- ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
azmat:
Απο κει και περα τιποτα αλλο δεν εχει σημασια παρα το παρον και το μελλον , το παρελθον μπορει να αλλαξει τα δεδομενα αυτων των δυο , αλλα οχι με υποθεσεις , υπεκφυγες , κατηγοριες που δεν ισχυουν , αποκρυψη στοιχειων , μισες αληθειες κ.ο.κ .... θεωρω αφελες να κρινεται ο χριστιανισμος μονοδιαστατα και ειδικα απο ιστορικα (αν ειναι δυνατον !) στοιχεια που ειναι ευκολα παραποιησιμα ...
Τα ιστορικα στοιχεια ειναι λοιπον ευκολα παραποιησιμα και προφανως εννοεις απο τους "χριστιανομαχους" εθνικους , ετσι ; Οι βιογραφιες (συναξαρια) των αγιων πατερων σας ειναι και αυτες παραποιημενες ; Δεν νομιζω , ε , τι λες ;
Απο την βιογραφια του αγιου Πορφυριου μας παραδωθηκαν μεταξυ αλλων και τα ακολουθα :
- πλειστα θαυματα ποιησας , πολλους των Ελληνων και Ιουδαιων εβαπτισε και παντας τους ναους των ειδωλων καταστρεψας , εκκλησιας αγιων εκτισε και ουτω καλως βιωσας , προς θεον εξεδημησε , κληρονομησας την αιωνιον ζωην.
- Οι δε χριστιανοι μετα χαρας μεγαλης ανευφημουν τους βασιλεις και τους αρχοντας . Ευθεως δε ωρμησαν μετα των αρχοντων και των ταγματων και κατεστρεψαν τα ειδωλεια (ελληνικους ναους , ιερα , βωμους) . Ησαν δε εν τη πολει ναοι ειδωλων δημοσιοι οχτω , του τε Ηλιου και της Αφροδιτης και του Απολλωνος και της Εκατης και το λεγομενον Ηρωειον και της Τυχης της πολεως ο εκαλουν Τυχαιον και το Μαρνειον ο ελεγον ειναι του Κρηταγενους Διος ...
- Μετα δε ταυτα και των οικιων εγενετο ερευνα . Πολλα γαρ υπηρχων ειδωλα αν πλεισταις αυλαις , και τα ευρισκομενα τα μεν πυρι παρεδιδοντο τα δε εις βορβορον ερριπτοντο . Ευρισκοντο δε και βιβλια (για σενα ευρωπαιε αυτο) πεπληρωμενα γοητειας , ατινα ιερα αυτοι ελεγον .Εξ ων τας τελετας και τα αλλα αθεμιτα εποιουν οι της ειδωλομανιας , και αυτα δε ομοιως ισα τοις θεοις αυτων επασχον .
Ερωτω λοιπον , ειναι παραποιημενα αυτα τα στοιχεια ή αποτυπωνουν αληθη ιστορικα γεγονοτα . Και μην νομιζεις οτι ειναι το μοναδικο ... παρα πολλοι αγιοι μας εχουν φιλοδωρησει με αναλογες ενεργειες οπως επι παραδειγματι εις εκ τον 12 αποστολων , ο Ιακωβος ...
Παγια τακτικη του χριστεπονυμου ιερατειου ηταν η ισοπεδωση των ναων των Ελληνων και η ανεγερση στην θεση τους χριστιανικων εκκλησιων ... αυτη ειναι η αληθεια και δεν αποκρυπτετε ... οι ιδιοι το λενε με καμαρι μαλιστα ... και για το θεαρεστο αυτο εργο τους κληρονομησαν την αιωνιον ζωην πλησιον του γιαχβε ...

quote:
Εντελώς πληροφοριακά, το 98% ΕΙΝΑΙ ο ελληνικός λαός..Το υπόλοιπο
2% είναι μουσουλμάνοι και άλλες μεινότητες....Αυτοί πληρώνουν,
δηλαδή οι μουσουλμάνοι της θράκης δεν είναι έλληνες;;
εγώ που είμαι άθεος δεν είμαι έλληνας;;
και άντε και δεν είναι ούτε οι μουσουλμάνοι ούτε εγώ ούτε οι καθολικοί ούτε οι πεντίκοστιανοι ούτε οι μάρτυρες του ιαχώβα έλληνες
πάλι πληρώνουμε όλοι εμείς
quote:
δεν πληρώνει ο αλβανός της πολυκατοικίας....
και ο αλβανός και ο πακιστανός και γενικά όποιος κάνει φορολογική δήλωση πληρώνει
quote:
Γιαπετ@
Με το να δοκιμασεις , εννοω να δοκιμασεις την χριστιανικη πιστη , ετσι βγαινει πιο ασφαλες συμπερασμα .
Αν εννοείς ότι αγνοώ την χριστιανική θρησκεία και πίστη, κάνεις λάθος, διότι αυτό είναι αδύνατο, στη χώρα μας, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Αν εννοείς ότι θα πρέπει να έχω υπάρξει χριστιανός για να έχω άποψη, είναι τελείως ανεδαφικό, διότι μπορεί κάλλιστα κάποιος που έχει μελετήσει κάτι να το γνωρίζει, χωρίς να το ασπάζεται. Χωρίς να υπολογίσουμε το γεγονός ότι έως κάποια ηλικία, παρευρισκόμουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναγκαστικά, γίνονταν μέσω αυτής, όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας (γάμοι, κηδείες).
Είναι σαφές ότι ακόμη και σήμερα, παρευρίσκομαι σε τέτοιου είδους διαδικασίες, αφού έχω φίλους και συγγενείς οι οποίοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο, για τις διάφορες εκδηλώσεις τους.
Αυτό δεν με κάνει χριστιανό βέβαια και δεν κάνει κανέναν που πράττει το ίδιο.
Αν εννοείς κάτι άλλο, θα πρέπει να μου το εξηγήσεις...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Έλληνες οι υπόλοιποι της Ελλάδας, αλλά ότι η Ελλάδα, εκπροσωπείται
και εκφράζεται με το 98%, έτσι δεν είναι;
"κι ο αλβανός και ο πακιστανός.." βρε μανία να με βγάλεις
ρατσιστή..Θα στενοχωρηθείς αν δεν είμαι; Όχι τίποτε άλλο,αλλά
σε συμπάθησα και δεν θέλω να μου στενοχωριέσαι...
