- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
sonofzeus
"ουκ οίδα τον άνθρωπον"
quote:
europaios2
Δεν είπα ότι είδες τον άνθρωπο αυτόν...
Γι' αυτό σε γουστάρω...
Ψήφο στον ευρωπαίο, ΔΑΓΚΩΤΟ...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

macedon
Πάτησησε για να δεις τι αντέγραψες........
-Στο προηγούμενο μηνυμά μου έγραψα http://ethnikoi.org/menu.html απλά πήρε κατα λάθος και τις τελείες μαζί, χωρίς αυτές σε βγάζει απευθείας στη σελίδα των <<εθνικών>> και τις αηδίες τους.
-O Θεοδόσιος το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η συνοχή του κράτους του και τίποτα περισσότερο. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τα έδικτα του. Από το παρακάτω φαίνεται καθαρά ο σκοπός του. ..................Θεοδοσιανός Κώδικας XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου:
<<.... Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας. Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των, θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν. Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα>>
Περα όμως από την ανηλεή προσπάθεια που γίνεται για να αμαυρώσουν κάποιοι την Ελληνική ιστορία φθάνουμε και σε πραγματικά ανοσιουργήματα όπως αυτά με τον Πατριάρχη Γρηγόριο.....ας δούμε όμως ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Διονηυσίου Κόκκινου <<Η Ελληνική Επανάσταση>> της Ακαδημίας Αθηνών
-Σελίδα 396-397 .....Αντιθέτως ο Γρηγόριος εκλύθη από τον μέγα Βεζύρι να μεταβή εις την Πύλιν ...Η Πύλη είχε πληροφορηθεί τα των συνεννοήσεων μεταξύ του Μιλώς Οβρένοβιτς και του Αλέξανδρου Υψιλάντη και εβολοδοσκοπούσε τον Πατριάρχην δια να πεισθεί αν ήτο εν γνώσει του κινήματος. Ο Γρηγόριος απήντησεν ότι η επιτήτρησις ήτο δύσκολος....Την επομένην εκλήθη πάλιν εις την Πύλην ο Πατριάρχης με τον Μουρύζιν. Ο μέγας Βεζύρης τους ηρώτησεν αν εγνώριζαν τίποτα περί <<των τεκταινομένων εις βάρος της Τουρκίας>>.
-Όχι Υψηλότατε, απήντησαν. Ούτε ηκούσαμεν, ούτε γνωρίζομεν τέτοιο πράγμα.
Τότε ο Βεζύρης εστράφη προς τον Πατριάρχην και του είπε:
-Εγγυάσθαι διά την ησυχίαν των Ελήνων υπηκόων?
-Ο Πατριάρχης, απήντησεν εκείνος ως εθνάρχης των Ελλήνων, πρέπει να θεωρείται και εγγυητής της ησυχίας των Χριστιανών, όσο εξαρτάται από την πνευματική του εξουσία......Κατά την Κυριακή των Βαΐων, αφού προ ολίγων ημερών είχε αναγκασθή ο Πατριάρχης προς αποτροπή σφαγών ν’ αφορίσει τον Υψηλάντη, τον Μιχαήλ Σούτσον και τους επαναστάτες εν γένει,του εζήτησαν να στήλη εις την Πύλην κατάλογο λεπτομερή των Ελληνικών οικογενειών του Φαναρίου. Του εζήτησαν δηλαδή να δώση τα ονόματα των προσώπων που κατεδιώκοντο......Ο Γρηγόριος απήντησε ότι δεν έχει τέτοιον κατάλογο εις το Πατριαρχείον. Διά δευτέρας διαταγάς διετάχθησαν δύο ιερείς ν΄ ακολουθήσουν ως οδηγοί τρεις γενίτσαρους, εκ των οποίων οι δύο ήσαν Τουρκοκρητικοί γνωρίζοντες τα Ελληνικά, δια την καταγραφή των Φαναριωτών.
