ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

angi61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
19/03/2007, 19:22:16
zemfis
quote:
Δεν ξέρω αν αυτό είναι παράνοια , η όχι, αλλά μου κάνει εντύπωση όλη αυτή η καχυποψία ! Ολοι είμαστε ύποπτοι, τελικά, κι αν πούμε κάτι που μοιάζει με κάτι που είπε κάποιος άλλος, ειμαστε "ΔΙΠΛΟΙ"??Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι προσβλητικό, η βρισιά, η ειρωνεία??

Kανένα μέλος zemfis με 28 μηνύματα στο ενεργητικό του δεν θα έμπαινε στη διαδικασία που μπαίνεις εσύ.
Στο να στηλιτεύσει δηλαδή συντονιστικές ενέργειες και οχι μόνον αυτό αλλά με 28 μηνύματα να γνωρίζει πολύ καλά το τι τρέχει.
Απο τα παραπάνω λοιπόν δικαίως κάποιος να συμπεράνει οτι ή ``διπλός`` ή ``βαλτός`` είσαι.
Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη των αλλων δεν πείθεις κανέναν .. φίλε μου ...οσους αναγραμματισμούς και να κάνεις ... οσο και να προσπαθείς να καλυφθείς κατηγορώντας κάποιους ως καχύποπτους.

Δεν γεννήθηκαν καχύποπτοι.. έγιναν καχύποπτοι γιατί κάποιοι σαν και εσένα .. δεν είναι καραμπινάτα πιστευτοί...

Τελικά είσαι ``διπλός`` ή ``βαλτός`` βρε..??
ή είσαι και τα δύο...

Edited by - allzzaro on 19/03/2007 19:54:47

19/03/2007, 20:41:41
quote:

quote:
Έτσι όταν νιώθω μια...φαγούρα για επανάσταση θα έρχομαι στο δικό σου φόρουμ και θα μπινελικώνω εσένα!

Να με περνεις τηλεφωνο πιο πριν για να ετοιμαζω και φαγητο...

quote:
Λέω μάλιστα να φέρω και τους φίλους μου (τα μισά εξάρχεια) για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κίνημα

Βεβαια να σας δωσω και καρτουλες εισοδου για να μπαινετε δωρεαν...

quote:
όλοι εμείς οι ανάρχες άλλωστε πεθαίνουμε για Χ-files,κούφιες γαίες και άλλα μυστηριώδη μυστήρια

Εγω να δεις πως τρελενομαι να σας βλεπω να τα πιστευετε...

quote:
Είμαι σίγουρος ότι,σαν γνήσιος δημοκράτης που είσαι,θα μας δεχτείς με χαρά και θα μας αφήσεις να σε λούζουμε στο βρισίδι ελεύθερα! Ή οχι?

Κοιτα,αλλο δημοκρατια και αλλο αναρχια...
Σου ειπα,μισο να βγαλω το φαγητο απο το φουρνο και ελα...

quote:
frodofilos: pote tha pame na kinigisoume vambir se kana spilaio re?

Τελικα εχουν χιουμορ,σωστα?

Α,mercury,στον δρομο οταν ερχεσε παρε και τιποτα γλυκο,να μην παρεξηγηθουν και οι αναρχικοι φιλοι σου...

www.meokorpopi.forumup.gr
γνωθι σ΄αυτον Ε μηδεν αγαν

Xμμμ!!! !!!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
MercuryΜέλος
19/03/2007, 21:49:34
quote:

Να με περνεις τηλεφωνο πιο πριν για να ετοιμαζω και φαγητο...

χαχαχχα Μην υπόσχεσαι τίποτα γιατί είμαι πολύ δύσκολος στο φαγητό, και θα υποφέρεις! Ξεκινάω τη μέρα μου με 3 κιλά βαμπιρόγαλα και καταλήγω με πέντε κιλά βαμπιράκια στα κάρβουνα...Και εγω είμαι ο λιτοδίαιτος της παρέας,έτσι?...

quote:

Κοιτα,αλλο δημοκρατια και αλλο αναρχια...

Σωστός! Και καλύτερα θα ήταν αν έλεγες "άλλο δημοκρατία και άλλο ασυδοσία"...Γιατί η αναρχία είναι μια έννοια που σηκώνει διάφορες ερμηνείες και προσεγγίσεις.Θα το μαθεις αργότερα αυτό...Αφού λοιπόν το πιστευεις πραγματικά αυτό που λες προσπάθησε και οι πράξεις σου να συμβαδίζουν με τη θεωρία σου.

