- ΑΪΝΣΤΑΪΝ: ΙΔΙΟΦΥΪΑ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αφορμή για το θέμα που ανοίγω είναι η άποψη του μέλους ΕΛ-ΛΗΝ που αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: " τύπος του Αϊνστάιν είναι ελλιπής και αυτό γιατί μπήκε στον κόπο να κλέψει (όπως ακριβώς διαβάσατε) ημιτελή τη θεωρεία από τον πανεπιστημιακό του διδάσκαλο. "
Έχω ακούσει για κάποιον Έλληνα καθηγητή Καραθεοδωρή, ο οποίος θεωρείται ο πραγματικός εφευρέτης των θεωριών του Αϊνστάιν και μάλλον αν δεν κάνω λάθος σ'αυτόν αναφέρεται ο φίλος ΕΛ-ΛΗΝ.
Ακόμη και να υποθέσουμε οτι ο Εβραιο-Γερμανός επιστήμονας έκλεψε μια θεωρία από τον καθηγητή Καραθεοδωρή, δεν νομίζω οτι αυτή η θεωρία είναι η μόνη που τον έκανε γνωστή.
Και επίσης άμα δεν ήταν ικανός ούτε μια θεωρία να αντιγράψει, πως κατάφερε να βοηθήσει ώστε να κατασκευαστεί ένα τόσο εξελιγμένο επιστημονικά για την τότε εποχή όπλο όπως η ατομική βόμβα? Και επίσης ο Έλληνας καθηγητής αφού γνώριζε ότι η θεωρία ήταν δική του, γιατί δεν προχώρησε στην καταγγελία του Αϊνστάιν στην επιστημονική κοινότητα, ώστε να ξεσκεπαστεί η απάτη?
Χωρίς να έχω καταλήξει ακόμη ποιό από τα δύο επίθετα αξίζει να στέκεται δίπλα στο όνομα του Άϊνστάιν, θα ήθελα όποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα, να καταθέσει την άποψη του..
O Einstein πέθανε στα μέσα του 20ου αιώνα. Άρα δεν έχει σχέση με τον 21ο αιώνα.
Επίσης, δεν ειναι "εφευρέτης". Μια θεωρία τη διατυπώνεις,
δεν την εφευρίσκεις.
Επι τν ερωτημάτων σου τώρα.
Το μαθηματικό υπόβαθρο της θεωρίας υπήρχε σαφώς πριν τον Einstein και εκεί βασίστηκε για να διατυπώσει τη θεωρία του. Στην επιστήμη δεν υπάρχει παρθενογέννηση.Οσο για την κλοπη, Οταν κάποιος έχει μια θεωρία τη δημοσιεύει και μετά κανεις δεν μπορεί να την κλέψει αν ο Καραθοδωρής την είχε σκεφτει πιο πριν θα την είχε δημοσιεύσει.
Αν ο Einstein είναι τοσο γνωστός αυτο οφείλεται στο οτι τα μεσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής για να πουλήσουνε ασχολιόντουσαν συνέχεια μαζι του. Η εκκεντρικότητα του ήταν πρώτης ταξης "εμπορευμα" και φυσικα την εκμεταλεύτηκαν.
Ετσι, ο Einstein εφτασε σήμερα να είναι σύμβολο της υπεράνθρωπης εξυπναδας. Να δείτε που σε 50 χρόνια θα βγεί κάποιος ονειροπαρμένος και θα τον βαφτίσει και αυτόν "εξωγήινο","ενδογήινο","προεδρο της ομάδας G" και ότι άλλο ευτράπελο.
