριστό.
Γιατί;
Διότι για αυτούς ο Χριστός είναι ιδεολογία, είναι θρησκεία.
Είναι ένα σύνολο ιδεών, που είναι πάρα πολύ ωραίες, πάρα πολύ καλές, ξέρω γω, πάρα πολύ χρυσές, αλλά κανένας δεν μπορεί να αγαπά μια ιδέα ποτέ.
Ούτε κανένας είναι τόσο παλαβός που να θυσιάσει την ζωή του για μια ιδέα.
Δεν αγαπάς μιαν ιδέα, έχει κανένας από σας που μπορεί να παντρευτεί μια ιδέα;
Δεν μπορείς να παντρευτείς μια ιδέα, παντρεύεσαι με έναν άλλον άνθρωπο.
Παντρεύεσαι με ένα πρόσωπο, διότι έχεις μια συγκεκριμένη σχέση με αυτό το πρόσωπο.
Και στην εκκλησία δεν έχουμε ποτέ μια ιδέα.
Η εκκλησία είναι εναντίον κάθε ιδεολογίας, εναντίον κάθε φιλοσοφίας, κάθε στοχασμού.
Είναι κάτι που πρέπει αυτό, να το μάθουμε πολύ καλά.
Γιατί δυστυχώς ήταν έντονο μέσα στις θρησκευτικές διδασκαλίες και στον τόπο μας ακόμα...
Ο Θεός για μας ήταν ένα καθήκον, ήταν μια ηθικολογία, μια δεοντολογία.
Δεν μάθαμε ότι ο Θεός είναι ένα πρόσωπο, αγαπόμενο πρόσωπο.
Και ότι ο άνθρωπος, είναι εραστής του Θεού. Είναι αυτός ο οποίος αγαπά τον Χριστό και τον αγαπά έντονα.
Και τον αγαπά τόσο πολύ που καμία άλλη αγάπη δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην αγάπη του Χριστού.
Ούτε η αγάπη του εαυτού μας ακόμα.
Κανένας.
Και είναι μια αγάπη την οποία μας καλεί ο Χριστός να υπερβούμε μια οποιαδήποτε άλλη αγάπη.
Προσέξατε καλά τι λέει ο Χριστός!
«Ο αγαπόν πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ, ουκ εστί μου άξιος.
Και ο φιλών ιόν ή θηγατέρα υπέρ εμού, ουκ εστί μου άξιος.
Και ο φιλών την ψυχή αυτού υπέρ εμέ, ουκ εστί μου άξιος.»
Έρχεται ο Χριστός και σου λέει, κοίταξε αν αγαπάς τον πατέρα σου και την μάνα σου παραπάνω από μένα, δεν είσαι άξιος.
Αν αγαπάς το παιδί σου, το γιο σου, την κόρη σου, ή τα κτήματα σου, ή οτιδήποτε παραπάνω από μένα, δεν είσαι άξιος.
Εάν αγαπάς την ζωή σου πάνω από μένα, πάλι δεν είσαι άξιος.
Γιατί;
Για να δείξει ότι κανένας δεν μισά τους γονείς του, όχι, τους υπέρ-αγαπούμε.
Αλλά υπάρχει μια ιεραρχία σε αυτήν την αγάπη.
Και είναι μια αγάπη, η αγάπη του Θεού η οποία είναι φλόγα, είναι πυρ, που όταν ανάψει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου καλύπτει τους πάντες.
Δεν μπορείς να μισάς κανέναν, εάν αγαπάς τον Χριστό.
Αλλά δεν μπορείς όμως, για την αγάπη των άλλων, να σβήσεις την αγάπη του Θεού.
Εγώ με την σειρά μου μετά από αυτό, ομολογώ πως «δεν καταλαβαίνω Χριστό», όχι ότι αγαπάω κάτι τόσο υπέρμετρα, (νομίζω) ούτε μισώ κάτι, αλλά δεν βλέπω Χριστό και δεν νιώθω.
quote:
Η εκκλησία είναι εναντίον κάθε ιδεολογίας, εναντίον κάθε φιλοσοφίας, κάθε στοχασμού.
Είναι κάτι που πρέπει αυτό, να το μάθουμε πολύ καλά.«Ο αγαπόν πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ, ουκ εστί μου άξιος.
