ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ QUIZ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Agnostic90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
kostakisΜέλος
20/07/2010, 23:08:30
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητή kapodistria, καταρχάς εύχομαι η πραγματική ευτυχία να είναι ήδη μέσα στη ζωή σου και μάλιστα με ποιοτικά χαρακτηριστικά υπέρτερα αυτής την οποία περιέγραψα για μένα προσωπικά.
Το τι ζητάει κάθε άνθρωπος και γιατί το ζητάει είναι άμεση συνάρτηση του τι ΔΕ ζητάει και γιατί αντιλαμβάνεται ότι δε χρειάζεται ή δε δύναται να ζητήσει κάτι. Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπιστώνεις την αξία της στιγμής και να μπορείς να αποτιμήσεις σωστά τη χρονική, αλλά και πνευματική, επένδυση για την επίτευξη ενός στόχου σε σχέση με την Ιθάκη του στόχου αυτού. Αν κάποιοι σοφοί λένε πως το ταξίδι είναι σημαντικότερο από την Ιθάκη καθαυτή, εννοούν ενδεχομένως τη ζωή ως "άθροιση" στιγμών, άνευ περιεχομένου στατικά, αλλά τόσο ουσιωδών στη συνέχειά τους. Με έμαθαν να ζω τη στιγμή, ακόμα και αν χρειάζεται να αναβάλλω ή να θυσιάσω κάποιο στόχο : ίσως γιατί τους στόχους τους επιτυγχάνουμε, αλλά δεν τους ζούμε, ειδικά όταν γίνονται αυτοσκοποί.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς της ζωής. Ίσως γιατί ήταν πολύ "εύκολοι" σα στόχοι τα θέλω μου. Ίσως γιατί μπορώ και χαίρομαι τις στιγμές, αντίθετα με πολλούς συνανθρώπους μου, ίσως γιατί δεν ξέρω...
Να είσαι καλά και να χαμογελάς. Μας λείπει το γυναικείο χαμόγελο, η αρμονία και η ισορροπία που σας χάρισε η φύση και σας την αφαίρεσε το σήμερα. Σε ευχαριστώ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

samuel1974Μέλος
15/03/2008, 12:46:49
Άμα έχει ανοιχτεί σχετικό θέμα, θα παρακαλέσω τους συντονιστές να με διορθώσουνε.

Μετά τα ναρκωτικά πολυτελείας (κόκα), κάνει την εμφάνιση της και μια αίρεση ντε λούξ, με μέλη ανήκοντα στην υποτιθέμενη "αφροκρεμα".

Θα θελα να ανοίξουμε μια κουβέντα για το τι ακριβώς ειναι αυτή η "Ελληνική Εκκλησία της Σαηεντολογίας" και πιο πολύ για τον κορμό της που εδράζει υπερπόντια. Πιο ενδιαφέρον θα ειναι όμως, να υπάρξουνε εδω μέσα αναφορές απο άμεσες εμπειρίες.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

15/03/2008, 15:15:37
samuel1974 ψάχνοντας από την αναζήτηση βρήκα μόνο ένα θέμα συγκεκριμένα με την Σαηεντολογια σε αυτό το λινκ που όμως είναι κλειδωμένο από τον Admin .

Σαηεντολογια

Σου δίνω το λινκ αν θες να βρεις κάποιες πληροφορίες που σε ενδιαφέρουνε και το ποιο σημαντικό την προσοχή από όλους μας στον διάλογο που θα γίνει στο νέο θέμα του samuel1974

Όπως λέει και ο Admin στο τελευταίο μήνυμα .

quote:
Admin - Σε περίπτωση επιθυμίας κάποιου/ας να ανοιχτεί εκ νέου καινούργιο σχετικό Θέμα Συζήτησης, προτείνουμε ανεπιφύλακτα( ) την μεγάλη προσοχή στο χειρισμό του - όπως άλλωστε και σε όλα τα ανάλογα που αφορούν ομάδες ανθρώπων, ιδεολογικά ρεύματα, σχολές σκέψεις κ.ο.κ.

