ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bρέθηκε ο τάφος του Ιησού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Bρέθηκε ο τάφος του Ιησού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Little Devil44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
MercuryΜέλος
08/03/2007, 00:22:47

quote:
Στο κάτω κάτω γιατί ο Θεός να μην στείλει πιο πολλά παιδιά του ? Θα είχε περισσότερες πιθανότητες να περάσει κάτι, ανάλογα με τον λαό , την εποχή, την επικρατούσα ιδεολογία, πιο λογικό φαντάζει, αν και γενικά αν κρίνω από την εποχή που ζούμε και την πτώση την απόλυτη των αξιών μάλλον ΄σους και να στείλει λίγοι θα είναι.

Xεχε gretel! Δεν νομίζω οτι ο Θεός θα στείλει άλλους για...σταυρωμα...Αν είναι νορμάλ Θεός θα πρέπει να μας έχει ήδη βαρεθεί... προ πολλού...

quote:
Τι γίνεται αν αυτός ο άνθρωπος μέσω της δικής του αλήθειας ωφελείται πραγματικά κι εξελίσσεται πνευματικά?
Αν εμείς του ανακόψουμε αυτή την εξέλιξη, φαντάζεσαι πόσο κακό του έχουμε κάνει?

Σωστός φίλε μου Dying...Πόσο σχετικά είναι κάποια πράγματα τελικά...

Ετσι?

quote:

Ποιός είχε/έχει το δικαίωμα σε πρώτη φάση να τους σύρει σε αυτά τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις;
Γιατί να επιτρέπουμε σε όποιους επιτήδιους να καθοδηγούν την ζωή και την σκέψη των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι ποικιλοτρόπως αυτές τις ανάγκες τους;

Φίλη μου Ostria,όταν ολόκληρη η ιστορία του ανθρώπινου είδους δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια σειρά σκηνών με κοινό χαρακτηριστικό την επιβολή της θέλησης ανθρώπων που εξαιτίας συγκυριών βρέθηκαν σε θέση δύμαμης, πάνω στη θέληση άλλων ανθρώπων που εξαιτίας των ίδιων συγκυριών βρέθηκαν σε θέση αδυναμίας,τότε πες μου σε παρακαλώ,που βρίσκεται η "πρώτη φάση"?

Ο καθένας ξεχωριστά από μας απο τη στιγμη που θα τοποθετήσει την λέξη Αλήθεια δίπλα στις προσωπικές του ψευδαισθήσεις, αποτελεί και έναν υποψήφιο επιτήδειο έτοιμο να καθοδηγήσει τις ζωές των άλλων και να εκμεταλευτεί τις ανάγκες τους. Οι μεγαλύτερες βαρβαρότητες στην ιστορία έχουν γίνει στο όνομα του "Καλού" και της "Αλήθειας" απο ανθρώπους που πραγματικά πίστευαν ότι τα κατείχαν...Πίστευαν πραγματικά...Κανείς δεν έκανε το οτιδήποτε κακό στο όνομα του "Κακού" και του "Ψέμματος"...Όλοι στο όνομα του καλού λειτουργούν...Αυτή είναι η ανθρώπινη τρέλα...

Η διαφορά μας είναι ότι ενώ όλοι βλέπουμε τρελούς πίθηκους να σφάζονται κρατώντας τις ταμπέλες "χριστιανός","εθνικός","δέξιος","αριστερός","ολυμπιακός","παναθηναικός" κλπ,άλλοι επικεντρώνονται στους τρελούς πίθηκους,και άλλοι στις ταμπέλες...Ταμπέλες θα υπάρχουν πάντα,το θέμα είναι να πάψουμε να είμαστε τρελοί πίθηκοι...Ο καθένας για τον εαυτό του...Πριν είναι αργά...

Για δες αυτό το μουσικό βιντεάκι...Είναι πολύ διδακτικό και σαν
σκηνικο και σαν στίχος...

http://www.youtube.com/watch?v=mT-9c8Z1oOc

όλοι μαζί λεμε

I'm ahead, I'm a man

I'm the first mammal to wear pants, yeah

I'm at peace with my lust

I can kill 'cause in God I trust, yeah

It's evolution, baby !!!....

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

08/03/2007, 01:24:55
quote:
Ostria , Ποιός είχε/έχει το δικαίωμα σε πρώτη φάση να τους σύρει σε αυτά τα ψέμματα και τις ψευδαισθήσεις;
Γιατί να επιτρέπουμε σε όποιους επιτήδιους να καθοδηγούν την ζωή και την σκέψη των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι ποικιλοτρόπως αυτές τις ανάγκες τους;

Ostria , Κανείς δεν έχει το δικαίωμα για αυτό το παραμύθι που μας πουλάνε πίσω από την πλάτη μας , εκμεταλλευόμενοι την κάθε ανάγκη , που νοιώθει ο άνθρωπος για να στηριχτεί από κάτι .
Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είχαμε όλοι την ευκαιρία να μεγαλώσουμε δίπλα σε ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά , ώστε να δούμε και την άλλη όψη .
Τι θέλει να πει ο ποιητής ;
Ότι από εμάς εξαρτάται , το κατά πόσο μας βολεύουνε αυτά τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις που αναφέρεις ;
Γιατί και αν ακόμα τους δώσουνε την απόδειξη για την πλάνη που τους σερβίρουνε , και πάλι δεν πρόκειται να την αποδεχτούν .

quote:
el.elyon : ήταν ο Βούδας αυτός που είπε ότι όλα είναι μια ψευδαίσθηση η κάνω λάθος; Εάν είναι αυτός τότε σαφώς και βρήκε την αλήθεια!