Όσο για το φόρουμ σου αισθητικά δεν είναι καθόλου άσχημο θα έλεγα.Το μόνο που σου χρειάζεσαι είναι να αφήσεις για κανα δυο χρόνια τα βαμπίρ στην ησυχία τους και να ανοίξεις κανα Μπαμπινιώτη.30 ορθογραφικά σε 10 γραμμές κειμένου,έλεος! "Καλοσηρθατε","προγωνους μας!" Μου βγάλες τα μάτια ρεεεεεεε!! Μπαμπινιώτης και λογοτεχνία λοιπόν αλλιώς δεν τη βλέπω καλά την καρριέρα σου σαν admin

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

FRODOΜέλος
19/03/2007, 22:38:38
quote:
χαχαχχα Μην υπόσχεσαι τίποτα γιατί είμαι πολύ δύσκολος στο φαγητό, και θα υποφέρεις! Ξεκινάω τη μέρα μου με 3 κιλά βαμπιρόγαλα και καταλήγω με πέντε κιλά βαμπιράκια στα κάρβουνα...Και εγω είμαι ο λιτοδίαιτος της παρέας,έτσι?...

E,τοτε περνα καμια βολτα και απο εδω...
www.bitefight.gr/

www.meokorpopi.forumup.gr
γνωθι σ΄αυτον Ε μηδεν αγαν

aoratos1Νέο Μέλος
20/03/2007, 01:11:07
Το δημοσίευσα και χτες το δημοσιεύω και σήμερα.Δε βρίζω και δε προσβάλω κανένα.Έχω διαβάσει πολύ χειρότερα δε βρίσκω λόγο να το ξαναδιαγράψετε λέω αλήθειες.

που το μόνο που θα μπορούσαν να επιφέρουν, κατά την
γνώμη μας, είναι έντονα αρνητική επίδραση σε πρόσωπα
και καταστάσεις...

20/3/2007

zemphisΝέο Μέλος
20/03/2007, 01:23:56
Dying Incubus:

quote:
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι εγώ το χρησιμοποιώ αυτό σαν παράδειγμα , και δεν έχω καμμιά σχέση με το συγκεκριμένο μέλος
--------------------------------------------------------------------------------

Γιατί το λες αυτό, αγαπητέ μου zemphis?
Δε νομίζω να υπαινίχθηκε κάποιος κάτι τέτοιο...

Ναι, υπενύχθηκε. Η Angi.

quote:
Τις φωτογραφίες του FRODO δεν τις έσβησε κανένας, εγώ τις βλέπω μια χαρά

Εγώ δεν τις βλέπω.

Alzzaro:

quote:

Kανένα μέλος zemfis με 28 μηνύματα στο ενεργητικό του δεν θα έμπαινε στη διαδικασία που μπαίνεις εσύ.
Στο να στηλιτεύσει δηλαδή συντονιστικές ενέργειες και οχι μόνον αυτό αλλά με 28 μηνύματα να γνωρίζει πολύ καλά το τι τρέχει.
Απο τα παραπάνω λοιπόν δικαίως κάποιος να συμπεράνει οτι ή ``διπλός`` ή ``βαλτός`` είσαι.
Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη των αλλων δεν πείθεις κανέναν .. φίλε μου ...οσους αναγραμματισμούς και να κάνεις ... οσο και να προσπαθείς να καλυφθείς κατηγορώντας κάποιους ως καχύποπτους.

Δεν γεννήθηκαν καχύποπτοι.. έγιναν καχύποπτοι γιατί κάποιοι σαν και εσένα .. δεν είναι καραμπινάτα πιστευτοί...

Τελικά είσαι ``διπλός`` ή ``βαλτός`` βρε..??
ή είσαι και τα δύο...

Μπράβο ρε παιδί μου, είσαι πολύ ξύπνιος! Με βρήκες αμέσως!Είμαι και "βαλτός", και όχι μόνο "διπλός" ,αλλά "τρίδιπλος"!!

( Ελα τώρα, πές μου, μεταξύ μας, πληρώνει καλά η δουλειά του φουσκωτού στο forum? θαχει και τα εξτρά της, έ? Ασφάλιση, ρεπό? Αμα αδειάσει καμμιά θεσούλα, , σφύρα μου και μένα, που θέλω μια τίμια δουλειά, να φτιάξω τη ζωή μου, να πάψω πιά να κάνω το χαφιέ..)

Και, Dying Incubus, κάτι ξέχασα..
Αφού δεν έκανες καμμιά αναφορά στο παρακάτω μέρος του μηνυματος μου

quote:
Επίσης, βλέπω , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΌΛΕΣ ΤΙς ΣΥΖΗΤΉΣΕΙΣ ΠΕΡΊ ΣΩΣΤΉΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆΣ ΚΤΛ, ΤΟ" ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ" ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ Mercury:, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ι σιχτίρ ρεεεεεεεε!!!

