ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

kostakis60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
03/10/2008, 19:54:52
Φίλε trexagireve βλέπω σε απασχολεί πολύ το θέμα.
Δεν σου κρύβω και εμένα.

λές..

quote:
Θα ζήσουμε μια πολύ δύσκολη εποχή και δεν είμαστε πορετοιμασμένοι
γι αυτήν...

Και στο παρελθόν δεν είμαστε προετοιμασμένοι.

03/10/2008, 20:25:17
Φίλε Allzzaro, ζούμε την χειρότερη των εποχών...
Βασίζομαστε σε πράγματα που δεν αντέχουν κι όμως
μας τα λένε γερά και με μελλον...
Σήμερα ο άνθρωπος δεν έχει αρχές, έτσι και γίνει κανένα κράχ,
ή άλλο σημείο οικονομικής ύφεσης, θα δούμε το ζωό να βγαινει
βόλτα και η κοινωνία μας να γίνεται ζούγκλα... εκεί να δούμε
πόσοι θα μείνουν άνθρωποι...
Σήμερα κάποιος απο τους υποψηφίους αμερικάνους, είπε ότι γίνεται
κάτι για την μεσαία τάξη....Ποιά μεσαία τάξη;υπάρχει πια;
Κι όμως μας λένε ότι υπάρχει.. Το ψέμα τους είναι συνειδητό.
Εμείς τι κάνουμε;Τι μπορούμε να κάνουμε, πέρα από επαναστάσεις...
03/10/2008, 21:21:49
quote:
;Τι μπορούμε να κάνουμε, πέρα από επαναστάσεις...

Δεν νομίζω οτι θα ωφελήσει η επανάσταση.
Επανάσταση ενάντια σε ποιούς.
Είπε ο kostakis να μπουκοτάρουμε ορισμένα προιόντα.
Εχετε φανταστεί τι θα συμβεί εάν κάνουμε μπουκοτάζ πόσες βιομηχανίες θα κλείσουν πόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν χωρίς εργασία. Και ως πότε θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Αυτό που ξέρω πάντως είναι οτι οποιος σκάβει το λάκο του αλλουνού πέφτει ο ιδιος μέσα.
Και στην προκειμένη περίπτωση είδατε τι συνέβει.
Που οδήγησε η απληστία του τραπεζικού συστήματος.
Είδατε τι επαθε ο Πρωθυπουργός.
Εκανε τον μάγκα στη ΔΕΘ και το πλήρωσε ακριβά.
Τώρα κοιτάει να μπαλώσει την κατάσταση αλλά..

04/10/2008, 09:44:29
Συμφωνούμε φίλε μου Allzaro, ούτε εγώ πιστεύω ότι
είναι καιρός για επαναστάσεις, τώρα κυβερνάνε αυτοί
και είναι πολύ δυνατοί... Θέλει υπομονή και τακτική
κλεφτοπολέμου, αφού εμείς είμαστε αδύναμοι, ο καθένας χωριστά.
΄Οτι γίνεται για μένα δεν γίνεται τυχάια, αλλά είναι ένα
καλά οργανωμένο σχέδιο, που θέλει να πάει τον άνθρωπο σε
κατάσταση εξανδραποδισμού, ώστε να μην μπορεί μετά να
αλλάξει τίποτα...
Υπομονή, αλλά και γνώση του τι γίνεται, μέσα απο έρευνες,
διάλογο με ανάλογα άτομα κι όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι
κι ας νομίζουν αυτοί ότι είναι πιο έτοιμοι απο μας...
Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον ΑΝΘΡΩΠΟ, είναι θεός, δεν
μπορείς να πάιζεις μαζί του...
kostakisΜέλος
04/10/2008, 19:43:44
Καλησπέρα σε όλους

Καλώς τα παιδιά...
Παραθέτω μέρος του κειμένου που παρατίθεται στην κάτωθι ιστοσελίδα :
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/04/1572399.htm

quote:
Σχέδιο διάσωσης

Αντίθετα, σημαντικές διαφωνίες φαίνεται ότι προκαλεί η πρόταση των Γάλλων, που υποστηρίζεται από πολλές χώρες για την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών συνολικού ύψους 300 δισ. ευρώ.

Οι αντιρρήσεις προέρχονται από τη Γερμανία, όπου η καγκελάριος, κα Ανγκελα Μέρκελ δεν θέλει, ένα χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές, να στείλει το μήνυμα ότι παίρνει χρήματα από το Γερμανό φορολογούμενο για να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες. Από την άλλη πλευρά κορυφαίοι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, θεωρούν απολύτως αναγκαία την εφαρμογής του μέτρου.

Αποζημιώσεις Μάνατζερ

Στο Παρίσι θα συζητηθεί και το θέμα των αποζημιώσεων μάνατζερ κορυφαίων επιχειρήσεων που απομακρύνονται από τη θέση τους. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις των ομίλων FORTIS και DEXIA, όπου οι απομακρυθέντες διευθύνοντες σύμβουλοι διεκδικούν βάσει συμβολαίου αποζημιώσεις 5 και 3,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Από την κοινή γνώμη εκλήφθηκε ως πρόκληση να καταβάλλονται τεράστιες αποζημιώσεις σε μάνατζερ που οδήγησαν σε κατάρρευση τις επιχειρήσεις τους. Στόχος της γαλλικής προεδρίας και της Κομισιόν ο δραστικός περιορισμός αυτών των ποσών.