Ακριβώς el.elyon για αναρωτήσου , πόσοι άνθρωποι ζούνε σε μια ψευδαίσθηση ότι η ζωή τους είναι τέλεια , για τον λόγο το αυτό που του γεμίζει είναι μόνο οι υλικές προτεραιότητες .
Η πόσοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν την μια και μοναδική αλήθεια , και όλα τα άλλα δεν είναι παρά μόνο μια επικίνδυνη παραπλάνηση .

quote:
el.elyon : Αυτά που σας μάθανε η λάθος σας τα μάθανε η εσείς λάθος τα πιάσατε! Λοιπόν πρώτα από όλα η λέξη θεάνθρωπος δεν υπάρχει πουθενά στη Άγια Γραφή! Αυτά λέει η Αγία Γραφή!

Κατά πρώτον el.elyon , θα ήθελα μια φορά να μου δείξεις τα πραγματικά σου αισθήματα σε αυτό που πιστεύεις , χωρίς να καταθέτεις απλά κάποια κείμενα από την Αγια γραφή .
Γιατί φίλε μου πραγματική πίστη δεν είναι αυτή που αντιγράφεις , αλλά αυτή που όταν πραγματικά την νιώσεις , την προσφέρεις με τα λόγια της καρδιάς σου , και όχι με αριθμημένα κεφάλαια και στίχους .

Και όσο για την ορολογία Θεάνθρωπος , αν και έχουμε ξανακουβεντιάσει για αυτό , σου λέω απλά ότι μπορεί η Αγια γραφή να μην την αναφέρει , την αναφέρουνε όμως αυτοί που εκπροσωπούν την Αγια γραφή .
Και για να μου λύσης και εμένα την απορία , κάποιος ( θεός ) που ενσαρκώνεται σε ανθρώπινο σώμα πως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί :
Και σε ρωτάω για να μου πεις την άποψη σου , για να καταλάβω αν έχω κάνει λάθος σε κάτι ; Βλέπεις είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη αρκεί πραγματικά να με γεμίσει στην καρδιά .

quote:
el.elyon : Δεν χρειάζεται να διαβάζετε κάτι μόνο για να το δεχτείτε αλλά και για να το απορρίψετε! Αλλά μάλλον και αυτό δεν σας το μάθανε

Αναρωτήσου , κάποιος που μελετάει γενικά την γνώση που υπάρχει γύρω του και κάποιος που μελετάει μόνο ένα θεόπνευστο βιβλίο , κατά αυτόν , ποιος είναι αυτός που γνωρίζει και μαθαίνει αμερόληπτα και ποιος είναι αυτός που αναιρεί τα πάντα , εκτός την προσωπική του , κατά αυτόν αλήθεια .

08/03/2007, 08:57:25
Αγαπητή μου Ostria, οι επιτήδειοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, νομίζω πως αυτό είναι σχεδόν νόμος.
Για να μειωθεί ο αριθμός των επιτήδειων που θα κατορθώνουν να παίζουν με την συνείδηση μας και να μας εξαπατούν θα πρέπει να αφυπνιστούμε.
Για να αφυπνιστούμε θα πρέπει να έχουμε την διάθεση να ξεβολευτούμε και να πάμε παραπέρα από εκεί που έχουμε μάθει να στεκόμαστε - ή μας έχουν μάθει να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα καταλάβουμε ότι οι επιτήδειοι έχουν απήχηση επειδή εμείς είμαστε αυτοί που τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν το έργο τους.
Όταν φοράμε παρωπίδες κι είμαστε έτοιμοι να λιθοβολήσουμε το οτιδήποτε προσπαθεί να μας βγάλει από το πνευματικό μας λήθαργο και να μας δώσει μια ώθηση, εμείς είμαστε αυτοί που συντηρούμε την εξαπάτηση που υφίσταται.

Και δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σ' αυτήν την κατάσταση ώστε αυτή να έχει διεισδύσει καλά στο πετσί μας πλέον.
Ποιός έχει την διάθεση να προσπαθήσει για να επιφέρει μια μικρή μόνο αλλαγή?
Σκεφτόμαστε πως η αλλαγή που μπορεί να επιφέρουμε θα είναι αμελητέα.
Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι ζήτω που καήκαμε...
Αν θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο μας θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να μην περιμένουμε από άλλους να κάνουν αυτό που οφείλουμε εμείς να κάνουμε.

Είναι σα να πρέπει να μετακινήσουμε μια τεράστια σφαίρα που το βάρος της αριθμεί δεκάδες τόνους.
Για να μετακινηθεί πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μας αυτό το λίγο έστω που μπορούμε.
Η συνισταμένη άλλωστε είναι το άθροισμα που προκύπτει από τις επιμέρους συνιστώσες.
Αν όλοι αρχίζουμε και την κάνουμε με ελαφρά, το βάρος θα πέσει στους λίγους εναπομείναντες με κίνδυνο να τους συνθλίψει.

quote:
Η διαφορά μας είναι ότι ενώ όλοι βλέπουμε τρελούς πίθηκους να σφάζονται κρατώντας τις ταμπέλες "χριστιανός","εθνικός","δέξιος","αριστερός","ολυμπιακός","παναθηναικός" κλπ,άλλοι επικεντρώνονται στους τρελούς πίθηκους,και άλλοι στις ταμπέλες...Ταμπέλες θα υπάρχουν πάντα,το θέμα είναι να πάψουμε να είμαστε τρελοί πίθηκοι...Ο καθένας για τον εαυτό του...Πριν είναι αργά...