Μπορώ να υποθέτω ότι το " αϊ σιχτίρ¨" είναι απόλυτα θεμιτό και αρμόζει τέλεια με το στύλ αυτού του forum.. Ετσι, για να μαθαίνουμε , να και η πραγματική σημασία του όρου στα τούρκικα:

quote:
Siktim is actually I ****ed, which your etymological dictionary(I gotta have one too!) suggests as the origin of Greek word.
Quote:
My etymological dictionary says we took it from the Turkish siktim which is the aorist (past) of the verb sikmek.
Siktim: I ****ed.
Sikmek: to ****
Siktir: I think it's like Get ****ed, I don't know how to translate it, though. It's what we say in Turkish to mean "**** off!" like you do.
Siktir git: It's also used. "Git" is "go" then it means "Get ****ed and go!" I think it's pretty much like Greek usage.

Καλή συνέχεια στις υψηλού επιπέδου εσωτεριστικές σας αναζητήσεις!!

angiΜέλος
20/03/2007, 02:08:12
Αορατος και Ζεμφις:

Ψυχολογος μηπως;
Υπνωτιστης (με την καλη εννοια βρε!...αυτος που βγαζει τις καταχωνιασμενες στο υποσυνειδητο εμπειριες....)

Edited by - angi on 20/03/2007 02:37:02

20/03/2007, 02:27:32
Αγαπητέ zemphis

Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα που αναφέρεις στο μήνυμά σου:

Η angi δεν αναφέρθηκε σε εσένα ως πιθανό διπλό λογαριασμό. Αναφέρθηκε στο γενικότερο θέμα των διπλών λογαριασμών, στην πιθανότητα να είναι ο vista διπλός λογαριασμός και σου συνέστησε να είσαι πιο προσεχτικός σε μια κρίση η οποία αφορά πράγματα, που για να τα διακρίνει κανείς, χρειάζεται να έχει γνωρίσει λίγο καλύτερα τον παρόντα χώρο.

Επίσης, η επέμβαση στις φωτογραφίες που έβαλε στο μήνυμά του ο FRODO έγινε για να λειτουργούν τα links. Θα το πω πιο λεπτομερειακά ακόμα: είχε ξεχάσει να βάλει εισαγωγικά σε κάποια σημεία των links και ο κώδικας δε λειτουργούσε. Τα διορθώσαμε για να λειτουργούν. Το έγραψα και από κάτω, αλλά εσύ έσπευσες να μας κατηγορήσεις ότι λογοκρίναμε τις φωτογραφίες που έβαλε ο FRODO!
Και πάλι αν δεν τις βλέπεις, σκέψου ότι μπορεί να μη φαίνονται από τον υπολογιστή σου. Μπορεί να είναι και μπροστά στα μάτια σου και να μην τις βλέπεις, όπως δεν είδες το επεξηγηματικό μήνυμά μου για τις φωτογραφίες ακριβώς από κάτω!
Οτιδήποτε τέλος πάντων και να συμβαίνει και δεν τις βλέπεις, αν θες να τις δεις ζήτα τεχνικές συμβουλές να σε βοηθήσουμε να τις δεις - μη μας κατηγορείς όμως!!

Τέλος, ο mercury έγραψε ένα χιουμοριστικό και συγχρόνως πλήρες νοήματος μήνυμα και σχολίασε μία φράση, την οποία έκανε copy από το chat-box του forum που διατηρεί ο FRODO και την οποία (φράση) την έγραψε κάποιος που αυτοαποκαλείται frodofilos. Θεωρούμε ότι καταρχήν δεν καταφέρεται εναντίον προσώπου, υποδεικνύει με φλέγμα τις καταστάσεις και δεν προασπίζει οποιοδήποτε ιδιωτικό συμφέρον. Απλά δίνει έμφαση στο αντιφατικό των συμπεριφορών και στην ανάγκη της μετριοπάθειας. Έχουμε ξαναπεί ότι ο παρόν χώρος δε διακινείται από τη νοοτροπία του πουριτανισμού ούτε του ψευτοπουριτανισμού.

