ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες τι πιστεύετε; Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες τι πιστεύετε; Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Πύρινος91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
10/02/2013, 16:51:14
Μαλιστα βρηκα σε καποιο "forum"ενα στιχακι που πραγματικα ειναι αξιολογο
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ"

18/11/2003, 16:38:29
Βρε παιδιά, βρε παιδιά... Πάλι τα ίδια;!;!
Τελικά είτε Χριστιανοί, είτε Εθνικοί... δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να είμαστε Έλληνες... Αχ αυτό το ταμπεραμέντο μας...

Και μία μικρή παρατήρηση προς τον φίλο Schwabe...

quote:

Αν έχεις κανείς ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουνε τα ευεργετικά οφέλη που απέδωσε ο ασκητισμός των μοναχών ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ή ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τότε να τα δούμε.

Μπορεί και να μην υπάρχουν (ευεργετικά οφέλη), τι μας ενδιαφέρει... Και να τα δούμε τι θα αλλάξει; Αν είσαι ένας από αυτούς οι οποίοι νοιάζονται "για τον κοσμάκη" πρέπει να προσπαθήσεις σε άλλο επίπεδο. Ας κοιτάξουμε τα χάλια μας σαν χώρα, ας κρίνουμε τους "ευφυείς" που μας κυβερνούν, ας δούμε το πως μεγαλουργεί και πάλι η "ισχυρή Ελλάδα"... μίζα, φράγκα, ρεμούλα, αρπαχτή, σκάνδαλα, διαφθορά και θέαμα... Ας δούμε τους αεριτζήδες, τους διανοούμενους εισαγωγείς κουλτούρας, τους "δήθεν", τους αλαζόνες, τους εκβιαστές, αυτούς που τα παίρνουν και τα δίνουν.

Με συγχωρείτε ρεζίλι δεν πρόκειται να γίνω για να αποδείξω τα ευεργετικά οφέλη που απέδωσε ο ασκητισμός των μοναχών ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ή ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση για τους Γέροντες!!!

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

18/11/2003, 16:59:43
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές έως τώρα...

"Όχι εκφράσεις υποτίμησης και μισαλλοδοξίας κατά ατόμων, ομάδων ανθρώπων, ιδεολογιών κ.λπ.

Όχι αντεγκλίσεις επί του προσωπικού επιπέδου και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς!

Οι κανονισμοί λειτουργίας των Forums με τους οποίους όλοι έχετε συμφωνήσει κατά την εγγραφή σας δεν επιτρέπουν τέτοιες καταστάσεις!"

Ύποψιάζομαι πως ο AION και ο Schwabe κάπου "απολαμβάνουν" αυτό το παιχνίδι των προσωπικών αντεγκλίσεων.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν και διαβάζουν τη Συζήτηση.

Παρακαλώ σεβαστείτε τους!!

Η Συζήτηση αυτή μπαίνει "υπό επιτήρηση". Παρακαλώ και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την βοήθειά τους στον να κατευναστούν οι πιο θερμόαιμοι...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

18/11/2003, 17:36:53
quote:

Παρακαλώ και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την βοήθειά τους στον να κατευναστούν οι πιο θερμόαιμοι...

Στου κουφού την πόρτα... όσο θέλεις βρόντα. Η τέλεια εφαρμογή της παροιμίας στη συγκεκριμένη πρόταση. Έχουν γίνει προσπάθειες αλλά είπαμε... είμαστε Ελληνάρες εμείς!!

Φιλικά
--Je^3--

zezmpergΜέλος
18/11/2003, 19:16:16
Σας χαιρετώ.
Δεν νομίζω καλέ μου Admin κάποιος συνειδητοποιημένος αναζητητής, να απολαμβάνει αυτή την "καθημερινή" γλώσσα που απεικονίζει ένα μεγάλο παγκόσμιο πολιτιστικό κομμάτι. Αλλά χάριν της μάθησης, πολλές φορές το προσπερνούμε.
Εδώ, θα ήθελα να γράψω και στο άλλο μέλος του Esoterica.gr, πως το φαινόμενο της έντονης αντέγκλησης με βωμολοχίες, δεν είναι Ελληνική εφεύρεση ούτε και προσδιορίζει μια πολιτική ή οικονομική κατάσταση.
Ας είναι, πιστεύω να εκτονώθηκαν τα δυο, κατά τα άλλα αξιόλογα μέλη της παρέας μας και να προχωρίσουμε για τους Γέροντες και τους Στάρετς με νηφάλιο πνεύμα προς την έρευνα.
Φίλοι μου πιστεύω, ότι έχει πάρα πολύ "κριμένη αλήθεια" η αυτή υπόθεση για τον εσωτερικό Χριστιανισμό και είναι μια καλή ευκαιρία να τοποθετήσει ο καθένας μας τις γνώσεις του, ώστε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε, να φανερωθεί, όσο γίνετε και ένα πιο μεγάλο κομμάτι της αλήθειας.
Iasonas σαν δημιουργός που είσαι και κατόπιν σε όλα τα μέλη, ζητώ συγνώμη εάν με την συμπεριφορά μου ώθησα προς αυτήν την κατεύθυνση τα πράγματα. Μα πιστεύω να καταλάβατε απ' τα γραφόμενά μου ότι δεν επιθυμούσα τούτη την γραμμή που ακολουθήθηκε.
Συγνώμη και πάλη.
Φιλικά σας χαιρετώ.

18/11/2003, 22:12:16
Admin,

προσεταιρίζομαι απόλυτα την τοποθέτηση σου, έστω και εκ των υστέρων. Σίγουρα θα μπορούσα να αποφύγω τον "διάλογο" του ΑΙΟΝ.

Θέλω όμως να διευκρινίσω, όπως προκύπτει και απο την πρώτη μου τοποθέτηση στο topic, ότι δέν εκφράστηκα με προσβλητικό τρόπο κατα την είσοδο μου πρός κανένα μέλος.