Φυσικά κι επικεντρωνόμαστε κάπου όλοι μας λίγο - πολύ.
Ίσως να μας αρέσει να έχουμε κάποιον καθοδηγητή, ίσως θέλουμε να ανήκουμε σε ένα σύνολο, ίσως μας εφησυχάζει αυτό που προωθεί η κάθε ταμπέλα και την αναπαράγουμε κτλ...

In anticipation of my resurrection...

08/03/2007, 12:08:59
Μία απάντηση στην ερώτηση "γιατί τώρα και γιατί αυτός ο ντόρος" είναι και ο πόλεμος των θρησκειών. Ειδικότερα στην Αμερική και στην Ευρώπη.
Μόνο στην Αμερική υπάρχουν πάνω από 20000 αιρέσεις και θρησκείες - κάποιες από αυτές είναι πάρα πολύ ισχυρές (π.χ. σαεντολογία) και όλες προσδοκούν να αυξήσουν την δύναμη τους και τους πιστούς τους.
Σύμφωνα με την θεωρία της πολιτικής ανάπτηξης, ποτέ δεν πέρνεις ψήφους (πιστούς) από τα μικρότερα κόμματα, αλλά πάντα από τα μεγάλα που έχουν φθαρεί στην εξουσία...

Για αυτό και πάντα χτυπούν τον χριστανισμό και ΠΟΤΕ τον μουσουλμανισμό ή τον βουδισμό.
Οι χριστιανοί είναι οι πλούσιοι και κατέχουν θέσεις που μπορούν να εξηπηρετήσουν τις ιδεές των ανερχόμενων θρησκειών, όχι οι φτωχοί...

Πάντα θα βρίσκουν κάτι εναντίον του χριστιανισμού για να μιλάμε, για να αμφισβητούμε, για να πλουτίζουν και να για εξηπηρετούν τα συμφέροντα τους (και βέβαια και την ψυχοπάθεια τους)...

CROWL26Μέλος
08/03/2007, 12:44:03
quote:
Μία απάντηση στην ερώτηση "γιατί τώρα και γιατί αυτός ο ντόρος" είναι και ο πόλεμος των θρησκειών. Ειδικότερα στην Αμερική και στην Ευρώπη.
Μόνο στην Αμερική υπάρχουν πάνω από 20000 αιρέσεις και θρησκείες - κάποιες από αυτές είναι πάρα πολύ ισχυρές (π.χ. σαεντολογία) και όλες προσδοκούν να αυξήσουν την δύναμη τους και τους πιστούς τους.
Σύμφωνα με την θεωρία της πολιτικής ανάπτηξης, ποτέ δεν πέρνεις ψήφους (πιστούς) από τα μικρότερα κόμματα, αλλά πάντα από τα μεγάλα που έχουν φθαρεί στην εξουσία...

Για αυτό και πάντα χτυπούν τον χριστανισμό και ΠΟΤΕ τον μουσουλμανισμό ή τον βουδισμό.
Οι χριστιανοί είναι οι πλούσιοι και κατέχουν θέσεις που μπορούν να εξηπηρετήσουν τις ιδεές των ανερχόμενων θρησκειών, όχι οι φτωχοί...

Πάντα θα βρίσκουν κάτι εναντίον του χριστιανισμού για να μιλάμε, για να αμφισβητούμε, για να πλουτίζουν και να για εξηπηρετούν τα συμφέροντα τους (και βέβαια και την ψυχοπάθεια τους)...

@ OANNHSEA

Συμφωνώ και επαυξάνω!Τους ισχυρούς "χτυπάνε" και όχι τους αδύναμους.Ο Χριστιανισμός έχει ισχυρά θεμέλια και αρχές και αυτό ενοχλεί ορισμένους.

Φιλικά.-
ICXC

el.elyonΜέλος
08/03/2007, 13:46:12
quote:
elo: quote:
Η πόσοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν την μια και μοναδική αλήθεια , και όλα τα άλλα δεν είναι παρά μόνο μια επικίνδυνη παραπλάνηση .

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αφου εσύ πιστεύεσαι αυτό που λέει ο Βούδας ότι όλα είναι μια ψευδαίσθηση και αυτό είναι η αλήθεια που ο Βούδας βρήκε άρα πιστεύεις ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια! Και συμφώνα με τον Βούδα που εσύ πιστεύεις όλα αυτά που λες είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ! όλα αυτά που λέτε είναι μια ψευδαίσθηση! Γιατί η αλήθεια για τον Βούδα που πιστεύεις είναι η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
Άρα συμφώνα με τον Βούδα που παρουσίαζες ότι βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, όλα αυτά που λες δεν είναι αλήθεια αλλά ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!!!

quote:
Γιατί φίλε μου πραγματική πίστη δεν είναι αυτή που αντιγράφεις , αλλά αυτή που όταν πραγματικά την νιώσεις , την προσφέρεις με τα λόγια της καρδιάς σου , και όχι με αριθμημένα κεφάλαια και στίχους .