15/03/2008, 18:58:30
Ο καθένας ας την βρίσκει όπως επιθυμεί, όμως όταν ο ιδρυτής μιας "θρησκείας" έχει ομολογήσει ότι «Aν θέλει κάποιος να γίνει πλούσιος, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι να ξεκινήσει τη δική του θρησκεία» νομίζω θα πρέπει να υπάρχει ιδιάιτερη προσοχή εκ μέρους του κάθε αναζητητή πνευματικής ενασχόλησης

Αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω αρθρο από το Εθνος.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=28861

Mπίζνες με τη σαϊεντολογία

H αίρεση που ίδρυσε ο τελευταίος το 1954 πρεσβεύει τη μελέτη της γνώσης και της αλήθειας. Συγκαταλέγεται στα πλέον αντιφατικά κινήματα, εξελισσόμενη σε ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο με βιτρίνα το κοινωφελές ανθρωπιστικό έργο και έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που της επιτρέπουν να εισχωρεί παντού: στην εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά κυρίως στο μυαλό και το πορτοφόλι των οπαδών της. Aστραφτερό περιτύλιγμα και καλύτεροι πρεσβευτές της είναι οι διάσημοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ, με κυριότερο εκπρόσωπο τον Tομ Kρουζ και πολλούς άλλους, όπως ο Tζον Tραβόλτα και η Λίζα-Mαρί Πρίσλεϊ.

Oλα αρχίζουν με ένα «αθώο» τεστ προσωπικότητας που μπορεί να βρει κανείς στο Iντερνετ ή ανάμεσα στα δεκάδες διαφημιστικά στην καθημερινή αλληλογραφία του. Aφότου συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, το υποψήφιο θύμα καλείται να επικοινωνήσει με κάποιο από τα κέντρα της σαϊεντολογίας, όπου θα αναλυθούν τα αποτελέσματα. Kατά κανόνα, οι «ειδικοί» θα εντοπίσουν κάποιο «πρόβλημα» και θα τον καλέσουν να το διορθώσει ακολουθώντας ειδικά προγράμματα. Στην αρχή το κόστος είναι χαμηλό, όσο όμως προχωρά κανείς προς τις ανώτερες βαθμίδες καταλήγει να ξοδεύει ολόκληρη περιουσία.

Eνα πρόγραμμα σωματικού και πνευματικού εξαγνισμού κοστίζει 2.400 ευρώ. Περιλαμβάνει αποτοξίνωση, σάουνα, βιταμίνες, συνεδρίες. Mεταξύ των εργαλείων με τα οποία η σαϊεντολογία διατείνεται ότι εντοπίζει τις αλλαγές στην πνευματική κατάσταση του ατόμου είναι ο διαβόητος ηλεκτρομετρητής, μηχάνημα ανάλογο του ανιχνευτή ψεύδους, που φυσικά δεν τυγχάνει καμίας επιστημονικής αναγνώρισης. Aλλες πιο ύπουλες μέθοδοι με τις οποίες η αίρεση εισχωρεί βαθύτερα στον κοινωνικό ιστό είναι πολυδιαφημισμένα προγράμματα όπως το «Narconon» κατά των ναρκωτικών που, όπως αποδεικνύεται από καταγγελίες, αποτελεί πρόφαση με απώτερο στόχο τον έμμεσο προσηλυτισμό ακόμη και μαθητών.

«Πλύση εγκεφάλου»

Παρότι αρκετοί σαϊεντολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης τους ή ότι απαλλάχθηκαν από προβλήματα όπως η δυσλεξία, ουδέποτε παρουσίασαν επιστημονικές αποδείξεις για τα παραπάνω. Aντιθέτως, ακόμη και πρώην μέλη καταγγέλλουν την αίρεση για πλύση εγκεφάλου και οικονομική αφαίμαξη. O πιανίστας Aλεν Στόφεν κατέθεσε το 2002 μήνυση κατά της «εκκλησίας» της σαϊεντολογίας όχι μόνο επειδή έχασε 45.000 ευρώ, αλλά και επειδή επί 15 χρόνια ως οπαδός απώλεσε ό,τι ήταν σημαντικό γι αυτόν, αξιοπρέπεια, καριέρα, υγεία.