Εις το Πατριαρχείον συγκεντρώθηκαν εκείνη την ημερά αρκετοί Έλληνες από τους παρακολουθούντας τα πράγματα και ικανούς ν’ αντιληφθούν τα μελετώμενα. Ήσαν εκεί και άνθρωποι από τους φυγαδευόμενους εκείνους, που εκινδύνευαν περισσότερων των άλλων. Η αντίληψις όλων, ότι ο κινδυνεύων προ παντός ήτο ο Πατριάρχης. Τον συμβούλευσαν άλλη μία φορά να φύγη.Ο Γρηγόριος ηρνήθη και κατ΄ αυτήν την κρίσημηνη ώραν. Ο Τερτσέτης μας διεφύλαξε τους λόγους του:
<<Mη με προτρέπετε να φύγω. Μάχαιρα θα περάση τους δρόμους της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων πόλεων των Χριστιανικών Επαρχιών. Λέτε να καταφύγω μετεμφιεσμένος εις ένα πλοίον, ή να κλεισθώ εις το σπίτι κάποιου ευεργετικού πρεσβευτού και ν’ ακούω εκεί πως οι δήμιοι κατακρεουγούν τον χηρεύσαντα λαόν? Όχι. Διά τούτο είμαι πατριάρχης για να σώσω το έθνος μου. Όχι δια να εξολοθρευτή εξ αιτίας μου δια χειρός των γενιτσάρων. Ο θάνατός μου θα ωφελήσει περισσότερο παρά η ζωή μου. Οι ξένοι Χριστιανοί ηγεμόνες θα εκπλαγούν από τον άδικο θάνατό μου και δε θα μείνουν αδιάφοροι όταν η πίστη των εξυβρισθή εις το πρόσωπόν μου. Οι Έλληνες, οι άνδρες της μάχης θα πολεμήσουν με μεγαλυτέραν μανία. Και τούτον φέρει ως δώρον την νίκην. Είμαι βέβαιος διά αυτήν. >>΄
-Το μόνο που τους νοιάζει κάποιους είναι τα λιβελογραφήματα και το πώς θα σπιλώσουν τίποτα άλλο.
Αποδεικνύοντας με το ποιον απεχθή τρόπο το μίσος τους για κάθε τι Χριστιανικό! Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα λιβελογραφήματα και το πώς θα σπιλώσουν.
<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>
« Δεν βλέπετε πώς αγρίεψε το Γένος μας από την αμάθειαν και εγινήκαμεν ωσάν τα θηρία;»
Αυτή τη φράση είπε ο Πατροκοσμάς βλέποντας την αγραμματοσύνη και την έλλειψη οργανωμένης παιδείας που επικρατούσε τον 18ο αιώνα και μάστιζε τον υπόδουλο Ελληνισμό.
«Καλύτερα αδελφέ να έχεις σχολείον Ελληνικόν, παρά βρύσες και ποτάμια, γιατί η βρύση ποτίζει το σώμα, το δε σχολείον ποτίζει την ψυχή».
Και αλλού θα συμπληρώσει: "Επειδή το Γένος μας έπεσεν εις αμάθειαν, είπα: Ας χάση ο Χριστός εμένα, ένα πρόβατον, και ας κερδίση τα άλλα. Ίσως η ευσπλαγχνία του Θεού και η ευχή σας σώση και εμένα".
Και φυσικά ο φιλόΤουρκός πατερ Κοσμάς είχε το ανάλογο και αυτός τέλος.........
σε αντίθεση με αυτό που θα επιθυμούσαν <<κάποιοι>>
Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους 
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 18/04/2008 20:31:37
Σύμφωνείς με το κατηγορητήριο;
Ο Κοσμάς (όπως όλες οι υπόλοιπες φίρμες του χριστιανισμού) προσπαθούσε να προφυλάξει την πίστη του, όχι την πατρίδα του κι αυτό φαίνεται απ' το σύνολο των λόγων του και την συμπεριφορά των πασάδων προϊσταμένων του, των οποίων τις εντολές εκτελούσε.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
http://ethnikoi.org/agiakompina.htm
Πάτησησε για να δεις τι αντέγραψες........
-Στο προηγούμενο μηνυμά μου έγραψα http://ethnikoi.org/menu.html απλά πήρε κατα λάθος και τις τελείες μαζί, χωρίς αυτές σε βγάζει απευθείας στη σελίδα των <<εθνικών>> και τις αηδίες τους.
Εισαι πολυ πονηρος ... μαλλον πολυ κουτοπονηρος ! Η σελιδα βγαζει στο κειμενο που επιμονως ζητας μεταφραση . Ειναι γελοια η προσπαθεια σου να αποδειξεις τα αυταποδεικτα . Αν κανεις δεξι κλικ πανω στην εικονα ( γιατι για εικονα προκειτε ) και πατησεις ιδιοτητες θα σου δωσει το URL της σελιδας . Αλλα επειδη τοσο σε κοβει εψαχνες τοσες μερες να βρεις απο που ειναι το κειμενο . Και σαν να μην εφτανε αυτο εκανες αλλη μια φορα λαθος . Πονηρος οντας προσπαθεις βλακωδως να με συκοφαντησεις ( λες και ειναι υποτιμητικο να μπεις στην σελιδα των Εθνικων Αυστραλιας ) . Η εικονα - κειμενο που αναφερεις ως αντιγραφη ειναι απο αλλη σελιδα .