Με λίγα λόγια : θα πάρουμε 600 ευρώ από κάθε πολίτη της Ε.Ε., χωρίς φυσικά να τον ρωτήσουμε και θα υποστηρίξουμε τους απατεώνες. Ταυτόχρονα, επειδή οι αποτυχημένοι απατεώνες κινδυνεύουν να μείνουν "στο δρόμο", θα κάνουμε συζήτηση για τη μείωση των αποζημιώσεών τους. Και μετά συζητάμε για την αξιοκρατία του καπιταλιστ(ρ)ικού συστήματος. Κούνια που τους κούναγε...
Εγώ πάντως, με το φτωχό μου το μνημονικό, θυμάμαι ότι στην οικονομία η ελλιπής αποδοτικότητα τιμωρείται, δεν αποζημιώνεται. Μήπως να ξαναδιαβάσω;

Πάμε παρακάτω... παραθέτω μέρος του κάτωθι
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/04/1572233.htm

quote:
Από την άλλη πλευρά ο ρυθμός αύξησης των φορολογικών εσόδων αναμένεται να κινηθεί στο 10% - 12%, που οδηγεί σε αναζήτηση πρόσθετων εσόδων ύψους 5,5 με 6 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος μέρος του ανωτέρω ποσού θα «στηριχθεί» στα πρόσφατα φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και από τα οποία υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 4,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση τους υπολογισμούς των παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η αύξηση των εσόδων το 2009 θα προέλθει από:

*πρόσθετους φόρους τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες, μετά την «ανατροπή» που έγινε στο φορολογικό καθεστώς τους.

Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ καταργείται για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιβάλλεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα του εισοδήματός τους.

*ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ που θα προέλθει από τη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2006.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι χιλιάδες θα είναι οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι θα σπεύσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση, που έχει προαιρετικό χαρακτήρα, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της Εφορίας.

Επισημαίνεται ότι τα ελάχιστα ποσά φόρου που θα κληθούν να καταβάλλουν οι υπόχρεοι, ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που τηρούν, κυμαίνονται από 1.500 μέχρι και 4.200 ευρώ.

*περίπου 1 δισ. ευρώ που θα καταβάλλουν περίπου 700.000 οφειλέτες του δημοσίου για να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους

*250 εκατ. ευρώ από τη φορολογία των μερισμάτων.

*πρόσθετους φόρους 560 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι EΠE, μετά την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 80% από 65%.

Αυξημένη παρακράτηση

Εξάλλου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα στελέχη του υπουργείου υπολογίζουν ότι επιπλέον 500 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, λόγω της αυξημένης παρακράτησης που θα ισχύσει το επόμενο έτος από τη στιγμή που δεν τιμαριθμοποιείται η φορολογική κλίμακα.

Επισημαίνεται ότι το 2009 οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη από 850 ευρώ έως 1.500 ευρώ μηνιαίως θα διαπιστώσουν ότι ο φόρος που θα παρακρατείται στις αποδοχές τους θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με φέτος.

Και μετά συζητάμε για τη μεσαία τάξη και κάποιοι επιμένουν ότι δεν πρέπει να αποδίδουμε στους εγχώριους πολιτικούς τις ευθύνες που τους αναλογούν για το χάλι μας. Και ρωτάω λοιπόν : αν για τα παραπάνω δε φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί, ποιος φταίει;

Φίλε trexagireve, επικεντρώνω σε μία φράση σου

quote:
Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον ΑΝΘΡΩΠΟ, είναι θεός, δεν
μπορείς να πάιζεις μαζί του...

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; θα με ενδιέφερε η ερμηνεία που αποδίδεις στο συγκεκριμένο.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

kostakisΜέλος
04/10/2008, 19:48:01
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε allzzaro

quote:
Είπε ο kostakis να μπουκοτάρουμε ορισμένα προιόντα. Εχετε φανταστεί τι θα συμβεί εάν κάνουμε μπουκοτάζ πόσες βιομηχανίες θα κλείσουν πόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν χωρίς εργασία. Και ως πότε θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Ο kostakis δεν είπε να μποϋκοτάρουμε ορισμένα προϊόντα. Είπε να περιορίσουμε την κατανάλωσή μας γενικά. Αν θέλουμε να ζούμε την ψευδαίσθηση της ευημερίας, πνιγμένοι στα χρέη, μέχρι να μας απολύσουν, υπό το φόβο ότι μπορεί να είμαστε οι πρώτοι που θα απολυθούν σε μία ύφεση, τότε καλύτερα ας εγκαταλείψουμε τη μάχη. Ο εργαζόμενος των 600 ή των 400 ευρώ, ούτως ή άλλως λίγα ρισκάρει πια : ο εργοδότης ρισκάρει περισσότερα... χώρια που υπάρχει λύση και για τέτοιου τύπου περιπτώσεις.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