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, λές: "Ευρισκοντο δε και βιβλια (για σενα ευρωπαιε αυτο) πεπληρωμενα γοητειας ,"... Αυτά τα βιβλία γοητείας, τι βιβλία λές να ήταν;Λές να ήταν ...πολιτιστικού περιεχομένου, ή τελετών
και θυσιών; Γιατί αν ήταν τέτοια, είναι λογικό ότι θα προσβάλονταν
με την ύπαρξη τους και το σύνολο των πιστών και υπηκόων του τότε
κράτους....
Μην κοιτάς τώρα στην εποχή μας, που κι οι όποιοι ανώμαλοι έχουν σωματείο και επιχορηγούνται κι απο το κράτος...
Τότε υπήρχε μια στοιχειώδης λογική που δεν αυτοπυροβολιόνταν
για να δοκιμάσει κάτι...Αυτές ήταν, αν το θές και οι
τότε γνώσεις..
Δεν αφήναν βιβλία που λέγανε πως θα κάνεις κακό σε
άλλο άνθρωπο..Εγώ θα τα κρατούσα, απο πάθος για τα βιβλία και τη
γνώση, αλλά εκείνο το επίπεδο εκείνων
των ανθρώπων, δεν το άντεχε...
Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις αν τα κάψανε γιατί τα απορρίπτανε....Αυτοί οι άνθρωποι ήταν τότε,έτσι φέρονταν όλοι, όχι μόνο οι χριστιανοί... Σήμερα είναι αλλοιώς..
Τώρα, δεν λατρεύουμε κάν δέντρα...![]()
![]()
![]()
quote:
macedon:
Προφανώς και τη γνώριζαν και έκαναν τα πάντα για να την κρατήσουν. Εκτός από τις πάμπολλες αναφορές αυτής της υποχρέωσης στα οθωμανικά έγγραφα και στα πατριαρχικά έντυπα, ο ίδιος ο Γρηγόριος πασάς ο Ε΄ το παραδέχτηκε και δημόσια...
A! ώστε έτσι ε?.............. καλά του κάνανε τότε και τον θανατώσανε! Ακούς εκεί!!! Να υπάρχει τέτοια γραπτή συμφωνία και ο αλήτης να κάνει ότι δεν το θυμάται!!!
Μάλιστα έψαξα και βρήκα και πηγή........απόσπασμα του μεγάλου ιστορικού συγγραφέα "Διονυσίου Κόκκινου" <<Η Ελληνική Επανάσταση>> της Ακαδημίας Αθηνών (Σελίδα 396-397)
"Κατά την Κυριακή των Βαΐων, αφού προ ολίγων ημερών είχε αναγκασθή ο Πατριάρχης προς αποτροπή σφαγών ν’ αφορίσει τον Υψηλάντη, τον Μιχαήλ Σούτσον και τους επαναστάτες εν γένει, του εζήτησαν να στήλη εις την Πύλην κατάλογο λεπτομερή των Ελληνικών οικογενειών του Φαναρίου. Του εζήτησαν δηλαδή να δώση τα ονόματα των προσώπων που κατεδιώκοντο......Ο Γρηγόριος απήντησε ότι δεν έχει τέτοιον κατάλογο εις το Πατριαρχείον.Διά δευτέρας διαταγάς διετάχθησαν δύο ιερείς ν΄ ακολουθήσουν ως οδηγοί τρεις γενίτσαρους, εκ των οποίων οι δύο ήσαν Τουρκοκρητικοί γνωρίζοντες τα Ελληνικά, δια την καταγραφή των Φαναριωτών.
Εις το Πατριαρχείον συγκεντρώθηκαν εκείνη την ημερά αρκετοί Έλληνες από τους παρακολουθούντας τα πράγματα και ικανούς ν’ αντιληφθούν τα μελετώμενα. Ήσαν εκεί και άνθρωποι από τους φυγαδευόμενους εκείνους, που εκινδύνευαν περισσότερων των άλλων.
Η αντίληψις όλων, ότι ο κινδυνεύων προ παντός ήτο ο Πατριάρχης. Τον συμβούλευσαν άλλη μία φορά να φύγη.Ο Γρηγόριος ηρνήθη και κατ΄ αυτήν την κρίσημηνη ώραν. Ο Τερτσέτης μας διεφύλαξε τους λόγους του:
<<Mη με προτρέπετε να φύγω. Μάχαιρα θα περάση τους δρόμους της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων πόλεων των Χριστιανικών Επαρχιών.
Λέτε να καταφύγω μετεμφιεσμένος εις ένα πλοίον, ή να κλεισθώ εις το σπίτι κάποιου ευεργετικού πρεσβευτού και ν’ ακούω εκεί πως οι δήμιοι κατακρεουγούν τον χηρεύσαντα λαόν?
Όχι. Διά τούτο είμαι πατριάρχης για να σώσω το έθνος μου.
Όχι δια να εξολοθρευτή εξ αιτίας μου δια χειρός των γενιτσάρων.
Ο θάνατός μου θα ωφελήσει περισσότερο παρά η ζωή μου. Οι ξένοι Χριστιανοί ηγεμόνες θα εκπλαγούν από τον άδικο θάνατό μου και δε θα μείνουν αδιάφοροι όταν η πίστη των εξυβρισθή εις το πρόσωπόν μου. Οι Έλληνες, οι άνδρες της μάχης θα πολεμήσουν με μεγαλυτέραν μανία. Και τούτον φέρει ως δώρον την νίκην. Είμαι βέβαιος διά αυτήν. >>"
Βλέπετε αγαπητοί μου, πόσο αλήτης ήταν ο Πατριάρχης?......δεν τήρησε τη συμφωνία που ο ίδιος!!!! όπως μας ενημερώνει ο macedon "ο Γρηγόριος πασάς ο Ε΄ το παραδέχτηκε και δημόσια"........και δεν την τήρησε!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! και λίγα του κάνανε!!! ήταν άντρας αυτός???