Λοιπόν δεν μιλάμε για τα αισθήματα μου, αλλά για τον Ιησού Χριστό! Μιλάμε για το αντικείμενο της πίστης μου και όχι για τα αισθήματα μου! Και το αντικείμενο της πίστης μου δεν είναι αόριστο, δεν είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!

quote:
elo: Και όσο για την ορολογία Θεάνθρωπος , αν και έχουμε ξανακουβεντιάσει για αυτό , σου λέω απλά ότι μπορεί η Αγια γραφή να μην την αναφέρει , την αναφέρουνε όμως αυτοί που εκπροσωπούν την Αγια γραφή .
Και για να μου λύσης και εμένα την απορία , κάποιος ( θεός ) που ενσαρκώνεται σε ανθρώπινο σώμα πως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί :
Και σε ρωτάω για να μου πεις την άποψη σου , για να καταλάβω αν έχω κάνει λάθος σε κάτι ; Βλέπεις είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη αρκεί πραγματικά να με γεμίσει στην καρδιά .

Ακριβώς για να σου λύσω την απορία παρουσίασα ότι παρουσίασα! Η λύση είναι στην Άγια Γραφή! Διάβασε την και η απορία σου θα λυθεί!

quote:
Αναρωτήσου , κάποιος που μελετάει γενικά την γνώση που υπάρχει γύρω του και κάποιος που μελετάει μόνο ένα θεόπνευστο βιβλίο , κατά αυτόν , ποιος είναι αυτός που γνωρίζει και μαθαίνει αμερόληπτα και ποιος είναι αυτός που αναιρεί τα πάντα , εκτός την προσωπική του , κατά αυτόν αλήθεια .

Αναρωτιέμαι εάν και αυτά που λες είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, γιατί εάν δεν είναι θα πρέπει να το πεις στο Βούδα, ότι τελικά δεν βρήκε την αλήθεια!

Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να απορρίψει κάτι χωρίς να το γνωρίζει;

Αναρωτιέμαι πως μπορείς κάποιος που το μόνο που ξέρει είναι το χάος και το αόριστο, και πιστεύει ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ επειδή το είπε ο Βούδας, που βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, να θεωρεί όλα αυτά γνώση! Και αφού θεωρει όλα αυτά γνώση είναι λογικό να απορρίψει την αληθινή γνώση της αληθείας που είναι ο Ιησούς Χριστός! Είναι ο μόνος που είπε ότι είναι η Αλήθεια!

Αναρωτιέμαι ότι αφού μελετώ μόνο το θεόπνευστο βιβλίο, πως γνωρίζω ότι ο Βούδας βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

08/03/2007, 16:40:52
el.elyon:
«Άρα συμφώνα με τον Βούδα που παρουσίαζες ότι βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, όλα αυτά που λες δεν είναι αλήθεια αλλά ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!!!»

Αλήθεια, ΤΙ είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η περίφημη «αλήθεια» που θέλει πια τόσο να μονοπωλεί ο Χριστιανισμός δεν είναι μια ψευδαίσθηση??

el.elyon:
«Λοιπόν δεν μιλάμε για τα αισθήματα μου, αλλά για τον Ιησού Χριστό! Μιλάμε για το αντικείμενο της πίστης μου και όχι για τα αισθήματα μου! Και το αντικείμενο της πίστης μου δεν είναι αόριστο, δεν είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!»

Λες λοιπόν ότι το αντικείμενο της πίστης σου δεν είναι ψευδαίσθηση. Ας το δούμε!

Ο ορισμός της ψευδαίσθησης μας λέει πως πρόκειται για ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, η οποία διαταραχή επέρχεται ως αντίδραση μετά απο ορισμένες είτε τοξικές ουσίες είτε διάφορες αναπαραγωγές (αυθυποβολή) εικόνων που δεν ανταποκρίνονται στον φυσικό κόσμο. (παραισθήσεις)

Πες μας λοιπόν και τεκμηρίωσε μας προπάντων φίλτατε, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ?

Νομίζεις ότι απλά και μόνο επειδή έχεις συγκεκριμένο πλαίσιο δόγματος (και άρα όχι αόριστη πίστη στο οιοδήποτε Θείο..), αυτό σε καθιστά κάτοχο μιας αναντίρρητης αλήθειας έναντι μιας γελοίας παραίσθησης?

Εξήγησε μας, με όποιο τρόπο επιθυμείς, ΓΙΑΤΙ ισχυρίζεσαι ότι κατα βάθος δεν πιστεύεις απλά σε μια ψευδαίσθηση?

el.elyon:
«Ακριβώς για να σου λύσω την απορία παρουσίασα ότι παρουσίασα! Η λύση είναι στην Άγια Γραφή! Διάβασε την και η απορία σου θα λυθεί!»

Η Αγία Γραφή δεν λύνει το ερώτημα του Θεανθρώπου. Αντιθέτως, το καταρρίπτει.
Λίγες γνώσεις θεολογίας χρειάζονται...

el.elyon:
«Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να απορρίψει κάτι χωρίς να το γνωρίζει;»

Είσαι σίγουρος φίλτατε ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τον Θεό σου?? Είσαι σίγουρος ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι εστί Αλήθεια και τι ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ?

Εάν επομένως ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι εστί Θεός και τι εστί ΑΛΗΘΕΙΑ πες το μας, και θα πάμε σε πιο συγκεκριμένα ερωτήματα.

Επαναλαμβάνω, ΕΑΝ γνωρίζεις και δεν απλά πιστεύεις...

el.elyon:
«Και αφού θεωρει όλα αυτά γνώση είναι λογικό να απορρίψει την αληθινή γνώση της αληθείας που είναι ο Ιησούς Χριστός! Είναι ο μόνος που είπε ότι είναι η Αλήθεια!»

Πρώτον, καλά θα κάνεις να μειώσεις λιγάκι τα.......λογικά άλματα!