Και ο φιλών ιόν ή θηγατέρα υπέρ εμού, ουκ εστί μου άξιος.
Και ο φιλών την ψυχή αυτού υπέρ εμέ, ουκ εστί μου άξιος.»
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ- Θάθελα να μάθω, αν κρύβει κάποια επικινδυνότητα, να απευθύνεσαι σε παιδιά και να τους λες, ότι πάνω απ' όλα, θα πρέπει να αγαπούν το θεό περισσότερο από γονείς και αδέλφια
Γιατί σου φαίνεται παράξενο φίλε γιαπετ, ξεχνάς ότι σε αυτήν την δήθεν πίστη έχουν χωρίσει κάποιοι επιτήδειοι, παιδία από γονείς και αδέρφια μεταξύ τους .
Βέβαια θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα φαινόμενα είναι μεμονωμένα και δεν αντιπροσωπεύουνε τον χριστιανισμό…

Kαταρχην πρεπει να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι παντρεμενος.Και γενικα βλεπω με αρνητικο ματι το γαμο.Δεν εχω σκοπο να παντρευτω ποτε και
αυτο για διαφορους λογους.Θελω να ειμαι ειλικρινης και για αυτο θα εκφρασω αυτα που νιωθω.
Ισως φαινονται
περιεργα αυτα που θα πω αλλα ετσι νιωθω.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ωραιο να ζεις με μια γυναικα σε ολη σου την ζωη.Εγω νομιζω οτι
ωραιο στην ζωη ειναι να εχεις διαφορετικες εμπειριες και οχι να ειναι
μονοτονη.Αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.
Ο γαμος οπως και να το κανουμε
περιοριζει την ελευθερια σε καποιο βαθμο.Δεν μπορεις να κανεις
καποια πραγματα που εκανες συχνα πριν το γαμο,τουλαχιστον με την ιδια συχνοτητα.Επισης αναλαμβανεις καποιες ευθυνες και ειδικα οταν θα αποκτησεις καποιο παιδι.Στην αρχη κακα τα ψεμματα ο γαμος μοιαζει σαν ονειρο,υπαρχει ενθουσιασμος αλλα μετα απο καποια χρονια αρχιζει
και γινεται ρουτινα,αρχιζουν οι καυγαδες και η νοσταλγεια παλιοτερων εποχων.Μη μου πειτε πως δεν νοσταλγειτε παλιοτερες εποχες.Εγω ειμαι αποφασισμενος να μην παντρευτω .
Θα μου πειτε οτι μπορει να αλλαξω στο μελλον.Μαλλον οχι,διοτι δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να κανω κατι που θα κανει την ζωη μου μονοτονη.Η ζωη ειναι μικρη και για αυτο πρεπει να βιωνουμε διαφορετικες εμπειριες.
Διαλεγω την ελευθερια.Το ωραιοτερο πραγμα για μενα ειναι να εισαι ελευθερος και να γνωρισεις στην ζωη πολλες γυναικες
και οχι να ζω με μια σε ολη μου την ζωη.Αλλα ακομη και να γνωρισεις μια γυναικα στην ζωη σου,παλι δεν αξιζει να παντρευτεις.
Οι περισσοτεροι ανθρωποι
παντρευονται.Επειδη το κανουν οι περισσοτεροι πρεπει να το κανω και εγω,οχι βεβαια.Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι να θεωρειται η ηλικια των 30 ως ηλικια γαμου.Μα ειναι δυνατον καποιος που ειναι 30 να χαραμιζει την ζωη του(συγνωμη αλλα ετσι βλεπω τα πραγματα εγω).Να μου πειτε
40 να το καταλαβω.Αλλα τι διαφορα εχει η ηλικια των 30 απο την ηλικια των 25;Το ρωταω αυτο γιατι γενικα ακουω πολλους που λενε οταν ειναι 25 πως τωρα ειναι νωρις για γαμο αλλα οταν γινουμε 30 θα παντρευτουμε.Αυτο ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.