Είναι δύσκολο (τουλάχιστον για μένα) να ανεχθεί κάποιος τις προσωπικές επιθέσεις επι μακρόν. Δέν προκάλεσα προσωπικά ούτε τον ΑΙΟΝ ούτε κανέναν άλλο συνδαιτυμόνα, πράγμα που θα μου ήτανε επίσης εύκολο μέσα απο τις διάφορες τοποθετήσεις που πραγματοποιούν.

Με εκτίμηση

Schwabe.

iasonasΜέλος
19/11/2003, 00:31:02
Γεια σε όλους, θα ήθελα κατ’ αρχήν να ζητήσω μια χάρη από όλα τα μέλη του esoterica, θα ήθελα από εδώ και πέρα όποιος θέλει να γράψει την άποψη του για το θέμα “Γέροντες ή Σταρετς” να επικεντρωθεί σε αυτό και να μην αναλωθεί σε άσκοπες γενικότητες και περιττολογίες, το θέμα μας το ξανάλεω είναι οι Γέροντες και τίποτε άλλο, αυτό λοιπόν που ζητάω είναι να γράψει ο καθένας την άποψη του (είτε θετική είτε αρνητική, αρκεί να εκφράζεται κόσμια και χωρίς εμπάθεια) πάνω σε αυτό το θέμα και κανένα άλλο, αν κάποιοι θέλουν να γράψουν για την ιστορία της ζωής τους, τα ταραγμένα παιδικά τους χρόνια και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα πράγματα καλύτερα να ανοίξουν ένα νέο δικό τους topic εγώ τουλάχιστον από την πλευρά μου τους υπόσχομαι ότι θα το επισκεφτώ.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Edited by - iasonas on 19/11/2003 00:41:09

iasonasΜέλος
19/11/2003, 00:31:59
Να πω λοιπόν κάποια πράγματα για τους Γέροντες,

Οι Γέροντες λοιπόν προσεύχονταν στον Θεό με την προσευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με” και μόνο αυτή η απλή αλλά τόσο δυνατή προσευχή που έκαναν δείχνει ότι το μόνο που πίστευαν, το μόνο που τους βοήθαγε και τους έδινε δύναμη, το μόνο που τους έδινε την Χάρη και την Σοφία ήταν η πίστη τους στον Θεό των Χριστιανών, αυτή και τίποτε άλλο και για τους λάτρες της ιστορίας αυτό αποδεικνύεται και από γραπτά και ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία οι ίδιοι οι Γέροντες όταν ρωτώνται για τα χαρίσματά τους αναφέρουν ότι όλα αυτά πηγάζουν από τον Θεό.

Επίσης να αναφέρω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δύο Γέροντες οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ο ένας με τον άλλον, συναντώνται μέσω της προσευχής τους προς τον Θεό, σε αυτές τις περιπτώσεις ο ένας Γέροντας γνωρίζει και μιλάει για τον άλλον σαν να τον έχει δει και σαν να τον γνωρίζει πολλά χρόνια, και όλα αυτά χωρίς να έχουν ιδωθεί ποτέ, παρά μόνο με τους πνευματικούς τους οφθαλμούς. Και για αυτό που λέω υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες πνευματικών παιδιών των Γερόντων.

Τέλος να πω ότι σχεδόν όλοι οι Γέροντες γνώριζαν πότε ακριβώς θα πεθάνουν, αρκετό καιρό πριν λάβει χώρα το γεγονός αυτό, για τον λόγο αυτό προετοίμαζαν τα πνευματικά τους παιδία, προκειμένου να είναι έτοιμα για να δεχτούν το γεγονός αυτό. Επίσης οι ίδιοι ήταν πολλοί χαρούμενοι γιατί επιτέλους θα έφτανε ο καιρός που θα πήγαιναν κοντά σε Αυτόν που αγαπούσαν και πίστευαν τόσο πολύ και τόσο δυνατά σε όλη τους την ζωή, κοντά στον Θεό.

Να πω εδώ πως ότι αναφέρω το έχω διαβάσει και ότι υπάρχει καταγεγραμμένο σε βιβλία ή είναι ηχογραφημένο. Σε όλες τις αναφορές μου θα παραθέτω μόνο τέτοιες πληροφορίες, αυτό το λέω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (έχει φοβηθεί το μάτι μου βλέπετε).

Στην συνέχεια θα παραθέσω και άλλες πληροφορίες όσο αφορά τους Γέροντες, θα ήθελα επίσης να πω ότι σε άσχετα με το θέμα γραφόμενα δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

19/11/2003, 00:50:29
Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση (Ιάσωνα μην προτρέξεις!! σχετίζεται και με τους Γέροντες)

Αν και όπου είναι εφικτό, κάθε συντάξας να τεκμηριώνει την άποψή του με συγκεκριμένη βιβλιογραφία ή αναφορά στις πηγές από τις οποίες την άντλησε. Νομίζω ότι έτσι θα είναι ευκολότερο για τους αδαείς (τοποθετώ και τον εαυτό μου) να μπορέσουν να ανατρέξουν στις σχετικές πηγές και τελικά να μπορέσουν να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για το θέμα για το οποίο γίνεται συζήτηση. Φυσικά αυτή η πρόταση ισχύει και για το σύνολο των θεμάτων του forum.

Με εκτίμηση
--Je^3--

19/11/2003, 03:33:18
quote:
Θέλω όμως να διευκρινίσω, όπως προκύπτει και απο την πρώτη μου τοποθέτηση στο topic, ότι δέν εκφράστηκα με προσβλητικό τρόπο κατα την είσοδο μου πρός κανένα μέλος.

Schwabe, ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κατανόησή σου και για την καλή σου πρόθεση!

Συνέβαλλε λοιπόν στο να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, που όπως φαίνεται ενδιαφέρει αρκετούς ανθρώπους, σε ένα κλίμα δημιουργικού διαλόγου, με επιχειρήματα, αντεπιχειρήματα, κατάφασεις, αντιφάσεις, ακόμα και συγκρούσεις... αλλά πάντα με γνώμωνα του να ριχτεί λίγο περισσότερο φως πάνω στο άγαλμα της Αλήθειας, όποια και αν είναι τελικά αυτή, ακόμη και αν δεν είναι η "δική μας", η "δική μου", η "δική σου" κ.ό.κ.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

poetΜέλος
19/11/2003, 03:40:12
quote:

Hrismig
[quote]Για εμενα οι γεροντες οπως ο Παισιος μεσα απο την προσευχη τους και την ηρεμια που εχουνε στα μερη που προσευχονται καταφερνουνε να ανοιξουνε τους οριζοντες τους και να καλιεργησουνε την δυναμη που εχει ο καθε ανθρωπος μεσα του και δεν ειναι αλλη απο την ενοραση.