και όχι τίποτα άλλο αλλά ήταν και μέλος της Φιλικής Εταιρείας, απ' ότι μας πληροφορεί ο Φωτάκος,
ο Φιλικός συνεργάτης του Δ. Υψηλάντη και του Π. Μαυρομιχάλη και στη συνέχεια δημοσιογράφος, Ιωάννης Φιλήμων,
κάτι που αναφέρεται και στα "Aπομνημονεύματα περί της Φιλικής Εταιρείας" του Εμμανουήλ Ξάνθου.
Λοιπόν? βλέπετε πόσο γάιδαρος ήταν? αθέτησε το λόγο του! αλλά βέβαια με αυτά τα ράσα που είναι σα φουστάνι........
quote:
macedon:
Το να συγκρίνεις τους αγωνιστές της επανάστασης με τον τουρκοϋπάλληλο Γρηγόριο που αναθεμάτιζε επαναστάσεις και επανασταστικά έντυπα και που διακήρυττε παντού και πάντα την υποταγή στο Σουλτάνο είναι ύβρις. Βέβαια, στις ύβρεις κατά των Ελλήνων απέδειξες πως έχεις εύκαμπτη μέση, οπότε καλώς λες αυτά που λες.
Να τον συγκρίνω? όχι δα........αυτό έλειπε!!!!! αυτός δεν κράταγε το λόγο του!!! ούτε να τον ξέρω δε θέλω......καλά του κάνανε!!!!!!!!!!!
Γι αυτό λοιπόν οι Τούρκοι, τον οδήγησαν στην αγχόνη, την ημέρα του Πάσχα του έτους εκείνου (10 Απριλίου 1821), μετά την αναστάσιμη λειτουργία.
Η αιτιολογία; Χαρακτηρίσθηκε «άπιστος και προδότης της βασιλείας» του σουλτάνου.
Το άψυχο σώμα του, μετά τρεις ημέρες, πουλήθηκε σε σπείρα Ιουδαίων, η οποία αφού το έσυρε, χλευάζοντάς το, στους δρόμους της Πόλης, το έριξε στη θάλασσα, από την οποία το ανέσυρε ο πλοίαρχος Ν. Σκλάβος και το μετέφερε στην Οδησσό.
Και υπάρχει και συνωμότης......μαζί με τον Γρηγόριο......ο Εθνικός μας ποιητής (ας γελάσω!!!) ο Διονύσιος Σολωμός!.......ξέρετε τι έκανε αυτός? τον μνημονεύει στον εθνικό μας ύμνο!!!! Μάλιστα, άλλο κάθαρμα κι΄αυτό!!!!
Πνίγοντ’ όλοι οι πολεμάρχοι,
και δεν μνέσκει ένα κορμί
Χάρου, σκια του Πατριάρχη,
που σε πέταξαν εκεί.
Όλοι κλαύσθε αποθαμένος
ο αρχηγός της Εκκλησιάς
κλαύστε, κλαύστε κρεμασμένος
ωσάν να τανε φονιάς.
Έχει ολάνυκτο το στόμα
π’ ώρες πρώτα είχε γευθή
Τ’ άγιον Αίμα τ’ Άγιον Σώμα
λες, πως θε να ξαναβγή
Η κατάρα που είχε αφήσει,
λίγο πριν να αδικηθή,
είς όποιον δεν πολεμήση,
και ημπόρε να πολεμή.
Την ακούω, βροντάει, δεν παύει
εις το πέλαγο, εις τη γη,
και μουγκρίζοντας ανάβει
την αιώνια αστραπή.
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 09/03/2009 23:50:51
quote:
azmat
Και επειδη το θεμα απτεταιμονο θρησκευτικων θεματων , θεωρω αφελες να κρινεται ο χριστιανισμος μονοδιαστατα και ειδικα απο ιστορικα (αν ειναι δυνατον !) στοιχεια που ειναι ευκολα παραποιησιμα , αυτο λειτουργει και σαν αντεπιχειρημα βεβαια .
Πολύ σωστά , και γι’ αυτό καλό θα είναι να διαβάζουμε τους αρχαίους ιστορικούς στο πρωτότυπο , και όχι στις μεταφράσεις όπου γίνονται συνήθως οι λαθροχειρίες .
Οι απολογητές κάτι γνωρίζουν από αυτά .

Σου στέλνω λοιπόν τα παραπάνω δύο δείγματα από την «Χρονογραφία» του χριστιανού χρονογράφου Ιωάννη Μαλάλα , γραμμένα στο πρωτότυπο . Το πρώτο αφορά τον διωγμό κατά των Ελλήνων στην Αντιόχεια από τον Γιουπράβδα ή Ιουστινιανό επί το χριστιανικότερον αν προτιμάς , που έδωσε στους επιζήσαντες τριών μηνών διορία να βαφτιστούν αλοιώς θα έχαναν τα κεφάλια τους , και στο δεύτερο το κλεισιμο των φιλοσοφικών σχολών της Αθήνας , και την εξύβριση , τον ξυλοδαρμό και τελικά την διαπόμπευση των εναπομεινάντων φιλοσόφων στην Κωνσταντινούπολη κατά διαταγήν του ιδίου ευσεβούς αυτοκράτορα . Κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρήθηκε το πολιτισμικό στοιχείο γενικά από τον χριστιανισμό όπως διατείνεσαι στην απάντησή σου .
*
quote:
γιαπετ:
Κι εμένα μου φαίνεται ότι χειροτερεύεις και δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε τα στοιχειώδη πλέον.Εσύ είσαι «έτοιμος» για ανάκτηση των χαμένων πατρίδων και μου λες ότι η συνεργασία με τον εχθρό, διευκολύνει την... αντίσταση;;;
Μου λες ότι καλλίτερα λειτουργεί στον λαό η οσφυοκαμψία των αρχηγών του, από την εκτέλεσή τους;
Τι «τουρκέψανε» και σαχλαμάρες αραδιάζεις ρε κακομοίρη, εσύ και οι όμοιοί σου όταν λέτε «τουρκέψανε» εννοείτε άλλαξαν την πίστη τους, χεστήκατε αν άλλαζαν φυλή (που δεν είναι δυνατόν αυτό), την πίστη θέλετε να διαφυλάξετε και όλα τ’ άλλα στο διάβολο, όπως έλεγαν πάντα οι πατέρες σας.