04/10/2008, 20:26:34
Φίλε Κωστάκη,έχεις δίκιο ότι φταίνε κι οι πουλημένοι
πολιτικοί, αλλά απο πίσω τους δεν βλέπεις κανένα;Έστω πολυεθνικές
με τα δικά τους συμφέροντα.Δεν βλέπεις ένα σωρό μεγάλους οργανισμούς,
κοινωφελείς, για το καλό όλων μας;...Η υπερχρέωση του πολίτη,
κατα τη δικη μου άποψη, γίνεται για να μπορούν μετά άνετα
να περνάνε όλα τα απάνθρωπα ζητούμενα τους, καθώς, όποιος
χρωστάει και πεινάει, δεν αντιδρά εύκολα.. Δεν έχει τα κότσια. Κι ούτε
έχουν φτάσει τον κόσμο σε ορια απελπισίας..
Αυτο που λέω για τον ΑΝΘΡΩΠΟ είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου πάντα κερδίζει
κι όλα τα άσχημα περνάνε.. Δεν είναι μονο μια γενιά ο άνθρωπος, είναι χιλιάδες
χρόνια και έχει δείξει ότι πάντα πάει μπροστά, δεν γυρίζει πίσω...
kostakisΜέλος
06/10/2008, 08:20:01
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve

quote:
Φίλε Κωστάκη,έχεις δίκιο ότι φταίνε κι οι πουλημένοι
πολιτικοί, αλλά απο πίσω τους δεν βλέπεις κανένα;Έστω πολυεθνικές με τα δικά τους συμφέροντα.Δεν βλέπεις ένα σωρό μεγάλους οργανισμούς,
κοινωφελείς, για το καλό όλων μας;

Θα ήθελα να σου κάνω μια (πολλαπλή) ερώτηση και να μου απαντήσεις ειλικρινά : αν είχες την (οικονομική, κυρίως) δυνατότητα, θα έθετες σήμερα υποψηφιότητα για βουλευτής και αν όχι, γιατί; αν έθετες υποψηφιότητα, θα εντασσόσουν σε κάποιο κομμτικό σχηματισμό για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου ή θα κατέβαινες ανεξάρτητος;
Όταν μου απαντήσεις σε αυτό, θα σου δώσω να καταλάβεις το σκοπό της ερώτησης, ενώ φαινομενικά δε σου απαντάω στα ανωτέρω ερωτήματα.

quote:
Αυτο που λέω για τον ΑΝΘΡΩΠΟ είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου πάντα κερδίζει κι όλα τα άσχημα περνάνε.. Δεν είναι μονο μια γενιά ο άνθρωπος, είναι χιλιάδες χρόνια και έχει δείξει ότι πάντα πάει μπροστά, δεν γυρίζει πίσω...

Σε αυτές τις δύο προτάσεις να υποθέσω ότι η χρήση του όρου ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η ίδια με αυτή του όρου "άνθρωπος" (κεφαλαία - μικρά εννοώ); με αυτή την προσέγγιση δε συμφωνώ 100%. Αντίθετα θεωρώ ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (με κεφαλαία) σε βάθος χρόνου κερδίζει, ενώ ο άνθρωπος (με μικρά, ως οικουμενική κοινωνία) οδεύει σταδιακά προς την ολική παρακμή και μάλλον το μπροστά γι' αυτόν είναι μόνο χρονικό και τεχνολογικό. Σαν οντότητα όμως, σαν αξία, η ανθρωπότητα σήμερα και ο καθείς ξεχωριστά, συνολικά, υστερούν σε σχέση με αυτό που θα μπορούσαν να είναι.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

06/10/2008, 09:15:49
Αγαπητέ μου Κωστάκη, όχι , ως δηλωμένος αναρχικός,
δεν θα έβαζα υποψηφιότητα ως βουλευτής και είχα
αυτή την ευκαιρία, αλλά την προσπέρασα...
Όσο για τον άνθρωπο, τα κεφαλαία, έχουν να κάνουν με την έννοια
άνθρωπος κια πίστεψα ότι ήταν κατανοητό, αλλά γιατί δεν απαντάς
στις ερωτήσεις;φοβάσαι παγίδα; Δεν κάνω τέτοια, απλά τοποθετήσου...
Και για να δούμε τις εξελίξεις, μπορούμε να πούμε ότι πλέον, και η
Ευρώπη ακολουθεί τις ΗΠΑ στον κατήφορο, όπου μετά θα πληρώσουμε
πάι εμείς οι πολίτες και θα δεθούμε περισσότερο πισθάγκωνα ως χρεώστες, χωρίς
να γνωρίζουμε και τις συνέπειες που θα πληρώσουμε...
Είναι ένα καλά στημένο κόλπο και θα πέσουμε όλοι μέσα...
kostakisΜέλος
06/10/2008, 10:12:28
Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ trexagireve

quote:
γιατί δεν απαντάς στις ερωτήσεις;φοβάσαι παγίδα; Δεν κάνω τέτοια, απλά τοποθετήσου...