Ηρεμία; Ποιά ηρεμία; Ο γερο-Παϊσιος δεχόταν απο είκοσι μέχρι και εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά. Πρόσθεσε και πολλούς μοναχούς που πήγαιναν να τον συμβουλευτούν, βάλε και τις ακολουθίες που ήταν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ώρες ημερησίως, βάλε και τις εργασίες που διαρκώς έκανε (όταν τον πρωτοεπισκέφθηκα έριχνε μπετά και είχε στραβώσει η μέση του). Τώρα ίσως να μπορείς να σχηματίσεις μια πιό πλήρη εικόνα περι της ηρεμίας που έχουν οι μοναχοί και δή οι ασκητές. Παρεπιπτόντως σου αναφέρω ότι το ασκητικό τυπικό προβλέπει το πολύ δύο ώρες ύπνο ημερησίως, για την ακρίβεια από μισή μέχρι δύο.
Στην όλη ιστορία υπάρχει κάτι πολύ πολύ απλό όσο και δυσνόητο, ίσως και λόγο της απλότητας του. Οι τοιούτοι γεροντάδες ευαρεστήσαν τον Θεό. Η καρδιά τους, ο πόθος τους για τον Χριστό, η ζωή τους, η επιμονή τους, δεν μπορούμε εμείς να ξέρουμε ποιό ακριβώς ήταν αυτό που έλκυσε, που προσέλκυσε τη χάρη του Θεού επάνω τους.
Η χάρη του Θεού είναι δώρο, όπως λέμε κάνε μου μιά χάρη, τέτοια χάρη είναι, δίνεται χατιρικά από τον Θεό, όχι γιατί την αξίζουμε αλλά γιατί κάτι, κάποιο χαρακτηριστικό την ελκύει, για λόγους που μόνο ο Θεός γνωρίζει.
Η χάρη του Θεού δίνεται είτε με χαρίσματα όπως δόθηκε σε τόσους και τόσους Αγίους, να θεραπεύουν αρρώστους, να εκβάλλουν δαιμόνια, να κάνουν θαύματα κλπ. είτε είναι έκτακτη, δίνεται δηλαδή σε συγκεκριμμένες στιγμές και για συγκεκριμμένους λόγους.
Μπορεί να δοθεί για παράδειγμα σε κάποιον γέροντα το προορατικό ή το διορατικό, είτε με μόνιμη μορφή, δηλαδή μπορεί ο γέροντας να προβλέπει κάποια πράγματα για τον συνομιλητή του, τους επισκέπτες του (προορατικό), είτε να διακρίνει την αληθινή κατάσταση ή το παρελθόν σου (διορατικό), μπορεί όμως να είναι και κάτι έκτακτο μιά έκτακτη χάρη για έναν συγκεκριμένο λόγο.
Για το γερο-Παϊσιο θα πώ ότι εμείς τουλάχιστον τον φωνάζαμε παππού. Είχε βοηθήσει πολλά παιδιά απ' την παρέα, ήταν και ασπρομάλης αν και δεν ήταν και πολύ μεγάλος στην ηλικία ήταν καταπονεμένος και φιλάσθενος και του αποδώσαμε όχι την απ'ευθείας πνευματική πατρότητα που την έχει ο εκάστοτε πνευματικός μας, αλλά την αμέσως εγγύτερη. Στις δύσκολες πηγαίναμε στον παππού το ομολογώ. Τον επισκέφτηκα στο καλύβι του πέντε φορές, δύο φορές στο Μοναστήρι της Σουρωτής, και αρκετές φορές τον πετυχαίναμε στο καραβάκι Ουρανούπολη-Δάφνη, δυό ώρες διαδρομή είναι υπέραρκετές κοντά σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Κάθε φορά που είχαμε ένα καινούργιο πρόσωπο στην παρέα μας, το καλωσόριζε μόλις το έβλεπε προσφωνόντας τον με το όνομα του, λες και το διάβαζε στο μέτωπό του. Εμείς γελούσαμε με αυτή την κατάσταση, ξέρεις ένα γέλιο μεταξύ αμηχανίας, αθωότητας, γνώσης και βλακείας ταυτόχρονα. Κοιταζόμασταν μεταξύ μας και μουρμουρίζαμε, τον Στέλιο τον αναγνώρισε, τέτοια πράγματα, αλλά σε μιά ατμόσφαιρα γιορταστική, σαν έξαφνα να μην σε απασχολεί τίποτα, να μην υπάρχουν προβλήματα, χωρίς να ξέρεις από που σούρχεται αυτή η ευλογία, απλά αφήνεσαι να την απολαύσεις για όσο διαρκεί.

Φιλικά

Poet

AIONΜέλος
19/11/2003, 08:25:55
quote:
Κοιταζόμασταν μεταξύ μας και μουρμουρίζαμε, τον Στέλιο τον αναγνώρισε, τέτοια πράγματα, αλλά σε μιά ατμόσφαιρα γιορταστική, σαν έξαφνα να μην σε απασχολεί τίποτα, να μην υπάρχουν προβλήματα, χωρίς να ξέρεις από που σούρχεται αυτή η ευλογία, απλά αφήνεσαι να την απολαύσεις για όσο διαρκεί.