Τελικα τι νοημα πιστευεται οτι εχει ο γαμος,αν εχει για την ζωη σας;
Αξιζει κανεις να παντρευτει ή οχι;Πιστευεται οτι ο γαμος "σκοτωνει"
τον ερωτα ή οχι;Πιστευεται οτι υπαρχει ο ιδανικος συντροφος;Τελικα
μηπως παντρευονται οι ανθρωποι μονο και μονο επειδη φοβουνται την μοναξια;
Πως εξηγειται οτι τα τελευταια χρονια εχουν αυξηθει τα διαζυγια;
Περιμενω με πολυ ενδιαφερον τις αποψεις σας.![]()
quote:
Το ωραιοτερο πραγμα για μενα ειναι να εισαι ελευθερος και να γνωρισεις στην ζωη πολλες γυναικες
και οχι να ζω με μια σε ολη μου την ζωη.
Τι ωραία θα ήτανε να αρκούσε μόνο αυτό για να είσαι ελεύθερος!!!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:quote:
Το ωραιοτερο πραγμα για μενα ειναι να εισαι ελευθερος και να γνωρισεις στην ζωη πολλες γυναικες
και οχι να ζω με μια σε ολη μου την ζωη.
Τι ωραία θα ήτανε να αρκούσε μόνο αυτό για να είσαι ελεύθερος!!!
Φυσικα και δεν αρκει αυτο για να εισαι ελευθερος.
Ισως το σωστο θα ηταν να ειχα πει ελευθερια σε καποιο βαθμο,διοτι κανεις δεν ειναι πραγματικα ελευθερος.
Περιμενω τις θεσεις σου φιλη Αμαλια.
Θα ήθελες να μιλήσεις με μία φίλη, νιόπαντρη κι όμως κατά του γάμου?
Πως γίνεται αυτό????!!!
Κι’ όμως φίλε μου ΌΛΑ γίνονται!

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~
Aναλόγως το ζευγάρι--δηλ. αναλόγως τους χαρακτήρες.
Mε την ίδια λογική κάθε είδους σχέση περιορίζει την ελευθερία.
Στο γάμο-όπως κ στις σχέσεις- αναγκάζεσαι να υποχωρήσεις σε κάποια πράγματα/
Tο ίδιο συμβαίνει κ κάθε φορά που θέλεις να έχεις επαφή με κάποιο άλλο πλάσμα
εκτός από τον εαυτό σου//το ίδιο συμβαίνει πχ. κ αν συγκατοικήσεις με κάποιο φίλο
ή αν θες να τα πας καλά με τους συναδέλφους σου στη δουλειά..
Tο παιδί σίγουρα περιορίζει την ελευθερία σου//αλλά πραγματικά αυτό που έχω
καταλάβει από όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους που έχουν κάνει παιδιά...
δεν σε νοιάζει κ τόσο//βάζεις άλλες προτεραιότητες κ γενικά βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι.
Hλικία γάμου//δεν υπάρχει--τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.
H ρουτίνα παίζει//στο χέρι του καθενός είναι αυτό//αλλά από την άλλη κ το ν'αλλάζεις
γυναίκες συνέχεια..ρουτίνα καταντάει κ αυτό.
Oι άνθρωποι παντρεύονται για πολλούς κ διαφορετικούς λόγους//K αυτό ανάλογο
του χαρακτήρα του καθενός είναι. Άλλος παντρεύεται γιατί φοβάται να'ναι μόνος
άλλος για το κοινωνικό του προφίλ/άλλος για να'χει κάποιον να καταδυναστεύει/
άλλος για να αναπαραχθεί κ άλλος γιατί αγάπησε πολύ κ γουστάρει να το μάθουν όλοι.
Tο αν αξίζει να παντρευτείς, έχει να κάνει με τους λόγους που το κάνεις.
Όσο για τα διαζύγια---γάμοι για λάθους λόγους...

Va(l)nta ......
+περί γάμου εικασίες
Αλλά ας το πίασουμε από την αρχή. Το άχγος, την πίεση (ψυχολογική, χρονική, οικονομική) που περνάς το διάστημα πρίν το γάμο... αναίτια φθορά.
Και μετά τι? Έδεσες τον γαϊδαρο σου?
Αμ δε! Αν θέλει η σύζηγος ή ο σύζηγος δεν μπορεί να ξενοκοιτάξει ή ακόμα και να ξενοπη....ξει?