Εσυ εδωσες αυτη : http://ethnikoi.org/agiakompina.htm
ενω ειναι αυτη : http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/peri_agioy_fwtos_ierousalhma.jpg
Και δεν ειναι αντιγραφη αυτο , ποτε θα το καταλαβεις επιτελους !
Τα ψεματα και η παραπληροφορηση ειναι παγια τακτικη σου .
Τα υπολοιπα αυριο , εχω να κοιμηθω 3 μερες ...
Καλο βραδυ .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Κατ'αρχήν, ο αριθμός των διατάξεων που αναφέρονται και καταδικάζουν όλους τους μη χριστιανούς, από δόγματα μέχρι ναούς, ανθρώπους και βιβλία είναι τεράστιος σε αριθμό και η κατάταξή τους σε κατηγορίες είναι αρκετά χρονοβόρα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι νόμοι που δεν τους έχω βρει μεταφρασμένους στα αγγλικά και αναγκάζομαι να τους μεταφράζω από τα λατινικά.
Ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να παραθέσω το πρώτο μέρος.

macedon
quote:
Agnostic :
Σήμερα μπορεί να μην τους λατρεύαμε. Στα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια και αργότερα κατά το Μεσαίωνα μπορεί να συνεχιζόταν η λατρεία τους(έστω και σε περιορισμένο βαθμό, δεν έχει σημασία) αν δεν ποινικοποιούνταν και δεν διώκονταν. Το "ήταν εγκεφαλικά νεκρή" η συγκεκριμένη θρησκεία δεν το "πιάνω". Πώς γίνεται αυτό πάλι?Αλλά για μια στιγμή βρε Ευρωπαίε2. Εδώ υπάρχει κόσμος που λατρεύει "θαυματουργές" εικόνες, που πιστεύει σε "θαύματα" που δήθεν παραβιάζουν τους νόμους της φύσης...γιατί σου φαίνεται περισσότερο παράλογο να λατρεύονταν αρχαίες θεότητες? Η θρησκεία που ασπάζεται ο καθένας είναι συνυφασμένη με το οικογενειακό και κατ'επέκταση το κοινωνικό περιβάλλον(πάντα βέβαια θα υπάρχουν και εξαιρέσεις) στο οποίο αναπτύσσεται. Αν είχες μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που λατρεύονταν αρχαιοι ελληνικοί θεοί τώρα θα υπεράσπιζες την λατρεία του Δία, της Αρτέμιδος, της Αφροδίτης κτλ...
Οσο για τα υπόλοιπα που γράφεις σχετικά με τους λόγους που επαναστάτησαν οι Ελληνες κατά των Τούρκων, το θρήσκευμα των Κροατών, των Σέρβων, των Βόσνιων και των Λιβανέζων δε νομίζω ότι σχετίζονται με το θέμα...
Αγαπητέ Agnostic η Αρβελέρ, διόρθωσέ με αν πιστεύεις το αντίθετο, μέσα από το όλο της έργο, αποδεικνύει την Ελληνικότητα του Βυζαντίου!
Αν ήταν να είχε παραμείνει η ειδωλολατρία θα είχε παραμείνει όσο αντίξοες και εάν ήσαν οι συνθήκες.
-Η οικογένεια σίγουρα παίζει τον πρωτεύον ρόλο στη διαμόρφωση των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η οικογένεια να θεωρεί και τη θρησκεία αυτή ως αληθινή και σωστή αλλιώς θα την απορίψει και δε θα τη μεταδώσει στα νέα της μέλη.
-Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στο δωδεκάθεο γιατί δεν είχαν εναλλακτική λύση.
Όταν εμφανίστηκε ο Ιησούς και μετά όταν πλέον άρχιζαν να γνωρίζουν το Χριστιανισμό, τον αποδέχτηκαν και τον έκαναν κύρια θρησκεία τους. Ελάχιστοι ήσαν οι λάτρεις της παλιάς θρησκείας και αυτοί ήσαν οι ιερείς και το περιβάλλον τους.
-Απόδειξη, όταν οι Κορίνθιοι Ιουδαίοι συνέλαβαν τον Παύλο κατά την επίσκεψη του στην Κόρινθο και τον οδήγησαν στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι παρέσυρε τον κόσμο να λατρεύει κατά τρόπον αντίθετο με το μωσαϊκό νόμο, ο ανθύπατος Γαλλίων αρνήθηκε να τον δικάσει και τους έδιωξε από το δικαστήριο διότι επρόκειτο για κατηγορίες θρησκευτικές και όχι για παραβίαση του νόμου του κράτους. Αμέσως τότε οι Έλληνες Κορίνθιοι έπιασαν τον αρχισυναγωγό Ιουδαίο Σωσθένη και τον έδειραν μπροστά στο δικαστικό βήμα.