Tα έξοδα ενός σαϊεντολόγου είναι τόσο υψηλά που κάποια μέλη αποφάσισαν να πάρουν δάνεια, ενώ άλλοι πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα για να ενταχθούν στο υπαλληλικό προσωπικό της αίρεσης με μηδαμινές απολαβές. H σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη για ποικίλους λόγους. Δεν είναι μόνο οι αμφισβητούμενες πρακτικές και η λυσσαλέα πολεμική που έχει εξαπολύσει κατά της ψυχιατρικής, την οποία χαρακτηρίζει σκληρή και απάνθρωπη ψευδοεπιστήμη. Eίναι και ο υπόγειος τρόπος (εκβιασμοί, παρανομίες) με τον οποίο κινείται προκειμένου να αποτρέψει την αρνητική προβολή της από τα MME ή το Διαδίκτυο, να προσεγγίσει αρχηγούς κρατών και υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς.

Δικαστικές διαμάχες

Oι μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες είναι εξάλλου το φόρτε της. Πιο χαρακτηριστικό το αμερικανικό παράδειγμα. Yστερα από πολυετείς πιέσεις και αντιπαραθέσεις στις δικαστικές αίθουσες απέναντι στην εφορία των HΠA (IRS), η σαϊεντολογία πέτυχε να αναγνωριστεί επισήμως ως θρησκεία στην Aμερική και να εξαιρεθεί από τη φορολογία. H αίρεση ήταν εξάλλου και πίσω από το σκάνδαλο κατασκοπείας που ήρθε στο φως το 1977, ύστερα από έρευνες του FBI. H «Eπιχείρηση Χιονάτη», όπως είχε ονομαστεί, ήταν μια συστηματική απόπειρα του Xάμπαρντ και των οπαδών του να διεισδύσουν και να κλέψουν απόρρητους φακέλους με «ύποπτα» στοιχεία για τη σαϊεντολογία από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και κυρίως από την αμερικανική κυβέρνηση και την εφορία. Eντεκα υψηλόβαθμα στελέχη, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Xάμπαρντ, καταδικάστηκαν και εξέτισαν ποινές φυλάκισης.
Tο μενού συμπληρώνεται από περίεργους θανάτους σαϊεντολόγων, όπως αυτός της 36χρονης Aμερικανίδας Λίζα Mακφέρσον το 1995 που αποδόθηκε στην κακομεταχείρισή της από άλλα μέλη.

Eισφορές και κέρδη

- 300.000.000 δολάρια υπολογίζονται τα ετήσια κέρδη της σαϊεντολογίας στις HΠA.
- 500.000 δολάρια δώρισε ο ηθοποιός Tομ Kρουζ στη σαϊεντολογία το 2004.
- 11.000.000 οπαδούς ισχυρίζεται ότι αριθμεί ανά τον κόσμο η σαϊεντολογία, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.
- Πάνω από 500 ιεραποστολές της σαϊεντολογίας υπάρχουν ανά τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου 150 στις HΠA.

Στο παρακάτω site υπάρχει μια λίστα με ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και σχετίζονταν με τη Σαηεντολογία. Αλλοι αυτοκτόνησαν επειδή έχασαν υπερογκα ποσά πάνω στη Σαηεντολογία,άλλοι επειδή δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από το κύκλωμά της, άλλοι έπεσαν σε κατάθλιψη και απομονώθηκαν από το οικογενειακό κοινωνικό τους περιβάλλον με δυσάρεστες τελικά συνέπειες, άλλοι αγνόησαν σημαντικά προβλήματα υγείας και αναλώθηκαν σε αναποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας που προσφέρει η Σαηεντολογία με αποτέλεσμα να πεθάνουν λόγω των προβλημάτων υγείας, ενώ άλλοι πέθαναν κάτω από πιο σκοτεινές συνθήκες...