Και αργότερα έρχεται το παιδί, που μπορεί να έρθει εύκολα ή δύσκολα... στην πρώτη περίπτωση, έχει καλός... στην δεύτερη όμως υπάρχουν πολλά στην μέση, πολλά και κουραστικά και για τους δύο, αλλά περισσότερο για την γυναίκα....
Πολλά ζευγάρια χώρισαν πάνω στην προσπάθεια για παιδί ή με την υποψία ότι κάποιος από τους δύο δεν μπορεί να κάνει παιδί. Τραβηγμένο? Μπορεί....
Θα μου πείς σου φταίει ο γάμος όταν χωρίσεις επείδη ο άλλος είναι ζώο?΄Οχι, αλλά αν ο έταιρος νιώθει πιεσμένος, από αόρατα δεσμά, αντιδρά περίεργα, αψυχολόγητα....
Κάποια στιγμή συναντάς τον άνθρωπο της ζωής σου και τότε ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι παπάδες και εκκλήσίες ή δημαρχεία, για να μείνεις μαζί του. Μόνο υπομονή και κατανόηση έχεις ανάγκη, όπως και ο άλλος.
Τώρα αν δεν είναι ένας ο "άνθρωπος της ζωής σου" και είναι πολλοί... δικαίωμα σου. Αν κάποια στιγμή κουραστείς, θα μείνεις εκεί που είσαι.
Η αγάπη, η κατανόηση και η συντροφικότητα είναι αυτά που χτίζουν τις σχέσεις και η έλλειψη αυτών τις γκρεμίζουν, ακόμη κι αν φοράς βέρα κι αν σου έχουν πετάξει τόσους τόνους ρυζιού που έφταναν να φάει η μίση Κίνα....
Μπορεί να βγήκα εκτός θέματος, μπορεί να μην απάντησα σε καμία ερώτηση σου, αγαπητέ Viking... τουλάχιστόν κατέθεσα την άποψη μου...
Βέβαια η "ηλικία γάμου" για τις γυναίκες είναι πιο πρίν από τα 30 οπότε εγώ έχω αρχίσει να πλήττομαι από συγγενικές εκφράσεις συμπάθειας... "26 και ακόμη δεν έχεις βρεί κάποιον να παντρευτείς?"... Ναι! λές και υπάρχει παράρτημα στα super market, με γαμπρούς...
Και επειδή άρχισα να παίρνω ανάποδες στροφές τώρα... εγκαταλείπω πρίν πω κάτι που θα χαλάσει την "καλή εικόνα" μου...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πάω να βρώ ένα άτυχο και δύσμοιρο θύμα να "τυλίξω"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Σοφοκλής
Ναι, σε εσένα το λέω, που με τα δήθεν πάνσοφα μάτια σου, με κοιτάς περίεργα!
quote:
χμ...δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ότι ο γάμος περιορίζει την ελευθερία//
Aναλόγως το ζευγάρι--δηλ. αναλόγως τους χαρακτήρες.
Mε την ίδια λογική κάθε είδους σχέση περιορίζει την ελευθερία.
Γεια σας.
VALNTA σιγουρα και καποια σοβαρη ομως σχεση περιοριζει την ελευθερια και ειμαι εναντιον τετοιων σχεσεων.Ομως υπαρχουν και οι σχεσεις που ειναι συνηθως πιο ελευθερες.
Ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο γυναικες αλλα και ανδρες που εχουν
σχεση σοβαρη ή εχουν παντρευτει να λενε πως σπανια βγαινουν με τους φιλους τους,σπανια βγαινουν χωρις ο ενας τον αλλον.Συνηθως λενε πως βγαινουν μονο οι δυο τους και οχι χωριστα με καποιον φιλο.Δηλαδη valnta εσυ αν ησουν παντρεμενη ή αν ειχες σοβαρη σχεση(και θελω ειλικρινη απαντηση,η ερωτηση απευθυνεται σε ολα τα μελη) θα εβγαινες μονη σου
εξω καπου με φιλους αρκετα συχνα ή σπανια;Θα πηγαινες ποτε καποιο ταξιδι για μια εβδομαδα μονη σου ή με παρεα(ή θα το εκανες πολυ σπανια;) χωρις τον συντροφο σου ή το παιδι σου αν ειχες;
Η αληθεια εινα οτι δυστυχως καποιες φιλιες "χανονται" μετα το γαμο.Και αυτο για μενα ειναι το πιο δυσαρεστο πραγμα.Καλυτερα να εχεις καποιους φιλους και οχι σχεση
παρα καποια σχεση και κανεναν φιλο.Εσεις;
quote:
Oι άνθρωποι παντρεύονται για πολλούς κ διαφορετικούς λόγους//K αυτό ανάλογο
του χαρακτήρα του καθενός είναι. Άλλος παντρεύεται γιατί φοβάται να'ναι μόνος
άλλος για το κοινωνικό του προφίλ/άλλος για να'χει κάποιον να καταδυναστεύει/
άλλος για να αναπαραχθεί κ άλλος γιατί αγάπησε πολύ κ γουστάρει να το μάθουν όλοι.