Κατά τα άλλα, δε συμφωνώ με τη θέση του Alzzaro, τη βρίσκω ως κρίση κάπως βιαστική, αν και δεν μπορεί τίποτε να αποκλειστεί ως πιθανότητα. Ο Alzzaro είναι ένα πολύ παλιό μέλος των forum και όπως κι εμείς, έχουν δει πολλά τα μάτια του...
Δε συμφωνώ και με τη δική σου αντίδραση βέβαια!
Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι, πως ο Alzzaro είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος και εάν κάνει σε κάτι λάθος, δεν φοβάται να το αναγνωρίσει και αυτό το έχει αποδείξει.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

aoratos1Νέο Μέλος
20/03/2007, 02:44:32
Angi εγώ δε σε ειρωνεύτηκα.Αυτά που είπα είναι αλήθειες και καλώ τους υπευθύνους να τα λάβουν υπόψιν τους σχετικά με αυτά που σκέφτονται για τον FRODO.

20/3/2007

Δε ξέρεις μάλλον τι ζημιά έχει προκληθεί στην ψυχολογία του παιδιού αυτού.Τη μια μέρα την έψαχνε με ούφο και βαμπίρ και κάποιοι το κατέστρεψαν τον κόσμο αυτό σε μια μέρα και τον έστρεψαν ενάντια σε αυτό που τον γέμιζε.Είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο νομίζεις το θέμα.Λίγη σοβαρότητα

20/03/2007, 02:46:49
Προς τον άνθρωπο ο οποίος χρησιμοποιεί το λογαριασμό aoratos1:

Το τμήμα του μηνύματός σου που ήταν ίδιο με αυτό που είχε αφαιρεθεί και χθες, αφαιρέθηκε ξανά. Όπως σου γράψαμε και στο προηγούμενο μήνυμά σου ως υποσημείωση, δεν κάνουμε κάποια ηθική αξιολόγηση γι' αυτά που έγραψες. Πιθανώς να είναι και καλοπροαίρετα.
Όμως, εάν πραγματικά θες να βοηθήσεις τον άνθρωπο που συμμετέχει - με τον τρόπο που "συμμετέχει" - ως FRODO, γιατί δεν του στέλνεις ένα email (αν δεν το έχεις ήδη κάνει), ώστε να τον βοηθήσεις να καταλάβει τα πράγματα που γράφεις και στον παρόντα χώρο;
Ούτως ή άλλως, κανείς δεν κακολόγησε τον FRODO. Πιστεύουμε πως όσοι έχουν αναφερθεί, διαθέτουν και διάκριση, αλλά και ευαισθησία. Αν λοιπόν το μήνυμά σου υποκινείται από πραγματικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο αυτό, πιστεύουμε πως γράφοντάς του ένα προσωπικό μήνυμα, θα προστατευτεί κι από τον κίνδυνο να γίνει το κείμενό σου αντικείμενο εκμετάλευσης, που δε θα ωφελήσει σίγουρα τον FRODO.

Ο λογαριασμός θα παραμείνει για λίγο ενεργός, ώστε να μας απαντήσεις αν επιθυμείς, στην ερώτηση που σου έθεσα πιο πάνω.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

NightFalconΝέο Μέλος
18/06/2007, 11:45:07
Χαιρετώ όλους εσάς που αποφασίσατε να κοιτάξετε το post μου!

Στο ψητό τώρα: Γνωρίζω ότι υπάρχουν γραπτές πηγές όπου υποστηρίζεται ότι ο Διόνυσος και ο Ηρακλής εξεστράτευσαν στην Ανατολή. Γνωστές είναι τα Διονυσιακά του Νόννου, τα Ινδικά και Αλεξάνδρου Ανάβασιςτου Αρριαννού. Παρ'όλα αυτά ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να υπο(ή απο)δεικνύουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

ΥΓ. Το μόνο άλλο στοιχείο που έχω είναι ένας ισχυρισμός ενός δημοσιογράφου για κάποια πόλη που έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας και την αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ως ελληνική...

18/06/2007, 14:08:27
1) Καμία πόλη δεν έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας

2) Ποτέ δεν αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την φανταστική αυτή πόλη ως ελληνική

3) Ο Ηρακλής και ο Διόνυσος είναι φανταστικά πρόσωπα της μυθολογίας

4) Ρίξε 5 φάσκελα εκ μέρους μου στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο

Lost in Necropolis

La ville de la mort

18/06/2007, 17:13:52
1) Καμία πόλη δεν έχτισε ο Ηρακλής στην επαρχία Yunnan της Κίνας

2) Ποτέ δεν αναγνώρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την φανταστική αυτή πόλη ως ελληνική

3) Ο Ηρακλής και ο Διόνυσος είναι φανταστικά πρόσωπα της μυθολογίας

4) Ρίξε 5 φάσκελα εκ μέρους μου στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο

πολυ σωστα
ειναι κριμα να υπαρχουν κομπογιανητες που διαστρευλωνουν την μυθολογια και την ιστορια του καθε λαου για να βγαλουν πεντε φραγκα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