http://www.whyaretheydead.net/index.html

Εντύπωση μου έκανε ο θάνατος μιας νεαρης κοπέλας "μυημένης" στα προγράμματα της Σαηεντολογίας η οποία φαίνεται πως αυτοκτόνησε με περίστροφο στην καμπίνα του πλοίου με το οποίο ταξίδευε για 6 μήνες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μια βδομάδα πριν το θάνατό της έγραψε στον Χάμπαρντ,τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας, ένα γράμμα στο οποίο ζητούσε να εγκαταλείψει το πλοίο, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

http://www.whyaretheydead.net/susan_meister/index.html

Εν πάση περιπτώσει, για να μην μακρηγορούμε ο κόμπος το ζητήματος δεν είναι το αν θα ασχοληθεί κάποιος με μια θρησκευτική/πνευματική κάστα, αλλά το κατά πόσο διατηρεί αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση στην αναζήτησή του, δύο αρετές απαραίτητες για να μην οδηγείται σε πλήρη ψυχολογική εξάρτηση από αυτην. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι να προσέχετε με τι άτομα συναναστρέφεται και να μπορείτε να διακρίνετε αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να σας βοηθήσουν, από αυτούς που σας βλέπουν σαν γευστικά λουκουμάκια έτοιμα για καταβρόχθιση και οικονομική αφαίμαξη..

Ακόμα πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τις επιμέρους μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες θρησκείες ή οργανώσεις. Για παράδειγμα ορισμένοι ισχυρισμοί του Χάμπαρντ είναι ψευδοεπιστημονικοί, όσο κι αν προσπαθεί να τους ντύσει με επιστημονικό μανδύα.

Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να ζητάω απαντήσεις στις όποιες ανησυχίες μου μέσα από προσχώρηση στους κόλπους οργανωμένων καστών που εμφανίζονται στην "πνευματική αγορά", ως θρησκείες, φιλοσοφικά ρεύματα και με οποιοδήποτε άλλο πομπώδες περιτύλιγμα. Οχι ότι βλέπω με καλύτερο μάτι τις γνωστές και παραδοσιακές θρησκείες...οι οποίες ουσιαστικα διαφέρουν από τις μικρότερες θρησκευτικοπνευματικές κάστες στο ότι έχουν καταφέρει να καθιερώσουν τις λατρείες τους στα έθιμα και στις παραδόσεις ολόκληρων εθνών και εθνικών κρατών.

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

25/03/2008, 10:46:48
Αυτό που για μένα έχει σημασία κι έχω προσέξει
σ' αυτή την αίρεση - θρησκεία ειναι ότι έχει πολύ πλούσια στελέχη, ώστε να προσελκύσει τις μάζες...
Μέσα από τους αστέρες ( όπως ο Ρίτσαντ Γκήρ,η Μαντόνα , κλπ) μετατρέπουν τον κόσμο σε εύκολα αλλασόμενο σε ότι του περνάνε, μαζικά, πειθήνιο όργανο...
Αυτά δηλαδή που κατηγορούνε τον χριστιανισμό,χωρίς να στέκει,
θα τα περάσουνε μέσα από την "σαιεντόλοτζι", καταπίνοντας χωρίς αντιρρήσεις όλες τις απιθανότητες που θα έρθουν μέσα
από αυτήν.
Με εντυπωσιάζει ότι τα άτομα που είναι μπροστά στην πρώτη γραμμή της ψευτοθρησκείας, είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου, ώστε να ελέγχονται εύκολα, αλλά έχουν την έντονη επιρροή προς την κόσμο που θα ήθελε κάθε λαοπλάνος να έχει...
Για μένα είναι προπύργιο κάτι άλλου...
seirios12aΜέλος
25/03/2008, 11:10:54
Προσωπικά όλες αυτές οι νέες θρησκείες, αιρέσεις, κάστες , όπως θέλετε πείτε τες , μέσα σε αυτές και η σαϊ(νια)ντολογία, έχουν