-Ήταν η αρχή της επικράτησης του Χριστιανισμού στη χώρα μας.
Λέγοντας εγκεφαλικά νεκρή εννοώ ότι οι Έλληνες ήδη με το Σωκράτη αλλά και άλλους φιλοσόφους είχαν αρχίσει την αμφισβήτησή της. Έτσι με την εμφάνιση του Χριστιανισμού η κλινικά νεκρή αυτή θρησκεία κατέληξε!
Αν θέλεις ο Θεοδόσιος τράβηξε την πρίζα! Από το μηχάνημα που την υποστήριζε αναπνευστικά! Ο εγκέφαλος είχε νεκρώσει κανείς δεν πίστευε σε Ποσειδώνες και Τρίαινες!
Σου ανέφερα για το θρήσκευμα των Κροατών, των Σέρβων, των Βόσνιων, των Λιβανέζων, των Ισραηλινών, των Σύριων, των Αιγυπτίων κ.λ.π. για να σου δείξω ότι αυτοί οι λαοί ήσαν επαρχίες της πρώην Αν. Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπως και η Ελλάδα! Παρόλα αυτά όμως, διατήρησαν το θρήσκευμά τους! Πολύ απλά γιατί έτσι ήθελαν πάρε για παράδειγμα τους Λιβανέζους! Υπαρχουν Χριστιανοί Μαρωνίτες που ανήκουν στην αρχαία αίρεση των μονοθελητών, που πίστευαν ότι στον Χριστό υπάρχει μόνο μια θέληση, η θεία, η οποία απορρόφησε την ανθρώπινη θέληση.
Αυτή η αίρεση καταδικάσθηκε από την ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδο το 680!, αλλά οι οπαδοί της υπάρχουν μέχρι σήμερα .Πως το εξηγείς? Τόσοι διωγμοί εκατομμύρια οι νεκροί! Λένε οι Χριστιανομάχοι! (ασχέτως αν υπήρξαν χιλιάδες νεκροί και σε αυτούς ο θάνατός τους οφειλόταν κυρίως στις εξεγέρσεις για την ελευθερία τους)
Συγχρόνως στον Λίβανο ζουν και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
-Υπάρχουν Μουσουλμάνοι υπάρχουν και οι Δρούζοι του Λιβάνου και της Συρίας με αποκλίνουσες από την ισλαμική ορθοδοξία θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Τι έγινε σε αυτά τα κράτη δεν έπιασαν οι διωγμοί?
Όσοι θελαν να κρατήσουν του Θρήσκευμά τους το κράτησαν, όσοι έβλεπαν στην Αν. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ότι το θρήσκευμά τους ήταν για τα μπάζα! το αντικατέστησαν με τον Χριστιανισμό και αυτοί ήσαν η μεγάλη πλειοψηφία!
-Τα έδικτα και ο Θεοδοσιανός κώδικας δεν φτιάχτηκε για την εδραίωση του Χριστιανισμού, αλλά ήταν απλά ένα δίκαιο το οποίο αφορούσε κυρίως το ιδιωτικό, στρατιωτικό, ποινικό και εκκλησιαστικό δίκαιο. Παρά τις ατέλειές του, ο "Θεοδοσιανός Κώδικας", μαζί με τις "Νεαρές" που εκδόθηκαν μετά το 438, χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη νέα κωδικοποίηση στα χρόνια του Ιουστινιανού Α' (527-565) ως αποκλειστικό μέσο απονομής δικαίου. Αποτελεί το σπουδαιότερο ίσως επίτευγμα της βασιλείας του Θεοδοσίου Β', σημαντική πηγή για τη μελέτη των κοινωνικών συνθηκών της εποχής, ενώ υπήρξε η βάση για τη σύνταξη ανάλογων κωδίκων στα βαρβαρικά κράτη της Δύσης.
-Τα διάφορα έδικτα περί θρησκείας τα οποία ήσαν ενάντια στις αιρέσεις και στην ειδωλολατρία αποσκοπούσαν απλά και μόνο στη συνοχή της αυτοκρατορίας και λειτουργούσαν περισσότερο ως φόβητρο και σπάνια εφαρμόστηκαν στην πράξη. Γι αυτό εξάλλου και οι αιρέσεις ξεπηδούσαν η μία πίσω από την άλλη, εάν θα υπήρχε ο φόβος του θανάτου δε θα είχαν ποτέ εμφανιστεί
quote:
macedon:
Κατ'αρχήν, ο αριθμός των διατάξεων που αναφέρονται και καταδικάζουν όλους τους μη χριστιανούς, από δόγματα μέχρι ναούς, ανθρώπους και βιβλία είναι τεράστιος σε αριθμό και η κατάταξή τους σε κατηγορίες είναι αρκετά χρονοβόρα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι νόμοι που δεν τους έχω βρει μεταφρασμένους στα αγγλικά και αναγκάζομαι να τους μεταφράζω από τα λατινικά.
-Άσε τα παραμύθια..........να παραθέσεις χρονολογίες των νόμων και να μας πεις O.F. Robinson και ο Fred Blume, τι ήσαν? ιστορικοί?

quote:
europaios2
να μας πεις O.F. Robinson και ο Fred Blume, τι ήσαν? ιστορικοί?
Ο Fred Blume ήταν δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ουισκόνσιν και από το 1920 έως το 1952 ασχολήθηκε παράλληλα με τη μετάφραση του Ιουστινιάνειου και του Θεοδοσιανού Κώδικα από τα Λατινικά στα Αγγλικά καθώς και των Νεαρών από τα ελληνικά στα αγγλικά.
H Olivia Robinson είναι καθηγήτρια του Ρωμαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

macedon

-Ερμηνευτές του δικαίου!................από νομικής πλευράς και οι δύο εξετάζουν τους νόμους!

quote:
Τώρα, κάνουμε συζήτηση....
Ναι ρε παιδιά, είναι τρελό, αυτό το προσωπικό στοιχείο, που βγαίνει
σε σχέση, με ένα άπειρο Θεό, που φυσικά Υπάρχει, δίχως, τη βοήθεια
ή την άδεια κανενός....Ούτε με διαφορποιήσεις δικες μου δικές σου, αλλουνού...Αυτή τη χαζομάρα, πρέπει να ξεπεράσουμε, για να γίνουμε ουσιαστικοί και να φτάσουμε κάπου...Να βγάλουμε, ένα συμπέρασμα,
τέλος πάντων, όχι άλλον ένα αφορισμό...
Να βγει κάτι...
Δήμο,θέλει ψάξιμο, γιατί,το θέμα ειναι, ο Θεός, υπάρχει απο μάς,όπως λένε κάποιοι, λόγω ημών,όπως λένε άλλοι, ή πέρα απο μάς;...
Bαγγέλη μην μου το παίζεις εμένα τρελλίτσα...
...ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμμένα...και ξανα-ρωτώ...![]()
Τι είναι κατα την γνώμη σου πιο εύκολο να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε .... έναν άνθρωπο...ή τον Θεό..ποιός έχει πιο απλή ουσία και φύση???
Μην μου απαντήσεις διφορούμενα...κατευθείαν πές μου ...
Ή το ένα ή το άλλο...και θα συνεχίσουμε μετά την κουβέντα...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
γιατί ο Θεός, είναι τόσο πολύπλοκος και τόσο δυσνόητος, για την απλότητα της λειτουργίας μας, που δεν μπορούμε να αντέξουμε το μέγεθος Του...Αλλά,ο Θεός, υπάρχει,λέμε,το ζήτημα, είναι ότι είναι όλων, κι όχι μερικών, επαναλαμβάνω..Άλλως, πως να καταλάβω, όσους, πιστεύουν σε προσωπικό θεό;...
απο την μια εχουμε αυτο που λεμε λιγο πολυ ολοι, η θρησκεια αποτελεσε αναγκη εξηγησης του κοσμου μας
απο την αλλη εχουμε την μαθηση ,
τωρα πηγαν σε σειρα , πηγαν παραλληλα δε το ξερω ...
ομως προκυπτει για μενα το εξης ερωτημα ,
για να μαθω κατι , αυτο το κατι πρεπει να αποτελει καποιου ειδους δεξιοτητα , οπως εχουμε τα μαθηματικα που ολοι μας τα μαθαινουμε αλλα ο ενας γινεται αϊνσταϊν και ο αλλος λογιστης σε περιπτερο χωριου 3 κατοικων!!! ολοι μας μαθαινουμε ξενες γλωσσες αλλα καποιοι μαθαινουν καμια 10ρια και τους αρεσει ... θα μου πεις και εσυ μπορει να μαθαινεις αλλα δε το ξερεις συμφωνω αλλο ισως αποτελει προβλημα του εκπαιδευτικου συστηματος !!! στο θεμα μας ... και εγω εμαθα για την θρησκεια και ο φιλος απεναντι , εγω το εχω κοψει αυτος το εχει παει παραπερα για ισως γινει ενας χριστος λεμε τωρα
απο που ερχονται αυτα τα δυο ? ειτε αναγκη ειτε μαθηση ειτε και τα 2 μαζι , απο που πηγαζουν ? φανταζομαι ή υποθετω εαν θελετε οτι μαλλον δεν ειναι συνειδητες επιλογες αλλα ισως αγγιζουν , ανηκουν στο ασυνειδητο μας ...
πριν απο καιρο ειχα διαβασει καποιες μελετες (δεν ξερω εαν πλεον εχουν αποτελεσμα γιατι τοτε αναφαιρονταν ως θεματα υπο ερευνα) που καναν αναφορα στα εξης
α) καποιος που ονομα δεν θυμαμαι , ερευνουσε το γεγονος το υποσυνειδητο να αποτελει μερος του εγκεφαλου και προσδιοριζε την ερευνα σε συγκεκριμενη περιοχη
β) καποιος (αλλος εαν θυμαμαι καλα) εκανε αναφορα στο DNA και σε εντοπισμο του γονιδιο που αφορα την θρησκεια ή το υποσυνειδητο και που συγκεκριμενο γονιδιο εχει να κανει με τα συναισθηματα , δεν το θυμαμαι καλα!!! σορυ
η αναφορα ή εκτιμηση εαν θελετε , η θρησκεια να πηγαζει απο το υποσυνειδητο , μου δινει απαντηση σε αυτο που εγω ονομαζω "απο μεσα μου" ή "φυση μου" , ομως εαν ολα αυτα αποδειχθουν ή εχουν αποδειχθει , δημιουργουν ενα νεο και σοβαροτερο ερωτημα
εαν η θρησκεια ειναι στο υποσυνειδητο , τοτε ο μη θρησκος τι εχει ? μειωμενο ? προβληματικο ? ή απλα εχει τροφοδοτησει με τις "σωστες" απαντησεις το υποσυνειδητο του και αυτο επαψε να του βαζει τρικλοποδιες ? ή μηπως το υποσυνειδητο των θρησκων εχει παρει την απαντηση απο την θρησκεια και χαλαρωσε ενω των αλλων συνεχιζει να τσιγκλαει αλλα τοτε γιατι δεν το καλυπτουν οι απαντησεις των θρησκειων οπως στους αλλους ???
απαντηση φυσικα δεν εχω να δωσω και μακαρι να μπορει καποιος
τωρα οσο αφορα το υποσυνειδητο απο το λιγο που εχω διαβασει , αφορα το μερος των ΚΡΥΦΩΝ επιθυμιων ή σωστοτερα κρυφων ΘΕΛΩ (εχει διαφορα ? χαχα) ? ομως η εκπληρωση των θελω δεν ειναι η ευχαριστηση ? δεν ειναι ενα ειδος ή το μονο ειδος , ηδονης ? προκαθορισμενο απο την εξελιξη για την επιβιωση μας ? θα μπορουσε λοιπον και η θρησκεια να αποτελει απλα ενα θελω , μια μορφη ηδονης που ο καθενας μας το καλυπτει διαφορετικα ? ή του καθενος τα θελω ειναι διαφορετικα ? και τι ρολο αραγε παιζει σε ολα αυτα η εξελιξη των επιστημων που μας δινουν απαντησεις για τον κοσμο μας ?
οπως τοτε υπαρχει ενα προβλημα , η θρησκεια εχει επιβληθει και δεν ειναι επιλογη ολων αλλα καποιων , ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ? , ενω καποιοι αλλοι δεν θα ειναι θρησκοι ΠΟΤΕ και καποιοι αλλοι θα ειναι ΠΑΝΤΑ ντεμι , ετσι κι ετσι που λενε
αλλα εαν κατι απο τα παραπανω παιζει , τοτε δεν μπορει κανεις να κατηγορησει κανεναν γιατι ειναι ή δεν ειναι θρησκος ή να απαιτει να ειναι ή να μην ειναι , καθως πλεον οπως συχνα μαρεσει να λεω , το τι ειναι ο καθενας μας , ειναι Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ , ειναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ για αυτο απο τα γονιδια του μπαμπα , της μαμας και του σογιού ολοκληρου χαχα
εαν τα παραπανω ισχυουν ποσο αλλαζει η οπτικη με την οποια βλεπουμε την θρησκεια ? και κατα ποσο πλεον αυτος που δεν δεχετε την θρησκεια , ο αθεος μπορει να οριστει ως αθειστης και να ειναι οπαδος ενος αλλου ειδους θρησκειας ?!!! θα ελεγα οτι ισως να μην ειναι απιθανο οσο αφορα την εσωτερικη διαδικασια του ατομου και του υποσυνειδητου του μπορει και τα δυο να λειτουγρουν το ιδιο , αλλα σιγουρα δεν αποτελει θρησκεια με την κοινωνικη ενοια και τον τροπο λειτουργιας / οργανωσης , καθως εαν ειναι θεμα συνειδησης , τοτε η κοινωνικη εννοια ειναι εγωιστικο εργο επιβολης της αποψης καποιον προς ολους τους αλλους , δες χριστιανισμο και αλλα εις -σμο!!!
(ελπιζω να μη τα μπεδεψα πολυ και να γινονται εστω και λιγο κατανοητα αλλα τα εχω γραψει σε 3 υπολογιστες απο 3 διαφορετικες τοποθεσιες και καπου χαθηκα τι εγραψα πριν και τι μετα !!!!)

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
Αγαπητέ μου Δήμο ,μα φυσικα ένα άνθρωπο,μπορείς να γνωρισεις
γιατί ο Θεός, είναι τόσο πολύπλοκος και τόσο δυσνόητος, για την απλότητα της λειτουργίας μας, που δεν μπορούμε να αντέξουμε το μέγεθος Του...Αλλά,ο Θεός, υπάρχει,λέμε,το ζήτημα, είναι ότι είναι όλων, κι όχι μερικών, επαναλαμβάνω..Άλλως, πως να καταλάβω, όσους, πιστεύουν σε προσωπικό θεό;...
Θεωρείς ότι ...τόσο "εγώ"...όσο και "σύ" , όσο και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα και σε όλο τον κόσμο και ΟΠΟΙΟΙ και αν είναι αυτοί...ότι έχουμε/ουν κατορθώσει να γνωρίσουν τον "εαυτό τους" ή πολύ περισσότερο δε , την "ουσία" του κάθε ψυχολογικού υποκειμένου που βρίσκεται απέναντί του/ους..ούτως ώστε να πούν "πλέον γνωρίζω τον εαυτό μου και την ουσία του κάθε άλλου ψυχολογικού υποκειμένου...οπότε μπορώ πλέον να πάω και για κάτι πιο μεγαλεπήβολο"???

quote:
Εαρινός:Τι είναι κατα την γνώμη σου πιο εύκολο να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε .... έναν άνθρωπο...ή τον Θεό..ποιός έχει πιο απλή ουσία και φύση???
Σίγουρα τον Θεό!
Ειδικά αν πρόκειται για έναν άνθρωπο όπως
ο trexagireve,εκεί νομίζω πως
η απάντηση είναι ακόμη πιό έυκολη!!!
Τον Θεό,τον Θεό!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
θα ελεγε κατι τετοιο το παδι ? εχει και 3 πτυχια ... ή οχι κατσε αλλιως το ειπε ....αα ναι ... εχει περασει απο 3 ανωτερα , ανωτατα , ιδρυματα ...δηλ.
απο ενα ανωτερο
απο ενα ανωτατο
και απο ενα ιδρυμα !!!
τωρα το περασε δεν ξερω εαν ηταν με την θεληση του ή εαν ηταν εσωτερικος για μερικα χρονια ... εξαρταται απο την οικονομικη επιφανεια του ή την παθηση ... τι να πω , δε ξερω, δε ξερω ... και αμα δε ξερω δε λεω!!!!
(τρεχα σορυ ρε συ για το πειραγμα αλλα ειναι πειρασμος ρε φιλε σορυ!!!)

quote:quote:
στο φιναλε ειναι νομιζω συνεισφορα στο ζητημα το τι κοσμολογικα μοντελα που μοιαζουν ιδιαιτερα με τα δικα μας ειχαν οι αρχαιες παραδοσεις...αλλα φαινεται εισαστε δυσκοιλιοι..
ο ενας με λεει τρελλο και ο αλλος δυσανασχετει που αναφερω κατι χωρις να το αποδεικνυω, λες και προσπαθησα να το περασω σαν δογμα...
Να σε ρωτήσω κάτι και θέλω μια ειλικρινή απάντηση απο σένα...και είμαι σίγουρος ότι θα την έχω...
Αν κάποιος ξεκινήσει για να πάει στην Αλεξανδρούπολη για να την γνωρίσει...με οποιοδήποτε τρόπο και να πάει...δεν εμφανίζεται ως προϋπόθεση να κάνει την διαδρομή για να πάει..???
Δεν θα περάσει αναγκαστικά και απο όλες τις πόλεις και τα τοπία που παρεμβάλλονται εν τω μεταξύ..???Για να γνωρίσει απο την άλλη μεριά , ένας άνθρωπος κάποιον άλλον...δεν χρειάζεται ο απαιτούμενος χρόνος αλλα και η δυνατότητα που χρειάζεται γι'αυτό που προκύπτει απο την σπουδή αλλα και την εμπειρία που χρειάζεται γι'αυτό..???
Και εγώ , θα σε ρωτήσω κάτι απλό...απλούστατο -κατα την γνώμη μου- ...τι είναι πιο "εύκολο" για έναν άνθρωπο...???
Να γνωρίσει και να κατα-νοήσει έναν άνθρωπο ή ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό..ή να γνωρίσει και να κατανοήσει τον Θεό..???
σου απαντησα και χθες οτι ο Θεος ειναι και μεσα μας, κατα συνεπεια μια καθετη αυτογνωσια θα ερχοταν σε επαφη με την προβολη του Θεου μεσα μας, δηλαδη την πνευματοψυχη...
αρα αυτογνωσια και θεογνωσια δεν ειναι παραλληλοι δρομοι που δεν τεμνονται, ειναι δρομοι που τεμνονται στο βαθος της υπαρξης του ανθρωπου..
ο Σωκρατης που μιλησε για αυτογνωσια το δαιμονιο του το βρηκε μεσα του, ο Ηρακλειτος τον παγκοσμιο Λογο τον γνωρισε οταν εξερευνουσε την ψυχη του, ο Χριστος μιλησε για την Βασιλεια των Ουρανων που ειναι μεσα μας...
αρα καποιοι φιλοσοφοι και μυστες και αγιοι μας λενε οτι η αυτογνωσια μπορει να οδηγησει και στη θεογνωσια...
οι Αλχημιστες οταν εψαχναν για την φιλοσοφικη λιθο δεν εψαχναν ολοι για μια πραγματικη λιθο, αλλα αρκετοι εψαχναν για μια εσωτερικη "λιθο", που ηταν η πνευματοψυχη..
η ιδια αλληγορια υπηρχε και στην αναζητηση του περιφημου Γκρααλ απο τους μεσαιωνικους Ιπποτες, το Γκρααλ ειναι μεσα μας και ειναι ενα απο τα δεκαδες ονοματα που δινουν οι παραδοσεις στην πνευματοψυχη...
τωρα το ζητημα ειναι πως μεθοδευει κανεις την αυτογνωσια και τι σχολη ακολουθει, εδω να πουμε οτι οι τυποι που ανεφερα απο ενα σημειο και μετα δεν ψαχναν τον εαυτο τους να τον αναλυσουν, η αυτογνωσια γι' αυτους σημαινε να δουν τον εαυτο τους γυμνο και μαλιστα να διεισδυσουν οσο βαθυτερα μπορουσαν σ'αυτη τη "γυμνια" του...
αντιθετα η ψυχαναλυση δεν ενδιαφερεται για τη γυμνη βιωση του εαυτου χωρις παρωπιδες αλλα για την αναλυση καθε ψυχικης συμπεριφορας, ουσιαστικα η ψυχαναλυση τεμαχιζει τον ανθρωπο σε πολλα κομματια, απο την αλλη ενας μυστης βλεπει τον εαυτο στην ολοτητα του, δεν εχει την αναγκη να τον τεμαχισει και σε καθε κομματι να βαλει μια ετικετα...
quote:
ελα, εισαι κακια ρε συθα ελεγε κατι τετοιο το παδι ? εχει και 3 πτυχια ... ή οχι κατσε αλλιως το ειπε ....αα ναι ... εχει περασει απο 3 ανωτερα , ανωτατα , ιδρυματα ...δηλ.
απο ενα ανωτερο
απο ενα ανωτατο
και απο ενα ιδρυμα !!!τωρα το περασε δεν ξερω εαν ηταν με την θεληση του ή εαν ηταν εσωτερικος για μερικα χρονια ... εξαρταται απο την οικονομικη επιφανεια του ή την παθηση ... τι να πω , δε ξερω, δε ξερω ... και αμα δε ξερω δε λεω!!!!
(τρεχα σορυ ρε συ για το πειραγμα αλλα ειναι πειρασμος ρε φιλε σορυ!!!)
Πειρασμός,αλλά και εσύ άλλο που δεν θέλεις έτσι;;;
Και μια ερώτηση,αυτά τα ..τρία,
πώς τα είπες;
ανωτεροανωτατα ιδρύματα,
ιδρύματα;; ![]()
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Δεν κόβετε με τίποτε το χούι,όπως βλέπω....
Αν ο αθεισμός,είναι θρησκεία,αρνούμενη τον χριστιανικό Θεό,
μπορείτε, να δείτε;
Όσο για τον Θεό, τι να πουμε;Τον ήλιο, πρέπει να τον ξέρεις, για να τον δεις, αισθανθείς,αντιληφθείς, εννοήσεις;..΄Η θέλει ,μήπως,
.....πτυχίο;....