Γνωρίζεις ότι ο Καποδίστριας ήταν κατά της επανάστασης? Ναι ή όχι?
Γνωρίζεις ότι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος είχε υπηρετήσει τον Τούρκο πασά? ναι ή όχι?
Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Κολοκοτρωναίοι? Ναι ή όχι?
Γνωρίζεις ότι το ίδιο είχαν κάνει και οι Φιλικοί? Ναι ή όχι?
'Αντε άνοιξε κανά βιβλίο.....και μετά έλα να μου κάνεις τον μάγκα......
Όσο για το τι χεστήκαμε και τι όχι! θα το βρεις εκεί μέσα. Κι άντε κάνε και κανά σταυρό γι' αυτούς που κράτησαν την πίστη και την εθνικότητα γιατί χωρίς αυτούς θα τσακωνόμασταν τώρα για την μαντίλα!
quote:
γιαπετ:
Έχεις ακούσει ποτέ για πατριωτισμό; Ακόμη και με τον θάνατο τον δείχνεις στους υπόλοιπους.Εκεί εσύ, το φόβο απώλειας των προβάτων στο μυαλό σου, όπως οι επαγγελματίες χριστιανοί.
Ρε μπας και είσαι δεσπότης;;;
Και ο Γρηγόριος ή ο Κοσμάς που ξεδιάντροπα κατηγορείτε?.......ο θάνατός τους τι ήταν αν όχι πατριωτισμός?
Ρε μπας και πίνεις τίποτα?
quote:
γιπετ:
Ναι, αυτό έγινε επειδή το ιερατείο κωλόγλυφε τον σουλτάνο και πρόδιδε τους πατριώτες...
Εσύ μήπως γνωρίζεις γιατί τα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν 400 και όχι 100 ή 200;;;
Κάποια απόδειξη για την πρώτη παράγραφο?
Στη δεύτερη θέλεις απάντηση?.........στο Λύκειο στο μάθημα της ιστορίας τι έκανες?...........αλλά τι ρωτάω.......δεν υπήρχε τότε ο μέγας και τρανός ιστορικός Ρασιάς.......
Πάντως έχω ακούσει ότι η συμφωνία του Πατριάρχη με τον Σουλτάνο ήταν για 400 χρόνια ............και μόλις έλιξε!!! Άρχισε η επανάσταση!! Αλήθεια ο Ρασιάς τι λέει?
quote:
γιαπετ:
Τελικά αποδεικνύονται στην πράξη αυτά που παρέθεσε κάποτε ο αδιάβαστος, περί οργανωμένων "επιθέσεων" των ΟΟΔΕϊτών στα διάφορα φορουμς.
Έτι εξηγείται και το πέρασμα μερικών "μετεωριτών" οι οποίοι "κουτσουλάνε", δίνοντας γραμμή και λαβή για "σχόλια" τους... σταθερούς σχολιαστές και εξαφανίζονται, όταν αρχίσουν τα δύσκολα.Η απορία μου είναι, γιατί επιμένουν σ' αυτήν την τακτική, αφού βλέπουν ότι δεν προσφέρει τίποτε και επί πλέον, εκθέτει και τους δικούς τους;;;
Από τάπες δόξα το Θεώ σας έχω ρίξει αμέτρητες!!!!!! το μόνο που με ενοχλεί προσωπικά είναι η έλλειψη χρόνου που έχω, γιατί ο σύμμαχος μου η ιστορία δεν παίζεται γιαπετ!!!!!!!!! Σας έχει ταράξει!!!!!

quote:
γιαπετ:
azmat, γράφεις ακριβώς αυτά που γράφουν οι ευρωπαίοι, τόσο εδώ, όσο σε άλλα θέματα.Δικαιολογείς τακτικές και υποθέτεις.
Επίσης κάνεις αυθαίρετες ερμηνείες των απόψεών μου, κάτι που θεωρώ λάθος σου.Επειδή λοιπόν, έχω απαντήσει σ' αυτούς, οι απαντήσεις μου φορούν και σε σένα.
Φαντάζομαι τις έχεις διαβάσει.
Ποτέ δεν απάντησες με ιστορικές πηγές! το μόνο που κάνεις είναι να ρίχνεις πυροτεχνήματα που σκάνε γρήγορα..........και να λες εξυπνάδες!!!

quote:
ar_ia:
Mήπως πληρώνονται με το κομμάτι (μύνημα), γι' αυτό....?
Λέω τώρα εγώ.....γιαπετ: ar_ia, είναι τόσο κορόιδα, που μπορεί να το κάνουν και τζάμπα.
Eνώ εσύ πληρώνεσαι ε?.........χαίρομαι που δεν είσαι κορόιδο....!!
quote:
ar_ia:Σήμερα δλδ μας αναθεμάτησαν 7 φορές αυτοί οι "καλοί άνθρωποι"....?
γιαπετ:
ar_ia, είναι τόσο κορόιδα, που μπορεί να το κάνουν και τζάμπα.
Να που ο γιαπετ! πάει και εκκλησία......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Γι αυτό λοιπόν οι Τούρκοι, τον οδήγησαν στην αγχόνη, την ημέρα του Πάσχα του έτους εκείνου (10 Απριλίου 1821), μετά την αναστάσιμη λειτουργία.