ένα κοινό γνώρισμα: ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ

ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Νομίζω πως τα σχόλια περιττεύουν. Όποιος είναι τόσο ανόητος και μπλέξει μαζί τους, είναι άξιος της μοίρας του.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

25/03/2008, 15:27:17
quote:
έχουν ένα κοινό γνώρισμα: ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Ωραία, μιας και που δεν κατέχουμε εμείς αυτό το σπορ.. ΧΡΗΜΑ.. την έχουμε γλιτώσει από τα πλοκάμια τους…

Edited by - elo on 25/03/2008 15:31:12

25/03/2008, 20:48:22
Αυτό που ξέρω εγώ για το συγκεκριμένο κατασκέυασμα
είναι ότι είναι μια καλή παγίδα για αθώους,
καθώς με δόλωμα αστέρες του χόλυγουντ και άλλους γκλαμουράτους τραγουδιστές και άλλα άτομα του στάρ- σύστεμ
και των VIP τουκόσμου θέλουν να παρασύρουν τους απλούς πολίτες,
μέσω της μίμησης, σ'αυτό το τέχνασμα που οδηγεί
σε μια υπερθρησκεία, υλιστικής προσέγγισης,
και προσανατολισμού...
Φυσικά,σαν πείραμα πουείναι έχει καθαρά βολιδοσκοπικό
ρόλο για να δει πως επιτυγχάνεται η προσέλκυση
πολιτών σε κάτι ου δεν ξέρουν καν τι είναι...
28/09/2009, 03:31:48
Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη σχετικά πρόσφατα και μάλλον σχετίζεται με έναν από τους τρόπους που προσεγγίζουν ανθρώπους μέλη της Σαηεντολογίας. Σε πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας ήταν (και πρέπει να είναι ακόμα απ'όσο γνωρίζω) στημένες στο πεζοδρόμιο δύο κοπέλες σχετικά νεαρής ηλικίας με πορτοκαλί μπλούζα και σταματούσαν τους περαστικούς. Μόλις πλησίασα κι εγώ στο σημείο, η μία με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να κάνω ένα "τεστ άγχους". Αφού επιβεβαίωσα ότι η διαδικασία ήταν δωρεάν (όχι και να δίνουμε λεφτά για αέρα κοπανιστό), με οδήγησε μέσα στην στοά κάθετη του κεντρικού δρόμου και κατόπιν στο βιβλιοπωλείο της οργάνωσής τους. Εκεί πρωτοστατούσαν στα ράφια βιβλία του ιδρυτή της σαηεντολογίας Λ.Ρον Χαμπαρντ. Αμέσως κατάλαβα τι παίζει αλλά έμεινα ψύχραιμος θέλοντας να φανώ άσχετος με το θέμα. Με έβαλε να καθίσω δίπλα σε ένα μηχάνημα το οποίο ονόμαζε "μετρητή άγχους" ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Το μηχάνημα είχε μια μικρή οθονη με ενδείξεις σαν κομπιουτεράκι αλλά γενικά φαινόταν ότι είναι απάτη. Αφού με έβαλε να κρατήσω δύο μαραφέτια τα οποία ενώνονταν με καλώδια στο μηχάνημα, μου ζήτησε να φανταστώ μια κατάσταση που μου δημιουργεί άγχος από την καθημερινότητά μου και λίγο μετά άρχισε να μου κάνεις διαφορες ερωτήσεις προσωπικού περιεχομένου του στυλ "αισθάνεστε ότι σας έχουν προδώσει?", ποια η σχέση σας με τους γύρω σας" και μερικές άλλες που δεν θυμάμαι. Αφού τις έδωσα ορισμένες απρόσμενες απαντήσεις που έδειξε (ή προσποιήθηκε)ότι την εντυπωσίαζαν μου έφερε να δω το βιβλίο του Λ.Ρον Χάμπαρντ "Διανοητική" το οποίο γενικά θεωρείται το "highlight" του συγγραφικού του έργου. Εγώ έκανα ότι του έριχνα μια ματιά και για να μη δείξω ενοχλημένος που από ένα δωρεάν τεστ μου πλάσαρε άμεσα προϊόν για αγορά, τις ζήτησα κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο με περαιτερω στοιχεία (π.χ. ιστοσελίδα) ώστε να ενημερωθώ και να ελέγξω έτσι κατά πόσο με ενδιαφέρει το ζήτημα. Φυσικά δεν αρνήθηκε την πρότασή μου αλλά παράλληλα μου πέταξε και το υπονοούμενο "φαίνεσται πάντως λίγο καχύποπτος, είστε γενικά έτσι?" (αυθόρμητα μου ήρθε να τις πω "εμ τι για πρόβατα μας περνάς?) αλλά περιορίστικά στο να τις πω ότι γενικά πρώτα ενημερώνομαι λεπτομερώς και ύστερα κάνω τις επιλογές μου. Μ'αυτά και μ'αυτά, αποχώρησα ενώ οι κοπελιές συνεχιζαν τις προσπάθειες προσέγγισης περαστικών στο ίδιο σημείο.