20/06/2007, 00:08:52
Οντως ελληνική παρουσία στο Υunnan δεν έχει βρεθεί. Δεν ξέρω καν αν μέσα στα αρχαία κείμενα υπάρχει σχετική αναφορά για κτίσιμο πόλης.
Υπάρχει; Και αν ναι μπορεί κάποιος να βρει το σχετικό κείμενο;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/06/2007, 00:26:35
Φίλε NightFalcon , εκτενείς πληροφορίες για τον Διόνυσο και τις εκστρατείες του , στην Ασία , και ολόκληρο τον κόσμο , θα βρής στο έργο του Αθ. Σταγειρήτη «ΩΓΥΓΙΑ» Τόμος Α’ σελίς 356 και εντεύθεν .

Η αλήθεια είναι ότι , ενώ στο Ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα μας αποκαλούν Greeks (Γραικούς) στην Ανατολή μας αποκαλούν Yunan , Yun ή Yunanieen , ανάλογα με την γλώσσα (Ίωνες) .

Επίσης αλήθεια είναι ότι τόσο στις Πολυνησιακες , όσο και στις Προκολομβιανές διαλέκτους υπάρχουν λέξεις αναγνωρίσιμης Ελληνικής προελεύσεως , ως επίσης ειδικότερα στην Ασία και ονομασίες περιοχών .

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οφείλονται στον Διόνυσο και τις εκστρατείες του , οι οποίες ανήκουν στην μυθολογία και μάλλον αληγορούν την διάδοση της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποιϊας στον κόσμο .
Ή οφείλονται σε προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς αυτούς , οι οποίες πέρασαν αργότερα στην σφαίρα του μύθου και αποδόθηκαν στις εκστρατείες του Διονύσου , ή στους παράτολμους Κρήτες ναυτικούς που όργωναν τους ωκεανούς , ή το πιθανότερο όλων (για την Ασία και την Πολυνησία ) , στις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου .

Το γεγονός αυτό φρόντισαν να το μεγαλοποιήσουν μερικοί έμποροι βιβλίων , και κάνοντας την τρίχα τριχιά να θησαυρίζουν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες , εκμεταλλευόμενοι το εθνικό συναίσθημα των αναγνωστών τους .

Για να σου δώσω ένα απτό παράδειγμα φίλε NightFalcon , θα σου αναφέρω μόνο ότι γνωστός τηλεβιβλιοπώλης διαφήμιζε την (πεντάτομη!!!!) Ελληνική μυθολογία του Ντεσάρμ , την οποία έχω στην βιβλιοθήκη μου και αποτελείται από έναν τόμο περίπου τετρακοσίων σελίδων . Και αναρωτιέμαι πως την έκανε ο αθεόφοβος πεντάτομη !

ΥΓ1.
Πάντως σύμφωνα με τον μύθο , η Ισπανία οφείλει το όνομά της στον Πάνα , που συνόδευε τον Διόνυσο στην εκεί εκστρατεία του .
ΥΓ2.
Δεν αναφέρεται πουθενά η ίδρυση πόλεως .

21/06/2007, 04:40:10
quote:
Sesostris

αλήθεια είναι ότι , ενώ στο Ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα μας αποκαλούν Greeks (Γραικούς) στην Ανατολή μας αποκαλούν Yunan , Yun ή Yunanieen , ανάλογα με την γλώσσα (Ίωνες) .

Σωστά. Ωστόσο, στην Κίνα μας αποκαλούν Σι-Λα και όχι Yunan ή κάτι σχετικό με αυτό. Η όλη σύγχυση που προκύπτει με την υποτιθέμενη παρουσία αρχαίων ελλήνων ή ελληνικών πόλεων στην Κίνα έχει να κάνει με την σκόπιμη διαστρεύλωση ορισμένων ελλαδέμπορων τύπου Λιάκουρα που σχετίζουν την Κινέζικη επαρχία Yunnan με την αρχαία Ελλάδα, τους Ιωνες και τα σχετικά. Το όνομα της συγκεκριμένης περιοχής δεν έχει καμία σχέση με τους Ιωνες ή την Ελλάδα, αλλά σημαίνει "νότια από τα σύννεφα" ή πιο ολοκληρωμένα "η γη νότια από τα σύννεφα"

http://www.asiawind.com/pub/forum/fhakka/mhonarc/msg00311.html

Yun means clouds. Nan means south.