Φαντάζομαι...
Εχω τέτοιες εμπειρίες.
Ολο αυτό το συναίσθημα το δημιουργεί η αύρα ενός τέτοιου ανθρώπου. Ο άνθρωπος με την προσευχή και την κάθαρση μπορεί να ενδυναμώσει πολύ την αύρα του. Στους ανθρώπους αυτούς η περίμετρος της αύρας είναι πολύ αυξημένη, τόσο που μπορεί να καλύπτει και αυτούς που τον πλησιάζουν. Η αύρα του Χριστού κάλυπτε δύο φορές την περίμετρο της γής λένε...
Οταν τους πλησιαζουμε (με μια στοιχιώδη ηρεμία πάντα) και εισερχόμαστε στην αύρα τους αυτόματα και εμείς παλόμαστε ενεργειακά στη συχνότητα τους. Καλό θα ήταν να έχουμε την συνείδηση και να μην στεκόμαστε παθητικά (αμηχανία,κατάσταση μέθης) αλλά να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα και να προσευχηθούμε μαζί τους.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έγιναν φάροι για να τους θαυμάζουμε και να τους κοιτάμε σα χαζοί... αλλά για να τους μοιάσουμε!!!

Σχετικά τώρα με το Σβάμπε, είναι φανερό οτι ο άνθρωπος αυτος έρχεται σε οποιαδήποτε συζήτηση που περιλαμβάνει κάτι το Χριστιανικό με μοναδικό σκοπό να "παλέψει"(ο ίδιος δηλώνει περήφανα θεομάχος). Μου είναι αδύνατο να τους στερώ αυτή τη χαρά μερικές φορές...

19/11/2003, 16:38:30
Αν και ξεφεύγω από το θέμα, θα τοποθετηθώ όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στον υπαινιγμό του ΑΙΟΝ περί «Θεομαχίας» διότι η λάσπη πρέπει να επιστρέφει στους δημιουργούς και εκφραστές της. Και το τελευταίο είναι και αποκλειστικό ΠΡΟΝΟΜΙΟ της ασιατικής ιδεολογίας………………

Έχω σχολιάσει αρκετές φορές τις «τοποθετήσεις» του ΑΙΟΝ καθώς και των άλλων «συνοδοιπόρων της αλήθειας». Μίας «αλήθειας» η οποία ΜΠΑΖΕΙ από πολλές μεριές (είναι προϊόν εξωκόσμιας παρέμβασης υποτίθεται…), πράγμα που προκύπτει πλέον μέσα από την ανόθευτη ιστορική προσέγγιση ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Ο καθένας μπορεί λοιπόν, όπως πολύ σωστά διευκρινίζει ο Admin, να ευαγγελίζεται και να περιφέρει την «δικιά» του αλήθεια. Αλλά από αυτό το σημείο έως την πραγματική διάσταση του θέματος, και της «αλήθειας» γενικότερα, υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ. Επομένως, η «αλήθεια» είναι αυστηρά προσωπικό βίωμα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Το θέμα για μένα προσωπικά είναι αλλού. Τι είναι αυτό που μας λείπει ως ζώσα κοινωνία, έχοντας κληρονομήσει τον Ελληνικό πολιτισμό με τα μεγαλουργήματα του, ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εθνική συνείδηση ικανή να μας ενώνει?

Την ίδια στιγμή, και έξω από εμάς, ολόκληρη η παγκόσμια διανόηση βλέπει την Ελλάδα ως μητέρα παντός αγαθού του πολιτισμού αλλά και ταυτόχρονα ως μοναδική οδό διαφυγής από τα μεγάλα αδιέξοδα της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Μία διαφυγή που ούτε με «εξωκόσμιες αλήθειες» μπόρεσε ποτέ έστω και να προσεγγιστεί (Βυζαντινός μεσαίωνας-οπισθοχώρηση της επιστήμης του ελεύθερου λόγου και της φιλοσοφίας-καταστροφές άλλων πολιτισμών κτλ) αλλά ούτε και προσφέρει ακόμα και στις μέρες μας τίποτε άλλο εκτός από πόλεμο στο όνομα του κοινού-Θεού-Γιαχβέ, εξαθλίωση και ατελείωτο αίμα. Αρκεί μία ματιά γύρω μας (λυσσαλέα διαμάχη Ελλαδικής και Πατριαρχείου για τα….εδάφη!) για να αντιληφθούμε ότι Η ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ «ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΕΠΙ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ!

Ένας άξιος εκφραστής της διανόησης, ο Βιλαμόβιτς, είπε σχετικά: «κάθε λαός είναι υπερήφανος για την πνευματική του κτήση. Αλλά η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, να είναι η μητέρα παντός πολιτισμού». Και η οικουμενικότητα αυτού του πολιτισμού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συγχέεται ούτε με «εξωκόσμιες αλήθειες» αλλά ούτε και με εκφραστές αυτής της δοτής «αλήθειας». Και ας λέγονται αυτοί «Γέροντες», «Αιτωλοί» η οτιδήποτε άλλο.

Εάν ακούγεται πολύ «πατριωτική» αυτή η στάση, ε ναι, τότε είμαι απλά πατριώτης.

Ποιο είναι άραγε το όφελος με το να παραχαράζουμε, να εγκληματούμε στο σώμα της Ελληνικής ιστορίας, θέλοντας να «εξελληνίσουμε» ΟΛΑ τα ιουδαϊκά πρότυπα και ιδεολογίες? (Βυζάντιο, χριστιανισμό, ενίοτε και…….τον ίδιο τον Ιησού!!)
Ποιο το όφελος από την ακύρωση της πνευματικής μας κληρονομιάς? Διότι, πολύ απλά, η έντεχνη νοθεία και η εμμονή μας σε έναν παράλογο και αφύσικο κόσμο μίας ιουδαϊκής φαντασίωσης, ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ. Και αυτό και ζούμε καθημερινά.

Και τέλος, ποιο το όφελος της «μεσοβέζικης» κατάστασης που ζούμε μεταξύ της «εξ αποκαλύψεως αλήθειας» και της «κούφιας» υπερηφάνειας μας για……….το μεγάλο και ένδοξο παρελθόν μας?

ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! Το μοναδικό «όφελος» είναι η μηδαμινότητα μας. Ότι μας είπανε το αρπάξαμε από τα μαλλιά χωρίς καν να το σκεφτούμε. Αρκεί που μας το είπε ο τάδε «Άγιος » ή ο ΧΥ «Πατέρας» «Γέροντας» «Μέγας» κτλ.
Βέβαια, όλες αυτές τις «παραδόσεις» τις κληρονομήσαμε ως ένα επακόλουθο της ρωμιοσύνης. Ουσιαστικά μία «παράδοση» που είναι προϊόν ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΙΩΝΩΝ, και έφτασε στα χέρια μας ως……Ελληνικό Βυζάντιο!