Το γιατί τον κρεμάσανε έχει αναλυθεί πλήρως στο αντίστοιχο τόπικ. Εν ολίγοις, τον κρεμασε το αφεντικό του γιατί θεώρησε ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά για την οποία πληρώνονταν (παρ'όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε να πνίξει την επανάσταση εν τη γενέση της), βοηθούντος και του Ευγένιου που τον κατηγόρησε μια και εποφθαλμιούσε τον πατριαρχικό θρόνο. Ακόμη και ο Κοραής "κολλητό" του Σουλτάνου το θεωρούσε.
quote:
europaios2
και όχι τίποτα άλλο αλλά ήταν και μέλος της Φιλικής Εταιρείας
Σιγά μην ήταν και μέλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οταν μας φέρεις κάποιον κατάλογο της Φιλικής Εταιρίας που να έχει το όνομά του μέσα, θα το συζητήσουμε. Γιατί δεν υπάρχει σε κανέναν. Και οι δικαιολογίες του τύπου "αν έμπαινε το όνομά μου θα ... υπέφεραν οι Ελληνες" πείθει μόνον εσένα και κανα δυο άλλους σαν και σένα.
Εν κατακλείδι, το να υποστηρίζεις όλους τους τουρκόδουλος ρασοφορεμένους ανθέλληνες είναι όχι μόνον δικαίωμά σου αλλά και υποχρέωσή σου, όπως είναι και υποχρέωση όλων των χριστιανών. Το να αγιοποιείς τους παρατρεχάμενους του πατριάρχη, όπως τον εμετικό ανθέλληνα Αθανάσιο Πάριο, είναι επίσης υποχρέωσή σου.
Το να γελοιοποιείσαι όμως; Το θεωρείς δικαίωμά σου ή υποχρέωσή σου;

macedon
quote:
Sesostris:
Πολύ σωστά , και γι’ αυτό καλό θα είναι να διαβάζουμε τους αρχαίους ιστορικούς στο πρωτότυπο , και όχι στις μεταφράσεις όπου γίνονται συνήθως οι λαθροχειρίες .
Οι απολογητές κάτι γνωρίζουν από αυτά .Σου στέλνω λοιπόν τα παραπάνω δύο δείγματα από την «Χρονογραφία» του χριστιανού χρονογράφου Ιωάννη Μαλάλα , γραμμένα στο πρωτότυπο . Το πρώτο αφορά τον διωγμό κατά των Ελλήνων στην Αντιόχεια από τον Γιουπράβδα ή Ιουστινιανό επί το χριστιανικότερον αν προτιμάς , που έδωσε στους επιζήσαντες τριών μηνών διορία να βαφτιστούν αλοιώς θα έχαναν τα κεφάλια τους , και στο δεύτερο το κλεισιμο των φιλοσοφικών σχολών της Αθήνας , και την εξύβριση , τον ξυλοδαρμό και τελικά την διαπόμπευση των εναπομεινάντων φιλοσόφων στην Κωνσταντινούπολη κατά διαταγήν του ιδίου ευσεβούς αυτοκράτορα . Κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρήθηκε το πολιτισμικό στοιχείο γενικά από τον χριστιανισμό όπως διατείνεσαι στην απάντησή σου .
Έχεις τον Γ. Κορδάτο. Δεν έχεις διαβάσει ειδικά για τον Σύρο Ι. Μαλάλα τι γράφει? Να σου θυμίσω....
Γ. Κορδάτος <<Ας δούμε όμως και κάτι άλλο σημαντικό για τους χρονογράφους της εποχής εκείνης>>.... σελ. 102..![<<Ξέχωρα από την ιστοριογραφία καλλιεργήθηκε και η χρονογραφία......αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό, ο ένας αντιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιώντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία.
Ένας από αυτούς είναι ο Σύρος Ιωάνννης Μαλάλας. Γράφει ότι του κατέβει για την αρχαία ιστορία και από μία άποψη οι <<παραδοξολογίες και φλυαρίες>> του αντικαθρφτίζουν τη διανοητική κατάσταση της εποχής του.
Ωστόσο οι πληροφορίες που μας δίνει για τα ήθη και τα έθιμα του ΣΤ' αιώνα είναι χρήσιμες και κατατοπιστικές.>>]!
Ο Μαλάλας ήταν φαιδρός, Σύρος στην εθνικότητα και παραμυθάς! δεν το λέω εγώ!...........ο Κορδάτος το λέει!
Ενώ ο A.A. VASILIEV (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453 μας λέει"....... [/b]φαίνεται καθαρά ότι το βιβλίο του αυτό δεν προορίζετο για τους μορφωμένους αλλά για τις μάζες"

Edited by - europaios2 on 10/03/2009 00:47:43
quote:
macedon:
Το γιατί τον κρεμάσανε έχει αναλυθεί πλήρως στο αντίστοιχο τόπικ. Εν ολίγοις, τον κρεμασε το αφεντικό του γιατί θεώρησε ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά για την οποία πληρώνονταν (παρ'όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε να πνίξει την επανάσταση εν τη γενέση της), βοηθούντος και του Ευγένιου που τον κατηγόρησε μια και εποφθαλμιούσε τον πατριαρχικό θρόνο. Ακόμη και ο Κοραής "κολλητό" του Σουλτάνου το θεωρούσε.
Σιγά μην ήταν και μέλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οταν μας φέρεις κάποιον κατάλογο της Φιλικής Εταιρίας που να έχει το όνομά του μέσα, θα το συζητήσουμε. Γιατί δεν υπάρχει σε κανέναν. Και οι δικαιολογίες του τύπου "αν έμπαινε το όνομά μου θα ... υπέφεραν οι Ελληνες" πείθει μόνον εσένα και κανα δυο άλλους σαν και σένα.Εν κατακλείδι, το να υποστηρίζεις όλους τους τουρκόδουλος ρασοφορεμένους ανθέλληνες είναι όχι μόνον δικαίωμά σου αλλά και υποχρέωσή σου, όπως είναι και υποχρέωση όλων των χριστιανών. Το να αγιοποιείς τους παρατρεχάμενους του πατριάρχη, όπως τον εμετικό ανθέλληνα Αθανάσιο Πάριο, είναι επίσης υποχρέωσή σου.
Το να γελοιοποιείσαι όμως; Το θεωρείς δικαίωμά σου ή υποχρέωσή σου;
Να ο μεγάλος ιστορικός εν ενεργεία!!!! με πολλές περγαμηνές στην ιστορική του δραστηριότητα macedon!.........διαψεύδει τους
Φωτάκο! (Φώτης Χρυσανθόλπουλος πρώτος Υπασπιστής του Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.
Τον Φιλικό και συνεργάτη του Δ. Υψηλάντη και του Π. Μαυρομιχάλη και στη συνέχεια δημοσιογράφο, Ιωάννη Φιλήμων.
Τα "Aπομνημονεύματα περί της Φιλικής Εταιρείας" του Εμμανουήλ Ξάνθου.
Και φυσικά τους ιστορικούς (Διονύσιο Κόκκινο, Ιστορία του Ελληνικού έθνους κ.ο.κ.), αλλά και τις εγκυκλοπαίδειες όπως η "ΠΑΠΥΡΟΣ, ΛΑΡΟΥΣ, ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ" λήμμα: "Γρηγόριoς Ε':
"Ο Γρηγόριoς..... Πoτέ δεv εργάστηκε εvαvτίov τoύ ετoιμαζόμεvoυ Αγώvα.
...... Τoύ ζήτησαv vα αλλαξoπιστήσει. αυτός όμως δέxθηκε τo μαρτύριo ως γvήσιoς oρθόδoξoς πoιμέvας. Ο απαγxovισμός τoυ απέδειξε ότι oι Οθωμαvoί γvώριζαv τη σxέση τoυ με τov Αγώvα
...... Σύμφωvα με τo κατηγoρητήριo (φιρμάvι), πoυ η Πύλη κρέμασε στo στήθoς τoυ, "έδρα κρυφίως ως αρxηγός τής επαvαστάσεως"
Οι συvέπειες τής μαρτυρικής θυσίας τoύ Γρηγoρίoυ υπήρξαv αvυπoλόγιστα θετικές για τov Αγώvα. Τo "σxoιvί τoύ πατριάρxη" έγιvε κιvητήρια δύvαμη για τoυς αγωvιστές .........."
Γvώριζε o Γρηγόριoς τηv πρoετoιμασία τoύ Αγώvα.
Τηv πληρoφoρήθηκε στo Άγιov Όρoς από τov Φαρμάκη. Φύλαξε τo μυστικό τής Φιλικής Εταιρείας, αλλά δεv oρκίστηκε ως Φιλικός, για λόγoυς πρόvoιας.
Άλλωστε τηv ίδια στάση τήρησαv και άλλoι, όπως o Άvθιμoς Γαζής. Από τηv αλληλoγραφία τoύ Φιλικoύ Π. Σέκερη ξέρoυμε τη συvεργασία τoύ Γρηγoρίoυ με τηv Εταιρεία.
Άντε γεια!!!!!!!!
και να ευχόσαστε να μην έχω το χρόνο που χρειάζομαι........για να ξεσκεπάζω τις συκοφαντίες σας.....

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι εγώ, εδώ μέσα, παραθέτω απόψεις διαμορφωμένες από διάφορες ιστορικές πηγές και δεν κάθομαι να αντιγράφω από κάποιο βιβλίο ή site κατεβατά.
Όλοι, ακόμη και αυτοί που αναφέρονται ως πηγές, για θέματα προγενέστερα απ' τους ίδιους, βιβλία διάβασαν, κατάληξαν σε άποψη και την έγραψαν σε βιβλία, με τη σειρά τους.
Εσύ θεωρείς διάλογο να παίρνεις ένα βιβλίο και να αντιγράφεις. Όμως έτσι οι λόγοι σου δεν εμπεριέχουν προσωπική άποψη που για μένα είναι βασικό στοιχείο του διαλόγου μεταξύ δύο ανθρώπων.
Την ανάγνωση βιβλίων τη θεωρώ απαραίτητη ωε μέσο πληροφόρησης και όχι ως συστατικό διαλόγου, εκτός σπανίων εξαιρέσεων.
Προφανώς οι γνώσεις του καθενός προέρχονται από ιστορικά αναγνώσματα, αλλά η απλή εξιστόρηση δεν με αφορά, διότι αυτά που λες, μπορώ να τα διαβάσω και μόνος μου, εμένα μ' ενδιαφέρει η άποψη που έχεις διαμορφώσει, προσωπικά, μέσα απ' αυτά.
Εσύ προτιμάς να μεταφέρεις αυτούσια αποσπάσματα βιβλίων και περιμένεις το ίδιο σαν απάντηση.
Αυτό μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα, αν αναφέρεις τόμο και σελίδα, διαβάζει κάποιος και σου απαντάει με τον ίδιο τρόπο.
Ίσως έτσι καλύπτεις τη ματαιοδοξία σου, μα δεν διαμορφώνεις ιδίαν άποψη, απλά αναμασάς γραπτές πληροφορίες που σε λίγο δεν θυμάσαι καν, επειδή έχεις μεταπηδήσει σε άλλο θέμα.
Επομένως εμένα προσωπικά, δεν μου λένε τίποτε αυτά τα κατεβατά με τα οποία γεμίζεις σελίδες, διότι δεν χρησιμοποιείς τα βιβλία για μελέτη, αλλά για απλή αντιγραφή.
Είσαι δηλαδή, παπαγαλάκι και γι' αυτό σε αντιμετωπίζω έτσι.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Αρα, αν βγει η κυβέρνηση και πει: "Οι χριστιανοί θα πληρώνουν έναν επιπλέον φόρο για να μισθοδοτούνται οι ιερείς και όσοι δεν είναι χριστιανοί δεν θα πληρώνουν το φόρο αυτό", πιστεύω οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τι 98% τι 100%. Η μήπως λες να μετρηθούν λιγότεροι τότε;
macedon
15% (βαριά ) υπό Κ.Σ. και......5% σε περίοδο οικονομικής κρίσης !!!!
Γενικά θα πέσει το....αδιάφορο σφύριγμα ... της αρκούδας , σε μια τέτοια πρόταση .![]()
quote:
γιαπετ
ευρωπαίοι, αφού σ' αρέσει να μεταφέρεις απόψεις, από διάφορες πηγές, μάθε τι λέει ο Τρικούπης, στην ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως ( 3η έκδοση, 1888 στον πρώτο τόμο), για τους πατριάρχες πασάδες και για τον Γρηγόριο και τι αναφέρει σε σχέση με την καταδίκη του.