Δεν υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες, απλά ήθελα πρώτα να έχω την τοποθέτησή σου σε αυτό και τώρα είναι η σειρά μου.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι υπάρχουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, σαφώς ισχυρότεροι των τοπικών, θεσμοί, παράγοντες, "κοινωφελείς" οργανισμοί, λέσχες ή μυστικές ομάδες. Αυτό για μένα είναι δεδομένο, δυστυχώς και είναι η άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης.
Εκείνο το οποίο ήθελα να επισημάνω (και ας ακουστεί παράδοξο, αλλά όπως βλέπεις και εσύ την ίδια απάντηση με αυτή που θα έδινα, έδωσες) είναι ότι εφόσον ο οποιοσδήποτε γνωρίζει πως αν ενταχθεί στην πολιτική (και συγκεκριμένα στην ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ πολιτική), θα έχει να αντιμετωπίσει (εγώ το λέω να "σκύψει") τις συγκεκριμένες υπερεθνικές δομές, θα πρέπει, είτε να είναι όντως πουλημένος, είτε να είναι πολύ φιλοχρήματος (άρα πουλημένος...χαχαχαχα), είτε αφελής, που θεωρώ ότι είναι αδύνατον. Συνεπώς, για μένα προηγείται και είναι σημαντικότερη η ατομική πρόθεση εκάστου των πουλημένων πολιτικών να ασκήσει "εξουσία" σε κάποιους, έστω και αν αυτό σημαίνει απόλυτη υποταγή και ξεπούλημα της προσωπικότητάς τους σε κάποιους άλλους και έπεται, ως παράγοντας, η επίδραση των ξενόφερτων φορέων. Ματαιοδοξία δηλαδή... Με απλά λόγια, αν όντως πιστεύουμε (που ισχύει) ότι υπάρχουν τέτοιοι οργανισμοί και είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι πιέζουν τις παρούσες εγχώριες κομματικές δυνάμεις, είτε "κατεβαίνουμε" ανεξάρτητοι και φυσικά μας τρώει η διαπλεκόμενη μαρμάγκα, είτε δεν "κατεβαίνουμε" καθόλου. Αυτά βέβαια για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, όπως τους εννοείς, γιατί για τους ανθρώπους οι όροι αξίες, ιδανικά, ιδεολογίες είναι μετρήσιμα και ανταλλάξιμα μεγέθη.

quote:
Και για να δούμε τις εξελίξεις, μπορούμε να πούμε ότι πλέον, και η Ευρώπη ακολουθεί τις ΗΠΑ στον κατήφορο, όπου μετά θα πληρώσουμε
πάι εμείς οι πολίτες και θα δεθούμε περισσότερο πισθάγκωνα ως χρεώστες, χωρίς να γνωρίζουμε και τις συνέπειες που θα πληρώσουμε...

Το ότι η Ευρώπη θα ακολουθούσε ήταν αναμενόμενο. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι και η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί ως οικονομικό σύστημα; πρέπει να το παίζει εντελώς αφελής. Η διαφορά είναι ότι την αντιστοιχία των 700 δις. δολαρίων που ζήτησε ο Πόλσον στις Η.Π.Α., ο δικός μας την αφαιμάζει σταδιακά με τα διάφορα φορολογικά μέτρα για να αποφύγει, και καλά, το πολιτικό κόστος μίας εφάπαξ παρέμβασης, η οποία θα επισημοποιούσε με τον πλέον προφανή τρόπο ότι, και για τον ίδιο, καπιταλισμός σημαίνει την προστασία των πλιατσικοφόρων και των επίσημων τοκογλύφων - κερδοσκόπων. Μην ξεχνάμε ότι, μόνο από την αλλαγή του ασφαλιστικού τους, οι τράπεζες εξοικονόμησαν κάποια δις. ευρώ, την ώρα που οι πολίτες απωλούν μέρος από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Λες τελικά να είχε δει τόσο μπροστά ο φίλτατος ή απλά κινήθηκε με τη λογική "κάλλιο πέντε και στο χέρι";
Το πρόβλημα είναι ότι, εκτός από την εγχώρια αφαίμαξη, κάποιοι σεξουλιάρηδες (κύριος Μπρούνι, καβαλιέρε) ή λιγωμένοι (Αγγέλα και νερόβραστος Καφές) απεργάζονται και την Ενωσιακή αφαίμαξη, για να αποφύγουμε την κατάρρευση. 300 δις. ευρώ είναι αυτά και "κορυφαίοι τραπεζίτες θεωρούν απολύτως αναγκαία την εφαρμογή του μέτρου." Γιατί; για να μπορούν μετά να κατηγορούν τον εκάστοτε δημόσιο τομέα ως αποτυχημένο και αντιπαραγωγικό; ή για να μιλάνε για τα επιδόματα και τα πριμ των λιμενεργατών και των τραινοδηγών, τη στιγμή που οι αποτυχημένοι μάνατζερς παγκοσμίως ζητάνε ΚΑΙ αποζημιώσεις όταν πάρουν πόδι;

quote:
Είναι ένα καλά στημένο κόλπο και θα πέσουμε όλοι μέσα...

Μας ρίχνουν αναγκαστικά, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά στον ατομικό χειρισμό της κατάστασης. Δεν είναι το ίδιο η δανεική "ευημερία" με την ίδια αυτοσυγκράτηση. Σαφώς τις συνέπειες και οι δύο τύποι πολιτών τις πληρώνουν, αλλά ο εκφραστής της πρώτης τις πληρώνει με ατελείωτο κάματο και πόνο, ενώ ο δεύτερος με συνετή διαχείριση και περισυλλογή. Δε γίνεται να κινείσαι εντός πλαισίων της οικονομίας, δεδομένου ότι διαμένεις σε αυτή τη χώρα, το θέμα είναι να μπορείς να διαβάζεις τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και να διαχειρίζεσαι την κατάσταση ανάλογα. Άλλωστε, εφόσον μας σπρώχνουν να πέσουμε στην παγίδα, ας φροντίσουμε να είμαστε από τους τελευταίους : α) δε θα πάθουμε ασφυξία από αυτούς που θα "πέσουν" μετά από εμάς (θα είναι λίγοι), β) θα μπορέσουμε να "ακουμπήσουμε" σε όσους προηγήθηκαν και γ) ίσως να έχει ξεχειλίσει η παγίδα όταν έρθει η σειρά μας.
Φίλε trexagireve, δε φοβάμαι το διάλογο, μην μπαίνεις σε τέτοιες σκέψεις. Ήθελα απλά να επιβεβαιώσω ότι εν τέλει συμφωνούμε στα βασικά, αναρχικός δηλώνεις, εκτός παρουσών κοινοβουλευτικών θέσεων είμαι και εγώ (εντάξει, λένε και κάνα σωστό βέβαια που και που, αλλά πρέπει να είσαι τυχερός για να πετύχεις το συγκεκριμένο χρόνο). Δε διαφωνούμε ούτε στην προέλευση του προβλήματος και συμφωνώ (ο πρώτος είμαι που το υποστηρίζω, έστω και με άλλα λόγια) ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι δυνητικά θεός. Το θέμα είναι ότι προτιμά να πλάθει το εύκολο κακό.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

20/01/2016, 14:37:00
quote:

Heretic, ήταν καφρίλα αυτό που έγραψες...η οικογένεια ενός μέλους δεν μάς φταίει σε τίποτα απολύτως...

καφρίλα ξεκαφρίλα, πρόκειται για μια πραγματικότητα, που την βιώνουμε στις γειτονιές μας, τους γνωστούς μας, τους συγγενείς μας και γενικά στο πόπολο.

Αν υπήρχαν κάποια 'διαφορετικά" κριτήρια, δεν θα έκαναν παιδιά όλα τα ζευγάρια.Και δεν μιλώ φασιστορατσιστικά, αλλά καθαρά από άποψη "παραγωγής" σωστών απογόνων.

Οσο για τις οικογένειες των μελών του φόρουμ, έχεις απόλυτο δίκιο μοσχάρι.Δεν πρέπει να τις αναφέρουμε.

Προφανώς ο Heretic διέπραξε γκάφα, όπως όλοι μας εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι παρασύρθηκε από το παραλήρημα του "υποκειμένου", χωρίς να έχει πραγματικό δόλο αναφερόμενος στην οικογένειά του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/01/2016, 16:24:35
quote:

Heretic, ήταν καφρίλα αυτό που έγραψες...η οικογένεια ενός μέλους δεν μάς φταίει σε τίποτα απολύτως...

Καθόλου καφρίλα. Απλή διαπίστωση. Καφρίλα θα ήταν αν έγραφα: "Οι γονείς του Χρήστου Ελευθερουδάκη είναι προβληματικοί". Το συγκεκριμένο "μέλος", δεν είναι μέλος, αλλά ένα τρόλ, το οποίο έχει διαγραφεί πολλές φορές και επανέρχεται συνεχώς, βρίζοντας, προσβάλλοντας και απειλώντας. Λοιπόν, πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να το κάνω ότι δεν γουστάρω τέτοια "μέλη";

Αν λοιπόν δεν εξάντλησε τις προσβολές προς τα εμένα, ας συμπεριλάβει και το σόι μου, κανένα πρόβλημα. Από τα κουνούπια δεν προσβάλλεσαι όπως και να το κάνεις. Λέω όμως να δω πότε θα βαρεθεί ο ίδιος και θα την κοπανήσει. Διαφορετικά, να πάμε εκεί που λύνει ο κόσμος όλα του τα προβλήματα ,για τα δικαστήρια μιλάμε, και να αποφασίσουν άλλοι.

Λοιπόν, για να μην το κουράζω άλλο, οτι έγραψα παραμένει, και σε λίγο θα ζητήσω ότι στοιχεία έχει αφήσει το συγκεκριμένο "μέλος" στη σελίδα, γιατί προτίθεμαι να κινηθώ νομικά εναντίων του. Αν πάλι δεν μου δοθούν, πιθανόν να κινηθώ αυτοβούλως, εκεί που ξέρω, έτσι όπως ξέρω. Απλά πράγματα.

ps. Οσο για σένα kost, αν θυμάμαι καλά, κάτι Γαλλικά του στιλ "...της μάνας σου ο κ..." προς ενα άλλο μέλος, προήρθαν απο εσένα. Οπότε, θα σου το διατυπώσω ευγενικά γιατί δεν θεωρώ οτι έχουμε κάποια διαμάχη, κράτα τις συμβουλές για τον εαυτό σου και μην ανακατεύεσαι στη σχέση μου με τα κουνούπια.

20/01/2016, 17:46:52
Heretic

Προσωπική άποψη θα εκφράσω.

Δεν έχει σημασία αν είναι μέλος, τρολ, αποβληθείς και με γαϊδουρινή συμπεριφορά.Είναι άνθρωπος.Συνάνθρωπος έστω και αρχιμαλάκας.

Η οικογένεια του κάθε ανθρώπου, πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, τουλάχιστον από μας τους λογικούς.Αλλιώς κατεβαίνουμε στο επίπεδό τους.

Είσαι φίλος μου και χάριν αυτής της φιλίας, έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, για το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά.Οπως και ο άλλος φίλος μου ο Μάνος, με συνέφερε δημοσίως από μια μαλακία που είχα γράψει.

Αλλωστε αυτό είναι το δυνατό μυαλό. Να αναγνωρίζει πρώτα τα δικά του λάθη και μετά των άλλων.

Με πολλή αγάπη Μάριος

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/01/2016, 17:47:13
Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμμετέχοντες για ακόμη μια φορά να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αποφεύγοντας τους προσβλητικούς/επιθετικούς χαρακτηρισμούς εναντίον άλλων μελών...

In anticipation of my resurrection...

20/01/2016, 17:57:04
Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι υψηλοί τόνοι, οφείλω μια απάντηση στον Carmel σχετικά με το μήνυμά του στις 19/01/2016, 00:43:15:

quote:
[...]Εχεις κάτι αντίστοιχο για τους Αραβες?

Εχεις κάποια πηγή για το πόσα, ποια και αν ήταν πρωτότυπα ή αντιγραφές τα βιβλία/κείμενα που πήραν οι Νεστοριανοί?

Η Αναγέννηση στη Δύση που αναφέρεις πάντως ήρθε από τους Βυζαντινούς λόγιους και Επιστήμονες που ίδρυσαν Πανεπιστήμια και Σχολές και δίδαξαν σ'αυτές μετά την πτώση του Βυζαντίου και όχι από τους όποιους Αραβες.[...]

Για τη συμβολή των Αράβων στη διάσωση και διάδοση της ελληνικής γραμματείας θα μπορούσες να διαβάσεις 2 βιβλία τα οποία αναφέρονται στη συμβολή τους:

• Θέματα από την ιστορία των Μαθηματικών του Γ. Χριστιανίδη
  • Ιστορία της αρχαίας φιλοσοφίας του Mario Vegetti
  • Οι Σχολαστικοί του Ράσσελ

Στο πρώτο από τα βιβλία που σου προτείνω αναγράφεται κιόλας τι συμβαίνει και με τα συγγράμματα καθεαυτά κι εάν ήταν πρωτότυπα ή αντίγραφα.

Πριν την πτώση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι Δυτικοί είχαν ήδη γνωρίσει την ελληνική γραμματεία, τη μελετούσαν κι υπήρχαν ήδη κάποια βήματα στις διάφορες επιστήμες (παρόλο που ήταν πρώϊμα)...

In anticipation of my resurrection...

20/01/2016, 18:24:15
quote:

Heretic

Προσωπική άποψη θα εκφράσω.

Δεν έχει σημασία αν είναι μέλος, τρολ, αποβληθείς και με γαϊδουρινή συμπεριφορά. Είναι άνθρωπος. Συνάνθρωπος έστω και αρχιμαλάκας.

Η οικογένεια του κάθε ανθρώπου, πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, τουλάχιστον από μας τους λογικούς. Αλλιώς κατεβαίνουμε στο επίπεδό τους.

Είσαι φίλος μου και χάριν αυτής της φιλίας, έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, για το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά. Οπως και ο άλλος φίλος μου ο Μάνος, με συνέφερε δημοσίως από μια μαλακία που είχα γράψει.

Αλλωστε αυτό είναι το δυνατό μυαλό. Να αναγνωρίζει πρώτα τα δικά του λάθη και μετά των άλλων.