Όσο για την πολιτική του στάση. Το μανιφέστο του για την ειρήνη και την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, δυστυχώς δεν διαφημήστικε τόσο πολύ. Διαβάστε το. Η ενόραση του (καθώς και των συνάδελφων και συνεργατών του που το συνυπογράφουν) για τα προβλήματα που θα αποκτούσε η ανθρωπότητα είναι αξιοθάυμαστη. ΜΑΚΑΡΙ οι πολιτικοί να τον είχαν ακούσει.
http://www.nuclearfiles.org/redocuments/1955/550709-russel-einstein.html
Επίσης, Η αρνησή του να δεχτεί τη θέση του προέδρου στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ δηλώνει μαλλον πως απείχε απο τις πολιτικές σκοπιμότητες.
Για την κατασκευή της ατομικής βομβας. Επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος ήταν ο Oppenheimer. Που και αυτός αργότερα (μετά τον πόλεμο) προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για την κατάργηση των πυρηνικών. (μάταια). Ενα συμπαθητικό βιβλίο πάνω στο θέμα της κατασκευής της ατομικής βομβας είναι το "Πυρηνικά όπλα και ανθρώπινος πολιτισμος" του Οικονόμου απο τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης.
Επι του ερωτήματος του τίτλου.
Το να θέτει κανείς το ερώτημα "Einstein, Απατεώνας η Ιδιοφυία" για να συζητήσουμε-ψηφίσουμε φοβάμαι οτι μάλλον θα ξεκινήσει τοποθετήσεις του στύλ "Ο Einstein ειναι εβραίος κλέφτης", "Η θεωρία της σχετικότητας ανακαλύφτηκε απο την ομάδα εψιλον", "Λετε όλοι βλακείες, η θεωρία της σχετικότητας ανακαλύφθηκε απο τους ατλαντες" και αλλα διασκεδαστικα.
Σας Ικετεύω να με διψεύσετε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Αγγελος.
Ο ίδιος ο καθηγητής του, ο Καραθεοδωρής, είχε επικοινωνία με τον Αϊνστάιν και μάλιστα υπάρχουν χειρόγραφά του στα οποία τον συγχαίρει για την πορεία του.
Τυγχάνει να είμαι... κοντοχωριανός της οικογένειας "Καραθεοδωρή", έχει ιδρυθεί Πνευματικό Κέντρο με το όνομα "Καραθεοδωρή" και πραγματοποιείται Παγκόσμιο Μαθηματικό Συνέδριο με την επωνυμία του.
Διατίθενται πρακτικά του συνεδρίου, συγγενείς του Καραθεοδωρή ζουν ακόμη και ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ δεν ισχυρίζεται ότι ο Αϊνστάιν ΕΚΛΕΨΕ τη θεωρία του.
quote:
Σας Ικετεύω να με διψεύσετε.
Μακάρι, Άγγελε
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

Εκλεψε τον περιφημο τυπο Ε=ΜC2 απο εμας τους Ελληνες..
Τον ειχαμε ανακαλυψει πολυ καιρο πριν..
Οριστε η αποδειξη..
Ελλαδα=Μιζα Χ Κομπινα στο τετραγωνο!!!
quote:
Ο Αϊνσταϊν ηταν ενας ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!
Οριστε η αποδειξη..
Βρε Πασχάλη, δεν είπαμε να μην αποκαλύπτεις τα μυστικά της Ομάδας Ε;
Μην τρομάζετε. ![]()
![]()
![]()
Εννοώ την ΟΜΑΔΑ Ε(soterica) ![]()
![]()
![]()

quote:
Ο Αϊνσταϊν ηταν ενας ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!
Οριστε η αποδειξη..
πολύ καλό!!!
πρωινός καφές + πρωινό γέλιο ήταν αυτό βρε Πασχάλη!!!
Θα συμφωνήσω και γω με τους πρωλαλήσαντες ότι ο Αινστάιν εμπνεύστηκε και βασίστηκε στις θεωρίες του Καραθεοδωρή ή και άλλων.
το πραγματικό μέγεθος της μεγαλοφυίας του Αινστάιν, δεν μπορώ να το ξέρω, αν ήταν 100% άξιος του τίτλου που του δώθηκε ή όχι. σίγουρα όμως, σε έναν κάποιο βαθμό -πιστεύω ικανό- ήταν άξιος.
επίσης, γνωρίζω ότι ο Αινστάιν, ανάμεσα σε αυτά που έχει γράψει και τον έχουν καταστήσει αυτό που είναι τώρα, έχει μελετήσει και γράψει πολλά άλλα, που είτε δεν έπρεπε να βγούν στην επιφάνεια τότε -και δε βγήκαν- είτε ο ίδιος τότε αφόρησε -σαν λάθη του. κάποια από αυτά -τα αφορισμένα- είναι ενάντια στις θεωρίες του, που τον έκαναν τόσο γνωστό.
σήμερα, αυτές οι "αφορισμένες θεωρίες" του Αινστάιν ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια εξαιτίας κάποιων πειραμάτων και μετρήσεων που έγιναν στο διάστημα σχετικά με τον προσδιορισμό μιάς "μυστικής δύναμης" που δρά διασπώντας και διαστέλλοντας το σύμπαν. είναι η δύναμη της αντιβαρύτητας, γιά την οποία είχε μιλήσει ο Αινστάιν, και μετά είχε ο ίδιος απορρίψει τη θεωρία που ανέπτησσε.
Ο αλβέρτος έγινε μεγάλος όχι για την θεωρία της ειδικής σχετικότητας (που από ότι ξερω του καταλογίζουν ότι έκλεψε), αλλά για την θεωρία της γενικής σχετικότητας που είναι μια θεωρία βαρύτητας .
Και πέραν αυτής όμως , έχει να δείξει και άλλες πάρα πολύ αξιόλογες μελέτες(το βραβείο νόμπελ ως γνωστόν , το έλαβε για την ερμηνεία του φωτοηλεκτρικού φαινομένου και όχι για την θ. ειδικής σχετικότητας - που κατά γενική ομολογία δεν είναι και "το καλύτερό του" .
""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""
Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ο Άλμπερτ δεν ήταν το παιδί-θαύμα αλλά η αγάπη του
για τη φυσική και τα μαθηματικά ήταν έκδηλη από τότε , ωστόσο
οι ισχυρισμοί που τον ήθελαν μαθητή χαμηλών επιδόσεων διαψεύσθηκαν από τον ίδιο.
THEKLATS
Συγνώμη για την κάπως εκρηκτική κρητική μου αλλά έχω αγανακτήσει με όλες αυτές τις συνωμοσιολογικές θεωρίες που δεν έχουν καμμία ουσιαστική απόδειξη και απλά λένε για να λένε.
Ο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΗΣ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ.
ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ "ΠΑΤΗΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"
I am no human now
because I choose to know..
http://www.fourmilab.ch/etexts/einstein/specrel/www/
και εδώ
http://www.calpoly.edu/~mmoelter/Phys211/einstein.pdf
Είναι η αγγλική μετάφραση της εργασίας του Einstein.
Η πρωτότυπη ήταν στα γερμανικά.
Δεν βλέπω πουθενά το όνομα του Καραθοδωρή.
Αντίθετα, ο Einstein στο τέλος της εργασίας ευχαριστεί
ένα αλλο συνεργάτη του (M. Besso) για την εποικοδομητική κριτική σε αυτή την εργασία. Αν η μισή εργασία ήταν του Καραθοδωρή θα ήταν και αυτός μεσα.
Εκτός αν θεωρήσουμε οτι ο μαθητής μπορεί να κλέψει το δάσκαλο και να γλυτώσει ατιωρητος, (κάτι που μερικοί είμαι σίγουρος οτι θα το υποστηρίξουν και θα το χρησιμοπποιήσουν και σαν "απόδειξη" Σιωνιστίκου δακτυλου)
Καλή μας μέρα
Άγγελος
Η ΟΜΑΔΑ Ε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ Conan:
……………………………………………………………………………..

YOU MAY SAY I 'M A DREAMER BUT I 'M NOT THE ONLY ONE
Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ...
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ,ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ,ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΤΡΟΠΟ...
ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΛΥΣΕΩΝ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΙΔΕΕΣ;;
ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ...
ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΕΨΕ Η ΟΧΙ,ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΓΙΝΕ(ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ...ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
to poso axios itan o en logw kirios to xeroume oloi..
to ti prosfere ston tomea tis epistimis to xeroume oloi..
to onoma tou ehei ginei synonimo tis idiofiias ..
ti allo thelete gia na pisteite ti anthrwpos itan aftos?
kaneis mas den borei na ton krinei.. milise me praxeis.. egrapse tha elega.
Θα ηθελα να προσθεσω και εγω την γνωμη μου για τον Αινσταιν.Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε πιο πριν , αν καποιος αλλος ειχε καταληξει στα συμπερασματα νωριτερα δεν ειναι δυνατον να μην τα ειχε δημοσιεύσει ο ιδιος για λογαριασμο του.Επίσης μια πολυ σημαντικη πληροφορια ειναι οτι ο Αινσταιν ακολουθησε ενα μαθηματικο δρομο ομοιο με τον μεγα μυστη Πυθαγορα.Ας μην ξεχναμε οτι ειναι απο τους σημαντικοτερους αναγνωρισμενους επιστημονες οπου μιλησε για την υπαρξη και αλλωv κοσμων-διαστασεων με την περιφημη εξισωση του E=mC*2.Ηταν ο πρωτος παραδεχτος επιστημονας που παρουσιασε στην επιστημονικη κοινωτητα την τεταρτη διασταση την γνωστη σε ολους μας αστρικη.Συνοδοιπορος και προφητης σαν τον Πυθαγορα διατυπωσε 4 εξισωσεις οι οποιες οταν λυθουν θα μας αποκαλυψουν πολλα πραγματα για την γενεση και τον θανατο των κοσμων.Σας τις παραθετω:
1. Gik; s
}=0
+ -
2. Rik
}=0
-
3. Γi=0
4. Rik,I+RkI,+RIik
}=0
Λ Λ Λ
Οταν αυτες λυθουν θα δωσουν τα ιδια ακριβως αποτελεσματα την πασιγνωστης και μεγαλειωδους τετρακτυς.
Πολυ σημαντικες πληροφοριες Μπορειται να βρειτε στα βιβλια του Νικολα Μαργιωρη:Τρισδιαστατος και Τετραδιαστατος κοσμος, και Γενεση και θανατος των κοσμων.
Με αγάπη Ααρών
Ορθές σκέψεις,ορθός λόγος,ορθές πράξεις.
quote:
Ηταν ο πρωτος παραδεχτος επιστημονας που παρουσιασε στην επιστημονικη κοινωτητα την τεταρτη διασταση την γνωστη σε ολους μας αστρικη.
Ήμαρτον!!!
Ε όχι και αστρική διάσταση!!!!!![]()
Ως τέταρτη διάσταση εννοούν/δηλώνουν στην φυσική το βέλος του χρόνου,τον χρόνο ως διάσταση.Κάτι που δεν προβλεπόταν από την Νευτώνεια θεωρία.
Καλό θα ήταν να μην παραφράζουμε τους όρους...![]()
Φιλικά
Εντάξει δεν έκανες και κάτι τόσο τρομερό πια!!!
Δεν είμαι και ο Πάπας να μοιράζω συγχωρέσεις...
Μια επισήμανση έκανα που θεωρούσα αναγκαία,ίσως όμως με λίγο άχαρο τρόπο...
Απλώς θέλω να πω,πως οι νέες θεωρίες της φυσικής είναι τόσο εκπληκτικές,συναρπαστικές και "φευγάτες" από μόνες τους,που κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται να τις προσδίδουμε ακόμα πιο φανταστικες "διαστάσεις"
και προεκτάσεις...
Φιλικά