Ο Ιησούς (εάν υπήρξε καν..) ΦΕΡΕΤΑΙ να είπε πως είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το ένα στοιχείο. Ένα άλλο είναι το ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ με αυτή την δήλωση του.

Ο Ιησούς ΦΕΡΕΤΑΙ να μιλάει και να διδάσκει ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, σε μια εποχή όπου πάμπολλοι Ραβίνοι αισθάνονταν αποστροφή για τα θρησκευτικά ήθη που είχαν επικρατήσει στην κοινωνία των Ιουδαίων.

Η περίφημη «αλήθεια» που διδάσκει, μάλλον βρίσκει αντίκρυσμα στην ΣΤΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ παρά σε μια καθολική αλήθεια ολάκερης της ανθρωπότητας. Με άλλα λόγια, ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ.

Ο νοών νοείτω....

09/03/2007, 00:35:47
quote:
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αφου εσύ πιστεύεσαι αυτό που λέει ο Βούδας ότι όλα είναι μια ψευδαίσθηση και αυτό είναι η αλήθεια που ο Βούδας βρήκε άρα πιστεύεις ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια! Και συμφώνα με τον Βούδα που εσύ πιστεύεις όλα αυτά που λες είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ! όλα αυτά που λέτε είναι μια ψευδαίσθηση! Γιατί η αλήθεια για τον Βούδα που πιστεύεις είναι η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
Άρα συμφώνα με τον Βούδα που παρουσίαζες ότι βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, όλα αυτά που λες δεν είναι αλήθεια αλλά ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!!!

el.elyon , ποτέ δεν έγραψα ότι πιστεύω αυτά που λέει ο Βούδας , οπότε μην βάζεις λέξεις που δεν γράφτηκαν ποτέ από εμένα , αυτό που ανέφερα είναι .. «για αναρωτήσου , πόσοι άνθρωποι ζούνε σε μια ψευδαίσθηση ότι η ζωή τους είναι τέλεια , για τον λόγο το αυτό που του γεμίζει είναι μόνο οι υλικές προτεραιότητες .»όποτε μην μπερδεύεσαι και μπερδεύεις τους πάντες με πράγματα , και λογοπαίγνια περί ψευδαισθήσεων , που αντιλαμβάνεσαι μόνο εσύ .

quote:
Λοιπόν δεν μιλάμε για τα αισθήματα μου, αλλά για τον Ιησού Χριστό! Μιλάμε για το αντικείμενο της πίστης μου και όχι για τα αισθήματα μου! Και το αντικείμενο της πίστης μου δεν είναι αόριστο, δεν είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!

Ακριβώς αυτό εννοώ el.elyon , ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ένα αίσθημα , μια αλήθεια που πρέπει να γεννιέται πρώτα μέσα από την καρδιά , και να καταλήγει στο μυαλό σου για να τον πιστέψεις πραγματικά και αληθινά .
Εσύ μιλάς απλά για ένα αντικείμενο πίστης ,
ένα αντικείμενο πίστης που απλά δέχεσαι σαν μια αλήθεια , χωρίς να σου προκαλεί κανένα βαθύτερο αίσθημα , απλά ΔΕΧΕΣΑΙ φίλε μου .

quote:
Αναρωτιέμαι εάν και αυτά που λες είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, γιατί εάν δεν είναι θα πρέπει να το πεις στο Βούδα, ότι τελικά δεν βρήκε την αλήθεια!
Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να απορρίψει κάτι χωρίς να το γνωρίζει;
Αναρωτιέμαι πως μπορείς κάποιος που το μόνο που ξέρει είναι το χάος και το αόριστο, και πιστεύει ότι όλα είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ επειδή το είπε ο Βούδας, που βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, να θεωρεί όλα αυτά γνώση! Και αφού θεωρει όλα αυτά γνώση είναι λογικό να απορρίψει την αληθινή γνώση της αληθείας που είναι ο Ιησούς Χριστός! Είναι ο μόνος που είπε ότι είναι η Αλήθεια!
Αναρωτιέμαι ότι αφού μελετώ μόνο το θεόπνευστο βιβλίο, πως γνωρίζω ότι ο Βούδας βρήκε την αλήθεια, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Κατά πρώτον σου υπενθυμίζω κάτι που είχα γράψει ποιο πριν , για να καταλάβεις ότι δεν έχω καμία δουλεία με κανέναν Βούδα .. «Όπως και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ποιανού η διδασκαλία και η θρησκεία είναι η καλύτεροι .
Έχω καταφέρει πλέον να κρατάω μέσα μου , αυτά που θα μου δώσουν και θα μου προσφέρουν τις σωστές ηθικές άξιες , ώστε να αποφεύγω κάθε καλούπι και χαρακτηρισμό , πάνω στις θρησκείες ( δόγμα ) .»

Όσο για την αλήθεια που βρήκες , συνεχίσεις να την αντιγράφεις μέσα από ένα βιβλίο , όταν καταφέρεις να την νοιώσεις κιόλας και να μου την δώσεις πραγματικά από την καρδιά σου , τότε ευχαρίστως θα την ακούσω και θα την σεβαστώ .

