ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus77 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
13/02/2008, 17:55:28
Αγαπητέ elo, αυτά που γράφω δεν είναι δικά μου, απλά τα μεταφέρω.
Αληθώς ούτως εί και έχει λάβει χώρα. Αυτό δε, που εγώ συνιστώ, είναι
Η ανάγνωση της Αγίας Γραφής που αναφέρει τα ρήματα αυτά και είναι
Εύκολο εις τον καθένα, όπως εξάγει τα ιδία συμπεράσματα, άμα τη αναγνώσει
Αυτών των ιδίων κειμένων.
Υπάρχουν, δε, πλην του Βιβλίου των Βιβλίων και άγιοι και σοφοί που έχουν
Εντρυφήσει εις αυτές τις επεξηγήσεις, μαθηματικής υπακοής ορμούμενοι
Και ουχί αυθαιρετούντες.
Ημέρα 25 Μαρτίου ο διάβολος έδωσε το μήλο στην γυνή του Αδάμ, Εύα
Όπως και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ το μήνυμα τη παρθένω,και ούτω καθεξής…
Δεν αρμόζει εις εμέ διδάσκειν, ή μη συνδιαλέγεται ότι άλλος ήτο ο Μέγας
Διδάσκαλος, Κύριος αυτός Ιησούς Χριστός και μένει διδάσκαλος εις τους
Αιώνας. Ο ευτελής εγώ, μεταφέρω τα αυτού κείμενα και ρήσεις…

Όσο για το ενδιαφέρον του Δημιουργού, θα σου αναφέρω τίνα παραδείγματι
Συγκρίνω τη σχέση του μεθ ημών.
Ως πλήρης διαυγείας Μέγας Ανήρ μετά μωρού εν καταστάσει μέθης και
Σκοτασμού ψυχής….
Τις διάλογος δύναται αποδοθεί μεταξύ των;…
Ουχί ως νέος και σοφός, όπως ήθελες ακούσει, αλλά, ως αποδόθει …
Γι’ αυτό,μην συγκρίνεις τα της χριστιανικής πίστεως άρρητα μυστήρια
Μετά των σοφισμάτων εταίρων

13/02/2008, 22:00:14
quote:
Baker:
μιλας φιλε μου για χειροπιαστα πραγματα την ωρα που ολοκληρη η θρησκεια στηρηζεται σε μυθους.τιποτα δεν εχει αποδειχθει μεχρι τωρα.αν εστω και κατι ειχε αποδειχθει τοτε αφτοι που δεν πιστευουν θα πιστευαν.εγω δεν ειμαι 'αντι'χριστος απλα πας με βαση τι λογικη και δεν μπορω να πιστεψω κατι που δεν εχει αποδειχθει.

-Πιο είναι αυτό που δεν έχει αποδειχτεί? Η ύπαρξη του Ιησού? ο βίος και τα θαύματα των Αγίων? για να το συζητήσουμε λίγο με ενδειαφέρει πολύ η λογική σου προσέγγιση γιατί με βάση αυτής εγώ πιστεύω το ακριβώς με αντίθετο με εσένα!
quote:
Baker:
μα και παλι φιλε μου, μου μιλας για θαυματα τα οποια δεν εχει αποδειχθει το πως γινονται.και ολα αφτα περι μηλου αδαμ και ευας ουτε αφτα εχουν αποδειχθει.λοιπον δεν εχει νοιμα να σινεχησουμε τον διαλογο δεν βγαζει πουθενα ο καθενας εχει τα πιστευω του και δισκολα αλλαζουν.δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν υπαρχει θεος αλλα ουτε εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι υπαρχει.χαρικα που τα ειπαμε :)

