ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bρέθηκε ο τάφος του Ιησού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Bρέθηκε ο τάφος του Ιησού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Little Devil44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
Little DevilΝέο Μέλος
06/03/2007, 14:01:06
Σόρρυ incubus αλλά πρέπει να γίνει ένας τελευταίος εκτός θέματος σχολιασμός.
Snoopy, οι ίδιοι αναιρούν τους εαυτούς τους ή τα κομμάτια αυτά είναι σκόπιμα εμβόλιμα και πολύ λίγα σε αριθμό για να αναιρέσουν όλα τα άνωθεν, σε συνδυασμό με τα κηρύγματα μίσους που γέμιζαν τα κεφάλια των ανεγκέφαλων.

«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα (..)».

Δηλαδή σε όσα αγάλματα φαίνεται το τσουτσόυνι ή οι γάμπες και τα στήθη επιβάλλεται καταστροφή, αλλά διατηρούν τα κτίρια για δική τους χρήση. Το ότι δεν έχει μείνει ούτε ένα όρθιο μέχρι σήμερα οφείλεται σε εξωγενείς φανταστικούς παράγοντες και σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι χριστιανοί. Φυσικά ο νόμος «Είς έδαφος φέρει» έχει άλλη άποψη. Επίσης για το θέμα της αισθητικής σήμερα οι «μοντέρνοι» παπάδες εκφράζουν αντιπάθεια στους γυμνούς ώμους και οι καλόγεροι του αγίου όρους στα γυμνά μπράτσα ακόμα και των ανδρών. Όσο για τον Παρθενώνα αυτός έμεινε γιατί τον προστάτεψαν καλά οι Αθηναίοι και γιατί οι Έλληνες επί τουρκοκρατίας έδιναν βόλια στους τούρκους να έχουν να τους σκοτώνουν, αρκεί να μην έπαιρναν το μολύβι από τις κολώνες.

«(..) επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία»
Δεν θα τιμωρείται όμως και από καμία εξουσία, όταν λοιπόν έχεις τον όχλο και τον έχεις εμποτίσει με το μίσος, έναντι του κάλους γιατί οι ίδιοι μόνο κάλλους έχουν να επιδείξουν, είναι επόμενο να ακολουθήσουν «ανεπίσημες» καταστροφές. Δεν χρειαζόταν ειδική διαταγή για το γκρέμισμα του εκάστοτε ναού, αρκεί να ήταν όμορφος.
Αυτό μου θυμίζει τις «Επικίνδυνες αποστολές», «Πήγαινε, αλλά άμα σε πιάσουν θα αρνηθεί η κυβέρνηση τη γνώση των πράξεων σου».

«Οι ναοί που βρίσκονταν σε αυτοκρατορικά κτήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις, ενώ οι ιδιώτες ήταν υποχρεωμένοι να καταστρέψουν τα αγάλματα και τους βωμούς τους (Θεοδ. Κώδ., XVI, 10, 19 του έτους 408).

Μα τα αγάλματα δεν αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία που πιο πάνω προστατεύουν; Τι άλλα διακοσμητικά στοιχεία μένουν, τα τραπεζοκαθίσματα και τα αγγεία; Και αν τα αγγεία είχαν πάνω το πουλί του Γανυμήδη; Οι ιδιώτες ήταν Έλληνες ή χριστιανοβάρβαρα ανθρωποειδή;
Όταν λέει «άλλες χρήσεις» μήπως συμπεριλαμβάνει και τα αφοδευτήρια;

«δεν βασίζεται σε καμία εξουσία. Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας»

Τα έγγραφα τα γέννησε ο κάποιος αγράμματος ή η «σοφία» τους άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν «ανεπίσημες» διαταγές;
Μην προσπαθείς λοιπόν snoopy να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, είχα πει παλιότερα και το ξανάλεω, Έλλην και χριστιανός δεν γίνεται, ο ένας είναι φύση ελεύθερος ο άλλος φύση δούλος, γι αυτό ο ένας κέρδισε τους αντιπάλους του με το πολιτισμό και ο άλλος με πισώπλατες μαχαιριές.
Θες να το δεχθείς ή όχι πρόβλημα σου, δεν θα σε σφάξω γι αυτό, τέτοιες ενέργειες έκαναν οι δικοί σας και εγώ πρέπει να έχω λίγο διαφορετική στάση, για να δικαιολογώ και τη καταγωγή μου.
Το να λες όμως ότι είσαι ‘Έλλην είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί είσαι αυτόματα υιός του θεού, και όχι δούλος του, να προσκυνάς «φωτισμένους». Τους φωτισμένους πρέπει να τους ξεπεράσεις και να είσαι περήφανος που αναδεικνύεσαι άξιο τέκνο του πατρός σου δίνοντας κάθε σταγόνα της δύναμης σου να Τον φτάσεις όσο αδύνατο και αν είναι αυτό. Να Τον φτάσεις δεν πρόκειται, να Του μοιάσεις λίγο μπορείς, και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το κάνεις με σπασμένη μέση.

Εγώ στέκομαι όρθιος και για τα λάθη μου μόνο εμένα έχω να επιπλήξω. Δεν μου φταίει κανένας θεός, δεν μου φταίει κανένας διάολος. Επειδή ταυτόχρονα ακολουθώ μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει τα ίδια λάθη. Λέγεται αυτοσεβασμός, κάτι που δεν το έχεις σκύβοντας και φιλώντας χέρια και πόδια. Και δεν τα κάνω, γιατί η δική μου έννοια του ποτέ συνεχίζει να αντιλαλεί ακόμα και μετά την ύπαρξη μου, και όταν σταματήσω να την ακούω τότε θα είναι το κάποτε, όχι το ποτέ. Μπορείς να καταλάβεις κάτι τόσο μεγάλο; Η «στιγμές αδυναμίας» είναι για τους αδύνατους και τους ταπεινούς που το θεωρούν δεδομένο ότι θα λυγίσουν, όχι για εμένα, και αν λυγίσω εγώ είμαι ο άχρηστος και όχι ο διάολος πονηρός. Στο κόσμο όμως των δικαιωμάτων, ποίος αναλαμβάνει ευθύνες;
Καλό μεσημέρι

Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.

el.elyonΜέλος
06/03/2007, 15:41:30
Ο Μεσσίας των Εβραιών έρχεται! Ο Χριστός της Νέας Εποχής έρχεται!

Οι Εβραίοι κάποια στιγμή θα κτίσουν το ναό και τότε ο Μεσσίας, ο Χριστός της Νέας Εποχής θα καθίσει στο ναό!

Όλα αυτά θα γίνουν γιατί τα λέει η Άγια Γραφή! Άλλα για να γίνουν θα πρέπει να αποδειχθεί ότι ο Ιησούς Χριστός που πέθανε και αναστήθηκε δεν αναστήθηκε στην πραγματικότητα! Και τι μεγαλύτερη απόδειξη από το να βρεθούν τα κοκάλα του! Όλα αυτά θα γίνουν είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, γιατί πολύ απλά η Άγια Γραφή το λέει! Και αφού θα αποδείξουν ότι ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε, ο χριστιανισμός οπός το λέει και η Άγια Γραφή θα πάψει να υπάρχει και οι Εβραίοι θα έχουν κάθε λόγω να χτίζουν τον ναό και να χαρούνε τον Μεσσία, τον Χριστο της Νέας Εποχής, που τόσο περίμεναν όλοι! Απλά όλοι αυτοί που θα είναι σίγουροι ότι έχουν αποδείξει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε και θα υπακούσουν στον Χριστο που περιμένανε θα ξεχάσουν ένα πράγμα, ότι η Άγια Γραφή λέει ότι ο Ιησούς Χριστός θα ξαναρθεί.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

06/03/2007, 16:49:22
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του αγαπητού Kircher.
Ας δούμε την χρονολογική σειρά της ανακάλυψης όπως δίνεται στο site του Discovery
http://dsc.discovery.com/convergence/tomb/tomb.html

28 Μαρτίου 1980
Εργάτες που κατασκευάζουν μία πολυκατοικία στο Talpiot, στην Ιερουσαλήμ, ανακαλύπτουν μία ασύλητη κρύπτη. Οι μπουλντόζες καταστρέφουν έναν τοίχο και ένα μέρος της στέγης, αλλά αποκαλύπτουν μια διακοσμημένη είσοδο (με τον κύκλο και το Λ).

28 Μαρτίου-14 Απριλίου 1980
Γίνονται αρχαιολογικές έρευνες από την Ισραηλινή Αρχαιολογική Εταιρεία . Ο αρχαιολόγος Shimon Gibson ερευνά τον χώρο και φτιάχνει τα σχέδια της κρύπτης.

1994- Ο μελετητής L.Y. Rahmani δημοσιεύει έναν κατάλογο εβραικών οστεοφυλακίων με λεπτομερή περιγραφή των 10 οστεοφυλακίων που βρέθηκαν στον τάφο του Talpiot.