This province is situated south of the plateau Gui Yun (see Guizhou
province). The name Yun Nan derived from the second word of the name
of Gui Yun Plateau. Since it is south of the plateau the word south
Nan) is added after Yun.
Yunnan means the land of south of the clouds.

quote:
Sesostris

Επίσης αλήθεια είναι ότι τόσο στις Πολυνησιακες , όσο και στις Προκολομβιανές διαλέκτους υπάρχουν λέξεις αναγνωρίσιμης Ελληνικής προελεύσεως , ως επίσης ειδικότερα στην Ασία και ονομασίες περιοχών .

Φίλε Sesostris στις Πολυνησιακές ή Προκολομβιανές διαλέκτους όσες λέξεις φαίνονται Ελληνικές είναι απλά τυχαίες ομοηχίες και τίποτα περισσότερο. Κάποιες άλλες λέξεις ελληνικής προέλευσης εισήχθησαν αργότερα από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες των αποικιοκρατών οι οποίες είχαν ήδη δεχθεί ελληνικά δάνεια, ενώ μπορεί να υπάρχουν και λέξεις από το λειτουργικό της Χριστιανικής Εκκλησίας, μιας και οι ιεραποστολές ήταν στα φόρτε τους εκείνη την εποχή

Είναι άστοχο να μιλάμε για προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς της Πολυνησίας κτλ

quote:
Sesostris

Πάντως σύμφωνα με τον μύθο , η Ισπανία οφείλει το όνομά της στον Πάνα , που συνόδευε τον Διόνυσο στην εκεί εκστρατεία του

Οι μύθοι είναι σίγουρα γοητευτικοί αλλά πολλά συμπεράσματά τους είναι εσφαλμένα. Για το όνομα της Ισπανίας υπάρχουν δύο εκδοχές.

Είτε προέρχεται απο την Φοινικική λέξη "I-Shapan-im" που αναφέρεται στο ζώο "ύραξ" το οποίο οι Φοίνικες μπέρδεψαν με τα κουνέλια της Ιβηρικής,είτε από την παλια προ-ρωμαϊκή ονομασία της Σεβίλλης, "Hispalis" η οποία είτε έχει Κέλτικη προέλευση ή προέρχεται από λέξη της αρχαίας Ιβηρικής γλωσσας.

Γενικότερα πάντως, οι διαφορες ιστορίες που ακούμε και γράφονται κατά καιρούς για το Διόνυσσο και την εκστρατεία του στην Ασία, έχουν την προέλευσή τους στα Διονυσιακά του Νόννου όπου περιγράφονται οι μυθικες εκστρατείες του θεού στην Ανατολή και είναι σαφώς επηρεασμένες από την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά αποτελούν φανταστικές ιστορίες που δεν εχουν καμία σχέση με αρχαίες Ελληνικες εκστρατείες στην Κίνα(ή στην Ινδία) με ηγέτη τον Ηρακλάρα(ή τον Διόνυσο)

Lost in Necropolis

La ville de la mort

22/06/2007, 00:35:13
quote:
Agnostic
Σωστά. Ωστόσο, στην Κίνα μας αποκαλούν Σι-Λα και όχι Yunan
Επειδή δεν το γνωρίζω , αποδέχομαι την άποψή σου .
quote:
Agnostic Φίλε Sesostris στις Πολυνησιακές ή Προκολομβιανές διαλέκτους όσες λέξεις φαίνονται Ελληνικές είναι απλά τυχαίες ομοηχίες και τίποτα περισσότερο.
Σύμφωνα με την άποψή σου . Οι γλωσσολόγοι όμως έχουν διαφορετική άποψη .
quote:
Agnostic Είναι άστοχο να μιλάμε για προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς της Πολυνησίας κτλ .

Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα αγγεία κλπ Μινωικής προελεύσεως , που πιστοποιούν τις επαφές αυτές . Επίσης υπάρχουν και περιγραφές τοποθεσιών και νησιών , από έλληνες συγγραφείς .
quote:
Agnostic
Οι μύθοι είναι σίγουρα γοητευτικοί αλλά πολλά συμπεράσματά τους είναι εσφαλμένα. Για το όνομα της Ισπανίας υπάρχουν δύο εκδοχές.

Είτε προέρχεται απο την Φοινικική λέξη "I-Shapan-im" που αναφέρεται στο ζώο "ύραξ" το οποίο οι Φοίνικες μπέρδεψαν με τα κουνέλια της Ιβηρικής,είτε από την παλια προ-ρωμαϊκή ονομασία της Σεβίλλης, "Hispalis" η οποία είτε έχει Κέλτικη προέλευση ή προέρχεται από λέξη της αρχαίας Ιβηρικής γλωσσας.