Με πολλή αγάπη Μάριος

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

OK Μάριε, κατανοώ τι θέλεις να πεις. Θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις δικιές μου ανοχές, σε αμφότερα τα πεδία. Και αυτό της ιντερνετικής παρουσίας και αυτό της πραγματικής ζωής. Και επειδή εχω βαρεθεί να βλέπω στην πραγματική μου ζωή, ανθρώπους ολικά κατεστραμένους απο τη συμπεριφορά των δικών τους, να δημιουργούν σε μόνιμη βάση προβλήματα στους άλλους, θα μου επιτρέψεις να στοχεύω στην πηγή του κακού. Στο κάτω-κάτω ο χαρακτηρισμός μου ήταν δεόντως επιεικής.

Επίσης, σε όλα τα φόρουμ του κόσμου, όταν κάποιος χρήστης διαγράφεται, διαγράφεται ή για ορισμένο χρόνο ή επ' αόριστο. Δεν του χαλάς το ψευδώνυμο για να δημιουργήσει άλλο και να επιστρέψει εκεί που τα άφησε όλα. Εδώ, αφενός υπάρχει η σχετική ανοχή σε μπινελίκια αμφοτέροις, αφ' εταίρου έχουμε total recall κάθε λίγο για τον συγκεκριμένο και για διαφόρους άλλους guest stars. Βρισκόμαστε λοιπόν σε εναλλακτικό σύμπαν. Μου επιτρέπεις λοιπόν να εξερευνήσουμε τι επιτρέπεται και τι όχι τελικά;

20/01/2016, 19:06:30
quote:
ps. Οσο για σένα kost, αν θυμάμαι καλά, κάτι Γαλλικά του στιλ "...της μάνας σου ο κ..." προς ενα άλλο μέλος, προήρθαν απο εσένα. Οπότε, θα σου το διατυπώσω ευγενικά γιατί δεν θεωρώ οτι έχουμε κάποια διαμάχη, κράτα τις συμβουλές για τον εαυτό σου και μην ανακατεύεσαι στη σχέση μου με τα κουνούπια.

Επίσης τον είχα πει 'ξεκ...' και 'μπ...' τον Νικόμαχο, να σε συμπληρώσω...έχε υπόψιν πάντως ότι 12 χρόνια εδώ μέσα ουδείς άλλος κατάφερε να με φτάσει στο σημείο να τον βρίσω έτσι (τα εύσημά μου Νικ).

Και μιας και ανατρέχεις σ'αυτά μην ξεχνάς είχα προειδοποιήσει εξ'αρχής τους γνωστούς Διόσκουρους ότι εάν συνέχιζαν το παρατσούκλι 'καφετζού' θα τούς έλεγα αυτά και χειρότερα...ε δεν το σεβάστηκε ο Νικόμαχος και εισέπραξε εν πλήρη γνώση του χοντρά μπινελίκια...όπως έχει εν γνώσει του εισπράξει άπειρες κίτρινες κάρτες από τη διαχείριση.

Προφανώς και αυτά βέβαια είναι περασμένα, με τον Dsm δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα, ξεκάθαρα πράγματα. Ο δε Νικόμαχος συνεχίζει να πετάει διάφορα αλλά έχω συνηθίσει την ιδιαιτερότητά του και δεν τον παρεξηγώ. Και μάλλον με έχει ακόμη στη μπούκα για κάποιο λόγο

Από εκεί και πέρα. Σε εκτιμώ σαν μέλος Heretic, το γνωρίζεις. Υποθέτω σε ενόχλησε το ύφος μου (;;) διότι η κριτική καθαυτή ήταν σωστή (όπως επιβεβαίωσε και ο Νικόμαχος). Θα το ξαναπώ λοιπόν πιο ευγενικά. Το να βγάζουμε δύο γονείς (που δεν γνωρίζουμε) ως προβληματικούς δεν είναι καθόλου ωραίο (απλά του έχετε πει του αλλουνού τόσα πολλά οπότε κάποια στιγμή και τα μπινελίκια θα ξέφευγαν εντελώς). Μάς είναι όμως εντελώς άγνωστο και αδιάφορο εάν η ανατροφή του Χρίστου Ελ ευθύνεται για τα προβλήματα που βγάζει.

Επίσης εάν πραγματικά κάποιος θεωρεί ιδρυματική περίπτωση τον Χρίστο Ελ τότε θα πρέπει να τον λυπάται και όχι να τον βρίζει. Το να βρίζω έναν άνθρωπο που θεωρώ άρρωστο δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε έντιμο.

ΥΓ. άντε γελοίε Χρίστο, θυματοποιήθηκες πάλι, ποιός στη χάρη σου. Και σε ρώτησα και για το Φουλγέντιο, να δω εάν έχεις έστω ακόμα εκείνο το ενδιαφέρον, ούτε που απάντησες...

20/01/2016, 19:16:40

είναι δηλαδή και λίγο καραμέλα ότι για όλα φταίει το σπίτι και η ανατροφή...βλέπεις δύο παιδιά που μεγαλώνουν στο ίδιο περιβάλλον και εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά...πολλές φορές φταίει και η οικογένεια δεν το συζητάμε, με τεράστιες ευθυνες, αλλά πολλές φορές δεν έχει καμία ευθύνη για το δρόμο που θα πάρει το παιδί ως ενήλικας πλέον.
20/01/2016, 19:51:17
quote:
Heretic
OK Μάριε, κατανοώ τι θέλεις να πεις. Θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις δικιές μου ανοχές, σε αμφότερα τα πεδία.