Δεν ξέρω εσείς τι πιστεύετε αλλά νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης είναι τουλάχιστον ατσούμπαλος και ατυχής. Δεν ξερω αν έχει συμβεί σε κάποιον άλλο παρόμοιου ή έστω διαφορετικού τύπου προσέγγιση, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Για την ιστορία να πω ότι ενόσω βρισκόμουν στο βιβλιοπωλείο τους για το τεστ άγχους, σ'ένα τραπέζι λίγο πιο δίπλα μια άλλη κοπέλα πραγματοποιούσε το ίδιο τεστ και έκανε παρόμοιες προτάσεις σ'εναν ψιλοηλικιωμένο κύριο ο οποίος τελικά τους έριξε άκυρο και την έκανε πιο απότομα απ'ότι εγώ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

ar_iaΜέλος
28/09/2009, 11:09:24
Έναν τέτοιο είχα συναντήσει κι εγώ στην παλιά μου δουλειά. Ερχόταν θυμάμαι καθημερινά σχεδόν και μου έπιανε την κουβέντα για αόριστα πράγματα στην αρχή μέχρι που μια μέρα άρχισε να με ρωτά αν είναι δική μου η επιχείρηση, αν νοιώθω καλά, αν αγχώνομαι, αν θα ήθελα να είμαι συνεχώς ήρεμη και άλλα που δεν τα θυμάμαι.Κάποια μέρα πάλι μου έπιασε το χέρι και μου το πήγε πίσω στην πλάτη για να δει μου είπε αν τα δαχτυλά μου μπορούν να ακουμπήσουν ένα συγκεκριμένο σημείο της σπονδυλικής στήλης.Τότε τον ρώτησα με τι ασχολείται,γιατί φαντάστηκα πως θα είναι θυσικοθεραπευτής μάλλον.... και μου είπε πως είναι σαιεντολόγος. Το επαγγελμά σου τον ξαναρωτώ ποιό είναι? Γιατί αυτό που μου λες δεν ειναι επάγγελμα αλλά ένα είδος αίρεσης αν δεν κάνω λάθος....Βέβαια απάντηση σαφή δεν πήρα παρά μόνο γενικότητες.
Κοίτα κάτι λέω, αν είσαι εδώ για να μου κάνεις κατά κάποιο τρόπο πλύση εγκεφάλου, να σε πληροφορήσω πως θα χάσεις άδικα τον χρόνο σου γιατί δεν πιστεύω σε βλακείες. Όχι πως ήξερα τι είναι η σαιεντολογία δλδ, απλά φαντάστηκα πως θα είναι κάτι σαν τους ιεχωβάδες που ψάχνουν για θύματα....
Τεσπά, μετά από αυτό δεν ξαναφάνηκε βέβαια.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

29/09/2009, 15:17:06
Η εμφάνιση τέτοιων κινημάτων για την ευτυχία και σωστή επικοινωνία των ανθρώπων δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο την επιτακτική ανάγκη να δούμε και να προσεγγίσουμε με την δική μας φωνή , κουλτούρα και θησαυρό γνώσεων στις κοσμοθεωρίες της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ , ΠΈΡΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΝΟΩ , όπου δεν υπάρχει εθνική συνείδηση και πρώιμος διαλογισμός , πολιτισμός και εμπειρίες!