Μπορεί να είναι και έτσι . Εγώ αναφέρω απλώς τι λέγει η Ελληνική μυθολογία .
quote:
Agnostic
Γενικότερα πάντως, οι διαφορες ιστορίες που ακούμε και γράφονται κατά καιρούς για το Διόνυσσο και την εκστρατεία του στην Ασία, έχουν την προέλευσή τους στα Διονυσιακά του Νόννου όπου περιγράφονται οι μυθικες εκστρατείες του θεού στην Ανατολή και είναι σαφώς επηρεασμένες από την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά αποτελούν φανταστικές ιστορίες που δεν εχουν καμία σχέση με αρχαίες Ελληνικες εκστρατείες στην Κίνα(ή στην Ινδία) με ηγέτη τον Ηρακλάρα(ή τον Διόνυσο)
Το περίεργο είναι , οτι οι ίδιες εκστρατείες αναφέρονται και για τον Όσιρι , τον οποίο οι Έλληνες αποκαλούν Αιγύπτιο Διόνυσο , και έχουν γραφτεί αιώνες πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου .
22/06/2007, 03:25:45
quote:
Sesostris

Επειδή δεν το γνωρίζω , αποδέχομαι την άποψή σου .

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14638&m=D13&aa=1

quote:
Sesostris

Σύμφωνα με την άποψή σου . Οι γλωσσολόγοι όμως έχουν διαφορετική άποψη .

Φίλε Sesostris βασικά, κανείς γλωσσολόγος δεν θεωρεί ότι οι αρχαίες Πολυνησιακές διάλεκτοι ή προκολομβιανές γλώσσες της Αμερικής έχουν λέξεις ελληνικής προελεύσεως, εκτός ίσως από αυτές που μεταδόθηκαν αργότερα μέσω των ευρωπαϊκών γλωσσών των αποικιοκρατών. Εχεις υπόψη σου κανέναν?

quote:
Sesostris

Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα αγγεία κλπ Μινωικής προελεύσεως , που πιστοποιούν τις επαφές αυτές . Επίσης υπάρχουν και περιγραφές τοποθεσιών και νησιών , από έλληνες συγγραφείς .

- Οσες φορές έχω ψάξει στο διαδίκτυο για αυτά τα Μινωικά αγγεία,πιθάρια κτλ πεφτω σε σελίδες κυρίως ελληνικής προελεύσεως ή ξένες αμφισβητούμενης αξιοπιστίας που αναφέρονται στη "Χαμένη Ατλαντίδα" προσπαθώντας να συσχετίσουν τους Μινωίτες με τον Ατλαντικό και την Αμερική. Προσωπικά δεν τα θεωρώ έγκυρα.

- μερικά αγγεία, μάλλον δεν αποδεικνύουν τίποτα, ειδικά όταν κάτι μπορεί να μεταφερθεί από τον οποιονδήποτε οποτεδήποτε

- ακόμα και να υπήρχε επαφή Μινωιτών με λαούς της Αμερικής ή της Πολυνησίας κτλ, δεν επιβεβαιώνονται προϊστορικές επαφές Ελλήνων με τους λαούς αυτούς, αφού μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα των Μινωιτών, επομένως ούτε και τις εθνικές τους καταβολές

Οσο για τις περιγραφές αρχαίων συγγραφέων...διαφαίνεται από αυτές ότι αφορούν σίγουρα στο τάδε νησί συγκεκριμένης περιοχής? Αν έχεις περισσότερα στοιχεία γι'αυτό θα το εκτιμούσα να τα παρουσίαζες

quote:
Sesostris

Το περίεργο είναι , οτι οι ίδιες εκστρατείες αναφέρονται και για τον Όσιρι , τον οποίο οι Έλληνες αποκαλούν Αιγύπτιο Διόνυσο , και έχουν γραφτεί αιώνες πριν την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου .

Ενδιαφέρον στοιχείο, αλλά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να συσχετιστεί με πιθανές εκστρατείες αρχαίων Ελλήνων σε πολύ μακρινα μέρη, όπως η Κίνα κτλ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 22/06/2007 03:29:39

24/06/2007, 00:02:54
quote:
Agnostic
Φίλε Sesostris βασικά, κανείς γλωσσολόγος δεν θεωρεί ότι οι αρχαίες Πολυνησιακές διάλεκτοι ή προκολομβιανές γλώσσες της Αμερικής έχουν λέξεις ελληνικής προελεύσεως, εκτός ίσως από αυτές που μεταδόθηκαν αργότερα μέσω των ευρωπαϊκών γλωσσών των αποικιοκρατών. Εχεις υπόψη σου κανέναν?