Και κάτι άλλο σημαντικό , όταν διαβάζουμε κάποια βιβλία εκτός από την Αγια γραφή , τα διαβάζουμε για να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε αυτά που γράφουν , την βαθύτερη ουσία που κρύβουνε .
Και όχι φορώντας παρωπίδες , για τον λόγο ότι τα πάντα είναι ένα διαβολικό κατασκεύασμα , με σκοπό την παραπλάνηση .
Εσύ άραγε για ποιο λόγο τα διαβάζεις , αφού την αλήθεια την έχεις βρει ;

EPAITHSΜέλος
09/03/2007, 05:25:10
quote:

quote:

Aγόρι μου μπορείς να βάλεις τον εγκέφαλο σου στην θέση του, να βάλεις λίγο σε τάξη αυτά που σκέφτεσαι και γράφεις, να μήν μπερδεύεις τα λόγια σου για να καταλάβουμε και εμείς λίγο τί εννοείς;;
Aπορώ πώς βρίσκονται άτομα που δέχονται να κάνουν διάλογο μαζί σου, σε δημόσια συζήτηση βρίσκεσαι όχι στην παιδική χαρά της γειτονιάς σου.
Ο Βούδας ήταν ένας υπαρκτός προφήτης ιστορικά καταγεγραμένος απο τους σημαντικότερους ανθρώπους της εποχής, είπε κάποια σωστά πράγματα απο κεί και πέρα όσοι ασπάστηκαν τα λόγια του τα έκαναν θρησκεία με σημαία τον δάσκαλο τους, δέν βρίσκω τίποτα παράλογο γύρω απο τον Βουδισμό.
Αντίθετα η θρησκεία σου βασίστηκε στα αδιαφανή ψέματα, σε έναν άνθρωπο που τον εμφανίζεις σάν προσωποποιημένο θεό ενώ δέν υπάρχει καμιά καταγραφή απο όλους τους σημαντικούς ιστορικούς της εποχής του που πέρασαν απο τα μέρη του. Για το τί ήταν ο πραγματικός Ιησούς γίνονται του κόσμου οι υποθέσεις μερικοί λένε οτι ήταν ένας σοφός προφήτης όπως ο Βούδας, άλλοι λένε οτι ήταν ένας Εβραίος εγκληματίας που επαναστάτησε κατά των Ρωμαίων, άλλοι οτι δέν υπήρξε καθόλου.
Εγώ δέν θα πάρω θέση το μόνο σίγουρο είναι οτι προσωποποιημένος Θεός δέν ήταν. Άν είναι αντικείμενο της πίστης σου αυτός δικαίωμα σου να πιστεύεις όπου θέλει, πίστεψε και σε καμιά κούκλα δέν σου το απαγορεύει κανείς.

09/03/2007, 11:01:45
quote:
Η διαφορά μας είναι ότι ενώ όλοι βλέπουμε τρελούς πίθηκους να σφάζονται κρατώντας τις ταμπέλες "χριστιανός", "εθνικός", "δέξιος",
"αριστερός", "ολυμπιακός","παναθηναικός" κλπ,άλλοι επικεντρώνονται στους τρελούς πίθηκους,και άλλοι στις ταμπέλες...Ταμπέλες θα υπάρχουν πάντα,το θέμα είναι να πάψουμε να είμαστε τρελοί πίθηκοι...Ο καθένας για τον εαυτό του...Πριν είναι αργά...

Συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ Mercury. Ευχαριστώ για το βιντεάκι!

quote:
Γιατί και αν ακόμα τους δώσουνε την απόδειξη για την πλάνη που τους σερβίρουνε , και πάλι δεν πρόκειται να την αποδεχτούν

Αγαπητέ elo αυτό ισχύει βέβαια, αλλά όχι για όλους (ευτυχώς). Οι φανατισμένοι σαφώς δεν και πρόκειται να αλλάξουν και όσοι έχουν μάθει να κρεμιούνται από την όποια πίστη τους, θα βρουν μία άλλη (και δυστυχώς ανάλογη) για να κρεμαστούν από πάνω τους. Αν η ανάγκη σου είναι η εξάρτηση, θα συνεχίσεις να βρίσκεις εξαρτήσεις. Νόμος της φύσης, νομίζω.

quote:
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα καταλάβουμε ότι οι επιτήδειοι έχουν απήχηση επειδή εμείς είμαστε αυτοί που τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν το έργο τους.

Αγαπητέ incubus έχεις δίκιο, αλλά δες τι γίνεται τελευταία ας πούμε στο θέμα που προέκυψε (παλιό ήταν και ξαναβγήκε στην επιφάνεια) με το σχολικό βιβλίο της ιστορίας. (Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με το αν θα βρίσκαμε στοιχεία που διαφοροποιούν τα ιστορικά δεδομένα της πίστης μας).
Μετά από τόσες γενιές που έχουμε γαλουχηθεί με μία συγκεκριμένη άποψη της ιστορίας, έρχονται ξαφνικά κάποιοι ιστορικοί και μας αλλάζουν τελείως αυτή την άποψη. (Και αν γίνει η αρχή προφανώς και θα καταρριφθούν πολλοί άλλοι μύθοι που τους κατεβάζουμε αμάσητους τόσα χρόνια).

Ποιός Παλαιών Πατρών Γερμανών ευλογεί τη σημαία στην οποία ορκίζονται οι επαναστάτες; Αυτός βρισκόταν στην Πάτρα εκείνες τις μέρες, μας λένε.
Ποιό κρυφό σχολείο κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας; Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για κάτι τέτοιο, είναι σύγχρονος μύθος.
Ποιά ήταν η σχέση των κατακτητών με την εκκλησία; Λίγο θολή ακόμα.