Αγαπητέ Γιάννη
Ομολογώ ότι με ξένισε η παραπάνω πρόταση, καθώς ζητάς από κάποιον που δεν διαθέτει τη στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα κατά την ανάγνωση ενός απλού κειμένου, να προβεί σε εργασία που απαιτεί σύνθετες κριτικές ικανότητες και οπωσδήποτε γνώση.
Για παράδειγμα, όταν σου λέει ότι ο Γρηγόριος πασάς ο Ε΄ ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ένα μήνυμα παρακάτω σου λέει ότι δεν ήταν μέλος (αφού δεν ορκίστηκε σαν τέτοιο), εσύ του ζητάς να προβεί σε:
1. Εκτίμηση της διαχρονικής συμπεριφοράς του πατριαρχείου εναντίον των Ελλήνων.
2. Τοποθέτηση της συμπεριφοράς αυτής μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη σχέση που είχε το πατριαρχείο με το Σουλτάνο.
3. Ανάλυση των ενεργειών του πατριαρχείου επί Γρηγορίου πασά του Ε΄ δηλαδή λίγο πριν το 1800 μέχρι το 1821 και ερμηνεία αυτών υπό το πρίσμα των εθνικών συμφερόντων.
4. Ανάλυση των αντιδράσεων των Ελλήνων προς τις ενέργειες του πατριάρχη και ερμηνεία αυτών.
5. Εξαγωγή, τέλος, συμπερασμάτων σχετικά με τις πραγματικές επιδιώξεις του πατριαρχείου, όπως αυτές παρουσιάζονται στην αλληλουχία των ανθελληνικών ενεργειών του πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης αλλά και εκείνου των Ιεροσολύμων.
Μήπως ζητάς πολλά φίλε μου;

macedon
να ζητάς εσύ πολλά και να είναι αυτό λάθος;Σκέφτηκες ότι
κάθε άνθρωπος, δεν είναι μια σταθερή προσωπικότητα,
άλλως,, θα ήταν πνευματική οντότητα και δεν θα ήταν εδώ...
Εδώ είμαστε οι άνθρωποι και για να συννενοηοθύμε...
Ό όποιος Γρηγόριος Ε΄, μπορεί να ήταν πολλα άσχημα, αλλά,
έκανε και ενέργειες που τον ανεβάσαν..Κάθε άνθρωπος, στη ζωή του
κάνει άσχημες και καλές πράξεις..Στη..σούμα, μετράει το αποτέλεσμα....Κι ο Γρηγόριος, πέραν του ότι πέθανε για την
πίστη του και ως Έλλην, έκανε και ενέργειες για το καλό της
πατρίδας μας, πέραν των όποιων ενεργειών εσύ ονομάζεις ενδοτικών...
Και συ φίλε μου,κρίνεσαι..Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, ούτε
σεαυτόν...Κι εσύ κι εγώ , κρινόμαστε για τις δικές μας πράξεις....
quote:
γιαπετ:
Εσύ θεωρείς διάλογο να παίρνεις ένα βιβλίο και να αντιγράφεις. Όμως έτσι οι λόγοι σου δεν εμπεριέχουν προσωπική άποψη που για μένα είναι βασικό στοιχείο του διαλόγου μεταξύ δύο ανθρώπων.
Mάλιστα!!!!!!!!........Η ιστορία δεν είναι καταγραφή γεγονότων αλλά προσωπική εκτίμηση!!!!!!!!......Δε λέω ........ έτσι εξάλλου εξηγείται και η αδυναμία σου να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου κάνω.......τα βλέπεις σφαιρικά τα πράγματα.......σαν την μπάλα ποδοσφαίρου........μόνο που άλλο ποδόσφαιρο και άλλο ιστορία.
quote:
γιαπετ:
Εσύ προτιμάς να μεταφέρεις αυτούσια αποσπάσματα βιβλίων και περιμένεις το ίδιο σαν απάντηση.
Αυτό μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα, αν αναφέρεις τόμο και σελίδα, διαβάζει κάποιος και σου απαντάει με τον ίδιο τρόπο.
Δηλαδή στις ερωτήσεις που σου έκανα θέλεις και την απάντηση?.....
Μήπως θέλεις τη σελίδα για αυτά που έγραψα για τον Πατριάρχη? Μάλλον ναι! για να σε διευκολύνει να διαβάσεις και να απαντήσεις.
Εγώ θα σου γράψω τη σελίδα λοιπόν! εσύ θα τη σκανάρεις?(πλάκα κάνω)......ή τουλάχιστον θα απαντήσεις (αρνητικά βέβαια, αφού διαφωνούμε) με κάποια συγκεκριμένη σελίδα από ιστορικό βιβλίο και όχι ιστοσελίδα στιλ Ρασιά?.........ή θα γράψεις καμιά εξυπνάδα? Απάντησέ μου και θα σου γράψω τις σελίδες.
quote:
γιαπετ:
Επομένως εμένα προσωπικά, δεν μου λένε τίποτε αυτά τα κατεβατά με τα οποία γεμίζεις σελίδες, διότι δεν χρησιμοποιείς τα βιβλία για μελέτη, αλλά για απλή αντιγραφή.Είσαι δηλαδή, παπαγαλάκι και γι' αυτό σε αντιμετωπίζω έτσι.
Πες ότι δεν μπορείς να σταθείς απέναντί μου, παρά μόνο με προσωπικές εξυπνάδες.........και άσε να λένε οι άλλοι για μας.....

quote:
Σκέφτηκες ότι
κάθε άνθρωπος, δεν είναι μια σταθερή προσωπικότητα,
Τι είμαστε άστατες σχιζοφρενείς προσωπικότητες???
quote:
άλλως,, θα ήταν πνευματική οντότητα και δεν θα ήταν εδώ...
Εδώ είμαστε οι άνθρωποι και για να συννενοηοθύμε...
Όλοι είμαστε πνευματικές οντότητες
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Με μια ανάγνωση από τις σελίδες 151 έως 156 τεκμαίρεται ότι:
- Ουδεμία σχέση είχε με την "ελληνική φιλοπατρία" και την "ελληνοπρέπεια".