-Ας αρχίσουμε με την Εύα και τον Αδάμ...............
-Ο Θεός έκρινε κάποια στιγμή ότι έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τον άνθρωπο να τον κάνει καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση! πως νομίζεις έπρεπε κάποιες εκατοντάδς χρόνια π.Χ. να ξεκινήσει την προσέγγισή Του στον άνθρωπο, αν όχι με απλά λόγια? Τα πάντα νε σοφία εποίησε και για αυτό ακόμη και η Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι γεμάτη με παραβολές για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται και Θεόπνευστη γιατί πέρα από ιστορικά στοιχεία και διδαχές μέσα από τις παραβολές αλλά και τις προφητείες ξετυλίγεται ένα Θεόπνευστο έργο!
-Εσύ πως θα απευθυνόσουν 2.000 χρόνια πριν το Χριστό! για να εξηγήσεις στον άνθρωπο το πως δημιουργήθηκε και για πιον σκοπό! αν όχι με παραβολές. Για σκέψου τον 17ο αιώνα μ.Χ. πήγαν να κάψουν τον Γαλιλαίο επειδή είπε ότι <<η γη γυρίζει!>>..........................
-Το σκηνικό είανι απλό! με παραβολές απευθύνθηκε στο π.Χ. με πραγματικά γεγονότα στην εν Χριστώ εποχή! και με προφητείες που δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η εμηνεία των Γραφών! στους μελλοντικούς ανθρώπους! το μόνο που χρειάζεται είναι η νόηση και η λογική...........ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

13/02/2008, 22:48:23
quote:
trexagireve
Ίσως δεν διάβασες, αλλά, εγώ δεν τα ξαναγράφω, διάβασε τα προηγούμενα
Που είχανε σχέση με σένα μηνύματα μου. Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα.

Τα δίαβασα φίλτατε αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω τίποτε περισσότερο από ένα θρησκόληπτο παραλήρημα . Καμία ιστορική αναφορά , κανένα τεκμήριο.
quote:
trexagireve
Κι όχι βρε ώψιμε βιβλιοαναγνώστη,
δεν Ανακάλυψες την Αμερική στο διάβασμα. Το κάνουνε χιλιάδες χρόνια τώρα
Πολλοί άλλοι, όπως φυσικά κι εγώ που σου ρίχνω καμιά δεκαριά χρόνια στο
Κεφάλι. Κι ημουνα σε πληροφορώ βιβλιοφάγος…

Τί λες βρε θηρίο !!! Είσαι 80 ετών ;;;!!!! Μπράβο σου !
Ελπίζω τα βιβλία να μην τα έφαγες κατακέφαλα και σου προκάλεσαν διάσειση .
13/02/2008, 23:17:40

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008

14/02/2008, 00:46:10
Γιατί συνεχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να ντρέπεσαι;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/02/2008, 01:57:57
quote:
europaios2

8 στους 10 άθεους-άθρησκους όπως θέλουν ας αυτοαποκαλούνται, την έννοια του σεβασμού την έχουν ξεχάσει, εκεί κοντά που ξέχασαν και το φόβο Θεού!

Αλλη μια αστήρικτη μπαρούφα από το στόμα του φίλου europaios2. Δε μου λες ρε...έχουν διεξαχθεί σχετικές έρευνες για τη συμπεριφορά των άθεων-άθρησκων που να απέδειξαν τον παραπάνω ισχυρισμό σου ή απλώς την βρίσκεις να πετάς διαδικτυακά τούβλα σε ρυθμό πολυβόλου? Μήπως είσαι και μέλος της Κάπα Research?

Ασε που από τα λεγόμενά σου διαφαίνεται η τραγική σύνδεση της έννοιας του σεβασμου με τον φόβο Θεού. Η γνώση για την έννοια του σεβασμού μπορεί να επιτευχθεί μέσω καλλιέργειας ηθικής ανάπτυξης ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων και φυσικά χωρίς φόβο Θεού. Αντίθετα οι θρησκόληπτοι χρειάζονται έναν Θεό-μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι τους για να τους εμπνέει σεβασμό, πάντα φυσικά με όρους ανταπόδωσης (εισητήριο πρώτης θέσης για τον παράδεισο κτλ)...τι μίζερο...τι θλιβερό...

Πόσο χαίρομαι που διαφέρουμε....

quote:
trexagireve

Φόβο Θεού έχουν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι υλιστές
Τι φόβο Θεού να έχουν;

Αλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Οι πνευματικοί άνθρωποι δεν διακατέχονται απαραίτητα από τέτοιες φοβίες θεϊκής φύσεως. Πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που καλλιεργούν το μυαλό και τις γνώσεις τους, αυτοί που εκφράζουν δημιουργικά τους συλλογισμούς τους, αυτοί που προβληματίζονται και φιλοσοφούν για ζητήματα της ζωής, της κοινωνίας και του κόσμου μας γενικότερα ανεξάρτητα απ'τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τώρα ο φόβος Θεού αδυνατώ να καταλάβω πως προκύπτει...εκτός αν θεωρείς πνευματικους ανθρώπους αποκλειστικά τους ιερείς και τους εξομολόγους...κάτι που δεν με παραξενεύει και πολύ, κρίνοντας από τις φαντεζί θρησκόληπτες απόψεις σου μέχρι τώρα στο forum.