Όση ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ αποπνέει η «εξ αποκαλύψεως αλήθεια» άλλο τόσο αποπνέει και το «Ελληνικό» Βυζάντιο……….

TyaneasΜέλος
19/11/2003, 17:12:58
Το θεμα ξέφυγε παλι και αρχισανε οι κοντρες.
Την αποψη μου την έχω καταθέσει βέβαια και δεν εχω να συμπληρώσω τίποτα πάνω σε αυτά.
Ομως θα ήθελα μια τελευταία ερώτηση προς τον φίλο Iasona.
Φιλε μου γράφεις:
quote:
Όσο για τον διαλογισμό που λες ότι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να απόκτηση χαρίσματα, και αυτό καταρρίπτεται διότι ο Γέροντας Πορφύριος έλαβε την Χάρη του Αγίου Πνεύματος σε πολύ νεαρή ηλικία, ήταν μόλις 16 ετών!!!

]

Δηλαδη αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να προσεύχονται και να διαλογίζονται οι γέροντες γιατί το Α.Πνεύμα οπως λες έχει κάνει ηδη την προεπιλογή του?
Με ποιά κριτήρια ένα παιδί 16 ετών έλαβε αυτό το χάρισμα όπως λες εσύ απο το Α.Πνεύμα?

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

TyaneasΜέλος
19/11/2003, 17:15:19
Αν και το θέμα ξεφυγε εγω θα ήθελα να καταθέσω μια τελευταια ερώτηση στον φιλο Iasona.
Φίλε λες
quote:
Όσο για τον διαλογισμό που λες ότι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να απόκτηση χαρίσματα, και αυτό καταρρίπτεται διότι ο Γέροντας Πορφύριος έλαβε την Χάρη του Αγίου Πνεύματος σε πολύ νεαρή ηλικία, ήταν μόλις 16 ετών!!!

Αυτο σημαίνει οτι το Α.Πνεύμα έχει κανει ηδη την προεπιλογη του οποτε δεν υπαρχει και λογος να προσευχονται οι γεροντες στα μοναστηρια?
Με τι κριτηρια ενα παιδια 16 ετων παιρνει αυτο το χαρισμα οπως το ονομαζεις εσυ απο το Α.Πνευμα?

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

poetΜέλος
19/11/2003, 18:15:10
quote:

Ο καθένας μπορεί λοιπόν, όπως πολύ σωστά διευκρινίζει ο Admin, να ευαγγελίζεται και να περιφέρει την «δικιά» του αλήθεια. Αλλά από αυτό το σημείο έως την πραγματική διάσταση του θέματος, και της «αλήθειας» γενικότερα, υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ. Επομένως, η «αλήθεια» είναι αυστηρά προσωπικό βίωμα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Μεγάλη κουβέντα!!! Το ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ δεν ταίριαζε και πολύ γιατί είναι τεράστιο πράγμα αυτή και μόνο η πραγματικότητα, το ότι η αλήθεια είναι προσωπικό βιώμα.
quote:

Το θέμα για μένα προσωπικά είναι αλλού. Τι είναι αυτό που μας λείπει ως ζώσα κοινωνία, έχοντας κληρονομήσει τον Ελληνικό πολιτισμό με τα μεγαλουργήματα του, ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εθνική συνείδηση ικανή να μας ενώνει?

Φαντάζομαι εδώ ότι αναφέρεσαι σε εμάς τους θεωρητικούς απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Προφανώς έχουμε υπερεκτιμήσει τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα μας. Καλή η φιλοσοφία, καλές οι τέχνες, τα γράμματα, η αρχιτεκτονική, η ανάπτυξη, η δημοκρατία (θεωρητική και όχι καθολική), το θεωρητικό υπόβαθρο, η αστρονομία και τόσα και τόσα άλλα, πλήν όμως χάνοντας την ιστορικότητα της συνέχειας και ξαναβρίσκοντας την μερικώς μετά από τόσους αιώνες, εξυμνούμε τον πολιτισμό των προγόνων μας χωρίς να προσπαθούμε να δούμε ΤΙ ΔΕΝ έκανε αυτός ο πολιτισμός, που ΔΕΝ έδινε απαντήσεις, που ΔΕΝ ικανοποιούσε.
Για την νεώτερη Ελλάδα και τι μας λείπει και τι έχουμε παραπάνω από όσο φαντάζομαι ότι πρέπει, μπορώ όποτε ανοίξει τέτοιο θέμα να καταθέσω τις απόψεις μου, μιας και είμαστε όντως εκτός θέματος και οφείλουμε να σεβαστούμε τον δημιουργό του topic και τους αναγνώστες του.
quote:

Αρκεί μία ματιά γύρω μας (λυσσαλέα διαμάχη Ελλαδικής και Πατριαρχείου για τα….εδάφη!) για να αντιληφθούμε ότι Η ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ «ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΕΠΙ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ!

Εεεεε!!! αυτό κι'άν είναι άλλο θέμα τώρα!!!!
quote:

«κάθε λαός είναι υπερήφανος για την πνευματική του κτήση. Αλλά η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, να είναι η μητέρα παντός πολιτισμού»