- Δεν είχε καμία σχέση με την Επανάσταση, ούτε άμεση, ούτε έμμεση.
- Δεν υπήρξε εθνομάρτυς και ήταν ξένος προς το κίνημα των Φιλικών.
- Τον ανακηρύξανε αρχηγέτη της Φιλικής Εταιρίας και μάρτυρα της Εθνικής Ιδέας οι κύκλοι της Εκκλησίας στα πλαίσια της προσπάθειας του κλήρου να διεκδικήσει ένα μέρος από τη δόξα των αγωνιστών.
Προς επίρρωση των θέσεών του παραθέτει αποσπάσματα από τον Τρικούπη και τον Γεώργιο Κωνσταντινίδη.
Αυτά δεν τα γράφω για να πάρω θέση στο θέμα του Γρηγόριου Έ, αλλά για να τονίσω την επιλεκτικότητα στην παράθεση πηγών και την ευκολία ορισμένων να αποδέχονται την άποψη του "Χ" ιστορικού εκεί που τους εξυπηρετεί, και να στρέφονται σε άλλους ιστορικούς όταν ο "X" ιστορικός τους τα "χαλάει" σε ένα διαφορετικό θέμα, χωρίς να εξηγούν τον λόγο που το κάνουν.

Edited by - Agnostic on 10/03/2009 12:37:50
quote:
europaios2Mάλιστα!!!!!!!!........Η ιστορία δεν είναι καταγραφή γεγονότων αλλά προσωπική εκτίμηση!!!!!!!!......Δε λέω
Η ιστορία είναι καταγραφή γεγονότων αλλά μοιραία υπεισέρχεται και ο ανθρώπινος παράγοντας της προσωπικής εκτίμησης του εκάστοτε ιστορικού ή χρονογράφου που παραθέτει τη μαρτυρία του. Σε πολλά ιστορικά έργα κατατίθενται και οι εκτιμήσεις των συγγραφέων τους ακόμα και στην "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους".
Είναι αδύνατο να μην επηρεάζεται από τις αντιλήψεις του ένας ιστορικός διότι κι αυτός ως άνθρωπος διακατέχεται από ιδεολογικά σχήματα και συναισθηματική φόρτιση. Προσωπικά θεωρώ χρήσιμη την παράθεση της προσωπικής εκτίμησης των ιστορικών όμως ταυτόχρονα υποστηρίζω την περαιτέρω έρευνα κι άλλων ιστορικών μαρτυριών για να διαμορφωθεί περισσότερο ισορροποημένη και ολοκληρωμένη εικόνα.
Δες για παράδειγμα πώς αντιμετωπίζεται διαφορετικά η Μικρασιατική εκστρατεία υπό την οπτική τριών διαφορετικών ιστορικών ρευμάτων.
Για τους Ελληνες είναι "Μικρασιατική Καταστροφή"
Για τους Τούρκους είναι "Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση"
Για τους περισσότερους ξένους είναι απλά "Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1919-1922".
Τρεις διαφορετικές οπτικές για το ίδιο ιστορικό γεγονός...
Αυτό κάτι πρέπει να μας λέει νομίζω...

κάνω ορισμένες ερωτήσεις, για να συνειδητοποιήσεις κι εσύ
αν είμαστε ψυχασθενείς ή όχι...Να τις πάρεις σαν ιδέα και
τα υπόλοιπα τα αφήνω πάνω σου...
Πρώτον, είναι υγιής κάποιος που ζητάει κάτι που δεν είναι δικό του
και δεν θα μπορέσει ποτέ να το χρησιμοποιήσει, αλλά το διεκδικεί και παίρνει, έστω, καταντώντανς το άχρηστο;
Δεύτερον, είναι λογικό να λέμε για εξωγήινους, που δεν έχουμε
δει ούτε ένα σημάδι τους, όλο κρύβονται οι ντροπαλούληδες,μόνο
γελάδια σφάζουν , ανθρώπους απαγάγουν, αλλά το κάνουν με σεμνότητα;... Αμφισβητούμε,ομως, τον Μέγα Καλλιτέχνη του σύμπαντος,
τον Δημιουργό των πάντων, όταν βλέπουμε τόσα έργα του...
Τρίτον, κάνουμε πολέμους που δεν κερδίζουμε τιποτε, σκοτωνονται
άνθρωποι κι όμως, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν σταματάει τίποτε...
Τέταρτον, κάθε μέρα, πεθαίνουν ένα σωρό άνθρωποι σε τροχαία, αλλά οι επόμενοι δεν μαθαίνουν τίποτε και σκοτώνονται ακριβώς με τον ίδιο
τρόπο...
Θέλεις κι άλλα, για να καταλάβεις πόσο λογικοί είμαστε;Είναι πολλά
και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες ερωτήσεις μπορείς να κάνεις και μόνη σου, θα καταλάβεις, ότι εδώ που είμαστε, είμαστε σε τρελάδικο για να γίνουμε καλά...Ότι δεν πάμε καλά, εγκεφαλικά...
Και εδώ οι τρελοί δεν δραπετεύουν, παρά τις ευχές και τις επιθυμίες πολλών...Θα μείνουμε μέχρι να γίνουμε καλά...
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο...
quote:
είναι λογικό να λέμε για εξωγήινους, που δεν έχουμε
δει ούτε ένα σημάδι τους, όλο κρύβονται οι ντροπαλούληδες,μόνο
γελάδια σφάζουν , ανθρώπους απαγάγουν, αλλά το κάνουν με σεμνότητα;... Αμφισβητούμε,ομως, τον Μέγα Καλλιτέχνη του σύμπαντος,
τον Δημιουργό των πάντων, όταν βλέπουμε τόσα έργα του...
ενώ είναι λογικό να απορρίπτουμε τους εξωγήινους γιατί δεν τους έχουμε δει αλλά έχουμε δει μόνο κάποια "έργα τους"(απαγωγή σφάξιμο ζώων κύκλους σε χωράφια)
ενώ δεχόμαστε κάποιον δημιουργό που πάλι δεν έχουμε δει αλλά έχουμε δει κάποια "έργα του"