- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Κοίτα κυρ-Kost, καφετζού είσαι θες δεν θες.
Αλλά προτιμώ να σε αποκαλώ μοσχάρι, επειδή είναι ηπιότερο της καφετζούς.Εσύ μπορείς να με λες όπως θέλεις.No problem.
Παρ'όλη την "αστροπληξία" σου, έχεις αρκετά όμορφα πράγματα να προσφέρεις.Και φυσικά δεν έχεις καμμία σχέση με τα σούργελα, που βολτάρουν επιδεικτικά στο Μύθος και Θρησκεία.
Καλώς τη γριά την κότα την ψεκασμένη![]()
![]()
![]()
Ναι ρε Νικόμαχε, το ξέρω ότι έχω πολύ όμορφα πράγματα να πω, και φαντάσου εσύ ειδικά δεν έχεις δει τίποτα![]()
quote:
Καταλαβαίνω ότι για κάποιους (έως αρκετούς) "η οικογένεια είναι ιερό πράγμα" κτλ κτλ. Όχι για μένα. Πως λέμε "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"; Ε, σε εμένα από την ανάποδη. Το τρίδυμο της καταστροφής .
Και όπως καταλαβαίνεις, θα ήμουν πολύ υποκριτής αν δεν θεωρούσα και την οικογένεια που μεγάλωσα σκατά, όπως και το 90% των οικογενειών που έχω δει γύρω μου. Και αυτή είναι η αιτία που κατρακυλάμε σήμερα σαν πέτρα σε πλαγιά και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Εξ ιδίων τα αλλότρια; Μπορεί. Αυτό πιστεύω, αυτό θα γράφω και σε όποιον αρέσει στην τελική. Σε εναλλακτικό σύμπαν δεν βρισκόμαστε;
Φίλε Heretic, είναι σαφώς δικαίωμά σου να έχεις αυτήν την άποψη όπως ο κάθε άνθρωπος έχει ένα σύνολο απόψεων για τις όποιες κοινωνικές, οικογενειακές, πολιτισμικές κ.α. δομές.
Για εσένα μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα το να εκφέρει κάποιος μια αρνητική κριτική για την οικογένεια του άλλου, για κάποιον άλλον όμως η οικογένειά του είναι ιερή.
Εάν για παράδειγμα έχουμε οι δυο μας ένα διάλογο και διαφωνήσουμε έντονα, ίσως είναι και πιθανό να μου αποδώσεις διάφορους χαρακτηρισμούς εν θερμώ (όχι ότι κι αυτό είναι κάτι επιτρεπτό αλλά μπορώ να το κατανοήσω ως μια αδύναμη στιγμή κ.λπ.).
Στη μεταξύ μας αντιπαράθεση λοιπόν τι δουλειά έχουν οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι θειάδες μας και το σόι μας;
Εγώ μπορεί να έχω χάσει πχ κάποιον γονιό μου, να έχω χάσει και τους 2, να έχω κάποιον γονιό που χαροπαλεύει ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς και να χτυπάς μια πολύ ευαίσθητη χορδή μιλώντας υποτιμητικά για τους γονείς μου τους οποίους δεν γνωρίζεις καν κιόλας.
Γιατί θα πρέπει να μου δώσεις ένα τέτοιο χτύπημα κάτω από τη μέση;
Από εκεί και πέρα, εάν ο μεταξύ μας διάλογος σου ήταν δυσάρεστος, βαρετός ή εάν ήμουν απλώς ένα troll, γιατί να μην σταματήσεις απλά το διάλογο;
Στην περίπτωση μάλιστα που ήμουν απλώς ένα troll, αυτό θα ήταν κι η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Heretic, θα συμφωνήσω ότι είναι πιθανό για την εικόνα αυτή που βγάζει να ευθύνεται και η οικογένειά του...ωστόσο δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό (δεν ξέρουμε αν είναι καν εν ζωή)...δεν έχω κάποια ιερή προσκόλληση στην οικογένεια, ούτε και όμως μού αρέσει να ρίχνω το άλλοθι μιας ευθύνης αλλού...ό,τι κι αν τον έχουν διδάξει οι γονείς του, ή τού έχουν κάνει, είναι πλέον ενήλικος.
Καταλαβαίνω οτι ίσως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για μόνιμο αποκλεισμό των troll αλλά, όπως έχω ξαναπεί, 9/10 φορρές που μπαίνω, βλέπω ότι ο μόνιμος σχολιαστής είναι ο συγκεκριμένος. Δεν σου κρύβω οτι μου ήταν δύσκολο να μη ρίξω μια ματιά σε ό,τι έχει γραφτεί, γιατί πιθανόν να έχουν γράψει κι άλλοι. Και αναγκαία διαβάζω αυτά που γράφει ο συγκεκριμένος. Παρόλα αυτά, μιας και καταλαβαίνω οτι μάλλον είναι επιλογή σας να λειτουργεί έτσι το πράμα, αντιλαμβάνομαι πως στην ουσία χάνω την ώρα μου. Οπότε η λογική λέει πως καλύτερα να βρω άλλη ασχολία ή αλλο φόρουμ, όπου τα πράγματα θα λειτουργούν σύμφωνα με την καθιερωμένη netiquette, και όχι με προσχήματα. Αυτά απο εμένα, συγνώμη για την παρένθεση, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε απο εκεί που είχατε μείνει.
Edited by - Heretic on 20/01/2016 20:53:13
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
*
quote:Άσε ρε Κάρμελ, εγώ ο ίδιος έχω γράψει παλιότερα για τις ανθρωποθυσίες που περιγράφονται στην Ιλιάδα, τους Τρώες που θυσιάζει ο Αχιλλέας...
Όπως πρόσεξες πήγα σε αναφορές που δεν αφορούσαν μυθολογικά γεγονότα αλλά τους 2-3 αιώνες προ Χριστού και θα συνεχίσω με αναφορές που αφορούν τους 2-3 αιώνες μετά το Χριστό.
quote:
Και το'χουμε πει, το θέμα των ανθρωποθυσιών είναι αινιγματικό, υπάρχουν όντως κάποιες αναφορές για τον ελλαδικό χώρο αλλά είναι μεμονωμένες και δεν υποστηρίζονται από αλλού. Αν εσύ θες να βλέπεις παντού ανθρωποθυσίες βλέπε τες, και χέστηκα κιόλας να σε πείσω...ώχου...
Από που αλλού δεν υποστηρίζονται?
Κάτσε να δεις και τις υπόλοιπες πηγές που επαληθεύουν αυτές τις αναφορές και τις επαυξάνουν χρονικά καθώς πρόκειται για μεταχριστιανικούς αιώνες!
Και τέλος από που τεκμαίρεις ότι βλέπω παντού ανθρωποθυσίες?
Η πηγή του Sesostris μίλαγε για φονικά μυστήρια σε παγανιστικούς ναούς.
Τον ρώτησα τι λέει η πηγή του και επειδή ακόμα κάνει γαργάρες του τις τρίβω μια-μια στη μούρη και βλέπεις σκουξίματα που κάνει γέρος άνθρωπος!
Από την άλλη εσύ μόλις τώρα παραδέχθηκες ακροθιγώς του στυλ "κάποιες, κάπου, κάποτε ασήμαντες και μεμονομένες περιπτώσεις" ενώ προηγουμένως μίλαγες για ταυρικές θυσίες (από άσχετη φοιτητική εργασία) που κατά τη γνώμη σου παρεξηγήθηκαν από τους Χριστιανούς της εποχής και τις πέρασαν για ανθρωποθυσίες!
quote:
Επίσης δεν είπα ότι δεν υπήρχε λογοκρισία και ιερατείο, είπα όμως ότι εκεί συνέβησαν τεράστιες πνευματικές υπερβάσεις...οι οποίες προφανώς έγιναν σε αντίσταση όλων αυτών. Εάν εσύ τώρα νομίζεις ότι φανταζόμαστε την αρχαία Ελλάδα ως έναν ειδυλλιακό παράδεισο τότε δεν πας καλά...
Αυτό το λες τώρα αλλά και πάλι μισό και κακομοίρικο.
Τα ιερατεία δεν προέβησαν σε απλή λογοκρισία αλλά σε διώξεις, εξορίες και θανατικές καταδίκες εναντίον ποιων?
Εναντίον αυτών που έκαναν τις υπερβάσεις!!!!
Που σημαίνει ότι αφού το Ιερατείο δεν τις ήθελε δεν πέρασαν ούτε στην Πολιτεία αλλά ούτε και στην κοινωνία!
Το τότε ιερατείο νομίζεις ότι ήθελε να παραμείνουν τα πρωτότυπα χειρόγραφα αυτών των πνευματικών υπερβάσεων?
Προφανώς και όχι γι'αυτό και πρέπει να είσαι ευγνώμων σε όσους σου τα διέσωσαν και τα γνωρίζεις εσύ σήμερα και κατά 75% ήταν από τους Βυζαντινούς.
quote:
Επίσης πολλοί Έλληνες εκδιώχτηκαν (διότι είπαμε, υπήρχε απίστευτη πολυφωνία, άμιλλα αλλά ΚΑΙ λογοκρισία και διώξεις), αλλά και πάρα πολλοί τιμήθηκαν και δοξάστηκαν...και βαριέμαι να φτιάξω ανάλογη λίστα.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύνταξης της παραπάνω λίστας δεν είναι η βαρεμάρα σου.
Το προσπερνώ και σε ρωτώ ευθέως.
Πως θα χαρακτήριζες με ΜΙΑ λέξη ένα κράτος (ή μια πόλη-κράτος στην προκειμένη περίπτωση) που εξορίζει, καταδιώκει και θανατώνει τους πολίτες της ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ για την ασέβεια προς την επικρατούσα θρησκεία.
Το'χεις κυρ καθηγητή???
Όλα τ'άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε...
Edited by - Carmel on 20/01/2016 23:03:31
quote:
Καταλαβαίνω ότι για κάποιους (έως αρκετούς) "η οικογένεια είναι ιερό πράγμα" κτλ κτλ. Όχι για μένα. Πως λέμε "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"; Ε, σε εμένα από την ανάποδη. Το τρίδυμο της καταστροφής .
Και όπως καταλαβαίνεις, θα ήμουν πολύ υποκριτής αν δεν θεωρούσα και την οικογένεια που μεγάλωσα σκατά, όπως και το 90% των οικογενειών που έχω δει γύρω μου. Και αυτή είναι η αιτία που κατρακυλάμε σήμερα σαν πέτρα σε πλαγιά και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Εξ ιδίων τα αλλότρια; Μπορεί. Αυτό πιστεύω, αυτό θα γράφω και σε όποιον αρέσει στην τελική. Σε εναλλακτικό σύμπαν δεν βρισκόμαστε;
Έτσι ακριβώς Heretic..!
Βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η οικογένεια του συγκεκριμένου μέλους ευθύνεται για τις θρησκευτικές-ρατσιστικές αντιλήψεις του. Ενδεχομένως, να λυπούνται κι αυτοί για τις ακραίες αντιλήψεις του.
Γι αυτό, δώσε τόπο στην οργή.
Έτσι κι αλλιώς, αυτού του είδους οι θρησκευτικές ρατσιστικές αντιλήψεις κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.

quote:
Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι υψηλοί τόνοι, οφείλω μια απάντηση στον Carmel σχετικά με το μήνυμά του στις 19/01/2016, 00:43:15:quote:
[...]Εχεις κάτι αντίστοιχο για τους Αραβες?Εχεις κάποια πηγή για το πόσα, ποια και αν ήταν πρωτότυπα ή αντιγραφές τα βιβλία/κείμενα που πήραν οι Νεστοριανοί?
Η Αναγέννηση στη Δύση που αναφέρεις πάντως ήρθε από τους Βυζαντινούς λόγιους και Επιστήμονες που ίδρυσαν Πανεπιστήμια και Σχολές και δίδαξαν σ'αυτές μετά την πτώση του Βυζαντίου και όχι από τους όποιους Αραβες.[...]
Για τη συμβολή των Αράβων στη διάσωση και διάδοση της ελληνικής γραμματείας θα μπορούσες να διαβάσεις 2 βιβλία τα οποία αναφέρονται στη συμβολή τους:
- Θέματα από την ιστορία των Μαθηματικών του Γ. Χριστιανίδη
- Ιστορία της αρχαίας φιλοσοφίας του Mario Vegetti
- Οι Σχολαστικοί του Ράσσελ
Στο πρώτο από τα βιβλία που σου προτείνω αναγράφεται κιόλας τι συμβαίνει και με τα συγγράμματα καθεαυτά κι εάν ήταν πρωτότυπα ή αντίγραφα.
Πριν την πτώση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι Δυτικοί είχαν ήδη γνωρίσει την ελληνική γραμματεία, τη μελετούσαν κι υπήρχαν ήδη κάποια βήματα στις διάφορες επιστήμες (παρόλο που ήταν πρώϊμα)...