Πάντως εσύ και ο europaios2 πάτε πακέτο. Αχτύπητο δίδυμο μιλάμε! Παρόμοιες απόψεις, παρόμοιος παραλογισμός...ρε μπας και είστε συνάδελφοι (κλόουν σε κάποιο τσίρκο ας πούμε)?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

14/02/2008, 10:05:22

17/2/2008

D.P.J. 10Μέλος
14/02/2008, 10:07:47
Όσον αφορά την ύπαρξη Δημιουργού , μια διευκρίνηση :
Μιλάμε για τον ίδιο παντοδύναμο Δημιουργό που ..σχίζει κολώνες και θάλασσες στα δύο , έβλεπε π.χ. την μάνα με τα 4 παιδιά να καίγονται ζωντανοί ενώ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τους σώσει ; Θα μου πείς δικά του δημιουργήματα ήταν , ότι θέλει τα κάνει.....Nαι , ναι ξέρω υπάρχει ......και το θεϊκό σχέδιο !!!!!
Τώρα γιατί εμένα σε ανάλογη περίπτωση θα με έβριζαν , θα με έπερναν με τις πέτρες , θα με έκλειναν στη φυλακή ..κ.λ.π. .....δεν ξέρω . Αφού έχω και εγώ τα ...σχέδιά μου !!!

14/02/2008, 13:25:12

17/2/2008

eidosΜέλος
14/02/2008, 15:55:51
θα μπορουσε καποιος να συμαζεψει τα πραγματα;

σαν να εχετε ξεφυγει τελειως ολοι...

τρεχαγυρευε ξερεις το ονομα του Δημιουργου;
ξερεις το σκοπο που Αυτος εχει για την ανθρωποτητα;

ξερεις γιατι οι αθρησκοι-αθεοι ειναι αθρησκοι-αθεοι;

18/06/2007, 09:27:06
maraki8...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτά δεν είναι δικαιολογία για να μην πιστεύει κανείς στον Θεό, ούτε να θεωρεί πως το έκανε ο Θεός.
--------------------------------------------------------------------------------

Είναι δικαιολογία για να αρχίσεις να αμφιβάλλεις που στο καλό είναι αυτός ο θεός,όποιος και αν είναι.Άσε που έχω παρατηρήσει κιόλας πως ιδιαίτερα πιστοί χριστιανοί πιστεύουν πως τα στέλνει ο Θεός..Η εποχή του Ιώβ πέρασε...

Ο άνθρωπος πότε φταίει, maraki8;

Οι πρόγονοί μας πάντως βρήκαν την λύση, Καιάδας!

maraki8Μέλος
18/06/2007, 10:15:26
Υπονοείς φίλε μου ότι το βρέφος που πάσχει από καρκίνο φταίει κάπου;Υπονοείς ότι όσοι αρρωσταίνουν από τέτοιες σοβαρές αρρώστειες,φταίνε κάπου;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

18/06/2007, 12:47:34
quote:
Υπονοείς φίλε μου ότι το βρέφος που πάσχει από καρκίνο φταίει κάπου;Υπονοείς ότι όσοι αρρωσταίνουν από τέτοιες σοβαρές αρρώστειες,φταίνε κάπου;

Ξέρω 'γω. Τι λένε οι άθεοι της παρέας?

maraki8Μέλος
18/06/2007, 14:21:19
quote:

Δεν ξέρω ποιός είναι άθεος εδώ μέσα και ούτε με απασχολεί όπως φαίνεται ότι απασχολεί εσένα.Εγώ εσένα ρώτησα libero.Περιμένω ακόμα την απάντησή σου.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

18/06/2007, 16:56:39
quote:

με φωναξε κανεις;

το μονο συγουρο ειναι οτι δεν φταινε τα παιδια που γενιουνται με καρκινο

με λυπη μου βλεπω οτι οι χριστιανοι αποφευγουν να παρουν θεση στο θεμα
γιατι ειναι δικοπο μαχαιρι
αν πουν οτι ο θεος στελνει τις ασθενειες τοτε εχουν εναν θεο αλητη
αν πουν οτι ο θεος δεν στελνει τις ασθενειες τοτε πανε εναντια στο δογμα τους