Αυτό βέβαια μπορεί να μας χαϊδεύει τα αυτιά, μάλιστα και εγώ κάτι τέτοια έλεγα, μέχρι που άρχισα τα ταξίδια στο εξωτερικό και κατάπια την γλώσσα μου. Οι απόγονοι αυτών που λέγαμε ότι όταν εμείς εδώ χτίζαμε τον Παρθενώνα αυτοί κρέμονταν απ'τα δένδρα, αυτοί μας διδάσκουν σήμερα φιλανθρωπία, δημοκρατία, συνεργατικότητα, συνέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια και άλλα τοιαύτα. Έτσι λοιπόν ιδίοις όμμασι μπόρεσα και διέκρινα σε κάθε φυλή, σε κάθε έθνος σε κάθε πολιτισμό από όσο έχω γυρίσει, αυτά που εγώ θεωρώ καλά και χρήσιμα, και σε πολλά από αυτά υποκλίνομαι. Έτσι έμαθα να μην μιλάω απαξιωτικά για καμία φυλετική ομάδα ή λαό. Ένα τελευταίο που μούρθε τώρα στο μυαλό από μιά φυλή πρωτόγονων στην Αφρική. Δεν μπρούσαν να καταλάβουν για ποιό λόγο αγωνιζόμαστε εμείς στη ζωή μας, για να αποκτήσουμε, να έχουμε να κάνουμε να καταναλώσουμε. Αυτοί θεωρούσαν περισσότερο σημαντικό το να μάθουν να χορεύουν. Μάλιστα μιλάνε απαξιωτικά για εμάς, σε στύλ "σιγά μη γίνουμε σαν και σας τους κανίβαλους" τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω τι λες εσύ ή οι συνφορουμίτες αλλά εγώ σ'αυτό βρίσκω πολιτισμό. Είναι διαφορετικό το χαρτί περιτυλίγματος μόνο.
quote:

αυτού του πολιτισμού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συγχέεται ούτε με «εξωκόσμιες αλήθειες» αλλά ούτε και με εκφραστές αυτής της δοτής «αλήθειας». Και ας λέγονται αυτοί «Γέροντες», «Αιτωλοί» η οτιδήποτε άλλο.

Περί αυτού και περί δοτής αλήθειας, προσφέρομαι όποτε θελήσεις για μιά βόλτα μέχρι το όρος. Δεν ξέρω κι'όλας άν έχεις πάει, αν όμως θέλεις, στη διάθεση σου. Πιστεύω ότι με τις κατάλληλες παραστάσεις έχεις μπόλικο μυαλό για να κρίνεις αν είναι δοτή αλήθειά ή πλάνη ή τέλος πάντων τι είναι αυτό που ζούνε κάποιοι γεροντάδες.
quote:

Ποιο είναι άραγε το όφελος με το να παραχαράζουμε, να εγκληματούμε στο σώμα της Ελληνικής ιστορίας, θέλοντας να «εξελληνίσουμε» ΟΛΑ τα ιουδαϊκά πρότυπα και ιδεολογίες? (Βυζάντιο, χριστιανισμό, ενίοτε και…….τον ίδιο τον Ιησού!!)

Μα αγαπητέ φίλε ο Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός που τέλος πάντων ξεπήδησε και παρέμεινε για αιώνες αναμιγμένος με τη θρησκεία, άλλο αν αυτό εμένα δεν μου άρεσε, είναι μιά πραγματικότητα. Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήδη η Ελληνική γλώσσα από τον 1ο αι. μΧ έπαψε να είναι επίσημη και αντικαταστάθηκε από την λατινική, Ελληνική εθνική συνείδηση δεν υπήρχε καθ'όσον ουδέποτε στην αρχαιότητα το Έλλην προσδιόριζε εθνότητα, ενώ στους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες το Έλλην χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά με την έννοια του ειδωλολάτρη, του 12θεϊστή. Την περίοδο της ακμής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα Ελληνικά γράμματα γνώρισαν νέα άνθηση, έγιναν επίσημη γλώσσα του κράτους, και χάρις σε αυτήν την περίοδο οφείλουμε την διάσωση των αριστουργημάτων που έχουν διασωθεί από τους Έλληνες φιλοσόφους αλλά και τραγικούς και ιστορικούς.
Αντίστοιχα η μουσική, η Αρχαία Ελληνική μουσική των ραψωδών εξελίχθηκε, εμπλουτίστηκε, έλαβε σάρκα και οστά με την νέα σημειολογία που καθιέρωσε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και εξ'αιτίας αυτού σήμερα μπορούμε και γνωρίζουμε και αναπαράγουμε ήχους από την Αρχαία Ελλάδα ή τέλος πάντων είμαστε πάρα πάρα πολύ κοντά στά ακούσματα που είχαν οι πρόγονοι μας. Πλήγμα είχαμε στις θετικές επιστήμες οι οποίες έμειναν στην ουσία στάσιμες καθ΄όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ενώ η αρχιτεκτονική περιορίστηκε στην ναοδόμηση και στα δημόσια κτίρια και τα τείχη. Στην ναοδομία είχαμε εκπληκτικά κατασκευάσματα, εξαιρετικά διακοσμημένα, στα δημόσια κτίρια σαφώς υποδεέστερη κατάσταση απ'ότι στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ενώ η ανάπτυξη των τειχών προέκυψε από την αναγκαιότητα να υπεραμύνθούν των ανατολικών επιδρομέων.
Περι του θέματος θα μπορούσαμε ίσως να συζητάμε για ώρες ή και μέρες, αυτά όμως που παρέθεσα νομίζω είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι το νέο στοιχείο στην ανατολή ήταν ο Χριστιανισμός. Η στροφή στον εαυτό μας και στον Θεό μέσα από την δυναμική του Χριστιανισμού που δεν επιβάλλεται από κανέναν αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ή Θεοδόσιο, αλλά είναι αποτέλεσμα της αναζήτησης του ίδιου του πιστού. Και η σχέση αυτή με τον Χριστό είναι δυναμική, προκαλεί αλλοίωση μέσα μας, και έξω μας, και στο περιβάλλον μας. Με άλλα λόγια, το Βυζάντιο ήταν η εξέλιξη του Ελληνικού πολιτισμού. Γι'αυτό και μέχρι σήμερα, σε πάρα πολύ κόσμο είναι συνυφασμένες οι έννοιες Έλληνας και Ορθόδοξος. Ο Βυζαντινός πολιτισμός ήταν Ελληνικός πολιτισμός και ευτυχώς είναι ακόμα.
quote:

Ποιο το όφελος από την ακύρωση της πνευματικής μας κληρονομιάς? Διότι, πολύ απλά, η έντεχνη νοθεία και η εμμονή μας σε έναν παράλογο και αφύσικο κόσμο μίας ιουδαϊκής φαντασίωσης, ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ. Και αυτό και ζούμε καθημερινά.