Ήρθαν και οι Σαιεντολόγοι να μας υποδείξουν τρόπους για την ευτυχία και την επιτυχία...ποιοί ήρθαν , πού??

Στην πατρίδα τόσων επιφανών φιλοσόφων ...της δημοκρατίας , να υποδείξουν...έλεος...έλεος...έλεος!!!

Εμ!! βέβαια , θέλουν σαν τα μούτρα τους να κάνουν όλο τον κόσμο!

soul

29/09/2009, 15:37:33
quote:

Εαρινός
Ήρθαν και οι Σαιεντολόγοι να μας υποδείξουν τρόπους για την ευτυχία και την επιτυχία...ποιοί ήρθαν , πού??

Στην πατρίδα τόσων επιφανών φιλοσόφων ...της δημοκρατίας , να υποδείξουν...έλεος...έλεος...έλεος!!!

Κι όμως, ήλθαν και βρήκαν και γόνιμο έδαφος.

Edited by - Ψηλός on 29/09/2009 15:40:28

29/09/2009, 15:57:42
Τι εννοείς ψηλέ???

soul

29/09/2009, 16:00:12
quote:

[quote]
Κι όμως, ήλθαν και βρήκαν και γόνιμο έδαφος.

Αυτό το σκίτσο που έχεις μόνιμα αναρτημένο, σε εκφράζει..το πιστευεις ότι είναι έτσι τα πράγματα σχετικά με την επανάσταση του '21???

soul

29/09/2009, 21:52:01
quote:

Τι εννοείς ψηλέ???

soul

Εννοώ πως παρόλο που ήλθαν σε ετούτο εδώ τον ευλογημένο τόπο, τον τόπο των φιλοσόφων, βρήκαν εύφορο έδαφος και φύτρωσαν.
ΓΙΑΤΙ?
Πώς μας κατάφεραν έτσι;;

29/09/2009, 22:01:55
quote:

quote:

Αυτό το σκίτσο που έχεις μόνιμα αναρτημένο, σε εκφράζει..το πιστευεις ότι είναι έτσι τα πράγματα σχετικά με την επανάσταση του '21???

soul

Αυτό που φέρεται να λέει η κυρία του σκίτσου είναι μόνο ένα μέρος του περιεχομένου του εκτρώματος που πάσαραν ως βιβλίο της ΣΤ' τάξης Δημοτικού.

Όπως καταλαβαίνεις, ούτε με εκφράζει, ούτε με βρίσκει σύμφωνο.

30/09/2009, 09:15:30
Σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση!

Πάντως είναι ν'απορεί κανείς για την συναισθηματική γραφικότητα κάποιων , δεν θα ήθελα να δώσω κάποιον κατηγορηματικό προσδιορισμό διότι ούτως ή άλλως αυτοπροσδιορίζονται μόνοι τους..!

Τι να πεί κανείς Ψηλέ...με κάτι τέτοια που βλέπω , έστω και απο αντίδραση με βλέπω Εθνικιστή να γίνομαι...δεν είναι και κακό ...και εννοώ ακραίο Εθνικιστή , διότι το να αγαπάει κανείς πρωτίστως το έθνος του δεν είναι κακό , αντίθετα θε έλεγα υγιές και επιβεβλημένο είναι!!!