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

18/06/2007, 18:51:39
Φίλε libero

αν δεν κάνω λάθος για όλα δεν λένε οι χριστιανοί, "ήταν θέλημα θεού";

Ακόμη και σε τραγικά γεγονότα, το θεωρούν παρηγοριά.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

18/06/2007, 19:01:40
quote:

quote:

με φωναξε κανεις;

το μονο συγουρο ειναι οτι δεν φταινε τα παιδια που γενιουνται με καρκινο

με λυπη μου βλεπω οτι οι χριστιανοι αποφευγουν να παρουν θεση στο θεμα

γηγενή μου, μη λυπάσαι τόσο μη μας πάθεις και τίποτα.

Πάντως, και εγώ λυπάμαι ακόμη περισσότερο από εσένα, γιατί αυτοί στους οποίους ο libero απήυθυνε την ερώτηση, σιωπούν, και κατά την αγαπημένη έκφρασή σου, γηγενή μου, κάνουν γαργάρα .............γρ-γρ-γρ-γρ-γρ

18/06/2007, 20:41:01
quote:
γηγενή μου, μη λυπάσαι τόσο μη μας πάθεις και τίποτα.

μη φοβου ψηλε μη φοβου

quote:
Πάντως, και εγώ λυπάμαι ακόμη περισσότερο από εσένα, γιατί αυτοί στους οποίους ο libero απήυθυνε την ερώτηση, σιωπούν, και κατά την αγαπημένη έκφρασή σου, γηγενή μου, κάνουν γαργάρα .............γρ-γρ-γρ-γρ-γρ

καλα εχεις τζαζεψει τελειως μιλαμε

σε αθεους εκανε την ερωτηση αθεος απαντησε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

18/06/2007, 20:51:48
quote:

quote:

maraki8:
Δεν ξέρω ποιός είναι άθεος εδώ μέσα και ούτε με απασχολεί όπως φαίνεται ότι απασχολεί εσένα.Εγώ εσένα ρώτησα libero.Περιμένω ακόμα την απάντησή σου.

Καλό μου maraki8, η ερώτηση μου είναι ρητορική και η απάντηση βρίσκεται στα προηγούμενα μηνύματα.

quote:
Είναι δικαιολογία για να αρχίσεις να αμφιβάλλεις που στο καλό είναι αυτός ο θεός
Εκτός από τον Θεό υπάρχει και ο σατανάς, ξέρεις. Μην τα περιμένουμε όλα από τον Θεό, γι' αυτο μας έδωσε ελεύθερη βούληση.

γι' αυτό έγραψα:

quote:
Οι πρόγονοί μας πάντως βρήκαν την λύση, Καιάδας!
όπως έγραψα κι αυτό:
quote:
Οι άνθρωποι ζητάνε από το Θεό στην προσευχή τους να τους έχει καλά και δεν ξέρουν ότι τη δύναμη της υγείας τους τη διαθέτουν οι ίδιοι. Κάνοντας τ’ αντίθετα, από έλλειψη εγκράτειας, γίνονται, με τις επιθυμίες τους, μονάχοι τους προδότες της υγείας τους.

(Δημόκριτος)

αλλά απ’ ότι φαίνεται τζάμπα, σου μπήκε από το ένα μάτι και βγήκε από το άλλο

Όταν έγραψα "άνθρωπος" δεν εννοούσα μόνο τον πάσχοντα, αλλά γενικά την ανθρωπότητα.

Τώρα γιατί γεννιούνται άρρωστα παιδιά και αν φταίνε σε αυτό.
Κατά την άποψη μου, δεν φταίνε τα βρέφη που γέννιουνται άρρωστα, απλά πληρώνουν τις αμαρτίες των γονέων τους.

Όταν, μεγαλώνεις με καταχρήσεις: τσιγάρα, ποτά, καθιστική ζωή μέχρι να αποφασίσεις τελικά να κάνεις οικογένεια, αφού ζήσεις πρώτα την ζωή σου (κάπως έτσι δεν το λένε ), πόσες είναι η πιθανότητες το παιδί να βγει υγιές;
Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί παράγοντες, ανθρωπογενείς, όπως μια ζωή μέσα στο καυσαέριο, τρύπα του όζοντος, ακτινοβολία από διάφορες κεραίες, τρώμε φυτοφάρμακα, μεταλλαγμένα σκατά και γενικά η μόλυνση του περιβάλλοντος, νομίζω πως παίζει κάποιο ρόλο.

Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, αυτός της εξέλιξης της ιατρικής επιστήμης.
Αν πας στη ζούγκλα και πάρεις ένα άτομο π.χ αντιλόπης, οι πιθανότητες να είναι απόλυτα υγιές θα είναι πολύ μεγάλες (ας πούμε 90%) και ό λόγος είναι ότι τα άτομα που είναι άρρωστα με ασθενή γονίδια, αυτά που δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να ανταγωνιστούν, θα εξαφανιστούν(βλ. Δαρβίνο).
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στον άνθρωπο. Οι απόλυτα υγιείς είναι πολύ λίγοι (ας πούμε σε ποσοστό 10%)
Η εξέλιξη της ιατρικής επιτρέπει να επιβιώσουν και να τεκνοποιήσουν άτομα άρρωστα, με ασθενές και προβληματικό γεννότυπο (μεσογειακή αναιμία, σχιζοφρένεια, διαβατικοί, με προδιάθεση στις καρκινογενέσεις κ.α.) με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα «κακά» γονίδια, κάτι που δεν γίνεται στην ελεύθερη φύση (αν έχεις δει σε διάφορα ντοκιμαντέρ τα θηλυκά διαλέγουν το πιο δυνατό αρσενικό για να τα γονιμοποιήσει).

γιαπετ...

quote:
Φίλε libero

αν δεν κάνω λάθος για όλα δεν λένε οι χριστιανοί, "ήταν θέλημα θεού";

Ακόμη και σε τραγικά γεγονότα, το θεωρούν παρηγοριά.

φίλε γιαπετ,
σε αυτό, έχω τοποθετηθεί με το πρώτο μου μήνυμα στο τοπικ αυτό, απαντώντας στο maraki8.
Όπως το είπες, το λένε για να παρηγορήσουν τον άλλον. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό πώς να το κάνουμε δηλαδή. Ότι κάνουν οι άλλοι θα το κάνω κι εγώ.

Δεν ήθελα να το γράψω τότε αλλά, απ’ ότι φαίνεται το επιβάλλει η περίσταση.
Λιπόν, τι έχετε να πείτε σε αυτά τα λόγια του Μένανδρου;

Όποιον αγαπούν οι Θεοί πεθαίνει νέος.

Μένανδρος

Edited by - libero on 18/06/2007 20:59:58

18/06/2007, 22:18:36
libero:
«Κατά την άποψη μου, δεν φταίνε τα βρέφη που γέννιουνται άρρωστα, απλά πληρώνουν τις αμαρτίες των γονέων τους.»

Μια λιγάκι βιαστική θα έλεγα άποψη….

libero:
«Όταν, μεγαλώνεις με καταχρήσεις: τσιγάρα, ποτά, καθιστική ζωή μέχρι να αποφασίσεις τελικά να κάνεις οικογένεια, αφού ζήσεις πρώτα την ζωή σου, πόσες είναι η πιθανότητες το παιδί να βγει υγιές;»

Αυτοί δεν είναι απαραίτητα παράγοντες ώστε να κληρονομηθεί ένα άρρωστο παιδί. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, εδώ και δεκαετίες, και καπνίζει και πίνει. Και λοιπόν, που βρίσκονται τα σχετικά επιστημονικά συμπεράσματα συσχέτισης?

Το ότι παλαιότερα ένας άνθρωπος στα σαράντα του έδειχνε ως εξήντα, ότι πέθαιναν ενδεχομένως και από ένα χαλασμένο δόντι ή μια απλή μόλυνση μιας πληγής, αλλά και ότι η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής είναι μακράν υψηλότερη σήμερα από ότι το 1000 μ.Χ. ας πούμε, κάτι λέει…..

libero:
«Μην τα περιμένουμε όλα από τον Θεό, γι' αυτο μας έδωσε ελεύθερη βούληση.»

Συνεπώς, προεξοφλείς την ύπαρξη ενός Θεού. Ενδιαφέρον.

Αλήθεια, η ελεύθερη βούληση ΠΟΥ και ΠΩΣ προκύπτει κατά την άποψη σου? Βάση συγκεκριμένων κειμένων που έχεις μελετήσει? Βάση προσωπικής σου ανάλυσης?