Μου αρκεί το ότι το κατανοείς.Και φυσικά σου επιτρέπω να δοκιμάσεις τις αντοχές σου.Κι εγώ σε κατανοώ βλέπεις.

quote:
Heretic
Μου επιτρέπεις λοιπόν να εξερευνήσουμε τι επιτρέπεται και τι όχι τελικά;

Bεβαίως σου επιτρέπω, μαζί σου είμαι στο "σφαιρικό" σκεπτικό.

quote:
Kost
Και μιας και ανατρέχεις σ'αυτά μην ξεχνάς είχα προειδοποιήσει εξ'αρχής τους γνωστούς Διόσκουρους ότι εάν συνέχιζαν το παρατσούκλι 'καφετζού' θα τούς έλεγα αυτά και χειρότερα...ε δεν το σεβάστηκε ο Νικόμαχος και εισέπραξε εν πλήρη γνώση του χοντρά μπινελίκια...όπως έχει εν γνώσει του εισπράξει άπειρες κίτρινες κάρτες από τη διαχείριση.

Κοίτα κυρ-Kost, καφετζού είσαι θες δεν θες.
Αλλά προτιμώ να σε αποκαλώ μοσχάρι, επειδή είναι ηπιότερο της καφετζούς.

Εσύ μπορείς να με λες όπως θέλεις.No problem.

Παρ'όλη την "αστροπληξία" σου, έχεις αρκετά όμορφα πράγματα να προσφέρεις.Και φυσικά δεν έχεις καμμία σχέση με τα σούργελα, που βολτάρουν επιδεικτικά στο Μύθος και Θρησκεία.

Αλλωστε θέλω και κάποιον να εκτονώνομαι, εσύ δεν θέλεις?
Νάμαστε λοιπόν!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/01/2016, 20:05:54
quote:

Θα το ξαναπώ λοιπόν πιο ευγενικά. Το να βγάζουμε δύο γονείς (που δεν γνωρίζουμε) ως προβληματικούς δεν είναι καθόλου ωραίο (απλά του έχετε πει του αλλουνού τόσα πολλά οπότε κάποια στιγμή και τα μπινελίκια θα ξέφευγαν εντελώς). Μάς είναι όμως εντελώς άγνωστο και αδιάφορο εάν η ανατροφή του Χρίστου Ελ ευθύνεται για τα προβλήματα που βγάζει.

Επίσης εάν πραγματικά κάποιος θεωρεί ιδρυματική περίπτωση τον Χρίστο Ελ τότε θα πρέπει να τον λυπάται και όχι να τον βρίζει. Το να βρίζω έναν άνθρωπο που θεωρώ άρρωστο δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε έντιμο.

Μα οχι kost, και εκεί είναι το θέμα. Ούτε τον βριζω, ούτε τον λυπάμαι. Του λέω αυτό που πιστεύω από αυτά που βλέπω να κάνει. Όταν βλέπεις μια περίπτωση, αν όχι ιδρυματική (τι όρος είναι αυτός; ), τουλάχιστον προβληματική, να εκδηλώνεται με αυτόν το παρανοϊκό τρόπο καθημερινά στο ίντερνετ, τι πιο λογικό να υποθέσεις ότι ένα κλάσμα αυτής (έως και πολλαπλάσιο) θα εκδηλώνεται και στην πραγματική του ζωή;
Και σε ρωτάω; Ανθρώπους δεν έχει γύρω του; Δεν βλέπουν τα χάλια του; Εσύ πως τον κόβεις, να είναι το καλό αλλά καταφρονεμένο παλικάρι και να ξεσαλώνει στο ίντερνετ; Σίγουρα κάποιοι τον βλέπουν. Και αδιαφορούν, έως το να «πονάει η καρδία τους να τον στείλουν με το ζόρι σε κάποιο γιατρό». Ή δεν βλέπουν τίποτα, γιατί πιθανόν να «πάει σοι το βασίλειο». Αυτές είναι οι προβληματικές περιπτώσεις.

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους (έως αρκετούς) "η οικογένεια είναι ιερό πράγμα" κτλ κτλ. Όχι για μένα. Πως λέμε "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"; Ε, σε εμένα από την ανάποδη. Το τρίδυμο της καταστροφής .
Και όπως καταλαβαίνεις, θα ήμουν πολύ υποκριτής αν δεν θεωρούσα και την οικογένεια που μεγάλωσα σκατά, όπως και το 90% των οικογενειών που έχω δει γύρω μου. Και αυτή είναι η αιτία που κατρακυλάμε σήμερα σαν πέτρα σε πλαγιά και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Εξ ιδίων τα αλλότρια; Μπορεί. Αυτό πιστεύω, αυτό θα γράφω και σε όποιον αρέσει στην τελική. Σε εναλλακτικό σύμπαν δεν βρισκόμαστε;