Πρόκειται θα πώ απλά για άτομα που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν και να λειτουργήσουν ούτε στην προσωπική τους ζωή , η αντίδραση καθορίζει το όποιο βήμα τους , θεωρίες μηδενισμού έχουν εμποτίσει το μη-ενηλικιωθέν μυαλό τους και η όποια συμεριφορά τους συνοδεύεται απο αντίδραση και επιθετικότητα...πρόκειται για τον ψυχολογικό χαρακτήρα των μαζών , όπου καθένας ελλειματικός και αφανής στην κοινωνία συνενώνεται με τους ομοίους του και τους ενώνουν κοινές αδυναμίες και ελλείψεις , όπως και η κατανόηση του ενός πρός τον άλλο...και γίνονται αρχέγονες ορδές δολοφόνων και η φαιδρότητα του μυαλού τους , τους δίνει την παραληρηματική νομιμοποίηση για τις απείρου κάλλους πράξεις και επιδιώξεις τους!

Υπάρχουν πολλοί όπως και 'γώ που δεν μου αρέσουν οι μεθοδεύσεις τους...με την ίδια λογική θα μπορούσα να συνενωθώ και γώ μ'αυτούς και να προβούμε σε αντίστοιχες μεθοδεύσεις σαν τις δικές τους εναντίον τους και να γίνει το έλα να δείς...

Η λογική του παραλόγου..!

Γιατί δεν μετακομίζουν σε καμμια εμπόλεμη χώρα -υπάρχουν πολλές- και εκφραζόμενοι , να αλληλοεξοντώνονται..απορώ!!

soul

30/09/2009, 21:25:37
quote:
Εννοώ πως παρόλο που ήλθαν σε ετούτο εδώ τον ευλογημένο τόπο, τον τόπο των φιλοσόφων, βρήκαν εύφορο έδαφος και φύτρωσαν.
ΓΙΑΤΙ?
Πώς μας κατάφεραν έτσι;;

Πώς μας κατάφεραν?
Για τον απλούστατο λόγο.
Σε αυτόν εδώ τον τόπο των φιλοσόφων, ``δεν γνωρίζουμε``.
Ρώτησε απλά εναν Αθηναίο φίλε Ψηλέ ποιός ήταν ο Ηρώδης ο Αττικός και θα σου απαντήσει αυτός που δολοφόνησε τα μικρά παιδιά.
Δεν γνωρίζει ελληνική ιστορία ούτε ενδιαφέρεται να μάθει.
Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα φίλε Ψηλέ και αυτό εχει ως αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος.

30/09/2009, 21:56:11
Εαρινός

Μια μικρή διόρθωση:

quote:
με βλέπω Εθνικιστή να γίνομαι... διότι το να αγαπάει κανείς πρωτίστως το έθνος του δεν είναι κακό ,

Ο εθνικισμός δεν είναι "η αγάπη προς το έθνος". Ο εθνικισμός είναι ένα συγκεκριμένο και πλήρως συγκροτημένο κοινωνικό και πολιτικο-οικονομικό σύστημα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως "βιοθεωρία" και που σε μια πρώιμη μορφή του περιγράφεται στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα.

macedon

devi_laksmiΝέο Μέλος
05/10/2009, 18:01:11
καλησπερα
υπαρχουν παρα πολλες σελιδες στο διαδικτυο οι οποίες αναφερονται στην εκκλησια της σαϊεντολογιας. Αλλες ειναι επισημες ιστοσελιδες της εκκλησιας, αλλες απλα την παρουσιαζουν ενω οι περισσοτερες τασσονται κατα.
μερικες απο αυτες ειναι:

υπερ: http://www.scientology.org, http://on-line.scientology.org, http://www.Ironhubbard.org, http://www.theta.com/goodman.

απλη παρουσίαση:http://www.religioustolerance.org/scientol.htm, http://www.bostonherald.com/scientology.

κατα:http://www.xenu.net, http://www.alt.religion.scientology, http://www.entheta.net.

σαμουηλ,βρηκα στη βιβλιοθηκη μου ενα περιοδικο που εχει αφιερωμα στη σαϊεντολογια (περιπου 80 σελιδες). εχει αρκετο υλικο, ομως επειδη ειμαι ασχετη με σκαναρισμα δεν ξερω με ποιο τροπο μπορω να βοηθησω.