Τελικά η λαϊκή θρησκευτική παράδοση πάει για βρούβες; Είναι ένας μύθος που τον έκτισε αιώνες τώρα η εκκλησία και οι περί αυτήν για να ενδυναμώσει την (αδιαμφισβήτητη) εξουσία της στην χώρα; ...ή μήπως οι ιστορικοί αυτοί είναι εντεταλμένοι για να μας παραπλανήσουν και να μας κάνουν να απομακρυνθούμε από την εκκλησία και τις παραδόσεις μας;

Ο απλός άνθρωπος μπορεί από μόνος του να βγάλει άκρη; Κι αν βγάλει ο ίδιος (πες ότι είναι σε θέση να βρει όλες τις σχετικές πηγές και να τις ερευνήσει) θα πρέπει ή όχι να δημοσιοποιήσει τα αποτέλεσματα της έρευνάς του στην κοινωνία; Και ακόμα κι αν το κάνει πόσοι θα πειστούν από το αποτέλεσμα χωρίς να έχουν ερευνήσει οι ίδιοι την ιστορική αλήθεια;

Δηλ έχω την εντύπωση ότι ζούμε σε μία εποχή που τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι τόσο μεγάλα και ισχυρά, που ο άνθρωπος που βρίσκεται στην μέση και δεν έχει κανένα συμφέρον αλλά απλά θέλει να μάθει την αλήθεια, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Η κάθε νέα "αποκάλυψη" μπορεί να είναι αληθινή και σημαντική, αλλά μπορεί να είναι και προϊόν λανθασμένης ερμηνείας ή πολύ χειρότερα, απλή προβοκάτσια.
Αντε να βγάλεις άκρη δηλαδή!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

zandarkΝέο Μέλος
09/01/2005, 12:43:28
ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ 21 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ.

ΦΙΛΙΚΑ,

nitro912grΜέλος
11/01/2005, 14:27:44
τι λες μωρε που διπλασιαζετε! απο που ως που αληθευει μαλιστα? δηλαδη εγω που ειμαι 90 κιλα πεθενοντας θα γινω 180? και πως θα σηκοσουν την κασα? με γερανο? ας βαλουμε και λιγο τη λογικη να δουλεψει πριν πουμε το καθετι, ισα ισα μετα το θανατο αρχιζει να ελαφρενει μιας και χανει το σωμα τα υγρα του και ως γνωστον το σωμα του ανθροπου εχει μεγαλη περιεκτικοτιτα σε νερο και λοιπο υγρα τα οποια "στραγκιζουν" μετα το θανατο.

Catch The Rainbow

katiΝέο Μέλος
12/01/2005, 19:21:55
Γειά σας!
Γνωρίζω κι εγώ ένα αξιοπερίεργο περιστατικό που συνέβη στη γιαγιά φίλης μου, την οποία και γνώριζα χρόνια.
Κάποια στιγμή η γιαγιά της αρρώστησε και είχε μείνει στο κρεβάτι πολλές μέρες.
Όταν η φίλη μου την επισκέφτηκε, εκείνη της είπε:
"Όσα είναι τα μανταλάκια έξω στον κήπο, τόσες μέρες θα ζήσω ακόμα"
Η φίλη μου απέδωσε τα λόγια στο ότι μάλλον η γιαγιά της είχε αρχίσει να τα χάνει. Από περιέργεια όμως, μέτρησε τα μανταλάκια στο σκοινί και ήταν εφτά.
Την ημέρα που η γιαγιά πέθανε (όντως συνέβη την έβδομη μέρα) η κοπέλα βρήκε τα μανταλάκια σπασμένα και πεσμένα στο χώμα! Εκτός αυτού το ρολόι στο δωμάτιο της γιαγιάς σταμάτησε ακριβώς την ώρα του θανάτου!
Η φίλη μου, από περιέργεια πάλι δοκίμασε τη μπαταρία του σε άλλο ρολόι και λειτουργούσε κανονικά!
katiΝέο Μέλος
12/01/2005, 19:26:50
Α, ξέχασα! Υπάρχει και ένα άλλο περιστατικό. Πριν δεκαπέντε χρόνια είμασταν όλο το σόι στο χωριό και εγώ καθόμουν με την προγιαγιά μου σε ένα μπαλκόνι. Τότε ακούστηκε αυτό που εμείς λέμε στη Μεσσηνία "κλαψοπούλι" (πουλί που κλαίει κοντά σε όποιον πρόκειται να πεθάνει). τότε η προγιαγιά μου μου είπε πως μάλλον κάποια φίλη της θα πέθαινε (αφού οι φίλες της ήταν στην ηλικία των 90 τότε, και μια μια πέθαιναν).
Εγώ το θεώρησα προκατάληψη. Όμως μετά από μια ώρα πέθανε ο παππούς μου (60 ετών) από ανακοπή, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό σπίτι.
Γενικά, αν κάποιος ξέρει για το "κλαψοπούλι" ας μας γράψει. Στη Μεσσηνία είναι σχεδόν ΄"νόμος" πως αν ακουστεί κάποιος θα πεθάνει, κι όντως γίνεται...
ZARKOSΜέλος
12/01/2005, 21:32:05
ΚΛΑΨΟΠΟΥΛΙ??ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ...ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ Η' ΜΕΤΑ...ΕΧΩ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΜΑΖΙ ΣΑΣ...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ...

nitro912grΜέλος
16/01/2005, 14:46:48
ειχα ακουσει και εγω μια παλια παραδοση εδω στην Αχαια για το νεκροπουλι αλλα δεν ξερω κατι περισοτερο για αυτο

Catch The Rainbow

lulu lalaΝέο Μέλος
18/01/2005, 05:36:08
nitro912gr

Death occurs at several levels. Somatic death is the death of the organism as a whole; it usually precedes the death of the individual organs, cells, and parts of cells. Somatic death is marked by cessation of heartbeat, respiration, movement, reflexes, and brain activity. The precise time of somatic death is sometimes difficult to determine, however, because the symptoms of such transient states as coma, faint (see Fainting), and trance closely resemble the signs of death.