Η ταμπακιέρα ξεκίνησε από την προσωπική άποψη του Sesostris ότι την αρχαία ελλήνική γραμματεία του την διέσωσαν ΚΥΡΙΩΣ Άραβες.
(Γεια σου ρε Sesostris με τις απόψεις σου και τις γαργάρες σου όταν έρχονται οι επιστημονικές πηγές που σε εξευτελίζουν δημοσίως σε τέτοια ηλικία!!!!)
Στο ακριβώς επόμενο μήνυμά προς εσέ D_I από αυτό που quote-άρεις σου έγραψα αυτό.
quote:
Εγώ πάντως από το ίδιο site για τη συμβολή των Αράβων διαβάζω μεταξύ άλλων και αυτό«Τουλάχιστον το 75% των γνωστών σήμερα Αρχαίων Ελλήνων κλασσικών μάς έγιναν γνωστοί μέσω Βυζαντινών χειρογράφων» (Michael H. Harris, History of Libraries in the Western World, 1995, p. 77)
Με...άπειρες πηγές όπως πάντα για την
ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝhttp://www.portaaurea.gr/istoria_meletes/arab.htm
Οι δικές σου πηγές παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα?
Από τα περιεχόμενα του πρώτου βιβλίου της λίστας σου δεν βλέπω κάτι συναφές με το θέμα μας
http://www.cup.gr/%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D_p-264458.aspx?LangId=1
Το αυτό και για το δεύτερο βιβλίο που προτείνεις
http://www.politeianet.gr/books/9789607990259-vegetti-mario-p-traulos-istoria-tis-archaias-filosofias-198413
Το αυτό και για το τρίτο βιβλίο της λίστας σου.
http://www.politeianet.gr/books/9789602530955-russell-bertrand-arsenidis-i-katholiki-filosofia-oi-scholastikoi-105462
Αν θες μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος μιας που έχεις διαβάσει τα εν λόγω βιβλία διότι από τα περιεχόμενα και τις περιλήψεις προφανώς και δεν μπορεί να βγει άκρη.
Έλα τώρα τρυφερούλη, να δούμε κάνα-δυο πράματα για τις ‘πηγές’ σου.
Κύρια ‘πηγή’ σου λοιπόν είναι το http://www.portaaurea.gr . Μέχρι να μας πεις ποιός είναι πραγματικά ο συγγραφέας και ιδιοκτήτης του, προφανώς και κανείς δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά την ‘πηγή’ σου. Νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, το μέλος Eumenis και μάλιστα εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11745 , έχει κάνει μερικές ωραίες παρατηρήσεις περί της ‘πηγής’ σου αυτής.
Δευτερεύουσα ‘πηγή’ σου είναι το https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home , το οποίο ανήκει στον κ. Δημήτρη Σκουρτέλη. Εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου και καλλιτέχνη, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης και συγγραφές του blog http://skourtdim.blogspot.gr , στην αρχική σελίδα του οποίου αναφέρει:
‘Ενας είναι ο μόνιμος στόχος όλων των ιστολογίων μου:
Η καταβαράθρωση του Δυτικού Πολιτισμού.
Εδώ, κάνοντας πλάκα στα σοβαρά.
Από τον απεχθή Δυτικό Πολιτισμό, και την άμεση καταστροφή του, φυσικά, εξαιρούνται (πάντα) οι κυρίες, αυτές με Κ κεφαλαίο...
Η Κούλα, η Κατίνα, η Καριόλα, η Κυρά-Μάρω...’
Κατόπιν των ανωτέρω, δεν μένουν και πολλά να σχολιάσει κάποιος για την ποιότητα, τη σκοπιμότητα και το είδος των ‘πηγών’ σου. Πιο ξεφτίλα, πεθαίνεις. Κυρίως όμως, δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς πλέον, για ποιόν λόγο σε χαρακτήρισα ‘απολογητή’, αλλά ούτε και για το νόημα του χαρακτηρισμού στην περίπτωσή σου.
Δεν θεωρώ πως αυτά που έγραψες περί Popper, Einstein, Riemann κλπ, χρήζουν άλλων σχολιασμών, καθώς καταφανέστατα, πέραν της άγνοιάς σου επί των όποιων επιστημονικών μεθόδων και θεωριών, δεν κατανοείς την αγγλική γλώσσα. Στα λατινικά είχες κάνει μια καλή αρχή με το Ad hominem, αλλά σύντομα φάνηκε, πως αυτή είναι και όλη η σχέση σου με την λατινική. Άντε να έχεις και κάνα regina rosas amat, αλλά μέχρις εκεί.
Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, πες τους εκεί πέρα, να στείλουν κανέναν άλλο.
Υ.Γ. Και πού να δεις, τί γούστα σε περιμένουν ακόμα...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Carmeeee el.Θα μας πεις τίποτα για τις περιπέτειες του Ιησού μπεν Γιαχβέ στο "Ὀρος των Ελαιών", ή χάθηκες στην μετάφραση? Άντε αγόρι μου σταμάτα τις γαργάρες και απάντησε στο πρώτο μέρος, γιατί υπάρχει και δεύτερο μέρος με περισσότερο suspense.
ΕΞΙ (6) ολόκληρα χρόνια πριν στις 21/01/2010 (με ακρίβεια ωρών μιλάμε!!!!) το μέλος Robben αφιέρωνε σε σένα και σε κάποιο άλλο μέλος του οποίου φαίνεται να ήσουν κλακαδόρος και κομπάρσος τότε τα εξης
quote:
Κατα τα αλλα, συγχωρεστε με, αλλα γελαω με την παλιοπαρεα Macedon και Sesostris, αφου αυτα που λετε εχουν χιλιοαπαντηθει, και η επαναφορα αυτων δειχνει ανθρωπους με μειωμενη αντιληψη. Εξαιρω τον Σβαμπε που μαλλον δεν ειδε τις απαντησεις και στο θεμα των προφητειων, αλλα και την αξιοπιστιας της Αγιας Γραφης που ειχα παραθεσει........Δεν εχω προβλημα να τα ξανα παραθεσω..........
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=10469
Τα χιλιοαπαντημένα θες να σου απαντήσω εμμονικέ ηλικιωμένε???
Για ποιο λόγο?
Του ψελλίζεις κάτι σαχλαμάρες (που φαίνονται στο παρακάτω quote) όπως κάνεις και τώρα με μένα και σου απαντάει ο Robben
quote:quote:quote:
Robben
Κατα τα αλλα, συγχωρεστε με, αλλα γελαω με την παλιοπαρεα Macedon και Sesostris, αφου αυτα που λετε εχουν χιλιοαπαντηθει, και η επαναφορα αυτων δειχνει ανθρωπους με μειωμενη αντιληψη.
Δε μου λές Robben , τόσο πολύ σου άρεσε αυτή η φράση και την έχεις κάνει το αγαπημένο σου slogan ; Γιατί την ίδια απάντηση έδωσες και στο θέμα «Περί δούλων στην αρχαία Ελλάδα» . Πρόσεχε αγόρι μου , γιατί δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι αυτός που προκαλεί τον γέλωτα εδώ μέσα στους άλλους είσαι εσύ που έχεις μπλέξει την ιστορία με την θρησκεία σου . Και κάτι ακόμα , αν νομίζεις ότι με τα χριστιανοσέντονα που κατεβάζεις δίνεις και ιστορικά τεκμηριωμένες απαντήσεις , πλανάσαι πλάνην οικτράν , γιατί όπως σου έχω επισημάνει και στο παρελθόν αυτά είναι κατάλληλα για να λέγονται στα κατηχητικά και όχι στο esoterica .
Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσης ότι απευθύνεσαι σε σκεπτόμενους ανθρώπους , που ορισμένοι από αυτούς γνωρίζουν για τη θρησκεία σου πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζεις ο ίδιος .
Δεν μου λετε, τα πατερικα που λεγαμε που ειναι?
Εκτος αυτου, εννοειται οτι η διεθνης βιβλιογραφια ειναι του.....κατηχητικου.
Μην με αναγκασετε να παραθεσω την βιβλιογραφια που εχω φερει ως τωρα γιατι θα εκτεθειτε...οπως και με τα αλλοιωμενα κειμενα που φερνετε.
Σε ρωτάει για τα πατερικά κείμενα που ήδη του χρωστάς και μιλάει για αλλοίωση κειμένων εκ μέρους σου!!!!
Ντροπή σου Sesostris και είσαι και μεγάλος άνθρωπος!!!!!
Του απαντάει λοιπόν ο Sesostris
quote:quote:
Robben
Δεν μου λετε, τα πατερικα που λεγαμε που ειναι?
Αν θυμάμαι καλά , σου εξήγησα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω στην βιβλιοθήκη μου της Αθήνας . Στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα κατέβηκα για λίγο τρείς φορές , και το διάστημα της εκεί παραμονής μου προτίμησα να το αφιερώσω για να δω τα εγγόνια μου , σε κοινωνικές υποχρεώσεις , και σε συναντήσεις με παλιούς φίλους και συμφοιτητές , και όχι για να ψάχνω την απάντησή σου και να ανταπαντήσης με σεντόνια μπουρδολογίας , σαν εκείνο το περίφημο φόβος = σεβασμός .quote:
Robben
Εκτος αυτου, εννοειται οτι η διεθνης βιβλιογραφια ειναι του.....κατηχητικου.
Η διεθνής βιβλιογραφία που μας κοπανάς κάθε τόσο , είναι γραμμένη από χριστιανούς και απευθύνεται σε χριστιανούς ! Άλλωστε αυτό είναι το ψωμάκι τους , όπως και για κάποιους εδώ μέσα , και έχει την ίδια ιστορική αξία με την «Θεογονία» του Ισιόδου .quote:
Robben
Μην με αναγκασετε να παραθεσω την βιβλιογραφια που εχω φερει ως τωρα γιατι θα εκτεθειτε...οπως και με τα αλλοιωμενα κειμενα που φερνετε.
Τι το λές αγόρι μου και δεν το κάνεις ? Με την οικονομική κρίση που μας μαστίζει τελευταία έχουμε όλοι λίγο πολύ τις μαύρες μας , καιρός είναι να γελάσουμε λιγάκι .
Μόνο φρόντισε τα σεντόνια που θα στείλης να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα .
Έχω κλάσει από τα γέλια!!!!!!
Γελοίες δικαιολογίες, γελοίο ad hominem, γελοίες προσωπικές και αστήρικτες απόψεις που στηλιτεύει και ο Robben στο επόμενο μήνυμά του προς εσένα.
quote:
Sesostris......quote:
Αν θυμάμαι καλά , σου εξήγησα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω στην βιβλιοθήκη μου της Αθήνας .
Φερτο λοιπον........Για να δουμε ποιος λεει μπουρδες...quote:
Η διεθνής βιβλιογραφία που μας κοπανάς κάθε τόσο , είναι γραμμένη από χριστιανούς και απευθύνεται σε χριστιανούς ! Άλλωστε αυτό είναι το ψωμάκι τους , όπως και για κάποιους εδώ μέσα , και έχει την ίδια ιστορική αξία με την «Θεογονία» του Ισιόδου .
Η γνωστη μεθοδος της συκοφαντιας!! Βρε ανθρωπε βασιζεται σε στοιχεια.
Σε πανεπιστημια, στην ιδια την Γραφη. Τι ανοησιες μας λες? Δηλαδη να πιστευω σε οτι αστηρικτο λες? Εισαι σοβαρος? θΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 'ΠΗΓΗ''? Εκτος απο αυτα, εχετε λαβει απαντησεις και απο μη χριστιανικα κειμενα.quote:
Τι το λές αγόρι μου και δεν το κάνεις ? Με την οικονομική κρίση που μας μαστίζει τελευταία έχουμε όλοι λίγο πολύ τις μαύρες μας , καιρός είναι να γελάσουμε λιγάκι .
Μόνο φρόντισε τα σεντόνια που θα στείλης να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα .
Το να γελας χωρις λογο δειχνει ανθρωπο χαμηλης νοημοσυνης.........
Ρε Sesostris στα πόσα χρόνια εξευτελισμού το παίρνεις απόφαση ότι δεν πάει άλλο???
Ίδια τακτική διαλόγου κάνεις και με εμένα εδώ και σίγουρα την ίδια θα έκανες και προ του 2010 αλλά και στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
Γι'αυτό λοιπόν κάτσε να ασχοληθούμε με τα παγανιστικά που για άθεος και άθρησκος τα υπερασπίζεσαι με μανία και αν θες μετά θα σε εξευτελίζω με copy-paste απαντήσεων που έχεις κάνει γαργάρα εδώ και ΕΞΙ (6) χρόνια!!!!
Υ.Γ Αυτή την έρημη τη βιβλιοθήκη σου σε πόσα χρόνια λες να την επισκεφτείς? Με τα γόνατα πηγαίνεις? Πως αντέχεις τόσο δημόσιο εξευτελισμό ήθελα να ήξερα!!!!
Αυτή η εμμονή σου με τον Sesostris, είναι τρόπος διαφυγής από τα βέλη του DSM?
Απλή περιέργεια.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
CarmelΈλα τώρα τρυφερούλη, να δούμε κάνα-δυο πράματα για τις ‘πηγές’ σου.
Έλα μωρή κότα στρουμπουλή και κάτασπρη πουλάδα.
Καλαμπόκι θες ή θα μας κάνεις κο κο κο ατάιστη?
Κατάλαβες γιατί θα είσαι στη μούγκα μπροστά μου και στα τέσσερα? (δηλ. σε κάθε 1 ποστ μου προς εσέ ποστάρεις 4 προς εμέ)
quote:
Κύρια ‘πηγή’ σου λοιπόν είναι το http://www.portaaurea.gr . Μέχρι να μας πεις ποιός είναι πραγματικά ο συγγραφέας και ιδιοκτήτης του, προφανώς και κανείς δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά την ‘πηγή’ σου.
Άλλοι από τη ζαλάδα των 200 βιβλιογραφικών παραπομπών (για να μη σκούζεις) δεν θα είχαν γράψει ούτε την παραπάνω παπάτζα οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είσαι ακόμα εδώ μπροστά μου στα τέσσερα.
quote:
Νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό.
Έχεις όλο το Club μαζί σου, σε διαβεβαιώ!
Για τους τρίτους,ειλικρινά, δε θες να ξέρεις...
quote:
Ωστόσο, το μέλος Eumenis και μάλιστα εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11745 , έχει κάνει μερικές ωραίες παρατηρήσεις περί της ‘πηγής’ σου αυτής.Δευτερεύουσα ‘πηγή’ σου είναι το https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home , το οποίο ανήκει στον κ. Δημήτρη Σκουρτέλη. Εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου και καλλιτέχνη, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης και συγγραφές του blog http://skourtdim.blogspot.gr , στην αρχική σελίδα του οποίου αναφέρει:
Από τον απεχθή Δυτικό Πολιτισμό, και την άμεση καταστροφή του, φυσικά, εξαιρούνται (πάντα) οι κυρίες, αυτές με Κ κεφαλαίο...
Από αυτό το site πήρα έτοιμη την ξεφτίλα του αρχαιοελληνικού παγανιστικού ιερατείου με τις εξορίες, τις διώξεις, τις καταδικες, και τις θανατικές ποινές στους ανθρώπους του πνεύματος.
Διαφωνείς για την εγκυρότητα κάποιας περίπτωσης που αναφέρει το εν λόγω site και αντέγραψα εγώ?
Τις ίδιες περιπτώσεις θα τις βρεις σε πολλά sites (προφανώς όχι στα παγανιστικά που ξεροσταλιάζεις) αλλά θα σου πρότεινα να διαβάσεις για αρχή τους Βίους Φιλοσόφων του Διογένη του Λαέρτιου όπου αν είχα χρόνο και διάθεση θα σας τα παρέθετα διότι η ξεφτίλα από το πρωτότυπο είναι άλλου επιπέδου αλλά για εσάς για την πλακίτσα που χρειάζεστε ακόμα και η wiki δυσβάσταχτη σας πέφτει...
Άντε να σε δούμε κότα στρουμπουλή που μου ήθελες τάχα μου και συναντήσεις.
quote:
Κατόπιν των ανωτέρω, δεν μένουν και πολλά να σχολιάσει κάποιος για την ποιότητα, τη σκοπιμότητα και το είδος των ‘πηγών’ σου. Πιο ξεφτίλα, πεθαίνεις. Κυρίως όμως, δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς πλέον, για ποιόν λόγο σε χαρακτήρισα ‘απολογητή’, αλλά ούτε και για το νόημα του χαρακτηρισμού στην περίπτωσή σου.
Πιο στρουμπουλή κότα πεθαίνεις...
quote:
Δεν θεωρώ πως αυτά που έγραψες περί Popper, Einstein, Riemann κλπ, χρήζουν άλλων σχολιασμών, καθώς καταφανέστατα, πέραν της άγνοιάς σου επί των όποιων επιστημονικών μεθόδων και θεωριών, δεν κατανοείς την αγγλική γλώσσα.
Φαντάσου να σας τα μετάφραζα κιόλας τι θα έγραφες πουλάδα μου.
Αμετάφραστα κείμενα σε πολύ ωραίες εικόνες από ουδέτερα sites ακόμα και για τα γούστα σου και κακαρίζεις ακόμα!!!!
Έλα, πες μου πουλάδα μου ποιο εικονογραφημένο quote σ'έκανε να κρώζεις τόσο δυνατά μετά από τόσες μέρες?
quote:
Στα λατινικά είχες κάνει μια καλή αρχή με το Ad hominem, αλλά σύντομα φάνηκε, πως αυτή είναι και όλη η σχέση σου με την λατινική. Άντε να έχεις και κάνα regina rosas amat, αλλά μέχρις εκεί.
Στουμπουλή μου κότα, για Λατίνο εραστή ψάχνεις???
Νο prob!
quote:
Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, πες τους εκεί πέρα, να στείλουν κανέναν άλλο.
Ω, όχι κάτασπρη πουλάδα μου, από τότε που σε γνώρισα δεν μπορώ να σ'αφήσω έτσι και να φύγω!
Κανένας σεβασμός δε θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία μου να σε γνωρίσω από κοντά και να μου λες δια ζώσης όλα αυτά που μου γράφεις πίσω από το πληκτρολόγιό σου!
quote:
Υ.Γ. Και πού να δεις, τί γούστα σε περιμένουν ακόμα...
Τα γούστα θα τα έχεις και βιντεοσκοπημένα για το αρχείο σου μόλις συναντηθούμε για να μου τα πεις και από κοντά αυτά τα καλά σου σχόλια γιατί από το πληκτρολόγιο δε λέει. Θα μου σπάσεις και κανένα νυχάκι και δε σε θέλω ατιμέλητη στρουμπουλή μου κοτούλα.
Αλήθεια πως σε λένε μιας που είσαι και επώνυμος εδώ μέσα. Επειδή είσαι ντροπαλή πουλάδα (αν και πρώτη εσύ μου πέταξες για συνάντηση, να σου θυμίσω) θα κάνω εγώ τελικά το πρώτο βήμα να συναντηθούμε στο κοτέτσι σου ή όπου αλλού θες.
Στο αφιερώνω εξαιρετικά!
https://www.youtube.com/watch?v=6b_ySdAWZsg
Edited by - Carmel on 21/01/2016 00:55:40
quote:
ΚαρμελίτοΑυτή η εμμονή σου με τον Sesostris, είναι τρόπος διαφυγής από τα βέλη του DSM?
Απλή περιέργεια.
Οι στρουμπουλές κοτούλες που αφήνουν υπονοούμενα για συναντήσεις και μετά τις πιάνουν οι...ντροπές είναι η αδυναμία μου.
Ναι το ομολογώ. Τα βέλη της κάτασπρης πουλάδας DSM με ερωτοχτύπησαν κεραυνοβόλα!
Ρε συ ΝΙΚΟΜΑΧΕ θες να πάμε μαζί κάτω από το παραθύρι της να της κάνουμε καντάδα μ'αυτό το τραγουδάκι?
https://www.youtube.com/watch?v=6b_ySdAWZsg
Εμένα μ'έχει πάρει από φόβο ρε γμτ και σε θέλω μαζί μας για να μας σπάσεις...τον πάγο!
Ας αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα με την λίμπιντο και γενικά τα νευροφυτικά σου. Ας χαλαρώσεις και λίγο, η υστερία δεν βοηθάει.
Έγραψες ένα κείμενο 405 λέξεων (αφαιρώ τα δικά μου quotes), και τίποτα δεν απάντησες από όσα έγραψα στο πρηγούμενο post μου, με το οποίο έδειξα, πως είσαι καρα-Απολογητής της πυρκαγιάς, ενώ οι πηγές σου είναι αντιστοίχων κομπλεξικών καρα-Απολογητών. Στο ξαναποστάρω λοιπόν, μπας και φιλοτιμηθείς:
"Carmel
Έλα τώρα τρυφερούλη, να δούμε κάνα-δυο πράματα για τις ‘πηγές’ σου.
Κύρια ‘πηγή’ σου λοιπόν είναι το http://www.portaaurea.gr . Μέχρι να μας πεις ποιός είναι πραγματικά ο συγγραφέας και ιδιοκτήτης του, προφανώς και κανείς δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά την ‘πηγή’ σου. Νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, το μέλος Eumenis και μάλιστα εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11745 , έχει κάνει μερικές ωραίες παρατηρήσεις περί της ‘πηγής’ σου αυτής.
Δευτερεύουσα ‘πηγή’ σου είναι το https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home , το οποίο ανήκει στον κ. Δημήτρη Σκουρτέλη. Εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου και καλλιτέχνη, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης και συγγραφές του blog http://skourtdim.blogspot.gr , στην αρχική σελίδα του οποίου αναφέρει:
Δεν θεωρώ πως αυτά που έγραψες περί Popper, Einstein, Riemann κλπ, χρήζουν άλλων σχολιασμών, καθώς καταφανέστατα, πέραν της άγνοιάς σου επί των όποιων επιστημονικών μεθόδων και θεωριών, δεν κατανοείς την αγγλική γλώσσα. Στα λατινικά είχες κάνει μια καλή αρχή με το Ad hominem, αλλά σύντομα φάνηκε, πως αυτή είναι και όλη η σχέση σου με την λατινική. Άντε να έχεις και κάνα regina rosas amat, αλλά μέχρις εκεί.
Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, πες τους εκεί πέρα, να στείλουν κανέναν άλλο."
Υ.Γ. 1. Ο τρόπος εκφοράς του λόγου σου δείχνει έναν κάποιον ψιλοπανικό? Στο έγραψα και πριν: και πού να δεις, πόσα γούστα έχει ακόμα...
Υ.Γ. 2. Εδώ θα γίνει μεγάλο ξεβράκωμα. Σου πρότεινα να φωνάξεις κάνα πιο σοβαρό απολογητή, αλλά μάλλον θες να το παλέψεις ακόμα λίγο. Να θυμάσαι πως είναι δική σου επιλογή.
Υ.Γ. 3. Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν σε προσκάλεσα. Για φέρε ένα quote, να δούμε τί λέω, αλλά και τί καταλαβαίνεις.
Ο Ιεφθάε, ο καλός και πιστός Ισραηλίτης, υπόσχεται στον Θεό του, να θυσιάσει τον πρώτο άνθρωπο, που θα δει να βγαίνει από το σπίτι του, εφόσον ο Θεός τον βοηθήσει να κερδίσει τους εχθρούς του.
Ο Θεός φυσικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοτώνει ανθρώπους, και έτσι, μαζί με τον Ιεφθάε, κέρδισαν τους Αμμωνίτες.
Ο Ιεφθάε λοιπόν, έπρεπε να κάνει το δικό του χρέος απέναντι στον αγαπημένο του Θεό.
Και ποιος, μπορεί να ήταν, το πιο πιθανό να βγει από την πόρτα του σπιτιού του, για να προϋπαντήσει τον Ιεφθάε, όταν αυτός θα επέστρεφε νικητής;
Ο Ιεφθάε λοιπόν, ως γνήσιο τέκνο του Γιαχβέ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει στον αγαπημένο του Θεό, την ίδια του, την κόρη, με τα ίδια του, τα χεράκια.
Έτσι γεννήθηκε ο Ταλιμπανισμός!
Στο όνομα του Θεού, ο πιστός είναι ικανός να σκοτώσει και το ίδιο του το παιδί!
Και ο Θεός απολαμβάνει την τυφλή -και χωρίς όρια και λογική- πίστη του αξιαγάπητου και εκλεκτού του, τέκνου.

(Κρ. 11,30) Εκαμε δε ο Ιεφθάε και ένα τάξιμον προς τον Κυριον και είπε· “εάν θελήσης, Κυριε, και παραδώσης εις τα χέρια μου τους Αμμωνίτας,
(Κρ. 11,31) σου τάζω, ότι εκείνος που θα εξέλθη από την θύραν της οικίας μου εις συνάντησίν μου, όταν θα επιστρέψω νικητής από τον πόλεμον κατά των Αμμωνιτών, θα προσφερθή ολοκαύτωμα εις σέ, τον Κυριον”.
(Κρ. 11,32) Ο Ιεφθάε εβάδισεν εναντίον των Αμμωνιτών δια να τους πολεμήση, και ο Κυριος παρέδωκεν αυτούς νικημένους εις τα χέρια του.
(Κρ. 11,33) Οι Ισραηλίται εκτύπησαν αυτούς από Αροήρ μέχρις Αρνών κατέλαβον είκοσι πόλεις μέχρι της χώρας Εβελχαρμίμ και επέφεραν μεγάλην καταστροφήν. Οι Αμμωνίται νικηθέντες εταπεινώθησαν και εσυμμαζεύθησαν ενώπιον των Ισραηλιτών
(Κρ. 11,34) Ο Ιεφθάε επέστρεφε νικητής εις την πόλιν Μασσηφά, στον οίκον του. Αίφνης είδε την κόρην του να εξέρχεται με τύμπανα και χορούς εις συνάντησίν του. Αυτή δε ήτο μονογενής θυγάτηρ του και δεν είχεν άλλον υιόν η άλλην θυγατέρα.
(Κρ. 11,35) Οταν ο Ιεφθάε την είδεν, έσχισε το ιμάτιά του και έκραξεν· “πω ! πω ! κόρη μου! Συ με συνεκλόνισες, συ είσαι η πηγή και η αιτία της ταραχής μου ! Εγώ ο ταλαίπωρος ήνοιξα το στόμα μου προς τον Κυριον εναντίον σου και δεν θα ημπορέσω τώρα να αρνηθώ το τάμα μου”.
(Κρ. 11,36) Εκείνη δε του είπε· “πατέρα μου, ήνοιξες το στόμα σου και υπεσχέθης κάποιο τάμα στον Κυριον; Καμε ο,τι έταξες, αφού ο Κυριος σου έδωσε την νίκην κι ετιμώρησες τους εχθρούς σου τους Αμμωνίτας”.
(Κρ. 11,37) Οταν δε έμαθε το τάξιμον του πατρός της προσέθεσε· “ας μου κάμη ο πατέρας μου μίαν μόνην χάριν· άφησέ με να ζήσω δύο μήνας ακόμη. Θέλω να ανεβώ και να κατεβώ τα όρη κι να κλαύσω την παρθενίαν μου εγώ μαζή μα άλλας συντρόφους μου”.
(Κρ. 11,38) Ο πατήρ της απήντησε· “πήγαινε”. Και την έστειλεν επί δύο μήνας. Και αυτή μαζή με τας συντρόφους της μετέβη και έκλαυσε την παρθενικότητά της επάνω εις τα όρη·
(Κρ. 11,39) Οταν δε επέρασαν οι δύο μήνες επέστρεψεν στον πατέρα της, ο οποίος και εξεπλήρωσε το τάξιμο που είχε κάμει δι' αυτήν. Αυτή δε δεν είχε γνωρίσει άνδρα. Ητο παρθένος. Εκτοτε επεκράτησε συνήθεια μεταξύ των Ισραηλιτών,
(Κρ. 11,40) και κάθε έτος επί τέσσαρας ημέρας αι ισραηλίτιδες θυγατέρες μετέβαινον να θρηνούν την θυγατέρα του Ιεφθάε του Γαλααδίτου.
Κριτές 11 (29-4ο)

Edited by - Συνοδινός.1 on 21/01/2016 01:39:25
Πάμε και στα καινούρια που έγραψες:
quote:
Υ.Γ. 1. Ο τρόπος εκφοράς του λόγου σου δείχνει έναν κάποιον ψιλοπανικό? Στο έγραψα και πριν: και πού να δεις, πόσα γούστα έχει ακόμα...
Γι'αυτό θα μείνω μαζί σου στρουμπουλή μου κοτούλα μέχρι να μου δείξεις όλα τα κόλπα που σ'έχουν μάθει οι προηγούμενοι που πέρασαν από τα ζεστά πούπουλα σου και άκουγαν έως τις 4 τα ξημερώματα (ΣΚ και καθημερινές) τα όμορφα γλυκόλογά σου...
quote:
Υ.Γ. 2. Εδώ θα γίνει μεγάλο ξεβράκωμα. Σου πρότεινα να φωνάξεις κάνα πιο σοβαρό απολογητή, αλλά μάλλον θες να το παλέψεις ακόμα λίγο. Να θυμάσαι πως είναι δική σου επιλογή.
Με ανάβεις πουλάδα μου!!!!!
Πέταξέ τα όλα και ξεβρακώσου στρουμπουλή μου κοτούλα και έφτασα!!!!
Ποτέ δεν ήμουν πιο σίγουρος για τις επιλογές μου πουλάδα μου!
quote:
Υ.Γ. 3. Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν σε προσκάλεσα. Για φέρε ένα quote, να δούμε τί λέω, αλλά και τί καταλαβαίνεις.
Ότι θέλει η πουλάδα μου!
Σου είχα γράψει σε αυταρχικό τόνο που ξέρω ότι αρέσει σε όλες τις κοτούλες αυτό:
quote:
Το να κλαψουρίζεις επί της διαδικασίας και για την ταμπακιέρα μούγκα μπροστά μου δε λέει.
Τσίμπησες και τσουπ! Να'σου και το ερωτικό κάλεσμα από εσέ πουλάδα μου!
quote:
Υ.Γ. Αυτό το 'μούγκα μπροστά μου', δεν λέει. Έχω τσακωθεί πολλές φορές για αυτό, αλλά 'μπροστά μου' μπορώ να λέω εγώ. Με όνομα κι επώνυμο. Ως πρόσωπο, δηλαδή. Εσύ είσαι ο Carmel. Βαφτισμένος στη χάρη του γνωστού ορθόδοξου αγίου, Carmel. Τρυφερούλη...
Το Carmel κατάλαβα ότι δεν σου αρκεί για να ισχυρίζομαι το "μπροστά μου" προς εσέ.
Άρα τι απομένει για να μπορώ να το χρησιμοποιώ? Μόνο η συνάντηση.
Το να έχεις δώσει το ονοματεπώνυμο σου εδώ μέσα (ακόμα και να μου το ξαναπείς που στο ζήτησα) δεν λέει κάτι καθώς μπορεί να λες ψέματα όπως αντιστοίχως και εγώ.
Θες να σου δώσω και εγώ ένα επώνυμο και να έρθουμε στα ίσα?
Για να μην υπάρχουν τέτοιες εύλογες απορίες μία είναι η λύση:
Από κοντά και με τις ταυτότητές μας για να γίνει κυριολεκτικό και το "μπροστά μου" και για να ταυτοποιηθούν και να ξεκαθαριστούν όλα.
Αυτό κατάλαβα ότι επιθυμούσες ως λογικό άτομο και συμφώνησα αμέσως.
Αναμένω τις ενστάσεις σου πουλάδα μου!