Ο Γάλλος καθηγητής αρχαιολογίας Λε Πλονζόν ερευνώντας το λεξιλόγιο των Μάγιας βρήκε αρχαιοελληνικές αντιστοιχίες στο 1/3 των λέξεων. Αναφέρει ότι αν και αρχικά οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν φωνητικό αλφάβητο, αργότερα εισήγαγαν στην γραφή του 13 ιερογλυφικά στοιχεία που έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με αρχαία Αιγυπτιακά.

Ο καθηγητής V.F.Lopez στα τέλη του 19ου αιώνα, μελετώντας την επίσημη 'βασιλική' γλώσσα των Ίνκας διαπίστωσε εντυπωσιακές ομοιότητες με την Μυκηναϊκή γλώσσα. Στο έργο του 'Les Races Aryenes du Perou' Αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία που συγκέντρωσε.

Στην κεντρική Αμερική κοντά στο Μπίμινι αλλά και αλλού έχουν βρεθεί αγγεία που έχουν ολόιδιο σχήμα αλλά και παραστάσεις με αντίστοιχα Κρητικά της ίδιας ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει και με σύμβολα όπως ο διπλός πέλεκυς. Ακόμα και κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα βρίσκονται κατά καιρούς διάσπαρτα στην Αμερική.

Η επιστημονική υποψία ότι η πολιτιστική επίδραση των πανάρχαιων Ελλήνων θαλασσοπόρων στην Άπω Ασία, την Αυστραλία και την Πολυνησία – Μελανησία – Ινδονησία είναι υπαρκτή εδώ και αρκετό καιρό.
Μία από τις σημαντικότερες αποδείξεις ήρθε από έναν ξένο ερευνητή, τον Γερμανό καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Νόρς Σ. Γιόζεφσον . (Nors S. Josephson), ο οποίος μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian Languages – Hellenicum Pacificum» (= Ελληνικά Γλωσσικά Στοιχεία στις Πολυνησιακές Γλώσσες – Ελληνικός Ειρηνικός) εκδόσεως του ιστορικούΓερμανικούΠανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, 1987 στο οποίο παρέθεσε πίνακα από 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες. Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Γιόζεφσον και πάλι από το Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανική γλώσσα. Στο νέο βιβλίο παρουσιάζονται 300 νέες λέξεις με Ελληνική ρίζα, πολλές από τις οποίες αποτελούν ονόματα της βοτανικής και ζωολογίας. Εκτενέστερα είναι και τα κεφάλαια που αφορούν την γραμματική και τον πολιτισμό, ενώ περιλαμβάνεται και νέο κεφάλαιο πάνω στην επιρροή της Ελληνικής μουσικής στην μουσική της Νήσου του Πάσχα. Επί πλέον γίνεται εκτενής αναφορά στον ρουχισμό, στα μαγειρικά σκεύη, στην θρησκεία, στην μυθολογία καθώς και στην κατασκευή πλοίων.

Όπως βλέπεις φίλε Agnostic , κανένας από τους παραπάνω ερευνητές δεν είναι Έλληνας , ούτως ώστε να του καταλογισθή επιρροή λόγω καταγωγής .
Περιμένω τις δικές σου πηγές που επιβεβαιώνουν τισ απόψεις σου .

24/06/2007, 01:19:24
Την άποψη του ΛΕΠΟΝΖΟΝ την υποστηρίζει και ο Γερμανός αρχαιολόγος Αλεξάντερ φον Χούμπολτ λέγοντας,

" τα γράμματα των Μάγια ομοιάζουν με τα Ελληνικά και μάλιστα με την ίδια σειρά."

Το 1913 στη Χιλή, ο καθηγητής Μαρτίνεζ, στο βιβλίο του " Λεξιλόγιο της γλώσσας Παρα νουί των νήσων του Πάσχα, έχει πάρα πολλές Ελληνικές λέξεις καθώς και ονόματα θεών του Ολύμπου.

Το ίδιο και οι Τζόρνταν Φουέντες και Ρότζερ Γκρίιν.

Ο Ενρίκε Ματίεβιτς του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέϊρο, στο βιβλίο του, " VIAGEM AO INFERNO MYTHOLOGICO" αναφέρει τις Ελληνικές λέξεις καθώς και τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, που υπάρχουν σήμερα, στους ινδιάνους Κέτσουα.

Ο Στοβαίος στον "Τέλειο λόγο" γράφει ότι τα Ελληνικά ιερογλυφικά είναι η βάση για την σφηνοειδή γραφή Κινέζων και Ιαπώνων.

Ο ισοσκελής Ελληνικός σταυρός, ιερό σύμβολο του Μίνωα, βρέθηκε ζωγραφισμένος σε Ονδούρα και Γουατεμάλα, όπως γράφει ο WINTER στο βιβλίο του με τίτλο "Γουατεμάλα".

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