Κάθε άλλο φίλε schwabe. Ο Χριστιανισμός δεν ακύρωσε τον Ελληνισμό, τον συμπλήρωσε, τον βελτίωσε, τον καλυτέρεψε, τον αγκάλιασε και αντίστοιχα ο Ελληνισμός απεκδύθηκε της πλάνης των ειδώλων, την οποία έτσι και αλλιώς κανένας φιλόσοφος δεν την είχε και σε εκτίμηση εδώ που τα λέμε, και αγκάλιασε το Χριστιανισμό και πορεύτηκε μέχρι σήμερα και πορεύεται ακόμα. Όχι πάντοτε επιτυχώς, με πολλά λάθη, με μελανά σημάδια στην ιστορία του, ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Δεν χρειάζεται για να πείσουμε τους εαυτούς μας πως είμαστε Έλληνες να επιστρέφουμε σήμερα σε αναζητήσεις στο 12θεο, μα αυτό ήταν το σαθρό του Ελληνισμού, αυτό το κατάργησαν οι ίδιοι οι πρόγονοι μας προς τιμή τους. Δεν τους ευχαριστούμε μόνο για το πνεύμα τους και για τη λεβεντιά τους, τους ευχαριστούμε και για το ανοιχτό τους το μυαλό, τη διαύγεια του να καταλάβουν την πλάνη τους, να την απεκδυθούν και να μας παραδώσουν μιά πίστη τελεία. Φίλε schwabe αυτός είναι ο Ελληνισμός σήμερα, η Ορθοδοξία, εκεί υπάρχει το ύδωρ της ζωής απ'το οποίο όταν διψάμε, πίνουμε και δεν ξαναδιψάμε. Και το ύδωρ αυτό είναι δίπλα μας, μέσα στα πόδια μας.

Φιλικά

Poet

fokaiasΜέλος
20/11/2003, 00:09:41
Τελικά τι το ιδιαίτερο είχαν αυτοί οι Γέροντες;
Σε έκαναν να αισθάνεσαι ωραία, με τα λόγια , με τον ήρεμο τόνο της φωνής, με την παρουσία τους στο χώρο;
Έδιναν απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα του καθενός, σύμφωνα πάντα με αυτά που ήθελε να ακούσει ο εκάστοτε αναζητητής;

Πολλές φορές το μυαλό του ανθρώπου, δημιουργεί καταστάσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του.
Τι διαφορά είχαν αυτοί οι άνθρωποι από έναν ψυχολόγο; Από ένα μέντιουμ ;
Αν κάποιος πιστεύει ότι θα βρει αυτό που ζητάει μέσα από ανθρώπους τους οποίους εγώ θα χαρακτήριζα <<γητευτές>> ψυχών, τότε θα το βρει , γιατί αυτό που χρειάζεται είναι η επιβεβαίωση , και αυτοί οι άνθρωποι αυτό κάνουν, επιβεβαιώνουν.

Ανθρώπους τέτοιους έχω συναντήσει, στην απλή καθημερινή ζωή , οι οποίοι ούτε Γέροντες ήταν, ούτε ψυχολόγοι , ούτε μέντιουμ , ούτε υπέρμαχοι κάποιας θρησκείας , ήταν καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν το <<χάρισμα>> να σε <<ανεβάζουν>> ψυχολογικά, ακούγοντας μόνο τον τόνο της φωνής τους.

Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον καθένα κατά πόσο θα κάνει βίωμα (θα τους μοιάσουμε) το όλο θέμα, είτε πρόκειται για συμβουλές από γέροντες , είτε για ψυχολογική διάγνωση , είτε για μαντείες από μέντιουμ, είτε για απλές συμβουλές από έναν καθημερινό άνθρωπο.

AIONΜέλος
20/11/2003, 08:58:09
Fokaia αν έψαχνες εσύ την επιβαιβέωση δεν πάει να πεί οτι όλοι αυτό ψάχνουν.
Μην γενικεύουμε τόσο πολύ...

20/11/2003, 10:43:04
Poet:

Κάθε άλλο φίλε schwabe. Ο Χριστιανισμός δεν ακύρωσε τον Ελληνισμό, τον συμπλήρωσε, τον βελτίωσε, τον καλυτέρεψε, τον αγκάλιασε και αντίστοιχα ο Ελληνισμός απεκδύθηκε της πλάνης των ειδώλων, την οποία έτσι και αλλιώς κανένας φιλόσοφος δεν την είχε και σε εκτίμηση εδώ που τα λέμε, και αγκάλιασε το Χριστιανισμό και πορεύτηκε μέχρι σήμερα και πορεύεται ακόμα. Όχι πάντοτε επιτυχώς, με πολλά λάθη, με μελανά σημάδια στην ιστορία του, ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Δεν χρειάζεται για να πείσουμε τους εαυτούς μας πως είμαστε Έλληνες να επιστρέφουμε σήμερα σε αναζητήσεις στο 12θεο, μα αυτό ήταν το σαθρό του Ελληνισμού, αυτό το κατάργησαν οι ίδιοι οι πρόγονοι μας προς τιμή τους. Δεν τους ευχαριστούμε μόνο για το πνεύμα τους και για τη λεβεντιά τους, τους ευχαριστούμε και για το ανοιχτό τους το μυαλό, τη διαύγεια του να καταλάβουν την πλάνη τους, να την απεκδυθούν και να μας παραδώσουν μιά πίστη τελεία. Φίλε schwabe αυτός είναι ο Ελληνισμός σήμερα, η Ορθοδοξία, εκεί υπάρχει το ύδωρ της ζωής απ'το οποίο όταν διψάμε, πίνουμε και δεν ξαναδιψάμε. Και το ύδωρ αυτό είναι δίπλα μας, μέσα στα πόδια μας.

Φιλικά
Poet

Φίλτατε θα μου επιτρέψεις, αν και σέβομαι την γνώμη σου, να διαφωνίσω κάθετα με τα λεγόμενα σου.

Ούτε "καλυτέρεψε" αλλά ούτε και "βελτίωσε" ΤΙΠΟΤΑ το νέο Κωνσταντίνειο μόρφωμα. Το ότι ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ απο την Ελληνική πηγή της γνώσης και της Σοφίας προκειμένου να δώσουνε "χρώμα" στα λεγόμενα τους, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Το ότι χρησιμοποίησαν την μαγευτική λογοδυναμική της Ελληνικής γλώσσας, το ότι επηρρεάσθηκαν σε τεράστιο βαθμό (όπως άλλωστε και τόσοι άλλο πολιτισμοί) απο τους Ελληνες φιλοσόφους, είναι επίσης ξεκάθαρο.

Άλλωστε ΑΠΟ ΠΟΥ (!) να είχανε σχετικές επιρροές? Απο την ξερή και άχαρη ιουδαϊκή γλώσσα της ερήμου? Μάλλον όχι!

Όσον αφορά το "ενδεχόμενο" να ήτανε αποτέλεσμα "εξωκόσμιας" παρέμβασης....ε, αυτό νομίζω δέν είναι θέμα για σοβαρή συζήτηση.

Σχετικά με τους υπαινιγμούς που προβάλεις περί 12Θεού και ειδωλολατρίας, θα σου πώ πολύ απλά ότι τίποτα πιο αναληθές απο αυτό το ρηχό "επιχείρημα". Αυτό είναι φίλτατε το γνωστό προπαγανδιστικό ψέμα των ιουδαιοχριστιανών και τίποτα περισσότερο. Οι Ελληνες ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΜΟΡΦΗ" ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΑΝ. Υπήρξανε γεννήτορες της φιλοσοφίας και όχι προσηλυτιστές της εξωκόσμιας Γιαχβεδικής κακότητας!

Το αντίθετο μάλιστα έγινε ΚΑΙ ΕΔΩ! Οι ιουδαιοχριστιανοί, προερχόμενοι απο μία ανεικονική ασιατική παράδοση έπρεπε πρώτα να ΣΦΑΧΤΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ μέχρι να κατανοήσουνε την ΣΟΦΗ θέση των Ελλήνων! Δηλαδή πολύ απλά την θέση ότι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ "ΕΙΚΟΝΑ" ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ "ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ" (ανθρωπομορφισμός) ΚΑΙ ΟΧΙ.......ΕΝΑ ΤΕΙΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!!!

Επομένως ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ! Απλά, πρώτα την "καταδίκασαν" και μετά ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ. Τόσο καλά!

Όσο για την "ειδωλολατρία" γενικότερα, αρκεί μία επίσκεψη σε εναν ναό ή σε ενα μοναστήρι ωστε να διαπιστώσουμε ΠΟΙΟΣ προσκυνά ξύλα και κόκαλα, ποιός προσφέρει χρυσά και χρήματα, και τέλος ΠΟΙΟΣ σέρνεται σαν το σκουλίκι προκειμένου να "πείσει" για το "θαύμα"!

Να το συζητήσουμε φίλε μου ΟΣΟ ΘΕΣ το θέμα λοιπόν, αλλά η πραγματικότητα είναι ΕΔΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Και μιας και ο λόγος για το πόσο "αγκάλιασαν" την Ελληνική Σοφία αλλά και απο ΠΟΙΑ πηγή μπορούνε να πιούνε (!) οι Ελληνες, ας διαβάσουμε λίγα απο τους κύριους εκφραστές των "προστατών" του Ελληνισμού μας:

«Πού είναι τώρα όσοι φορούν τους τρίβωνες και παρουσιάζουν μεγάλη γενειάδα και κρατούν ρόπαλα στο δεξί χέρι, οι Έλληνες φιλόσοφοι, τα κυνικά καθάρματα, αυτοί που φέρονται χειρότερα κι απ’τους σκύλους του τραπεζιού και κάνουν τα πάντα για χάρη της κοιλιάς τους» (Είς τους Αδριάντας ΙΖ’)

Τα παραπάνω «σοφά» λόγια προέρχονται από έναν βασικό εκφραστή του θρησκόληπτου Βυζαντίου, τον Ιωάννη Χρυσόστομο!

Επίσης «διαφώτισε» την επιστημονική έρευνα και έθεσε τις βάσεις του χριστιανοταλιμπανισμού εξηγώντας πως, «Ο ουρανός έχει μορφή σκηνής. Πού είναι αυτοί που λέγουν ότι ο ουρανός κινείται? Πού είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι σφαιρικός? (οι έλληνες δηλαδή…) Και οι δύο αυτές απόψεις σαρώθηκαν πια!»

Α, να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι ο προαναφερθείς «άγιος» είναι…………………ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!

Αυτά φίλε μου.........

AIONΜέλος
20/11/2003, 11:31:45
ρε φίλε τα έχεις πεί 500.000 φορές. Εντάξει τα διαβάσαμε, σε ακούσαμε, σε κατανοήσαμε έχεις και σύ τα δίκια σου...αλλά έλεος.
Είναι ανάγκη να χαλάς το κάθε θέμα εδω μέσα με τα ίδια και τα ίδια.
Σε κάθε θέμα πρέπει να μας λες για τον αυγουστίνο και τον κωνσταντίνο και τον φούφουτο?
Να σου προτείνω μια λύση που θα μας ευχαρηστήσει όλους?
Φτιάξε ένα θέμα "ολη η αλήθεια για τον βρωμερό εβραιοχριστιανισμό και το κωνσταντίνειο κατασκεύασμα-κάτω ο Χριστός! ζήτω το έθνος!".
Γράψε εκει μέσα ότι θές, προσέθετε τα στοιχεία που βρίσκεις και κράτα το συνέχεια ενημερωμένο ωστε να το βλέπουν όλοι παλιοί και νέοι.
Για τελευταία φορά σε παρακαλώ μη χαλάς όλα τα θέματα με τα ίδια και τα ίδια.
Σου έδωσα μια λύση που πραγματικά μπορεί να "περπατήσει" και να μην αναγκαζόμαστε να λογομαχούμε σε όλα τα τόπικ.
Ελπίζω να το σκεφτείς λίγο...