Edited by - Carmel on 21/01/2016 01:45:49
quote:
Από την άλλη εσύ μόλις τώρα παραδέχθηκες ακροθιγώς του στυλ "κάποιες, κάπου, κάποτε ασήμαντες και μεμονομένες περιπτώσεις" ενώ προηγουμένως μίλαγες για ταυρικές θυσίες (από άσχετη φοιτητική εργασία) που κατά τη γνώμη σου παρεξηγήθηκαν από τους Χριστιανούς της εποχής και τις πέρασαν για ανθρωποθυσίες!
Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου Κάρμελ. Το θέμα των Μιθραϊκών μυστηρίων το λύσαμε. Καμία ανθρωποθυσία δεν συνέβαινε στο Σεράπειο. Και επίσης ο Μιθραϊσμός δεν ήταν ελληνική θρησκεία! για να συνενοούμαστε τι λέμε.
Εγώ λοιπόν αναφέρθηκα στο σύνολο των αναφορών ή υπονοιών σε ανθρωποθυσίες στον αρχαίο ελλαδικό χώρο (αυτές που λογικά θα κοπιάρεις από κάποια ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ). Απ'όσο θυμάμαι υπάρχουν τρεις-τέσσερις αναφορές οι οποίες όμως είναι μεμονωμένες, δεν επιβεβαιώνονται δηλαδή και από άλλους συγγραφείς. Αλλά ακόμα και αν ισχύουν και τι έγινε?? Δεν κατάλαβα δηλαδή?? Είναι σε θέση να αμαυρώσουν τα επιτεύγματα του ελληνικού πολιτισμού? Ούτε καν...τι λέμε τώρα...
Για τα περί αρχαίας Ελλάδας κανείς δεν είπε ότι δεν υπήρχαν και θεοκρατικά στοιχεία, ωστόσο ας λείπουν οι ατυχείς συγκρίσεις με το χριστιανικό μεσαίωνα (εκεί που η πρόοδος του δυτικού πολιτισμού ανακόπηκε, και που σε κάποιες φάσεις ακόμα και τα ζώα καταδικάζονταν ως κοινοί εγκληματίες!!).
Θα ξαναπώ λοιπόν ότι πολλοί από τους Έλληνες φιλοσόφους και ποιητές τιμήθηκαν και δοξάστηκαν (7 Σοφοί-Πλάτωνας-Σοφοκλής) για να έχεις μερικά παραδείγματα). Ο Αναξαγόρας πριν εκδιωχτεί για ασέβεια είχε ήδη μείνει 30 χρόνια στην Αθήνα όπου απολάμβανε τιμές και είχε σχολή. Ωστόσο δεν διαφωνώ ότι γινόταν της πουτάνας από μηνύσεις, συκοφαντίες και διώξεις. Τον Διογένη που λες ακόμη και ο Αριστοφάνης τον είχε διακωμωδήσει. Γενικώς εκεί ήταν Κάρμελ που γεννήθηκε το 'κριτικό πνεύμα' , η 'πολιτική σάτιρα', η 'δημοκρατία', όλα τα καλά και τα κακά του δυτικού πολιτισμού εκεί γεννήθηκαν
Τέλος πάντων, πραγματικά βαριέμαι να μπω σε διαδικασία συζήτησης μαζί σου, και ένας λόγος είναι ότι μου θυμίζεις στις εμμονές και στα λόγια έναν άξεστο PanoT από παλιά. Και αυτός ευγενικά το ξεκίναγε στην αρχή και μετά άρχιζε να βγάζει οχετό...ελπίζω να μην το πηγαίνεις και εσύ εκεί το πράγμα...
Και ακόμα δεν μας αποκαλύπτεις για ποιό λόγο τα λες όλα αυτά? Τι θες να πεις; Σε έχω ικανό δηλαδή να καταλήξεις στην επωδό ότι οι αρχαίοι Έλληνες θα πρέπει να ευγνωμονούν τους Βυζαντινούς καλόγερους![]()
Κι επειδή σε βλέπω κάπως δυσκοίλιο, ας πούμε και δυο κουβέντες ξεκάθαρες.
Το http://www.portaaurea.gr δεν μπορεί να είναι πηγή. Ακόμα κι αν περιέχει όλη τη σοφία του σύμπαντος κόσμους, όσο παραμένει ανώνυμο, παραμένει και αίολο, υποκειμενικό, υπό εξέταση(για όσους έχουν όρεξη και χρόνο ελεύθερο να ασχολούνται με τις εκτιμήσεις αγνώστων και αφανών), κλπ. Στην ουσία είναι ΜΗ ΠΗΓΗ. Κάνε μια προσπάθεια να το κατανοήσεις αυτό.
Όσον αφορά στο https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home , όταν κάποιος ξεκαθαρίζει εξαρχής πως:
όπως ο κ. Δημήτρης Σκουρτέλης, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πηγή, ειδικά ως παράθεση προς ανθρώπους, που δεν έχουν κάποιο αντίστοιχο πάθος και μέγκλα.
Όπως είναι προφανές δηλαδή, οι βασικές σου πηγές είναι ουσιαστικά ΜΗ ΠΗΓΕΣ.
Θα πρέπει να προσκομίσεις κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, προκειμένου να κάνουμε αληθινή κουβέντα. Όσο δεν το κάνεις, συνεχίζεις να γίνεσαι σούργελο. Πιο απλά δεν μπορώ να το θέσω το ζήτημα.
Υ.Γ. 1. Βλέπω πως αδυνατείς να προσκομίσεις quote, βάσει του οποίου σε προσκάλεσα. Αν και ισχυρίστηκες πως το έκανα. Φάουλ. Τρυφερούλη.
Υ.Γ. 2. 'Από κοντά και με τις ταυτότητές μας για να γίνει κυριολεκτικό και το "μπροστά μου" και για να ταυτοποιηθούν και να ξεκαθαριστούν όλα.' Μάλιστα. Ντε και καλά. Μήπως να ξαναδείς το θέμα με κάποιον ειδικό?
Υ.Γ. 3. Αυτό με τον πανικό, να το δεις οπωσδήποτε. Το ξεκίνησες σε προφεσόρικο ύφος, καταλήγεις σε Συγγρού. Τρυφερούλη.
Μια που είδα και τον ορισμό του "Ταλιμπανισμός" που δίνεις σε ρωτάω κάτι που ρώτησα και τον kost.
Πως θα χαρακτήριζες με ΜΙΑ λέξη ένα κράτος (ή μια πόλη-κράτος στην προκειμένη περίπτωση) που εξορίζει, καταδιώκει και θανατώνει τους πολίτες της ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ για την ασέβεια προς την επικρατούσα θρησκεία?