1996 - Ο αρχαιολόγος Amos Kloner δημοσιεύει ένα άρθρο στο ισραηλινό αρχαιολογικό περιοδικό, Atiqot με τίτλο "Ενας τάφος με επιγραφόμενες λάρνακες στο Ανατολικό Talpiot". To άρθρο περιλαμβάνει τα σχέδια του τάφου από τον Gibson και μία περίληψη των ευρημάτων.

2002- Ο Simcha Jacobovici συναντιέται με τον συντάκτη του Biblical Archaeology Review, Hershel Shanks, που λέει στον Simcha για την ύπαρξη του οστεοφυλάκιου του Ιακώβου, γιού του Ιωσήφ, αδερφού του Ιησού.

2003- Ευρενώντας για το ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει για το οστεοφυλάκιο του Ιάκωβου, ο Simcha Jacobovici επισκέπτεται τα υπόγεια της Ισραηλινής Αρχαιολογικής Εταιρείας όπου έχουν αποθηκευτεί τα οστεοφυλάκια. Ο Jacobovici συναντάται με τον Amos Kloner που του δείχνει ένα οστεοφυλάκιο με την επιγραφή "Ιησούς γιός του Ιωσήφ".

20 Απριλίου 2003- Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Jacobovici "Ιακώβ, ο αδερφός του Ιησού" από το Discovery channel, με ανάλυση του ασβεστολιθικού κουτιού με τα κόκαλα και της επιγραφής που υπάρχει επάνω.

18 Ιουνίου 2003- Η Ισραηλινή Αρχαιολογική Εταιρεία (Israel Antiquities Authority) ανακοινώνει ότι το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου είναι πλαστό.

2004- Συνεχίζοντας την έρευνα του για το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου, ο Simcha Jacobovici βρίσκει περισσότερες πληροφορίες για τα οστεοφυλάκια με επιγραφές και την σχέση τους με την Καινή Διαθήκη.

21 Μαρτίου 2005- Γίνεται η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Jacobovici, του Charles Pellegrino και του James Cameron, όπου συζητούν την κινηματογράφηση της έρευνας των οστεοφυλακίων που βρέθηκαν στον τάφο του Talpiot.

25 Ιουνίου 2005- Ο Jacobovici και η ομάδα του ερευνούν την πολυκατοικία στην Ιερουσαλήμ για να βρουν την τοποθεσία του τάφου του Talpiot.
Βρίσκουν κάποιους σωλήνες, οι οποίοι σύμφωνα με την εβραική παράδοση, κτίζονταν πάνω από τους τάφους για να επιτρέψουν την πρόσβαση στις ψυχές (μάλλον για να βγουν;) και αποφασίζουν να βάλουν μέσα μία ρομποτική κάμερα για να φτάσει κάτω στον τάφο.

15-16 Σεπτεμβρίου 2006- Οι σωλήνες βρίσκονται στο αίθριο ενός σπιτιού της πολυκατοικίας και ο Jacobovici και η ομάδα του, βάζουν τις ρομποτικές κάμερες μέσα στους σωλήνες και αυτές τους δίνουν την εικόνα ενός διαφορετικού τάφου -ενός που δεν έχει ακόμα ανασκαφεί και περιέχει αρκετά οστεοφυλάκια.
Μετά από περισσότερη έρευνα, ο Jacobovici και η ομάδα του βρίσκουν ένα περίεργο τσιμενταρισμένο σημείο κοντά στο αίθριο. Το ανοίγουν και βρίσκουν την είσοδο στον κανονικό τάφο.

14 Δεκεμβρίου 2005- Ο Simcha Jacobovici μπαίνει στον κανονικό τάφο και παίρνει δείγμα της όρφνωσης (πατίνα) για ανάλυση.

Φεβρουάριος 2006 - Ο Simcha Jacobovici συναντιέται με τον Francois Bovon του Havard School of Divinity σχετικά με το οστεοφυλάκιο της "Mariamene e Mara".

15 Φεβρουαρίου 2006- Γίνεται DNA ανάλυσις στα υπολείματα που βρέθηκαν μέσα στα οστεοφυλάκια "Jesus son of Josheph" και "Mariamene e Mara"

27 Ιανουρίου-31 Ιουλίου 2006- Γίνεται μία σειρά από αναλύσεις για να προσδιοριστεί αν η πατίνα που βρέθηκε στο οστεοφυλάκιο του Ιακώβου ταιριάζει και αυτές του τάφου του Talpiot.

Μάιος 2006- Ο καθηγητής Andrey Feuerverger δίνει μία στατιστική μελέτη των ονομάτων που βρέθηκαν στον τάφο του Talpiot και την πιθανότητα αυτά τα οστεοφυλάκια να ανήκουν στον Ιησού της Ναζαρετ και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Ιούλιος 2006- Γίνεται δίκη? για την αυθεντικότητα του οστεοφυλακίου του Ιακώβου. Αν και μερικοί πιστεύουν ότι είναι πλαστό, η ετυμηγορία δεν έχει βγει ακόμα. Η εξέταση συνεχίζεται στην Ιερουσαλήμ στις 27 Φεβρουαρίου 2007.

Η είσοδος με τα σύμβολα

Η λάρνακα (μάλλον του Ιησού;) προσέξτε και το σύμβολο του ψαριού

Αν κατάλαβα καλά ο ισχυρισμός είναι ο εξής.
Η κρύπτη (μαζί με κάποιες ακόμα) βρίσκεται στον χώρο ενός σπιτιού της εποχής του Ιησού (αυτό έδειξαν οι ανασκαφές), που ανήκε όπως λένε οι αρχαιολόγοι σε μία μέσης τάξης οικογένεια. Οπως λένε οι ίδιοι δεν μπορεί να ανήκει (το σπίτι) στην οικογένεια του Ιησού επειδή αυτή ανήκε στην χαμηλή τάξη (όταν ξεκίνησε τουλάχιστον,ε;).
Θα μπορούσε όμως μια οικογένεια μέσης τάξης των πρώτων Χριστιανών, να συγκέντρωσε τα οστά από τα διάφορα μέρη στα οποία ήταν θαμμένοι (Ιησούς και αγία οικογένεια) και τα τοποθέτησε όλα μαζί στην κρύπτη. Επίσης, έκτισε και άλλες κρύπτες στις οποίες τοποθέτησε μερικούς από τους πρώτους μαθητές του.

Σαν ιδέα μου φαίνεται λογική. Ηθελαν να τους έχουν κάπου όλους μαζί, προστατεύοντάς τους και τιμώντας τους μυστικά. Ετσι μπορεί να έφεραν και την σωρό της Μαρίας Μαγδαληνής ας πούμε όταν πέθανε στην Γαλλία -αν βρέθηκε ποτέ στην Γαλλία- και του Πέτρου και άλλων μαθητών του Ιησού. (Ενδιαφέρον θα είχε να ανοίξουν και τις υπόλοιπες κρύπτες να δουν τι υπάρχει μέσα και τι ονόματα εμφανίζονται εκεί, ιδίως αυτή που φαίνεται ότι είναι επίσης ασύλητη.)

Στο θέμα του γιού, εφ όσον βρέθηκαν κόκαλα στην λάρνακά του, με DNA θα μπορούσαν να βρουν αν είναι παιδί της Mariamene e Mara και του Ιησού. Ενδιαφέρον θα είχε να βρουν και την ηλικία του γιού όταν πέθανε.
Οντως, η φημολογία λέει ότι είχαν μία κόρη, αλλά αν ισχύει, δεν είναι απαραίτητο να θάφτηκε εκεί (προφανώς πέθανε πολύ αργότερα και σε ξένο τόπο). Ισως μέχρι τότε και λόγω των διωγμών η οικογένεια που την επιτηρούσε να είχε ξεκληριστεί και η κρύπτη να είχε σφραγιστεί.
(Νομίζω ότι μπορούν να βρουν και μέχρι πότε χρησιμοποιήθηκε η κρύπτη ως τόπος λατρείας, εφόσον βρέθηκαν και λατρευτικά αντικείμενα).

Ολα αυτά βέβαια στην περίπτωση που το εύρημα είναι πραγματικό και σχετίζεται με τον Ιησού και τους μαθητές του.
Πάντως, πρακτικά, οι αρχαιολόγοι ανά τον κόσμο (να πω και οι θεολόγοι;) έχουν ταυτίσει αρκετούς άλλους τάφους με σημαντικά πρόσωπα (βασιλείς, αγίους κλπ), με πολύ λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

06/03/2007, 17:16:49
quote:
Βρίσκουν κάποιους σωλήνες, οι οποίοι σύμφωνα με την εβραική παράδοση, κτίζονταν πάνω από τους τάφους για να επιτρέψουν την πρόσβαση στις ψυχές (μάλλον για να βγουν;) και αποφασίζουν να βάλουν μέσα μία ρομποτική κάμερα για να φτάσει κάτω στον τάφο.

Ναι, οι σωλήνες τοποθετούνται ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Για να επιτραπεί η έξοδος των ψυχών, σύμφωνα με τις προσταγές της ορθόδοξης εβραικής θρησκείας.

Και πραγματικά αρκετοί τάφοι έχουν ταυτιστεί με διάφορα ιστορικά πρόσωπα με πολύ λιγότερες αποδείξεις.
Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση στο όλο θέμα ήταν και η αρνητική αντίδραση των Εβραίων αρχαιολόγων και της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ η οποία είναι κραυγαλέα. Νομίζω ότι αυτό θα δυσκολέψει τα πράγματα σε επίπεδο συνέχισης της έρευνας.

quote:
Οπως λένε οι ίδιοι δεν μπορεί να ανήκει (το σπίτι) στην οικογένεια του Ιησού επειδή αυτή ανήκε στην χαμηλή τάξη (όταν ξεκίνησε τουλάχιστον,ε;)

Αρκετοί επιστήμονες (θεολόγοι και άλλοι) αμφισβητούν την χαμηλή τάξη της οικογένειας του Ιησού. Και τα Ευαγγέλια δεν έιναι ξεκάθαρα πάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά ακόμα κιαν η οικογένεια του Ιησού ήταν όντως φτωχή, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχικοί ακόλουθοι του κινήματος του Ιησού ήταν φτωχοί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Charllesworth (απάντηση στο φόρουμ του discovery):

"None of the Twelve seems to be poor, but many seem to have some significant income, namely Peter, Matthew [the tax collector], Judas, and James and John the sons of Zebedee who not only had two grown sons but hired "servants." The Gospels clarify that some wealthy men supported Jesus,namely Nicodemus and Joseph of Arimathea."

MercuryΜέλος
06/03/2007, 18:56:58
Δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση το οτι ο Κάμερον προωθεί αυτή την ιστορία λίγο πριν το Πάσχα...Φέτος το ντοκυμοντέρ,του χρόνου ή μετά από δύο χρόνια θα δείτε και την ανάλογη ταινία.Πάντα παραμονές Πάσχα όμως. Τζέημς Κάμερον ο άνθρωπος που ανακαλυψε τον τάφο του Ιησού και άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας!!! χαχαχαχα Και τα δολλάρια στο ταμείο με τη σέσουλα φυσικά. Θέλει πολύ να τρελαθεί ο άνθρωπος νομίζετε? Και ποιοι θα είναι οι πελάτες? Μα οι ίδιοι οι Χριστιανοί φυσικά!! Θα πάνε,θα πληρώσουν τα βιβλία,τα ντοκυμοντέρ,και την ταινία που σίγουρα θα βγεί,και θα βγούν από τους κινηματογράφους πιστευοντας ακόμα περισσότερο!! Γιαυτούς θα είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο δυνατή είναι η πίστη τους...Μετά απο τρία χρόνια τα πάντα θα έχουν ξεχαστεί...Απλά θα έχουμε άλλον ένα τάφο του Χριστού μαζί με αυτό της Ινδίας και της Ιαπωνίας...

Όμως κανείς τάφος,και καμμιά ΄"απόδειξη" δεν πρόκειται να ρίξει το χριστιανισμό ή αυτό τουλάχιστον οι χριστιανοί θεωρούν ως χριστιανισμό.Γιατί? Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν πολύ ευκολα αυτα που τους λες ή αυτά που τους αποδεικνύεις,αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν αυτά που τους έκανες να νιώσουν.Και ο Χριστός με τη Θυσία (αυθεντική ή όχι δεν έχει καμμιά σημασία,γιατί πλέον δεν υφίσταται ως ιστορικό πρόσωπο αλλά ως αρχετυπικό σύμβολο)χτύπησε κέντρο στο συναισθηματικό κέντρο της ανθρωπότητας...Εδώ είναι το κλείδί.Νομίζετε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί γινόντουσαν μεζέδες για τα λιοντάρια επειδή διαβάσαν καπου "Αγαπάτε Αλλήλους" και το χάψαν? Καμμιά σχέση...

Όσο για την πιθανότητα αυθεντικότητας του τάφου και μόνο το ότι βλέπω ένα σκηνοθέτη και τον 1/600 έξπερτ του (αμα έχεις φράγκα όλοι οι έξπερτ στα πόδια σου είναι) να τα βάζει με καθηγητές αρχαιολογίας, και τους Εβραίους που σε περίπτωση αυθεντικότητας θα γλυτώναν το 'στίγμα" της σταυρωσης να σφυρίζουν αδιάφορα,μου λεει τα πάντα...

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

06/03/2007, 20:44:09
quote:
Mercury:

Και τα δολλάρια στο ταμείο με τη σέσουλα φυσικά. Θέλει πολύ να τρελαθεί ο άνθρωπος νομίζετε? Και ποιοι θα είναι οι πελάτες? Μα οι ίδιοι οι Χριστιανοί φυσικά!! Θα πάνε,θα πληρώσουν τα βιβλία,τα ντοκυμοντέρ,και την ταινία που σίγουρα θα βγεί,και θα βγούν από τους κινηματογράφους πιστευοντας ακόμα περισσότερο!! Γιαυτούς θα είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο δυνατή είναι η πίστη τους...Μετά απο τρία χρόνια τα πάντα θα έχουν ξεχαστεί...Απλά θα έχουμε άλλον ένα τάφο του Χριστού μαζί με αυτό της Ινδίας και της Ιαπωνίας...

Χε χε ακριβώς έτσι. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
06/03/2007, 20:44:48
Παιδία να κάνω ένα αφελές , αλλά πολύ σημαντικό ερώτημα ;

Κατά πρώτον δεν θα μπω στην διαδικασία αν όλα αυτά είναι εσκεμμένα ή όχι , έτσι και αλλιώς είναι πολύ νωρίς για κάθε συμπέρασμα .
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας ;

Πείτε ότι τελικά αποδεικνύεται ότι πράγματι είναι ο τάφος του Χριστού , κατά πόσο πιστεύεται ότι πρέπει το ευρύ κοινό να μάθει για αυτό το γεγονός .
φανταστείτε πόσο θα επηρεάσει αυτό το γεγονός τους ανθρώπους που έχουν γαλουχηθεί και μεγαλώσει με αυτή την πίστη .

Από την άλλη ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον κόσμο την αλήθεια ;
Το ξέρω προχώρησα πολύ μπροστά !!

Απλά αναρωτιέμαι ;

06/03/2007, 21:38:46
Γιατί ο Βούδας, πού και παντρεμένος ήταν, και παιδί είχε, τί ήταν δηλαδή του πεταματού?
Το θέμα είναι το μήνυμα στην διδασκαλία Ιησού.

Και κάποια στιγμή να καταλάβουμε, τί σημαίνει ανάσταση, και τί σημαίνει κάποια στοιχεία να είναι συμβολικά, και όχι να καθόμαστε να ψάχνουμε τον γυναικολόγο της Παναγίας.

06/03/2007, 22:17:53
quote:
Γιατί ο Βούδας, πού και παντρεμένος ήταν, και παιδί είχε, τί ήταν δηλαδή του πεταματού?

Σωστά gretel, αλλά εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά .

Ο Χριστός ήρθε ( βάση αυτά που μας μάθανε ) σαν ενσάρκωση του Θεού ( Θεάνθρωπος ) , ενώ ο Βούδας , σαν άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι προς την αλήθεια για την φώτιση . Και συγκεκριμένα όταν γεννήθηκε οι σοφοί και οι αστρολόγοι που τον επισκέφτηκαν , λόγο ότι ο πατέρας του ήτανε κυβερνήτης της περιοχής που ζούσε , του είπανε ότι το παιδί δεν ήταν προορισμένο για κυβερνητικά αξιώματα αλλά ότι θα αποκτούσε τη Φώτιση, τη «Μπούντα».

Ο πατέρας του τότε ανησύχησε γιατί είχε άλλα σχέδια για το γιο του , λόγο ότι ήθελε να τον κάνει αυτοκράτορα διάδοχό του.

Έτσι πήρε υπερπροστατευτικά μέτρα για να εμποδίσει το Σιντάρτα να δει τα 4 σημάδια που σύμφωνα με την προφητεία, θα τον ωθούσαν να απαρνηθεί τον κόσμο και το βασίλειο για την αναζήτηση της Αλήθειας και τη συνειδητοποίηση της πραγματικής ζωής.

Έτσι ο Σιντάρντα Γκωτάμα (το πραγματικό όνομα του Βούδα ) , μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, τις ανέσεις και τις ηδονές, χωρίς ποτέ να βγει από το βασίλειό του κι έτσι να γνωρίσει τα κακά και τις δυστυχίες του κόσμου. Παρόλες τις αυστηρές όμως προφυλάξεις του πατέρα του, το μοιραίο συνέβη σε μια έξοδο του Σιντάρτα από το βασίλειο που ήταν κλεισμένος, κι έτσι αντιμετώπισε σταδιακά τα 4 σημάδια: έναν γέρο, έναν άρρωστο, έναν νεκρό κι έναν άγιο - δηλ. τα γηρατειά, την αρρώστια, το θάνατο και την προσπάθεια του φιλοσόφου να βρει μια λύση σ’ όλα αυτά. Η καρδιά του Σιντάρτα συγκλονίστηκε και συγκινήθηκε. Ο πόνος του ήταν μεγάλος όταν πληροφορήθηκε πως κανείς άνθρωπος δε μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτές τις καταστάσεις.
Από τότε απομακρύνθηκε από την πλούσια ζωή που έκανε , και πήρε τον δρόμο της φώτισης και της τελειοποιήσεις με σκοπό να διδάξει και άλλους ανθρώπους .

07/03/2007, 01:13:09
quote:
gretel:

Και κάποια στιγμή να καταλάβουμε, τί σημαίνει ανάσταση, και τί σημαίνει κάποια στοιχεία να είναι συμβολικά, και όχι να καθόμαστε να ψάχνουμε τον γυναικολόγο της Παναγίας.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

MercuryΜέλος
07/03/2007, 01:34:49
quote:

Πείτε ότι τελικά αποδεικνύεται ότι πράγματι είναι ο τάφος του Χριστού , κατά πόσο πιστεύεται ότι πρέπει το ευρύ κοινό να μάθει για αυτό το γεγονός .
φανταστείτε πόσο θα επηρεάσει αυτό το γεγονός τους ανθρώπους που έχουν γαλουχηθεί και μεγαλώσει με αυτή την πίστη .
Από την άλλη ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον κόσμο την αλήθεια ;
Το ξέρω προχώρησα πολύ μπροστά !!
Απλά αναρωτιέμαι ;

Αγαπητέ elo,ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο τάφος είναι αυθεντικός και ότι αυτό αποδεικνύει ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε.Τι έχουμε λοιπον στα χέρια μας πλέον? Την Αλήθεια? Όχι βέβαια...έχουμε απλά μια αλήθεια,ανάμεσα σε 1,000,000 άλλα πιθανά ψέμματα...

"Είμαι ελεύθερος!","έχουμε Δημοκρατία!","η ΑΕΚ είναι ιδέα!","έίμαι ανοιχτόμυαλος!","ο Μωάμεθ είναι προφήτης!","Ο Βούδας ηταν φωτισμένος!","ο ΠΑΟ είναι θρησκεία!","στην προηγούμενη ζωή ήμουν ο/η...","έχω ελευθερη βούληση!","οι Εβραίοι είναι υπευθυνοι για όλα τα κακα!","Ο Χριστός αναστήθηκε!","δεν υπάρχει Θεός!","οι κομμουνιστές φταίνε για όλα!","Οι πλανήτες μας επηρρεαζουν!","η Αρχαία Αθήνα υπήρξε η ιδανική κοινωνία!","μπορω και διαμορφώνω κατα βούληση την πραγματικότητα μου!","υπάρχει ο νόμος του Κάρμα","είμαι πνευματικά εξελιγμένος"...

Κάθε μια απο τις παραπάνω δηλωσεις αποτελεί μια αλήθεια για αυτόν και μόνο που την πιστευει...Ο βαθμός επίδρασης μιας πιθανής κατάρρευσης κάποιας απο αυτές τις αλήθειες σε κάποιο άτομο εξαρτάται άμεσα απο το πόσο το συγκεκριμένο άτομο έχει προσκολληθεί πάνω της,από το κατα πόσο έχει ταυτιστεί μαζί της.Σου φαίνεται παράξενο ότι βάζω την ανάσταση του Χριστού μαζί με τη δήλωση ότι ο ΠΑΟ είναι θρησκεία? Έχεις συζητήσει με χούλιγκαν αγαπητέ μου? Μπορείς να διανοηθείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστευουν οτι μια εταιρεία προσφοράς αθλητικού θεάματος είναι θρησκεια,και ότι το γήπεδο της είναι εκκλησία? Νομίζεις ότι κάνουν πλακα όταν τα δηλώνουν αυτά?...Καμμιά πλάκα δεν κάνουν...Αυτή είναι η δικιά τους Αλήθεια!

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν η σωστή ερώτηση θα ήταν μάλλον "ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει τους ανθρώπους απο τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις τους?..." Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν φέρουν καμμιά ευθύνη για τα ψέμματα μέσα στα οποία έχουν γαλουγηθεί και διαμορφωθεί σαν προσωπικότητες...

Η γιαγιά μου στο χωριό αγαπητέ γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια, πέρασε μέσα απο ένα σωρό βάσανα και πολέμους,δεν πήρε ούτε τη βασική μόρφωση,υπηρέτησε μια ζωή τον παππού μου σύμφωνα με τα τότε πατριαρχικά πρότυπα,και όταν ο παππούς μου πέθανε έμεινε μόνη με μόνη συντροφιά τη Βίβλο,το Χριστό,και την ελπίδα ότι μια μέρα θα πάει στον παράδεισο...Με ποιά ψυχή και ποιός θα στερήσει το ψεμμα απο αυτή τη γυναίκα αγαπητέ μου? Ποιός είναι αυτός που θα της πει ότι σε όλη της τη ζωή πίστευε σε ένα παραμύθι και τώρα πια και λίγο πριν το τέλος, δεν έχει να περιμένει τίποτα? Ποιός είναι αυτός που θα της χαρίσει ένα τέλος γεμάτο εφιαλτες? Και για να της προσφέρει τι άραγε? Το δικό του προσωπικό παραμύθι?

Όταν κρατάς μια αλήθεια στα χερια σου αγαπητέ πέτα την στο δρόμο και αυτός που μπορεί να αναγνωρίσει την αξία της θα την δει και θα την σηκώσει...Αυτός θα την ξαναπετάξει σε κάποιον άλλο δρόμο και έτσι μέσα απο αυτή τη διαδικασία όλο και περισσότεροι απο αυτους που ξέρουν να την εκτιμήσουν θα τη βρουν...Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ψάχνει για αλήθειες και πολύ περισσότερο για την Αλήθεια...Μια βολική πίστη ψάχνουν όλοι,κάπου να "πιαστούν" και να ηρεμήσουν...
Και δεν έχει κανένα νόημα να προσφέρεις κάτι σε κάποιον που δεν το ψάχνει...

Στο "Matrix" ο Νεο ψάχνει μανιωδώς τον Μορφέα για πολλά χρόνια οδηγούμενος απλά απο μια "υποψία",ένα "ερώτημα", και χωρίς να είναι σίγουρος οτι υπαρχει καν...Κάποια στιγμή ο Μορφέας κάνει την εμφάνιση του,ο Νεο περνάει απο δοκιμασίες,έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του,προειδοποιείται ότι η Αληθεια είναι οδυνηρή και ότι δεν έχει σχέση με αυτό που ο Νέο φανταζόταν,του δίνετε η επιλογή ανάμεσα στο μπλε και το κόκκινο,διαλέγει μόνος του,και ρισκάρει τα πάντα για να τη δει...Δεν κυνηγάει ο Μορφέας τον Νέο για να του βάλει με το ζόρι στο στόμα το "κόκκινο χαπάκι"...

Αυτά για την μεγάλη Αλήθεια,την αναντικατάστατη λοιπον (αν υπάρχει), και όχι για τις "αλήθειες του συρμού" που όταν καταρρεουν αντικαθιστώνται με άλλες "αλήθειες¨/ψέμματα"...

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

Edited by - Mercury on 07/03/2007 01:40:19

07/03/2007, 01:40:35
quote:
Κατά πρώτον δεν θα μπω στην διαδικασία αν όλα αυτά είναι εσκεμμένα ή όχι , έτσι και αλλιώς είναι πολύ νωρίς για κάθε συμπέρασμα .
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας ;

elo

Δυστυχώς φίλε elo , δεν πρόκειται να αποδειχθή τίποτα . Όπως άκουσα εχθές στη εκπομπή της κας Δρούζα , οι Εβραίοι μετέφεραν και έθαψαν τα οστά σε άγνωστο μέρος .
Επίσης σφράγισαν τον τάφο με τσιμέντο , προφανώς για να μη μπορέση κανείς άλλος στο μέλλον να τον ερευνήση .
Φαίνεται ότι η αλληλεγγυη μεταξύ των δύο συγγενών Αβρααμικών θρησκειών προκειμένου να παραμείνη ο κόσμος στην άγνοια λειτούργησε άψογα .
Με τα παραπάνω δεν υπονοώ ότι ο τάφος είναι του Ιησού , ειμαι όμως πεπεισμένος οτι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο θρησκειών προκειμένου να κραρήσουν τον κόσμο μακριά από την αλήθεια .
Και για τους δυσπιστους περί συγγένειας και συνεργασίας μεταξύ του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού , η παρακάτω εγκύκλιος .

http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=8C02FE5C-4C33-4C53-8062-8AF15CB0ED6C

07/03/2007, 01:48:17
quote:

quote:

Σωστά gretel, αλλά εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά .

Ο Χριστός ήρθε ( βάση αυτά που μας μάθανε ) σαν ενσάρκωση του Θεού ( Θεάνθρωπος ) , ενώ ο Βούδας , σαν άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι προς την αλήθεια για την φώτιση . Και συγκεκριμένα όταν γεννήθηκε οι σοφοί και οι αστρολόγοι που τον επισκέφτηκαν , λόγο ότι ο πατέρας του ήτανε κυβερνήτης της περιοχής που ζούσε , του είπανε ότι το παιδί δεν ήταν προορισμένο για κυβερνητικά αξιώματα αλλά ότι θα αποκτούσε τη Φώτιση, τη «Μπούντα».

Ο πατέρας του τότε ανησύχησε γιατί είχε άλλα σχέδια για το γιο του , λόγο ότι ήθελε να τον κάνει αυτοκράτορα διάδοχό του.

Έτσι πήρε υπερπροστατευτικά μέτρα για να εμποδίσει το Σιντάρτα να δει τα 4 σημάδια που σύμφωνα με την προφητεία, θα τον ωθούσαν να απαρνηθεί τον κόσμο και το βασίλειο για την αναζήτηση της Αλήθειας και τη συνειδητοποίηση της πραγματικής ζωής.

Έτσι ο Σιντάρντα Γκωτάμα (το πραγματικό όνομα του Βούδα ) , μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, τις ανέσεις και τις ηδονές, χωρίς ποτέ να βγει από το βασίλειό του κι έτσι να γνωρίσει τα κακά και τις δυστυχίες του κόσμου. Παρόλες τις αυστηρές όμως προφυλάξεις του πατέρα του, το μοιραίο συνέβη σε μια έξοδο του Σιντάρτα από το βασίλειο που ήταν κλεισμένος, κι έτσι αντιμετώπισε σταδιακά τα 4 σημάδια: έναν γέρο, έναν άρρωστο, έναν νεκρό κι έναν άγιο - δηλ. τα γηρατειά, την αρρώστια, το θάνατο και την προσπάθεια του φιλοσόφου να βρει μια λύση σ’ όλα αυτά. Η καρδιά του Σιντάρτα συγκλονίστηκε και συγκινήθηκε. Ο πόνος του ήταν μεγάλος όταν πληροφορήθηκε πως κανείς άνθρωπος δε μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτές τις καταστάσεις.
Από τότε απομακρύνθηκε από την πλούσια ζωή που έκανε , και πήρε τον δρόμο της φώτισης και της τελειοποιήσεις με σκοπό να διδάξει και άλλους ανθρώπους .

Well το αποτέλεσμα μετράει. δηλαδή κάποιός επειδή γεννήθηκε πρίγκηπας ενώ ο άλλος ξυλουργός δεν μετράει πάντα το μήνυμα που περνάει. Αμάν κι εδώ ταξική συνείδηση θα έχουμε?

Στο κάτω κάτω γιατί ο Θεός να μην στείλει πιο πολλά παιδιά του ? Θα είχε περισσότερες πιθανότητες να περάσει κάτι, ανάλογα με τον λαό , την εποχή, την επικρατούσα ιδιολογία, πιο λογικό φαντάζει, αν και γενικά αν κρίνω από την εποχή που ζούμε και την πτώση την απόλυτη των αξιών μάλλον ΄σους και να στείλει λίγοι θα είναι.

Γιατί και το ίδιο φως να βλέπουμε, και τα ίδια σύμβολα, και τις ίδιες αξίες να μας διδάσκουν εμείς θα εξακολουθήσουμε να ματώνουμε για ποιανού ΘΕΟΣ είναι ο καλύτερος.

ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

07/03/2007, 01:52:38
Φίλοι μου , τελικά ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , το βρήκα στην παρακάτω διεύθυνση .

http://www.ellinais.gr/anafora.htm

07/03/2007, 03:06:00
Mercury , συμφωνώ απόλυτα , με αυτήν την πλευρά που βλέπεις το θέμα .
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια κατηγορία ανθρωπον ( ηλικιακά ή σε άνθρωπους που έχουν την πίστη για στήριγμα σε οποιαδήποτε δυσκολία τους ) , είναι να τους στερήσεις την πηγή που αντλούνε την δύναμη τους .
Οπότε καλύτερα να τους αφήσεις , όπως λες στο προσωπικό τους παραμύθι .

Sesostris , δεν το γνώριζα αυτό , αλλά και από την άλλη προτιμώ την άγνοια τις μάζας στο συγκεκριμένο θέμα , παρά μια μάζα ( χριστιανούς ) που θα χάσει κάθε αξία και ιδανικά για τον λόγο ότι κοιτάνε μόνο την επιφάνεια σε αυτά που πιστεύουνε , και όχι την βαθύτερη ουσία .
Ευχαριστώ για το Link , ήτανε πολλή ενδιαφέρων .

quote:
Well το αποτέλεσμα μετράει. δηλαδή κάποιός επειδή γεννήθηκε πρίγκηπας ενώ ο άλλος ξυλουργός δεν μετράει πάντα το μήνυμα που περνάει. Αμάν κι εδώ ταξική συνείδηση θα έχουμε?

Στο κάτω κάτω γιατί ο Θεός να μην στείλει πιο πολλά παιδιά του ? Θα είχε περισσότερες πιθανότητες να περάσει κάτι, ανάλογα με τον λαό , την εποχή, την επικρατούσα ιδιολογία, πιο λογικό φαντάζει, αν και γενικά αν κρίνω από την εποχή που ζούμε και την πτώση την απόλυτη των αξιών μάλλον ΄σους και να στείλει λίγοι θα είναι.

Γιατί και το ίδιο φως να βλέπουμε, και τα ίδια σύμβολα, και τις ίδιες αξίες να μας διδάσκουν εμείς θα εξακολουθήσουμε να ματώνουμε για ποιανού ΘΕΟΣ είναι ο καλύτερος.

ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

Gretel η δεν κατάλαβες αυτά που γράφω ή δεν κατάλαβα εγώ αυτά που γράφεις , τέλος πάντων .
Το τελευταίο που προσωπικά εμένα με νοιάζει , είναι το αν ένας πνευματικός άνθρωπος είναι πρίγκιπας , ξυλουργός η Θεάνθρωπος .
Έχω μάθει πλέον να ενδιαφέρομε για την βαθύτερη ουσία , μια ουσία που θα λάβω από το νόημα μιας διδασκαλίας και όχι από το τι ήτανε αυτός που την έλεγε . Και περισσότερο από όλα , κάποιος σαν τον Ιησού που κανένας μας δεν πρόκειται να ανακαλύψει ποτέ , αν ήτανε άνθρωπος ή Θεός ( μια ακόμα παγίδα ) .
Όπως και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ποιανού η διδασκαλία και η θρησκεία είναι η καλύτεροι .
Έχω καταφέρει πλέον να κρατάω μέσα μου , αυτά που θα μου δώσουν και θα μου προσφέρουν τις σωστές ηθικές άξιες , ώστε να αποφεύγω κάθε καλούπι και χαρακτηρισμό , πάνω στις θρησκείες .
Μην ξεχνάς ότι η πνευματική τελειότητα η ηθική και η αγάπη , ποτέ δεν συμβάδιζε με το όρο θρησκεία ( δόγμα )

Edited by - elo on 07/03/2007 03:09:02

07/03/2007, 09:01:08
quote:
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν η σωστή ερώτηση θα ήταν μάλλον "ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει τους ανθρώπους απο τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις τους?..." Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν φέρουν καμμιά ευθύνη για τα ψέμματα μέσα στα οποία έχουν γαλουγηθεί και διαμορφωθεί σαν προσωπικότητες...

Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα, φίλε μου Mercury!
Άλλωστε πως μπορούμε εμείς να γνωρίζουμε τι είναι πράγματι αληθινό και τι ψεύτικο?
Ποιός μας δίνει τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο?

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναλογιζόμαστε τι επιπτώσεις θα έχει η δική μας αλήθεια στον άνθρωπο στον οποίο τη μεταφέρουμε.
Άλλον θα τον φωτίσει, άλλον θα τον αφήσει παγερά αδιάφορο κι άλλον θα τον κάψει.
Κι εδώ προκύπτουν διάφορα ερωτήματα.
Τι γίνεται αν αυτός ο άνθρωπος μέσω της δικής του αλήθειας ωφελείται πραγματικά κι εξελίσσεται πνευματικά?
Αν εμείς του ανακόψουμε αυτή την εξέλιξη, φαντάζεσαι πόσο κακό του έχουμε κάνει?
Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει βρει ένα τεράστιο νόημα σε αυτό στο οποίο πιστεύει κι ίσως έχει στηρίξει το είναι του σ' αυτήν.
Όταν του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα αυτομάτως τον απογυμνώνουμε.

quote:
Όταν κρατάς μια αλήθεια στα χερια σου αγαπητέ πέτα την στο δρόμο και αυτός που μπορεί να αναγνωρίσει την αξία της θα την δει και θα την σηκώσει...Αυτός θα την ξαναπετάξει σε κάποιον άλλο δρόμο και έτσι μέσα απο αυτή τη διαδικασία όλο και περισσότεροι απο αυτους που ξέρουν να την εκτιμήσουν θα τη βρουν...Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ψάχνει για αλήθειες και πολύ περισσότερο για την Αλήθεια...Μια βολική πίστη ψάχνουν όλοι,κάπου να "πιαστούν" και να ηρεμήσουν...
Και δεν έχει κανένα νόημα να προσφέρεις κάτι σε κάποιον που δεν το ψάχνει...

Αυτό ακριβώς!

In anticipation of my resurrection...

07/03/2007, 12:32:05
quote:

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν η σωστή ερώτηση θα ήταν μάλλον "ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει τους ανθρώπους απο τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις τους?..."

Ποιός είχε/έχει το δικαίωμα σε πρώτη φάση να τους σύρει σε αυτά τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις;
Γιατί να επιτρέπουμε σε όποιους επιτήδιους να καθοδηγούν την ζωή και την σκέψη των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι ποικιλοτρόπως αυτές τις ανάγκες τους;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

el.elyonΜέλος
07/03/2007, 14:06:10
quote:
gretel: Και κάποια στιγμή να καταλάβουμε, τί σημαίνει ανάσταση,

Σας κάνω γνωστό λοιπόν, αδελφοί, το ευαγγέλιο που σας ευαγγέλισα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και έχετε σταθεί, 2 μέσω του οποίου και σώζεστε, αν το κατέχετε με τα λόγια που σας ευαγγέλισα, εκτός αν μάταια πιστέψατε. 3 Γιατί σας παράδωσα πρώτα ό,τι και παράλαβα, ότι ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας κατά τις Γραφές 4 και ότι τάφηκε και ότι έχει εγερθεί την ημέρα την τρίτη κατά τις Γραφές 5 και ότι φανερώθηκε στον Κηφά, έπειτα στους δώδεκα. 6 Έπειτα φανερώθηκε σε πεντακόσιους αδελφούς μια μόνο φορά, από τους οποίους οι περισσότεροι παραμένουν ως τώρα, μερικοί όμως κοιμήθηκαν. 7 Έπειτα φανερώθηκε στον Ιάκωβο, έπειτα σε όλους τους αποστόλους. 8 Και τελευταίο απ’ όλους, σαν ακριβώς σε έκτρωμα, φανερώθηκε και σ’ εμένα. 9 Γιατί εγώ είμαι ο ελάχιστος των αποστόλων, που δεν είμαι άξιος να καλούμαι απόστολος, γιατί καταδίωξα την εκκλησία του Θεού. 10 Με τη χάρη όμως του Θεού είμαι αυτό που είμαι, και η χάρη του που δόθηκε σ’ εμένα δεν υπήρξε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο από όλους αυτούς κοπίασα, όχι εγώ όμως, αλλά η χάρη του Θεού που είναι μαζί μου. 11 Είτε λοιπόν εγώ είτε εκείνοι, έτσι κηρύττουμε και έτσι πιστέψατε.
12 Αν λοιπόν ο Χριστός κηρύττεται ότι από τους νεκρούς έχει εγερθεί, πώς λένε μεταξύ σας μερικοί ότι ανάσταση νεκρών δεν υπάρχει; 13 Αν λοιπόν ανάσταση νεκρών δεν υπάρχει, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. 14 Και αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, άρα είναι κενό και το κήρυγμά μας, κενή και η πίστη σας. 15 Βρισκόμαστε επίσης και ψευδομάρτυρες του Θεού, γιατί μαρτυρήσαμε ενάντια στο Θεό ότι έγειρε το Χριστό, τον οποίο συνεπώς δεν έγειρε, αν βέβαια οι νεκροί δεν εγείρονται. 16 Γιατί αν οι νεκροί δεν εγείρονται, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. 17 Και αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, μάταιη είναι η πίστη σας, ακόμα είστε μέσα στις αμαρτίες σας. 18 ʼρα και όσοι κοιμήθηκαν με το Χριστό, χάθηκαν. 19 Αν μόνο στη ζωή αυτήν έχουμε ελπίσει στο Χριστό, είμαστε ελεεινότεροι από όλους τους ανθρώπους.
20 Τώρα όμως ο Χριστός έχει εγερθεί από τους νεκρούς, απαρχή αυτών που έχουν κοιμηθεί. 21 Γιατί, επειδή μέσω ανθρώπου ήρθε ο θάνατος, και μέσω ανθρώπου ήρθε η ανάσταση των νεκρών. 22 Γιατί όπως ακριβώς στον Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι και στο Χριστό όλοι θα ζωοποιηθούν. 23 Καθένας όμως στη δική του τάξη: απαρχή είναι ο Χριστός, έπειτα αυτοί που είναι του Χριστού κατά την παρουσία του, 24 έπειτα το τέλος, όταν παραδίνει τη βασιλεία στο Θεό και Πατέρα, όταν καταργήσει κάθε αρχή και κάθε εξουσία και δύναμη. 25 Γιατί πρέπει αυτός να βασιλεύει μέχρις ότου θέσει όλους τους εχθρούς κάτω από τα πόδια του. 26 Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. 27 γιατί όλα τα υπέταξε κάτω από τα πόδια του. Όταν όμως πει ότι όλα του έχουν υποταχτεί, είναι φανερό ότι αυτός που υπέταξε σ’ αυτόν τα πάντα είναι εκτός. 28 Και όταν υποταχτούν σ’ αυτόν τα πάντα, τότε και ο ίδιος ο Υιός θα υποταχτεί σ’ αυτόν που του υπόταξε τα πάντα, για να είναι ο Θεός τα πάντα σε όλους.
Αλλά θα πει κάποιος: «Πώς εγείρονται οι νεκροί; Και με ποιο σώμα έρχονται;» 36 ʼφρονα, αυτό που εσύ σπέρνεις δε ζωοποιείται αν δεν πεθάνει. 37 Και αυτό που σπέρνεις, δεν είναι το σώμα που θα γίνει που σπέρνεις, αλλά ένα γυμνό κόκκο, αν τύχει σιταριού ή κάποιον από τους υπόλοιπους. 38 Και ο Θεός δίνει σ’ αυτόν ένα σώμα καθώς θέλησε, και σε καθέναν από τους σπόρους το δικό του σώμα. 39 Κάθε σάρκα δεν είναι η ίδια σάρκα, αλλά άλλη βέβαια είναι αυτή των ανθρώπων και άλλη των κτηνών και άλλη η σάρκα των πτηνών και άλλη των ψαριών. 40 Επίσης υπάρχουν σώματα επουράνια και σώματα επίγεια. Αλλά άλλη βέβαια είναι η δόξα των επουράνιων και άλλη η δόξα των επίγειων. 41 ʼλλη η δόξα του ήλιου και άλλη η δόξα της σελήνης και άλλη η δόξα των αστέρων. γιατί αστέρας από αστέρα διαφέρει στη δόξα.
42 Έτσι είναι και η ανάσταση των νεκρών. Σπέρνεται με φθορά, εγείρεται με αφθαρσία. 43 Σπέρνεται με ατιμία, εγείρεται με δόξα. Σπέρνεται με ασθένεια, εγείρεται με δύναμη. 44 Σπέρνεται σώμα ψυχικό, εγείρεται σώμα πνευματικό. Αν υπάρχει σώμα ψυχικό, υπάρχει και πνευματικό. 45 Έτσι επίσης είναι γραμμένο: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος, ο Αδάμ, ζωντανή ψυχή. ο έσχατος Αδάμ, ζωοποιό πνεύμα. 46 Αλλά πρώτα έρχεται όχι το πνευματικό, αλλά το ψυχικό, έπειτα το πνευματικό. 47 Ο πρώτος άνθρωπος ήταν από τη γη, χωματένιος, ο δεύτερος άνθρωπος είναι από τον ουρανό. 48 Όποιος ήταν ο χωματένιος, τέτοιοι είναι και οι χωματένιοι, και όποιος είναι ο επουράνιος, τέτοιοι θα είναι και οι επουράνιοι. 49 Και καθώς φορέσαμε την εικόνα του χωματένιου θα φορέσουμε και την εικόνα του επουράνιου.
50 Αυτό λοιπόν δηλώνω, αδελφοί, ότι σάρκα και αίμα τη βασιλεία του Θεού δε δύνανται να την κληρονομήσουν, ούτε η φθορά κληρονομεί την αφθαρσία. 51 Ιδού, ένα μυστήριο σας λέω: όλοι δε θα κοιμηθούμε, όλοι όμως θα αλλάξουμε, 52 σε μια στιγμή, σε ριπή οφθαλμού, κατά την έσχατη σάλπιγγα. Γιατί θα σαλπίσει και οι νεκροί θα εγερθούν άφθαρτοι και εμείς θα αλλάξουμε. 53 Γιατί πρέπει το φθαρτό τούτο να ντυθεί αφθαρσία και το θνητό τούτο να ντυθεί αθανασία. 54 Όταν λοιπόν το φθαρτό τούτο ντυθεί αφθαρσία και το θνητό τούτο ντυθεί αθανασία, τότε θα πραγματοποιηθεί ο λόγος ο γραμμένος:
Καταπιώθηκε ο θάνατος σε νίκη.
55 Πού είναι, θάνατε, η νίκη σου;
Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου;
56 Το κεντρί λοιπόν του θανάτου είναι η αμαρτία, και η δύναμη της αμαρτίας ο νόμος. 57 Αλλά ας δώσουμε ευχαριστία στο Θεό που μας δίνει τη νίκη μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 07/03/2007 14:13:53

el.elyonΜέλος
07/03/2007, 14:55:02
quote:
elo: ενώ ο Βούδας , σαν άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι προς την αλήθεια για την φώτιση .

ήταν ο Βούδας αυτός που είπε ότι όλα είναι μια ψευδαίσθηση η κάνω λάθος; Εάν είναι αυτός τότε σαφώς και βρήκε την αλήθεια!

quote:
elo: Ο Χριστός ήρθε ( βάση αυτά που μας μάθανε ) σαν ενσάρκωση του Θεού ( Θεάνθρωπος )

Αυτά που σας μάθανε η λάθος σας τα μάθανε η εσείς λάθος τα πιάσατε! Λοιπόν πρώτα από όλα η λέξη θεάνθρωπος δεν υπάρχει πουθενά στη Άγια Γραφή! Αυτά λέει η Αγία Γραφή! Δεν χρειάζεται να διαβάζετε κάτι μόνο για να το δεχτείτε αλλά και για να το απορρίψετε! Αλλά μάλλον και αυτό δεν σας το μάθανε!

Ο Ιησούς τους απάντησε: «Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. Όποιος έρχεται προς εμένα δε θα πεινάσει, και όποιος πιστεύει σ’ εμένα δε θα διψάσει ποτέ. 36 Αλλά σας είπα ότι και με έχετε δει και δεν πιστεύετε. 37 Καθετί που μου δίνει ο Πατέρας θα έρθει προς εμένα, και αυτόν που έρχεται προς εμένα δε θα τον βγάλω έξω, 38 γιατί έχω κατεβεί από τον ουρανό όχι για να κάνω το θέλημα το δικό μου, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε. 39 Και αυτό είναι το θέλημα εκείνου που με έστειλε: να μη χάσω από Αυτόν τίποτα από ό,τι μου έχει δώσει, αλλά να το αναστήσω την έσχατη ημέρα. 40 Γιατί αυτό είναι το θέλημα του Πατέρα μου: καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ’ αυτόν να έχει ζωή αιώνια. και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα».

Γόγγυζαν τότε οι Ιουδαίοι γι’ αυτόν, επειδή είπε: «Εγώ είμαι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό», 42 και έλεγαν: «Δεν είναι αυτός ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ, που εμείς ξέρουμε τον πατέρα και τη μητέρα του; Πώς λέει τώρα: “Από τον ουρανό έχω κατεβεί”;» 43 Αποκρίθηκε ο Ιησούς και τους είπε: «Μη γογγύζετε μεταξύ σας. 44 Κανείς δε δύναται να έρθει προς εμένα αν ο Πατέρας που με έστειλε δεν τον ελκύσει. κι εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα. 45 Είναι γραμμένο στους προφήτες: Και θα είναι όλοι διδαγμένοι από το Θεό. Καθένας που άκουσε και έμαθε από τον Πατέρα, έρχεται προς εμένα. 46 Όχι ότι τον Πατέρα έχει δει κανείς άλλος εκτός από αυτόν που είναι από το Θεό. αυτός έχει δει τον Πατέρα. 47 Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, όποιος πιστεύει έχει ζωή αιώνια. 48 Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής. 49 Οι πατέρες σας έφαγαν το μάννα στην έρημο και πέθαναν. 50 Αυτός είναι ο άρτος που κατεβαίνει από τον ουρανό, για να φάει κανείς από αυτόν και να μην πεθάνει. 51 Εγώ είμαι ο άρτος ο ζωντανός που κατέβηκε από τον ουρανό. Αν κάποιος φάει από τούτον τον άρτο, θα ζήσει στον αιώνα. Και ο άρτος, λοιπόν, που εγώ θα δώσω είναι η σάρκα μου υπέρ της ζωής του κόσμου».

Τότε, την τελευταία ημέρα της εορτής, τη μεγάλη, είχε σταθεί ο Ιησούς και φώναξε, λέγοντας: «Αν κάποιος διψά, ας έρχεται προς εμένα και ας πίνει. 38 Όποιος πιστεύει σ’ εμένα, καθώς είπε η Γραφή, “ποταμοί νερού ζωντανού θα ρεύσουν από την κοιλιά του”. 39 Και αυτό το είπε για το Πνεύμα που έμελλαν να λαβαίνουν εκείνοι που πίστεψαν σ’ αυτόν. Γιατί δεν ήταν δοσμένο ακόμα το Πνεύμα, επειδή ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί.

Πάλι λοιπόν τους μίλησε ο Ιησούς, λέγοντας: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Εκείνος που ακολουθεί εμένα δε θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής».

Είπε λοιπόν πάλι σ’ αυτούς: «Εγώ πηγαίνω και θα με ζητήσετε, αλλά θα πεθάνετε μέσα στην αμαρτία σας. Όπου εγώ πηγαίνω, εσείς δε δύναστε να έρθετε». 22 Έλεγαν τότε οι Ιουδαίοι: «Μήπως θα αυτοκτονήσει, γιατί λέει: “Όπου εγώ πηγαίνω εσείς δε δύναστε να έρθετε”;» 23 Επίσης τους έλεγε: «Εσείς είστε από τα κάτω, εγώ είμαι από τα πάνω. Εσείς είστε από τούτον τον κόσμο, εγώ δεν είμαι από τούτο τον κόσμο. 24 Σας είπα, λοιπόν, ότι θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας. Γιατί, αν δεν πιστέψετε ότι Εγώ Είμαι, θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας». 25 Έλεγαν λοιπόν σ’ αυτόν: «Εσύ ποιος είσαι;». Τους απάντησε ο Ιησούς: «Πρώτα απ’ όλα, γιατί και να μιλώ σ’ εσάς; 26 Πολλά έχω να λέω και να κρίνω για σας. Αλλά εκείνος που με έστειλε είναι αληθινός, κι εγώ, όσα άκουσα από αυτόν, αυτά μιλώ στον κόσμο». 27 Δεν κατάλαβαν ότι τους έλεγε για τον Πατέρα. 28 Ο Ιησούς, λοιπόν, τους είπε: «Όταν υψώσετε τον Υιό του ανθρώπου, τότε θα γνωρίσετε ότι Εγώ Είμαι665, και ότι από τον εαυτό μου δεν κάνω τίποτα, αλλά καθώς με δίδαξε ο Πατέρας, αυτά λέω. 29 Και αυτός που με έστειλε είναι μαζί μου. Δε με άφησε μόνο, γιατί εγώ κάνω πάντοτε τα αρεστά σ’ αυτόν». 30 Ενώ αυτός μιλούσε αυτά, πολλοί πίστεψαν σ’ αυτόν.

31 Ο Ιησούς, λοιπόν, έλεγε προς τους Ιουδαίους που είχαν πιστέψει σ’ αυτόν: «Αν εσείς μείνετε στο λόγο το δικό μου, είστε αληθινά μαθητές μου, 32 και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει». 33 Έλαβαν το λόγο και είπαν προς αυτόν: «Σπέρμα του Αβραάμ είμαστε και σε κανέναν δεν έχουμε γίνει δούλοι ποτέ ως τώρα. Πώς εσύ λες: “Ελεύθεροι θα γίνετε”;» 34 Τους αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω ότι καθένας που κάνει την αμαρτία είναι δούλος της αμαρτίας. 35 Και ο δούλος δε μένει μέσα στην οικία στον αιώνα. Ο γιος μένει στον αιώνα. 36 Αν λοιπόν σάς ελευθερώσει ο Υιός, πραγματικά θα είστε ελεύθεροι.
Αποκρίθηκαν και του είπαν: «Ο πατέρας μας είναι ο Αβραάμ». Τους λέει ο Ιησούς: «Αν ήσασταν τέκνα του Αβραάμ, θα κάνατε τα έργα του Αβραάμ. 40 Αλλά τώρα ζητάτε να με σκοτώσετε, έναν άνθρωπο που σας έχω μιλήσει την αλήθεια που άκουσα από το Θεό. ο Αβραάμ δεν έκανε αυτό. 41 Εσείς κάνετε τα έργα του πατέρα σας». Είπαν λοιπόν σ’ αυτόν: «Εμείς δεν έχουμε γεννηθεί από πορνεία. Έναν Πατέρα έχουμε: το Θεό». 42 Τους είπε ο Ιησούς: «Αν ο Θεός ήταν Πατέρας σας, θα αγαπούσατε εμένα, γιατί εγώ από το Θεό εξήλθα και έχω έρθει. Επειδή, επίσης, δεν έχω έρθει από τον εαυτό μου, αλλά εκείνος με απέστειλε. 43 Γιατί δεν καταλαβαίνετε τη λαλιά τη δική μου; Επειδή δε δύναστε να ακούτε το λόγο το δικό μου! 44 Εσείς είστε από τον πατέρα σας, το Διάβολο, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του. Όταν λαλεί το ψεύδος, από τα δικά του λαλεί, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους. 45 Εμένα, όμως, επειδή λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε. 46 Ποιος από εσάς με ελέγχει για αμαρτία; Αν λέω αλήθεια, γιατί εσείς δε με πιστεύετε; 47 Όποιος είναι από το Θεό ακούει τα λόγια του Θεού. Γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε: γιατί δεν είστε από το Θεό».

Στην αρχή ήταν ο Λόγος,
και ο Λόγος ήταν προς το Θεό,
και Θεός ήταν ο Λόγος.
2 Αυτός ήταν στην αρχή προς το Θεό.
3 Τα πάντα μέσω αυτού έγιναν,
και χωρίς αυτόν δεν έγινε
ούτε ένα απ’ ό,τι έχει γίνει.
4 Μέσα σε αυτόν ήταν ζωή,
και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων.
5 Και το φως μέσα στο σκοτάδι φέγγει
και το σκοτάδι δεν κυρίεψε αυτό.
6 Ήταν ένας άνθρωπος
από το Θεό απεσταλμένος.
το όνομά του Ιωάννης.
7 Αυτός ήρθε για μαρτυρία,
να μαρτυρήσει για το φως,
για να πιστέψουν όλοι μέσω αυτού.
8 Εκείνος δεν ήτανε το φως,
αλλά ήρθε να μαρτυρήσει για το φως.
9 Ήταν το φως το αληθινό,
που φωτίζει κάθε άνθρωπο,
το οποίο ερχότανε στον κόσμο.
10 Μέσα στον κόσμο ήτανε
κι ο κόσμος μέσω αυτού έγινε,
αλλά ο κόσμος δεν τον γνώρισε.
11 Στους δικούς του ήρθε,
αλλά οι δικοί του δεν τον παραδέχτηκαν.
12 Όσοι όμως δέχτηκαν αυτόν,
σ’ αυτούς έδωσε εξουσία
τέκνα Θεού να γίνουν.
σ’ όσους πιστεύουν στ’ όνομά του,
13 που όχι από αίματα,
ούτε από σάρκας θέλημα
ούτε από θέλημα άντρα,
αλλ’ από το Θεό γεννήθηκαν.
14 Και ο Λόγος σάρκα έγινε
και κατασκήνωσε ανάμεσά μας,
και είδαμε με θαυμασμό τη δόξα του,
δόξα όπως ενός μονογενούς από τον Πατέρα,
πλήρης από χάρη και αλήθεια.

Αυτό να φρονείτε μέσα σας που φρονούσε μέσα του και ο Χριστός Ιησούς,
6 ο οποίος, ενώ υπήρχε με μορφή Θεού,
δε θεώρησε αρπαγμό το να είναι ίσα με το Θεό,
7 αλλά τον εαυτό του κένωσε
και έλαβε μορφή δούλου,
όταν έγινε με ομοίωμα ανθρώπων.
Και αφού βρέθηκε στο σχήμα ως άνθρωπος,
8 ταπείνωσε τον εαυτό του
και έγινε υπάκουος μέχρι το θάνατο,
θάνατο μάλιστα σταυρικό.
9 Γι’ αυτό και ο Θεός τον υπερύψωσε
και του χάρισε το όνομα
που είναι πάνω από κάθε όνομα,
10 ώστε στο όνομα του Ιησού
κάθε γόνατο να καμφθεί
επουράνιων και επίγειων και καταχθόνιων όντων,
11 και κάθε γλώσσα να ομολογήσει
ότι είναι Κύριος ο Ιησούς Χριστός
προς δόξα του Θεού Πατέρα.

Με χαρά να ευχαριστείτε τον Πατέρα που σας έκανε ικανούς για το μερίδιο του κλήρου των αγίων που ζουν στο φως. 13 Αυτός μας έσωσε από την εξουσία του σκότους και μας μετάθεσε στη βασιλεία του αγαπητού του Υιού, 14 μέσω του οποίου έχουμε την απολύτρωση, την άφεση των αμαρτιών. 15 Αυτός είναι εικόνα του Θεού του αόρατου, πρωτότοκος όλης της κτίσης, 16 γιατί με αυτόν χτίστηκαν τα πάντα στους ουρανούς και πάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχές είτε εξουσίες. Τα πάντα μέσω αυτού και γι’ αυτόν είναι χτισμένα. 17 Και αυτός είναι πριν απ’ όλα και τα πάντα με αυτόν συγκρατιούνται. 18 Και αυτός είναι η κεφαλή του σώματος, της εκκλησίας. Ο οποίος είναι αρχή, πρωτότοκος από τους νεκρούς, για να γίνει σε όλα αυτός πρώτος, 19 επειδή σ’ αυτόν ευδόκησε να κατοικήσει όλο το πλήρωμα 20 και μέσω αυτού να συμφιλιώσει τα πάντα στον εαυτό του, αφού ειρηνοποίησε μέσω του αίματος του σταυρού του, μέσω αυτού, είτε τα επίγεια είτε τα επουράνια.
21 Και εσάς που ήσασταν κάποτε αποξενωμένοι και εχθροί του Θεού στη διάνοια μέσα στα έργα σας τα κακά, 22 τώρα επίσης σας συμφιλίωσε μαζί του με το σάρκινο σώμα του διαμέσου του θανάτου του, για να σας παρουσιάσει άγιους και άμωμους και ακατηγόρητους μπροστά του, 23 αν βέβαια επιμένετε στην πίστη και είστε θεμελιωμένοι και εδραίοι και αμετακίνητοι από την ελπίδα του ευαγγελίου που ακούσατε, το οποίο κηρύχτηκε σε όλη την κτίση που είναι κάτω από τον ουρανό,

Γιατί δεν υπέταξε σε αγγέλους την οικουμένη τη μελλοντική, για την οποία μιλούμε. 6 Και κάποιος διαβεβαίωσε κάπου, λέγοντας:
Τι είναι ο άνθρωπος ώστε να τον θυμάσαι
ή ο γιος του ανθρώπου
ώστε να τον επισκέφτεσαι;
7 Τον ελάττωσες λίγο πιο κάτω από τους αγγέλους,
με δόξα και τιμή τον στεφάνωσες,
[και τον κατάστησες κυρίαρχο
πάνω στα έργα των χεριών σου].
8 Τα πάντα υπέταξες κάτω από τα πόδια του.
Γιατί, με το να υποτάξει σ’ αυτόν τα πάντα, τίποτα δεν άφησε σ’ αυτόν ανυπότακτο. Τώρα, όμως, δε βλέπουμε ακόμα σ’ αυτόν τα πάντα υποταγμένα. 9 Αλλά βλέπουμε τον Ιησού, που ήταν ελαττωμένος λίγο πιο κάτω από τους αγγέλους, για να γευτεί θάνατο για καθέναν με τη χάρη του Θεού, εξαιτίας του παθήματος του θανάτου, να είναι στεφανωμένος με δόξα και τιμή.
10 Γιατί έπρεπε Αυτός, για τον οποίο τα πάντα και μέσω του οποίου τα πάντα υπάρχουν, να καθιερώσει ως ιερέα διαμέσου των παθημάτων τον αρχηγό της σωτηρίας τους, για να οδηγήσει πολλούς γιους στη δόξα. 11 Επειδή και αυτός που αγιάζει και εκείνοι που αγιάζονται προέρχονται από Έναν όλοι. Γι’ αυτόν το λόγο δεν ντρέπεται να τους καλεί αδελφούς, 12 λέγοντας:
Θα αναγγείλω το όνομά σου στους αδελφούς μου,
στο μέσο εκκλησίας θα σε υμνήσω.
13 Και πάλι:
Εγώ θα έχω πεποίθηση σε Αυτόν.
Και πάλι:
Ιδού εγώ και τα παιδιά που μου έδωσε ο Θεός.
14 Επειδή, λοιπόν, τα παιδιά έχουν συμμετάσχει σε αίμα και σάρκα, και αυτός παραπλήσια μετείχε από τα ίδια, ώστε μέσω του θανάτου να καταργήσει αυτόν που έχει την εξουσία του θανάτου, τουτέστι το Διάβολο, 15 και να απαλλάξει αυτούς, όσοι από το φόβο του θανάτου ήταν διαπαντός στη ζωή τους υποδουλωμένοι. 16 Γιατί αναμφίβολα δε βοηθάει αγγέλους, αλλά απογόνους του Αβραάμ βοηθάει. 17 Συνεπώς, όφειλε σε όλα να ομοιωθεί με τους αδελφούς του, για να γίνει ελεήμονας και πιστός αρχιερέας στα πράγματα που αφορούν το Θεό, με σκοπό να εξιλεώνει τις αμαρτίες του λαού. 18 Γιατί, σε ό,τι έχει πάθει ο ίδιος όταν πειράχτηκε, δύναται να βοηθήσει αυτούς που πειράζονται.
Επειδή έχουμε, λοιπόν, μέγα Αρχιερέα που έχει διαπεράσει τους ουρανούς, τον Ιησού τον Υιό του Θεού, ας κρατούμε σταθερά την ομολογία μας. 15 Γιατί δεν έχουμε Αρχιερέα που να μη δύναται να συμπαθήσει στις ασθένειές μας, αλλά έναν που έχει πειραχτεί σε όλα όμοια μ’ εμάς χωρίς αμαρτία. 16 Ας προσερχόμαστε λοιπόν με παρρησία στο θρόνο της χάρης, για να λάβουμε έλεος και να βρούμε χάρη για βοήθεια στον κατάλληλο καιρό.

Του απαντά ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου εμένα.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 07/03/2007 15:02:10

07/03/2007, 15:56:30
elo δε διαφωνούμε πουθενά φίλε μου τα ίδια λέμε.