Tο αν αξίζει να παντρευτείς, έχει να κάνει με τους λόγους που το κάνεις.
Όσο για τα διαζύγια---γάμοι για λάθους λόγους...
Δεν διαφωνω σε αυτα.Αν και πιστευω οτι οι περισσοτεροι παντρευονται
επειδη φοβουνται την μοναξια με συνεπεια πολλες φορες να κανουν βιαστικους γαμους που καταληγουν σε διαζυγια.

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Να και ενας σε αυτην την υφηλιο που συμφωνει εν μερη μαζι μου στο θεμα αυτο.
Επισης με αυτα που μου ειπες μου θυμισες οτι οι γυναικες εχουν το αγχος να παντρευτουν πριν τα 30 διοτι μετα ειναι δυσκολο να κανουν παιδι για τους γνωστους λογους.Ομως ας μην ξεχναμε οτι τωρα γινεται
και προγεννητικος ελεγχος οποτε η γυναικα δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεται με το θεμα του γαμου διοτι αλλιως οδηγειται σε βιαστικες κινησεις.
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Η Valnta με έχει καλύψει…![]()
Δεύτερον, είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να κρατήσει τους φίλους του ή όχι. Και χωρίς γάμο ή δεσμό μπορεί να χάσεις φίλους.
Αλλά ας σκεφτούμε κάτι άλλο. Εσύ θα πειραζόσουν ή όχι αν σου έλεγε η κοπέλα σου ή η σύζηγος σου ότι θέλει να πάει διακοπές μόνη της ή με τις φίλες της?
Θα της είχες απόλυτη εμπιστοσύνη ή θα έβραζες στο ζουμί σου ενώ εκείνη θα διασκέδαζε?
Βέβαια υπάρχει και η άλλη επιλογή, να έβρισκες και εσύ άλλη "παρέα" και να μην σε ένοιαζε τι θα έκανε το έταιρο σου ήμισι....
Όσο κι αν ακουστεί ψυχρό, για εμένα κάθε σχέση είναι σαν επαγγελματική συμφωνία, πρίν ακόμη αρχίσει πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να ανεχτώ ζήλιες, καταπίση και έλεγχο. Όπως εγώ δεν το κάνω, απαιτώ από τον άλλον να με σεβαστεί, να με εμπιστευτεί και προπάντον να μην με υποτιμήσει.
Υπάρχουν οι ώρες που θα είμαστε μαζί, οι ώρες που θα βγώ με τις φίλες μου και αυτός με τους δικούς του φίλους, οι ώρες που θα πάω για ψώνια, οι ώρες που θα πάμε σινεμά μαζί ή όχι, που θα καθήσουμε στο σπίτι, που θα βγούμε με κοινούς φίλους κλπ κλπ
Επειδή δύο άνθρωποι είναι ζευγάρι δεν πάει να πεί ότι πρέπει να είναι συνέχεια μαζί, αυτό καταντά βαρετό και κουραστικό.
Τελικά ότι και να πούμε, λόγια θα είναι, στις πράξεις κολλάνε όλοι και καταλήγουν να χαλάνε σχέσεις είτε φιλικές ειτε ερωτικές, γιατί δεν είχαν το θάρος να ζητήσουν λίγο χώρο για να μπορούν να "αναπνεύσουν".....
Σοφοκλής
Ναι, σε εσένα το λέω, που με τα δήθεν πάνσοφα μάτια σου, με κοιτάς περίεργα!