After somatic death, several changes occur that are used to determine the time and circumstances of death. Algor mortis, the cooling of the body after death, is primarily influenced by the temperature of the immediate environment. Rigor mortis, the stiffening of the skeletal muscles, begins from five to ten hours after death and disappears after three or four days. Livor mortis, the reddish-blue discoloration that occurs on the underside of the body, results from the settling of the blood. Clotting of the blood begins shortly after death, as does autolysis, the death of the cells. Putrefaction, the decomposition that follows, is caused by the action of enzymes and bacteria.

Organs of the body die at different rates. Although brain cells may survive for no more than 5 minutes after somatic death, those of the heart can survive for about 15 minutes and those of the kidney for about 30 minutes. For this reason, organs can be removed from a recently dead body and transplanted into a living person.

δεν παιζει κανενα στραγγιγμα....

XRHSTOS-GrΝέο Μέλος
18/01/2005, 13:06:28
με την σειρα μου θα σας πω και εγω μια ιστορια που συνεβει σε ενα συγγενικο προσωπο:ητανε στο νοσοκομειο επειδει ειχε υγρο στους πνευμομενες για εναν μηνα ολα πιγεναν κανονικα τιποτα δεν αλλαζε ολα ητανε στην ιδια κατασταση ομως προς το τελος χρειαστηκε να του καθαρισουν τα νεφρα.Αφου τον πηγανε μεσα στην μοναδα για να κανουν αυτο που επρεπε τον βαλανε πανω στο κρεβατι η διαδικασια αυτη κρατουσε περιπου 2 ωρες απο οτι μας ειχανε πει οι γιατροι ομως βγηκανε σε 5 λεπτα και μας ειπανε οτι δεν αντεξε τον καθαρισμο που του καναμε και παιθανε αλλα τον ξαναφεραμε πισω(δεν ξερω με πιον τροπο δεν μας ειπαν)οταν λοιπον τον πηγαμε πανω στο δωματιο του δεν ειχε καταλαβει τιποτα δεν θυμοταν τιποτα απο οτι του ειχαν κανει και ουτε ειχε νοισει τιποτα στιν ωρα της διαδικασιας μετα ομως αρχιζε και μιλαγε για πραγματα ποθ δεν στεκανε οπος "τη γινεται με την Αγγλια?" και διαφορα αλλα τετοια που εγω κατα την γνωμη μου τα εξηγω λεγοντας οτι απλα εχασε το μυαλλο του μετα απο οσα εγιναν αλλα αυτος συνεχισε και μιλαγε λεγοντας πολλες φορες ασυναρτισιες μεχρι που την επομενη μερα δεν αντεξε και παιθανε.Εσεις πως μπορειτε να το εξηγησεται αυτο?την ιδια γνωμη με εμενα εχεται?
simellaΝέο Μέλος
21/01/2005, 01:01:13
[quote]
poli sostos!! to anthropino soma elafrinete ota den exi zoh...
afou to 80% tou somatos ine NERO!
an den yparxi zoh sto soma to nero fevgi.. opote to soma ginete pio elafri!

naste kala

MINOTAYPOSΝέο Μέλος
22/01/2005, 02:08:10
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΚΟ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΠΑΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΡΕΣ Η ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ.ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ.
ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ 2000 ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ(ΓΙΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΩ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ,ΤΟΥ ΠΑ ΠΑΤΕΡΑ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΣ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ),ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2000 ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΥΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ,ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ,ΡΩΤΑΓΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ Η ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ,ΟΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΑΛΗ ΝΟΜΙΖΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΠΑ ΚΑΤΙ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ,ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΕΙΣ ΤΟΥ,ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΞΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΤΟΥ,ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ,ΑΚΟΥΜΕ ΚΛΕΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΒΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΕΛΑΤΕ ΙΔΕΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ,Ε ΡΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ,ΟΣΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΥΟ ΚΡΑΥΓΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.
ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΣΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΘΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ,ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΣΦΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑΖΩ ΓΝΩΜΗ ΛΕΩ ΘΑ ΠΑΩ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΞΕΚΙΝΑΟ.ΔΙΑΣΧΙΖΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ ΜΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΤΙ ΤΡΑΚΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΦΤΑΝΟ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΟΥ ΣΜΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ,ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΑ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.
ΣΤΟ 54ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕ 16Ο,ΜΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ Ι.Χ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΟ Ι.Χ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΕΓΩ ΠΙΣΩ,ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΝΑΟ ΤΙΣ ΣΒΟΥΡΕΣ ΜΕΣ ΤΙΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΧΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΓΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΑΠ ΤΟ ΑΛΛΟ ΡΕΥΜΑ,ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΛΛΟΣ ΟΣΟ ΓΥΡΝΑΓΑ ΣΒΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΩΟΣ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΩ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ,ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ?ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟ ΝΑ ΡΘΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ.ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΥΡΕΤΟ 40 ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΝΟ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΚΕΙ ΕΙΧΑ 40 ΠΥΡΕΤΟ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ,ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΣΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΓΩ ΨΗΝΟΜΟΥΝ.ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟ,ΠΗΓΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ,ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΥΓΡΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.3 ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΕΨΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝ. ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ 30.
ΘΑ ΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΝΩΤΙΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΞΕΝΙΤΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΔΩ.